REVISORSEXAMEN Del II

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "REVISORSEXAMEN Del II"
  • Ove Ek
  • för 8 år sedan
  • Visningar:

Transkript

1 REVISORSEXAMEN Del II Maj 2013 Revisorsnämnden (8)

2 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 maj 2013 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda krav på fördelningen av poäng på olika uppgifter Regler Du ska skriva ditt tentandnummer på varje blad. Det är inte tillåtet att ha kontakt med någon person eller använda Internet, e-post eller liknande för att söka kontakt med någon annan person. Det är inte tillåtet att använda Internet, e-post eller liknande för att söka efter information. Följs inte reglerna kan Revisorsnämnden avstå att rätta tentandens prov samt meddela tentandens handledare och arbetsgivare om det inträffade. Kontroll av tentandens dator kan göras såväl innan, som under och efter provet. Utformning av svar Du lämnar alltid dina svar i egenskap av godkänd revisor. Svarstexten ska vara självständigt skriven och utformad så att den besvarar frågan på ett koncist sätt. Svarstexten ska inte enbart bestå av inklippt text eller hänvisningar till annan text, såsom lagar, råd, rekommendationer och liknande. Du ska ange motiveringar och hänvisningar samt visa uträkningar. Du ska markera eventuella citat med kursiv stil och ange källa. Bedömning Bedömningen av svar, som ska lämnas på bifogade svarsblanketter eller RN:s USB-minne, sker utifrån en svarsmall. Alternativa svar kan - beroende på motiveringar - också beaktas vid bedömningen. Svar på varje uppgift - eller deluppgift - bedöms enligt följande princip i exempelvis en fråga omfattande fyra poäng: 4 p - Bra svar 3 p - Tillfredsställande svar 2 p - Vissa brister 1 p - Stora brister 0 p - Uteblivet eller felaktigt svar 2(8)

3 3 Sea Wave Power AB Poäng Deluppgift Deluppgift Deluppgift Deluppgift Summa 24 4 Hemtrevligt AB Poäng Deluppgift Deluppgift Deluppgift Deluppgift Summa 26 Lycka till! 3(8)

4 3. Sea Wave Power AB (24 poäng) Bakgrund Sea Wave Power AB är ett litet utvecklingsbolag i energibranschen. Ett enda utvecklingsprojekt bedrivs i bolaget och det projektet avser utveckling av en produkt som med ny teknik kan utvinna energi ur vågkraft. Bolaget startades för tre år sedan och beräknar att det är cirka tre år kvar tills en färdig produkt kan finnas på marknaden. Bolaget ägs av 7 privatpersoner. Två av dessa är bolagets grundare och tillika produktens uppfinnare; Klas Bergvall och Anna Svensson. Klas och Anna är verksamma i bolaget och utgör de enda anställda. Anna är VD. Förutom allmänna administrativa arbetsuppgifter så som kontakter med myndigheter och finansiärer, medverkan på mässor och seminarier och framtagande av företags- och produktpresentationer arbetar hon i utvecklingsprojektet. Klas arbetar helt och hållet i utvecklingsprojektet. Utöver grundarna har fem privata finansiärer gått in som ägare i bolaget. Finansieringen i övrigt består av utvecklingslån från statliga aktörer. Bolagets verksamhet bedrivs i hyrda lokaler och bokföring sköts av en redovisningsbyrå. Ekonomisk information (Mkr) Omsättning Rörelseresultat Balansomslutning Soliditet 36% 50% 95% Bolagets räkenskapsår är kalenderår och man tillämpar BFNAR. Du har varit huvudansvarig revisor i bolaget sedan det startades. Deluppgift 3.1 Redovisning (6 poäng) Under 2012 har bolaget aktiverat samtliga personalkostnader för Klas och Anna, material för prototyper, patentavgifter, hyran för bolagets lokaler, räntan på utvecklingslånet och redovisningsbyråns arvode. I samband med att redovisningsbyrån startar upp arbetet med att upprätta årsbokslutet i januari 2013 ställer de frågan till dig som revisor hur du ser på gjorda aktiveringar. Redogör för vilka av bolagets ovan nämnda aktiveringar som är aktiverbara som balanserade utvecklingskostnader. 4(8)

5 Deluppgift 3.2 Redovisning/Revision (8 poäng) Företagsledningen har bestämt vilka utgifter för utveckling som är aktiverbara, baserat på de råd du förmedlat gällande aktivering, och bolaget har nu upprättat bokslutet i enlighet med detta. I samband med revisionen av årsbokslutet konstaterar du att bokfört värde på balanserade utvecklingsprojekt per uppgår till 10 Mkr. a) Vilka åtgärder behöver bolaget vidta i samband med upprättandet av årsbokslutet med avseende på värdering av balanserade utvecklingskostnader? b) Vad behöver du som revisor vidta för granskningsåtgärder med avseende på räkenskapspåståendet värdering av balansposten balanserade utgifter för utveckling? Deluppgift 3.3 Revision (6 poäng) För att fortsätta utvecklingsarbetet under 2013 behöver bolaget ytterligare kapital. De externa finansiärerna har ställt sig positiva till detta. Det finns också en ansökan om ytterligare finansiering, via utvecklingslån, inlämnad till den statliga långivaren som också ställt sig positiv till detta. Några formella beslut om finansiering har ännu inte fattats. Med de löpande utgifter bolaget har i dagsläget kommer befintligt kapital att räcka till september I april 2013 ska du avge revisionsberättelse för Sea Wave Power AB för räkenskapsåret som avslutades a) Vad behöver du för revisionsbevis för att bedöma bolagets förmåga till fortsatt drift? b) På vilket sätt kan revisionsberättelsen påverkas om du kommer fram till att bolaget saknar förmåga till fortsatt drift? Deluppgift 3.4 Revision (4 poäng) I samband med ytterligare finansiering från de privata finansiärerna i bolaget under hösten 2013 vill VD att du som revisor skriver under ett delårsbokslut per De vill att kostnaden för detta ska hållas så låg som möjligt eftersom alla resurser behövs till utvecklingsarbetet, men de vill ändå ha ett intyg att resultat och ställning är riktiga vid halvårsskiftet. Några ytterligare instruktioner kring intyget har inte lämnats. Hur kan du tillgodose deras önskemål om intyg och vilka åtgärder måste du vidta innan du skriver ett intyg? 5(8)

6 4. Hemtrevligt AB (26 poäng) Bakgrund Fastighetsbolaget Hemtrevligt AB är moderbolag i en större koncern som planerar att bli noterad på den reglerade marknaden Nordic Growth Market NGM AB. Koncernen har som affärsidé att äga och förvalta bostadsfastigheter med inslag av kommersiella lokaler i attraktiva områden. Bolaget redovisar enligt BFNAR (normgivning före K-projekten) men koncernen avser att redovisa i enlighet med IFRS senast i samband med den planerade noteringen. Ekonomisk information (Mkr) Omsättning (Hyror) Rörelseresultat Förvaltningsfastigheter Fastighetslån Balansomslutning Soliditet 22 % 20 % 20 % En av hyresgästerna har sagt upp sitt hyreskontrakt avseende en lokal i en av Hemtrevligt AB:s fastigheter och kommer inom kort att flytta ut. Hyresgästen har under ett antal år bedrivit en större tandläkarpraktik. Då lokalen ligger i ett attraktivt område har det inte varit svårt att hitta en ny hyresgäst. Den nya hyresgästen är en butik inom en större detaljhandelskedja och eftersom det rör sig om ett så kallat A-läge har butiken skrivit ett hyreskontrakt som gäller under 10 år. Med hänsyn till att det kommer att bedrivas en helt ny verksamhet i lokalen kommer Hemtrevligt AB bli tvungna att göra en genomgripande renovering/ombyggnad av lokalen. Bolaget räknar med att detta arbete kommer att pågå under en längre tid. Bolagets VD heter Susanne Ringvall och ekonomichef är Hugo Hugosson. Bolaget har kalenderår som räkenskapsår. Inför årsstämman 2013 föreslås ingen utdelning. Du är ny revisor i bolaget från och med räkenskapsåret Deluppgift 4.1 Redovisning enligt IFRS (6 poäng) Styrelsen i bolaget har under en tid fört diskussioner om hur koncernredovisningen kan komma att påverkas vid en övergång till redovisning enligt IFRS. De har nu beslutat att utreda vilka möjligheter och eventuella konsekvenser som finns gällande redovisning av koncernens fastigheter i enlighet med IFRS. Du och ekonomichefen Hugo Hugosson har fått i uppdrag av styrelsen att utreda detta. Ange vilken/vilka metod/metoder som finns för redovisning av förvaltningsfastigheter i enlighet med IFRS. Redogör också för resultateffekten/resultateffekterna som metoden/metoderna medför. 6(8)

