Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2011"

Transkript

1 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten ,8 (80 %) 33 (69 %) Tentanden är nyvald revisor i ett noterat bolag och ska redogöra för hur revisionen och utformningen av revisionsberättelsen påverkas av att hon/han inte har varit revisor i bolaget under tidigare år. Generellt sett svarar tentanderna bra och de flesta hänvisar till ISA 510 som referens. Ett antal av tentanderna tar dock upp åtgärder som ska utföras före antagandet av uppdraget, t.ex. identitetskontroll, oberoendeanalys, etc., vilket inte är relevant. Detta har dock inte gett något poängavdrag. Några tentander har diskuterat huruvida bolaget överhuvudtaget har haft revision tidigare vilket borde vara uppenbart eftersom bolaget är noterat. Uppskattningsvis ca hälften av tentanderna hänvisade till RevR 709 och att det ska anges i revisionsberättelsen att jämförelsetalen för föregående år har reviderats av annan revisor ,4 (68 %) 20 (43 %) Bolaget har gett ut ett optionsprogram till personalen med så kallade syntetiska optioner. Tentanden ska utifrån givna uppgifter svara på hur och med vilka belopp programmet ska redovisas i balans- och resultaträkningen för vart och ett av de tre år som programmet löper på. Det största enskilda problemet som tentanderna har är hur programmet ska redovisas vid tilldelningstidpunkten. En stor del av tentanderna vill ta hela kostnaden för programmet vid denna tidpunkt, dvs. säga 22,5 mkr den 1 januari 2011 och uppmärksammar inte att vid detta tillfälle har inget intjänande ägt rum. En del vill periodisera 22,5 Mkr över tre år med justering vid respektive bokslut. Av de som utgår från verkligt värde den 31 december 2011 vill en del ta hela beloppet som en kostnad vid detta tillfälle och en del väljer att periodisera. Samtliga tentander är dock överens om hur programmet ska redovisas i balansräkningen vid intjänandetidpunkten. Det förefaller som att många av tentanderna är väl insatta i teorin men ej i tillämpningen av IFRS 2.

2 ,1 (68 %) 16 (33 %) Tentanden har fått reda på att attestordning och attestinstruktioner inte är uppdaterade på flera år. Under granskningen uppmärksammas även ett verifikat med tvivelaktiga poster. Tentanden ska utifrån uppgifterna identifiera potentiella problem och vilka åtgärder som bör vidtas med anledning av iakttagelserna. Flertalet av tentanderna uppfattade problematiken med intern kontroll och ansåg att detta leder till utvidgad granskning i allmänhet och att det ska rapporteras till styrelsen. Relativt få identifierade en skatteproblematik avseende det tvivelaktiga verifikat som uppmärksammats i granskningen och det fick sällan till följd att tentanden valde att undersöka den totala omfattningen av eventuellt felbokade kostnader. Inte heller verkade det uppenbart för tentanderna att det kunde handla om bestickning och att i detta fall gäller utvidgad anmälningsplikt, d v s även säljaren i bolaget kan bli föremål för revisorns anmälningsplikt ,7 (67 %) 31 (65 %) En av styrelseledamöterna i bolaget ställer frågan till tentanden om hon kan fakturera styrelsearvoden från sitt eget bolag och om det är något särskilt att tänka på i så fall. En del av tentanderna känner ej till nyheter och förändring i praxis på området, det förekommer hänvisning till rättsfall från Med undantag av dessa förefaller dock merparten av tentanderna vara insatta i nu gällande regler och praxis ,1 (76 %) 35 (75 %) Uppgiften är att svara på ett antal frågor kring varulager på konsignation, bl.a. avseende föroch nackdelar med detta, intäktsredovisning och upplysningskrav. De flesta av tentanderna lämnar bra svar på frågorna. Några enstaka har missuppfattat vem som äger lagret och vem som har det fysiskt på plats. Beskrivningen av för- och nackdelar är i vissa fall väl kortfattad. Det vanligaste felet i svaren avser frågan om det behövs några upplysningar om konsignationslager i bolagets redovisning. De allra flesta tentanderna refererar till ÅRLs krav på upplysningar kring ekonomiska arrangemang som ej framgår av balansräkningen. Detta krav gäller dock inte för leverantören i detta fall utan för återförsäljaren.

