REVISORSEXAMEN Del I. November 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "REVISORSEXAMEN Del I. November 2010"

Transkript

1 REVISORSEXAMEN Del I November 2010 Revisorsnämnden 2010

2 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda krav på fördelning av poäng på olika uppgifter Regler Du ska skriva ditt tentandnummer på varje blad. Det är inte tillåtet ha kontakt med någon person eller använda Internet, e-post eller liknande för att söka kontakt med någon annan person. Det är inte tillåtet att använda Internet, e-post eller liknande för att söka efter information. Följs inte reglerna kan Revisorsnämnden avstå att rätta tentandens prov samt meddela tentandens handledare och arbetsgivare om det inträffade. Kontroll av tentandens dator kan göras såväl innan, som under och efter provet. Utformning av svar Du lämnar alltid dina svar i egenskap av godkänd revisor. Svarstexten ska vara självständigt skriven och utformad så att den besvarar frågan på ett koncist sätt. Svarstexten ska inte enbart bestå av inklippt text eller hänvisningar till annan text, såsom lagar, råd, rekommendationer och liknande. Du ska ange motiveringar och hänvisningar samt visa uträkningar. Du ska markera eventuella citat med kursiv stil och ange källa. Bedömning Bedömningen av svar, som ska lämnas på bifogade svarsblanketter eller RN:s USB-minne, sker utifrån en svarsmall. Alternativa svar kan - beroende på motiveringar - också beaktas vid bedömningen. Svar på varje uppgift - eller deluppgift - bedöms enligt följande princip i exempelvis en fråga omfattande fyra poäng: Poängsättningen innebär följande: 4 p - Bra svar 3 p - Tillfredsställande svar 2 p - Vissa brister 1 p - Stora brister 0 p - Uteblivet eller felaktigt svar 2 (9)

3 Uppgift 1 Bo-boom AB Poäng Deluppgift Deluppgift Deluppgift Deluppgift Summa 26 Uppgift 2 Kojasan AB Poäng Deluppgift Deluppgift Deluppgift Deluppgift Summa 24 Lycka till! 3 (9)

4 1. Bo-boom AB (26 poäng) Bakgrund Bo-boom AB (Bo-boom) är moderbolag i en medelstor koncern som omsatte 365 Mkr under räkenskapsåret 2009/2010. Vinst före skatt uppgick till 53 Mkr och balansomslutningen uppgick till 175 Mkr. Koncernen är uteslutande verksam inom bygg- och anläggningssektorn. Koncernen äger inga egna fastigheter. Huvudkontoret finns i norra Sverige där även verksamheten bedrivs. Antalet anställda är ca 175. Bolaget ägs till lika delar av åtta personer som tillsammans startade bolaget för 10 år sedan. En av delägarna Klas Martinsson, är utsedd till VD och, de övriga sju är inte längre verksamma i bolaget. Styrelsen utgörs utöver VD av två oberoende ledamöter. Bolagets ekonomichef är Ulla Karlsson som anställdes i februari 2010 då hennes företrädare gick i pension. Ulla har stor erfarenhet som ekonom, dock har hon ingen tidigare erfarenhet från bygg- och anläggningssektorn. Bo-boom har brutet räkenskapsår som avslutas den 30 juni och bolaget tillämpar BFNAR. Du har varit vald revisor i bolaget sedan räkenskapsåret 2007/2008. Deluppgift 1.1 Bo-boom har endast entreprenaduppdrag till fastpris. I koncernen redovisas pågående arbeten enligt huvudregeln, d v s successiv vinstavräkning. I de legala enheterna redovisas pågående arbeten enligt den så kallade alternativregeln. För att underlätta redovisningen och slippa korrigeringar på koncernnivå vill ekonomichefen Ulla nu övergå till successiv vinstavräkning även i de legala enheterna. Ulla frågar dig om råd beträffande detta. Vidare har Ulla förstått att det för byggföretag råder särskilda regler för mervärdesskatt. Ulla ber dig att kort beskriva vad dessa innebär. Uppgift (8 poäng) a) Kan Ulla övergå till att tillämpa successiv vinstavräkning i de legala enheterna och vad blir i så fall de framåtriktade konsekvenserna av detta redovisningsmässigt och skattemässigt på bolags- respektive koncernnivå? b) Kan Bo-boom därefter ångra sig och återgå till alternativregeln om bolaget börjat tillämpa successiv vinstavräkning i de legala enheterna? Bortse från eventuella inkomstskattemässiga aspekter. c) Redogör kortfattat för bakgrunden till de särskilda reglerna för mervärdesskatt i byggföretag, vad de innebär samt vilka beställare och tjänster som omfattas. 4 (9)

5 Deluppgift 1.2 Bo-boom har ett dotterbolag som var vilande fram till september 2009 då ledningen beslöt att använda det för en ny verksamhet i form av uthyrning av kapell och manskapsbodar. När den nya verksamheten startades skulle bolagsordningen uppdateras med det nya föremålet för bolagets verksamhet. Det upptäcktes då att det fanns en särskild vinstutdelningsbegränsning angiven i bolagsordningen. Ägarna höll en extra stämma och ändrade bolagsordningen med avseende på föremålet för verksamheten och vinstutdelningsbegränsningen. De avser att anmäla ändringen till bolagsverket snarast för att kunna dela ut medel till moderbolaget redan för räkenskapsåret 2009/2010. Styrelsen i Bo-boom har sedermera i samband med upprättandet av årsredovisningen för Boboom tagit fram ett förslag till vinstdisposition. En av de övriga delägarna har tagit del av förslaget men är inte nöjd med detta. Han skulle vilja ha ett väsentligt högre utdelningsbelopp och ämnar därför inte godkänna den föreslagna vinstdispositionen. Han har även framfört ett önskemål om att ta del av bolagets räkenskapshandlingar för att själva kunna gå igenom och bedöma bolagets ställning och resultat. a) I samband med att bolaget ska skicka in anmälan avseende ändringen av bolagsordningen till Bolagsverket får du frågan om du kan se något hinder med det tänkta förfarandet avseende användandet av det vilande dotterbolaget. Vad svarar du? b) Kan aktieägaren kräva utdelning från Bo-boom med ett större belopp än vad styrelsen föreslagit? c) Har aktieägaren någon rätt att ta del av Bo-booms räkenskaper och andra handlingar för att kunna bedöma bolagets ställning och resultat? Deluppgift 1.3 Vid arbetstoppar och vid behov av specialkompetens använder sig Bo-boom av underentreprenörer för att genomföra sina uppdrag. Utgifterna för underentreprenörer uppgår till ca 25 Mkr per år. Bo-boom har egen anställd personal som arbetar som arbetsledare på de olika projekten och som attesterar tidrapporter för inhyrd personal. Både du och bolaget har blivit medvetna om att Skatteverket i sina revisioner hos bolag i samma bransch och inom samma skatteregion har inriktat sig på att särskilt granska fakturor från underleverantörer. Detta med avseende på brister och med en underliggande misstanke om att bolagen, genom falska fakturor från underentreprenörer, kan göra utbetalningar av svarta löner. Ekonomichefen Ulla vet att VD Klas är mycket mån om sitt och bolagets rykte och att han vill försäkra sig om att de underentreprenörer Bo-boom anlitar också är seriösa. Hon bokar därför ett möte med dig för att diskutera vad som skulle kunna göras i förebyggande syfte innan en underleverantör anlitas. Ni har kommit överens om bolaget ska ta fram ett policydokument med en checklista för kontroll vid anlitandet av underentreprenörer. Ulla åtar sig att upprätta policydokumentet och ber dig komma med ett förslag på punkter till en checklista. 5 (9)

