SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II"

Transkript

1 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011

2 3. Appappapp Svar Deluppgift 3.1 a) Aktiebolagslagen innehåller vissa förbud mot spridning av aktier och teckningsoptioner i privata bolag. Av 1 kap 8 framgår att så länge ett bolag är privat så får värdepapper i form av aktier, teckningsrätter, skuldebrev eller teckningsoptioner som bolaget gett ut inte bli föremål för handel på en marknadsplats. Att vara ett publikt bolag är således en förutsättning för en marknadsnotering oberoende av marknadsplats. b) Bolagsstämman fattar beslut om att ett privat bolag ska bli publikt. För detta krävs en ändring av bolagsordningen. Det krävs att ändringen bifalls av 2/3 av de avgivna rösterna och av 2/3 av de röster som företräds på stämman (7 kap 42 ABL). Beslutet ska anmälas till registrering i aktiebolagsregistret. Beslutet får bara registreras om det registrerade aktiekapitalet uppgår till minst kr. Som revisor blir jag involverad genom att ett yttrande ska lämnas från en godkänd eller auktoriserad revisor, alternativt ett registrerat revisionsbolag, där det framgår att det finns täckning för det registrerade aktiekapitalet (yttrandet behöver inte lämnas av bolagets revisor utan kan lämnas av annan revisor). Bolagets firma ska innehålla begreppet publikt men får inte innehålla begreppet privat (26 kap 1 4 ABL). När beslutet om att bolaget ska vara publikt har registrerats anses det privata företaget ha blivit publikt.

3 Deluppgift 3.2 Krav som gäller för de olika marknadsplatserna: OMX Stockholmsbörsen NGM Equity Aktietorget a) Reglerad marknad Ja Ja Nej b) Eget kapital/ marknadsvärde Marknadsvärde minst en miljon (2.3.13)* Vinstintjäningsförmå ga (2,2.3) * Eget kapital minst två miljoner kronor (p 6)* c) Redovisningsregler IFRS och RFR IFRS och RFR BFNAR eller frivillig IFRS inklusive RFR d) Ägarspridning 25 % av alla aktier i allmän ägo (2.3.11), minst 500 aktieägare med ett innehav på ca (2.3.12) > 300 aktieägare med aktier värda kronor och > 10 % av röster och aktier spridda bland allmänheten Minst 200 aktieägare med ett innehav om minst 0,1 prisbasbelopp (4 400 kr) vardera. Spridning motsvarande 10 % av kapital och röster. e) Bolagsstyrningsrapport f) Revisonsutskott/- kommitté Ja Ja Nej Ja Ja Nej *Källor: Nasdaq OMX Stockholm Regelverk för emittenter, Medlemsregler NGM AB, Aktietorget Villkor för anslutning och Anslutningsavtal

4 Deluppgift 3.3 a) Revisorn ska enligt 21 Revisorslagen pröva om det finns omständigheter som kan rubba förtroendet för hans/hennes opartiskhet eller självständighet. Om hot identifieras ska revisorn vidta motåtgärder. Om detta inte är möjligt ska revisorn avböja eller avsäga sig ett sådant uppdrag. De hot som kan identifieras här är egenintressehot och vänskapshot. Även generalklausulen bör övervägas. Egenintressehot kan uppstå om App och styrelseledamotens bolag blir allt för väsentliga uppdrag för din revisionsbyrå. Det finns dock ingenting som tyder på att så skulle vara fallet. Vänskapshot kan uppstå om relationen till styrelseledamoten är på mer än ett professionellt plan, d v s om vi skulle umgås på fritiden eller på annat sätt har en personlig relation. Så är dock inte fallet. Återstår generalklausulen d v s om det föreligger annat förhållande av sådan art att det kan rubba förtroendet för min opartiskhet och självständighet. Mellan App och Stjärninvest finns ett närståendeförhållande och jag måste därför beakta relationen vid en prövning av oberoendet. Jag är ålagd att granska styrelsens förvaltning i App där Isko är styrelseledamot och tillika äger 48 %. Jag ska samtidigt som revisor i Stjärninvest granska värderingen av Stjärninvests innehav i App. Utomstående kan även ifrågasätta mitt oberoende och uppfatta det som att jag är ägarens revisor. Jag finner att det inte är förenligt att vara revisor i App och samtidigt vara revisor i en av Apps styrelseledamöters bolag, som tillika är störste ägare av App, och har ett betydande inflytande i App. Jag finner vid en samlad bedömning att jag inte kan åta mig uppdraget. Däremot skulle en kollega som inte arbetar med App-uppdraget, kunna bli revisor i styrelseledamoten Iskos bolag. b) Nej, min bedömning är att förtroendet för min opartiskhet och självständighet inte skulle vara avhängigt ägandet utan snarare rollen som styrelseledamot och att det inte är lämpligt att jag blir revisor i styrelseledamoten Iskos bolag. En tänkbar lösning skulle dock kunna vara att erbjuda att någon annan revisor från vår byrå blir revisor i styrelseledamoten Iskos bolag. Deluppgift 3.4 a) Om aktiekapitalet genom en nyemission ska ökas från 8,0 Mkr till 10,0 Mkr innebär det att emissionsvillkoret blir: 10,0-8,0 = 2,0 = 1:4 8,0 8,0 Detta innebär att det krävs fyra gamla aktier för att kunna få köpa en ny aktie.

5 Kvotvärdet är 10 kr och App önskar öka aktiekapitalet med 2 Mkr. App behöver således emittera nya aktier (2,0 Mkr delat med kvotvärdet 10 kr). Aktiekapitalet, som utgör bundet eget kapital, kommer att öka med 2,0 Mkr. Vid emission till överkurs sätts det erhållna beloppet, utöver kvotvärdet, av till en överkursfond i moderbolaget. Överkursfonden, som utgör fritt eget kapital i moderbolaget, kommer att öka med 0,5 Mkr. I koncernen ökar aktiekapitalet med 2,0 Mkr och övrigt tillskjutet kapital ökar med 0,5 Mkr. b) Det är inte möjligt för ett bolag att emittera aktierna till ett pris som understiger kvotvärdet. Enlig 14 kap 6 ABL får inte teckningskursen vara lägre än tidigare aktiers kvotvärde. Dock gäller andra regler för de bolag vars aktier är upptagna till handel på en reglerad marknad. I sådana fall får teckningskursen vara lägre, om ett belopp som motsvarar skillnaden mellan teckningskursen och aktiernas kvotvärde tillförs aktiekapitalet genom överföring från bolagets eget kapital i övrigt eller genom uppskrivning av värdet av anläggningstillgångar (13 kap 4 3 st ABL). c) App planerar en nyemission med företrädesrätt för nuvarande aktieägare. Det krävs fyra gamla aktier samt 12,50 kr för att kunna köpa en ny aktie. Varje akties andel av en nyemission utgör en teckningsrätt, d v s bevis på rätten att teckna aktier. Teckningskursen är lägre än börskursen vilket sannolikt leder till att börskursen sjunker vid emissionen. Den som inte vill delta i nyemissionen kan välja att sälja sina teckningsrätter för att undvika en ekonomisk förlust.

6 4. Multis Svar Deluppgift 4.1 a) Anläggningstillgångar med en begränsad nyttjandeperiod ska skrivas av systematiskt över denna period (4 kap 4 ÅRL). Avskrivningar sker som en fördelning av tillgångens värde över den period som bolaget använder tillgången. Merparten av den ursprungliga byggnaden (t ex fönster, stammar, tak och fasader) kommer att behöva bytas ut eller renoveras över tiden vilket gör att över tiden kommer enbart grunden och stommarna vara kvar av den ursprungliga investeringen. Att marknadsvärdet går upp eller ned har ingenting i sig med avskrivningarna att göra. Dessutom är det sannolikt att det ökade marknadsvärdet på fastigheten är hänförligt till marken som byggnaden står på. Inga avskrivningar görs på mark då den anses ha en obegränsad nyttjandeperiod (BFNAR 2001:3 p 6.1). b) Nej, byggnaden har en begränsad nyttjandeperiod och att inte göra avskrivningar skulle innebära att bolaget bryter mot årsredovisningslagen. Förfarandet är därmed inte förenligt med god redovisningssed. Detta skulle föranleda anmärkning i revisionsberättelsen. Deluppgift 4.2 a) Jag anser att jag har gått så långt jag kan i mina ansträngningar för att få fram information. Att jag trots upprepade påstötningar inte har fått de underlag som jag begärt för att kunna avsluta revisionen kommer därför att påverka min utformning av revisionsberättelsen. Beloppen är väsentliga och jag har inte möjlighet att genomföra alternativa granskningsåtgärder för att skaffa de revisionsbevis jag behöver. Detta innebär begränsningar i revisionens inriktning och omfattning och jag kan inte uttala mig om huruvida årsredovisningen har upprättats i enlighet med årsredovisningslagen och ger en rättvisande bild av bolagets resultat och ställning i enlighet med god redovisningssed i Sverige. Jag kan inte heller uttala mig om förvaltningsberättelsen är förenlig med årsredovisningens övriga delar och kan varken avstyrka eller tillstyrka att årsstämman fastställer resultaträkningen och balansräkningen samt disponerar vinsten enligt förslaget i förvaltningsberättelsen. b) Utbetalningen görs efter räkenskapsårets utgång. Med samtliga aktieägares samtycke kan reglerna i 18 kap ABL frångås och utbetalningen blir då att betrakta som en formlös värdeöverföring. Andra förutsättningar är att det efter beslutets genomförande finns full täckning för bolagets egna kapital och beslutet ska vara försvarligt med hänsyn till bolagets ställning i övrigt. Att värdeöverföringen beslutas och genomförts vid annat tillfälle än årsstämman påverkar inte min bedömning. Jag måste dock se till att jag införskaffar revisionsbevis som verkligen bekräftar att alla aktieägare var överens. Förslaget till vinstdisposition i årsredovisningen bedömer jag vara korrekt. Revisionsberättelsens utformning kommer ej att påverkas.

7 c) Mina ställningstaganden berörs inte direkt av att Katja Berlin skulle kunna ha begått oegentligheter i något av systerbolagen eftersom vare sig jag eller min byrå är revisor i dessa bolag. Sanningshalten i ryktet är naturligtvis svårt att verifiera men det väcks naturligtvis en misstanke om att något kanske inte står rätt till i Multis heller. Jag bör därför utvidga min granskning för att fånga upp eventuella oegentligheter. Utformningen av min revisionsberättelse kommer ej att påverkas såvida inte någon konkret information kommer fram i den utökade granskningen kring oegentligheter som föranleder att jag måste agera i enlighet med 9 kap 42 ABL Åtgärder vid misstanke om brott. Deluppgift 4.3 Jag förklarar att ett skriftligt uttalande från företagsledningen ska lämnas till revisorn för att bekräfta vissa förhållanden eller som stöd för andra revisionsbevis. Uttalandet kan också ses som en checklista över att företagsledningen lämnat mig den information jag behöver för att genomföra min revision i enlighet med vad som är överenskommet i uppdragsbrevet. Skriftliga uttalanden är i sig inte tillräckliga och kan inte ersätta ändamålsenliga revisionsbevis för någon av de frågor som uttalandet behandlar. Att tillförlitliga skriftliga uttalanden lämnats påverkar inte heller vilka övriga revisionsbevis som behövs eller omfattningen av dessa. Företagsledningen är i detta sammanhang inte synonymt med styrelsen utan i stället menas de personer som ansvarar för upprättandet av de finansiella rapporterna, vanligtvis VD och ekonomichef. Uttalandet kan dock även inhämtas från andra personer som företagsledningen anlitat, t.ex. en aktuarie eller jurist. Om jag begärt ett skriftligt uttalande utan att få ett sådant så ska jag diskutera det med företagsledningen, ompröva företagsledningens hederlighet samt bedöma vilken effekt detta kan ha för företagsledningens tillförlitlighet. Slutligen ska revisorn överväga om det kan bli nödvändigt att avstå att uttala sig om de finansiella rapporterna. (ISA 580)

8 Deluppgift 4.4 a) Ett grundläggande krav på en kvalificerad revisor är att han/hon ska vara opartisk och självständig i förhållande till sina kunder (20 Revisorslagen). Förutsatt att transaktionen sker på marknadsmässiga villkor anser jag att jag kan sälja sommarstugan till min kund utan att behöva avgå från uppdraget. Under sådana förhållanden skulle transaktionen inte hota mitt oberoende om jag kan påvisa att köpeskillingen är marknadsmässig, till exempel genom att en mäklare anlitas för att bjuda ut den till allmänheten och genomföra försäljningen (RN Dnr ). b) Aktieinnehavet är utspritt över ett flertal noterade bolag och har tillkommit för att placera en överlikviditet som har uppkommit inom revisionsbolagets verksamhet. Någon egentlig handel med aktier har inte förekommit. Innehavet framstår därför som en sådan kapitalförvaltning som ett revisionsbolag får bedriva (RN Dnr ). Planerna på att mer aktivt göra placeringar i framtiden är dock inte förenligt med 10 Revisorslagen där det framgår att ingen annan verksamhet får bedrivas annat än sådan som har ett naturligt samband med revisionsverksamhet. Kapitalförvaltning kan inte sägas ha ett naturligt samband med utförandet av revision.

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 30 november 2011 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng

Läs mer

Revisionsberättelse Till årsstämman i 24 Mobile Advertising Solutions AB, org. nr 556693-7958 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Vi har utfört en revision av årsredovisningen och koncernredovisningen

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2011

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2011 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2011 1.1 6 4,8 (80 %) 33 (69 %) Tentanden är nyvald revisor i ett noterat bolag och ska redogöra för hur revisionen och utformningen av revisionsberättelsen

Läs mer

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Ale Energi AB ägs till 9 procent av Ale kommun och till 91 procent av Göteborg Energi AB. Företaget är moderföretag till Ale Fjärrvärme AB som ägs till 100 procent. ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Innehåll

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i aktiebolagslagen (2005:551); SFS 2007:566 Utkom från trycket den 27 juni 2007 utfärdad den 14 juni 2007. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om aktiebolagslagen

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Org nr 556760-0126 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 5 Om inte annat

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del I. November 2012

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del I. November 2012 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 1.1 a) En franchisetagare får mot en avgift till den som äger ett varumärke använda ett beprövat affärskoncept för att sälja

Läs mer

Ny revisionsberättelse Från och med 2011 tillämpas ISA. Berättelsen du inte får missa...

Ny revisionsberättelse Från och med 2011 tillämpas ISA. Berättelsen du inte får missa... Ny revisionsberättelse Från och med 2011 tillämpas ISA Berättelsen du inte får missa... Ny utformning av revisionsberättelsen Från och med 2011 tillämpas ISA Känner du inte riktigt igen revisionsberättelsen

Läs mer

1 1 1 ¹ ¹ Revisionsberättelse Till bolagsstämman i Klarna Holding AB, org.nr 556676-2356 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen

Läs mer

GoBiGas AB Årsredovisning 2014

GoBiGas AB Årsredovisning 2014 GoBiGas AB Årsredovisning 2014 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring i eget kapital 6 Noter 7 Revisionsberättelse 9 Granskningsrapport

Läs mer

Till bolagsstämman i Ortoma AB (publ), org. nr 556611-7585 Rapport om årsredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen för Ortoma AB (publ) för år 2016. Bolagets årsredovisning

Läs mer

Dnr F 14

Dnr F 14 Dnr 2013-1445 2014-02-14 F 14 F 14 Det registrerade revisionsbolaget X AB har hos Revisorsnämnden (RN) ansökt om ett förhandsbesked enligt 22 och 23 revisorslagen (2001:883). X AB har lämnat följande uppgifter.

Läs mer

GOBIGAS AB ÅRSREDOVISNING 2015 FEL LAYOUT! SKRIV UT PDF-VERSION!

GOBIGAS AB ÅRSREDOVISNING 2015 FEL LAYOUT! SKRIV UT PDF-VERSION! ÅRSREDOVISNING 2015 FEL LAYOUT! SKRIV UT PDF-VERSION! GoBiGas AB Årsredovisning 2015 Innehåll Förvaltningsberättelse 3 Finansiella rapporter 4 Resultaträkningar 4 Balansräkningar 5 Rapport över förändring

Läs mer

^ SUNNE fvoiviivium KOMMUNST/RELSEN % Dnr...M^L/^å..03., Till bolagsstämman i Rottneros Park Trädgård AB, arg. nr Rapport om

^ SUNNE fvoiviivium KOMMUNST/RELSEN % Dnr...M^L/^å..03., Till bolagsstämman i Rottneros Park Trädgård AB, arg. nr Rapport om ^ SUNNE fvoiviivium KOMMUNST/RELSEN % 2019-03- 2 7 Dnr...M^L/^å..03., Till bolagsstämman i Rottneros Park Trädgård AB, arg. nr 556707-4827 Rapport om årsredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision

Läs mer

ÅRSREDO VISNING. rör. Bostadsrättsföreningen Kastanjegården på Gotland. Org.nr. 769624-9122

ÅRSREDO VISNING. rör. Bostadsrättsföreningen Kastanjegården på Gotland. Org.nr. 769624-9122 ÅRSREDO VISNING rör Bostadsrättsföreningen Kastanjegården på Gotland Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

12% 1% Fastighetsbeståndet 87% Revisionsberättelse Till bolagsstämman i Uppsala Kommun Sport- och Rekreationsfastigheter AB, org.nr 556911-0744 Rapport om årsredovisningen Uttalanden

Läs mer

Förslag till beslut om nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare (punkt 9 i dagordningen)

Förslag till beslut om nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare (punkt 9 i dagordningen) Fullständiga beslutsförslag inför extra bolagsstämma i Miris Holding AB (publ), org.nr 556694-4798, i Uppsala tisdagen den 11 november 2014 Förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (punkt 7 i

Läs mer

Å R S R E D OV I S N I N G 2015

Å R S R E D OV I S N I N G 2015 ÅRSREDOVISNING 2015 KONTOR I STOCKHOLM GÖTEBORG KARLSTAD ANTAL RESENÄRER 2015 22 450 2015 I KORTHET EBITA 15,2Mkr OMSÄTTNING 455Mkr 893 000 61% BESÖKARE ONLINE KÖP ONLINE 87 ANSTÄLLDA 79% KVINNOR Innehåll

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i aktiebolagslagen (2005:551); SFS 2005:812 Utkom från trycket den 2 december 2005 utfärdad den 24 november 2005. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga

Läs mer

Årsredovisning. MX-ONE Usergroup

Årsredovisning. MX-ONE Usergroup Årsredovisning för MX-ONE Usergroup 802015-5373 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för MX-ONE Usergroup får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Förslag till vinstdisposition

Läs mer

Handlingar inför extra bolagsstämma i. Sectra AB (publ) Tisdagen den 22 november 2011 A14153477

Handlingar inför extra bolagsstämma i. Sectra AB (publ) Tisdagen den 22 november 2011 A14153477 Handlingar inför extra bolagsstämma i Sectra AB (publ) Tisdagen den 22 november 2011 Dagordning för extrastämma med aktieägarna i Sectra AB (publ) tisdagen den 22 november 2011 kl. 14.00 på bolagets kontor

Läs mer

Wiskansfiber ekonomisk förening

Wiskansfiber ekonomisk förening Årsredovisning för Wiskansfiber ekonomisk förening Räkenskapsåret 2014-05-20-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltnings- och verksamhetsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda

Läs mer

Bolagets firma är Swedish Orphan Biovitrum AB (publ). Bolaget är publikt.

Bolagets firma är Swedish Orphan Biovitrum AB (publ). Bolaget är publikt. Bolagsordning Bolagsordning för Swedish Orphan Biovitrum AB (publ) Org. nr 556038-9321. 1 Bolagets firma är Swedish Orphan Biovitrum AB (publ). Bolaget är publikt. 2 Bolagets styrelse skall ha sitt säte

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(10) Utveckling i Gävle AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

(publ) www.lagercrantz.com 1

(publ) www.lagercrantz.com 1 (publ) www.lagercrantz.com 1 (publ) www.lagercrantz.com 2 (publ) www.lagercrantz.com 3 (publ) www.lagercrantz.com 4 (publ) www.lagercrantz.com 5 Revisionsberättelse Till årsstämman i Lagercrantz Group

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2009 Revisorsnämnden 2009 0B3. Turitt AB Deluppgift 3.1 Exempel på väsentliga principiella skillnader med att tillämpa K2 jämfört med övriga BFNAR: Ett samlat regelverk,

Läs mer

Ta mer plats på årsstämman och klargör revisorns roll och uppdrag

Ta mer plats på årsstämman och klargör revisorns roll och uppdrag Ta mer plats på årsstämman och klargör revisorns roll och uppdrag Årsstämman är aktiebolagets högsta beslutande organ. Det är där aktieägarna utövar sin rätt att besluta om bolagets angelägenheter samt

Läs mer

Årsredovisning. S.Y.F Ytservice AB. räkenskapsåret. för. Org nr

Årsredovisning. S.Y.F Ytservice AB. räkenskapsåret. för. Org nr Årsredovisning för S.Y.F Ytservice AB räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 1(7) S.Y.F Ytservice AB Styrelsen för SXF Ytservice AB avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31.

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 Utgifter för ombyggnad av råvind till kontor uppgående till 2 459 tkr Utbyte av slitna plast- och heltäckningsmattor till motsvarande

Läs mer

Styrelsens för AB Geveko (publ) förslag och beslut i samband med nyemission med företrädesrätt för aktieägarna

Styrelsens för AB Geveko (publ) förslag och beslut i samband med nyemission med företrädesrätt för aktieägarna Styrelsens för AB Geveko (publ) förslag och beslut i samband med nyemission med företrädesrätt för aktieägarna Styrelsens förslag och beslut innefattar följande: A Styrelsens för AB Geveko (publ) förslag

Läs mer

Bilaga 1a. Styrelsens redogörelse enligt 13 kap. 6 aktiebolagslagen

Bilaga 1a. Styrelsens redogörelse enligt 13 kap. 6 aktiebolagslagen Bilaga 1a Styrelsens redogörelse enligt 13 kap. 6 aktiebolagslagen Följande händelser av väsentlig betydelse för Allgon AB (publ), org. nr 556387-9955, ( Bolaget ) ställning har inträffat efter det att

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 Okotron kan ändra gränsen för vad bolaget anser vara inventarier av mindre värde. Detta påverkar dock inte hur dessa inventarier

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I December 2009 Revisorsnämnden 2009 0B1. Obiccs Teknisk Konsulting AB 2BDeluppgift 1.1 Enligt lag som trädde i kraft den 1 juli 2009 får den som under sju år har varit

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 1. Dollydollie AB Svar Deluppgift 1.1 a) Dollydollie vill få in 5 Mkr i emissionen. Priset per aktie är 250 kr och således behöver bolaget

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen våren 2009 1.1 2,5 62,5 4 Frågan avser hur styrelsen bör agera när det två veckor innan publicering av bokslutskommunikén för ett bolag noterat på NGM Equity har

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut enligt punkterna 7 9 i förslaget till dagordning vid extra bolagsstämma den 26 november 2010.

Styrelsens förslag till beslut enligt punkterna 7 9 i förslaget till dagordning vid extra bolagsstämma den 26 november 2010. Styrelsens förslag till beslut enligt punkterna 7 9 i förslaget till dagordning vid extra bolagsstämma den 26 november 2010 Ärende 7 Styrelsens förslag till beslut i samband med nyemission av aktier med

Läs mer

Kallelse till extra bolagsstämma i Moberg Derma AB

Kallelse till extra bolagsstämma i Moberg Derma AB Kallelse till extra bolagsstämma i Moberg Derma AB Aktieägarna i Moberg Derma AB, 556697-7426 ( Bolaget ) kallas härmed till extra bolagsstämma fredagen den 3 september 2010 kl. 10.00, i Bolagets lokaler,

Läs mer

Kallelse till extra bolagsstämma i Toleranzia AB

Kallelse till extra bolagsstämma i Toleranzia AB Kallelse till extra bolagsstämma i Toleranzia AB Aktieägarna i Toleranzia AB, org. nr. 556877-2866 kallas härmed till extra bolagsstämma tisdagen den 7 juli 2015, kl. 14.00 i GU Holdings lokaler, Erik

Läs mer

Handlingar inför årsstämman 2015 i. Dialect AB (publ), 556515-2310. onsdagen den 20 maj 2015

Handlingar inför årsstämman 2015 i. Dialect AB (publ), 556515-2310. onsdagen den 20 maj 2015 Handlingar inför årsstämman 2015 i, 556515-2310 onsdagen den 20 maj 2015 Preliminär dagordning för årsstämma med aktieägarna i, onsdagen den 20 maj 2015 kl. 11.00 på Radisson Blu Royal Park Hotel, Frösundaviks

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I. November 2012

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I. November 2012 SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 1.1 a) Mkr 2012 2013 2014 2015 2016 Total Förväntade kassaflöden 295 310 295 325 330 Diskonteringsfaktor 0,905 0,826 0,752

Läs mer

GoBiGas AB ÅRSREDOVISNING 2010

GoBiGas AB ÅRSREDOVISNING 2010 GoBiGas AB ÅRSREDOVISNING 2010 GoBiGas AB bildades 2008 och skall utveckla och nyttja teknik för produktion av SNG (Substitute Natural Gas). G o B i G a s BILD INFOGAS HÄR SENARE INNEHÅLL INNEHÅLL Förvaltningsberättelse

Läs mer

Styrelsens för Coeli Private Equity 2006 AB (publ), , fullständiga förslag till vinstdisposition och avstämningsdag

Styrelsens för Coeli Private Equity 2006 AB (publ), , fullständiga förslag till vinstdisposition och avstämningsdag Styrelsens för Coeli Private Equity 2006 AB (publ), 556698-8209, fullständiga förslag till vinstdisposition och avstämningsdag Bakgrund Bolagets resultaträkning och balansräkning för räkenskapsåret 2016

Läs mer

Extra bolagsstämma i Volati AB (publ), org nr , den 15 september 2016

Extra bolagsstämma i Volati AB (publ), org nr , den 15 september 2016 Extra bolagsstämma i Volati AB (publ), org nr 556555-4317, den 15 september 2016 Styrelsens för Volati AB (publ) fullständiga förslag enligt punkterna 8, 9 och 10 i den föreslagna dagordningen till den

Läs mer

Organisationsnummer: 556459-9156

Organisationsnummer: 556459-9156 Bilaga 3 BOLAGSORDNING Organisationsnummer: 556459-9156 1 Firma Bolagets firma är Akademiska Hus Aktiebolag. Bolaget är publikt (publ). 2 Styrelsens säte Bolagets styrelse ska ha sitt säte i Göteborg.

Läs mer

SFS nr: 2001:883. Revisorslag (2001:883)

SFS nr: 2001:883. Revisorslag (2001:883) SFS nr: 2001:883 Revisorslag (2001:883) 2 I denna lag avses med 1. revisor: en godkänd eller auktoriserad revisor, 2. godkänd revisor: en revisor som har godkänts enligt 4, 3. auktoriserad revisor: en

Läs mer

1 (3) Revisionsberättelse Till föreningsstämman i Brf Hjorthagshus, org.nr 702000-8954 Rapport om årsredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen för år 2016. Enligt vår uppfattning

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 a) Revisorn har enligt 9 kap 7 ABL skyldighet att lämna information till moderbolagsrevisorn. Detta framgår även av EtikR

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordning och aktiekapital i Götenehus Group AB

Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordning och aktiekapital i Götenehus Group AB Punkt 7 Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordning och aktiekapital i Götenehus Group AB Punkt 7:I - Beslut om ändring av aktiekapitalgränser och aktiekapital a) Förslag till beslut om

Läs mer

Arsredovisning. Stiftelsen for njursjuka

Arsredovisning. Stiftelsen for njursjuka Arsredovisning for Stiftelsen for njursjuka 802425-9171 Rakenskapsaret 2014 1 (7) Styrelsen for Stiftelsen for njursjuka far harmed avge arsredovisning for rakenskapsaret 2014. Forvaltningsberattelse I

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 a) En revisionsberättelse med en anmärkning avseende att skatter och avgifter inte har betalats i tid enligt 9 kap

Läs mer

Aktiekapitalet utgör lägst 5.000.000 kronor och högst 20.000.000 kronor.

Aktiekapitalet utgör lägst 5.000.000 kronor och högst 20.000.000 kronor. Styrelsens för Platzer Fastigheter Holding AB (publ) förslag till ändring av bolagsordningen (bilaga 1 till kallelsen) Ändringarna avser paragraferna 4 och 15 (ny) enligt följande (ändringar i kursiverad

Läs mer

Vinstmedel till bolagsstämmans förfogande. Styrelsens förslag till disposition Utdelning 2,85 kronor per Preferensaktie P1

Vinstmedel till bolagsstämmans förfogande. Styrelsens förslag till disposition Utdelning 2,85 kronor per Preferensaktie P1 Styrelsens för Coeli Private Equity 2007 AB (publ) fullständiga förslag till beslut om utdelning avseende preferensaktier P1 i Bolaget för räkenskapsåret 2018 Bakgrund Styrelsen för Coeli Private Equity

Läs mer

REVISIONSBERÄTTELSE. Till årsstämman i Trelleborg AB, org.nr Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen

REVISIONSBERÄTTELSE. Till årsstämman i Trelleborg AB, org.nr Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen REVISIONSBERÄTTELSE Till årsstämman i Trelleborg AB, org.nr. 556006 3421 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen och koncernredovisningen

Läs mer

(I) Styrelsens för Trelleborg AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen

(I) Styrelsens för Trelleborg AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen STYRELSENS FULLSTÄNDIGA FÖRSLAG TILL BESLUT ENLIGT DAGORDNINGENS PUNKT 16 (I) Styrelsens för Trelleborg AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (II) Styrelsens för Trelleborg AB förslag till

Läs mer

Styrelsens för Coeli Private Equity 2013 AB (publ), , fullständiga förslag till vinstutdelning och avstämningsdag

Styrelsens för Coeli Private Equity 2013 AB (publ), , fullständiga förslag till vinstutdelning och avstämningsdag Styrelsens för Coeli Private Equity 2013 AB (publ), 556907-7943, fullständiga förslag till vinstutdelning och avstämningsdag Bakgrund Bolagets resultaträkning och balansräkning för räkenskapsåret 2015

Läs mer

Swecure AB (publ.) Årsredovisning för 556881-0526. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning:

Swecure AB (publ.) Årsredovisning för 556881-0526. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Swecure AB (publ.) Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse ÅRSREDOVISNING LINDÖ GOLFINTRESSENTER EK. FÖRENING ORG NR 769623-8844 Styrelsen för Lindö Golfintressenter ek. förening avger härmed Årsredovisning för verksamheten under 2015-04-01 2016-03-31 föreningens

Läs mer

Styrelsens för Coeli Private Equity 2008 AB (publ), , fullständiga förslag till vinstutdelning och avstämningsdag

Styrelsens för Coeli Private Equity 2008 AB (publ), , fullständiga förslag till vinstutdelning och avstämningsdag Styrelsens för Coeli Private Equity 2008 AB (publ), 556740-3273, fullständiga förslag till vinstutdelning och avstämningsdag Bakgrund Bolagets resultaträkning och balansräkning för räkenskapsåret 2017

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del I November 2011 Revisorsnämnden 2011 1. Fru Rut och Herr Rot - Svar Deluppgift 1.1 Enligt ISA föreligger det en förhöjd risk vid förstagångsrevisioner och därför bör

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Bolagsverket. Fastighetsbolaget Slottsholmen 1 Invest AB Org.nr, för. förvaltningsberättelse

ÅRSREDOVISNING. Bolagsverket. Fastighetsbolaget Slottsholmen 1 Invest AB Org.nr, för. förvaltningsberättelse ställda Bolagsverket 21663 ÅRSREDOVISNING för Fastighetsbolaget Slottsholmen 1 Invest AB Org.nr, 556819847 Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 21511

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (punkt 7 i förslag till dagordning)

Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (punkt 7 i förslag till dagordning) s förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (punkt 7 i förslag till dagordning) För att möjliggöra de av styrelsen föreslagna åtgärderna enligt punkterna 8 (A) (C) i förslaget till dagordning,

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG - NYEMISSION RIKTAD EMISSION -

STYRELSENS FÖRSLAG - NYEMISSION RIKTAD EMISSION - STYRELSENS FÖRSLAG - NYEMISSION RIKTAD EMISSION - Styrelsen för Kilsta Metallvärden AB (publ), org.nr 556710-2784 ( Bolaget ) föreslår att bolagsstämman beslutar att emittera högst 526.316 nya aktier på

Läs mer

För fullständigt förslag till justerad bolagsordning se Bilaga A nedan.

För fullständigt förslag till justerad bolagsordning se Bilaga A nedan. Fullständiga beslutsförslag inför extra bolagsstämma i Alteco Medical AB (publ) måndagen den 27 november 2017 kl. 10.00 på bolagets kontor, Höstbruksvägen 8 i Lund. Styrelsens förslag till beslut om ändring

Läs mer

Handlingar inför extra bolagsstämma i. Effnetplattformen AB (publ)

Handlingar inför extra bolagsstämma i. Effnetplattformen AB (publ) Handlingar inför extra bolagsstämma i Effnetplattformen AB (publ) Måndagen den 14 november 2016 DAGORDNING för extra bolagsstämma med aktieägarna i Effnetplattformen AB (publ) måndagen den 14 november

Läs mer

FJÄRRVÄRME I FRÖLUNDA AB ÅRSREDOVISNING 2013

FJÄRRVÄRME I FRÖLUNDA AB ÅRSREDOVISNING 2013 Fjärrvärme i Frölunda AB är ett helägt dotterföretag till Göteborg Energi AB. Företaget bedriver produktion och försäljning av elenergi och fjärrvärme. ÅRSREDOVISNING 2013 Innehåll Förvaltningsberättelse

Läs mer

Dnr 2015-1189 2015-11-06 F 15. Förhandsbesked enligt 22 och 23 revisorslagen (2001:883)

Dnr 2015-1189 2015-11-06 F 15. Förhandsbesked enligt 22 och 23 revisorslagen (2001:883) Dnr 2015-1189 2015-11-06 F 15 F 15 Förhandsbesked enligt 22 och 23 revisorslagen (2001:883) Den omständigheten att andra företag i det nätverk, i vilket det registrerade revisionsbolaget Y KB ingår, tillhandahåller

Läs mer

Årsredovisning för. Woodlands Golfklubb 837600-6501. Räkenskapsåret 2013-10-01-2014-09-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Woodlands Golfklubb 837600-6501. Räkenskapsåret 2013-10-01-2014-09-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Woodlands Golfklubb Räkenskapsåret 2013-10-01-2014-09-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

Bolagsordning för RealXState AB Org. nr. 556923-9063. Antagen på extra bolagstämma den 20 maj 2015.

Bolagsordning för RealXState AB Org. nr. 556923-9063. Antagen på extra bolagstämma den 20 maj 2015. Bolagsordning för RealXState AB Org. nr. 556923-9063 Antagen på extra bolagstämma den 20 maj 2015. 1 Firma Bolagets firma är RealXState AB. Bolaget är ett publikt aktiebolag (publ). 2 Styrelsens säte Styrelsen

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31.

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. ÖGC GOLF OCH MASKIN AB Årsredovisning Sida 1 ÅRSREDOVISNING 2014 Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Årsredovisningen omfattar

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSSTÄMMA I GUIDELINE GEO AB (PUBL)

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSSTÄMMA I GUIDELINE GEO AB (PUBL) FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSSTÄMMA I GUIDELINE GEO AB (PUBL) TISDAGEN DEN 27 MAJ 2014 1. Bolagsstämmans öppnande 2. Val av stämmoordförande 3. Upprättande och godkännande av röstlängd 4. Val av en eller

Läs mer

BOLAGSORDNING KUNGSLEDEN AB (PUBL) 556545-1217. Antagen vid årsstämman den 23 april 2015

BOLAGSORDNING KUNGSLEDEN AB (PUBL) 556545-1217. Antagen vid årsstämman den 23 april 2015 BOLAGSORDNING I FÖRESLAGEN NY LYDELSE BOLAGSORDNING KUNGSLEDEN AB (PUBL) 556545-1217 Antagen vid årsstämman den 23 april 2015 1 Bolagets firma skall vara Kungsleden Aktiebolag. Bolaget är publikt (publ).

Läs mer

Styrelsen lämnar följande motiverade yttrande enligt 18 kap. 4 aktiebolagslagen avseende vinstutdelningsförslaget:

Styrelsen lämnar följande motiverade yttrande enligt 18 kap. 4 aktiebolagslagen avseende vinstutdelningsförslaget: Punkt 8(c) s i, org. nr. 556313-4583, fullständiga förslag till beslut om utdelning för år 2010, inklusive motiverat yttrande enligt 18 kap. 4 aktiebolagslagen (2005:551) föreslår att utdelning för 2010

Läs mer

Förslag till dagordning för ÅRSSTÄMMA i InXL innovation AB (publ)

Förslag till dagordning för ÅRSSTÄMMA i InXL innovation AB (publ) Förslag till dagordning för ÅRSSTÄMMA i 1. Årsstämman öppnas. 2. Val av ordförande på stämman. 3. Upprättande och godkännande av röstlängd. 4. Godkännande av dagordning. 5. Val av en eller flera justeringsmän.

Läs mer

Arsredovisning ror rakenskapsaret 2015-02-18-2015-04-30

Arsredovisning ror rakenskapsaret 2015-02-18-2015-04-30 1(8) A Group Of Retail Assets Sweden AB Org nr 5594-3641 Arsredovisning ror rakenskapsaret 215-2-18-215-4-3 Styrelsen och verkstallande direktoren avger fdljande arsredovisning. Innehall forvaltningsberattelse

Läs mer

Dnr D 15

Dnr D 15 Dnr 2014-1473 2015-03-27 D 15 D 15 1 Inledning FAR har underrättat Revisorsnämnden (RN) om att godkände revisorn A-son har underkänts i en intern kvalitetskontroll utförd inom den revisionsbyrå där han

Läs mer

Återkallelse av tidigare utfärdad kallelse och utfärdande av ny kallelse till extra bolagsstämma i WeDontHaveTime AB (publ)

Återkallelse av tidigare utfärdad kallelse och utfärdande av ny kallelse till extra bolagsstämma i WeDontHaveTime AB (publ) Återkallelse av tidigare utfärdad kallelse och utfärdande av ny kallelse till extra bolagsstämma i WeDontHaveTime AB (publ) Styrelsen i WeDontHaveTime AB (publ), org.nr 559126-1994, har beslutat att återkalla

Läs mer

Dnr D 17

Dnr D 17 Dnr 2016-499 2017-05-12 D 17 FörvR dom 2017-07-25, mål nr 13831-17, avslag D 17 1 Bakgrund Revisorsinspektionen 1 har tagit del av information om auktoriserade revisorn A-son. Informationen har föranlett

Läs mer

(I) Styrelsens för SAS AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen

(I) Styrelsens för SAS AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (I) Styrelsens för SAS AB förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (II) Styrelsens för SAS AB förslag till beslut om minskning av aktiekapitalet (III) Styrelsens för SAS AB förslag till beslut

Läs mer

Förslag till beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om emissioner

Förslag till beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om emissioner Förslag till beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om emissioner Styrelsen för, org. nr 556389-2776, föreslår att årsstämman den 20 november 2018 bemyndigar styrelsen att för tiden fram till

Läs mer

Handlingar inför årsstämman 2010 i MSC Konsult AB (publ)

Handlingar inför årsstämman 2010 i MSC Konsult AB (publ) Handlingar inför årsstämman 2010 i MSC Konsult AB (publ) 4 maj 2010 Årsstämma i MSC Konsult AB (publ) den 4 maj 2010 klockan 16:00 Bolagets lokaler, Vasagatan 52, Stockholm Förslag till dagordning 1. Val

Läs mer

Bolagsstämman beslutar om emission av teckningsoptioner enligt denna A. Bolaget ska emittera högst 500 000 teckningsoptioner.

Bolagsstämman beslutar om emission av teckningsoptioner enligt denna A. Bolaget ska emittera högst 500 000 teckningsoptioner. Styrelsens för Fingerprint Cards AB (publ) förslag till beslut om emission av teckningsoptioner 2013/2016:B och beslut om godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner med mera Styrelsen för Fingerprint

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2007:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2007: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2007:09 2007-03-12 Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 11 mars 2007 en framställning från MAQS Law Firm i egenskap av ombud för Cornell Capital Partners, LP. BAKGRUND I

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Årsredovisning 2010 Förvaltningsberättelse Amago Capital AB (publ), org nr 556476-0782, är ett publikt onoterat bolag med 16 417 959 utestående aktier. Per balansdagen var bolagets tre största aktieägare

Läs mer

BOLAGSORDNING FÖR AKELIUS RESIDENTIAL PROPERTY AB (publ) Org nr 556156-0383. Förslag till lydelse att anta vid bolagsstämma den 14 april 2015.

BOLAGSORDNING FÖR AKELIUS RESIDENTIAL PROPERTY AB (publ) Org nr 556156-0383. Förslag till lydelse att anta vid bolagsstämma den 14 april 2015. BOLAGSORDNING FÖR AKELIUS RESIDENTIAL PROPERTY AB (publ) Org nr 556156-0383 Förslag till lydelse att anta vid bolagsstämma den 14 april 2015. Bolagsordning 1 Bolagets firma 2 Styrelsens säte 3 Verksamhet

Läs mer

GÖTEBORG ENERGI BACKA AB ÅRSREDOVISNING 2013

GÖTEBORG ENERGI BACKA AB ÅRSREDOVISNING 2013 Göteborg Energi Backa AB är ett helägt dotterföretag till Göteborg Energi AB. Företaget bedriver uthyrning av industri-, kontors- och lagerlokaler. ÅRSREDOVISNING 2013 Innehåll Förvaltningsberättelse 3

Läs mer

A. UPPDELNING AV AKTIER (AKTIESPLIT)

A. UPPDELNING AV AKTIER (AKTIESPLIT) Styrelsens för Coeli Private Equity 2006 AB (publ), 556698-8209, förslag till beslut om automatiskt inlösenförfarande, innefattande (A) uppdelning av aktier (aktiesplit), (B) minskning av aktiekapitalet

Läs mer

BILAGA 4 STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT PUNKT 4 DAGORDNING

BILAGA 4 STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT PUNKT 4 DAGORDNING BILAGA 4 STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT PUNKT 4 DAGORDNING 1. Stämmans öppnande. 2. Val av ordförande vidstämman. 3. Upprättande och godkännande av röstlängd. 4. Godkännande av dagordning. 5. Val av en

Läs mer

NOTERING AV MEDIROX B-AKTIER?

NOTERING AV MEDIROX B-AKTIER? NOTERING AV MEDIROX B-AKTIER? Utredning avseende möjligheten att genom fondemission och efterföljande notering av bolagets B-aktier skapa en ökad handel i bolagets aktier. Utförd av advokat Anders Angelstig

Läs mer

Bakgrund (A) Ändring av bolagsordningen (B) Uppdelning av aktier (C) Minskning av aktiekapitalet för återbetalning till aktieägarna

Bakgrund (A) Ändring av bolagsordningen (B) Uppdelning av aktier (C) Minskning av aktiekapitalet för återbetalning till aktieägarna Styrelsens för KappAhl Holding AB (publ) förslag till beslut avseende inlösenförfarande innefattande ändring av bolagsordningen, aktiedelning, minskning av aktiekapitalet för återbetalning till aktieägarna

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2010 1.1 4 3,1 (78 %) 39 (80 %) Bolaget i uppgiften har hittat ett intressant förvärvsobjekt. Tentanderna ombads att ge ekonomichefen råd avseende vad en

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordningen

Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordningen Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordningen Styrelsen för BONESUPPORT HOLDING AB, org. nr 556802-2171, föreslår att årsstämman den 22 maj 2018 i syfte att möjliggöra emission av C-aktier

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i årsredovisningslagen (1995:1554); SFS 2005:918 Utkom från trycket den 9 december 2005 utfärdad den 1 december 2005. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga

Läs mer

Styrelsen för Ownpower Gotland AB, får härmed avge årsrec!ovisning för 2015.

Styrelsen för Ownpower Gotland AB, får härmed avge årsrec!ovisning för 2015. 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Ownpower Gotland AB, får härmed avge årsrec!ovisning för 2015. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Verksamheten Allmänt om verksamheten Företagets

Läs mer

Till bolagsstämman i Christian Berner Tech Trade AB (publ), org.nr Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen

Till bolagsstämman i Christian Berner Tech Trade AB (publ), org.nr Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Revisionsberättelse Till bolagsstämman i Christian Berner Tech Trade AB (publ), org.nr 556026-3666 Rapport om årsredovisningen och koncernredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen

Läs mer

Årsstämma i HQ AB (publ)

Årsstämma i HQ AB (publ) Årsstämma i HQ AB (publ) Aktieägarna i HQ AB ( Bolaget ) kallas härmed till årsstämma måndagen den 15 maj 2017 klockan 14.00 i Erik Penser Banks lokaler på Apelbergsgatan 27, 103 91 i Stockholm. Anmälan

Läs mer

Beträffande villkoren för förvärv av egna aktier enligt det föreslagna bemyndigandet skall följande gälla:

Beträffande villkoren för förvärv av egna aktier enligt det föreslagna bemyndigandet skall följande gälla: Styrelsens för Starbreeze AB (publ) förslag till beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om förvärv och om överlåtelse av egna aktier enligt punkt 12 i förslaget till dagordning vid årsstämma

Läs mer

Stockholm i april 2011. Proffice AB (publ) Styrelsen

Stockholm i april 2011. Proffice AB (publ) Styrelsen 13. s förslag till beslut om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare Följande riktlinjer föreslår styrelsen att Årsstämman beslutar om att gälla för 2011. Bolaget ska erbjuda en marknadsmässig

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Styrelsen och Verkställande direktören för Inev Studios AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

11 Årsstämma På årsstämma ska följande ärenden förekomma.

11 Årsstämma På årsstämma ska följande ärenden förekomma. Fullständiga beslutsförslag inför årsstämma i VibroSense Dynamics AB (publ) fredagen den 29 september 2017 kl. 16:00 på Medeon Science Park, Per Albin Hanssons väg 41 i Malmö Resultatdisposition (punkt

Läs mer