ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 08:30-12:05 Beslutande: Henrik Oretorp (C), ordförande Johan Rydén (M) Bertil Andersson (S) Inger Larsson (FP) Anna-Karin Malmkvist (S) Tove Bergman (MP) Övriga deltagande: Planchef Sven Olof Nilsson ( 69-74, 76), planarkitekt Finn Aurell ( 69), planarkitekt Tina Wagner ( 70), markstrateg Tommy Andersson ( 70, 77), kommunekolog Ann-Charlotte Abrahamsson ( 71-72), trafikstrateg Sabina Andersson ( 73, 76), planarkitekt Lina Lindegren ( 76), 1:e exploateringsingenjör Jonas Orring ( 74), ekonom Conny Bengtsson ( 75), fastighetsstrateg Christer Knutsson ( 76) samhällsbyggnadschef Fredrik Ottosson samt sekreterare Ulrica Holm Utses att justera: Justeringens plats och tid: Bertil Andersson Rådhuset Sekreterare: Paragrafer Ulrica Holm Ordföranden: Henrik Oretorp Justerande:. Bertil Andersson ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott : Datum för anslags upprättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Samhällsbyggnadskontoret Underskrift:... Ulrica Holm

2 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) KSU 67 Val av justerare Beslut Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott beslutar att jämte ordföranden (C) utse Bertil Andersson (S) att justera protokollet.

3 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) KSU 68 Godkännande av dagordning Beslut 1. Ärendet "Överenskommelse med Skanska avseende mark i Kårarp och byggnation inom Sofieberg och Albinsro - avtal" tillförs dagordningen. 2. Ärende 8 "Verksamhetsplan för Hallandstrafiken" utgår 3. Föreliggande förslag till dagordning godkänns efter revidering. Ärendet Föreligger förslag till dagordning. Ärendet "Överenskommelse med Skanska avseende mark i Kårarp och byggnation inom Sofieberg och Albinsro - avtal" föreslås tillföras dagordningen Ärende 8 "Verksamhetsplan för Hallandstrafiken" utgår

4 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) KSU 69 KS 2011/0120 Detaljplan för Bakladdaren 3 och 4 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott informeras om detaljplan för Bakladdaren 3 och 4.

5 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) KSU 70 KS 2011/0134 Detaljplan för del av Fyllinge 20:393 Ny återvinningsanläggning och deponi Beslut 1. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att samråd skall ske om detaljplaneförslaget. 2. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att ge samhällsbyggnadskontoret i uppdrag att upprätta förslag till arrendeavtal med Stena Recycling. 3. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott ger samhällsbyggnadskontoret i uppdrag att tillskriva miljödomstolen för att informera om pågående planering för att långsiktigt trygga kommunens deponeringsmöjligheter. Ärendet Ett stort behov av hitta en plats för ny deponi och återvinningsanläggning finns i kommunen. Flertal lokaliseringsstudier har gjorts sedan början på 90-talet och framåt, och Östra Kistinge har genom dessa bedömts vara den lämpligaste platsen för ny deponi i Halmstads kommun. Planarbetet inleddes med ett planprogram som var på samråd under Inledningsvis var tanken att endast miljötillstånd krävs för anläggande av ny deponi, men under programsamrådet framgick att miljötillståndet bör föregås av en detaljplan. Ett reviderat program som visade att platsen för deponi skulle detaljplaneläggas godkändes av Kommunstyrelsen i slutet på 2010, varpå samhällsbyggnadskontoret sedan dess arbetat med att ta fram ett förslag på detaljplan. Detaljplanearbetet har skett parallellt med framtagande av tillståndsansökan enligt miljöbalken med intentionen att detaljplan och miljötillstånd ska samrådas med allmänheten samtidigt. Arbetet med detaljplanen och miljötillstånd för deponi har skett i samråd med HEM som i sin tur har fört diskussioner med Stena. Stena har redan deponier i området. Dessa deponier kommer också att planläggas genom detaljplanen. Samhällsbyggnadskontoret avser att teckna ett arrendeavtal med Stena som inrymmer samtliga äldre deponier, samt det nya området. I arrendeavtalet skall HEM erhålla rättigheter för den kapacitet på deponin som kommunen är skyldig att hålla.

6 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) Då planen innebär betydande miljöpåverkan har arbetet med en Miljökonsekvensbeskrivning skett parallellt med detaljplanearbetet. Stort fokus har legat på att med hjälp av fotomontage och terrängmodell studera hur landskapsbilden påverkas av genomförande av planen. Samhällsbyggnadskontoret föreslår att samråd ska ske om förslag till detaljplan för del av Fyllinge 20:393 och tillhörande miljökonsekvensbeskrivning samt att samhällsbyggnadskontoret får i uppdrag att upprätta arrendeavtal för befintliga och planerad deponi inom planområdet. Ärendets beredning Från andra förvaltningar har tjänstemän från teknik- och fritidsförvaltningen, samt räddningstjänsten deltagit i arbetet med detaljplaneförslaget. Tjänstemän från Halmstads Energi och Miljö AB har också deltagit. Remissinstanser såsom myndigheter samt sakägare kommer att informeras under samrådet. Ärendet faller inte inom ramen för MBL. Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att samråd skall ske om detaljplaneförslaget. 2. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att ge samhällsbyggnadskontoret i uppdrag att upprätta förslag till arrendeavtal med Stena Recycling. Yrkande Ordföranden (C) yrkar bifall till föreliggande förslag med följande tilläggspunkt: "Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott ger samhällsbyggnadskontoret i uppdrag att tillskriva miljödomstolen för att informera om pågående planering för att långsiktigt trygga kommunens deponeringsmöjligheter".

7 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) Beslutsgång Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott ställer sig bakom föreliggande förslag med ordförandens förslag på tilläggspunkt. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott beslutar i enlighet med ordförandens (C) förslag.

8 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) KSU 71 KS 2010/0349 Vindkraftpark Sävsered på fastigheterna Brännalt 1:2, Håralt 1:3, Håralt 1:9, Håralt 2:2, Håralt 2:4, Göphult 1:4, Pladebol 1:1 och Sävsered 1:2 Beslut Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att avge yttrande enligt samhällsbyggnadskontorets förslag, bilaga 1, och därmed avstyrka ansökan om tillstånd till vindkraftspark Sävsered. Ärendet Stena Renewable Energy AB ansöker om tillstånd till att uppföra 14 vindkraftsverk i området kring Sävsered, ca 6 km nordost om Simlångsdalen. Verken kommer att ha en totalhöjd på max 185 m. Länsstyrelsen Hallands län har översänt ansökan till Halmstads kommun för yttrande och tillstyrkande alternativt avstyrkande till vindkraftsparken senast Samhällsbyggnadskontoret har meddelat Länsstyrelsen och sökande att kommunen lämnas svar tidigast 5 april Föreslagen vindkraftsetablering ligger inom ett av Halmstads kommuns utpekade stora opåverkade områden. I det tematiska tillägget till ÖP 2000 Vindkraftsplanen är området trots det, ett utredningsområde för vindkraft. I vindkraftsplanen konstateras att etablering inom stora opåverkade områden står i konflikt med skyddet (3 kap 2 MB) av områdena och att i samband med översynen och aktualitetsförklaringen av ÖP bör översyn av de utpekade stora opåverkade områdena göras. Med anledning av det har en separat utredning gjorts som utrett om kommunen i dagsläget har områden som är lämpliga att peka ut som stora opåverkade. Utredningen, som ska utgöra ett underlagsmaterial till en ny översiktsplan, slår fast att Myrområdet kring Sävsered har sådana värden att det är angeläget att bibehålla hela områdets orörda karaktär. Motiven till att peka ut området som stort opåverkat område är områdets unika och mycket höga naturvärden. Delar av området har stort värde för fågellivet och som friluftsområde. Området bedöms vara det område i Halmstads kommun där känslan av vildmark och upplevelsen av orörd natur, fritt från mänsklig påverkan, är mest påtaglig. Området bedöms därför vara känsligt för visuell påverkan på landskapsbilden och exploatering som kan inverka på den opåverkade karaktären och upplevelsen av den.

9 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) Den vindkraftspark som Stena Renewable Energy AB nu ansöker om tillstånd att få uppföra ligger insprängt som en kil in i det stora opåverkade området; Myrområdet. Samhällsbyggnadskontoret bedömer att en etablering av vindkraftsverk i detta område skulle inverka negativt på områdets orörda karaktär och är inte förenligt med gällande ÖP. Samhällsbyggnadskontoret anser därför att kommunen ska avstyrka Stena Renewable Energy AB s ansökan om tillstånd att uppföra 14 vindkraftsverk på fastigheterna Brännalt 1:2, Håralt 1:3, 1:9, 2:2, 2:4, Göphult 1:4, Pladebol 1:1 och Sävsered 1:2. Ärendets beredning Ärendet har handlagts av kommunekolog på samhällsbyggnadskontoret. Ärendet är berett i kommunens vindkraftsgrupp med representanter från miljöoch hälsoskyddskontoret, byggnadskontoret och samhällsbyggnadskontoret. Ärendet faller inte inom ramen för MBL. Förslag till beslut Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att avge yttrande enligt samhällsbyggnadskontorets förslag, bilaga 1, och därmed avstyrka ansökan om tillstånd till vindkraftspark Sävsered. Beslutsgång Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

10 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) KSU 72 KS 2010/0309 Ansökan om tillstånd enligt miljöbalken för vindkraftverk på fastigheterna Bohult 1:1 och Övraböke 1:1 Beslut Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att avge yttrande enligt samhällsbyggnadskontorets förslag, bilaga 1 och därmed tillstyrka ansökan om tillstånd till vindkraftspark Bohult. Ärendet Arise Windpower AB ansöker om att uppföra 13 st vindkraftverk i området kring Bohult, ca 9 km norr om Slättåkra. Närmsta samhälle är Gräsås som ligger 1,5 km söder om verksamhetsområdet. Verken kommer att få en maximal totalhöjd på 150 m. Länsstyrelsen Hallands län har översänt ansökan till Halmstads kommun för yttrande och tillstyrkande alternativt avstyrkande till vindkraftsparken senast Föreslagen vindkraftsetablering ligger inom ett av Halmstads kommuns utpekade stora opåverkade områden. I det tematiska tillägget till ÖP 2000 Vindkraftsplanen är området trots det, ett utredningsområde för vindkraft. I vindkraftsplanen konstateras att etablering inom stora opåverkade områden står i konflikt med skyddet (3 kap 2 MB) av områdena och att i samband med översynen och aktualitetsförklaringen av ÖP bör översyn av de utpekade stora opåverkade områdena göras. Med anledning av det har en separat utredning gjorts som utreder om kommunen i dagsläget har områden som är lämpliga att peka ut som stora opåverkade. Utredningen, som ska utgöra ett underlagsmaterial till kommunens nya översiktsplan, slår fast att på grund av områdets storlek och oexploaterade karaktär är det motiverat att peka ut området kring Bohult som stort opåverkat. Syftet är att trygga ett större markområde för framtida handlingsfrihet och för de areella näringarnas behov. Föreslagen vindkraftsetablering kring Bohult inte är förenligt med gällande ÖP 2000 men samhällsbyggnadskontoret bedömer att genomförd utredning av stora opåverkade områden visar att vindkraftsetablering inom området ändå kan vara möjlig. Motivet är att vindkraftsparken inte inverkar på de värden som ligger till grund för ett utpekande som stort opåverkat område. Området som till största delen utgörs av produktionsskog, med få utpekade naturvärden, bedöms ha begränsat värde som rekreations- och friluftsområde.

11 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) Samhällsbyggnadskontoret bedömer att en etablering av vindkraft i området kring Bohult kan gå att förena med pågående skogsbruk och inte utgör ett hinder för alternativ framtida markanvändning och anses därmed vara förenligt med kommunens intentioner med området. Samhällsbyggandskontoret föreslår att kommunstyrelsen tillstyrker ansökan om vindkraft i området kring Bohult men att Länsstyrelsen bör pröva lämpligheten av verk HABO 06 och 07 mot bestämmelser om skydd av Natura 2000-områden och Artskyddsförordningen och med hänsyn till boende väster om vindkraftsetableringen. Ärendets beredning Ärendet har handlagts av kommunekolog på samhällsbyggnadskontoret. Ärendet är berett i kommunens vindkraftsgrupp med representanter från miljöoch hälsoskyddskontoret, byggnadskontoret och samhällsbyggnadskontoret. Telefonkontakt med Pär Connelid Kula HB. Ärendet faller inte inom ramen för MBL. Förslag till beslut Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att avge yttrande enligt samhällsbyggnadskontorets förslag, bilaga 1 och därmed tillstyrka ansökan om tillstånd till vindkraftspark Bohult. Beslutsgång Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

12 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) KSU 73 KS 2011/0235 Ledning och styrning av kollektivtrafiken i Halland Beslut 1. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunfullmäktige godkänner Överenskommelse om ansvar för regional kollektivtrafik i Halland enligt lagen om kollektivtrafik (SFS 2010:1065), samt skatteväxling, ägarförhållande i Hallandstrafiken AB och former för samverkan mellan Region Halland och länets kommuner i utveckling och planering av den regionala kollektivtrafiken mellan å ena sidan Laholm, Halmstad, Hylte, Falkenberg, Varberg och Kungsbacka kommuner, nedan kommunerna och å andra sidan Region Halland, enligt förslag daterat Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att Region Halland från och med den 1 juli 2011 ska ansvara för den regionala kollektivtrafiken och vara regional kollektivtrafikmyndighet från och med 1 januari Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att skatteväxling med 20 öre genomförs från och med 2012 genom att Region Halland fastställer en skattesats som är 20 öre högre och kommunerna en skattesats som är 20 öre lägre än den eljest skulle ha varit. 4. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att Halmstads kommun ska sälja hela sitt aktieinnehav i Hallandstrafiken AB till Region Halland den 1 juli 2011 för kronor enligt överenskommelsen ovan och särskilt upprättat avtal. Försäljningen är villkorad av att Region Halland beslutar att förvärva kommunernas aktieinnehav i Hallandstrafiken AB den 1 juli 2011 enligt överenskommelsen ovan och särskilt upprättat avtal samt beslutar att överta kommunernas borgensåtagande för Hallandstrafiken AB:s åtagande och att kommunernas villkorade aktieägartillskott återförs från Hallandstrafiken AB. 5. Kommunens beslut är villkorat av att beslut av motsvarande innehåll fattas hos Falkenbergs kommun, Kungsbacka kommun, Hylte kommun, Laholms kommun och Varbergs kommun. Kommunens beslut är vidare villkorat av att beslut av motsvarande innehåll som i de tre första styckena ovan fattas av Region Halland.

13 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) Ärendet Den 1 januari 2012 träder en ny lag om kollektivtrafik (SFS 2010:1065) i kraft. En av förändringarna jämfört med nuvarande lagstiftning är att det i varje län ska finnas en Kollektivtrafikmyndighet. Denna myndighet ersätter nuvarande Trafikhuvudman (Hallandstrafiken AB). En viktig utgångspunkt i den nya lagen är att strategiska beslut om kollektivtrafik, som i dag ofta fattas av länstrafikbolag, ska fattas i förvaltningsform. Motivet är ökad insyn och bättre samordning med annan samhällsplanering. Kollektivtrafikmyndigheten får därför inte organiseras som ett aktiebolag. Vissa befogenheter, exempelvis att upphandla och samordna trafik, får dock överlämnas till ett bolag. Med detta som bakgrund initierade de länstrafikansvariga i Hallands län en utredning angående framtida ledning och styrning av kollektivtrafiken i Halland. Utredningen påbörjades i våren 2010 och har genomförts inom en arbetsgrupp med representanter för Landstinget Halland, (fr 1/ Region Halland) Kungsbacka kommun, Varbergs kommun, Falkenbergs kommun, Hylte kommun, Halmstads kommun, Laholms kommun, Region Halland och Hallandstrafiken AB. Utredningen överlämnades till ägarna den 16 mars 2011 och skall nu behandlas av respektive ägare. Utredningens föreslår att; Region Halland blir ensam ansvarig för kollektivtrafiken och därmed regional kollektivtrafikmyndighet i Halland. En skatteväxling avseende kollektivtrafikens kostnader genomförs. Ansvaret för kollektivtrafik i Halland och samarbetet mellan Region Halland och kommunerna regleras i en överenskommelse. I denna överenskommelse regleras också skatteväxlingen och ansvaret för viss infrastruktur för kollektivtrafik samt kommunernas möjlighet till taxesubventioner och att i särskilda fall finansiera trafik utöver den som kollektivtrafikmyndigheten erbjuder så kallat tillköp. Regionen övertar Kommunernas aktieinnehav i Hallandstrafiken AB från och med den 1 juli Regionen övertar samtidigt kommunernas borgensåtagande gentemot Hallandstrafiken AB. Kapitalet i Hallandstrafiken AB ska användas till kostnader för redan beställda tåg och fortsatt utveckling av Öresundstågtrafiken. Det villkorade aktieägartillskottet återförs till kommunerna. Samtliga verksamheter inom Hallandstrafiken AB överförs till en förvaltning inom Region Halland.

14 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) Ärendets beredning Sedan mars 2010 då utredningen påbörjades har en kontinuerlig dialog skett med kommunens representanter i Hallandstrafikens ägarråd samt kommunstyrelsens beredningsutskott. Från och med 1 januari 2011 ersätts kommunstyrelsens beredningsutskott i denna fråga av kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Information har också lämnats till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. För Halmstads kommun har i utredningens arbetsgrupp deltagit stadskontorets trafikstrateg. För frågor rörande skatteväxling och andra ekonomiska konsekvenser har även ekonomichefen deltagit i arbetet. Utredningen har genomförts inom en arbetsgrupp med representanter för Landstinget Halland, Kungsbacka kommun, Varbergs kommun, Falkenbergs kommun, Hylte kommun, Halmstads kommun, Laholms kommun, Region Halland och Hallandstrafiken AB. Under arbetet har representanter besökt Västra Götaland och Region Skåne för att ta del av deras tankar kring hur kollektivtrafiken ska organiseras utifrån den nya kollektivtrafiklagstiftningen. Utredningsarbetet har skett i dialog med ägarrådet. Deltagare i ägarrådet är kommunstyrelsens ordförande och 2.e vice ordförande för respektive kommun samt Landstingsstyrelsens ordförande och 2.e vice ordförande (fr 1/ Region Halland) Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunfullmäktige godkänner Överenskommelse om ansvar för regional kollektivtrafik i Halland enligt lagen om kollektivtrafik (SFS 2010:1065), samt skatteväxling, ägarförhållande i Hallandstrafiken AB och former för samverkan mellan Region Halland och länets kommuner i utveckling och planering av den regionala kollektivtrafiken mellan å ena sidan Laholm, Halmstad, Hylte, Falkenberg, Varberg och Kungsbacka kommuner, nedan kommunerna och å andra sidan Region Halland, enligt förslag daterat Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att Region Halland från och med den 1 juli 2011 ska ansvara för den regionala kollektivtrafiken och vara regional kollektivtrafikmyndighet från och med 1 januari 2012.

15 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) 3. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att skatteväxling med 20 öre genomförs från och med 2012 genom att Region Halland fastställer en skattesats som är 20 öre högre och kommunerna en skattesats som är 20 öre lägre än den eljest skulle ha varit. 4. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att Halmstads kommun ska sälja hela sitt aktieinnehav i Hallandstrafiken AB till Region Halland den 1 juli 2011 för kronor enligt överenskommelsen ovan och särskilt upprättat avtal. Försäljningen är villkorad av att Region Halland beslutar att förvärva kommunernas aktieinnehav i Hallandstrafiken AB den 1 juli 2011 enligt överenskommelsen ovan och särskilt upprättat avtal samt beslutar att överta kommunernas borgensåtagande för Hallandstrafiken AB:s åtagande och att kommunernas villkorade aktieägartillskott återförs från Hallandstrafiken AB. 5. Kommunens beslut är villkorat av att beslut av motsvarande innehåll fattas hos Falkenbergs kommun, Kungsbacka kommun, Hylte kommun, Laholms kommun och Varbergs kommun. Kommunens beslut är vidare villkorat av att beslut av motsvarande innehåll som i de tre första styckena ovan fattas av Region Halland. Yrkande Bertil Andersson (S) och Anna-Karin Malmkvist (S) yrkar att följande skrivning tillförs under 11 i förslaget "Överenskommelse om ansvar för regional kollektivtrafik Halland enligt lagen om kollektivtrafik (SFS 2010: 1065), samt skatteväxling, ägarförhållande i Hallandstrafiken AB och former för samverkan mellan Region Halland och länets kommuner i utveckling och planering av den regionala kollektivtrafiken : "Utvärdering kan innebära förändring av avtal". Ordföranden (C) yrkar avslag på Bertil Anderssons (S) och Anna-Karin Malmkvists (S) tilläggsförslag.

16 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) Beslutsgång Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott ställer sig bakom föreliggande förslag. Ordföranden (C) ställer därefter proposition på Bertil Anderssons (S) med fleras tilläggsförslag och ordförandens avslagsyrkande och finner att utskottet avslår tilläggsförslaget. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

17 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) KSU 74 KS 2011/0291 Detaljplan för Kronolund Fammarp 8:2 - avtal Beslut Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott beslutar att godkänna ramavtal med Aett i Sverige AB avseende planläggning av fastigheten Fammarp 8:2. Ärendet Detta ärende redovisar förslag till ramavtal med exploatören. Avtalet syftar till att reglera hur arbetet skall bedrivas samt att kostnader för detaljplanearbete och övriga utredningar skall belasta exploatören. Förslaget är skäligt och innehåller i övrigt normala villkor. Ärendets beredning Samråd med samhällsbyggnadskontorets planavdelning. Förslag till beslut Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott beslutar att godkänna ramavtal med Aett i Sverige AB avseende planläggning av fastigheten Fammarp 8:2. Beslutsgång Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

18 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) KSU 75 KS 2011/0121 Ekonomisk information 2011 Ekonom Conny Bengtsson lämnar en ekonomisk redovisning av samhällsbyggnadskontorets verksamhet.

19 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) KSU 76 KS 2011/0029 Information om aktuella samhällsbyggnadsprojekt 2011 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott informeras om det fortsatta arbetet med Halmstads Resecentrum med flera aktuella samhällsbyggnadsprojekt.

20 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) KSU 77 KS 2011/0308 Överenskommelse med Skanska avseende mark i Kårarp och byggnation inom Sofieberg och Albinsro - avtal Beslut 1. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att godkänna avtal med Halmstads Byggmästares Gemensamma Byggnadsaktiebolag varigenom kommunen förvärvar fastigheterna Halmstad Kårarp 1:5, 1:9, 1:11, 1:13, 1:26, 1:43 och del av Halmstad Kårarp 1:45 för kr, att till Skanska Mark och Exploatering Nya Hem AB överlåta del av fastigheterna Halmstad Bergsgård 1:6 och 1:7 utgörande kvartersmark för byggnation inom detaljplan för Albinsro för kr, att till Skanska Mark och Exploatering Nya Hem AB överlåta de delar av fastigheterna Halmstad Epilogen 5 och 6, Halmstad Eskadern 3 och Halmstad Halmstad 5:13 som enligt förslag till detaljplan nya bostäder mm vid Gamla sporthallen skall utgöra kvartersmark för bostäder för kr samt att till BoKlok Housing AB överlåta fastigheten Halmstad Medaljen 24 inom bostadsområdet Sofieberg för kr. 2. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår kommunfullmäktige att ge samhällsbyggnadskontoret i uppdrag att, då detaljplan för Ranagård/Albinsro del två tas fram, upprätta markanvisningsavtal med Skanska Mark och Exploatering Nya Hem. Ärendet BGB, Halmstads Byggmästares Gemensamma Byggnadsaktiebolag, är ett bolag där Skanska numera är ägare till hundra procent. Tidigare fanns två andra delägare. Kommunen har fört diskussioner med bolaget om förvärv av fastigheterna Halmstad Kårarp 1:5, 1:9, 1:11, 1:13, 1:26, 1:43 och del av Halmstad Kårarp 1:45. Fastigheterna är belägna vid Kårapsleden och ingår i framtida utbyggnadsområden för bostäder och verksamhet. Kommunen betalar kr fastigheterna och områden. Vid en försäljning har Skanska via två bolag önskemål om markbyte och markanvisning för bostadsproduktion. Parterna har enats om byte inom Sofieberg för uppförande av BoKlok. Fastigheten Halmstad Medaljen 24 säljes för kr till BoKlok Housing AB. Försäljning till Skanska Mark och Exploatering Nya Hem AB för

21 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) uppförandet av ca 60 lägenheter, inom den del av fastigheterna Halmstad Bergsgård 1:6 och 1:7 som kvartersmark inom detaljplan för Albinsro för kr. Samt överlåta de delar av fastigheterna Halmstad Epilogen 5 och 6, Halmstad Eskadern 3 och Halmstad Halmstad 5:13 som enligt förslag till detaljplan nya bostäder mm vid Gamla sporthallen skall utgöra kvartersmark för bostäder för kr. Vidare skall en markanvisning ges inom etapp två vid Albinsro/Ranagård. Detaljplanen och fastighetsbildningen för Sofieberg är klar. Detaljplanen för Albinsro antogs den 22 mars Bolaget skall ta fram olika förslag på bebyggelsens genomförande. För område vid fd sporthallen har programmet varit ute på samråd. Bolaget skall ta fram förslag på bebyggelsens genomförande i samråd med kommunen under planarbetet gång. Ärendets beredning Ärendet har beretts av avdelningen för mark- och exploatering på samhällsbyggnadskontoret. Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att godkänna avtal med Halmstads Byggmästares Gemensamma Byggnadsaktiebolag varigenom kommunen förvärvar fastigheterna Halmstad Kårarp 1:5, 1:9, 1:11, 1:13, 1:26, 1:43 och del av Halmstad Kårarp 1:45 för kr, att till Skanska Mark och Exploatering Nya Hem AB överlåta del av fastigheterna Halmstad Bergsgård 1:6 och 1:7 utgörande kvartersmark för byggnation inom detaljplan för Albinsro för kr, att till Skanska Mark och Exploatering Nya Hem AB överlåta de delar av fastigheterna Halmstad Epilogen 5 och 6, Halmstad Eskadern 3 och Halmstad Halmstad 5:13 som enligt förslag till detaljplan nya bostäder mm vid Gamla sporthallen skall utgöra kvartersmark för bostäder för kr samt att till BoKlok Housing AB överlåta fastigheten Halmstad Medaljen 24 inom bostadsområdet Sofieberg för kr. 2. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår kommunfullmäktige att ge samhällsbyggnadskontoret i uppdrag att, då detaljplan för Ranagård/Albinsro del två tas fram, upprätta markanvisningsavtal med Skanska Mark och Exploatering Nya Hem.

22 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (22) Beslutsgång Tove Bergman anmäler jäv och deltar därför inte i behandlingen av ärendet. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-04-18 1(19) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-16:55 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2011-06-13 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-12:00 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Johan Rydén (M) Bertil Andersson (S) Inger Larsson

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1151 Plats och tid Lokal Oskarström, 13 juni 2017 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Henrik Oretorp (C), Ordförande Bertil Andersson (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Edlund (S) Tove Bergman (MP) Tony Stané

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-04-26 1(50) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-16:30 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 15.30 15.55 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Sture Pettersson (S) Ledamot Therése Weckström (S) Ledamot

Läs mer

Kv. Gasen - AF Bygg Syd AB försäljning - ändring av detaljplan

Kv. Gasen - AF Bygg Syd AB försäljning - ändring av detaljplan HALMSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Utdrag ur PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-06-05 KSU 126 KS 2012/0264 Kv. Gasen - AF Bygg Syd AB försäljning - ändring av detaljplan Beslut 1.

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2011-11-15 1(21) Plats och tid: Rum 165 plan 1 Carl Nyrén rummet, kl 8:30-11:00 Beslutande: Henrik Oretorp (C), ordförande Johan Rydén (M) Bertil Andersson (S)

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-05-16 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16) Kommunstyrelsen 2012-01-17 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Henrik

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-06-13 1(6) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 13 juni 2017 kl 14:00 Beslutande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15) Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:55 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela

Läs mer

Sekreterare: Paragrafer: 279-294 Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Sekreterare: Paragrafer: 279-294 Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-10-23 1(21) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 14:00-15:20 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2012-01-10 1(24) Plats och tid: Hjärtat kl 8:30 10:30 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Johan Rydén (M) Bertil Andersson (S) Inger Larsson (FP) Anna-Karin Malmkvist

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (12)

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (12) Sammanträdesprotokoll v w, Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2017-02-07 1(12) Plats och tid Lokal Oskarström, Rådhuset, 7 februari 2017 kl 08:30-12:00 ande Ledamöter Henrik Oretorp (C), ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträde den 1 december 2015

Kommunstyrelsens sammanträde den 1 december 2015 Kommunstyrelsens sammanträde den 1 december 2015 Kompletterande handlingar till följande ärenden: 8 Kommunstyrelsens ekonomiska månadsrapport efter november 2015 24 Länsstyrelsen i Kronobergs läns remiss

Läs mer

Övriga deltagare Jörgen Högdin, David Högberg, Sabina Andersson, Mila Sladic, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld, sekreterare Ulrica Holm

Övriga deltagare Jörgen Högdin, David Högberg, Sabina Andersson, Mila Sladic, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld, sekreterare Ulrica Holm 1(5) Plats och tid Lokal Oskarström, 3 oktober 2017 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice ordförande Bertil Andersson (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(13) Plats och tid Rådhuset, lokal Halmstad kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L) Bertil Andersson

Läs mer

Tillstånd för etablering av fyra vindkraftverk på fastigheten Bottorp 3:1 m.fl.

Tillstånd för etablering av fyra vindkraftverk på fastigheten Bottorp 3:1 m.fl. TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén KS 2012/0084 Kommunstyrelsen Tillstånd för etablering av fyra vindkraftverk på fastigheten Bottorp 3:1 m.fl. Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-08-28 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:00-12:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING

BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING Gul färg föreslås i aktuell detaljplan överföras från Trönninge 25:1 till Trönninge 3:31 i enlighet med tidigare skrivet avtal om fastighetsreglering. (karta eller flygbild över planområdet) BEHOVSBEDÖMNING

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, 14.00-15.15 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-10 137

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-10 137 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-10 137 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.30 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattsson

Läs mer

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING tillhörande ändring av detaljplan 496 för VOKALEN 3 Vallås, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande KS 2012/0346 Kommunstyrelsen 2012-11-27 Plan Ä 49 K Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-01-26 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:30-11:50 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 2011-10-04 Ärendelista Sid nr Justering...2 69 Information om elektroniska sammanträdeshandlingar...3 70 Ansvaret för föreningsstöd till invandrarföreningar...4

Läs mer

Jävsnämnden 2011-02-11 1(5)

Jävsnämnden 2011-02-11 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.00-10.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Folketspark Orrskogen Malung, kl. 17:00-17:20

Folketspark Orrskogen Malung, kl. 17:00-17:20 Malung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Folketspark Orrskogen Malung, kl. 17:00-17:20 Hans Unander (S), ordförande Bitte Lindberg-Ås (S) Lilian Olsson (S) Sofia Söderström (S) Bengt Nilsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2018-03-21 kl 08:00-08:10 65-66 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) ordförande, Runo Johansson (L) vice ordförande, Christer Johansson (S), Bengt Karlsson (S), Hajrudin Abdihodzic (V), Ambjörn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Charlotte Wachtmeister (M), ordf. Karl-Erik Kruse (S) Lennart Pettersson (C)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Charlotte Wachtmeister (M), ordf. Karl-Erik Kruse (S) Lennart Pettersson (C) Tillväxt- och samhällsbyggnadsutskottet 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 13.30 15.35 Beslutande Charlotte Wachtmeister (M), ordf. Karl-Erik Kruse (S) Lennart Pettersson (C) Övriga deltagare Plan- och bygglovsarkitekt

Läs mer

Justeringsplats Rådhuset l Paragrafer Justeringsdag. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Justeringsplats Rådhuset l Paragrafer Justeringsdag. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2017-04-03 1(18) Plats och tid Lokal Oskarström, Rådhuset, 3 april 2017 kl 08:30-16:00 Beslutande Ledamöter Henrik Oretorp (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice

Läs mer

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-17.30 ande Cecilia Lind (S) ordförande Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv Lokal Strået, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Samhällsbyggnadsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv Lokal Strået, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv Lokal Strået, kl 08.30 09.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Olof Röstin (M), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Annie Karlsson (S) Teddy

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 21 november 2012 kl. 13:00-14:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 21 november 2012 kl. 13:00-14:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 21 november 2012 kl. 13:00-14:35. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-03-08 1(17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-12:20 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael

Läs mer

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.10 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Lena Emilsson (S) tjg ers för

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Se nästa sida. Anette Karlsson och Ida Ekeroth

Se nästa sida. Anette Karlsson och Ida Ekeroth Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset, Kyrkogatan 2 kl 18:00 21:00 Beslutande Se nästa sida Övriga deltagande Utses att justera Anette Karlsson och Ida Ekeroth Plats och tid för

Läs mer

Niclas Palmgren (M), ordförande

Niclas Palmgren (M), ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 26 september 2011, kl 8.30-18.20 Beslutande Övriga deltagande Niclas Palmgren (M), ordförande Agneta Karlsson (M) Sven-Erik Karlsson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.15-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 25 och

Läs mer

Annette Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) David Westlund (S) ersättare Håkan Larsson (MP) ersättare Fredrik Ottesen (SD) ersättare

Annette Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) David Westlund (S) ersättare Håkan Larsson (MP) ersättare Fredrik Ottesen (SD) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, 14.00-14.45 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) Henrik Wöhlecke (M) Annette Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, 9.00-10.15, 10.30-11.00 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP)

Läs mer

Övriga deltagare Niclas Simonsson, Sara Jakobsson, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld och sekreterare Ulrica Holm.

Övriga deltagare Niclas Simonsson, Sara Jakobsson, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld och sekreterare Ulrica Holm. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2018-05-29 Halmstad Plats och tid Lokal Oskarström, 29 maj 2018 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Breared 1:105 M FL. Tillhörande detaljplan för. Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN KS 2013/0320 K. Normalt förfarande Samhällsbyggnadskontoret

Breared 1:105 M FL. Tillhörande detaljplan för. Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN KS 2013/0320 K. Normalt förfarande Samhällsbyggnadskontoret B E H O V S B E D Ö M N I N G AV M I L J Ö B E D Ö M N I N G Tillhörande detaljplan för Breared 1:105 M FL Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN KS 2013/0320 K Normalt förfarande Samhällsbyggnadskontoret 2015-01-09

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 13:00. Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD)

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 13:00. Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD) Plats och tid: Sammanträdesrum 429, 2019-01-30, kl. 13:00 Beslutande: Ersättare: Adjungerade: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD) Ola Carlsson (M)

Läs mer

PLANBESKRIVNING Tillhörande detaljplan för

PLANBESKRIVNING Tillhörande detaljplan för PLANBESKRIVNING Tillhörande detaljplan för del av Sådden 4 och 7, Halmstad HALMSTADS KOMMUN Plan E309K Enkelt förfarande, KS 2014/0475 Kommunstyrelsen, 2015-08-18 Laga kraft 2015-09-14 Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : 1 av 5 Plats och tid Brösarps skola, den, kl. 18.15-18.20 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Samhällsbyggnadschef Jörgen Prahl Kanslichef Christian Björkqvist Utses att justera Mats Andersson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-14 1(6) Innehållsförteckning Byggnation Ekedal... 3 Justerad bolagsordning Skövde Värmeverk AB... 4 Vindkraftsetablering på fastigheterna Sparresäter 1:13 och Karlsfors

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(8) Plats och tid Lokal Halmstad, rådhuset, kl 14:00 Beslutande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), 1:e vice ordförande Anders Rosén (S), 2:e vice

Läs mer

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-09-03

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-09-03 LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-09-03 28 (33) 116 KÖP AV COOPS FASTIGHETER, DALSKOGEN 1:1, 1:36 och 1:39 Dnr: LKS 2014-359-253 Konsumentföreningen Bohuslän-Älvsborg ekonomisk

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2013-04-10 Diarienummer: N137-0148/12

Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2013-04-10 Diarienummer: N137-0148/12 Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2013-04-10 Diarienummer: N137-0148/12 Utvecklingsavdelningen Björn Wadefalk Telefon: 366 40 19 E-post: bjorn.wadefalk@vastra.goteborg.se Remiss Vindplats Göteborg Vinga Vind

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2012-02-28 1(20) Plats och tid: Hjärtat, kl 08:30-11:00 Beslutande: Henrik Oretorp (C), ordförande 41-47 Johan Rydén (M) Bertil Andersson (S) Inger Larsson (FP)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7) Plats och tid Stora Sessionssalen, kl. 9:00-11.00 Beslutande Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson (M) Carl-Olof Landgren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen 2013-06-18 1(7) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 18 juni 2013, kl 11.00 11.55. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Anne Johansson

Läs mer

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00.

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Beslutande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), Ordförande Carin Söderberg (S), Vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl 16:00 Beslutande Övriga deltagare (S) Magnus Nyström, ordförande (S) Leif Danielsson (S) Anna-Karin Lundström (S) Kjell Lidman (S) Tomas Eklund (S) Isabella

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll hållbar utveckling 2019-08-20 1(18) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal & Fredblad Arkitekter, 20 augusti 2019 kl 08:30-14:30 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), Ordförande Lovisa Aldrin (L), 1:e

Läs mer

Sammanträdesdatum Nämnden för Laholmsbuktens VA (16) ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum Nämnden för Laholmsbuktens VA (16) ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. é Nämnden för 2017-09-19 1(16) Plats och tid Humlegången, Laholm, 19 september 2017 kl 13:30-15:45 ande Ledamöter Ola Nilsson (MP), Ordförande Lena Olofsdotter (C), 1:e vice ordförande Imre Gulyas (S),

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (13)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (13) 'WY Il äal rustad 1(13) Plats och tid Lokal Oskarström, 7 november 2017 kl 08:30-12:00 ande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice ordförande Bertil Andersson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (21)

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (21) 1(21) Plats och tid Lokal Oskarström, 21 november 2017 kl 08:30-16:00 Beslutande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice ordförande Bertil Andersson (S), 2:e vice ordförande Tony

Läs mer

Tillhörande detaljplan för del av

Tillhörande detaljplan för del av B E H O V S B E D Ö M N I N G AV M I L J Ö B E D Ö M N I N G Tillhörande detaljplan för del av H A L M S TA D 1 0 : 1, S p å r v ä e l b y t e FURET/SANNARP, HALMSTADS KOMMUN Plan E308 K Enkelt förfarande,

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6) Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6) Plats och tid: Nymansgatan 23, kl. 12:00-12:45 Beslutande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Carin Söderberg (S) vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson (S)

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-12-09 1(14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-11:40 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

FAMMARP 8:2, Kronolund

FAMMARP 8:2, Kronolund BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING tillhörande detaljplan för FAMMARP 8:2, Kronolund Frösakull, HALMSTAD Upprättad av samhällsbyggnadskontoret 2012-04-30 Reviderad 2013-11-25 LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR AV

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Datum Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Datum Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(19) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 10.45 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande 124-127, 130-137 (ej 128-129) Christer Broman (--), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, Ljungarummet, tisdagen den 7 februari 2017 klockan 13.15 14.45 ande Ordinarie ledamöter: Stefan Gustafsson (KD), ordförande Christer Sjögren

Läs mer

upf21.13, TNRAA,A SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum:

upf21.13, TNRAA,A SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 1 (9) upf21.13, Plats och tid: Bergius, Stationsgatan 12, Uppsala ldockan 13:15 15:25 ande: Övriga deltagare: Erik Pelling (S), Ordförande Fredrik Ahlstedt (M), 2:e vice ordförande Hanna Mörck (V) 18-24,

Läs mer

19. Tillstånd till vindkraftpark på Lervik yttrande till Länsstyrelsen i Kalmar län Dnr 2014/

19. Tillstånd till vindkraftpark på Lervik yttrande till Länsstyrelsen i Kalmar län Dnr 2014/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 36 (47) 2018-03-26 Kf Ks 100 19. Tillstånd till vindkraftpark på Lervik yttrande till Länsstyrelsen i Kalmar län Dnr 2014/376-379 Bolaget Gothia Vind ansökte om

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.40. Paus klockan 15.10 15.25. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ:

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Hemvårdsnämnden 2010-08-11 1(7) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 16:00 17:45 Beslutande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens ledningsutskott 2017-05-16 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 16 maj 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (11) Plats och tid Stadshuset Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Bohman, ordf. (S), Dan Ljungström

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

Skövde kommun. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (7) Innehållsförteckning

Skövde kommun. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (7) Innehållsförteckning Kommunstyrelsen 2017-02-27 1(7) Innehållsförteckning KS 35/17 Ingående av avtal angående utveckling av Billingen... 4 Kommunstyrelsen 2017-02-27 2(7) Plats och tid KS-salen, 2017-02-27 kl. 17:00-17:15

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2006-11-13 1 Plats och tid Måndag 13 november 2006 kl 19.00-19.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

sammanträdesdatum 2011-12-06 Gustav Adolfsalen, Rådhuset, kl. 13.30-16.05

sammanträdesdatum 2011-12-06 Gustav Adolfsalen, Rådhuset, kl. 13.30-16.05 o SAM MANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT 1 (13) sammanträdesdatum Plats och tid Gustav Adolfsalen, Rådhuset, kl. 13.30-16.05 Beslutande Ledamöter Per-Olov Rapp (S) Daniel Ahlin (SBÄ) Lotta

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2012-08-30 64 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2012 65 Kommunplan och budget för år 2013 samt ekonomisk plan 2014-2015 66 Budget

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, klockan 09.00-11.05 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot

Läs mer

Stefan Yngstrand (FP)

Stefan Yngstrand (FP) Kommunstyrelsen 2015-03-12 1 (6) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:00 (ajournering 09:00-10:10) Beslutande Ronny Löfquist (S) ordförande Håkan Bengtsson (C) tjg.ers. Marie-Louice Lindström

Läs mer

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr Beslutsförslag 2014-05-12 Kommunstyrelseförvaltningen Stadsbyggnadskontoret Marie-Louise Svensson Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr 2011-287

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(8)

Sammanträdesprotokoll 1(8) Sammanträdesprotokoll 1(8) Plats och tid Måndagen den 5 september 2011, 17.30 19.25 Beslutande Övriga närvarande Sten Nordström (S), ordförande, Åsa Eriksson (S), Frida Jansson (S), Christer Filipsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-08.50 Beslutande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Utses att

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 27 maj 2014 kl. 10:00-11:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 38-44 ande Mattias Adolfson (S) Per-Olof Jonsson (M) Anders Andersson (C) Johan Persson (S)

Läs mer

Peter Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare Albin Frandsen, samhällsplanerare 13

Peter Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare Albin Frandsen, samhällsplanerare 13 2014-05-20 Sida 1-6 Finansutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2014-05-20, kl. 08:15-11:15. ande Bengt-Åke Rehn (S) Malin Höglund (M) Anna Hed (C) Lennart Sohlberg (S) Peter Helander (C) 10 Övriga

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

DEL AV HULABÄCK 19:1 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. tillhörande detaljplan för. STENINGE, HALMSTADS KOMMUN plan E 292 K

DEL AV HULABÄCK 19:1 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING. tillhörande detaljplan för. STENINGE, HALMSTADS KOMMUN plan E 292 K BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING tillhörande detaljplan för DEL AV HULABÄCK 19:1 STENINGE, HALMSTADS KOMMUN plan E 292 K Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-03-26 LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR AV

Läs mer

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare. Kommunkontoret 2013-04-25 ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare. Kommunkontoret 2013-04-25 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.15 1 (13) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Utses justera Justeringens

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Plats och tid Stora sessionssalen, kl. 9:00-11.30 Beslutande Katja Larsson, ordförande Sven Sonesson (M), tjg. ers. Lars Johnson (M) Mats Lithner (FP)

Läs mer

VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 12 Kommunstyrelsens planutskott

VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 12 Kommunstyrelsens planutskott VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 12 Plats och tid Skogsbo, Baggensfjärden, 2015-05-13, 10.00 11:40. Beslutande Ledamöter Anders Gullander (FP) Monica Pettersson (M) Mikael Lindström (S) Malin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7) Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.40 Beslutande Kent Ingvarsson (M) Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson (FP) Sven-Åke

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, måndagen den 28 november 2011, klockan 08:00 09:45 Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Jan Stenberg

Läs mer

Agneta Hägglund (S), Christian Nordberg (MP) Kl tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen

Agneta Hägglund (S), Christian Nordberg (MP) Kl tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 17:00 tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Leif Zetterberg (C), ordförande Christian Nordberg (MP) Agneta Hägglund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer