RISKHÄNSYND I DETALJPLAN FITTJA CENTRUM

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RISKHÄNSYND I DETALJPLAN FITTJA CENTRUM"

Transkript

1 RAPPORT RISKHÄNSYND I DETALJPLAN FITTJA CENTRUM GRANSKNINGSKOPIA

2 Uppdrag , Fittja Specialutredningar tidigt skede Titel på rapport: Riskhänyns i detlaljplan Fittja centrum Status: Datum: Medverkande Beställare: Kontaktperson: Fittja Centrumfastigheter AB Martin Sundqvist Konsult: Uppdragsansvarig: Handläggare: Kvalitetsgranskare: Tyréns AB Krister Carlens Magnus Cederlund Krister Carlens Revideringar Revideringsdatum Version: Initialer: ÅR-MÅN-DAG Namn, Företag Namn, Företag Tyréns AB Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel: Säte: Stockholm Org.Nr:

3 Sammanfattning Inom detaljplanområdet för Fittja Centrum beläget i Botkyrka Kommun planerar Fittja Centrumfastigheter AB att bygga ut befintligt torg och parkering med bostäder. Tyréns har fått i uppdrag att göra en utredning avseende urspårning av tunnelbanetåg och förutsättningar att etablera byggnaden på området. Riskutredningen utgör underlag till en eventuell detaljplanändring. Utifrån de resultat som har tagits fram genom beräkningar bedöms olycksrisker med tunnelbanan ha en mycket begränsad påverkan på risknivån inom planerat område. Den relativt låga hastighet på grund av närhet till station samt att inga växlar finns i närheten innebär en låg sannolikhet för att en urspårning skall påverka bostadshuset. Inkluderas även att de två understa våningarna på huset som är garage ligger längre bort än de 20 meter som anges från spåret, att det är en två meters höjdskillnad mellan spår och fastighet, samt tåg som ankommer norrifrån (de som håller högst hastighet) till Fittja använder spåret längst bort, resulterar att den redan låga sannolikheten minskar ytterligare. 3(11)

4 Innehållsförteckning 1 Inledning Uppdragsbeskrivning Mål och syfte Avgränsningar Metodik Förutsättningar Styrande lagstiftning, riktlinjer och yttrande Områdesbeskrivning Riskidentifiering Röda tunnelbanelinjen Identifiering av olycksrisker Beräkningar Frekvensen för urspårning Sannolikhet för kollision med bostadshus Känslighetsanalys Osäkerheter Resultat och diskussion Referenser (11)

5 1 Inledning 1.1 Uppdragsbeskrivning Inom detaljplanområdet för Fittja Centrum beläget i Botkyrka Kommun planerar Fittja Centrumfastigheter AB att bygga ut befintligt torg och parkering med bostäder. Tyréns har fått i uppdrag att göra en utredning avseende urspårning av tunnelbanetåg och förutsättningar att etablera byggnaden på området. Riskutredningen utgör underlag till en eventuell detaljplanändring. Länsstyrelsen anser generellt att ett avstånd på 25 meter bör hållas bebyggelsefritt. Denna utredning avser att lokala förutsättningar skulle möjliggöra bebyggelse ändå. Då planerad bebyggelse, kv. Forbonden 4, ligger närmare tunnelbanespåret än 25 meter ställer Länsstyrelsen krav på att en riskanalys tas fram för att avgöra om planerad bebyggelse är lämplig utifrån ett olycksperspektiv. Denna rapport är ett steg för att visa om det ur riskperspektiv är möjligt att bygga på den aktuella lokaliseringen. 1.2 Mål och syfte Syftet med analysen är att utreda och beskriva risknivån för nyetablering av bostadshus vid Fittja Centrum. Målet är att bedöma risknivån till följd av urspårning från angränsande tunnelbana. Bidraget till risknivån från urspårning avgör om det kommer krävas riskreducerande åtgärder för att minska risken för personer inom bostadshuset. Analysen tas fram för att vara en del av underlaget till upprättande till detaljplan för aktuellt område. 1.3 Avgränsningar De risker som studerats i denna analys är uteslutande kopplade till plötsligt inträffade händelser (olyckor) som har sitt ursprung från det tunnelbanespår som ligger i anslutning till det planerade bostadshuset. Enbart risker som kan innebära personskador inom aktuellt planområde beaktas. Detta innebär att riskhändelser som har en direkt konsekvens på miljön, materiella skador, skador orsakade av långvarig exponering, lokala skador på trafikled eller liknande ej beaktas. På spårområdet sker inte transport av farligt gods. 1.4 Metodik Den inledande riskanalysen utgår från följande metodik: Riskidentifiering. Vilka risker som kan påverka den nya bebyggelsen Riskanalys och värdering, för att avgöra om åtgärder krävs Analys av möjliga och lämpliga riskreducerande åtgärder Materialet som ligger till grund för analysen inhämtas från myndigheter, kommun och eventuellt verksamheter inom området. 5(11)

6 2 Förutsättningar 2.1 Styrande lagstiftning, riktlinjer och yttrande Enligt plan- och bygglagen (SFS 2010:900) skall bebyggelse lokaliseras till mark som är lämpad för ändamålet med hänsyn till människors hälsa och säkerhet. Bebyggelsen skall även utformas så med hänsyn till behovet av skydd mot uppkomst av olyckor. Länsstyrelsen i Stockholm har i yttrande, , daterat påtalat att för bostadshus bör en riskbedömning utföras med avseende på urspårning och mekanisk påverkan på tilltänkt bebyggelse för det fortsatta planarbetet. 2.2 Områdesbeskrivning Ett nytt centrum med nya bostäder och handel planeras i Fittja, Botkyrka kommun. Bostadshuset, se Figur 4, uppförs på 16 våningar ovan mark, de understa två som parkeringsgarage, och resterande som bostäder. Inom området avses 164 lägenheter med tillhörande parkeringsplatser (ovan mark) uppföras. Avståndet mellan tunnelbanans närmaste spår (ytterkant närmast bostadshuset) och byggnaden är som kortast ca 20 meter. Avståndet på 20 meter är dock på våningsplan två och upp, de understa två våningarna (garage) ligger längre ifrån spåret, se Figur 2 och Figur 4. Nivåskillnaden mellan byggnadens bottenplan (garage) och spår är ca 2 meter, se Figur 2. Den planerade fastigheten är placerad ca 150 meter nordöst om Fittja tunnelbanestation. Bostadshusets placering visualiseras i Figur 1 och 3. Figur 1. Planerade byggnader (gråmarkerat) och omgivande befintlig bebyggelse. 6(11)

7 Figur 2. Nivåskillnad tunnelbanespår och befintlig parkeringsplats där bostadshuset skall uppföras Figur 3. Hus 2, röd linje visar tomtgräns samt fundamentet för bostadshuset närmast spåret Figur 4. Fasad bostadshus. Notera att de två understa våningarna ligger längre bort än 20 meter 7(11)

