HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I"

Transkript

1 HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2010 Revisorsnämnden 2010

2 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda krav på fördelning av poäng på olika uppgifter Regler Du ska skriva ditt tentandnummer på varje blad. Det är inte tillåtet ha kontakt med någon person eller använda Internet, e-post eller liknande för att söka kontakt med någon annan person. Det är inte tillåtet att använda Internet, e-post eller liknande för att söka efter information. Följs inte reglerna kan Revisorsnämnden avstå att rätta tentandens prov samt meddela tentandens handledare och arbetsgivare om det inträffade. Kontroll av tentandens dator kan göras såväl innan, som under och efter provet. Utformning av svar Du lämnar alltid dina svar i egenskap av godkänd revisor. Svarstexten ska vara självständigt skriven och utformad så att den besvarar frågan på ett koncist sätt. Svarstexten ska inte enbart bestå av inklippt text eller hänvisningar till annan text, såsom lagar, råd, rekommendationer och liknande. Du ska ange motiveringar och hänvisningar samt visa uträkningar. Du ska markera eventuella citat med kursiv stil och ange källa. Bedömning Bedömningen av svar, som ska lämnas på bifogade svarsblanketter eller RN:s USB-minne, sker utifrån en svarsmall. Alternativa svar kan - beroende på motiveringar - också beaktas vid bedömningen. Svar på varje uppgift - eller deluppgift - bedöms enligt följande princip i exempelvis en fråga omfattande fyra poäng: Poängsättningen innebär följande: 4 p - Bra svar 3 p - Tillfredsställande svar 2 p - Vissa brister 1 p - Stora brister 0 p - Uteblivet eller felaktigt svar 2 (8)

3 Uppgift 1 Salemania AB Poäng Deluppgift Deluppgift Deluppgift Deluppgift Summa 26 Uppgift 2 Que Approveche AB Poäng Deluppgift Deluppgift Deluppgift Deluppgift Summa 24 Lycka till! 3 (8)

4 1. Salemania AB (26 poäng) Bakgrund Salemania AB (Salemania) är ett handelsföretag som säljer kontorstillbehör. Försäljningen sker främst via Salemanias hemsida, men även på postorder genom den katalog som bolaget ger ut fyra gånger om året samt via direktförsäljning till stora privata och offentliga verksamheter i Norden. Salemania omsatte 163 Mkr under 2008 och räknar med en svagt ökande försäljning under de närmaste tre åren. Rörelsemarginalen är ca 25 %, balansomslutningen uppgick till 46 Mkr och resultat före skatt till 8 Mkr. Antalet anställda i bolaget är 26. Bolaget tre största ägare, Johan Karlsson, Gunilla Jonsson och Rut Bengtsson, är aktiva som säljare i bolaget. Dessa tre utgör även bolagets styrelse där Rut är styrelseordförande. Bolagets övriga ägare innehar mindre än 10 % av aktierna i bolaget. VD är Martin Gustafsson och ekonomichef är Sara Nilsson. Planer finns för en eventuell notering på NGM Equity inom en femårsperiod. Räkenskapsår är kalenderår och bolaget tillämpar BFNAR. Du blev vald revisor på årsstämman i maj Deluppgift 1.1 VD har hittat ett bolag som han gärna skulle vilja förvärva och har fattat en preliminär överenskommelse med köparen. Innan han går vidare vill han dock ha en ordentlig analys av bolaget. Han har låtit ladda ned de senaste årsredovisningarna från Bolagsverket och har bett sin ekonomichef att titta på dem. Ekonomichefen Sara Nilsson vänder sig till dig för att få råd avseende vad som kan vara väsentlig information i årsredovisningen inför ett förvärv. Sara vill även veta vad som i övrigt bör ingå i en finansiell analys. Hon har blivit lovad att få ta del av den finansiella information som finns tillgänglig hos förvärvsobjektet och ska även få möjlighet att intervjua relevanta personer i verksamheten. Uppgift (4 poäng) Vad bör en finansiell analys ( due diligence ) av ett förvärvsobjekt omfatta? Deluppgift 1.2 Inför bokslutet har Sara samlat på sig ett antal frågor till dig, framför allt kring redovisning av varulager men även några övriga poster. a) Bolagets säljare har en fast och en rörlig lönedel. Den rörliga lönedelen är beroende av att säljarna uppnår på förhand uppsatta mål. Ska bonusutbetalningarna påverka varulagervärderingen och i så fall hur? 4 (8)

5 b) Ett tjugotal stora leverantörer ger omfattande kassarabatter till Salemania under förutsättning av att betalning av varorna sker inom 5 dagar. Ska kassarabatterna påverka varulagervärderingen och i så fall hur? c) En stor del av Salemanias inköp görs utanför Sverige och i olika valutor. Ska förändringar i valutakursen efter det att inköpet bokförts påverka varulagervärderingen och i så fall hur? d) Under mellandagarna och veckan efter nyår rear Salemania sina produkter. De gör dock inga prisnedsättningar per produkt utan sänker sina priser generellt med 20 %. Efter trettondagen kommer varorna att säljas till samma pris som före jul. Hur ska realisationen hanteras i bokslutet den 31 december? e) Bolaget ger ut fyra kataloger per år till sina kunder. Tidpunkten för färdigställande och leverans kan variera och detta år har fem kataloger levererats till Salemania då vårens katalog var färdig för distribution redan innan jul. Sara skulle vilja periodisera vårens katalog så att kostnaden för den belastar nästa år. Kan hon göra detta? f) Salemanias dominerande försäljningskanal är via deras hemsida på internet. Sara vill aktivera utgifter för vidareutveckling av Salemanias webplats då hon anser att kriterierna för att redovisas som immateriell tillgång uppfylls. Vad råder du henne? Uppgift (6 poäng) Upplys Sara om hur ovanstående frågeställningar ska redovisas i enlighet med god redovisningssed. Deluppgift 1.3 Du har i början av maj avslutat granskningen av bolaget för 2009 och ett fåtal frågeställningar kvarstår. Du överväger nu hur du ska hantera dessa frågeställningar i samband med att du ska utforma revisionsberättelsen. a) När du under hösten 2009 utförde den granskning du måste göra som förstagångsrevisor upptäckte du inget konstigt med de ingående balanserna. Under bokslutsgranskningen har du dock närmare granskat hur bolaget efterlever sina redovisningsprinciper. Det har framkommit att bolagets system för anläggningsregister inte fungerar på ett korrekt sätt utan systemet har fortsatt generera avskrivningar även för fullt avskrivna anläggningstillgångar. Detta upptäcktes då man i bokslutet konstaterade att det inte fanns något utrymme för överavskrivningar. Det har gått att isolera felet till 2008 och Felaktiga avskrivningar uppgår för 2008 till 1,7 Mkr och 2009 till 2,6 Mkr. Ekonomichefen Sara och VD Martin har korrigerat samtliga avskrivningar under 2009, d v s ökat resultatet med sammanlagt 4,3 Mkr. b) När du läser utkastet till förvaltningsberättelsen noterar du att det står att den föreslagna utdelningen till aktieägarna enbart kommer att betalas ut om det visar sig att bolaget uppnår sina försäljningsmål för de första fem månaderna Det finns tillräckligt med utdelningsbara medel i bolaget per 31 december 2009 och det handlar inte om att dela ut någon del av 2010 års positiva resultat. Tanken är enbart att bygga in ett incitament för de anställda ägarna i utdelningsförslaget. 5 (8)

6 c) Under revisionen har att antal väsentliga bedömningsfrågor diskuterats med bolaget. Som ett led i granskningen har du begärt in ett skriftligt uttalande från VD och ekonomichef syftande till att ge uttryck för företagsledningens uppfattning om huruvida årsredovisningen har upprättats i enlighet med årsredovisningslagen. VD ställer sig dock skeptisk till att skriva på något som han uppfattar som ett sätt för dig som revisor att friskriva dig från ansvar för de eventuella felaktigheter som du ej uppmärksammat i revisionen. VD har förklarat för dig att han inte ämnar skriva under något uttalande från företagsledningen. Uppgift (12 poäng) Redogör för dina ställningstaganden till ovanstående noteringar inför avgivandet av revisionsberättelsen för bolaget och utforma ett förslag till revisionsberättelse för Salemania med hjälp av bilagda mall. Bortse från eventuella skattekonsekvenser. Deluppgift 1.4 Din byrå har en s k whistleblower-funktion i form av ett särskilt telefonnummer som den som vill lämna anonyma uppgifter om t ex oegentligheter kan använda utan att behöva träda fram med namn. En morgon blir du kontaktad av en kollega som har tagit emot ett samtal och fått uppgifter om att ledningen hos en av dina klienter, Salemania, har begått oegentligheter och att bland annat VD är inblandad. Uppgift (4 poäng) Vilka åtgärder vidtar du baserat på den information du erhållt? 6 (8)

7 2. Que Approveche AB (24 poäng) Bakgrund Que Approveche AB (Que Approveche) tillverkar och säljer exklusiva köksinredningar. Koncernen är verksam främst i Kontinentaleuropa, Norden och USA. Que Approveche har även försäljningskontor i Hong Kong och Taiwan. Efterfrågan på bolagets produkter har påverkats negativt av lågkonjunkturen. Que Approveche omsatte 2,6 miljarder kronor under 2009, en nedgång med 0,6 miljarder kronor jämfört med Antalet anställda uppgick till ca vid utgången av Que Approveche är noterat på OMX Nordiska Börs Stockholm sedan 10 år. Huvudägare är två investmentbolag som tillsammans innehar 42 % av rösterna i Que Approveche. VD för Que Approveche är Katarina Lövgren och ekonomidirektör är Manuel Santoja vilka båda har varit anställda i bolaget sedan Räkenskapsår är kalenderår och bolaget tillämpar IFRS i koncernen och RFR 2 i moderbolaget. Du är vald revisor sedan årsstämman i maj Deluppgift 2.1 Que Approveche planerar för tillväxt genom strategiska förvärv av konkurrenter på de marknader där de är verksamma. För att delfinansiera förvärven gav Que Approveche ut konvertibla skuldebrev i december Det nominella värdet på det konvertibla lånet är 125 Mkr vilket även är den kurs det säljs till. En fristående beräkning har gjorts av vad verkligt värde skulle vara för en liknande skuld som saknar konverteringsrätt. Detta värde uppgick till 100 Mkr. Lånet kan konverteras till aktier under december Emissionskostnaderna antas vara noll. Bortse från eventuell skatt. Uppgift (ca 6 poäng) a) Hur ska transaktionerna avseende det konvertibla lånet redovisas i balansräkningen vid emissionstillfället? b) Hur ska det konvertibla lånet, inklusive räntekomponenten, redovisas i efterföljande perioder samt vid konvertering, förutsatt att det inte löses i förtid? Deluppgift 2.2 Du och ditt team genomför i september 2010 en löpande granskning med avseende på förvaltningen och test av kontroller. VD kommer in i konferensrummet där ni arbetar och talar om att bolaget avser att lägga ett bud på en konkurrent som även denna är noterad på Stockholmsbörsen. Styrelsen i det andra bolaget har visat ett klart intresse för förslaget och förhandlingar med huvudägarna pågår. 7 (8)

8 Uppgift (6 poäng) a) Vilka upplysningskrav ställs på Que Approveche i denna situation och vilket syfte har upplysningarna? b) Hur ska du och ditt team förhålla er till den information som ännu inte är publicerad och hur ska bolaget agera avseende de som tar del av denna information innan den blir publik? Deluppgift 2.3 De bägge bolagens huvudägare har kommit överens och bolagen har offentliggjort att de förväntas gå samman genom att Que Approveche lämnar ett kontantbud. Ett prospekt kommer att upprättas. Du har av det värdepappersinstitut som Que Approveche anlitat som rådgivare blivit ombedd att utfärda ett särskilt utlåtande, ett s k Comfort Letter avseende information i prospektet, bl a flerårsöversikter och nyckeltal. Uppgift (6 poäng) a) Beskriv vilka granskningsåtgärder avseende prospektet som du måste utföra som revisor i det köpande bolaget. b) Kan du utfärda ett Comfort Letter och vad behöver du då särskilt tänka på? Deluppgift 2.4 I ett annat förvärv som Que Approveche just genomfört ställs villkor om fortsatt anställning för en ledande befattningshavare och aktieägare, Arne Karlsson. Arne har en unik kännedom om trender inom köksdesign. Väljer han att stanna kvar i bolaget de närmaste tre åren kommer han att erhålla en årlig kontant utbetalning om upp till 2 Mkr från Que Approveche beroende av resultatet i det förvärvade bolaget. För att öka hans incitament att stanna kvar i bolaget har det i förvärvsavtalet lagts till ett villkor om att den villkorade tillkommande ersättningen automatiskt kommer att förverkas om Arne skulle välja att sluta sin anställning. Uppgift (6 poäng) Hur ska villkorade tillkommande ersättningen redovisas? 8 (8)

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010 1.1 4 3,1 (78 %) 39 (80 %) Bolaget i uppgiften har hittat ett intressant förvärvsobjekt. Tentanderna ombads att ge ekonomichefen råd avseende vad en

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2011

REVISORSEXAMEN Del I. November 2011 REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I. November 2010

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I. November 2010 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2010 Revisorsnämnden 2010 1. Salemania Svar Deluppgift 1.1 En finansiell analys av ett förvärvsobjekts verksamhet och egendom i syfte att utgöra besiktningsunderlag

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2010

REVISORSEXAMEN Del I. November 2010 REVISORSEXAMEN Del I November 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2012

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2012 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 22 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 Maj 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2014

REVISORSEXAMEN Del I. December 2014 REVISORSEXAMEN Del I December 2014 Revisorsnämnden 2014 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2014 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2010 Revisorsnämnden 2010 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25 maj 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2008 Högre Revisorsexamen december 2008, del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2 december 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2015

REVISORSEXAMEN Del I. November 2015 REVISORSEXAMEN Del I November 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2008 Revisorsnämnden 2008 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 november 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2013 Revisorsnämnden 2013 1(8) REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 maj 2013 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 november 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 22 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2013 Revisorsnämnden 2013 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4 december 2013 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2015

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2015 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 Maj 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några särskilda

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2013

REVISORSEXAMEN Del I. December 2013 REVISORSEXAMEN Del I December 2013 Revisorsnämnden 2013 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 3 december 2013 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2017 Revisorsinspektionen 2017 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2017 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2009

REVISORSEXAMEN Del I. December 2009 REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2009

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2009 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2007 2 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2012

REVISORSEXAMEN Del I. November 2012 REVISORSEXAMEN Del I November 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 november 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2016

REVISORSEXAMEN Del I. November 2016 REVISORSEXAMEN Del I November 2016 Revisorsnämnden 2016 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 november 2016 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2007 2 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2011

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2011 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25 maj 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2018

REVISORSEXAMEN Del I. December 2018 REVISORSEXAMEN Del I December 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 3 December 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2005

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2005 HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2005 Revisorsnämnden HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 6-7 december 2005 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2010

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2010 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009 1.1 2,5 62,5 4 Frågan avser hur styrelsen bör agera när det två veckor innan publicering av bokslutskommunikén för ett bolag noterat på NGM Equity har

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II. Maj 2004. Revisorsnämnden

REVISORSEXAMEN Del II. Maj 2004. Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Del II Maj 2004 Revisorsnämnden Revisorsexamen 2004, del II REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 24-25 maj 2004 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2009 Revisorsnämnden 2009 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2017 Revisorsinspektionen 2017 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 maj 2017 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2016 Revisorsnämnden 2016 1 av 11 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 Maj 2016 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2006 Revisorsnämnden 2006 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II November 2016 Revisorsnämnden 2016 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 november 2016 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2019 Revisorsinspektionen 2019 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 24 Maj 2019 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2018

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2018 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 21 maj 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2008 Högre revisorsexamen december 2008, del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 3 december 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel:

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II. November 2011

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II. November 2011 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 3. Mekanika Svar Deluppgift 3.1 Anskaffningsvärdet för maskinerna i bolagen är 4 900 tkr. Under perioden 1 januari 2008 till sista december

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2013. Revisorsnämnden 2013 1(9)

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2013. Revisorsnämnden 2013 1(9) REVISORSEXAMEN Del I Maj 2013 Revisorsnämnden 2013 1(9) REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 maj 2013 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2008 Revisorsnämnden 2008 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2019

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2019 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2019 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23 Maj 2019 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 maj 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 Okotron kan ändra gränsen för vad bolaget anser vara inventarier av mindre värde. Detta påverkar dock inte hur dessa inventarier

Läs mer

Maj HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

Maj HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2006 HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30-31 maj 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2011

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2011 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2011 1.1 6 4,8 (80 %) 33 (69 %) Tentanden är nyvald revisor i ett noterat bolag och ska redogöra för hur revisionen och utformningen av revisionsberättelsen

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2014 Revisorsnämnden 2014 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2 december 2014 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4 December 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2008 Revisorsnämnden 2008 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2017

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2017 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2017 Revisorsinspektionen 2017 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 maj 2017 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 0B1. Obiccs Teknisk Konsulting AB 2BDeluppgift 1.1 Enligt lag som trädde i kraft den 1 juli 2009 får den som under sju år har varit

Läs mer

Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2009

Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2009 Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2009 1.1 3,2 80,0 4 Frågan avser två situationer där kundens bank ber revisorn skicka ett utkast till koncernredovisningen respektive förklara bakomliggande orsaker

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 3. Appappapp Svar Deluppgift 3.1 a) Aktiebolagslagen innehåller vissa förbud mot spridning av aktier och teckningsoptioner i privata

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

Delårsrapport Q1 januari mars 2014

Delårsrapport Q1 januari mars 2014 Delårsrapport Q1 januari mars 2014 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 99,7 Mkr (102,0) Resultat före skatt 13,3 Mkr (9,1) Resultat efter skatt 10,3 Mkr (7,1) Resultat per aktie 0,49 kr (0,34) Fortsatt

Läs mer

November 2000. REVISORSEXAMEN Del I

November 2000. REVISORSEXAMEN Del I November 2000 REVISORSEXAMEN Del I Revisorsexamen November 2000, del I REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2000-11-13 2000-11-14 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del 1 Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 22 maj 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

Q1 Delårsrapport januari mars 2013

Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 102,0 Mkr (106,6) Resultat före skatt 9,1 Mkr (8,8) Resultat efter skatt 7,1 Mkr (6,6) Resultat per aktie 0,34 kr (0,31) Nettoomsättning

Läs mer

BRF Byggmästaren 13 i Linköping

BRF Byggmästaren 13 i Linköping Årsredovisning för BRF Byggmästaren 13 i Linköping Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Övergripande kommentarer Högre Revisorsexamen Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 75 100 77,0 (77,0 %) 28 (72 %) 28 tentander av 39 (72 %) har

Läs mer

Högre revisorsexamen Kommentarer till provrättning, maj 2007

Högre revisorsexamen Kommentarer till provrättning, maj 2007 Högre revisorsexamen Kommentarer till provrättning, maj 2007 1.1 5,2 87 6 I frågeställningen skall tentanderna ta ställning till en föreslagen redovisning av omstruktureringskostnader för personaluppsägningar

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2014

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2014 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2014 Revisorsnämnden 2014 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2014 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några särskilda

Läs mer

ABSOLENT GROUP AB DELÅRSRAPPORT JAN-SEP 2014

ABSOLENT GROUP AB DELÅRSRAPPORT JAN-SEP 2014 Absolent Group AB Delårsrapport jan-sep 2014 ABSOLENT GROUP AB DELÅRSRAPPORT JAN-SEP 2014 Nettoomsättningen för perioden jan - sep blev 202,8 Mkr (156,6) Rörelseresultat före avskrivningar på immateriella

Läs mer

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Ale Energi AB ägs till 9 procent av Ale kommun och till 91 procent av Göteborg Energi AB. Företaget är moderföretag till Ale Fjärrvärme AB som ägs till 100 procent. ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Innehåll

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 1. Fru Rut och Herr Rot - Svar Deluppgift 1.1 Enligt ISA föreligger det en förhöjd risk vid förstagångsrevisioner och därför bör

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2017

REVISORSEXAMEN Del I. December 2017 REVISORSEXAMEN Del I December 2017 Revisorsinspektionen 2017 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 November 2017 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Styrelsen och Verkställande direktören för Inev Studios AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 September 2006

DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 September 2006 1 DELÅRSRAPPORT 1 januari 30 September 2006 Delårsrapporten i korthet Omsättningen uppgick till 364,4 MSEK (249,0), en ökning med 46%. Rörelseresultatet ökade med 80% till 25,7 MSEK (14,3), vilket ger

Läs mer

December 2008. REVISORSEXAMEN Del I

December 2008. REVISORSEXAMEN Del I December 2008 REVISORSEXAMEN Del I REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med andra personer

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2014 Revisorsnämnden 2014 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2014 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

Koncernen. Avskrivningar Avskrivningarna för första halvåret 2011 uppgick till 9,8 Mkr (10,0).

Koncernen. Avskrivningar Avskrivningarna för första halvåret 2011 uppgick till 9,8 Mkr (10,0). Q2 Delårsrapport januari juni 2011 Koncernen Januari - Juni April - Juni Nettoomsättning 236,4 Mkr (232,8) Nettoomsättning 113,4 Mkr (117,7) Resultat före skatt 41,2 Mkr (38,7) Resultat före skatt 20,2

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2008

Delårsrapport januari - mars 2008 Delårsrapport januari - mars 2008 Koncernen * - Omsättningen ökade till 138,4 Mkr (136,9) - Resultatet före skatt 25,8 Mkr (28,6)* - Resultatet efter skatt 18,5 Mkr (20,6)* - Vinst per aktie 0,87 kr (0,97)*

Läs mer

Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen, maj 2005

Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen, maj 2005 Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen, maj 2005 1.1 6,4 80 8 Merparten av tentanderna har klarat frågan mycket bra. De flesta tar upp reglerna i revisorslagen avseende analysmodellen samt att

Läs mer

Bokslutskommuniké januari december 2012

Bokslutskommuniké januari december 2012 Q4 Bokslutskommuniké januari december 2012 Januari - December 2012 1 Rörelsens intäkter för perioden i bolaget uppgick till 4,7 (17,7) tkr Rörelseresultatet uppgick till - 1 008,0 (- 1 886,2) tkr Årets

Läs mer

Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening

Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening Årsredovisning för Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse

Läs mer

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018 NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 28 Q 28 Q 27 HELÅR 27 Nettoomsättning, ksek 88 46 8 98 344 739 Ändring i lokala valutor, procent 6, 2,3 Bruttoresultat, ksek 6 595 54

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2007 Revisorsnämnden 2007 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29-30 maj 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Förvaltnings Aktiebolaget Utsikten (publ) Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-09-01-2016-08-31 Innehåll Sida

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 JULI, 2006

DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 JULI, 2006 DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 JULI, 2006 Omsättningen ökade med 56 procent och byråintäkten med 19 procent för jämförbara enheter Rörelseresultat om 3,2 Mkr, en ökning med 3,5 Mkr för jämförbara

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009 Revisorsnämnden 2009 0B3. Turitt AB Deluppgift 3.1 Exempel på väsentliga principiella skillnader med att tillämpa K2 jämfört med övriga BFNAR: Ett samlat regelverk,

Läs mer

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD Orderingång 69,3 MSEK (42,4) Omsättning 63,7 MSEK (43,7) Bruttomarginal 41,1 procent (45,7) Rörelseresultat 6,0 MSEK (2,4) Resultat efter skatt 5,2 MSEK (2,0) Kommentarer från VD JLT gick in i med en stark

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 a) Revisorn har enligt 9 kap 7 ABL skyldighet att lämna information till moderbolagsrevisorn. Detta framgår även av EtikR

Läs mer

Första kvartalet Q (juli september)

Första kvartalet Q (juli september) KVARTALSRAPPORT JULI SEPTEMBER 2008 VERKSAMHETSÅRET 2008/2009 SCANWORLD TRAVELPARTNER AB (publ) Första kvartalet Q1 2008 (juli september) Högsta kvartalsförsäljningen i bolagets historia. I koncernen uppgick

Läs mer

BRF Byggmästaren 13 i Linköping

BRF Byggmästaren 13 i Linköping Årsredovisning för BRF Byggmästaren 13 i Linköping Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer