SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I"

Transkript

1 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011

2 1. Fru Rut och Herr Rot - Svar Deluppgift 1.1 Enligt ISA föreligger det en förhöjd risk vid förstagångsrevisioner och därför bör jag sätta av mer resurser för revisionen. Av ISA 510 p 13 framgår att planeringsarbetet behöver utökas i förstagångsrevisioner då revisorn inte har någon tidigare erfarenhet av bolaget. Exempel på krav i ISA 510 i samband med förstagångsrevisioner: Kontakta föregående revisor Inhämta revisionsbevis avseende ingående balanser Kontrollera att redovisningsprinciperna är oförändrade i jämförelse med föregående år och att de har tillämpats konsekvent under innevarande år Stäm av att utgående balans föregående år har överförts korrekt till innevarande år. Jämförelsetalen har reviderats av tidigare revisor. Jag ska lämna upplysning om detta förhållande i min revisionsberättelse om det inte föreligger särskilda skäl som talar emot detta (RevR 709 p 35). Upplysningen ska ha följande ordalydelse förutsatt att uttalandet föregående år var enligt standardutformningen: Årsredovisningen för år 2010 reviderades av en annan revisor som i sin revisionsberättelse daterad uttalade sig enligt standardutformningen om denna årsredovisning. Deluppgift 1.2 Optionsprogrammet definieras som en aktierelaterad ersättning som regleras med kontanter (IFRS 2, p 30 33). Vid beräkningen av kostnader för aktierelaterade ersättningar som regleras med kontanter tas hänsyn till värdeförändringar på optionerna efter tilldelningstidpunkten. Optionerna ska, baserat på förändringar av kursen på företagets aktier, värderas om vid varje bokslut och justering ska ske framåtriktat. Det värde som ännu ej redovisats ska periodiseras över den återstående tiden fram till intjänandetidpunkten. Per 31 december 2011 uppgick det verkliga värdet på optionsprogrammet till 30,0 Mkr. Vid denna tidpunkt har en tredjedel av tiden förflutit och de anställda har tjänat in en tredjedel av verkligt värde. Skulden uppgår till 10,0 Mkr och detta belopp redovisas som en personalkostnad i resultaträkningen. Per 31 december 2012 uppgick verkligt värde till 15,0 Mkr. 2/3 *15,0 Mkr ger en skuld om 10,0. Detta belopp har redan skuldförts och redovisats som kostnad under 2011 varför kostnaden blir 0,0 för Detta innebär att skulden är oförändrad jämfört med föregående år.

3 Den totala kostnaden i Frot för optionsprogrammet är 22,5 Mkr. För att komma till den totala kostnaden måste Frot belastas med 12,5 Mkr under 2013 (kostnad 2011 = 10,0 Mkr, kostnad 2012 = 0,0 Mkr, summa 10,0 Mkr). Total kostnad 22,5 Mkr minus 10,0 Mkr = 12,5 Mkr att boka som kostnad Kostnaden redovisas som personalkostnad och motposterna i balansräkningen är skuld till personalen och förutbetalda kostnader. Per 31 december 2013 uppgår verkligt värde till 22,5 Mkr. Vid denna tidpunkt har hela löptiden förflutit och hela beloppet tjänats in. Kostnaden blir 12,5 mkr som redovisas som personalkostnad och motposten är skuld till personalen. (IFRS 2, IG Example 12) Tidpunkt Verkligt värde (Mkr) Andel som intjänats Skuld (Mkr) Kostnad per år (Mkr) Tilldelning 22,5-0,0-31 december 30,0 1/3 30,0*(1/3) = 10,0 10, december 15,0 2/3 (15,0*(2/3)) = 0, december ,0 22,5 3/3 22,5 12,5 Deluppgift 1.3 Jag har identifierat tre olika problem. Det första är allvarliga brister i den interna kontrollen. Att aktuell attestordning och attestinstruktion saknas omöjliggör kontroll och uppföljning av bokförda transaktioner. Detta framgår av de verifikat vi granskat. Jag tar genast upp detta med VD och ekonomichef. Jag anser att förhållandet är så allvarligt att jag kommer att rapportera mina iakttagelser till styrelsen oavsett åtgärder (ISA 265). Jag kommer även att behöva utöka min granskning eftersom jag inte kan förlita mig på den interna kontrollen. Jag bedömer även att en förhöjd risk föreligger vad gäller oegentligheter och finner vägledning för fortsatt granskning i ISA 240. Det andra problemet är att av det granskade verifikatet framgår att kostnaden för resan redovisats som marknadsföring. Ingen del har bokats som ej avdragsgill representation, inte heller har eventuella förmånsvärden redovisats. Redovisningen kan vara en konsekvens av bristerna i intern kontroll. Jag uppmanar bolaget att gå igenom konton avseende marknadsföring med avseende på felkontering och skattemässig hantering. Jag kommer att ta del av och göra en egen bedömning av de underlag som bolaget plockar fram och dess eventuella påverkan på revisionsberättelsen. Det tredje och kanske allvarligaste problemet är att Frots säljare sannolikt gör sig skyldig till bestickning vilket faller under 17 kap 7 och 20 kap 2 i Brottsbalken. I ABL 9 kap 42 framgår att vad gäller dessa brott utvidgas revisorns anmälningsplikt till att omfatta alla som verkat inom ramen för bolagets verksamhet, d v s även säljaren i Frot. Att motparten finns inom den offentliga sektorn är en försvårande omständighet då reglerna i praktiken tillämpas strängare inom den offentliga sektorn. Brottet ska rapporteras till verkställande direktören och styrelsen och det är givetvis att föredra att styrelsen eller VD

