Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012"

Transkript

1 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Övergripande kommentarer Högre Revisorsexamen Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander ,0 (77,0 %) 28 (72 %) 28 tentander av 39 (72 %) har skrivit provet för Högre Revisorsexamen med godkänt resultat. Lägsta poäng uppgick till 68 och högsta till 90. En bidragande orsak till det goda resultatet kan vara en lägre upplevd stressfaktor med tanke på att tentanderna, oavsett om de får ett godkänt resultat eller inte, sannolikt kommer att kunna få titeln auktoriserad revisor. En annan orsak kan vara att de som valde att skriva provet också har varit väl pålästa och motiverade ,4 (93 %) 38 (97 %) Revisorn ska hjälpa klienten med att räkna fram nyttjandevärde genom att diskontera kassaflöden för en kassagenererande enhet och därefter avgöra om det finns ett nedskrivningsbehov avseende goodwill. Vidare ombeds tentanderna att ge fyra exempel på väsentliga granskningsåtgärder vid granskning av ett nedskrivningstest. Generellt sett svarar tentanderna mycket bra och klarar i denna uppgift, med några få undantag, av beräkningarna. I några fall har avrundningar gjorts, detta har ej medfört poängavdrag. De flesta ger även ett tillfredsställande svar om granskningsåtgärder vid granskning av ett nedskrivningstest ,5 (88 %) 34 (87 %) En medarbetare som tidigare inte arbetat med noterade bolag ställer ett antal frågor till revisorn kring insiderinformation och dess hantering. Överlag har de flesta tentanderna visat sig behärska frågorna väl. Endast ett fåtal tentander har fått poängavdrag och då vanligen utifrån frågan om vilka på revisionsbyrån som omfattas av insiderreglerna där tentanderna begränsat sig till revisionsteamet.

2 ,5 (92 %) 38 (97 %) Inför en intern ekonomichefskonferens ber ekonomichefen revisorn om en kort övergripande presentation av K 3-regelverket med avseende på: Redovisning av minoritetsintresse i resultat- och balansräkning. Redovisning av avskrivningar på förvärvsgoodwill. Redovisning av avskrivningar på fastigheter. Redovisning när K 3 saknar regler. Tentanderna förefaller mycket väl pålästa på K 3-regelverket och anger även korrekta referenser. Några enstaka känner ej till tolkningshierarkin när K 3 saknar regler, i övrigt inga generella fel i svaren ,7 (84 %) 32 (82 %) Ett par revisorskollegor vill rådgöra med revisorn i tre olika situationer: En av kollegorna har fått ett erbjudande från en kund om att köpa en råvind i ett attraktivt läge. Kollegan vill veta om det är förenligt med god revisorssed att acceptera erbjudandet. En annan kollega har en kund som sannolikt har erhållt ett förbjudet lån från sitt bolag. Beloppet ligger under arbetsväsentligheten och kollegan undrar om det innebär att posten inte behöver granskas. Bolaget jurist har blivit akut sjuk och kan inte föra protokollet vid årsstämman. En medarbetare vill veta om det är acceptabelt för honom/henne att anta uppdraget som protokollförare vid stämman. I den första situationen kommer merparten av tentanderna fram till att erbjudandet kan accepteras om det går att inhämta underlag från en eller flera externa värderare och/eller att råvinden bjuds ut på öppna marknaden via en mäklare. Ett bra resonemang kring att det inte utan vidare går att acceptera erbjudandet har gett full poäng. I den andra situationen har merparten svarat att det inte är beloppet för arbetsväsentlighet som styr vad som i det här fallet är väsentligt att granska. Vad gäller att föra protokoll kommer en del tentander felaktigt fram till att detta är en tjänst som tentanden skulle kunna utföra åt kunden och tappar därmed bort oberoendeperspektivet. Dessa tentander resonerar inte heller kring det inflytande som revisorn kan ha på återgivandet av stämmans beslut.

3 ,2 (53 %) 5 (13 %) Kunden har förvärvat 75 % av aktierna i ett bolag den 15 oktober Kunden är via avtal bunden till att förvärva resterade 25 % den 15 oktober Baserat på detta och ytterligare uppgifter kring avtalen ska revisorn redogöra för hur förvärvet ska redovisas i koncernredovisningen. Denna uppgift har tentanderna generellt haft svårt att besvara korrekt. Många har utgått från ett resonemang kring stegvisa förvärv. Även om vissa kommit fram till att den tillkommande köpeskillingen ska redovisas som en skuld är det mycket få som inte hanterat detta fel och ändå tagit med minoritetsintresse.. Bra resonemang som visar på att tentanden övergripande behärskar förvärvsfrågor i enlighet med IFRS har gett poäng ,1 (78 %) 32 (82 %) Revisorn är ny för året och har tagit del av den revisionsberättelse som företrädaren lämnade för föregående år. Denna revisionsberättelse innehöll ett modifierat uttalande på grund av en begränsning i revisionens omfattning då revisorn inte fick tillfälle att medverka vid varulagerinventeringen. Den nya revisorn har i efterhand kunnat verifiera att de ingående balanserna är korrekta. Tentanden ska redogöra för om det modifierade uttalandet i föregående års revisionsberättelse kommer att påverka den revisionsberättelse som kommer att lämnas avseende årsbokslutet Merparten av tentanderna kommer helt korrekt fram till att revisorn inte behöver lämna ett modifierat uttalande detta år avseende varulager men att det ska upplysas om i revisionsberättelsen att föregående års revisionsberättelse innehöll ett modifierat uttalande. Ett mindre antal har inte svarat om att modifiera sitt uttalande även detta år utan har enbart adresserat frågan kring upplysning ,6 (93 %) 35 (90 %) Tentanden ska redogöra för skillnaden mellan lagstadgad granskning respektive en utökad granskning av bolagsstyrningsrapporten. Därutöver ska han/hon besvara hur granskningsberättelsen och eventuellt ytterligare rapport ska utformas och placeras vid en utvidgad granskning av en bolagsstyrningsrapport placerad efter styrelsens underskrifter och revisionsberättelsen i en tryckt årsredovisning. Generellt sett bra svar även på denna fråga. Ett mindre antal tentander har haft svårt att förstå att bolagsstyrningsrapporten är en separat handling när den visserligen ingår i den tryckta årsredovisningen men inte inom ramen för den legala årsredovisningen som revisorn uttalar sig om.

4 ,4 (55 %) 10 (26 %) Frågan gäller värdeöverföring till aktieägarna i form av ett obligatoriskt inlösenförfarande. Tentanden ska redogöra för hur det rent praktiskt ska gå till samt baserat på givna uppgifter i frågan fylla i en tabell för att illustrera inlösenförfarandet med siffror. Ett relativt vanligt förekommande fel är att tentanden, trots att det framgår tydligt i frågan, inte uppfattar att det rör sig om utdelning eller värdeöverföring i uppgiften utan försöker besvara frågan utifrån ABLs regler kring obligatorisk inlösen av minoritetsinnehav. En del likställer inlösen med återköp och redogör för hur aktierna ska tas upp i redovisningen, d v s tentanden inser inte att vid en inlösen försvinner aktierna. Det är även vanligt förekommande att tentanderna inte ser sambandet mellan inlösen, effekten på eget kapital samt likviditetsflödet. Bokningar som inte balanserar förekommer i många fall vid redogörelse för effekterna. I en del svar har det egna kapitalet ökat efter inlösen ,5 (92 %) 32 (82 %) Tentanden ska utifrån fyra exempel avgöra i vilka fall som revisorn ska skicka in revisionsberättelsen till Skatteverket. Tentanderna har klarat frågan bra. Vägledning går att finna i såväl ABL som RevU 709 p 30. Den senare innehåller ett fel avseende inskickande av en revisionsberättelse som innehåller en anmärkning om att skatter och avgifter inte har betalats i rätt tid. De tentander som svarat fel på denna fråga men med referens till RevU 709 har fått poäng för detta svar. Om svaret är fel och någon referens ej har lämnats har tentanden inte fått poäng ,4 (87 %) 39 (100 %) Uppgiften omfattar tre frågeställningar i samband med utformningen av revisionsberättelsen. Revisorn ska motivera sina ställningstaganden och utforma förslag på lydelse i revisionsberättelsen. Situationerna är följande: VD har i maj 2011, med styrelsens goda minne, förvärvat 25 % av ett bolag på Aktietorget. Detta bolags verksamhet ligger inte inom ramen för Titicatas verksamhetsrekvisit som det uttrycks i bolagsordningen. Bolaget presterar ej som förväntat och en nedskrivning måste göras med ett betydande belopp i bokslutet.

5 En tvist avgjordes under hösten 2011 till bolagets nackdel. Bolaget hade hela tiden bedömt att tvisten skulle falla ut i dess favör och inga löpande avsättningar har gjorts. Resultatet blev att bolaget hamnade i en finansiellt svår situation och det fanns anledning att misstänka att mer än halva det registrerade aktiekapitalet var förbrukat under hösten Vid periodbokslut den 30 april 2012 är kapitalet återställt. För att klara löneutbetalningarna i november lånade bolaget 2 Mkr från en extern styrelseledamot mot en ränta på 15 % på årsbasis. Styrelseledamoten har ej medverkat vid beslutet om upplåningen. Återbetalning av hela lånet gjordes i december Det enskilt vanligaste felet i den första situationen är att tentanderna inte uppmärksammar att VD och styrelse har handlat i strid mot bolagsordningen genom att förvärva andelar i ett bolag som inte är dotterbolag och som inte bedriver den verksamhet som föreskrivs. I den andra situationen har majoriteten identifierat att det rör sig om att bolaget underlåtit att upprätta kontrollbalansräkning. Följden av detta blir en anmärkning i andra delen av revisionsberättelsen. Ett fåtal tentander har utöver anmärkning även föreslagit ett uttalande med reservation avseende förvaltningsberättelsens innehåll i del ett av revisionsberättelsen. Detta har inte påverkat poängsättningen. Att ta hänsyn till i den tredje situationen är dels eventuellt jäv och dels räntenivån. Båda aspekterna ska beaktas för full poäng. Med tanke på att formatet för revisionsberättelsen fortfarande är nytt är resultatet och utformningen av revisionsberättelsen generellt sett mycket bra ,6 (70 %) 19 (39 %) Bolaget planerar att göra en efterutdelning och utifrån givna förutsättningar ska tentanden upprätta en kassaflödesanalys för koncernen för perioden 1 januari till 30 september 2012, Frågan omfattar att beräkna: Kassaflöde från den löpande verksamheten Kassaflöde från investeringsverksamheten Kassaflöde från finansieringsverksamheten, samt Summa förändring likvida medel. Därutöver ska resultat- och balansräkningar kompletteras med saknade uppgifter. Många tentander har problem med att ange korrekt kassaflöde från den löpande verksamheten. Några har gjort rena räknefel eller satt fel tecken på justeringarna. Något bättre klarar tentanderna kassaflöde från investeringsverksamheten och nästan alla klarar kassaflöde från finansieringsverksamheten. Många har klarat att redovisa förvärvet av dotterbolaget, dock är det relativt vanligt att likvida medel i dotterbolaget ej minskar kassaflöde från investeringsverksamheten utan läggs på egen rad som förvärvad kassa. Många har heller inte på korrekt sätt exkluderat förvärvet inom kassaflödet från den löpande verksamheten. Eget kapital ska enligt svarsmallen uppgå till 108, erhållna svar varierar från 34 till 148.

6 ,5 (63 %) 21 (54 %) All redovisning i koncernen sköts av ett shared service center hos moderbolaget i Kanada, inklusive upprättande av årsredovisningar för dotterbolagen. Revisionen av dotterbolagen för koncernändamål utförs av kanadensiska revisorer inom samma nätverksfirma som revisorn tillhör. Tentanden ska redogöra för vilken granskning som måste göras av honom/henne för att kunna underteckna revisionsberättelsen för det svenska bolaget. Ett antal tentander hänvisar enbart till BFLs regler avseende bokföring utomlands och/eller till ISA 402 Revisors övervägande vid revision av företag som anlitar en servicebyrå, vilket inte räckt för fullt poäng. Den andra ytterligheten är inkopiering av flersidiga granskningsprogram som i många fall ändå inte täcker in samtliga de moment som efterfrågas ,7 (68 %) 27 (69 %) Tentanden ska svara på hur uttalande om ansvarsfrihet bör utformas med anledning av ett byte av VD samt hur innehållet i årsredovisningen för 2011 påverkas av VDs avgång. Vad avser utformningen av uttalandet om ansvarsfrihet har de flesta tentanderna svarat korrekt. Vanligaste orsaken till poängbortfall är att tentanden ej tagit upp att upplysningar om byte av VD ska lämnas under rubriken händelser efter räkenskapsårets utgång och/eller att löner och ersättningar (inklusive eventuella avgångsvederlag) ska inkluderas i notupplysningarna ,8 (63 %) 14 (36 %) Två personer äger vardera 50 % i två bolag ( oäkta koncern ) och vill nu slå samman verksamheterna genom absorption. Uppgiften är att principiellt beskriva hur sammanslagningen ska redovisas samt att beräkna fusionsdifferensen. Många har svårt att släppa koncernperspektivet och har även svårt att läsa ut vad som står i BFNAR 2003:2 om att det i en oäkta koncern inte är en reell anskaffning och att tillgångar och skulder ska tas upp till bokförda värden. Det absolut vanligaste felet vid beräkning av fusionsdifferensen är att räkna in årets resultat i det överlåtande bolaget fram till registreringen av fusionen i juni Detta har föranlett poängavdrag.

7 ,5 (58 %) 6 (15 %) Revisorn ska besvara ett antal frågor om delårsrapporter från en ekonomichef som saknar erfarenhet av noterade bolag. Merparten av tentanderna kan tillfredsställande redogöra för vilka bolag som ska upprätta och skicka in delårsrapporter till Bolagsverket samt om delårsrapporter för börsbolag ska granskas av bolagets revisorer. Endast någon enstaka tentand kunde redovisa för de obligatoriska och för halvårsrapporten specifika uppgifter som ska ingå i halvårsrapporten för ett noterat bolag, d v s underskrift av hela styrelsen, angivande av befattning för den som undertecknar samt styrelsens försäkran om att halvårsrapporten ger en rättvisande bild ,5 (87 %) 37 (95 %) Ekonomichefen vill veta mer om revisionsutskott och ställer tre frågor till revisorn med anledning av detta. Generellt sett svarar tentanderna mycket bra på denna fråga. Avseende de krav som ställs på en ledamot av revisionsutskottet så har ett antal tentander ej angett att ledamoten inte får vara anställd i bolaget vilket medfört poängavdrag.

Högre revisorsexamen kommentarer till provrättningen våren 2008

Högre revisorsexamen kommentarer till provrättningen våren 2008 Högre revisorsexamen kommentarer till provrättningen våren 2008 1.1 5,0 62 8 Frågan avsåg hur tre frågeställningar som uppstått i samband med ett förvärv av ett italienskt företag skulle hanteras i förvärvsanalysen.

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2011

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2011 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2011 1.1 10 7,8 (78 %) 22 (67 %) Utifrån ett utkast till en koncernredovisning ska tentanderna ta ställning till posterna i moderbolagets och koncernens

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2014

REVISORSEXAMEN Del I. December 2014 REVISORSEXAMEN Del I December 2014 Revisorsnämnden 2014 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2014 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2009

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2009 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2009 1.1 2,8 71 4 Frågan handlar om de nya rotationsreglerna och huruvida revisionsbyrån kan väljas för en ny fyraårsperiod med befintlig huvudansvarig

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 a) En revisionsberättelse med en anmärkning avseende att skatter och avgifter inte har betalats i tid enligt 9 kap

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2008 Högre Revisorsexamen december 2008, del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2 december 2008 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2010 Revisorsnämnden 2010 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 26 maj 2010 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 0B1. Obiccs Teknisk Konsulting AB 2BDeluppgift 1.1 Enligt lag som trädde i kraft den 1 juli 2009 får den som under sju år har varit

Läs mer

Ordlista. aktie. aktiebolag. aktiekapital. aktieteckning. aktieägare. ansvarsfrihet. apportegendom

Ordlista. aktie. aktiebolag. aktiekapital. aktieteckning. aktieägare. ansvarsfrihet. apportegendom Start Ordlista Ordlista A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö A aktie ägarandel i ett aktiebolag En aktie ger bland annat rätt till en del av företagets vinst och rösträtt vid bolagsstämman.

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009 Revisorsnämnden 2009 0B3. Turitt AB Deluppgift 3.1 Exempel på väsentliga principiella skillnader med att tillämpa K2 jämfört med övriga BFNAR: Ett samlat regelverk,

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 28 november 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2013

REVISORSEXAMEN Del I. December 2013 REVISORSEXAMEN Del I December 2013 Revisorsnämnden 2013 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 3 december 2013 Skrivtid: Krav för godkänt resultat: 2 x 6,0 timmar, varav 6,0 timmar för del I 90 poäng av 150 utan

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II

REVISORSEXAMEN Del II REVISORSEXAMEN Del II December 2006 Revisorsnämnden 2006 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2006 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del I. December 2009

REVISORSEXAMEN Del I. December 2009 REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 1 december 2009 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100 utan

Läs mer

Delårsrapport för första halvåret 2015

Delårsrapport för första halvåret 2015 Delårsrapport för första halvåret 2015 Väsentliga händelser under perioden (januari juni 2015) Fortsatt oenighet med samarbetspartner i Maragruvan rörande äganderätten till restupplaget Nyemission av aktier

Läs mer

Delårsrapport för kvartal 3, 2015

Delårsrapport för kvartal 3, 2015 Delårsrapport för kvartal 3, 2015 Slottsviken är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och utvecklar attraktiva fastigheter i stadsnära områden. Bolaget grundades 1983 och har sitt huvudkontor i

Läs mer

MVV International Aktiebolag Org.nr 556395-5615

MVV International Aktiebolag Org.nr 556395-5615 MVV International Aktiebolag ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2009-01-01-2009-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för MVV International Aktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

Rapport avseende halvåret 1 januari 30 juni 2008 samt för perioden 1 april- 30 juni 2008

Rapport avseende halvåret 1 januari 30 juni 2008 samt för perioden 1 april- 30 juni 2008 Delårsrapport Rapport avseende halvåret 1 januari 30 juni samt för perioden 1 april- 30 juni SOS Alarm i sammandrag Alla belopp i KSEK om annat ej anges. Belopp inom parentes anger värdet för motsvarande

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 3. Trisolde Production AB Deluppgift 3.1 Av ÅRL 2 kap 4 p 5 framgår att beståndsdelarna i balansräkningens poster och delposter ska värderas

Läs mer

Delårsrapport 2015-04-01 2015-06-30

Delårsrapport 2015-04-01 2015-06-30 Delårsrapport 2015-04-01 2015-06-30 Online Brands Nordic AB (publ) Positivt kassaflöde och 80 % tillväxt i e-handeln Sammanfattning av andra kvartalet 2015 Rörelsens intäkter uppgick till 5 117 TSEK (3

Läs mer

Ale Energi AB Årsredovisning 2014

Ale Energi AB Årsredovisning 2014 Ale Energi AB Årsredovisning 2014 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring i eget kapital 6 Noter 7 Revisionsberättelse 10

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för. Technology Nexus AB (publ) Org nr 556410-9758. får härmed avge. Årsredovisning

Styrelsen och verkställande direktören för. Technology Nexus AB (publ) Org nr 556410-9758. får härmed avge. Årsredovisning Styrelsen och verkställande direktören för Technology Nexus AB (publ) får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2012 Innehåll: sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Feelgood Svenska AB (publ)

Kallelse till årsstämma i Feelgood Svenska AB (publ) Kallelse till årsstämma i Feelgood Svenska AB (publ) Aktieägarna i Feelgood Svenska Aktiebolag (publ), org nr 556511-2058 kallas härmed till årsstämma fredagen den 20 maj 2016, kl. 13.00 på Garnisonen

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Inlandsinnovation AB 2015

Kallelse till årsstämma i Inlandsinnovation AB 2015 Kallelse till årsstämma i Inlandsinnovation AB 2015 Härmed kallas till årsstämma i Inlandsinnovation AB, 556819-2263. Tid: Tisdagen den 28 april 2015, kl. 14.00. Registrering från kl. 13.30. Plats: Styrelserummet,

Läs mer

Årsredovisning 2013-09-01 2014-08-31

Årsredovisning 2013-09-01 2014-08-31 Årsredovisning 2013-09-01 2014-08-31 Innehåll Förvaltningsberättelse Sid 4 Flerårsöversikt Sid 5 Förslag till vinstdisposition Sid 5 Resultaträkning Sid 5 Balansräkning tillgångar Sid 6 Balansräkning

Läs mer

Bilaga 1 Förslag till dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Val av ordförande vid stämman 3. Upprättande och godkännande av röstlängd 4. Stämmans ordförande utser protokollförare 5. Val av en eller två justerare

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I Reinhold Polska AB (publ), 556706-3713

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I Reinhold Polska AB (publ), 556706-3713 KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I Reinhold Polska AB (publ), 556706-3713 Aktieägarna i Reinhold Polska AB (publ), 556706-3713, kallas härmed till årsstämma, tillika första kontrollstämma, den 7 mars 2014 kl. 16.30

Läs mer

Kvartalsrapport Q2-2014 QBNK Holding AB (publ)

Kvartalsrapport Q2-2014 QBNK Holding AB (publ) Kvartalsrapport Q2-2014 Holding AB (publ) (556958-2439) Holding AB (publ) erbjuder företag och myndigheter molnbaserade produkter och tjänster inom Digital Asset Management. Bolaget är specialiserat på

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 JANUARI 31 DECEMBER

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 JANUARI 31 DECEMBER BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 JANUARI 31 DECEMBER Samgående med StjärnaFyrkant och nedskrivning av goodwill SEPTEMBER Under årets fjärde kvartal förvärvades samtliga aktier i StjärnaFyrkant genom nytecknade aktier

Läs mer

Årsredovisning. Kopparhästen Fastigheter AB

Årsredovisning. Kopparhästen Fastigheter AB 02whoigy Årsredovisning för Kopparhästen Fastigheter AB 556762-2195 Räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Bokslutskommuniké 2009

Bokslutskommuniké 2009 Bokslutskommuniké 2009 1 Januari 31 December Omsättning 70 530 Tkr Resultat efter finansiella poster 6 649 Tkr Inneliggande ordervärde 25 Mkr Ny VD Lars Israelsson Trimera AB (publ) Org.nr: 556681-9149

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i revisorslagen (2001:883); SFS 2016:430 Utkom från trycket den 31 maj 2016 utfärdad den 19 maj 2016. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga om revisorslagen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i aktiebolagslagen (2005:551); SFS 2008:12 Utkom från trycket den 22 januari 2008 utfärdad den 10 januari 2008. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Årsredovisning 2011 Årsredovisning för BTH Bygg AB 556447-6140 Styrelsen och verkställande direktören för BTH BYGG AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse Årsredovisningen

Läs mer

Triona AB. Kvartalsrapport för 556559-4123 2009-01-01-2009-09-30. Triona AB 1(7) Kvartalsrapport 3 2009

Triona AB. Kvartalsrapport för 556559-4123 2009-01-01-2009-09-30. Triona AB 1(7) Kvartalsrapport 3 2009 Triona AB 1(7) Kvartalsrapport för Triona AB 556559-4123 2009-01-01-2009-09-30 Triona AB 2(7) Nyckeltal Nedan redovisas nyckeltal (föregående år inom parentes); Rörelseresultat före skatt och bokslutsdispositioner:

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2015 Januari - mars. Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag första kvartalet 2015.

DELÅRSRAPPORT 2015 Januari - mars. Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag första kvartalet 2015. STOCKHOLM 2015-04-15 DELÅRSRAPPORT 2015 Januari - mars Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag första kvartalet 2015. Händelser under första kvartalet Rörelseresultatet (EBITDA) under perioden

Läs mer

Årsredovisning Armada Stenhagen AB. Org.nr 556701-7958 Räkenskapsår 2014-01-01-2014-12-31

Årsredovisning Armada Stenhagen AB. Org.nr 556701-7958 Räkenskapsår 2014-01-01-2014-12-31 Årsredovisning Armada Stenhagen AB Org.nr Räkenskapsår 214-1-1-214-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 214-1-1-214-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Armada Stenhagen AB avger härmed

Läs mer

HomeMaid AB (publ) HomeMaid AB (publ)

HomeMaid AB (publ) HomeMaid AB (publ) HomeMaid AB (publ) Delårsrapport för perioden 1 januari - 31 mars 2012 Period 1 januari - 31 mars 2012 Nettoomsättningen uppgår till 43 057 (33 079) kkr motsvarande en tillväxt om 30 %. Organisk tillväxt

Läs mer

Årsredovisning. för N.P. NILSSONS TRÄVARU AB. Org.nr 556048-9154

Årsredovisning. för N.P. NILSSONS TRÄVARU AB. Org.nr 556048-9154 Årsredovisning för N.P. NILSSONS TRÄVARU AB Styrelsen och verkställande direktören för N.P. Nilssons Trävaru AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhet

Läs mer

METALLVÄRDEN i SVERIGE AB (PUBL.)

METALLVÄRDEN i SVERIGE AB (PUBL.) METALLVÄRDEN i SVERIGE AB (PUBL.) DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2014 Tredje kvartalet 2014 Omsättning för koncernen uppgick till 6.902 Tkr och resultatet till 5.765 Tkr. Av resultatet utgörs cirka 3.300

Läs mer

QBank. Årsredovisning 2014. QBNK Holding AB (publ) 556958-2439. För räkenskapsåret 2014-01-13-2014-12-31

QBank. Årsredovisning 2014. QBNK Holding AB (publ) 556958-2439. För räkenskapsåret 2014-01-13-2014-12-31 QBank Årsredovisning 2014 QBNK Holding AB (publ) 556958-2439 För räkenskapsåret 2014-01-13 - QBNK Holding AB (publ) erbjuder företag och myndigheter molnbaserade produkter och tjänster inom Digital Asset

Läs mer

Ekonomisk utveckling under rapportperioden

Ekonomisk utveckling under rapportperioden HomeMaid AB (publ) Delårsrapport för perioden 1 januari - 31 mars 2009 Nettoomsättningen för det första kvartalet uppgår till 20 643 (19 701) kkr motsvarande en tillväxt om 5% Tillväxten exklusive avyttrat

Läs mer

DIGITALISERINGEN PÅVERKAR oss alla

DIGITALISERINGEN PÅVERKAR oss alla DIGITALISERINGEN PÅVERKAR oss alla Kundernas krav på helhetslösningar och en mer flexibel leverans blir allt mer tydlig. Kundens egen digitalisering och anpassning till sina nya marknadsförhållanden är

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS. EXTERNREDOVISNING I KOMMUNSEKTORN 7,5 Högskolepoäng

HÖGSKOLAN I BORÅS. EXTERNREDOVISNING I KOMMUNSEKTORN 7,5 Högskolepoäng HÖGSKOLAN I BORÅS EXTERNREDOVISNING I KOMMUNSEKTORN 7,5 Högskolepoäng Tentamen ges för: ADM12 Namn:.. Personnummer:.. Tentamensdatum: 2014-08-25 Tid: 09:00 13:00 Hjälpmedel: Miniräknare och Kommunal redovisningslag

Läs mer

AB Stockholmshem Lägesrapportering, intern kontroll, delårsbokslut och K3

AB Stockholmshem Lägesrapportering, intern kontroll, delårsbokslut och K3 AB Stockholmshem Lägesrapportering, intern kontroll, delårsbokslut och K3 September 2014 214-09-26 AB Stockholmshem Revisionen är utformad för att vi ska kunna avge revisionsberättelse avseende årsredovisningen

Läs mer

Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2012

Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2012 Rättningskommentarer Revisorsexamen hösten 2012 Övergripande Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 75 kommentarer Revisorsexamen 100 73,2 (73,2 %) 121 (58 %) 121 av 210 tentander klarade gränsen för

Läs mer

Delårsrapport 2014-07-01 2014-09-30

Delårsrapport 2014-07-01 2014-09-30 Delårsrapport 2014-07-01 2014-09-30 Online Brands Nordic AB (publ) Förbättrat resultat och förbättrad finansiell ställning Sammanfattning av tredje kvartalet 2014 Rörelsens intäkter uppgick till 5 039

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 Okotron kan ändra gränsen för vad bolaget anser vara inventarier av mindre värde. Detta påverkar dock inte hur dessa inventarier

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i aktiebolagslagen (2005:551); SFS 2010:1516 Utkom från trycket den 10 december 2010 utfärdad den 2 december 2010. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga

Läs mer

Kilsta Metall AB (publ) Delårsrapport januari september 2008

Kilsta Metall AB (publ) Delårsrapport januari september 2008 Kilsta Metall AB (publ) Delårsrapport januari september 2008 - Försäljningen under tredje kvartalet ökade med 175 % till 24,8 Mkr (9,0)*. - Resultatet efter finansnetto uppgick till -3,8 Mkr (3,3). - Resultatet

Läs mer

Årsredovisning. Inspiration Gotland AB

Årsredovisning. Inspiration Gotland AB Årsredovisning för Inspiration Gotland AB 556306-3733 Räkenskapsåret 2014 1 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Inspiration Gotland AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014.

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2007 2 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 4-5 december 2007 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del I Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är tillåtna förutom kontakt

Läs mer

FUSIONSPLAN. 3. Alla av fusionen föranledda kostnader skall bäras av moderbolaget.

FUSIONSPLAN. 3. Alla av fusionen föranledda kostnader skall bäras av moderbolaget. FUSIONSPLAN Undertecknade Övningsbolaget AB, 556789-1234, moderbolaget, med säte i Nyköping, och Övningsbolaget Invest AB, 556679-1234, dotterbolaget, med säte i Nyköping, har denna dag upprättat en fusionsplan

Läs mer

Delårsrapport Almi Företagspartner

Delårsrapport Almi Företagspartner Delårsrapport Almi Företagspartner 1 januari - 31 mars 2014 Delårsrapport januari mars 2014 Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Målet är att fler

Läs mer

1 januari 2008-31 december 2008 Helårsperiod 1 januari 2008 31 december 2008

1 januari 2008-31 december 2008 Helårsperiod 1 januari 2008 31 december 2008 1 januari 2008-31 december 2008 Helårsperiod 1 januari 2008 31 december 2008 BOKSLUTSKOMMUNIKÈ JANUARI DECEMBER 2008 Bolaget fick en ny huvudägare den 27 november Ny styrelse och VD utsågs på extra bolagsstämma

Läs mer

1 jan-30 juni 2006 2006-08-15

1 jan-30 juni 2006 2006-08-15 2006-08-15 XTRACOM AB (publ) 1 jan-30 juni 2006 Koncernen i sammandrag Omsättning: 6,45 MSEK Resultat före av- och nedskrivningar: +0,68 MSEK Resultat före skatt: +0,66 MSEK Nettoresultat: +0,58 MSEK Kassaflöde:

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2013 2013-08-29

Delårsrapport januari juni 2013 2013-08-29 2013-08-29 Delårsrapport januari juni 2013 Nettoomsättningen ökade med 20 % under andra kvartalet mot föregående år Det andra kvartalet är numer ett kvartal med god lönsamhet Händelse efter rapportperioden:

Läs mer

Dnr 2011-1633 2013-05-03 D 13

Dnr 2011-1633 2013-05-03 D 13 Dnr 2011-1633 2013-05-03 D 13 D 13 1 Inledning Revisorsnämnden (RN) har mottagit en underrättelse från Skatteverket beträffande auktoriserade revisorn A-son och har därför öppnat detta disciplinärende.

Läs mer

Årsredovisning. Brf Pergolan 2

Årsredovisning. Brf Pergolan 2 Årsredovisning för Brf Pergolan 2 769621-5081 Räkenskapsåret 2013 1 (8) Styrelsen för Brf Pergolan 2 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten

Läs mer

Aqeri Holding AB (publ) JANUARI DECEMBER 200887

Aqeri Holding AB (publ) JANUARI DECEMBER 200887 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JANUARI DECEMBER 200887 Mycket starkt fjärde kvartal efter ett turbulent år Under det fjärde kvartalet ökade nettoomsättningen med 78 % till MSEK 34,7 (19,5). Rörelseresultatet under

Läs mer

Bokslutskommuniké Mennta Sverige AB (efter perioden namnändrat till Office Provider Sweden AB) 1 januari till 31 december 2006

Bokslutskommuniké Mennta Sverige AB (efter perioden namnändrat till Office Provider Sweden AB) 1 januari till 31 december 2006 ONSDAGEN DEN 28 FEBRUARI 2007 Bokslutskommuniké Mennta Sverige AB (efter perioden namnändrat till Office Provider Sweden AB) 1 januari till 31 december 2006 Bolaget har under perioden bytt verksamhetsinriktning.

Läs mer

REVISORSEXAMEN Del II. Maj 2004. Revisorsnämnden

REVISORSEXAMEN Del II. Maj 2004. Revisorsnämnden REVISORSEXAMEN Del II Maj 2004 Revisorsnämnden Revisorsexamen 2004, del II REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 24-25 maj 2004 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del II Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är

Läs mer

Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet

Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet Pressinformation den 16 augusti 2006 Pooliakoncernen visar även för årets andra kvartal ökad tillväxt och förbättrad lönsamhet jämfört med motsvarande period

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G K O N C E R N R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G K O N C E R N R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G och K O N C E R N R E D O V I S N I N G för Easyfill AB (publ) Org.nr. Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Göteborg Energi Gasnät AB

Göteborg Energi Gasnät AB Göteborg Energi Gasnät AB Årsredovisning 2014 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring i eget kapital 7 Kassaflödesanalyser

Läs mer

Årsredovisning Armada Centrumfastigheter AB

Årsredovisning Armada Centrumfastigheter AB 'B-,!»,* 3 ''^ Årsredovisning Armada Centrumfastigheter AB Org.nr Räkenskapsår 214-1-1-214-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 214-1-1-214-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Armada Centrumfastigheter

Läs mer

Finansiell information

Finansiell information Göteborg 2015-04-30 Delårsrapport perioden januari-mars 2015 Kvartal 1 Omsättningen uppgick till 13,7 (14,2) Mkr en minskning med 0,5 Mkr eller 3 procent Rörelseresultatet (EBIT) minskade med 0,3 Mkr till

Läs mer

SKANDITEK DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2002

SKANDITEK DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2002 SKANDITEK DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2002 Resultatet före skatt uppgick till 76,6 mkr ( 38,1). I resultatet ingår avskrivningar av goodwill med 35,4 mkr ( 45,8). Skanditeks verksamhet Skanditek är

