Åtgärdsprogram 2013, Houtskärsnämndens utlåtande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Åtgärdsprogram 2013, Houtskärsnämndens utlåtande"

Transkript

1 Houtskärsnämnden Åtgärdsprogram 2013, Houtskärsnämndens utlåtande 564/02.00/2013 Houtskärsnämnden 30 Beredare och föredragande: Ordförande Sune Linde Ett förslag till åtgärdsprogram för Pargas stad behandlades av styrelsen Stadsstyrelsen antecknade förslaget till kännedom och begär utlåtande om förslaget av samtliga förtroendemannaorgan samt samarbetskommittén, där det framgår deras uppskattningar om de egentliga kostnadsbesparingar och konsekvenser åtgärderna medför. Utlåtandena skall ges till stadsstyrelsen senast inom augusti månad. För Houtskärs del föreslås att daghemmet flyttas till Träsk skola. Lägenheterna byggs om till daghem. Daghemmet säljs. Biblioteket flyttas till områdeskontoret och biblioteksbyggnaden säljs. Alternativt föreslås att områdeskontoret och biblioteket flyttas till daghemmet och områdeskontoret och biblioteket säljs eller att daghemmet blir kvar men annan verksamhet flyttas till en del av daghemmet. Mossala lånestation dras in. Läkarmottagning i Houtskär som regel 1 dag/vecka. Samarbetet mellan hälsovården i Houtskär och Fridhem utvecklas. Sjukskötare tillsammans med Korpo och gemensamt för hälsostationen och Fridhem utreds. Nya hälsovårdsutrymmen byggs i anslutning till Fridhem. Nuvarande hälsogården säljs. Vattentjänstverkets nattberedskap under veckodagar dras in i Houtskär. Förutom redan nämnda fastigheter föreslås att Mossala skola och Telehuset säljs. Bilaga 1-2 Skrivelse från personalen på Houtskärs hälsogård Basuppgifter om fastigheterna Bakgrundsmaterial Styrelsens beslut av Åtgärdsprogrammet med bilagor PM från diskussionsmöte Skrivelse till styrelsen om biblioteket (Mustelin) Nagu- och Korponämndernas utlåtanden Förslag Houtskärsnämnden framför som sitt utlåtande om åtgärdsprogrammet följande:

2 Daghemmet Houtskärs daghem verkar i en byggnad som är planerad och utrustad för daghemsverksamhet. Daghemmet är byggt 1986 och tillbyggt 1993 och Daghemmet verkar i Houtskärs centrum, Näsby, nära samhället och på gångavstånd till exempelvis biblioteket, Fridhem, kyrkan mm och nära stranden och skogen. Även gården är ändamålsenlig och välutrustad. Bara under de senaste två åren har Pargas stad satsat mycket pengar, storleksordning , på att ytterligare anpassa huset och gården till verksamheten. Daghemmet och dess verksamhet har lyfts fram som gott exempel och inspirationskälla i många sammanhang. För närvarande finns förutom daghemsverksamhet även förskolan och eftermiddagsverksamheten i huset. Om daghemmet flyttas till Träsk skola, ca tre km från Näsby, skulle den goda kontakten till närsamhället brytas. Tre kommunala bostäder skulle byggas om och utrustas för daghemsverksamhet. Samtliga lägenheter är uthyrda och inga alternativa bostäder finns att erbjuda. Hyresinkomster på ca /år faller bort. Även gården måste anpassas och utrustas. Investeringarna i nuvarande daghemsfastighet går om intet. De synergieffekter som kan uppnås om daghemmet flyttas till Träsk är inte så stora att de på något sätt kan motivera åtgärderna. Daghemmet stannar kvar, stora kostnader för ombyggnad och anpassning inbesparas (investeringar i Träsk beräknade till , beräknad inkomst från försäljning av daghemmet ). Hyresinkomsten för de tre bostäderna i Träsk skola kvarstår. En del av daghemmet kan hyras ut till annan verksamhet, internt eller externt. Biblioteket Bibliotekshuset är inköpt 1988 och grundrenoverat 1990 för bibliotekets behov. Läget är mycket bra och lättillgängligt. Biblioteket är även ett kulturhus där det ofta ordnas utställningar mm. Biblioteket uppskattas mycket också av fritidsbefolkningen och lyfts ofta fram i positiva ordalag. I källaren finns utrymmen som har disponerats av Houtskärs kulturgille och har inrymt bl a Houtskärs lokalhistoriska bildarkiv. Källaren har fuktskadats men tömts och tvättats efter vintern. Huset är i behov av dränering (uppskattat till ). Kulturgillet är villigt att stå för renoveringen av källarutrymmena och att hyra dem för sin verksamhet. Att flytta biblioteket till områdeskontoret betyder att dess övre våning måste byggas om och hiss installeras. Ombyggnaderna blir dyra och områdeskontorets funktionalitet försämras. Mötesutrymmet och arbetsutrymmena behövs. Biblioteket decimeras betydligt. Inte heller i daghemsbyggnaden finns tillräckligt stora utrymmen för biblioteket. Driftskostnaderna i förslaget till åtgärdsprogram är betydligt större än i verkligheten och den interna hyran är beräknad enligt för stora ytor (se bilagan med basuppgifter om fastigheterna). Biblioteket flyttar inte. Stora kostnader för ombyggnader sparas. "Skärgårdens bokmagasin" grundas i biblioteket eftersom magasin saknas i Korpo och Nagu.

3 Driftskostnaderna minskas t ex genom installation av luftvärmepumpar. Källarvåningen hyrs ut till Houtskärs kulturgille som även är villiga att stå för renoveringen av utrymmet. Mossala lånestation dras in. Hyra kan uppbäras av utomstående som använder mötesutrymmet i områdeskontoret. Hälsogården Den nuvarande hälsogården är byggd 1952 och sanerad och tillbyggd Den inhyser läkarmottagning, hälsovårdarnas mottagning, barn- och mödrarådgivning, åtgärdsrum, tandläkarmottagning, fysioterapi och labb. I huset finns också fem bostäder samt bastu, tvättstuga och förråd i källaren. Läget på Vitteludd i Näsby är bra, lätt att komma till med bil, buss, båt och helikopter. I huset finns eventuellt fukt- och mögelskador, tidigare konstaterade fuktskador är åtgärdade. Rapporterna från fukt- och mögelundersökningarna är svårtolkade, största problemet verkar vara i en av bostäderna (ovanför fysioterapin). Personalen säger sig inte ha några symptom och vill stanna kvar i huset. Förslaget att bygga ny hälsostation på Fridhemsområdet ger främst fördelar tack vare närheten till Fridhem. Det senaste förslaget är förkastligt, med utrymmen som är för små för fungerande verksamhet, avsaknad av tandläkarmottagning och oändamålsenlig rumsdisposition. Det sk hobbyrummet som används för terapi och rehabilitering samt bastun för dem som bor på området försvinner. Ingångens placering skulle i hög grad verka störande för invånarna i närliggande pensionärsbostäder och väntrummet och mottagningsbiträdes placering i anslutning till servicecentralens matsal är helt förkastlig. Ett bättre alternativ skulle vara en separat byggnad nära Fridhem. Ett stort problem om hälsogården säljs är att fem bostäder försvinner. Ett radhus till Houtskär är under planering (?) men dessa bostäder behövs utöver de kommunala bostäder som redan finns i Houtskär. Läkarmottagning bör finnas minst tre dagar under en tvåveckorsperiod och tandläkarmottagning i nuvarande omfattning. Den grundläggande hälsooch sjukvården får inte försämras eftersom det leder till att dyr specialsjukvård kommer att behövas i högre grad. Veckoslutsdejouren bör bibehållas minst på nuvarande nivå, bl a p g a långa avstånd och avsaknad av nattrafik. Jouren är en stor trygghetsfaktor. Skynda långsamt och vänta ännu med att bygga ny hälsostation. Hyr ut t ex fysioterapirummet till företagare under de tider som rummet står tomt. Hyr ut det tidigare kafferummet som har egen ingång. Använd mera telefon- och videokonsultationer. Under sommaren används hälsovårdarnas tjänster mycket av besökare från andra kommuner, för akutbesök. Undersök om det är möjligt att ta betalt för dessa hälsovårdstjänster. Renovera bostaden ovanför fysioterapin så att den tryggt kan hyras ut (hyresinkomster för samtliga fem bostäder ca /år). Se över dörr- och fönstertätningar inför vintern för att minska onödiga

4 värmeförluster. Försäljning av fastigheter Houtskärsnämnden ifrågasätter kalkylerna bakom reparationsskulderna och de uppskattade försäljningsvinsterna. I många av förslagen går försäljningsvinsterna åt till omändringar och reparationer som uppstår då verksamheterna ska flyttas till andra byggnader. I första hand bör fastigheter som inte är i kommunal användning säljas, t ex Hyppeis skola. Driftskostnaderna som uppges i förslaget till åtgärdsprogram är högre än i verkligheten, vilket framgår ur bilagan med basuppgifter. Bostäder Om hälsogården och företagarhuset säljs och daghemmet flyttar till Träsk skola försvinner nio kommunala bostäder och ca /år i hyresinkomster. Det nya radhus med tre-fyra bostäder som planeras och ev. byggs har avsetts att locka nya invånare. Om Hälsogården säljs och/eller Träsk skolas bostäder ändras till daghem nås inte denna målsättning. Tomter De planerade tomter som finns i Houtskär borde marknadsföras bättre. Just nu marknadsförs inte tomterna på det gamla byggnadsplaneområdet i Näsby. Planeringen för Vålnäsområdet borde göras klar så att även de tomterna kan säljas. Arbetsplatser Nämnden föreslår att staden ser över vilka arbetsuppgifter som kan utlokaliseras till skärgården, som kompensation för de arbetsplatser som försvunnit. Staden kan vara en föregångare och exempel för företag och myndigheter och utnyttja distanslösningar även den vägen. Arbetsrummen i skärgården kan fyllas och samtidigt kan upphyrda arbetsutrymmen i Pargas centrum frigöras. Skärgårdstillägget Nämnden vill ännu påpeka att vid kommunsammanslagningen fick hela staden status av skärgårdskommun vilket betyder att staden får betydande summor i skärgårdstillägg (2012 4,8 miljoner). Skärgårdstillägget erhålls just för att staden ska kunna upprätthålla servicen i skärgården trots att den ev. är dyrare. Ser man på förslaget till åtgärdsprogram i stort så drabbas skärgårdsdelarna hårt. Även Houtskär påverkas om arbetsplatserna i Korpo överförs till Nagu och Pargas. Vi behöver arbetsplatser, bostäder och service på nuvarande nivå för att bibehålla ett livskraftigt, levande samhälle året runt. Beslut Förslaget godkändes.

5 Distribution Stadsstyrelsen

Åtgärdsprogram 2013. Stadsstyrelsen 142 10.06.2013 Kulturnämnden 70 14.08.2013 564/02.00/2013. Stadsstyrelsen 10.06.2013 142

Åtgärdsprogram 2013. Stadsstyrelsen 142 10.06.2013 Kulturnämnden 70 14.08.2013 564/02.00/2013. Stadsstyrelsen 10.06.2013 142 Åtgärdsprogram 2013 564/02.00/2013 Stadsstyrelsen 10.06.2013 142 Beredare och föredragande: Stadsdirektör Folke Öhman, tfn 040 707 3155 Kommunernas ekonomi uppvisar bekymmersamma siffror och varken skatteinkomsterna

Läs mer

Väståbolands Hyreshus Ab:s förslag för ändring av Korpo områdeskontor till hyreslägenheter

Väståbolands Hyreshus Ab:s förslag för ändring av Korpo områdeskontor till hyreslägenheter Stadsstyrelsen 214 20.10.2014 Stadsstyrelsen 235 03.11.2014 Stadsfullmäktige 93 11.11.2014 1466/10.03.02/2014 Stadsstyrelsen 20.10.2014 214 Beredare Ekonomidirektör Patrik Nygrén, tfn 040 511 4383 Föredragande

Läs mer

Åtgärdsprogram 2013. Stadsstyrelsen 142 10.06.2013 Kulturnämnden 70 14.08.2013 564/02.00/2013. Stadsstyrelsen 10.06.2013 142

Åtgärdsprogram 2013. Stadsstyrelsen 142 10.06.2013 Kulturnämnden 70 14.08.2013 564/02.00/2013. Stadsstyrelsen 10.06.2013 142 Stadsstyrelsen 142 10.06.2013 Kulturnämnden 70 14.08.2013 Åtgärdsprogram 2013 564/02.00/2013 Stadsstyrelsen 10.06.2013 142 Beredare och föredragande: Stadsdirektör Folke Öhman, tfn 040 707 3155 Kommunernas

Läs mer

Pargas stad Tertialrapport april 2014 Social- och hälsovård HÄLSOVÅRD

Pargas stad Tertialrapport april 2014 Social- och hälsovård HÄLSOVÅRD HÄLSOVÅRD snämnden savdelningen Katariina Korhonen Verksamhet Primärvård och sjukvård till alla kommuninvånare samt brådskande vård till alla behövande. Barn-, mödra-, skol-, studerande- och företagshälsovård

Läs mer

Esbo stad Protokoll 25. Fullmäktige 27.02.2012 Sida 1 / 1. 25 Sammankallande av fullmäktige för att behandla saneringen av stadshuset

Esbo stad Protokoll 25. Fullmäktige 27.02.2012 Sida 1 / 1. 25 Sammankallande av fullmäktige för att behandla saneringen av stadshuset Fullmäktige 7.0.0 Sida / 65/00.0.00/0 Stadsstyrelsen 48 3..0 5 Sammankallande av fullmäktige för att behandla saneringen av stadshuset Beredning och upplysningar: Olli Isotalo, tfn 09 86 66 Torsti Hokkanen,

Läs mer

Lägenhetshus med 3 lägenheter + 1 källarlokal i centrala Mariehamn

Lägenhetshus med 3 lägenheter + 1 källarlokal i centrala Mariehamn Lägenhetshus med 3 lägenheter + 1 källarlokal i centrala Mariehamn Centrumhus som är uppfört 1935 i två plan med fullständig källare. Bostadsyta om ca 211 m² enligt bolagsordningen fördelat på tre lägenheter.

Läs mer

2013-05-20 Lokalutredning grundskola/grundsärskola i Hallstahammars tätort

2013-05-20 Lokalutredning grundskola/grundsärskola i Hallstahammars tätort 2013-05- 2013-05-20 Lokalutredning grundskola/grundsärskola i Hallstahammars tätort Tekniska förvaltningen har från Kommunstyrelsen fått i uppdrag att utreda vilka ytor som friställs i de olika alternativen,

Läs mer

Län Stockholm Typ Villa Kommun Värmdö Storlek 60 m2 Område Torsby Tillträde tidigast Gatuadress Torsby Åkerväg 7

Län Stockholm Typ Villa Kommun Värmdö Storlek 60 m2 Område Torsby Tillträde tidigast Gatuadress Torsby Åkerväg 7 Torsby Åkerväg 7 Län Stockholm Typ Villa Kommun Värmdö Storlek 60 m2 Område Torsby Tillträde tidigast Gatuadress Torsby Åkerväg 7 Villa under ombyggnad! Möjlighet att förvärva en villa som är under omfattande

Läs mer

Beskattning av hyresinkomster

Beskattning av hyresinkomster Beskattning av hyresinkomster Bekanta dig med beskattningen av hyresinkomster från bostäder Planerar du att hyra ut din bostad? Hyr du redan ut din bostad? Tänker du upphöra med att hyra ut din bostad?

Läs mer

Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 1/2015

Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 1/2015 1 Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 1/2015 PROTOKOLL Datum Fredag 16.1.2015 Plats och tid: Polishuset kl. 09.00-12.00 Närvarande: Åke Mattsson ordförande Annika Hambrudd viceordförande Kurt Forsman

Läs mer

Centralhandelskammarens Bedömningsgrunder för AHM-provet mäklarnämnd

Centralhandelskammarens Bedömningsgrunder för AHM-provet mäklarnämnd Uppgift 1 Tillämplig lag: Lagen om förmedling av fastigheter och hyreslägenheter a) Ett uppdragsavtal ska sättas upp skriftligen eller elektroniskt så att uppgifterna inte kan ändras ensidigt och så att

Läs mer

KONTORSFASTIGHET - HALMSTAD - CENTRALT-HAMNOMRÅDET

KONTORSFASTIGHET - HALMSTAD - CENTRALT-HAMNOMRÅDET KONTORSFASTIGHET - HALMSTAD - CENTRALT-HAMNOMRÅDET Fastighet Fastigheten Halmstad Oraklet 1 Adress Beskrivning Tomt Stuvaregatan 8, 302 45 Halmstad. Belägen i Halmstad kommun och Martin Luther församling.