4 polisanmäler. Det inträffade kan inte läkas genom återbetalning eller dylikt. Jag bör överväga att avgå men det är inget ovillkorligt krav förutsatt att bolaget vidtar åtgärder och att jag har kvar förtroendet för styrelse och ledning (RevU4, ISA 240) Deluppgift 1.4 Ändringar i skattelagstiftningen 1 januari 2009 innebär att det nu är möjligt för styrelseledamöter i noterade bolag att fakturera sitt styrelsearvode från eget bolag. Arbete som styrelseledamot bör kunna utgöra näringsverksamhet, antingen som ett led i en bedriven konsultverksamhet eller som egen verksamhetsgren (om fortlöpande minst tre sådana uppdrag finns (13 kap 1 IL)). Uppdraget får inte vara hänförligt till eget eller närstående ägande. Styrelsearvoden som ska betalas ut till bolag ska inkludera sociala avgifter och moms och ska inkluderas i noten avseende styrelsearvoden. Många bolag uttrycker sig i stämmobeslut om arvodering som följer: Under förutsättning att det är kostnadsneutralt för bolaget och i överensstämmelse med skattelagstiftningen får styrelsearvoden betalas ut till styrelseledamots bolag.

5 2. Gnomes Inc Svar Deluppgift 2.1 a) Ett konsignationslager är ett varulager som är placerat hos en återförsäljare men som rent juridiskt fortfarande tillhör tillverkaren. I detta fall levererar Gnomes varorna till återförsäljarna men behåller äganderätten och står även risken för inkurans. b) Några av fördelarna med ett konsignationslager för återförsäljare är att minska kapitalbindning och kapitalkostnader samt att slippa bära risken för inkurans. Går varorna inte att sälja kan man be leverantören hämta tillbaka dem utan att återförsäljarna lider någon ekonomisk skada. Från Gnomes sida kan det bli lättare att hitta återförsäljare och därmed ökar möjligheten att få sina varor sålda på många ställen och på så sätt kan det gå snabbare att komma in på en marknad, d v s man kan få fler återförsäljare och därigenom större exponering mot kund. Leverantören bygger även upp ett eget varulager hos återförsäljaren utan att riskera att återförsäljaren inte ska kunna betala. Går återförsäljaren i konkurs får leverantören tillbaka sina varor. c) Eftersom äganderätten är kvar hos Gnomes kommer varken kundfordran eller intäkt att uppstå vid leveransen till återförsäljarna. Gnomes tar upp konsignationslagret som tillgång (varulager) i sin balansräkning Det kan vara lämpligt att boka varor på konsignation på eget konto. När återförsäljaren rapporterar försäljning av varorna ska Gnomes bokföra intäkten. d) Det finns inga särskilda upplysningskrav i årsredovisningen avseende konsignationslager för Gnomes del. (IAS 18 p 8, IAS 2)

6 Deluppgift 2.2 Utgångspunkten är att innehavet i intressebolagen är en väsentlig post i såväl moderbolaget och koncernen. Jag börjar med att identifiera de risker som jag som revisor kan se med det sätt som koncernen är strukturerad (ISA 600). Värderingen av innehavet och årets resultat blir mitt huvudfokus. En del av intressebolagen har valt andra revisorer än min byrå. Som koncernrevisor ansvarar jag för hela koncernrevisionen. Huvudfrågan är om min byrå kan agera som koncernrevisor. Kommer vi att kunna ha tillräcklig insyn i enhetsrevisorernas arbete och kan vi erhålla tillräckliga revisionsbevis för att kunna bedöma resultatandelen? Eftersom jag är koncernrevisor måste jag skaffa mig en förståelse för koncernen och vilka enheter som är väsentliga. Jag måste även förstå hur Gnomes själva hanterar sin koncernrapportering och vilka kontroller de har över rapporteringen från intressebolagen. Jag behöver även förstå hur de tillförsäkrar sig om att alla enheter redovisar enligt samma principer alternativt var korrigeringar behöver göras på koncernnivå. Jag måste prata med ledningen i Gnomes och kräva att de talar med sina samarbetspartner och kommer överens med dem om att vi måste få tillgång till det arbete som utförs av respektive revisorer. Jag skickar ut instruktioner till revisorerna och plan för rapportering. Jag föreslår även att vi ska planera för att besöka de väsentliga enheterna och deras respektive revisorer tillsammans med Gnomes VD och ekonomichef. I samband med avrapportering bör vi delta i möten för väsentliga enheter. Baserat på den kunskap jag erhåller måste jag bedöma om jag kan erhålla tillräckliga revisionsbevis eller ej. Förutsatt att jag får tillgång till den information som jag behöver och de personer jag behöver träffa för att genomföra revisionen är det inga problem. Om jag inte kan erhålla erforderliga revisionsbevis kan jag behöva modifiera revisionsberättelsen och kan inte uttala mig. Deluppgift 2.3 a) Enligt 4 kap 5 ÅRL får en finansiell anläggningstillgång skrivas ned till ett lägre värde än anskaffningsvärdet även om det inte kan antas att värdenedgången blir bestående. En nedskrivning ska återföras över resultaträkningen om det inte längre finns skäl för denna nedskrivning. Det finns heller inga undantag i RFR 2 (eller IAS 36) som har betydelse i detta sammanhang. Enligt IFRIC 10 ska en nedskrivning återföras över resultaträkningen. Förfarandet i Gnomes är alltså förenligt med god redovisningssed. b) Nej, det är inte möjligt att aktivera kostnader som uppstod under kvartal ett eller två i ett senare kvartal om bolaget är noterat på NGM Equity och publicerar finansiella rapporter varje kvartal. Enligt IAS 38 Immateriella tillgångar p 71 kan utgifter avseende en immateriell tillgång som ursprungligen kostnadsfördes inte senare redovisas som en del av anskaffningsvärdet för en immateriell tillgång. De kostnader som uppkommit under kvartal tre kan aktiveras under detta kvartal.

7 Deluppgift 2.4 a) Mina föräldrar, inte jag, äger en ansenlig mängd aktier i Gnomes. Mina föräldrar är inte närstående enligt definitionen i EtikR 1: Maka/make (eller motsvarande) eller någon som man är underhållningsskyldig för. Däremot faller mina föräldrar in under definitionen av Familjemedlem vilken bl.a. omfattar föräldrar. Jag har prövat mitt oberoende i enlighet med 21 p 2 Revisorslagen (generalklausulen). Av EtikU framgår även att egenintressehot uppkommer. Eftersom mina föräldrar har ett väsentligt innehav och eftersom de inte kommer att sälja sina aktier är min bedömning att jag måste avgå från uppdraget. b) Det är olämpligt att min byrå upprättar de personliga deklarationerna för VD och den största ägaren i Gnomes utan att ta ut något arvode. Enligt EtikR 1 Regel 4 framgår att arvodet ska vara skäligt med hänsyn till arbetet. Ett problem är att tjänsten här utförs gratis eller snarare på Gnomes bekostnad. Hanteringen kan även ge upphov till oberoenderelaterade frågor, t ex vänskapshot. Slutligen omfattas inte uppdraget av något uppdragsbrev vilket innebär en förhöjd risk för obegränsat ansvar om något fel skulle begås eller tvist uppstå. Vi kan naturligtvis upprätta deklarationerna om ett rimligt arvode faktureras direkt till de berörda personerna. (EtikU 12)

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2011

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2011 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2011 1.1 6 4,8 (80 %) 33 (69 %) Tentanden är nyvald revisor i ett noterat bolag och ska redogöra för hur revisionen och utformningen av revisionsberättelsen

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 Utgifter för ombyggnad av råvind till kontor uppgående till 2 459 tkr Utbyte av slitna plast- och heltäckningsmattor till motsvarande

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del I. November 2012

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del I. November 2012 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 1.1 a) En franchisetagare får mot en avgift till den som äger ett varumärke använda ett beprövat affärskoncept för att sälja

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 a) Revisorn har enligt 9 kap 7 ABL skyldighet att lämna information till moderbolagsrevisorn. Detta framgår även av EtikR

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 0B1. Obiccs Teknisk Konsulting AB 2BDeluppgift 1.1 Enligt lag som trädde i kraft den 1 juli 2009 får den som under sju år har varit

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009 Revisorsnämnden 2009 0B3. Turitt AB Deluppgift 3.1 Exempel på väsentliga principiella skillnader med att tillämpa K2 jämfört med övriga BFNAR: Ett samlat regelverk,

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010 1.1 4 3,1 (78 %) 39 (80 %) Bolaget i uppgiften har hittat ett intressant förvärvsobjekt. Tentanderna ombads att ge ekonomichefen råd avseende vad en

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I. November 2012

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I. November 2012 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 1.1 a) Mkr 2012 2013 2014 2015 2016 Total Förväntade kassaflöden 295 310 295 325 330 Diskonteringsfaktor 0,905 0,826 0,752

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 3. Trisolde Production AB Deluppgift 3.1 Av ÅRL 2 kap 4 p 5 framgår att beståndsdelarna i balansräkningens poster och delposter ska värderas

Läs mer

Delårsrapport Q1 januari mars 2014

Delårsrapport Q1 januari mars 2014 Delårsrapport Q1 januari mars 2014 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 99,7 Mkr (102,0) Resultat före skatt 13,3 Mkr (9,1) Resultat efter skatt 10,3 Mkr (7,1) Resultat per aktie 0,49 kr (0,34) Fortsatt

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009 1.1 2,5 62,5 4 Frågan avser hur styrelsen bör agera när det två veckor innan publicering av bokslutskommunikén för ett bolag noterat på NGM Equity har

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Styrelsen och Verkställande direktören för Inev Studios AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II Maj 2015 Revisorsnämnden 2015 Svar deluppgift 4.1 Enligt BFNAR 2008:1 (K2) 10.14 får ombyggnadsarbeten som höjer värdet på fastigheten tas upp som tillgång. Ombyggnadsarbeten

Läs mer

Ny revisionsberättelse Från och med 2011 tillämpas ISA. Berättelsen du inte får missa...

Ny revisionsberättelse Från och med 2011 tillämpas ISA. Berättelsen du inte får missa... Ny revisionsberättelse Från och med 2011 tillämpas ISA Berättelsen du inte får missa... Ny utformning av revisionsberättelsen Från och med 2011 tillämpas ISA Känner du inte riktigt igen revisionsberättelsen

Läs mer

Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen, maj 2005

Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen, maj 2005 Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen, maj 2005 1.1 6,4 80 8 Merparten av tentanderna har klarat frågan mycket bra. De flesta tar upp reglerna i revisorslagen avseende analysmodellen samt att

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II. November 2011

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II. November 2011 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 3. Mekanika Svar Deluppgift 3.1 Anskaffningsvärdet för maskinerna i bolagen är 4 900 tkr. Under perioden 1 januari 2008 till sista december

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 3. Appappapp Svar Deluppgift 3.1 a) Aktiebolagslagen innehåller vissa förbud mot spridning av aktier och teckningsoptioner i privata

Läs mer

Q1 Delårsrapport januari mars 2013

Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 102,0 Mkr (106,6) Resultat före skatt 9,1 Mkr (8,8) Resultat efter skatt 7,1 Mkr (6,6) Resultat per aktie 0,34 kr (0,31) Nettoomsättning

Läs mer

Koncernen. Avskrivningar Avskrivningarna för första halvåret 2011 uppgick till 9,8 Mkr (10,0).

Koncernen. Avskrivningar Avskrivningarna för första halvåret 2011 uppgick till 9,8 Mkr (10,0). Q2 Delårsrapport januari juni 2011 Koncernen Januari - Juni April - Juni Nettoomsättning 236,4 Mkr (232,8) Nettoomsättning 113,4 Mkr (117,7) Resultat före skatt 41,2 Mkr (38,7) Resultat före skatt 20,2

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 a) En revisionsberättelse med en anmärkning avseende att skatter och avgifter inte har betalats i tid enligt 9 kap

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 1. Dollydollie AB Svar Deluppgift 1.1 a) Dollydollie vill få in 5 Mkr i emissionen. Priset per aktie är 250 kr och således behöver bolaget

Läs mer

Maj 2013 Revisorsnämnden 2013. SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II

Maj 2013 Revisorsnämnden 2013. SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II Maj 2013 Revisorsnämnden 2013 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II Deluppgift 3.1 Enligt BFN R 1 Redovisning av forsknings- och utvecklingsarbeten ska vissa villkor vara uppfyllda för att utvecklingsutgifter

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse ÅRSREDOVISNING LINDÖ GOLFINTRESSENTER EK. FÖRENING ORG NR 769623-8844 Styrelsen för Lindö Golfintressenter ek. förening avger härmed Årsredovisning för verksamheten under 2015-04-01 2016-03-31 föreningens

Läs mer

Avskrivningar Avskrivningarna för perioden januari - september 2011 uppgick till 14,6 Mkr (14,9).

Avskrivningar Avskrivningarna för perioden januari - september 2011 uppgick till 14,6 Mkr (14,9). Q3 Delårsrapport januari september 2011 Koncernen januari - september juli - september Nettoomsättning 324,5 Mkr (321,2) Nettoomsättning 88,2 Mkr (88,4) Resultat före skatt 54,2 Mkr (46,6) Resultat före

Läs mer

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Ale Energi AB ägs till 9 procent av Ale kommun och till 91 procent av Göteborg Energi AB. Företaget är moderföretag till Ale Fjärrvärme AB som ägs till 100 procent. ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Innehåll

Läs mer

Svag omsättningsutveckling men förbättrad lönsamhet och starkt kassaflöde

Svag omsättningsutveckling men förbättrad lönsamhet och starkt kassaflöde Q3 Delårsrapport januari september 2013 Koncernen juli-september januari-september Nettoomsättning 75,1 Mkr (86,6) Nettoomsättning 269,9 Mkr (297,9) Resultat före skatt 4,7 Mkr (3,6) Resultat före skatt

Läs mer

Koncernen. Kvartalsrapport januari mars 2009

Koncernen. Kvartalsrapport januari mars 2009 Q1 Kvartalsrapport januari mars 2009 Koncernen Omsättningen uppgick till 120,3 Mkr (138,4) Resultatet före skatt 17,0 Mkr (25,8)* Resultatet efter skatt 12,7 Mkr (18,5)* Vinst per aktie 0,60 kr (0,87)*

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 Första kvartalet Nettoomsättningen uppgick till 88,6 (85,4) Mkr Rörelseresultatet uppgick till 31,6 (28,2) Mkr, vilket motsvarade en marginal på 36 (33) % Resultatet

Läs mer

Årsredovisning. MX-ONE Usergroup

Årsredovisning. MX-ONE Usergroup Årsredovisning för MX-ONE Usergroup 802015-5373 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för MX-ONE Usergroup får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Förslag till vinstdisposition

Läs mer

Delårsrapport för Akademibokhandeln Holding AB (publ) för det första kvartalet 2018