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 OKTOBER, 2006

DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 OKTOBER, 2006 DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 OKTOBER, 2006 Omsättningen ökade med 30 procent och byråintäkten med 17 procent för jämförbara enheter Rörelseresultatet uppgick till 6,6 Mkr, en ökning med 6,2

Läs mer

Protokoll fcrt vid årsstämma med aktieägarna i

Protokoll fcrt vid årsstämma med aktieägarna i Protokoll fcrt vid årsstämma med aktieägarna i Stockholm den 16 april 2015 kl. 17.00. Endomines AB (publ), org. nr 556694-2974 i Närvarande aktieägare: Bilaga 1 1 Stämmans öppnande (dagordningens punkt

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören för. Equity Dynamics AB (publ) Org nr 556524-3051. får härmed avge. Årsredovisning

Styrelsen och verkställande direktören för. Equity Dynamics AB (publ) Org nr 556524-3051. får härmed avge. Årsredovisning Styrelsen och verkställande direktören för Equity Dynamics AB (publ) får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 31 december 2007 Innehåll: sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning

Läs mer

Dnr 1996-812 1999-12-15 D 46/99

Dnr 1996-812 1999-12-15 D 46/99 Dnr 1996-812 1999-12-15 D 46/99 D 46/99 Dåvarande Skattemyndigheten i X län har inkommit med en underrättelse till Revisorsnämnden (RN) avseende auktoriserade revisorn A-son. Av skattemyndighetens underrättelse

Läs mer

Roxi Stenhus Gruppen AB

Roxi Stenhus Gruppen AB Roxi Stenhus Gruppen AB Bokslutskommuniké 2007 Omsättningen ökade till 58 460 Tkr Resultat efter finansiella poster 662 Tkr Förvärv av Granngårdens bygghandel i Tygelsjö och Veberöd Förvärv av EMB Åkeri

Läs mer

Granskning av årsredovisning 2009

Granskning av årsredovisning 2009 Revisionsrapport Mars 2010 Lena Sörell Godkänd revisor Micaela Hedin Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...3 Våra noteringar från granskningen för respektive avsnitt framgår

Läs mer

Aktiebolag utan revisor

Aktiebolag utan revisor Aktiebolag utan revisor Innehållsförteckning Driva aktiebolag utan revisor... 3 Aktiebolag... 4 Aktiebok och aktiebrev... 6 Uppgifter om företaget... 7 Bolagsstämma... 8 Aktiebolagets räkenskapsår... 10

Läs mer

Riggade för att ta Railcare till nya nivåer

Riggade för att ta Railcare till nya nivåer Bokslutskommuniké 2015 Riggade för att ta Railcare till nya nivåer Full fart i Storbritannien Ökat underhållstryck i Sverige Årets intäkter uppgick till 294,7 (309,2) MSEK Årets resultat efter finansiella

Läs mer

Halvårsrapport Januari juni 2013

Halvårsrapport Januari juni 2013 Halvårsrapport Januari juni 2013 Period 1 april 30 juni 2013 Nettoomsättningen uppgår till 76 309 (44 394) kkr motsvarande en tillväxt om 72 %. Tillväxten exklusive förvärvade enheter uppgår till 14 %

Läs mer

Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2009

Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2009 Rättningskommentarer Revisorsexamen våren 2009 1.1 3,2 80,0 4 Frågan avser två situationer där kundens bank ber revisorn skicka ett utkast till koncernredovisningen respektive förklara bakomliggande orsaker

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 2 (16) Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Ekeforshus AB har under 2014 namnändrat till. bedriver utveckling, tillverkning och försäljning av monteringsfärdiga trähus. Företagets huvudkontor

Läs mer

Delårsrapport för kvartal 1 2015

Delårsrapport för kvartal 1 2015 Delårsrapport för kvartal 1 2015 conpharm ab (publ) Conpharm är ett investmentbolag med fokus på fastigheter, och förvärvar, förvaltar och utvecklar attraktiva fastigheter i stadsnära områden. Bolaget

Läs mer

Poolia ökar lönsamheten och visar god tillväxt i samtliga länder

Poolia ökar lönsamheten och visar god tillväxt i samtliga länder Pressinformation den 5 maj 2006 Poolia ökar lönsamheten och visar god tillväxt i samtliga länder Pooliakoncernens omsättning för första kvartalet uppgick till 295,2 Mkr, vilket innebär en tillväxt på 31%

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010 1.1 4 3,1 (78 %) 39 (80 %) Bolaget i uppgiften har hittat ett intressant förvärvsobjekt. Tentanderna ombads att ge ekonomichefen råd avseende vad en

Läs mer

Dnr 2012-894 2014-03-27 D 14

Dnr 2012-894 2014-03-27 D 14 Dnr 2012-894 2014-03-27 D 14 D 14 1 Inledning Revisorsnämnden (RN) har mottagit en anmälan rörande auktoriserade revisorn A-sons revisionsuppdrag i två aktiebolag, G-bolaget och Å-bolaget, och har därför

Läs mer

Altero AB (publ) Kvartalsrapport, första kvartalet 2011

Altero AB (publ) Kvartalsrapport, första kvartalet 2011 Altero AB (publ) Kvartalsrapport, första kvartalet 2011 Rörelsesegmentet Drift och Underhåll har avyttrats under kvartalet. Uppgifterna nedan avser den kvarvarande verksamheten Från och med 2011 delas

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Svarsmall

HÖGRE REVISORSEXAMEN Svarsmall HÖGRE REVISORSEXAMEN Svarsmall November 2004 Revisorsnämnden 2005 1. Tati AB (publ.) (22p) Deluppgift 1.1 Redovisning av en anteciperad utdelning ska hanteras enligt RR 11 Intäkter, vilket innebär att

Läs mer

Halvårsrapport 1 september, 2002 28 februari, 2003 för AB CF BERG & CO (publ)

Halvårsrapport 1 september, 2002 28 februari, 2003 för AB CF BERG & CO (publ) Sida 1(4) Halvårsrapport 1 september, 2002 28 februari, 2003 för AB CF BERG & CO (publ) Sammanfattning Nettoomsättningen uppgick till 153,7 (129,4) mkr, rörelseresultatet blev 2,4 (0,2) mkr vilket gav

Läs mer

TMT One AB (publ) Delårsrapport. 1 januari 30 september 2001. Avanza det nya namnet på det sammanslagna bolaget HQ.SE Aktiespar och Avanza

TMT One AB (publ) Delårsrapport. 1 januari 30 september 2001. Avanza det nya namnet på det sammanslagna bolaget HQ.SE Aktiespar och Avanza TMT One AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 september 2001 Wihlborgs förvärvar Postfastigheter AB Avanza det nya namnet på det sammanslagna bolaget HQ.SE Aktiespar och Avanza Utvecklingen under tredje

Läs mer

Den 20 mars genomförde Diadrom Holding AB (publ) årsstämma. För mer information se kommuniké årsstämma (se pressrelease 2014-03-20).

Den 20 mars genomförde Diadrom Holding AB (publ) årsstämma. För mer information se kommuniké årsstämma (se pressrelease 2014-03-20). Göteborg 2014-04-17 Delårsrapport perioden januari-mars 2014 Kvartal 1 Omsättningen uppgick till 14,2 (15,8) Mkr en minskning med 1,6 Mkr eller 10,2 procent Rörelseresultatet (EBIT) minskade med 1,4 Mkr

Läs mer

Handlingar inför extra bolagsstämma i. WYA HOLDING AB (publ)

Handlingar inför extra bolagsstämma i. WYA HOLDING AB (publ) Handlingar inför extra bolagsstämma i WYA HOLDING AB (publ) Fredagen den 18 december 2015 Innehållsförteckning 1. Styrelsens förslag till dagordning 2. Styrelsens förslag till omstrukturering av koncernen

Läs mer

BOLAGSSTYRNINGSRAPPORT

BOLAGSSTYRNINGSRAPPORT BOLAGSSTYRNINGSRAPPORT HEBA Fastighets AB (publ) är ett svenskt aktiebolag noterat på Nasdaq OMX Stockholm (Stockholmsbörsen), Midcap. HEBA tillämpar Svensk kod för bolagsstyrning (Koden). Förutom Koden

Läs mer

CISL Gruppen AB (publ)

CISL Gruppen AB (publ) CISL Gruppen AB (publ) Delårsrapport, 1 januari 31 augusti 2005 Intäkter uppgick till 7,186 (1,733 )Mkr Resultatet för perioden uppgick till -0,971(-3,085)Mkr Positivt rörelseresultat under andra tertialet

Läs mer

Dala Energi AB (publ)

Dala Energi AB (publ) Information offentliggjord måndagen den 31 mars 2014 Bokslutskommuniké 2013 20130101 20131231 Nettoomsättning 236 111 tkr (247 556) Rörelseresultat 30 355 tkr (38 148) Resultat efter skatt 22 319 tkr (49

Läs mer

Presidiet har nu tillställts underlag för denna ansvarsprövning som därför kan göras enligt följande.

Presidiet har nu tillställts underlag för denna ansvarsprövning som därför kan göras enligt följande. FÖRSLAG 2013:41 1 (2) LS 1305-0688 Förslag till beslut Revisionsberättelse över Kommunalförbundet Ägarsamverkan i Norrtälje Sjukvård och Omsorgs verksamhet för år 2012 samt ansvarsprövning Ärendet Vid

Läs mer

Bokslutskommuniké 2014 2014-10-01 2014-12-31

Bokslutskommuniké 2014 2014-10-01 2014-12-31 Bokslutskommuniké 2014 2014-10-01 2014-12-31 Online Brands Nordic AB (publ) Sammanfattning helåret 2014 Koncernen befann sig under drygt halva året i företagsrekonstruktion gällande moderbolaget och de

Läs mer

Bokslutskommuniké för perioden 1 maj 31 december 2005

Bokslutskommuniké för perioden 1 maj 31 december 2005 Fragus Group AB (publ) 556673-4835 Bokslutskommuniké för perioden 1 maj 31 december 2005 Koncernens omsättning uppgick under åttamånadersperioden till 10,3 Mkr Resultatet efter finansiella poster uppgick

Läs mer

1. Stämmans öppnande samt val av ordförande vid stämman

1. Stämmans öppnande samt val av ordförande vid stämman Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i Kentima Holding AB (publ), 556590-2151, den 12 november 2015, kl. 15.30 på Staffanstorps gästgivaregård, Stationsvägen 2, i Staffanstorp 1. Stämmans öppnande

Läs mer

Handlingar inför årsstämma i. Intoi AB (publ)

Handlingar inför årsstämma i. Intoi AB (publ) Handlingar inför årsstämma i Intoi AB (publ) tisdagen den 4 maj 2010 Dagordning för årsstämma med aktieägarna i Intoi AB (publ) tisdagen den 4 maj 2010 kl. 18.00 på IVA, Grev Turegatan 16, Stockholm. Förslag

Läs mer

Bokslutskommuniké 2007 Scandinavian Healthy Brands AB (publ)

Bokslutskommuniké 2007 Scandinavian Healthy Brands AB (publ) Bokslutskommuniké 2007 Scandinavian Healthy Brands AB (publ) Bokslutskommuniké 2007 Scandinavian Healthy Brands AB (publ), nedan SHEB Orgnr 556684-3636 2007 i sammandrag ett år av uppbyggnad - 2007 har

Läs mer

Bolagsordning för Stockholmsregionens Försäkring AB

Bolagsordning för Stockholmsregionens Försäkring AB Bolagsordning för Stockholmsregionens Försäkring AB 1 Firma Bolagets firma är Stockholmsregionens Försäkring AB. 2 Styrelsens säte Styrelsen skall ha sitt säte i Stockholm. 3 Mål och verksamhet Bolagets

Läs mer