Närvarande: Tommy Wiking (TW), Mikael Roos (MR), Pontus Boby (PB), Minette Rogner (MiR) och Fredrik Pilbäck (FP)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Närvarande: Tommy Wiking (TW), Mikael Roos (MR), Pontus Boby (PB), Minette Rogner (MiR) och Fredrik Pilbäck (FP)"

Transkript

1 PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 17 AUGUSTI, 2011, SKYPE Närvarande: Tommy Wiking (TW), Mikael Roos (MR), Pontus Boby (PB), Minette Rogner (MiR) och Fredrik Pilbäck (FP) Frånvarande: Marita Fagrell (MF), Per Malmquist (PM), Anders Klang (AK), Pillan Plass (PP), Fredrik Åström (FÅ), Thomas Ahlberg (TA) 1. MÖTETS ÖPPNANDE OCH EV. ADJUNGERINGAR Mötet öppnades av TW. Adjungerad är Fredrik Haraldson (FH). 2. VAL AV MÖTESSEKRETERARE OCH PROTOKOLLSJUSTERARE Förslag: MR till mötessekreterare, TW till protokollsjusterare. Förbundsstyrelsen (FS) beslutar att välja MR till mötessekreterare, TW till protokollsjusterare. 3. GENOMGÅNG OCH FASTSTÄLLANDE AV FÖREGÅENDE MÖTESPROTOKOLL FS beslutar att godkänna föregående mötesprotokoll 4. STAB Ekonomisk status (MF) FH informerade att det pga hård arbetsbelastning inte blir statusrapport denna månaden. Kansli och personal (TA) TW föreslår att TA lämnar rapport till nästa möte på personalsituationen. FS beslutar att godkänna förslaget 5. RAPPORTER a) Internationellt (MR) Rapport från IFAFs kongress är presenterad på SAFFs hemsida och utskickad till FS. MR föreslår att FS ska lägga en motion till Förbundsmötet om uträde ur EFAF. FS beslutar att godkänna förslaget. b) Landslagskommittén (AK) FH informerade att: ULU U-15 resan till USA som gick var lyckad och resultatet blev över förväntan. USA Football planlägger för att genomföra liknande koncept även nästa år men då också för U-17. Mer information är lovad runt vecka 40 och då ska FS besluta om vilka vi ska skicka.

2 U-17 har planerade kropp och knoppträffar under hösten. MiR informerade att detta eventuellt blir en öppen samling för alla tränare i Sverige.Till stundande NM U-17 i Danmark kommer Sverige skicka två lag, ett officiellt lag som deltar i NM samt ett träningslag som spelar vänskapsmatch mot ett danskt landslagsträningslag. U-19 förbereder sig för att åka till Sevilla för J-EM. Herrlandslaget har haft ett första läger med nya nya Förbundskaptenen. Det jobbas fortfarande med att fastställa staben. FH föreslår att de tränare som Förbundskapten John Konecki vill jobba vidare med redan nu tilldelas officiell plats i staben, de är Andreas Wennberg (DL), Alex Askmo (DB), Håkan Eriksson (WR), Todd Fergusson (QB) och Patrick Lundqvist (DC). FS beslutar att godkänna förslaget, samt beslutar att de tränare som inte är aktuella meddelas detta. Damlandslaget har ett läger i augusti och ett i samband med Finnkampen. Flagglandslagen åker till Frankrike. Herrarna har haft flera förberedande läger, medan damerna sliter med skador. c) Utbildningsansvarig (MiR) MiR informerade att systemet runt tränarlicens är oeffektivt för uppföljningen. MiR föreslår att ett internetbaserat program som påminner om de flesta digitala medlemsregister som finns ska användas i framtiden. FS beslutar att MiR tar fram kostnadsförslag till nästa möte. MiR har kontaktat alla Superserieföreningar inför vårens statistikutbildning. Alla föreningar har visat sig positiva med undantag för Carlstad som anser antalet som ska skickas (5 st) är för högt. MiR ska ha ett möte med SISU Riks i augusti för att gå genom vår utbildningsstege. MiR har fått förslag på att våra Superserietränare ska mediatränas och MiR ska se på möjligheterna under hösten. d) Marknadsansvarig (TW) TW informerade om ett förslag som kommit från Peter Hviding i Danmark om hur vi i samarbete med denna firman ska kunna profilera amerikansk fotboll i Sverige. TW fortsätter dialogen och kommer med ett färdigt förslag till nästa möte. TW har haft möte med Stockholm Visitor Board inför VM 2015 gällande möjligheter för ekonomiskt bistånd från dem. e) Informationsansvarig (MR) MR informerade att ny hemsida publiceras så snart Space2u riktat om amerikanskfotboll.com till den nya hemsidan. Hemsidan är inte klar informationsmässigt men den är fortfarande är bättre än nuvarande. MR, FH och Lukas Klang ska jobba med att föra över information från gamla sidan samt rätta fel. Övriga med ansvarsområden tilldelas inloggning och ansvarar för att fylla sina sidor med viktig information.

