Trygghetsplan. Dalkarlsbergs förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Trygghetsplan. Dalkarlsbergs förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling"

Transkript

1 Trygghetsplan Dalkarlsbergs förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola och fritidshem Läsår:

2 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola och fritidshem a för planen Förskolechef och pedagoger Vår vision Vår förskola/fritidshem skall vara trygg och fri från diskriminering och annan kränkande behandling. På vår förskola/fritidshem skall alla, barn och vuxna, trivas och känna sig välkomna Planen gäller från Planen gäller till Barnens delaktighet I verksamheten bryter pedagogerna ner Trygghetsplanen och arbetar med den i barngruppen vid naturliga vardagshändelser och upplevelser. Pedagogerna reflekterar och samtalar med barnen om hur man är en bra kompis. Vårdnadshavarnas delaktighet Vårdnadshavares synpunkter på Trygghetsplanen lämnas till pedagoger och förskolechef när helst de vill. Trygghetsplanen lämnas ut vid inskolningen. Den finns vid entréerna och på förskolans hemsida. Trygghet och trivselfrågor tas upp på utvecklingssamtalen och vid den dagliga kontakten. Personalens delaktighet Utvärdering av Trygghetsplanen sker i juni månad och en kartläggning sker på personaldagarna i juni och höstens personaldag och en ny Trygghetsplan upprättas inför det nya läsåret. Förankring av planen På planeringsdagar med pedagoger säkerställer vi att alla vet hur de förväntas reagera på varje incident av kränkande behandling eller mobbning i verksamheten och agera. Trygghetsplanen lämnas ut vid inskolningen. Den finns vid entréerna och på förskolans hemsida. Trygghet och trivselfrågor tas upp på utvecklingssamtalen och vid den dagliga kontakten. I verksamheten bryter pedagogerna ner Trygghetsplanen och arbetar med den i barngruppen vid naturliga vardagshändelser och upplevelser. Trygghetsplanen finns i pappersform i "vikariepärmen".

3 Utvärdering Beskriv hur fjolårets plan har utvärderats Vi skall utvärdera och revidera Trygghetsplanen varje läsår, i juni månad Uppföljning och utvärdering av Trygghetsplanen skall redovisas i det årliga systematiska kvalitetsarbetet Delaktiga i utvärderingen av fjolårets plan Pedagoger Resultat av utvärderingen av fjolårets plan Utvärderingen av fjolårets mål och åtgärder skrivs in i den nya Trygghetsplanen. Årets plan ska utvärderas senast Beskriv hur årets plan ska utvärderas En utvärdering av Trygghetsplanen utvärderas i juni månad Vi genomför en kartläggning och upprättar en ny Trygghetsplan. för att årets plan utvärderas Förskolechef och Pedagoger vid förskolan.

4 Främjande insatser Namn Kön, könsidentitet och köns uttryck Kön och Könsidentitet eller köns uttryck På vår förskola skall alla barn ha samma rättigheter och möjligheter oavsett kön, könsidentitet eller köns uttryck och personalen arbetar för att undvika traditionella könsmönster. Insats Vi tillåter barnen att utveckla förmågor och intressen oavsett kön. Vi strävar efter att ge alla barn lika mycket uppmärksamhet och talutrymme. Vi uppmärksammar varandra på "genustänk" i verksamheten. Förskolechef och Pedagoger Pågår hela verksamhetsåret Namn Etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning Etnisk tillhörighet och Religion eller annan trosuppfattning På vår förskola ska alla barn oavsett etnisk tillhörighet religion eller annan trosuppfattning ha samma rättigheter och möjligheter. Inga barn ska känna sig utsatta för diskriminering eller trakasserier pga etnisk eller kulturell tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning. Insats Pedagogerna visar i ord och handling att alla är lika mycket värda och en tillgång i gruppen. Vid behov anlitar vi tolk. Förskolechef och Pedagoger Pågår hela verksamhetsåret

5 Namn Funktionsnedsättning och Tillgänglighet Funktionsnedsättning och Tillgänglighet På vår förskola ska alla barn ha samma rättigheter och möjligheter oavsett fysisk eller psykiska begåvningshinder. Insats Alla barn skall oavsett funktionsnedsättning vara delaktiga och aktiva på sina egna villkor. Vi anpassar verksamheten utifrån den funktionsnedsättning som finns, allergi, matintolerans eller annan funktionsnedsättning. Förskolechef och Pedagogerna Pågår hela verksamhetsåret Namn Sexuell läggning Sexuell läggning Vår förskola ska arbeta för ökad förståelse för olika sexuella läggningar. Ingen ska känna sig utsatta för diskriminering och trakasserier pga sexuell läggning, könsidentitet eller familjebildning. Insats Pedagogerna visar respekt och förståelse för barnens familjesituation. Barnen får svar på sina frågor runt olika sexuella läggningar. Pedagogerna har ett öppet förhållningssätt till barnens frågor och funderingar och förmedlar en värderingsfri bild av olika sexuella läggningar. Förskolechef och Pedagogerna Pågår hela verksamhetsåret

6 Namn Kränkande behandling Kränkande behandling Ingen på vår förskola ska känna sig utsatta för kränkande behandling Insats På vår förskola arbetar vi för att främja goda relationer. När barnen är ute på förskolan finns vuxna i närheten Vi är observanta på barns samspel/hur barnen tilltalar barn och vuxna. Vi är observanta på hur de vuxna tilltalar barn och vuxna Vi diskuterar med barnen kring trygghet och trivsel På förskolan delas inte inbjudningskort ut om inte alla förskolebarn bjuds Vi arbetar med kompismassage Vi arbetar med kompisböcker och kompiskort Förskolechef och Pedagogerna Pågår hela läsåret Namn Ålder Ålder Skapa förutsättningar för barnen att utveckla sina förmågor och intressen utan att begränsas av stereotypa uppfattningar som baseras på ålder. Insats Förväntningar kring barnens mognad och funktionsförmåga i en viss ålder får ej styra över planeringen på bekostnad av barns individuella förutsättningar. Pedagogerna reflekterar över om det finns osynliga maktstrukturer i barngruppen som bygger på ålder. Får de äldre barnen förmåner enbart på grund av sin ålder och som skapar hierarkier, eller får de äldre stå tillbaka på grund av de yngre? Pedagogerna är uppmärksamma på om det förekommer kränkningar mellan barnen som bygger på ålder. Till exempel att de äldre barnen tar över för mycket på bekostnad av de yngre eller tvärt om.

7 Förskolechef och Pedagoger Pågår hela läsåret

8 Kartläggning Kartläggningsmetoder Mål: Vi skall få kunskap om förekomsten av diskriminering, trakasserier och kränkande behandling i verksamheten för att kunna utforma relevanta åtgärder i nästa års Trygghetsplan Områden som berörs i kartläggningen Kränkande behandling Hur barn och föräldrar har involverats i kartläggningen Vårdnadshavarna involveras i kartläggningen vid utvecklingssamtal och föräldramöten samt vid den dagliga kontakten vid lämning och hämtning. Pedagogerna är öppna för barnens åsikter och i de vardagliga samtalen är pedagogerna lyhörd för barnens tankar kring trakasserier, diskriminering och kränkande behandling. Hur personalen har involverats i kartläggningen Vi använder oss av det stöd och den utbildning vi fått i värdegrundsfrågor av Nora kommuns folkhälsoteam. Vi har använt oss av Diskrimineringsombudsmannens webbaserade "Plan för skola" vid utformandet av Trygghetsplanen. Vid kartläggningen har vi haft stöd i Husmodellen. Resultat och analys Vår erfarenhet säger att det är viktigt att agera direkt vid oönskade händelser. Barns förmåga att överblicka och att inse konsekvenserna av det egna beteendet är begränsade och de behöver ofta de vuxnas stöd att reda ut situationen. Vårt arbete kring kränkande behandling bedömer vi har gett ett gott resultat. Barnen har fått en trevligare attityd mot varandra och vuxna. Det är ett arbete som måste vara aktivt hela tiden. I förskolan/fritidshemmet har vi dramatiserat, samtalat, diskuterat och använt oss av kompiskort. Vi har samtalat om våra känslor och hur man är en bra kompis. Vi är närvarande vuxna som reagerar och hjälper till att reda ut situationer och känslor tillsammans med barnen.

9 Förebyggande åtgärder Namn Förebyggande arbete Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling Ingen på vår förskola ska känna sig utsatta för kränkande behandling Åtgärd Dramatisera tillsammans med barnen och för barnen. Vara närvarande pedagoger. Vi arbetar med kompismassage. Vi arbetar med kompisböcker och kompiskort. Vi diskuterar med barnen kring trygghet och trivsel. Språk och språkbruk diskuteras kontinuerligt. Motivera åtgärd Vi vill agera direkt när det uppstår bråk och i situationer där kränkningar förekommer. Detta kräver att vi är närvarande pedagoger så att vi kan agera direkt så att vi förhindrar kränkningar som kan uppstå. Vi anser att små barns förmåga att överblicka en situation och att inse konsekvensen av det egna beteende är begränsad och de behöver ofta de vuxnas stöd för att reda ut situationer. Här vill vi bland annat dramatisera händelsen för barnen men även tillsammans med dem så att man kan få förklara vad som händer och hur man känner sig i olika situationer. Vi vill stärka barnen i sin förmåga till empati och respekt för allas lika värde. Det är viktigt att barn lär sig att föra dialog om känslor, både med jämnåriga och med vuxna. Detta anser vi ger möjlighet till självreflektion, stärker barnets möjligheter att värna om sin integritet och att känna empati för andra människors behov. Att använda kompiskort och kompisböcker tror vi kan hjälpa barnen att samtala om hur man skall vara mot varandra och hur man känner sig om någon är dum eller gör något mot en som man inte vill. Kompismassage är ett bar sätt att lära sig att känna trygghet och närhet till sina kompisar och detta tror vi kan skapa en trygg barngrupp som ser varandra med vänliga ögon. Pedagogerna Pågår hela läsåret Namn Förebyggande arbete Ålder

10 Ingen på vår förskola ska känna begränsningar pga sin ålder. Åtgärd Barnen delas in i olika konstellationer under dagen. De mindre barnen bildar en grupp resp de äldre barnen en annan. Barnen är tillsammans vid måltider och utelek. Motivera åtgärd Vår verksamhet har barn i åldrarna 1-12 år och vi vill skapa en trygg miljö oavsett ålder. Det skapar vi genom att ha en åldersblandad grupp del av dagen då vi ser att barnen lär av varandra och blandade åldrar stärker barnen i deras empati, omsorg och respekt för varandra. Under dagen delar vi också in barnen i åldersinriktade grupper för att ge alla barn tid och uppmärksamhet. Pedagoger Pågår hela läsåret

11 Rutiner för akuta situationer Policy Det skall råda nolltolerans mot trakasserier mot kränkande behandling i vår förskola Rutiner för att tidigt upptäcka trakasserier och kränkande behandling Pedagogerna håller god uppsikt över alla platser där barn leker, både inom- och utomhus. Personal som barn och föräldrar kan vända sig till Förskolechef och Pedagoger Rutiner för att utreda och åtgärda när barn kränks av andra barn Vid mindre allvarlig oönskad händelse: Pedagogen som sett den oönskade händelsen samtalar med barnen i fråga och ger en tillsägelse att genast sluta med handlingen. VID UPPTÄCKT AV KRÄNKANDE BEHANDLING. Vid upptäckt av kränkande behandling genomför vi dessa åtgärder: 1. Tillsägelse om att vi inte tolererar trakasseri eller kränkande behandling. 2. Kartlägga vad som inträffat. Dokumenteras på särskild blankett. 3. Tala omgående enskilt med den som upplever sig trakasserad eller kränkt. 4. Tala omgående enskilt med den som har trakasserat eller kränkt. 5. Informera förskolechef. 6. Informera de inblandades vårdnadshavare. 7. Uppföljning och utvärdering av beslutade åtgärder. Hela processen dokumenteras. Rutiner för att utreda och åtgärda när barn kränks av personal Om ett barn kränkts, diskriminerats eller trakasserats av personal skall förskolechef omedelbart informeras av personal som såg händelsen. Förskolechef ansvarar för utredningen. Rutiner för uppföljning Vid mindre allvarlig oönskad händelse: Diskussion och reflektion sker pedagogerna emellan. Vid reflektionstillfällena görs en kartläggning över händelser, stämning, attityder och samspelsmönster i barngruppen som dokumenteras för att eventuellt se mönster. Då pedagogerna kan urskilja mönster eller att en uppenbar kränkning skett informeras Förskolechef. Pedagoger och Förskolechef samlas och bestämmer vilka åtgärder som skall vidtas och hur de skall genomföras och följas upp. Vid behov kan kommunens Resursteam ge handledning. Rutiner för dokumentation Uppföljning och utvärdering av beslutande åtgärder och hela processen dokumenteras av den som ansvarar för kartläggningen. Ansvarsförhållande Det är Förskolechefens ansvar enligt Diskrimineringsgrundlagen (2008:567) och Skollagen (SFS 2010:800) som trädde i kraft 1 juli 2011 att:- se till att all personal, alla barn och vårdnadshavare känner till att diskriminering och kränkande behandling inte är tillåtet på förskolan.- årligen utvärdera, upprätta Trygghetsplanen i samspel med personal och barn samt göra vårdnadshavare delaktiga i arbetet. Det är all personals ansvar att:- följa Trygghetsplanen.- ha kunskap om Diskrimineringslagen och reglerna i Skollagen som rör kränkande behandling.- ifrågasätta och reflektera över de normer och värderingar som hen förmedlar genom sitt agerande och sträva efter likabehandling.- att reagera och

12 agera på varje incident av kränkande behandling, trakasserier eller mobbing i verksamheten.- ha en dialog med baren om vad kränkande behandling innebär, individanpassat.

Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Gyttorps förskolas Trygghetsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gyttorps förskolas Trygghetsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Gyttorps förskolas Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen. Förskola Ansvariga för planen. Trygghetsteamet; Ann-Kristin Andersson,

Läs mer

Södra Haga förskolas trygghetsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Södra Haga förskolas trygghetsplan mot diskriminering och kränkande behandling Södra Haga förskolas trygghetsplan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen. Förskola Ansvariga för planen. Trygghetsteamet; Ann-Kristin Andersson,

Läs mer

Gyttorps förskolas Trygghetsplan

Gyttorps förskolas Trygghetsplan Gyttorps förskolas Trygghetsplan Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen. Förskola Ansvariga för planen. Trygghetsteamet; Ann-Kristin Andersson, Ingrid Flodman Csomai, Inger Ekestubbe,

Läs mer

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år

Läs mer

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvarig för planen Förskolechefen Vår vision På förskolan

Läs mer

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Myrstacken Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Myrstacken Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Myrstacken Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Dalkarlsbergs förskola och fritidshems likabehandlingsplan

Dalkarlsbergs förskola och fritidshems likabehandlingsplan Dalkarlsbergs förskola och fritidshems likabehandlingsplan Bildningsförvaltningen Dalkarlsbergs förskola/fritidshem FÖRSKOLAN/FRITIDSHEMMETS VISION Vår förskola/fritidshem skall vara trygg och fri från

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågens förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 Regnbågens förskola Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med...

Läs mer

Tuppens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tuppens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tuppens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år

Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år Ansvariga

Läs mer

Främjande insatser Namn Kränkande behandling och ålder

Främjande insatser Namn Kränkande behandling och ålder Parkens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013/2014 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Vår vision En förskola för alla, där

Läs mer

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Opalens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Opalens plan mot diskriminering och kränkande behandling Opalens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola avd. Opalen Ansvariga för planen Pedagogerna på Opalen Vår vision Vår vision är att föräldrar

Läs mer

Pedagogisk omsorgs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pedagogisk omsorgs plan mot diskriminering och kränkande behandling Pedagogisk omsorgs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Pedagogisk omsorg Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Regnbågen

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Regnbågen Plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågen Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med... 4 Planen

Läs mer

Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Grisslehamns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-15

Grisslehamns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-15 Grisslehamns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolläraren i samråd med all personal

Läs mer

Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018

Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Vår vision En förskola för alla, där

Läs mer

Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen

Läs mer

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, Jörlanda 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet

Läs mer

Munkebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Munkebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Munkebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Solgatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Solgatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling s plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2015/2016 Datum: Oktober 2015 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Förskolechef, utvecklingspedagog samt arbetslagen.

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Pedagog Anette Andersson

Läs mer

Trolldungens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskola

Trolldungens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskola Trolldungens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskola

Läs mer

KILS KOMMUN. Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon Bankgiro Box 88. Fax Plusgiro Kil

KILS KOMMUN. Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon Bankgiro Box 88. Fax Plusgiro Kil KILS KOMMUN 2018-11-19 Förskolan Lövkojan Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Läsår 2018-2019 KIL1000, v1.1, 2014-01-31 Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon 0554-191 00

Läs mer

Gundefjällets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gundefjällets plan mot diskriminering och kränkande behandling 1(10) Balltorps förskolor 20130419 Annette Kimmehed Förskolechef Gundefjällets plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockarskogsgården

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockarskogsgården Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2019 Klockarskogsgården Innehållsförteckning Grunduppgifter... 5 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 5 Vår vision... 5 Planen gäller från och med...

Läs mer

Skogsbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skogsbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Skogsbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 14-15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef All personal som arbetar

Läs mer

Förskolan Fjällripans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015

Förskolan Fjällripans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Förskolan Fjällripans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskolan/Fritidshemmet Fjällripan Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Treklöverns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår: 2016/2017

Treklöverns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår: 2016/2017 Treklöverns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för planen Förskolechef Pär-Johan Emanuelsson

Läs mer

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Abborrens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Abborrens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Abborrens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår 2016-2017 Utvärdering Beskriv hur fjolårets plan har utvärderats Fjolårets plan har utvärderats på arbetsplatsmöten samt genom

Läs mer

Katrinebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Katrinebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Katrinebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Mölndals stad Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Västertorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västertorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Västertorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Brunnsnäs förskola Upprättad januari 2014 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Förskolan Folkasbos plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Förskolan Folkasbos plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Förskolan Folkasbos plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Yttringe förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Yttringe förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Yttringe förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Förskolan Ekens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Ekens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Ekens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a

Läs mer

Ambjörnsgårdens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ambjörnsgårdens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ambjörnsgårdens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet 1-5 år Läsår: 2014-2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Boda förskola. Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Läsår

Boda förskola. Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Läsår 2018-11-16 Boda förskola Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Läsår 2018-2019 KIL1000, v1.1, 2014-01-31 Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon 0554-191 00 Bankgiro 109-6510

Läs mer

Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan. Läsår:

Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan. Läsår: Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Inger Sjöbäck förskolechef, Helena Öbrink, Rose-Marie

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Dellens förskola Upprättad Januari 2019 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Förskolan Näktergalens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Näktergalens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Näktergalens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år Läsår: 2015-16 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Arbetslagen för förskolan Kohagen avd Kohagen Ann Tjulander

Läs mer

Rademachergatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rademachergatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rademachergatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Förskolan Tuvans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år.

Förskolan Tuvans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år. Förskolan Tuvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år Läsår: 17/18 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Toftagården

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Toftagården Plan mot diskriminering och kränkande behandling Toftagården Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med... 4 Planen

Läs mer

Hedhamre förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hedhamre förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hedhamre förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Svalans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Svalans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Svalans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1-5 år a för planen Marie Lundgren Åsa Marklund Anki Lindberg

Läs mer

Pärlans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pärlans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pärlans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 4-6 år Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Hedhamre förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hedhamre förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hedhamre förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Likabehandlingsplan. för Björna förskola 2012/2013

Likabehandlingsplan. för Björna förskola 2012/2013 Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Björna förskola 2012/2013 Grunduppgifter Verksamhetsform som omfattas av planen Förskoleverksamhet, Ekorren barn 1-3 år & Räven

Läs mer

Havskorallen förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Havskorallen förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Havskorallen förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Trygghetsplan. Nyckelpigans Förskola

Trygghetsplan. Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan Nyckelpigans Förskola 2015-2016 Nyckelpigans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Likabehandlingsplan för Berga förskola

Likabehandlingsplan för Berga förskola Likabehandlingsplan för Berga förskola 2018/2019 Berga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskola 1-5 år a för planen Förskolechefen

Läs mer

KILS KOMMUN Ingrid Davidsson, Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon Bankgiro Box 88

KILS KOMMUN Ingrid Davidsson, Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon Bankgiro Box 88 KILS KOMMUN Ingrid Davidsson, ingrid.davidsson@kil.se 2018-12-06 Tolita förskola Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling 2018/2019 KIL1000, v1.1, 2014-01-31 Kils kommun Postadress

Läs mer

Förskolan Sörgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Förskolan Sörgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Förskolan Sörgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Mjölnargränds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/16

Mjölnargränds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/16 Mjölnargränds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/16 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan I Ur och Skur förskola Upprättad 20140101 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga

Läs mer

Förskolan Korallens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Förskolan Korallens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Förskolan Korallens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Blåklinten. Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Blåklinten. Plan mot diskriminering och kränkande behandling BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Förskolan Blåklinten Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 KIL1000, v1.1, 2014-01-31

Läs mer

Marbäcks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Marbäcks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Marbäcks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016-06-13 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Vår vision: På vår förskola ska inget barn bli diskriminerad,

Läs mer

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, förskola Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Förskolan Biets plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Förskolan Biets plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Förskolan Biets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Tolvåkers förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tolvåkers förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tolvåkers förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering trakasserier och kränkande behandling. Förskolan Lövkojan

Plan mot diskriminering trakasserier och kränkande behandling. Förskolan Lövkojan BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Ingrid Davidsson, ingrid.davidsson@kil.se 2016-10-25 Plan mot diskriminering trakasserier och kränkande behandling Förskolan Lövkojan 2016-2017 KIL1000, v1.1, 2014-01-31

Läs mer

Förskolan Hjorten/Fritidshemmet Växthusets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Hjorten/Fritidshemmet Växthusets plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Hjorten/Fritidshemmet Växthusets plan mot diskriminering och kränkande behandling Planen grundar sig på bestämmelser i 14a kap. skollagen (1985:1100), diskrimineringslagen (2008:567) och och

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Håstaby förskola Upprättad December-2013 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Smedjans förskola Upprättad 2014-01-01 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Björkdungens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Björkdungens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkdungens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola.

Läs mer

Haga Utbildnings plan mot diskriminering och kränkande behandling

Haga Utbildnings plan mot diskriminering och kränkande behandling Haga Utbildnings plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår 2017/2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Förskolan Nyponbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Förskolan Nyponbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Förskolan Nyponbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Förskolan Droppens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Droppens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Droppens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planenförskolan Droppen avd. Gul, Grön och Blå Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Meijerska gårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Meijerska gårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Meijerska gårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 2016-03-02 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Skede förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skede förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Skede förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Visionens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Visionens plan mot diskriminering och kränkande behandling Visionens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsform som omfattas av planen. Förskola. Ansvariga för planen. Förskolecheferna är ansvariga för att en plan

Läs mer

Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15

Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15 Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Ansvariga för planen: Förskolechef har ansvar för upprättande

Läs mer

Förskolan Charlottenborgs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Charlottenborgs plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Charlottenborgs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Nytorpshöjds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nytorpshöjds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Nytorpshöjds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Plan mot diskriminering trakasserier och kränkande behandling

Plan mot diskriminering trakasserier och kränkande behandling BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Ingrid Davidsson, ingrid.davidsson@kil.se 2016-11-09 Plan mot diskriminering trakasserier och kränkande behandling BODA FÖRSKOLA 2016-2017 KIL1000, v1.1, 2014-01-31 Kils

Läs mer

Förskolan Bullerbyns plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Förskolan Bullerbyns plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Förskolan Bullerbyns plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Ängsgården

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Ängsgården Plan mot diskriminering och kränkande behandling Ängsgården Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med... 4 Planen

Läs mer

Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling

Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen avd. Signe 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen avd. Signe

Läs mer

Förskolan Lockropets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Lockropets plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 14/15 Förskolan Lockropets plan mot diskriminering och kränkande behandling På Lockropet känner vi respekt gentemot varandra och har förståelse för människors olikheter Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Bräcke Östergårdsväg 15 Äventyrets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bräcke Östergårdsväg 15 Äventyrets plan mot diskriminering och kränkande behandling Bräcke Östergårdsväg 15 Äventyrets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskolan på Bräcke Östergårdsväg 15 i Göteborg Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter

Läs mer

Ekenäs Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Ekenäs Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Ekenäs Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet 2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Östers Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Östers Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Östers Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Litsvägens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Litsvägens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Litsvägens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen

Läs mer