HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I"

Transkript

1 HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2010 Revisorsnämnden 2010

2 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda krav på fördelning av poäng på olika uppgifter Hjälpmedel Alla hjälpmedel är tillåtna, med följande undantag: All uppkoppling mot t ex Internet, servrar eller liknande är förbjudet All kommunikation med andra personer är förbjudet Rekommenderat arbetssätt Förutsättningarna för godkänt resultat förbättras av ett strukturerat tillvägagångssätt vid genomförandet av provet. Det är av särskild vikt att: använda tillräckligt med tid för inläsning av praktikfallen fördela tiden utifrån varje uppgifts svårighetsgrad och poängtal beakta att frågeställningen kan inrymma många aspekter och ämnesområden Utformning av svar Du lämnar alltid dina svar i egenskap av auktoriserad revisor. Vid avgivande av svar bör du: svara på ett strukturerat sätt med tydligt och korrekt språk ange motiveringar och hänvisningar samt visa uträkningar markera eventuella citat med kursiv stil och ange källa För de fall någon uppgift är oklar finns möjlighet för provvakten att kontakta provkonstruktören för eventuellt förtydligande. Bedömning Bedömningen av svar, som ska lämnas på bifogade svarsblanketter eller utskrifter från PC, sker utifrån en svarsmall. Alternativa svar kan beroende på motiveringar också beaktas vid bedömningen. Svar på varje uppgift eller deluppgift bedöms enligt följande princip i exempelvis en fråga omfattande fyra poäng: Poängsättningen innebär följande 4 p Bra svar 3 p Tillfredsställande svar 2 p Vissa brister 1 p Stora brister 0 p Uteblivet eller felaktigt svar 2 (7)

3 Uppgift 1 Panglia AB Poäng Deluppgift Deluppgift Deluppgift Deluppgift Summa 24 Uppgift 2 Minimalia AB Poäng Deluppgift Deluppgift Deluppgift Deluppgift Summa 26 Lycka till! 3 (7)

4 1. Panglia AB (24 poäng) Bakgrund Panglia AB är ett entreprenadföretag med en omsättning som uppgick till 155 Mkr under räkenskapsåret Antalet anställda uppgår till ca 100 personer. Panglia arbetar huvudsakligen som underentreprenör till de riktigt stora aktörerna i branschen. Bolaget har en rörelsemarginal på 10 % och har inte märkt av lågkonjunkturen i någon större omfattning. Panglia ägs av två personer, Rune Gunnarsson och Lisa Karlsson, som vardera äger 50 % av aktierna. Tillsammans utgör de även Panglias styrelse. Den ene delägaren och styrelseledamoten Rune Gunnarsson är även utsedd till VD. Ekonomin sköts av Karin Nilsson som har arbetat för Panglia i närmare 20 år. Räkenskapsår är kalenderår och BFNAR tillämpas. Du valdes till revisor på extra bolagsstämma i oktober Deluppgift 1.1 Bolaget tillämpar successiv vinstavräkning i sin intäktsredovisning. Bolaget har både fastprisprojekt och projekt på löpande räkning. Projektredovisningen hanteras i en Excelmodell. Uppgift (8 p) a) Redogör för tre väsentliga revisionsrisker med avseende på granskning av pågående arbeten. b) Redogör för ditt granskningsupplägg av pågående arbeten under löpande år. c) Redogör för ditt granskningsupplägg av pågående arbeten vid bokslutet. Deluppgift 1.2 Du har ställts inför två situationer där ditt oberoende eventuellt kan hotas: a) Du har varit skild i 10 år från din tidigare make/maka. Ni har inga gemensamma barn och inget gemensamt umgänge. Din förra make/maka driver en rekryteringsfirma och du har fått reda på att han/hon åtagit sig uppdraget att rekrytera en extern VD till Panglia. b) Din största hobby är flugfiske och du binder flugor för eget bruk men även för att sälja. Du har goda biinkomster från denna hobby och du säljer flugor bl a till landets största sportfiskekedja. Du säljer och leder även exklusiva flugfiskeresor i samarbete med sportfiskekedjan. Du har nu fått frågan om du skulle vara intresserad av att bli revisor i sportfiskekedjan, vilket du givetvis gärna skulle tacka ja till. 4 (7)

5 Bedöm om du kan behålla uppdraget i a) respektive åta dig uppdraget i b). Deluppgift 1.3 Ägarna i Panglia har under året beslutat om en kontant utbetalning till sig själva med ett lika stort belopp till var och en. Det fanns vid tidpunkterna för beslutet fritt eget kapital i bolaget som översteg det beslutade beloppet. Styrelsen har inte upprättat något utdelningsförslag och du har inte beretts någon möjlighet att avge något revisorsyttrande. Uppgift (4 p) VD Rune Gunnarsson frågar dig, i samband med den löpande granskningen i oktober, om bolagets handlande är förenligt med ABL. Deluppgift 1.4 Din byrås skatteavdelning har sedan många år haft kontakt med Panglia och biträtt bolaget med bland annat skatterådgivning och därigenom arbetat upp en god relation till de båda ägarna. I samband med att deras hittillsvarande revisor gick i pension, valdes du till revisor på en extra stämma i oktober Under början av 2010 började det administrativa arbetet att släpa efter hos Panglia. Ekonomiansvarig Karin Nilsson har varit sjukskriven under en längre period. Det är nu sent i juli 2010 och du har inte erhållt årsredovisningen trots att du efterfrågat den ett antal gånger. a) Vad ska du som ny revisor särskilt tänka på i samband med avlämnandet av revisionsberättelsen för räkenskapsåret 2009? b) Hur ska du agera med avseende på den sena årsredovisningen och vilka konsekvenser för dig som revisor respektive för bolaget får en för sent avlämnad årsredovisning? 5 (7)

6 2. Minimalia AB (26 poäng) Bakgrund Minimalia AB är ett bolag noterat på NGM Equity sedan några år tillbaka. Minimalia har ett stort antal dotterbolag i och utanför Sverige. Omsättningen uppgick 2009 till 649 Mkr. Resultatutvecklingen har varit positiv för merparten av verksamheten. Bolaget är ett handelsföretag med inriktning på försäljning av miniatyrer för modelljärnvägar och dockskåp. Minimalia vänder sig främst till ett vuxet klientel med produkter avsedda för hobbyverksamhet och samlande. Leksaker inriktade mot barn utgör en mycket liten del av sortimentet. Inköp görs huvudsakligen från Asien och Minimalias största marknader är Kontinentaleuropa och USA. Huvudkontoret ligger i Jönköping där man även har sitt centrallager. VD sedan ett tiotal år är Maria Lind och ekonomichef är Jesper Carlsson. Jesper började sin anställning under Räkenskapsår är kalenderår och bolaget tillämpar IFRS i koncernen och RFR 2 i moderbolaget. Du är vald revisor sedan årsstämman Deluppgift 2.1 Den 1 januari 2010 genomfördes en intern omorganisation vilket föranledde en ny rapporteringsstruktur. VD Maria Lind har till följd av detta några frågor kring segmentsredovisning som hon vill ha hjälp med att få besvarade. Minimalia har efter omorgansiationen fem rörelsesegment i den nya organisationen som alla rapporterar internt direkt till Maria. Maria vill ha hjälp med att bedöma för vilka segment som information behöver lämnas i bolagets kvartalsrapporter och i årsredovisningen. Information om verksamheterna lämnas i tabellen nedan: Mkr Modelljärnvägar Dockskåp Övrig Leksaker Samlar- Summa hobby böcker Summa 300,0 249,0 50,0 30,0 20,0 649,0 intäkter Vinst/förlust 28,5 2,0 3,0-0,2-5,0 28,3 Summa tillgångar 350,0 250,0 65,0 40,0 30,0 735,0 Uppgift (8 p) a) Beskriv kraven på den interna finansiella informationen utifrån IFRS och vilken intern funktion som är mottagare av denna rapportering. b) Beskriv hur Maria ska gå tillväga för att identifiera vilka segment som måste inkluderas i segmentrapporteringen. 6 (7)

7 c) Hjälp Maria med att avgöra vilka segment Minimalia måste lämna information om med vägledning av ovanstående tabell. Deluppgift 2.2 Du håller på att upprätta instruktioner för granskningen av Minimalias dotterbolag i Sverige och utomlands baserade på föregående års instruktioner. Du var för inte så länge sedan på en kurs i revision där du noterade att du skulle behöva göra uppdateringar i instruktionerna baserade på den reviderade ISA 600-standarden. a) Vad är ISA och hur förhåller sig ISA till svensk normgivning? b) Vad är den principiella skillnaden mellan den reviderade ISA 600 jämfört med tidigare normgivning? Exemplifiera vad det innebär. Deluppgift 2.3 Bolaget planerar att uppföra en ny lagerbyggnad vid sitt centrallager i Jönköping. Lagerbyggnaden kommer att finansieras dels med lån upptagna inom ramen för existerande upplåning (checkräkningskredit) och dels med lån specifika för investeringen. Bolaget planerar att göra ett uppehåll i byggandet under hela december och januari. a) Hur påverkas anskaffningsvärdet för lagerbyggnaden i koncernen av ovanstående? b) Vad är den principiella skillnaden mellan den senaste normgivningen och den tidigare applicerat på den här situationen och är det någon skillnad mellan redovisningen i koncernen respektive juridisk person? Deluppgift 2.4 Minimalia AB funderar på att förvärva samtliga aktier i konkurrenten Maximalia AB som har en ansenlig kassa. Förvärvet ska finansieras genom ett banklån. När Minimalia erhåller aktierna och därmed får bestämmande inflytande över Maximalia lånas de likvida medlen i Maximalia ut till Minimalia som löser banklånet. Du får frågan från ekonomichefen Jesper Carlsson om detta är ett möjligt sätt att hantera finansieringen på. Ser du några aktiebolagsrättsliga problem med ovanstående transaktioner? 7 (7)

