Förskolan Droppens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förskolan Droppens plan mot diskriminering och kränkande behandling"

Transkript

1 Förskolan Droppens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planenförskolan Droppen avd. Gul, Grön och Blå Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskolan Droppen avd. Gul, Grön och Blå a för planen Ledning och personal för förskolan Droppen Vår vision På förskolan Droppen ska inget barn eller personal bli trakasserat, diskriminerat eller utsatt för annan kränkande behandling. Personalen ska kunna ha en öppen dialog mellan varandra. Planen gäller från Planen gäller till Läsår Barnens delaktighet Barnen har fått tagit sitt egna ansvar inom leken. Samtal om ämnet likabehandling i samlingar, runt matbordet och även vid påklädningssituationer. Det kommer spontana samtal/diskussioner från barnen vid olika tillfällen under dagen. Vårdnadshavarnas delaktighet Mötet i hallen är en mycket viktig händelse under dagen för att bemöta föräldrar och barn vid lämning och hämtning. För att där delge vad och hur dagen varit. Utvecklingssamtal har vi en till två gånger/år. Här delger vi föräldrarna hur barnen har det hos oss och föräldrarna informerar oss information ang deras barn. Inskolningsamtal/enkät - för att personalen ska få mer inblick på hur föräldrarna tycker och tänker. Föräldramöte.Vi har delgett föräldrarna på årets föräldramöte en PPT om de sju diskrimineringsgrunderna. Där fick även föräldrarna diskutera en fråga om kränkandebehandling. Droppen nytt - ett informationsblad som lämnas ut 1 gång/månad Övrig information delges på anslagstavlan ute i hallen. Personalens delaktighet Diskussioner och samtal på planeringsdagar. Vi har ett medvetet förhållningssätt. Personalen är närvarande i leken (observation). Likabehandlingen finns med på varje apt. Förankring av planen För att göra planen känd hos vårdnadshavare har vi den på informations tavlan och även delge muntlig information på föräldramöte och utvecklingssamtal. Barnen är delaktiga under hela dagen t ex vid matsituation, leken, samling, läser böcker, samtal om hur vi är mot varandra. All personal är delaktig i planen även i bemötandet med barnen/personal under dagen på förskolan. När det kommer ny personal skall denna ha tillgång till att läsa planen. Den finns även på förskolans hemsida.

2 Utvärdering Beskriv hur fjolårets plan har utvärderats Vi har läst igenom den och inser att vi måste jobba mer med den under kommande läsår. All personal ska vara mer delaktiga och ha mer kunskap om planen och dess värde. Den finns med som en punkt på varje APT. Två personal ska träffas och diskutera en gång i månaden. Delaktiga i utvärderingen av fjolårets plan Personalen och förskolechef har varit delaktiga i planen, men två av personalen har reviderat den. Resultat av utvärderingen av fjolårets plan Att få till möten 1 gång per månad för de likabehandlings.ansvariga har varit svårt Årets plan ska utvärderas senast Beskriv hur årets plan ska utvärderas Vi personalen skall läsa igenom och se vad vi har uppnått och sedan bli tydligare med konkreta tydliga mål som vi sedan kan lättare utvärdera.alla sitter tillsammans och diskuterar planen för att årets plan utvärderas Personal på Förskolan Droppen Främjande insatser Kön Kön Vi har som mål att alla barn ska få vara med i olika lekar och i olika aktiviteter. Vi pratar mycket med barnen att här på förskolan Droppen leker vi och är kompisar med alla. Vi pratar därför mycket om att man kan/ska leka med alla oavsett kön. Personalen deltar och finns närvarande i leken och aktiviteten. Vi arbetar för att ge flickor och pojkar lika stort inflytande i verksamheten, för att öka jämställdheten.vi ser helst att alla dörrar ska vara öppna på alla avdelningar.personalen måste vara uppmärksamma och agera på barnens lek om den inte är frivillig/ömsesidig nyfikenhet på varandra vid t.ex

3 doktorslekar. Könsidentitet eller könsuttryck Könsidentitet eller könsuttryck Vi har som mål att alla barn ska få vara med i olika lekar och i olika aktiviteter. Personalen arbetar utifrån att pojkar och flickor ska ha samma möjligheter och förutsättningar. Vi har valt att ha våra leksaker blandade i samma rum. Dockorna finns tex. på samma ställe som bilarna. Personalen arbetar utifrån att pojkar och flickor ska ha samma möjligheter och förutsättningar. Vi är öppna för att ta emot barn till transföräldrar.

4 Etnisk tillhörighet Etnisk tillhörighet Vi arbetar utifrån att alla barn och vuxna har lika värde oavsett nationellt eller etniskt ursprung, hudfärg eller annat liknande förhållande. Vi hjälper barnen att känna stolthet över sig själva och sin etniska tillhörighet. Vi har dockor med olika hudfärg. Samlingsmatta. Böcker. Religion eller annan trosuppfattning Religion eller annan trosuppfattning Visa förståelse för annan trosuppfattning och möta alla familjer med respekt, nyfikenhet och intresse.

5 Vi är öppna och förberedda för familjer som kommer och har olika trosuppfattningar. Vi respekterar och har en öppen dialog med föräldrarna. Funktionsnedsättning Funktionsnedsättning Barnen ska ha kännedom om olika typer av funktionsnedsättning och vad detta innebär. Bra anpassade lokaler. Pesonalen på Droppen

6 Sexuell läggning Sexuell läggning Målet är att arbeta för en ökad förståelse för olika sexuella läggningar eller familjebildningar. Låna böcker på biblioteket. Vi pratar om våra egna och andras familjer. Barnen får en inblick i att familjer kan se olika ut och att föräldraparen ser olika ut. Flickor kan vara kär i flickor och pojkar kan vara kära i pojkar. Vi är öppna för att ta emot alla barn och föräldrar oavsett sexuell läggning och konsultation. Ålder Ålder Barnen får inte diskrimineras eller trakasseras i förskolan på grund av ålder.

7 Viktigt att personalen är uppmärksam på om det förekommer kränkningar som är relaterad till ålder bland barnen. Till exempel att de äldre barnen tar över för mycket på bekostnad av de yngre.blanda barngrupperna mera åldersintegrerat. Barnkonventionen Kränkande behandling, Kön, Könsidentitet eller könsuttryck, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning, Sexuell läggning och Ålder Artikel2 Alla barn har samma rättigheter och lika värde. Ingen får diskrimineras. Artikel3 Barnets bästa ska komma i främsta rummet vid alla beslut som rör barn. Artikel6 Varje barn har rätt att överleva och utvecklas. Artikel12 Varje barn har rätt att uttrycka sin mening och höras i alla frågor som rör henne/honom. Barnets åsikt ska beaktas i förhållande till barnets ålder och mognad.

8 Kartläggning Kartläggningsmetoder Vi observerar den fria leken, bemötandet mellan barn/barn, barn/persona, personal/personal, språket och hur vi/de använder sig av kroppsspråket till varandra. Utifrån erfarenhet vet vi att det händer kränkande behandling, trakasserier, diskriminering när det inte är närvarande pedagoger. Åtgärd mot detta är att vi pedagoger sprider ut oss både ute och inne. Områden som berörs i kartläggningen Kränkande behandling, Kön, Könsidentitet eller könsuttryck, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning, Sexuell läggning och Ålder Hur barn och föräldrar har involverats i kartläggningen I den dagliga verksamheten pratar vi med barnen om hur man ska vara mot varandra.föräldrar har möjlighet att vara delaktig och komma med synpunkter på föräldramöte, utvecklingssamtal. Likabehandlingsplan finns på anslagstavlan och på Förskolans hemsida. Hur personalen har involverats i kartläggningen På APT, stängningsdagar, samt på planeringstider diskuterar och reflekterar vi om detta. Resultat och analys På Grön behöver personalen vara närvarande med barnen i deras lek både ute och inne för att det inte ska ske konflikter, även att barnen ska vara rädda om leksakerna på avd grön.på Gul ser vi att dörrarna inne på avdelningen behöver vara öppna eftersom det kan hända olika incidenter. Personalen behöver även där vara närvarande i barnens lek, bl.a. för att vi har märkt att barnen inte är rädda om förskolans saker och att vara närvarande in för barnens språkbruk. Blå att pedagogerna är närvarande bland barnen. Förebyggande åtgärder ålder Områden som berörs av åtgärden Ålder Vi ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att fungera enskilt och i grupp, att hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt ta ansvar för gemensamma regler.

