Barn- och ungdomsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och ungdomsnämnden"

Transkript

1 Barn- och ungdomsnämnden Förvaltningshuset Haparanda Onsdag kl Kåre Strömbäck (S) ordförande Agneta Franzén (S) Mia Romppainen (S) Hans Öhman (S) Rauni Paldanius (S) ers för Ann-Sofie Ailovuo Tryggve Kenttä (S) Pekka Hyötylä (V) 09:00 14:25 Eine Pirilä (C) Jouni Slagner (S) Kurt Lindfors (M) ers för Peter Juntti Aili Jäntti (S) ers för Valle Olsson Sven Forsberg, förvaltningschef Allan Fjellvind, fritidschef Kjell Lindgren, kamrer, sekreterare Tapio Salo, kulturchef Bertil Segerlund, intendent John Waltari, rektor Greta Wikgren, skolutvecklare Agneta Franzén Barn- och ungdomskontoret Kjell Lindgren Kåre Strömbäck Agneta Franzén Barn- och ungdomsnämnden i Haparanda Stad Barn- och ungdomskontoret Monica Perdahl Täikkö

2 Barn- och ungdomsnämnden Bun 58 Ekonomisk rapport Kamrer Kjell Lindgren redogör för det ekonomiska läget för förvaltningen. Barn- och ungdomsnämnden tar del av rapporten och konstaterar att rapporten visar på ett plus resultat med 460 tkr för året. Med tanke på den ekonomiska läget för kommunen. Beslutar Barn- och ungdomsnämnden att anta det av Kommunstyrelsens arbetsutskotts antagna beslut om stark återhållsamhet, att samtliga förvaltningar skall vara ytterst restriktiva med sina kostnader, att alla nyanställningar skall prövas på förvaltningschefs nivå, Bilaga ekonomisk uppföljning april.

3 Barn- och ungdomsnämnden Bun 59 KoF-u 35 Ansökningar om särskilda bidrag Kulturchefen och fritidschefen presenterar ansökningarna om fördelning av särskilda bidrag till föreningar. Bilaga. Kultur- och fritidsutskottets förslag till Barn- och ungdomsnämnden: att avslå ansökningarna om särskilda bidrag på grund av det osäkra ekonomiska läget. Ansökningarna kommer att tas upp till en ny behandling på hösten i samband med höstens ansökningar om särskilda bidrag. enligt Kultur- och fritidsutskottets förslag.

4 Barn- och ungdomsnämnden Bun 60 Stipendium 2009 Fritidschef Allan Fjellvind och Kulturchef Tapio Salo lämnar förslag till stipendiater: Ove Attefall Henri Snäll Gösta Klippmark Rauptier Jaana Karvo Marju Matsin Marianne Isaksson kr kr kr kr kr kr kr enligt ovanstående förslag.

5 Barn- och ungdomsnämnden Bun 61 Kulturchef Tapio Salo lämnar rapport om: Förberedelser för Krigsoperans fortskrider enligt planerna Kopplandet av generatorn i Kukkola till elnätet dröjer ytterligare Förhandlingar med Fiskeriverket om övertagande av Fiskodlingsanstalten i Kukkola pågår Barn- och ungdomsnämnden tar del av rapporten.

6 Barn- och ungdomsnämnden Bun 62 Delges: Berörda studief. KoF-u 39 Ansökan om bidrag: studieförbunden Kulturchefen redovisar förslaget till fördelning av bidrag till studieförbunden. Kultur- och fritidsutskottets förslag till Barn- och ungdomsnämnden: att fastställa de slutliga bidragen till studieförbunden enligt följande: Medborgarskolan ABF Studieförb Vuxenskolan Studiefrämjandet SENSUS BILDA NBV 237 enligt Kultur- och fritidsutskottets förslag.

7 Barn- och ungdomsnämnden Delges: SWEBLUS Bun 63 Dnr: Utbetalning av medel till Uuet Laulut Barn- och ungdomsnämnden har i har tagit beslut om medel till Uuet Laulut enligt följande: Kultur- och fritidsutskottets förslag till Barn- och ungdomsnämnden att bevilja projektet kr under förutsättning att projektet beviljas interreg medel samt att övriga berörda kommuner beviljar motsvarande medel. Medel tas från fria kulturmedel att utbetala kr endast för 2009.

8 Barn- och ungdomsnämnden Bun 64 Lägesrapport - fritid Fritidschefen rapporterar bl a följande: Norrbottens Fridsförening kommer att anordna stormöte vid Kuben maj. Anläggningarna stängs under några veckor för underhåll, reparationer och service Ansökan om bidrag till Näridrottsplats till stranden inlämnat Haparandas Idrottsföreningar är duktiga i att söka pengar utifrån, ca kr har kommit in under de senaste åren Det har genomförts ett mindre brandsäkerhetsprojekt som kommer att utmynna i att 1000 kan tas in mot dagens 600 Arbetet för ett gemensamt bokningssystem med Torneå fortsätter Simhallen var stängt några dagar p g a fel i klorsystemet Bilbingo kommer att flyttas till Gränsvallen på sommaren

9 Barn- och ungdomsnämnden Bun 65 Simhallens framtida verksamhet Fritidschef Allan Fjellvind redogör för sitt förslag till simhallens framtida verksamhet. Den nya organisationen innebär att simhallens öppethållande för allmänheten kommer att vara i snitt minst 15 tim/vecka. Fortsatta diskussioner med möjliga intressenter för ökat öppethållande av simhallen pågår. Barn- och ungdomsnämnden tar del av informationen och lägger den till handlingarna.

10 Barn- och ungdomsnämnden Bun 66 Remissvar på betänkandet Fritid på egna villkor att avstå från att lämna remissvar.

11 Barn- och ungdomsnämnden Delges: Berörda fören Bun 67 Lokalt aktivitetsstöd Fritidschef Allan Fjellvind redogör för sammanställningen av inkomna ansökningar om lokalt aktivitetsstöd för barn- och ungdomsverksamhet att bevilja bidrag enligt normerna för aktivitetsstöd till föreningarna nummer 1till och med 14 i bilagda sammanställning att förening nummer 15 och 16 skall inkomma med kompletteringar liksom Seskarö IF att delegera till ordföranden att besluta om aktivitetsstöd till de föreningar som skall inkomma med kompletteringar.

12 Barn- och ungdomsnämnden Delges: A Fjellvind Bun 68 Bidrag till anställda i föreningslivet Fritidschef Allan Fjellvind redogör för Barn- och ungdomsnämndens bidrag i dagsläget för föreningar med bidragsanställda. att uppdra till förvaltningen att ta fram regelverk för olika bidragstyper för anställda i föreningslivet.

13 Barn- och ungdomsnämnden Delges: H Videhult Bun 69 Investeringsbehov på Seskarö Hans Videhult har inlämnat en skrivelse avseende underhåll av brygga i Mattinjärvi samt upprustning av isbanerinken på skolområdet. Barn- och ungdomsnämnden tar del av skrivelsen lämnar den till förvaltningen att beakta i det fortsatta budgetarbetet.

14 Barn- och ungdomsnämnden Delges: Lappträsk Intr Bun 70 Lappträsk Intresseförening Lappträsk Intresseförening har i skrivelse redogjort för de problem som föreningen har att driva bygdegården (f d Lappträsk skola). Trots stora insatser för att minska energiförbrukningen kostar lokalen mer än föreningen anser sig klara av att driva med det driftsbidrag de erhåller. Lappträsk Intresseförening anhåller om ökat ekonomisk stöd samt med experthjälp för att utreda om ytterligare kallställning av lokaler. att meddela föreningen att nämnden tagit del av skrivelsen men då medlen för 2009 är redan i anspråkstagna avslås framställan att förmedla kontakt med experter från Haparanda Teknik och Fastighets AB för utredning av möjligheter till ytterligare minskning av lokalytor

15 Barn- och ungdomsnämnden Bun 71 Lägesrapport fritid - ungdom Förvaltningschef Sven Forsberg lämnar rapport om: Stationscafé sommaröppet i samma utsträckning som tidigare år Extra öppettider under Krigsoperan

16 Barn- och ungdomsnämnden Bun 72 Lägesrapport förskola - skola Förvaltningschef Sven Forsberg lämnar rapport om: - Portalen upplevs som ett mycket lyckat projekt av samtliga involverade En 24-timmars portal för kommunikation mellan skola, elev och föräldrar. - Eleven och Gränsskolan är de förskolor som är öppna i sommar.

17 Barn- och ungdomsnämnden Bun 73 Uu 36 Regler för förskolan och skolbarnomsorgen. Förvaltningschefen föredrar utkast till nya regler för barnomsorgen fr o m enl. bilaga. Utbildningsutskottets förslag till Barn- och ungdomsnämnden: att anta nya regler för barnomsorgen fr o m enligt Utbildningsutskottets förslag.

18 Barn- och ungdomsnämnden Bun 74 Uu 38. Lokalfrågor Utbildningsutskottet har den 14 april gett förvaltningen i uppdrag att ta fram uppgifter samt kostnader om Språkskolan blir kvar i kvarteret Eden samt anpassningen av Tornedalsskolans lokaler till elevunderlaget. Förvaltningschefen redogör för olika alternativ till framtida möjligheter av lokallösningar för grundskolan och gymnasieskolan. Utbildningsutskottets förslag till Barn- och ungdomsnämnden: Barn- och ungdomsnämnden tar inriktningsbeslut att flytta särskolan till Marielundsskolan. Avsikt med flytten är att inkludera särskolan med grundskolan. Stor vikt skall läggas vid information till berörda. att i investeringsbudget 2010 avsätta medel till en konsultstudie för att ta fram framtida lokallösningar för grundskolan och gymnasieskolan med hänsyn till elevunderlaget, framtida lärandet och lärmiljöer. enligt utbildningsutskottets förslag.

19 Barn- och ungdomsnämnden Bun 75 Kvalitetsredovisning för år 2008 Skolintendent Bertil Segerlund presenterar kvalitetsredovisning för år 2008 avseende förskola, fritidshem samt skola. Redovisningen skall inlämnas till Skolverket under majmånad. Barn- och ungdomsnämnden tar del av redovisningen och beslutar lägga Kvalitetsredovisning 2008 till handlingarna, bilaga.

20 Barn- och ungdomsnämnden Delges: Ks Bun 76 Gymnasiefrågor Ordförande Kåre Strömbäck redogör för det gemensamma mötet med Kalix Gymnasienämnd i Kalix 14 maj. Rektor John Waltari redogör för ett förslag till samarbetsavtal. Barn- och ungdomsnämnden föreslår Kommunstyrelsen föreslår Kommunfullmäktige att anta förslaget till samarbetsavtal enligt bilaga.

21 Barn- och ungdomsnämnden Bun 77 Uppföljning av seminariedagen 23 april Skolutvecklare Greta Wikgren informerar om uppföljningsarbetet av seminariedagen den 23 april. Barn- och ungdomsnämnden tar del av informationen.

22 Barn- och ungdomsnämnden Bun 78 Portalen Claes-Jörgen Pohl informerar Barn- och ungdomsnämnden om arbetet med den nya 24-timmars portalen.

23 Barn- och ungdomsnämnden Bun 79 Delgivningar Följande skrivelse mm delges; Haparanda Stad, 1. Detaljplan Mattila 21:2 samt Mattila 21:1 m.fl. Stadsviksstrand 2. Kf 13 Avsägelse av politiska uppdrag 3. Kf 14 Fyllnadsval för Merja Pikkuaho m. fl. 4. Kf 9 Barnkonventionen 5. Språkskolan Kielikoulu Bestyrelse protokoll SN au och BUN uu 4 Presentation av PSS-projektet och arbetet med drogproblematik i Haparanda Skolinspektionen 7. Att yttra sig till Skolinspektionen om fristående skolor Regeringskansliet 8. Nationell kartläggning av barns och ungdomars psykiska hälsa Namninsamling 9. Stäng inte våran simhall

Sven Forsberg, förvaltningschef Karin Forsslund, sekreterare Paula Pietinhuhta, kost och lokalvårdschef, 35. Barn- och ungdomskontoret 32-39

Sven Forsberg, förvaltningschef Karin Forsslund, sekreterare Paula Pietinhuhta, kost och lokalvårdschef, 35. Barn- och ungdomskontoret 32-39 s Utbildningsutskottet 2009-05-13 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2009-05-13 kl. 08.30-11.30 Kåre Strömbäck (s) ordförande Agneta Franzén (s) Hans Öhman (s) Eine Pirilä (c) Kurt Lindfors (m) ers.

Läs mer

HAPARANDA STAD. Barn- och ungdomsnämndens Utbildningsutskottet

HAPARANDA STAD. Barn- och ungdomsnämndens Utbildningsutskottet s Utbildningsutskottet 2009-11-25 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2009-11-25 kl. 08.30-11.45 Kåre Strömbäck (s) ordförande Agneta Franzén (s) Hans Öhman (s) Eine Pirilä (c) 65-68, 70-73 Kurt Lindfors

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2009-09-30 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2009-09-30 kl. 09.00 11.30 Kåre Strömbäck (S) ordförande Agneta Franzén (S) Mia Romppainen (S) Hans Öhman (S) Jouni Slagner (S)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott Kultur- och fritidsutskott 2009-09-16 1 Förvaltningshuset, Haparanda Onsdag 2009-09-16 kl. 13.00 15.00 Kåre Strömbäck (S) ordförande Tryggve Kenttä (S) Sven Danell (C) ers för Valle Olsson Kurt Lindfors

Läs mer

Sven Forsberg, förvaltningschef Karin Forsslund, sekreterare Kjell Lindgren, kamrer John Waltari, rektor, 5-6. Barn- och ungdomskontoret 1-10

Sven Forsberg, förvaltningschef Karin Forsslund, sekreterare Kjell Lindgren, kamrer John Waltari, rektor, 5-6. Barn- och ungdomskontoret 1-10 s Utbildningsutskottet 2009-01-14 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2009-01-14 kl. 08.30-10.45 Kåre Strömbäck (s) ordförande Agneta Franzén (s) Hans Öhman (s) Eine Pirilä (c) Kurt Lindfors (m) ersättare

Läs mer

Sven Forsberg, förvaltningschef Karin Forsslund, sekreterare. Barn- och ungdomskontoret 60-69. Barn- och ungdomsnämndens Utbildningsutskott

Sven Forsberg, förvaltningschef Karin Forsslund, sekreterare. Barn- och ungdomskontoret 60-69. Barn- och ungdomsnämndens Utbildningsutskott s Utbildningsutskottet 2008-08-13 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2008-08-13 kl. 08.30 11.00 Kåre Strömbäck (s) ordförande Agneta Franzén (s) Hans Öhman (s) Eine Pirilä (c) Peter Juntti (m), Sven

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott Kultur- och fritidsutskott 2010-05-19 1 Förvaltningshuset i Haparanda Onsdag 2010-05-19 kl. 13.00 16.00 Kåre Strömbäck (S) ordförande Tryggve Kenttä (S) Mia Romppainen (S) Carina Boman (M) Sven Forsberg,

Läs mer

Sven Forsberg, förvaltningschef Kjell Lindgren, sekreterare John Waltari, 43 Arja Martinviita, 44. Barn- och ungdomskontoret

Sven Forsberg, förvaltningschef Kjell Lindgren, sekreterare John Waltari, 43 Arja Martinviita, 44. Barn- och ungdomskontoret s Utbildningsutskottet 2010-08-11 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2010-08-11 kl. 08.30-10:30 Kåre Strömbäck (s) ordförande Agneta Franzén (s) Hans Öhman (s) Lennart Blom (c) Kurt Lindfors (m) ers.

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott (14)

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott (14) Kultur- och fritidsutskott 2008-11-12 1(14) Förvaltningshuset i Haparanda Onsdag 2008-11-12 kl. 13.00-16.00 Kåre Strömbäck (s) ordförande Tryggve Kenttä (s) Hans Öhman (s) ers för Ann-Sofie Ailovuo (s)

Läs mer

Sven Forsberg, förvaltningschef Allan Fjellvind, fritidschef Annika Hansson, kulturutvecklare, sekreterare. Hans Öhman Barn- och ungdomskontoret

Sven Forsberg, förvaltningschef Allan Fjellvind, fritidschef Annika Hansson, kulturutvecklare, sekreterare. Hans Öhman Barn- och ungdomskontoret Kultur- och fritidsutskott 2009-08-12 1(11) Förvaltningshuset, Haparanda Onsdag 2009-08-12 kl. 13.00 15.00 Kåre Strömbäck (s) ordförande Tryggve Kenttä (s) Carina Boman (m) Hans Öhman (s), ers för Ann-Sofie

Läs mer

HAPARANDA STAD. Barn- och ungdomsnämndens Utbildningsutskottet 2009-02-25 1

HAPARANDA STAD. Barn- och ungdomsnämndens Utbildningsutskottet 2009-02-25 1 s Utbildningsutskottet 2009-02-25 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2009-02-25 kl. 08.30-12.00 Kåre Strömbäck (s) ordförande Agneta Franzén (s) Hans Öhman (s) Eine Pirilä (c) Peter Juntti (m), Sven

Läs mer

Sven Forsberg, förvaltningschef Karin Forsslund, sekreterare Kjell Lindgren, kamrer. Barn- och ungdomskontoret 1-7

Sven Forsberg, förvaltningschef Karin Forsslund, sekreterare Kjell Lindgren, kamrer. Barn- och ungdomskontoret 1-7 s Utbildningsutskottet 2008-01-09 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2008-01-09 kl. 08.30 10.45 Kåre Strömbäck (s) ordförande Agneta Franzén (s) Hans Öhman (s) Eine Pirilä (c) Peter Juntti (m), Sven

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott Kultur- och fritidsutskott 2010-01-13 1 Förvaltningshuset i Haparanda Onsdag 2010-01-13 kl. 13.00-16.30 Kåre Strömbäck (S) ordförande Tryggve Kenttä (S) Carina Boman (M) Mia Romppainen (S) kl 13.45-16.30

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (23)

Barn- och ungdomsnämnden (23) Barn- och ungdomsnämnden 2008-01-30 1 (23) Förvaltningshuset i Haparanda Onsdag 2008-01-30 kl. 10.00 14.00 Kåre Strömbäck (s) ordförande Mia Romppainen (s) Hans Öhman (s) Tryggve Kenttä (s) Eine Pirilä

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott (14)

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott (14) Kultur- och fritidsutskott 2008-09-10 1(14) Förvaltningshuset, Haparanda Onsdag 2008-09-10 kl. 13.00 16.00 Kåre Strömbäck (s) ordförande Tryggve Kenttä (s) Kurt Lindfors (m), ers för Carina Boman Sven

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2010-06-02 1

Barn- och ungdomsnämnden 2010-06-02 1 Barn- och ungdomsnämnden 2010-06-02 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2010-06-02 kl. 09.00 12.00 Kåre Strömbäck (S) ordförande Agneta Franzén (S) Rauni Paldanius (S) Hans Öhman (S) Jouni Slagner (S)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (29)

Barn- och ungdomsnämnden (29) Barn- och ungdomsnämnden 2008-05-28 1(29) Språkskolan i Haparanda Tisdag 2008-05-28 kl. 08.00 14.00 Kåre Strömbäck (s) ordförande Mia Romppainen (s) Hans Öhman (s) Tryggve Kenttä (s) Jouni Slagner (s)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2008-02-27 1(20)

Barn- och ungdomsnämnden 2008-02-27 1(20) Barn- och ungdomsnämnden 2008-02-27 1(20) Förvaltningshuset i Haparanda Onsdag 2008-02-27 kl. 09.00 16.00 Kåre Strömbäck (s) ordförande Mia Romppainen (s) Hans Öhman (s) Tryggve Kenttä (s) Eine Pirilä

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 2015 Kallelse

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 2015 Kallelse HAPARANDA STAD BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 2015 Kallelse Tid: Onsdag 2015-02-11 kl 09:00 Plats: Hamnskär Föredragningslista Nr Ärende Diarienr Föredragande 1 Godkännande av dagordning 2 Val av justerare 3

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott (18)

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott (18) Kultur- och fritidsutskott 2008-01-09 1(18) Förvaltningshuset, Haparanda Onsdag 2008-01-09 kl. 13.00 16.00 Kåre Strömbäck (s) ordförande Tryggve Kenttä (s) Carina Boman (m) Kurt Lindfors (m), ers för Valle

Läs mer

HAPARANDA STAD sida SAMMANTRÄD ESPROTA KOLL. Barn- och ungdomskontoret. ^^a ^^^^^^ Gc^2^,,-

HAPARANDA STAD sida SAMMANTRÄD ESPROTA KOLL. Barn- och ungdomskontoret. ^^a ^^^^^^ Gc^2^,,- sida SAMMANTRÄD ESPROTA KOLL s Utbildningsutskottet 0-03-09 Plats och tid Beslutande Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 0-03-09 kl. 08.30 -.00 Kåre Strömbäck (S) ordförande Ida Karkiainen (S) Agneta Franzen

Läs mer

Sven Forsberg, förvaltningschef Karin Forsslund, sekreterare Gretha Wikgren, 33 Paula Pietinhuhta, kost- och lokalvårdschef, 34-36

Sven Forsberg, förvaltningschef Karin Forsslund, sekreterare Gretha Wikgren, 33 Paula Pietinhuhta, kost- och lokalvårdschef, 34-36 s Utbildningsutskottet 2010-05-19 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2010-05-19 kl. 08.30-11:30 Kåre Strömbäck (s) ordförande Agneta Franzén (s) Hans Öhman (s) Carin Kerttu (c) Kurt Lindfors (m) ers.

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning PROTOKOLL 2010-09-20 09-25 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2010-09-19 Kommun: HAPARANDA Plats: Residensgatan 17 Dnr: 201-7577-10 Rösträkningen och fördelningen av mandaten

Läs mer

HAPARANDA STAD. Barn- och ungdomsnämndens Utbildningsutskottet 2008-05-19 1

HAPARANDA STAD. Barn- och ungdomsnämndens Utbildningsutskottet 2008-05-19 1 s Utbildningsutskottet 2008-05-19 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2008-05-19 kl. 08.30 12.00 Kåre Strömbäck (s) ordförande Agneta Franzén (s) Hans Öhman (s) Eine Pirilä (c) Peter Juntti (m), Sven

Läs mer

,%/lai^ ^^^^ ^/C?cc^^o.,

,%/lai^ ^^^^ ^/C?cc^^o., SAMMANTRxCDESPROTOKOLL Sld Barn - och ungdomsnämnden 2011-09-07 1 Plats och tid Beslutande Förvaltningshuset ihaparanda Onsdag 2011-09-07 kl. 08.00-17.00 Ida Karkiainen (S) ordförande Agneta Franzen(S)

Läs mer

ARBETSBESKRIVNING BARN - UNGDOM - KULTUR - FRITID

ARBETSBESKRIVNING BARN - UNGDOM - KULTUR - FRITID ARBETSBESKRIVNING BARN - UNGDOM - KULTUR - FRITID Barn- & Ungdomskontoret FÖRVALTNINGSCHEF, Sven Forsberg Beredning, huvudföredragande och effektuering av Barn- och ungdomsnämndes beslut Kontakter med

Läs mer

Trollbäckens idrottsplats, Skolvägen 33, Tyresö Måndagen den 11 juni 2007, kl Verksamhetsinformation Hanvikens SK.

Trollbäckens idrottsplats, Skolvägen 33, Tyresö Måndagen den 11 juni 2007, kl Verksamhetsinformation Hanvikens SK. Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid : Trollbäckens idrottsplats, Skolvägen 33, Tyresö Måndagen den 11 juni 2007, kl 19.00-19.55 28 Verksamhetsinformation Hanvikens SK Informationen noteras. Vid sammanträdet

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltning Attestant/budgetansvarig Ersättare 1 Ersättare 2

Barn- och ungdomsförvaltning Attestant/budgetansvarig Ersättare 1 Ersättare 2 Beslutad av Datum Giltighetstid Barn- och ungdomsnämnden Tillsvidare Ansvar för omprövning Omprövning Gäller för Barn- och ungdomsnämnden Vid behov Angivna deleganter Attestreglemente för Barn- och ungdomsnämnden

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-07 Plats: Stora Dalslundskolans matsal i Åkarp Tid: 2014-10-14 kl. 19:00 Kl. 18:00 Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum Vid eventuellt

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 2012-09-12

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 2012-09-12 Tid och plats Onsdagen den 12 september. 2012, kl 17.00 20.00 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lena Gerby (M), ordförande Hanna Svensson (S)

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-06-12 1(18)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-06-12 1(18) 1(18) Plats och tid: Barnkammaren, kl 10.00 13.00 ande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare och övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Eje Engstrand, s, ordf Toni Andersson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2009-11-20 1(7) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 09 00 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

d^oyura ^n^c^«^^ ci,^'..^1^ ^

d^oyura ^n^c^«^^ ci,^'..^1^ ^ KALLELSE Barn och ungdomskontoret 2012-01-26 Ledamöterna ibarn- och ungdomsnämnden Ersättarna för kännedom Tid: 2012-02-01 kl 08:30 Plats: Hamnskär Föreläsning Focus Matglädje kl 08:30-11:00 Kristina Wikström

Läs mer

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-13 Plats och tid Sammanträdeslokalen, Biblioteket, Tingsryd Onsdag 2013-03-13 kl. 13.00 17.15 ande Håkan Ohlsson (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 19 mars 2009 1(11)

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 19 mars 2009 1(11) Kultur- och föreningsutskottet 19 mars 2009 1(11) Plats och tid: Konferenslokalen BUN kl. 9.00-11.00 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Bengt-Olov Persson Benny Persson Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 41 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 42 Månadsuppföljning januari - april 2018 2018/1165 5 43 Ansökan om investeringsbidrag 2018 2018/1117

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 44 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 18.30 20.40 Beslutande Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg (M) Peggy Johansson (S) Maria Gustavsson (S) Anna Danielsbacka

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Regler Förskola och Skolbarnsomsorg

Barn- och ungdomsnämnden. Regler Förskola och Skolbarnsomsorg Barn- och ungdomsnämnden Regler Förskola och Skolbarnsomsorg 2010-07-01 2 I N N E H Å L L sid HAPARANDA STADS FÖRSKOLEVERKSAMHET OCH SKOLBARNSOMSORG 3 RÄTT TILL PLATS 4 Barn till förvärvsarbetande och

Läs mer

OBSERVERA TID OCH PLATS! Hundskinnet Hembygdsgården/Bergsjöparken.

OBSERVERA TID OCH PLATS! Hundskinnet Hembygdsgården/Bergsjöparken. NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: OBSERVERA TID OCH PLATS! Hundskinnet Hembygdsgården/Bergsjöparken. Tid: Torsdagen den 19 juni

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Göte Moberg (s) ordförande Stefan Carlsson (s) Andreas Rosén (opa) Hans Lundberg (kd)

Göte Moberg (s) ordförande Stefan Carlsson (s) Andreas Rosén (opa) Hans Lundberg (kd) Fritids- och kulturnämndens bidragsutskott 2009-12-16 Plats och tid Ungdom, förening och idrotts kansli 14.00-17.00 Beslutande Göte Moberg (s) ordförande Stefan Carlsson (s) Andreas Rosén (opa) Hans Lundberg

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-04-30 kl. 8:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och överlämna kallelsen med samtliga handlingar till honom/henne.

Läs mer

KULTUR OCH FRITIDSUTSKOTTET Kallelse

KULTUR OCH FRITIDSUTSKOTTET Kallelse HAPARANDA STAD KULTUR OCH FRITIDSUTSKOTTET Kallelse Tid: Onsdag 2014-04-16 kl 13:00 Plats: Aspen Föredragningslista Nr Ärende Diarienr Föredragande 1 Val av justerare 2 Budgetarbete 2015 Arja Martinviita

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-22 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 12.00 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Anders Hansson (c), ers f Ann-Louise Svensson (c) Gun-Britt Larsson (fp) Michael Karlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-10-30 73 (832) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 30 oktober 2014, kl. 08.30-10.25 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf 61-67 Rutger Hallin (M) ordf 68 Helena Edrenius (S) tjänstg

Läs mer

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Kulturnämnden Plats och tid Torpåsens bygdegård, kl 15.00-17.00 Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch 2015-10-15 1(18) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl. 08.30 12.00, 13.00 14.30, lunch 12.00 13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s) Simon Karström,

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.45 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2009-06-05 1(8) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08:30 10:45 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

BN AU PROTOKOLL BUDGET

BN AU PROTOKOLL BUDGET BN AU PROTOKOLL BUDGET HEDEMORA KOMMUN 1-;t;i HEDEMORA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.05 Beslutande Ledamöter Anki Rooslien (S), ordf. Karin

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö. OBSERVERA! Vi äter en gemensam lunch på Bergsjö Hotell klockan 13:00 efter sammanträdet.

Kommunkontoret, Bergsjö. OBSERVERA! Vi äter en gemensam lunch på Bergsjö Hotell klockan 13:00 efter sammanträdet. NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret, Bergsjö Tid: Onsdagen 15 december 2004 klockan 08:30 OBSERVERA! Vi äter en

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c)

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c) 2016-03-17 1(14) Plats och tid Vindelns kommun, kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 17 mars 2016, kl 08.30-14.40, lunch kl. 11.50-13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande

Läs mer

oktober 2013, kl. 15.30 1 Inslag från verksamheten, läxhjälp utanför ordinarie skoltid 2 Barnbokslut BUN 13/130

oktober 2013, kl. 15.30 1 Inslag från verksamheten, läxhjälp utanför ordinarie skoltid 2 Barnbokslut BUN 13/130 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-10-23 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 23 FÖREDRAGNINGSLISTA oktober 2013, kl. 15.30 ÄRENDE DNR Val av justerande Godkännande

Läs mer

1 Inslag från verksamheten; presentation av underlaget Mons Backe. 2 Förslag till åtgärder för att hålla budget 2014 BUN 13/59

1 Inslag från verksamheten; presentation av underlaget Mons Backe. 2 Förslag till åtgärder för att hålla budget 2014 BUN 13/59 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 13.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Inslag från verksamheten;

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Regler Förskola och Skolbarnsomsorg 2007-07-01

Barn- och ungdomsnämnden. Regler Förskola och Skolbarnsomsorg 2007-07-01 Barn- och ungdomsnämnden Regler Förskola och Skolbarnsomsorg 2007-07-01 2 I N N E H Å L L sid HAPARANDA STADS FÖRSKOLEVERKSAMHET OCH SKOLBARNSOMSORG 3 RÄTT TILL PLATS 4 Barn till förvärvsarbetande och

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-8 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkansliet, Säffle bibliotek, klockan 09.00-12.40 Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Ingrid

Läs mer

KULTURNÄMNDEN (54) ( ) BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag Ekonomisk rapport januari - mars 2010

KULTURNÄMNDEN (54) ( ) BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag Ekonomisk rapport januari - mars 2010 2010-05-26 41(54) KULTURNÄMNDEN BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2010-05-26 37 Ekonomisk rapport januari - mars 2010 38 Ekonomisk rapport januari - april 2010 39 Månadsuppföljning mars 2010 40 Månadsuppföljning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-01-17 1 (10) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 17 januari 2013, kl. 08.30-11.00 Beslutande Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef Catarina

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 19 februari (10)

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 19 februari (10) Kultur- och föreningsutskottet 19 februari 2015 1 (10) Plats och tid: Beslutande: Ericssonrummet 9.00-11.00 Torbjörn Parling, ordförande Christel Iversen Patrik Fornander Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kultur- och fritidsnämnden

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kultur- och fritidsnämnden TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-04 Plats och tid Sammanträdesrummet, Biblioteket, Tingsryd Onsdag 2014-02-04 kl. 08.30 15.00 ande Håkan Ohlsson (M)

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-11-02 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 2015-03-18 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2015-03-18 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 12 Sida 1 av 12 Tid och plats Onsdagen den 18 mars kl. 18.30-20.45 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Ann-Sofie Fridehjelm

Läs mer

Skolpeng fr.o.m. 1 januari KS

Skolpeng fr.o.m. 1 januari KS Skolpeng fr.o.m. 1 januari 2017 15 KS 2016.442 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-10-18 166 Skolpeng fr.o.m. 1 januari 2017 (KS 2016.442) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och kulturnämnden

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och kulturnämnden 1(16) Plats och tid: Stora sammanträdesrummet, Ale gymnasium, Nödinge kl. 08.30-11.30 Beslutande Monica Samuelsson (s), ordf Kent Carlsson (s) och tjänstgörande ersättare Tore Berghamn (fp) Dennis Larsen

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer

Ärende Beteckning Sidnummer Barn- och utbildningsnämnden 2012-01-18 Plats: Lilla Sess Tid: 2012-01-24 kl. 19:00 Kl. 18.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (10)

Kultur- och fritidsnämnden (10) Kultur- och fritidsnämnden 2013-06-19 1(10) Plats och tid Sammanträdesrummet Römningen, kommunhuset Älmhult. Onsdagen den 19 juni 2013 kl 14.30-16.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

Protokoll. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Bokö Paragrafer 9-15 kl. 14:00-17:00 Justeringens plats och tid Sekreterare... Karin Berg Ordförande Justerande.... Kent Perciwall.... ANSLAG/BEVIS et är justerat. Justeringen har tillkännagivits

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott onsdagen den 6 augusti 2008 Ärenden: Au 48. Ordnings- och uppförandeomdömen Au 49. Remiss, Betänkandet Framtidsvägen en reformerad gymnasieskola

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-11:45 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

/G^^/u.Cr `^^ ^-l^^^e' ^^ - -------- --------- -- -------

/G^^/u.Cr `^^ ^-l^^^e' ^^ - -------- --------- -- ------- Barn - och ungdomsnämnden Sida 1 Tid och plats Måndag kl. 09 00-17 00 ande Kåre Strömbäck (S) ordf Hans Öhman (S) Agneta Franzen (S) Lena Keisu-Gard (S) Jan-Ola Eriksson (S) Ann-Charlotte Bucht (M) Anne

Läs mer

Verksamhetsstöd till studieförbunden 2010 andra utbetalningen

Verksamhetsstöd till studieförbunden 2010 andra utbetalningen KUN 2010-08-12, p 9 KUN 2010/133 Enheten för kultur- och föreningsstöd KUN 2010/124 KUN 2010/111 Handläggare: Allan Axelsson Verksamhetsstöd till studieförbunden 2010 andra utbetalningen 1 Förslag till

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Sonja Viklund, Bibliotekschef, 40 Mikael Jäderlund, Kulturskolechef, 40 Jenny Nises, Nämndsekreterare. Justeringens plats och tid: Underskrifter:

Sonja Viklund, Bibliotekschef, 40 Mikael Jäderlund, Kulturskolechef, 40 Jenny Nises, Nämndsekreterare. Justeringens plats och tid: Underskrifter: 1(13) Kulturnämnden Plats och tid: Kulturhuset, 2015-08-31 kl. 09:00 ande: Hans-Göran Åhgren (M) Mora Jaakko Mattila (C) Mora Kjell Hansson (C) Jan Rova (FP) Mora Margit Hielle (V) Mora Caroline Gut (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-21 92 Innehållsförteckning Ärende 72 Mot en giftfri förskola... 94 73 Ekonomisk månadsrapport... 96 74 Aktuell kö till förskoleverksamhet... 97 75 Barn- och elevprognos per den 15 oktober 2014...

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl. 15.00 17.15 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg (M) Remco Andersson (L)

Läs mer

Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, Kl. 09:

Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, Kl. 09: 1 Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, 2013-09-19 Kl. 09:00 10.30 Beslutande: Övriga närvarande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.15 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Ledamöter: Tommy Lindgren, s ordförande. Sture Lundh, s Magnus Danielsson, c Harry Bäckström, s tj.ers.

Ledamöter: Tommy Lindgren, s ordförande. Sture Lundh, s Magnus Danielsson, c Harry Bäckström, s tj.ers. PROTOKOLL 1(10) Tid: kl 08:30-12:00 Plats: Folkhögskolan Ledamöter: Tommy Lindgren, s ordförande Camilla Wallin, s vice ordförande Sture Lundh, s Magnus Danielsson, c Harry Bäckström, s tj.ers. Övriga:

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2009-06-01 33 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-06-01, kl 13.15-15.20 Beslutande Enar Moberg (s), ordförande Berit Elgström (s) ers Irene Gustavsson (s) Kjell-Olof

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskott

Kultur- och utbildningsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2018-02-06, kl 0930-1530 ande Evgeny Krakov, S Linda Jonsson, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, kultur-

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart Ohlsson (C), Göran

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2012-05-28 13 Plats och tid Gallejaur, klockan 08.00-13.00. Beslutande Marcus Lundberg (s), ordförande

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Annsofi Ramevik (s), ordförande Sandra Sjöberg (s) Åke Carlsson (m), tjänstgörande ersättare

Stenbockskolans konferensrum, kl Annsofi Ramevik (s), ordförande Sandra Sjöberg (s) Åke Carlsson (m), tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.40 Annsofi Ramevik (s), ordförande Sandra Sjöberg (s) Åke Carlsson (m), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer