Protokoll. Mötets öppnande 1 Adrian Kandell hälsade alla närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll. Mötets öppnande 1 Adrian Kandell hälsade alla närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat."

Transkript

1 Protokoll Sammanträde Årsmöte i Fjälevikens Samfällighetsförening Datum Plats Deltagare Fjäle Brygga 47 personer. Mötets öppnande 1 Adrian Kandell hälsade alla närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. Godkännande av dagordning 2 Dagordning godkändes. Fastställande av röstlängd 3 Röstlängd upprättades och 33 personer var röstberättigade. Fråga om mötets behöriga utlysande 4 Mötet beslutade godkänna utlysandet av mötet. Val av ordförande för mötet 5 Till ordförande för mötet valdes Lars Karlsson. Val av sekreterare för mötet 6 Till sekreterare för mötet valdes Eva-Lisa Ä Jonsson. Val av två justerare att jämte ordförande justera mötesprotokollet Samt vara rösträknare Till att justera dagens protokoll och vara rösträknare valdes Lisa di Paolo och Rune Flyrén. Föregående årsmötesprotokoll 8 Föregående årsmötesprotokoll godkändes och lades till handlingarna. Val av rösträknare 9 Se 7 Styrelsens verksamhetsberättelse 10 Styrelsens verksamhetsberättelse lades ut på hemsidan före årsmötet. Håkan Svensk redogjorde för den och stämman att beslutade godkänna verksamhetsberättelsen och lägga den till handlingarna. Styrelsens förvaltningsberättelse 11 Styrelsens förvaltningsberättelse/ekonomisk rapport har skickats ut till samtliga medlemmar före årsmötet. Håkan Svensk redogjorde för den och stämman beslutade att godkänna förvaltningsberättelsen/ekonomisk rapport och 1(6)

2 lägga även den till handlingarna. Revisorernas revisionsberättelse 12 Revisionsberättelse för per föredrogs av Hans Äng. Stämman beslutade godkänna revisionsberättelsen och lägga den till handlingarna. Med tillägg att i framtiden ska även revisionsberättelsen läggas ut på hemsidan före årsmötet. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen omfattar Fastställande av styrelsens förslag till verksamhetsplan och budget för nästkommande år Fastställande av årsavgifter/styrelsens förslag Arvoden till styrelse och övriga befattningshavare 13 Revisorerna föreslår, att mötet beviljar styrelsen full ansvarsfrihet för verksamhetsåret Stämman beslutade i enlighet med revisorernas förslag. 14 Inga stora planer för närmaste året. Håkan Svensk redogör för budgeten (vilken fanns med i kallelsen) Stämman beslutade att godkänna och lägga den till handlingarna. De diskussioner som kom upp om avgiftshöjningar redovisas under 15. Förslag kom även om kvartersombud vilket stämman gav styrelsen uppdrag att utreda och åtgärda. 15 Styrelsen föreslåt att nuvarande årsavgift behålles (1500 kr per år). Stämman beslutade enligt styrelsens förslag. Ang. obebyggda tomter så enades stämman, efter en del diskussion, om att godkänna den stegvisa ökning av avgift från nuvarande 200 kr till att år 2016 öka till 300 och år 2017 ökas till 400 kr som stämman beslutade om förra året. Därefter ska det åter tas upp på årsstämman år Dock med en reservation, Lena Nordgren reserverade sig mot beslutet. 16 Håkan Svensk redogjorde för arvodena. Stämman beslutade att arvoden till styrelse och övriga befattningshavare ska vara oförändrade. Val av ordförande för en tid av 2 år 17 Valberedningen föreslår Adrian Kandell som ordförande för 2 år. Stämman beslutade i enlighet med valberedningens förslag. Val av sekreterare för en tid av 2 år 18 Valberedningen föreslår omval av Eva-Lisa Ä Jonsson som sekreterare för 2 år, Stämman beslutade i enlighet med valberedningens förslag. Val av ledamot för en tid av 2 år 19 Valberedningen föreslår omval av Ann Margret Ward Flyrén som ledamot för 2 år. Samt tillkommer det även ett fyllnadsval för en ledamot på 1 år, där valberedningen 2(6)

3 föreslår Britt Westerlund. Stämman beslutade i enlighet med valberedningens förslag. Val av en hamnfogde för en tid av 2 år Val av två vattenfogdar för en tid av 2 år Val av två revisorer för en tid av 1 år Val av två revisor suppleanter för en tid av 1 år Val av två valberedare för en tid av 1 år 20 Valberedningen har inget förslag. Detta skjuts upp till efter motionerna 30, och tas upp igen under Valberedningen föreslår omval av Hans Persson som vattenfogde för 2 år och han får hjälp av Rune Wallén. Stämman beslutade i enlighet med valberedningens förslag 22 Valberedningen föreslår omval av Hans Äng och Lena Nordgren som revisorer för 1 år. Stämman beslutade i enlighet med valberedningens förslag. 23 Valberedningen föreslår omval av Annika Häger och Anna Kandell som revisorssuppleanter för 1 år. Stämman beslutade i enlighet med valberedningens förslag. 24 Stämman beslutade att till valberedare för en tid av 1 år välja Rune Flyrén och Lisa di Paolo. Hamnverksamhet 25 Lars Karlsson delgav stämman att det bildats en grupp om 3 personer, Hans Persson, Kent Flyrén och Herman Jonsson för att iordningställa för vatten och el ner till hamnen. Hans P meddelar att det saknas en del matr. för att iordningsställa detta. Kommer att åtgärdas så snart det går. Hans P ber samtidigt om hjälp av båtplatsägare för handgrävning m.m. Skogar och allmänningar 26 Herman Jonsson och Mats Johansson (skogsfogdar) har fått uppdraget att omarbeta naturvårdsplanen. Herman redogjorde för hur de tänkt när de kopierade och skrev under den redan gällande naturvårdsplanen. Styrelsen fick, av stämman, uppdraget att utforma riktlinjer för fällning/röjning av allmänning. Vattenfrågan 27 Hans Persson informerar om att vattenprov tagits och att resultatet ligger utlagt på hemsidan. Ingen förändring mot tidigare år. Vår förening har skickat in dessa prover vartannat år och de som utför vattenproverna föreslår provtagning var 3:e år och med tanke på kostnader och besvär (måste skicka iväg med bussgods numera) föreslår Hans att vi ändrar till att skicka in vart 5: e år vilket stämman även beslutade. 3(6)

4 Kranarna ska vara stängda är efter 1 april! Vägar 28 Asfalt har lagts (av NCC) på Hamnvägen till en kostnad av kr. Resultatet blev mycket bra. Vägbulornas vara eller icke vara diskuterades. De flesta överens om att hastigheten på Ostnäsvägen har sänkts, vilket var avsikten med bulorna. Sedan påpekades det att dessa bulor inte var lagliga och den frågan bör tas upp med Finnika vägförening, som dock redan har godkänt dessa bulor. Önskemål kom även att vi bör yrka på ersättning från Finnika vägförening om ersättning för bulorna då det är deras väg. Aktiviteter Arbetsdagen 2016 blir den 9 juli. Olle Ström och Anders Åhlström samordnar och fördelar aktiviteterna. Anmälningar till arbetsdagen togs upp i samband med årsmötet. De som inte närvarade vid årsmötet ombads, i årsmöteskallelsen, meddela om man avser delta i arbetsdagen eller inte. Ansvarig för kvällens aktiviteter är de boende på Brittvägen, Tornslingan och Ostnäsvägen. Då det i år bara var en vecka mellan midsommar och den första helgen i juli, som normalt är arbetsdagen, beslöts det förra året att arbetsdagen 2016 ska vara den 9 juli så att det blir normala 2 veckor mellan. Då det senare under mötet framkom önskemål om 2 arbetsdagar tar jag upp det här då det passar in bättre. Förslaget är att ha 2 arbetsdagar, men bara arbetsplikt på en av dessa. Ingen fest på dessa dagar utan det skall ändå vara arbetsdagsfest i juli. Stämman beslutade att godkänna detta och styrelsen fick uppdraget att ta fram vilka 2 dagar som passar. Val av arbetsdagsledare för år , styrelsen har fått in förslag om Kent Flyrén. Stämman beslutade att godkänna förslaget. Kent får själv välja vem han vill ha med sig. Behandling av förslag och motioner som eventuellt kommit styrelsen tillhanda 30 5 st. motioner har lämnats in. Se kallelsen för årsmötet, samt löst blad när ni kom till mötet. Vi börjar vi med motion nummer 5, angående att ha en Husfogde. Stämman beslutade enligt styrelsens rekommendation att bifalla motionen. Styrelsen får uppdraget att utse husfogdar. Motion nummer 1. Hamnen bör vara enskilt ansvarsområde. Stämman beslutade enligt styrelsens rekommendation att a) hamnsektionen ska fortsätta ingå i huvudföreningen. b) utgår om (vilket redan har beslutats) husfogdar ska 4(6)

5 utses enligt motion 5. c) arvodet till hamnfogdarna ska bekostas av hamnsektionen. Motion nummer 2. Gardiner i brygghuset. Då detta redan beslutats av styrelsen återgår det till styrelsen att åtgärda. Motion nummer 3. Omfördelning av ansvar för festarrangeman. Stämman beslutade enligt styrelsens första förslag, att nuvarande konstellation Ostnäsvägen, Brittvägen och Tornslingas delas enligt följande: Brittvägen som egen och Ostnäsvägen och Tornslingan som en. Den nya ansvarsfördelningen kommer att läggas ut på hemsidan under rubriken Bra att veta och sedan länken bra att veta Motion nummer 4. Omarbetning av skogsplan. Styrelsen har inte gett någon rekommendation om denna motion då skogfogdarna hade fått uppdraget att göra ny naturvårdsplan. Stämman beslöt, efter stor och ganska lång diskussion att frågan är besvarad i 26 Skogar och allmänningar, men stämman beslöt även att skogsfogdarna tillsammans med styrelsen ska samarbeta vid större avverkningar. Övriga frågor 31 - Hjärtstartaren finns monterad i tvättstugan, önskemål finn om att flytta den till brygghuset. Finns ett hjärtstarsregister som vi ska registrera oss i och Solveig Bergqvist tog på sig den uppgiften på förra årsmötet samt även att ordna kurser. Skyltar ska sättas upp om var den är uppsatt. Styrelsen fick uppdraget att ordna detta. - Önskemål har inkommit till styrelsen att bryggan och brygghuset ska ha rökförbud (brandrisk) och djurförbud (allergier). Detta för att bryggan och brygghuset ska kunna nyttjas av alla i föreningen. Stämman beslutade att bifalla detta. Samt även att brygghuset inte skall användas som omklädningsrum, byta om kan man göra på toa. -Hans Persson informerar om att hamnen får stora problem med landhöjningen och att flera bårplatser blir obrukbara inom en snar framtid. Föreslår att föreningen ska ha hembudsrätt på båtplatser som blir till salu. Detta skall utredas av styrelsen tillsammans med båtplatsägaren. -till sist, till ny hamnfogde valdes Lars Karlsson 5(6)

6 6(6)

Protokoll Årsstämma 2015-04-25 Folkets Hus i Gusum

Protokoll Årsstämma 2015-04-25 Folkets Hus i Gusum Sidan 1 av 5 Ekonomiska Föreningen S:t Anna Skärgård 725000-5308 Protokoll Årsstämma 2015-04-25 Folkets Hus i Gusum 1 Mötets öppnande Ekonomiska Föreningens ordförande, Bengt Imberg, hälsade alla deltagare

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby Mötesdatum 2014-03-27 Protokoll från årsmöte 2014 01-24 Tid 2014-03-27 kl 18.30-21.00 Plats: Restaurang Uncle Joe s, Visby Sekreterare: Annika Aalto Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Torsten Rundby 01

Läs mer

Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013

Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013 Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013 Vallbovägens vägförening 2013-03-26 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2013-03-26 på Flommens Golfklubb. Närvarande enligt bifogad närvarolista. Dagordning.

Läs mer

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Plats: World Trade Center, Stockholm Tid: Lördagen 22 Mars 2014 kl 9.08-11.05 1 Mötets öppnande Förbunds ordförande Daniel Norrgård hälsade alla varmt

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Datum och tid: 2016-03-13, kl. 11.20 14.00. Plats: Scandic Frimurarhotellet, St Larsgatan 14, Linköping. 1. Mötets öppnande. Ordförande Jesper

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland Tid 2015-04-16 kl 18.30 21.00 1-24 Plats: Restaurang Visborg, Visby Sekreterare: Ulf Jönsson Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Ebbe Sundberg 1 Mötets

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi får nyttja

Läs mer

Protokoll för vid Brantens Byalags årsmöte den 14 mars 2017

Protokoll för vid Brantens Byalags årsmöte den 14 mars 2017 Protokoll för vid Brantens Byalags årsmöte den 14 mars 2017 1 Mötets öppnande Styrelens ordförande Lena Westin förklarade mötet öppnat. 2 Medlemsupprop, upprättande av röstlängd, granskning av fullmakter

Läs mer

PROTOKOLL årsstämma 30 mars 2014

PROTOKOLL årsstämma 30 mars 2014 PROTOKOLL årsstämma 30 mars 2014 Närvarande Se röstlängd. 1. Årsstämman öppnas Ordförande Jan Olov Westerberg förklarade stämman öppnad och gick igenom vissa praktiska frågor. 2. Val av ordförande för

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA I KOLBOTTENS FASTIGHETSÄGAREFÖRENING DEN 22 APRIL 2017

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA I KOLBOTTENS FASTIGHETSÄGAREFÖRENING DEN 22 APRIL 2017 PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA I KOLBOTTENS FASTIGHETSÄGAREFÖRENING DEN 22 APRIL 2017 Kl. 15.00 i Tullhuset, Dalarö 1. Upprättande av röstlängd Föreningens ordförande Lennart Preutz förklarade

Läs mer

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna Stämmans öppnande Peter Bergman öppnade stämman och hälsade alla medlemmar välkomna. 1. Val

Läs mer

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat.

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat. Fört vid årsmöte den 25 februari 2017. Plats: Allianslokalen i Alunda Närvarande: se särskild närvarolista PROTOKOLL 1 Mötets öppnande Olle hälsade välkommen till årsmötet 2017. Lennart Johansson ordförande

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2016-03-10 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2a & b. Röstlängd/närvarolista & fullmakter Bilaga 3. Verksamhetsberättelse

Läs mer

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5)

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) Årsmöte Datum: 24 februari 2015 Tid: 19.00 20.30 Plats: Brf Vårvindens festlokal, Vårvädersvägen 6 B Närvarande: 16 områden, 23 röstberättigade 1 Mötets öppnande Ordföranden

Läs mer

Årsstämma 2013-05-14 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2013-05-14 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick Årsstämma 2013-05-14 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Lagerbladet, Snickaregatan 22 Datum: 2013-05-14 Utskriven: 2013-05-15 Närvarande medlemmar: 54

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Protokoll nr: Datum: Sammanträdeslag: Sidor: Paragraf: 5-01 200-04-07 ÅRSTÄMMA 1 (6) 1-22

PROTOKOLL. Protokoll nr: Datum: Sammanträdeslag: Sidor: Paragraf: 5-01 200-04-07 ÅRSTÄMMA 1 (6) 1-22 VÄSTRA GÖTALANDS DÖVAS LÄNSFÖRBUND PROTOKOLL Protokoll nr: Datum: Sammanträdeslag: Sidor: Paragraf: 5-01 200-04-07 ÅRSTÄMMA 1 (6) 1-22 Sign: Plats: Kommunfullmäktiges sal, Stadshus i Skövde Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping Närvarande:14 personer enligt bifogad närvarolista. Mötets öppnande: Mötesordförande: Mötessekreterare:

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen.

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. Närvarande: Ett 30-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Datum: 2019-03-27 Plats: Landeryds Golfklubb, Linköping Närvarande: 26 st medlemmar Bilaga 1) Närvarolista (endast i sekreterarpärmen, namn publiceras ej

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne.

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Plats: Föreningshuset Steffens Minne Tid: 2016-04-24 Närvarande: 44 röstberättiga medlemmar 1 Föreningens ordförande Maria Ahlén öppnade

Läs mer

Hans Larsson och Bengt Johansson valdes till justeringsmän.

Hans Larsson och Bengt Johansson valdes till justeringsmän. Protokoll vid Lungviks Hamnförenings årsmöte Onsdagen den 11 mars 2015 Ungdomshemmet Örnsköldsvik 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf Lindgren öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Kort information genomfördes

Läs mer

Protokoll. Fört vid föreningsstämma med Johanstorp stugägares ek.förening 19/5-13.

Protokoll. Fört vid föreningsstämma med Johanstorp stugägares ek.förening 19/5-13. Protokoll Fört vid föreningsstämma med Johanstorp stugägares ek.förening 19/5-13. 1 Stämmans öppnande 2 Dagordning Ordförande Hans Zetterström hälsade alla välkomna till årsstämman och förklarade densamma

Läs mer

2011-06-15. 2. Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Anette Eliesersson.

2011-06-15. 2. Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Anette Eliesersson. Hulta Samfällighetsförening Protokoll för ordinarie föreningsstämma 2011-06-15 1. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Dagordningen justerades med punkt 12a val av ordförande

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

BRÅBACKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6)

BRÅBACKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) BRÅBACKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) 1 Stämmans öppnande Ordförande Lennart Eriksson hälsade välkomna och förklarade stämman öppnad. 2 Röstlängd Röstlängd upprättades. Närvarande var 30 fastigheter. Se

Läs mer

Årsstämma 2011-05-16 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2011-05-16 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick Årsstämma 2011-05-16 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Lagerbladet, Snickaregatan 22 Datum: 2011-05-16 Utskriven: 2011-05-17 Närvarande medlemmar: 44

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

PROTOKOLL GESSIE VILLASTADS SAMFALLIGHETS FORENING ÅRSSTÄMMA

PROTOKOLL GESSIE VILLASTADS SAMFALLIGHETS FORENING ÅRSSTÄMMA PROTOKOLL GESSIE VILLASTADS SAMFALLIGHETS FORENING ÅRSSTÄMMA ONSDAGEN DEN 25 APRIL 2012 Protokoll vid Gessie Villastads Samfällighetsförenings årsstämma Org nr 717905-4346 Plats: Samfällighetsförenings

Läs mer

Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal.

Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal. Protokoll Årsstämma 2009 Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal. 1. MÖTETS ÖPPNANDE Björn Ericsson öppnade stämman och

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 PFK Sida 1 (5) Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 Tid: 2008-02-26 klockan 18.30 19.15 Plats: Lektionssal 7 därefter Mässen Kvarn 1 Mötets öppnande Ordförande Lars-Örjan Hovbrandt hälsade

Läs mer

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala 1 Årsstämmans öppnande Förbundsordförande Ann Lindström hälsade alla välkomna och förklarade Årsstämman öppnad. 2 Val av ordförande

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY STADGAR FÖR SVERIGES HÄRADSALLMÄNNINGSFÖRBUND Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena 2016-05-20 och 2017-05-XY ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

TOFSÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING FÖRENINGSSTÄMMA

TOFSÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING FÖRENINGSSTÄMMA TOFSÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING FÖRENINGSSTÄMMA 2011-04-17 Plats: Folkets Hus, Trosa PROTOKOLL 1. Föreningsstämmans öppnande Ordföranden Owe Nyquist hälsade alla välkomna och förklarade föreningsstämman öppnad.

Läs mer

Protokoll från Sydsvenska Bouleförbundets årsmöte 2016

Protokoll från Sydsvenska Bouleförbundets årsmöte 2016 1 Protokoll från Sydsvenska Bouleförbundets årsmöte 2016 Tid: 2015-03-19 kl. 15.00 Plats: Tommarps Bygdegård Kallade: Samtliga klubbar i distriktet Närvarande: HBK, KLL, KÄR, KÄV, LBO, RON, RVK, SIM, TBG,

Läs mer

Plats: Hyresgästföreningens lokal, Fredrikas Gård 1. 1 Mötets öppnande Sven Bjerèn öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Plats: Hyresgästföreningens lokal, Fredrikas Gård 1. 1 Mötets öppnande Sven Bjerèn öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 1(9) Föreningsstämma Tid: 2015-03-24 Plats: Hyresgästföreningens lokal, Fredrikas Gård 1 Protokoll 1 Mötets öppnande Sven Bjerèn öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Ordförande Sven Bjerèn valdes

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet för Norra Havsängens Tomtägarförening och Norra Havsängens Samfällighet. Tomtägarföreningen

Protokoll fört vid årsmötet för Norra Havsängens Tomtägarförening och Norra Havsängens Samfällighet. Tomtägarföreningen Protokoll fört vid årsmötet 2008 för Norra Havsängens Tomtägarförening och Norra Havsängens Samfällighet Tid: 2008-06-15 kl. 10.00-11.45 Plats: Norra Havsängens hamn Tomtägarföreningen 1 Ordförande förklarar

Läs mer

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Ärende: Årsmöte i Sunds Samfällighetsförening 2016 Tid: Lördagen den 19 mars 2016 kl. 1000-1130 Plats: Närvarande: Finska föreningens lokal, Lånesta

Läs mer

LJUNGHUSENS VÄGFÖRENING

LJUNGHUSENS VÄGFÖRENING LJUNGHUSENS VÄGFÖRENING Protokoll fört vid 2016 års stämma för Ljunghusens Vägförening. Plats; musiksalen på Ljungenskolan, Ljunghusen Torsdagen den 21:e april 2016 kl. 19:00-21.30 På stämman deltog totalt

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Närvarande: 14 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Höganäs Roddförening, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb

Läs mer

Uthammar Udds Samfällighetsförening

Uthammar Udds Samfällighetsförening Uthammar Udds Samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie årsstämma lördagen den 9 juli 2016 kl 10.00 i Smedjan Uthammar. Närvarande enligt deltagarlista (bilaga 1) 1 Ordförande Karl-Åge Skansberg

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

Samfällighetsföreningen Blästad

Samfällighetsföreningen Blästad PROTOKOLL Årsstämma Fredag den 9 mars 2018 kl. 19.00 Blästadsskolans matsal 1. Öppnande Ordförande Bo Einarsson hälsade välkommen samt förklarade stämman för öppnad. 2. Fastställande av röstlängd 43 hushåll

Läs mer

Lycksta Samfällighetsförening PROTOKOLL Sid 1 (5) Datum

Lycksta Samfällighetsförening PROTOKOLL Sid 1 (5) Datum Lycksta Samfällighetsförening PROTOKOLL Sid 1 (5) Närvarande Se separat närvarolista. Slag av sammanträde ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA INOM LYCKSTA SAMFÄLLIGHET Kl. 19:00 Plats Föreningslokalen Lycksta Sekreterare

Läs mer

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet Att fastställas vid årsmöte med Föreningsalliansen i Staffanstorp den 29 mars 2016. Dagordningens innehåll regleras av stadgarna 19 Ärenden vid årsmötet Förslag till dagordning 1 Fastställande av röstlängd

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem. 1 Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem. 1 Årsmötets öppnande. Årsmötet öppnades av föreningens ordförande Lars-Erik Walter som med

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2012-05-23 1 19 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 29 st. varav en med fullmakt.

Läs mer

Protokoll för vid Brantens Byalags årsmöte den 21 mars 2018

Protokoll för vid Brantens Byalags årsmöte den 21 mars 2018 Protokoll för vid Brantens Byalags årsmöte den 21 mars 2018 1 Mötets öppnande Styrelens ordförande Fredrik Kihlman förklarade mötet öppnat. 2 Medlemsupprop. Samtliga närvarande prickades av. 3 Fråga om

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

Protokoll SMFF förbundsstämma 2011

Protokoll SMFF förbundsstämma 2011 SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND Förbundsstämma 2011-03-27 1 (5) Protokoll SMFF förbundsstämma 2011 Den 27 mars 2011, Quality Hotel Ekoxen, Linköping Närvarande: Ett 30-tal personer var närvarande, representerande

Läs mer

Protokoll fört vid Årsstämma med Fågelsudds Samfällighetsförening

Protokoll fört vid Årsstämma med Fågelsudds Samfällighetsförening Protokoll fört vid Årsstämma 2015 2016 med Fågelsudds Samfällighetsförening Datum: 2016-07-24 Mötesplats: Slakmöre Bygdegård 1 Mötets öppnande Samfällighetens ordförande Anders Elowson hälsar alla närvarande

Läs mer

Tid Lördagen den 29 mars kl Kvibergs idrottscenter, Göteborg Närvarande Röstberättigade 12 ombud Omfattning 1 20 Bilagor

Tid Lördagen den 29 mars kl Kvibergs idrottscenter, Göteborg Närvarande Röstberättigade 12 ombud Omfattning 1 20 Bilagor Årsmötet 2008 Protokoll Tid Lördagen den 29 mars kl. 13.00 16.00 Plats Kvibergs idrottscenter, Göteborg Närvarande Röstberättigade 12 ombud Omfattning 1 20 Bilagor 1 Mötets öppnande Förbundsordförande

Läs mer

Årsstämma i södra Fiskebäcks samfällighetsförening lördagen den 6 augusti 2016

Årsstämma i södra Fiskebäcks samfällighetsförening lördagen den 6 augusti 2016 Årsstämma i södra Fiskebäcks samfällighetsförening lördagen den 6 augusti 2016 1 Årsstämman öppnades av ordförande Britt Lerneby och närvarande ca 25 personer hälsades välkomna. En tyst minut hölls för

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 Närvarande: Ett 35-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Birgitta

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2018-03-21 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2. Röstlängd/närvarolista Bilaga 3. Verksamhetsberättelse 2017 Bilaga

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA 2010-07-28 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA Före årsmötesförhandlingarna hälsade vice ordföranden Britt-Marie Fröjdhammar medlemmar och gäster välkomna. Traditionsenligt

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETS ÅRSMÖTE I FOLKETS HUS, SPARREHOLM LÖRDAGEN DEN 4 JUNI 2016.

PROTOKOLL FÖRT VID LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETS ÅRSMÖTE I FOLKETS HUS, SPARREHOLM LÖRDAGEN DEN 4 JUNI 2016. PROTOKOLL FÖRT VID LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETS ÅRSMÖTE I FOLKETS HUS, SPARREHOLM LÖRDAGEN DEN 4 JUNI 2016. Före mötet presenterade Landskapsarkitekten Lise Hellström framtagen Skötsel och Rekreationsplan. 1.

Läs mer

Protokoll. Fört vid Svenska Budo & Kampsportsförbundets förbundsstämma för verksamhetsåret 2015.

Protokoll. Fört vid Svenska Budo & Kampsportsförbundets förbundsstämma för verksamhetsåret 2015. Protokoll Fört vid Svenska Budo & Kampsportsförbundets förbundsstämma för verksamhetsåret 2015. Tid: lördagen den 19 mars 2016 kl. 14.00 16.30 Plats: World Trade Center, Kungsbron, Stockholm 1. Stämmans

Läs mer

Österskärs Vägförening

Österskärs Vägförening PROTOKOLL fört vid ordinarie föreningsstämma med Österskärs Vägförening hållet i Österskärs skola, Österskär torsdagen den 20 april 2017 klockan 19.00 22.00. 1 Föreningsstämman öppnas. Vägföreningens ordförande,

Läs mer

SPF Trångsundsveteranerna

SPF Trångsundsveteranerna Årsmötesprotokoll fört vid SPF Trångsundsveteranernas årsmöte den 18 februari 2014 kl 12.00 i Mariakyrkans församlingssal, Skogås Centrum. Närvarande medlemmar: 54 1. Årsmötets öppnande Föreningens ordförande

Läs mer

fört vid Årsmöte i Stureby Villaägareförening upa, tissdagen den 23 april 2013, kl 19.00 Närvarande: 53 medlemmar inkl styrelsen 15 icke medlemmar

fört vid Årsmöte i Stureby Villaägareförening upa, tissdagen den 23 april 2013, kl 19.00 Närvarande: 53 medlemmar inkl styrelsen 15 icke medlemmar PROTOKOLL fört vid Årsmöte i Stureby Villaägareförening upa, tissdagen den 23 april 2013, kl 19.00 Plats: Sturebyskolans aula Närvarande: 53 medlemmar inkl styrelsen 15 icke medlemmar Föredragningslista

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB.

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. Årsmöte 2014-02-02 FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. 1. Val av ordförande för mötet. Till ordförande valdes Torbjörn Cairén. 2. Val av sekreterare. Till sekreterare valdes Ulla Omberg. 3. Godkännande

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2014-05-21 1-19 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund. Antal röstberättigade 34 st. varav två med fullmakt.

Läs mer

Staffan Halldin och Jan Lundström utsågs att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

Staffan Halldin och Jan Lundström utsågs att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i Karo Bio AB (publ), org nr 556309-3359, den 8 maj 2014 i Huddinge. Närvarande aktieägare och övriga deltagare: Enligt förteckning i Bilaga 1. 1 Stämman öppnades

Läs mer

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 Protokoll fört vid Bjäre Golfklubbs Årsmöte lördagen den 5 januari 2013 I Båstad Kommuns sessionssal Mötets öppnande Björn Johnsson inledde mötet med att hälsa alla

Läs mer

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS.

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS. PROTOKOLL fört vid Stockholms Seglarförbunds årsmöte 2003-11-27 i Idrottens hus, Farsta. Mötets öppnande. StSF:s ordförande, Johan Haasum, hälsade alla de närvarande ombuden välkomna och öppnade mötet.

Läs mer

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge 2012-05-23 1 Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge Deltagare: Se bilaga 1 : Bengt Karlsson Kevin Kuru Paragrafer: 1 19 Sidor: 1 5. Bilagor: 1 Röstlängd 2 Dagordning

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping

Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping Tid och plats: 2015-03-31, 18.00-19.10, Citylokalen 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande Agnetha Westerdahl öppnade mötet. 2 Fastställande av

Läs mer

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping 2018-02-11 1. Mötet öppnas: Ordförande Johan Norgren hälsar medlemmarna välkomna och förklarar årsmötet öppnat. Därefter

Läs mer

Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad.

Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad. Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad. 1 Mötets öppnande Ordförande Jan Lennartsson öppnade årsmötet och hälsande alla välkomna. 2 Justering av röstlängden

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande av röstlängd

Läs mer

Ombud Ulla-Britt Alm Halmstads Teaterförening Barbro Eriksson. Camilla Stjernflycht. Inger Ebbesson. Marianne Nilsson

Ombud Ulla-Britt Alm Halmstads Teaterförening Barbro Eriksson. Camilla Stjernflycht. Inger Ebbesson. Marianne Nilsson Riksteatern Halland ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2017-04-11 PLATS OCH TID: Falkhallen, Falkenberg DELTAGARE: Ombud Ulla-Britt Alm Halmstads Teaterförening Barbro Eriksson Britt-Marie Starkenberg Varbergs Riksteaterförening

Läs mer

Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola

Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola 1 Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola 1 Fastställande av röstlängd fastställa röstlängden till 61 röstberättigade medlemmar.. 2 Fråga om årsmötet

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018-04-20 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: 13.30 14.30 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2003-04-21 med Svinninge Tomtägareförening på Skåvsjöholms Konferensgård, Åkersberga

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2003-04-21 med Svinninge Tomtägareförening på Skåvsjöholms Konferensgård, Åkersberga 1 SVINNINGE TOMTÄGAREFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2003-04-21 med Svinninge Tomtägareförening på Skåvsjöholms Konferensgård, Åkersberga 1 Stämmans öppnande Ordförande i Svinninge

Läs mer

Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018

Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018 Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018 1. Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Ulf Westerberg hälsade

Läs mer

Föreningens ordförande Mats Ahlström hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Föreningens ordförande Mats Ahlström hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid Svenska Bokhandlareföreningens Föreningsmöte på Gothia Towers i Göteborg den 28 september 2017. 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Mats Ahlström hälsade de närvarande välkomna

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

STADGAR. Föreningens namn är Glommens Fiskeläges Vägförening org.nr Föreningen förvaltar Falkenberg Morups-Lyngen GA 6.

STADGAR. Föreningens namn är Glommens Fiskeläges Vägförening org.nr Föreningen förvaltar Falkenberg Morups-Lyngen GA 6. STADGAR Stadgar för i Falkenbergs kommun. Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla i den mån inte

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2016-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2014 för Envikens samfällighetsförening.

Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2014 för Envikens samfällighetsförening. Orgnr: 716417-1980 Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2014 för Envikens samfällighetsförening. Plats: Länna Bygdegård, Hysingsvik Tid: Lördagen den 29 mars 2014, kl 14.00. Närvarande: 88 deltagare.

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Torsdagen den 22/9-2016 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 19 medlemmar deltar på

Läs mer

Protokoll. Fört vid Svenska Budo & Kampsportsförbundets förbundsstämma för verksamhetsåret 2014.

Protokoll. Fört vid Svenska Budo & Kampsportsförbundets förbundsstämma för verksamhetsåret 2014. Protokoll Fört vid Svenska Budo & Kampsportsförbundets förbundsstämma för verksamhetsåret 2014. Tid: lördagen den 28 mars 2015 kl. 14.00 17.00 Plats: World Trade Center, Kungsbron, Stockholm 1. Stämmans

Läs mer

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförening Sida 1(6)

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförening Sida 1(6) Århus samfällighetsförening Sida 1(6) Deltagare: Enligt rösträkning Kopiemottagare: HT 1,2, 3 och samtliga andelsägare Dagordning Sida 1. Stämman öppnas 2. Fastställande av dagordning 3. Fråga om stämman

Läs mer

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte Söndagen den 8 februari 2015 Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad Närvarande: 60 medlemmar 1 Mötets öppnande och fastställande av dagordningen 2 Godkännande av

Läs mer

PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011)

PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011) Tid: 17 mars 2012 kl 10.30 PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011) Plats: Svenska Kryssarklubben, Nacka Strand Närvarande: Carl-Olov Filipsson (ordförande) Tommy Malmgren (vice

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening.

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening. Gåsö Samfällighetsförening Protokoll sidan 1 717903-4512 2010-07-18 Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening. Plats: Gåsö Kapell, Gåsö, Lysekil Tid: Söndagen den 18 juli 2010

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 28 februari 2016 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 28 februari 2016 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 28 februari 2016 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1 Mötet öppnas, parentation - Yvonne Haglöf, vår ordförande hälsade alla närvarade välkomna. - Hon tände ett ljus och

Läs mer

HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka

HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka HSB - där möjligheterna bor HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 2015 Datum/tid: 2015-05-12, kl 19:00-20:30 Plats: Melanders Fisk, Nacka Forum 1. Föreningsstämmans

Läs mer

b) Val av sekreterare för stämman Stämman beslutade att: Välja Annika Lindqvist till sekreterare för stämman.

b) Val av sekreterare för stämman Stämman beslutade att: Välja Annika Lindqvist till sekreterare för stämman. Protokoll fört vid Rönnäs Samfällighetsförenings ordinarie stämma lördagen den 5 maj 2018 i Dämshults skola. 1. Stämmans öppnande. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet Föreningens ordförande

Läs mer