Dnr Kun 2010/173 Delårsrapport per augusti samhällsuppdraget. Kultur- och fritidsnämndens kanslis förslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dnr Kun 2010/173 Delårsrapport per augusti samhällsuppdraget. Kultur- och fritidsnämndens kanslis förslag"

Transkript

1 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (12) Kultur- och fritidsnämnden Dnr Kun 2010/173 Delårsrapport per augusti samhällsuppdraget Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämndens kanslis förslag 1. För driftbudgeten redovisat tertialbokslut per augusti om totalt 1258 tkr netto godkännes. 2. För driftbudgeten redovisad budgetutfallsprognos med total nettoavvikelse om 84 tkr godkännes. 3. Bokslut och budgetutfallsprognos överlämnas till kommunstyrelsen. Ärendet i korthet et per augusti redovisar ett överskott om 1258 tkr. Detta beror på att föreningsbidrag ännu inte utbetalats och att oförutsedda utgifter ännu ej använts. Budgetutfallsprognosen för året redovisar ett överskott om 84 tkr. Nämnden har ett eget kapital om 1060 tkr från Handlingar Kansliets skrivelser Bakgrund Kommunfullmäktige har beslutat att varje nämnd ska genomföra budget- och verksamhetsuppföljningar per april och per augusti. Delårsrapport ska upprättas per augusti och är en mera ingående rapport som ska lämnas till kommunfullmäktige. Delårsbokslut per augusti Samhällsuppdraget.doc Kultur- och fritidsnämndens kansli Besöksadress: Vasaplatsen 11 Kansliet Postadress: JÄRFÄLLA Torbjörn Englund, Ekonom Telefon växel: Telefon: (direkt) (mobil) E-post: utbildning.kultur_fritidsnamnden@jarfalla.se Webbplats: Fax: Organisationsnummer: Postgiro: Bankgiro:

2 (12) Driftbudgeten totalt Driftbudget totalt Budget Bokslut Bokslut Prognos Bokslut Belopp i tkr Intäkter Externa intäkter Interna intäkter Summa intäkter Kostnader varav kapitalkostnad Nettokostnad Kommunbidrag Resultat Eget kapital Sammanfattning av tertialbokslut och årsprognos per verksamhet Tertial- Års- Mnkr bokslut prognos Politisk ledning 0,1 0,1 Kansli -0,4-0,6 Kultur 0,2 0,0 Bibliotek 0,0 0,0 Kulturskola 0,0 0,0 Fritid 1,0 0,0 Oförutsedda utgifter 0,4 0,5 Summa 1,3 0,1 et redovisar ett överskott om 1258 tkr. Överskottet beror på att föreningsbidrag för hösten inte är utbetalda 956 tkr. Politisk ledning har ett överskott om 77 tkr. Kansliet har ett underskott om 383 tkr som beror på utökade uppgifter i samband med arbete mot två nämnder och kostnader för rekrytering. Oförutsedda utgifter har ännu inte använts, 361 tkr. Årsprognos Årsprognosen redovisar ett överskott om 84 tkr. Kansliet har ett underskott om 561 tkr som beror på utökade uppgifter i samband med arbete mot två nämnder och rekryteringskostnader. Politisk ledning har ett överskott om 103 tkr och oförutsedda utgifter ett överskott om 542 tkr. För övriga verksamheter beräknas ett nollresultat. Flera större centraliseringsåtgärder genomförs för närvarande i kommunen. Detta kan komma att medföra ökade kostnader för förvaltningen. I årsbokslutet återkommer vi med preciseringar av detta och redovisning av de ekonomiska konsekvenserna. De områden som är aktuella och som kan innebära förändringar är genomförande av

3 (12) kundtjänst, centralisering av IT-organisationen, antagande av miljöplan, fortsatt utveckling av e-tjänster, ny kommunikationsstrategi och fastighetsstrategi. Politisk ledning Politisk ledning Budget Bokslut Bokslut Prognos Bokslut Intäkter Kostnader Nettokostnader Kommunbidrag Resultat et redovisar ett överskott om 77 tkr. Årsprognosen Årsprognosen redovisar ett överskott om 103 tkr. Kansli Kansli Budget Bokslut Bokslut Prognos Bokslut Intäkter Kostnader Nettokostnader Kommunbidrag Resultat et redovisar ett underskott om 383 tkr. Detta beror på utökade uppgifter i samband med arbete mot två nämnder och kostnader för rekrytering. Årsprognosen Årsprognosen redovisar ett underskott om 561 tkr. Detta beror på utökade uppgifter i samband med arbete mot två nämnder, rekryteringskostnader och lön för ny kulturoch fritidsdirektör. Kostnadsökningen som uppstod vid inrättandet av en egen nämnd för kultur och fritid har aldrig kompenserats och är den grundläggande orsaken till underskottet. Det är ännu osäkert hur beställning och kostnader kring kundtjänst kommer att se ut.

4 (12) Väsentliga personalförhållanden Statistiken bygger på Kultur- och fritidsnämndens och Utbildningsnämndens gemensamma kansli. Personalstruktur Kansliet Personalstruktur aug-08 aug-08 aug-09 aug-09 aug-10 aug-10 % antal % antal % antal Anställda personer Omräknat årsarbetare 13,5 14,4 14,7 Kvinnor 64,3 9 60,0 9 66,7 10 Män 35,7 5 40,0 6 33,3 5 Tillsvidareanställda Kvinnor 64,3 9 64,3 9 66,7 8 Män 35,7 5 35,7 5 33,3 4 Heltidsanställda 78, , ,3 14 Kvinnor 42,9 6 69,2 9 64,3 9 Män 35,7 5 30,8 4 35,7 5 Medelålder ,1 år ,0 år ,2 år Sjukfrånvarostatistik Total sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid Sjukfrånvaromönster för Kansliet % % % Aug-08 aug-09 aug-10 Sjukfrånvaro i % i förhållande till ordinarie avtalad arbetad tid inkl sjukers 10,73 4,5 8,0 Kommentar: Ökningen av sjukfrånvaron beror på långtidssjukskrivningar. Det kommunala externa måttet sjukfrånvaro i procent av arbetad tid är den offentliga statistiken som redovisar all sjukfrånvaro, även tidsbegränsad sjukersättning.

5 (12) Kansliet arbetar aktivt för att minska medarbetarnas sjukfrånvaro. I sitt arbete har chefen stöd av kommunens rehabiliteringsguide, sjukfrånvarostatistik, företagshälsovård, försäkringskassan och personalkonsult. Arbetsgivaren anser att det är betydelsefullt med regelbunden friskvård för att skapa den hälsosamma arbetsplatsen. Valet av aktiviteter lämnas till utbildnings-, kulturoch fritidsdirektören respektive rektor för Centrum för vuxenutbildning att besluta om tillsammans med medarbetarna. Arbetsskador Under perioden januari-augusti har 0 anmälningar gjorts. Väsentliga personalaktiviteter januari-augusti Medarbetarakademin Medarbetarakademin avslutades i maj månad med medverkan av deltagarna, diplomutdelning och lunch. Akademin är ett utvecklingsprogram för medarbetare i kommunen. Utbildningen genomförs i samarbete med Nacka och Sollentuna kommuner. Varje kommun har ett individuellt utbildningsprogram, men några av utbildningstillfällen genomförs som samarrangemang. Från kansliet deltog två medarbetare. Personalenkäten 2010/Arbetsmiljökompassen Planeringen att förnya personalenkäten hösten 2010 har pågått under året. Den nuvarande enkäten har använts sedan Av det personalpolitiska handlingsprogrammet för framgår att personalenkäten ska förnyas. Arbetsmiljökompassen, som den nya enkäten heter, är webbaserad och kommer att fokusera på arbetsmiljön. Arbetsmiljökompassen är en metod som med ett begränsat antal strategiskt valda frågor ringar in de tre viktigaste dimensionerna av arbetsmiljön, inklusive ledarskapets betydelse på en arbetsplats. Frågor som kommunen vill följa över tid kommer att ingå i den nya enkäten. Arbetsvärdering Under våren har de flesta yrkeskategorierna arbetsvärderats. Enligt DO är den svenska arbetsmarknaden extremt könsuppdelad och nära 90 % av arbetskraften finns i yrken som domineras av ena könet. DO menar att detta leder till att många yrken har blivit "könsmärkta". Omedvetna eller ibland medvetna värderingar gör att kvinnodominerade arbeten ofta har lägre status och betalas sämre än mansdominerade arbeten. Arbetsvärdering är ett sätt att göra detta synligt. I arbetsvärderingen bedömer man kraven inom olika arbeten. Yrken vars krav bedöms som lika höga efter en sammantagen bedömning ska betraktas som likvärdiga.

6 (12) Gemensamma mål för nämndens verksamheter Kultur- och fritidsnämndens utbud ska vara varierat och av hög kvalitet. 80 procent av nämndens brukare i kulturskolan, fritidsgårdsverksamheten, biblioteksverksamheten och kulturverksamheten ska anse att verksamheten motsvarar deras förväntningar. Ett aktivt främjande arbete ska vara ett prioriterat område för kultur- och fritidsnämnden. 80 procent av Järfällas barn och ungdomar i åldern år i Järfälla ska nås av fritids- och kulturaktiviteter som främjar en positiv livsstil. Järfälla kommun ska vara känt för en kvalitativt hög nivå på fritids- och kulturverksamheten. Invånarna i Stockholms län ska känna till Järfälla kommun genom dess högkvalitativa fritids- och kulturverksamhet.

7 (12) Kultur Kultur Budget Bokslut Bokslut Prognos Bokslut Intäkter Kostnader Nettokostnader Kommunbidrag Resultat et redovisar ett överskott om 247 tkr. Detta är medel för utvecklingen av Görväln som ännu inte använts fullt ut. Årsprognosen Årsprognosen redovisar ett nollresultat. Kulturverksamheten ska främja kunskap och intresse för Järfällas historia och utveckling Barn i Järfälla ska förutom det talade språket få möjlighet att lära sig ett musikens och kulturens språk. Andelen Järfällabor som känner till och anser att det är viktigt att vårda kulturmiljöerna ska årligen öka. Samtliga grundskoleelever ska årligen erbjudas minst två kulturupplevelser. Prognosen är att målet kommer att uppfyllas. Viktiga händelser Utvecklingsarbetet av Görvälnområdet fortsätter. En konsult har anlitats för att konkretisera de idéer som finns. Efter artikel i kommunens informationstidning Järfälla visar vägen har tio idéer om hur Görväln kan utvecklas inkommit från kommuninvånare. Utvecklingsarbetet bedrivs nu som ett nämndövergripande projekt.

8 (12) Beställare och driftförvaltning besökte Malmö under tre dagar i augusti. Ett flertal studiebesök gjordes. Rapport kommer att redovisas för nämnden. Bibliotek Bibliotek Budget Bokslut Bokslut Prognos Bokslut Intäkter Kostnader Nettokostnader Kommunbidrag Resultat et redovisar ett nollresultat. Årsprognosen Årsprognosen redovisar ett nollresultat. Järfällas bibliotek ska vara bildningsmässiga och kulturella centra i kommundelarna, där barn och unga ska prioriteras. Medborgarnas användning av det virtuella biblioteket ska öka. Utlåningen av barn- och ungdomslitteratur ska lägst nå genomsnittet per person för Stockholms län. Antalet personer som nyttjar Boken kommer -verksamhetens tjänster ska årligen öka. Medborgare ska ha tillgång till biblioteksservice 24 timmar per dygn ( 24-timmarsbiblioteket ).

9 (12) Viktiga händelser Nyckeltal för biblioteksverksamheten har tagits fram i samarbete med Sollentuna, Danderyd, Täby, Upplands Väsby och Vallentuna. Kulturskola Kulturskola Budget Bokslut Bokslut Prognos Bokslut Intäkter Kostnader Nettokostnader Kommunbidrag Resultat et redovisar ett nollresultat. Årsprognosen Årsprognosen redovisar ett nollresultat. Barn i Järfälla ska förutom det talade språket få möjlighet att lära sig ett musikens och kulturens språk. Eleverna i kulturskolans verksamhet ska anse att deras väntetid innan de fick plats i sitt önskade ämne varit rimlig. Viktiga händelser Personal från kulturskolan och beställarkansliet gjorde en studieresa till det regionala kulturcentrat i Ris Orangis utanför Paris. En rapport har presenterats för nämnden.

10 (12) Fritid Fritid Budget Bokslut Bokslut Prognos Bokslut Intäkter Kostnader Nettokostnader Kommunbidrag Resultat et redovisar ett överskott om 956 tkr. Detta beror på att föreningsbidrag utbetalas senare under året. Årsprognosen Årsprognosen redovisar ett nollresultat. Samarbetet mellan kommunens fritidsverksamhet och föreningslivet ska fördjupas i syfte att befrämja en sund livsstil. 80 % av föreningarna som samarbetar med kommunen ska anse att Järfälla är en aktiv samarbetspartner. 80 % av brukarna ska anse att kommunens fritids och idrottsanläggningar är funktionella och välskötta.

11 (12) Fritidsgårdar och Hus1 Verksamheten ska kännetecknas av ett främjande förhållningssätt baserat på goda ideal förverkligade i ett vuxet ledarskap. Besökarna på fritidsgårdarna och Hus1 ska anse att öppettiderna motsvarar deras förväntningar. 80 % av fritidsgårdsbesökarna ska anse att de har inflytande över fritidsgårdens verksamhet. Viktiga händelser På uppdrag av kommunfullmäktiga har arbete pågått med att ta fram en utvecklingsplan för Ängsjö friluftsområde. Planen har behandlas på kultur- och fritidsnämndens sammanträde den 31 maj och bereds nu av kommunledningskontoret. Utredningsarbete har pågått med att ta fram förslag till framtida inriktning av ungdomens hus. Arbetet redovisades på kultur- och fritidsnämndens sammanträde den 31 maj. Nämnden har fattat beslut om att upphandlingen av simhallen ska uppskjutas till nästa mandatperiod. Förankringsarbetet kring ombyggnaden av Björkeby sporthall har genomförts med föreningar och skolan. Oförutsedda utgifter Oförutsedda utgifter Budget Bokslut Bokslut Prognos Bokslut Intäkter Kostnader Nettokostnader Kommunbidrag Resultat et redovisar ett överskott om 361 tkr. Inga medel har ännu använts.

12 (12) Årsprognos Årsprognosen redovisar ett överskott om 542 tkr. Barnkonsekvensanalys 1. Kommer beslutet att beröra barn och ungdomar, nu eller i framtiden? Nej 2. Innebär beslutet att barns och ungas bästa sätts i främsta rummet? - 3. Har barn och unga fått uttrycka sin mening? Nej. Kerstin Ekenberg Utbildnings-, kultur- och fritidsdirektör Bo Majling Programchef Torbjörn Englund Ekonom Expedieras KS

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2014-05-20 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2014/83 Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsförvaltningens

Läs mer

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (9) 2010-05-11 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår 2010 - samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsnämndens

Läs mer

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2013-05-30 rev Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2013/39 Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsförvaltningens

Läs mer

45 (ärende 6) Dnr Kdn 2015/178 Integrationslyft för Järfälla - motion från Cecilia Löfgreen (M)

45 (ärende 6) Dnr Kdn 2015/178 Integrationslyft för Järfälla - motion från Cecilia Löfgreen (M) UTDRAG Sid 1 (1) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kultur-, demokrati- och fritidsnämnd 2016-05-31 Expedieras till Akten Kommunstyrelseförvaltningen Järfälla kultur Järfälla bibliotek Järfälla idrott

Läs mer

Mål&Budget delårsrapport per den 30 april 2011

Mål&Budget delårsrapport per den 30 april 2011 1 (1) 2011-05-23 Tjänsteskrivelse Dnr KFN 11/51 Kontor Kultur- och fritidskontoret Handläggare Olle Lindström 08-523 031 10 olle.lindstrom@sodertalje.se Kultur- och fritidsnämnden Mål&Budget 2011 - delårsrapport

Läs mer

Budget och verksamhetsplan Kultur och fritidsnämnden

Budget och verksamhetsplan Kultur och fritidsnämnden och verksamhetsplan 2019 Kultur och fritidsnämnden Innehållsförteckning Verksamhetsplan... 3 Uppdrag... 3 Driftbudget... 3 Styrkort... 4 Verksamhetsplan... 5 Verksamhetsmått... 5 Utblick 2020-2021... 6

Läs mer

Dnr Kdn 2019/19 Uppdrag kulturpeng och fritidscheck

Dnr Kdn 2019/19 Uppdrag kulturpeng och fritidscheck TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2019-04-29 Kultur-, demokrati- och fritidsnämnden Dnr Kdn 2019/19 Uppdrag kulturpeng och fritidscheck Förslag till beslut 1 Kultur-, demokrati- och fritidsnämnden godkänner förvaltningens

Läs mer

Verksamhetsredovisning per mars 2019 (KFN19/3)

Verksamhetsredovisning per mars 2019 (KFN19/3) Sammanträdesprotokoll 2019-05-08 Kultur- och fritidsnämnden 21 Verksamhetsredovisning per mars 2019 (KFN19/3) Beslut 1. Kultur och fritidsnämnden godkänner verksamhetsredovisningen per 31 mars 2019 och

Läs mer

Transport och verkstads förslag till tekniska nämnden

Transport och verkstads förslag till tekniska nämnden TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2010-09-13 Tekniska nämnden Dnr Ten 2010/1026 Delårsrapport per augusti 2010 Förslag till beslut Transport och verkstads förslag till tekniska nämnden 1. För driftbudgeten redovisat

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2010

Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2010 Datum -04-16 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1.0 Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-mar jan-feb Prognos helår Budget jan-dec 2009 Intäkter 101 851

Läs mer

Dnr Kdn 2018/29 Rapportering av trygghetsskapande insatser

Dnr Kdn 2018/29 Rapportering av trygghetsskapande insatser TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2018-04-24 Dnr Kdn 2018/29 Rapportering av trygghetsskapande insatser Förslag till beslut Kultur-, demokrati- och fritidsnämnden 1. Kultur-, demokrati- och fritidsnämnden beslutar

Läs mer

2014-03-31. Dnr Ubn 2014/64 Upphandling av kommunal vuxenutbildning

2014-03-31. Dnr Ubn 2014/64 Upphandling av kommunal vuxenutbildning TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2014-03-31 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2014/64 Upphandling av kommunal vuxenutbildning Förslag till beslut Utbildningsförvaltningens förslag 1 Förvaltningen ges i uppdrag att genomföra

Läs mer

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS 2016.142 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-05-30 101 Resultatöverföring från 2015 års bokslut (KS 2016.142) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Järfälla kommuns kompetensfond - inriktning för Kompetensnämndens ansökan om medel för 2017

Järfälla kommuns kompetensfond - inriktning för Kompetensnämndens ansökan om medel för 2017 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2016-08-26 Dnr Kon 2016/124 Järfälla kommuns kompetensfond - inriktning för Kompetensnämndens ansökan om medel för 2017 Förslag till beslut 1 De områden som Kompetensförvaltningen

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden verksamhetsredovisning per mars 2018 (KFN18/4)

Kultur- och fritidsnämnden verksamhetsredovisning per mars 2018 (KFN18/4) Sammanträdesprotokoll -04-26 Kultur- och fritidsnämnden 24 Kultur- och fritidsnämnden verksamhetsredovisning per mars (KFN18/4) Beslut Verksamhetsredovisning per mars godkänns och överlämnas till kommunstyrelsen.

Läs mer

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se 1 (4) 2010-05-17 Tjänsteskrivelse Dnr ÄON 11/23 Kontor Äldreomsorgskontoret Handläggare Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se Äldreomsorgsnämnden Äldreomsorgsnämndens delårsbokslut

Läs mer

Arbetsutskott Onsdagen den 26 maj, kl Kallhällsrummet, kommunalhuset plan 3

Arbetsutskott Onsdagen den 26 maj, kl Kallhällsrummet, kommunalhuset plan 3 Arbetsutskott Maivor Carlstam KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) 2010-05-12 Utbildningsnämnden Tisdagen den 1 juni, kl 18.30 Birgittasalen, kommunalhuset plan 2 Justering Fredagen den 4 juni, kl 08.15 Arbetsutskott

Läs mer

Dnr Kon 2016/124 Järfälla kommuns kompetensfond - inriktning för Kompetensnämndens ansökan om medel för 2017

Dnr Kon 2016/124 Järfälla kommuns kompetensfond - inriktning för Kompetensnämndens ansökan om medel för 2017 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2016-10-03 Dnr Kon 2016/124 Järfälla kommuns kompetensfond - inriktning för Kompetensnämndens ansökan om medel för 2017 Förslag till beslut 1 Kompetensnämnden prioriterar önskade

Läs mer

2015-03-25. Dnr Kst 2015/76 Ombudgetering av medel i 2014 års investeringsbudget. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

2015-03-25. Dnr Kst 2015/76 Ombudgetering av medel i 2014 års investeringsbudget. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2015-03-25 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2015/76 Ombudgetering av medel i 2014 års investeringsbudget Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelse och kommunfullmäktige

Läs mer

Tertialbokslut 1 jan-apr 2014 för utbildningsnämnden

Tertialbokslut 1 jan-apr 2014 för utbildningsnämnden 2014-04-17 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr UBN 2014/133-049 Utbildningsnämnden Tertialbokslut 1 jan-apr 2014 för utbildningsnämnden Förslag till beslut Utbildningsnämnden beslutar fastställa tertialbokslut

Läs mer

Utvecklingsarbetet inom verksamheterna följer verksamhetsplanen. Prognosen är att samtliga strategier kommer genomföras under året.

Utvecklingsarbetet inom verksamheterna följer verksamhetsplanen. Prognosen är att samtliga strategier kommer genomföras under året. 2019-04-16 Annika Magnusson Utvecklingsledare Kultur och fritid annika.magnusson@ekero.se - Verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr KFN19/3-022 Sammanfattning Det ekonomiska utfallet för perioden visar

Läs mer

Socialnämnden i Järfälla

Socialnämnden i Järfälla 2014 Budget- och verksamhetsuppföljning per april och prognos för helår 2014 Socialnämnden i Järfälla (samhällsuppdraget) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SOCIALNÄMNDENS VERKSAMHET - SAMHÄLLSUPPDRAGET... 2 2. DRIFTBUDGETEN...

Läs mer

Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen T J Ä N S T E S K R I V E L S E 1 (5) 2016-03-18 Kommunstyrelsen Kompetensfonden ansökningar 2016 Dnr Kst 2016/59 Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen 1. Kommunstyrelsen

Läs mer

Budget 2019 samt plan för ekonomin åren KULTURVERKSAMHET

Budget 2019 samt plan för ekonomin åren KULTURVERKSAMHET Budget 2019 samt plan för ekonomin åren 2020-2021 KULTURVERKSAMHET Innehållsförteckning VERKSAMHETERNA... 3 Driftbudget... 3 Verksamhetsbeskrivning... 3 Förändringar i verksamheten... 3 Framtid... 3 Mål...

Läs mer

Budget- och verksamhetsuppföljning per april Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska nämnden

Budget- och verksamhetsuppföljning per april Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska nämnden T J Ä N S T E S K R I V E L S E 1 (5) 2016-05-199 Tekniska nämnden Dnr Ten 2016/277 Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2016 Förslag till beslut Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska

Läs mer

1. Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse 2011-04-18 2. Bilaga Arbetsmiljökompassen 2010 Järfälla kommun

1. Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse 2011-04-18 2. Bilaga Arbetsmiljökompassen 2010 Järfälla kommun TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2011-04-18 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Kst 2011/148 Uppdrag till nämnder och styrelse att redovisa åtgärder med anledning av personalenkäten 2010 Förslag till beslut Kommunledningskontorets

Läs mer

Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011

Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011 KRISTINA DAHL SID 1/8 CONTROLLER KRISTINA.DAHL@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011 Förslag till beslut Kommunstyrelsen noterar informationen och godkänner

Läs mer

05. Månadsuppföljning maj Kultur- och fritidsnämnden

05. Månadsuppföljning maj Kultur- och fritidsnämnden 05. Månadsuppföljning maj 2019 Kultur- och fritidsnämnden 1 Månadsuppföljning maj 2019 1.1 Utfall/Prognos Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos

Läs mer

10. Månadsuppföljning okt Kultur- och fritidsnämnden

10. Månadsuppföljning okt Kultur- och fritidsnämnden 10. Månadsuppföljning okt 2018 Kultur- och fritidsnämnden 1 Månadsuppföljning 2018 1.1 Utfall/Prognos Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos Avvikelse

Läs mer

73 Dnr Bun 2013/179 Policy för nationella minoriteters rättigheter i Järfälla från kommunstyrelsen

73 Dnr Bun 2013/179 Policy för nationella minoriteters rättigheter i Järfälla från kommunstyrelsen UTDRAG Sid 1 (2) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och ungdomsnämnden 2013-10-03 Expedieras till Kommunstyrelsen 73 Dnr Bun 2013/179 Policy för nationella minoriteters rättigheter i Järfälla

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2010

Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2010 Datum -06-04 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1.0 Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-maj jan-apr jan-mar Budget jan-dec 2009 Intäkter 163 507 133 508

Läs mer

9 Dnr Bun 2014/49 Begäran om investeringsmedel i 2014 års budget

9 Dnr Bun 2014/49 Begäran om investeringsmedel i 2014 års budget UTDRAG Sid 1 (2) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och ungdomsnämnden 2014-02-20 Expedieras till Bygg & miljöförvaltningen Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens fastighetsstrateg M Yhr Rektor Mälarskolan

Läs mer

59 Dnr Bun 2016/219 Ansökan till kompetensfonden. 1 Barn- och ungdomsnämnden bifaller förvaltningens förslag.

59 Dnr Bun 2016/219 Ansökan till kompetensfonden. 1 Barn- och ungdomsnämnden bifaller förvaltningens förslag. UTDRAG Sid 1 (1) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och ungdomsnämnden 2016-09-29 Expedieras till Kommunstyrelsen Ekonomisk förening personalkooperativet Lasse-Maja förskola Rektorer och förskolechefer

Läs mer

Dnr Kdn 2018/99 Ansökan om medel ur Järfälla kommuns kompetensfond

Dnr Kdn 2018/99 Ansökan om medel ur Järfälla kommuns kompetensfond TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2018-08-31 Kultur-, demokrati- och fritidsnämnden Dnr Kdn 2018/99 Ansökan om medel ur Järfälla kommuns kompetensfond Förslag till beslut Kultur-, demokrati- och fritidsnämnden godkänner

Läs mer

Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET

Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET Delårsrapport 2018 Driftredovisning Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos Avvikelse Fg helår Kulturverksamhet

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009 Datum -1-12 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1. Månadsrapport Piteå kommun januari september 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-sep jan-aug Prognos jan-dec Budget jan-dec 28 Intäkter 273

Läs mer

Kvartalsrapport mars Kultur- och fritidsnämnden

Kvartalsrapport mars Kultur- och fritidsnämnden Kvartalsrapport mars 2019 Kultur- och fritidsnämnden Innehållsförteckning 1 Kvartalsrapport mars 2019... 3 1.1 Utfall/Prognos... 3 1.2 Verksamhet... 3 1.3 Utfall för perioden och helårsprognos... 3 1.4

Läs mer

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd Kvartalsrapport september med prognos 4 Barn- och utbildningsnämnd 1 Inledning Nämnderna ska enligt kommunstyrelsens anvisningar redovisa fyra budgetuppföljningar och prognoser under året. Uppföljningen

Läs mer

ST] SOLLENTUNA KOMMUN

ST] SOLLENTUNA KOMMUN ST] SOLLENTUNA KOMMUN NR^ Kommunledningskontoret Camilla Hulterström Tjänsteutlåtande 2013-05-15 Sidan 1 av 2 Dnr 2013/0253 KS-1 Diariekod: 104 Kommunstyrelsen Förstärkt månadsrapport per april för kommunstyrelsen

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Yttrande över detaljplan för kv. Valand

TJÄNSTESKRIVELSE. Yttrande över detaljplan för kv. Valand TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2014-05-14 Diarienummer SE/2010:111 Yttrande över detaljplan för kv. Valand Förslag till beslut Nämnden för Service antar förvaltningens yttrande som sitt eget och överlämnar det

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningens förslag. 1 Lokalpeng för år 2013 fastställs enligt förvaltningens förslag

Barn- och ungdomsförvaltningens förslag. 1 Lokalpeng för år 2013 fastställs enligt förvaltningens förslag TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2012-05-23 Barn- och ungdomsnämnden Dnr Bun 2012/150 Barn- elev- och lokalpeng år 2013 Förslag till beslut Barn- och ungdomsförvaltningens förslag 1 Lokalpeng för år 2013 fastställs

Läs mer

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar.

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar. VALLENTUNA KOMMUN Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 20L3-03-2L 12 (16) 53e Månadsuppföljning februari, samtl ga nämnder (KS.093) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen

Läs mer

Motion väckt av Emil Högberg (S), Birgitta Ljung (MP) och Nujin Alacabek Darwich (V) med förslag om att avskaffa de ofrivilliga deltiderna i kommunen

Motion väckt av Emil Högberg (S), Birgitta Ljung (MP) och Nujin Alacabek Darwich (V) med förslag om att avskaffa de ofrivilliga deltiderna i kommunen 2015-03-18 KFN-2015/25.199 1 (3) HANDLÄGGARE Press, Annika 08-53531706 Annika.Press@huddinge.se Kultur- och fritidsnämnden Motion väckt av Emil Högberg (S), Birgitta Ljung (MP) och Nujin Alacabek Darwich

Läs mer

2013-11-06. Dnr Ubn 2013/69 Uppdrag från kommunstyrelsen till utbildningsnämnden om att förklara de ökade kostnaderna per gymnasieelev - återremiss

2013-11-06. Dnr Ubn 2013/69 Uppdrag från kommunstyrelsen till utbildningsnämnden om att förklara de ökade kostnaderna per gymnasieelev - återremiss TJÄNSTESKRIVELSE 1 (8) 2013-11-06 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2013/69 Uppdrag från kommunstyrelsen till utbildningsnämnden om att förklara de ökade kostnaderna per gymnasieelev - återremiss Förslag till

Läs mer

STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret

STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret Halina Jankowska Tjänsteutlåtande 2011-09-05 Sidan 1 av 2 Dnr 2011/52 BUN.104 Barn- och ungdomsnämnden Resultatprognos inkl. delårsrapport 2011 Förslag

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden godkänner rapporten. 1 Barn- och ungdomsförvaltningens tjänsteskrivelse

Barn- och ungdomsnämnden godkänner rapporten. 1 Barn- och ungdomsförvaltningens tjänsteskrivelse TJÄNSTESKRIVELSE 1 (11) 216-5-13 Barn- och ungdomsnämnden Översyn av grundpeng Dnr Bun 216/164 Förslag till beslut Barn- och ungdomsförvaltningens förslag 1 Barn- och ungdomsnämnden godkänner rapporten

Läs mer

5s0. 1. Tjänsteskrivelse,2ol3-o5-2o 2. Tertial r, zor3 UN VALLENTUNA KOMMUN. Verksamhetsuppfoljning 20L3, tertial 1 (UN 20t3.090) Ärendet i korthet

5s0. 1. Tjänsteskrivelse,2ol3-o5-2o 2. Tertial r, zor3 UN VALLENTUNA KOMMUN. Verksamhetsuppfoljning 20L3, tertial 1 (UN 20t3.090) Ärendet i korthet VALLENTUNA KOMMUN Utbildni ngsnämndens arbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I -06-04 6 (17) 5s0 Verksamhetsuppfoljning 20L3, tertial 1 (UN 20t3.090) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Utbildningsnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (6)

Sammanträdesprotokoll (6) Sammanträdesprotokoll 2014-06-02 1 (6) Tid och plats Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Måndagen den 2 juni, kl. 17.00 17.40, Dirigenten, Stadshuset. Kerstin König

Läs mer

Personalpolicy för Laholms kommun

Personalpolicy för Laholms kommun STYRDOKUMENT PERSONALPOLICY 2017-09-05 DNR: 2017 000146 Antagen av kommunstyrelsen den 12 september 2017 17 Gäller från och med den 13 september 2017 och tillsvidare Personalpolicy för Laholms kommun Innehåll

Läs mer

och prognos för helår 2011

och prognos för helår 2011 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2011 och prognos för helår 2011 Kultur och fritid Lars Tosteberg, Förvaltningsekonom maj 2011 dnr kun 2011/114 2011-05-18 1 (19) Innehåll SAMMANFATTNING...2

Läs mer

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden Verksamhetsplan 2009-2011 Överförmyndarnämnden Inledning 3 Verksamhetsidé 4 Verksamhet 5 Nöjda medborgare 5 Bra kvalitet 5 Medarbetare 6 Trygg, säker och utvecklande arbetsmiljö 6 Delaktighet och inflytande

Läs mer

44: Internbudget 2018 med förslag på omdisponeringar för kommunens nämnder och styrelser Delges:

44: Internbudget 2018 med förslag på omdisponeringar för kommunens nämnder och styrelser Delges: Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-02-13 44: Internbudget 2018 med förslag på omdisponeringar för kommunens nämnder och styrelser Delges: Samtliga nämnder Dnr 17KS348 Beslut Kommunstyrelsen belsutar

Läs mer

Nämnd- och bolagsplan 2015. Kulturnämnd

Nämnd- och bolagsplan 2015. Kulturnämnd Kulturnämnd Innehållsförteckning Ledning... 3 Förutsättningar för verksamhetsåret... 4 Mål och mått... 6 Budget... 9 Bilagor... Fel! Bokmärket är inte definierat. 2 (9) Ledning Förvaltning: Ordförande:

Läs mer

Dnr Son 2011/322 Höjning av avgifter och priser inom socialnämndens ansvarsområde 1 januari 2012. Socialförvaltningens förslag till socialnämnden:

Dnr Son 2011/322 Höjning av avgifter och priser inom socialnämndens ansvarsområde 1 januari 2012. Socialförvaltningens förslag till socialnämnden: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2011-08-11 Socialnämnden Dnr Son 2011/322 Höjning av avgifter och priser inom socialnämndens ansvarsområde 1 januari 2012 Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag till socialnämnden:

Läs mer

DELÅRSBOKSLUT PER AUGUSTI 2015

DELÅRSBOKSLUT PER AUGUSTI 2015 INNEHÅLL DELÅRSBOKSLUT PER AUGUSTI 2015 TEKNISKA NÄMNDEN Fastighet Dnr TEN 2015/518 ANSVARSOMRÅDE 2 KOMMENTAR TILL BUDGETUPPFÖLJNING PER AUGUSTI 2 PROGNOS DRIFTBUDGET 3 PROGNOS INVESTERINGSBUDGET 4 VIKTIGA

Läs mer

Detaljbudget 2015 kommunstyrelsen

Detaljbudget 2015 kommunstyrelsen Detaljbudget 2015 kommunstyrelsen December 2014 2014-12-19 2 (7) Innehåll SAMMANFATTNING... 3 1. BAKGRUND... 3 2. DRIFTBUDGET... 3 2.1. Förutsättningar... 3 2.2. Förslag... 4 3. ANALYS... 5 4. INTERNA

Läs mer

Kansliets bedömning är att en etablering av Järfälla Tekniska Gymnasium får påtagligt negativa följder på sikt för skolväsendet i kommunen.

Kansliets bedömning är att en etablering av Järfälla Tekniska Gymnasium får påtagligt negativa följder på sikt för skolväsendet i kommunen. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2010-05-05 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2010/66 Yttrande över ansökan från Lernia College AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola, Järfälla Tekniska

Läs mer

Mål och budget för kulturnämnden

Mål och budget för kulturnämnden 2017-09-01 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KUN 2017/118 Kulturnämnden Mål och budget 2018-2020 för kulturnämnden Förslag till beslut Kulturnämnden föreslår att kommunfullmäktige fattar följande beslut. 1. Kommunfullmäktige

Läs mer

Internbudget kulturnämnden 2018

Internbudget kulturnämnden 2018 -10-24 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KUN /141 Kulturnämnden Internbudget kulturnämnden 2018 Förslag till beslut 1. Kulturnämnden fastställer internbudget till 138,8 miljoner kronor, enligt figur 1. 2. Kulturnämnden

Läs mer

Dnr Kon 2017/35. Redovisning av åtgärder med anledning av medarbetarundersökningen genomförd 2016

Dnr Kon 2017/35. Redovisning av åtgärder med anledning av medarbetarundersökningen genomförd 2016 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2017-01-27 Dnr Kon 2017/35 Redovisning av åtgärder med anledning av medarbetarundersökningen genomförd 2016 Förslag till beslut Kompetensförvaltningens förslag till Kompetensnämnden

Läs mer

Verksamhetsområde Centrum för arbete och integration

Verksamhetsområde Centrum för arbete och integration Verksamhetsområde Centrum för arbete och integration 1 Innehållsförteckning Delårsrapport 1 per 30 april 2017...3 1 Viktiga händelser...3 2 Uppföljning och analys...3 Blomstrande näringsliv...3 Arbetslösheten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens serviceutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens serviceutskott Sammanträdesdatum Plats och tid Stadshuset, rum 101 kl. 08:30-09:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Peter Berg Johnson (KD) (ordförande) Ingemar Johansson (C) (vice ordförande) My Högfeldt (MP)

Läs mer

Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015

Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015 2015-04-20 KS-2015/306.182 1 (4) HANDLÄGGARE Askerud, Carina 08-535 302 83 Carina.Askerud@huddinge.se Kommunstyrelsen Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015 Förslag till beslut Budgetuppföljningen

Läs mer

2015-11-12. Dnr Kst 2015/354 Bostadsförsörjningsprogram för Järfälla kommun 2016-2019 med utblick mot 2030

2015-11-12. Dnr Kst 2015/354 Bostadsförsörjningsprogram för Järfälla kommun 2016-2019 med utblick mot 2030 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2015-11-12 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2015/354 Bostadsförsörjningsprogram för Järfälla kommun 2016-2019 med utblick mot 2030 Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag

Läs mer

Dnr Bun 2014/43 Organisering av Järfälla Musikklasser

Dnr Bun 2014/43 Organisering av Järfälla Musikklasser TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2014-02-27 Barn- och ungdomsnämnden Dnr Bun 2014/43 Organisering av Järfälla Musikklasser Förslag till beslut Barn- och ungdomsförvaltningens förslag 1. Barn- och ungdomsnämnden

Läs mer

DELÅ RSRÅPPORT Skolnä mnden Bärn och utbildning

DELÅ RSRÅPPORT Skolnä mnden Bärn och utbildning DELÅ RSRÅPPORT -08-31 Skolnä mnden Bärn och utbildning 3 (8) INNEHÅLL SKOLNÄMNDEN/KONTORET... 4 Perioden som gått... 4 Ekonomi... 4 Målavstämning... 6 Framtiden... 7 3 (8) 4 (8) SKOLNÄMNDEN/KONTORET Perioden

Läs mer

Tertialbokslut 2 för Förskola, fritid och skola

Tertialbokslut 2 för Förskola, fritid och skola 2013-09-13 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2012/156-040 Kommunstyrelsens verksamhetsutskott Tertialbokslut 2 för Förskola, fritid och skola Förslag till beslut Kommunstyrelsen verksamhetsutskott noterar tertialbokslut

Läs mer

Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL. Barn- och skolnämnden

Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL. Barn- och skolnämnden Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL Barn- och skolnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Förvaltningsberättelse...4 Ekonomi...4 Resultat...4 Investeringar...5 Personal...6 Antal anställda...6 Hälsa och

Läs mer

Delårsrapport per augusti 2015

Delårsrapport per augusti 2015 Delårsrapport per augusti 2015 Kultur-, demokrati- och fritidsnämnden Kdn 2015/125 2015-09-14 2015-09-14 1 (27) Innehåll SAMMANFATTNING - KOMMENTARER... 3 Viktiga händelser under perioden... 3 Analys 3

Läs mer

Redovisning av resultat från kundenkät inom vuxenutbildningen 2010

Redovisning av resultat från kundenkät inom vuxenutbildningen 2010 Tjänsteskrivelse 2010-09-03 Dnr UBN 2009/121 1 (11) Utbildningsnämnden 9 Redovisning av resultat från kundenkät inom vuxenutbildningen 2010 Förslag till beslut Utbildningsnämnden noterar informationen

Läs mer

Delårsrapport 2 Kommunfullmäktige 2018

Delårsrapport 2 Kommunfullmäktige 2018 PROTOKOLLSUTDRAG 10:1 Kommunstyrelsen KS 194 Dnr KS/2018:273-042 2018-10-03 1/2 Delårsrapport 2 2018 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. godkänna rapporten Delårsrapport 2

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN KARLSTADS KOMMUN - DELÅRSBOKSLUT 2012 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Viktigare händelser Sundsta badhus stängde verksamheten under sommaren för att färdigställa etapp 1 av badets omoch tillbyggnad. Den nya

Läs mer

Kommunfullmäktiges strategiska område inspirerande livsmiljö 2016

Kommunfullmäktiges strategiska område inspirerande livsmiljö 2016 Fritids- och kulturförvaltningen Nämndsekreterare/utvecklare, Pernilla Larsson 0589-874 62, 073-765 74 62 pernilla.larsson@arboga.se Datum 2015-11-12 1 (6) Mål och mått 2015/2016 Kommunfullmäktiges strategiska

Läs mer

Hantering av 2014 års ekonomiska resultat, disponering av över- och underskott

Hantering av 2014 års ekonomiska resultat, disponering av över- och underskott TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2015-02-27 Dnr Son 2015/31 Hantering av 2014 års ekonomiska resultat, disponering av över- och underskott Förslag till beslut Socialförvaltningen föreslår att socialnämnden lämnar

Läs mer

Ekonomisk rapport april 2019

Ekonomisk rapport april 2019 TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2019-04-24 Kommunstyrelseförvaltningen 1 (3) Torstein Tysklind Ekonomichef 08-578 29730 torstein.tysklind@tyreso.se Diarienummer 2019/KS 0022 001 Kommunledningsutskottet

Läs mer

Verksamhetsplan för Kulturnämnden

Verksamhetsplan för Kulturnämnden Verksamhetsplan 1 (8) Datum 2014-09-01 KN Dnr. 2014/74 Verksamhetsplan för Kulturnämnden Inledning Kulturnämndens uppdrag är att driva kommunens stora kulturinstitutioner som Biblioteken, Kulturskolan,

Läs mer

1 (5) Delårsrapport Kommunstyrelsen. Datum Delårsrapport Kommunstyrelsen Tertial

1 (5) Delårsrapport Kommunstyrelsen. Datum Delårsrapport Kommunstyrelsen Tertial Delårsrapport 1-2016 1 (5) Kommunstyrelsen Datum 2016-05-18 Delårsrapport 1-2016 Kommunstyrelsen Tertial 1 2016 2 (5) 1 Årsprognos för nämndens driftresultat Årsprognos för nämndens driftresultat För kommunledningsförvaltningen

Läs mer

Dnr SN Tertial Servicenämnden. Tertial 2 behandlad av. Servicenämnden

Dnr SN Tertial Servicenämnden. Tertial 2 behandlad av. Servicenämnden Dnr SN -00108 1.2.4.1 Tertial 2 Servicenämnden Tertial 2 behandlad av Servicenämnden -09-19 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Strategiska målområden - indikatorer och uppdrag... 3 2.1 Ekologisk hållbarhet

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden godkänner kvartalsrapport per den 31 mars samt överlämnar den till kommunstyrelsen för kännedom.

Kultur- och fritidsnämnden godkänner kvartalsrapport per den 31 mars samt överlämnar den till kommunstyrelsen för kännedom. DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Ekonomisk rapport per 31 mars Ärende Föreligger ekonomisk rapport per 31 mars för kultur- och fritidsnämnden. Nämnden visar för första kvartalet en positiv nettoavvikelse

Läs mer

Dnr Bun 2010/289 Offentliga bidrag på lika villkor - beslut om bidrag för år Barn- och ungdomsförvaltningens förslag

Dnr Bun 2010/289 Offentliga bidrag på lika villkor - beslut om bidrag för år Barn- och ungdomsförvaltningens förslag TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2010-11-16 Barn- och ungdomsnämnden Dnr Bun 2010/289 Offentliga bidrag på lika villkor - beslut om bidrag för år 2011 Förslag till beslut Barn- och ungdomsförvaltningens förslag

Läs mer

Nettokostn ad ack. Resultat ack.

Nettokostn ad ack. Resultat ack. Kommunstyrelsens kontor Ekonomirapport 2017 Nämnd: Vårdinge-Mölnbo Månad: oktober Ekonomi tkr Nämndbid rag helår 2017 Nettokostn ad ack. Resultat ack. Nettokostn ad ack. föreg år Prognos helårsresu ltat

Läs mer

Remiss: Personalpolicy för Huddinge kommun

Remiss: Personalpolicy för Huddinge kommun NATUR- OCH BYGGNADS FÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2015-06-09 Sida 1(2) Diarienr: TN-2015/210.199 Handläggare Felicia Almerén 08-535 365 47 felicia.almeren@huddinge.se Remiss: Personalpolicy för

Läs mer

Verksamhetsplan Skolna mnden

Verksamhetsplan Skolna mnden Verksamhetsplan 2019-2021 Skolna mnden 3 (10) INNEHÅLL SKOLNÄMNDEN... 4 Verksamhetsansvar... 4 Uppdrag... 4 s uppdrag till verksamheten under planperioden... 4 Organisation... 5 Verksamhet 2019-2021...

Läs mer

Utbildningsnämnden Tertialrapport januari-april

Utbildningsnämnden Tertialrapport januari-april T E R T I AL 1 Utbildningsnämnden Tertialrapport januari-april Innehållsförteckning Måluppfyllelse... 3 Strategiska inriktningar... 3 Styrkort... 4 Analys - Kund/Invånare... 5 Analys - Verksamhet... 5

Läs mer

Dnr Ubn 2009/50 Preventionsprogram och Järfälla gymnasieskolor

Dnr Ubn 2009/50 Preventionsprogram och Järfälla gymnasieskolor TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2010-04-29 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2009/50 Preventionsprogram och Järfälla gymnasieskolor Förslag till beslut Utbildningsnämndens kanslis förslag 1 Varje gymnasieskola inom Järfälla

Läs mer

Verksamhetsberättelse och bokslut samhällsuppdraget

Verksamhetsberättelse och bokslut samhällsuppdraget Verksamhetsberättelse och bokslut 2009 - samhällsuppdraget Kultur- och fritidsnämnden Kun 2010/20 2010-02-03 2010-02-03 1 (25) Innehåll SAMMANFATTNING...3 Måluppfyllelse...3 Utvecklingstendenser...4 Ekonomiskt

Läs mer

Räddningstjänsten Mitt Bohuslän budget 2016

Räddningstjänsten Mitt Bohuslän budget 2016 sida 1 2015-05-28 Dnr: KOMMUNSTYRELSEN TJÄNSTESKRIVELSE Räddningstjänsten Mitt Bohuslän budget 2016 Sammanfattning Räddningstjänstförbundet Mitt Bohuslän (RMB) har inkommit med förslag till budget 2016.

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningens förslag till Barn- och ungdomsnämnden. 1. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att godkänna utredningen

Barn- och ungdomsförvaltningens förslag till Barn- och ungdomsnämnden. 1. Barn- och ungdomsnämnden beslutar att godkänna utredningen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2017-03-10 Barn- och ungdomsnämnden Utredning om stödtelefon Dnr Bun: 2017/123 Förslag till beslut Barn- och ungdomsförvaltningens förslag till Barn- och ungdomsnämnden 1. Barn-

Läs mer

Delårsrapport Kulturoch fritidsnämnden

Delårsrapport Kulturoch fritidsnämnden Kultur- och fritidskontoret Rapport 2018-04-30 Delårsrapport Kulturoch fritidsnämnden T1 per 30 april 2018 Staffan Jonsson Kultur- och fritidschef Kultur- och fritidskontoret Telefon (direkt): 0852306464

Läs mer

Ansökan till Järfälla kommuns kompetensfond 2019

Ansökan till Järfälla kommuns kompetensfond 2019 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2018-08-24 Dnr Kon 2018/87 Ansökan till Järfälla kommuns kompetensfond 2019 Förslag till beslut 1. Kompetensnämnden prioriterar önskade kompetensutvecklingsåtgärder enligt följande

Läs mer

Tjänsteskrivelse VaSaRu tertial

Tjänsteskrivelse VaSaRu tertial PATRIC ANDERSSON SID 1/11 EKONOMICHEF PATRIC.ANDERSSON@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse VaSaRu tertial 1 2011 Kommunledningskontorets förslag till beslut 1. att föreslå kommunfullmäktige

Läs mer

Nämndsplan KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. - Preliminär nämndsplan år 2020

Nämndsplan KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. - Preliminär nämndsplan år 2020 Nämndsplan 2020-2023 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN - Preliminär nämndsplan år 2020 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Mål- och resultatstyrning i Lomma kommun... 3 1.2 Nämndsplan och målkedja... 3

Läs mer

MILJÖ- OCH BYGGLOVSNÄMNDEN

MILJÖ- OCH BYGGLOVSNÄMNDEN DELÅRSRAPPORT PER AUGUSTI 2010 MILJÖ- OCH BYGGLOVSNÄMNDEN INNEHÅLL ANSVARSOMRÅDE 1 KOMMENTAR TILL UPPFÖLJNING PER AUGUSTI 1 Periodens resultat (tkr), bilaga 1 1 Viktiga händelser 2 Uppföljning av mål och

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING -11-12 DNR SN.065 TORBJÖRN NYQVIST SID 1/1 TORBJORN.NYQVIST@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den -10-31 Förslag

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Program för jämställdhet Program för jämställdhet 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås

Läs mer

1. Månadsuppföljning kommunstyrelsen juni 2015

1. Månadsuppföljning kommunstyrelsen juni 2015 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET -06-25 DNR KS.051 MI KARNSTEDT SID 1/2 CONTROLLER 08-587 851 13 MI.KARNSTEDT@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning kommunstyrelsen

Läs mer

Tilläggsbudget för år 2015

Tilläggsbudget för år 2015 2014-11-21 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2014/240-241 Kommunstyrelsen för år 2015 Förslag till beslut Under förutsättning att kommunfullmäktige beslutar att Nacka kommun ska ingå avtal om överlåtelse av

Läs mer

31 AUGUSTI 2014 VILHELMINA KOMMUN

31 AUGUSTI 2014 VILHELMINA KOMMUN 31 AUGUSTI 2014 VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KS 2014-10-01 KOMMUNINFORMATION

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Maj 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Hälsotal

Läs mer

Maj 2019 MÅNADSRAPPORT MAJ. Barn- och skolnämnden

Maj 2019 MÅNADSRAPPORT MAJ. Barn- och skolnämnden Maj 2019 MÅNADSRAPPORT MAJ Barn- och skolnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Förvaltningsberättelse... 4 Ekonomi... 4 Resultat... 4 Investeringar... 5 Personal... 6 Antal anställda... 6 Hälsa

Läs mer