7 Deluppgift 4.2 Moms (4 poäng) Den nya hyresgästen kommer att bedriva en helt annan verksamhet än tidigare hyresgäst. Hemtrevligt AB ska därför genomföra en större renovering/ombyggnad. Detta kommer att påverka bolagets likviditet negativt. Renoveringen/ombyggnaden har ansetts som helt nödvändig för att den nya hyresgästen ska kunna flytta in och bedriva sin verksamhet där. Ekonomichefen Hugo Hugosson har insett att det finns en del bolaget bör tänka på i momshänseende inför att den nya hyresgästen ska tillträda lokalen och vänder sig nu till dig med frågor kring detta. Vad bör bolaget beakta i momshänseende i samband med renoveringen/ombyggnaden? Deluppgift 4.3 Redovisning (4 poäng) Den nya hyresgästen har ställt som krav för att signera hyreskontraktet att butiksytan utökas. För att tillgodose kravet kommer Hemtrevligt AB att bygga in en terrass och göra en utbyggnad på baksidan av fastigheten. I övrigt kommer befintlig lokal att totalrenoveras för att anpassas till att bli en butikslokal. Det innebär bland annat att väggar kommer rivas, dörrar flyttas och avlopp dras om. Fönster- och entrédörrspartier kommer att bytas ut för att bättre passa in i butikens koncept och fasaden kommer att förändras. Golvet kommer att höjas då man haft problem med översvämningar vid högt vattenstånd. Den gamla plastmattan kommer att rivas ut och ersättas med marmor då man anser att detta är ett slitstarkt material som ger ett exklusivt intryck. Ekonomichefen Hugo Hugosson vänder sig till dig och vill veta hur detta ska redovisas. Hur ska ovan nämnda åtgärder på fastigheten redovisas? 7(8)

8 Deluppgift 4.4 Revisionsberättelse (12 poäng) Efter att revisionen har slutförts har du som revisor noterat följande punkter som eventuellt kan komma att påverka revisionsberättelsens utformning. a) Du är ny personvald revisor i bolaget efter en tidigare kollega och arbetskamrat som gått i pension. Kollegan har avlämnat en ren revisionsberättelse för föregående räkenskapsår och varit personvald på uppdraget. b) En förutsättning för Bankens kreditgivning till Hemtrevligt AB är att nettoskuldsättningsgraden i koncernen inte får överstiga en viss nivå. Bolaget uppfyller, per balansdagen, inte de villkor banken ställt för fastighetslånen. Banken har inte accepterat att dessa villkor får frångås. Lånen har därför sagts upp efter årsskiftet och förfaller till betalning i mars Bolaget har inte lyckats att hitta annan finansiering. Styrelsen har inte lämnat någon upplysning avseende dessa omständigheter i årsredovisningen. c) Bolaget hade under juli månad en vikarie på en av ekonomifunktionerna med ansvar för redovisning av sociala avgifter och källskatt. Först i augusti när ordinarie personal kom tillbaka från sin semester upptäckte de att redovisningen för sociala avgifter och källskatt avseende juni månads löner inte hade redovisats i juli. Misstaget rättades till men bolaget påfördes förseningsavgift och räntor. Redogör för dina ställningstaganden till ovanstående noteringar inför avgivande av revisionsberättelsen och utforma ett förslag till revisionsberättelse. 8(8)

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

Maj 2013 Revisorsnämnden 2013. SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II

Maj 2013 Revisorsnämnden 2013. SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II Maj 2013 Revisorsnämnden 2013 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II Deluppgift 3.1 Enligt BFN R 1 Redovisning av forsknings- och utvecklingsarbeten ska vissa villkor vara uppfyllda för att utvecklingsutgifter

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2012

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2012 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 22 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 Maj 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2014

REVISORSEXAMEN Del I. December 2014 REVISORSEXAMEN Del I December 2014 Revisorsnämnden 2014 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2014 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2015

REVISORSEXAMEN Del I. November 2015 REVISORSEXAMEN Del I November 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2011

REVISORSEXAMEN Del I. November 2011 REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2013

REVISORSEXAMEN Del I. December 2013 REVISORSEXAMEN Del I December 2013 Revisorsnämnden 2013 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 3 december 2013 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2013 Revisorsnämnden 2013 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4 december 2013 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2010

REVISORSEXAMEN Del I. November 2010 REVISORSEXAMEN Del I November 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 november 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2012

REVISORSEXAMEN Del I. November 2012 REVISORSEXAMEN Del I November 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 november 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2018

REVISORSEXAMEN Del I. December 2018 REVISORSEXAMEN Del I December 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 3 December 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 november 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2017 Revisorsinspektionen 2017 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2017 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2010 Revisorsnämnden 2010 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25 maj 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2015

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2015 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 Maj 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några särskilda

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2011

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2011 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25 maj 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 22 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2006 Revisorsnämnden 2006 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 22 maj 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2016

REVISORSEXAMEN Del I. November 2016 REVISORSEXAMEN Del I November 2016 Revisorsnämnden 2016 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 november 2016 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2007 2 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2010 Revisorsnämnden 2010 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2019 Revisorsinspektionen 2019 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 24 Maj 2019 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2018

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2018 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 21 maj 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2009

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2009 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2009 Revisorsnämnden 2009 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2009

REVISORSEXAMEN Del I. December 2009 REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2017 Revisorsinspektionen 2017 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 maj 2017 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2014 Revisorsnämnden 2014 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2 december 2014 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4 December 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2019

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2019 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2019 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23 Maj 2019 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2008 Revisorsnämnden 2008 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II November 2016 Revisorsnämnden 2016 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 november 2016 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2013. Revisorsnämnden 2013 1(9)

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2013. Revisorsnämnden 2013 1(9) REVISORSEXAMEN Del I Maj 2013 Revisorsnämnden 2013 1(9) REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 maj 2013 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2014

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2014 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2014 Revisorsnämnden 2014 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2014 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några särskilda

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2016 Revisorsnämnden 2016 1 av 11 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 Maj 2016 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2017

REVISORSEXAMEN Del I. December 2017 REVISORSEXAMEN Del I December 2017 Revisorsinspektionen 2017 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 November 2017 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2017

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2017 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2017 Revisorsinspektionen 2017 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 maj 2017 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

Rättningskommentarer till Revisorsexamen våren 2013

Rättningskommentarer till Revisorsexamen våren 2013 Rättningskommentarer till Revisorsexamen våren 2013 Övergripande Max poäng Genomsnittspoäng på Antal tentander 75 % kommentarer examen Revisorsexamen 100 70,4 (70,4 %) 81 (47,9%) 81 av 169 tentander klarade

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2008 Högre Revisorsexamen december 2008, del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2 december 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II. Maj 2004. Revisorsnämnden

REVISORSEXAMEN Del II. Maj 2004. Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Del II Maj 2004 Revisorsnämnden Revisorsexamen 2004, del II REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 24-25 maj 2004 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2006 Revisorsnämnden 2006 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 5-6 december 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2008 Revisorsnämnden 2008 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

Maj 2006. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

Maj 2006. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2006 HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30-31 maj 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med andra

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2005 Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23-24 maj 2005 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2010

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2010 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj Revisorsnämnden

REVISORSEXAMEN Del I. Maj Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Del I Maj 2005 Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23-24 maj 2005 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2006

REVISORSEXAMEN Del I. December 2006 REVISORSEXAMEN Del I December 2006 Revisorsnämnden 2006 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2007 2 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2014 Revisorsnämnden 2014 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2014 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

Maj HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

Maj HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2006 HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30-31 maj 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2008 Revisorsnämnden 2008 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2007 2 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 3-4 december 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med andra

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 maj 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

November 2000. REVISORSEXAMEN Del I

November 2000. REVISORSEXAMEN Del I November 2000 REVISORSEXAMEN Del I Revisorsexamen November 2000, del I REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2000-11-13 2000-11-14 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del 1 Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2005

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2005 HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2005 Revisorsnämnden HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 6-7 december 2005 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Förvaltnings Aktiebolaget Utsikten (publ) Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-09-01-2016-08-31 Innehåll Sida

Läs mer

GodEl Sverige AB Org nr 556672-9926 ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB

GodEl Sverige AB Org nr 556672-9926 ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB Styrelsen och Verkställande Direktören för GodEl Sverige AB får härmed avge årsredovisning för sitt första räkenskapsår, 2004-11-12-2005-12-31 Innehåll Sida

Läs mer

GOODCAUSE HOLDING AB

GOODCAUSE HOLDING AB GoodCause Holding AB Org nr 556672-9769 ÅRSREDOVISNING 2006 GOODCAUSE HOLDING AB Styrelsen och Verkställande Direktören för GoodCause Holding AB får härmed avge årsredovisning för sitt andra räkenskapsår,

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Vita Huset i Nyköping AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

December 2008. REVISORSEXAMEN Del I

December 2008. REVISORSEXAMEN Del I December 2008 REVISORSEXAMEN Del I REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med andra personer

Läs mer

GOODCAUSE HOLDING AB

GOODCAUSE HOLDING AB ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GOODCAUSE HOLDING AB Styrelsen och Verkställande Direktören för GoodCause Holding AB får härmed avge årsredovisning för sitt första räkenskapsår, 2004-11-12-2005-12-31 Innehåll

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31.

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. ÖGC GOLF OCH MASKIN AB Årsredovisning Sida 1 ÅRSREDOVISNING 2014 Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Årsredovisningen omfattar

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Ale Energi AB ägs till 9 procent av Ale kommun och till 91 procent av Göteborg Energi AB. Företaget är moderföretag till Ale Fjärrvärme AB som ägs till 100 procent. ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Innehåll

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 0B1. Obiccs Teknisk Konsulting AB 2BDeluppgift 1.1 Enligt lag som trädde i kraft den 1 juli 2009 får den som under sju år har varit

Läs mer

Revisorsexamen del I, maj 2003. REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2003. Revisorsnämnden

Revisorsexamen del I, maj 2003. REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2003. Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Del I Maj 2003 Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 19 maj 2003 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med andra

Läs mer

Årsstämma i Götenehus Group AB (publ) onsdagen den 25 april 2018 kl i bolagets lokaler, Kraftgatan 1, Götene.

Årsstämma i Götenehus Group AB (publ) onsdagen den 25 april 2018 kl i bolagets lokaler, Kraftgatan 1, Götene. Dagordning Årsstämma i Götenehus Group AB (publ) onsdagen den 25 april 2018 kl 17.00 i bolagets lokaler, Kraftgatan 1, Götene. 1. Stämmans öppnande. 2. Val av ordförande vid stämman. Valberedningens förslag:

Läs mer

Årsredovisning. QuickCool AB 556639-3913

Årsredovisning. QuickCool AB 556639-3913 1(9) Årsredovisning QuickCool AB Styrelsen och verkställande direktören för QuickCool AB får härmed lämna sin redogörelse för bolagets utveckling under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Om inte annat

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Brf Glada Laxen Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II. November 2011

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II. November 2011 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 3. Mekanika Svar Deluppgift 3.1 Anskaffningsvärdet för maskinerna i bolagen är 4 900 tkr. Under perioden 1 januari 2008 till sista december

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 maj 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2008 Högre revisorsexamen december 2008, del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 3 december 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel:

Läs mer

Högre revisorsexamen kommentarer till provrättningen våren 2008

Högre revisorsexamen kommentarer till provrättningen våren 2008 Högre revisorsexamen kommentarer till provrättningen våren 2008 1.1 5,0 62 8 Frågan avsåg hur tre frågeställningar som uppstått i samband med ett förvärv av ett italienskt företag skulle hanteras i förvärvsanalysen.

Läs mer

Handlingar inför årsstämman 2010 i MSC Konsult AB (publ)

Handlingar inför årsstämman 2010 i MSC Konsult AB (publ) Handlingar inför årsstämman 2010 i MSC Konsult AB (publ) 4 maj 2010 Årsstämma i MSC Konsult AB (publ) den 4 maj 2010 klockan 16:00 Bolagets lokaler, Vasagatan 52, Stockholm Förslag till dagordning 1. Val

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II December 2005

REVISORSEXAMEN Del II December 2005 REVISORSEXAMEN Del II December 2005 Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 5-6 december 2005 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

BRF GLADA LAXEN. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2014

BRF GLADA LAXEN. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2014 ÅRSREDOVISNING 2014 Styrelsen för Brf Glada Laxen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31. Årsredovisningen omfattar 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 3 RESULTATRÄKNING 4 BALANSRÄKNING

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Övergripande kommentarer Högre Revisorsexamen Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 75 100 77,0 (77,0 %) 28 (72 %) 28 tentander av 39 (72 %) har

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Styrelsen och Verkställande direktören för Inev Studios AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Haglösa

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Haglösa Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Haglösa 716407-3764 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Haglösa får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Halvårsrapport SVENSKA BOSTADSFONDEN 14 AB (PUBL) 7 MARS 30 JUNI 2016

Halvårsrapport SVENSKA BOSTADSFONDEN 14 AB (PUBL) 7 MARS 30 JUNI 2016 Halvårsrapport SVENSKA BOSTADSFONDEN 14 AB (PUBL) 7 MARS 3 JUNI 216 Sammanfattning av halvårsr apport Med Bolaget eller SBF 14 avses Svenska Bostadsfonden 14 AB (publ) med organisationsnummer 55956-4.

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 Okotron kan ändra gränsen för vad bolaget anser vara inventarier av mindre värde. Detta påverkar dock inte hur dessa inventarier

Läs mer

GoBiGas AB Årsredovisning 2014

GoBiGas AB Årsredovisning 2014 GoBiGas AB Årsredovisning 2014 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring i eget kapital 6 Noter 7 Revisionsberättelse 9 Granskningsrapport

Läs mer