8 3 Riskidentifiering Den planerade placeringen av byggnaden medför att det finns närliggande riskkällor. Den primära riskkällan utgörs av den röda linjens tunnelbanespår. Relevanta avstånd och nivåskillnader presenteras i avsnitt Röda tunnelbanelinjen I närheten av det studerade området passerar tunnelbanans röda linje som består av två spår, ett i vardera riktningen. Likt det svenska tågnätet råder vänstertrafik inom tunnelbanesystemet. Detta innebär att spåret som ligger närmast bostadshuset åker i nordlig riktning mot Stockholm, det tåg som går på spåret längst ifrån bostadshuset går i södergående riktning mot Norsborg. Enligt SL:s tidtabell trafikeras spåren generellt av 10-minuterstrafik. Tågen går något oftare under rusningstid, och något glesare under tidiga morgnar samt sen kväll. Under ett vardagsdygn passerar ca 150 tåg per spår (SL, 2015). Under helgen är antalet tåg något färre. Inom tunnelbanenätet finns idag två olika typer av tunnelbanetåg, C20 (nyare vagnar) samt C6- C15 (äldre vagnar). De nyare vagnarna, C20, är totalt 47 meter. Dessa körs vanligtvis i två- eller trevagnståg, men även enkelvagnar förekommer i trafiken, främst nattetid. De äldre C6-C15 vagnarna är 18 meter långa och ett tåg består vanligen av sex eller åtta vagnar. I vissa fall kan tåg med upp till 10 vagnar, detta förekommer dock endast undantagsvist. En nyare och längre vagn (70 meter), C30, är framtagen och tas i bruk Vagnstyperna C20 samt C9 är konstruerade för 90 km/h, denna hastighet utnyttjas dock inte. Maximal hastighet på röda linjen är normalt 80 km/h och i anslutning till plattformarna maximalt 50 km/h. Maximal acceleration och retardation är omkring 1,0 m/s 2 med vissa smärre skillnader beroende på vagntyp. Ingen växel finns inom 500 meter från det studerade området. 3.2 Identifiering av olycksrisker Urspårning av spårbunden trafik innebär ofta en begränsad påverkan på området utanför spårområdet. Den vanligaste typen av urspårning är att ett hjulpar hoppar av spåret och att tåget förblir upprätt inom spårområdet. En urspårning i högre hastigheter, vid en växel eller i kraftiga kurvor, innebär en större risk för urspårning av ett tåg eller enstaka vagnar utanför spårområdet. En kollision mellan ett tåg och en byggnad kan medföra att delar av byggnaden skadas och rasar samman, vilket kan leda till allvarliga personskador och dödsfall. Definitionen för urspårning kan beskrivas som när ett hjul lämnar rälen och därmed inte längre kan styras av den. Vanliga orsaker till urspårning är: Hög hastighet (i förhållande till kurvor eller spårstandard) Fordonsfel (axelbrott, bromsfel etc.) Hinder på spåret (fordon, sten etc.) Banfel (växelfel, rälsbrott etc.) Det finns ingen växel inom det studerade området. På grund av detta så minskar sannolikheten för en urspårning kraftigt. För en genomgång av inträffade urspårningar inom tunnelbanenätet hänvisas till PM upprättat av Vectura Consulting AB (2010). 8(11)

9 4 Beräkningar Närheten till tunnelbanan innebär att en urspårning kan påverka personsäkerheten i närområdet. För att analysera riskerna vid en urspårning beräknas frekvens för urspårning i anslutning till bebyggelse samt sannolikheten att ett urspårat tåg kolliderar med byggnaden. Beräkningarna genomförs enligt metodiken presenterad i Structures Built over Railway Lines Construction Requirements in the Track Zone, (International Union of Railways 6, 2002). 4.1 Frekvensen för urspårning Frekvens för urspårning till bostadshus beräknas enligt följande formel: Där F urspårning = e r d z d er = urspårningsfrekvens per tågkilometer (km), 0, /tågkm d = den längsta stäcka som den urspårade vagnen kan gå längs med spåret, vilket beräknas som V2 där v är tågets hastighet vid urspårningstillfället. 80 Zd = antalet tåg per dygn, 150 stycken tåg/spår v = hastighet vid urspårningstillfället. Frekvens för urspårning per spår, se Tabell 1. Tabell 1. Antal urspårningar per år och kilometer vid en given hastighet Antagen hastighet vid urspårning [km/h] Frekvens, antal urspårningar per spår [år] 40 2,74E-06, en urspårning på ca år 50 4,28E-06, en urspårning på ca år 60 6,16E-06, en urspårning på ca år 70 8,38E-06, en urspårning på ca år 80 1,10E-05, en urspårning på ca år 90 1,39E-05, en urspårning på ca år 100 1,71E-05, en urspårning på ca år Resultatet i Tabell 1 visar att frekvensen för urspårning ökar ju högre hastigheten blir. 4.2 Sannolikhet för kollision med bostadshus Avståndet mellan spår och bostadshus påverkar risken för en kollision mellan tunnelbanetåg och byggnad. Sannolikheten minskar med ökat avstånd från spåret. För dubbelspår beräknas sannolikheten med följande formel: 2 b a P = [( b ) b (a + 4,2) + ( ) b 2 ] 0,25 c d 9(11)

10 Där a = vinkelrätt avstånd (m) mellan spårmitt och byggnad = 20m b = maximala vinkelräta avståndet (m) från spåret som vagnen kan hamna, vilket beräknas som v 0,55, där V är tågets hastighet vid urspårningstillfället c = det, längs spåret, parallella avståndet inom vilket byggnad löper risk att träffas av urspårad vagn på ett avstånd a, vilket beräknas enligt: c = d (b a) om b > a, annars c = 0 => P = 0 b d = den längsta sträckan som den urspårade vagnen kan gå längs med spåret, vilket beräknas med V2 där V är tågets hastighet vid urspårningstillfället. 80 v = hastighet vid urspårningstillfället. Sannolikheten att en urspårning leder till kollision med byggnad redovisas i Tabell 2. Tabell 2. Maximalt vertikalt avstånd vid urspårning samt sannolikhet för kollision, då b < a, med byggnad i given hastighet. Antagen hastighet vid urspårning [km/h] Maximalt avstånd (vinkelrätt ut från spårmitt) vid urspårning, b [m] Sannolikhet, P (då b < a) 40 7,61 0, b < a 50 8,60 0, b < a 60 9,51 0, b < a 70 10,35 0, b < a 80 11,14 0, b < a 90 11,88 0, b < a ,59 0, b < a ,43 0, b < a ,14 7,13E-05 Resultatet i Tabell 2 visar att en kollision mellan ett tunnelbanetåg och den planerade byggnaden vid en urspårning kräver hastigheter som väl överstiger den tillåtna maxhastigheten för tunnelbanan, därav analyseras resultaten ej vidare. 4.3 Känslighetsanalys Då sannolikheten för en kollision mellan tunnelbanetåg och bostadsbyggnad är så pass låg anses det ej vara nödvändigt att utföra en känslighetsanalys. 4.4 Osäkerheter De osäkerheter som har identifierats är mestadels kunskapsosäkerheter angående flödes- samt olycksstatistik. 10(11)

11 5 Resultat och diskussion Utifrån de resultat som har tagits fram genom beräkningar bedöms olycksrisker med tunnelbanan ha en mycket begränsad påverkan på risknivån inom planerat område. Den relativt låga hastighet på grund av närhet till station samt att inga växlar finns i närheten innebär en låg sannolikhet för att en urspårning skall påverka bostadshuset. Inkluderas även att de två understa våningarna på huset som är garage ligger längre bort än de 20 meter som anges från spåret, att det är en två meters höjdskillnad mellan spår och fastighet, samt tåg som ankommer norrifrån (de som håller högst hastighet) till Fittja använder spåret längst bort, resulterar att den redan låga sannolikheten minskar ytterligare. I vissa fall kan skyddsräl samt skyddsmur användas för att minska sannolikheten för en kollision mellan tåg och hus, men i detta fall anses sannolikheten vara så pass låg att kostnaden inte är proportionell mot nyttan. 6 Referenser Länsstyrelsen Stockholm (2015). Förslag till detaljplan för Fittja Centrum, Fittja, Botkyrka kommun. Beteckning SL - AB Storstockholms lokaltrafik (2015), besökt Antal avgångar gröna linjen mellan station Masmo och Alby för Vectura Consulting AB, (2010). PM riskanalys för urspårning tunnelbana vid nybyggnad bostäder Erfarenheter och kompletteringar till tidigare utförd riskanalys. Daterat , Vectura Consulting AB, Stockholm International Union of Railways, (2002). Structures Built over Railway Lines Construction Requirements in the Track Zone (UIC Code R), 2nd edition. International Union of Railways. 11(11)

Riskbedömning ny bebyggelse på Saltvägen och kv. Kavringen, Hökarängen.

Riskbedömning ny bebyggelse på Saltvägen och kv. Kavringen, Hökarängen. Uppdragsnamn Saltvägen Hökarängen Uppdragsnummer 108475 Handläggare Pierre Wahlqvist Internkontroll Lisa Smas Uppdragsgivare Carl Johan Casserberg, ByggVesta Jacob Ekman, Förvaltnings AB Bergsundet Datum

Läs mer

PÅKÖRNINGSRISK FÖR BYGGNAD INTILL TUNNELBANAN FJÄRDINGSMANNEN 1, STOCKHOLM VERSION 1

PÅKÖRNINGSRISK FÖR BYGGNAD INTILL TUNNELBANAN FJÄRDINGSMANNEN 1, STOCKHOLM VERSION 1 2015-11-25 RISKUTREDNING PÅKÖRNINGSRISK FÖR BYGGNAD INTILL TUNNELBANAN FJÄRDINGSMANNEN 1, STOCKHOLM VERSION 1 Briab Brand & Riskingenjörerna AB Stockholm: Magnus Ladulåsgatan 65. 118 27 Stockholm. Telefon:

Läs mer

Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum Stockholmshem

Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum Stockholmshem Uppdragsnamn Bjurbäcken Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum Stockholmshem 110496 2018-02 - 01 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 2018-02 - 01 PAN 2017-09 - 15 Inom ett område mellan

Läs mer

PM RISK KOMPLETTERANDE UTREDNING URSPÅRNING

PM RISK KOMPLETTERANDE UTREDNING URSPÅRNING Projekt Projektnummer Lokstallet 6, Stockholm 106015 Handläggare Datum Erik Hall Midholm 2013-07-11 Internkontroll Datum Rosie Kvål 2013-07-11 PM RISK KOMPLETTERANDE UTREDNING URSPÅRNING Bakgrund och syfte

Läs mer

Yttrande gällande riskbedömning urspårning och olyckor med tåg på Saltsjöbanan

Yttrande gällande riskbedömning urspårning och olyckor med tåg på Saltsjöbanan Handläggare Patrik Jargenius Tel +46 10 505 36 01 Mobil +46 722 12 46 08 E-post patrik.jargenius@afconsult.com Mottagare Duvnäs Fastighets AB Magnus Birke Box 7299 103 90 STOCKHOLM Datum 2018-02-22 Projekt-ID

Läs mer

Sto ckholm Falun Gävle Karlstad Malmö Örebro Östersund. Uppdragsnamn Blackeberg Centrum

Sto ckholm Falun Gävle Karlstad Malmö Örebro Östersund. Uppdragsnamn Blackeberg Centrum Uppdragsnamn Blackeberg Centrum Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum Primula Byggnads AB 110108 2017-03 - 28 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 2017-03 - 28 LSS 2017-03 - 28 Inom fastigheten

Läs mer

PM Risk seniorboende Olovslund, Bromma

PM Risk seniorboende Olovslund, Bromma Uppdragsnamn Olovslund s station, del av Åkeshov 1:1 Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum Bonum/Riksbyggen 109558 2016-10 - 14 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 161014 LSS 161014 PM

Läs mer

BILAGA A FREKVENSBERÄKNINGAR Gästhamnen Kristinehamn Datum

BILAGA A FREKVENSBERÄKNINGAR Gästhamnen Kristinehamn Datum Dokumenttyp BILAGA A FREKVENSBERÄKNINGAR Gästhamnen Kristinehamn Datum 2015-02-20 Status Granskningshandling Handläggare Rosie Kvål Tel: 08-588 188 84 E-post: rosie.kval@brandskyddslaget.se Internkontroll

Läs mer

Kv Fjärdingsmannen 1, Stockholm, Risk-PM angående riskhänsyn vid nybyggnation av ungdomsbostäder

Kv Fjärdingsmannen 1, Stockholm, Risk-PM angående riskhänsyn vid nybyggnation av ungdomsbostäder RISK-PM 2013-11-22 mia.levedahl@stockholmshem.se Kv Fjärdingsmannen 1, Stockholm, Risk-PM angående riskhänsyn vid nybyggnation av ungdomsbostäder Inledning Detta PM är upprättat av civilingenjör i riskhantering/brandingenjör

Läs mer

PM Risk. Calles Klimp 8. Tillbyggnad samt verksamhetsändring från kontor till lägenheter. Kv. Calles Klimp 8 Danderyds kommun

PM Risk. Calles Klimp 8. Tillbyggnad samt verksamhetsändring från kontor till lägenheter. Kv. Calles Klimp 8 Danderyds kommun Calles Klimp 8 Tillbyggnad samt verksamhetsändring från kontor till lägenheter Kv. Calles Klimp 8 Danderyds kommun PM Risk Avstånd till tunnelbanespår 2016-12-22 FAST Engineering Civilingenjör Martin Ljunggren

Läs mer

Bonum/Riksbyggen Rosie Kvål RKL LSS

Bonum/Riksbyggen Rosie Kvål RKL LSS Uppdragsnamn Olovslunds station, del av Åkeshov 1:1 Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum Bonum/Riksbyggen 109558 2019-05-28 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 190528 LSS 180117 Inom

Läs mer

Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun

Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun Rapport Riskbedömning med avseende på närhet till järnväg Missionen 1, Tranås kommun Upprättad: 2017-12-22 Upprättad av: Sandra Sydbom, White arkitekter AB Martin Henriksson, Infrapartner AB Sammanfattning

Läs mer

RISKUTREDNING GÄLLANDE NÄRHETEN TILL TUNNELBANESPÅR KV GRÖNSKÄR, STOCKHOLM VERSION 1

RISKUTREDNING GÄLLANDE NÄRHETEN TILL TUNNELBANESPÅR KV GRÖNSKÄR, STOCKHOLM VERSION 1 2015-10-09 RISKUTREDNING GÄLLANDE NÄRHETEN TILL TUNNELBANESPÅR KV GRÖNSKÄR, STOCKHOLM VERSION 1 Briab Brand & Riskingenjörerna AB Stockholm: Magnus Ladulåsgatan 65. 118 27 Stockholm. Telefon: 08-410 102

Läs mer

PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18

PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18 PM-Riskanalys VÄSTRA SVARTE, YSTAD 2012-09-18 Uppdrag: 230078, Västra Svarte, Ystad Titel på rapport: PM Riskanalys - Västra Svarte, Ystad Status: PM Datum: 2012-09-18 Medverkande Beställare: Kontaktperson:

Läs mer

PM RISKHÄNSYN I DETALJPLAN KV. ORGELN, SUNDBYBERG

PM RISKHÄNSYN I DETALJPLAN KV. ORGELN, SUNDBYBERG PM RISKHÄNSYN I DETALJPLAN KV. ORGELN, SUNDBYBERG 2015-09-18 1 Inledning Tyréns har fått i uppdrag att göra en utredning avseende olycksrisker och förutsättningar att etablera tillbyggnaden på befintlig

Läs mer

PM risk "Dallashuset"

PM risk Dallashuset Uppdragsnamn Kv Lagern, Dallashuset Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum Fabege 109963 2017-02-01 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 2017-02-01 LSS/EMM 2017-02-01 PM risk "Dallashuset"

Läs mer

TRAFIKUTREDNING KV RENEN, SKELLEFTEÅ

TRAFIKUTREDNING KV RENEN, SKELLEFTEÅ RAPPORT TRAFIKUTREDNING KV RENEN, SKELLEFTEÅ 29 JUNI 2012 Uppdrag: Titel på rapport: Status: Datum: 2012-06-29 Medverkande 241808, Detaljplan kv Renen, Skellefteå TRAFIKUTREDNING KV RENEN Status Revideringar

Läs mer

Revideringarna är markerade i marginalen.

Revideringarna är markerade i marginalen. Projekt Projektnummer Kv Pyramiden m fl 105727 Handläggare Datum Rosie Kvål 2012-10-01 rev 2014-04-03 Internkontroll Datum Lisa Åkesson 2014-03-19 PM RISK DP KV PYRAMIDEN M FL (SBN/2009:715) INOM ARENASTADEN

Läs mer

Väster 7:1 och 7:9, Gävle kommun Bedömning av behov av riskanalyser vid exploatering för bostadsändamål

Väster 7:1 och 7:9, Gävle kommun Bedömning av behov av riskanalyser vid exploatering för bostadsändamål Väster 7:1 och 7:9, Gävle kommun Bedömning av behov av riskanalyser vid exploatering för bostadsändamål 2016-01-27 1 Uppdrag Tyréns AB har på uppdrag av TrondBygg Holding AB (markägaren till fastigheterna

Läs mer

UTREDNING AV MARKVIBRATIONER KRUTBRUKET, ÅKERS STYCKEBRUK

UTREDNING AV MARKVIBRATIONER KRUTBRUKET, ÅKERS STYCKEBRUK RAPPORT R02-282203 UTREDNING AV MARKVIBRATIONER KRUTBRUKET, ÅKERS STYCKEBRUK 2018-10-15 UPPDRAG 282203, Utredning av omgivningsbuller, Krutbruket Åkers Styckebruk Titel på rapport: Utredning av markvibrationer

Läs mer

Örby 4: 1, Bandhagen - risk inventering Godkänt dokument - Stina Bäckström, Stockholms stadsbyggnadskontor, , Dnr

Örby 4: 1, Bandhagen - risk inventering Godkänt dokument - Stina Bäckström, Stockholms stadsbyggnadskontor, , Dnr Örby 4: 1, Bandhagen - risk inventering 201 7-01 - 20 STOCKHOLM Magnus Ladulåsgatan 65 118 27 Stockholm Briab Brand & Riskingenjörerna AB Org nr 556630-7657 www.briab.se Projektnamn : Kommun : Ärende :

Läs mer

PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5

PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5 s.1 PM OLYCKSRISKER - DETALJPLAN FÖR NÄVEKVARN 3:5 1 Inledning Denna PM upprättas på uppdrag av Fastighets AB Nävekvarn i samband med planarbete för detaljplan Nävekvarn 3:5 i Nyköpings kommun. Planförslaget

Läs mer

RISKUTREDNING VERKSAMHETER INOM KV. GARVAREN, SIMRISHAMN

RISKUTREDNING VERKSAMHETER INOM KV. GARVAREN, SIMRISHAMN RAPPORT RISKUTREDNING VERKSAMHETER INOM KV. GARVAREN, SIMRISHAMN 2015-11-19 Uppdrag 259586, Riskbedömning olycksrisk, kv Garvaren, Simrishamn Titel på rapport: Riskutredning verksamheter inom kv. Garvaren,

Läs mer

PM RISK - DETALJPLAN HORNAFJORD 3, KISTA

PM RISK - DETALJPLAN HORNAFJORD 3, KISTA s.1 PM RISK - DETALJPLAN HORNAFJORD 3, KISTA 1. Inledning Denna PM upprättas på uppdrag av Memory Hotel AB i samband med planarbete för Hornafjord 3 i Kista. Planområdet består av fastigheten Hornafjord

Läs mer

RISKUTREDNING VID FYSISK PLANERING

RISKUTREDNING VID FYSISK PLANERING 2015-04-17 RISKUTREDNING VID FYSISK PLANERING SICKLINGEN 2, STOCKHOLM VERSION 1 Briab Brand & Riskingenjörerna AB Stockholm: Magnus Ladulåsgatan 65. 118 27 Stockholm. Telefon: 08-410 102 50 Uppsala: Dragarbrunnsgatan

Läs mer

Riskutredning för detaljplan för ABB HVDC vid Bergslagsbanan och industristickspår

Riskutredning för detaljplan för ABB HVDC vid Bergslagsbanan och industristickspår LUDVIKA KOMMUN 2011-03-03 1 (5) Riskutredning för detaljplan för ABB HVDC vid Bergslagsbanan och industristickspår i Ludvika. Bakgrund En detaljplan med syftet att möjliggöra för ABB att bygga ut industrin

Läs mer

DEL AV KV YRKESSKOLAN

DEL AV KV YRKESSKOLAN MÄTRAPPORT R01-2643 DEL AV KV YRKESSKOLAN MARKVIBRATIONER FRÅN VÄG- OCH SPÅRTRAFIK 13-09-24 Uppdrag: 2643, Del av kv. Yrkesskolan Titel på rapport: Del av kv. Yrkesskolan Markvibrationer från väg- och

Läs mer

Teckomatorp 6:1, Svalövs kommun

Teckomatorp 6:1, Svalövs kommun Briab Brand & Riskingenjörerna AB United Spaces STUDIO, Nordenskiöldsgatan 24 211 19 Malmö Org nr 556630-7657 1 av 6 Svalövs kommun Samhällsbyggnadsnämnden Teckomatorp 6:1, Svalövs kommun Utlåtande gällande

Läs mer

Utredning av påkörningsrisk

Utredning av påkörningsrisk Briab Brand & Riskingenjörerna AB Magnus Ladulåsgatan 65 118 27 Stockholm Org nr 556630-7657 0 av 17 Örby 4:1, Stockholm Briab Brand & Riskingenjörerna AB Magnus Ladulåsgatan 65 118 27 Stockholm Org nr

Läs mer

UTREDNING Dubbelspår Ängelholm-Helsingborg, Romares väg. Olycksrisk. PM, Ärendenummer: TRV 2014/71699

UTREDNING Dubbelspår Ängelholm-Helsingborg, Romares väg. Olycksrisk. PM, Ärendenummer: TRV 2014/71699 Olycksrisk PM, 2017-03-02 Ärendenummer: TRV 2014/71699 Olycksrisk Ärendenummer: TRV 2014/71699 Skapad av: Martin Bjarke, Sweco Fackansvarig: Martin Bjarke, Sweco. Dokumentdatum: 2017-03-02 Ärendenr: TRV

Läs mer

NUMMERSKRIVNING LAPPIS

NUMMERSKRIVNING LAPPIS RAPPORT NUMMERSKRIVNING LAPPIS Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor - 2013-11-29, Dnr 2010-06316 SLUTRAPPORT 2013-09-13 Uppdrag: 249701, NUMMERSKRIVNING LAPPIS Titel på rapport: Nummerskrivning Lappis

Läs mer

KV HÖDER, SKELLEFTEÅ. TRAFIKBULLER

KV HÖDER, SKELLEFTEÅ. TRAFIKBULLER RAPPORT 275280-A KV HÖDER, SKELLEFTEÅ. TRAFIKBULLER SLUTRAPPORT 2017-04-27 UPPDRAG 275280, Höder, Skellefteå. Trafikbuller Titel på rapport: Trafikbuller Status: Datum: 2017-04-27 MEDVERKANDE Beställare:

Läs mer

Tvärbana Kistagrenen Norra Ulvsunda - Helenelund PM ÅTGÄRDER STOMLJUD PM R

Tvärbana Kistagrenen Norra Ulvsunda - Helenelund PM ÅTGÄRDER STOMLJUD PM R Tvärbana Kistagrenen Norra Ulvsunda - Helenelund PM ÅTGÄRDER STOMLJUD PM R04-259135 2016-10-28 SAMMANFATTNING Rapporten redovisar förslag på åtgärder för att innehålla de riktlinjer som anges i RiBuller

Läs mer

KV LAXEN, LULEÅ TRAFIKBULLER

KV LAXEN, LULEÅ TRAFIKBULLER RAPPORT KV LAXEN, LULEÅ TRAFIKBULLER SLUTRAPPORT 2014-06-12 Uppdrag: 253483, Laxen, Luleå Titel på rapport: Kv Laxen - Trafikbuller Status: Datum: 2014-06-12 Medverkande Beställare: Kontaktperson: HSB

Läs mer

Riskutredning Ekhagen

Riskutredning Ekhagen Jönköpings Kommun Slutgiltig Malmö 2017-09-28 Datum 2017-09-28 Uppdragsnummer 1320030058 Version Slutgiltig Joakim Martikainen Björn Andersson Joakim Martikainen Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll

Läs mer

Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra)

Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra) 1 (9) PM Riskanalys avseende förändringar av detaljplan för Sandbyhov 30 (södra) 2016-05-13 Kund Arkitektgruppen GKAK AB Dalsgatan 14, Norrköping Kontaktperson: Lena Josefsson Konsult WSP Brand & Risk

Läs mer

TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS. Komplettering Hus B

TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS. Komplettering Hus B TIMOTEJEN 17 STOCKHOLM RISKANALYS AVSEENDE TRANSPORTER AV FARLIGT GODS Komplettering Hus B 2011-02-09 Peter Nilsson peter.nilsson@briab.se 08-410 102 59 Briab - Brand & Riskingenjörerna AB Rosenlundsgatan

Läs mer

KV HÖDER, SKELLEFTEÅ. TRAFIKBULLER

KV HÖDER, SKELLEFTEÅ. TRAFIKBULLER RAPPORT 275280-A KV HÖDER, SKELLEFTEÅ. TRAFIKBULLER SLUTRAPPORT 2017-04-27 UPPDRAG 275280, Höder, Skellefteå. Trafikbuller Titel på rapport: Trafikbuller Status: Datum: 2017-04-27 MEDVERKANDE Beställare:

Läs mer

INDUSTRIBULLERUTREDNING SLAGTOFTA, HÖRBY

INDUSTRIBULLERUTREDNING SLAGTOFTA, HÖRBY R01-250339 INDUSTRIBULLERUTREDNING SLAGTOFTA, HÖRBY SLUTRAPPORT 2013-07-03 Uppdrag: Titel på rapport: Status: Datum: 2013-07-03 250339, Bullerutredning för ny tankstation i Hörby Industribullerutredning

Läs mer

TRAFIKBULLERBERÄKNING KOMPLETTERING MED STORGATAN, GÄRSNÄS

TRAFIKBULLERBERÄKNING KOMPLETTERING MED STORGATAN, GÄRSNÄS TRAFIKBULLERBERÄKNING KOMPLETTERING MED STORGATAN, GÄRSNÄS 2018-02-26 UPPDRAG 266906, Gärsnäs nytt mötesspår inkl ny plattform Titel på rapport: Trafikbullerberäkning komplettering med Storgatan, Gärsnäs

Läs mer

KONTROLL AV GARAGEVÄGG FÖR PÅKÖRNING

KONTROLL AV GARAGEVÄGG FÖR PÅKÖRNING RAPPOR RT KONTROLL AV GARAGEVÄGG FÖR PÅKÖRNING SLUTRAPPORT 2013-02-15 Uppdrag: 240644, Riskhänsyn DP Väsby Entré Titel på rapport: Kontroll av garagevägg för påkörning Status: Slutrapport Datum: 2013-02-15

Läs mer

GEOTEKNISKT UTLÅTANDE INFÖR DETALJPLAN NÄS BY

GEOTEKNISKT UTLÅTANDE INFÖR DETALJPLAN NÄS BY GEOTEKNISKT UTLÅTANDE INFÖR DETALJPLAN 267055 NÄS BY 2016-05-25 UPPDRAG 267055, Näs by, översiktlig geoteknisk undersökning Titel på rapport: Geotekniskt utlåtande inför detaljplan Status: Datum: 2016-05-25

Läs mer

ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK BEDÖMNING PRÄSTVIKEN-ERIKSBERG BOTKYRKA

ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK BEDÖMNING PRÄSTVIKEN-ERIKSBERG BOTKYRKA PM ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK BEDÖMNING PRÄSTVIKEN-ERIKSBERG BOTKYRKA BILAGA TILL DETALJPLAN FÖR PRÄSTVIKEN 2014-11-17 Uppdrag: 251223, Stöd i framtagande av detaljplan Eriksberg, Botkyrka Titel på rapport:

Läs mer

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr Uppdrag 266127, Trafikutredning Vandenbergh 9 Titel på rapport: Titel Status: Datum: 2016-01-15 Medverkande Beställare: Kontaktperson: Niam AB Gustav Thörnqvist Konsult: Uppdragsansvarig: Tyréns AB Johanna

Läs mer

Riskanalys för ny bebyggelse av förskola intill järnväg

Riskanalys för ny bebyggelse av förskola intill järnväg www.sakerhetspartner.se Riskanalys Riskanalys för ny bebyggelse av förskola intill järnväg Östertälje 1:15 Södertälje kommun Dokumentstatus: Riskanalys Version nummer: Datum aktuell version: Datum föregående

Läs mer

Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av

Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av UTLÅTANDE 2012-11-21 barbro.malmlof@jarfalla.se Riskutlåtande angående planering av äldreboende i detaljplan för Viksjö centrum, fastigheten Viksjö 3:402, del av Viksjö 3:11 m fl, Järfälla kommun Bakgrund

Läs mer

Ramböll Sverige AB Kävlinge 2014-06-02 Erik Hedman

Ramböll Sverige AB Kävlinge 2014-06-02 Erik Hedman Ramböll Sverige AB Kävlinge 2014-06-02 Erik Hedman Del av Fritiden 1 (Fritidsbadet) och del av Östra Förstaden 2:1, Ystad riskbedömning avseende transport och hantering av farligt gods i planområdets närhet

Läs mer

ÖVERSIKTLIG BULLERUTREDNING HÖGSÄTRA

ÖVERSIKTLIG BULLERUTREDNING HÖGSÄTRA RAPPORT ÖVERSIKTLIG BULLERUTREDNING HÖGSÄTRA RAPPORT 2016-03-23 Uppdrag 260908, Ekodukt och bullerutredning vid Högsätra Titel på rapport: Översiktlig Bullerutredning, Högsätra Status: Datum: 2015-03-02

Läs mer

PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT

PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT PM Risk, del 1 YSTAD HAMNSTADEN SLUTRAPPORT 2018-04-06 UPPDRAG 281561, Miljökonsekvensbeskrivning för planprogram Hamnstaden Ystad Titel på rapport: PM Risk, del 1 Ystad Hamnstaden Status: Förhandskopia

Läs mer

BULLERBERÄKNING HOPPAREN 4

BULLERBERÄKNING HOPPAREN 4 RAPPORT BULLERBERÄKNING HOPPAREN 4 GRANSKNINGSKOPIA 2013-06-05 Uppdrag: 249495, Bullerberäkning Hopparen 4 Titel på rapport: BULLERBERÄKNING HOPPAREN 4 Status: Granskningskopia Datum: 2013-06-05 Medverkande

Läs mer

PM VIBRATIONER FRÅN VÄGTRAFIK KVARNBÄCK 2B, 3 SAMT MAGLEHILL, HÖÖR

PM VIBRATIONER FRÅN VÄGTRAFIK KVARNBÄCK 2B, 3 SAMT MAGLEHILL, HÖÖR PM VIBRATIONER FRÅN VÄGTRAFIK KVARNBÄCK 2B, 3 SAMT MAGLEHILL, HÖÖR RAPPORT 2018-12-12 UPPDRAG 286645, Höör Maglehill mfl Trafk- och bullerutredning Titel på rapport: Status: Översiktlig bedömning av vibrationer

Läs mer

även rekommenderade skyddsavstånd till bland annat järnväg, dessa redovisas i tabell 1.

även rekommenderade skyddsavstånd till bland annat järnväg, dessa redovisas i tabell 1. Projekt Projektnummer Kv Pyramiden m fl 105727 Handläggare Datum Rosie Kvål 2012-10-01 rev 2012-11-30 Internkontroll Datum Lisa Åkesson 2012-09-28 PM RISK DP KV PYRAMIDEN M FL (SBN/2009:715) INOM ARENASTADEN

Läs mer

VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING

VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING KONCEPT 2016-03-31 UPPDRAG 269277, Västra Bökhult, Älmhult - trafikbullerberäkning till detaljplan Titel på rapport: Västra Bökhult trafikbullerutredning Status:

Läs mer

KV JÄGAREN TRAFIKBULLERUTREDNING

KV JÄGAREN TRAFIKBULLERUTREDNING BILAGA 1 RAPPORT KV JÄGAREN TRAFIKBULLERUTREDNING SAMRÅD AUGUSTI 2012 Uppdrag: 240072, 2 detaljplaner i Kiruna, Jägaren och Ahos park Titel på rapport: Trafikbullerutredning Status: Samrådshandling Datum:

Läs mer

Yttrande i planprogram för depå, tvärbana och bostäder i Norra Rissne, Sundbybergs kommun

Yttrande i planprogram för depå, tvärbana och bostäder i Norra Rissne, Sundbybergs kommun 2016-01-28 IKAROS nr: X SSBF dnr: 305-1658/2015 Externt dnr: KS/0525-2015 Handläggare Gunnar Neselius 08-454 87 00 Till Sundbybergs kommun kommunstyrelsen@sundbyberg.se Yttrande i planprogram för depå,

Läs mer

Skyddsanalys. Del av Västerås 4:86, Västerås Norra Älvkullen. Fire and Risk Engineering Nordic AB Version nr: Ver-1.

Skyddsanalys. Del av Västerås 4:86, Västerås Norra Älvkullen. Fire and Risk Engineering Nordic AB Version nr: Ver-1. Del av Västerås 4:86, Västerås Norra Älvkullen Version nr: Ver-1 Datum: 170922 Ändring: - Uppdragsnummer: 17-516 Handläggare: Joachim Johansson, Västerås Fire and Risk Engineering Nordic AB 556731-6285

Läs mer

Översiktlig riskbedömning - Detaljplan för Fullerö Hage - Uppsala

Översiktlig riskbedömning - Detaljplan för Fullerö Hage - Uppsala PM Översiktlig riskbedömning - Detaljplan för Fullerö Hage - Uppsala Denna översiktliga riskbedömning upprättas av Structor Riskbyrån AB på uppdrag av Structor Uppsala AB, med anledning av arbetet med

Läs mer

VIBRATIONSMÄTNING HÖGALIDS TUNNELBANESTATION

VIBRATIONSMÄTNING HÖGALIDS TUNNELBANESTATION RAPPORT VIBRATIONSMÄTNING HÖGALIDS TUNNELBANESTATION 2012-11-20 Uppdrag: 246003, Högalids tunnelbanestation - Vibrationsmätningar Titel på rapport: Vibrationsmätning Högalids tunnelbanestation Status:

Läs mer

RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64

RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64 RISKUTREDNING FARLIGT GODS BJÖRKFORS 1:64 RISKUTREDNING UPPDRAGSNUMMER: 285746 2018-08-21 UPPDRAG 285746, Riskutredning detaljplan Björkfors, Hemavan Titel på rapport: Riskutredning Farligt Gods Björkfors

Läs mer

RISKANALYS KV.TÖRNROSEN

RISKANALYS KV.TÖRNROSEN RISKANALYS KV.TÖRNROSEN Risk- och bullerutredning i detaljplaneskedet UPPRÄTTAD: Upprättad av Granskad av Godkänd av Anders Höök Emmy Frohm Per-Håkan Sandström Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...3

Läs mer

KV LEJONET 10, LANDSKRONA TRAFIKBULLER

KV LEJONET 10, LANDSKRONA TRAFIKBULLER KV LEJONET 10, LANDSKRONA TRAFIKBULLER SLUTRAPPORT 2015-09-30 Uppdrag 265 378. Kv Lejonet 10, Landskrona. Detaljplanearbete Titel på rapport: Kv Lejonet 10, Landskrona. Trafikbuller Status: Datum: 2015-09-30

Läs mer

KV EMBLA, UMEÅ TRAFIKBULLER

KV EMBLA, UMEÅ TRAFIKBULLER KV EMBLA, UMEÅ TRAFIKBULLER SLUTRAPPORT 2015-05-29 Uppdrag: 253489, Kv Embla, Umeå Titel på rapport: Trafikbuller Status: Datum: 2015-05-29 Medverkande Beställare: Kontaktperson: Korskykan Jan Kollberg

Läs mer

Områdesbeskrivning. Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr Sida 2 (5)

Områdesbeskrivning. Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr Sida 2 (5) Projekt Projektnummer Kv. Nattugglan 14, Stockholm 107472 Handläggare Datum Erik Hall Midholm 2014-09-24 Internkontroll Datum Rosie Kvål 2014-09-24 PM RISK - BEBYGGELSE OVANPÅ SÖDERLEDSTUNNELN Brandskyddslaget

Läs mer

KV REPARATÖREN, UMEÅ TRAFIKBULLER

KV REPARATÖREN, UMEÅ TRAFIKBULLER KV REPARATÖREN, UMEÅ TRAFIKBULLER SLUTRAPPORT 2015-11-04 Uppdrag: 256776, Kv Reparatören, Umeå Titel på rapport: Trafikbuller Status: Datum: 2015-11-04 Medverkande Beställare: Kontaktperson: Skanska Sverige

Läs mer

PM Riskanalys för kv Åran och Nätet

PM Riskanalys för kv Åran och Nätet PM Riskanalys för kv Åran och Nätet Haparanda kommun 2007-03-12 WSP Brand- och Riskteknik PM KOMPLETTERING AV RISKANALYS KV PATAN MED AVSEENDE PÅ BEBYGGELSE I KV ÅRAN OCH NÄTET Bakgrund Haparanda kommun

Läs mer

LJUDMILJÖÅTGÄRDER SILVERDAL

LJUDMILJÖÅTGÄRDER SILVERDAL RAPPORT LJUDMILJÖÅTGÄRDER SILVERDAL 2013-11-13 Uppdrag: 247620, Silverdal - Ljudmiljö Titel på rapport: Ljudmiljöåtgärder Silverdal Status: Datum: 2013-11-13 Medverkande Beställare: Kontaktperson: HB Silverdal

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING

TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT TRAFIKBULLERUTREDNING FÖR ONSALA HAGEN 3:47, TILLBYGGNAD AV VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE 2019-01-18 UPPDRAG 292151 Titel på rapport: Trafikbullerutredning för Onsala Hagen 3:47, tillbyggnad äldre- och

Läs mer

Kopparlunden - Detaljplan Mitt, Västerås Stad

Kopparlunden - Detaljplan Mitt, Västerås Stad RAPPORT A, REV1 Handläggare Lars Lindström Tel 010 505 60 71 Datum 2019-04-10 Projekt-ID 739079 Mobil 070 184 57 71 Archus Development AB Salman Salman E-post lars.e.lindstrom@afconsult.com Kopparlunden

Läs mer

BEDÖMNING AV RISK FÖR STOMLJUD SAMT STÖRANDE VIBRATIONSNIVÅER FRÅN TRAFIK, HARBROVÄGEN

BEDÖMNING AV RISK FÖR STOMLJUD SAMT STÖRANDE VIBRATIONSNIVÅER FRÅN TRAFIK, HARBROVÄGEN PM 283787 BEDÖMNING AV RISK FÖR STOMLJUD SAMT STÖRANDE VIBRATIONSNIVÅER FRÅN TRAFIK, HARBROVÄGEN PM 2018-05-24 Uppdrag: 283787, Harbrovägen detaljplan Utredningar, Botkyrka Titel på rapport: Status: Bedömning

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING DP KUNGSÄNGENS-TIBBLE 1:331 M.FL.

TRAFIKBULLERUTREDNING DP KUNGSÄNGENS-TIBBLE 1:331 M.FL. KOMPLETTERANDE PM TILL TRAFIKBULLERUTREDNING DP KUNGSÄNGENS-TIBBLE 1:331 M.FL. RAPPORT 2014-03-20 Uppdrag: 244238, Detaljplan för handelsplats Brunna i Upplands-Bro kommun Titel på rapport: Kompletterande

Läs mer

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc Antal sidor: 7 Bilagor: 6

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc Antal sidor: 7 Bilagor: 6 PROJEKTRAPPORT Strandängen Kvarter F, Jönköping Rapport -18012500.doc Antal sidor: 7 Bilagor: 6 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Magnus Ingvarsson Datum 2018-01-25 www.soundcon.se

Läs mer

BROTTKÄRR 503:1, GÖTEBORG TRAFIKBULLERBERÄKNING

BROTTKÄRR 503:1, GÖTEBORG TRAFIKBULLERBERÄKNING RAPPORT BROTTKÄRR 503:1, GÖTEBORG TRAFIKBULLERBERÄKNING 2013-02-22 Uppdrag: 245261, Trafikbullerberäkning Brottkärr 503:1, Göteborg Titel på rapport: Brottkärr 503:1 - Trafikbullerberäkning Datum: 2013-02-22

Läs mer

Bullerutredning. Detaljplan Ekoby Saltängen Laxå Kommun Rev Datum: Beteckning: Bullerutredning Saltängen

Bullerutredning. Detaljplan Ekoby Saltängen Laxå Kommun Rev Datum: Beteckning: Bullerutredning Saltängen Bullerutredning Detaljplan Ekoby Laxå Kommun 2012-10-26 Rev 2012-11-21, Mark, miljö och anläggning Mathieu Boué Box 46, 171 11Solna, Akustikkonsult Besök: Svetsarvägen 24 mathieu.boue@vectura.se Växel:

Läs mer

Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade med bensinstation och transporter av farligt gods

Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade med bensinstation och transporter av farligt gods Projekt Projektnr Freden Större 11, Sundbyberg 105521 Handläggare Datum Lisa Åkesson 2014-06-04 Internkontroll Datum Rosie Kvål 2014-06-04 Svar på Länsstyrelsens samrådsyttrande avseende risker förknippade

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Kv Jägaren, Kumla Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 6

PROJEKTRAPPORT Kv Jägaren, Kumla Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 6 Bilagor: 6 PROJEKTRAPPORT Kv Jägaren, Kumla Rapport -18061900.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 6 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Andreas Berg Datum 2018-06-14 www.soundcon.se Rapport -18061900 Innehåll

Läs mer

Kompletterande riskberäkningar

Kompletterande riskberäkningar Kompletterande riskberäkningar Kalmar kommun Riskanalys i samband med byggnation av universitet, resecentrum, restauranger och hotell vid Ölandskajen/Barlastholmen, Kalmar kommun Uppdragsgivare: Kalmar

Läs mer

PM, Nettovägen 2-4, Veddesta 2:18 och 2:83 RISKUTREDNING HANTERING BRANDFARLIG GAS PÅ INTILLIGGANDE FASTIGHET

PM, Nettovägen 2-4, Veddesta 2:18 och 2:83 RISKUTREDNING HANTERING BRANDFARLIG GAS PÅ INTILLIGGANDE FASTIGHET PM, Nettovägen 2-4, Veddesta 2:18 och 2:83 RISKUTREDNING HANTERING BRANDFARLIG GAS PÅ INTILLIGGANDE FASTIGHET PM 2013-05-17 Uppdrag: 249078, Riskbedömning hantering brandfarlig gas på intilliggande fastighet

Läs mer

SPÅRUTFORMNINGAR AV STATION I UPPLANDS VÄSBY

SPÅRUTFORMNINGAR AV STATION I UPPLANDS VÄSBY PM/ RAPPORT SPÅRUTFORMNINGAR AV STATION I UPPLANDS VÄSBY 2013-01-15 Uppdrag: 249265, Utredning - Framtida spårutformning av Upplands Väsby Titel på rapport: Spårutformningar av station i Upplands Väsby

Läs mer

PARKERINGSUTREDNING 1898 CURANTEN

PARKERINGSUTREDNING 1898 CURANTEN Dnr B 2017-001808 Ankom 2017-12-13 RAPPORT PARKERINGSUTREDNING 1898 CURANTEN ARBETSHANDLING 2017-10-16 UPPDRAG 281715, 1898 Curanten Titel på rapport: Parkeringsutredning 1898 Curanten Status: Arbetshandling

Läs mer

Datum 2015-10-02. Genomgång, med avseende på trafikbuller för nyproduktion av ett vårdboende/boende och tre bostadshus.

Datum 2015-10-02. Genomgång, med avseende på trafikbuller för nyproduktion av ett vårdboende/boende och tre bostadshus. 709578 RAPPORT A 1 (8) Handläggare Samuel Tuvenlund Tel +46 (0) 10 505 52 13 Mobil +46 (0)70 184 74 85 Fax +46 10 505 00 10 samuel.tuvenlund@afconsult.com Datum 2015-10-02 Skanska Stefan Canderyd Vår referens

Läs mer

PM RISKINVENTERING. Daftö Feriecenter. Strömstad kommun. Uppdragsnummer: Uppdragsnr: 1006 9530. Datum: 2006-09-01. Antal sidor: 8.

PM RISKINVENTERING. Daftö Feriecenter. Strömstad kommun. Uppdragsnummer: Uppdragsnr: 1006 9530. Datum: 2006-09-01. Antal sidor: 8. PM RISKINVENTERING Daftö Feriecenter Strömstad kommun Uppdragsnummer: Uppdragsnr: 1006 9530 Datum: 2006-09-01 Antal sidor: 8 Upprättad av: Kontrollerad av: Erik Midholm Hanna Langéen Innehållsförteckning

Läs mer

PM Översiktlig geoteknisk bedömning TIERP 4:140. Tierps kommun 2014-04-11

PM Översiktlig geoteknisk bedömning TIERP 4:140. Tierps kommun 2014-04-11 PM Översiktlig geoteknisk bedömning TIERP 4:140 Tierps kommun 2014-04-11 Uppdrag: 253623, Buller, Risk, Geoteknik inför planläggning Titel på rapport: PM Översiktlig geoteknisk bedömning Status: Datum:

Läs mer

Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 m.fl. närhet till järnväg

Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 m.fl. närhet till järnväg UPPDRAG DP Mörviken Åre UPPDRAGSNUMMER 1331390000 UPPDRAGSLEDARE UPPRÄTTAD AV DATUM Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 m.fl. närhet till järnväg En ny detaljplan som omfattar Mörviken 1:61, 1:62,

Läs mer

Detaljplan för Egelsta 2:8 Hällby inom Eskilstuna kommun. Dnr SBN/2011:226. Riskanalys. VAP VA-Projekt AB 2013-01-18

Detaljplan för Egelsta 2:8 Hällby inom Eskilstuna kommun. Dnr SBN/2011:226. Riskanalys. VAP VA-Projekt AB 2013-01-18 Detaljplan för Egelsta 2:8 Hällby inom Eskilstuna kommun Dnr SBN/2011:226 Riskanalys VAP VA-Projekt AB 2013-01-18 2(9) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Områdesbeskrivning... 3 - Detaljplan...

Läs mer

DEL AV MÅSHOLMEN 21 SKÄRHOLMEN - STOCKHOLMS STAD

DEL AV MÅSHOLMEN 21 SKÄRHOLMEN - STOCKHOLMS STAD Geotekniskt utlåtande DEL AV MÅSHOLMEN 21 SKÄRHOLMEN - STOCKHOLMS STAD 2018-04-10 Uppdrag: 267553 Del av Måsholmen 21, Skärholmen Stockholms Stad Titel på rapport: Geotekniskt utlåtande Status: Datum:

Läs mer

Lommarstranden i Norrtälje

Lommarstranden i Norrtälje Norrtälje kommun Lommarstranden i Norrtälje Trafikbullerutredning Uppdragsnr: 104 28 56 Version: 2 2017-10-18 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Konsult: Uppdragsledare: Teknikansvarig: Handläggare:

Läs mer

DEL AV MÅSHOLMEN 21 SKÄRHOLMEN - STOCKHOLMS STAD

DEL AV MÅSHOLMEN 21 SKÄRHOLMEN - STOCKHOLMS STAD Geotekniskt utlåtande DEL AV MÅSHOLMEN 21 SKÄRHOLMEN - STOCKHOLMS STAD Rev B 2019-05-02 2018-04-10 Uppdrag: 267553 Del av Måsholmen 21, Skärholmen Stockholms Stad Titel på rapport: Geotekniskt utlåtande

Läs mer

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d 1(13) PM Trafik Södra Årby 20111031 Tyréns - Arvid Gentele 2(13) Inledning En ny stadsdel, Södra Årby, planeras i anslutning till Läggesta station. Området omfattar bostäder, verksamheter och samhällsservice.

Läs mer

Underlag till detaljplan, Ensta 1:65

Underlag till detaljplan, Ensta 1:65 Botkyrka kommun Underlag till detaljplan, Ensta 1:65 Trafikbullerutredning Uppdragsnr: 105 06 65 Version: 1 2017-08-25 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Konsult: Uppdragsledare: Teknikansvarig:

Läs mer

PM DETALJPLAN KUMLA 9:401 M.FL

PM DETALJPLAN KUMLA 9:401 M.FL Uppdragsnr: 1024 6975 1 (7) PM DETALJPLAN KUMLA 9:401 M.FL Kvalitativ riskbedömning WSP Brand & Risk har fått i uppdrag av Kumla kommun att bedöma vad som är erforderliga riskreducerande åtgärder i samband

Läs mer

Kålleredgården 1:29, Mölndals stad

Kålleredgården 1:29, Mölndals stad Källa: Eniro Kålleredgården 1:29, Mölndals stad Kålleredgården 1:29, Mölndals stad Beställare: Beställarens representant: Konsult: Box 8774 402 76 Göteborg Uppdragsledare: Handläggare: Mölndals stad GLN7350013290008

Läs mer

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR. Detaljerad riskanalys Lokstallet 6 1 (7) Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

BILAGA C RISKBERÄKNINGAR. Detaljerad riskanalys Lokstallet 6 1 (7) Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr 1 (7) Detaljerad riskanalys Lokstallet 6 BILAGA C RISKBERÄKNINGAR 2 (7) C.1 BERÄKNING AV INDIVIDRISK För bebyggelse inom planområdet presenteras risken genom att beräkna den platsspecifika individrisken.

Läs mer

TENSTATERRASSEN, STOCKHOLM

TENSTATERRASSEN, STOCKHOLM Geotekniskt utlåtande TENSTATERRASSEN, STOCKHOLM 2014-10-24 Uppdrag: Titel på rapport: 258428 Tenstaterrassen, Stockholm Geotekniskt och utlåtande Status: Medverkande Beställare: Kontaktperson: Exploateringskontoret

Läs mer

Bullerutredning för Tubberöd 1:201 m fl Tjörns kommun

Bullerutredning för Tubberöd 1:201 m fl Tjörns kommun Bullerutredning för Tubberöd 1:201 m fl Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Frida Forsman Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Anders Axenborg Uppdragsnr: 103

Läs mer

LJUDMÄTNINGAR SKOLOR / FÖRSKOLOR, TÅGBULLER BÅTENS FÖRSKOLA, LOMMA

LJUDMÄTNINGAR SKOLOR / FÖRSKOLOR, TÅGBULLER BÅTENS FÖRSKOLA, LOMMA RAPPORT LJUDMÄTNINGAR SKOLOR / FÖRSKOLOR, TÅGBULLER BÅTENS FÖRSKOLA, LOMMA SLUTRAPPORT Uppdrag: 256781, Lomma kommun - kontroll av ljudnivåer och efterklangstider på Titel på rapport: Tågbuller, Båtens

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Förutsättningar för Kv Rudboda Uppdragsgivare: SKB Referens: Johan Jarding Rapportnummer: -1 Antal sidor + bilagor: 10 + 16 Rapportdatum: 2016-07-14 Handläggande akustiker Kvalitetsgranskad

Läs mer

PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS

PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS PM-RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER VID SKÅRSVÄGEN I ALINGSÅS ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg Sverige TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se PM RISKUTREDNING FÖR BOSTÄDER

Läs mer

FÖR FÄRGELANDA PRÄSTGÅRD 1:63 MFL, FÄRGELANDA

FÖR FÄRGELANDA PRÄSTGÅRD 1:63 MFL, FÄRGELANDA 2016-12 FÄRGELANDA KOMMUN TRAFIKBULLERUTREDNING FÖR FÄRGELANDA PRÄSTGÅRD 1:63 MFL, FÄRGELANDA TRAFIKBULLERUTREDNING ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010

Läs mer

Översiktlig geoteknisk undersökning Skuthamn, Ludvika kommun PM GEOTEKNIK GRANSKNINGSHANDLING 2013-04-12

Översiktlig geoteknisk undersökning Skuthamn, Ludvika kommun PM GEOTEKNIK GRANSKNINGSHANDLING 2013-04-12 Översiktlig geoteknisk undersökning Skuthamn, Ludvika kommun PM GEOTEKNIK GRANSKNINGSHANDLING 2013-04-12 Uppdrag: 248148, Detaljplan Skuthamn i Ludvika Titel på rapport: PM Geoteknik Status: Datum: 2013-04-12

Läs mer

Trafikbullerutredning, revidering A

Trafikbullerutredning, revidering A Trafikbullerutredning, revidering A Förutsättningar för Totterrassen Uppdragsgivare: Årehus AB Referens: Helen Olausson Uppdragsnummer: 105 Rapportnummer: 114-1-1A Antal sidor + bilagor: 7 + 9 Rapportdatum:

Läs mer