Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Halmstads kommun, Kommunstyrelsen"

Transkript

1 Kommunstyrelsen (50) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-16:30 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic (S) Mikaela Waltersson (M) Michael Svensson (S) Dag Hultefors (M) Ann-Charlotte Westlund (M) Kristina Johansson (S) Bertil Andersson (S) Tove Bergman (MP) , Anna-Karin Malmkvist Claes Holmqvist (S) Johan Rydén (M) Anna-Lena Cumtell (KD) Charlotte Olesen Rosén (S) , Tony Stané (S) 133, Roger Orwén (MP) 138 Jenny Axelsson, kommunchef Fredrik Geijer, Sabina Andersson ( , 152), P. G. Andersson Trivector ( 127), Terje Johansson ( 133) samt kommunsekreterare Mikael Petersson Anders Rosén Rådhuset Sekreterare: Paragrafer Mikael Petersson Ordföranden: Carl Fredrik Graf Justerande:. Anders Rosén ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, Kommunstyrelsen : Datum för anslags upprättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Stadskontoret Underskrift:... Mikael Petersson

2 Kommunstyrelsen (50) KS 124 Val av justerare Kommunstyrelsen beslutar att jämte ordföranden (M) utse Anders Rosén (S) att justera protokollet.

3 Kommunstyrelsen (50) KS 125 Godkännande av dagordning Beslut 1 Ärendet "Årets bästa arbetsplats 2010" tillförs dagordningen. 2 Föreliggande förslag till dagordning godkänns efter revidering. Ärendet Föreligger förslag till dagordning. Ärendet "Årets bästa arbetsplats 2010" föreslås tillföras dagordningen.

4 Kommunstyrelsen (50) KS 126 KS 2006/0510 Information om fortsatt arbete med Halmstads resecentrum Sabina Andersson lämnar en lägesrapport om Halmstads resecentrum.

5 Kommunstyrelsen (50) KS 127 Information avseende studieresa för kommunstyrelsen den maj 2011 Kommunstyrelsen informeras om studieresa för kommunstyrelsen den maj 2011 till Holland och Tyskland, bla Osnabruck och Utrescht. Resans syfte är att se på högvärdig kollektivtrafik med buss som bidrar till ökat resande, ökad effektivitet, ökad attraktion för staden samt en ökad marknadsandel för kollektivtrafiken.

6 Kommunstyrelsen (50) KS 128 KS 2011/0185 Slutkostnadsredovisning för byggprojekt Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att lägga fastighetsnämndens slutredovisning av tolv byggprojekt till en sammanlagd utgift om kronor till handlingarna. Ärendet I enlighet med kommunens ekonomistyrningsprinciper skall slutredovisning ske till kommunstyrelse och kommunfullmäktige av alla större investeringsprojekt för vilka enskilda anslag har anvisats. Fastighetsnämnden har med anledning av detta inkommit med en slutredovisning av sammanlagt tolv byggprojekt. Den totala budgeten för de tolv projekten uppgår till kronor medan utfallet uppgår till kronor, vilket sammanlagt är kronor mer än avsatt budget. Ärendets beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 55. Stadskontorets avdelning för ekonomi och styrning har berett ärendet. Fastighetsnämndens protokoll, 12, Slutredovisning projekt (FN 2011/0115, ). Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att lägga fastighetsnämndens slutredovisning av tolv byggprojekt till en sammanlagd utgift om kronor till handlingarna. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

7 Kommunstyrelsen (50) KS 129 KS 2011/0180 Enkelt avhjälpta hinder - slutredovisning projekt Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att lägga fastighetsnämndens slutredovisning av projekt Enkelt avhjälpta hinder till en sammanlagd utgift om kronor till handlingarna. Ärendet I enlighet med kommunens ekonomistyrningsprinciper skall slutredovisning ske till kommunstyrelse och kommunfullmäktige av alla större investeringsprojekt för vilka enskilda anslag har anvisats. Fastighetsnämnden har med anledning av detta inkommit med en slutredovisning av projekt Enkelt avhjälpta hinder för vilket kronor budgeterats. Slutredovisningen visar att åtgärder, i enlighet med de krav som ställs i plan- och bygglagen, har genomförts i 96 olika fastighetsobjekt under åren 2006 till 2010 till en total utgift om kronor, vilket innebär ett budgetöverskridande med kronor. Ärendets beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 56. Stadskontorets avdelning för ekonomi och styrning har berett ärendet. Fastighetsnämndens protokoll, 11, Enkelt avhjälpta hinder slutredovisning projekt (FN 2011/0117, ). Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att lägga fastighetsnämndens slutredovisning av projekt Enkelt avhjälpta hinder till en sammanlagd utgift om kronor till handlingarna. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

8 Kommunstyrelsen (50) KS 130 KS 2011/0237 Motion - Skapa fler arbetstillfällen för ungdomar Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen Skapa fler arbetstillfällen för ungdomar i Halmstads kommun. Ärendet En motion har inkommit från Nils Axelsson (SPI) och Arnold Gustavsson (SPI) angående att; - anslå 10 miljoner kronor utöver det budgeterade för att skapa en resurs att kunna anställa ungdomar under sommaren fördela dessa pengar inom hemvårdsnämnden och teknik- och fritidsnämnden. - därmed skapa arbetstillfällen som behöver genomföras, men som inte är planerade idag. - utse arbetsledare som kan leda ungdomarna till goda utföranden av de uppgifter som respektive förvaltning anser skall genomföras. Teknik- och fritidsförvaltningen samt hemvårdsförvaltningen har svårt att få fram arbetsledning till nya sommarjobb, då verksamheten redan är planerad utifrån tillgängliga resurser. Ärendets beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 63. Stadskontoret, ledningsstöd, har handlagt ärendet. Stadskontoret föreslår avslag på motionen då det är för kort tid för att kunna planera arbetsledning, relevanta arbetsuppgifter, säkerhetsutbildning mm samt att det inte finns ekonomiskt utrymme inom budget. Då motionen är ställd att gälla sommaren 2011 var det inte möjligt att skicka ut ärendet på remiss till berörda nämnder. Istället har synpunkter tagits in från följande förvaltningar; teknik- och fritidsförvaltningen samt hemvårdsförvaltningen. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen Skapa fler arbetstillfällen för ungdomar i Halmstads kommun.

9 Kommunstyrelsen (50) Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

10 Kommunstyrelsen (50) KS 131 KS 2007/0579 Översyn av museiverksamheten i Halmstad Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att ställa sig bakom och stödja den ansökan om permutation som styrelsen för Stiftelsen Hallands Länsmuseer beslutat tillställa Kammarkollegiet. Ärendet En permutation är nödvändig för att kunna genomföra tidigare beslut om att bl.a. bedriva länsmuseiverksamheten i Halmstad inom ramen för det bolag som bildats gemensamt av Region Halland och Halmstads kommun. Styrelsen i Stiftelsen Hallands länsmuseer, Halmstad och Varberg, har begärt att Kammarkollegiet godkänner en ändring av stiftelsens ändamålsparagraf enligt följande. I stiftelseurkundens 3 första stycket inskrives en ny sista mening med följande innehåll: Stiftelsen får bedriva och främja sin verksamhet i egen regi eller genom avtal med annan juridisk person. Ärendets beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 59. Stadskontoret, stab, har handlagt ärendet. Förslaget till permutation har diskuterats vid ett möte i mars 2011 som anordnades av Region Halland. Vid det tillfället deltog från Halmstad kommunstyrelsens ordförande, kulturnämndens presidium, kulturchef samt biträdande kommunchef. Förslaget har utarbetats i samverkan med Region Halland och Varbergs kommun. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att ställa sig bakom och stödja den ansökan om permutation som styrelsen för Stiftelsen Hallands Länsmuseer beslutat tillställa Kammarkollegiet.

11 Kommunstyrelsen (50) Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

12 Kommunstyrelsen (50) KS 132 KS 2010/0365 Motion - En amfieteater i Kolbrottet i Stenhuggeriet Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå motion om utredning av en amfiteater i kolbrottet i Stenhuggeriet med hänvisning till teknik- och fritidsnämndens pågående utredning. Ärendet Lars-Roland Broström (M) föreslår i en motion att kommunfullmäktige beslutar att en byggteknisk utredning och en ekonomisk beräkning om ett uppförande av en amfiteater i kolbrottet i Stenhuggeriet görs. Kulturnämnden samt teknik- och fritidsnämnden har yttrat sig om motionen. Båda nämnderna anser att det skulle bli kostsamt att i ordningsställa platsen samt att använda den som scen. Inom området finns det genom ÖP 2000 ett uttalat allmänt intresse för friluftsliv, landskapsbild och naturvård. Teknik- och fritidsförvaltningen håller på att slutföra en förstudie om alternativ användning av platsen. Ärendets beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 60. Stadskontoret, ledningsstöd, har handlagt ärendet. Stadskontoret föreslår avslag på motionen med hänvisning till teknik- och fritidsförvaltningens pågående utredning. Teknik- och fritidsnämnden har inkommit med ett yttrande. Kulturnämnden har inkommit med ett yttrande. Samhällsbyggnadskontoret har deltagit i beredningen av ärendet. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå motion om utredning av en amfiteater i kolbrottet i Stenhuggeriet med hänvisning till teknik- och fritidsnämndens pågående utredning.

13 Kommunstyrelsen (50) Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

14 Kommunstyrelsen (50) KS 133 KS 2011/0317 Förvärv av bolagsandelar - HFAB Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att godkänna Halmstads Fastighets ABs hemställan om bolagskonstruktion. Ärendet Hemställan har inkommit till Halmstads Rådhus AB från Halmstads Fastighets AB (HFAB) för uttalande om styrelsens inställning till ett förvärv av delar av ett bolag. Eftersom ärendet utgör förvärv av bolag och är ett strategiskt förvärv av aktier lämnas det, i enlighet med ägardirektiv, till kommunfullmäktige för ställningstagande. HFAB har förvärvat delar av fastighetsbolaget Kemisten. Genom affären är HFAB huvudägare med 49,6 procent medan Fastighets AB Tornet köper 25,2 procent, och lika stor andel behåller nuvarande ägare, AB Kemisten, moderbolag till Lundgrens Gjuteri AB, som ägt den centralt belägna fastigheten sedan Parterna har för avsikt att gemensamt bedriva ett projekt som syftar till att fastigheten skall bebyggas med, i huvudsak, hyresbostäder. Parterna önskar genomföra samarbetet i ett gemensamt ägt bolag på grund av ekonomiska och förvaltningstekniska orsaker. Ärendets beredning HRAB , 41. Styrelsen har tagit del av den hemställan som Halmstads Fastighets AB har ställt ut till Halmstads Rådhus AB. Halmstads Rådhus AB:s styrelse har inget att erinra och lämnar ärendet vidare till kommunfullmäktige för beslut. Hemställan från HFAB daterad Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att godkänna Halmstads Fastighets ABs hemställan om bolagskonstruktion.

15 Kommunstyrelsen (50) Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

16 Kommunstyrelsen (50) KS 134 KS 2011/0127 Motion angående revidering av Halmstads kommuns personalpolitik Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen. Ärende Ronny Ledström (SD) har inkommit med en motion om att revidera Halmstads kommuns personalpolitik. Skälet till detta ska, enligt motionären, vara att det på flera ställen i riktlinjen finns regler och fraser som uppmuntrar och i vissa fall påtvingar mångfald. Däremot saknas tydligt ställningstagande för den anställdes grundlagsskyddade rätt till yttrandefrihet. Ärendets beredning Kommunstyrelsens personalutskott , 32. Ärendet har beretts av stadskontorets personalavdelning. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

17 Kommunstyrelsen (50) KS 135 KS 2006/0271 Motion om Fixar-Malte i Halmstads kommun Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen. Ärendet Anneli Hammar och Lars Hammar från Kristdemokraterna beskriver i en motion idén om Fixar-Malte som ska hjälpa till med olika tyngre eller annorlunda göromål hemma hos de äldre, t ex att byta glödlampor eller sätta upp gardiner. I motionen föreslås att kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen i uppdrag att undersöka behovet av och möjligheten om, att inrätta någon form av dylik tjänst. Hemvårdsförvaltningen har i april 2008 gjort en kartläggning av de Fixartjänster som förekommer i Sveriges kommuner. Kartläggningen har sedan varit underlag för en arbetsgrupp som har analyserat behovet och möjligheter till fixartjänster i Halmstads kommun. Förslaget behandlades inte i hemvårdsnämnden eftersom budgetläget förändrades. I rådande ekonomiskt läge finner hemvårdsnämnden det inte vara möjligt att starta upp nya verksamheter av denna typ utan ramtillskott och föreslår därför kommunfullmäktige att avslå motionen. Ärendets beredning Kommunstyrelsens personalutskott , 33. Ärendet har beretts av hemvårdsförvaltningen och stadskontorets personalavdelning. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

18 Kommunstyrelsen (50) KS 136 KS 2009/0176 Motion om traineetjänster Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen Ärendet Klas Jacobsson och Aida Hadzialic har i en motion föreslagit att Halmstad kommun ser över möjligheterna att införa traineetjänster i sina förvaltningar och bolag. Dessa traineetjänster syftar till att skapa arbetsmöjligheter för fler av kommunens ungdomar och ses som ett sätt att hantera framtida kompetensförsörjning. Genom att skapa traineetjänster ges möjlighet för ungdomarna att gå bredvid och lära upp sig och sedan i vissa fall ta över efter det att erfarna medarbetare i kommunen avgått med pension. Ärendets beredning Kommunstyrelsens personalutskott , 34. Ärendet har beretts av stadskontorets personalavdelning. Förslag till beslut Kommunstyrelsens personalutskott föreslår bifall till motionen. Yrkanden Anders Rosén (S) yrkar bifall till motionen. Ordföranden (M) yrkar avslag på motionen enligt stadskontorets förslag. Beslutsgång Ordföranden (M) ställer proposition på ordförandens (M) förslag respektive Anders Roséns (S) förslag och finner ordförandens (M) förslag antaget. Votering begärs. Följande voteringsproposition godkänns; Ja-röst för ordförandes förslag och Nej-röst för Anders Roséns(S) förslag. Efter avslutad omröstning antecknas att 8 ledamöter röstar ja och att 7 ledamöter röstar nej.

19 Kommunstyrelsen (50) Följande ledamöter röstar ja; Suzanne Åkerlund (FP), Henrik Oretorp (C), Johan Rydén (M), Dag Hultefors (M), Ann-Charlotte Westlund (M), Tove Bergman (MP), Anna-Lena Cumtell (KD) och ordföranden (M). Följande ledamöter röstar nej; Anders Rosén (S), Aida Hadzialic (S), Michael Svensson (S), Charlotte Olesen Rosén (S), Bertil Andersson (S), Anna-Karin Malmkvist (S) och Claes Holmqvst (S). Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med Ordförandens (M) förslag.

20 Kommunstyrelsen (50) KS 137 KS 2008/0199 Uppdrag - Utökat samarbete mellan Halmstads Högskola och Halmstads kommun avseende praktikplatser Beslut 1 Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att godkänna nuvarande arbetssätt för att tillskapa praktikplatser för elever från högskola och universitet. 2 Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att ge stadskontoret i uppdrag att arbeta vidare med att förverkliga regionalt- och internt traineeprogram fr o m Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att stadskontoret genomför kontinuerlig avstämning och uppföljning i frågan med förvaltningar och bolag. Ärendet Ramesh Chibba (KD) har i en motion föreslagit att kommunfullmäktige skall ge kommunstyrelsen i uppdrag att: - kartlägga det årliga rekryteringsbehovet inom kommunal verksamhet - riktlinjer antas för hur rekrytering till traineeprogram skall genomföras - anta riktlinjer för beredning av praktikplatser och hur uttagning av praktikanter skall äga rum. - årligen redovisa åtgärder tagna enligt föreliggande motionens anda och mening. Motionen besvarades av kommunfullmäktige, Där avslogs motionen i den del som innebär att traineeprogram startar. I fullmäktiges beslut gavs dock två uppdrag till kommunstyrelsen. Dessa formulerades enligt följande: 1 Ge förslag på hur fler praktikplatser för elever från högskola och universitet kan skapas. 2 Utforma omfattningen av och kostnaden för ett eventuellt kommunalt traineeprogram som även ger möjlighet för kommunens anställda att delta.

21 Kommunstyrelsen (50) Ärendets beredning Kommunstyrelsens personalutskott , 31. Ärendet har beretts av stadskontorets personalavdelning. Förslag till beslut 1 Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att godkänna nuvarande arbetssätt för att tillskapa praktikplatser för elever från högskola och universitet. 2 Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att ge stadskontoret i uppdrag att arbeta vidare med att förverkliga regionalt- och internt traineeprogram fr o m Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att stadskontoret genomför kontinuerlig avstämning och uppföljning i frågan med förvaltningar och bolag. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

22 Kommunstyrelsen (50) KS 138 KS 2011/0308 Överenskommelse med Skanska avseende mark i Kårarp och byggnation inom Sofieberg och Albinsro - avtal Beslut 1. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att godkänna avtal med Halmstads Byggmästares Gemensamma Byggnadsaktiebolag varigenom kommunen förvärvar fastigheterna Halmstad Kårarp 1:5, 1:9, 1:11, 1:13, 1:26, 1:43 och del av Halmstad Kårarp 1:45 för kr, att till Skanska Mark och Exploatering Nya Hem AB överlåta del av fastigheterna Halmstad Bergsgård 1:6 och 1:7 utgörande kvartersmark för byggnation inom detaljplan för Albinsro för kr, att till Skanska Mark och Exploatering Nya Hem AB överlåta de delar av fastigheterna Halmstad Epilogen 5 och 6, Halmstad Eskadern 3 och Halmstad Halmstad 5:13 som enligt förslag till detaljplan nya bostäder mm vid Gamla sporthallen skall utgöra kvartersmark för bostäder för kr samt att till BoKlok Housing AB överlåta fastigheten Halmstad Medaljen 24 inom bostadsområdet Sofieberg för kr. 2. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige ger samhällsbyggnadskontoret i uppdrag att, då detaljplan för Ranagård/Albinsro del två tas fram, upprätta markanvisningsavtal med Skanska Mark och Exploatering Nya Hem. Ärendet BGB, Halmstads Byggmästares Gemensamma Byggnadsaktiebolag, är ett bolag där Skanska numera är ägare till hundra procent. Tidigare fanns två andra delägare. Kommunen har fört diskussioner med bolaget om förvärv av fastigheterna Halmstad Kårarp 1:5, 1:9, 1:11, 1:13, 1:26, 1:43 och del av Halmstad Kårarp 1:45. Fastigheterna är belägna vid Kårapsleden och ingår i framtida utbyggnadsområden för bostäder och verksamhet. Kommunen betalar kr fastigheterna och områden. Vid en försäljning har Skanska via två bolag önskemål om markbyte och markanvisning för bostadsproduktion. Parterna har enats om byte inom Sofieberg för uppförande av BoKlok. Fastigheten Halmstad Medaljen 24 säljes för kr till BoKlok Housing AB. Försäljning till Skanska Mark och Exploatering Nya Hem AB för uppförandet av ca 60 lägenheter, inom den del av fastigheterna Halmstad

23 Kommunstyrelsen (50) Bergsgård 1:6 och 1:7 som kvartersmark inom detaljplan för Albinsro för kr. Samt överlåta de delar av fastigheterna Halmstad Epilogen 5 och 6, Halmstad Eskadern 3 och Halmstad Halmstad 5:13 som enligt förslag till detaljplan nya bostäder mm vid Gamla sporthallen skall utgöra kvartersmark för bostäder för kr. Vidare skall en markanvisning ges inom etapp två vid Albinsro/Ranagård. Detaljplanen och fastighetsbildningen för Sofieberg är klar. Detaljplanen för Albinsro antogs den 22 mars Bolaget skall ta fram olika förslag på bebyggelsens genomförande. För område vid fd sporthallen har programmet varit ute på samråd. Bolaget skall ta fram förslag på bebyggelsens genomförande i samråd med kommunen under planarbetet gång. Ärendets beredning Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott , 77. Ärendet har beretts av avdelningen för mark- och exploatering på samhällsbyggnadskontoret. Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att godkänna avtal med Halmstads Byggmästares Gemensamma Byggnadsaktiebolag varigenom kommunen förvärvar fastigheterna Halmstad Kårarp 1:5, 1:9, 1:11, 1:13, 1:26, 1:43 och del av Halmstad Kårarp 1:45 för kr, att till Skanska Mark och Exploatering Nya Hem AB överlåta del av fastigheterna Halmstad Bergsgård 1:6 och 1:7 utgörande kvartersmark för byggnation inom detaljplan för Albinsro för kr, att till Skanska Mark och Exploatering Nya Hem AB överlåta de delar av fastigheterna Halmstad Epilogen 5 och 6, Halmstad Eskadern 3 och Halmstad Halmstad 5:13 som enligt förslag till detaljplan nya bostäder mm vid Gamla sporthallen skall utgöra kvartersmark för bostäder för kr samt att till BoKlok Housing AB överlåta fastigheten Halmstad Medaljen 24 inom bostadsområdet Sofieberg för kr. 2. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige ger samhällsbyggnadskontoret i uppdrag att, då detaljplan för Ranagård/Albinsro del två tas fram, upprätta markanvisningsavtal med Skanska Mark och Exploatering Nya Hem.

24 Kommunstyrelsen (50) Beslutsgång Tove Bergman anmäler jäv och deltar därför inte i behandlingen av ärendet. Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

25 Kommunstyrelsen (50) KS 139 KS 2011/0249 Central personalpolitisk redovisning 2010 Beslut 1 Kommunstyrelsen beslutar att godkänna Halmstads kommuns personalredovisning för Redovisningen skall ligga till grund för framtida arbete med kommunövergripande nyckeltal inom HR-området. 3 Kommunstyrelsen beslutar att följande tillägg tillförs som utvecklingsområden inför framtida personalredovisningar: - att en analys görs kring medarbetares önskemål om heltid eller deltid, - att en analys görs kring varför visstidsanställningar ökar inom kommunen, - att kommunstyrelsens beslut kring stadskontorets uppdrag att presentera en kartläggning över stadskontorets personal efter beslutsnivå (ABCLF) uppdelat på män och kvinnor följs upp. Ärende I enlighet med kommunstyrelsens beslut om en central personalredovisning har stadskontorets personalavdelning fått i uppdrag att ta fram en kommunövergripande personalredovisning. Redovisningen bygger på statistik hämtat från kommunens ekonomi- och lönehanteringssystem, Agresso, HFAB:s system Kontek och Hamnens system ASW/PA-lön. Statistiken har sammanställts i tabeller utifrån områdena; personalbild, närvaro/frånvaro, mångfald och jämställdhet samt hälsa och arbetsmiljö. Dessa tabeller har kompletterats med analys och kommentarer. Syftet med redovisningen är att ge en operativt användbar uppföljning av personalarbetet i kommunen. Idealprocessen är att resultatet av mätningarna leder fram till en dialog om vilka förbättringar och förändringar som ska göras för att utveckla verksamheten och att detta sedan blir åtgärdat. Personalredovisningen är en viktig del av uppföljningen av kommunens personalpolitiska riktlinje, antagen av kommunfullmäktige hösten 2009.

26 Kommunstyrelsen (50) Ärendets beredning Kommunstyrelsens personalutskott , 29. Stadskontorets personalavdelning har handlagt ärendet. Samverkan med ekonomienheten, lönekontoret och HR-nätverket har skett gällande vissa specifika frågeställningar. Statistikuppgifter har tagits fram via kommunens ekonomi- och lönehanteringssystem, Agresso, HFAB:s system Kontek och Hamnens system ASW/PA-lön. Förslag till beslut 1 Kommunstyrelsen beslutar att godkänna Halmstads kommuns personalredovisning för Redovisningen skall ligga till grund för framtida arbete med kommunövergripande nyckeltal inom HR-området. 3 Kommunstyrelsen beslutar att följande tillägg tillförs som utvecklingsområden inför framtida personalredovisningar: - att en analys görs kring medarbetares önskemål om heltid eller deltid, - att en analys görs kring varför visstidsanställningar ökar inom kommunen, - att kommunstyrelsens beslut kring stadskontorets uppdrag att presentera en kartläggning över stadskontorets personal efter beslutsnivå (ABCLF) uppdelat på män och kvinnor följs upp. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

27 Kommunstyrelsen (50) KS 140 KS 2011/0134 Detaljplan för del av Fyllinge 20:393 Ny återvinningsanläggning och deponi Beslut 1. Kommunstyrelsen beslutar att samråd skall ske om detaljplaneförslaget. 2. Kommunstyrelsen beslutar att ge samhällsbyggnadskontoret i uppdrag att upprätta förslag till arrendeavtal med Stena Recycling. Ärendet Ett stort behov av hitta en plats för ny deponi och återvinningsanläggning finns i kommunen. Flertal lokaliseringsstudier har gjorts sedan början på 90-talet och framåt, och Östra Kistinge har genom dessa bedömts vara den lämpligaste platsen för ny deponi i Halmstads kommun. Planarbetet inleddes med ett planprogram som var på samråd under Inledningsvis var tanken att endast miljötillstånd krävs för anläggande av ny deponi, men under programsamrådet framgick att miljötillståndet bör föregås av en detaljplan. Ett reviderat program som visade att platsen för deponi skulle detaljplaneläggas godkändes av Kommunstyrelsen i slutet på 2010, varpå samhällsbyggnadskontoret sedan dess arbetat med att ta fram ett förslag på detaljplan. Detaljplanearbetet har skett parallellt med framtagande av tillståndsansökan enligt miljöbalken med intentionen att detaljplan och miljötillstånd ska samrådas med allmänheten samtidigt. Arbetet med detaljplanen och miljötillstånd för deponi har skett i samråd med HEM som i sin tur har fört diskussioner med Stena. Stena har redan deponier i området. Dessa deponier kommer också att planläggas genom detaljplanen. Samhällsbyggnadskontoret avser att teckna ett arrendeavtal med Stena som inrymmer samtliga äldre deponier, samt det nya området. I arrendeavtalet skall HEM erhålla rättigheter för den kapacitet på deponin som kommunen är skyldig att hålla. Då planen innebär betydande miljöpåverkan har arbetet med en Miljökonsekvensbeskrivning skett parallellt med detaljplanearbetet. Stort fokus har legat på att med hjälp av fotomontage och terrängmodell studera hur landskapsbilden påverkas av genomförande av planen.

28 Kommunstyrelsen (50) Samhällsbyggnadskontoret föreslår att samråd ska ske om förslag till detaljplan för del av Fyllinge 20:393 och tillhörande miljökonsekvensbeskrivning samt att samhällsbyggnadskontoret får i uppdrag att upprätta arrendeavtal för befintliga och planerad deponi inom planområdet. Ärendets beredning Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott , 70. Från andra förvaltningar har tjänstemän från teknik- och fritidsförvaltningen, samt räddningstjänsten deltagit i arbetet med detaljplaneförslaget. Tjänstemän från Halmstads Energi och Miljö AB har också deltagit. Remissinstanser såsom myndigheter samt sakägare kommer att informeras under samrådet. Ärendet faller inte inom ramen för MBL. Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att samråd skall ske om detaljplaneförslaget. 2. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att ge samhällsbyggnadskontoret i uppdrag att upprätta förslag till arrendeavtal med Stena Recycling. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

29 Kommunstyrelsen (50) KS 141 KS 2010/0349 Vindkraftpark Sävsered på fastigheterna Brännalt 1:2, Håralt 1:3, Håralt 1:9, Håralt 2:2, Håralt 2:4, Göphult 1:4, Pladebol 1:1 och Sävsered 1:2 Beslut Kommunstyrelsen beslutar att avge yttrande enligt samhällsbyggnadskontorets förslag, bilaga 1, och därmed avstyrka ansökan om tillstånd till vindkraftspark Sävsered. Ärendet Stena Renewable Energy AB ansöker om tillstånd till att uppföra 14 vindkraftsverk i området kring Sävsered, ca 6 km nordost om Simlångsdalen. Verken kommer att ha en totalhöjd på max 185 m. Länsstyrelsen Hallands län har översänt ansökan till Halmstads kommun för yttrande och tillstyrkande alternativt avstyrkande till vindkraftsparken senast Samhällsbyggnadskontoret har meddelat Länsstyrelsen och sökande att kommunen lämnas svar tidigast 5 april Föreslagen vindkraftsetablering ligger inom ett av Halmstads kommuns utpekade stora opåverkade områden. I det tematiska tillägget till ÖP 2000 Vindkraftsplanen är området trots det, ett utredningsområde för vindkraft. I vindkraftsplanen konstateras att etablering inom stora opåverkade områden står i konflikt med skyddet (3 kap 2 MB) av områdena och att i samband med översynen och aktualitetsförklaringen av ÖP bör översyn av de utpekade stora opåverkade områdena göras. Med anledning av det har en separat utredning gjorts som utrett om kommunen i dagsläget har områden som är lämpliga att peka ut som stora opåverkade. Utredningen, som ska utgöra ett underlagsmaterial till en ny översiktsplan, slår fast att Myrområdet kring Sävsered har sådana värden att det är angeläget att bibehålla hela områdets orörda karaktär. Motiven till att peka ut området som stort opåverkat område är områdets unika och mycket höga naturvärden. Delar av området har stort värde för fågellivet och som friluftsområde. Området bedöms vara det område i Halmstads kommun där känslan av vildmark och upplevelsen av orörd natur, fritt från mänsklig påverkan, är mest påtaglig. Området bedöms därför vara känsligt för visuell påverkan på landskapsbilden och exploatering som kan inverka på den opåverkade karaktären och upplevelsen av den.

30 Kommunstyrelsen (50) Den vindkraftspark som Stena Renewable Energy AB nu ansöker om tillstånd att få uppföra ligger insprängt som en kil in i det stora opåverkade området; Myrområdet. Samhällsbyggnadskontoret bedömer att en etablering av vindkraftsverk i detta område skulle inverka negativt på områdets orörda karaktär och är inte förenligt med gällande ÖP. Samhällsbyggnadskontoret anser därför att kommunen ska avstyrka Stena Renewable Energy AB s ansökan om tillstånd att uppföra 14 vindkraftsverk på fastigheterna Brännalt 1:2, Håralt 1:3, 1:9, 2:2, 2:4, Göphult 1:4, Pladebol 1:1 och Sävsered 1:2. Ärendets beredning Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott , 71. Ärendet har handlagts av kommunekolog på samhällsbyggnadskontoret. Ärendet är berett i kommunens vindkraftsgrupp med representanter från miljöoch hälsoskyddskontoret, byggnadskontoret och samhällsbyggnadskontoret. Ärendet faller inte inom ramen för MBL. Förslag till beslut Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att avge yttrande enligt samhällsbyggnadskontorets förslag, bilaga 1, och därmed avstyrka ansökan om tillstånd till vindkraftspark Sävsered. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

31 Kommunstyrelsen (50) KS 142 KS 2010/0309 Ansökan om tillstånd enligt miljöbalken för vindkraftverk på fastigheterna Bohult 1:1 och Övraböke 1:1 Beslut Kommunstyrelsen beslutar att avge yttrande enligt samhällsbyggnadskontorets förslag, bilaga 1 och därmed tillstyrka ansökan om tillstånd till vindkraftspark Bohult. Ärendet Arise Windpower AB ansöker om att uppföra 13 st vindkraftverk i området kring Bohult, ca 9 km norr om Slättåkra. Närmsta samhälle är Gräsås som ligger 1,5 km söder om verksamhetsområdet. Verken kommer att få en maximal totalhöjd på 150 m. Länsstyrelsen Hallands län har översänt ansökan till Halmstads kommun för yttrande och tillstyrkande alternativt avstyrkande till vindkraftsparken senast Föreslagen vindkraftsetablering ligger inom ett av Halmstads kommuns utpekade stora opåverkade områden. I det tematiska tillägget till ÖP 2000 Vindkraftsplanen är området trots det, ett utredningsområde för vindkraft. I vindkraftsplanen konstateras att etablering inom stora opåverkade områden står i konflikt med skyddet (3 kap 2 MB) av områdena och att i samband med översynen och aktualitetsförklaringen av ÖP bör översyn av de utpekade stora opåverkade områdena göras. Med anledning av det har en separat utredning gjorts som utreder om kommunen i dagsläget har områden som är lämpliga att peka ut som stora opåverkade. Utredningen, som ska utgöra ett underlagsmaterial till kommunens nya översiktsplan, slår fast att på grund av områdets storlek och oexploaterade karaktär är det motiverat att peka ut området kring Bohult som stort opåverkat. Syftet är att trygga ett större markområde för framtida handlingsfrihet och för de areella näringarnas behov. Föreslagen vindkraftsetablering kring Bohult inte är förenligt med gällande ÖP 2000 men samhällsbyggnadskontoret bedömer att genomförd utredning av stora opåverkade områden visar att vindkraftsetablering inom området ändå kan vara möjlig. Motivet är att vindkraftsparken inte inverkar på de värden som ligger till grund för ett utpekande som stort opåverkat område. Området som till största delen utgörs av produktionsskog, med få utpekade naturvärden, bedöms ha begränsat värde som rekreations- och friluftsområde.

32 Kommunstyrelsen (50) Samhällsbyggnadskontoret bedömer att en etablering av vindkraft i området kring Bohult kan gå att förena med pågående skogsbruk och inte utgör ett hinder för alternativ framtida markanvändning och anses därmed vara förenligt med kommunens intentioner med området. Samhällsbyggandskontoret föreslår att kommunstyrelsen tillstyrker ansökan om vindkraft i området kring Bohult men att Länsstyrelsen bör pröva lämpligheten av verk HABO 06 och 07 mot bestämmelser om skydd av Natura 2000-områden och Artskyddsförordningen och med hänsyn till boende väster om vindkraftsetableringen. Ärendets beredning Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott , 72. Ärendet har handlagts av kommunekolog på samhällsbyggnadskontoret. Ärendet är berett i kommunens vindkraftsgrupp med representanter från miljöoch hälsoskyddskontoret, byggnadskontoret och samhällsbyggnadskontoret. Telefonkontakt med Pär Connelid Kula HB. Ärendet faller inte inom ramen för MBL. Förslag till beslut Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att avge yttrande enligt samhällsbyggnadskontorets förslag, bilaga 1 och därmed tillstyrka ansökan om tillstånd till vindkraftspark Bohult. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

33 Kommunstyrelsen (50) KS 143 KS 2011/0281 Enslövsskolan - projekteringsstart samt ianspråktagande av anslag Beslut Kommunstyrelsen beslutar att medge fastighetsnämnden att ta anslag om kronor i anspråk för Enslövsskolan. Ärendet I enlighet med kommunens planeringsdirektiv med budget skall ianspråktagande av anslag för investeringsprojekt till en total utgift på över kronor godkännas av kommunstyrelsen. Fastighetsnämnden har av denna anledning inkommit med begäran om att ta anslag om kronor i anspråk för att åtgärda brister i Enslövsskolan. Det begärda anslagets storlek är i enlighet med det som avsatts i planeringsdirektiv med budget Ärendets beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 57. Stadskontorets avdelning för ekonomi och styrning har berett ärendet. Fastighetsnämndens protokoll, 23, Enslövsskolan projekteringsstart samt ianspråktagande av anslag (FN 2011/0136, ). Ärendet är översänt till barn- och ungdomsnämnden och samhällsbyggnadsutskottet för kännedom. Förslag till beslut Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att medge fastighetsnämnden att ta anslag om kronor i anspråk för Enslövsskolan. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

34 Kommunstyrelsen (50) KS 144 KS 2011/0163 Svar på granskningsrapport - Förutsättningar för ägardelegater samt ledamöter och ersättare i de kommunala bolagen, enkät Beslut Kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslag till svar till kommunrevisorerna avseende rapporten Förutsättningar för ägardelegater samt ledamöter och ersättare i de kommunala bolagen, enkät. Ärendet Lekmannarevisorerna och revisorerna i Halmstad har uppdragit åt Komrev inom PwC att genomföra en granskning av förutsättningar för ägardelegater samt ledamöter och ersättare i de kommunala bolagen. Granskningen har genomförts som en enkät till berörda. Revisorerna önskar ta del av styrelsens synpunkter med anledning av granskningsresultatet. Rapporten ger en positiv bild och visar att förutsättningarna för ledamöter och ersättare i de kommunala bolagen i huvudsak är goda. Kommunstyrelsen stödjer det kontinuerliga arbete som pågår i Halmstads Rådhus AB med att kommunicera och tydliggöra koncernstyrningen. I detta arbete ingår även att hitta formerna för samråd och en informell dialog mellan ägaren och bolagen. Rutinerna för instruktioner till utsedda delegater har de senaste åren varit muntlig mellan delegat och kommunstyrelsens ordförande, vilket har bedömts vara tillräcklig. Diskussioner förs dock huruvida behov av skriftliga instruktioner finns. Ärendets beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 58. Avdelningen för ekonomi och styrning, stadskontoret, har handlagt ärendet. Stadskontorets förslag till svar till kommunrevisorerna.

35 Kommunstyrelsen (50) Förslag till beslut Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslag till svar till kommunrevisorerna avseende rapporten Förutsättningar för ägardelegater samt ledamöter och ersättare i de kommunala bolagen, enkät. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

36 Kommunstyrelsen (50) KS 145 KS 2011/0164 Riktiga betyg är bättre än höga betyg (SOU 2010:96) Beslut Kommunstyrelsen beslutar att avge remissvar enligt bilaga 1. Ärendet Halmstads kommun har erbjudits möjlighet att lämna remissyttrande över Utbildningsdepartementets betänkande SOU 2010:96; Riktiga betyg är bättre än höga betyg Förslag till omprövning av betyg. Utredningen syftar till att presentera ett förslag till hur rättssäkerheten kan ökas för elever genom möjlighet till omprövning av betyg. Förslaget innebär i korthet att - En elev ska kunna få ett betyg omprövat av rektor. - Betyg som kan omprövas är slutbetyget i årskurs 9 samt kursbetyg på gymnasiet. - En omprövning kan inte generera ett lägre betyg. - En begäran om omprövning bör ske inom tre veckor efter att betyg skrivits in i betygskatalogen. - Kravet på dokumentation förtydligas i skollagen; läraren är skyldig att dokumentera bedömningsunderlag för elevers kunskaper för att omprövning ska kunna göras. Halmstads kommun stödjer inte förslag till omprövning av betyg med följande motivering: - Den nya skollagens (2010:800) bestämmelser kring rättelse och ändring av betyg (ny bestämmelse) anses tillräcklig. - För att stärka möjligheterna för eleverna att få sina betyg rätt och rättssäkert satta redan från början krävs att det omfattande arbetet kring utveckling och systematiskt kvalitetsarbete som pågår i skolorna fortsätter stödjas. Angelägna områden att fortsätta fokusera är bl.a. arbetet med individuella utvecklingsplaner samt kompetensutveckling kring bedömning och betygssättning.

37 Kommunstyrelsen (50) - Utifrån utredningens ekonomiska konsekvensanalys anses den ökade kostnaden för förslaget, vilken i riket uppgår till mkr per år, ej vara motiverad i förhållande till potentiella effekter. Resurserna bör i stället användas för att öka kompetens och medvetenhet kring bedömning för lärande samt rättssäker betygssättning. Ärendets beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 62. Stadskontoret, ledningsstöd, har handlagt ärendet. Stadskontorets förslag till remissyttrande. Barn- och ungdomsnämnden har inkommit med yttrande. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har erbjudits möjlighet att yttra sig. Nämnden har inte yttrat sig, men kontakt har tagits med utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen som står bakom förslag till yttrande. Förslag till beslut Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att avge remissvar enligt bilaga 1. Yrkanden Anders Rosén (S) yrkar avslag på yttrandet. Ordföranden (M) yrkar bifall till yttrandet. Beslutsgång Ordföranden (M) ställer proposition på bifall till respektive avslag på yttrandet och finner att kommunstyrelsen bifaller yttrandet. Votering begärs. Följande voteringsproposition godkänns; Ja-röst för ordförandens (M) förslag och Nej-röst för Anders Roséns (S) förslag. Efter avslutad omröstning antecknas att 8 ledamöter röster ja och att 7 ledamöter röstar nej.

38 Kommunstyrelsen (50) Följande ledamöter röstar ja; Suzanne Åkerlund (FP), Henrik Oretorp (C), Johan Rydén (M), Dag Hultefors (M), Ann-Charlotte Westlund (M), Tove Bergman (MP), Anna-Lena Cumtell (KD) och ordföranden (M). Följande ledamöter röstar nej; Anders Rosén (S), Aida Hadzialic (S), Michael Svensson (S), Charlotte Olesen Rosén (S), Bertil Andersson (S), Anna-Karin Malmkvist (S) och Claes Holmqvist (S). Kommunstyrelsen beslutar således i enlighet med föreliggande förslag.

39 Kommunstyrelsen (50) KS 146 KS 2011/0159 Remissvar - Flickor, pojkar, individer - om betydelsen av jämställdhet för kunskap och utveckling i skolan SOU 2010:99 Beslut Kommunstyrelsen beslutar att anta förslag till yttrande enligt bilaga 1. Ärendet Halmstads kommun har getts möjlighet att yttra sig på slutbetänkandet Flickor, pojkar, individer - om betydelsen av jämställdhet för kunskap och utveckling i skolan (SOU 2010:99) som Delegationen för jämställdhet i skolan har ställt samman. I förslag till yttrande ställer sig Halmstads kommun bakom utredningens förslag och intentioner men föreslår ett förtydligande i en målformulering. Ärendets beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 61. Stadskontoret, ledningsstöd, har berett ärendet tillsammans med barn- och ungdomsförvaltningen samt utbildnings- och arbetslivsförvaltningen. Stadskontorets förslag till yttrande. Förslag till beslut Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att anta förslag till yttrande enligt bilaga 1. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag. Protokollsanteckning Anders Rosén (S) låter anteckna till protokollet att nämnden bör beredas tillfälle att yttra sig i denna typ av ärenden.

40 Kommunstyrelsen (50) KS 147 KS 2011/0188 Förstudie ang utmaning inom lön- och personaladministration Beslut Kommunstyrelsen beslutar att uppdra åt stadskontoret att göra en förstudie om en eventuell konkurrensutsättning av löne- och personaladministrationen. Ärendet En utmaning avseende lön- och personaladministration har inkommit till Halmstads kommun från Logica. Stadskontorets bedömning är att det inte finns skäl för att direkt avslå utmaningen. Därför föreslår stadskontoret att kommunstyrelsen beslutar att ge stadskontoret i uppdrag att göra en förstudie om eventuell konkurrensutsättning av löne- och personaladministrationen i Halmstads kommun. Förstudien ska ge underlag till ställningstagande om utmaningen ska avslås, antas i sin helhet eller om delar av utmaningen ska antas. Ärendets beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 65. Ärendet har handlagts av avdelningen för ledningsstöd på stadskontoret. Upphandlingsenheten samt personalavdelningen på stadskontoret har varit delaktiga i ärendet. Förslag till beslut Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att uppdra åt stadskontoret att göra en förstudie om en eventuell konkurrensutsättning av löne- och personaladministrationen. Yrkanden Aida Hadzialic (S) yrkar avslag på att göra en förstudie. Ordföranden (M) yrkar bifall till att göra en förstudie.

41 Kommunstyrelsen (50) Beslutsgång Ordföranden (M) ställer proposition på bifall till respektive avslag på att göra en förstudie och finner att kommunstyrelsen bifaller att göra en förstudie. Kommunstyrelsen beslutar således i enlighet med föreliggande förslag.

42 Kommunstyrelsen (50) KS 148 KS 2010/0408 Uppdrag att utreda ekonomiska och juridiska förutsättningar för att anställa politiska sekreterare Beslut 1 Kommunstyrelsen beslutar att ta emot utredningen. 2 Kommunstyrelsen beslutar att inte inrätta tjänster som politiska sekreterare. Ärendet Uppdraget att utreda ekonomiska och juridiska förutsättningar för politiska sekreterare är beslutat i kommunstyrelsen. Syftet med politiska sekreterare är att möjliggöra för politikerna att få ett kvalificerat administrativt stöd. Stadskontoret har på kommunstyrelsens uppdrag utrett frågan och lämnar förslag på en ekonomisk modell för stöd till administrativt stöd till partierna. Anställning av politiska sekreterare möjliggör en tydligare gränsdragning mellan politiska budskap och kommunal information. Stöd till politiska sekreterare räknas som partistöd. Stödet får inte utformas så att det otillbörligt gynnar eller missgynnar ett parti. Stadskontorets förslag innebär att partistödet ökas så att det är möjligt för partier som har kommunråd kan anställa knappt två heltidstjänster. Övriga partier kan använda resursen till administrativt stöd på annat sätt. Finansiering av detta föreslås göras delvis genom en budgetjustering av kostnaden för en av informationssekreterarna vid stadskontoret till partistöd samt en ytterligare ökning av partistödet. Ärendets beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 36. Ärendet har beretts av stadskontorets avdelning för ledningsstöd med hjälp av personalavdelningen. Jurist har granskat utredningen. Inför beslut om ändring av nuvarande organisation krävs samverkan enligt MBL. Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att ta emot utredningen.

43 Kommunstyrelsen (50) Yrkanden Ordföranden (M) yrkar att kommunstyrelsen beslutar att inte inrätta tjänster som politiska sekreterare. Anders Rosén (S) yrkar att 2 tjänster som politiska sekreterare inrättas. 1 tjänst för oppositionen och 1 för majoriteten. Beslutsgång Kommunstyrelsen ställer sig först bakom föreliggande förslag att ta emot utredningen. Ordföranden (M) ställer därefter proposition på ordförandens (M) förslag respektive Anders Roséns (S) förslag och finner ordförandens (M) förslag antaget. Votering begärs. Följande voteringsproposition godkänns; Ja-röst för ordförandens förslag och Nej-röst för Anders Roséns(S) förslag. Efter avslutad omröstning antecknas att 8 ledamöter röstar ja och att 7 ledamöter röstar nej. Följande ledamöter röstar ja; Suzanne Åkerlund (FP), Henrik Oretorp (C), Johan Rydén (M), Dag Hultefors (M), Ann-Charlotte Westlund (M), Tove Bergman (MP), Anna-Lena Cumtell (KD) och ordföranden (M). Följande ledamöter röstar nej; Anders Rosén (S), Aida Hadzialic (S), Michael Svensson (S), Tony Stané (S), Bertil Andersson (S), Anna-Karin Malmkvist (S) och Claes Holmqvst (S). Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med Ordförandens (M) förslag.

44 Kommunstyrelsen (50) KS 149 KS 2011/0041 Kommunala handikapprådets verksamhetsberättelse 2010 Beslut Kommunstyrelsen beslutar att ta emot kommunala handikapprådets verksamhetsredovisning för Ärendet Kommunala handikapprådets har inkommit med en verksamhetsredovisning för år Verksamhetsredovisningen innehåller en beskrivning av rådets samlade beslut samt viktiga frågor som diskuterats eller informerats om under året. Ärendets beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 66. Stadskontoret, ledningsstöd, har handlagt ärendet. Förslag till beslut Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att ta emot kommunala handikapprådets verksamhetsredovisning för Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

45 Kommunstyrelsen (50) KS 150 KS 2011/0262 Stöd till bok om Tall Ships Races Beslut Kommunstyrelsen beslutar att avslå begäran om stöd till bok för att dokumentera Tall Ships Races med hänvisning till de begränsningar som kommunallagen anger för stöd till enskilda personer eller näringsidkare. Ärendet Författarna Hans Helander och Jonas Gerdle, den senare fotograf, planerar att producera en bok om Tall Ships Races i Halmstad Avsikten är att finansiera den genom att Halmstads kommun och Tall Ships Races olika partners förbinder sig att köpa en upplaga på närmare exemplar à 70 kr per styck. Ärendets beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 64. Stadskontoret, ledningsstöd, har handlagt ärendet. Kommunjurist har deltagit i beredningen av ärendet. Stadskontoret föreslår att kommunstyrelsen avslår författarnas begäran om stöd med hänvisning till de begränsningar som kommunallagen anger för stöd till enskilda personer eller näringsidkare. Styrgruppen för projektet Tall Ships Races har behandlat förfrågan. Då beslutades att översända förfrågan och offert till kommunstyrelsen för ställningstagande eftersom de efterfrågade medlen inte ryms inom projektet. Förslag till beslut Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att avslå begäran om stöd till bok för att dokumentera Tall Ships Races med hänvisning till de begränsningar som kommunallagen anger för stöd till enskilda personer eller näringsidkare. Yrkanden Anders Rosén (S) yrkar bifall till framställan. Ordföranden (M) yrkar avslag på framställan i enlighet med utskottets förslag.

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2011-04-12 1(22) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 08:30-12:05 Beslutande: Henrik Oretorp (C), ordförande Johan Rydén (M) Bertil Andersson (S) Inger

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15) Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:55 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-05-16 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic

Läs mer

Sekreterare: Paragrafer: 279-294 Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Sekreterare: Paragrafer: 279-294 Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-10-23 1(21) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 14:00-15:20 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-04-10 1(19) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-16:15 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(13) Plats och tid Rådhuset, lokal Halmstad kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L) Bertil Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16) Kommunstyrelsen 2012-01-17 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Henrik

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2014-10-07 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-14:05 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-01-26 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:30-11:50 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(8) Plats och tid Lokal Halmstad, rådhuset, kl 14:00 Beslutande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), 1:e vice ordförande Anders Rosén (S), 2:e vice

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-06-13 1(6) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 13 juni 2017 kl 14:00 Beslutande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-03-08 1(17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-12:20 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-04-18 1(19) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-16:55 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16) Kommunstyrelsen 2014-11-04 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-17:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16) Kommunstyrelsen 2011-09-19 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 9:00-16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

Sekreterare: Paragrafer: 357-372 Kerstin Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift:...

Sekreterare: Paragrafer: 357-372 Kerstin Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift:... Kommunstyrelsen 2015-11-17 1(22) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-14:50 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Henrik Oretorp (C) 357-362, 364-372 Anders Rosén (S) Rose-Marie Edlund

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens ledningsutskott 2017-05-16 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 16 maj 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-10-17 1(15) Plats och tid Luftvärnsregementet, 17 oktober 2017 kl 09:00-17:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande ( 254-261, 263-265) Jenny Axelsson (C) Anders Rosén (S)

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ:

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Hemvårdsnämnden 2010-08-11 1(7) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 16:00 17:45 Beslutande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-08-28 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:00-12:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-03-15 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:40 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Anders Rosén (S) Rose-Marie Edlund (S) Bertil Andersson (S) Per Carlsson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-03-25 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-11:05 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (20)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (20) Kommunstyrelsen 2012-09-18 1(20) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-16:05 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2013-09-24 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-11:40 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-12-02 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 09:20 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-09-23 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-10:10 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens ledningsutskott 2018-01-16 1(19) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 16 januari 2018 kl 09:00-12:00 Beslutande Övriga deltagare Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Lovisa

Läs mer

Sekreterare: Paragrafer: Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare: Paragrafer: Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2015-03-17 1(19) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-16:30 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Rose-Marie Edlund (S) Bertil

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (17)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (17) Kommunstyrelsen 2013-10-08 1(17) Plats och tid: Hotel Mårtenson, kl 09:00-13:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic (S) Dag

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela Waltersson (M) Michael Svensson (S) Roger Orwén (MP)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela Waltersson (M) Michael Svensson (S) Roger Orwén (MP) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2012-10-16 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-12:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela Waltersson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2011-06-13 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-12:00 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Johan Rydén (M) Bertil Andersson (S) Inger Larsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Suzanne Åkerlund, Aida Hadzialic

Suzanne Åkerlund, Aida Hadzialic Kommunstyrelsens ledningsutskott 2011-03-22 1(31) Plats och tid: Tall Ships Races, Erik Ohlssons gata 9, kl 9:00: - 15:15 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1151 Plats och tid Lokal Oskarström, 13 juni 2017 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Henrik Oretorp (C), Ordförande Bertil Andersson (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Edlund (S) Tove Bergman (MP) Tony Stané

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 2011-10-04 Ärendelista Sid nr Justering...2 69 Information om elektroniska sammanträdeshandlingar...3 70 Ansvaret för föreningsstöd till invandrarföreningar...4

Läs mer

Ersättare Kjell Helgesson (C), Sofia Levin (S)( ), Per Carlsson (L), Arnold Gustavsson ()( )

Ersättare Kjell Helgesson (C), Sofia Levin (S)( ), Per Carlsson (L), Arnold Gustavsson ()( ) Kommunstyrelsen 2016-11-15 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15 november 2016 kl 09:00-15:25 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M) Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L)

Läs mer

Politisk organisation KS 2017/584

Politisk organisation KS 2017/584 91 Politisk organisation 2019-2022. KS 2017/584 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-10-23 1(19) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 23 oktober 2018 kl 14:00 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), ordförande Kristina Johansson (S) Jenny Axelsson (C) Stefan Pålsson

Läs mer

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 15.30 15.55 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Sture Pettersson (S) Ledamot Therése Weckström (S) Ledamot

Läs mer

2 Kommunfullmäktige beslutar att godkänna utlåtande (bilaga 2), daterat 2014-04-01.

2 Kommunfullmäktige beslutar att godkänna utlåtande (bilaga 2), daterat 2014-04-01. HALMSTADS KOMMUN Kommunfullmäktige Utdrag ur PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-17 KF 59 KS 2010/0369 Beslut om att anta Framtidsplan 2030 ÖP Beslut 1 Kommunfullmäktige beslutar att anta ny kommunomfattande

Läs mer

Kv. Gasen - AF Bygg Syd AB försäljning - ändring av detaljplan

Kv. Gasen - AF Bygg Syd AB försäljning - ändring av detaljplan HALMSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Utdrag ur PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-06-05 KSU 126 KS 2012/0264 Kv. Gasen - AF Bygg Syd AB försäljning - ändring av detaljplan Beslut 1.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän 15.10-16.30, C-salen Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Justeringsplats Rådhuset l Paragrafer Justeringsdag. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Justeringsplats Rådhuset l Paragrafer Justeringsdag. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2017-04-03 1(18) Plats och tid Lokal Oskarström, Rådhuset, 3 april 2017 kl 08:30-16:00 Beslutande Ledamöter Henrik Oretorp (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Hemvårdsnämnden 2012-12-28 1(5) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 09:00: - 09:25 Beslutande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll hållbar utveckling 2019-08-20 1(18) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal & Fredblad Arkitekter, 20 augusti 2019 kl 08:30-14:30 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), Ordförande Lovisa Aldrin (L), 1:e

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2014-02-26 1(15) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl. 13:30-15:50 ande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträde den 1 december 2015

Kommunstyrelsens sammanträde den 1 december 2015 Kommunstyrelsens sammanträde den 1 december 2015 Kompletterande handlingar till följande ärenden: 8 Kommunstyrelsens ekonomiska månadsrapport efter november 2015 24 Länsstyrelsen i Kronobergs läns remiss

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Kommunhusets sessionssal klockan 09:00-10:48 ande Ordförande Kent Persson (V) Johanna Odö (S) Christer Wallin (S) Lisa Bäckman (V) Olle Rahm (S) Johanna Odö (S)

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-12-09 1(14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-11:40 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Mona Franzén-Lundin Verksamhetschef

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Mona Franzén-Lundin Verksamhetschef NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Övriga deltagare Niclas Simonsson, Sara Jakobsson, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld och sekreterare Ulrica Holm.

Övriga deltagare Niclas Simonsson, Sara Jakobsson, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld och sekreterare Ulrica Holm. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2018-05-29 Halmstad Plats och tid Lokal Oskarström, 29 maj 2018 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Maria Söderberg (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Staffan Svensson (C) Cathrin Ljungberg (S) Anders Wikström (M) Tony Kok (S) Simon Lindgren (M)

Maria Söderberg (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Staffan Svensson (C) Cathrin Ljungberg (S) Anders Wikström (M) Tony Kok (S) Simon Lindgren (M) Servicenämnden 2016-02-08 1(9) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:00-15:30 ande: Övriga deltagande: Maria Söderberg (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Staffan Svensson (C) Cathrin Ljungberg (S) Anders Wikström

Läs mer

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00.

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Beslutande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), Ordförande Carin Söderberg (S), Vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens personalutskott 2015-05-12 1(10) Plats och tid: Rådhuset, Sammanträdesrum 227, kl 08:30-10:30 ande: Ann-Charlott Mankell (M) Ordförande Krissi Johansson (S) Vice ordförande Micael Nilsson

Läs mer

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-17.30 ande Cecilia Lind (S) ordförande Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-09-02 1(12) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens

Läs mer

Datum Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Datum Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(19) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 10.45 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande 124-127, 130-137 (ej 128-129) Christer Broman (--), ordförande

Läs mer

Enligt bilagda förteckning A. Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist. Maria Persdotter och Patrik Johansson

Enligt bilagda förteckning A. Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist. Maria Persdotter och Patrik Johansson Kommunfullmäktige 2010-03-25 1(11) Plats och tid: Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 18:30-19:35 ande: Enligt bilagda förteckning A Övriga deltagande: Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll ledningsutskott 2018-12-11 1(11) Plats och tid Lokal Kvibille, 11 december 2018 kl 08:30-10:30 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Ann-Charlott Mankell (M), 1:e vice ordförande Kristina Johansson

Läs mer

VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 12 Kommunstyrelsens planutskott

VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 12 Kommunstyrelsens planutskott VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 12 Plats och tid Skogsbo, Baggensfjärden, 2015-05-13, 10.00 11:40. Beslutande Ledamöter Anders Gullander (FP) Monica Pettersson (M) Mikael Lindström (S) Malin

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge. Samtliga bilagor har skickats ut i samband med kommunstyrelsens kallelse

Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge. Samtliga bilagor har skickats ut i samband med kommunstyrelsens kallelse Kallelse/föredragningslista Kungörelse 2014-10-01 Kommunfullmäktige Tid 2014-10-13, kl. 19:00 Plats Bilagor Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge Samtliga bilagor har skickats ut

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare Produktionsstyrelsen 2012-05-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 15 maj 2012, klockan 19:00-21.40 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2012-02-28 1(20) Plats och tid: Hjärtat, kl 08:30-11:00 Beslutande: Henrik Oretorp (C), ordförande 41-47 Johan Rydén (M) Bertil Andersson (S) Inger Larsson (FP)

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-09-23 1(13) Plats och tid: Beslutande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 08:15-10:55 Dag Hultefors (M),

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (12)

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (12) Sammanträdesprotokoll v w, Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2017-02-07 1(12) Plats och tid Lokal Oskarström, Rådhuset, 7 februari 2017 kl 08:30-12:00 ande Ledamöter Henrik Oretorp (C), ordförande

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-03-10 1(25) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:30 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09: Ajournering , samt Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09: Ajournering , samt Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-29 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09:00 11.45 Ajournering 9.20-10.05, 10.07-10.35 samt 11.22-11.32. Utses att justera

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 2011-08-23 Ärendelista Sid nr Justering...2 49 Trygghetsarbete i Sundsvalls kommun, MRP-uppdrag VO 8, 2011...3 50 Tema: Kommunikation och information...4 51

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2011-11-15 1(21) Plats och tid: Rum 165 plan 1 Carl Nyrén rummet, kl 8:30-11:00 Beslutande: Henrik Oretorp (C), ordförande Johan Rydén (M) Bertil Andersson (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-11-06 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 6 november 2018 kl 14:00-17:20 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), Ordförande Jenny Axelsson (C), 1:e vice ordförande Stefan Pålsson

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49 Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.10. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Anette Hallberg (S), tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen 2013-06-18 1(7) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 18 juni 2013, kl 11.00 11.55. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Anne Johansson

Läs mer

Jonas Bernström (S) med Pär-Ove Lindqvist (M) som ersättare. Måndag 28 januari på sekreterarens rum. Ordförande. Irja Gustavsson.

Jonas Bernström (S) med Pär-Ove Lindqvist (M) som ersättare. Måndag 28 januari på sekreterarens rum. Ordförande. Irja Gustavsson. LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid: Näset, kommunhuset, kl. 9:00-11:55 ande: Övriga deltagare: Irja Gustavsson (S) Jonas Bernström (S) Jonas Kleber (C) Ulf Axelsson (V) Pär-Ove

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6) Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6) Plats och tid: Nymansgatan 23, kl. 12:00-12:45 Beslutande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Carin Söderberg (S) vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, Kommunfullmäktige Sammanträdesdag Datum då anslaget 2010-10-08 sätts

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-09-03

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-09-03 LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-09-03 28 (33) 116 KÖP AV COOPS FASTIGHETER, DALSKOGEN 1:1, 1:36 och 1:39 Dnr: LKS 2014-359-253 Konsumentföreningen Bohuslän-Älvsborg ekonomisk

Läs mer

66 Motionssvar, Trygghetsboende (Kst/2012:214)

66 Motionssvar, Trygghetsboende (Kst/2012:214) Kommunfullmäktige 2014-04-28 1 (5) 66 Motionssvar, Trygghetsboende (Kst/2012:214) Sammanfattning av ärendet Föreligger motion daterad den 23 april 2012 från alliansen i omsorgsnämnden genom Anna-Lena Holmström

Läs mer