Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling"

Transkript

1 Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår:

2 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Trygghetsteamet; Ann-Kristin Andersson, Elisabeth Karlsson, Inge Cassman, Karin Bergström Vår vision Vår förskola skall vara trygg och fri från diskriminering och annan kränkande behandling. På vår förskola skall alla barn och vuxna trivas och känna sig välkomna. Planen gäller från Planen gäller till Läsår Barnens delaktighet I verksamheten bryter personalen ner likabehandlingsplanen till barnens nivå och arbetar med det i barngruppen. Personalen tar till vara på naturliga vardagshändelser/upplevelser för att sedan samtala och diskutera dessa tillsammans med barnen. Personalen arbetar medvetet med att barnen ska tillägna sig sociala färdigheter och samtalar med dem om hur man är en bra kompis. Vårdnadshavarnas delaktighet Vårdnadshavare får information om förskolans trygghetsplan vid inskolningens uppföljningssamtal. Planen finns i pappersform för föräldrarna att läsa i varje avdelnings hall. Trygghetsplanen och trivselfrågor tas upp vid utvecklingssamtal och i den dagliga kontakten. Personalens delaktighet Trygghetsplanen utvärderas och en ny upprättas en gång per år, i augusti månad. Personalen har kunskap om diskrimineringslagen och reglerna i skollagen som rör annan kränkande behandling. Planen finns i pappersform i pärmen: Info för nyanställda. Förankring av planen All personal och vårdnadshavare på förskolan får information om innehållet i trygghetsplanen. Personalen för situationsbundna samtal med barnen när något uppstår för att öka barnens förståelse.

3 Utvärdering Beskriv hur fjolårets plan har utvärderats Utvärdering gjord Delaktiga i utvärderingen av fjolårets plan Hela arbetslaget och förskolechef Årets plan ska utvärderas senast Beskriv hur årets plan ska utvärderas Utvärdering av trygghetsplanen sker en gång om året i juni månad. Hela arbetslaget diskuterar och reflekterar kring kränkande behandling och diskriminering och utvärderar de mål och aktiviteter som ingår i planen. En kartläggning genomförs som skrivs in i den kommande trygghetsplanen. för att årets plan utvärderas Trygghetsteamet; Ann-Kristin Andersson, Elisabeth Karlsson, Inge Cassman, Karin Bergström

4 Främjande insatser Främjande insatser Etnisk tillhörighet, religion el. annan trosuppfattning Områden som berörs av insatsen Etnisk tillhörighet och Religion eller annan trosuppfattning På vår förskola ska alla oavsett etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning ha samma rättigheter och möjligheter. Ingen ska känna sig utsatt för diskriminering eller trakasserier på grund av etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning. Insats Personalen tar till vara på vardagssituationer och samtalar kring uppkomna frågor och funderingar. Personalen visar intresse för varje kultur och bakgrund. Pågår hela verksamhetsåret. Främjande insatser Kön, könsidentitet el. könsuttryck Områden som berörs av insatsen Kön och Könsidentitet eller könsuttryck På vår förskola ska alla ha samma rättigheter och möjligheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck. Insats Personalen är goda förebilder genom ett medvetet och öppet förhållningssätt och svarar på barnens frågor utan värderingar.

5 Personalen uppmuntrar barnen att utveckla förmågor och intressen oavsett kön och erbjuder samma lekmaterial till alla. Pågår hela verksamhetsåret. Främjande insatser Funktionsnedsättning och Tillgänglighet Områden som berörs av insatsen Funktionsnedsättning och Tillgänglighet På vår förskola ska alla ha samma rättigheter och möjligheter oavsett fysiska eller psykiska funktionshinder. Insats Personalen tar tillvara på vardagssituationer och samtalar när frågor och funderingar dyker upp. Personalen tar tillvara på att det finns boende för funktionshindrade i förskolans direkta närmiljö och deltar i dagligverksamhets kulturutbud. Pågår hela verksamhetsåret. Främjande insatser Sexuell läggning Områden som berörs av insatsen Sexuell läggning

6 Vår förskola ska arbeta för ökad förståelse för olika sexuell läggning och familjebildning. Ingen ska känna sig utsatt för diskriminering och trakasserier på grund av sexuell läggning eller familjebildning. Insats Personalen har ett öppet förhållningssätt och svarar på frågor utan värderingar. Personalen visar respekt och förståelse för olika familjebildningar. Pågår hela verksamhetsåret. Främjande insatser Kränkande behandling Områden som berörs av insatsen Kränkande behandling Ingen på vår förskola ska känna sig utsatt för kränkande behandlingar. Insats Personalen arbetar för en öppen och tolerant atmosfär och är medvetna om sin roll som goda förebilder. All personal Pågår hela verksamhetsåret.

7 Kartläggning Kartläggningsmetoder Mål: Vi ska få kunskaper om förekomsten av diskriminering, trakasserier och kränkande behandling i verksamheten. Detta för att kunna utforma relevanta åtgärder i nästa års trygghetsplan. Kartläggningsmetoder: -Via samtal med barnen i den dagliga verksamheten. -Den dagliga kontakten med vårdnadshavare. -Trygghetsvandring personal och barn, både inom- och utomhus. Områden som berörs i kartläggningen Kränkande behandling, Kön, Könsidentitet eller könsuttryck, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning, Tillgänglighet och Sexuell läggning Hur barn och föräldrar har involverats i kartläggningen Personalen är öppen för åsikter och i de vardagliga samtalen är personalen lyhörd för tankar kring likabehandlingsfrågor. Personalen för kontinuerligt samtal med barnen "hur man bör vara mot varandra" och vid uppkomna situationer. Vid behov förs även dialog med vårdnadshavare. Vårdnadshavarna involveras i kartläggningen vid utvecklingssamtal och föräldramöte samt vid den kontinuerliga dialogen personalen för med vårdnadshavarna vid hämtning och lämning. Hur personalen har involverats i kartläggningen -Personalen dokumenterar oönskade händelser på en förtryckt blankett och arbetslaget reflekterar vid APT:möten och avdelningsmöten. -Vid den årliga utvärderingen i augusti månad. -Trygghetsteamet ansvarar för utvärdering och utformning av nästa års trygghetsplan. -Genomför trygghetsvandring, både inom- och utomhus. Resultat och analys Vår erfarenhet säger att det är viktigt att agera direkt vid oönskade händelser. Barns förmåga att överblicka situationen och att inse konsekvenserna av det egna beteendet är begränsad och de behöver ofta de vuxnas stöd för att reda ut situationen.

8 Förebyggande åtgärder Förebyggande åtgärder 1 Områden som berörs av åtgärden Etnisk tillhörighet och Religion eller annan trosuppfattning På vår förskola ska alla oavsett etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning ha samma rättigheter och möjligheter. Ingen ska känna sig utsatt för diskriminering eller trakasserier på grund av etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning. Åtgärd Personalen tar tillvara på vardagssituationer och samtalar kring uppkomna frågor och funderingar. Motivera åtgärd Allas lika värde. Nästa verksamhets år. Förebyggande åtgärder 2 Områden som berörs av åtgärden Kön och Könsidentitet eller könsuttryck På vår förskola ska alla ha samma rättigheter och möjligheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck. Åtgärd Personalen uppmuntrar barnen att utveckla förmågor och intressen oavsett kön och erbjuder samma lekmaterial till alla.

9 Vi uppmärksammar varandra på genustänk i verksamheten. Motivera åtgärd För att utmana normen. Nästa verksamhets år. Förebyggande åtgärder 3 Områden som berörs av åtgärden Funktionsnedsättning och Tillgänglighet På vår förskola ska alla ha samma rättigheter och möjligheter oavsett funktionshinder. Alla ska kunna delta i verksamheten utifrån sina förutsättningar och behov. Åtgärd Lokalerna och verksamheten anpassas utifrån funktionshinder och behov som finns, t.ex. allergi, matintolerans eller annat funktionshinder. När behovet finns skaffar sig personalen kunskaper och stöd från andra yrkeskategorier, t.ex. habiliteringen. Motivera åtgärd Alla ska få samma rättigheter och möjligheter utifrån sina egna förutsättningar. Nästa verksamhets år.

10 Förebyggande åtgärder 4 Områden som berörs av åtgärden Sexuell läggning Åtgärd Motivera åtgärd Förebyggande åtgärder 5 Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling Ingen på vår förskola ska känna sig utsatt för kränkande behandling. Åtgärd Personalen arbetar för en öppen och tolerant atmosfär och är medvetna om sin roll som goda förebilder. Personalen är närvarande och aktivt lyssnande i barnens lek. Via samtal med barnen i den dagliga verksamheten. Den dagliga kontakten med vårdnadshavare. Läser litteratur så som; Så olika! Så lika! Om mångfald och allas lika värde och Tio små kompisböcker.

11 Trygghetsvandring personal och barn i september och mars månad, både inom- och utomhus. Motivera åtgärd Allas lika värde. Nästa verksamhets år.

12 Rutiner för akuta situationer Policy Det ska råda nolltolerans mot trakasserier och kränkande behandling i vår förskola. Rutiner för att tidigt upptäcka trakasserier och kränkande behandling Personalen håller god uppsikt över alla platser där barn leker inom- och utomhus. Personal som barn och föräldrar kan vända sig till Avdelningens personal, Trygghetsteam och Förskolechef. Rutiner för att utreda och åtgärda när barn kränks av andra barn Vid mindre allvarlig oönskad händelse: Personalen som sett den oönskade händelsen samtalar med barnen ifråga och ger en tillsägelse om att omedelbart sluta med handlingen. Den oönskade händelsen dokumenteras och personalen iakttar och följer upp om så behövs. Rutiner för att utreda och åtgärda när barn kränks av personal I de fall där en vuxen kränkt, diskriminerat eller trakasserat ett barn ska det omedelbart anmälas till förskolechef. Förskolechefen ansvarar för utredningen. Rutiner för uppföljning Vid mindre allvarlig oönskad händelse: 1. Diskussion och reflektion sker personalen emellan. Dokumenteras på t.ex. post-it lappar. 2. På APT-möten görs reflektion över händelser, stämning, attityder och samspelsmönster i barngruppen som dokumenterats för att se eventuella mönster. Trygghetsfrågor är en stående punkt på dagordningen. Personalen i Trygghetsteamet ansvarar för att ev. dokumentation tas med till APT. Vid allvarlig oönskad händelse: 1. Då personalen kan utskilja ett mönster eller att en uppenbar kränkning har skett informeras Förskolechef och Trygghetsteam. 2. Trygghetsteamet bestämmer en tid tillsammans med "anmälaren" där denne i lugn och ro får berätta vad den vet. Detta ska ske så snart som möjligt! Samtalets mål är att få information om dem aktuella situationer. 3. Trygghetsteamet påbörjar omedelbart en kartläggning av situationen och berörda vårdnadshavare kontaktas. 4. Trygghetsteamet samlas för att besluta om vilka i teamet som fortsätter kartläggningen och hur.

13 5. När kartläggningen är klar samlas Trygghetsteamet för att tillsammans bestämma åtgärder, hur de ska genomföras och följas upp 6. Vid behov kan kommunens Resursteam ge handledning. Rutiner för dokumentation Uppföljning och utvärdering av beslutande åtgärder och hela processen dokumenteras av den som ansvarar för kartläggningen. Trygghetsteamet har det övergripande ansvaret för dokumentationen och teamet har minst ett möte per termin. Ansvarsförhållande Det är Förskolechefens ansvar enligt Diskrimineringslagen (2008:567) och Skollagen (SFS 2010:800) som trädde i kraft 1 juli 2011 att: -se till att all personal, alla barn och vårdnadshavare känner till att diskriminering och kränkande behandling inte är tillåtet på förskolan. -årligen utvärdera, upprätta trygghetsplanen i samarbete med personal och barn samt göra vårdnadshavare delaktiga i arbetet. Det är all personals ansvar att -följa trygghetsplanen. -ha kunskap om Diskrimineringslagen och reglerna i Skollagen som rör kränkande behandling. -ifrågasätta och reflektera över de normer och värderingar som hen förmedlar genom sitt agerande och sträva efter likabehandling. -att reagera och agera på varje incident av kränkande behandling, trakasserier eller mobbing i verksamheten. -ha en dialog med barnen om vad kränkande behandling innebär, åldersanpassat. För att kunna arbeta kontinuerligt med trygghetsfrågor har vi ett trygghetsteam där förskolechef ingår. Trygghetsteamet ansvarar för utvärdering och utformning av nästa års trygghetsplan.

Gyttorps förskolas Trygghetsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gyttorps förskolas Trygghetsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Gyttorps förskolas Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen. Förskola Ansvariga för planen. Trygghetsteamet; Ann-Kristin Andersson,

Läs mer

Södra Haga förskolas trygghetsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Södra Haga förskolas trygghetsplan mot diskriminering och kränkande behandling Södra Haga förskolas trygghetsplan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen. Förskola Ansvariga för planen. Trygghetsteamet; Ann-Kristin Andersson,

Läs mer

Gyttorps förskolas Trygghetsplan

Gyttorps förskolas Trygghetsplan Gyttorps förskolas Trygghetsplan Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen. Förskola Ansvariga för planen. Trygghetsteamet; Ann-Kristin Andersson, Ingrid Flodman Csomai, Inger Ekestubbe,

Läs mer

Trygghetsplan. Dalkarlsbergs förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Trygghetsplan. Dalkarlsbergs förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Trygghetsplan Dalkarlsbergs förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola och fritidshem Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år

Läs mer

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år

Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år Ansvariga

Läs mer

Meijerska gårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Meijerska gårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Meijerska gårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 2016-03-02 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Myrstacken Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Myrstacken Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Myrstacken Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Arbetslagen för förskolan Kohagen avd Kohagen Ann Tjulander

Läs mer

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Smedjans förskola Upprättad 2014-01-01 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Förskolan Korallens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Förskolan Korallens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Förskolan Korallens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Likabehandlingsplan. för Björna förskola 2012/2013

Likabehandlingsplan. för Björna förskola 2012/2013 Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Björna förskola 2012/2013 Grunduppgifter Verksamhetsform som omfattas av planen Förskoleverksamhet, Ekorren barn 1-3 år & Räven

Läs mer

Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Lustigkulles plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lustigkulles plan mot diskriminering och kränkande behandling Lustigkulles plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, förskola Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Rödluvans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rödluvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Rödluvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef All personal som arbetar

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Pedagog Anette Andersson

Läs mer

Västertorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västertorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Västertorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen

Läs mer

Opalens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Opalens plan mot diskriminering och kränkande behandling Opalens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola avd. Opalen Ansvariga för planen Pedagogerna på Opalen Vår vision Vår vision är att föräldrar

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågens förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 Regnbågens förskola Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med...

Läs mer

Pärlans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pärlans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pärlans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 4-6 år Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Främjande insatser Namn Kränkande behandling och ålder

Främjande insatser Namn Kränkande behandling och ålder Parkens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013/2014 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Vår vision En förskola för alla, där

Läs mer

Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Smedjans förskola Upprättad 2015-01-01 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Visionens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Visionens plan mot diskriminering och kränkande behandling Visionens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsform som omfattas av planen. Förskola. Ansvariga för planen. Förskolecheferna är ansvariga för att en plan

Läs mer

Trygghetsplan. Nyckelpigans Förskola

Trygghetsplan. Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan Nyckelpigans Förskola 2015-2016 Nyckelpigans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Förskolan Blåklinten. Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Blåklinten. Plan mot diskriminering och kränkande behandling BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Förskolan Blåklinten Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 KIL1000, v1.1, 2014-01-31

Läs mer

Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan. Läsår:

Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan. Läsår: Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Inger Sjöbäck förskolechef, Helena Öbrink, Rose-Marie

Läs mer

Boda förskola. Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Läsår

Boda förskola. Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Läsår 2018-11-16 Boda förskola Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Läsår 2018-2019 KIL1000, v1.1, 2014-01-31 Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon 0554-191 00 Bankgiro 109-6510

Läs mer

Abborrens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Abborrens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Abborrens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår 2016-2017 Utvärdering Beskriv hur fjolårets plan har utvärderats Fjolårets plan har utvärderats på arbetsplatsmöten samt genom

Läs mer

Grantäppans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Grantäppans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grantäppans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Broslätts förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Broslätts förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolförvaltningen Broslätts förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2014-2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Valås förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Valås förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Valås förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskolan. Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskolan.

Läs mer

Förskolan Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016

Förskolan Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Förskolan Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechefen och all personal

Läs mer

Treklöverns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår: 2016/2017

Treklöverns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår: 2016/2017 Treklöverns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för planen Förskolechef Pär-Johan Emanuelsson

Läs mer

Skogsbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skogsbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Skogsbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 14-15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Siljansnäs förskolors plan mot diskriminering och kränkande behandling

Siljansnäs förskolors plan mot diskriminering och kränkande behandling Siljansnäs förskolors plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Litsvägens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Litsvägens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Litsvägens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen

Läs mer

Pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockarskogsgården

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockarskogsgården Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2019 Klockarskogsgården Innehållsförteckning Grunduppgifter... 5 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 5 Vår vision... 5 Planen gäller från och med...

Läs mer

Ekenäs Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Ekenäs Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Ekenäs Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet 2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Havskorallen förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Havskorallen förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Havskorallen förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Karlavagnens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Karlavagnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Karlavagnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Förskolan Vitsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016

Förskolan Vitsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Förskolan Vitsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechefen samt all personal

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Regnbågen

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Regnbågen Plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågen Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med... 4 Planen

Läs mer

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, Jörlanda 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

KILS KOMMUN Ingrid Davidsson, Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon Bankgiro Box 88

KILS KOMMUN Ingrid Davidsson, Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon Bankgiro Box 88 KILS KOMMUN Ingrid Davidsson, ingrid.davidsson@kil.se 2018-12-06 Tolita förskola Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling 2018/2019 KIL1000, v1.1, 2014-01-31 Kils kommun Postadress

Läs mer

Höjdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Höjdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Höjdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Nytorpshöjds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nytorpshöjds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Nytorpshöjds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Västertorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västertorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Västertorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen

Läs mer

Plan mot diskriminering trakasserier och kränkande behandling

Plan mot diskriminering trakasserier och kränkande behandling BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Ingrid Davidsson, ingrid.davidsson@kil.se 2016-11-09 Plan mot diskriminering trakasserier och kränkande behandling BODA FÖRSKOLA 2016-2017 KIL1000, v1.1, 2014-01-31 Kils

Läs mer

Kryssets Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kryssets Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kryssets förskolas likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling -2015-2016 Kryssets Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

KILS KOMMUN. Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon Bankgiro Box 88. Fax Plusgiro Kil

KILS KOMMUN. Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon Bankgiro Box 88. Fax Plusgiro Kil KILS KOMMUN 2018-11-19 Förskolan Lövkojan Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Läsår 2018-2019 KIL1000, v1.1, 2014-01-31 Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon 0554-191 00

Läs mer

Förskolan Myrans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Myrans plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Myrans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Bräcke Östergårdsväg 15 Äventyrets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bräcke Östergårdsväg 15 Äventyrets plan mot diskriminering och kränkande behandling Bräcke Östergårdsväg 15 Äventyrets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskolan på Bräcke Östergårdsväg 15 i Göteborg Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter

Läs mer

Fagerås förskola. Blåklinten och Vallmon. Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Läsår

Fagerås förskola. Blåklinten och Vallmon. Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Läsår BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Ingrid Davidsson, ingrid.davidsson@kil.se 2018-11-01 Fagerås förskola Blåklinten och Vallmon Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Läsår 2018-2019

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Håstaby förskola Upprättad December-2013 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Tuppens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tuppens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tuppens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Östra förskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Östra förskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Östra förskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Glasbergets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Glasbergets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Glasbergets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef Lena Schmidt förskollärare

Läs mer

pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Förskolan Ekens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Ekens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Ekens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a

Läs mer

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Plan mot diskriminering trakasserier och kränkande behandling. Tolita förskola

Plan mot diskriminering trakasserier och kränkande behandling. Tolita förskola BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Ingrid Davidsson, 0554-199 95 ingrid.davidsson@kil.se 2016-12-06 Plan mot diskriminering trakasserier och kränkande behandling Tolita förskola KIL1000, v1.1, 2014-01-31

Läs mer

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvarig för planen Förskolechefen Vår vision På förskolan

Läs mer

Gundefjällets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gundefjällets plan mot diskriminering och kränkande behandling 1(10) Balltorps förskolor 20130419 Annette Kimmehed Förskolechef Gundefjällets plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Förskolan Älvans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Älvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Älvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Ansvariga för planen: Förskolechef Pedagogisk utvecklare/pedagogista Förskolans förskollärare Vår vision Att visa respekt

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Dellens förskola Upprättad Januari 2016 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Solgatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Solgatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling s plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2015/2016 Datum: Oktober 2015 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Förskolechef, utvecklingspedagog samt arbetslagen.

Läs mer

Skönberga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Skönberga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Skönberga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Korallens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016/2017

Förskolan Korallens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016/2017 Förskolan Korallens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Regnbågen Gul Plan mot diskriminering och kränkande behandling GRUNDUPPGIFTER VERKSAMHETSFORMER SOM OMFATTAS AV PLANEN Förskoleverksamhet ANSVARIGA FÖR PLANEN Kirsten

Läs mer

Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling

Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen avd. Signe 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen avd. Signe

Läs mer

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Grisslehamns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-15

Grisslehamns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-15 Grisslehamns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolläraren i samråd med all personal

Läs mer

Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år, (1,5 avdelning) Läsår 2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Förskolan Lockropets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Lockropets plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 14/15 Förskolan Lockropets plan mot diskriminering och kränkande behandling På Lockropet känner vi respekt gentemot varandra och har förståelse för människors olikheter Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Förskolan Holmsund-Obbolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Holmsund-Obbolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Holmsund-Obbolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1-5 år a för planen Mari Larsson, Förskolechef Carin

Läs mer

Ekbackens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ekbackens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Ekbackens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2017/2018 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen och förskolechefen på Ekbackens

Läs mer

Bäckagårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bäckagårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Bäckagårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016/2017 Vetlanda här växer människor och företag Grunduppgifter

Läs mer

Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018

Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Vår vision En förskola för alla, där

Läs mer

1 av 7 2015-02-13 08:33. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Läsår vt15/ht15

1 av 7 2015-02-13 08:33. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Läsår vt15/ht15 1 av 7 2015-02-13 08:33 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår vt15/ht15 2 av 7 2015-02-13 08:33 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för planen Samtliga

Läs mer

Förskolan Fågelstas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Fågelstas plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Fågelstas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Rånäs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rånäs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rånäs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling SKUTAN

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling SKUTAN Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling SKUTAN 2017-2018 En presentation av förskolans arbete för att främja barns lika rättigheter samt åtgärder för att förebygga diskriminering,

Läs mer

Likabehandlingsplan för Berga förskola

Likabehandlingsplan för Berga förskola Likabehandlingsplan för Berga förskola 2018/2019 Berga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskola 1-5 år a för planen Förskolechefen

Läs mer

Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet och fritidshemsverksamhet Läsår 2015 1/8 Grunduppgifter

Läs mer

Fasanens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Fasanens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Fasanens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Regnbågens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Regnbågens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Landbo förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Landbo förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Landbo förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Landbo Förskola Ansvariga för planen: Förskolechef och personalen på Landbo förskola. Vår vision:

Läs mer

Myrstacken/Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Myrstacken/Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling Myrstacken/Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Christina Petersson Maria Nyberg Vår vision På vår förskola

Läs mer