3 ,2 (70 %) 16 (33 %) Bolaget har ett antal väsentliga intressebolag där det har betydande inflytande men inte kontroll. En del av bolagen har även valt revisorer utanför ditt nätverk. Tentanden ska redogöra för sin revisionsansats med avseende på granskning av intressebolagen samt vilka granskningsåtgärder hon/han planerar för. Ett fåtal tentander saknar koncernansats i sitt svar medan det stora flertalet antagit koncern, ofta med hänvisning till ISA 600. De flesta tentander lämnar generellt tillfredsställande exempel på granskningsåtgärder. Det är dock mycket få som uppfattar den egentliga kärnfrågan, d v s kommer revisorn att få tillgång till det arbete som utförs av respektive revisorer i intressebolagen och kommer det att gå att erhålla tillräckliga revisionsbevis för att kunna skriva på koncernrevisionsberättelsen ,5 (75 %) 32 (67 %) Nedskrivningar har gjort av andelar i intressebolag under första halvåret. Under tredje kvartalet har ekonomin återhämtat sig och bolaget reverserar nedskrivningarna. Utgifter för ett egenutvecklat system har kostnadsförts under första och andra kvartalet och bolaget vill nu aktivera dessa i kvartal tre. Tentanden ombeds svara på om den första situationen är förenlig med god redovisningssed och om bolaget kan aktivera tidigare kostnadsförda utgifter. Generellt sett bra svar, fram för allt avseende den första frågeställningen. Vad gäller den andra frågeställningen ansåg några av tentanderna att det var acceptabelt att aktivera tidigare kostnadsförda utgifter bara det gjordes inom samma räkenskapsår. Några tyckte att en korrigering kan redovisas som rättelse av fel ,8 (80 %) 35 (73 %) Tentanden ska ta ställning till två olika situationer med avseende på oberoende. I den första kommer det fram att tentandens föräldrar har ansenliga investeringar i det noterade bolaget där hon/han är vald revisor och frågan är vad detta innebär. I den andra situationen har deklarationer upprättats utan arvode för VD och styrelseordförande i bolaget. Denna typ av oberoendefrågor behärskar tentanderna väl. Merparten är överens om att revisorn måste avgå om föräldrarna vägrar att sälja sitt aktieinnehav. Vad gäller den andra frågeställningen saknas diskussion kring hot i vissa svar. Ett fåtal tentander tyckte att det var acceptabelt att låta arvodet för deklarationshjälp ingå i det övriga arvodet för bolaget.

4 ,2 (80 %) 38 (79 %) Frågan är om bolaget måste byta från att vara ett privat företag till att vara publikt inför en marknadsnotering och hur ska detta i så fall gå till. Generellt sett bra svar. Många tentander har tagit sin utgångspunkt i regelverken för olika marknadsplatser vilket bör ha varit tidsödande och i vissa fall har lett fel. Kraven står klart uttalade i ABL. Det förekommer att tentanderna synbarligen missuppfattar vad publikt innebär ,9 (82 %) 45 (94 %) Bolaget vill inför beslut om val av marknadsplats få en sammanställning över vilka krav som gäller för OMX Stockholmsbörsen, NGM Equity respektive Aktietorget. Även denna fråga besvarades mycket väl av merparten av tentanderna ,8 (63 %) 14 (29 %) Frågan är om tentanden kan åta sig uppdraget som revisor i ett bolag som ägs av en styrelseledamot, tillika största ägare, i en noterad kund. Frågan omfattar även om situationen skulle vara annorlunda om det inte fanns något ägande utan enbart styrelseplats. De flesta tentander för någon form av resonemang kring oberoende och/eller jäv. Ett fåtal kommer in på den närståendesituation som föreligger mellan App och ägarbolaget och för även ett resonemang kring hur övriga aktieägare skulle uppfatta att Apps revisor även var revisor hos den största ägaren. Ett annat identifierat problem avsåg revisionen av innehavet i ägarbolaget med avseende på värderingen av detta innehav ,5 (58 %) 13 (27 %) Bolaget ska genomföra en nyemission och frågorna som uppkommit är vad emissionsvillkoret är, vilka belopp som kommer att redovisas i moderbolag och koncern och om det går att sätta priset per aktie till ett belopp under kvotvärdet. Dessutom efterfrågas om det finns någon möjlighet för en aktieägare att undvika förlust på sitt innehav om han/hon inte vill teckna nya aktier.

5 Tentanderna har i många fall svårt att beskriva vad emissionsvillkoret är och vad det innebär. Ett vanligt fel vid beräkningen av hur många aktier som ska emitteras är att tentanderna utgår ifrån priset per aktie i emissionen i stället för kvotvärdet på aktien. Tentanderna har även problem med att redogöra för redovisningen av emissionen i koncernen ,0 (75 %) 38 (79 %) Kunden ifrågasätter varför avskrivningar ska göras på byggnader men inte på mark och om det går att avstå från att göra avskrivningar på byggnaden. Generellt bra svar av tentanderna. Vanligt är dock att tentanden i svaret inte förklarar vad avskrivningar syftar till, d v s en fördelning av tillgångens värde över den period som bolaget använder tillgången. Relativt få av tentanderna kommer in på konsekvensen i revisionsberättelsen om bolaget väljer att inte göra avskrivningar på byggnaden ,1 (76 %) 42 (87 %) Uppgiften omfattar tre frågeställningar i samband med utformningen av revisionsberättelsen. Tentanderna ska motivera sina ställningstaganden och utforma förslag på lydelse i revisionsberättelsen. Situationerna är följande: Trots stora ansträngningar har det varit omöjligt att få fram underlag för de omfattande transaktioner som ägt rum mellan bolaget och andra bolag inom samma ägarkrets. Fordringarna uppgår till 20 Mkr avseende marknadsföringsstöd, ersättning för servicekostnader och garantiåtaganden. I januari 2011 har de tre ägarna beslutat om omedelbar återbetalning av det aktieägartillskott som de tillskjutit vid bolagets start för 10 år sedan. VD har nyligen inkallats till förhör avseende av henne begångna oegentligheter i ett av systerbolagen där hon är styrelseledamot. I den första situationen kommer den absoluta majoriteten fram till att revisorn inte kan uttala sig om fastställande av balans- och resultaträkning. Ett mindre antal tentander kommer fram till att de ska uttala sig med reservation, bl.a. utifrån en bedömning av väsentlighet. Merparten av tentanderna kommer i den andra situationen fram till att hanteringen är korrekt. De tentander som avviker har ej uppfattat möjligheten till en formlös värdeöverföring då samtliga aktieägare samtycker. En del tentander förefaller missuppfatta vad som avses med senast fastställd balansräkning. I den tredje situationen konstaterar majoriteten att utvidgad granskning bör företas men att revisionsberättelsen för 2010 ej bör påverkas av det inträffade.

6 ,1 (78 %) 37 (77 %) Tentanden ska förklara vad ett uttalande från företagsledningen syftar till och varför det inte räcker med en påskriven årsredovisning för att uppfylla detta syfte. Tentanden ska även förklara vad konsekvenserna kan bli om ett skriftligt uttalande inte lämnas till revisorn. Samtliga tentander, med något undantag, förefaller väl bekanta med ISA 580 och frågan är generellt bra besvarad. En viss oklarhet föreligger dock i distinktionen mellan företagsledning och styrelse. Flera tentander har inte heller svarat varför det inte räcker med en påskriven årsredovisning ,2 (70 %) 22 (46 %) Den första frågeställningen avsåg om tentanden kunde kvarstå som revisor om hon/han säljer sin ärvda sommarstuga som ligger i ett attraktivt område nära vattnet där fastighetspriserna är höga. Den andra frågeställningen handlar om hanteringen av tentandens aktieportfölj och huruvida den är i enlighet med god revisorssed nu och framåt. Tentanden planerar att vara mer aktiv i förvaltningen i framtiden. Övervägande delen av tentanderna anser att om sommarstugan säljs på marknadsmässiga villkor så är det acceptabelt ur en oberoendesynvinkel. Många definierar dock inte vad de avser med marknadsmässiga villkor. Den andra delfrågan besvaras ofta ofullständigt, d v s i de flesta fall enbart utifrån det framåtriktade perspektivet.

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 1. Fru Rut och Herr Rot - Svar Deluppgift 1.1 Enligt ISA föreligger det en förhöjd risk vid förstagångsrevisioner och därför bör

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010 1.1 4 3,1 (78 %) 39 (80 %) Bolaget i uppgiften har hittat ett intressant förvärvsobjekt. Tentanderna ombads att ge ekonomichefen råd avseende vad en

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009 1.1 2,5 62,5 4 Frågan avser hur styrelsen bör agera när det två veckor innan publicering av bokslutskommunikén för ett bolag noterat på NGM Equity har

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 3. Appappapp Svar Deluppgift 3.1 a) Aktiebolagslagen innehåller vissa förbud mot spridning av aktier och teckningsoptioner i privata

Läs mer

Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2009

Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2009 Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2009 1.1 3,2 80,0 4 Frågan avser två situationer där kundens bank ber revisorn skicka ett utkast till koncernredovisningen respektive förklara bakomliggande orsaker

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Övergripande kommentarer Högre Revisorsexamen Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 75 100 77,0 (77,0 %) 28 (72 %) 28 tentander av 39 (72 %) har

Läs mer

Högre revisorsexamen Kommentarer till provrättning, maj 2007

Högre revisorsexamen Kommentarer till provrättning, maj 2007 Högre revisorsexamen Kommentarer till provrättning, maj 2007 1.1 5,2 87 6 I frågeställningen skall tentanderna ta ställning till en föreslagen redovisning av omstruktureringskostnader för personaluppsägningar

Läs mer

Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2010

Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2010 Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2010 1.1 8 5,8 (73 %) 141 (63 %) Bolaget i uppgiften tillämpar successiv vinstavräkning i sin intäktsredovisning på koncernnivå. Frågan avser huruvida bolaget

Läs mer

Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2011

Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2011 Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2011 Övergripande Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 75 kommentarer Revisorsexamen 100 71,5 (71,5 %) 118 (48 %) Generellt sett har tentanderna svårare

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2011

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2011 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2011 1.1 10 7,8 (78 %) 22 (67 %) Utifrån ett utkast till en koncernredovisning ska tentanderna ta ställning till posterna i moderbolagets och koncernens

Läs mer

Högre revisorsexamen Kommentarer till provrättning, maj 2005

Högre revisorsexamen Kommentarer till provrättning, maj 2005 Högre revisorsexamen Kommentarer till provrättning, maj 2005 1.1 4,0 66 6 Frågan rör en situation där revisorn ombeds revidera ett amerikanskt dotterbolag som ingår i koncernen. Många missar att man måste

Läs mer

Högre revisorsexamen kommentarer till provrättningen våren 2008

Högre revisorsexamen kommentarer till provrättningen våren 2008 Högre revisorsexamen kommentarer till provrättningen våren 2008 1.1 5,0 62 8 Frågan avsåg hur tre frågeställningar som uppstått i samband med ett förvärv av ett italienskt företag skulle hanteras i förvärvsanalysen.

Läs mer

Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen, maj 2005

Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen, maj 2005 Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen, maj 2005 1.1 6,4 80 8 Merparten av tentanderna har klarat frågan mycket bra. De flesta tar upp reglerna i revisorslagen avseende analysmodellen samt att

Läs mer

Högre revisorsexamen Kommentar till provrättningen december 2005

Högre revisorsexamen Kommentar till provrättningen december 2005 Högre revisorsexamen Kommentar till provrättningen december 2005 1:1 8,5 71 12 Företaget har en negativ utveckling vad avser omsättning och lönsamhet. I uppgiften ställs två delfrågor innefattande frågor

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 a) Revisorn har enligt 9 kap 7 ABL skyldighet att lämna information till moderbolagsrevisorn. Detta framgår även av EtikR

Läs mer

Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen våren 2004

Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen våren 2004 Revisorsexamen Kommentarer till provrättningen våren 2004 1.1 6,6 82 8 a) Huvuddelen av tentanderna har klarat deluppgiften. b) Flertalet tentander har klarat deluppgiften bra. De som har klarat frågan

Läs mer

Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2010

Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2010 Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2010 1.1 4,8 80 6 Uppgiften behandlar två frågor från nytillträdda ägare tillika ny styrelse: Kan upplysningar om bolagets verksamhet lämnas till enskilda aktieägare

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2009

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2009 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2009 1.1 2,8 71 4 Frågan handlar om de nya rotationsreglerna och huruvida revisionsbyrån kan väljas för en ny fyraårsperiod med befintlig huvudansvarig

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

Högre revisorsexamen Kommentar till provrättningen, december 2006

Högre revisorsexamen Kommentar till provrättningen, december 2006 Högre revisorsexamen Kommentar till provrättningen, december 2006 1.1 7,1 71 10 Frågeställningen avser analys och bedömning av noteringar som framkommit i samband med upprättande av en förvärvsanalys.

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 Utgifter för ombyggnad av råvind till kontor uppgående till 2 459 tkr Utbyte av slitna plast- och heltäckningsmattor till motsvarande

Läs mer

URA 40 HUR PÅVERKAS KONCERNREDOVISNINGEN OCH TILLÄMPNINGEN AV KAPITALANDELSMETODEN AV FÖREKOMSTEN AV POTENTIELLA RÖSTBERÄTTIGADE AKTIER

URA 40 HUR PÅVERKAS KONCERNREDOVISNINGEN OCH TILLÄMPNINGEN AV KAPITALANDELSMETODEN AV FÖREKOMSTEN AV POTENTIELLA RÖSTBERÄTTIGADE AKTIER UTTALANDE FRÅN REDOVISNINGSRÅDETS AKUTGRUPP URA 40 HUR PÅVERKAS KONCERNREDOVISNINGEN OCH TILLÄMPNINGEN AV KAPITALANDELSMETODEN AV FÖREKOMSTEN AV POTENTIELLA RÖSTBERÄTTIGADE AKTIER Enligt punkt 9 i RR 22,

Läs mer

Rättningskommentarer till Revisorsexamen hösten 2014

Rättningskommentarer till Revisorsexamen hösten 2014 Rättningskommentarer till Revisorsexamen hösten 2014 Övergripande Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 60 % kommentarer Revisorsexamen 150 94 (63 %) 97 (69 %) 97 av 141 tentander klarade gränsen

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del I. November 2012

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del I. November 2012 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 1.1 a) En franchisetagare får mot en avgift till den som äger ett varumärke använda ett beprövat affärskoncept för att sälja

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2011

REVISORSEXAMEN Del I. November 2011 REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

Revisionsberättelse Till årsstämman i 24 Mobile Advertising Solutions AB, org. nr 556693-7958 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Vi har utfört en revision av årsredovisningen och koncernredovisningen

Läs mer

Till bolagsstämman i Ortoma AB (publ), org. nr 556611-7585 Rapport om årsredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen för Ortoma AB (publ) för år 2016. Bolagets årsredovisning

Läs mer

Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2012

Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2012 Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2012 Övergripande Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 75 kommentarer Revisorsexamen 100 73,2 (73,2 %) 121 (58 %) 121 av 210 tentander klarade gränsen för

Läs mer

Rättningskommentarer till Revisorsexamen våren 2013

Rättningskommentarer till Revisorsexamen våren 2013 Rättningskommentarer till Revisorsexamen våren 2013 Övergripande Max poäng Genomsnittspoäng på Antal tentander 75 % kommentarer examen Revisorsexamen 100 70,4 (70,4 %) 81 (47,9%) 81 av 169 tentander klarade

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 Maj 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

Till bolagsstämman i Christian Berner Tech Trade AB (publ), org.nr Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen

Till bolagsstämman i Christian Berner Tech Trade AB (publ), org.nr Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Revisionsberättelse Till bolagsstämman i Christian Berner Tech Trade AB (publ), org.nr 556026-3666 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2010 Revisorsnämnden 2010 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

Härmed kallas till årsstämma i Aktiebolaget Bostadsgaranti, 556071-9048.

Härmed kallas till årsstämma i Aktiebolaget Bostadsgaranti, 556071-9048. Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Sveriges Byggindustrier Box 5054 102 42 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma

Läs mer

Rättningskommentarer Revisorsexamen höst 2008

Rättningskommentarer Revisorsexamen höst 2008 Rättningskommentarer Revisorsexamen höst 2008 1.1 6,7 84 8 Uppgiften gällde att kommentera principiella avvikelser från god redovisningssed avseende värdering av varulager av egentillverkade produkter.

Läs mer

Granskning av årsredovisning

Granskning av årsredovisning Diskussionsunderlaget redogör för hur granskning av kommunala årsredovisningar kan utföras. Förutom en redogörelse för hur granskningen genomförs finns förlag på vilka uttalanden som bör göras och hur

Läs mer

Å R S R E D OV I S N I N G 2015

Å R S R E D OV I S N I N G 2015 ÅRSREDOVISNING 2015 KONTOR I STOCKHOLM GÖTEBORG KARLSTAD ANTAL RESENÄRER 2015 22 450 2015 I KORTHET EBITA 15,2Mkr OMSÄTTNING 455Mkr 893 000 61% BESÖKARE ONLINE KÖP ONLINE 87 ANSTÄLLDA 79% KVINNOR Innehåll

Läs mer

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Ale Energi AB ägs till 9 procent av Ale kommun och till 91 procent av Göteborg Energi AB. Företaget är moderföretag till Ale Fjärrvärme AB som ägs till 100 procent. ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Innehåll

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSSTÄMMA I GUIDELINE GEO AB (PUBL)

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSSTÄMMA I GUIDELINE GEO AB (PUBL) FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSSTÄMMA I GUIDELINE GEO AB (PUBL) TISDAGEN DEN 27 MAJ 2014 1. Bolagsstämmans öppnande 2. Val av stämmoordförande 3. Upprättande och godkännande av röstlängd 4. Val av en eller

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i Mackmyra Svensk Whisky AB den 30 maj 2015

Protokoll fört vid årsstämma i Mackmyra Svensk Whisky AB den 30 maj 2015 1 (6) Protokoll fört vid årsstämma i Mackmyra Svensk Whisky AB den 30 maj 2015 Plats: Gävle Högskola, Gävle Närvarande aktieägare: Enligt bilaga 1 1 Stämmans öppnande Stämman öppnades av Carl Klingberg,

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ. Mertiva AB (publ), Org nr januari 2016 december 2016

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ. Mertiva AB (publ), Org nr januari 2016 december 2016 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ Mertiva AB (publ), Org nr 556530-1420 januari 2016 december 2016 Perioden 1 juli 2016 31 december 2016 Nettoomsättningen uppgick till 0,0 MSEK Rörelseresultatet uppgick till -0,2 MSEK

Läs mer

Närståendetransaktioner. 14 maj 2013 Björn Kristiansson

Närståendetransaktioner. 14 maj 2013 Björn Kristiansson Närståendetransaktioner 14 maj 2013 Björn Kristiansson Definitioner Vad är en närståendetransaktion? Närstående? Varför regler? Befogenhet och behörighet Styrelse och VD företräder bolaget Bolagsstämman

Läs mer

Resultaträkning Not Föreningens intäkter Årsavgifter och hyror Övriga intäkter 42 34

Resultaträkning Not Föreningens intäkter Årsavgifter och hyror Övriga intäkter 42 34 Resultaträkning Not 2016-01-01-2016-12-31 2015-01-01-2015-12-31 Föreningens intäkter Årsavgifter och hyror 2 3 896 633 3 849 782 Övriga intäkter 42 346 17 772 Erhållna ersättningar 65 634 17 342 4 004

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

Delårsrapport för Akademibokhandeln Holding AB (publ) för det första kvartalet 2018

Delårsrapport för Akademibokhandeln Holding AB (publ) för det första kvartalet 2018 Delårsrapport för Akademibokhandeln Holding AB (publ) för det första kvartalet 2018 Kvartalet 1 januari - 31 mars 2018 Kvartalet 17 februari 31 mars 2017 Nettoomsättning 436,5 Mkr 127,6 Mkr Rörelseresultat

Läs mer

ÅRSREDOVISNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

ÅRSREDOVISNING FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Årsredovisning 2004 ÅRSREDOVISNING Styrelsen och verkställande direktören för Alternativa aktiemarknaden i Sverige AB org. nr 556634-8222, avger härmed redovisning för verksamhetsåret 2004-01-01--2004-12-31

Läs mer

Rättningskommentarer Revisorsexamen maj 2008

Rättningskommentarer Revisorsexamen maj 2008 Rättningskommentarer Revisorsexamen maj 2008 1.1 3,8 63 6 Frågan avsåg att ta ställning till om årets anskaffningar ska aktiveras eller ej samt att beräkna årets avskrivningar och bokfört värde vid periodens

Läs mer

Övervakning av regelbunden finansiell information

Övervakning av regelbunden finansiell information Rapport enligt FFFS 2007:17 5 kap 18 avseende år 2007 Övervakning av regelbunden finansiell information Inledning Nordic Growth Market NGM AB ( NGM-börsen ) har i lag (2007:528) om värdepappersmarknaden

Läs mer

Spotlights vägledning för finansiell rapportering

Spotlights vägledning för finansiell rapportering Spotlights vägledning för finansiell rapportering 2017-12-22 2/9 Innehåll 1. Vad och när?... 3 2. Vad gäller vid koncernförhållande?... 3 3. Kvartalsredogörelse... 3 4. Krav på innehåll... 3 5. Prognos...

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009 Revisorsnämnden 2009 0B3. Turitt AB Deluppgift 3.1 Exempel på väsentliga principiella skillnader med att tillämpa K2 jämfört med övriga BFNAR: Ett samlat regelverk,

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2012

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2012 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 22 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2016

Delårsrapport januari - juni 2016 Delårsrapport januari - Provinsfastigheter I AB (publ) Obligationslån 8,5 % Allokton I Januari Juni Nettoomsättningen för perioden uppgick till Bruttoresultatet för perioden uppgick till Resultatet efter

Läs mer

1 1 1 ¹ ¹ Revisionsberättelse Till bolagsstämman i Klarna Holding AB, org.nr 556676-2356 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 0B1. Obiccs Teknisk Konsulting AB 2BDeluppgift 1.1 Enligt lag som trädde i kraft den 1 juli 2009 får den som under sju år har varit

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2014 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL

Delårsrapport januari-juni 2014 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Delårsrapport januari-juni 2014 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Väsentliga händelser under perioden januari-juni 2014 APL har under perioden januari juni ökat nettoomsättningen med 22,1 mkr eller

Läs mer

Ny revisionsberättelse Från och med 2011 tillämpas ISA. Berättelsen du inte får missa...

Ny revisionsberättelse Från och med 2011 tillämpas ISA. Berättelsen du inte får missa... Ny revisionsberättelse Från och med 2011 tillämpas ISA Berättelsen du inte får missa... Ny utformning av revisionsberättelsen Från och med 2011 tillämpas ISA Känner du inte riktigt igen revisionsberättelsen

Läs mer

Stämman öppnades av styrelsens ordförande Johan Claesson.

Stämman öppnades av styrelsens ordförande Johan Claesson. Protokoll fört vid årsstämma i Catella AB (publ), org. nr 556079-1419, den 27 maj 2019, kl. 14:00 på Grev Turegatan 30 i Stockholm. 1 Bolagsstämmans öppnande Stämman öppnades av styrelsens ordförande Johan

Läs mer

PROTOKOLL. bolagets kontor, WTC, Klarabergsviadukten 70, Stockholm

PROTOKOLL. bolagets kontor, WTC, Klarabergsviadukten 70, Stockholm Sida 1 (5) Årsstämma Tid Plats Närvarande fredagen den 27 april 2018, kl. 11.00 bolagets kontor, WTC, Klarabergsviadukten 70, Stockholm Staten genom Magnus Johansson Birgitta Böhlin, styrelsens ordförande

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT 2017/18

HALVÅRSRAPPORT 2017/18 HALVÅRSRAPPORT 2017/18 InfraCom Group AB (publ) Org. nummer 559111-0787 InfraCom Group AB (publ) Gamlestadsvägen 1 415 02 Göteborg www.infracomgroup.se Halvårsrapport 1 juli till 31 december 2017 Nettoomsättningen

Läs mer

Juli-September Computer Innovation i Växjö AB (publ) Delårsrapport

Juli-September Computer Innovation i Växjö AB (publ) Delårsrapport Delårsrapport Juli-September 2016 Computer Innovation i Växjö AB (publ) För perioden 2016-07-01 2016-09-30 Computer Innovation i Växjö AB (publ) www.compinn.se 556245-1269 Juli-September 2016 Ne5oomsä5ning

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2017 Revisorsinspektionen 2017 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2017 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2016

Delårsrapport januari - mars 2016 Delårsrapport januari - 2016 Provinsfastigheter II AB (publ) Stående obligationslån 8,0 % Allokton II 2016 Januari Mars 2016 Nettoomsättningen för perioden uppgick till - (-) MSEK Bruttoresultatet för

Läs mer

InfraCom Group AB (publ)

InfraCom Group AB (publ) InfraCom Group AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL 3 2017/18 Org. nummer 559111-0787 InfraCom Group AB (publ) Gamlestadsvägen 1 415 02 Göteborg www.infracomgroup.se 1 januari till 31 mars 2018 (tredje kvartalet)

Läs mer

Handlingar inför årsstämman 2015 i. Dialect AB (publ), 556515-2310. onsdagen den 20 maj 2015

Handlingar inför årsstämman 2015 i. Dialect AB (publ), 556515-2310. onsdagen den 20 maj 2015 Handlingar inför årsstämman 2015 i, 556515-2310 onsdagen den 20 maj 2015 Preliminär dagordning för årsstämma med aktieägarna i, onsdagen den 20 maj 2015 kl. 11.00 på Radisson Blu Royal Park Hotel, Frösundaviks

Läs mer

Bolagsordning för Tjörns Kommunala Förvaltnings AB

Bolagsordning för Tjörns Kommunala Förvaltnings AB Bolagsordning för Tjörns Kommunala Förvaltnings AB Reviderat senast: Kommunfullmäktige 2014-01-30 (KF 4) Bolagsstämma 2014-04-24 (TFAB 15) Tjörn Möjligheternas ö 1 Firma Bolagets firma är Tjörns Kommunala

Läs mer

1 (3) Revisionsberättelse Till föreningsstämman i Brf Hjorthagshus, org.nr 702000-8954 Rapport om årsredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen för år 2016. Enligt vår uppfattning

Läs mer

REVISIONSBERÄTTELSE. Till årsstämman i Trelleborg AB, org.nr Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen

REVISIONSBERÄTTELSE. Till årsstämman i Trelleborg AB, org.nr Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen REVISIONSBERÄTTELSE Till årsstämman i Trelleborg AB, org.nr. 556006 3421 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen och koncernredovisningen

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2010 Revisorsnämnden 2010 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

Nordic Growth Market NGM AB (Börsen) avslutar ärendet rörande NN AB:s (Bolaget) delårsrapport för januari-juni 2016 genom en skriftlig anmärkning.

Nordic Growth Market NGM AB (Börsen) avslutar ärendet rörande NN AB:s (Bolaget) delårsrapport för januari-juni 2016 genom en skriftlig anmärkning. Beslut 7/2016 Stockholm den 15 december 2016 Beslut Nordic Growth Market NGM AB (Börsen) avslutar ärendet rörande NN AB:s (Bolaget) delårsrapport för januari-juni 2016 genom en skriftlig anmärkning. 1.

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ)

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ) 1 (13) Informationen lämnades för offentliggörande den 16 maj 2012 kl. 12.00. Keynote Media Groups Certified Adviser på First North är Remium AB. Tel. +46 8 454 32 00, ca@remium.com DELÅRSRAPPORT 1 januari

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG - NYEMISSION RIKTAD EMISSION -

STYRELSENS FÖRSLAG - NYEMISSION RIKTAD EMISSION - STYRELSENS FÖRSLAG - NYEMISSION RIKTAD EMISSION - Styrelsen för Kilsta Metallvärden AB (publ), org.nr 556710-2784 ( Bolaget ) föreslår att bolagsstämman beslutar att emittera högst 526.316 nya aktier på

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordning och aktiekapital i Götenehus Group AB

Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordning och aktiekapital i Götenehus Group AB Punkt 7 Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordning och aktiekapital i Götenehus Group AB Punkt 7:I - Beslut om ändring av aktiekapitalgränser och aktiekapital a) Förslag till beslut om

Läs mer

Styrelsens i LightLab Sweden AB (publ) förslag till beslut vid extra bolagsstämma den 5 mars 2013

Styrelsens i LightLab Sweden AB (publ) förslag till beslut vid extra bolagsstämma den 5 mars 2013 Styrelsens i LightLab Sweden AB (publ) förslag till beslut vid extra bolagsstämma den 5 mars 2013 Punkt 7 Ändring av bolagsordningen Styrelsen föreslår att bolagsstämman fattar beslut om att ändra bolagsordningen,

Läs mer

Bolagsordning för VAKIN Vatten och avfallskompetens i Norr AB

Bolagsordning för VAKIN Vatten och avfallskompetens i Norr AB Bolagsordning för VAKIN Vatten och avfallskompetens i Norr AB Dokumentnamn: Bolagsordning Dokumentansvarig: Kommunledningsstaben Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2016-06-20 DNR: KS-2015/00447

Läs mer

Bokslutskommuniké januari december 2012

Bokslutskommuniké januari december 2012 Q4 Bokslutskommuniké januari december 2012 Januari - December 2012 1 Rörelsens intäkter för perioden i bolaget uppgick till 4,7 (17,7) tkr Rörelseresultatet uppgick till - 1 008,0 (- 1 886,2) tkr Årets

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Årsredovisning 2010 Förvaltningsberättelse Amago Capital AB (publ), org nr 556476-0782, är ett publikt onoterat bolag med 16 417 959 utestående aktier. Per balansdagen var bolagets tre största aktieägare

Läs mer

GOBIGAS AB ÅRSREDOVISNING 2015 FEL LAYOUT! SKRIV UT PDF-VERSION!

GOBIGAS AB ÅRSREDOVISNING 2015 FEL LAYOUT! SKRIV UT PDF-VERSION! ÅRSREDOVISNING 2015 FEL LAYOUT! SKRIV UT PDF-VERSION! GoBiGas AB Årsredovisning 2015 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring

Läs mer

Bilaga 2. AB Storstockholms Lokaltrafik (org. nr ) Bolagsordning. Nuvarande lydelse. Föreslagen lydelse

Bilaga 2. AB Storstockholms Lokaltrafik (org. nr ) Bolagsordning. Nuvarande lydelse. Föreslagen lydelse Bilaga 2 AB Storstockholms Lokaltrafik (org. nr. 556013-0683) Bolagsordning Nuvarande lydelse Denna bolagsordning har fastställts av Landstingsfullmäktige 2010-12-14. 1 Firma Bolagets firma är Aktiebolaget

Läs mer

Ta mer plats på årsstämman och klargör revisorns roll och uppdrag

Ta mer plats på årsstämman och klargör revisorns roll och uppdrag Ta mer plats på årsstämman och klargör revisorns roll och uppdrag Årsstämman är aktiebolagets högsta beslutande organ. Det är där aktieägarna utövar sin rätt att besluta om bolagets angelägenheter samt

Läs mer

Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening

Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening Årsredovisning för Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Teracom Group AB 2017

Kallelse till årsstämma i Teracom Group AB 2017 Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Teracom Group AB 2017 Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

Fortnox International AB (publ) - Bokslutskommuniké januari - december 2012

Fortnox International AB (publ) - Bokslutskommuniké januari - december 2012 Fortnox International AB (publ) Bokslutskommuniké januari december 212 Fjärde kvartalet 212 Nettoomsättningen uppgick till 41 (453) tkr Rörelseresultatet uppgick till 9 65 (1 59) tkr Kassaflödet från den

Läs mer

Dagordning. Årsstämma i Catella AB (publ) torsdagen den 30 maj 2016 kl på Nio Rum, Hamngatan 2 i Stockholm.

Dagordning. Årsstämma i Catella AB (publ) torsdagen den 30 maj 2016 kl på Nio Rum, Hamngatan 2 i Stockholm. Årsstämma i Catella AB (publ) torsdagen den 30 maj 2016 kl 14.00 på Nio Rum, Hamngatan 2 i Stockholm. Dagordning 1. Bolagsstämmans öppnande. 2. Val av ordförande vid bolagsstämman. 3. Upprättande och godkännande

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 1. IT-Smart AB Deluppgift 1.1 a. Jag förklarar för banken att jag inte kan skicka över utkastet till koncernens årsredovisning till dem. Som

Läs mer

Handlingar inför extra bolagsstämma i. Effnetplattformen AB (publ)

Handlingar inför extra bolagsstämma i. Effnetplattformen AB (publ) Handlingar inför extra bolagsstämma i Effnetplattformen AB (publ) Måndagen den 14 november 2016 DAGORDNING för extra bolagsstämma med aktieägarna i Effnetplattformen AB (publ) måndagen den 14 november

Läs mer

Handlingar inför årsstämman 2010 i MSC Konsult AB (publ)

Handlingar inför årsstämman 2010 i MSC Konsult AB (publ) Handlingar inför årsstämman 2010 i MSC Konsult AB (publ) 4 maj 2010 Årsstämma i MSC Konsult AB (publ) den 4 maj 2010 klockan 16:00 Bolagets lokaler, Vasagatan 52, Stockholm Förslag till dagordning 1. Val

Läs mer

Styrelsens för Serendipity Ixora AB (publ) förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (II) Styrelsen för Serendipity Ixora AB (publ),

Styrelsens för Serendipity Ixora AB (publ) förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (II) Styrelsen för Serendipity Ixora AB (publ), Styrelsens för Serendipity Ixora AB (publ) förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (II) Styrelsen för Serendipity Ixora AB (publ), 556863-3977 ( Bolaget ), föreslår att den extra bolagsstämman

Läs mer

GoBiGas AB Årsredovisning 2014

GoBiGas AB Årsredovisning 2014 GoBiGas AB Årsredovisning 2014 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring i eget kapital 6 Noter 7 Revisionsberättelse 9 Granskningsrapport

Läs mer

Tillägg 2014:1 till grundprospekt för Sandvik AB:s (publ) MTN-program

Tillägg 2014:1 till grundprospekt för Sandvik AB:s (publ) MTN-program LEGAL#10843794v1 2014-07-31 Dnr 14-10475 Tillägg 2014:1 till grundprospekt för Sandvik AB:s (publ) MTN-program Detta dokument utgör ett tillägg till Sandvik AB:s (publ) ( Sandvik ) grundprospekt för MTN-program

Läs mer

GoBiGas AB ÅRSREDOVISNING 2010

GoBiGas AB ÅRSREDOVISNING 2010 GoBiGas AB ÅRSREDOVISNING 2010 GoBiGas AB bildades 2008 och skall utveckla och nyttja teknik för produktion av SNG (Substitute Natural Gas). G o B i G a s BILD INFOGAS HÄR SENARE INNEHÅLL INNEHÅLL Förvaltningsberättelse

Läs mer

COMPUTER INNOVATION I VÄXJÖ AB (PUBL) Bokslutskommuniké januari - december 2016

COMPUTER INNOVATION I VÄXJÖ AB (PUBL) Bokslutskommuniké januari - december 2016 COMPUTER INNOVATION I VÄXJÖ AB (PUBL) Bokslutskommuniké januari - december 2016 Bokslutskommuniké januari - december 2016 Oktober - December 2016 Nettoomsättning 403 tkr (500 tkr) Resultat efter finansiella

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

Handlingar inför årsstämma i SHELTON PETROLEUM AB. måndagen den 30 juni 2014

Handlingar inför årsstämma i SHELTON PETROLEUM AB. måndagen den 30 juni 2014 Handlingar inför årsstämma i SHELTON PETROLEUM AB måndagen den 30 juni 2014 Förslag till dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Val av ordförande vid stämman 3. Upprättande och godkännande av röstlängd 4.

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 november 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

12% 1% Fastighetsbeståndet 87% Revisionsberättelse Till bolagsstämman i Uppsala Kommun Sport- och Rekreationsfastigheter AB, org.nr 556911-0744 Rapport om årsredovisningen Uttalanden

Läs mer

Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM. Härmed kallas till årsstämma i Jernhusen AB (publ), 556584-2027.

Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM. Härmed kallas till årsstämma i Jernhusen AB (publ), 556584-2027. Svenska staten Finansdepartementet Enheten statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Jernhusen AB (publ) 2014 Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

Styrelsens för Brunnaindustripartner AB (publ) förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (punkt 6 på dagordningen)

Styrelsens för Brunnaindustripartner AB (publ) förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (punkt 6 på dagordningen) Styrelsens för Brunnaindustripartner AB (publ) förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (punkt 6 på dagordningen) Styrelsen för Brunnaindustripartner AB (publ), org.nr 556787-2626, ( Bolaget )

Läs mer

Årsstämma i Catella AB (publ) torsdagen den 21 maj 2015 kl 14.00 på Nio Rum, Hamngatan 2 i Stockholm. Dagordning

Årsstämma i Catella AB (publ) torsdagen den 21 maj 2015 kl 14.00 på Nio Rum, Hamngatan 2 i Stockholm. Dagordning Årsstämma i Catella AB (publ) torsdagen den 21 maj 2015 kl 14.00 på Nio Rum, Hamngatan 2 i Stockholm. Dagordning 1. Bolagsstämmans öppnande. 2. Val av ordförande vid bolagsstämman. 3. Upprättande och godkännande

Läs mer