6 Lämna ett förslag på kontroller som bör ingå i en checklista som ska användas innan anlitandet av en ny underentreprenör. Nämn sex exempel på kontroller. Deluppgift 1.4 Ekonomichefen Ulla, som inte tidigare jobbat i något bolag med brutet räkenskapsår, är mycket osäker på hur hon ska beräkna aktuell skatteskuld/-fordran för räkenskapsåret som avslutades den 30 juni Hon ber dig därför om hjälp med att visa henne hur den ska beräknas. Årets inkomstskatt/skattekostnad är redan beräknad och granskad av dig. Du har följande uppgifter att utgå ifrån: Tkr Beräknad inkomstskatt för räkenskapsåret 2008/ Beräknad inkomstskatt för räkenskapsåret 2009/ Beräknad särskild löneskatt för räkenskapsåret 2008/ Beräknad särskild löneskatt för räkenskapsåret 2009/ F-skatt per termin tax F-skatt per termin tax En fyllnadsinbetalning på tkr har skett i februari Beräkna skatteskuld/-fordran i bokslutet per den 30 juni 2010 och tala om hur den ska redovisas i balansräkningen. 6 (9)

7 2. Kojasan AB (24 poäng) Bakgrund Kojasan AB (Kojasan) är moderbolag i en koncern noterad på OMX Stockholmsbörsen. Kojasan bedriver verksamhet inom verkstadsindustrin med produkter för gjutning och ytbehandling. Bolaget omsatte Mkr under räkenskapsåret Kojasan planerar att växa såväl organiskt som genom förvärv under Bolaget har en ägare som innehar röststarka A-aktier som uppgår till 35 % av totala antalet röster i Kojasan. Resten av ägandet är spritt på institutioner och privatpersoner. Bolagets VD, Anne Asp, är relativt ny i denna position men har bred erfarenhet från andra tillverkande bolag. Ekonomidirektör är Anders Alm som har arbetat i Kojasan sedan Räkenskapsår är kalenderår och bolaget tillämpar IFRS. Din revisionsbyrå, Revision+ AB är vald revisor i bolaget med dig som huvudansvarig sedan två år tillbaka. Deluppgift 2.1 Årsstämma för 2009 hölls i mars 2010 och beslut fattades om att lämna en utdelning till aktieägarna uppgående till 6,5 Mkr. Utdelningen betalades ut genom Euroclear Sweden, f.d. VPC, med början onsdagen den 7 april På stämman ska även beslut fattas om riktlinjerna för ersättning till ledande befattningshavare. Förslaget till riktlinjer har delgivits aktieägarna i kallelsen och man har för avsikt att besluta om en bibehållen ersättningsmodell avseende rörliga ersättningar. Utvecklingen på bolagets huvudmarknader har varit god under början av För att garantera att Kojasan kan erbjuda konkurrenskraftiga ersättningar vill styrelsen att stämman ska bemyndiga styrelsen att under året ändra ersättningsmodellen till ledande befattningshavare avseende de rörliga delarna av ersättningarna om styrelsen så finner det önskvärt. Uppgift (4 poäng) a) Redogör för hur den beslutade utdelningen ska redovisas i kvartalsbokslutet den 30 mars. b) Kan bolagsstämman fatta beslut om att ge styrelsen ett allmänt bemyndigande som ger styrelsen rätt att avvika från de riktlinjer avseende ledande befattningshavare som lagts fram och godkänts av bolagsstämman? 7 (9)

8 Deluppgift 2.2 Kojasan beslutade tidigt under 2010 om ett förvärv av en konkurrerande verksamhet. I förvärvsavtalet anges att, förutom den erlagda köpeskillingen vid förvärvstillfället, ska tilläggsköpeskilling erläggas baserad på framtida vinster i förvärvsobjektet under 2010, 2011 och Tilläggsköpeskillingen ska erläggas i kontanter. Kojasans utgifter för konsultarvoden och liknande i samband med förvärvet uppgick till 3,5 Mkr. Uppgift (8 poäng) a) Hur beräknas tilläggsköpeskillingen vid förvärvstidpunkten? b) Beskriv hur tilläggsköpeskillingen ska redovisas under c) Hur ska Kojasan ABs utgifter för förvärvet redovisas i moderbolaget respektive koncernen vid förvärvstidpunkten? Deluppgift 2.3 Du deltar på den ordinarie årsstämman. En av de närvarande aktieägarna som hört dig läsa upp revisionsberättelsen tycker att begreppet väsentlighet, som är ständigt återkommande i revisionsberättelsen, är något vagt och ber om en förklaring av dess innebörd. Aktieägaren passar även på att fråga vad begreppen per capsulam respektive konstituerande styrelsesammanträde står för. Styrelsens ordföranden ber dig att svara på frågorna vilket du accepterar. a) Förklara för aktieägarna vad väsentlighet innebär övergripande i din revision av årsredovisningen och hur begreppet väsentlighet används i din planering, granskning under löpande år och granskning i bokslutet. b) Förklara även vad begreppen per capsulam respektive konstituerande styrelsesammanträde står för. Deluppgift 2.4 Din byrå har gått mycket bra den senaste tiden och du funderar på att utvidga verksamheten med ytterligare ett kontor i en näraliggande stad. Eftersom du har haft ekonomisk framgång har du via ditt revisionsföretag kunnat förvärva den fastighet där ditt befintliga kontor ligger och även fastigheten där det nya kontoret ska etableras. Mäklaren erbjuder dig att genom ditt bolag förvärva flera fastigheter, bl a ett hyreshus, och tycker att du ska se det som ett alternativ till att placera bolagets pengar i aktier eller pensionsfonder. För att förvärva den sistnämnda fastigheten behöver ditt bolag ta upp lån. 8 (9)

9 Din far äger sedan en tid ett mindre företag som tillverkar och säljer aktivitetsleksaker för hundar. Han är ensam styrelseledamot och VD i bolaget. Bolaget omsätter mindre än 1 Mkr. Du får erbjudande om att bli styrelseledamot i bolaget utan ersättning. Du har ingen klient med liknande verksamhet. Ditt uppdrag som styrelseledamot innefattar bl a att upprätta ekonomiska analyser, ge synpunkter på ekonomin och informera om lagar och rekommendationer. a) Kan ditt bolag förvärva fastigheter enligt mäklarens förslag och finansiera fastighetsförvärven med lån? b) Kan du acceptera uppdraget som styrelseledamot i din fars bolag? 9 (9)

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2011

REVISORSEXAMEN Del I. November 2011 REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2012

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2012 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 22 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 Maj 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2015

REVISORSEXAMEN Del I. November 2015 REVISORSEXAMEN Del I November 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del I. November 2010

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del I. November 2010 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I November 2010 Revisorsnämnden 2010 1. Bo-Boom AB Svar Deluppgift 1.1 a) Ja, ett företag kan byta från alternativregeln till huvudregeln. Detta är då fråga om byte av redovisningsprincip

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 22 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2010

Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2010 Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2010 1.1 8 5,8 (73 %) 141 (63 %) Bolaget i uppgiften tillämpar successiv vinstavräkning i sin intäktsredovisning på koncernnivå. Frågan avser huruvida bolaget

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2014

REVISORSEXAMEN Del I. December 2014 REVISORSEXAMEN Del I December 2014 Revisorsnämnden 2014 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2014 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 november 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2013 Revisorsnämnden 2013 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4 december 2013 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2010 Revisorsnämnden 2010 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 november 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2010 Revisorsnämnden 2010 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2012

REVISORSEXAMEN Del I. November 2012 REVISORSEXAMEN Del I November 2012 Revisorsnämnden 2012 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 november 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2013 Revisorsnämnden 2013 1(8) REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 maj 2013 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2017 Revisorsinspektionen 2017 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2017 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25 maj 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2013

REVISORSEXAMEN Del I. December 2013 REVISORSEXAMEN Del I December 2013 Revisorsnämnden 2013 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 3 december 2013 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2008 Revisorsnämnden 2008 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2007 2 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2015

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2015 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2015 Revisorsnämnden 2015 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 Maj 2015 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några särskilda

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2019 Revisorsinspektionen 2019 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 24 Maj 2019 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2010

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2010 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

Handlingar inför årsstämma i

Handlingar inför årsstämma i Handlingar inför årsstämma i 3 maj 2012 Årsstämma i 3 maj 2012 kl 17.00 på Hotell Täby Park, Kemistvägen 30 i Täby. Registrering från 16.30. Förslag till dagordning 1. Val av ordförande vid stämman 2.

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2016 Revisorsnämnden 2016 1 av 11 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 Maj 2016 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2008 Revisorsnämnden 2008 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2011

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2011 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 25 maj 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda

Läs mer

Handlingar inför Årsstämma i

Handlingar inför Årsstämma i 2014-04-03 Handlingar inför Årsstämma i 7 maj 2014 Årsstämma i Årsstämma i den 7 maj 2014 kl 17.00 i bolagets lokaler på Berga Backe 4 i Danderyd. Registrering från 16.30. Aktieägare som önskar deltaga

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II November 2016 Revisorsnämnden 2016 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 november 2016 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2009

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2009 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några särskilda

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2014

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2014 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2014 Revisorsnämnden 2014 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2014 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några särskilda

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2018

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2018 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 21 maj 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2009

REVISORSEXAMEN Del I. December 2009 REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2011 Revisorsnämnden 2011 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 22 maj 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

Kallelse till årsstämma i InfraCom Group AB (publ)

Kallelse till årsstämma i InfraCom Group AB (publ) Kallelse till årsstämma i InfraCom Group AB (publ) 559111-0787 Aktieägarna i InfraCom Group AB (publ), 559111-0787, kallas härmed till årsstämma torsdagen den 25 oktober 2018, kl. 17.00, i bolagets lokaler

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2019

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2019 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2019 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23 Maj 2019 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2018

REVISORSEXAMEN Del I. December 2018 REVISORSEXAMEN Del I December 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 3 December 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. November 2016

REVISORSEXAMEN Del I. November 2016 REVISORSEXAMEN Del I November 2016 Revisorsnämnden 2016 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 november 2016 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2009 Revisorsnämnden 2009 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2006 Revisorsnämnden 2006 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2017

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2017 REVISORSEXAMEN Del I Maj 2017 Revisorsinspektionen 2017 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29 maj 2017 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

Ordföranden meddelade att styrelsen anmodat advokat Magnus Pauli, Advokatfirman Vinge, att tjänstgöra som sekreterare vid stämman.

Ordföranden meddelade att styrelsen anmodat advokat Magnus Pauli, Advokatfirman Vinge, att tjänstgöra som sekreterare vid stämman. PROTOKOLL fört vid årsstämma med aktieägarna i CATENA AB (publ), 556294-1715, i Göteborg den 21 april 2008, kl 16:30 17:30 1 Stämmans öppnande Stämman öppnades av styrelsens ordförande, Henry Klotz. 2

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I Maj 2007 Revisorsnämnden 2007 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 29-30 maj 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

Handlingar inför årsstämman 2010 i MSC Konsult AB (publ)

Handlingar inför årsstämman 2010 i MSC Konsult AB (publ) Handlingar inför årsstämman 2010 i MSC Konsult AB (publ) 4 maj 2010 Årsstämma i MSC Konsult AB (publ) den 4 maj 2010 klockan 16:00 Bolagets lokaler, Vasagatan 52, Stockholm Förslag till dagordning 1. Val

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2008 Högre Revisorsexamen december 2008, del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2 december 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla

Läs mer

Handlingar inför Årsstämma i DUROC AB (publ)

Handlingar inför Årsstämma i DUROC AB (publ) Handlingar inför Årsstämma i DUROC AB (publ) 5 maj 2011 Årsstämma i 5 maj 2011 kl 16.00 i Duroc Machine Tools lokaler på Reprovägen 15 i Täby. Förslag till dagordning 1. Val av ordförande vid stämman.

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2017 Revisorsinspektionen 2017 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 maj 2017 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2004 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23-24 november 2004 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i addvise inredning skyddsventilation ab (publ), org.nr. 556363-2115 i Bromma den 24 september 2009

Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i addvise inredning skyddsventilation ab (publ), org.nr. 556363-2115 i Bromma den 24 september 2009 Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i addvise inredning skyddsventilation ab (publ), org.nr. 556363-2115 i Bromma den 24 september 2009 Närvarande: Enligt förteckning i Bilaga 1, med angivande

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II December 2008 Högre revisorsexamen december 2008, del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 3 december 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel:

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2014 Revisorsnämnden 2014 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2 december 2014 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

BILAGA 4 STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT PUNKT 4 DAGORDNING

BILAGA 4 STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT PUNKT 4 DAGORDNING BILAGA 4 STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT PUNKT 4 DAGORDNING 1. Stämmans öppnande. 2. Val av ordförande vidstämman. 3. Upprättande och godkännande av röstlängd. 4. Godkännande av dagordning. 5. Val av en

Läs mer

Årsstämma i Götenehus Group AB (publ) onsdagen den 25 april 2018 kl i bolagets lokaler, Kraftgatan 1, Götene.

Årsstämma i Götenehus Group AB (publ) onsdagen den 25 april 2018 kl i bolagets lokaler, Kraftgatan 1, Götene. Dagordning Årsstämma i Götenehus Group AB (publ) onsdagen den 25 april 2018 kl 17.00 i bolagets lokaler, Kraftgatan 1, Götene. 1. Stämmans öppnande. 2. Val av ordförande vid stämman. Valberedningens förslag:

Läs mer

Maj HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

Maj HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2006 HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30-31 maj 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt med

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II Maj 2014 Revisorsnämnden 2014 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 27 maj 2014 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av 150 utan några

Läs mer

Styrelsens i Volati AB (publ) förslag till beslut till årsstämman den 25 april 2019 (punkterna 7 b) och 14 18)

Styrelsens i Volati AB (publ) förslag till beslut till årsstämman den 25 april 2019 (punkterna 7 b) och 14 18) s i förslag till beslut till årsstämman den 25 april 2019 (punkterna 7 b) och 14 18) 2 Punkt 7 b): Beslut om dispositioner beträffande aktiebolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar

Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar 2013-04-15 Extra sammanträde Tjänsteutlåtande Kommundirektör 2013-04-08 Björn Eklundh 08-590 970 31 Dnr: Fax 08-590 733 40 KS/2013:149 Bjorn.Eklundh@upplandsvasby.se

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Övergripande kommentarer Högre Revisorsexamen Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 75 100 77,0 (77,0 %) 28 (72 %) 28 tentander av 39 (72 %) har

Läs mer

Kallelse till Årsstämma i Duroc AB (publ)

Kallelse till Årsstämma i Duroc AB (publ) Kallelse till Årsstämma i Aktieägarna i kallas härmed till Årsstämma den 26 Oktober 2017 kl. 15.00 på Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23, Stockholm. Registrering från 14.30. Aktieägare som önskar delta

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2017

REVISORSEXAMEN Del I. December 2017 REVISORSEXAMEN Del I December 2017 Revisorsinspektionen 2017 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 November 2017 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150

Läs mer

Bolagsordning för Kungälv Närenergi AB. Bolagsordning

Bolagsordning för Kungälv Närenergi AB. Bolagsordning Bolagsordning för Kungälv Närenergi AB Bolagsordning Diarie-/dokumentnummer: Dokumentansvarig: Beredande politiskt organ: Beslutad av: Handläggare: KS2015/2068 Chefsekonom Ekonomiberedningen Kommunfullmäktige

Läs mer

Bolagsordning för Vara Koncern AB

Bolagsordning för Vara Koncern AB Bolagsordning för Vara Koncern AB Gäller fr.o.m : Rubrik 8 Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning Vara Koncern AB Innehållsförteckning 1 Firma...

Läs mer

Bolagsordning för VaraNet AB

Bolagsordning för VaraNet AB Bolagsordning för VaraNet AB Gäller fr.o.m : Rubrik 8 Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning VaraNet AB Innehållsförteckning 1 Firma... 1 2 Säte...

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSSTÄMMA I GUIDELINE GEO AB (PUBL)

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSSTÄMMA I GUIDELINE GEO AB (PUBL) FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSSTÄMMA I GUIDELINE GEO AB (PUBL) TISDAGEN DEN 27 MAJ 2014 1. Bolagsstämmans öppnande 2. Val av stämmoordförande 3. Upprättande och godkännande av röstlängd 4. Val av en eller

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2013. Revisorsnämnden 2013 1(9)

REVISORSEXAMEN Del I. Maj 2013. Revisorsnämnden 2013 1(9) REVISORSEXAMEN Del I Maj 2013 Revisorsnämnden 2013 1(9) REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 maj 2013 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan några

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 maj 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

Bolagsordning för Kommunassurans Syd Försäkrings AB

Bolagsordning för Kommunassurans Syd Försäkrings AB Kommunal författningssamling C 9 Dnr 2011/143/107 Bolagsordning för Kommunassurans Syd Försäkrings AB Antagen: kommunstyrelsen 2011-05-04 127 Fastställd av kommunassurans på årsstämman 2011-05-05 1 Firma

Läs mer

Bolagsordning för Växjö Kommunföretag AB

Bolagsordning för Växjö Kommunföretag AB Styrande dokument Senast ändrad 2015-04-29 Bolagsordning för Växjö Kommunföretag AB Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Växjö Kommunföretag AB Dokumentinformation Dokumentnamn Bolagsordning

Läs mer

Svenska staten är ensam aktieägare representerande samtliga aktier och röster i bolaget, vilket godkändes att gälla som röstlängd.

Svenska staten är ensam aktieägare representerande samtliga aktier och röster i bolaget, vilket godkändes att gälla som röstlängd. Protokoll fört vid ordinarie Årsstämma med aktieägaren i AB Göta kanalbolag den 23 april 2010 i Motala Närvarande Aktieägare Svenska staten (näringsdepartementet) genom Jenny Lahrin för 29 272 st aktier.

Läs mer

Beträffande villkoren för förvärv av egna aktier enligt det föreslagna bemyndigandet skall följande gälla:

Beträffande villkoren för förvärv av egna aktier enligt det föreslagna bemyndigandet skall följande gälla: Styrelsens för Starbreeze AB (publ) förslag till beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om förvärv och om överlåtelse av egna aktier enligt punkt 12 i förslaget till dagordning vid årsstämma

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i Vasallen AB, org nr 556475-4793, onsdagen den 23 april 2008

Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i Vasallen AB, org nr 556475-4793, onsdagen den 23 april 2008 Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i Vasallen AB, org nr 556475-4793, onsdagen den 23 april 2008 Plats: World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm Närvarande: Aktieägare Antal aktier

Läs mer

Bolagsordning för Vara Konserthus AB

Bolagsordning för Vara Konserthus AB Bolagsordning för Vara Konserthus AB Gäller fr.o.m : Rubrik 8 Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning Vara Konserthus AB Innehållsförteckning 1 Firma...