9 Åtgärd De vuxna behöver vara närvarande i barnens lek både på grön, gul och blå. Dörrarna på gul ska i möjligaste mån hållas öppna. Motivera åtgärd För att minska konflikter och att barnen är rädda om förskolans saker behöver vuxna alltid finnas nära och lyhörda över vad barnen säger till varandra. personalen på Droppen Grön Gul Blå Rutiner för akuta situationer Policy Droppens förskola ska vara trygg för barn och personal och fri från diskriminering och kränkande behandling. I vår verksamhet ska alltid vuxna finnas i närheten. Alla barn ska känna tillhörighet, gemenskap och få uppleva att de är en tillgång för gruppen. Rutiner för att tidigt upptäcka trakasserier och kränkande behandling Vi ska vara lyhörda för om det finns konflikter och om något barn visar att de inte mår bra. Personal som barn och föräldrar kan vända sig till Föräldrar och barn kan vända sig till den personal de själva bestämmer och känner sig trygga med. Rutiner för att utreda och åtgärda när barn kränks av andra barn Så fort någon personal ser/får kännedom om att barn anser sig ha blivit utsatt för diskriminering, trakasserier eller annan kränkande handling utreds händelsen. Informera berörda föräldrar.det finns en blankett som ska i fyllas. Rutiner för att utreda och åtgärda när barn kränks av personal Så fort någon personal eller annan vuxen eller barn ser att det sker en kränkning på barn från personal utreds händelsen och samtal med förskolechefen måste ske. Informerar berörda föräldrar och personalen på Droppen. Rutiner för uppföljning Viktigt att vi uppföljer detta och att personalen och förskolechefen har samtal och åtgärden för att uppnå målen. Personal och Förskolechefen har ansvar! Rutiner för dokumentation Så fort något är misstänksamt ska det skrivas ned på papper, allt ska dokumenteras och skrivas ned allt från handling till samtal med tidpunkt. Den som ansvarar för dokumentationen är personalen på Förskolan och Förskolechefen. Ansvarsförhållande Personalen och Förskolechefen

10

Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år

Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år Ansvariga

Läs mer

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvarig för planen Förskolechefen Vår vision På förskolan

Läs mer

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år

Läs mer

Förskolan Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016

Förskolan Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Förskolan Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechefen och all personal

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN 2015-2016

LIKABEHANDLINGSPLAN 2015-2016 LIKABEHANDLINGSPLAN 2015-2016! Förskolan Valthornet Förskolan Valthornets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016

Läs mer

Rödluvans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rödluvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Rödluvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Arbetslagen för förskolan Kohagen avd Kohagen Ann Tjulander

Läs mer

Grisslehamns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-15

Grisslehamns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-15 Grisslehamns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolläraren i samråd med all personal

Läs mer

Gundefjällets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gundefjällets plan mot diskriminering och kränkande behandling 1(10) Balltorps förskolor 20130419 Annette Kimmehed Förskolechef Gundefjällets plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Broslätts förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Broslätts förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolförvaltningen Broslätts förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2014-2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Främjande insatser Namn Kränkande behandling och ålder

Främjande insatser Namn Kränkande behandling och ålder Parkens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013/2014 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Vår vision En förskola för alla, där

Läs mer

Förskolan Vitsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016

Förskolan Vitsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Förskolan Vitsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechefen samt all personal

Läs mer

Ekenäs Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Ekenäs Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Ekenäs Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet 2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Förskolan Ekens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Ekens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Ekens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a

Läs mer

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, förskola Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Treklöverns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår: 2016/2017

Treklöverns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår: 2016/2017 Treklöverns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för planen Förskolechef Pär-Johan Emanuelsson

Läs mer

Ekbackens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ekbackens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Ekbackens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2017/2018 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen och förskolechefen på Ekbackens

Läs mer

Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet och fritidshemsverksamhet Läsår 2015 1/8 Grunduppgifter

Läs mer

Förskolan Folkasbos plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Förskolan Folkasbos plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Förskolan Folkasbos plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, Jörlanda 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Förskolan Högkullens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Högkullens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Högkullens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef Agneta Ekberg och arbetslagsledare

Läs mer

Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet och fritidshemsverksamhet Läsår 2016 1/8 Grunduppgifter

Läs mer

Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga

Läs mer

Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Opalens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Opalens plan mot diskriminering och kränkande behandling Opalens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola avd. Opalen Ansvariga för planen Pedagogerna på Opalen Vår vision Vår vision är att föräldrar

Läs mer

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling

Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen avd. Signe 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen avd. Signe

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Smedjans förskola Upprättad 2014-01-01 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Siljansnäs förskolors plan mot diskriminering och kränkande behandling

Siljansnäs förskolors plan mot diskriminering och kränkande behandling Siljansnäs förskolors plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Lillåns förskola. Likabehandlingsplan & Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Planen gäller från 2015-04-24 till 2016-10-31

Lillåns förskola. Likabehandlingsplan & Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Planen gäller från 2015-04-24 till 2016-10-31 Lillåns förskola Likabehandlingsplan & Plan mot diskriminering och kränkande behandling Planen gäller från 2015-04-24 till 2016-10-31 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen 1-5 år Ansvariga

Läs mer

Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Rademachergatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rademachergatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rademachergatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Gyabo förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gyabo förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Gyabo förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskola 1-5 år Läsår: 2014-2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskola

Läs mer

Landbo förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Landbo förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Landbo förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Landbo Förskola Ansvariga för planen: Förskolechef och personalen på Landbo förskola. Vår vision:

Läs mer

Blåsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Blåsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling Blåsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Förskolan Pillrets plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år Läsår: Ht 2016-Ht 2017

Förskolan Pillrets plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år Läsår: Ht 2016-Ht 2017 Förskolan Pillrets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år Läsår: Ht 2016-Ht 2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan VESSLANS FÖRSKOLA Upprättad December 2013 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år, (1,5 avdelning) Läsår 2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Kryssets Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kryssets Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kryssets förskolas likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling -2015-2016 Kryssets Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Årans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Årans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Årans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015-08-01-2016-07-31 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockarskogsgården

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockarskogsgården Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2019 Klockarskogsgården Innehållsförteckning Grunduppgifter... 5 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 5 Vår vision... 5 Planen gäller från och med...

Läs mer

Skebo förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skebo förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Skebo förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår:2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Ryrsjöns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ryrsjöns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling s plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Förskolechef och all personal på förskolan. Vår vision På vår förskola ska

Läs mer

Trygghetsplan. Nyckelpigans Förskola

Trygghetsplan. Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan Nyckelpigans Förskola 2015-2016 Nyckelpigans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Duvans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Duvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Duvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Fritidsverksamhet a för planen Agnetha Svensson, huvudansvarig Eira Solberg

Läs mer

Förskolan Myrstacken Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Myrstacken Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Myrstacken Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Svalans förskola avd. Svalan och Pusslets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Svalans förskola avd. Svalan och Pusslets plan mot diskriminering och kränkande behandling Svalans förskola avd. Svalan och Pusslets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola och asylförskola 1-5 Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Stjärnan förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stjärnan förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Stjärnan förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Likabehandlingsplan för Berga förskola

Likabehandlingsplan för Berga förskola Likabehandlingsplan för Berga förskola 2018/2019 Berga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskola 1-5 år a för planen Förskolechefen

Läs mer

Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan. Läsår:

Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan. Läsår: Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Inger Sjöbäck förskolechef, Helena Öbrink, Rose-Marie

Läs mer

Hjärtums förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår: 2015/2016

Hjärtums förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår: 2015/2016 s plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2015/2016 Datum: Oktober 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Vår vision På vår förskola skall inget

Läs mer

Svalans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Svalans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Svalans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1-5 år a för planen Marie Lundgren Åsa Marklund Anki Lindberg

Läs mer

Karlavagnens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Karlavagnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Karlavagnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Kullsta förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kullsta förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kullsta förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a

Läs mer

Kareby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kareby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kareby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018-2020 Utvärderad 19/3-18. Ny kartläggning och nulägesanalys för 2018 gjord 19/3-18. Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Myckling förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Myckling förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Myckling förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Ytterharnäs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ytterharnäs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ytterharnäs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Ytterharnäs Förskola Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Nytorpshöjds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nytorpshöjds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Nytorpshöjds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Meijerska gårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Meijerska gårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Meijerska gårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 2016-03-02 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Fäbogårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fäbogårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Fäbogårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Ansvarig för planen: Erja Svensson, förskolechef Vår

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågens förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 Regnbågens förskola Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med...

Läs mer

Östers Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Östers Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Östers Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Tuvans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Tuvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Tuvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Hasselbackens musikförskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hasselbackens musikförskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hasselbackens musikförskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Tellus förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tellus förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tellus förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen En och enhalvavdelningsförskola Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef All personal som arbetar

Läs mer

Solgatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Solgatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling s plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2015/2016 Datum: Oktober 2015 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Förskolechef, utvecklingspedagog samt arbetslagen.

Läs mer

Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018

Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Vår vision En förskola för alla, där

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Bullerbyns förskola Upprättad 140121 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och möjligheter

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Villekullas förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för planen Förskolechef, personal på Villekulla

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Förskolans namn Planen gäller Stormens fsk Från 2017-10 till 2018-10 Verksamhetsformer som omfattas av planen 1-5 Ansvariga för planen Andreas

Läs mer

Barnbolagets plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling!

Barnbolagets plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling! Barnbolagets plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling! Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskolverksamhet Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Pedagog Anette Andersson

Läs mer

Förskolan Myrans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Myrans plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Myrans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Björkdungens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Björkdungens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkdungens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola.

Läs mer

Västergårdarnas förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten

Västergårdarnas förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten Västergårdarnas förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamheten

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN 2013

LIKABEHANDLINGSPLAN 2013 LIKABEHANDLINGSPLAN 2013 PUMPMAKARGÅRDENS FÖRSKOLA ANSVARIG: MARIA ASKENBERG Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef Ulrika Ågren Likabehandlingsansvarig

Läs mer

Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Regnbågen Gul Plan mot diskriminering och kränkande behandling GRUNDUPPGIFTER VERKSAMHETSFORMER SOM OMFATTAS AV PLANEN Förskoleverksamhet ANSVARIGA FÖR PLANEN Kirsten

Läs mer

Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Nolängens förskola

Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Nolängens förskola Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Nolängens förskola Läsår 2017-2018 Innehåll Innehåll... 1 Grunduppgifter... 3 Utvärdering... 4 Främjande insatser... 4 Kartläggning...

Läs mer

Västergårdarnas Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten

Västergårdarnas Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten Västergårdarnas Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamheten

Läs mer

1 av 7 2015-02-13 08:33. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Läsår vt15/ht15

1 av 7 2015-02-13 08:33. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Läsår vt15/ht15 1 av 7 2015-02-13 08:33 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår vt15/ht15 2 av 7 2015-02-13 08:33 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för planen Samtliga

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Stentägtens förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Stentägtens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Stentägtens förskola 2017/2018 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet år 1-5 Ansvariga för planen Förskolechef

Läs mer

Havskorallen förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Havskorallen förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Havskorallen förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Trollskogens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Trollskogens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Trollskogens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Bräcke Östergårdsväg 15 Äventyrets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bräcke Östergårdsväg 15 Äventyrets plan mot diskriminering och kränkande behandling Bräcke Östergårdsväg 15 Äventyrets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskolan på Bräcke Östergårdsväg 15 i Göteborg Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter

Läs mer

Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för

Läs mer

Förskolan Lockropets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Lockropets plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 14/15 Förskolan Lockropets plan mot diskriminering och kränkande behandling På Lockropet känner vi respekt gentemot varandra och har förståelse för människors olikheter Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Förskolan Näktergalens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Näktergalens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Näktergalens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år Läsår: 2015-16 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Ängen. Årlig plan för likabehandling mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Ängen. Årlig plan för likabehandling mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Ängen Årlig plan för likabehandling mot diskriminering och kränkande behandling 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola avd Humlan, Nyckelpigan och Fjärilen.

Läs mer

Marielunds plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013/2014

Marielunds plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013/2014 Marielunds plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013/2014 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolechef Vår vision Hos oss känner sig

Läs mer

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Skogstorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skogstorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Skogstorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Vildmarkens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling.

Vildmarkens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Vildmarkens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen. Vildmarkens förskola Ansvarig för planen Förskolechef Christel Torstensson

Läs mer

Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15

Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15 Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Ansvariga för planen: Förskolechef har ansvar för upprättande

Läs mer