3 f) Barn och ungdomsutskottet (FÅ) FP rapporterade från DM-cup som var ett bra genomfört evenemang. Antalet spelare i de olika distriken varierade. Enkäten från DM-cup är sammanställd och rapport kommer från TA till nästa möte. Fystesterna i samband i samband med DM-cup visade att våra spelare är starkare och snabbare än tidigare. FP föreslår att nästa DM-cup går i Nyköping och att det blir en permanent lösning på sikt för att spara distrikten och förbundet på allt arbete det kräver att flytta på evenemanget. FS beslutar att FP skickar en officiell förfrågan till alla distrikten för beslut till nästa möte. g) Antidopingansvarig (PB) PB informerade att ADAMS är upp igen. FH ska uppdatera listan på prioterade landslagsspelare. PB informerade om lagrapportering för aktiviteter för Superserien, där alla så långt gjort sina förpliktelser, samma med lägerrapporteringen för våra landslag. Inte heller några bommar på RTP (Swedish Registered Testing Pool). Vaccinera Klubben Online föreningsuppdatering är i igång. FH skall vara klar till 31/5 Inga dopingfall rapporterade. PB jobbar med att ta fram en Krishanteringsplan för SAFF i händelse av bl.a. Dopingfall. Klart till nästa möte. h) Superserieansvarig (PM) PM har skickat in ett förslag att FS ska kalla till extra Förbundsmöte för att formellt kunna ge Förbundsstyrelsen i uppdrag att utreda om det ska spelas rak säsong FS beslutar att avslå förslaget. Frågan är inte av sådan akut vikt att FS ser någon anledning att kalla till extra Förbundsmöte. Superserierådet är dessutom inte klara med sitt arbete varför en kallelse till extra Förbundsmöte enkom för att utreda rak eller delad säsong vore att gå händelserna i förväg. FP föreslår att Superserierådet ska få kreativ feedback på sitt arbete. MR föreslår att FS bjuder in SSR till öppen dialog i samband med Finnkampen då de tidigare flaggat att det ska ha klara beslutsförslag till oktober. FS beslutar att TW och FP sammanställer FS s feedback på den redovisning SSR presenterade på förra styrelsemötet. i) Distriktsansvarig (FÅ) j) Flaggfotbollskommittén (MH) Inget att rapportera. k) Tekniska kommitten (TA)

4 Inget att rapport. l) Evenemang (MR) MR informerade att det enligt Uppsala flyter på bra med förberedelserna inför SMfinalerna. Uppsala har inte inkommit med förfrågan om ekonomiskt bistånd till att genomföra TV produktionen och tolkar det som att de löst hela finansieringen. Finnkamperna kommer att spelas på Zinkensdamms IP 1 oktober, för damerna och för herrarna. Inbjudan till Flagg VM i Göteborg 2012 kommer skickas ut senast 30 augusti. MR föreslår att han får fullt mandat att skriva avtal med IFAF för VM FS beslutar att MR får fullt mandat att förhandla med IFAF, men att avtalet ska godkännas av FS innan signering MR har varit i kontakt med ett engelskt bolag, AFW (American Football Worldwide ltd), om att arrangera VM 2015 för att få bort den ekonomiska risken från SAFF. MR föreslår att han får fullt mandat att skriva avtal med AFW. FS beslutar att MR får fullt mandat att förhandla med AFW, men att avtalet ska godkännas av FS innan signering. m) Domarutskottet (MR) DU har skickat in rapport till FS som lästes igenom. DU har lämnat in ett förslag att de vita knickers som tidigare varit obligatoriska stryks och ersätts med svarta långbyxor med revär, enligt bifogad tidsplan. FS beslutar att avslå förslaget. Domarutrustningens utformning styrs enligt Tävlingsbestämmelserna av DU s Domarmanual vilket inte gör detta till en FS fråga. EFAF har skickat in en inbjudan till EFAF domarclinic för MR föreslår att Sverige inte skickar några domare då EFAF kommer avvecklas under 2012 och de domare som hade licens under 2011 behåller den även under FS beslutar att godkänna förslaget n) Tävlingsutskottet (FÅ) MR informerade att det varit dålig uppdatering på hemsidan när det gäller protokoll från TU s möten, senaste är från maj. FÅ får i uppdrag att påminna TU om att dessa ska skickas till kansliet snarast efter mötet, för publicering. o) Idrottslyftet (PB)

5 6. ÖVRIGA FRÅGOR PB informerade att SAFFs medel minskar med ca. 50% vilket är i linje med de flesta andra idrottsförbund. Andreas Erenreich har skickat in ansökan till RF för årets medel och arbetet är i full gång, även om minskningen kommer innebära stora utmaningar i framtiden. SAFF har att fördela för p) Jämställdhet/Integration (PP) Inte närvarande a) Överklagan från Nyköping Nyköping har lämnat in en överklagan på TUs beslut att schemaläggning för slutspelet i Division 1 har lottats. FS beslutar att avslå överklagan. FS ser att ett system baserat på vinstpoäng inte är tillräckligt tillförlitligt då nivån på de lokala serierna är för varierande och att lottning är det mest rättvisa. TU har följt den praxis som föreligger och FS kan inte se att den ska ändras. b) Överklagan från Göteborg Göteborg har lämnat in en överklagan på TUs beslut att schemaläggning för slutspelet i Division 1 har lottats. FS beslutar att avslå överklagan. FS ser att ett system baserat på vinstpoäng inte är tillräckligt tillförlitligt då nivån på de lokala serierna är för varierande och att lottning är det mest rättvisa. TU har följt den praxis som föreligger och FS kan inte se att den ska ändras. 7. NÄSTA STYRELSEMÖTE 8. MÖTETS AVSLUTANDE Nästa styrelsemöte är fredag den 23 september kl , på Scandic Uplandia, Uppsala. TW avslutade mötet. Vid protokollet Mötesordförande/Justeringsman Mikael Roos Tommy Wiking

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN FEBRUARI, 2011 SCANDIC S:T JÖRGEN, MALMÖ

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN FEBRUARI, 2011 SCANDIC S:T JÖRGEN, MALMÖ PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 12-13 FEBRUARI, 2011 SCANDIC S:T JÖRGEN, MALMÖ Närvarande: Tommy Wiking (TW), Per Malmquist (PM), Mikael Roos

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 23 SEPTEMBER 2011, SCANDIC UPLANDIA, UPPSALA

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 23 SEPTEMBER 2011, SCANDIC UPLANDIA, UPPSALA PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 23 SEPTEMBER 2011, SCANDIC UPLANDIA, UPPSALA Närvarande: Tommy Wiking (TW), Mikael Roos (MR), Minette Rogner

Läs mer

Frånvarande: Marita Fagrell (MF), Thomas Ahlberg (TA), Fredrik Pilbäck (FP), Pontus Boby (PB),

Frånvarande: Marita Fagrell (MF), Thomas Ahlberg (TA), Fredrik Pilbäck (FP), Pontus Boby (PB), PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 10 JUNI, 2012 TELEFONMÖTE Närvarande: Tommy Wiking (TW), Pillan Plass (PP), Mikael Roos (MR), Anders Klang (AK)(t.o.m

Läs mer

1. MÖTETS ÖPPNANDE OCH EV. ADJUNGERINGAR Mötet öppnades av TW. Adjungerade är Fredrik Haraldson (FH).

1. MÖTETS ÖPPNANDE OCH EV. ADJUNGERINGAR Mötet öppnades av TW. Adjungerade är Fredrik Haraldson (FH). PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 18 MAJ, 2011, SKYPE Närvarande: Tommy Wiking (TW), Mikael Roos (MR), Pontus Boby (PB), Anders Klang (AK), Pillan

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 4 DECEMBER, 2010 KANSLIET, SOLNA

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 4 DECEMBER, 2010 KANSLIET, SOLNA PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 4 DECEMBER, 2010 KANSLIET, SOLNA Närvarande: Tommy Wiking (TW), Marita Fagrell (MF), Per Malmquist (PM), Mikael

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 3-4 DECEMBER, 2011 KANSLIET, SOLNA

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 3-4 DECEMBER, 2011 KANSLIET, SOLNA PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 3-4 DECEMBER, 2011 KANSLIET, SOLNA Närvarande: Tommy Wiking (TW), Mikael Roos (MR), Pillan Plass (PP), Pontus

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 5 DECEMBER, 2009 STAY AT, ALVIK

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 5 DECEMBER, 2009 STAY AT, ALVIK PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 5 DECEMBER, 2009 STAY AT, ALVIK Närvarande: Tommy Wiking (TW), Mikael Roos (MR), Joan Travesset (JT), Ingrid

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN FEBRUARI 2014, KANSLIET

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN FEBRUARI 2014, KANSLIET PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 22-23 FEBRUARI 2014, KANSLIET Närvarande: Tommy Wiking (TW), Minette Rogner (MiR), Hans Gunnarsson (HG), Martin

Läs mer

Svenska amerikansk fotbollförbundet. Verksamhetsberättelse Förbundsmöte i Svenska amerikansk fotbollförbundet

Svenska amerikansk fotbollförbundet. Verksamhetsberättelse Förbundsmöte i Svenska amerikansk fotbollförbundet Svenska amerikansk fotbollförbundet Verksamhetsberättelse 2012 Förbundsmöte i Svenska amerikansk fotbollförbundet 2013-04-07 Verksamhetsberättelse för Svenska Amerikansk Fotbollförbundet 2012 Förbundsstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 8-9 DECEMBER, 2012, CLARION STOCKHOLM

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 8-9 DECEMBER, 2012, CLARION STOCKHOLM PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 8-9 DECEMBER, 2012, CLARION STOCKHOLM Närvarande: Tommy Wiking (TW), Minette Rogner (MiR), Mikael Roos (MR),

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS MÖTE I SVERIGES AMERIKANSKA FOTBOLLFÖRBUND DEN 22 april, 2004 KL PÅ HANDELSHÖGSKOLAN I STOCKHOLM

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS MÖTE I SVERIGES AMERIKANSKA FOTBOLLFÖRBUND DEN 22 april, 2004 KL PÅ HANDELSHÖGSKOLAN I STOCKHOLM PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS MÖTE I SVERIGES AMERIKANSKA FOTBOLLFÖRBUND DEN 22 april, 2004 KL 17.30 PÅ HANDELSHÖGSKOLAN I STOCKHOLM Närvarande: Frånvarande: Tommy Wiking (TW), John-Åke Palm (JÅP),

Läs mer

Frånvarande 31 MARS: Mikael Gustafson (MG), Oscar Nellgran (ON), Andreas Östlund (AÖ) och Hans Gunnarsson (HG)

Frånvarande 31 MARS: Mikael Gustafson (MG), Oscar Nellgran (ON), Andreas Östlund (AÖ) och Hans Gunnarsson (HG) PROTOKOLL FÖRT VID KONSTITUERANDE MÖTE I FÖRBUNDSSTYRESLEN FÖR SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 31 MARS 2015 I STOCKHOLM OCH 2 APRIL 2015, TELEFONMÖTE. Närvarande 31 MARS: Minette Rogner (MiR),

Läs mer

2. VAL AV MÖTESSEKRETERARE OCH PROTOKOLLSJUSTERARE Förslag: JÅP till mötessekreterare, TW till protokollsjusterare. Förbundsstyrelsen (FS) beslutar

2. VAL AV MÖTESSEKRETERARE OCH PROTOKOLLSJUSTERARE Förslag: JÅP till mötessekreterare, TW till protokollsjusterare. Förbundsstyrelsen (FS) beslutar PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS MÖTE I SVERIGES AMERIKANSKA FOTBOLLFÖRBUND DEN 29 Maj, 2005 KL 11.00 PÅ HANDELSHÖGSKOLAN I STOCKHOLM Närvarande: Tommy Wiking (TW), Peter Höög (PH), John-Åke Palm

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 6-8 DECEMBER 2013, STOCKHOLM

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 6-8 DECEMBER 2013, STOCKHOLM PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 6-8 DECEMBER 2013, STOCKHOLM Närvarande: Tommy Wiking (TW), Minette Rogner (MiR), Hans Gunnarsson (HG), Mikael

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS MÖTE I SVERIGES AMERIKANSKA FOTBOLLFÖRBUND DEN 15 februari 2001 kl PÅ HANDELSHÖGSSKOLAN

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS MÖTE I SVERIGES AMERIKANSKA FOTBOLLFÖRBUND DEN 15 februari 2001 kl PÅ HANDELSHÖGSSKOLAN PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS MÖTE I SVERIGES AMERIKANSKA FOTBOLLFÖRBUND DEN 15 februari 2001 kl 17.30 PÅ HANDELSHÖGSSKOLAN Närvarande: Tommy Wiking (TW), Jenny Engstrand (JE), Jan Bengtsson (JB),

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS MÖTE I SVERIGES AMERIKANSKA FOTBOLLFÖRBUND DEN 9-10 DECEMBER 2006 PÅ KÖRUNDA I NYNÄSHAMN.

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS MÖTE I SVERIGES AMERIKANSKA FOTBOLLFÖRBUND DEN 9-10 DECEMBER 2006 PÅ KÖRUNDA I NYNÄSHAMN. PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS MÖTE I SVERIGES AMERIKANSKA FOTBOLLFÖRBUND DEN 9-10 DECEMBER 2006 PÅ KÖRUNDA I NYNÄSHAMN. Närvarande: Frånvarande: Tommy Wiking (TW), John-Åke Palm (JÅP), Joan Travesset

Läs mer

Verksamhetsplan. Förbundsmöte i Sveriges Amerikanska Fotbollförbund

Verksamhetsplan. Förbundsmöte i Sveriges Amerikanska Fotbollförbund Verksamhetsplan 2007 Förbundsmöte i Sveriges Amerikanska Fotbollförbund 07-03-31 Verksamhetsplan för Sveriges Amerikanska Fotbollförbund 2007 Förbundsstyrelsen Inför arbetet med verksamhetsplanen för 2005

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2009 Förbundsmöte i Sveriges Amerikanska Fotbollförbund 2010-03-28 Verksamhetsberättelse för Sveriges Amerikanska Fotbollförbund 2009 Förbundsstyrelsen Styrelsen har under året genomfört

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS MÖTE I SVERIGES AMERIKANSKA FOTBOLLFÖRBUND DEN 19 NOVEMBER, 2005 PÅ SKOGSHEM & WIJK PÅ LIDINGÖ

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS MÖTE I SVERIGES AMERIKANSKA FOTBOLLFÖRBUND DEN 19 NOVEMBER, 2005 PÅ SKOGSHEM & WIJK PÅ LIDINGÖ PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS MÖTE I SVERIGES AMERIKANSKA FOTBOLLFÖRBUND DEN 19 NOVEMBER, 2005 PÅ SKOGSHEM & WIJK PÅ LIDINGÖ Närvarande: Frånvarande: Tommy Wiking (TW), Peter Höög (PHö), John-Åke

Läs mer

Svenska Amerikansk Fotbollförbundet. Propositioner & motioner 2017

Svenska Amerikansk Fotbollförbundet. Propositioner & motioner 2017 Svenska Amerikansk Fotbollförbundet Propositioner & motioner 2017 Proposition 1 Utredning angående ändring av förfarande för att fastställa tävlingsbestämmelser Förbundsmötet [2014] fattade beslut om att

Läs mer

Svenska amerikansk fotbollförbundet. Motioner och propositioner. Förbundsmöte i Svenska amerikansk fotbollförbundet

Svenska amerikansk fotbollförbundet. Motioner och propositioner. Förbundsmöte i Svenska amerikansk fotbollförbundet Svenska amerikansk fotbollförbundet Motioner och propositioner Förbundsmöte i Svenska amerikansk fotbollförbundet 2013-04-07 Proposition 1, utredning av hur rösträtten ska se ut på förbundsmötet. Bakgrund

Läs mer

PROTOKOLL 1/2017 FÖRT VID KONSTITUERANDE MÖTE I FÖRBUNDSSTYRELSEN FÖR SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 22 APRIL 2017, IDROTTENS HUS, STOCKHOLM.

PROTOKOLL 1/2017 FÖRT VID KONSTITUERANDE MÖTE I FÖRBUNDSSTYRELSEN FÖR SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 22 APRIL 2017, IDROTTENS HUS, STOCKHOLM. PROTOKOLL 1/2017 FÖRT VID KONSTITUERANDE MÖTE I FÖRBUNDSSTYRELSEN FÖR SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 22 APRIL 2017, IDROTTENS HUS, STOCKHOLM. Närvarande: Kristian Elisson, ordförande (KE) Thomas

Läs mer

Svenska Amerikansk Fotbollförbundet. Verksamhetsplan 2016

Svenska Amerikansk Fotbollförbundet. Verksamhetsplan 2016 Svenska Amerikansk Fotbollförbundet Verksamhetsplan 2016 Innehåll Kansli...3 Antidoping...3 Jämställdhet, integration och mångfald...4 Kvalitet...4 Landslag/ Elit...4 RIG/NIU...5 Superserien...6 Div 1,

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2006 Förbundsmöte i Sveriges Amerikanska Fotbollförbund 2007-03-31 Verksamhetsberättelse för Sveriges Amerikanska Fotbollförbund 2006 Förbundsstyrelsen Styrelsen har under året genomfört

Läs mer

Svenska Amerikansk Fotbollförbundet. Verksamhetsplan 2017

Svenska Amerikansk Fotbollförbundet. Verksamhetsplan 2017 Svenska Amerikansk Fotbollförbundet Verksamhetsplan 2017 Inledning Med en stark framtidstro går Svenska Amerikansk Fotbollförbundet in i 2017 års verksamhetsår. Ett flertal föreningar är under en stark

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Närvarande: Ej närvarande: Stig Pettersson (SP, ordf), Said Morell (SM), Anna Boldt (AB), Lennart Ekbäck (LE), Per Mattsson (PM), Bengt Svensson (BS, adj) Magnus Lundin (ML), Hans Olofsson (HO), Andreas

Läs mer

Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande

Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande 1 (5) FS - möte nr 8 år 17/18 Globe Hotel, Stockholm 2018-04-20 105--123 Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande Märit Bergendahl (MB) Vice ordförande Krister Azelius (KA) Martin Klabere (MK)

Läs mer

Svenska Amerikansk Fotbollförbundet. Verksamhetsplan Verksamhetsplan för Svenska Amerikanska Fotbollförbundet gällande 2018 års verksamhetsår

Svenska Amerikansk Fotbollförbundet. Verksamhetsplan Verksamhetsplan för Svenska Amerikanska Fotbollförbundet gällande 2018 års verksamhetsår Svenska Amerikansk Fotbollförbundet Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan för Svenska Amerikanska Fotbollförbundet gällande 2018 års verksamhetsår Innehåll Inledning... 3 Kansli... 4 Antidoping... 4 Jämställdhet,

Läs mer

Svenska Amerikansk Fotbollförbundet. Propositioner & motioner 2018

Svenska Amerikansk Fotbollförbundet. Propositioner & motioner 2018 Svenska Amerikansk Fotbollförbundet Propositioner & motioner 2018 Propositioner och motioner till årsmötet för Svenska Amerikansk Fotbollförbundet 2018 Proposition 1 Redaktionell ändring av paragraf 12

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Protokoll fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen den 19 april på Hotell Billingehus i Skövde Närvarande: Styrelseledamöter: Torgny Lagerkvist (TL, ordf), Ulf Kristiansson (UK), Malin Löf (ML), Carina

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Närvarande: Ej närvarande: Hans Bergström (HB), Stig Pettersson (SP), Andreas Feuk (AF), Said Morell (SM), Per Mattsson (PM), Anna Boldt (AB), Lennart Ekbäck (LE), Kari Kuneinen (KK), Lisbeth Ellström

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 / 2009 132-151 Plats: Telefonmöte Datum: 2009-04-21 Tid: 19.30 22.45 Närvarande: Ulf Gustafsson, Jan Lund-Jensen, Per Olof Larsson (från punkt 133e), Björn

Läs mer

FS möte nr 6 år 18/19 Globe hotel

FS möte nr 6 år 18/19 Globe hotel 1 (5) FS möte nr 6 år 18/19 Globe hotel 2019-04-26 77-92 Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande Martin Klabere (MK) Sekreterare Victoria Wikström (VW) Helen Sundström-Hetta (HS) (telefon) Krister

Läs mer

SSAFF styrelsemöte den 6 juli Plats: Hemma hos Thomas P i Lund

SSAFF styrelsemöte den 6 juli Plats: Hemma hos Thomas P i Lund SSAFF styrelsemöte den 6 juli 2008. Plats: Hemma hos Thomas P i Lund 1. Ordförande, Bengt Björnehammar, hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Närvarande: Bengt Björnehammar, Dan Nilsson, Thomas Palmgren,

Läs mer

Protokoll vid Norrbotten handbollförbunds styrelsemöte nr 6, 14 december 2014 i Luleå.

Protokoll vid Norrbotten handbollförbunds styrelsemöte nr 6, 14 december 2014 i Luleå. Norrbottens Handbollförbund Protokoll vid Norrbotten handbollförbunds styrelsemöte nr 6, 14 december 2014 i Luleå. Närvarande: Monica Johansson Förbundsordförande Sara Lundberg, (Sekreterare) Carola Skalman

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006

Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006 Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006 Omfattning 83-89 Beslutande Elisabeth Wahlström Calle Bengtsson Karin Dahl Birger Fält Börje Hansson Jan-Erik Wettermark Anmält

Läs mer

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) PROTOKOLL STY 11/2003 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Närvarande Jacob Douglas ordf Stig Klemetz vice

Läs mer

AKTIVERINGSGUIDE 2014-2015 SUPERBOWL PARTY SUPERSERIEN SM-FINAL XXIX VM 2015 LANDSLAGET

AKTIVERINGSGUIDE 2014-2015 SUPERBOWL PARTY SUPERSERIEN SM-FINAL XXIX VM 2015 LANDSLAGET AKTIVERINGSGUIDE 2014-2015 SUPERBOWL PARTY SUPERSERIEN SM-FINAL XXIX VM 2015 LANDSLAGET BILD Johan Stål, WR Örebro Black Knights Superserien MVP 2013 Välkommen! Det gröna gräsets schack! Vi är på en resa.

Läs mer

IDROTTSLYFTET

IDROTTSLYFTET IDROTTSLYFTET 2017-2019 2 BAKGRUND Uppdrag från Riksidrottsförbundet att skapa en utvecklingsplan för Idrottslyftet 2017-2019 Syfte Att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer

Läs mer

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 mars 2018

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 mars 2018 Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 mars 2018 Närvarande: Närvarande under skype mötet är Sofia Larsson (SL), Christine Åström (CÅ), Sara Eriksson (SE), Maria Hellquist (MH), Maja Rinnert (MR), Jonna Gabrielsson

Läs mer

Yttrande över Svenska Amerikansk Fotbollförbundets redogörelse av VM i Amerikansk fotboll 2015

Yttrande över Svenska Amerikansk Fotbollförbundets redogörelse av VM i Amerikansk fotboll 2015 Tjänsteutlåtande Styrelsen för Stockholm Business Region 2015-05-19 Ärende nr.7 Dnr. 3.8.3-135:30/2014 2015-04-10 Handläggare: Mattias Rindberg Tel: 08-508 285 90 E-post: mattias.rindberg@stockholm.se

Läs mer

Tekniska kommittén PROTOKOLL. fört vid möte med Tekniska kommittén (TK) i Svenska Karateförbundet.

Tekniska kommittén PROTOKOLL. fört vid möte med Tekniska kommittén (TK) i Svenska Karateförbundet. PROTOKOLL fört vid möte med (TK) i Svenska Karateförbundet. Tid: Onsdagen den 9 augusti 2017. Plats: Blasieholmsgatan 4A, Stockholm. Närvarande: Andreas Fritsch, Emma Helgesson och Fredrik Ålander (ordf).

Läs mer

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION Protokoll styrelsemöte 2 (2016-12-12) Storgatan 28, Stockholm Anmält frånvaro: Anders Stark, Tommy Jakobsson och Jesper Zander Närvarande: Eric Jakobsson, Johan Österberg, Jonas Gustafsson, Mikael Hamrén,

Läs mer

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION Protokoll till styrelsemöte 3 (2019-02-14) Närvarande: Annika Wrenkler, Jeanne Céwe, Jonas Gustafsson, Kari Fredheim, Oskar Samuelsson och Tommy Jacobsson samt tjänsteman Jamie Spörndli. Anmält frånvaro:

Läs mer

SAMMANTRÄDE GESTRIKLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS REPRESENTANTSKAP

SAMMANTRÄDE GESTRIKLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS REPRESENTANTSKAP GESTRIKLANDS FOTBOLLFÖRBUND Välkommen till SAMMANTRÄDE med GESTRIKLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS REPRESENTANTSKAP Torsdag den 15 november 2018, kl 18.00 Scandic Väst, Gävle ********** PROGRAM Kl. 18.00 Kaffe och

Läs mer

Peter Langley, tf Generalsekreterare (PL) Amelie Wigzell, adjungerad sekreterare (AW)

Peter Langley, tf Generalsekreterare (PL) Amelie Wigzell, adjungerad sekreterare (AW) PROTOKOLL Sammanträde: Datum och plats: Deltagare: Svenska Ishockeyförbundet Förbundsstyrelse nr 5 2013/14 Den 24 oktober 2013, Förbundskansliet Christer Englund, ordförande (CE) Jonas Bergqvist (JB) Peter

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 17-2014 295-315 Plats: Skype Datum: 2014-12-15 Tid: 19.30-22.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Hans Björkborg, Jonny Svensson, Erik

Läs mer

Styrelsemöte nr. 5. Svenska Budo & Kampsportsförbundet Kendosektionen. Datum: 2008-09-07 Plats: Ölandsgatan 42, Förbundets kansli Tid: Kl.

Styrelsemöte nr. 5. Svenska Budo & Kampsportsförbundet Kendosektionen. Datum: 2008-09-07 Plats: Ölandsgatan 42, Förbundets kansli Tid: Kl. Styrelsemöte nr. 5 1 Svenska Budo & Kampsportsförbundet Kendosektionen Datum: 2008-09-07 Plats: Ölandsgatan 42, Förbundets kansli Tid: Kl.12:00-17:00 Kallade, närvarande Dan Fujii, ordförande Christian

Läs mer

Skapat av Godkänt av Dokumentets namn Version

Skapat av Godkänt av Dokumentets namn Version 1 (5) FS - möte nr 6 år 13/14 Clarion, Arlanda 2014-03-21 81--102 Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande Martin Wolmhed (MW) Mikaela Mikaelsson (MM) Maria Åhgren (MÅ) Anna Nirvin (AN) Krister

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 7 NOVEMBER 2015.

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 7 NOVEMBER 2015. PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 7 NOVEMBER 2015. Närvarande: Minette Rgner (MiR), Martin Söderberg (MS), Jan Travesett (JT), Per Haakn (PH),

Läs mer

Svenska Judoförbundet Förbundsstyrelsen

Svenska Judoförbundet Förbundsstyrelsen Svenska Judoförbundet Förbundsstyrelsen Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 13/09 del 1 den 25 September 2009 i Stockholm, Riksdagen :Tid: kl 18.00-22.30 Närvarande: Ordföranden Kent Härstedt

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 6-2010 85-103 Plats: Telefonmöte Datum: 2010-04-13 Tid: 19.30-22.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Ann Stålhammar, Thomas Nilsson, Kerstin

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA Representantskapet 2018

FÖREDRAGNINGSLISTA Representantskapet 2018 FOTBOLLENS HUVUDSPONSOR OFFICIELL MATERIALLEVERANTÖR NATIONELLA PARTNERS FÖREDRAGNINGSLISTA Representantskapet 2018 Besöksadress: Evenemangsgatan 31, Solna Postadress: Box 1216, SE-171 23 Solna Mail: svff@svenskfotboll.se

Läs mer

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7 Protokoll fört vid Postens Idrottsförbund Styrelsemöte i Borlänge 2008-02-08 Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 9/2012 Datum: 2012-11-09 Tid: 09.00 16.30 Plats: Närvarande: Ordförande Best Western Arlanda Hotellby, Arlandastad Rolf Weiffert Anders Dahlstedt Tomas

Läs mer

Varje delansvarig gick igenom de uppgifter de hade inför detta möte.

Varje delansvarig gick igenom de uppgifter de hade inför detta möte. Mötesprotokoll Bredd- och utvecklingsgruppen för Svensk vattenpolo Tid: 18-19 januari 2013 Plats: Närvarande: Quality Hotel, Nacka Peter Hodor Roger Sjösten Andrea Davidsson Bengt Lidh (19/1) Lars Tannerfalk

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 6-7 DECEMBER 2014.

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 6-7 DECEMBER 2014. PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 6-7 DECEMBER 2014. Närvarande: Minette Rgner (MiR), Hans Ragnesjö (HR), Hans Gunnarssn (HG), Mikael Gustafssn

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Sverok Väst Styrelsemötesprotokoll 2010-04-11.docx

Styrelsemötesprotokoll Sverok Väst Styrelsemötesprotokoll 2010-04-11.docx Sverok Väst Styrelsemötesprotokoll.docx Styrelsemöte Närvarande Robert Tiinus, Rasmus Palm, Jennie Carlsson, Vargman Bjärsborn (anländer vid punkt 8 och går efter punkt 15), Johan Herrnsdorf, Mikael Ölmestig

Läs mer

Tid Fredag den 5 juni 2015 kl. 10.00-17.30. Svemo-huset, Norrköping. Jörgen Hafström Thomas Avelin. Förhinder Björn Bergman

Tid Fredag den 5 juni 2015 kl. 10.00-17.30. Svemo-huset, Norrköping. Jörgen Hafström Thomas Avelin. Förhinder Björn Bergman 2015-06-09 1(6) PROTOKOLL UK 2/2015 Sammanträdesdata Tid Fredag den 5 juni 2015 kl. 10.00-17.30 Plats Svemo-huset, Norrköping Deltagare Fredrik Hansson Jörgen Hafström Thomas Avelin Lena Bleckman Förhinder

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 10/ Plats: Telefonmöte Datum: Tid:

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 10/ Plats: Telefonmöte Datum: Tid: SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 10/ 2008 159-179 Plats: Telefonmöte Datum: 2009-05-06 Tid: 19.30-22.25 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Adjungerade: Ordförande Lena Arvidsson Lars Granström,

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 23-24 april i Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, Anders Dahlén, Martin Carlsson, Conny Thunberg och Suzan Edvardsson 1 Mötets öppnande Johan

Läs mer

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11 / 2010 160-178 Plats: Telefon Datum: 2010-06-28 Tid: 19.30-22.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Ann Stålhammar, Jonny Svensson, Lars

Läs mer

Protokoll från WIBK:s styrelsemöte , 18.00~21.00 hos Karin E.

Protokoll från WIBK:s styrelsemöte , 18.00~21.00 hos Karin E. Protokoll från WIBK:s styrelsemöte 2016-08-25, 18.00~21.00 hos Karin E. Närvarande: Karin Eriksson Karin Rosenmüller Lars Bertilsson Magnus Ragnarsson Marie Axelsson Petra Vik Frånvarande: Fredrik Linderson

Läs mer

Svenska Amerikansk Fotbollförbund. Org. nr. 802013-4428 2014-01-01 2014-12-31

Svenska Amerikansk Fotbollförbund. Org. nr. 802013-4428 2014-01-01 2014-12-31 Org. nr. 2014-01-01 2014-12-31 INNEHÅLL Förvaltningsberättelse... 3 Verksamhetens art och inriktning... 3 Medlemmar... 3 Förbundsstyrelsen med ansvarsområden... 3 Kansli och personal... 4 Utövare... 5

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / 2009 112-131 Plats: Scandic Crown, Göteborg Datum: 2009-03-28 Tid: 12.00-18.00 Närvarande: Ulf Gustafsson, Jan Lund-Jensen, Kerstin Karlsson, Björn Lundqvist,

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 29 september 2015 Telefon

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 29 september 2015 Telefon Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 29 september 2015 Telefon Närvarande: Johan Robertson, Anders Dahlén, Conny Thunberg, Frida Bulukin Wilén och Martin Carlsson 1-15 Frånvarande: John Hall och Suzan

Läs mer

1 Mötet öppnas Roland öppnar mötet och hälsar alla välkomna till Idrottens hus.

1 Mötet öppnas Roland öppnar mötet och hälsar alla välkomna till Idrottens hus. Protokoll till styrelsemöte 1 (2018-01-10) Kallade: Annika Wrenkler, Jeanne Céwe, Johan Johansson, Johan Österberg, Jonas Gustafsson, Josefin Due-Boje, Oskar Samuelsson, Roland Edin och Tommy Jacobsson

Läs mer

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Catarina Andersson, ledamot (CA) Elisabeth Lindgren, vice ordförande (EL) Lotta

Läs mer

Vad gör Trialsektionen, adjungerande, förbundskaptenen och elitsatsningsansvarig egentligen?

Vad gör Trialsektionen, adjungerande, förbundskaptenen och elitsatsningsansvarig egentligen? Trialriksdagen 2015 Agenda Vad gör sektionen. Lars E VM, EM, NM, SM, Kalendern Peter Tilldelning Supervisor Peter Förbundskaptenen har ordet Lars N Elitsatsningen Cerry Datum att komma ihåg Lars E Informations

Läs mer

Motioner & propositioner

Motioner & propositioner Motioner & propositioner Förbundsmöte i Svenska Amerikansk Fotbollförbund 12-03-25 Proposition 1, utredning av distrikten. Stadgeändring (i vissa delar) Bakgrund Det ordinarie Förbundsmötet 2011 beslutade

Läs mer

81 Föregående mötesprotokoll Avvaktar protokoll fr fg möte. Påminnelse till Jocke! Vi går igenom protokollet på nästa möte istället.

81 Föregående mötesprotokoll Avvaktar protokoll fr fg möte. Påminnelse till Jocke! Vi går igenom protokollet på nästa möte istället. Styrelsemöte för SRRS Västra Datum: 2010-09-08 Plats: Drottninggatan, Göteborg Närvarande: Caroline Jensen, Sofia Orvelind, Jazmine Ohgami, John S. Berg Frånvarande anmälda förhinder: Louise Rosengren,

Läs mer

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarlörbundet

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarlörbundet Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarlörbundet Tid: 12 februari 2011 Plats: MunktellArenan, Eskilstuna Omfattning ~ 69-86 Beslutande Folke Andersson Karin Dahl Birger Fält Alexandra Kreuzer Boberg Börje

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / 2007 60-69 Plats: Telefonmöte Datum: 2007-05-15 Tid: 20.00 22.15 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Adjungerade Frånvarande: Ordförande Ulf Gustafsson.

Läs mer

1. Inledning Peter berättade om syftet med mötet och att han kommer att skriva anteckningar för ett protokoll.

1. Inledning Peter berättade om syftet med mötet och att han kommer att skriva anteckningar för ett protokoll. Mötesprotokoll Bredd- och utvecklingsgruppen för Svensk vattenpolo Tid: 17 december 2012 Plats: Närvarande: Svenska Simförbundet, Stockholm Peter Hodor Roger Sjösten Andrea Davidsson Alexandros Vlastos

Läs mer

Norrbottens Bowlingförbund Styrelsemöte i Luleå

Norrbottens Bowlingförbund Styrelsemöte i Luleå Swedbank Norrbottens Bowlingförbund Styrelsemöte 2016-08-02 i Luleå Närvarande: Staffan Bergdahl, Louise Helgesson,, Andreas Lindgren, Ingela Ahlbäck, Helena Josjö och Ronnie Holmgren (via telefon). 1

Läs mer

PROTOKOLL FS 05/19 fört vid styrelsemöte Telefonmöte. Närvarande. Adjungerad. Anmält förhinder

PROTOKOLL FS 05/19 fört vid styrelsemöte Telefonmöte. Närvarande. Adjungerad. Anmält förhinder PROTOKOLL FS 05/19 fört vid styrelsemöte 2019-06-11 Telefonmöte Förbundsstyrelsen Närvarande Adjungerad Anmält förhinder Urban Andersson, ordf. Michael Bergman Jane Schörling Joanna Stassos Wolf Urban

Läs mer

Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande

Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande 1 (5) FS - möte nr 5 år 16/17 Clarion hotel, Arlanda 2017-02-09 68--81 Närvarande: Tomas Engholm (TE) Förbundsordförande Märit Bergendahl (MB) Vice ordförande Krister Azelius (KA) Martin Klabere (MK) Jan

Läs mer

Protokoll januari 2013

Protokoll januari 2013 Protokoll 27-28 januari 2013 Styrelsens sammanträde nr 4/13 Tid och plats Onsdagen den 6 maj klockan 09,35 till 15,35 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson,

Läs mer

Föregående protokoll är justerat och godkänt.

Föregående protokoll är justerat och godkänt. Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet den 12 februari 2015, telefonmöte. Närvarande (de i fetstil på plats i Öresunds kontor/stockholm): Styrelsemedlemmar Mats Qviberg Lars Persson

Läs mer

Förhinder: Mikaela Mikaelsson (MM) sekreterare

Förhinder: Mikaela Mikaelsson (MM) sekreterare FS - möte nr 3 år 08/09 Arlanda konferens 2008-10-07 46 58 Närvarande: Lars-Gunnar Tjärnquist (LGT) Förbundsordförande Stefan Johansson (SJ) Herbert Marcher (HM) Caroline Silverudd Lundbom (CSL) Magnus

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE TRIAL NR3 2015-02-26

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE TRIAL NR3 2015-02-26 1 (6) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE TRIAL NR3 2015-02-26 2015-02-26 (20.00-22.00) Telefonmöte Deltagare SVEMO Jonas Bergqvist Lars Edvardsson Anders Tibbling Nils Granath Gäster Peter Folkeson Arne Hedin Magnus

Läs mer

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #176 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 11 februari 2012)

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #176 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 11 februari 2012) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Punkt 1-8.1, Madelene Lidmalm (ML) Erik Massih (EM) Mikaela Rydberg (MR) Moa Wall, (MW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad

Läs mer

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll.

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll. PROTOKOLL ISMÖTE Mötesdata: Tid: 2017-04-29, kl. 13:00 15.40 Plats: Scandic Nord, Sundsvall. 1. Mötets öppnande. Tony Olsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna till Sundsvall. 2. Dagordning Dagordningen

Läs mer

RIG/NIU koordinator ett flertal ansökningar har kommit in, intervjuer sker inom några veckor.

RIG/NIU koordinator ett flertal ansökningar har kommit in, intervjuer sker inom några veckor. PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 15 AUGUSTI 2015. Närvarande: Minette Rgner (MiR), Mikael Gustafssn (MG), Hans Ragnesjö (HR), Andreas Östlund

Läs mer

95 Föregående mötesprotokoll Protokollet är genomgånget och justerat, skall skickas till SRRS C efter detta möte.

95 Föregående mötesprotokoll Protokollet är genomgånget och justerat, skall skickas till SRRS C efter detta möte. Styrelsemöte för SRRS Västra Datum: 2010-11-10 Plats: Drottninggatan, Göteborg Närvarande: Sofia Orvelind, Jazmine Ohgami, John S. Berg,Louise Rosengren,Joachim Bonander Frånvarande anmälda förhinder:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Protokoll 3/2016 Datum: 2016-04-18 Tid: Kl. 19.00-21.30 Plats: Närvarande: Ordförande Telefonmöte Ange ev. nedan Kirsten Wretstrand Margaretha Carlsson

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 1-16 Tid: Plats: 6-7 februari Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Mats Peterson (MP) Carina

Läs mer

PROTOKOLL /2018 FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 9 SEPTEMBER, IDROTTENS HUS, STOCKHOLM

PROTOKOLL /2018 FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 9 SEPTEMBER, IDROTTENS HUS, STOCKHOLM PROTOKOLL 6 2017/2018 FÖRT VID FÖRBUNDSSTYRELSENS STYRELSEMÖTE I SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET DEN 9 SEPTEMBER, IDROTTENS HUS, STOCKHOLM Dagordning Punkt För åtgärd efter mötet 1. Mötets öppnade

Läs mer

Protokoll förbundsstyrelsemöte Stockholm 25 april 2015

Protokoll förbundsstyrelsemöte Stockholm 25 april 2015 Protokoll förbundsstyrelsemöte Stockholm 25 april 2015 Närvarande: Johan Robertson, Conny Thunberg, Frida Bulukin Wilén och Martin Carlsson 1 Mötet öppnas Johan Robertsson förklarade mötet öppnat. 2 Val

Läs mer

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Förbundsstyrelsen har vid styrelsemötet den 2 april 2016 fastställt att detta dokument ska gälla som arbetsordning

Läs mer

SMKF Modern Femkamp 2011-03-02 Protokoll nr 2/2011 Styrelsemöte 2011-02-24

SMKF Modern Femkamp 2011-03-02 Protokoll nr 2/2011 Styrelsemöte 2011-02-24 SMKF Modern Femkamp 2011-03-02 Protokoll nr 2/2011 Styrelsemöte 2011-02-24 1 Plats: White & Case Advokat AB, Stockholm Närvarande: Ordförande - Kicki Molin (KM) - Peo Danielsson (PD) - Herman Håkansson

Läs mer

Protokoll ordinarie styrelsemöte #183 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 17 november 2012)

Protokoll ordinarie styrelsemöte #183 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 17 november 2012) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) 14 och 18.3, Mikaela Rydberg (MR) Eleonor Säfsten (ES) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson,

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Närvarande: Stig Pettersson (SP, ordf.), Anna Boldt (AB), Per Mattsson (PM), Andreas Feuk (AF), Camilla Forslund (CF), Malin Löf (ML), Peter Johansson (PJ), Said Morell (SM), Thomas Damberg (TD), Bengt

Läs mer

Tid fredag och lördag den 13-14/2 2009

Tid fredag och lördag den 13-14/2 2009 2009-02-20 1(5) PROTOKOLL UK 1/09 Sammanträdesdata Tid fredag och lördag den 13-14/2 2009 Plats Grand Hotel Falkenberg Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Ann-Christine Forswall Micke

Läs mer

Protokoll styrelsemöte #226 Svenska Klätterförbundet (16-17 september 2017, Idrottens Hus)

Protokoll styrelsemöte #226 Svenska Klätterförbundet (16-17 september 2017, Idrottens Hus) Närvarande Truls Neubeck(TN) ordförande Andreas Atthammar (AA) Cecilia Horak (CH) Frida Heilert (FH) Joel Nyberg (JN) Jenny Råghall (JR) Thomas Winnberg (TW) Karin Persson (KP), generalsekreterare Kl.16

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (7) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 7-2011 2011-10-08 (10.00-17.30) Hotell Best Western Carlia, Uddevalla Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9-10 januari 2016, Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9-10 januari 2016, Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9-10 januari 2016, Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, Anders Dahlén, Martin Carlsson och Conny Thunberg 1 19 Adjungerad: Peter Lundmark,

Läs mer