Riskbedömning framtidens skola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Riskbedömning framtidens skola"

Transkript

1 LULEÅ KOMMUN Dnr 1 (10) Riskbedömning framtidens skola Beskrivning Barn- och utbildningsförvaltningen utreder möjligheten till förändrad skolstruktur. Riskbedömning har påbörjats inom varje delprojekt; IT, elevtransporter, kommunikation, pedagogisk idé, samhällsplanering och fastigheter, ekonomi, kompetensförsörjning. Respektive projektledare ansvarar för att överlämna sin del av riskbedömningen till den projektgrupp som omhändertar det fortsatta arbetet med framtidens skola. Efter beslut i Barn- och utbildningsnämnden samt kommunfullmäktige omhändertas identifierade risker i detaljerade handlingsplaner. Riskbedömning och handlingsplaner är ett ständigt pågående arbete på alla nivåer och sker under ledning av respektive chef. Dialog sker kontinuerligt inom ram för facklig samverkan på alla nivåer. Risker identifierade i delprojekt IT Risk att utvecklingen inom IT går så fort att vi inte vet vad vi bygger för. För att undvika detta krävs omvärldsspaning samt att arbeta med den strategiska planeringen, ha en aktuell, uppdaterad IT-strategi. Risk finns att stora kompetensutvecklingsinsatser behöver göras med avseende att kunna nyttja IT-stödet. För att tillmötesgå en kompetensutvecklingsinsats ska analys av behovet av eventuell kompetensutveckling starta tidigt. Ett ökat IT-stöd i framtidens skola kommer att krävas en förändrad supportorganisation. För att skapa en bra supportorganisation ska arbetet med att klargöra vad IT-kontoret kontra Barn- och utbildningsförvaltningen själva gör inom IT-support. Hur den framtida IT-supportorganisationen ska se ut ska vara ett uppdrag i det fortsatta arbetet i delprojektet. Risker som identifierats som höga Risk finns att vi får ökade drift- och investeringskostnader. Ökade behov av IT medför ökade kostnader, både investeringar och årliga driftkostnader. Noggranna investeringskalkyler och nyttovärderingar

2 LULEÅ KOMMUN Dnr 2 (10) behöver göras och planeras i god tid för att ha en beredskap för ökade kostnader. Risk att kopplingen mot den pedagogiska idén är svår att se. Risken och handlingsplanen är svårbedömd då den pedagogiska idén inte är färdigutformad. Risk att IT-stödet inte är anpassat till den kompetensnivå som finns hos medarbetarna. För att möta det eventuella behovet av kompetensutveckling ska behovet av "rätt" IT-stöd ses över. Kompetensutvecklingsinsatser kan krävas både initialt men också kontinuerligt. Positiva aspekter av förändringen inom IT Vi får möjligheter att göra en modern skola Vi ser möjligheter med distansteknik Enklare support i större skolenheter Större enheter medför snabbare utvecklingstakt inom IT Risker identifierade i delprojekt elevtransporter Risker identifierade som låga Risk att skolvägen blir längre och att barnen på grund av det inte orkar med övriga aktiviteter. Beroende på i vilken del av kommunen som eleverna bor så kan färdsträckan variera. För merparten av de elever som får skolskjuts bedöms sträckan ta 5-10 minuter med buss morgon och eftermiddag. Några områden kommer få en längre sträcka att färdas, cirka minuter morgon och eftermiddag. Risk att det blir en negativ miljöpåverkan. Eleverna ska i så stor utsträckning som möjligt åka med den kollektivtrafik som finns i kommunen. Vid behov kommer fler bussar sättas in, men det bedöms inte ha så stor påverkan på miljön. Förändringen kan medföra att fler Luleåbor väljer att ta bussen om det går tätare turer, vilket i sig minskar miljöpåverkan. Risk att det blir en otrygg miljö i bussen. Alla elever i Luleå kommun som nyttjar skolskjuts ska ha en trygg miljö på bussen.

3 LULEÅ KOMMUN Dnr 3 (10) Risker som identifierats som medelhöga Risk att skolvägen blir otrygg. Barn- och utbildningsförvaltningen har redan i dagsläget elever som åker skolskjuts till skolan. Tryggheten och säkerheten kommer tillses på samma sätt för de elever som åker skolskjuts efter förändringen. Åtgärder ska vidtas för att skapa säkra gång- och cykelvägar mellan skolan och hemmet på de platser som elever inte har rätt till skolskjuts. Barnen kan utsättas för risk i och med osäkra busshållplatser. De busshållplatser som finns i kommunen ska uppfylla säkerhetskraven så att eleverna kan vänta på bussen tryggt och säkert. Skolvägsvandringar ska genomföras för att säkerställa detta. Risk att det inte finns tillgång till bussar till alla turer. Nya upphandlingar ska göras på de sträckor som kräver utökning av trafik på grund av ökade elevtransporter. Samarbete sker kontinuerligt med berörda trafikbolag. Risk att transportkostnaderna ökar. Transportkostnaderna kan öka något, men som helhet kommer den bli oförändrad i och med minskade verksamhetsresor till och från gymnastik, hemkunskap, bad med mera. Risker identifierade i delprojekt Måltidsservice Risker som identifierats som låga Risk att barn/elever med luftburen allergi påverkas mer i den stora skolan. För att undvika att elever utsätt för allergener så ska det finnas beredskap och handlingsplaner för dessa lever. Det finns redan i dagsläget på de skolor som har barn med allergier. Respektive skola ansvarar för att upprätta dessa handlingsplaner. Risker som identifierats som medelhöga Risk att kökskapaciteten i restaurangerna inte räcker till. Barn- och utbildningsförvaltningen ska fortsätta utredningen av kök på de skolor som växer. Risk att barn och elever med hörselnedsättning påverkas negativt i stora matsalar. De nya matsalar som byggs utifrån framtidensskola ska följa alla byggregler inklusive akustikkrav. De matsalar som finns i verksamheten idag anpassas efter behov.

4 LULEÅ KOMMUN Dnr 4 (10) Positiva aspekter av förändringen inom Måltidsservice Närhetsteam kökspersonal i förskolor och skolor är med i närhetsteam i de geografiska områden, där man kan rotera mellan köken. För att kunna tillskapa dessa närhetsteam mellan förskola och skola är det viktigt att köksverksamheterna i förskola och skola har gemensam arbetsledning. Buffélösningar på förskolan, där maten placeras på ett ställe minimerar risk för förslitningsskador på grund av färre lyft, disk etc. Fler kompetenser kan rekryteras till kök som producerar större volymer. Köken kan ha en samlad tillgång till kock, måltidsbiträde och dietkock. Bättre möjlighet till kompetensutveckling, kollegial samverkan. Större enheter ger möjlighet till fler heltider inom måltidsorganisationen. Vilket är en målbild i Luleå kommun, rätt till heltid möjlighet till deltid. Miljöpåverkan blir mindre när större leveranser kan transporteras till enheterna. Lättare att få tag på vikarier då köken kan erbjuda heltid. Fler leverantörer svarar på upphandlingar då de kan leverera större volymer till respektive kök. Detta medför att elever med allergier kan och anpassad kost få ett utökat sortiment. Större enheter kan erbjuda ett ökat utbud av maträtter. Risker identifierade i delprojekt samhällsplanering och fastigheter Risker identifierade som låga Risk att det blir ökad trafik vid hämtning/lämning av barn/elever. Se över möjligheten att skapa bättre trafiklösningar för att hämta och lämna vid Stadsöskolan och andra skolor vid nybyggnationer. De lösningar som inte är funktionella idag ska ses över i anslutning till projektet framtidens skola. Generellt i alla områden bedöms det att det inte behövs några omfattande investeringar för att klara god trafiksäkerhet. Däremot behöver kommunen genomföra ett antal mindre förbättringsåtgärder på gång- och cykelvägnätet samt hållplatser. Risken är att det inte finns investeringsmedel för dessa åtgärder. En investeringsplan ska läggas upp som följer planen för framtidens skola.

5 LULEÅ KOMMUN Dnr 5 (10) Risk för att Öhemsskolan blir kvar då den idag strider mot gällande detaljplan, idag är ytan planlagd för bostäder. Skolgården är för liten för att kunna användas optimalt. Om förslaget framtidens skola antas i Barn- och utbildningsnämnden och Kommunstyrelsen som det ser ut i dagsläget kommer ny skola byggas i anslutning till Stadsöskolan för de elever som idag går på Öhemsskolan. Risk finns att förslaget om framtidens skola inte överstämer med vision 2050 och de målbilder som finns där vad gäller levande byar och stadsdelar, ökad möjligheter att åka kollektivtrafik och att använda gång-och cykelvägnätet samt andra sociala aspekter, mångfald integration osv. Risk finns att kan uppstår nya socioekonomiska områden och att det inte finns möjlighet att genomföra projektet med befintliga resurser. När arbetet med Framtidens skola påbörjas ska hänsyn tas till vision På landsbygden äger inte kommunen vissa delar av vägnätet, utan det är statliga vägar eller enskilda vägar. Detta får konsekvenser för vilka åtgärder kommunen kan göra för säkra skolvägar. Gällande ombyggnationer men även gällande lokala trafikföreskrifter för hastigheter osv har kommunen inte rådighet över frågorna. Det krävs en kontinuerlig dialog med Trafikverket om att lyfta vikten av säkra skolvägar på det statliga vägnätet. Att bygga nya skolor får ekonomiska konsekvenser för fler än Barn- och utbildningsförvaltningen, det blir konsekvenser för Stadsbyggnadsförvaltningen vad gäller nya detaljplaner och ny infrastruktur samt projektledarresurser för de nya skolorna. Det finns även en risk att det inte finns personella och ekonomiska resurser för att ta fram detaljplanerna som krävs. Utifrån beslut i Barn- och utbildningsnämnden och Kommunfullmäktige tas ny plan fram för infrastruktur Luleå och framtidens skola. Efter beslut finns möjlighet att lägga upp en längre plan för förändring av infrastrukturer och koppla den till vision För att klara av ett eventuellt arbete med att ta fram nya detaljplaner ska prioriteringsordning skapas för de detaljplaner som kommunen är i behov av. Om en skola läggs ner kan kostnaden för lokalbanken öka om det inte finns andra användningsmöjligheter. För att undvika detta ska möjligheter att nyttja lokalerna till andra ändamål ses över. Risk att kapitalkostnaderna inom kommunen ökar. Initialt kan det medföra en ökning av kapitalkostnaderna men på sikt med nya byggnader medföljer annan typ av underhåll, reinvesteringsmedel kan nyttjas effektivare med bättre och nyare lokaler.

6 LULEÅ KOMMUN Dnr 6 (10) Risker identifierade som höga Risk att det inte finns investeringsmedel till de trafiksäkerhetshöjande åtgärder som behövs. En plan ska läggas upp i tid för att möta de behov som finns av prioritering mellan kommunala och externa projekt. Risk med nedläggning av Kyrkbyskolan och andra kulturhistoriska byggnader som idag nyttjas som skolor är att byggnaderna har ett kulturhistoriskt värde. Kyrkbyskolan ligger exempelvis i direkt anslutning till världsarvet och detta är mycket viktigt att ta hänsyn till om skolan flyttar från denna byggnad. För att säkerställa att byggnaderna även i framtiden används på ett ändamålsenligt sätt ska en handlingsplan utarbetas för att hitta andra användningsområde för byggnaderna. Även de ekonomiska konsekvenserna om byggnaderna hamnar i lokalbanken ska ses över. Risker identifierade i delprojekt kommunikation Risk att Framtidens skola inte upplevs som ett kommungemensamt projekt utan enbart som ett projekt som berör och beslutas av Barn- och utbildningsnämnden. Skolstrukturen uppfattas inte som en del av samhällsplaneringen. Övriga förvaltningar kan fatta beslut som kan motverka införandet av en ny skolstruktur. För att skapa gemenskap i projektet ska fortsatt nära samverkan med samtliga förvaltningar i kommunen fortgå. Kontinuerlig avrapportering av hur arbetet fortsätter via kommundirektörens ledningsgrupp och andra mötesforum. Risk att ansvaret för olika åtgärder hamnar fel, eller åtaganden faller mellan stolarna samt att resurser inte nyttjas optimal. Tydliggöra roller och ansvar mellan Barn- och utbildningsförvaltningen och övriga förvaltningar i kommunen. Risker identifierade som höga Risk för otydlig kommunikation, ingen känner sig berörd, ingen dialog förs ute på arbetsplatserna. Otydlig kommunikation kan skapa otrygghet hos chefer och medarbetare, det kan försvåra för cheferna i arbetet med att bidra i det fortsatta arbetet med Framtidens skola. För att möta upp detta skapas kommunikationsplan med aktiviteter och specificerade målgrupper. I dessa planer ska chefers ansvar för kommunikationen tydliggöras. Risk att förvaltningens chefer, alternativt kommunens chefer som har det yttersta ansvaret för den interna och externa kommunikationen inte klarar av att ta sitt ansvar. Medarbetare saknar tillgång till relevant information, innebär bristande kunskap om mål och helhetssyn. För att ge chefer

7 LULEÅ KOMMUN Dnr 7 (10) möjlighet till god kommunikation ska behov av stöd till chefer med särskilt fokus på att det kommunikativa ledarskapet ses över. Arbetsbelastningen, hos chefer och övriga medarbetare, påverkar kommunikationen kring Framtidens skola. Kommunikation kring Framtidens skola prioriteras inte. Skapa utrymme för att informera och diskutera med medarbetarna. Ledningen stöttar chefer att prioritera om samt eventuellt om annat behov av stödinsatser. Risk finns att inte alla chefer inom Barn- och utbildningsförvaltningen är delaktiga för att de inte känner till uppdraget. Dialog kan saknas ute på arbetsplatserna vilket gör att ingen dialog förs med medarbetarna. De får då inte den information de har rätt till och behöver. Riktad information till chefer ska ske kontinuerligt. Cheferna ska få stöd med presentationsmaterial att använda vid arbetsplatsträffar. Risk att vi inte når ut med kommunikation kring Framtidens skola till kommunens medborgare. Detta skapar oro och missnöje bland föräldrar och vårdnadshavare, det kan skada tilliten till den politiska ledningen, såväl för skolan som för kommunen. Kommunens samtliga kommunikationskanaler ska nyttjas och media ska förses med relevanta underlag, möten med föräldrar och vårdnadshavare ska genomföras för att skapa dialogyta. Risker identifierade i delprojektet pedagogisk idé Risk att den pedagogiska idén (grundad på statlig styrning och kommunal ambitionsnivå) inte ligger till grund för ett fortsatt arbete med Framtidens skola. Den pedagogiska idén går, som en del av Framtidens skola, till politiskt beslut. Risk att den pedagogiska idén inte upplevs ge stöd för förändrad skolstruktur inom ramen för framtidens skola. För att realistiskt kunna riskbedöma Den pedagogiska idén i relation till framtidens skola måste förändrad skolstruktur utifrån ökad volym lyftas in. Den pedagogiska idén utgör stöd för skolutveckling och systematiskt kvalitetsarbete. Risk att Barn- och utbildningsförvaltningen inte klarar av att organisera verksamheten på ett kvalitativt sätt, ur ett lärande perspektiv. Prioriteringar i och uppföljning av Barn- och utbildningsnämndens styrkort säkerställer styrning. Risk att Barn- och utbildningsförvaltningen inte klarar av att upprätthålla dialog och delaktighet i fortsatt process. Förvaltningsledningen prioriterar

8 LULEÅ KOMMUN Dnr 8 (10) tid och rum samt resurser för att säkerställa dialog och delaktighet i fortsatt process. Risk att Barn- och utbildningsförvaltningen inte klarar av att hantera oro och stress i förändringsprocessen. Förvaltningsledningen prioriterar tid och rum samt resurser för att säkerställa dialog och delaktighet i fortsatt process. Risker identifierade i delprojekt ekonomi Risk att delprojekt ekonomis roll inte blir tydlig. För att skapa god struktur ska tydliga avgränsningar avseende övriga delprojekt skapas i rapporten. Risker identifierade som höga Risk att det medför ökade kostnader för Barn- och utbildningsförvaltningen och Luleå kommun. För att undvika ökade kostander ska prioriteringar i internbudgeten ske på både lokal och central nivå. Risk att det inte finns möjlighet att genomföra projektet med befintliga resurser. För att säkerställa att projektet kan genomföras ur ett ekonomiskt perspektiv ska prioriteringar i internbudgeten ske på både lokal och central nivå. Risk att det blir större krav på prioriteringar inom Barn- och utbildningsförvaltningen och Luleå kommun. Effektiv organisation och tydliga processer ska skapas. Risk att resursfördelningsmodellen måste göras om. Om resursfördelningsmodellen måste omarbetas krävs tydlig dialog med verksamheten. Risk att det blir ökade miljöavgifter på mattransporter. Nya upphandlingar medför att transporterna kan användas mer effektivt, större enheter kräver färre transporter. Risk att det måste göras nya upphandlingar. De upphandlingar som måste genomföras i anslutning till projektet ska tas med i prioriteringen av upphandlingar i stort. Risk att kostnaderna ökar för annan pedagogisk omsorg på landsbygden. Risken kan medföra att det blir begränsa servicenivån ex, skolbarnsomsorg i närhet av skolan. Positiva aspekter av förändringen inom delprojekt ekonomi

9 LULEÅ KOMMUN Dnr 9 (10) Lokalvårdskostnaden minskar per elev/kvadratmeterytan Rektor kan bedriva verksamheten inom tilldelad ram. Det blir effektiv resursanvändning och minskade reskostnader för medarbetarna. Risker identifierade i delprojekt kompetensförsörjning Risker identifierade som låga Risk att tjänsterna inte blir lika attraktiva i stora skolor. Många faktorer bidrar till att öka attraktiviteten i att arbeta på en större skola till exempel bättre förutsättningar för kollegial samverkan och kompetensutvecklig mellan och över professioner. Möjlighet till heltid på en och samma skola ökar om elevunderlaget är större. Fler elever ger förutsättningar till att anställa fler vilket kan resultera i att det blir fler vuxna som möter eleverna. Bemanningen blir stabilare på en skola med större elveunderlag och kontinuiteten ökar om förvaltningen minskar antalet ambulerande lärare. Risk att Barn- och utbildningsförvaltningen saknar medarbetare inom vissa yrkeskategorier. Framtidens skola ger möjlighet att rekrytera medarbetare till mer attraktiva befattningar. Risken att förvaltningen kommer att sakna medarbetare i vissa yrkeskategorier finns dock oberoende av förändringen och beror på den kommande nationella lärarbristen. Risk att eleverna inte får den utbildning de har rätt till på grund av avsaknad av rätt kompetenser i förvaltningen. Framtidens skola ger möjlighet till mer kollegial samverkan mellan professioner för att eleverna ska uppnå sina mål bättre än idag. Risk att oron ökar för enskilda medarbetare och/eller i arbetslag inom förvaltningen. Tydlig information om förändringsprocessen ska gå ut till alla chefer, som i sin tur informerar personalen kontinuerligt. För att upptäcka var eventuella risker finns, till exempel var oro kan uppstå, ska riskbedömning längre fram i processen ske på alla nivåer i organisationen. Möjlighet finns också till individuell riskbedömning vid behov. Risk att en eventuell förändringsprocess skulle innebära förflyttningar av medarbetare och därmed bristande kontinuitet i verksamheten. För att bibehålla så hög kontinuitet som möjligt läggs till utredningen en princip för bemanning som ska följas vid varje eventuell förändring. Positiva aspekter av förändringen inom kompetensförsörjning

10 LULEÅ KOMMUN Dnr 10 (10) Antalet heltidstjänster ökar. Det skapas möjligheter för fler kompetenser i skola och förskola. Möjlighet till kollegial samverkan. Möjligheten att rekrytera fler legitimerade lärare bidrar till en bättre arbetsmiljö för medarbetare och elever. Antalet ambulerande tjänster minskar.

LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (10) Barn- & utbildningsförvaltningen 2015-12-31 DELRAPPORT MÅLTIDSORGANISATION

LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (10) Barn- & utbildningsförvaltningen 2015-12-31 DELRAPPORT MÅLTIDSORGANISATION LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (10) 2015-12-31 DELRAPPORT MÅLTIDSORGANISATION LULEÅ KOMMUN 2 (10) Innehåll Bakgrund... 3 Måltider i förskolan... 4 Måltider i skolan... 4 Lagar och regler... 4 Framtidens skola...

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen LOKALFÖRSÖRJNING 2013-2021

Barn- och utbildningsförvaltningen LOKALFÖRSÖRJNING 2013-2021 Barn- och utbildningsförvaltningen LOKALFÖRSÖRJNING 2013-2021 Varberg 2012 Hur uppfyller vi kraven i den nya skollagen? Hur möter vi behoven i ett växande Varberg? Hur realiserar vi mål och vision för

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen LOKALFÖRSÖRJNING 2013-2021

Barn- och utbildningsförvaltningen LOKALFÖRSÖRJNING 2013-2021 Barn- och utbildningsförvaltningen LOKALFÖRSÖRJNING 2013-2021 Vision Varberg 2025 Verksamhetsidé Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Förhållningssätt Hållbarhet

Läs mer

LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (7) Barn- & utbildningsförvaltningen 2015-12-31 DELRAPPORT IT

LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (7) Barn- & utbildningsförvaltningen 2015-12-31 DELRAPPORT IT LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (7) 2015-12-31 DELRAPPORT IT LULEÅ KOMMUN 2 (7) Innehåll Bakgrund... 3 Syfte... 3 Metod... 4 IT... 4 Sammanfattning... 7 LULEÅ KOMMUN 3 (7) Bakgrund Elever ska ha tillgång till

Läs mer

STRATEGI. Strategi för att öka kvaliteten i förskolan

STRATEGI. Strategi för att öka kvaliteten i förskolan STRATEGI Strategi för att öka kvaliteten i förskolan Inledning I Solna stads verksamhetsplan och budget för 2017 har barn- och utbildningsnämnden och kommunstyrelsen fått i uppdrag att ta fram en strategi

Läs mer

LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (6) Barn- & utbildningsförvaltningen DELRAPPORT KOMMUNIKATION

LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (6) Barn- & utbildningsförvaltningen DELRAPPORT KOMMUNIKATION LULEÅ KOMMUN DELRAPPORT 1 (6) 2015-12-31 DELRAPPORT KOMMUNIKATION LULEÅ KOMMUN 2 (6) Innehåll Innehåll... 2 Bakgrund... 3 Syfte... 3 Metod... 3 Kommunikation... 4 Sammanfattning... 5 LULEÅ KOMMUN 3 (6)

Läs mer

HR-strategi. Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål

HR-strategi. Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål HR-strategi Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål Policy, riktlinjer och HR-processer För att förtydliga och förenkla arbetet för chefer, medarbetare

Läs mer

Remissvar. Kontaktperson: Matilda Eriksson. E-post: mammamatilda@hotmail.com

Remissvar. Kontaktperson: Matilda Eriksson. E-post: mammamatilda@hotmail.com Remissvar från samordningsgruppen för bevarandet av Klöverträskskolan, Kläppenskolan, Vitåskolan Svartöstadsskolan, Kyrkbyskolan, Kråkbergsskolan, Svedjeskolan, Hertsöskolan och Laxens förskola. Kontaktperson:

Läs mer

Kompetensförsörjningsplan Förskoleförvaltningen 2018

Kompetensförsörjningsplan Förskoleförvaltningen 2018 Kompetensförsörjningsplan Förskoleförvaltningen 2018 Utvärdering /måluppfyllelse föregående år Kompetensmål Riskanalys Aktivitetsplan I detta dokument redovisas följande på förvaltningsledningsnivå: 1.

Läs mer

Kommunikationsplan Heltidsprojektet

Kommunikationsplan Heltidsprojektet Kommunikationsplan 31 oktober 2017 Personalavdelningen Enheten för arbetsgivarfrågor Pia Leden/ Kommunikationsplan Heltidsprojektet Bakgrund I slutet av december 2017 ska Haninge kommuns fritidsledare,

Läs mer

Utmaningarna för förskolan

Utmaningarna för förskolan Utmaningarna för förskolan Implementeringen av läroplanen Uppföljningen av verksamhetens resultat Kompetensförsörjningen Kapaciteten och utbyggnaden Kompetensförsörjningen Organiseringen av verksamheten

Läs mer

Framtidens skola i Luleå. Framtidens skola, 2015-09-24

Framtidens skola i Luleå. Framtidens skola, 2015-09-24 Framtidens skola i Luleå Framtidens skola, 2015-09-24 Vision 2050 Kommunen planerar för 10 000 fler. Alla elever ska ges förutsättningar att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling. Skolan i Luleå

Läs mer

Ny skolorganisation i Falköpings kommun

Ny skolorganisation i Falköpings kommun Ny skolorganisation i Falköpings kommun BARN- & UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Upplägg - Ny skolorganisation Uppdrag till Barn- och utbildningsförvaltningen Vad innebär de beslut som tagits? - (ink. frågor inför

Läs mer

RISKBEDÖMNING INFÖR FÖRÄNDRING I FÖRSKOLEORGANISATIONEN INOM KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING

RISKBEDÖMNING INFÖR FÖRÄNDRING I FÖRSKOLEORGANISATIONEN INOM KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING KUNGSHOLMENS STÖD TILL NÄMND OCH FÖRVALTNING SID 1 (5) DNR 1.6-337-2012 BILAGA RISKBEDÖMNING INFÖR FÖRÄNDRING I FÖRSKOLEORGANISATIONEN INOM KUNGSHOLMENS En utredning om förskolans struktur, organisation

Läs mer

EN VÄLSKÖTT SKOLA Där varje barn och elev. Kommer att nå målen i alla ämnen. Trivs och mår bra

EN VÄLSKÖTT SKOLA Där varje barn och elev. Kommer att nå målen i alla ämnen. Trivs och mår bra 2016-2021 Antagen 2014. Reviderad 2016. EN VÄLSKÖTT SKOLA Där varje barn och elev Trivs och mår bra Kommer att nå målen i alla ämnen Kontinuerligt utvecklar sina förmågor och kunskaper Har huvudrollen

Läs mer

Skolplanen. Uppdrag. kommunalt styrdokument

Skolplanen. Uppdrag. kommunalt styrdokument Skolplan 2009 2 Skolplanen kommunalt styrdokument Enligt skollagen ska det i varje kommun finnas en skolplan som visar hur kommunens skolverksamhet ska formas och utvecklas. Av skolplanen ska framgå hur

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens behov och prioriteringar 2017

Barn- och utbildningsnämndens behov och prioriteringar 2017 Barn- och utbildningsnämnden 2016-04-06 1 (6) Barn- och utbildningsförvaltningen Ledningsgruppen BUN/2016:193 Åsa Lundkvist Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämndens behov och prioriteringar

Läs mer

Handlingsplan för digitalisering inom förskola och skola

Handlingsplan för digitalisering inom förskola och skola PROGRAM POLICY STRATEGI HANDLINGSPLAN RIKTLINJER Handlingsplan för digitalisering inom förskola och skola 2019-2022 Förvaltning förskola och skola, Örebro kommun Örebro kommun 2019-06-03 Gn 1660/2019 orebro.se

Läs mer

Utbildningsförvaltningens. Chefs- och ledarprogram

Utbildningsförvaltningens. Chefs- och ledarprogram Utbildningsförvaltningens Chefs- och ledarprogram Tillsammans skapar vi resultat Chefs- och ledarstrategi beskriver hur du som chef skapar resultat i förhållande till mål och uppdrag. Du: har en uttalad

Läs mer

Riktlinje - Roller och ansvar

Riktlinje - Roller och ansvar Riktlinje - Roller och ansvar n Barn- och utbildningsförvaltningen LULEÅ KOMMUN Dnr 1 (5) Riktlinje Roller och ansvar i förskolan Inledning Vid Luleå kommuns förskolor arbetar flera yrkeskategorier framförallt

Läs mer

SKLS CHECKLISTA FÖR CHEFENS ARBETSMILJÖ

SKLS CHECKLISTA FÖR CHEFENS ARBETSMILJÖ 2017-05-23 1 (7) SKLS CHECKLISTA FÖR CHEFENS ARBETSMILJÖ Här hittar du en checklista som fokuserar särskilt på chefens arbetsmiljö. Den bygger på Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social

Läs mer

Handlingsplan för införande av rätt till heltidsanställning

Handlingsplan för införande av rätt till heltidsanställning Tjänsteskrivelse 1 (5) Kommunledningsförvaltning Maria von Ekensteen 2017-09-12 Dnr KS 2017-254 Kommunstyrelsen Handlingsplan för införande av rätt till heltidsanställning Förslag till beslut 1. Godkännande

Läs mer

Framtidens skola i Luleå. Framtidens skola,

Framtidens skola i Luleå. Framtidens skola, Framtidens skola i Luleå Framtidens skola, 2015-11-04 Områdesmöte Notviken Program 4 november 18.00-18.10 Inledning 18.10-18.15 Barn- och utbildningsnämndens ordförande Carina Sammeli 18.15-18.45 Skolchef

Läs mer

Sid 1 (5)

Sid 1 (5) 2016-11-17 Sid 1 (5) Risk- och konsekvensanalys förändrad skolorganisation 161114Inriktning skolorganisation i grundskolan utifrån tidigare beslut om central högstadieskola. Datum: 2016-11-09 och 2016-11-14

Läs mer

Gymnasiets arbetsmiljö

Gymnasiets arbetsmiljö Gymnasiets arbetsmiljö klipp inte alls i hög grad Arbetssätt 1 1 2 3 4 5 6 101 Respekteras varje människas egenvärde? 101 t.ex. jämställdhet, kulturer, oliktänkande 102 Har ni ett demokratiskt arbetssätt?

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan.

Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan. STRATEGI 1 (6) Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan. Inledning Försäkringskassan mål är att vara en organisation som har medborgarnas fulla förtroende när det gäller service, bemötande och

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1 Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås

Läs mer

IKT-Strategi BoU

IKT-Strategi BoU 2016/BUN 0154 IKT-Strategi BoU 2017-2020 2016-12-13 Tyresö kommun / 2016-12-13 2 (5) IKT strategi BoU 2017-2020 Forskningen inom området tyder på att en ökad IKT-användning i skolan ger en positiv effekt

Läs mer

A: Precisera den planerade förändringen. Vad består ändringarna av? Nedläggning av skolan i Rusksele. Var ska ändringarna genomföras?

A: Precisera den planerade förändringen. Vad består ändringarna av? Nedläggning av skolan i Rusksele. Var ska ändringarna genomföras? Riskbedömning inför ändringar i verksamheten. (utgår från gemensamma riktlinjer för systematiskt arbetsmiljöarbete i Lycksele kommun, antaget av Kommunfullmäktige 2005-03-14 10) Efter genomförd riskbedömning

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 för barn- och ungdomsnämnden till Kommunplan 2012 och utblick

Verksamhetsplan 2012 för barn- och ungdomsnämnden till Kommunplan 2012 och utblick Rev 2011-10-12 Sid 1 (6) Dnr 11BUN108 Handläggare Sinikka Pisilä Verksamhetsplan 2012 för barn- och ungdomsnämnden till Kommunplan 2012 och utblick 2013-2015 Inledning Kommunfullmäktige har fastställt

Läs mer

Projektplan för delprojekt B Ledningsstruktur, inom förändringsarbetet Framtidens SLU

Projektplan för delprojekt B Ledningsstruktur, inom förändringsarbetet Framtidens SLU Dnr SLU ua 2013.1.1.2-329 Prorektor Projektplan för delprojekt B Ledningsstruktur, inom förändringsarbetet Framtidens SLU Delprojektledare: Torbjörn von Schantz Uppdragsgivare: Rektor Datum: 2013-01-31

Läs mer

Barnkonsekvensanalys i frågan gällande utökning av verksamhet i Sankt Olofs skola

Barnkonsekvensanalys i frågan gällande utökning av verksamhet i Sankt Olofs skola Barnkonsekvensanalys i frågan gällande utökning av verksamhet i Sankt Olofs skola Föräldraföreningen Offensiv vid Sankt Olofs skola (nedan kallad Föräldraföreningen) överlämnade 2016-11-15 en skrivelse

Läs mer

Program Strategi Policy Riktlinje. Digitaliseringsstrategi

Program Strategi Policy Riktlinje. Digitaliseringsstrategi Program Strategi Policy Riktlinje Digitaliseringsstrategi 2018 2022 S i d a 2 Dokumentnamn: Digitaliseringsstrategi 2018 2022 Berörd verksamhet: Östersunds kommun Fastställd av: Kommunfullmäktige 2019-03-28,

Läs mer

INNEHÅLL. SKOLPLANENS SYFTE... sid. 5 VAD STYR OCH.PÅVERKAR VERKSAMHETEN?... sid. 5

INNEHÅLL. SKOLPLANENS SYFTE... sid. 5 VAD STYR OCH.PÅVERKAR VERKSAMHETEN?... sid. 5 SKOLPLAN 2018 2023 INNEHÅLL SKOLPLANENS SYFTE... sid. 5 VAD STYR OCH.PÅVERKAR VERKSAMHETEN?... sid. 5 NATIONELLA MÅL OCH STYRDOKUMENT... sid. 5 UTBILDNINGSNÄMNDENS MÅL... sid. 6 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE...

Läs mer

Skriv här en benämning på det tänkta projektet eller förslag till projektnamn.

Skriv här en benämning på det tänkta projektet eller förslag till projektnamn. PROJEKDIREKTIV 1 (7) Projektnamn: Skriv här en benämning på det tänkta projektet eller förslag till projektnamn. Delprojekt: transport av medier Planen för transport av medier är ett av sex delprojekt

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 Barn- och Utbildning 2009-10-14 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Barn- och Utbildningsnämndens arbetsutskott sammanträder onsdagen den 21 oktober 2009, kl 13.00 på Långekärrs skola. 1. Val av protokollsjusterare

Läs mer

STRATEGI. Strategi för förbättrade kunskapsresultat

STRATEGI. Strategi för förbättrade kunskapsresultat STRATEGI Strategi för förbättrade kunskapsresultat Vision Barn- och utbildningsförvaltningen ska skapa förskolor och skolor där alla barn och elever når sin fulla potential. Trygghet, trivsel och lärande

Läs mer

Ronneby kommuns personalpolitik

Ronneby kommuns personalpolitik Ronneby kommuns personalpolitik Bakgrund Att arbeta i Ronneby kommun är ett välfärdsarbete. Vårt främsta uppdrag är att ge god service till våra medborgare. Det är därför en viktig samhällsfråga att kommunen

Läs mer

Riktlinje för jämställdhet och mångfaldsarbetet för Linköpings kommun som arbetsgivare

Riktlinje för jämställdhet och mångfaldsarbetet för Linköpings kommun som arbetsgivare Riktlinje för jämställdhet och mångfaldsarbetet för Linköpings kommun som arbetsgivare Dokumenttyp: Riktlinjer Antaget av: Kommunstyrelsen 2018-11-13 411 Status: Gällande Giltighetstid: Linköpings kommun

Läs mer

Ett välskött skolsystem

Ett välskött skolsystem 2017-2022 Antagen 2014. Reviderad 2017. Ett välskött skolsystem Barn- och utbildningsnämndens plattform för ledning och styrning av Timrås skolsystem BUN 2017-04-26 53 BUN 2016-02-10 11 BUN 2014-05-07

Läs mer

Gemensamma 1. Verksamheten skall bygga på respekt för människor, deras självbestämmande och integritet.

Gemensamma 1. Verksamheten skall bygga på respekt för människor, deras självbestämmande och integritet. STRATEGISKA FOKUSOMRÅDEN Kompetensutveckling Mål, uppföljning och nyckeltal Barnperspektivet/stöd i föräldrarollen Förebyggande hälsoarbete Vårdtagare/Klient/ INRIKTNINGSMÅL Gemensamma 1. Verksamheten

Läs mer

216 Samlad måltidsorganisation (KSKF/2017:262)

216 Samlad måltidsorganisation (KSKF/2017:262) 1(5) 216 Samlad måltidsorganisation (KSKF/2017:262) Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. En samlad måltidsorganisation införs i kommunen från och med den 1 januari 2019. Måltidsorganisationens nämndtillhörighet

Läs mer

Karlsborgs kommun. Ledarskapspolicy. Bilaga 35 KF Diarienummer: Antagen:

Karlsborgs kommun. Ledarskapspolicy. Bilaga 35 KF Diarienummer: Antagen: Bilaga KF 7 201-0 - 0 Karlsborgs kommun Ledarskapspolicy Dokumenttyp: Policy Diarienummer: 66.201 Beslutande: Kommunfullmäktige Antagen: 201-0-0 Giltighetstid: Tillsvidare Dokumentet gäller för: Samtliga

Läs mer

Yttrande över Alterdalens Bygdeförenings ansökan om fristående verksamhet i Piteå kommun, dnr :723

Yttrande över Alterdalens Bygdeförenings ansökan om fristående verksamhet i Piteå kommun, dnr :723 Skolinspektionen Registrator Box 23069 104 35 STOCKHOLM Yttrande över Alterdalens Bygdeförenings ansökan om fristående verksamhet i Piteå kommun, dnr 31 2015:723 Yttrandet avser en ansökan från Alterdalens

Läs mer

Göteborgs Stads program för IT

Göteborgs Stads program för IT Göteborgs Stads program för IT Detta dokument gäller för Anställda och förtroendevalda i Göteborgs Stads förvaltningar, bolag och anknutna stiftelser Fastställd 2012-xx-xx Beslutande Kommunfullmäktige

Läs mer

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018 Verksamhetsplan Kommunstyrelse 2018 Innehållsförteckning Nybro kommuns vision & mål...3 Verksamhetsidé... 4 Budget... 6 Organisation... 7 Mål... 8 Prioriterade områden & strategiska åtgärder... 9 2 Nybro

Läs mer

Enhetsplan för Fridhemsskolan

Enhetsplan för Fridhemsskolan Dokumenttyp 1(6) Diarienr XXXXXXX Publicerad 205-06-10 Enhetsplan för Fridhemsskolan 2015/2016 Peter Långberg 25/8-2015 program policy handlingsplan riktlinje Dokumenttyp 2(6) 1. Enhetsplanens roll i styrkedjan

Läs mer

Riskbedömning inför förändringar i verksamheten

Riskbedömning inför förändringar i verksamheten Riskbedömning inför förändringar i verksamheten Deltagare: och, rektorer vid Hemängsskolan samt Kläppenskolan Elevråd vid Hemängsskolan och Kläppenskolan Elever vid Hemängsskolan och Kläppenskolan Datum:

Läs mer

Budgetdirektiv. Kungälvs kommun 2016 med utblick mot 2019 2015-04-20

Budgetdirektiv. Kungälvs kommun 2016 med utblick mot 2019 2015-04-20 Budgetdirektiv Kungälvs kommun 2016 med utblick mot 2019 2015-04-20 Budgetdirektiv, Kungälvs kommun, 2016 med utblick mot 2019 De av Kommunfullmäktige fastslagna målen för mandatperioden gäller. 1. I Kungälv

Läs mer

Tillsynsrapport för den fristående förskolan Alphaförskolan Gertrud

Tillsynsrapport för den fristående förskolan Alphaförskolan Gertrud 2018-11-21 Barn- och utbildningsnämnden Dnr 2018/653-644 Tillsynsrapport för den fristående förskolan Alphaförskolan Gertrud Inledning Varje kommun har enligt 26 kap. 4 skollagen (2010:800) tillsyn över

Läs mer

Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden

Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden Inledning Kommunfullmäktige har beslutat om kommunledningsmål för planeringsperioden 2008-2011 i form av kommunövergripande mål som gäller för all verksamhet

Läs mer

DIGITAL UTVECKLINGSPLAN

DIGITAL UTVECKLINGSPLAN DIGITAL UTVECKLINGSPLAN 2018-2022 1. INLEDNING Digital utvecklingsplan ersätter IT-policy för förskola och grundskola i Ystads kommun 2010. Ystads kommun prioriterar digitaliseringen av utbildningsverksamheten.

Läs mer

Strategi Digital kompetens Krokoms kommuns förskolor och skolor 2014-2016

Strategi Digital kompetens Krokoms kommuns förskolor och skolor 2014-2016 Strategi Digital kompetens Krokoms kommuns förskolor och skolor 2014-2016 Vision Krokoms framgångsrika skolor utmanar och formar framtiden Inledning Krokoms kommun har gjort medvetna satsningar under årens

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 för barn- och ungdomsnämnden till kommunplan 2011 och utblick

Verksamhetsplan 2011 för barn- och ungdomsnämnden till kommunplan 2011 och utblick Rev 2010-09-01 Sid 1 (6) Dnr Sinikka Pisilä Verksamhetsplan 2011 för barn- och ungdomsnämnden till kommunplan 2011 och utblick 2012-2014 Inledning Kommunfullmäktige har fastställt kommunövergripande mål

Läs mer

BUN. BUN gav vid sitt sammanträde under rubriken internbudget 2009 (BUN 104) förvaltningen följande uppdrag

BUN. BUN gav vid sitt sammanträde under rubriken internbudget 2009 (BUN 104) förvaltningen följande uppdrag Barn- och utbildningsförvaltningen Bisse Carlsson Datum 1(6) Dnr 090610 Reviderat BUN BUN gav vid sitt sammanträde 2008-11-26 under rubriken internbudget 2009 (BUN 104) förvaltningen följande uppdrag Utreda

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Utveckling och ledning

Uppdragsbeskrivning för Utveckling och ledning Uppdragsbeskrivning för Utveckling och ledning Uppdragsbeskrivningen är kommunstyrelsens uppdrag till Utveckling och ledning. Här anges verksamhetens inriktning, vad som ska göras och särskilda prioriteringar

Läs mer

Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ

Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ 1(5) Projektnamn: Ledningsstöd för skolledare och förskolechefer Projektledare: Malin Danielsson och Gunilla Ericsson Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ Projektorganisationen är fastställd (styrgrupp,

Läs mer

Unikt samverkansprojekt mellan förskolan i Luleå och Kommunhälsan det första i sitt slag i landet

Unikt samverkansprojekt mellan förskolan i Luleå och Kommunhälsan det första i sitt slag i landet Barn- och utbildningsförvaltningen Pressmeddelande 2018-02-27 Unikt samverkansprojekt mellan förskolan i Luleå och Kommunhälsan det första i sitt slag i landet Förskolan och Kommunhälsan presenterar ett

Läs mer

Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun

Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun Strategi (Strategi, Plan, Riktlinje eller Regel) Fastställt av Kommunfullmäktige Datum för fastställande 2019-03-25 70 Giltighetstid Tills vidare. Första

Läs mer

Framtidens skola i Luleå. Framtidens skola,

Framtidens skola i Luleå. Framtidens skola, Framtidens skola i Luleå Framtidens skola, 2015-10-29 Områdesmöte Björkskatan Program 29 oktober 18.00-18.10 Inledning 18.10-18.15 Barn- och utbildningsnämndens vice ordförande Peter Hedlund 18.15-18.45

Läs mer

Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad

Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Tjänsteutlåtande Dnr 1.6.1-6148/2016 Sida 1 (7) 2016-08-31 Handläggare Somia Frej Telefon: 08-508 33 027 Till Utbildningsnämnden 2016-09-22

Läs mer

Utkast till Risk-/Konsekvensanalys med anledning av tjänsteutlåtande om Stockholms stads grupper med särskilda inriktningar

Utkast till Risk-/Konsekvensanalys med anledning av tjänsteutlåtande om Stockholms stads grupper med särskilda inriktningar Utkast till isk-/analys med anledning av tjänsteutlåtande om Stockholms stads grupper med särskilda inriktningar Faktorer att av förändringen beskrivning Åtgärdsförslag Kontakt/gemenskap /A /AF /F Personalkonsekvenser:

Läs mer

Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ

Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ 1(6) Projektnamn: (delprojekt i Ett lärande Väsby) Projektledare: Anna Carlsson. Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ Projektorganisationen är fastställd (styrgrupp, projektgrupp, eventuell referensgrupp)

Läs mer

Äldrenämndens. inriktningsmål

Äldrenämndens. inriktningsmål Äldrenämndens inriktningsmål Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning Sid 3 Verksamhetsidé Sid 4-5 Vision Sid 6 Uppdrag Sid 7 Ekonomi Sid 8 Verksamhet Sid 9-11 Personal/Organisation Sid 12 Inledning

Läs mer

Lokalt måldokument 2010

Lokalt måldokument 2010 Friarelyckans Förskoleenhet Lokalt måldokument 2010 En förskola för relationer, generationer och lustfyllt lärande ger oanade möjligheter Friarelyckans vision Christina Orrmyr, Rektor Godkänd i Lsg 2010-02-01

Läs mer

2014; ca 445 000 elever är inskrivna i verksamheten 2012; 83% av eleverna i åldersgruppen 6-9 år och 17% i åldern 10-12 år 2012; 20,1 elev/

2014; ca 445 000 elever är inskrivna i verksamheten 2012; 83% av eleverna i åldersgruppen 6-9 år och 17% i åldern 10-12 år 2012; 20,1 elev/ 2014; ca 445 000 elever är inskrivna i verksamheten 2012; 83% av eleverna i åldersgruppen 6-9 år och 17% i åldern 10-12 år 2012; 20,1 elev/ årsarbetare 2014; 13,1 elev/ anställd 2014; 41,1 elev/avdelning

Läs mer

Medarbetarpolicy. Eskilstuna kommunkoncern

Medarbetarpolicy. Eskilstuna kommunkoncern Eskilstuna kommunkoncern Medarbetarpolicy Medarbetarpolicyn är antagen av kommunfullmäktige 22 september 2011, 48 och ersätter Politikdokument för personalpolitik inom Eskilstuna kommun. MEDARBETARPOLICY

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR /2008 SID 2 (5)

TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR /2008 SID 2 (5) SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING BARN- OCH UNGDOMSAVDELNINGEN SID 1 (5) 2008-11-18 Handläggare: Göta Sandin Telefon: 08-508 03 294 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Stockholms stads förskoleplan - en

Läs mer

Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40,

Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40, Bilaga nr 2 KF 4011 O Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40,2010-05-04 l -! Övergripande vision och mål Herrljunga kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare som

Läs mer

Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning

Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning Dnr: 2017-761-1.1. Bilaga 8 Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning Enligt anvisningarna för nämndernas arbete med verksamhetsplan 2018 ska nämndens kompetensförsörjningsplan

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Stab, utveckling och ledning

Uppdragsbeskrivning för Stab, utveckling och ledning Uppdragsbeskrivning för Stab, utveckling och ledning Uppdragsbeskrivningen är kommunstyrelsens uppdrag till Stab, utveckling och ledning. Här anges verksamhetens inriktning, vad som ska göras och särskilda

Läs mer

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73)

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73) Protokollsutdrag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2019-05-21 1 (1) 65 Digitaliseringsstrategi för (KS/2019:73) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Anta Digitaliseringsstrategi för. Ärendebeskrivning

Läs mer

Tillgänglighetsplan 2013-2015

Tillgänglighetsplan 2013-2015 Tillgänglighetsplan 2013-2015 Antagen av Kommunfullmäktige 2013-04-29, KF 36 1 Bakgrund Det är av stor vikt att tillgänglighetsfrågor beaktas i all kommunal planering. Ledamöter i Kommunala Handikapprådet

Läs mer

Kvalitetsuppföljning och -utveckling, grundskolan

Kvalitetsuppföljning och -utveckling, grundskolan Revisionsrapport Kvalitetsuppföljning och -utveckling, grundskolan Hallsbergs kommun Marie Lindblad Innehållsförteckning 1. Sammanfattning och revisionell bedömning... 1 2. Inledning...2 2.1. Bakgrund...2

Läs mer

Västerhaninges utvecklingsprogram rapport av pågående utvecklingsarbete

Västerhaninges utvecklingsprogram rapport av pågående utvecklingsarbete 6 november 2013 Dnr KS 190/2013 Strategisk planering Mirja Thårlin Kommunstyrelsen Västerhaninges utvecklingsprogram rapport av pågående utvecklingsarbete Det reviderade utvecklingsprogrammet för Västerhaninge

Läs mer

RIKTLINJER FÖR UPPDRAGET SOM CHEF I HANINGE KOMMUN

RIKTLINJER FÖR UPPDRAGET SOM CHEF I HANINGE KOMMUN RIKTLINJER FÖR UPPDRAGET SOM CHEF I HANINGE KOMMUN Beslutad av kommundirektören 2012-12-19 Riktlinjer för uppdraget som chef i Haninge kommun I Haninge kommuns personalpolitiska program sägs följande

Läs mer

Medarbetarskap i Umeå kommun. Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget

Medarbetarskap i Umeå kommun. Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget Medarbetarskap i Umeå kommun Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget Inledning Vi som arbetar i Umeå kommun har ett viktigt uppdrag: att bidra till ett gott liv i Umeå

Läs mer

Organisatorisk och Social Arbetsmiljö 2015:4

Organisatorisk och Social Arbetsmiljö 2015:4 November 2016 Organisatorisk och Social Arbetsmiljö 2015:4 Hur kan man arbeta med den nya föreskriften och få strategi och kultur att samverka? Frida Norrman & Johanna Rådeström Organisationspsykologer,

Läs mer

Perspektivinsamling - frågeställningar

Perspektivinsamling - frågeställningar Perspektivinsamling - frågeställningar Elever och före detta elever Vad är en bra skola för dig och dina kompisar? Vad är mindre bra? Hur ska skolan vara för att du ska få lust att lära? Personal Vad är

Läs mer

Medarbetarskap i Umeå kommun

Medarbetarskap i Umeå kommun Medarbetarskap i Umeå kommun Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget www.umea.se/kommun 2 Inledning Vi som arbetar i Umeå kommun har ett viktigt uppdrag: att bidra

Läs mer

Processkarta för införandet av. Heltid som norm

Processkarta för införandet av. Heltid som norm Vår beteckning Vår handläggare Susanna Kullman, processledare Processkarta för införandet av Heltid som norm Övergripande mål: En attraktiv arbetsplats för tryggad personalförsörjning 1. Inledning För

Läs mer

INTERN KONTROLLPLAN 2018

INTERN KONTROLLPLAN 2018 INTERN KONTROLLPLAN 2018 ANTAGET AV: KOMMUNSTYRELSEN DATUM: 2018-06-04 ANSVAR UPPFÖLJNING/UPPDATERING: KOMMUNCHEF GÄLLER TILL OCH MED: 2018 INTERN KONTROLLPLAN 016 Våra styrdokument [Normerande] Policy

Läs mer

Lönepolicy. Landskrona stad

Lönepolicy. Landskrona stad Sida 1 (7) Lönepolicy Landskrona stad Sida 2 (7) Lönepolicyns syfte och roll Lönepolicyn är ett centralt arbetsgivardokument, och det är därför särskilt viktigt att chefer med ansvar för lönesättning är

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program FÖRFATTNINGSSAMLING Personalpolitiskt program Antagen av kommunfullmäktige 2009-12-14, 274 1 Personalpolitiskt program Norrtälje kommun 2012-12-18 2 Personalpolitiken Det kommunala uppdraget formas genom

Läs mer

Helheten. Ja! Kanske lite för lite om hur vi kan arbeta med hälsosam arbetsmiljö, en tydligare röd tråd mellan vår hälsa och patientens hälsa.

Helheten. Ja! Kanske lite för lite om hur vi kan arbeta med hälsosam arbetsmiljö, en tydligare röd tråd mellan vår hälsa och patientens hälsa. Helheten Kan ni ställa er bakom den föreslagna politiken? Ja! Medlemstilltal Om vi inte arbetar mycket med detta och själva är engagerade och är ledare kommer det vara svårt att implementera. Vi måste

Läs mer

IKT plan för utbildningsnämnden 2015

IKT plan för utbildningsnämnden 2015 IKT plan för utbildningsnämnden 2015 Information- och kommunikationsteknik (IKT) ses allt mer som ett strategiskt utvecklingsområde. Enligt Värmdö kommuns IKT-policy som antogs 2013-06-12 av kommunfullmäktige

Läs mer

Kompetensfond i Järfälla kommun

Kompetensfond i Järfälla kommun Dnr Kst 2015/375 Kompetensfond i Järfälla kommun Regelverk och tillämpning Fredrik Persson September 2015 2015-09-21 2 (6) Innehåll SAMMANFATTNING... 3 1. BAKGRUND... 3 2. REDOVISNING... 3 2.1. Kompetensfond

Läs mer

Plattform för styrning och ledning av Kramfors kommuns skolorganisation

Plattform för styrning och ledning av Kramfors kommuns skolorganisation Plattform för styrning och ledning av Kramfors kommuns skolorganisation 2016-2020 Nämnd som huvudman och ägare Verkställande chef och ledning Enhet Det är här det ska hända! Avsnitt 1: Inledning Nämnden

Läs mer

Analys av Dialogmöte

Analys av Dialogmöte Analys av Dialogmöte Runt 90 personer deltog på dialogmötet och var uppdelade på 7 grupper (elevhälsa, förskolechefer, förskolelärare, lärare, politiker, rektorer, skolchefer) Denna analys bygger på de

Läs mer

Socialdemokraterna i Region Skåne tillsammans med Kommunal avdelning Skåne. Personalpolitik för Region Skåne 2010-2014

Socialdemokraterna i Region Skåne tillsammans med Kommunal avdelning Skåne. Personalpolitik för Region Skåne 2010-2014 Socialdemokraterna i Region Skåne tillsammans med Kommunal avdelning Skåne Personalpolitik för Region Skåne 2010-2014 Vår personal, verksamhetens viktigaste resurs Medarbetarna i Region Skåne gör varje

Läs mer

Arbetsgivarpolicy. Antagen av kommunfullmäktige , 94

Arbetsgivarpolicy. Antagen av kommunfullmäktige , 94 Arbetsgivarpolicy Antagen av kommunfullmäktige 2018-05-31, 94 Lyssna, lära, leda. Så lyder våra förhållningssätt för att leva upp till visionen: Lund skapar framtiden med kunskap, innovation och öppenhet.

Läs mer

Delprojektdirektiv. Implementering av ny organisation Delprojekt Arbetsmiljö HÖGSKOLAN I BORÅS DELPROJEKTDIREKTIV 1 (5)

Delprojektdirektiv. Implementering av ny organisation Delprojekt Arbetsmiljö HÖGSKOLAN I BORÅS DELPROJEKTDIREKTIV 1 (5) HÖGSKOLAN I BORÅS Projekt för implementering av ny organisation Linda Sörensen, projektledare DELPROJEKTDIREKTIV 2014-02-03 Dnr 039-14 1 (5) Delprojektdirektiv Implementering av ny organisation Delprojekt

Läs mer

Handlingsplan, medarbetarundersökning 2012

Handlingsplan, medarbetarundersökning 2012 Tjänsteskrivelse 2013-04-18 Handläggare: Sofie Norén, Folkhälsoförvaltningen 2013.0054 Folkhälsonämnden Handlingsplan, medarbetarundersökning 2012 Sammanfattning Förvaltningen hade totalt sett ett gott

Läs mer

Chef i Mjölby kommun KS/2016:172. Dokumentansvarig: Personalchef

Chef i Mjölby kommun KS/2016:172. Dokumentansvarig: Personalchef Chef i Mjölby kommun KS/2016:172 Dokumentansvarig: Personalchef Inledning Att vara chef är ett av de viktigaste uppdragen i Mjölby kommun. Uppdraget är utmanande och stimulerande, med fokus på att nå goda

Läs mer

Gullhedskolans arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse

Gullhedskolans arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(6) Gullhedskolans arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse 2016-2017 Bakgrund Ett utvecklingsprogram beslutades i kunskapsnämnden hösten 2015. Det sträcker

Läs mer

Verksamhetsråd. Riktlinjer. Riktlinjer. Antagen av Utskottet för Lärande Dokumentansvarig i förvaltningen Förvaltningsområdeschef.

Verksamhetsråd. Riktlinjer. Riktlinjer. Antagen av Utskottet för Lärande Dokumentansvarig i förvaltningen Förvaltningsområdeschef. Verksamhetsråd Dokumenttyp Giltighetstid fr. o. m. t. o. m. 2017-09-11 - Gäller tills vidare Gäller för målgruppen Förvaltningsområde lärande Antagen av Utskottet för Lärande Dokumentansvarig i förvaltningen

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 FÖRFATTNINGSSAMLING 1 IT-STRATEGI FÖR SOLLENTUNA KOMMUN Antagen av fullmäktige 2003-09-15, 109 Inledning Informationstekniken har utvecklats till en världsomspännande teknik som omfattar datorer, telefoni,

Läs mer

Kompetensfo rso rjningsplan

Kompetensfo rso rjningsplan Sida: 1 av 7 Kompetensfo rso rjningsplan Arbetsförmedlingens utmaningar inom kompetensförsörjning under 2016. Sida: 2 av 7 Innehåll Inledning... 3 Syfte... 3 Långsiktig kompetensförsörjning... 3 Utmaningar

Läs mer

Handlingsplan för hur andelen medarbetare som arbetar heltid ska öka åren

Handlingsplan för hur andelen medarbetare som arbetar heltid ska öka åren HANDLINGSPLAN 2017-12-18 Dokument nr: MK 2017/xxx 1(8) Kommunledningskontoret Personalenheten Handlingsplan för hur andelen medarbetare som arbetar heltid ska öka åren 2018-2021 Varför handlingsplan om

Läs mer

Delprojektdirektiv. Implementering av ny organisation Delprojekt Värdegrund och organisationskultur HÖGSKOLAN I BORÅS DELPROJEKTDIREKTIV 1 (5)

Delprojektdirektiv. Implementering av ny organisation Delprojekt Värdegrund och organisationskultur HÖGSKOLAN I BORÅS DELPROJEKTDIREKTIV 1 (5) HÖGSKOLAN I BORÅS Projekt för implementering av ny organisation Linda Sörensen, projektledare DELPROJEKTDIREKTIV 2014-02-03 Dnr 050-14 1 (5) Delprojektdirektiv Implementering av ny organisation Delprojekt

Läs mer