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2009 Revisorsnämnden 2009 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2010

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2010 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2007 2 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2010

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2010 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 1. Panglia AB (24 poäng) Deluppgift 1.1 a) Exempel på revisionsrisker avseende pågående arbeten: Indata i projektredovisningen kan vara

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2008 Revisorsnämnden 2008 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2009

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2009 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2009

REVISORSEXAMEN Del I. December 2009 REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2008 Revisorsnämnden 2008 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2008 Högre Revisorsexamen december 2008, del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2 december 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 Maj 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2014

REVISORSEXAMEN Del I. December 2014 REVISORSEXAMEN Del I December 2014 Revisorsnämnden 2014 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2014 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2007 2 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 3-4 december 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med andra

Läs mer

November 2000. REVISORSEXAMEN Del I

November 2000. REVISORSEXAMEN Del I November 2000 REVISORSEXAMEN Del I Revisorsexamen November 2000, del I REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2000-11-13 2000-11-14 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del 1 Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2012

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2012 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 22 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2010

REVISORSEXAMEN Del I. November 2010 REVISORSEXAMEN Del I November 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2010 Revisorsnämnden 2010 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2011

REVISORSEXAMEN Del I. November 2011 REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2004 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23-24 november 2004 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 maj 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2006 Revisorsnämnden 2006 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2010 Revisorsnämnden 2010 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

Maj HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

Maj HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2006 HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30-31 maj 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2008 Högre revisorsexamen december 2008, del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 3 december 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel:

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 november 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj Revisorsnämnden

REVISORSEXAMEN Del I. Maj Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Del I Maj 2005 Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23-24 maj 2005 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2007 2 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2013 Revisorsnämnden 2013 1(8) REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 maj 2013 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2015

REVISORSEXAMEN Del I. November 2015 REVISORSEXAMEN Del I November 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 maj 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 november 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2007 Revisorsnämnden 2007 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29-30 maj 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2012

REVISORSEXAMEN Del I. November 2012 REVISORSEXAMEN Del I November 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 november 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2019

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2019 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2019 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23 Maj 2019 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2018

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2018 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 21 maj 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2013

REVISORSEXAMEN Del I. December 2013 REVISORSEXAMEN Del I December 2013 Revisorsnämnden 2013 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 3 december 2013 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2013 Revisorsnämnden 2013 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4 december 2013 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2006 Revisorsnämnden 2006 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 5-6 december 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2008 Revisorsnämnden 2008 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2005

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2005 HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2005 Revisorsnämnden HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 6-7 december 2005 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II. Maj 2004. Revisorsnämnden

REVISORSEXAMEN Del II. Maj 2004. Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Del II Maj 2004 Revisorsnämnden Revisorsexamen 2004, del II REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 24-25 maj 2004 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2005

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2005 HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2005 Revisorsnämnden HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 6-7 december 2005 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2007

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2007 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2007 Revisorsnämnden 2007 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28-29 maj 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25 maj 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 22 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

Maj 2006. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

Maj 2006. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2006 HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30-31 maj 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med andra

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2015

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2015 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 Maj 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några särskilda

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2018

REVISORSEXAMEN Del I. December 2018 REVISORSEXAMEN Del I December 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 3 December 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2005 Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23-24 maj 2005 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I December 2005

REVISORSEXAMEN Del I December 2005 REVISORSEXAMEN Del I December 2005 Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 5-6 december 2005 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2004 Revisorsnämnden HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25-26 maj 2004 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

December 2008. REVISORSEXAMEN Del I

December 2008. REVISORSEXAMEN Del I December 2008 REVISORSEXAMEN Del I REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med andra personer

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2006

REVISORSEXAMEN Del I. December 2006 REVISORSEXAMEN Del I December 2006 Revisorsnämnden 2006 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2007 Revisorsnämnden 2007 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29-30 maj 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2011

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2011 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25 maj 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2016 Revisorsnämnden 2016 1 av 11 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 Maj 2016 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2017 Revisorsinspektionen 2017 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2017 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2007 Revisorsnämnden 2007 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28-29 maj 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2004

REVISORSEXAMEN Del I. November 2004 REVISORSEXAMEN Del I November 2004 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 22-23 november 2004 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med andra personer

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II November 2016 Revisorsnämnden 2016 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 november 2016 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Övergripande kommentarer Högre Revisorsexamen Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 75 100 77,0 (77,0 %) 28 (72 %) 28 tentander av 39 (72 %) har

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2019 Revisorsinspektionen 2019 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 24 Maj 2019 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II Maj 2003

REVISORSEXAMEN Del II Maj 2003 REVISORSEXAMEN Del II Maj 2003 Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 20 maj 2003 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med andra

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2004. Revisorsnämnden

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2004. Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Del I Maj 2004 Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 24-25 maj 2004 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med andra

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2016

REVISORSEXAMEN Del I. November 2016 REVISORSEXAMEN Del I November 2016 Revisorsnämnden 2016 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 november 2016 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

Revisorsexamen del I, maj 2003. REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2003. Revisorsnämnden

Revisorsexamen del I, maj 2003. REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2003. Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Del I Maj 2003 Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 19 maj 2003 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med andra

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2017

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2017 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2017 Revisorsinspektionen 2017 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 maj 2017 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009 Revisorsnämnden 2009 0B3. Turitt AB Deluppgift 3.1 Exempel på väsentliga principiella skillnader med att tillämpa K2 jämfört med övriga BFNAR: Ett samlat regelverk,

Läs mer

Bråviken Logistik AB (publ)

Bråviken Logistik AB (publ) Bråviken Logistik AB (publ) Bokslutskommuniké 2017 januari juni 2017 KONTAKTINFORMATION Bråviken Logistik AB (publ) ett bolag förvaltat av Pareto Business Management AB Johan Åskogh, VD +46 402 53 81 johan.askogh@paretosec.com

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2013. Revisorsnämnden 2013 1(9)

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2013. Revisorsnämnden 2013 1(9) REVISORSEXAMEN Del I Maj 2013 Revisorsnämnden 2013 1(9) REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 maj 2013 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 Sida 1 av 9 DELÅRSRAPPORT För perioden 26-9-1 27-2-28 Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 KONCERNEN Verksamheten Koncernen består av moderbolaget Eolus Vind AB (publ) och de helägda dotterbolagen Kattegatt

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2017 Revisorsinspektionen 2017 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 maj 2017 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

Maj 2006. REVISORSEXAMEN Del I

Maj 2006. REVISORSEXAMEN Del I Maj 2006 REVISORSEXAMEN Del I REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29-30 maj 2005 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med andra personer

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2004 Revisorsnämnden 2 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25-26 maj 2004 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009 1.1 2,5 62,5 4 Frågan avser hur styrelsen bör agera när det två veckor innan publicering av bokslutskommunikén för ett bolag noterat på NGM Equity har

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2014 Revisorsnämnden 2014 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2 december 2014 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

Bokslutskommuniké januari december 2012

Bokslutskommuniké januari december 2012 Q4 Bokslutskommuniké januari december 2012 Januari - December 2012 1 Rörelsens intäkter för perioden i bolaget uppgick till 4,7 (17,7) tkr Rörelseresultatet uppgick till - 1 008,0 (- 1 886,2) tkr Årets

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II. November 2011

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II. November 2011 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 3. Mekanika Svar Deluppgift 3.1 Anskaffningsvärdet för maskinerna i bolagen är 4 900 tkr. Under perioden 1 januari 2008 till sista december

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2014 Revisorsnämnden 2014 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2014 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II December 2005

REVISORSEXAMEN Del II December 2005 REVISORSEXAMEN Del II December 2005 Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 5-6 december 2005 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 0B1. Obiccs Teknisk Konsulting AB 2BDeluppgift 1.1 Enligt lag som trädde i kraft den 1 juli 2009 får den som under sju år har varit

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 22 maj 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 Första kvartalet Nettoomsättningen uppgick till 88,6 (85,4) Mkr Rörelseresultatet uppgick till 31,6 (28,2) Mkr, vilket motsvarade en marginal på 36 (33) % Resultatet

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 a) En revisionsberättelse med en anmärkning avseende att skatter och avgifter inte har betalats i tid enligt 9 kap

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2008

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2008 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2008 Revisorsnämnden 2008 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4 December 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 1. Fru Rut och Herr Rot - Svar Deluppgift 1.1 Enligt ISA föreligger det en förhöjd risk vid förstagångsrevisioner och därför bör

Läs mer