Delårsrapport för Akademibokhandeln Holding AB (publ) för det första kvartalet 2018 Delårsrapport för Akademibokhandeln Holding AB (publ) för det första kvartalet 2018 Kvartalet 1 januari - 31 mars 2018 Kvartalet 17 februari 31 mars 2017 Nettoomsättning 436,5 Mkr 127,6 Mkr Rörelseresultat

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 Okotron kan ändra gränsen för vad bolaget anser vara inventarier av mindre värde. Detta påverkar dock inte hur dessa inventarier

Läs mer

Statliga stöd, Avsnitt 32 289. 32.1 RR 28 Statliga stöd

Statliga stöd, Avsnitt 32 289. 32.1 RR 28 Statliga stöd Statliga stöd, Avsnitt 32 289 32 Statliga stöd Tillämpningsområde Sammanfattning Definitioner 32.1 RR 28 Statliga stöd RR 28 ska tillämpas vid redovisning av statliga bidrag, inklusive utformningen av

Läs mer

9 Byte av redovisningsprincip

9 Byte av redovisningsprincip Byte av redovisningsprincip, Avsnitt 9 139 9 Byte av redovisningsprincip Tillämpningsområde Sammanfattning 9.1 RR 5 Redovisning av byte av redovisningsprincip Rekommendationen RR 5 behandlar hur effekten

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2010

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2010 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 1. Panglia AB (24 poäng) Deluppgift 1.1 a) Exempel på revisionsrisker avseende pågående arbeten: Indata i projektredovisningen kan vara

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(10) Utveckling i Gävle AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 1(9) Ideonfonden AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST 2015 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR. Fråga 1 REVISION (12 p) Svarsförslag (4 poäng per åtgärd)

FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST 2015 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR. Fråga 1 REVISION (12 p) Svarsförslag (4 poäng per åtgärd) 1 FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST 2015 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR Fråga 1 REVISION (12 p) Svarsförslag (4 poäng per åtgärd) 1. Genomföra en oberoende- och jävsprövning i enlighet med 21 Revisorslagen och ABL

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 1. IT-Smart AB Deluppgift 1.1 a. Jag förklarar för banken att jag inte kan skicka över utkastet till koncernens årsredovisning till dem. Som

Läs mer

1 1 1 ¹ ¹ Revisionsberättelse Till bolagsstämman i Klarna Holding AB, org.nr 556676-2356 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen

Läs mer

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010

Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Q1 Kvartalsrapport januari mars 2010 Koncernen januari mars Nettoomsättning 115,1 Mkr (120,3) Resultat före skatt 17,4 Mkr (17,0) Resultat efter skatt 12,9 Mkr (12,7) Resultat per aktie 0,61 kr (0,60)

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2011

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2011 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2011 1.1 10 7,8 (78 %) 22 (67 %) Utifrån ett utkast till en koncernredovisning ska tentanderna ta ställning till posterna i moderbolagets och koncernens

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2009

REVISORSEXAMEN Del I. December 2009 REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

Proformaredovisning avseende Lundin Petroleums förvärv av Valkyries Petroleum Corp.

Proformaredovisning avseende Lundin Petroleums förvärv av Valkyries Petroleum Corp. Proformaredovisning avseende Lundin s förvärv av. Bifogade proformaredovisning med tillhörande revisionsberättelse utgör ett utdrag av sid. 32-39 i det prospekt som Lundin AB i enlighet med svenska prospektregler

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2014. Aktiebolaget SCA Finans (publ) 556108-5688 2014-06-30

DELÅRSRAPPORT 2014. Aktiebolaget SCA Finans (publ) 556108-5688 2014-06-30 DELÅRSRAPPORT 2014 Aktiebolaget SCA Finans (publ) 556108-5688 2014-06-30 Verksamhet Aktiebolaget SCA Finans (publ) med organisationsnummer 556108-5688 och säte i Stockholm är ett helägt dotterbolag till

Läs mer

www.qicon.se Årsredovisning 2011

www.qicon.se Årsredovisning 2011 www.qicon.se www.qicon.se Årsredovisning 2011 Styrelsen och verkställande direktören för QI Construction AB (556521-7352) får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Koncernen. Delårsrapport. Januari Juni

Koncernen. Delårsrapport. Januari Juni Q2 Delårsrapport Januari Juni 2009 Koncernen Januari Juni April - Juni - Omsättningen uppgick till 252,9 Mkr (277,2) - Omsättningen uppgick till 132,7 (138,8) - Resultat före skatt 41,0 Mkr (55,3)* - Resultat

Läs mer

Arsredovisning. Stiftelsen for njursjuka

Arsredovisning. Stiftelsen for njursjuka Arsredovisning for Stiftelsen for njursjuka 802425-9171 Rakenskapsaret 2014 1 (7) Styrelsen for Stiftelsen for njursjuka far harmed avge arsredovisning for rakenskapsaret 2014. Forvaltningsberattelse I

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 1. Zodoc AB (24 poäng) Deluppgift 1.1 a) Revisorn får inte till en enskild aktieägare eller till någon utomstående obehörigen lämna upplysningar

Läs mer

Å R S R E D OV I S N I N G 2015

Å R S R E D OV I S N I N G 2015 ÅRSREDOVISNING 2015 KONTOR I STOCKHOLM GÖTEBORG KARLSTAD ANTAL RESENÄRER 2015 22 450 2015 I KORTHET EBITA 15,2Mkr OMSÄTTNING 455Mkr 893 000 61% BESÖKARE ONLINE KÖP ONLINE 87 ANSTÄLLDA 79% KVINNOR Innehåll

Läs mer

Qualisys. Delårsrapport från Qualisys AB (publ) för perioden 2002-01-01 2002-03-31. QUALISYS AB (publ), 556360-4098

Qualisys. Delårsrapport från Qualisys AB (publ) för perioden 2002-01-01 2002-03-31. QUALISYS AB (publ), 556360-4098 Qualisys Delårsrapport från Qualisys AB (publ) för perioden 2002-01-01 2002-03-31 QUALISYS AB (publ), 556360-4098 Fortsatt stor osäkerhet om finansieringen av OPTAx Systems Inc. Misslyckas OPTAx-finansieringen

Läs mer

Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857.

Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857. REVISIONSBERÄTTELSE Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857. Vi har granskat årsredovisningen och räkenskaperna samt styrelsens förvaltning i Bostadsrättsföreningen

Läs mer

* efter engångskostnad på 10,6 Mkr i Q2 2013

* efter engångskostnad på 10,6 Mkr i Q2 2013 Delårsrapport Q3 januari september 2014 Koncernen juli-september januari-september Nettoomsättning 82,3 Mkr (75,1) Nettoomsättning 278,2 Mkr (269,9) Resultat före skatt 11,1 Mkr (4,7) Resultat före skatt

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I. November 2010

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I. November 2010 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2010 Revisorsnämnden 2010 1. Salemania Svar Deluppgift 1.1 En finansiell analys av ett förvärvsobjekts verksamhet och egendom i syfte att utgöra besiktningsunderlag

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2008

Delårsrapport januari - mars 2008 Delårsrapport januari - mars 2008 Koncernen * - Omsättningen ökade till 138,4 Mkr (136,9) - Resultatet före skatt 25,8 Mkr (28,6)* - Resultatet efter skatt 18,5 Mkr (20,6)* - Vinst per aktie 0,87 kr (0,97)*

Läs mer

Aktiebolaget SCA Finans (publ) 556108-5688

Aktiebolaget SCA Finans (publ) 556108-5688 DELÅRSRAPPORT 2011 Aktiebolaget SCA Finans (publ) 556108-5688 2011-06-30 Verksamhet Aktiebolaget SCA Finans (publ) med organisationsnummer 556108-5688 och säte i Stockholm är ett helägt dotterbolag till

Läs mer

Koncernen. Delårsrapport. juli september

Koncernen. Delårsrapport. juli september Q3 Delårsrapport januari september 2009 Koncernen januari september juli september - Nettoomsättningen uppgick till 349,8 Mkr (389,7) - Nettoomsättningen uppgick till 96,8 (112,6) - Resultat före skatt

Läs mer

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930 Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812 Kvartalsrapport 21111-21193 VD HAR ORDET HYRESFASTIGHETSFONDEN MANAGEMENT SWEDEN AB (publ) KONCERNEN KVARTALS- RAPPORT

Läs mer

Till bolagsstämman i Ortoma AB (publ), org. nr 556611-7585 Rapport om årsredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen för Ortoma AB (publ) för år 2016. Bolagets årsredovisning

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 januari mars 2014

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 januari mars 2014 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 januari 2014 31 mars 2014 Januari Mars 2014 Nettoomsättningen uppgick till 0,0 (80,3*) MSEK. Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 0,6 (5,1*) MSEK. EBITDA-marginalet

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT 2014/2015 FÖR NOVUS

HALVÅRSRAPPORT 2014/2015 FÖR NOVUS HALVÅRSRAPPORT 2014/2015 FÖR NOVUS Kvartalet oktober -- december 2014/2015 -Nettoomsättningen uppgick till ksek 12 826 (11 958) -Rörelseresultatet uppgick till ksek 1 355 (1 566) -Rörelseresultat efter

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2011

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2011 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 1. Law4you AB Deluppgift 1.1 a) Att vara ensam hyresgäst till advokatbyrån, som är klient till mig, är ett hot mot mitt oberoende om det kan

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ)

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ) 1 (13) Informationen lämnades för offentliggörande den 16 maj 2012 kl. 12.00. Keynote Media Groups Certified Adviser på First North är Remium AB. Tel. +46 8 454 32 00, ca@remium.com DELÅRSRAPPORT 1 januari

Läs mer

För 2009 blev nettoomsättningen 482,2 Mkr (514,3), en minskning med 6 % jämfört med föregående år.

För 2009 blev nettoomsättningen 482,2 Mkr (514,3), en minskning med 6 % jämfört med föregående år. Q4 Bokslutskommuniké januari december 2009 Koncernen januari december oktober december Nettoomsättning 482,2 Mkr (514,3) Nettoomsättning 132,4 Mkr (124,6) Resultat före skatt 76,5 Mkr (98,3)* Resultat

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 april juni 2014

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 april juni 2014 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 april 2014 30 juni 2014 April - juni 2014 Nettoomsättningen uppgick till 0,0 (84,1*) MSEK. Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 0,8 (3,3*) MSEK. EBITDA-marginalet

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret

Årsredovisning för räkenskapsåret 1(8) Dannemora Mineral AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2005-03-17--2005-12-31 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. limehåll förvaltningsberättelse resultaträkning

Läs mer

Starkt kassaflöde och resultat i nivå med föregående år, exklusive engångskostnader

Starkt kassaflöde och resultat i nivå med föregående år, exklusive engångskostnader Q2 Delårsrapport januari juni 2013 Koncernen april-juni januari-juni Nettoomsättning 92,9 Mkr (104,7) Nettoomsättning 194,9 Mkr (211,3) Resultat före skatt -1,1* Mkr (10,4) Resultat före skatt 8,0* Mkr

Läs mer

26 Utformning av finansiella rapporter

26 Utformning av finansiella rapporter Utformning av finansiella rapporter, Avsnitt 26 267 26 Utformning av finansiella rapporter Tillämpningsområde Sammanfattning 26.1 RR 22 Utformning av finansiella rapporter RR 22 behandlar finansiella rapporter,

Läs mer

Årsbokslut Tillgångar. Redovisning och kalkylering F09, HT 2014 Thomas Carrington

Årsbokslut Tillgångar. Redovisning och kalkylering F09, HT 2014 Thomas Carrington Årsbokslut Tillgångar Redovisning och kalkylering F09, HT 2014 Thomas Carrington mea culpa Fel i texten till duggafråga 2, punkt 4 ska stå "Betald frakt och försäkring" inte "Betald frakt och försäljning!

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2007

Delårsrapport januari - juni 2007 Delårsrapport januari - juni 2007 - Omsättningen ökade till 276,9 Mkr (258,0) - Resultatet före skatt 51,2 Mkr (50,9) - Resultatet efter skatt 36,1 Mkr (34,8) - Vinst per aktie 1,70 kr (1,64) Omsättning

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2013 Revisorsnämnden 2013 Svar deluppgift 4.1 a) Revisorn ska anmärka på sen redovisning och betalning av skatter och avgifter. Bolaget har varit sen vid tre tillfällen

Läs mer

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 Belopp i kkr 2006-12-31 2005-12-31 2006-12-31 2005-12-31 Rörelsens intäkter m.m. Intäkter 88 742 114 393 391 500 294 504 88 742 114

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II. December 2010

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II. December 2010 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2010 Revisorsnämnden 2010 3. Playero AB Svar Deluppgift 3.1 Applifier är ett noterat bolag på NGM Equity och ska som sådant redovisa enligt IFRS. Tillämplig

Läs mer

Medium Term Notes Program om 5 miljarder kronor

Medium Term Notes Program om 5 miljarder kronor Finansinspektionens diarienummer: 16-9086 Datum: 9 september 2016 Medium Term Notes Program om 5 miljarder kronor Tillägg av den 9 september 2016 till Trelleborg Treasury AB:s (publ) grundprospekt avseende

Läs mer

Mertiva DELÅRSRAPPORT. Mertiva AB (publ), Org nr 556530-1420 september 2014 februari 2015

Mertiva DELÅRSRAPPORT. Mertiva AB (publ), Org nr 556530-1420 september 2014 februari 2015 DELÅRSRAPPORT AB (publ), Org nr 556530-1420 september 2014 februari 2015 Perioden 1 september 2014 28 februari 2015 Nettoomsättningen uppgick till 0,0 (0,0) MSEK Rörelseresultatet uppgick till - 0,4 (-

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Övergripande kommentarer Högre Revisorsexamen Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 75 100 77,0 (77,0 %) 28 (72 %) 28 tentander av 39 (72 %) har

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Org nr 556760-0126 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 5 Om inte annat

Läs mer

CWS Comfort Window System AB

CWS Comfort Window System AB 556574-9826 Årsredovisning för räkenskapsåret 2005-09-01-2006-08-31 Styrelsen för får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2005-09-01-2006-08-31 Bolagets sjätte räkenskapsår Redovisningen omfattar

Läs mer

RESULTATRÄKNING 2011-01-01 2010-01-01 Not 2011-12-31 2010-12-31

RESULTATRÄKNING 2011-01-01 2010-01-01 Not 2011-12-31 2010-12-31 RESULTATRÄKNING 2011-01-01 2010-01-01 Not 2011-12-31 2010-12-31 Rörelsens intäkter m.m. Nettoomsättning 10 006 434 11 812 227 Övriga rörelseintäkter 1 3 000 152 967 741 13 006 586 12 779 968 Rörelsens

Läs mer

Koncernen. Nettoomsättning och resultat. Marknadsutsikter Investeringar. Avskrivningar Avskrivningarna 2011 uppgick till 19,8 Mkr (20,0).

Koncernen. Nettoomsättning och resultat. Marknadsutsikter Investeringar. Avskrivningar Avskrivningarna 2011 uppgick till 19,8 Mkr (20,0). Q4 Bokslutskommuniké januari december 2011 Koncernen januari december oktober december Nettoomsättning 436,7 Mkr (435,4) Nettoomsättning 112,2 Mkr (114,1) Resultat före skatt 68,1 Mkr (62,0) Resultat före

Läs mer

ÅRSREDOVISNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

ÅRSREDOVISNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Årsredovisning 2004 ÅRSREDOVISNING Styrelsen och verkställande direktören för Alternativa aktiemarknaden i Sverige AB org. nr 556634-8222, avger härmed redovisning för verksamhetsåret 2004-01-01--2004-12-31

Läs mer

Förbättrad lönsamhet i Q4, starkt kassaflöde och höjd utdelning 1,00 kr (0,50)**

Förbättrad lönsamhet i Q4, starkt kassaflöde och höjd utdelning 1,00 kr (0,50)** Bokslutskommuniké januari december2013 Koncernen januari-december oktober-december Nettoomsättning 369,9 Mkr (400,8) Nettoomsättning 100,0 Mkr (103,0) Resultat före skatt 24,0* Mkr (26,8) Resultat före

Läs mer

1

1 1 2 3 4 5 6 Årsbokslut för Älgskadefondsföreningen 833200-4624 Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 1 Balansräkning 2-3 Redovisningsprinciper

Läs mer

Bokslutskommuniké Paradox Entertainment AB (publ), räkenskapsåret 2005

Bokslutskommuniké Paradox Entertainment AB (publ), räkenskapsåret 2005 Bokslutskommuniké Paradox Entertainment AB (publ), räkenskapsåret 2005 Resultatet efter finansiella poster blev för helåret 13,2 Mkr (1,3) Omsättningen ökade med 54,7% till 24,9 Mkr (16,1) Nettomarginalen

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Vita Huset i Nyköping AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Årsredovisning för PRfekt Kontor AB Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2018 Revisorsinspektionen 2018 Svar deluppgift 4.1 Enligt BFNAR 2012:1 Årsredovisning och koncernredovisning p 19.10 ska den förvärvade enhetens identifierbara

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2008

Delårsrapport januari - september 2008 Delårsrapport januari - september 2008 Koncernen * - Omsättningen uppgick till 389,7 Mkr (389,1) - Resultatet före skatt 77,3 Mkr (80,5)* - Resultatet efter skatt 56,1 Mkr (59,2)* - Vinst per aktie 2,65

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

Övergång till K2 2014-11-25

Övergång till K2 2014-11-25 Övergång till K2 Övergång till K2 1 Innehåll Introduktion 1 Det första året med K2 2 Korrigering i ingående balans 2 Tillgångar, skulder och avsättningar som inte får redovisas 2 Tillgångar, skulder och

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan 838800-5517 Räkenskapsåret 2009 07 01 2010 06 30 Org.nr 838800-5517 1 (9) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2009-09-01-2010-08-31

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2009-09-01-2010-08-31 Årsredovisning för PRfekt Kontor AB Räkenskapsåret 2009-09-01-2010-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Högre revisorsexamen kommentarer till provrättningen våren 2008

Högre revisorsexamen kommentarer till provrättningen våren 2008 Högre revisorsexamen kommentarer till provrättningen våren 2008 1.1 5,0 62 8 Frågan avsåg hur tre frågeställningar som uppstått i samband med ett förvärv av ett italienskt företag skulle hanteras i förvärvsanalysen.

Läs mer

Säsongsvariationer omsättning, Mkr. Säsongsvariationer rörelseresultat, justerat för jämförelsestörande poster, Mkr. Mkr Mkr

Säsongsvariationer omsättning, Mkr. Säsongsvariationer rörelseresultat, justerat för jämförelsestörande poster, Mkr. Mkr Mkr 1 Mkr Mkr Koncernens nyckeltal 218 217 218 217 217 3 3 Förändr. Jan-Sep Jan-Sep Förändr. Helår Omsättning, Mkr 85,7 68,8 24,5% 272, 222, 22,5% 313,2 Rörelseresultat, Mkr 3,1 5, -38,5% 26, 22,6 14,8% 34,9

Läs mer

ÅRSREDO VISNING. rör. Bostadsrättsföreningen Kastanjegården på Gotland. Org.nr. 769624-9122

ÅRSREDO VISNING. rör. Bostadsrättsföreningen Kastanjegården på Gotland. Org.nr. 769624-9122 ÅRSREDO VISNING rör Bostadsrättsföreningen Kastanjegården på Gotland Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2016

Delårsrapport januari - juni 2016 Delårsrapport januari - Provinsfastigheter I AB (publ) Obligationslån 8,5 % Allokton I Januari Juni Nettoomsättningen för perioden uppgick till Bruttoresultatet för perioden uppgick till Resultatet efter

Läs mer

Årsredovisning. QuickCool AB 556639-3913

Årsredovisning. QuickCool AB 556639-3913 1(9) Årsredovisning QuickCool AB Styrelsen och verkställande direktören för QuickCool AB får härmed lämna sin redogörelse för bolagets utveckling under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Om inte annat

Läs mer

Revisionsberättelse för Stiftelsen Riksbankens Jubileumsfond 2017

Revisionsberättelse för Stiftelsen Riksbankens Jubileumsfond 2017 RIKSDAGEN Revisionsberättelse för Stiftelsen Riksbankens Jubileumsfond 2017 Rapport om årsredovisningen Riksrevisionen har enligt 5 lagen (2002:1022) om revision av statlig verksamhet m.m. granskat årsredovisningen

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 .------------------------ -- -- Årsredovisning för Brf Fiskaren 32 Räkenskapsåret 2008 Brf Fiskaren 32 1(7) Styrelsen för BrfFiskaren 32 rar härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2008. Förvaltningsberättelse

Läs mer