Barn- och ungdomsnämnden (23)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och ungdomsnämnden (23)"

Transkript

1 Barn- och ungdomsnämnden (23) Förvaltningshuset i Haparanda Onsdag kl Kåre Strömbäck (s) ordförande Mia Romppainen (s) Hans Öhman (s) Tryggve Kenttä (s) Eine Pirilä (c) Agneta Franzén (s) Valle Olsson (c) Pekka Hyötylä (v) Lars Pesula (s) ers för Jouni Slagner Rauni Paldanius (s) ers för Ann-Sofie Ailovuo Kurt Lindfors (m) ers för Peter Juntti (m) Tapio Salo, kulturchef Allan Fjellvind, fritidschef Kjell Lindgren, kamrer Valter Pyyny, fritidskonsulent Sven Forsberg, förvaltningschef Monica Perdahl Täikkö, sekreterare Åke Bolmgren (s) ej tjänstgörande ersättare Ailii Jäntti (s) ej tjänstgörande ersättare Hans Öhman Barn- och ungdomskontoret Monica Perdahl Täikkö 1-22 Kåre Strömbäck Hans Öhman Barn- och ungdomsnämnden i Haparanda Stad Barn- och ungdomskontoret Monica Perdahl Täikkö

2 Barn- och ungdomsnämnden Bun 1 Delges: Ks KoFu 1 Kulturchef Tapio Salo föredrar förslag till revidering av Kultur- och fritidspolitiska handlingsprogrammet som varit utsänt till samtliga föreningar i Haparanda. Programmet har utvärderats vid fyra olika föreningsträffar. Förvaltningen har utifrån dessa träffar utformat det förslag som presenteras för Kulturoch fritidsutskottet. (Bilaga) Kultur- och fritidsutskottets förslag till Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden föreslå Kommunstyrelsen att Kultur- och fritidspolitiskt handlingsprogrammet byter namn till Handlingsprogram för kultur och fritid och ej överlämnas till Kommunfullmäktige för beslut. att uppdra till förvaltningen att ytterligare bereda ärendet till Barn- och ungdomsnämndens sammanträde. enligt bilaga.

3 Barn- och ungdomsnämnden Bun 2 Lägesrapport fritid - fritid Fritidschef Allan Fjellvind rapporterar om: Regler för uthyrning Förstudie av nytt bokningssystem OS-kval för damer 29/5-2/ i Sporthallen Riekkola Välivaara utvecklingsgrupp startat upp arbetet Investeringar på Kuben i nya omklädningsrum och garage

4 Barn- och ungdomsnämnden Bun 3 Lägesrapport fritid ungdom Verksamhetsansvarig Valter Pyyny lämnar rapport om: - Hissinstationsarbetet färdigt 1 april - Provincia Midnight Cup - EU-dagen 9 maj - Jazz- och bluesveckans ungdomsarrangemang - Rockbandstävling 22 maj - Actionkvällen för årskurs 5-6:s elever - Ungdomsforum under majmånad

5 Barn- och ungdomsnämnden Bun 4 KoF-u 5 Normer för Stöd till ledarutbildning Fritidschefen har utarbetat ett förslag till stöd till ungdomsledarutbildning: Riktlinjernas syfte är att stimulera i första hand föreningar med ungdomsverksamhet men även andra föreningar till att utbilda ledare. Drogmissbruk, våld, mobbning, rasism och tidig utslagning har blivit allt vanligare. Haparanda stad vill motverka denna utveckling genom att erbjuda föreningar ledarutbildning enligt nedanstående riktlinjer. 1. Minst en gång per år anordna en grundkurs för ledare i studiecirkelform. Utbildningen är kostnadsfri och deltagarantalet är obegränsat för föreningarna. Utbildningen sker lokalt på orten. Utbildningen är gemensam för alla föreningar. Inom ramen för befintligt årligt anslag utbetalas bidrag för ledar- och funktionärsutbildningar enligt följande: 2. Bidrag med kr/deltagare för kurser för ledare, vilka anordnas av förbund och/eller distriktsförbund eller liknande. Bidrag utbetalas mot uppvisande av utbildningsintyg. Även detta bidrag avser ett obegränsat antal deltagare per år. 3. Bidrag lämnas också för styrelseutbildningar och/eller utbildning av enskilda styrelse-/sektionsfunktionärer såsom ordförande, kassör, sekreterare etc. Bidraget uppgår till kr per deltagare och utbildning. För utbetalning av bidrag uppvisas utbildningsintyg. Bidrag utgår ej för deltagande i kongresser, förbunds- eller distriktsförbundssammankomster. Kultur- och fritidsutskottets förslag till Barn- och ungdomsnämnden att att anta förslaget till normer för Stöd för ungdomsledarutbildning. enligt kultur- och fritidsutskottets förslag.

