Svenska amerikansk fotbollförbundet. Motioner och propositioner. Förbundsmöte i Svenska amerikansk fotbollförbundet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svenska amerikansk fotbollförbundet. Motioner och propositioner. Förbundsmöte i Svenska amerikansk fotbollförbundet"

Transkript

1 Svenska amerikansk fotbollförbundet Motioner och propositioner Förbundsmöte i Svenska amerikansk fotbollförbundet

2 Proposition 1, utredning av hur rösträtten ska se ut på förbundsmötet. Bakgrund Inför förbundsmötet 2012 skickade STAFF in en motion om en förändring om rösträtten och till årets förbundsmöte har en motion inkommit från VSAFF i samma ärende. FS har även under året diskuterat frågeställningen som är mer komplex än vad den kan tyckas vid en första anblick. FS föreslår därför att förbundsmötet ger FS i uppdrag att tillsätta en utredning som får utreda frågan grundligt så att ett gediget beslutsunderlag kan tas fram innan eventuella förslag läggs fram vid kommande förbundsmöte Förbundsstyrelsen föreslår: att förbundsmötet ger FS i uppdrag att grundligt utreda rösträttens utformning på SAFFs förbundsmöten och att denna utredning ska vara klar till förbundsmötet 2014.

3 Proposition 2, införande av Representantskapsmöte som får beslutanderätt över Tävlingsbestämmelserna, stadgeändring Bakgrund Ett av de förslag som distriktsutredningen 2011 gav var att förändra hur Tävlingsbestämmelserna fastställs. På förbundsmötet beslutades att göra en ny distriktsutredning och den nya utredningen har inte i någon större utsträckning berört just detta förslag. FS anser dock att förslaget var bra då det bör stärka delaktigheten och ansvarstagandet för förbundets tävlingsbestämmelser varför FS nu lägger det som en proposition. För att få en smidig övergångsfas föreslår FS att processen genomförs enligt det nya sättet under 2013 men att själva fastställandet fortfarande ska ligga på FS. Det är för att undvika alltför stora förändringar mellan åren då det torde finnas ett utbildningsbehov bland föreningarna både vad gäller TB:s uppbyggnad men även vad gäller själva beslutsprocessen i sig. Förbundsstyrelsen föreslår: att det skapas ett representantskapsmöte där FS tillsammans med föreningarna fastställer TB för det nästkommande året. Alla föreningar som har haft lag som slutfört seriespel innevarande år har en röst vardera på representantskapsmöte. Vidare har ordinarie ledamöter av FS en röst vardera. Röstning via fullmakt är inte tillåtet, vidare krävs fysisk närvaro samt att den som företräder föreningen är medlem i föreningens styrelse. Förändringar av TB ska ha minst 2/3 majoritet för att gå igenom. Representantskapsmötet ska genomföras under perioden november-december och bara de förslag som skickats in till kansliet senast den 30 september kan behandlas av mötet. Denna förändring gäller from att regelnämnden till följd av ovanstående tas bort. att det under 2013 sker en övergångsperiod där representantskapsmötet genomförs i enlighet med ovanstående men att fastställandet av TB ligger på FS. Ny lydelse i stadgarna: 6:e kapitlet REPRESENTANTSKAPSMÖTET 36 Sammansättning, rösträtt Representantskapsmötet utgörs av de föreningar som har haft minst ett lag som fullföljt officiellt deltagande i tävling anordnad av förbundet innevarande år samt förbundsstyrelsens ordinarie ledamöter. Förening som har rätt att delta har en röst och förbundsstyrelsens ordinarie ledamöter har en röst var. Fullmakt är inte giltig och fysisk närvaro på mötet är ett krav för att kunna delta på mötet. Vidare måste föreningens ombud vara ledamot i föreningens styrelse. 37 Uppgifter Representantskapsmötet behandlar förslag till ändringar av tävlingsbestämmelserna som inkommit senast den 30 september. Mötet skall hållas under november eller december på datum som förbundsstyrelsen bestämmer. Plats och datum skall meddelas senast tre månader innan

4 mötet. Mötet leds av förbundsstyrelsens ordförande. Beslut om förändring av tävlingsbestämmelserna kräver 2/3 majoritet av de närvarande rösterna. FS tillser att tävlingsbestämmelserna senast den 31 december delges föreningarna inför kommande säsong. Nuvarande lydelse 6:e kapitlet REGELNÄMNDEN 36 Sammansättning Regelnämnden utgörs av ordföranden samt två övriga ledamöter. Medlem av förbundsstyrelsen, valberedningen eller förbundets revisorer får ej inneha post i regelnämnden. 37 Uppgifter Regelnämnden bevakar fortlöpande tävlingsbestämmelsernas funktionalitet. Regelnämnden tolkar bestämmelser som är oklara och behandlar förslag till ändringar. De ändringar som regelnämnden finner lämpliga lämnas till förbundsstyrelsen för beslut. Regelnämnden tillser att tävlingsbestämmelserna årsvis delges föreningarna. Motivering FS vill öka transparensen, delaktigheten och förståelsen för Tävlingsbestämmelserna och detta bör ske om föreningarna involveras i fastställandet av TB. Alla föreningar ges en röst vilket ger stor möjlighet till påverkan men också krav på ansvarstagande. FS ordinarie ledamöter har en röst vardera så att det blir ett gemensamt åtagande från alla parter. För att få en bra övergång och ett fungerande system som ger konsekventa regler över tiden föreslår FS att 2013 blir en övergångsperiod för representantskapsmötet genomförs men att det fortfarande är FS som skall fastställa TB läggs det beslutet över på representantskapet.

5 Proposition 3, distriktsutredningen Bakgrund Förbundsmötet 2012 återremitterade den distriktsutredning som genomförts under 2011 till FS för ytterligare utredning under Den utredningen redovisas nedan. Utredningen föreslår att distrikten skall vara kvar att det under 2014 ska arbetas med att ta fram Mål för amerikansk fotboll i Sverige efter 2015 (alltså inte bara för distrikten), samt att roll och ansvarsfördelningen mellan förbund, distrikt och föreningen tas fram och fastställs på förbundsmötet FS står bakom de förslagen. Dock finns det enligt FS en brist i utredningens slutsats och det gäller det faktum att föreningarna och representanter för NSAFF kommunicerat att de vill lägga ner distrikten. Så ser verkligheten ut och det måste hanteras så att föreningarna i NSAFF kan få den organisation som de anser vara bäst för deras vidkommande. Och vid en närmare granskning så står det klart att det är flera distrikt som har dåligt engagemang från sina medlemsföreningar. Därför bör samma fråga ställas till samtliga föreningar. Förbundsstyrelsen föreslår: att föreningarna i varje distrikt ska rösta huruvida de vill ha kvar distriktet de tillhör eller om de istället ska företrädas av en vald distriktsombudsman. Denna omröstning ska vara genomförd av FS senast den 1 juni att Förbundsmötet i enlighet med distriktsutredningens förslag ger FS i uppdrag leda arbetet med att ta fram mål för den amerikansk fotbollen i Sverige efter 2015 samt att dessa mål ska kopplas till en tydlig roll- och ansvarsfördelning mellan förbund, distrikt (el distriktsombudsman) och förening. Motivering I de distrikt där det finns en majoritet av medlemsföreningarma som inte vill ha ett distrikt ska naturligtvis inte tvingas till det. I de distrikt där föreningarna vill ha kvar sitt distrikt så kommer ett ja vid en omröstning att stärka distrikten och samtidigt ställa krav på engagemang från medlemsföreningarnas sida. Därför föreslår FS att en omröstning genomförs. Oavsett om föreningarna i ett distrikt ska organiseras som ett SDF eller representeras av en vald distriktsombudsman så är långsiktiga mål efter 2015 viktiga och centrala för amerikansk fotbolls utveckling i Sverige. En tydligare roll och ansvarsfördelning är också efterfrågad varför det arbetet måste genomföras.

6 Distriktsutredningen 2012 Inledning Förbundsmötet 2011 beslutade att ge FS i uppdrag att tillsätta en utredningsgrupp (vidare kallad UG) vars uppdrag var att utreda hur den amerikansk fotboll ska organisera sig med avseende på distriktsfunktionen. Denna utredning gjordes och presenterades inför förbundsmötet Förbundsmötet menade dock att utredningen var bristfällig på flera punkter och återremitterade då denna till FS för en ny utredning. Syfte Syftet med utredningen är att grundligt undersöka huruvida specialdistriktsförbunden (SDF) ska finnas kvar och hur de ska organisera sig. Frågeställningar Hur fungerar SDF idag? Vilka ansvar bör ett SDF ha? Sammansättning och arbetsgång UG har under 2012 haft en bred representation från olika SDF och utredningen skall vara klar till förbundsmötet FS utsåg Hans Gunnarsson (FS), Joakim Dahlin (VSAFF), Carina Johansson (MSAFF), Michael Gustafsson (STAFF) samt Per Haakon (SSAFF) som medlemmar i utredningen. NSAFF har i ett tidigt skede propagerat för att man inte vill ha kvar distrikten. Arbetet har bedrivits så att enkäter har skickats ut till samtliga föreningar och distrikt med frågor om hur de uppfattar dagens situation och hur man kan förändra situationen till det bättre eller om det fungerar bra som det är. Även intervjuer med distriktsordföranden har genomförts. Man har även utfrågat distriktsidrottsförbund (DF) samt SISU hur man ställer sig till enmans - distrikt. Insamlingen av information har skötts av Hans Gunnarsson. Sammanställningen från utskickade enkäter finns bifogat denna rapport. UG har under slutet av 2012 samt början av 2013 analyserat den information som anskaffats och kommit fram till en rekommendation som förbundsmötet får ta ställning till. Under utredningens gång har UG funnit det viktigt att ta hänsyn till stundande VM 2015 och den förväntade ökningen av utövare efter det, samt hur vi ska ta hand om dessa utövare i vår organisation. Slutsats Efter våra diskussioner har vi kommit fram till följande förslag: Distrikten är kvar och fortsatt bildar en viktig funktion inom amerikansk fotboll i Sverige 1. Vad avser distriktens funktion, föreslås att det under 2013 genomförs ett arbete i syfte att vid förbundsmötet 2014: a. Fastställa mål för amerikansk fotboll bortom VM 2015 b. Fastställa roll- och ansvarsföredelning mellan föreningar, distrikt och förbundet i syfte att nå de fastställda målen 2. I väntan på förbundsmötets beslut, fortsätter distriktens verksamhet som idag.

7 Proposition 4, Utträde ur EFAF Bakgrund IFAF har på sin kongress 2012 beslutat att inte längre ha fristående kontinentala förbund. IFAF erkänner därmed inte längre EFAF som dess kontinentala representant. Istället har det inrättats kontinentala kommittéer som har det uppdraget. Det pågår en process om att upplösa EFAF men den förhindras för närvarande av en minoritet av EFAFs medlemsländer som av olika skäl inte vill att EFAF ska upplösas. Inte sällan finns det ett samband mellan ett lands stöd till EFAF kvarvarande existens och att det landet har representation i EFAFs styrelse. SAFF har under lång tid drivit frågan att EFAF måste få en mer demokratiskt styrning, att stadgar ska följas, att de ekonomiska medlen måste användas på rätt sätt samt att fokus ska ligga på utveckling av amerikansk fotboll. Vi är nu dock vid vägs ände. Oavsett vad som händer med EFAF så finns det inga skäl för SAFF att fortsätta vara medlemmar i den organisationen. Enligt EFAFs stadgar krävs beslut om utträde på medlemsförbunds årsmöte för att ansökan om utträde ska anses vara giltig. Av detta skäl måste beslut tas av förbundsmötet. Förbundsstyrelsen föreslår: att Förbundsmötet beslutar om att SAFF ska begära utträde ur EFAF och att FS ges mandat att fatta beslut om när utträde ska ske.

8 Motion 1 Motionsställare: VSAFF Ang: Att förändra rösträtten (19 i stadgarna). Stadgeändring. Förbundsstyrelsen föreslår avslag på denna motion och föreslår istället att en utredning tillsätts (se proposition nummer 1). Motivering: FS anser att frågan om beräkningsgrunden för rösterna till förbundsmötet är en del i en större fråga. Den om demokratin kan stärkas eller förtydligas i förbundet. Att de bifalla denna motion utan att frågan i sin helhet behandlats och utretts vore enligt FS mening att gå händelserna i förväg. FS föreslår därför att motionen avslås samt att en utredning tillsätts i enlighet med proposition nummer 1.

9 1. Motion om stadgeändring för 19 Rösträtt VSAFF vill att röstlängdens upprättande ändras så att alla röster blir av lika värde. Idag har distrikten en röst per påbörjat tretal och föreningar i högsta serien en röst per påbörjat tvåtal. Detta medför att rösterna från Superserieföreningarna blir av högre värde. Ny lydelse nedan: 19 Rösträtt Vid förbundsmöte har distriktsorganen en röst för varje påbörjat tretal till förbundet anslutna föreningar inom distriktet, vilka senast den 30 juni har fullgjort sina stadgeenliga skyldigheter. Föreningar som under innevarande verksamhetsår spelar i högsta serien har som grupp 1 röst för varje påbörjat tretal av föreningar som spelar i högsta serien innevarande verksamhetsår, vilka senast den 30 juni har fullgjort sina stadgeenliga skyldigheter. Det åligger förbundsstyrelsen att upprätta röstlängd för förbundsmötet att gälla tiden 1 januari- 31 december. 2. Motion om stadgeändring för 19 Rösträtt VSAFF vill att röstlängdens upprättande ändras så att alla röster blir av lika värde. Idag har distrikten en röst per påbörjat tretal och föreningar i högsta serien en röst per påbörjat tvåtal. Detta medför att rösterna från Superserieföreningarna blir av högre värde. Ny lydelse nedan: 19 Rösträtt Vid förbundsmöte har distriktsorganen en röst för varje påbörjat tvåtal till förbundet anslutna föreningar inom distriktet, vilka senast den 30 juni har fullgjort sina stadgeenliga skyldigheter. Föreningar som under innevarande verksamhetsår spelar i högsta serien har som grupp 1 röst för varje påbörjat tvåtal av föreningar som spelar i högsta serien innevarande verksamhetsår, vilka senast den 30 juni har fullgjort sina stadgeenliga skyldigheter. Det åligger förbundsstyrelsen att upprätta röstlängd för förbundsmötet att gälla tiden 1 januari- 31 december.

10 Rapport bolagsutredningen Den bolagiseringsutredning som förbundsmötet 2012 gav FS i uppdrag att genomföra är inte klar. Arbetet är långt ifrån slutfört varför ingen utredning eller förslag redovisas till förbundsmötet. FS kommer att med kraft tillse att utredningen genomförs under första halvåret Utredningen ska ske i nära samarbete med föreningarna i Superserien.

Motioner & propositioner

Motioner & propositioner Motioner & propositioner Förbundsmöte i Svenska Amerikansk Fotbollförbund 12-03-25 Proposition 1, utredning av distrikten. Stadgeändring (i vissa delar) Bakgrund Det ordinarie Förbundsmötet 2011 beslutade

Läs mer

Svenska Amerikansk Fotbollförbundet. Propositioner & motioner 2017

Svenska Amerikansk Fotbollförbundet. Propositioner & motioner 2017 Svenska Amerikansk Fotbollförbundet Propositioner & motioner 2017 Proposition 1 Utredning angående ändring av förfarande för att fastställa tävlingsbestämmelser Förbundsmötet [2014] fattade beslut om att

Läs mer

Svenska Amerikansk Fotbollförbundet. Propositioner & motioner 2018

Svenska Amerikansk Fotbollförbundet. Propositioner & motioner 2018 Svenska Amerikansk Fotbollförbundet Propositioner & motioner 2018 Propositioner och motioner till årsmötet för Svenska Amerikansk Fotbollförbundet 2018 Proposition 1 Redaktionell ändring av paragraf 12

Läs mer

Förbundet omfattar de föreningar som är medlemmar i SAFF, och som har hemvist inom distriktets geografiska område.

Förbundet omfattar de föreningar som är medlemmar i SAFF, och som har hemvist inom distriktets geografiska område. Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Södra Svenska Amerikansk FotbollsFörbund. nedan benämnt förbundet, skall, enligt dessa stadgar och Svenska Amerikansk Fotbollförbundets (SAFF) stadgar, såsom SAFFs

Läs mer

Stadgeändring avseende valbarhet enligt A 10 en uppmjukning av valbarhet för SDF

Stadgeändring avseende valbarhet enligt A 10 en uppmjukning av valbarhet för SDF Styrelsens förslag nr 1 Stadgeändring avseende valbarhet enligt A 10 en uppmjukning av valbarhet för SDF Efter en översyn av Hälsinglands motion från 2013 samt remissförfarande till samtliga SDF föreslår

Läs mer

ÄNDRING AV STADGAR. PROPOSITION Kongressen 2010

ÄNDRING AV STADGAR. PROPOSITION Kongressen 2010 ÄNDRING AV STADGAR Huvuddelen av dessa ändringar av stadgar är en konsekvensändring i och med att vi på kongressen 2009 ändrade tidsram för när vi ska hålla kongressen. Dessutom är det en ändring vad gäller

Läs mer

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte )

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte ) RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte 2015-05-10) 1 Namn Distriktets namn är organisationens namn följt av det namn som förbundsstyrelsen

Läs mer

Ung Teaterscens stadgar

Ung Teaterscens stadgar Ung Teaterscens stadgar Kapitel 1 - Grundläggande bestämmelser 1 Namn, säte och förbund Ung Teaterscen är ett fristående ungdomsförbund som verkar inom amatörteaterrörelsen. Ung Teaterscen har sitt säte

Läs mer

PROPOSITIONER HÄFTE 2 1

PROPOSITIONER HÄFTE 2 1 PROPOSITIONER HÄFTE 2 1 INNEHÅLL PROPOSITION 2009:4 ANGÅENDE SPRÅKLIG REVIDERING AV STADGARNA 3 PROPOSITION 2009:5 ANGÅENDE INNEHÅLLSMÄSSIG REVIDERING AV STADGARNA 4 BILAGA 1, NUVARANDE FÖRBUNDSSTADGAR,

Läs mer

Östsvenska Volleybollförbundet. Östsvenska Volleybollförbundet Stadgar. Version 2,0

Östsvenska Volleybollförbundet. Östsvenska Volleybollförbundet Stadgar. Version 2,0 Östsvenska Volleybollförbundet Östsvenska Volleybollförbundet Stadgar Version 2,0 Revisionshistorik Datum Version Beskrivning Uppdaterad av 2008-02-18 0,9 Dokument skapat baserat på Upplands Volleybollförbunds

Läs mer

SÖDRA GÖTALANDS TYNGDLYFTNINGSFORBUND

SÖDRA GÖTALANDS TYNGDLYFTNINGSFORBUND Stadgar för SÖDRA GÖTALANDS TYNGDLYFTNINGSFORBUND Antagna vid årsmötet 2011-03-19 Revisionshistoria 1998-02-07 Första utgåvan antagna vid årsmötet 1998-02-07. 2011-03-19 Uppdaterad enligt beslut på årsmöte

Läs mer

Stadgar för förbundet Ung Media Sverige

Stadgar för förbundet Ung Media Sverige Stadgar för förbundet Ung Media Sverige Antagna vid årsmötet 2012-10-21 Definition 1 Syfte mom 1 Förbundets syfte är att genom demokratisk organisering skapa förutsättningar för unga att producera och

Läs mer

Stadgar för Södermanlands Innebandyförbund

Stadgar för Södermanlands Innebandyförbund 1 Stadgar för Södermanlands Innebandyförbund 1. KAP. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift Södermanlands Innebandyförbund (SÖIBF) skall, enligt dessa stadgar och Svenska Innebandyförbundets (SIBF) stadgar, såsom

Läs mer

Stadgar. Stadgar för förbundet sid 2-5. Normalstadgar för distrikt sid 6-8. Normalstadgar för föreningar sid 9-11. Antagna av kongressen 2015

Stadgar. Stadgar för förbundet sid 2-5. Normalstadgar för distrikt sid 6-8. Normalstadgar för föreningar sid 9-11. Antagna av kongressen 2015 Stadgar Antagna av kongressen 2015 Stadgar för förbundet sid 2-5 Normalstadgar för distrikt sid 6-8 Normalstadgar för föreningar sid 9-11 1 FÖRBUND 1 Ändamål HBT Socialdemokrater (HBT-S) Sverige är ett

Läs mer

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA - STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA BAKGRUND Svenska Karateförbund Västra (SKV) bildades som Specialdistriktsförbund (SDF) 2010-XX-XX mot bakgrund av att Svenska Karateförbundet vid Riksidrottsmötet

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET

STADGAR FÖR SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET STADGAR FÖR SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET Antagna vid förbundsmötet 2017-04-22 Innehåll 1. 1:akapitlet ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 4 1. 1 Ändamål... 4 2. 2 Sammansättning... 4 3. 3 Tillhörighet... 4

Läs mer

STADGAR FÖR HALLANDS FRIIDROTTSFÖRBUND

STADGAR FÖR HALLANDS FRIIDROTTSFÖRBUND STADGAR FÖR HALLANDS FRIIDROTTSFÖRBUND FASTSTÄLLDA VID ÅRSMÖTE 2006-02-28 Reviderade 2010 01 01 STADGAR FÖR HALLANDS FRIIDROTTSFÖRBUND FASTSTÄLLDA VID ÅRSMÖTE 2006-02-28 Kap 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Sid

Läs mer

STADGAR STOCKHOLMS KONSTÅKNINGSFÖRBUND

STADGAR STOCKHOLMS KONSTÅKNINGSFÖRBUND STADGAR FÖR STOCKHOLMS KONSTÅKNINGSFÖRBUND Specialidrottsdistriktsförbund Konståkning Stockholms region KAPITEL 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 - UPPGIFT Stockholms Konståkningsförbund skall, enligt dessa stadgar

Läs mer

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen.

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen. JUS Stadga 1 Syfte JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. 2 Organisation (JUS) Ungdomsförbundets juridiska namn är Judiska Ungdomsförbundet i Sverige JUS har sitt säte på den ort

Läs mer

STADGAR FÖR MELLANSVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDET

STADGAR FÖR MELLANSVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDET Revision 1, 2005-06-15 Revision 2, 2008-06-11 Revision 3, 2010-06-17 Revision 4, 2012-06-17 STADGAR FÖR MELLANSVENSKA HANDBOLLFÖRBUNDET Innehållsförteckning KAPITEL 1... 3 Allmänna bestämmelser... 3 1

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET

STADGAR FÖR SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET STADGAR FÖR SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET Antagna vid förbundsmötet 2018-03-24 Innehåll 1. 1:a kapitlet ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 4 1. 1 Ändamål... 4 2. 2 Sammansättning... 4 3. 3 Tillhörighet...

Läs mer

3 FÖRBUNDETS MEDLEMSKAP I SAMMANSLUTNINGAR OCH VÄNFÖRENINGSAVTAL

3 FÖRBUNDETS MEDLEMSKAP I SAMMANSLUTNINGAR OCH VÄNFÖRENINGSAVTAL STADGAR FÖR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET Reviderade vid riksmöte 2017-04-22 1 NAMN Förbundets namn är Autism- och Aspergerförbundet. Förbundet är en ideell förening. 2 ÄNDAMÅL Autism- och Aspergerförbundet

Läs mer

Skånes Bowlingförbund omfattar de föreningar som är medlemmar i Svenska Bowlingförbundet och som har hemvist inom distriktets geografiska område.

Skånes Bowlingförbund omfattar de föreningar som är medlemmar i Svenska Bowlingförbundet och som har hemvist inom distriktets geografiska område. KAP 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift Skånes Bowlingförbund (SDF) skall, enligt dessa stadgar och Svenska Bowlingförbundets stadgar, såsom Svenska Bowlingförbundets (SvBF) regionala organ arbeta i enlighet

Läs mer

Stadgar. 1 kap Allmänna bestämmelser

Stadgar. 1 kap Allmänna bestämmelser Stadgar för Östra Götalands Konståkningsförbund (ÖGKF) Antagna vid årsmöte 2001-05-13 i Jönköping. Ändrade vid årsmöte 2005-05-08 i Jönköping (styrelsens storlek). Ändrade vid årsmöte 2013-05-05 i Jönköping

Läs mer

STADGAR. för GÖTEBORGS JUDOFÖRBUND

STADGAR. för GÖTEBORGS JUDOFÖRBUND STADGAR för GÖTEBORGS JUDOFÖRBUND Fastställda av årsmötet den 7 september 1993 Godkända av Svenska Judoförbundet 1993 Reviderade av GJF 2006 I dessa stadgar har följande förkortningar använts: RF Riksidrottsförbundet

Läs mer

STADGAR. Fastställda av förbundsmötet 9 april Västerbottens Handikappidrottsförbund

STADGAR. Fastställda av förbundsmötet 9 april Västerbottens Handikappidrottsförbund STADGAR Fastställda av förbundsmötet 9 april 2008 Västerbottens Handikappidrottsförbund INNEHÅLLSFÖRTECKNING STADGAR FÖR VÄSTERBOTTENS HANDIKAPPIDROTTSFÖRBUND 1 KAP. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 3 1 Uppgift/Ändamål

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Balans

Stadgar för Riksförbundet Balans Stadgar för Riksförbundet Balans Föreningen Balans bildades år 1997. Ombildad till Riksförbundet Balans den 27 augusti 2012 med säte i Stockholm. Organisationsnummer: 802407-9074 Stadgarna antagna vid

Läs mer

Stadgar för Gotlands Bowlingförbund Org.nr:

Stadgar för Gotlands Bowlingförbund Org.nr: Stadgar för Gotlands Bowlingförbund Org.nr: 834000-7874 Ändringen av stadgarna är beslutade på årsmötet 2015-05-28 KAP 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift Gotlands Bowlingförbund skall, enligt dessa stadgar

Läs mer

Södermanlands Pistolskyttekrets KRETSHANDBOK Dokument Skriven: Senast uppdaterad: Sid:1

Södermanlands Pistolskyttekrets KRETSHANDBOK Dokument Skriven: Senast uppdaterad: Sid:1 Skriven: 2003-04-12 Senast uppdaterad: 2010-04-06 Sid:1 STADGAR för SÖDERMANLANDS pistolskyttekrets, antagna vid årsmötet den 12 april 2003 och godkända av Svenska Pistolskytteförbundets styrelse den 20

Läs mer

STADGAR FÖR SMÅLAND BLEKINGE BOWLINGFÖRBUND

STADGAR FÖR SMÅLAND BLEKINGE BOWLINGFÖRBUND STADGAR FÖR SMÅLAND BLEKINGE BOWLINGFÖRBUND Kap 1 Allmänna Bestämmelser 1 Uppgift Småland Blekinge Bowlingförbund (SDF) skall, enligt dessa stadgar och Svenska Bowlingförbundets stadgar, såsom Svenska

Läs mer

Representantskapsmötet är avdelningens högsta beslutande organ. Representantskapsmöte ska hållas en gång per år.

Representantskapsmötet är avdelningens högsta beslutande organ. Representantskapsmöte ska hållas en gång per år. Sida 1 av 8 Stadgar för avdelning 282 Västra Götalandsregionen Programförklaring avdelning 282 Västra Götalandsregionen är en lokal förening för tjänstemän anställda inom Västra Götalandsregionen samt

Läs mer

Stadgar för Södra Roddistriktsförbundet (RDF) baserade på Normalstadgar för specialdistriktsidrottsförbund (SDF)

Stadgar för Södra Roddistriktsförbundet (RDF) baserade på Normalstadgar för specialdistriktsidrottsförbund (SDF) Stadgar för Södra Roddistriktsförbundet (RDF) baserade på Normalstadgar för specialdistriktsidrottsförbund (SDF) 2 Innehåll STADGAR FÖR SPECIALIDROTTSDISTRIKTSFÖRBUNDET... 3 1 Kap Allmänna bestämmelser...

Läs mer

Stadgar. för Unga Rörelsehindrade Stockholm

Stadgar. för Unga Rörelsehindrade Stockholm Stadgar för Unga Rörelsehindrade Stockholm Fastställd på årsmöte 12 april 2014 1 Uppstart av region mom 1: Förbundsstyrelsen (FS) godkänner bildandet av en ny region. En ansökan skicks till FS. Den ska

Läs mer

ÖSTRA SVEALANDS KONSTÅKNINGSFÖRBUND

ÖSTRA SVEALANDS KONSTÅKNINGSFÖRBUND Stadgar för ÖSTRA SVEALANDS KONSTÅKNINGSFÖRBUND Antagna av årsmötet 2016 Hemsida: www.svenskkonstakning.se/distrikten/ostrasvealandskonstakningsforbund Kontakt: ostrasvealand@hotmail.com 1 Kap Allmänna

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BOWLINGFÖRBUND

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BOWLINGFÖRBUND KAP 1: ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift Västergötlands Bowlingförbund (SDF) skall, enligt dessa stadgar och Svenska Bowlingförbundets stadgar, såsom Svenska Bowlingförbundets (SvBF) regionala organ arbeta

Läs mer

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Dessa normalstadgar är den ram utifrån vilken SCUF:s medlemsföreningar ska utforma sina stadgar. Stadgarna går att ändra så länge medlemsföreningen

Läs mer

STADGAR FÖR DALA-GÄVLEBORGS HANDBOLLFÖRBUND

STADGAR FÖR DALA-GÄVLEBORGS HANDBOLLFÖRBUND STADGAR FÖR DALA-GÄVLEBORGS HANDBOLLFÖRBUND KAPITEL 1 Allmänna bestämmelser Innehåll Uppgift 1 Sammansättning 2 Verksamhetsområde 3 Stadgar 4 Beslutande organ 5 Verksamhets- och räkenskapsår 6 Sammansättning

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet

Stadgar för Riksförbundet 1 (9) Stadgar för Riksförbundet 1. Namn, ändamål, organisation... 1 2. Medlemskap... 2 3 Kongress... 2 4. Extra kongress... 5 5. Förbundsmöte... 5 6. Förbundsstyrelse... 6 7. Valberedning... 7 8. Räkenskaper

Läs mer

STADGAR. för SMÅLAND - BLEKINGE HANDBOLLFÖRBUND

STADGAR. för SMÅLAND - BLEKINGE HANDBOLLFÖRBUND STADGAR för SMÅLAND - BLEKINGE HANDBOLLFÖRBUND Antaget av Småland-Blekinge Handbollförbunds årsmöte 2009-06-15 KAPITEL 1 Allmänna bestämmelser Uppgift 1 Sammansättning 2 Verksamhetsområde 3 Stadgar 4 Beslutande

Läs mer

STADGAR. Smålands Innebandyförbund. Antagna första gången på årsmötet Senast reviderad

STADGAR. Smålands Innebandyförbund. Antagna första gången på årsmötet Senast reviderad STADGAR Antagna första gången på årsmötet 1986-06-18 Senast reviderad 2018-09-26 Box 485, 551 16 Jönköping Telefon: 036-34 54 00. Telefax: 036-34 54 60 E-post: smaland@innebandy.se Hemsida: www.smibf.se

Läs mer

STADGAR FÖR STOCKHOLMS HANDBOLLFÖRBUND. Antagna årsmötet

STADGAR FÖR STOCKHOLMS HANDBOLLFÖRBUND. Antagna årsmötet STADGAR FÖR STOCKHOLMS HANDBOLLFÖRBUND Antagna årsmötet 2014-01-29 KAPITEL 1 Allmänna bestämmelser Innehåll Uppgift 1 Sammansättning 2 Verksamhetsområde 3 Stadgar 4 Beslutande organ 5 Verksamhets- och

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

För. SRF Jönköpings län

För. SRF Jönköpings län STADGAR För SRF Jönköpings län Antagna vid SRF:s kongress 2014 Reviderade vid SRF Jönköpings läns representantskap 16 april 2016 Inledning Synskadades Riksförbund är en organisation som präglas av öppenhet

Läs mer

STADGAR FÖR STOCKHOLMS BOWLINGFÖRBUND

STADGAR FÖR STOCKHOLMS BOWLINGFÖRBUND 1 STADGAR FÖR STOCKHOLMS BOWLINGFÖRBUND KAP 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift Stockholms Bowlingförbund (StBf) skall, enligt dessa stadgar och Svenska Bowlingförbundets stadgar, såsom Svenska Bowlingsförbundets

Läs mer

Stadgar. SISU Idrottsutbildarna Stockholm Antagna 2014-04-01

Stadgar. SISU Idrottsutbildarna Stockholm Antagna 2014-04-01 Stadgar SISU Idrottsutbildarna Stockholm Antagna 2014-04-01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 kap: Allmänna bestämmelser... 1 Uppgift... 1 2 Sammansättning... 1 3 Verksamhetsområde... 1 4 Stadgar... 1 5 Beslutande

Läs mer

Stadgar Sveriges Elevråd

Stadgar Sveriges Elevråd Sida 1 av 8 Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 7 november 2015 1 Syfte mom. 1 Organisationens syfte är att stödja och hjälpa elevråd och elevkårer på övre grundskolan. 2 Organisation mom. 1 Organisationens

Läs mer

Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013

Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013 Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013 1 Syfte mom 1 Organisationens syfte är att stödja och hjälpa elevråd på grundskolan. 2 Organisation mom 1 Organisationens juridiska namn är

Läs mer

Stadgar för Svenska Othelloförbundet SOF Antagna Ändrade

Stadgar för Svenska Othelloförbundet SOF Antagna Ändrade Stadgar för Svenska Othelloförbundet SOF Antagna 2003-04-24 Ändrade 2004-09-18 2011-09-10 1 Namn, säte och ändamål 2 Medlemskap 3 Organ 4 Styrelse, arbetsutskott och sessioner 5 Valprocedur 6 Särskilda

Läs mer

1 Namn Mom. 1: Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund

1 Namn Mom. 1: Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund Stadga för Öppna Moderater - Moderaternas hbt-förbund Antagna vid förbundsstämman 2014-04-26 1 Namn Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund 2 Ändamål Mom.1: Öppna Moderater

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA FÄKTFÖRBUNDET DISTRIKT SYD (SYDSVENSKA FÄKTFÖRBUNDET)

STADGAR FÖR SVENSKA FÄKTFÖRBUNDET DISTRIKT SYD (SYDSVENSKA FÄKTFÖRBUNDET) STADGAR FÖR SVENSKA FÄKTFÖRBUNDET DISTRIKT SYD (SYDSVENSKA FÄKTFÖRBUNDET) Fastställda vid konstituerande årsmöte med Sydsvenska Fäktförbundet i Karlskrona den 7 december 1997. Ändrade den 1 mars 2008 och

Läs mer

Stadgar för Stockholms Simförbund

Stadgar för Stockholms Simförbund 1 Uppgift Stockholms Simförbund ska, enligt dessa stadgar och Svenska Simförbundets stadgar, såsom Svenska Simförbundets regionala förbund arbeta i enlighet med detta förbunds ändamål. 2 Sammansättning

Läs mer

Stadgar för Skånes Basketbollförbund

Stadgar för Skånes Basketbollförbund Stadgar för Skånes Basketbollförbund Dessa stadgar fastställdes vid årsmötet 2011 Kap 1 Allmänna bestämmelser 2 1 Uppgift 2 2 Sammansättning 2 3 Verksamhetsområde 2 4 Stadgar 2 5 Beslutande organ 2 6 Verksamhets-

Läs mer

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter Stadgar för Sveriges Fotterapeuter 1 Förbundets namn Förbundets namn är Sveriges Fotterapeuter. Organisationsnummer 802407-9090 Kansliet har sitt säte i Stockholm. Förbundets ändamål Förbundet är en riksomfattande

Läs mer

Stadgar för Västergötlands Danssportförbund. Stadgar. Antagna av Årsmötet 21 mars1999 Senast reviderade Sida 1 av 9

Stadgar för Västergötlands Danssportförbund. Stadgar. Antagna av Årsmötet 21 mars1999 Senast reviderade Sida 1 av 9 Stadgar Antagna av Årsmötet 21 mars1999 Senast reviderade 2015 Sida 1 av 9 1 Kap Allmänna bestämmelser 1 Uppgift/Ändamål Västergötlands Danssportförbund (VDSF) skall, enligt dessa stadgar och Svenska Danssportförbundets

Läs mer

1 Namn och verksamhetsområde Jämtland-Härjedalens Skyttesportförbund omfattar samma gränser som Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund.

1 Namn och verksamhetsområde Jämtland-Härjedalens Skyttesportförbund omfattar samma gränser som Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund. Stadgar för Jämtland-Härjedalens Skyttesportförbund Fastställda vid ordinarie SDF-möte den 24 april 2010. Förklaringar: Svenska Skyttesportförbundet (SvSF) Specialdistriktsförbund (SDF) = Jämtland-Härjedalens

Läs mer

Stadgar för Agronomförbundet

Stadgar för Agronomförbundet 1. Ändamål [STADGAR FÖR AGRONOMFÖRBUNDET] Antagna den 9 mars 2013 Stadgar för Agronomförbundet Medlemskap i Agronomförbundet tillkommer den som besitter agronomexamen eller som bedriver studier för att

Läs mer

Fastställda vid ordinarie SDF-möte 2017-mm-dd. Ersätter revisionen av gällande stadgar fastställda den 1 mars 2010.

Fastställda vid ordinarie SDF-möte 2017-mm-dd. Ersätter revisionen av gällande stadgar fastställda den 1 mars 2010. 1 (7) Stadgar för Västerbottens Skyttesportförbund Fastställda vid ordinarie SDF-möte 2017-mm-dd. Ersätter revisionen 2013-03-23 av gällande stadgar fastställda den 1 mars 2010. OBS. Detta är ett förslag

Läs mer

Stadgar för. Skolidrottsförbund

Stadgar för. Skolidrottsförbund Normalstadgar för Specialdistriktsförbund (SDF) Stadgar för Skolidrottsförbund ALLMÄNA BESTÄMMELSER 01 Specialdistriktsförbund (SDF) Inom varje distrikt skall finnas SDF som är organ för förbundets regionala

Läs mer

Östergötlands Skyttesportförbund (ÖSF) omfattar samma gränser som Östergötlands Idrottsförbund.

Östergötlands Skyttesportförbund (ÖSF) omfattar samma gränser som Östergötlands Idrottsförbund. Stadgar för Östergötlands Skyttesportförbund Fastställda vid ordinarie SDF-möte den 8 mars 2017. Förklaringar: Riksidrottsförbundet (RF) Svenska Skyttesportförbundet (SvSF) Förbundsmöte (FM) Förbundsstyrelse

Läs mer

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Plats: World Trade Center, Stockholm Tid: Lördagen 22 Mars 2014 kl 9.08-11.05 1 Mötets öppnande Förbunds ordförande Daniel Norrgård hälsade alla varmt

Läs mer

STADGAR STOCKHOLMS SCHACKFÖRBUND. Giltiga från 2013-06-17

STADGAR STOCKHOLMS SCHACKFÖRBUND. Giltiga från 2013-06-17 STADGAR STOCKHOLMS SCHACKFÖRBUND Giltiga från 2013-06-17 1 Förbundets namn och geografiska omfattning Förbundets namn är Stockholms Schackförbund, i fortsättningen benämnt Förbundet, bildat den 28 januari

Läs mer

Stadgar för IFK Malmö FK. Fastställda av ombildningsmöte den 9 juni 1987, reviderade onsdagen den 17 januari 1996, efter extra årsmöte.

Stadgar för IFK Malmö FK. Fastställda av ombildningsmöte den 9 juni 1987, reviderade onsdagen den 17 januari 1996, efter extra årsmöte. Stadgar för IFK Malmö FK Fastställda av ombildningsmöte den 9 juni 1987, reviderade onsdagen den 17 januari 1996, efter extra årsmöte. Stadgar för IFK Malmö Fotbollklubb Stiftad den 23 april 1899, ombildning

Läs mer

Svenska Skolidrottsförbundets stadgar Reviderade vid förbundsmötet 2014

Svenska Skolidrottsförbundets stadgar Reviderade vid förbundsmötet 2014 Svenska Skolidrottsförbundets stadgar Reviderade vid förbundsmötet 2014 Kapitel 1 Grundläggande bestämmelser 1 Namn, verksamhetsområde samt styrelsens hemort Förbundets namn är Svenska Skolidrottsförbundet

Läs mer

Stadgar för SULF:s doktorandförening

Stadgar för SULF:s doktorandförening Stadgar för SULF:s doktorandförening Innehåll Stadgar för SULF:s doktorandförening... 1 Innehåll... 1 Stadgar för SULF:s doktorandförening... 2 Allmänna bestämmelser... 2 1 Ändamål... 2 2 Organisation...

Läs mer

SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN

SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN Stockholm 26 februari 2017 Bästa föreningsledare, Bifogat finner ni kallelse till Svenska Taekwondounionens årsmöte den 1 april 2017 på Lidingö, Stockholm. STU:s årsmöte kommer alltså att äga rum en dag

Läs mer

STADGAR. för GYMNASTIKFÖRBUNDET NORR

STADGAR. för GYMNASTIKFÖRBUNDET NORR STADGAR för GYMNASTIKFÖRBUNDET NORR med stadgeändringar antagna av årsmötet mars 2017 Innehållsförteckning FÖRKORTNINGAR 3 STADGAR FÖR GYMNASTIKFÖRBUNDET NORR 4 1 KAP. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 4 1 Uppgift

Läs mer

Sverok Stockholms stadga

Sverok Stockholms stadga Sverok Stockholms stadga Antagna 910817. Ändrade 930913, 940227, 950326 och 961020. Nyantagna 970316. Ändrade 980315, 990328, 010721, 020520, 030330, 040328, 050402, 060409 och 090516. Existensgrund Namn

Läs mer

Sv. 5m-förbundet STADGAR

Sv. 5m-förbundet STADGAR Sv. 5m-förbundet STADGAR KAP. 1 ORGANISATION 1 Organisationstillhörighet Svenska 5 meters förbundet företräder Int 5 m klassen i Sverige vilken antagits av Svenska Seglarförbundet. 2 Ändamål Svenska 5

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA FÖRBUNDET

STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA FÖRBUNDET STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA FÖRBUNDET Ratificerade vid årsmötet 2017, att gälla från årsmötet 2017 ANTAGNA VID ÅRSMÖTE 2013, ATT GÄLLA FRÅN ÅRSMÖTET 2013 Innehållsförteckning STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA

Läs mer

Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska Kommittés Förbundsmöte 9-10 maj 2015, Scandic Triangeln Malmö

Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska Kommittés Förbundsmöte 9-10 maj 2015, Scandic Triangeln Malmö 7. FÖRBUNDSSTYRELSENS FÖRSLAG 10.1 Behandling av förbundsstyrelsens förslag till Strategi2020, verksamhetsoch ekonomisk plan. (se punkt 5 i FM-dokumentationen) 10.2 Fastställande av föreningarnas medlemsavgift

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET

STADGAR FÖR SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET STADGAR FÖR SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET Antagna vid förbundsmötet 2016-03-12 Innehåll 1. 1:a kapitlet ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 4 1. 1 Ändamål... 4 2. 2 Sammansättning... 4 3. 3 Tillhörighet...

Läs mer

Stadgar för SVENSKA TANDSKÖTERSKEFÖRBUNDET Stadgarna är antagna vid förbundets representantskap den 21 mars 2015

Stadgar för SVENSKA TANDSKÖTERSKEFÖRBUNDET Stadgarna är antagna vid förbundets representantskap den 21 mars 2015 Stadgar för SVENSKA TANDSKÖTERSKEFÖRBUNDET Stadgarna är antagna vid förbundets representantskap den 21 mars 2015 STADGAR för SVENSKA TANDSKÖTERSKEFÖRBUNDET (STF) 1 Förbundets ändamål Svenska Tandsköterskeförbundet

Läs mer

Svenska Pistolskytteförbundet Normalstadgar för Pistolskyttekrets Fastställda av förbundsmötet den 13 juni 2010 Stadgar

Svenska Pistolskytteförbundet Normalstadgar för Pistolskyttekrets Fastställda av förbundsmötet den 13 juni 2010 Stadgar Svenska Pistolskytteförbundet Normalstadgar för Pistolskyttekrets Fastställda av förbundsmötet den 13 juni 2010 Stadgar för Värmlands. pistolskyttekrets, nedan kallad kretsen, antagna vid årsmötet den

Läs mer

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Bakgrund Äpplegårdens Boule Center 2017 Föreningen skapas ur medlemmar från Bouleföreningen Lillens Vänner och Staffanstorps Bouleklubb FF. Innehåll

Läs mer

Stadgar för SISU Västerbotten

Stadgar för SISU Västerbotten Stadgar för SISU Västerbotten Antagna vid distriktsstämman 2009-03-26 Stadgar för SISU Västerbotten 1 Kap Allmänna bestämmelser 1 Ändamål/Uppgift Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Västerbotten (SISU

Läs mer

Normalstadgar för Simdistriktsförbund (SDF)

Normalstadgar för Simdistriktsförbund (SDF) Bilaga till SSF:s stadgar, avsnitt A, kapitel 1 Normalstadgar för Simdistriktsförbund (SDF) 1 Kap Allmänna bestämmelser 1 Simdistriktsförbundet (SDF).. är en del av Svenska Simförbundets (SSF) regionala

Läs mer

Definition och ändamål

Definition och ändamål Stadgar 2014-07-17 Europeiska ungdomsparlamentet (EUP) Stadgar för Europeiska ungdomsparlamentet (EUP) Definition och ändamål 1 Syfte Mom 1 Föreningens syfte är att bidra till ett Europa där ungdomar intresserar

Läs mer

STADGAR. Förbundet. Vi Unga

STADGAR. Förbundet. Vi Unga STADGAR Förbundet Vi Unga Vad Är en stadga? Varje förening ska ha stadgar. I stadgarna skall stå vad en förening ska göra, hur den skall arbeta och vilka som kan bli medlemmar. Det skall vara helt klart

Läs mer

Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15

Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15 Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15 1 Namn och syfte Förbundets namn är Studieförbunden i samverkan 1, i dagligt tal Studieförbunden (The Swedish Adult Education Association)

Läs mer

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Innehåll sid 1 Namn 2 2 Ändamål 2 3 Medlemskap 2 4 Möten 2 Tid för årsmötekallelse motioner 2 Extra årsmöte 3 Antal möten 3

Läs mer

Stadgar för Värmlands skidförbund.

Stadgar för Värmlands skidförbund. Stadgar för Värmlands skidförbund. Rev.090901 Rev.2013-10-02 (Kap.2 4 sista stycket utgår) Rev. 2015-10-15 (Kap.2 4 Rösträtt) 1 Kap Allmänna bestämmelser 1 Uppgift/Ändamål Värmlands skidförbund (VSF) skall,

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET

STADGAR FÖR SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET STADGAR FÖR SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET Antagna vid förbundsmötet 2014-04-06 1:a Kapitlet ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Svenska Amerikansk Fotbollförbundet (SAFF) - i dessa stadgar benämnt Förbundet

Läs mer

Stadgar för Unga Forskare Stockholm

Stadgar för Unga Forskare Stockholm Sida 1 av 5 Stadgar för Unga Forskare Stockholm Reviderad: 2015 02 21 1 Grundstadgar 1.1 Definitioner Medlemsförening = Förening som har sitt säte i Stockholms län samt har antagits av UFS årsmöte och/eller

Läs mer

Stadgar för. Södermanlands Parasportförbund

Stadgar för. Södermanlands Parasportförbund Stadgar för Södermanlands Parasportförbund Stadgarna är baserade på normalstadga för SDF, fastställda vid årsmöte 2018, jämte tidigare justering 2007, 2009, 2011, 2013, 2014 och extra förbundsmötet 2015.

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND Godkänd av Svenska Badmintonförbundet _15_/ 8_ 1996. KAP. 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 UPPGIFTER Västergötlands Badmintonförbund (SDF) skall, enligt dessa stadgar

Läs mer

Protokoll konstituerande årsmöte

Protokoll konstituerande årsmöte Protokoll konstituerande årsmöte (Föreningens namn) (Ort) (Datum) 1 Mötets öppnande Årsmötesordförande förklarade mötet öppnat 2 Val av mötesfunktionärer Styrelsen föreslog att välja till årsmötesordförande

Läs mer

STADGAR FÖR LINJEFÖRENINGEN BEWARE

STADGAR FÖR LINJEFÖRENINGEN BEWARE KAPITEL 1 Firma, säte och ändamål STADGAR FÖR LINJEFÖRENINGEN BEWARE 1:1 Namn 1:2 Säte Föreningens namn är Linjeföreningen BEWARE. Föreningens styrelse har sitt säte i Västerås. 1:3 Föreningstyp Linjeföreningen

Läs mer

13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande ordinarie förbundsmöte;

13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande ordinarie förbundsmöte; Styrelsens förslag nr 1 Förslag ändringar i våra stadgar Kapitel A Förslag till ändring i A 17 avseende val 13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande

Läs mer

Normalstadgar för specialdistriktsförbund (SDF) inom Svenska Ridsportförbundet

Normalstadgar för specialdistriktsförbund (SDF) inom Svenska Ridsportförbundet Sida 1 av 7 Normalstadgar för specialdistriktsförbund (SDF) inom Svenska Ridsportförbundet Fastställda av förbundsstyrelsen 2015-01-23 Sida 2 av 7 Normalstadgar för specialdistriktsförbund (SDF) inom Svenska

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

STADGAR för Mälarens Båtförbund

STADGAR för Mälarens Båtförbund STADGAR för Mälarens Båtförbund Fastställda vid Båtdagen 2008-03-29 Fastställda vid Båtdagen 2016-03-09 1 STADGAR FÖR MÄLARENS BÅTFÖRBUND 1. Namn Mälarens Båtförbund, bildat 1951 är ett regionalt båtförbund

Läs mer

Stadgar för Gävleborgs Bridgeförbund

Stadgar för Gävleborgs Bridgeförbund Stadgar för Gävleborgs Bridgeförbund Stadgeändringar beslutade på årsmötet den 11 februari 2018 är markerat gult. Allmänna bestämmelser 1 Gävleborgs Bridgeförbund, nedan kallat Förbundet, är en ideell

Läs mer

Normalstadgar för specialidrottsdistriktsförbund (SDF)

Normalstadgar för specialidrottsdistriktsförbund (SDF) Bilaga till SSF:s stadgar Normalstadgar för specialidrottsdistriktsförbund (SDF) 1 Kap Allmänna bestämmelser 1 Uppgift/Ändamål Ångermanlands Skid-förbund (SDF) skall, enligt dessa stadgar och Svenska Skidförbundets

Läs mer

Stadga för Teknologernas Centralorganisation

Stadga för Teknologernas Centralorganisation Stadga för Teknologernas Centralorganisation 1 Syfte 1.1 Teknologernas Centralorganisations syfte är att stödja studiesociala och/eller kontaktskapande aktiviteter för medlemsföreningarnas studenter. 2

Läs mer

Förbundet Aktiv Ungdom - Dansfabriken Ängelholm

Förbundet Aktiv Ungdom - Dansfabriken Ängelholm PROGRAMFÖRKLARING och STADGAR för Förbundet Aktiv Ungdom Programförklaring Föreningar Antagna på Aktiv Ungdoms förbundsstämma 2014 i Kungälv Gäller fr.o.m. 2015-01-01 Förbundet Aktiv Ungdom - Dansfabriken

Läs mer

STADGAR FÖR KFUK-KFUM västsvenska regionen

STADGAR FÖR KFUK-KFUM västsvenska regionen STADGAR FÖR KFUK-KFUM västsvenska regionen 1 Verksamhetsområde och medlemmar. KFUK-KFUM västsvenska regionen, fortsättningsvis kallad Regionen, är ett regionalt förbund inom KFUK-KFUM Sverige, fortsättningsvis

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDETS normalstadgar för specialidrottsdistriktsförbund

SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDETS normalstadgar för specialidrottsdistriktsförbund SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDETS normalstadgar för specialidrottsdistriktsförbund STADGAR för ÖSTERGÖTLANDS BÅGSKYTTEFÖRBUND Antagna av styrelsen Den 4 mars 1992 Fastställda av årsmötet Den 4 mars 1992 Godkända

Läs mer

SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN

SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN Stockholm 7 februari 2018 Bästa föreningsledare, Bifogat finner ni en kallelse till Svenska Taekwondounionens årsmöte den 21 april på Bosön, Stockholm. STU:s årsmöte kommer alltså att äga rum en dag före

Läs mer

4.1 Unga Republikaner är en riksorganisation. Verksamheten består av - Kongress - Förbundsstyrelse - Lokalföreningar - Arbetsgrupper

4.1 Unga Republikaner är en riksorganisation. Verksamheten består av - Kongress - Förbundsstyrelse - Lokalföreningar - Arbetsgrupper 1 Förbundets namn 1.1 Förbundets namn är Unga Republikaner. 2 Ändamål 2.1 Unga Republikaner är en partipolitisk obunden förbund som skall verka för att Sverige skall införa ett demokratiskt valt statsskick.

Läs mer