Verksamhetsrapport Tertial 2 Kultur o Samhällsservice

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsrapport Tertial 2 Kultur o Samhällsservice"

Transkript

1 Verksamhetsrapport Tertial 2 Kultur o Samhällsservice

2 Innehållsförteckning 1 Verksamhetsöversikt Sammanfattning Volymer Bibliotek Fritid Måluppföljning Balans mellan ekonomi, kvalitet och behov (Strategiska förutsättningar) Samordning av resurser för effekt i Kungälvs-samhället Attraktiv arbetsgivare Åtgärder för budget i balans Minskad segregation Öka integrationen för nyanlända och minskat utanförskapet Barnfattigdomen ska minska Genomför åtgärder enligt funktionshinderpolitiskt program Gör rätt från början, investera i barn och unga Öka simkunnigheten hos kommunens barn och unga Fler barn och unga deltar i ett rikt och varierat kultur- och fritidsliv Ekonomi Utfall för hela sektorn (Tkr) Nettokostnad per verksamhet Kommentar till utfall Personal Anställda Antal arbetade timmar Sjukfrånvaro Sjuklönekostnad Kommentar till utfall av personalavsnittet Kultur o Samhällsservice, Verksamhetsrapport Tertial 2 2(14)

3 1 Verksamhetsöversikt Sektor Kultur och Samhällsservice verksamhet riktar sig till medborgare, föreningar, företagare och besökare i Kungälvs kommun. Tyngdpunkten i sektorn ligger på kultur, fritid, vägledning och information. Sektorns verksamhet bidrar till livskvalitet och god folkhälsa, folkbildning och tillväxt, upplevelser och rekreation. Medborgare och besökare har tillgång till ett rikt utbud och erbjuds möjlighet att aktivt delta i kultur och samhällsliv. När man vänder sig till kommunen i olika frågor får man en god service, ett gott bemötande och korrekt information. Bibliotek Huvudbiblioteket finns i Mimers Hus, närbibliotek i Diseröd, Kärna, Marstrand och Ytterby. Biblioteken har omfattande barnverksamhet, uppsökande verksamhet för äldre och funktionshindrade. Läs- och skrivstuga och gymnasiebibliotek med läromedelsutlåning. Utbudet av digitala tjänster ökar. Biblioteken arrangerar också bokcirklar, författarbesök och andra kulturprogram. Kulturenheten genomför undervisning inom musik, dans och teater, kulturarrangemang för barn, ungdomar och vuxna samt uthyrning av lokaler för kulturaktiviteter. Verksamheten organiseras genom kulturskolan, kultursekreterare och ansvarig för offentlig konst, Mimers teater och uthyrning samt Kvarnkullen. Fritid erbjuder medborgare och besökare en rik fritid genom kommunens idrottsanläggningar, promenadstråk och vandringsleder, badplatser, kajakled, ridled och fiskeplatser. Verksamheten handlägger kommunens bidrag till idrottsföreningar. Kundcenter är medborgares, företagares och besökares första möte med kommunen. Här erbjuds individer och företag information, vägledning och rådgivning både genom personlig service, telefon och e-post. Kundcenter svarar på frågor och säkerställer att kunden kommer i kontakt med rätt person. I Kundcenter sker också en hel del handläggning som är allmängiltig och inte individprövad. Kultur o Samhällsservice, Verksamhetsrapport Tertial 2 3(14)

4 2 Sammanfattning Årets budget och verksamhetsplan är snäv och innehåller dessutom en hel del åtgärder för budget i balans. De flesta av dessa är genomförda och ger effekt i år. Ett par åtgärder handlar om personalkostnad och höjt taxa. Båda dessa ger ingen eller liten effekt innevarande år. Vilket har lett till ett underskott i prognosen på. Kommunfullmäktiges (KF) Strategiska mål Balans mellan ekonomi, kvalitet och behov (Strategiska förutsättningar) I Kungälv finns arbete åt alla Attraktivt boende Minskad segregation Sektormål Samordning av resurser för effekt i Kungälvs-samhället 4. Attraktiv arbetsgivare Åtgärder för budget i balans Öka integrationen för nyanlända och minskat utanförskapet Barnfattigdomen ska minska Genomför åtgärder enligt funktionshinderpolitiskt program Minskad miljö och klimatpåverkan Gör rätt från början, investera i barn och unga Öka simkunnigheten hos kommunens barn och unga. Fler barn och unga deltar i ett rikt och varierat kultur- och fritidsliv Kultur o Samhällsservice, Verksamhetsrapport Tertial 2 4(14)

5 3 Volymer Färgmarkeringen till volymtalen visar avvikelse mellan plan och prognostiserat utfall på. Volymtalet får grönt om avvikelsen är mindre än 2 procent, Gult om avvikelse är 2 till 5 procent. Rött vid mer än 5 procent avvikelse. Röd färg indikerar alltså endast avvikelsen från planen och inte nödvändigtvis att resultatet är dåligt. Trendpilen visar förändring av utfall jämfört med föregående år. 3.1 Bibliotek Volymtal Utfall Plan s Plan Antal utlån totalt Antal utlån barn Antal utlån har minskat under perioden. En analys av läget ska arbetas fram. 3.2 Fritid Volymtal Utfall Plan s Plan Simhall antal besök Nettokostnad/ öppethållande/kr per timma Skarpe Nord totalt antal öppettimmar varav isbanan varav konstgräs Idrottshallar i kommunen/antal öppetimmar Då simhallen har varit stängd en längre period för underhåll är dessa siffror inte adekvata för Kultur o Samhällsservice, Verksamhetsrapport Tertial 2 5(14)

6 4 Måluppföljning 4.1 Balans mellan ekonomi, kvalitet och behov (Strategiska förutsättningar) Samordning av resurser för effekt i Kungälvs-samhället Kommunstyrelse Förvaltningens resurser ska nyttjas på ett effektivt sätt, där samordning och helhet är överordnat, för att nå bästa och mest långsiktiga effekt för samhället. God ekonomisk hushållning råder när de finansiella målen är uppfyllda samtidigt som de verksamhetsinriktade målen visar god måluppfyllelse. Arbete pågår/målsättning håller Hela förvaltningen har ett stort fokus på ökad samordning av resurser. Det krävs ytterligare strukturella åtgärder för att nå högre effekter. Både utifrån resursanvändning och utifrån effekt för medborgaren. Så här går vi vidare Detta mål utgör en bärande del i arbetet med årsplan Fokus - en förvaltning Värderingar i fokus Attraktiv arbetsgivare Kommunstyrelse Kungälvs kommun är en arbetsgivare som lockar till sig nya medarbetare och där medarbetare trivs och vill stanna. Arbete pågår/målsättning håller Uppföljning av och arbete med resultaten från medarbetarenkäten 2015 pågår. Viktiga områden har ringats in för olika delar. er för att lyfta dessa områden är under arbete. Ett exempel på områden som lyfts i medarbetarenkäten är upplevd trygghet och psykosocial arbetsmiljö för kundcenter. Ett arbete pågår med olika åtgärder för att förbättra inom detta område. Bland annat genomgår personalen en utbildning i lågaffektivt bemötande. Den upplevda säkerheten Kultur o Samhällsservice, Verksamhetsrapport Tertial 2 6(14)

7 i Stadshusets entréhall ska förbättras. Och toleransnivån för vilka beteenden från besökare som accepteras i entréhallen ska skärpas. Så här går vi vidare I väntan på nästa medarbetarenkät ska resultatet från 2015 följas upp igen vid varje enhet under hösten 2016 där viktiga utpekade områden ska visa på en förbättring utifrån personalens upplevelser av arbetsplatsen. Indikator Utfall Målvärde MI - medarbetarindex Utveckla samverkan mellan enheterna inom sektorn Utvecklad introduktion för nya medarbetare Åtgärder för budget i balans Sektor De åtgärder som sektorn avser vidta för att nå målet budget i balans Arbete pågår/målsättning håller De flesta åtgärderna är genomförda och ekonomisk effekt uppnådd. Det som rör personal och höjd taxa får ingen eller liten ekonomisk effekt under Kvalitetssänkningar tar tid att genomföra och särskilt när det rör kostnader för personal. Så här går vi vidare Kvarnkullen till föreningsdrift är den kvarvarande aktiviteten som kräver ett mer långsiktigt arbete för att verkligen uppnå en effekt. Avtal om konsumentrådgivning från Konsument Göteborg avslutas Kundcenter tar över fler arbetsuppgifter från sektorernas handläggare. Ekonomiska besparingar inom allmänkultur. Bokbussens service och turer avslutas. Höjd entréavgift för vuxna till Oasens bad- och simhall. Kvarnkullen lämnas över till föreningsdrift. Effektiviseringar. Fokus på grunduppdraget och fastställd verksamhetsplan. med avvikelse med avvikelse Kultur o Samhällsservice, Verksamhetsrapport Tertial 2 7(14)

8 4.2 Minskad segregation Öka integrationen för nyanlända och minskat utanförskapet Kommunstyrelse Arbete med att öka integrationen för flyktingar och ensamkommande flyktingbarn. Kommer att uppfyllas/är uppfyllt Kommunens arbete med nyanlända har hittills haft ett stort fokus på boende. Nu går vi in i en fas där det finns utrymme att även arbeta med integration utifrån mer mjuka värden, såsom samverkan med civilsamhällets föreningar och olika former av aktiviteter. Bland annat inom kulturverksamheten ser man möjligheter att på olika sätt slussa in nyanlända i samhällets ordinarie sammanhang. För att få till en lyckad integration behöver vi hitta vägar in i samhället där vi tillfälligt kan hjälpa individer att få en kontaktyta och en väg in. Därefter behöver individen integreras med ordinarie sammanhang. Så här går vi vidare Inom kulturverksamheten utvecklas nu vägar att slussa in nyanlända barn och unga i samhället. Ett arbete pågår med hur kommunen kan stötta föreningar i sitt arbete med integration. Indikator Utfall Målvärde Ett nytt system för föreningsbidrag är implementerat. 1 1 Implementering av nytt system för föreningsbidrag. Genomför fotbollsturnering för nyanlända. med avvikelse Barnfattigdomen ska minska Kommunstyrelse Sociala investeringar ska beslutas utifrån en socioekonomisk översiktsplan som belyser de förutsättningar som finns i kommunen, i syfte att rikta insatser till områden där utanförskap och barnfattigdom är som störst. Kommer att uppfyllas/är uppfyllt Kultur o Samhällsservice, Verksamhetsrapport Tertial 2 8(14)

9 Som en del i kommunens arbete med sociala investeringar utvecklas Mimers hus till att bli en med öppen och inkluderande plats för barn och unga. För att inkludera alla individer i samhället och minska barnfattigdomen krävs att trösklar och insteg sänks. Barnets möjligheter till en kreativ och aktiv fritid får inte avgöras av föräldrarnas förmåga och ekonomi. Här har kommunen ett stort ansvar i hur vi utformar verksamheter och mötesplatser i samhället. Nya Mimers kulturhus ska vara en plats där alla barn har tillträde och möjligheter oavsett bakgrund och förutsättningar. Redan idag ser vi ett ökat besöksantal och ett stort intresse från barn och unga. Så här går vi vidare Den nya verksamheten i Mimers Hus invigs 1 oktober. Indikator Utfall Målvärde Antal elever i kulturskola Antal aktiviteter redovisade inom LOK-stödet (Lokalt aktivitetsstöd) Antal utlån av media till barn och unga på biblioteken Breddning av utbudet inom kultur och fritidsområdet Genomför åtgärder enligt funktionshinderpolitiskt program Sektor Genomför de åtgärder som fastställts i handlingsplanen för innevarande år Arbete pågår/målsättning håller Arbetet med tillgängligheten vid kommunens badplatser pågår. En rapportering har skett till kommunens funktionshinderråd. Det krävs ganska stora investeringar för att fullt ut handikappanpassa ett havsbad. Mindre tillgänglighetsanpassningar kan lättare genomföras. Så här går vi vidare Vi har äskat om investeringsmedel för anpassning av badplats. Se till att information om tillgänglighet vid allmänna möten och i dokument utifrån ett funktionshinderperspektiv finns. Ta fram en mall/lathund med information om tillgänglighet och hjälpmedel för olika typer av inbjudningar till allmänheten. Ta fram en plan för tillgänglighetsanpassning av kommunens badplatser Ej påbörjad Ej påbörjad Kultur o Samhällsservice, Verksamhetsrapport Tertial 2 9(14)

10 4.3 Gör rätt från början, investera i barn och unga Öka simkunnigheten hos kommunens barn och unga. Sektor Simkunnighet är en viktig färdighet bland befolkningen som kan rädda liv och bidra till ökad hälsa och välbefinnande. Arbete pågår/målsättning håller Simkunnigheten hos barn och unga är en viktig säkerhetsfaktor. Kommunens bedriver en del simundervisning i egen regi. För att säkerställa en ökad simkunnighet ses detta över både på ett generellt plan och mer specifikt kring vissa målgrupper. Så här går vi vidare Vi behöver ta fram både generella och specifika insatser. Här finns inga extra medel avsatta utan åtgärder ska sedan ske utifrån ökad samordning och effektivare genomförande. Utred simkunnigheten bland kommunens 5:e klassare. Ej påbörjad Fler barn och unga deltar i ett rikt och varierat kultur- och fritidsliv Kommunstyrelse Alla barn och unga ska ha möjlighet att utöva och ta del av kultur- och fritidsverksamhet. En väl utbyggd kollektivtrafik möjliggör detta. Erfarenhet från LUPP 2013 utgör grunden för breddning av kultur och fritidsaktiviteter. Mångfald och delaktighet ska stimuleras Fler elever ska ha tillgång till en plats i kulturskolan. En utökning av kulturskolan innebär en breddning det vill säga inte mer av samma Kommer att uppfyllas/är uppfyllt För att ge fler barn och unga möjlighet att delta i kultur- och fritidslivet genomförs förändringar som syftar till att minska trösklar och göra det lättare och mer öppet att delta. Verksamhet och utbud ska bli mer på barn och ungdomars villkor och passa för alla. Detta är en högt satt målsättning. Och för att nå ända fram arbetar vi med delmål. Kraften läggs nu på att göra Mimers kulturhus öppet och tillgängligt för alla med särskilt fokus på barn och unga. Vi ser redan en större ökning i deltagande och användande från målgruppen. Kultur o Samhällsservice, Verksamhetsrapport Tertial 2 10(14)

11 Så här går vi vidare Under höst startar ny verksamhet och denna behöver sedan följas upp. Indikator Utfall Målvärde Antal elever i kulturskola Antal aktiviteter redovisade inom LOK-stödet (Lokalt aktivitetsstöd) Antal utlån av media till barn och unga på biblioteken Fler barn och unga deltar i Kulturskolans verksamhet Utveckla Mimers kulturhus med fokus på barn och unga, förverkliga vision Navet Inför Hitta ut i Kungälv. Försenad Kultur o Samhällsservice, Verksamhetsrapport Tertial 2 11(14)

12 5 Ekonomi 5.1 Utfall för hela sektorn (Tkr) Volymtal Utfall Plan Avvikelse s Plan savv ikelse Intäkter Tkr Personalkostnader Tkr Övriga kostnader Tkr Summa kostnader Summa nettoskostnad Nettokostnad per verksamhet Volymtal Utfall Plan Avvikelse s Plan savv ikelse Kultur Fritid Samhällsservice Teater och Uthyrning Summa Kommentar till utfall Det beräknade underskottet ligger på 0,6 Mkr och gäller kvalitetsåtgärder beslutade i årsplanen som inte ger seffekt Oasen har haft stängt maj-augusti på grund av renoveringsarbete vilket ger minskade intäkter. Teatern har ökade kostnader kopplat till ökat användande. Detta vägs upp av vakanser som uppstått i sektorn. Kultur o Samhällsservice, Verksamhetsrapport Tertial 2 12(14)

13 6 Personal 6.1 Anställda Volymtal Utfall Plan Avvikels e s Plan savvike lse Antal anställda Antal anställda, kvinnor 61 Antal anställda, män 27 Antal årsarbetare Antal årsarbetare, kvinnor 56 Antal årsarbetare, män Antal arbetade timmar Volymtal Utfall Plan Avvikels e s Plan savvike lse Månadsavlönade Månadsavlönade, kvinnor Månadsavlönade, män Timavlönade Timavlönade, kvinnor Timavlönade, män Andel timmar utförda av timavlönad personal i relation till totalt utförda timmar 7,6 Andel timmar utförda av timavlönad personal i relation till totalt utförda timmar, kvinnor 3,4 Andel timmar utförda av timavlönad personal i relation till totalt utförda timmar, män 4,2 6.3 Sjukfrånvaro Volymtal Utfall Plan Avvikels e s Plan savvike lse Sjukfrånvaro (%) av ordinarie arbetstid 5,4 5,4 Sjukfrånvaro- Kvinnor 7,1 7,1 Sjukfrånvaro - Män 1,9 1,9 Ålder <= 29 år 4,4 4,4 Ålder år 5 5 Ålder >= 50 år 6,7 6,7 Varav sjukfrånvaro >60 dagar eller mer Kultur o Samhällsservice, Verksamhetsrapport Tertial 2 13(14)

14 6.4 Sjuklönekostnad Volymtal Utfall Plan Avvikels e s Plan savvike lse Sjuklönekostnad Kronor Sjuklönekostnad kronor, kvinnor Sjuklönekostnad kronor, män Beräknat PO (personalomkostnader) kronor Summa Kommentar till utfall av personalavsnittet Sektorns arbete med hälsa och ohälsa Arbetet handlar både om trivsel på arbetsplatsen och med uppdraget samt arbetsmiljöfrågor och arbetsbörda. Flera års effektiviseringar har givit ett ökat tryck på flera håll vilket visas i siffror med ökande ohälsa. Sektorns arbete med att få ner de totala sjuklönekostnaderna För att komma vidare i frågan behöver uppdragen konkretiseras och skalas av något för att bli mer hållbara på längre sikt. Kultur o Samhällsservice, Verksamhetsrapport Tertial 2 14(14)

Verksamhetsrapport Tertial Kultur o Samhällsservice

Verksamhetsrapport Tertial Kultur o Samhällsservice Verksamhetsrapport Tertial 1 2016 Kultur o Samhällsservice Kultur o Samhällsservice, Verksamhetsrapport Tertial 1 2016 2(15) Innehållsförteckning 1 Verksamhetsöversikt... 4 2 Sammanfattning... 5 3 Volymer...

Läs mer

Verksamhetsrapport tertial Kultur o Samhällsservice

Verksamhetsrapport tertial Kultur o Samhällsservice Verksamhetsrapport tertial 2 2015 Kultur o Samhällsservice Innehållsförteckning 1 Verksamhetsöversikt... 3 2 Sammanfattning... 4 3 Volymer... 5 3.1 Bibliotek... 5 3.2 Fritid... 5 4 Måluppföljning... 6

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Kultur o Samhällsservice

Verksamhetsberättelse 2015 Kultur o Samhällsservice Verksamhetsberättelse 2015 Kultur o Samhällsservice 2(15) Innehållsförteckning 1 Verksamhetsöversikt... 4 2 Sammanfattning... 5 3 Volymer... 6 3.1 Bibliotek... 6 3.2 Fritid... 6 4 Måluppföljning... 7 4.1

Läs mer

Budget och verksamhetsplan Kultur och fritidsnämnden

Budget och verksamhetsplan Kultur och fritidsnämnden och verksamhetsplan 2019 Kultur och fritidsnämnden Innehållsförteckning Verksamhetsplan... 3 Uppdrag... 3 Driftbudget... 3 Styrkort... 4 Verksamhetsplan... 5 Verksamhetsmått... 5 Utblick 2020-2021... 6

Läs mer

Verksamhetsrapport Tertial 2 2012 Servicesektorn

Verksamhetsrapport Tertial 2 2012 Servicesektorn Verksamhetsrapport Tertial 2 2012 Servicesektorn 2(13) Innehållsförteckning 1 Verksamhetsöversikt... 3 2 Sammanfattning... 4 3 Volymer... 6 3.1 Måltidsservice... 6 4 Måluppföljning... 7 4.1 Strategiska

Läs mer

Verksamhetsrapport Tertial Servicesektorn

Verksamhetsrapport Tertial Servicesektorn Verksamhetsrapport Tertial 1 2016 Servicesektorn Innehållsförteckning 1 Verksamhetsöversikt... 4 2 Sammanfattning... 5 3 Volymer... 7 3.1 Måltidsservice... 7 3.2 Bemanningsenheten... 7 4 Måluppföljning...

Läs mer

Modell för styrningen i Kungälvs kommun Från demokrati till effekt och tillbaka

Modell för styrningen i Kungälvs kommun Från demokrati till effekt och tillbaka Modell för styrningen i Kungälvs kommun Från demokrati till effekt och tillbaka Policy Diarienummer: KS2016/0383 Dokumentansvarig: Håkan Hambeson Beredande politiskt organ: Ekonomiberedningen Beslutad

Läs mer

Verksamhetsrapport Tertial Skola

Verksamhetsrapport Tertial Skola Verksamhetsrapport Tertial 1 2016 Skola Innehållsförteckning 1 Verksamhetsöversikt... 5 2 Sammanfattning... 6 3 Volymer... 7 3.1 Förskola... 7 3.2 Pedagogisk omsorg... 7 3.3 Förskoleklass... 7 3.4 Grundskolan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Sida 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum Hamnen, plan 3, stadshuset klockan 15:00-18:00 ande Ingela Rossi (S) Ordförande Roberth Österman (M) Vice ordförande Ulf Widell (S) Klockan 15.00 17.20 Matilda

Läs mer

Verksamhetsrapport Tertial 2 Servicesektorn

Verksamhetsrapport Tertial 2 Servicesektorn Verksamhetsrapport Tertial 2 Servicesektorn Innehållsförteckning 1 Verksamhetsöversikt... 3 2 Sammanfattning... 4 3 Volymer... 6 3.1 Måltidsservice... 6 3.2 Bemanningsenheten... 6 4 Måluppföljning... 7

Läs mer

Verksamhetsrapport Tertial 2 Arbetsliv o Stöd

Verksamhetsrapport Tertial 2 Arbetsliv o Stöd Verksamhetsrapport Tertial 2 Arbetsliv o Stöd Innehållsförteckning 1 Verksamhetsöversikt... 4 2 Sammanfattning... 5 3 Volymer... 7 3.1 Försörjningsstöd + Gemensam mottagning... 7 3.2 Gemensam mottagning...

Läs mer

Budgetdialog

Budgetdialog KULTUR OCH FRITID Budgetdialog 2017-2019 2016-04-05 Budget 2016 Fördelning kostnader Totalt 158 mkr, finansieras 84 % av kommunbidrag, 133 mkr 16 % av övriga intäkter, 25 mkr Omvärldspåverkan Hur möter

Läs mer

Internbudget kulturnämnden 2018

Internbudget kulturnämnden 2018 -10-24 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KUN /141 Kulturnämnden Internbudget kulturnämnden 2018 Förslag till beslut 1. Kulturnämnden fastställer internbudget till 138,8 miljoner kronor, enligt figur 1. 2. Kulturnämnden

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden verksamhetsredovisning per mars 2018 (KFN18/4)

Kultur- och fritidsnämnden verksamhetsredovisning per mars 2018 (KFN18/4) Sammanträdesprotokoll -04-26 Kultur- och fritidsnämnden 24 Kultur- och fritidsnämnden verksamhetsredovisning per mars (KFN18/4) Beslut Verksamhetsredovisning per mars godkänns och överlämnas till kommunstyrelsen.

Läs mer

Mål och budget för kulturnämnden

Mål och budget för kulturnämnden 2017-09-01 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KUN 2017/118 Kulturnämnden Mål och budget 2018-2020 för kulturnämnden Förslag till beslut Kulturnämnden föreslår att kommunfullmäktige fattar följande beslut. 1. Kommunfullmäktige

Läs mer

Utvecklingsarbetet inom verksamheterna följer verksamhetsplanen. Prognosen är att samtliga strategier kommer genomföras under året.

Utvecklingsarbetet inom verksamheterna följer verksamhetsplanen. Prognosen är att samtliga strategier kommer genomföras under året. 2019-04-16 Annika Magnusson Utvecklingsledare Kultur och fritid annika.magnusson@ekero.se - Verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr KFN19/3-022 Sammanfattning Det ekonomiska utfallet för perioden visar

Läs mer

Verksamhetsredovisning per mars 2019 (KFN19/3)

Verksamhetsredovisning per mars 2019 (KFN19/3) Sammanträdesprotokoll 2019-05-08 Kultur- och fritidsnämnden 21 Verksamhetsredovisning per mars 2019 (KFN19/3) Beslut 1. Kultur och fritidsnämnden godkänner verksamhetsredovisningen per 31 mars 2019 och

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Budget 2017 Överförmyndarnämnden Budgetberedningens förslag till Kommunstyrelsen Innehåll Planerings- och uppföljningsprocessen -----------------------------------------------------------------

Läs mer

Verksamhetsrapport Tertial 1 2015 Servicesektorn

Verksamhetsrapport Tertial 1 2015 Servicesektorn Verksamhetsrapport Tertial 1 2015 Servicesektorn 2(19) Innehållsförteckning 1 Verksamhetsöversikt... 4 2 Sammanfattning... 5 3 Volymer... 7 3.1 Måltidsservice... 7 3.2 Lön- & Personaladministration...

Läs mer

05. Månadsuppföljning maj Kultur- och fritidsnämnden

05. Månadsuppföljning maj Kultur- och fritidsnämnden 05. Månadsuppföljning maj 2019 Kultur- och fritidsnämnden 1 Månadsuppföljning maj 2019 1.1 Utfall/Prognos Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos

Läs mer

Verksamhetsrapport Tertial 1 2015 Arbetsliv och Stöd

Verksamhetsrapport Tertial 1 2015 Arbetsliv och Stöd Verksamhetsrapport Tertial 1 2015 Arbetsliv och Stöd Innehållsförteckning 1 Arbetsliv o Stöd... 4 2 Verksamhetsöversikt... 4 3 Sammanfattning... 4 4 Volymer... 6 4.1 Försörjningsstöd + Gemensam mottagning...

Läs mer

Verksamhetsrapport tertial 2 2015 Arbetslov och stöd

Verksamhetsrapport tertial 2 2015 Arbetslov och stöd Verksamhetsrapport tertial 2 2015 Arbetslov och stöd Innehållsförteckning 1 Arbetsliv o Stöd... 4 2 Verksamhetsöversikt... 4 3 Sammanfattning... 4 4 Volymer... 6 4.1 Försörjningsstöd + Gemensam mottagning...

Läs mer

Kommunfullmäktiges strategiska område inspirerande livsmiljö 2016

Kommunfullmäktiges strategiska område inspirerande livsmiljö 2016 Fritids- och kulturförvaltningen Nämndsekreterare/utvecklare, Pernilla Larsson 0589-874 62, 073-765 74 62 pernilla.larsson@arboga.se Datum 2015-11-12 1 (6) Mål och mått 2015/2016 Kommunfullmäktiges strategiska

Läs mer

Verksamhetsrapport tertial 2 2015 Servicesektorn

Verksamhetsrapport tertial 2 2015 Servicesektorn Verksamhetsrapport tertial 2 2015 Servicesektorn Innehållsförteckning 1 Verksamhetsöversikt... 3 2 Sammanfattning... 5 3 Volymer... 7 3.1 Måltidsservice... 7 3.2 Lön- & Personaladministration... 7 3.3

Läs mer

Nämndernas verksamhetsberättelse 2016

Nämndernas verksamhetsberättelse 2016 Sidan 1 av 7 Nämndernas verksamhetsberättelse 2016 Kultur- och fritidsnämnden Postadress Besöksadress/Reg.office Telefon Telefax Organisationsnummer Bankgiro Box 66 Stångörsgatan 10 Nat 0173-860 00 Nat

Läs mer

Verksamhetsrapport tertial 2, 2016 Vård och äldreomsorg Kungälvs kommun

Verksamhetsrapport tertial 2, 2016 Vård och äldreomsorg Kungälvs kommun Verksamhetsrapport tertial 2, 2016 Vård och äldreomsorg Kungälvs kommun Innehållsförteckning 1 Verksamhetsöversikt... 4 2 Sammanfattning... 5 3 Volymer... 7 3.1 Lägenheter och platser... 7 3.2 Trygghetsplatser...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 Kultur- och Fritidsnämnden

VERKSAMHETSPLAN 2015 Kultur- och Fritidsnämnden Verksamhetsplan 1(13) VERKSAMHETSPLAN Kultur- och Fritidsnämnden Framtagen av: Annica Skog Datum: -11-25 Version: 1 Diarienummer: /ULN 067 Verksamhetsplan 2(13) Innehåll 1. Nämndens grunduppdrag... 3 Vision...

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Bilaga 1

Kultur- och fritidsnämnden Bilaga 1 Kultur- och fritidsnämnden Bilaga 1 Nämndens samtliga mål med indikatorer Nämndens viktigaste mål för verksamheten En attraktiv kommun: Ett rikt och synligt kultur- idrotts- och fritidsliv ska bidra till

Läs mer

Mål och vision för Krokoms kommun

Mål och vision för Krokoms kommun Mål och vision för Krokoms kommun Juni 2012 VISION Krokoms kommun gör plats för växtkraft! LEDORD Naturlig Här är det enkelt att leva. Här finns trygghet och lugn, en bra grund för människor och företag

Läs mer

Verksamhetsrapport Tertial Kommunledningssektor

Verksamhetsrapport Tertial Kommunledningssektor Verksamhetsrapport Tertial 1 2016 Kommunledningssektor Innehållsförteckning 1 Verksamhetsöversikt... 3 2 Sammanfattning... 5 3 Volymer... 6 3.1 Chefer i förvaltningen... 6 3.2 Kommunala fastigheter...

Läs mer

Styrdokument - Kulturplan

Styrdokument - Kulturplan Styrdokument - Kulturplan 2018-2019 Plan Diarienummer: KS2018/1047-1 Dokumentansvarig: Mariella Sivertstrand Beredande politiskt organ: Bildningsutskottet Beslutad av: Kommunstyrelsen Datum för beslut:

Läs mer

Verksamhetsrapport Tertial 2 Skola

Verksamhetsrapport Tertial 2 Skola Verksamhetsrapport Tertial 2 Skola Innehållsförteckning 1 Verksamhetsöversikt... 4 2 Sammanfattning... 5 3 Volymer... 6 3.1 Förskola... 6 3.2 Pedagogisk omsorg... 6 3.3 Förskoleklass... 6 3.4 Grundskolan

Läs mer

Verksamhetsplan för Kulturnämnden

Verksamhetsplan för Kulturnämnden Verksamhetsplan 1 (8) Datum 2014-09-01 KN Dnr. 2014/74 Verksamhetsplan för Kulturnämnden Inledning Kulturnämndens uppdrag är att driva kommunens stora kulturinstitutioner som Biblioteken, Kulturskolan,

Läs mer

Verksamhetsområde Centrum för arbete och integration

Verksamhetsområde Centrum för arbete och integration Verksamhetsområde Centrum för arbete och integration 1 Innehållsförteckning Delårsrapport 1 per 30 april 2017...3 1 Viktiga händelser...3 2 Uppföljning och analys...3 Blomstrande näringsliv...3 Arbetslösheten

Läs mer

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR Kulturplan Kultur lyfter Hallsberg 2 Kultur och utbildningsnämndens viljeinriktning för kultur och föreningsliv Hallsbergs kommuns inriktningsmål för utbildning,

Läs mer

Årsbudget 2016. Fritidsnämnden. Bilaga 2 KFN 68/2015 Sidan 1 av 7

Årsbudget 2016. Fritidsnämnden. Bilaga 2 KFN 68/2015 Sidan 1 av 7 Sidan 1 av 7 Årsbud 2016 Fritidsnämnden Postadress Besöksadress/Reg.office Telefon Telefax Organisationsnummer Bankgiro Box 66 Stångörsgatan 10 Nat 0173-860 00 Nat 0173-175 37 212000-0290 233-1361 S-742

Läs mer

Personalpolitiskt Program

Personalpolitiskt Program Personalpolitiskt Program Landskrona kommuns personalpolitiska målsättning Kommunens personalpolitik är ett strategiskt medel för att kunna ge kommunens invånare omvårdnad, utbildning och övrig samhällsservice

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019-2021 2019 ARVIKA STADSHUS AB /Moderbolaget/ ARVIKA LOKAL OCH MARK AB FASTIGHETS AB NYA ARVIKA GJUTERI Innehåll Kommunövergripande styrning erings- och uppföljningsprocessen -------------------------------------------------------------------

Läs mer

Nämnd- och bolagsplan 2015. Kulturnämnd

Nämnd- och bolagsplan 2015. Kulturnämnd Kulturnämnd Innehållsförteckning Ledning... 3 Förutsättningar för verksamhetsåret... 4 Mål och mått... 6 Budget... 9 Bilagor... Fel! Bokmärket är inte definierat. 2 (9) Ledning Förvaltning: Ordförande:

Läs mer

Vår gemensamma målbild

Vår gemensamma målbild Vår gemensamma målbild från nu till 2017 Foto: Leif Samuelsson Kultur- och fritidsförvaltningen Till dig som arbetar inom kultur- och fritidsförvaltningen För att veta vart vi ska styra måste vi veta vart

Läs mer

2017 Strategisk plan

2017 Strategisk plan 2017 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR TILL- GÄNGLIGHET, DELAKTIGHET OCH INFLYTANDE

HANDLINGSPLAN FÖR TILL- GÄNGLIGHET, DELAKTIGHET OCH INFLYTANDE KULTURSKOLAN HANDLINGSPLAN FÖR TILL- GÄNGLIGHET, DELAKTIGHET OCH INFLYTANDE KULTUR SKOLAN www.goteborg.se INTRODUKTION Göteborg ska vara den jämlika staden som bidrar till ett gott liv för alla. En del

Läs mer

Verksamhetsplan Målstyrning

Verksamhetsplan Målstyrning www.hassleholm.se Verksamhetsplan Målstyrning 2019-2021 Omsorgsnämnden Mål- och resultatstyrning Mål- och resultatstyrning handlar om att planera och genomföra verksamheten utifrån mål för att därefter

Läs mer

Kultur- och fritidspolitiskt program. Kumla kommun, 2015-2025 Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-17 134

Kultur- och fritidspolitiskt program. Kumla kommun, 2015-2025 Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-17 134 Kultur- och fritidspolitiskt program Kumla kommun, 2015-2025 Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-17 134 Innehåll 1. Inledning 3 2. Varför ett kultur- och fritidspolitiskt program 4 3. Möten som utvecklar

Läs mer

Verksamhetsrapport Tertial 2 Samhällsbyggnad

Verksamhetsrapport Tertial 2 Samhällsbyggnad Verksamhetsrapport Tertial 2 Samhällsbyggnad Innehållsförteckning 1 Verksamhetsöversikt... 4 2 Sammanfattning... 5 3 Volymer... 6 3.1 eringsenheten... 6 3.2 Renhållning... 6 3.3 Vatten och avlopp... 6

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, plan 6, sammanträdesrum Herrgården klockan 14:00-17:00 ande Ingela Rossi (S) Ordförande Roberth Österman (M) Vice ordförande Ulf Widell (S) Kjell Andersson (UP) Matilda

Läs mer

2019 Strategisk plan

2019 Strategisk plan 2019 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

Verksamhetsrapport Tertial Samhällsbyggnad

Verksamhetsrapport Tertial Samhällsbyggnad Verksamhetsrapport Tertial 1 2016 Samhällsbyggnad Samhällsbyggnad, Verksamhetsrapport Tertial 1 2016 2(24) Innehållsförteckning 1 Verksamhetsöversikt... 5 2 Sammanfattning... 6 3 Volymer... 7 3.1 Planeringsenheten...

Läs mer

Verksamhetsplan Kultur, fritid och näringsliv

Verksamhetsplan Kultur, fritid och näringsliv Verksamhetsplan 2019 Kultur, fritid och näringsliv Verksamhetsplan 2019 2(10) Innehållsförteckning INLEDNING... 4 VAD ÄR DET MER ÄN STYRMODELLEN SOM STYR OSS?... 4 NULÄGESANALYS... 4 MÅLOMRÅDEN... 5 ÖVERGRIPANDE

Läs mer

Verksamhetsplan För besökare, anställda och alla som vill ha kultur i Helsingborg.

Verksamhetsplan För besökare, anställda och alla som vill ha kultur i Helsingborg. Verksamhetsplan - För besökare, anställda och alla som vill ha kultur i Helsingborg. Välkommen Kulturen har en betydande roll för Helsingborgs identitet och samhällsutveckling. Stadens befolkning beräknas

Läs mer

Verksamhetsplan Kulturskola och fritidsgårdar

Verksamhetsplan Kulturskola och fritidsgårdar Verksamhetsplan 2017 Kulturskola och fritidsgårdar 2 (11) Innehållsförteckning Verksamhetsplan - Kulturskola och fritidsgårdar...3 1 Uppdrag...3 2 Sammanfattande slutsatser utifrån analysunderlag...4 3

Läs mer

Tillsammans skapar vi vår framtid

Tillsammans skapar vi vår framtid Mål för Köpings kommun 2013-2019 Här presenteras de mål som Köpings kommunfullmäktige fastställt för perioden 2013-2019. De senaste mandatperioderna har kommunfullmäktige i politisk enighet beslutat om

Läs mer

Antagen av KF , 145. Vision 2030

Antagen av KF , 145. Vision 2030 Vision 2030 Västerviks kommun Livskvalitet varje dag Vår vision om framtiden är ett samhälle där livskvalitet står i fokus varje dag. Ett samhälle där medborgarna, gamla som unga, känner glädje, tillhörighet

Läs mer

Budget 2019 samt plan för ekonomin åren KULTURVERKSAMHET

Budget 2019 samt plan för ekonomin åren KULTURVERKSAMHET Budget 2019 samt plan för ekonomin åren 2020-2021 KULTURVERKSAMHET Innehållsförteckning VERKSAMHETERNA... 3 Driftbudget... 3 Verksamhetsbeskrivning... 3 Förändringar i verksamheten... 3 Framtid... 3 Mål...

Läs mer

Internbudget Barn- och utbildningsnämnden

Internbudget Barn- och utbildningsnämnden Internbudget 2019 Barn- och utbildningsnämnden 1 Barn- och utbildningsnämndens internbudget 2019 Nämndens uppdrag Barn- och utbildningsnämnden ansvarar för att förverkliga nationella och kommunala mål

Läs mer

Vision Arvika kommun

Vision Arvika kommun Vision Arvika kommun Arvika - en attraktivare kommun Vision Arvika en attraktivare kommun Visionen beskriver kommunens långsiktiga inriktning och politiska vilja. Den konkretiseras i strategiska mål och

Läs mer

Förslag till mål i Barn- och utbildningsnämnden för mandatperioden Dnr BUN19/

Förslag till mål i Barn- och utbildningsnämnden för mandatperioden Dnr BUN19/ 2019-05-20 Johannes Pålsson Chef barn och utbildning Förslag till mål i Barn- och utbildningsnämnden för mandatperioden 2018 2022 Dnr BUN19/84-008 008 Bakgrund För att utföra och utveckla verksamheten

Läs mer

Målet är delvis uppnått

Målet är delvis uppnått Lärande- och kulturnämndens alla verksamheter visar genom sina resultat på att goda förutsättningar kombinerat med varierad undervisning, lärandeformer och förhållningssätt ger barn, elever och ungdomar

Läs mer

Verksamhetsplan för utskrift (Barn och utbildning)

Verksamhetsplan för utskrift (Barn och utbildning) Verksamhetsplan för utskrift - 2019 (Barn och utbildning) Målområden Indelning Beskrivning Ansvarig Övergripande Attraktiv kommun Externt Här känner sig alla välkomna. Här är det enkelt, här är det möjligt

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016 Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016 Södra Vi skola och Tallbackens fritidshem Djursdala skola och fritidshem Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 STYRKORT... 3 INLEDNING...