6 Barn- och ungdomsnämnden Bun 5 Delges: Haparanda Ryttare KoF-u 6 Dnr: Ansökan från Haparanda Ryttare för anställande av ridinstruktör Haparanda Ryttare ansöker om bidrag för anställande av ridinstruktör till föreningens ridstallsverksamhet vid Björka ridstall. Under 2002 erhöll föreningen ett kommunalt stöd för anställande av en ridinstruktör med kr/mån under 6 månader. Föreningen anhåller om ett bidrag med samma utformning som Anställningen är nödvändig för att bli av Svenska Ridsportförbundet godkänd ridskola. Kultur- och fritidsutskottets förslag till Barn- och ungdomsnämnden att avslå Haparanda Ryttares ansökan om bidrag för ridinstruktör då det i gällande överenskommelse framgår att ridinstruktör ingår i föreningens åtaganden att uppdra till fritidschefen att upprätta nytt ett avtal med Haparanda Ryttare för verksamheten i Björka ridstall att avslå Haparanda Ryttares ansökan om bidrag för ridinstruktör då det i gällande överenskommelse framgår att ridinstruktör ingår i föreningens åtaganden att uppdrar till förvaltningen att inleda upphandling av driften av Björka Ridstall.

7 Barn- och ungdomsnämnden Delges: Vuono IK Bun 6 KoF-u 7 Dnr: Bidragsansökan Vuono IK för byggnation av omklädningskur Vuono IK ansöker bidrag för byggnation av omklädningskur vid föreningens isbana i Vuono invid byagården. I dagsläget är de som byter skor vid isbanan hänvisade att byta om utomhus. Då hembygdsföreningen avser att bygga en förrådsbyggnad intill byagården ser Vuono IK en möjlighet att samtidigt bygga en kur för omklädning i anslutning till förrådet. Beräknad kostnad för omklädningskuren är kr. Kultur- och fritidsutskottets förslag till Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden avvaktar med beslut till dess av Barn- och ungdomsnämnden tagit ställning till hur budgeterade fria medel skall disponeras. Monica Perdahl Täikkö deltar ej vid behandling av ärendet, Sven Forsberg träder in som sekreterare. enligt Kultur- och fritidsutskottets förslag.

8 Barn- och ungdomsnämnden Bun 7 Delges: Keräsjoki SK KoF-u 9 Dnr: Ansökan om energisparbidrag Keräsjoki SK Keräsjoki SK har ansökt om energisparbidrag med kr för åtgärder i bygdegården i Parviainen. Barn- och ungdomsnämnden har i 63/2007 ställts sig positiv till ansökan under förutsättning att kommunfullmäktige beviljar medel för detta. Kommunstyrelsens arbetsutskott har i 134/2007 återremitterat ärendet till Barn och ungdomsnämnden för ytterligare beredning. Kultur- och fritidsutskottets förslag till Barn- och ungdomsnämnden avslå ansökan då medel ej finns för ändamålet i 2008 års budget. enligt Kultur- och fritidsutskottets förslag.

9 Barn- och ungdomsnämnden Delges: Lappträsk Intressef Bun 8 KoF-u 10 Dnr: Lappträsk Intresseförening ang bidrag till skoterledunderhåll Lappträsk Intresseförening erhöll 2007 ett bidrag med kr för underhåll av skoterleder. Föreningen efterhör om möjligheterna att erhålla samma bidrag för Kultur- och fritidsutskottets förslag till Barn- och ungdomsnämnden att Barn- och ungdomsnämndens beslut 64/2007 avsåg ett bidrag av engångskaraktär att uppdra till fritidschefen att genomföra en översyn av skoterleder. enligt Kultur- och fritidsutskottets förslag.

10 Barn- och ungdomsnämnden Bun 9 KoF-u 11 Justering av protokoll Bun 175/2007 Vid protokolljustering av Bun 175/2007 har ej upptäckts en felskrivning avseende priset för årskort för Pensionärer 65 år -. Priset skall vara 800 kr ej 400 kr som framgår av protokollet. Kultur- och fritidsutskottets förslag till Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden korrigerar prislista beslutad i Bun 175/2007 avseende årskort för pensionärer äldre än 65 år.

11 Barn- och ungdomsnämnden Bun 10 Lägesrapport kulturen Kulturchef Tapio Salo lämnar rapport om: - Teaterföreningens vårprogram - Kulturveckans program - Fiskemuséet - Krigsoperan - Tornedalsrådets årsbok

12 Barn- och ungdomsnämnden Bun 11 Delges: Tornedalsteatern KoF-u 13 Dnr: Anslagsansökan från Tornedalsteatern Tornedalsteatern ansöker om kr i anslag för att utföra arbete inom Haparanda Stads kulturskola. Teaterledare Rosmari Barmosse har genomfört en rad projekt under 2007, i skolor och föreningsliv. En del av arbetet har varit att starta teaterutbildningen inom ramen för Kulturskolan i Haparanda. Tornedalsteatern föreslår att samverkan fortsätter även under En fjärdedels tjänst skullle lyda under kulturchefen för insatser inom kulturskolan. Den övriga tiden fördelar den mellan arbeten som har med meänkieli eller tornedalsk identitet att göra. Kulturchef Tapio Salo föreslår att Barn- och ungdomsnämnden bifaller Tornedalsteaterns ansökan. Kultur- och fritidsutskottets förslag till Barn- och ungdomsnämnden: Barn- och ungdomsnämnden bifaller Tornedalsteaterns ansökan om anslag i enlighet med i ansökan angiven samverkan. enligt Kultur- och fritidsutskottets förslag.

13 Barn- och ungdomsnämnden Delges: Arktisk Cirkus Bun 12 KoF-u 15 Dnr: Ansökan om bidrag till undervisningsmaterial på meänkieli Arktisk Cirkus ansöker om bidrag med kr till undervisningmaterial på meänkieli med pojektnamn: Det spökar i Tornedalen!. Arktisk Cirkus avser att producera en serie spökhistorier på meänkieli som kan sändas som radioprogram och i CD-form användas som underlag för språkundervisning i skolorna. Kultur- och fritidsutskottets förslag till Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden avvaktar med beslut till dess av Barn- och ungdomsnämnden tagit ställning till hur budgeterade fria medel skall disponeras. enligt Kultur- och fritidsutskottets förslag samt att uppdra till förvaltningen att till nästa Barn- och ungdomsnämnden utarbeta ett förslag till fördelningsrutiner av de budgeterade fria medlen.

14 Barn- och ungdomsnämnden Bun 13 KoF-u 16 Drift av Folkets Hus Förvaltningschef Sven Forsberg och kulturchef Tapio Salo ger en lägesrapport avseende driften av Folkets Hus. I dag driver Haparanda Teaterföreningen Folkets Hus med visst bidragsstöd. Förvaltningen har fört diskussioner med föreningen om den framtida skötseln av Folkets Hus. Förvaltningen föreslår att för att få en långsiktig lösning på driften måste ett längre avtal tecknas med någon extern aktör. För att detta skall vara möjligt måste en upphandling ske. Vidare har en tillfällig lösning t o m 31 mars 2008 slutits med Teaterföreningen med samma förutsättningar som tidigare. Kultur- och fritidsutskottets förslag till Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden uppdrar till förvaltningen att inleda upphandling av driften Folkets Hus inkl bio. enligt Kultur- och fritidsutskottets förslag.

15 Barn- och ungdomsnämnden Bun 14 KoF-u 17 Upphandling av Bio-avtalet Kultur- och fritidsutskottets förslag till Barn- och ungdomsnämnden att som konsekvens av föregående paragraf att avbryta upphandlingen av drift av bio. _

16 Barn- och ungdomsnämnden Bun 15 Krigsoperan 2009 Ulf Fembro presenterar förstudien inför Bengt Pohjanens Krigsoperan som skall framföras 26 juni till 10 juli 2009 till minne av gränsdragningen Haparanda kommun stöder projektet under 2008 med kr. Barn- och ungdomsnämnden är projektets huvudman. Barn- och ungdomsnämnden tar del av informationen.

17 Barn- och ungdomsnämnden Bun 16 Lägesrapport förskola, skola Förvaltningschef Sven Forsberg rapporterar om. Arbetsbudget 2008 Bokslut 2007 Lärarlösa lektioner Möte med Hem och Skola Översyn av skolledarorganisationen

18 Barn- och ungdomsnämnden Bun 17 Uu 5 Budget 2008 Till utbildningsutskottet den 13 febr skall arbetsbudgeten för 2008 vara klar. Avyttrande av lokaler under 2008: Nya förskolan i Marielund inflyttningsklar i mars, fr o m april avyttras Blåkulla/Grönkulla. Fr.o.m. ht 2008 flyttar Strandskolan in i Marielundskolan, Stammen avyttras. Inriktningen är att Lövets lokaler avyttras under sommaren 2008 och att Lövet flyttar till Grankullen. Inriktningen är att Intraprenaden startar till hösten 2008 integrerat med Montessori. Utbildningsutskottet förslag till Barn- och ungdomsnämnden: att avyttra ovanstående lokaler fr.o.m enligt Utbildningsutskottets förslag.

19 Barn- och ungdomsnämnden Delges: Ung Företagsamhet I Norrbotten Bun 18 Uu 7 Ung Företagsamhet i Norrbotten Kommunförbundet Norrbottens styrelse har , 106, beslutat Att rekommendera medlemskommunerna att öka stödet till Ung Företagsamhet Norrbotten från en krona till 2,50 kronor per invånare. Bakgrunden är en anhållan där Ung Företagsamhet Norrbotten bland annat redovisar att verksamheten ökat från år till år och med 40 procent bara under läsåret Med ökad verksamhet har den ideella organisationen Ung Företagsamhet Norrbotten också fått ökade kostnader. Ung Företagsamhet Norrbotten startade 1992 och den kommun där konceptet först testades var Arvidsjaur. Sedan dessa har verksamheten spritts till alla kommuner och ingenstans i Sverige är det en så stor andel av skolungdomarna som startar så kallade UF företag som i Norrbotten. Utbildningsutskottet förslag till Barn- och ungdomsnämnden: att bidra med 2,50 kr/invånare till Ung Företagsamhet i Norrbotten. enligt Utbildningsutskottets förslag.

20 Barn- och ungdomsnämnden Bun 19 Problematik i klassrum Ledamot Pekka Hyötylä tar upp de problem som finns i vissa klasser med elever med ADHD diagnos. Barn- och ungdomsnämnden diskuterar frågan.

21 Barn- och ungdomsnämnden Bun 20 Information Ledamot Valle Olsson informerar om arbetet med elever som ej uppnår uppställda mål.

22 Barn- och ungdomsnämnden Bun 21 Delgivningar Följande skrivelse mm delges; Haparanda Stad, 1. Ledningsgruppen Förskola skola: Mötesanteckningar Ledningsgruppen Förskola skola: Mötesanteckningar Språkskolan Kielikoulu Bestyrelse Protokoll Redovisning av bidrag från Föreningen Norden till Alvar Aalto prjektet 5. Rekvisition av bidrag från Sparbanksstiftelsen till Alvar Aalto projektet Skolverket, 6. Ansökan från Crei China Relations and Investment AB om rätt till bidrag och därmed statlig tillsyn för utbildning vid den fristående gymnasieskolan Kinesiska Handels- och Omvårdnadsgymnasiet i Kalix kommun Lapin Liitto, 7. Beslut Lotteriinspektionen, 8. Den svenska spelmarknaden år 2006

23 Barn- och ungdomsnämnden Bun 22 Delegation lägga följande beslut fattade med stöd av delegation till handlingarna: Ann-Christin Wikberg 1 Hjördis Lagnebäck 2 Allan Fjellvind 3 Sven Forsberg 4

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott (18)

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott (18) Kultur- och fritidsutskott 2008-01-09 1(18) Förvaltningshuset, Haparanda Onsdag 2008-01-09 kl. 13.00 16.00 Kåre Strömbäck (s) ordförande Tryggve Kenttä (s) Carina Boman (m) Kurt Lindfors (m), ers för Valle

Läs mer

Sven Forsberg, förvaltningschef Karin Forsslund, sekreterare Kjell Lindgren, kamrer. Barn- och ungdomskontoret 1-7

Sven Forsberg, förvaltningschef Karin Forsslund, sekreterare Kjell Lindgren, kamrer. Barn- och ungdomskontoret 1-7 s Utbildningsutskottet 2008-01-09 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2008-01-09 kl. 08.30 10.45 Kåre Strömbäck (s) ordförande Agneta Franzén (s) Hans Öhman (s) Eine Pirilä (c) Peter Juntti (m), Sven

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2009-09-30 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2009-09-30 kl. 09.00 11.30 Kåre Strömbäck (S) ordförande Agneta Franzén (S) Mia Romppainen (S) Hans Öhman (S) Jouni Slagner (S)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2009-05-27 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2009-05-27 kl. 09.00 15.00 Kåre Strömbäck (S) ordförande Agneta Franzén (S) Mia Romppainen (S) Hans Öhman (S) Rauni Paldanius (S)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott Kultur- och fritidsutskott 2010-05-19 1 Förvaltningshuset i Haparanda Onsdag 2010-05-19 kl. 13.00 16.00 Kåre Strömbäck (S) ordförande Tryggve Kenttä (S) Mia Romppainen (S) Carina Boman (M) Sven Forsberg,

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott Kultur- och fritidsutskott 2009-09-16 1 Förvaltningshuset, Haparanda Onsdag 2009-09-16 kl. 13.00 15.00 Kåre Strömbäck (S) ordförande Tryggve Kenttä (S) Sven Danell (C) ers för Valle Olsson Kurt Lindfors

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott (14)

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott (14) Kultur- och fritidsutskott 2008-11-12 1(14) Förvaltningshuset i Haparanda Onsdag 2008-11-12 kl. 13.00-16.00 Kåre Strömbäck (s) ordförande Tryggve Kenttä (s) Hans Öhman (s) ers för Ann-Sofie Ailovuo (s)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott (14)

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott (14) Kultur- och fritidsutskott 2008-09-10 1(14) Förvaltningshuset, Haparanda Onsdag 2008-09-10 kl. 13.00 16.00 Kåre Strömbäck (s) ordförande Tryggve Kenttä (s) Kurt Lindfors (m), ers för Carina Boman Sven

Läs mer

Sven Forsberg, förvaltningschef Karin Forsslund, sekreterare Paula Pietinhuhta, kost och lokalvårdschef, 35. Barn- och ungdomskontoret 32-39

Sven Forsberg, förvaltningschef Karin Forsslund, sekreterare Paula Pietinhuhta, kost och lokalvårdschef, 35. Barn- och ungdomskontoret 32-39 s Utbildningsutskottet 2009-05-13 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2009-05-13 kl. 08.30-11.30 Kåre Strömbäck (s) ordförande Agneta Franzén (s) Hans Öhman (s) Eine Pirilä (c) Kurt Lindfors (m) ers.

Läs mer

Sven Forsberg, förvaltningschef Karin Forsslund, sekreterare. Barn- och ungdomskontoret 60-69. Barn- och ungdomsnämndens Utbildningsutskott

Sven Forsberg, förvaltningschef Karin Forsslund, sekreterare. Barn- och ungdomskontoret 60-69. Barn- och ungdomsnämndens Utbildningsutskott s Utbildningsutskottet 2008-08-13 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2008-08-13 kl. 08.30 11.00 Kåre Strömbäck (s) ordförande Agneta Franzén (s) Hans Öhman (s) Eine Pirilä (c) Peter Juntti (m), Sven

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott

Barn- och ungdomsnämndens Kultur- och fritidsutskott Kultur- och fritidsutskott 2010-01-13 1 Förvaltningshuset i Haparanda Onsdag 2010-01-13 kl. 13.00-16.30 Kåre Strömbäck (S) ordförande Tryggve Kenttä (S) Carina Boman (M) Mia Romppainen (S) kl 13.45-16.30

Läs mer

Sven Forsberg, förvaltningschef Allan Fjellvind, fritidschef Annika Hansson, kulturutvecklare, sekreterare. Hans Öhman Barn- och ungdomskontoret

Sven Forsberg, förvaltningschef Allan Fjellvind, fritidschef Annika Hansson, kulturutvecklare, sekreterare. Hans Öhman Barn- och ungdomskontoret Kultur- och fritidsutskott 2009-08-12 1(11) Förvaltningshuset, Haparanda Onsdag 2009-08-12 kl. 13.00 15.00 Kåre Strömbäck (s) ordförande Tryggve Kenttä (s) Carina Boman (m) Hans Öhman (s), ers för Ann-Sofie

Läs mer

HAPARANDA STAD. Barn- och ungdomsnämndens Utbildningsutskottet

HAPARANDA STAD. Barn- och ungdomsnämndens Utbildningsutskottet s Utbildningsutskottet 2009-11-25 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2009-11-25 kl. 08.30-11.45 Kåre Strömbäck (s) ordförande Agneta Franzén (s) Hans Öhman (s) Eine Pirilä (c) 65-68, 70-73 Kurt Lindfors

Läs mer

Sven Forsberg, förvaltningschef Kjell Lindgren, sekreterare John Waltari, 43 Arja Martinviita, 44. Barn- och ungdomskontoret

Sven Forsberg, förvaltningschef Kjell Lindgren, sekreterare John Waltari, 43 Arja Martinviita, 44. Barn- och ungdomskontoret s Utbildningsutskottet 2010-08-11 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2010-08-11 kl. 08.30-10:30 Kåre Strömbäck (s) ordförande Agneta Franzén (s) Hans Öhman (s) Lennart Blom (c) Kurt Lindfors (m) ers.

Läs mer

HAPARANDA STAD. Barn- och ungdomsnämndens Utbildningsutskottet 2009-02-25 1

HAPARANDA STAD. Barn- och ungdomsnämndens Utbildningsutskottet 2009-02-25 1 s Utbildningsutskottet 2009-02-25 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2009-02-25 kl. 08.30-12.00 Kåre Strömbäck (s) ordförande Agneta Franzén (s) Hans Öhman (s) Eine Pirilä (c) Peter Juntti (m), Sven

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2008-02-27 1(20)

Barn- och ungdomsnämnden 2008-02-27 1(20) Barn- och ungdomsnämnden 2008-02-27 1(20) Förvaltningshuset i Haparanda Onsdag 2008-02-27 kl. 09.00 16.00 Kåre Strömbäck (s) ordförande Mia Romppainen (s) Hans Öhman (s) Tryggve Kenttä (s) Eine Pirilä

Läs mer

,%/lai^ ^^^^ ^/C?cc^^o.,

,%/lai^ ^^^^ ^/C?cc^^o., SAMMANTRxCDESPROTOKOLL Sld Barn - och ungdomsnämnden 2011-09-07 1 Plats och tid Beslutande Förvaltningshuset ihaparanda Onsdag 2011-09-07 kl. 08.00-17.00 Ida Karkiainen (S) ordförande Agneta Franzen(S)

Läs mer

Sven Forsberg, förvaltningschef Karin Forsslund, sekreterare Kjell Lindgren, kamrer John Waltari, rektor, 5-6. Barn- och ungdomskontoret 1-10

Sven Forsberg, förvaltningschef Karin Forsslund, sekreterare Kjell Lindgren, kamrer John Waltari, rektor, 5-6. Barn- och ungdomskontoret 1-10 s Utbildningsutskottet 2009-01-14 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2009-01-14 kl. 08.30-10.45 Kåre Strömbäck (s) ordförande Agneta Franzén (s) Hans Öhman (s) Eine Pirilä (c) Kurt Lindfors (m) ersättare

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2010-06-02 1

Barn- och ungdomsnämnden 2010-06-02 1 Barn- och ungdomsnämnden 2010-06-02 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2010-06-02 kl. 09.00 12.00 Kåre Strömbäck (S) ordförande Agneta Franzén (S) Rauni Paldanius (S) Hans Öhman (S) Jouni Slagner (S)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (29)

Barn- och ungdomsnämnden (29) Barn- och ungdomsnämnden 2008-05-28 1(29) Språkskolan i Haparanda Tisdag 2008-05-28 kl. 08.00 14.00 Kåre Strömbäck (s) ordförande Mia Romppainen (s) Hans Öhman (s) Tryggve Kenttä (s) Jouni Slagner (s)

Läs mer

HAPARANDA STAD. Barn- och ungdomsnämndens Utbildningsutskottet 2008-05-19 1

HAPARANDA STAD. Barn- och ungdomsnämndens Utbildningsutskottet 2008-05-19 1 s Utbildningsutskottet 2008-05-19 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2008-05-19 kl. 08.30 12.00 Kåre Strömbäck (s) ordförande Agneta Franzén (s) Hans Öhman (s) Eine Pirilä (c) Peter Juntti (m), Sven

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning PROTOKOLL 2010-09-20 09-25 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2010-09-19 Kommun: HAPARANDA Plats: Residensgatan 17 Dnr: 201-7577-10 Rösträkningen och fördelningen av mandaten

Läs mer

d^oyura ^n^c^«^^ ci,^'..^1^ ^

d^oyura ^n^c^«^^ ci,^'..^1^ ^ KALLELSE Barn och ungdomskontoret 2012-01-26 Ledamöterna ibarn- och ungdomsnämnden Ersättarna för kännedom Tid: 2012-02-01 kl 08:30 Plats: Hamnskär Föreläsning Focus Matglädje kl 08:30-11:00 Kristina Wikström

Läs mer

HAPARANDA STAD sida SAMMANTRÄD ESPROTA KOLL. Barn- och ungdomskontoret. ^^a ^^^^^^ Gc^2^,,-

HAPARANDA STAD sida SAMMANTRÄD ESPROTA KOLL. Barn- och ungdomskontoret. ^^a ^^^^^^ Gc^2^,,- sida SAMMANTRÄD ESPROTA KOLL s Utbildningsutskottet 0-03-09 Plats och tid Beslutande Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 0-03-09 kl. 08.30 -.00 Kåre Strömbäck (S) ordförande Ida Karkiainen (S) Agneta Franzen

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.20. Annsofi Ramevik (s), Ordförande Magnus Lundquist (s) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.20. Annsofi Ramevik (s), Ordförande Magnus Lundquist (s) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.20 Annsofi Ramevik (s), Ordförande Magnus Lundquist (s) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg, Barn- och utbildningschef

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2013-09-17, kl 1400-1715 ande Åke Johdet, s Göte Eriksson, s Ingvar Kauppi, s Vesa Hiltunen, s Britta Tervaniemi, v Markus

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Sven Forsberg, förvaltningschef Karin Forsslund, sekreterare Gretha Wikgren, 33 Paula Pietinhuhta, kost- och lokalvårdschef, 34-36

Sven Forsberg, förvaltningschef Karin Forsslund, sekreterare Gretha Wikgren, 33 Paula Pietinhuhta, kost- och lokalvårdschef, 34-36 s Utbildningsutskottet 2010-05-19 1 Förvaltningshuset Haparanda Onsdag 2010-05-19 kl. 08.30-11:30 Kåre Strömbäck (s) ordförande Agneta Franzén (s) Hans Öhman (s) Carin Kerttu (c) Kurt Lindfors (m) ers.

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 12 oktober kl. 14.00-17.15 ande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson (C), 2:e vice

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-10-20, kl 0900-1100 ande Åke Johdet, S Markus Forsberg, V, 44-48, 51 Pirkko Heikkilä, V Övriga deltagande Ingegerd Mäki,

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2012-05-28 13 Plats och tid Gallejaur, klockan 08.00-13.00. Beslutande Marcus Lundberg (s), ordförande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, kl. 14.00-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Ing-Marie Arwidsson (kd), 1:e vice ordf. Anders Johansson (kd) Sven Krafft (s) Veronica

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 1(10) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Therese Leufvén (c), tjänstgörande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Kommunkansliet, den, kl. 13.00-13.15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:a vice ordförande Tf.

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Bergslagens medeltidsmuseum, onsdagen den 9 september 2015, klockan 18.00 20:00 ande Övriga närvarande Elizabeth Pettersson (s), ordförande, Åke Andersson (v),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 41 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 42 Månadsuppföljning januari - april 2018 2018/1165 5 43 Ansökan om investeringsbidrag 2018 2018/1117

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2013-03-11 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Arvidsjaur, klockan 08.30-12.00. Beslutande Johan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2012-04-17 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 08.30-12.00. Beslutande Marcus

Läs mer

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut BESLUTANDE Britta Flinkfeldt Peter Roslund ÖVRIGA DELTAGARE Kajsa Myrberg, kansliet Kjell-Åke Halldén, kansliet, sekreterare Lars Alriksson Kjell-Åke

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.30

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.30 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.30 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Åke Carlsson (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s)

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Plats och tid Beslutande D-skolan, kl 13.15 17.05. Bror Sterner (s) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman (s) Birger Svensson (s) Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Stefan

Läs mer

Kommunstyrelseförvaltningen

Kommunstyrelseförvaltningen 1(11) Plats och tid Tjädernhuset, Vargen, kl. 13.00-15.55 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista sidan

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

BN AU PROTOKOLL

BN AU PROTOKOLL BN AU PROTOKOLL HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA 1(11) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-10.20 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (8)

Kultur- och fritidsnämnden (8) Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-17 1(8) och tid Beslutande Sammanträdesrummet Femlingen, Kommunhuset Älmhult. Onsdagen den 17 december 2014 kl 14.30-16.45 Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2014-03-03 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Arvidsjaur, klockan 08.30-10.30. Beslutande Marcus

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.15 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 2015 Kallelse

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 2015 Kallelse HAPARANDA STAD BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 2015 Kallelse Tid: Onsdag 2015-02-11 kl 09:00 Plats: Hamnskär Föredragningslista Nr Ärende Diarienr Föredragande 1 Godkännande av dagordning 2 Val av justerare 3

Läs mer

2009-01-26. Ånge kommunkontor onsdag 28 januari 2009. Ann-Catrin Nyberg. Stiven Wiklund. Björn Magnusson

2009-01-26. Ånge kommunkontor onsdag 28 januari 2009. Ann-Catrin Nyberg. Stiven Wiklund. Björn Magnusson 1 (10) Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, måndag den 26 januari 2009, kl 09.00-14.00 Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund

Läs mer

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP)

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-05-15 1 (28) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-8 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkansliet, Säffle bibliotek, klockan 09.00-12.40 Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Ingrid

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 17 Föreningsbidrag 2011... 19 18 Redovisning av intern kontrollplan för 2010... 20 19 Budgetramar 2012 2014... 21 20 Mål och satsningar 2011-2014... 22 21 Reglemente för fritids- och

Läs mer

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014.

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 1 Dnr 2014/59-805 KS Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. Riksidrottsstyrelsen har beslutat att från och med 1 januari 2014 införa nya föreskrifter vad gäller

Läs mer

Bengt Sandberg (MP) Therese Mancini (S) Gunnar Selstam (C) Kent Östergren (S) Britt Lindgren (C) Therese Mancini (S) 61-62

Bengt Sandberg (MP) Therese Mancini (S) Gunnar Selstam (C) Kent Östergren (S) Britt Lindgren (C) Therese Mancini (S) 61-62 Plats och tid Kommunhuset, Lokal Hållö, Kungshamn, fredagen den 21 september 2018 kl 08:30 Beslutande Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S), 2:e

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott - delegering 2010-03-01 8 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-16.00. Beslutande Jerry Johansson (s),

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-03-22, kl 0900-1035 ande Åke Johdet, S Markus Forsberg, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, tf. kultur-

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott - delegering 2010-01-25 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-15.00. Beslutande Jerry Johansson (s),

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

ARBETSBESKRIVNING BARN - UNGDOM - KULTUR - FRITID

ARBETSBESKRIVNING BARN - UNGDOM - KULTUR - FRITID ARBETSBESKRIVNING BARN - UNGDOM - KULTUR - FRITID Barn- & Ungdomskontoret FÖRVALTNINGSCHEF, Sven Forsberg Beredning, huvudföredragande och effektuering av Barn- och ungdomsnämndes beslut Kontakter med

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27. Ledamöter Helena Öhlund, KS ordförande Anita Karlsson, PRO

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27. Ledamöter Helena Öhlund, KS ordförande Anita Karlsson, PRO 1 (7) Tid: Kl 14.00-16.00 Plats: Bäcken Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Karl-Erik Sjöberg, SPF Aina Hortlund, SKPF Sterling Nilsson, DHR Ulla-Britt

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 15 mars 2012 kl. 14.00-15.50 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Susanne Sjögren, 2:e vice ordf. (s) Olivia Fransson (kd) Sven

Läs mer

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Jenny Delén (M), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Sven Magnusson

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-11-02 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Övriga

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 09.00-11.10 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223 Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 16.30 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s) ers Annica Blomgren (s) Ove Torpman

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

94 Information avseende investering Skogsgläntan/Lillberget. 97 Interkommunal ersättning (IKE) och bidragsbelopp

94 Information avseende investering Skogsgläntan/Lillberget. 97 Interkommunal ersättning (IKE) och bidragsbelopp Barn- och utbildningsutskottet Ärendelista Måndag 1 december 2014 89 Godkännande av föredragningslista 90 Ekonomisk rapport 91 Detaljbudget 2015 92 Kvalitetsrapporter för läsåret 2013/14 93 Jämförelsetal

Läs mer

Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan

Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-06-04 1-11 Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan 10.40-12.35. ande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C), första vice ordförande

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars Bäckström (c) Marie Viberg (c)

Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars Bäckström (c) Marie Viberg (c) Barn- och utbildningsutskottet 2014-04-14 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2014-04-14, kl 13.00-16.10 Beslutande Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Bildningsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande

Bildningsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.50 Ajournering kl. 14.30 14.45. Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (L) Fredrik Jönsson (C) Angelie Fröjd (M) Kim

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 11 februari 2004 klockan 08.30-12.00. Inga-Lill Dahlin Sekreterare. Kommunkontoret, 2004-02-16

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 11 februari 2004 klockan 08.30-12.00. Inga-Lill Dahlin Sekreterare. Kommunkontoret, 2004-02-16 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 11 februari 2004 klockan 08.30-12.00 Se närvarolista Övriga deltagande

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(7)

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(7) REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(7) I anslutning till vad i skollagen och socialtjänstlagen är föreskrivet om den kommunala organisationen för skolan respektive barnomsorgen skall följande gälla

Läs mer

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Notariet, kommunhuset i Högsby kl. 8.30 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla Abrahamsson,

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Folkets Park kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot

Folkets Park kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Sida 1 (19) Plats och tid Folkets Park kl 10.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.45 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(14) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.20 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Sara Hansson (S), tjänstgörande ers. Katrine Mattsson

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer