Årsberättelse 2014 Föreningen för folkbildningsforskning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsberättelse 2014 Föreningen för folkbildningsforskning"

Transkript

1 Årsberättelse 2014 Föreningen för folkbildningsforskning Org.-nr Fastställd av styrelsen Föreningens uppgift (stadgarna 2) Föreningen som har hela Sverige till arbetsfält har till uppgift att främja och stimulera forskning och studier om folkbildningens historia och nutida och framtida roller att skapa kontakter mellan intresserade på området, särskilt mellan forskare och folkbildare och mellan universitets- och amatörforskare att intressera forskningsplanerande och resursfördelande organ för folkbildningen som forskningsområde att anordna seminarier och konferenser kring folkbildningsforskning och folkbildningshistoria att informera om forskningsresultat och litteratur att bedriva publikationsverksamhet i form av exempelvis medlemsblad och årsböcker att verka för tillvaratagande av arkivmaterial, böcker och folkbildningshistoriskt intressanta föremål att bedriva nordiskt och internationellt samarbete Om föreningen Verksamheten bygger i huvudsak på ideella insatser. Föreningen står öppen dels för enskilda personer, dels för skolor, föreningar, institutioner och organisationer. Styrelsen utformar verksamhetsplan och budget för kalenderår i rullande tvåårsperioder. Föreningsstämman beslutar om verksamhetens och budgetens huvudsakliga inriktning i form av verksamhetsplan och budget för innevarande år. Föreningen för folkbildningsforskning (org.-nr: ) 1 (10)

2 Verksamheten under året Styrelsen redovisar nedan 2014 års verksamhet i Föreningen för folkbildningsforskning. Den har i stort bedrivits i kontinuitet med tidigare år, vilket har inneburit att mycket har åstadkommits med små egna ekonomiska resurser och med stora insatser från föreningens ideellt arbetande medlemmar. Samtidigt har styrelsen arbetat med några strategiska framtidsfrågor/utvecklingsprocesser. UTVECKLINGSPROCESSER Under 2014 har styrelsen fortsatt de samtal om några framtidsfrågor för föreningen som påbörjades 2012: Föreningens stadgar och ändamål. Efter ett par års diskussioner om föreningens ändamål beslöt styrelsen att till föreningsstämman 2015 lägga fram ett förslag till nya stadgar, som bland annat innehåller en ny uppgiftsparagraf ( 2). Tidskriften. Föreningen har under många år gett ut en medlemsskrift, Forskning om folkbildning, som dock inte utkom under 2013 och Efter diskussioner om möjligheterna att fortsätta med tidskriften, eventuellt i samarbete med andra intressenter, beslöt styrelsen att ersätta den med ett utvidgat digitalt nyhetsbrev. Sommarakademi. Styrelsen har fortsatt att diskutera frågan om att eventuellt genomföra en kurs om folkbildning och folkbildningsforskning men har beslutat att låta denna idé tillsvidare vila. AKTIVITETER Mötesplatser Genom seminarier, konferenser och olika slag av möten fullgör föreningen sin uppgift, och bidrar till kunskaper, erfarenhetsutbyte och idéutveckling. Vestlunddagarna gen0mfördes för första gången den mars Bakgrunden är en insamling i samband med att Gösta Vestlund, föreningens hedersordförande, fyllde 100 år De insamlade medlen, cirka kr, har Föreningen för folkbildningsforskning fått förtroendet att förvalta. Föreningen har åtagit sig att under minst sex år arrangera Vestlunddagarna för att i Gösta Vestlunds anda belysa folkbildningens utvecklingsmöjligheter genom att skapa kreativa möten mellan aktiva folkbildare och andra intresserade. Demokratisera demokratin var temat för Vestlunddagarna 2014, som genomfördes i samarbete med Tollare folkhögskola, Ungdomsstyrelsen och ABF Stockholm. Huvuddelen av pogrammet ägde rum på Tollare folkhögskola med ett femtiotal deltagare medan en del genomfördes på ABF-huset i Stockholm med betydligt fler deltagare. Medverkande var Föreningen för folkbildningsforskning (org.-nr: ) 2 (10)

3 bland andra Johnny Lindqvist, Petter Alexis Askergren, Katrine Kielos, Katarzyna Jezierska, Alice Bah Kuhnke, Lena Kjersén Edman, Bernt Gustavsson, Gösta Vestlund samt Göran Sarring och Christian Zell. Folkbildningens forskningsdag genomfördes för andra gången den 10 september 2014 och lockade ett 80-tal praktiker och andra intresserade. Samverkan skedde med Mimer, Folkbildningsförbundet och Studiefrämjandet samt med stöd av Studieförbundet Bilda, Stockholms Arbetareinstitutsförening och Svenska Unescorådets MOST-kommitté. Forskningsdagen genomfördes i Bryggarsalen, Stockholm. Inriktningen var på aktuell forskning om och utvärdering av folkbildning. Medverkande var bland andra Henrik Nordvall, Joyce Kemuma, Johan Söderman, Helena Rojas, Emil Erdtman, Olle Findahl, Filip Wijkström, Åsa Ahlqvist samt Kim Rhedin Hüttner, Jan Simonsson och Adolfo Celis från skådespelargruppen Scen & Synergi. Dialogseminarier är tänkta som mötesplatser och tankesmedjor för forskare, praktiker och andra intresserade. De genomförs företrädesvis i Stockholm och om möjligt med olika samarbetsparter. Under 2014 genomfördes inget dialogseminarium. Västkustverksamhet är tänkta som liknande mötesplatser som dialogseminarierna i Stockholm. Under Bokmässan 2014 anordnades ett miniseminarium i samarbete med Vuxenskolan. Seminarium vid föreningsstämman. Vid föreningsstämman den 10 april 2014 medverkade bland andra Anna Götlind kring temat Från forskningscirklar till berättarcaféer om metoder för kunskapande i folkbildningen. Påverkansarbete Folkbildning är ett omfattande samhällsområde. Forskningen om folkbildning är flervetenskaplig och berör utbildningsvetenskap, civilsamhällesforskning, ekonomisk vetenskap osv. Föreningen vill värna folkbildning som forskningsfält och verka för att resurser finns för folkbildningsforskningen. Utöver föreningens verksamhet med de seminarier, publikationer m.m. som redovisas här har inga särskilda opinionsbildande insatser gjorts under Publikationer & kommunikation Årsbok om folkbildning Forskning & utveckling Årsboken har en given plats i föreningens verksamhet och fångar forskningsperspektiv på folkbildning både från fält och från akademin. Medel har erhållits från Stockholms arbetareinstitutsförening för produktionen. Distributionen sker med egna medel och skribenterna medverkar utan arvodering. Årsboken 2013 innehåller tolv artiklar samt årskrönika med statistik och omfattar nästan 200 sidor. Föreningen för folkbildningsforskning (org.-nr: ) 3 (10)

4 Nyhetsbrev. Det digitala nyhetsbrevet skickas till medlemmar och publiceras efterhand som det finns nyheter inom föreningens verksamhetsområde att rapportera, såsom nya och avslutade forskningsprojekt, nya böcker som ligger nära föreningens verksamhet, inbjudningar till seminarier och andra möten. Hemsidan. Föreningens hemsida fungerar som en informationsbank för medlemmar och andra. Där presenteras bland annat publikationer som föreningen gjort och en del är tillgängliga för nedladdning. Hemsidans adress är Ett arbete med att förnya hemsidan har påbörjats. Sociala medier. Föreningen har en sida på Facebook. Där publiceras även nyhetsbrevet och där läggs bilder och kommentarer från aktualiteter ut. Sidans adress är folkbildningsforskning Försäljning av årsböcker och andra böcker. Föreningen säljer sina publikationer till självkostnadspris. Folder. Informationsfoldern om föreningen En mötesplats mellan forskare och folkbildare har delats ut i många sammanhang under året. Samverkan Föreningen samverkar med ett antal organisationer och institutioner. Viktiga samarbetsparter under 2014 var Mimer, Folkbildningsrådet, Stockholms Arbetareinstitutsförening, RIO (Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation), Folkbildningsförbundet, Ungdomsstyrelsen, Folkrörelsernas Arkivförbund, studieförbund och folkhögskolor med flera. Mimers forskarkonferens är ett årligt möte för folkbildningsforskare och verksamma inom folkbildningen. Den genomfördes 2014 i Umeå under två dagar i november. Föreningen var representerad under konferensen. Föreningen är representerad i nämnden för Carl Cederblads minnesfond. Föreningen är adjungerad i Mimer Nationella rådet för folkbildningsforskning medan representanter för Mimer och Folkbildningsrådet är adjungerade i föreningens styrelse. FÖRENINGEN Medlemmar Antalet betalande medlemmar vid senaste årsskiftet var 115 enskilda personer, 14 nationella organisationer, 53 regionala eller lokala organisationer samt 4 nordiska. Föreningsstämma Föreningen för folkbildningsforskning (org.-nr: ) 4 (10)

5 Föreningsstämman 2014 hölls den 10 april på Folkbildningsrådet i Stockholm. Styrelse Tore Persson, ordförande (vald för ett år) Valda 2013 (för två år): Kenneth Abrahamsson, Hägersten Stina-Britt Björk, Uddevalla Karin Grönvall, Knivsta Bosse Jonsson, Eskilstuna Jan-Erik Perneman, Ljungskile Tore Persson, Skärholmen Vald 2014 (för ett år, fyllnadsval): Erik Wagner, Hägersten Valda 2014 (för två år): Irma Carlsson, Mjölby Göran Hellmalm, Ekerö Andrea Lavesson, Johanneshov Rebecka Lennartsson, Uppsala Kerstin Mustel, Stockholm Mats Myrstener, Stockholm Lisbeth Stenberg, Göteborg Karin Thorasdotter, Stockholm Styrelsen har inom sig utsett Kenneth Abrahamsson till vice ordförande, Stina-Britt Björk till kassör, Karin Grönvall till sekreterare och Erik Wagner till informatör. Dessa har tillsammans med ordförande utgjort arbetsutskott. Styrelsen har haft fem protokollförda sammanträden. Arbetsutskottet har haft överläggningar mellan styrelsemötena. Till styrelsen har adjungerats Henrik Nordvall (till )/Erik Nylander (fr.o.m ) från Mimer Nationellt program för folkbildningsforskning, samt Tomas Östlund från Folkbildningsrådet. Föreningen för folkbildningsforskning (org.-nr: ) 5 (10)

6 Revisorer Ordinarie revisorer: Eric R. Persson, Enköping, och Erik Albenius, PwC. Suppleanter: Ken Bjerregaard, Skogås, och Bengt Olof Johansson, Hägersten. Valberedning Valberedning: Lars Svedberg, Nacka, sammankallande, Mats Bernerstedt, Uppsala, och Birgitta Persson, Farsta. Suppleant: Stellan Boozon, Linköping. Ekonomi Föreningens ekonomi baseras på medlemsavgifter och ansökta fondmedel. Stöd har givits bland annat genom att Stockholms arbetareinstitutsförening gett bidrag till produktionen av Årsboken Folkbildningsrådet har bidragit med lokaler till styrelsens sammanträden. Föreningen har även avtal med Folkbildningsrådet om kontorsservice och förrådsutrymmen. Övriga kostnader för styrelsens och arbetsutskottets sammanträden och medlemsskriften har täckts av medlemsavgifterna. Föreningen för folkbildningsforskning (org.-nr: ) 6 (10)

7 Föreningen för folkbildningsforskning (org.-nr: ) 7 (10)

8 Föreningen för folkbildningsforskning (org.-nr: ) 8 (10)

9 Föreningen för folkbildningsforskning (org.-nr: ) 9 (10)

10 Tack Styrelsen vill framföra ett varmt tack till de institutioner, organisationer och enskilda som under året välvilligt bidragit till och samarbetat med Föreningen för folkbildningsforskning. Stockholm i mars 2015 Tore Persson Kenneth Abrahamsson Stina-Britt Björk Irma Carlsson Karin Grönvall Göran Hellmalm Bosse Jonsson Andrea Lavesson Rebecka Lennartsson Kerstin Mustel Mats Myrstener Jan-Erik Perneman Lisbeth Stenberg Karin Thorasdotter Erik Wagner Föreningen för folkbildningsforskning (org.-nr: ) 10 (10)

Årsberättelse 2015 Föreningen för folkbildningsforskning

Årsberättelse 2015 Föreningen för folkbildningsforskning Årsberättelse 2015 Föreningen för folkbildningsforskning Org.-nr 802016-5315 www.folkbildningsforskning.se Fastställd av styrelsen 2016-03-01 Föreningens uppgift (stadgarna 2) Föreningen ska bidra till

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 och 2014 för Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning

Verksamhetsplan 2013 och 2014 för Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning Till årsmötet Styrelsens förslag till verksamhetsplan och årsbudget för 2013 Verksamhetsplan 2013 och 2014 för Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 och 2013 för Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning

Verksamhetsplan 2012 och 2013 för Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning Till årsmötet Styrelsens förslag till verksamhetsplan och årsbudget för 2012 Verksamhetsplan 2012 och 2013 för Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 och prel. 2016 Föreningen för folkbildningsforskning

Verksamhetsplan 2015 och prel. 2016 Föreningen för folkbildningsforskning Förslag till stämman 2015 Verksamhetsplan 2015 och prel. 2016 Föreningen för folkbildningsforskning org.-nr 802016-5315 www.folkbildningsforskning.se Fastställd av styrelsen 2015-03-23 Föreningens uppgift

Läs mer

Årsberättelse Föreningen för folkbildningsforskning. org.nr Fastställd av styrelsen

Årsberättelse Föreningen för folkbildningsforskning. org.nr Fastställd av styrelsen Årsberättelse 2016 Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 Fastställd av styrelsen 2017-03-01 Föreningens uppgift (stadgarna 2) Föreningen ska bidra till utveckling av folkbildningen genom:

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 och prel Föreningen för folkbildningsforskning

Verksamhetsplan 2017 och prel Föreningen för folkbildningsforskning Förslag till stämman 2017 Verksamhetsplan 2017 och prel. 2018 Föreningen för folkbildningsforskning org.-nr 802016-5315 www.folkbildningsforskning.se Fastställd av styrelsen 2017-03-01 Föreningens uppgift

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 och prel Föreningen för folkbildningsforskning

Verksamhetsplan 2016 och prel Föreningen för folkbildningsforskning Förslag till stämman 2016 Verksamhetsplan 2016 och prel. 2017 Föreningen för folkbildningsforskning org.-nr 802016-5315 www.folkbildningsforskning.se Fastställd av styrelsen 2016-03-01 Föreningens uppgift

Läs mer

Årsberättelse 2013 Föreningen för folkbildningsforskning

Årsberättelse 2013 Föreningen för folkbildningsforskning Årsberättelse 2013 Föreningen för folkbildningsforskning Orgnr 8020165315 www.folkbildning.net/fbforskning Föreningens uppgift (stadgarna 2) Föreningen som har hela Sverige till arbetsfält har till uppgift

Läs mer

Årsberättelse Föreningen för folkbildningsforskning

Årsberättelse Föreningen för folkbildningsforskning Årsberättelse 2011 Föreningen för folkbildningsforskning Orgnr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning Föreningens uppgift (stadgarna 2) Föreningen som har hela Sverige till arbetsfält har till uppgift

Läs mer

FÖRSLAG TILL NY STADGA: NUVARANDE STADGA:

FÖRSLAG TILL NY STADGA: NUVARANDE STADGA: NUVARANDE STADGA: 1 Namn Föreningens namn är Föreningen för folkbildningsforskning. 2 Uppgift Föreningen som har hela Sverige till arbetsfält har till uppgift att främja och stimulera forskning och studier

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 och prel Föreningen för folkbildningsforskning

Verksamhetsplan 2018 och prel Föreningen för folkbildningsforskning QuickTime och en TIFF (LZW)-dekomprimerare krävs för att kunna se bilden. Verksamhetsplan 2018 och prel. 2019 Föreningen för folkbildningsforskning org. nr 802016-5315 www.folkbildningsforskning.se Fastställd

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Föreningsstämma Föreningsstämman 2010 hölls den 13 april i ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm. Före stämman genomfördes ett välbesökt seminarium om Staten, Kulturen och Studieförbunden.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 Föreningsstämman 2010 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 Föreningsstämma Föreningsstämman 2009 hölls den 28 april i Lärarhögskolans lokaler, Campus Konradsberg, Stockholm. Föreningsstämman föregicks av ett seminarium

Läs mer

Föreningen för folkbildningsforskning

Föreningen för folkbildningsforskning Föreningen för folkbildningsforskning VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2002 Föreningsstämma Föreningsstämman 2002 hölls den 17 april på Riksarkivet, Stockholm. Föreningens ordförande Jan Byström hälsade deltagarna

Läs mer

25 år som mötesplats mellan forskning och folkbildning

25 år som mötesplats mellan forskning och folkbildning 25 år som mötesplats mellan forskning och folkbildning Föreningen för folkbildningsforskning har 2016 under 25 år arbetat för att bidra till utvecklingen av folkbildningen genom att utgöra en mötesplats

Läs mer

Demokratisera demokratin

Demokratisera demokratin : Demokratisera demokratin Demokratisera demokratin var det övergripande temat för den konferens Vestlunddagarna som Föreningen för folkbildningsforskning anordnade på Tollare folkhögskola den 27-28 mars

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Onsdagen den 23 april 2008, Skeppsholmens folkhögskola, Slupskjulsvägen 12, Stockholm

Onsdagen den 23 april 2008, Skeppsholmens folkhögskola, Slupskjulsvägen 12, Stockholm FÖRENINGSSTÄMMAN 2008 Onsdagen den 23 april 2008, Skeppsholmens folkhögskola, Slupskjulsvägen 12, Stockholm Kl. 13.00 Seminarium till Bo Göthbergs minne Aktuell forskning om folkhögskolan Inledare: Sam

Läs mer

Årsberättelse 2017 Föreningen för folkbildningsforskning

Årsberättelse 2017 Föreningen för folkbildningsforskning Årsberättelse 2017 Föreningen för folkbildningsforskning org. nr 802016-5315 www.folkbildningsforskning.se Fastställd av styrelsen 2018-03-01 och förslag till stämman 2018-04-26 Föreningens uppgift Föreningen

Läs mer

Folkbildningsförbundets. verksamhetsplan 2013

Folkbildningsförbundets. verksamhetsplan 2013 Folkbildningsförbundets verksamhetsplan 2013 1. Inledning Tio studieförbund med 374 medlems- eller samverkansorganisationer, ca. 280 000 studiecirklar och drygt 330 000 kulturprogram per år, samlas i

Läs mer

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Protokoll från konstituerande möte den 22 januari 1999 i Stockholm. 1 Mötet förklarades öppnat av Christer Bergsten. 2 Till mötesordförande valdes

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i StyrelseAkademien Norr, 17 mars 2017 Umeå

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i StyrelseAkademien Norr, 17 mars 2017 Umeå Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i StyrelseAkademien Norr, 17 mars 2017 Umeå Inledning Styrelsens ordförande Olof Degerfeldt hälsade välkommen och förklarade stämman för öppnad. Org.nr. 897002-0221

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting, Stockholm

Sveriges Kommuner och Landsting, Stockholm FOLKBILDNINGSRÅDET Representantskapet Protokoll Vårsammanträdet 2005 Datum 20 april 2005 Plats Närvarande ombud Sveriges Kommuner och Landsting, Stockholm Folkbildningsförbundet Mats Bernerstedt Rolf Carlsson

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

STADGAR FÖR RÖRELSEFOLKHÖGSKOLORNAS INTRESSEORGANISATION

STADGAR FÖR RÖRELSEFOLKHÖGSKOLORNAS INTRESSEORGANISATION STADGAR FÖR RÖRELSEFOLKHÖGSKOLORNAS INTRESSEORGANISATION STADGAR UPPGIFT 1. Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation, RIO, har till uppgift att främja och tillvarata de folkrörelse-, organisations-,

Läs mer

Verksamhetsplan med budget 2019

Verksamhetsplan med budget 2019 Folkbildningens gemensamma intresseorganisation Verksamhetsplan med budget 2019 Antagen av ÖLBF:s styrelse 2018-12-07 Verksamheten 2019 Inledning Örebro läns bildningsförbund (ÖLBF) är folkbildningens

Läs mer

SMTG ordinarie föreningsstämma 5 mars 2013 Stockholm. Agenda

SMTG ordinarie föreningsstämma 5 mars 2013 Stockholm. Agenda SMTG ordinarie föreningsstämma 5 mars 2013 Stockholm Agenda Göran Carlbaum 2013-03-05 MTG Ordinarie föreningsstämma 5 mars 2013 Dagordning 1 Föreningsstämmans öppnande 2 Upprättande av förteckning över

Läs mer

Verksamhet - och ekonomisk berättelse

Verksamhet - och ekonomisk berättelse Medlem i Hallands godmans och förvaltarförening Verksamhet - och ekonomisk berättelse 2018 Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Beslut om årsmötet är behörigt utlyst 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2010

VERKSAMHETSPLAN 2010 VERKSAMHETSPLAN 2010 Enligt styrelsebeslut 2010-02-05 1(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kapitelrubrik Sid nr FRAMSIDA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL 3 ORGANISATION 3 EKONOMI 4 KOMMITTÉERNA

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer STYRELSE Styrelsen väljs av medlemmarna på föreningsstämman. 1.8 Valbar till förtroendeuppdrag. Röstberättigad medlem, enligt 5.3,

Läs mer

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar Bentley User Group Sweden BUS Föreningsstadgar Stadgar för Bentley User Group Sweden 1. Namn och säte Föreningens namn är Bentley User Group Sweden. Förkortas BUS. Föreningen har sitt säte på föreningsordförandens

Läs mer

Föreningens namn är Ideella föreningen Nätverket Företagsamma kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner och är ett Lokalt Resurs Centrum.

Föreningens namn är Ideella föreningen Nätverket Företagsamma kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner och är ett Lokalt Resurs Centrum. Företagsamma kvinnor Tjörn Orust Stenungsund Stadgar Stadgar för ideella Föreningen Nätverket Företagsamma Kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Ideella

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen Förtroendevalda och uppdragstagare under verksamhetsåret 2015 Britt-Marie Lindgren Ewa Langerbeck Eva Lindgren Karl-Henrik Forsman Maria Åling Joachim Eckerström

Läs mer

Protokoll. Årsstämma LEADER Terra et Mare 24 maj Tid: Mariagården, Stenungsund

Protokoll. Årsstämma LEADER Terra et Mare 24 maj Tid: Mariagården, Stenungsund Protokoll Årsstämma LEADER Terra et Mare 24 maj 2010 Tid: 19.00-20.00 Plats: Mariagården, Stenungsund Medverkande: Arne Lernhag, Öckerö Göran Oskarsson, Kungälv Gösta Andersson, Tjörn Inger Blixt, Södra

Läs mer

Stadgeändringar Förslag till årsmötet 2019

Stadgeändringar Förslag till årsmötet 2019 STADGAR för SVERIGES EKUMENISKA KVINNORÅD Antagna vid årsmötet i Eskilstuna 1974 Reviderade vid årsmötet i Lund 1989 Antagna vid årsmötet i Uppsala 1990 Reviderade vid årsmötet i Södertälje 2000 Reviderade

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD Antagna första gången vid ordinarie årsmöte 2018-03-20 Antagna andra gången vid extra årsmöte 2018-11-13 Godkända av BirdLife Sverige November

Läs mer

Stadgar, Pohjola Norden r.f. 1 NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHETSOMRÅDE

Stadgar, Pohjola Norden r.f. 1 NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Stadgar, Pohjola Norden r.f. 1 NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Föreningens namn är Pohjola Norden r.f. Föreningens hemort är Helsingfors stad och dess verksamhet omspänner hela landet. Föreningen benämns

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Stadgar för Föreningen Emmaus Björkå

Stadgar för Föreningen Emmaus Björkå Stadgar för Föreningen Emmaus Björkå 1 Föreningen Emmaus Björkå Föreningens namn är Föreningen Emmaus Björkå. Emmaus Björkå är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som verkar på socialistisk

Läs mer

ÖSTGÖTA BRANDSKYDDSFÖRENING. Årsberättelse. för 2006

ÖSTGÖTA BRANDSKYDDSFÖRENING. Årsberättelse. för 2006 ÖSTGÖTA BRANDSKYDDSFÖRENING Årsberättelse för 2006 Östgöta Brandskyddsförening Box 400, 581 04 Linköping, tel. 013-29 00 00 FÖRENINGENS UPPGIFT Östgöta Brandskyddsförening är en ideell förening som är

Läs mer

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING Organisationsnummer 802014-9830 Förändring av stadgar från 2013 beslutades vid extra respektive ordinarie årsstämma 2015-xx-xx

Läs mer

STADGAR FÖR EBCC European Bison Conservation Center Scandinavia Ideell Förening

STADGAR FÖR EBCC European Bison Conservation Center Scandinavia Ideell Förening 1(6) STADGAR FÖR EBCC European Bison Conservation Center Scandinavia Ideell Förening 2(6) 1 FIRMA Föreningens firma är, European Bison Conservation Center of Scandinavia, ideell förening 2 ÄNDAMÅL Föreningen

Läs mer

Styrelsens förslag till verksamhetsplan för VLBF verksamhetsåret 2013

Styrelsens förslag till verksamhetsplan för VLBF verksamhetsåret 2013 Styrelsens förslag till verksamhetsplan för VLBF verksamhetsåret 2013 Inledning Folkbildningen i Västmanlands län är en garant för det demokratiska kvalitetsfyllda mötet och ger människor med olika bakgrund

Läs mer

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00 20.00 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 1(5) Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 2(5) 1 Organisationens namn Organisationens namn är FINNSAM - Finnbygder i samverkan. FINNSAM har sitt säte i den kommun

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 DIS-Bergslagen Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen Verksamhetsberättelse 2015 Göran Thomasson och Gun Utterström redovisar sitt arbete med nya kursmaterialet vid funktionärskonferens

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Läs mer

Charlie Fältman tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Charlie Fältman tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Mats Edbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Rita Carlsson Ann-Britt Sundström Mikael Svedberg Daniel Jönsson Elin Vesterlund

Läs mer

Stadgar. 1 Ändamål. 2 Medlemskap. Föreningens syfte är att:

Stadgar. 1 Ändamål. 2 Medlemskap. Föreningens syfte är att: STADGAR 2013.08.15 Stadgar för Innovationsledarna (802475-0567), Association for Innovation Management Professionals in Sweden med säte i Stockholm. Föreningen bildades 2013-08-15 och dessa stadgar ändrades

Läs mer

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet. Lokalklubbsordförande Anne-Christine Stareborn hälsade de närvarande varmt välkomna. 1. Fastställande av röstlängden Närvarande 21st medlemmar. Röstlängden justeras vid eventuell rösträkning, se bilaga

Läs mer

Årsmöte - Söndag den 17 juni 2018

Årsmöte - Söndag den 17 juni 2018 2 Årsmöte - Söndag den 17 juni 2018 Förslag till dagordning 1. Björnnäs Vägsamfällighets årsmöte öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet 3. Val av två justerare, tillika rösträknare 4. Upprop

Läs mer

KIDS FUTURE

KIDS FUTURE STADGAR för KIDS FUTURE Beslutade i Stockholm den 11 maj 2016 1 FIRMA Föreningens firma är Kids Future. 2 ÄNDAMÅL Kids Future är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som bedriver internationellt

Läs mer

Årsberättelse för Tibet Charity år 2010. Orgnr: 857209-2164

Årsberättelse för Tibet Charity år 2010. Orgnr: 857209-2164 Årsberättelse för Tibet Charity år 2010. Orgnr: 857209-2164 Inledning. Styrelsen har under året haft sex protokollförda möten. Årsmöte hölls 14 februari. Styrelsen har under året bestått av följande personer:

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening 1(5) Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2014. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2014. 1 Styrelsens sammansättning: Ordinarie

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2017 NÄTVERKET - Idéburen sektor Skåne Ideell förening

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2017 NÄTVERKET - Idéburen sektor Skåne Ideell förening 1 (12) Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2017 NÄTVERKET - Idéburen sektor Skåne Ideell förening Tid: Torsdagen, den 23 mars 2017, kl. 17.30 19.30 Plats: KompetensCenter idéburna Malmö, Nobelvägen 21,

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18

Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18 Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18 Tid: 2015-02-18, Kl. 19.00 Plats: Rydebäcksskolan, Rydebäck 1. Stämmans öppnande. Byalagets ordförande Kent E. Nilsson hälsade deltagarna välkomna och förklarade

Läs mer

Årsberättelse 2012 Föreningen för folkbildningsforskning

Årsberättelse 2012 Föreningen för folkbildningsforskning Årsberättelse 2012 Föreningen för folkbildningsforskning Orgnr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning Föreningens uppgift (stadgarna 2) Föreningen som har hela Sverige till arbetsfält har till uppgift

Läs mer

för Svenska Föreningen för Industriellt Rättsskydd grundad år 1908 fastställda enligt beslut vid föreningsstämma den 15 maj 2000.

för Svenska Föreningen för Industriellt Rättsskydd grundad år 1908 fastställda enligt beslut vid föreningsstämma den 15 maj 2000. Stadgar för Svenska Föreningen för Industriellt Rättsskydd grundad år 1908 fastställda enligt beslut vid föreningsstämma den 15 maj 2000. 1 Namn och säte Föreningens namn är Svenska Föreningen för Industriellt

Läs mer

Folkbildningsförbundets. verksamhetsplan 2014

Folkbildningsförbundets. verksamhetsplan 2014 Folkbildningsförbundets verksamhetsplan 2014 1. Inledning 2014 blir ett händelserikt år; det är val till europaparlamentet och till riksdag, landsting och kommuner i Sverige. Studieförbunden kommer på

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR UNGDOMSFÖRENING S T A D G A R

NORMALSTADGAR FÖR UNGDOMSFÖRENING S T A D G A R NORMALSTADGAR FÖR UNGDOMSFÖRENING S T A D G A R för... Försvarsutbildningsungdomsförening Föreningen bildad den..... Stadgarna antagna vid.. Försvarsutbildningsungdomsförenings stämma och godkända av...

Läs mer

PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011)

PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011) Tid: 17 mars 2012 kl 10.30 PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011) Plats: Svenska Kryssarklubben, Nacka Strand Närvarande: Carl-Olov Filipsson (ordförande) Tommy Malmgren (vice

Läs mer

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP Skånska Trädgårdsföreningen Box 65 230 53 ALNARP STADGAR Godkända och fastställda vid årsmöte 2003-05-17 och 2004-05-15 Reviderade vid årsmöte 2006-05-13 och 2007-05-12 Alnarp 2007-05-24 Ordförande Lennart

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Styrelsens förslag till ändringar av STFs stadgar

Styrelsens förslag till ändringar av STFs stadgar SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Dagordningspunkt 11 Riksstämma 2010 Bilaga 1 Styrelsens förslag till ändringar av STFs stadgar STADGAR för SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Antagna vid årsmöte den 24 25 maj 1997 Reviderade

Läs mer

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 1. Årsmötets öppnande. 2. Parentation 3. Val av presidium a) mötesordförande b) sekreterare. c) protokolljusterare tillika rösträknare. 4.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 1 Verksamhetsberättelse 2018 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Styrelse och övriga befattningshavare Styrelseledamöter: Ordförande Vice ordförande, Broschyransvarig, Utställningsadministratör, Medlemskontakter

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Datum 2011-03-01 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Styrelsen för Förbundet för Allmänt Hälsoskydd Kommunerna och Miljön avger härmed följande berättelse för förbundets verksamhet under år 2010. Styrelsen Förbundets

Läs mer

: Ska kompletteras med resultaträkning samt underskrifter. Årsberättelse 2010

: Ska kompletteras med resultaträkning samt underskrifter. Årsberättelse 2010 2011-03-26: Ska kompletteras med resultaträkning samt underskrifter. Årsberättelse 2010 Psoriasisförbundet Norrbottens län 2011-03-09 Psoriasisförbundet Norrbottens länsavdelning c/o Tina Norgren, Varvsgatan

Läs mer

FÖRENINGEN SVERIGES STADSTRÄDGÅRDSMÄSTARE

FÖRENINGEN SVERIGES STADSTRÄDGÅRDSMÄSTARE FÖRENINGEN SVERIGES STADSTRÄDGÅRDSMÄSTARE ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2011-08-25 TID Torsdagen den 25 augusti kl. 16.30 PLATS OMFATTNING 1 23 HANDLINGAR Västrastation Västra stationstorget 10, Lund Dagordning, verksamhetsberättelse

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 ! VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015! Styrelsens sammansättning Ordinarie Lars Westerlund, Kusfors, ordförande Gun Rehnman, Örträsk, vice ordförande Raquel Johansson, Gafsele, sekreterare Monica Marklund, Åbyn,

Läs mer

Föreningen Ordfront.

Föreningen Ordfront. Stadgar Stadgar först antagna 2006, inklusive ändringar antagna vid s ordinarie stämma den 28 maj 2016 i första läsningen och vid s extra stämma den 26 november 2016 i andra läsningen. 1 a) Föreningens

Läs mer

Centrum för energieffektiv belysning. Thorbjörn Laike, föreståndare LTH, LU Roy Holmberg, bitr. föreståndare, JTH

Centrum för energieffektiv belysning. Thorbjörn Laike, föreståndare LTH, LU Roy Holmberg, bitr. föreståndare, JTH Centrum för energieffektiv belysning Thorbjörn Laike, föreståndare LTH, LU Roy Holmberg, bitr. föreståndare, JTH Finansiärer Energimyndigheten Trafikverket Bertil och Britt Svenssons stiftelse Syfte att

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Närvarande: Kent Wallén, Katrineholm /Vingåker Agneta Lindqvist, Gotland Jerry Engström, Västervik Mats Larsson,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Nykterhetsfolkets länsarkiv i Halland, verksamhetsåret 2010

Verksamhetsberättelse för Nykterhetsfolkets länsarkiv i Halland, verksamhetsåret 2010 Verksamhetsberättelse för i Halland, verksamhetsåret 2010 Styrelse och funktionärer Ordförande Barbro Maijgren Vice ordförande Olle Nilsson Sekreterare Bengt Lindqvist Kassör Allan Berg Ledamot Asta Berg

Läs mer

Social ekonomi övre Norrland (SEÖN)

Social ekonomi övre Norrland (SEÖN) Social ekonomi övre Norrland (SEÖN) Verksamhetsberättelse för 2017 1 SEÖN är den samlande och kända aktören för civila samhället i Norr- och Västerbotten, som ger röst till idéburna organisationer och

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten 4. Informationsverksamhet 1. ORDFÖRANDEN

Läs mer

STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET CYSTISK FIBROS

STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET CYSTISK FIBROS Efter stadgarna för riksförbundet (sid. 1-4) följer stadgarna för förening (sid. 4-6) inom detta riksförbund. STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET CYSTISK FIBROS Antagna vid årsmöte i Riksförbundet Cystisk Fibros

Läs mer

Stagar för ROSIS (Reservofficerssällskapet i Svealand)

Stagar för ROSIS (Reservofficerssällskapet i Svealand) Stagar för ROSIS (Reservofficerssällskapet i Svealand) (Antagna den 12 oktober 1943 med ändringar till och med den 20 februari 2017) (Godkända av Sverof 2017-02-05) (Godkända av Försvarsutbildarna i Stockholm

Läs mer

STADGAR FÖR THE PAPER PROVINCE EKONOMISK FÖRENING. (The Paper Province ek. för)

STADGAR FÖR THE PAPER PROVINCE EKONOMISK FÖRENING. (The Paper Province ek. för) STADGAR FÖR THE PAPER PROVINCE EKONOMISK FÖRENING (The Paper Province ek. för) FÖRENINGENS FIRMA 1 Föreningens firma är The Paper Province ekonomisk förening, The Paper Province ek.för FÖRENINGENS SÄTE

Läs mer

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen.

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen. Alliansen Varbergs Boulehall Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014 kl. 17.00 i Boulodromen.se DAGORDNING: 1 Parentation 2 Mötets öppnande 3 Frågan om mötet kallats

Läs mer

Protokoll 1001,från konstituerande möte med föreningen Förbundet Norrlandet.se 2010-02-01

Protokoll 1001,från konstituerande möte med föreningen Förbundet Norrlandet.se 2010-02-01 Protokoll 1001,från konstituerande möte med föreningen Förbundet Norrlandet.se 2010-02-01 Deltagare: Böna Hembygdsförening genom Sven-Erik Ekdahl Böna Tennisklubb genom Lars Olsson Harkskärsföreningen

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet.

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENING Yrkeshögskoleförbundet. 1 Föreningens firma Yrkeshögskoleförbundet i Sverige. Organisationsnr. 835600-7420 Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse www.villaagarnasavean.se Verksamhetsberättelse inkl. resultat & balansräkning 2018 Villaägarna vid Säveån Föreningens verksamhetsområde är Partille, Lerums & Alingsås kommuner Organisationsnummer 802431-9827

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Kunskapsplattform ledning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (8) Datum 150218

Verksamhetsplan 2015. Kunskapsplattform ledning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (8) Datum 150218 samhällsskydd och beredskap 1 (8) Pia Håkansson 010-240 35 93 pia.hakansson@msb.se Noomi Egan 010 240 35 45 noomi.egan@msb.se Verksamhetsplan 2015 Kunskapsplattform ledning samhällsskydd och beredskap

Läs mer

Nordpols stadgar. Kapitel 1 - Föreningens namn 1. Föreningens namn är Nordpol.

Nordpols stadgar. Kapitel 1 - Föreningens namn 1. Föreningens namn är Nordpol. Nordpols stadgar Kapitel 1 - Föreningens namn 1. Föreningens namn är Nordpol. Kapitel 2 - Föreningens syfte och målsättning 2. Nordpol är en ideell politiskt- och religiöst obunden studerandeförening vars

Läs mer

STADGAR Sveriges Miljökommuner

STADGAR Sveriges Miljökommuner STADGAR Sveriges Miljökommuner www.fah.se STADGAR för Sveriges Miljökommuner Senast ändrade vid förbundets årsmöte den 4 maj 2018. Förbundet bildades den 24 mars 1919 av stadsläkarna. 1. Firma 1.1. Förbundets

Läs mer

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg.

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 1 Namn STADGAR 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 3 Ändamål 3.1 Föreningens syfte är att inspirera till ett ökat intresse för och öka kunskaperna i matematik

Läs mer

STADGAR FAH Kommunerna och Miljön

STADGAR FAH Kommunerna och Miljön STADGAR FAH Kommunerna och Miljön STADGAR för Förbundet för Allmänt Hälsoskydd Kommunerna och Miljön Senast ändrade vid förbundets årsmöte den 3 april 2014. 1. Firma 1.1. Förbundets firma är Förbundet

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

Rev. 25 april Stadgar för Västmanlands Läns Kommuner och Landsting

Rev. 25 april Stadgar för Västmanlands Läns Kommuner och Landsting Rev. 25 april 2008 Stadgar för Västmanlands Läns Kommuner och Landsting Stadgarna togs den 16 september 2005. Innehåll Ändamål 5 Medlemskap 5 Förbundsmöte 5 Val av ombud 6 Förbundsmötets sammanträden 6

Läs mer