Läs mer

Enhetsplan 2016. Biblioteket

Enhetsplan 2016. Biblioteket Enhetsplan 2016 Biblioteket 2 Innehållsförteckning 1 Biblioteket...3 1.1 Verksamhetsområde 9: Bibliotek, kultur och fritid (inklusive fritidsgårdar)...3 1.1.1 Verksamhet och syfte...3 1.1.2 Verksamhetens

Läs mer

Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden

Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden Inledning Kommunfullmäktige har beslutat om kommunledningsmål för planeringsperioden 2008-2011 i form av kommunövergripande mål som gäller för all verksamhet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Arbetsliv o Stöd

Verksamhetsberättelse 2015 Arbetsliv o Stöd Verksamhetsberättelse 2015 Arbetsliv o Stöd 2(30) Innehållsförteckning 1 Verksamhetsöversikt... 5 2 Sammanfattning... 6 3 Volymer... 8 3.1 Försörjningsstöd + Gemensam mottagning... 8 3.2 Gemensam mottagning...

Läs mer

Strategiska planen

Strategiska planen Strategiska planen 2015 2020 Strategisk plan Datum för beslut: 2015-04-08 Kommunledningskontoret Reviderad: Beslutsinstans: Giltig till: 2020 Innehållsförteckning 1. Så styrs Vännäs kommun... 4 2. Vad

Läs mer

Delårsrapport 31 augusti 2011

Delårsrapport 31 augusti 2011 Datum 29 september 2011 Till Revisionen Från Susanne Svensson Angående Granskning av delårsrapport 31 augusti 2011 1 Inledning 1.1 Syfte På uppdrag av de förtroendevalda revisorerna har vi översiktligt

Läs mer

Alliansens förslag till Verksamhet och budget 2016-2018

Alliansens förslag till Verksamhet och budget 2016-2018 Alliansens förslag till Verksamhet och budget 2016-2018 Kommunfullmäktige föreslås besluta att 1. Fastställa Verksamhet och budget 2016-2018 som kommunens mål- och budgetdokument för perioden. 2. Fastställa

Läs mer

Bilaga 9, övergripande mål och inriktningsmål

Bilaga 9, övergripande mål och inriktningsmål Bilaga 9, övergripande mål och inriktningsmål Av denna bilaga framgår vilka inriktningsmål respektive nämnd föreslår Kommunfullmäktige att fastställa inför kommande planeringsperiod. För respektive inriktningsmål

Läs mer

Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET

Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET Delårsrapport 2018 Driftredovisning Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos Avvikelse Fg helår Kulturverksamhet

Läs mer

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 Sammanfattning För perioden januari till och med augusti visar för- och grundskola sammantaget en positiv budgetavvikelse om 2,0 mnkr

Läs mer

Framtidspaketet. Valprogram för Skövde FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde

Framtidspaketet. Valprogram för Skövde FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde Framtidspaketet Valprogram för Skövde 2015-2018 FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde Framtidspaketet För allas bästa. I hela Skövde. Politiken måste alltid blicka framåt och ta

Läs mer

Mål och vision för Krokoms kommun

Mål och vision för Krokoms kommun Mål och vision för Krokoms kommun Juni 2012 VISION Krokoms kommun gör plats för växtkraft! LEDORD Naturlig Här är det enkelt att leva. Här finns trygghet och lugn, en bra grund för människor och företag

Läs mer

Postadress Besöksadress Webb Telefon Bankgiro Organisationsnummer

Postadress Besöksadress Webb Telefon Bankgiro Organisationsnummer Humanistiska nämnden Kulturplan för Ånge kommun 2018-2020 Dokumentansvarig: Kulturchef Fastställd av: Kommunfullmäktige Omfattar: Ånge kommunkoncern Fastställd när: 2018-02-26 11 Postadress Besöksadress

Läs mer

Verksamhetsplan 2016-2018. Budget 2016. Överförmyndarnämnden

Verksamhetsplan 2016-2018. Budget 2016. Överförmyndarnämnden Verksamhetsplan 2016-2018 Budget 2016 Överförmyndarnämnden Innehåll Planerings- och uppföljningsprocessen ----------------------------------------------------------------- 3 Omvärldsanalys --------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum KALLELSE Datum 2016-11-03 Sida 1(1) Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden kallar härmed till sammanträde måndag 21 november 2016, kl. 17:30 i kommunkontoret sammanträdesrum A för att behandla följande

Läs mer

1 (8) Årsanalys Kulturnämnden. Datum KFN 2019/75. Årsanalys Kulturnämnden 2018

1 (8) Årsanalys Kulturnämnden. Datum KFN 2019/75. Årsanalys Kulturnämnden 2018 Årsanalys 2018 1 (8) Kulturnämnden Datum 2019-02-11 KFN 2019/75 Årsanalys 2018 Kulturnämnden 2018 2 (8) 1 Verksamhetsbeskrivning I detta avsnitt ges en kort beskrivning av nämndens verksamhet, uppdrag

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Anna Carlénius Revisionskonsult Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport 2016 Pajala kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Sida 1 (13) Plats och tid Stadshuset, plan 3, sammanträdesrum Hamnen klockan 15:00-18:00 ande Ingela Rossi (S) Ordförande 17-24, 26 klockan 15.00-17.00 Roberth Österman (M) Vice ordförande Matilda Jansson

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2017. Förslag från Socialdemokraterna

Verksamhetsplan 2015-2017. Förslag från Socialdemokraterna Färgelanda kommun Verksamhetsplan 2015-2017 Förslag från Socialdemokraterna INNEHÅLLSFÖRTECKNING - ÖVERGRIPANDE MÅL SID 3-7 - EKONOMISKA FÖRUTSÄTTNINGAR, MÅL OCH KOMMUNBIDRAG SID 8-10 2 Vision, mål och

Läs mer

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf Programområde Kultur och bibliotek ghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Servicesektorn

Verksamhetsberättelse 2015 Servicesektorn Verksamhetsberättelse 2015 Servicesektorn 2(19) 1 Verksamhetsöversikt... 3 2 Sammanfattning... 4 3 Volymer... 6 3.1 Måltidsservice... 6 3.2 Lön- & Personaladministration... 6 3.3 Bemanningsenheten... 6

Läs mer

STRATEGI FÖR FÖRSKOLA & GRUNDSKOLA. i Robertsfors Kommun

STRATEGI FÖR FÖRSKOLA & GRUNDSKOLA. i Robertsfors Kommun STRATEGI FÖR FÖRSKOLA & GRUNDSKOLA i Robertsfors Kommun ... 8... 9... 9... 10... 11... 11... 11... 12... 12 KOMMUNFULLMÄKTIGES MÅL Attraktiv kommun med hög livskvalitet. KOMMUNFULLMÄKTIGES NYCKELFAKTORER

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Utveckling och ledning

Uppdragsbeskrivning för Utveckling och ledning Uppdragsbeskrivning för Utveckling och ledning Uppdragsbeskrivningen är kommunstyrelsens uppdrag till Utveckling och ledning. Här anges verksamhetens inriktning, vad som ska göras och särskilda prioriteringar

Läs mer

Delårsrapport. För perioden 2012-01-01 2012-08-31

Delårsrapport. För perioden 2012-01-01 2012-08-31 Delårsrapport För perioden 2012-01-01 2012-08-31 RONNEBY KOMMUN DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 2012-01-01-2012-08-31 I nedanstående kommenteras den finansiella utvecklingen avseende rapportperioden, jämte

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Stab, utveckling och ledning

Uppdragsbeskrivning för Stab, utveckling och ledning Uppdragsbeskrivning för Stab, utveckling och ledning Uppdragsbeskrivningen är kommunstyrelsens uppdrag till Stab, utveckling och ledning. Här anges verksamhetens inriktning, vad som ska göras och särskilda

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Servicesektorn

Verksamhetsberättelse 2014 Servicesektorn Verksamhetsberättelse Servicesektorn Innehållsförteckning 1 Verksamhetsöversikt... 3 2 Sammanfattning... 4 3 Volymer... 6 3.1 Måltidsservice... 6 3.2 Lön- & Personaladministration... 6 3.3 Bemanningsenheten...

Läs mer

Verksamhetsrapport tertial 2 2015 Vård och äldreomsorg

Verksamhetsrapport tertial 2 2015 Vård och äldreomsorg Verksamhetsrapport tertial 2 2015 Vård och äldreomsorg Innehållsförteckning 1 Verksamhetsöversikt... 4 2 Sammanfattning... 5 3 Volymer... 7 3.1 Platser... 7 3.2 Trygghetsplatser... 7 3.3 Köpta platser/vårddygn...

Läs mer

62 KoF.2013.0241. Budget 2014 med flerårsplan 2015 och 2016 samt investeringsbudget 2014-2018

62 KoF.2013.0241. Budget 2014 med flerårsplan 2015 och 2016 samt investeringsbudget 2014-2018 ESLÖVS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sida 4 (11) Sammanträdesdatum 2013-09-04 Kultur- och fritidsnämnden 62 KoF.2013.0241 Budget 2014 med flerårsplan 2015 och 2016 samt investeringsbudget 2014-2018 Ärendebeskrivning

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009 KULTUR OCH FRITID

Verksamhetsberättelse 2009 KULTUR OCH FRITID Verksamhetsberättelse 2009 KULTUR OCH FRITID 2(15) Sammanfattande analys En bild: Den 10 juni på kvällen samlas 1200 ungdomar i Kungälv för att fira att sommarlovet börjar. Hög stämning, drogfritt, succé.

Läs mer

Verksamhetsplan Budget Överförmyndarnämnden

Verksamhetsplan Budget Överförmyndarnämnden Verksamhetsplan 2019-2021 Budget 2019 Överförmyndarnämnden 1 Innehåll Omvärldsanalys -------------------------------------------------------------------------------------------- 4 Styrmodell --------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Program för ett integrerat samhälle

Program för ett integrerat samhälle Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Program för ett integrerat samhälle Integrerat samhälle 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för

Läs mer

Nämndsplan KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. - Preliminär nämndsplan år 2020

Nämndsplan KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. - Preliminär nämndsplan år 2020 Nämndsplan 2020-2023 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN - Preliminär nämndsplan år 2020 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Mål- och resultatstyrning i Lomma kommun... 3 1.2 Nämndsplan och målkedja... 3

Läs mer

Nämndens verksamhetsplan 2014. FOKUS-nämnden

Nämndens verksamhetsplan 2014. FOKUS-nämnden Nämndens verksamhetsplan 2014 FOKUS-nämnden Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Verksamhetsområde... 3 3 Kommunfullmäktiges utvecklingsområden... 3 4 HÅLLBAR UTVECKLING... 3 5 ATTRAKTIV KOMMUN... 4

Läs mer

Budget 2013 Regional utveckling Utbildning

Budget 2013 Regional utveckling Utbildning Budget 2013 Regional utveckling Utbildning Vision För ett bra liv i ett attraktivt län Verksamhetsidé Genom kultur och kunnande, lust och lärande skapa ett rikt liv i en kreativ region Perspektiv med strategiska

Läs mer

Vision och mål för Åstorps kommun

Vision och mål för Åstorps kommun Vision och mål för Åstorps kommun Kommunens vision, fokusområden och mål med perspektiv på år 2020 Beslutat av Kommunfullmäktige 2012-10-29 Dnr 2012/171 Postadress: 265 80 Åstorp Gatuadress: Storgatan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Skola

Verksamhetsberättelse 2016 Skola Verksamhetsberättelse 2016 Skola Innehållsförteckning 1 Verksamhetsöversikt... 4 2 Sammanfattning... 5 3 Volymer... 6 3.1 Förskola och pedagogisk omsorg... 6 3.2 Förskoleklass, grundskola, fritidshem och

Läs mer

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Siv Jansson Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per september 2018

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Siv Jansson Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per september 2018 Handläggare Siv Jansson Tel. 0152-294 21 Kommunstyrelsen Kommunens månadsrapport per september 2018 Driftredovisning Driftredovisningen omfattar ekonomiskt utfall för aktuell uppföljningsperiod samt helårsprognos.

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Team Särskilt boende

Uppdragsbeskrivning för Team Särskilt boende Uppdragsbeskrivning för Team Särskilt boende Uppdragsbeskrivningen är kommunstyrelsens uppdrag till teamet. Här anges verksamhetens inriktning, vad som ska göras och särskilda prioriteringar under året.

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Team Skola år F-6

Uppdragsbeskrivning för Team Skola år F-6 Uppdragsbeskrivning för Team Skola år F-6 Uppdragsbeskrivningen är kommunstyrelsens uppdrag till teamet. Här anges verksamhetens inriktning, vad som ska göras och särskilda prioriteringar under året. Teamet

Läs mer

Verksamhetsrapport tertial 2 2015 Samhällsbyggnad

Verksamhetsrapport tertial 2 2015 Samhällsbyggnad Verksamhetsrapport tertial 2 2015 Samhällsbyggnad Innehållsförteckning 1 Verksamhetsöversikt... 3 2 Sammanfattning... 4 3 Volymer... Fel! Bokmärket är inte definierat. 4 Måluppföljning... 5 4.1 Balans

Läs mer

Vision 2030 Burlövs kommun

Vision 2030 Burlövs kommun Vision 2030 Burlövs kommun Den kreativa mötesplatsen för boende, näringsliv, utveckling och kultur. Målorden för Burlövs kommun är: Trygg & nära, Grön & skön, Liv & rörelse Alla som bor och vistas i Burlövs

Läs mer