Läs mer

Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM

Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Fouriertransform Aktiebolag 2014 Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Härmed kallas

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG TILL RIKTLINJER FÖR ERSÄTTNING TILL LEDANDE BEFATTNINGSHAVARE Styrelsen i AAK AB (publ.) föreslår att årsstämman 2018 beslutar om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare

Läs mer

93 Extra ärende - Reviderad bolagsordning för Eskilstuna Energi och Miljö Försäljning AB (KSKF/2017:272)

93 Extra ärende - Reviderad bolagsordning för Eskilstuna Energi och Miljö Försäljning AB (KSKF/2017:272) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-04-11 Sida 1(1) 93 Extra ärende - Reviderad bolagsordning för Eskilstuna Energi och Miljö Försäljning AB (KSKF/2017:272) Beslut Förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Handlingar inför årsstämma i SHELTON PETROLEUM AB. måndagen den 30 juni 2014

Handlingar inför årsstämma i SHELTON PETROLEUM AB. måndagen den 30 juni 2014 Handlingar inför årsstämma i SHELTON PETROLEUM AB måndagen den 30 juni 2014 Förslag till dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Val av ordförande vid stämman 3. Upprättande och godkännande av röstlängd 4.

Läs mer

Bolagsordning för Flens Kommunfastigheter AB

Bolagsordning för Flens Kommunfastigheter AB KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2011:9-107 Bolagsordning för Flens Kommunfastigheter AB Antagen av kommunfullmäktige 2010-11-25 108 Reviderad av kommunfullmäktige 2012-08-30 95 Reviderad av kommunfullmäktige

Läs mer

Bolagsordning för Vara Industrifastigheter

Bolagsordning för Vara Industrifastigheter Bolagsordning för Vara Industrifastigheter AB Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning Vara Industrifastigheter AB Innehållsförteckning 1 Firma...

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2018 Revisorsinspektionen 2018 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4 December 2018 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del II 90 poäng av

Läs mer

Pressmeddelande. Kallelse till årsstämma den 5 maj 2011. Malmö 29 mars, 2011

Pressmeddelande. Kallelse till årsstämma den 5 maj 2011. Malmö 29 mars, 2011 Malmö 29 mars, 2011 Kallelse till årsstämma den 5 maj 2011 I enlighet med noteringsavtalet med NASDAQ OMX Stockholm meddelar Duni AB även genom pressmeddelande innehållet i kallelsen till årsstämma den

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Husqvarna AB (publ) onsdagen den 28 mars 2012

Styrelsens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Husqvarna AB (publ) onsdagen den 28 mars 2012 Styrelsens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Husqvarna AB (publ) onsdagen den 28 mars 2012 Nedanstående beslutsförslag följer den numrering som framgår av den av styrelsen föreslagna dagordningen.

Läs mer

KALLELSE OCH DAGORDNING

KALLELSE OCH DAGORDNING 1(5) KALLELSE OCH DAGORDNING ÅRSSTÄMMA I AVONOVA SVERIGE AB (PUBL) Aktieägarna i Avonova Sverige AB kallas till årsstämma tisdagen den 5 april 2011 kl 18:00 hos Kungsholmens konferens och matsal, Fleminggatan

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT OM GODKÄNNANDE AV ÖVERLÅTELSE AV EGNA AKTIER

STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT OM GODKÄNNANDE AV ÖVERLÅTELSE AV EGNA AKTIER LEGAL#5385290v1 STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT OM GODKÄNNANDE AV ÖVERLÅTELSE AV EGNA AKTIER Den 25 mars 2010 ingick avtal om förvärv av 2 260 aktier i finska IVK-Tuote Oy, som producerar och marknadsför

Läs mer

Bolagsordning för Katrineholms Industrihus AB

Bolagsordning för Katrineholms Industrihus AB Styrdokument Bolagsordning för Katrineholms Industrihus AB Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 5.02) Senast reviderad av kommunfullmäktige 2015-03-02, 91 Antagen av kommunfullmäktige 1992-04-27

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i GHP Specialty Care AB (pubi), org.nr , den 24april2019 i Göteborg. 1. Stämmans öppnande

Protokoll fört vid årsstämma i GHP Specialty Care AB (pubi), org.nr , den 24april2019 i Göteborg. 1. Stämmans öppnande Protokoll fört vid årsstämma i GHP Specialty Care AB (pubi), org.nr 556757-1103, den 24april2019 i Göteborg 1. Stämmans öppnande Bolagsstämman förklarades öppnad av styrelsens ordförande, Carsten Browall.

Läs mer