Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Roland Åkesson (C), ordförande Curt-Rune Roos (M) Robert Rapakko (S)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Roland Åkesson (C), ordförande Curt-Rune Roos (M) Robert Rapakko (S)"

Transkript

1 Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Plats och tid Kommunhuset den 18 nov 2014 kl ande Övriga närvarande Utses att justera Roland Åkesson (C), ordförande Curt-Rune Roos (M) Robert Rapakko (S) Lars Hollner (S) Emma Magnusson (C), tjänstgörande ersättare Fredrik Johansson, ekonomichef, 447, Thomas Nilsson, teknisk chef, 447 Åsa Hällerståhl, ekonom, 447, Lars Petersson, fastighetsingenjör, 447 Claus Kempe, säkerhetsskyddschef, 446 Helen Nilsson, projektledare, 449 Oscar Ekstam, föreningskonsulent, 449 Mats Johansson, kommunchef Birgitha Freij, kommunsekreterare Lars Hollner och Emma Magnusson Justering Måndagen den 24 november 2014 Under- Paragraf Skrift Sekreterare... Birgitha Freij Ordförande... Roland Åkesson Justerande Lars Hollner Emma Magnusson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunkansliet Underskrift... Birgitha Freij

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2014/244 TRYGGHETSUNDERSÖKNING 2014 Handling Trygghetsundersökning 2014, från Polismyndigheterna i Kalmar och Kronobergslän. Polismyndigheten i Kalmar län har sedan slutet av 1990-talet genomfört medborgarundersökningar i länets kommuner. Trygghetsundersökningarna utgör en viktig grund för både det strategiska och det operativa polisarbetet, liksom är ett underlag i den samverkan som sker mellan polis och kommun. I undersökningen tillfrågas medborgare om hur de uppfattar problem och ordningsstörningar, om de utsatts för brott eller oroat sig för att utsättas för brott, om de känner sig trygga eller otrygga ute ensamma en sen kväll och om oron/otryggheten har lett till att man avstått från någon aktivitet. Medborgarna tillfrågas också om de anser att polisen bryr sig om de lokala problemen. Föredragande Bitr. kommissarie Alf Jacobsson, polismyndigheten, och säkerhetsskyddschef Claus Kempe. Resultatet av undersökningen visar för Mönsterås kommun att det medborgarna uppger som enda problem är att bilarna kör för fort och att buskörning med moped och motorcykel förekommer, men jämfört med tidigare års undersökningar uppges problemen ha minskat. Alf Jacobsson informerar om att användningen av drogen Spice ökat bland ungdomar i alla landets kommuner, framför allt bland unga tonåringar. Claus Kempe informerar om Stöldskyddsföreningens DNA-märkning, ett system som både minskar antalet stölder och underlättar för de bestulna ägarna att få tillbaka sitt gods. Claus föreslår att Mönsterås kommun satsar på inbrottsförebyggande verksamhet genom att tillsammans med Stöldskyddsföreningen, polismyndigheten, Selecta och Dina Försäkringar informera om och förmedla köp av märksatser med DNA och mikropunkter till invånare i kommunen. Trygghetsundersökningen läggs till handlingarna. Mönsterås kommun deltar i DNA-projektet med inbrottsförebyggande verksamhet. Användningen av droger följs upp genom att inbjuda fältsekreteraren till nästa arbetsutskott för dialog. Informationsinsatser till elever på högstadiet och gymnasiet förbereds. Invånarnas synpunkter om trafikproblem aktualiseras i samband med behandling av trafikärenden.

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2014/137 PLANERING FÖR OMBYGGNAD AV ALLÉGÅRDEN Bakgrund KS 3 jun 2014 AU 24 jun 2014 AU 21 okt 2014 Aktuellt Allégården, Allégatan 1, innehåller lokaler för såväl kommunens som landstingets verksamheter. Diskussion om ombyggnad av fastigheten för att bättre motsvara verksamheternas krav har förts under en längre tid. Fastigheten omfattar kvm och värderas till 75 mnkr. Thomas Nilsson, teknisk chef, redogjorde för samtal med landstinget. Beskedet är att landstinget ska lämna uppgifter angående hälsocentralens behov m.m. senast under juni Frågan om gemensamma lokaler för familjecentralen är vilande i avvaktan på slutligt besked från landstinget. Kommunstyrelsen påtalar behovet av fler parkeringsplatser! Tekniska kontoret arbetar vidare med att ta fram beslutsunderlag. Thomas Nilsson redogjorde för utredningen om kvaliteten på bassängen som används i rehabilitering, samt för kostnaden för att få den i absolut toppskick. Utredningen visar att det behövs mindre insatser inom ramen 1,5 2 mnkr. För kommuninnevånarna är det viktigt att verksamheten även i fortsättningen finns lokalt placerad. Utredningen delges Landstinget i Kalmar län. Thomas Nilsson informerade om diskussioner med landstinget om ombyggnad av Allégården. Ombyggnaden beräknas pågå under 2,5 år med möjligstart under hösten Tekniska kontoret och socialkontoret fick i uppdrag att utreda och kostnadsberäkna ombyggnaden av kontorslokaler för socialnämndens verksamhet i syfte att åstadkomma fler flexibla arbetsplatser utan låsning till enskildas arbetsrum och med ett effektivt lokalutnyttjande. Tekniska kontoret och ekonomiavdelningen fick i uppdrag att ta fram flera alternativ för att driva och finansiera fastigheten. Lars Petersson, fastighetsingenjör, redovisar förslag till om- och tillbyggnader. Thomas Nilsson, teknisk chef, och Fredrik Johansson, ekonomichef, informerar om olika finansieringsmöjligheter och konsekvenserna av dessa. Informationen läggs till handlingarna. Thomas Nilsson har fortsatt uppdrag att förhandla med Landstinget i Kalmar län.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2010/111 MÖNSTERÅS HANDEL Bakgrund AU 21 okt 2014 Aktuellt Arbetsutskottet beslutade enligt 234/2012 att stödja Mönsterås Handel med 150 tkr under två år, sammanlagt 300 tkr, under tiden 1 september augusti I beslutet angavs att styrelsen för Mönsterås Handel årligen ska lämna en rapport om verksamheten. Eva Aronsson och Robert Schöttke, ordförande respektive vice ordförande i styrelsen för Mönsterås Handel, informerade om verksamheten under 2014 och planeringen inför Eva och Robert ansökte också om ekonomiskt stöd till fortsättning av projektet. Näringslivssekreterare Thomas Svensson och kommunchef Mats Johansson fick i uppdrag att dels bereda ansökan om fortsatt verksamhetsbidrag, dels ta fram statistik för konsumtion uppdelat på dagligvaror respektive sällanköpsvaror för Mönsterås och de närliggande kommunerna Oskarshamn och Kalmar. Handling Förslag om fortsatt samverkansavtal för utveckling av Mönsterås Handel år 2015, från Mats Johansson och Thomas Svensson. Arbetsutskottet beslutar att, mot bakgrund av Mönsterås Handels presenterade arbete och resultat samt framtida konkreta målsättningar/satsningar, stödja Mönsterås Handel med 190 tkr under Styrelsen för Mönsterås Handel ska årligen lämna en rapport om verksamheten. et belastar konto för näringslivsbefrämjande åtgärder.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2012/161 PROJEKT JÄMSTÄLLDHETSINTEGRERING Mönsterås kommun deltar sedan hösten 2012 i SKL:s projekt Startpaket för jämställdhetsintegrering, och har anställt Helen Nilsson som projektledare på 25 procent under tidsbegränsad period. AU 12 nov 2013 AU 20 maj 2014 Aktuellt Arbetsutskottet beslutade att förlänga projektet och att därför anställa Helen Nilsson som projektledare på 25 procent till och med 30 juni Finansiering sker i enlighet med kommunfullmäktiges beslut enligt 95/2013 om användning av återbetalda premier för AGS, där 1,5 mnkr anslogs till kommunstyrelsen att använda till bl.a. jämställdhetsprojektet. Kommunchef Mats Johansson rapporterade från arbetet med projektet, som behöver pågå under ytterligare en tid, eftersom inte alla förvaltningar är klara med sitt projektarbete. Projektet och projektledarens anställning förlängdes till och med den 31 december Ytterligare förlängning kan inte medges. Projektledare Helen Nilsson rapporterar muntligt om den projektrapport som ska lämnas vid nästa sammanträde med arbetsutskottet. Projektrapporten delges arbetsutskottet vid nästa sammanträde. Kommunledningskontoret får i uppdrag att ta fram förslag till hur uppföljning av verksamheternas jämställdhetsarbete (i det dagliga arbetet) ska utföras.

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2014/247 UPPHANDLING AVSEENDE TJÄNSTERESEFÖR- SÄKRING SAMT MOTORFORDONFÖRSÄKRING Handling Förslag till beslut om nya leverantörer av motorfordonsförsäkring samt tjänstereseförsäkring, från ekonomichef Fredrik Johansson. Mönsterås kommun använder Marsh AB som försäkringsmäklare. I uppdraget ligger att upphandla försäkringsskydd åt kommunen. De försäkringar som är aktuella är motorfordonsförsäkring samt tjänstereseförsäkring. Anbuden har utvärderats, därefter föreslås Länsförsäkringar respektive If utses till försäkringsgivare för kommande avtalsperiod. Arbetsutskottet utser If till försäkringsgivare för tjänstereseförsäkringar samt Länsförsäkringar till försäkringsgivare för motorfordonsförsäkringar under tiden 1 jan dec 2017 med möjlighet till ett års förlängning.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2014/067 BUDGET 2015, EKONOMISK FLERÅRSPLAN BUDGETRAPPORT Bakgrund Handling Kommunfullmäktige beslutade enligt 68/2014 att anta ramarna för budgeten för 2015 med flerårsplan Nämnder och styrelser har nu att återrapportera respektive detaljbudget. Budgetrapport för budget 2015, från ekonomiavdelningen. I budgetrapporten har förändringar gjorts utifrån regeringens budgetproposition samt verksamhetsförändringar i förvaltningarna. Ramförändringar: Kommunstyrelsen tkr (avser eventuellt ändrad vårdtyngd), kommunledningskontoret tkr, tekniska förvaltningen tkr, barnoch utbildningsnämnden tkr, och socialnämnden oförändrad ram (se vidare budgetmaterialet). Kommunstyrelsen föreslås besluta föreslå kommunfullmäktige att anta ändrade ramar för budget 2015 med ekonomisk flerårsplan , samt att i övrigt lägga budgetrapporten till handlingarna.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2014/067 KOMMUNÄGDA BOLAG BORGENSÅTAGANDE 2015 Handling Budgetrapport, Budget 2015 med EFP Kommunfullmäktige föreslås besluta att såsom för egen skuld ingå borgen för de kommunägda bolagen enligt nedan specifikation jämte därpå löpande ränta och kostnader. Det totala högsta lånebeloppet ska beräknas på skuldebrevens respektive ursprungliga lånebelopp: Mönsterås Bostäder AB beviljas låneförpliktelser upp till ett totalt lånebelopp om kr (ökat med kr från 2014). Ålem Energi AB koncern beviljas låneförpliktelser upp till ett totalt lånebelopp om kr (ökat med kr från 2014). Vattenpalatset i Mönsterås AB beviljas låneförpliktelser upp till ett totalt lånebelopp om kronor (oförändrat från 2014). Mönsterås Utvecklings AB koncern beviljas låneförpliktelser upp till ett totalt lånebelopp om kronor (oförändrat från 2014). Mönsterås Holding AB beviljas låneförpliktelser till ett totalt lånebelopp om kronor (oförändrat). Emåbygdens Vind AB beviljas låneförpliktelser från Mönsterås kommun till ett totalt lånebelopp om kronor (oförändrat). Kommunstyrelsen föreslås besluta föreslås kommunfullmäktige att anta borgensramarna för kommunens bolag enligt ovan.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2014/067 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS BESLUT ANGÅENDE INVESTERINGSBEHOV Handling Barn- och utbildningsnämndens 78/2014 Investeringsbehov. Barn- och utbildningsnämnden begär att få använda del av investeringsbudgeten för ungdomshuset till utrustning av Ljungnässkolans nya paviljong, samt att omvandla medel (140 tkr) från driftsbudgeten till investering; inköp av utrustning och inventarier till Teknikcollege. Förslag till svar, från ekonomichef Fredrik Johansson. Kommunstyrelsen föreslås besluta föreslå kommunfullmäktige att godkänna omfördelning av investeringsmedel från projekt ungdomshuset (som senarelagts) till Ljungnässkolans paviljong som blivit aktuell snabbare än beräknat. Vidare föreslås kommunstyrelsen avslå begäran om att föra medel från driftsbudgeten till investering eftersom barn- och utbildningsnämnden för verksamhetsåret 2014 aviserat ett underskott och det alltså inte finns medel att föra över till investeringar.

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2014/067 UPPDRAG FRÅN KOMMUNFULLMÄKTIGE ATT UTREDA FRITIDSGÅRDSVERKSAMHETEN SAMT MUSIK- OCH KULTURSKOLAN Bakgrund Handling Kommunfullmäktige beslutade enligt 68/2014 att anta ramarna för budgeten för 2015 med flerårsplan I beslutet finns ett uppdrag till kommunstyrelsen att genomlysa fritidsgårdsverksamheten i kommunen samt musikoch kulturskolans verksamhet, och att därefter återkomma med en rapport. Utredningsdirektiv, från kommunchef Mats Johansson. Mats Johansson har efter enklare utredning av uppdraget funnit att för att rapporten ska bli ett inför framtida beslut om ungdomsverksamheten användbart dokument erfordras djupare studier. Efter nulägesanalys ska utredningen ge svar på en rad frågor såsom fortsatt huvudmannaskap, organisations- och ledningsstruktur, integration mellan verksamheterna, geografisk samverkan, genusperspektiv, m.m. Utredningen förutsätter nära dialog med målgrupp och utövare. Kommunstyrelsen föreslås uppdra till organisationen Fryshuset i Kalmar län att genomföra en utredning i enlighet med direktiven i ovanstående tjänsteskrivelse. Utredningen ska genomföras i dialog med arbetsutskottet och presenteras för arbetsutskottet senast 31 mars Kostnad 60 tkr, eventuellt kan omkostnader tillkomma. et belastar kommunstyrelsens konto för utredningar.

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott MEDDELANDEN/RAPPORTER Handlingar Inkomna meddelanden delges arbetsutskottet. Meddelandena läggs till handlingarna.

Kommunstyrelsen (15) Robert Rapakko Jens Robertsson

Kommunstyrelsen (15) Robert Rapakko Jens Robertsson Sida 1 (15) Plats och tid Kommunhuset den 29 november 2016 kl. 14.00 15.45 ande Roland Åkesson (C), ordf Jens Robertsson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 januari 2014 kl. 08.00 14.45 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

Kommunstyrelsen (10) Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD)

Kommunstyrelsen (10) Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset den 1 december 2015 kl. 13.00 16.00 ande Roland Åkesson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-23 1 (7) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Lars Hollner (S)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-23 1 (7) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Lars Hollner (S) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-23 1 (7) Plats och tid Kommunhuset den 23 september 2014 kl. 08.00 12.00 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Jens Robertsson. Lars Hollner

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Jens Robertsson. Lars Hollner Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-01-26 1 (11) Plats och tid Kommunhuset den 26 januari 2016 kl. 08.00-12.30 ande Roland Åkesson (C), ordförande, 20, 22-29 Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij

Läs mer

Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare

Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-30 1 (8) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 30 januari 2018 kl. 08.00 12.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen (10) Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij

Kommunstyrelsen (10) Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset den 28 november 2017 kl. 13.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny

Läs mer

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD)

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 () Plats och tid Kommunhuset den 13 mars 2018 kl. 13.00 15.30 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Anders Johansson (C), ordförande. Lars Hollner (S)

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Anders Johansson (C), ordförande. Lars Hollner (S) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-12-05 1 (11) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 5 december 2017 kl. 10.20 12.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Anders Johansson (C), ordförande Jens

Läs mer

(12) Justerande.. Jens Robertsson Robert Rapakko

(12) Justerande.. Jens Robertsson Robert Rapakko MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (12) 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedda att justera Kommunhuset sammanträdesrummet Björken, Kl.13:00-15:00 Jens Robertsson (C) Anders

Läs mer

För kommunen Roland Åkesson, kommunstyrelsen, ordförande Robert Rapakko, kommunstyrelsen. Kommunkontoret, Mönsterås

För kommunen Roland Åkesson, kommunstyrelsen, ordförande Robert Rapakko, kommunstyrelsen. Kommunkontoret, Mönsterås Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2014-12-08 1 (8) Plats och tid PRO-huset, Mönsterås, den 8 december 2014, kl. 09.30-12.00. Beslutande För pensionärsföreningarna Inger Danielsson, PRO Mönsterås Gunnar

Läs mer

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset den 8 maj 2018 kl. 13.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (12) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko

Kommunstyrelsens arbetsutskott (12) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-02-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 feb 2017 kl. 08.00 12.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij

Läs mer

Kommunstyrelsen (10) Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD)

Kommunstyrelsen (10) Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset den 4 oktober 2016 kl. 13.00 15.15 ande Roland Åkesson (C), ordf Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson

Läs mer

(14) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Robert Rapakko (S)

(14) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Robert Rapakko (S) MÖNSTERÅS KOMMUN Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (14) 1 Plats Kommunhuset Tid, Klockan 08:00-11:00 Anders Johansson (C) ande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-09 1 (13) Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Lars Hollner (S)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-09 1 (13) Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Lars Hollner (S) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-09 1 (13) Plats och tid Kommunhuset den 9 juni 2015 kl. 08.00 10.00 ande Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Robert Rapakko. Lars Hollner (S) Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Robert Rapakko. Lars Hollner (S) Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-01-31 1 (11) Plats och tid Kommunhuset den 31 jan 2017 kl. 08.00 12.30 ande Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-04 1 (13) Roland Åkesson (C), ordförande

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-04 1 (13) Roland Åkesson (C), ordförande Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-04 1 (13) Plats och tid Kommunhuset den 4 mars 2014 kl. 08.00 14.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Roland Åkesson (C), ordförande Curt-Rune Roos (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-29, kl. 08:00-12:45 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Plats och tid Kommunhuset den 12 juni 2015 kl. 08.00 10.00 Beslutande Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Ann Petersson

Läs mer

Anders Johansson (C), ordförande. Håkan Johansson (S), tjänstgörande ersättare

Anders Johansson (C), ordförande. Håkan Johansson (S), tjänstgörande ersättare Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-08-28 1 (9) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 28 augusti 2018 kl. 08.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Kommunfullmäktige (12)

Kommunfullmäktige (12) Sida 1 (12) Plats och tid Mönsterås Bibliotek, måndagen den 29 maj 2017 kl. 18.30 19.45 ande Robert Rapakko (S) Ann Petersson (C) Renée Solstad (S) Emma Magnusson (C) Lars Hollner (S) Roger Sunesson (SD)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-03-26 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Martina

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (15) Robert Rapakko

Kommunstyrelsens arbetsutskott (15) Robert Rapakko Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-04-11 1 (15) Plats och tid Mönsterås Kommunhus den 11 april 2017 kl. 08.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (18) Roland Åkesson (C), ordförande. Ann Petersson. Curt-Rune Roos (M) Robert Rapakko (S)

Kommunstyrelsens arbetsutskott (18) Roland Åkesson (C), ordförande. Ann Petersson. Curt-Rune Roos (M) Robert Rapakko (S) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-20 1 (18) Plats och tid Kommunhuset den 20 maj 2014 kl. 08.00 17.00 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos (M)

Läs mer

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida m N0RRTÄL1E, KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2012-10-22 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki. 12.00-13.45 Nils Matsson (M) Åsa Wennerfors

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-03-10 1 (10) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD)

Kommunstyrelsen 2015-03-10 1 (10) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset den 10 mars 2015 kl. 13.00 16.00 ande Roland Åkesson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Lars Hollner (S) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare. Britt-Marie Domeij och Robert Rapakko

Lars Hollner (S) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare. Britt-Marie Domeij och Robert Rapakko +MÖNSTERÅS KOMMUN Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-09-18 1 (11) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 18 sep 2018 kl. 13.00 14.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-17 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 16.00-17.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Lilian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-24 1 (14) Roland Åkesson (C), ordförande. Jens Robertsson Britt-Marie Domeij

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-24 1 (14) Roland Åkesson (C), ordförande. Jens Robertsson Britt-Marie Domeij Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-24 1 (14) Plats och tid Kommunhuset den 24 november 2015 kl. 08.00 12.00 ande Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Robert

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-11 1 (23) Lars Hollner (S) Jens Robertsson (C), tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-11 1 (23) Lars Hollner (S) Jens Robertsson (C), tjänstgörande ersättare Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-11 1 (23) Plats och tid Kommunhuset den 11 nov 2014 kl. 08.00 16.00 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Curt-Rune Roos (M) Robert Rapakko (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2012-09-18 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.15. Beslutande Christin Löfstrand (V) ordförande Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Hans-Petter Paulsen (FP)

Läs mer

Jan Sahlén (S) Jon Björkman (V) Ordf. Malin Svanholm (S) Robert Sandström (C), tjänstgörande ersättare Anna Strandh Proos (M)

Jan Sahlén (S) Jon Björkman (V) Ordf. Malin Svanholm (S) Robert Sandström (C), tjänstgörande ersättare Anna Strandh Proos (M) 1(5) Plats och tid Jan Sahléns tjänsterum kommunhuset, våning 4, 13.00-14.00 Beslutande ledamöter Jan Sahlén (S) Jon Björkman (V) Ordf. Malin Svanholm (S) Robert Sandström (C), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-10-21 1 (39) Roland Åkesson (C), ordförande

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-10-21 1 (39) Roland Åkesson (C), ordförande Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-10-21 1 (39) Plats och tid Kommunhuset den 21 okt 2014 kl. 08.00 14.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsen (14) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD)

Kommunstyrelsen (14) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset den 4 april 2017 kl. 13.00 14.30 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen (11) Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD)

Kommunstyrelsen (11) Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 (11) Plats och tid Kommunhuset den 5 april 2016 kl. 13.00 16.00 ande Roland Åkesson (C), ordf Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Robert Rapakko

Läs mer

Robert Rapakko (S) Madeleine Rosenqvist (KD) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Jacqueline Doohan (C) Lene Hollner (S)

Robert Rapakko (S) Madeleine Rosenqvist (KD) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Jacqueline Doohan (C) Lene Hollner (S) Plats och tid Kommunkontoret, Björken, kl. 09.00 12.00 Beslutande För Kommunstyrelsen Robert Rapakko (S) Madeleine Rosenqvist (KD) Emma Magnusson (C) För Socialnämnden Britt-Marie Berg (S) Britt-Marie

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-14 1 (19) Roland Åkesson (C), ordförande. Jens Robertsson och Lars Hollner

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-14 1 (19) Roland Åkesson (C), ordförande. Jens Robertsson och Lars Hollner Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-14 1 (19) Plats och tid Kommunhuset den 14 april 2015 kl. 08.00 12.00 ande Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko

Läs mer

Henrik Karlsson (M) Sven-Inge Eriksson (KD) ledamot Göran Hellström (L) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Carl-Gunnar Sand (SD)

Henrik Karlsson (M) Sven-Inge Eriksson (KD) ledamot Göran Hellström (L) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Carl-Gunnar Sand (SD) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Torsö, Stadshuset kl. 15.30-16:15 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Anders Karlsson (C) 1:e vice ordförande Janne Jansson (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-02-03 1 (19) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD)

Kommunstyrelsen 2015-02-03 1 (19) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 (19) Plats och tid Kommunhuset den 3 februari 2015 kl. 13.00 16.00 ande Roland Åkesson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Lars Gjörloff 82 Britt Idensjö, sekreterare Stefan Fredriksson 82 Henric Svensson 85

Lars Rönnlund, kommunchef Lars Gjörloff 82 Britt Idensjö, sekreterare Stefan Fredriksson 82 Henric Svensson 85 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 19 april 2016 kl. 08:30-13 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset, Tomelilla, den, kl. 14.00-14-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kommunchef Göran Clausson, kanslichef Christian Björkqvist, ekonomichef Eva Lundberg Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (18)

Kommunstyrelsens arbetsutskott (18) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-12-02 1 (18) Plats och tid Kommunhuset den 2 december 2014 kl. 08.00 12.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2008-04-29 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-17.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Beril Nilsson (m),

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-16.45 ande Claes Jägevall (FP) ordf Laila Gröhn (FP) ersätter Alda Daniel (FP) Claes-Gunnar Almestål (FP) Ann-Britt Danielsson (M) Peo Andersson (M)

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.50 Beslutande Kent Ingvarsson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (12) Lars Hollner (S) Britt-Marie Domeij och Robert Rapakko

Kommunstyrelsens arbetsutskott (12) Lars Hollner (S) Britt-Marie Domeij och Robert Rapakko Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-26 1 (12) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 26 september 2017 kl. 08.00 13.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.00 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2016-02-15 10 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 15 februari 2016, klockan 8.30 10.10 Beslutande Övriga närvarande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun

Läs mer

(13) Sammanträdesrummet Björken i Kommunhuset, Mönsterås. Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Håkan Johansson (S)

(13) Sammanträdesrummet Björken i Kommunhuset, Mönsterås. Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Håkan Johansson (S) MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (13) 1 Plats Tid ande Sammanträdesrummet Björken i Kommunhuset, Mönsterås, Kl.08:00-12:00 Anders Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsen (11) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Kommunstyrelsen (11) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Sida 1 (11) Plats och tid Kommunhuset den 5 september 2017 kl. 13.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-03-29, kl. 08:00-12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-17 1 (17) Roland Åkesson (C), ordförande. Lars Hollner (S)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-17 1 (17) Roland Åkesson (C), ordförande. Lars Hollner (S) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-17 1 (17) Plats och tid Kommunhuset den 17 mars 2015 kl. 08.00 14.15 ande Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-11-23 1-12 Plats och tid Konferensrum, Norrtull kl 15.30-17.00 Beslutande Thomas Olson (FP), ordf Leif Larsson (C) Barbro Gustafsson (M) i st f Jan

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Datum: 2019-04-04 Tid: 08:45-09:00 Plats: Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Roland Gustbée (M) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-01-10 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-12.00 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Lars Persson (s)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-07 1 (10)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-07 1 (10) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-07 1 (10) Plats och tid Kommunhuset den 7 maj 2013 kl. 10.00-12.00 ande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos (M) Robert Rapakko (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-12-13 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-12.00 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

(9) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Robert Rapakko (S)

(9) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Robert Rapakko (S) MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (9) 1 Plats Tid ande Kommunhuset, sammanträdesrummet Björken, Kl.08:00-12:30 Anders Johansson (C) Jens Robertsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Kommunstyrelsen (13) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Robert Rapakko (S)

Kommunstyrelsen (13) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Robert Rapakko (S) Sida 1 (13) Plats och tid Kommunhuset den 15 mars 2016 kl. 13.00 16.00 ande Roland Åkesson (C), ordf Jens Robertsson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-09-05 174 (178) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 5 september 2011, kl 10.00-13.30 Beslutande Camilla Anglemark (S), ordf Jörgen Larsson (S) Björn Andersson (M) Övriga deltagande Karl-Erik

Läs mer

(18) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S)

(18) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) MÖNSTERÅS KOMMUN Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (18) 1 Plats Tid ande Kommunhuset, Kl.08:00-12:00 Anders Johansson (C) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Protokoll 1 (6) Plats och tid Nils Holgerssongymnasiets aula, 2018-02-26, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Justerade paragrafer 58 Justeringens

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (16) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.15 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-01-31 1 (11) Plats och tid KS-salen, klockan 09:30-11:50 ande Ersättare Övriga deltagande Cecilia V. Burenby (S),ordförande Birgitta Gunnarsson (C) Monika Gideskog (M) Thony Andersson

Läs mer

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD)

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 (11) Plats och tid Kommunhuset den 10 april 2018 kl. 13.00 15.30 ande Anders Johansson (C), ordf Ann Petersson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Robert Rapakko (S) Lars Hollner

Läs mer

Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij

Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-03-06 1 (14) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 6 mars 2018 kl. 08.00 12.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 86 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 18.30 21.00 Beslutande Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg (M) Åke Eriksson (C) Peggy Johansson (S) Maria Gustavsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-12-12 1 (11) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 12 december 2017 kl. 08.00-12.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-05-03, kl. 08:00-12:25 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Per Almström, kommunchef Karolina Hansen, sekreterare. Ulla-Britt Brandin Marianne Zackrisson. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Karolina Hansen, sekreterare. Ulla-Britt Brandin Marianne Zackrisson. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.23, 19.32-19.45 1 (7) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Karolina Hansen, sekreterare Utses justera

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-03. 3 Svar på motion om att lägga skyddsmaterial på parkeringen vid Fryksta stationshus

Sammanträdesdatum 2015-02-03. 3 Svar på motion om att lägga skyddsmaterial på parkeringen vid Fryksta stationshus KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-02-03 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 3 februari 2015, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sa111mantl'iidesdah1m Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sa111mantl'iidesdah1m Sida 1 () Plats Tid ande Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan Lene Hollner Sarah Johansson Britt-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-25 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 25 januari 2012, kl. 08.00-12.20 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 20 april 2010, klockan 08.30-11.15 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, Örenäs slott Tid 2018-09-18, kl. 08:55-17:00 2018-09-19, kl. 08:30-16:07 Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 9-9.45 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP)

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

() Justerande.. Lene Hollner Just2

() Justerande.. Lene Hollner Just2 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 () Plats Tid Centalen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Justering plats och tid Lene

Läs mer