REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2010"

Transkript

1 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2010 Revisorsnämnden 2010

2 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda krav på fördelning av poäng på olika uppgifter Hjälpmedel Alla hjälpmedel är tillåtna, med följande undantag: All uppkoppling mot t ex Internet, servrar eller liknande är förbjudet All kommunikation med andra personer är förbjudet Rekommenderat arbetssätt Förutsättningarna för godkänt resultat förbättras av ett strukturerat tillvägagångssätt vid genomförandet av provet. Det är av särskild vikt att: använda tillräckligt med tid för inläsning av praktikfallen fördela tiden utifrån varje uppgifts svårighetsgrad och poängtal beakta att frågeställningen kan inrymma många aspekter och ämnesområden Utformning av svar Du lämnar alltid dina svar i egenskap av godkänd revisor. Vid avgivande av svar bör du: svara på ett strukturerat sätt med tydligt och korrekt språk ange motiveringar och hänvisningar samt visa uträkningar markera eventuella citat med kursiv stil och ange källa För de fall någon uppgift är oklar finns möjlighet för provvakten att kontakta provkonstruktören för eventuellt förtydligande. Bedömning Bedömningen av svar, som ska lämnas på bifogade svarsblanketter eller utskrifter från PC, sker utifrån en svarsmall. Alternativa svar kan beroende på motiveringar också beaktas vid bedömningen. Svar på varje uppgift eller deluppgift bedöms enligt följande princip i exempelvis en fråga omfattande fyra poäng: Poängsättningen innebär följande: 4 p Bra svar 3 p Tillfredsställande svar 2 p Vissa brister 1 p Stora brister 0 p Uteblivet eller felaktigt svar 2 (9)

3 Uppgift 1 Zodoc AB Poäng Deluppgift Deluppgift Deluppgift Deluppgift Summa 24 Uppgift 2 Qimla AB Poäng Deluppgift Deluppgift Deluppgift Deluppgift Summa 26 Lycka till! 3 (9)

4 1. Zodoc AB (24 poäng) Bakgrund Zodoc AB har sedan ett par år agenturen för ett välkänt snöskotermärke. Bolaget, inklusive dotterbolag, omsatte 65 Mkr under 2009 och vinsten efter skatt uppgick till 3 Mkr. Balansomslutningen uppgick till 35 Mkr. Omsättningen, balansomslutningen och vinsten efter skatt har legat på ungefär samma nivå under de tre senaste åren. Antalet anställda är ca 10 under högsäsong och 5 under övriga året. Bolaget har sitt säte i den lilla skidorten Vitliden. Kunderna finns främst i norra Sverige. Zodoc säljer även till andra återförsäljare över hela Norden. Bolaget har idag två delägare, Kurt Knutsson och Klara Svensson, tillika styrelseledamöter. Dessa förvärvade samtliga aktier i bolaget av de ursprungliga ägarna och dåvarande styrelseledamöterna efter den årsstämma som hölls i mars Bolagets ekonomiansvarige är Bengt Jansson och han är även suppleant i styrelsen. Räkenskapsår är kalenderår och bolaget tillämpar BFNAR. Du valdes till revisor på årsstämman Deluppgift 1.1 De två nya ägarna, tillika styrelseledamöterna, har i samband med övertagandet av verksamheten ett antal frågor. Du blir tillfrågad om du kan delta vid nästa styrelsemöte för att redogöra för din uppfattning om hur verksamheten skötts och för att kunna svara på deras frågor. De nya delägarna har även observerat att din titel är godkänd revisor som avlagt revisorsexamen. För revisionen av sina andra verksamheter har de anlitat en auktoriserad revisor och de undrar nu vad som skiljer de olika kategorierna av revisorer åt. Uppgift (6 p) a) Kan du lämna upplysningar om bolagets verksamhet till enskilda aktieägare respektive till den nya styrelsen avseende tiden innan de tillträdde? b) Förklara vilka skillnader i befogenheter som finns mellan en auktoriserad revisor, en godkänd revisor som avlagt examen och en godkänd revisor som inte avlagt examen vad gäller revisionen av aktiebolag. Deluppgift 1.2 Zodoc har hittills endast sålt sina skotrar mot kontant- eller kortbetalning. Många kunder har dock visat intresse för hyresavtal vilka antingen skulle innebära att skotrarna hyrs ut under hela dess livslängd eller att skotrarna hyrs ut under en kortare tid, t ex en tvåårsperiod. Äganderätten skulle i det första fallet övergå till hyrestagaren vid avtalets slut. 4 (9)

5 Bolaget använder en del nya skotrar enbart för demonstrationsändamål och en del andra används både som demonstrationsfordon och som tjänsteskoter. De skotrar som används av anställda står dock alltid till förfogande för provkörning och försäljning. Om demonstrationsskotrarna och tjänsteskotrarna inte sålts under högsäsongen säljs de som begagnade i slutet av säsongen. Uppgift (8 p) a) Hur ser redovisningen ut för de båda hyresformerna och hur skall skotrarna redovisas i Zodocs resultat- och balansräkning? Förklara alternativa sätt enligt BFNAR och RR om du anser att det finns mer än ett möjligt sätt. b) Vilka affärsmässiga fördelar och nackdelar kan det finnas för Zodoc med att hyra ut skotrarna enligt de villkor som beskrivits ovan? c) Hur påverkas soliditeten och rörelsekapitalet initialt i Zodoc av hur de båda hyresformerna redovisas? d) Hur ska skotrarna som används som demonstrationsfordon och tjänsteskotrar klassificeras i balansräkningen? Deluppgift 1.3 De nya delägarna har en fråga till dig om en tilltänkt transaktion som berör deras privata bolag. Kurt och Klara äger genom egna bolag 50 % vardera av Gejlof AB som i sin tur äger samtliga aktier i ett dotterbolag Gejlab AB. Gejlof AB har den 31 december 2009 ett eget kapital på 5 Mkr varav fria medel utgör 3 Mkr. Från Gejlab AB har ett inkråm sålts externt för 1,5 Mkr under början av 2010 med positivt resultat. Efter försäljningen av inkråmet består Gejlabs balansräkning av en kassa på 1,5 Mkr och ett eget kapital på 1,5 Mkr. Planen är att sälja aktierna i Gejlab AB till Kurt och Klaras bolag för bokfört värde 0,5 Mkr. Före: Kurt AB Klara AB 50 % 50 % Gejlof AB 100 % Gejlab AB 5 (9)

6 Efter: Kurt AB 50 % Gejlof AB Gejlab AB Klara AB 50 % Uppgift (4 p) Kurt och Klara vill veta om aktierna i Gejlab AB kan säljas till Kurt och Klaras egna bolag utan aktiebolagsrättsliga konsekvenser? Deluppgift 1.4 Den 1 januari 2008 förvärvade Zodoc 15 % av aktierna i Mestra AB med löfte om att senare kunna förvärva ytterligare andelar. Mestra tillverkar och säljer skoteroveraller och andra plagg särskilt utvecklade för skoterfärder. Zodocs ägare tyckte att verksamheten var ett bra komplement till den existerande verksamheten. Priset för andelen var 1,2 Mkr vilket även motsvarar andelen av nettotillgångarna i Mestra. Under 2008 uppgår resultat efter skatt till 1,0 Mkr i Mestra. Den 1 januari 2009 förvärvar Zodoc ytterligare 45% av aktierna i Mestra för 4,5 Mkr. Bengt vill ha hjälp med att upprätta en koncernredovisning som omfattar Mestra per den 31 december Ditt svar behöver inte innehålla några belopp och du kan förutsätta att det inte finns några övriga identifierbara tillgångar eller skulder som ej redovisats i Mestras balansräkning utöver goodwill. Uppgift (6 p) a) Hur redovisas det första förvärvet? b) Hur upprättas förvärvsanalysen vid det andra förvärvet? c) Hur kommer koncernredovisningen att påverkas efter 1 januari 2009 när det andra förvärvet har genomförts? 6 (9)

7 2. Qimla AB (26 poäng) Bakgrund Qimla AB, som omsätter 250 Mkr, tillverkar hobby- och slöjdmaterial som säljs via butikskedjor och postorder. Förutom en större fabrik i Sverige har man även tillverkning utlagd på fabriker i Polen, Lettland och Kina. Bolaget har goda vinstmarginaler och en god soliditet. Deras produkter är lätta att sälja under en lågkonjunktur då priserna är relativt låga. Huvudkontoret ligger i Malmö. Antalet anställda uppgår till ca 110. Bolagets aktier handlas på Aktietorget. Två personer i ledningsgruppen, Ann-Catrin Olsson och Lars Gustavsson, äger 20 % var av aktierna, resterande 60 % av aktierna är spridda på ett flertal mindre aktieägare. VD, som också ingår i ledningsgruppen, är Staffan Nilsson och ekonomichef är Rosa Kvist. Ledningen ser en eventuell introduktion på annan lista som en framtida möjlighet och som förberedelse för detta tillämpas IFRS frivilligt i koncernen sedan ett par år tillbaka. Moderoch dotterbolag tillämpar RFR 2. Räkenskapsår är kalenderår. Du är huvudansvarig revisor sedan årsstämman Deluppgift 2.1 Verksamheten i Qimla är transaktionsintensiv och bolaget är starkt beroende av sina ITsystem. Bolaget har ursprungligen investerat i standardsystem, men dessa har över tiden utvecklats efter behov med hjälp av både den interna IT-avdelningen och externa konsulter. För att kunna genomföra en effektiv revision planerar du att göra en granskning av generella IT-kontroller. Uppgift (8 p) a) Vad inbegriper generella IT-kontroller och inom vilka områden inom IT-miljön kan de förekomma? b) Varför och på vilket sätt granskar du generella IT-kontroller? c) Hur kan brister som upptäcks vid denna granskning påverka din övriga granskning? Deluppgift 2.2 Du har fått ett mail från ekonomichefen Rosa Kvist där hon frågar om du eller din byrå kan utföra vissa tjänster. Bolagets ledning har goda relationer till din byrås Corporate Financespecialister och har använt sig av dem i samband med tidigare företagsförvärv. De större aktieägarna funderar på att avyttra en del av sitt innehav i Qimla och vill nu ge er ett säljuppdrag. Du vet att detta uppdrag skulle vara ett bra uppdrag för din byrå och att det kan innebära stora intäkter. 7 (9)

8 Rosa funderar även på att ge er i uppdrag att granska ett periodbokslut varför hon vill diskutera vilken typ av intygande du kan lämna och vad skillnaden är mellan ett intygande enligt RS 800, SÖG 2410 och SNT Uppgift (6 p) a) Kan din byrå åta sig uppdraget med att biträda bolagets ledning i försäljningsprocessen? b) Förklara vad som skiljer RS 800, SÖG 2410 och SNT 4400 åt med avseende på uppdragets karaktär, uttalanden och mottagare av intyget Deluppgift 2.3 Qimlas dotterbolag Distrikus AB förvärvade per 1 januari 2007 hela inkråmet från Sukir AB. Distrikus hade då inte någon egen verksamhet och inte heller några skulder. Eget kapital i Distrikus uppgick till 750 tkr vilket motsvarade såväl värdet på Qimlas innehav som det koncernmässiga värdet per 31 december Köpeskillingen avseende inkråmet uppgick till tkr och finansierades genom ett banklån. Inga immateriella tillgångar identifierades i samband med upprättande av förvärvsanalysen. Förvärvet gav upphov till en inkråmsgoodwill på tkr som skrivs av över 5 år i Distrikus AB. Avskrivningarna är skattemässigt avdragsgilla. Skattesatsen uppgår till 30%. Resultat efter skatt i bolaget Distrikus AB uppgick 2007 till tkr, 2008 till tkr och 2009 till tkr. Det förekommer inga säsongsvariationer och resultatet tjänas in jämnt fördelat under året. Den 1 juli 2009 avyttras aktierna i Distrikus till en extern köpare. Köpeskillingen uppgick till tkr. Inga utdelningar, tillskott eller nedskrivningar har förekommit före försäljningen. Uppgift (8 p) a) Beräkna resultatet i moderbolaget från försäljningen av aktierna i Distrikus AB. b) Beräkna det koncernmässiga resultatet av försäljningen. c) Förklara eventuella skillnader mellan realisationsresultatet i moderbolaget och koncernen. Deluppgift 2.4 Qimla är beroende av en förlängning av ett stort kontrakt med en butikskedja. Kontraktet är avgörande för hur verksamheten ska bedrivas i framtiden. Det kommer att klarläggas senast under tredje kvartalet om Qimla får kontraktet. Ledningsgruppen har beslutat att hantera det på följande sätt i sin redovisning. Om kontraktet inte påtecknas före den sista juni 2010 ämnar bolaget att skuldföra kostnader för uppsägning av personal i delårsbokslutet för andra kvartalet. Skulle kontraktet erhållas efter sista juni tänker bolaget lägga tillbaka reserverna i kvartal tre. 8 (9)

9 Uppgift (4 p) Du får frågan från Rosa Kvist om den av ledningsgruppen föreslagna redovisningen i koncernen är korrekt i enlighet med IFRS? 9 (9)

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2007 2 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 1. Zodoc AB (24 poäng) Deluppgift 1.1 a) Revisorn får inte till en enskild aktieägare eller till någon utomstående obehörigen lämna upplysningar

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2009 Revisorsnämnden 2009 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2008 Högre Revisorsexamen december 2008, del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2 december 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2011

REVISORSEXAMEN Del I. November 2011 REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2008 Revisorsnämnden 2008 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2009

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2009 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2012

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2012 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 22 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2009

REVISORSEXAMEN Del I. December 2009 REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2014

REVISORSEXAMEN Del I. December 2014 REVISORSEXAMEN Del I December 2014 Revisorsnämnden 2014 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2014 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2006 Revisorsnämnden 2006 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

Maj HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

Maj HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2006 HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30-31 maj 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 Maj 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2008 Revisorsnämnden 2008 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2007 2 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 3-4 december 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med andra

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2008 Revisorsnämnden 2008 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2015

REVISORSEXAMEN Del I. November 2015 REVISORSEXAMEN Del I November 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2010

REVISORSEXAMEN Del I. November 2010 REVISORSEXAMEN Del I November 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2007 2 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2018

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2018 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 21 maj 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2010 Revisorsnämnden 2010 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2005

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2005 HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2005 Revisorsnämnden HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 6-7 december 2005 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2013 Revisorsnämnden 2013 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4 december 2013 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2004 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23-24 november 2004 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 november 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II. Maj 2004. Revisorsnämnden

REVISORSEXAMEN Del II. Maj 2004. Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Del II Maj 2004 Revisorsnämnden Revisorsexamen 2004, del II REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 24-25 maj 2004 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 22 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 november 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2008 Högre revisorsexamen december 2008, del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 3 december 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel:

Läs mer

Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2010

Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2010 Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2010 1.1 4,8 80 6 Uppgiften behandlar två frågor från nytillträdda ägare tillika ny styrelse: Kan upplysningar om bolagets verksamhet lämnas till enskilda aktieägare

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 maj 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25 maj 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2012

REVISORSEXAMEN Del I. November 2012 REVISORSEXAMEN Del I November 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 november 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

November 2000. REVISORSEXAMEN Del I

November 2000. REVISORSEXAMEN Del I November 2000 REVISORSEXAMEN Del I Revisorsexamen November 2000, del I REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2000-11-13 2000-11-14 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del 1 Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2017 Revisorsinspektionen 2017 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2017 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2006 Revisorsnämnden 2006 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 5-6 december 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2005 Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23-24 maj 2005 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2007 Revisorsnämnden 2007 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29-30 maj 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj Revisorsnämnden

REVISORSEXAMEN Del I. Maj Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Del I Maj 2005 Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23-24 maj 2005 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2004 Revisorsnämnden HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25-26 maj 2004 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2010 Revisorsnämnden 2010 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2013

REVISORSEXAMEN Del I. December 2013 REVISORSEXAMEN Del I December 2013 Revisorsnämnden 2013 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 3 december 2013 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2015

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2015 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 Maj 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några särskilda

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Övergripande kommentarer Högre Revisorsexamen Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 75 100 77,0 (77,0 %) 28 (72 %) 28 tentander av 39 (72 %) har

Läs mer

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930 Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812 Kvartalsrapport 21111-21193 VD HAR ORDET HYRESFASTIGHETSFONDEN MANAGEMENT SWEDEN AB (publ) KONCERNEN KVARTALS- RAPPORT

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2013 Revisorsnämnden 2013 1(8) REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 maj 2013 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

Bråviken Logistik AB (publ)

Bråviken Logistik AB (publ) Bråviken Logistik AB (publ) Bokslutskommuniké 2017 januari juni 2017 KONTAKTINFORMATION Bråviken Logistik AB (publ) ett bolag förvaltat av Pareto Business Management AB Johan Åskogh, VD +46 402 53 81 johan.askogh@paretosec.com

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2016

REVISORSEXAMEN Del I. November 2016 REVISORSEXAMEN Del I November 2016 Revisorsnämnden 2016 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 november 2016 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2018

REVISORSEXAMEN Del I. December 2018 REVISORSEXAMEN Del I December 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 3 December 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2006

REVISORSEXAMEN Del I. December 2006 REVISORSEXAMEN Del I December 2006 Revisorsnämnden 2006 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

Bokslutskommuniké 2014 2015-02-27

Bokslutskommuniké 2014 2015-02-27 Bokslutskommuniké 2014 2015-02-27 Verksamhet Consensus Asset Management AB är en fondkommissionär med huvudkontor i Göteborg samt filial i Stockholm. Bolaget är verksamt inom kapitalförvaltning, Corporate

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2017 Revisorsinspektionen 2017 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 maj 2017 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 22 maj 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 maj 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

BRF Byggmästaren 13 i Linköping

BRF Byggmästaren 13 i Linköping Årsredovisning för BRF Byggmästaren 13 i Linköping Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2007 Revisorsnämnden 2007 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29-30 maj 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ)

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ) 1 (13) Informationen lämnades för offentliggörande den 16 maj 2012 kl. 12.00. Keynote Media Groups Certified Adviser på First North är Remium AB. Tel. +46 8 454 32 00, ca@remium.com DELÅRSRAPPORT 1 januari

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2005

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2005 HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2005 Revisorsnämnden HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 6-7 december 2005 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2008

Delårsrapport januari - september 2008 Delårsrapport januari - september 2008 Koncernen * - Omsättningen uppgick till 389,7 Mkr (389,1) - Resultatet före skatt 77,3 Mkr (80,5)* - Resultatet efter skatt 56,1 Mkr (59,2)* - Vinst per aktie 2,65

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II November 2016 Revisorsnämnden 2016 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 november 2016 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2016 Revisorsnämnden 2016 1 av 11 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 Maj 2016 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

Nordic Electronic Procurement Systems AB (publ) - Bokslutskommuniké januari december 2011

Nordic Electronic Procurement Systems AB (publ) - Bokslutskommuniké januari december 2011 Nordic Electronic Procurement Systems AB (publ) - Bokslutskommuniké januari december 2011 Den externa nettoomsättningen under perioden uppgick till 211 (0) tkr. Rörelseresultatet uppgick till 5 471 (1

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del I. November 2012

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del I. November 2012 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 1.1 a) En franchisetagare får mot en avgift till den som äger ett varumärke använda ett beprövat affärskoncept för att sälja

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2007

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2007 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2007 Revisorsnämnden 2007 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28-29 maj 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

Maj 2006. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

Maj 2006. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2006 HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30-31 maj 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med andra

Läs mer

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 Sida 1 av 5 BOKSLUTSRAPPORT För perioden 2006-09-01 2007-08-31 Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 KONCERNEN Verksamheten Koncernen består sedan tidigare av moderbolaget Eolus Vind AB (publ) och de helägda

Läs mer

Avskrivningar Avskrivningarna för perioden januari - september 2011 uppgick till 14,6 Mkr (14,9).

Avskrivningar Avskrivningarna för perioden januari - september 2011 uppgick till 14,6 Mkr (14,9). Q3 Delårsrapport januari september 2011 Koncernen januari - september juli - september Nettoomsättning 324,5 Mkr (321,2) Nettoomsättning 88,2 Mkr (88,4) Resultat före skatt 54,2 Mkr (46,6) Resultat före

Läs mer

Delårsrapport Q 3, 2014 2014-11-28

Delårsrapport Q 3, 2014 2014-11-28 Delårsrapport Q 3, 2014 2014-11-28 Verksamhet Consensus Asset Management AB är en fondkommissionär med huvudkontor i Göteborg samt kontor i Stockholm. Bolaget är verksamt inom kapitalförvaltning, Corporate

Läs mer

Bokslutskommuniké januari - december 2008

Bokslutskommuniké januari - december 2008 Bokslutskommuniké januari - december 2008 Koncernen - Omsättningen uppgick till 514,3 Mkr (526,6) - Resultat före skatt uppgick till 98,3 Mkr (108,3)* * Exklusive jämförelsestörande poster för avvecklad

Läs mer

Stureguld Sverige AB DELÅRSRAPPORT TRE

Stureguld Sverige AB DELÅRSRAPPORT TRE Stureguld Sverige AB DELÅRSRAPPORT TRE - 2015 INNEHÅLL VD har ordet 1 Översikt 2 Koncernens Resultat & Balansräkning 3 Redovisnings- och värderingsprinciper 6 Styrelsen och verkställande direktören för

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II Maj 2003

REVISORSEXAMEN Del II Maj 2003 REVISORSEXAMEN Del II Maj 2003 Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 20 maj 2003 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med andra

Läs mer

Bokslutskommuniké januari december 2012

Bokslutskommuniké januari december 2012 Q4 Bokslutskommuniké januari december 2012 Januari - December 2012 1 Rörelsens intäkter för perioden i bolaget uppgick till 4,7 (17,7) tkr Rörelseresultatet uppgick till - 1 008,0 (- 1 886,2) tkr Årets

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2014

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2014 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2014 Revisorsnämnden 2014 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2014 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några särskilda

Läs mer

Revisorsexamen del I, maj 2003. REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2003. Revisorsnämnden

Revisorsexamen del I, maj 2003. REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2003. Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Del I Maj 2003 Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 19 maj 2003 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med andra

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2007 Revisorsnämnden 2007 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28-29 maj 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 a) Revisorn har enligt 9 kap 7 ABL skyldighet att lämna information till moderbolagsrevisorn. Detta framgår även av EtikR

Läs mer

BRF Byggmästaren 13 i Linköping

BRF Byggmästaren 13 i Linköping Årsredovisning för BRF Byggmästaren 13 i Linköping Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

Kiwok Nordic AB (publ) Org. nr. 556665-3068

Kiwok Nordic AB (publ) Org. nr. 556665-3068 Org. nr. 556665-368 Delårsrapport 1 jan 31 mars 211 Koncernen Koncernens nettoomsättning för perioden uppgick till (,83) MSEK Rörelseresultatet före av- och nedskrivningar för perioden uppgick till 1,45

Läs mer

December 2008. REVISORSEXAMEN Del I

December 2008. REVISORSEXAMEN Del I December 2008 REVISORSEXAMEN Del I REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med andra personer

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2005

Delårsrapport januari juni 2005 Delårsrapport januari juni 2005 - Omsättningen för perioden uppgick till 215,1 Mkr (202,2) - Resultatet efter finansiella poster blev 42,2 Mkr (36,7) - Resultat efter skatt uppgick till 30,4 Mkr (26,5)

Läs mer

Eldopalen Förvaltnings AB Org nr

Eldopalen Förvaltnings AB Org nr 1 (7) Eldopalen Förvaltnings AB Org nr 556442-1997 Årsredovisning för räkenskapsår 20160701-20170630 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II. November 2011

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II. November 2011 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 3. Mekanika Svar Deluppgift 3.1 Anskaffningsvärdet för maskinerna i bolagen är 4 900 tkr. Under perioden 1 januari 2008 till sista december

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Vita Huset i Nyköping AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

DE10,DE3,EK3,CE3,CE4,

DE10,DE3,EK3,CE3,CE4, Redovisningsteori och koncernredovisning Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: CE10, EKKAND, SGKEK13h, DE10,DE3,EK3,CE3,CE4, 7,5 högskolepoäng Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 20130829 Tid: 09:00-13:00

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2017

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2017 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2017 Revisorsinspektionen 2017 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 maj 2017 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009 Revisorsnämnden 2009 0B3. Turitt AB Deluppgift 3.1 Exempel på väsentliga principiella skillnader med att tillämpa K2 jämfört med övriga BFNAR: Ett samlat regelverk,

Läs mer