Läs mer

Välskött bostadsaktiebolag med fem lägenheter på Ödkarbyvägen 9

Välskött bostadsaktiebolag med fem lägenheter på Ödkarbyvägen 9 Välskött bostadsaktiebolag med fem lägenheter på Ödkarbyvägen 9 Välskött bostadsaktiebolag med fem lägenheter på Ödkarbyvägen 9 Bostadsaktiebolag med god ekonomi och fint läge i idylliska Ödkarby. Samtliga

Läs mer

Skärgårdsmöte 10.3.2012. Houtskär

Skärgårdsmöte 10.3.2012. Houtskär Skärgårdsmöte 10.3.2012 Houtskär INNEHÅLL Bakgrund... 3 Bakgrundsinformation om deltagare... 4 Diskussion 1. Byaplanering... 6 Vad saknar du mest i Näsby:... 6 Vad saknar du mest i övriga byar:... 7 Diskussion

Läs mer

Max Märkel Arkitektur Lunds Universitet URBAN COMPACT LIVING. Radhus på Höjden

Max Märkel Arkitektur Lunds Universitet URBAN COMPACT LIVING. Radhus på Höjden Max Märkel Arkitektur Lunds Universitet URBAN COMPACT LIVING A11 Ateljé Y Radhus på Höjden URBAN COMPACT LIVING Radhus på Höjden Max Märkel 2012 Arkitektur Lunds Universitet A11 Ateljé Y kvarteret kråkelyckan

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 15.11.2010 8. Kommungården, sammanträdesrummet. - Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr.

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 15.11.2010 8. Kommungården, sammanträdesrummet. - Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr. FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 15.11.2010 Nr 8 Sammanträdestid Måndagen den 15 november 2010 kl 19.00-21.15 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

Arbetsgrupp för utredning av utrymmeslösningar i förbindelse med undervisning i åk 7 9 samt social- och hälsovård i Nagu och Korpo RAPPORT

Arbetsgrupp för utredning av utrymmeslösningar i förbindelse med undervisning i åk 7 9 samt social- och hälsovård i Nagu och Korpo RAPPORT Arbetsgrupp för utredning av utrymmeslösningar i förbindelse med undervisning i åk 7 9 samt social- och hälsovård i Nagu och Korpo RAPPORT Juni 2014 1 Innehåll 1. Inledning... 2 2. Nuläget... 3 2.1. Årskurser

Läs mer

Budget & ekonomiplan 2016 Hälsovård. Pargas stad HÄLSOVÅRD

Budget & ekonomiplan 2016 Hälsovård. Pargas stad HÄLSOVÅRD HÄLSOVÅRD Social- och hälsovårdsnämnden Social- och hälsovårdsavdelningen, Paula Sundqvist, social- och hälsovårdsdirektör Katariina Korhonen, överläkare Verksamhet Primärvård och sjukvård till alla kommuninvånare

Läs mer

Renoverad etta med balkong i Strandnäs, Mariehamn

Renoverad etta med balkong i Strandnäs, Mariehamn Renoverad etta med balkong i Strandnäs, Mariehamn Du kommer att älska ditt nästa hem! Fräsch lägenhet i andra våningen med balkong. Utanför fönstret ses skogens vackra skiftningar som du kan njuta av.

Läs mer

Hus inrymmande tre lägenheter i Eckerö

Hus inrymmande tre lägenheter i Eckerö Hus inrymmande tre lägenheter i Eckerö Hus inrymmande tre lägenheter i Eckerö Nu har du chansen att förvärva detta hus inrymmande tre lägenheter. Till lägenheterna hör källarförråd och kallt vindsförråd.

Läs mer

Löpande underhållsplan för Brf Postsäcken 11 utkast 2005-08-24

Löpande underhållsplan för Brf Postsäcken 11 utkast 2005-08-24 Löpande underhållsplan för Brf Postsäcken 11 Version 1.1-2006-03-01 1 Inledning... 1 1.1 Underhåll av planen... 2 2 Kortsiktig teknisk plan plan för innevarande år... 3 3 Långsiktig teknisk plan... 4 3.1

Läs mer

Micasa Fastigheter i Stockholm AB:s renovering av Vintertullens äldreboende, kv. Hamnvakten 7 Genomförandebeslut

Micasa Fastigheter i Stockholm AB:s renovering av Vintertullens äldreboende, kv. Hamnvakten 7 Genomförandebeslut Utlåtande 2015:81 RI+VIII (Dnr 112-937/2015) Micasa Fastigheter i Stockholm AB:s renovering av Vintertullens äldreboende, kv. Hamnvakten 7 Genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

DETALJPLANEÄNDRING del av 7:e stadsdelens kvarter 1052 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Vad är ett program för deltagande och bedömning?

DETALJPLANEÄNDRING del av 7:e stadsdelens kvarter 1052 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Vad är ett program för deltagande och bedömning? GRANKULLA STAD Markanvändningsenheten DETALJPLANEÄNDRING del av 7:e stadsdelens kvarter 1052 29.4.2011, uppdaterat 26.3.2012 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Vad är ett program för deltagande och bedömning?

Läs mer

Län Örebro Gatuadress Kommun Hallsberg Storlek 4.0 rum (2 sovrum) / 115 m² Område. Tillträde tidigast. Norra Pålsboda. Enligt överenskommelse

Län Örebro Gatuadress Kommun Hallsberg Storlek 4.0 rum (2 sovrum) / 115 m² Område. Tillträde tidigast. Norra Pålsboda. Enligt överenskommelse Län Örebro Gatuadress Kommun Hallsberg Storlek 4.0 rum (2 sovrum) / 115 m² Område Norra Pålsboda Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Fastigheten består

Läs mer

Esbo stad Protokoll 144. Fullmäktige 21.10.2013 Sida 1 / 1

Esbo stad Protokoll 144. Fullmäktige 21.10.2013 Sida 1 / 1 Fullmäktige 21.10.2013 Sida 1 / 1 1203/10.03.02/2013 Stadsstyrelsen 259 16.9.2013 144 Motion om att bilda ett fastighetsbolag för stadshuset Beredning och upplysningar: Carl Slätis, tfn 09 816 84419 Mikko

Läs mer

Esbo stad Protokoll 32. Fullmäktige 19.03.2012 Sida 1 / 1

Esbo stad Protokoll 32. Fullmäktige 19.03.2012 Sida 1 / 1 Fullmäktige 19.03.2012 Sida 1 / 1 1052/02.05.06/2012 Stadsstyrelsen 58 5.3.2012 32 Esbo stads proprieborgen för :s lån på 16 025 000 euro Beredning och upplysningar: Viktoria Hindsberg-Karkola, tfn 09

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-19 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-19 1 STYRELSEN 2006-09-19 1 Plats och tid Kommunala bolagens sammanträdesrum Sjögatan 28, Tisdag 19 september, klockan 13.15 16.45 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Bror

Läs mer

LÖNSAMT MED TILLGÄNGLIGA BOSTÄDER

LÖNSAMT MED TILLGÄNGLIGA BOSTÄDER Sammanfattning av rapport av SPF Seniorerna och Hissförbundet, november 2015 LÖNSAMT MED TILLGÄNGLIGA BOSTÄDER Inledning Allt fler äldre bor i flerbostadshus med bristande tillgänglighet och riskerar att

Läs mer

Esbo stad Protokoll 60. Fullmäktige 29.04.2013 Sida 1 / 1

Esbo stad Protokoll 60. Fullmäktige 29.04.2013 Sida 1 / 1 Fullmäktige 29.04.2013 Sida 1 / 1 1288/02.05.06/2013 Stadsstyrelsen 99 25.3.2013 60 Beviljande av Esbo stads proprieborgen till Beredning och upplysningar: Viktoria Hindsberg-Karkola, tfn 09 816 84330

Läs mer

BILDN UTLÅTANDE OM DE NYA GRUNDERNA FÖR INTERNA HYROR

BILDN UTLÅTANDE OM DE NYA GRUNDERNA FÖR INTERNA HYROR Bildningsnämnden 34 14.04.2016 Bildningsnämnden 45 12.05.2016 UTLÅTANDE OM DE NYA GRUNDERNA FÖR INTERNA HYROR BILDN 14.04.2016 34 UTLÅTANDE OM DE NYA GRUNDERNA FÖR INTERNA HYROR Beredning och tilläggsuppgifter:

Läs mer

Förfarande med andrahandshyrning av fastigheter inom arrangemanget med ramupphandling av boendeservice inom äldreomsorgen i Karleby

Förfarande med andrahandshyrning av fastigheter inom arrangemanget med ramupphandling av boendeservice inom äldreomsorgen i Karleby Social- och hälsovårdsnämndens svenska sektion 80 16.06.2015 Förfarande med andrahandshyrning av fastigheter inom arrangemanget med ramupphandling av boendeservice inom äldreomsorgen i Karleby 423/02/08/00/04/2013

Läs mer

SKOLHUSET I LAPPO Brändö

SKOLHUSET I LAPPO Brändö SKOLHUSET I LAPPO Brändö Skolhuset på Lappo är till salu. Byggnaden är ca 380 kvm och lämpar sig i första hand till affärs och/eller turismverksamhet i andra hand som bostadshus med en eller flera lägenheter.

Läs mer

Axmarstig. Idylliskt läge i havsnära bruksmiljö! Län Gävleborg Typ Villa Kommun Gävle Storlek 220 m2 Område Axmar Tillträde tidigast

Axmarstig. Idylliskt läge i havsnära bruksmiljö! Län Gävleborg Typ Villa Kommun Gävle Storlek 220 m2 Område Axmar Tillträde tidigast Axmarstig 208 Län Gävleborg Typ Villa Kommun Gävle Storlek 220 m2 Område Axmar Tillträde tidigast Gatuadress Axmarstig 208 enligt överenskommelse Idylliskt läge i havsnära bruksmiljö! Stor byggnad i idyllisk

Läs mer

KS Teknik & Service arbetar i nuläget med att projektera gata, VA och bilda tomter för både en- och flerbostadshus uppe på Årbol, ovanför Orrvägen.

KS Teknik & Service arbetar i nuläget med att projektera gata, VA och bilda tomter för både en- och flerbostadshus uppe på Årbol, ovanför Orrvägen. VD Roland Kindslätt Tjänsteskrivelse 2015-03-05 Bakgrund Sedan sekelskiftet så har behovet av bostäder sakta men säkert ökat. Främst Edshus AB hade då betydande vakanser men kurvan har över tid ständigt

Läs mer

FRILIGGANDE VILLA - STENBROHULT - PRIS: :-

FRILIGGANDE VILLA - STENBROHULT - PRIS: :- FRILIGGANDE VILLA - STENBROHULT - PRIS: 3 750 000:- Beskrivning Stilfull byggnad strax norr om Älmhult. Boende och rörelse. Vacker sekelskiftesvilla samt annexbyggnad med B&B. Närhet till sjön Möckeln

Läs mer

Genomförandebeslut gällande ombyggnad av Kv. Skarpa By 2, Skarpnäck

Genomförandebeslut gällande ombyggnad av Kv. Skarpa By 2, Skarpnäck ÄRENDE 12 vid styrelsemöte 2012-06-14 Till Styrelsen för AB Stockholmshem Genomförandebeslut gällande ombyggnad av Kv. Skarpa By 2, Skarpnäck Bakgrund I Vision 2030 etablerade Stockholms stad ambitionen

Läs mer

Nämnden antecknar att den tagit del av följande handlingar/information:

Nämnden antecknar att den tagit del av följande handlingar/information: Houtskärsnämnden 30 25.11.2015 Anmälningsärenden Houtskärsnämnden 25.11.2015 30 Beredare Föredragande Förslag Ordförande Sune Linde Ordförande Sune Linde arvids.norrgard@gmail.com Nämnden antecknar att

Läs mer

Christinaprojektet, bakgrund Bakgrund

Christinaprojektet, bakgrund Bakgrund Christinaprojektet Christinaprojektet, bakgrund Bakgrund Piteå växer och befolkningsmängden ökar, och så även behovet av fler förskole- och skolplatser. På Norrmalmområdet i centrala Piteå finns Norrmalmskolan

Läs mer

Genomförandebeslut Micasa Fastigheter avseende renovering av Vintertullens äldreboende, kv. Hamnvakten 7

Genomförandebeslut Micasa Fastigheter avseende renovering av Vintertullens äldreboende, kv. Hamnvakten 7 Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-05-26 Ärende 7 Handläggare Stadshus AB: Andreas Jaeger Telefon: 08-508 29 369 SLK: Sverker Henriksson Telefon: 08-508 29 394

Läs mer

UTREDING AV IDROTTSTJÄNSTER OCH FÖRVALTNING AV IDROTTSPLATSER

UTREDING AV IDROTTSTJÄNSTER OCH FÖRVALTNING AV IDROTTSPLATSER Bildningsnämnden 30 08.04.2015 UTREDING AV IDROTTSTJÄNSTER OCH FÖRVALTNING AV IDROTTSPLATSER BILDN 08.04.2015 30 Beredning och tilläggsuppgifter: controller Saija Männistö 050 3555 051 eller saija.mannisto@porvoo.fi,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Närvarande/beslutande Ordinarie medlemmar Fredag kl. 13:30 Ruukin sauna, Parkvägen 2, Dalsbruk Personliga ersättare Camilla Sandell,

Läs mer

Statusbesiktningsrapport, samt förslag vid behov av strukturella åtgärder för Wallmovägen, Bångbro

Statusbesiktningsrapport, samt förslag vid behov av strukturella åtgärder för Wallmovägen, Bångbro Statusbesiktningsrapport, samt förslag vid behov av strukturella åtgärder för Wallmovägen, Bångbro Bedömning av byggnadernas byggtekniska skick, renoveringsmöjligheter och behov av underhåll. Samt prioritering

Läs mer

Området där planändringen är aktuell ligger på Kivimo i Houtskär.

Området där planändringen är aktuell ligger på Kivimo i Houtskär. LANTMÄTARE AB ÖHMAN Sten Öhman Sunnanvägen 7 10900 Hangö 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 4.11.2015 PARGAS HOUTSKÄR, KIVIMO BENSTRAND ÄNDRING HOUTSKÄRS GENERALPLAN PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

Läs mer

Christinaprojektet, bakgrund Bakgrund

Christinaprojektet, bakgrund Bakgrund Christinaprojektet Christinaprojektet, bakgrund Bakgrund Piteå växer och befolkningsmängden ökar, och så även behovet av fler förskole- och skolplatser. På Norrmalmområdet i centrala Piteå finns Norrmalmskolan

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-11-20 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27 414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby

Läs mer

Grundtrygghetssektorns avgifter, arvoden och verksamhetsanvisningar 2015

Grundtrygghetssektorns avgifter, arvoden och verksamhetsanvisningar 2015 Stadsfullmäktige 11 14.01.2015 Grundtrygghetssektorns avgifter, arvoden och verksamhetsanvisningar 2015 Grundtrygghetsnämnden 16.12.2014 149 Enligt 20 i Lojo stads förvaltningsstadga beslutar en nämnd

Läs mer

,

, , 2016-03-01 591 479 241 2016-03-01 Styrelsen för BRF Katthuvudet 14 avger härmed redovisning av föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31. Föreningens verksamhet Föreningens firma

Läs mer

Vallmovägen 11. Vallmovägen 11. www.hemverket.se - Sida 1 av 13

Vallmovägen 11. Vallmovägen 11. www.hemverket.se - Sida 1 av 13 Län Blekinge Gatuadress Kommun Karlskrona Storlek 4 rum (3 sovrum) / 114 m² Område Spjutsbygd Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Området är perfekt när man har småbarn, det är lugnt med trevliga

Läs mer

Renovering, ombyggnad och ev tillbyggnad av REGNBÅGEN

Renovering, ombyggnad och ev tillbyggnad av REGNBÅGEN Renovering, ombyggnad och ev tillbyggnad av REGNBÅGEN Bakgrund till varför vi bygger om Regnbågen Regnbågen (eller kvarteret Harven 2-4) byggdes under miljonprogramtiden, 1965-1967 vilket innebär att husen

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 9/2017 ÄRENDELISTA Kallelse till sammanträde torsdagen den 29 juni 2017 kl. 09.00 i styrelserummet. Paragraf Ärende 63. Sammankallande och beslutsförhet. 64. Justering av protokoll. 65. Föredragningslistans

Läs mer

Fin trea med balkong i omtyckta Johannebo, Mariehamn

Fin trea med balkong i omtyckta Johannebo, Mariehamn Fin trea med balkong i omtyckta Johannebo, Mariehamn Du kommer att älska ditt nästa hem! Fin gavellägenhet i andra våningen med soldränkt och insynsskyddad balkong om hela 12 m 2. Bostadens 71,5 välplanerade

Läs mer

STRANDNÄRA TOMTER i nytt detaljplanerat bostadsområde, Öra Strand i Hammarland

STRANDNÄRA TOMTER i nytt detaljplanerat bostadsområde, Öra Strand i Hammarland STRANDNÄRA TOMTER i nytt detaljplanerat bostadsområde, Öra Strand i Hammarland Presentation På vackra Öra holme, söder om Marsunds bro, i Hammarlands kommun är nu ett bostadsområde planlagt och färdigställt.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Storkvarnen 4 och 5 m m i stadsdelen Rinkeby

Startpromemoria för planläggning av Storkvarnen 4 och 5 m m i stadsdelen Rinkeby STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2012-10-19 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Storkvarnen 4 och 5

Läs mer

Till Farsta stadsdelsnämnd. Ny gruppbostad i Sköndals Centrum, kv Vetebrödet Genomförandeärende

Till Farsta stadsdelsnämnd. Ny gruppbostad i Sköndals Centrum, kv Vetebrödet Genomförandeärende Farsta Stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sid. 1/5 Kansliet 2006-03-07 /G Ferdman Tel: 508 18 161 E-post: gunnar.ferdman@farsta.stockholm.se Dnr 303-173/2006 SDN 2006-03-23 Till Farsta stadsdelsnämnd

Läs mer

Starta ny korttidsverksamhet på IFF/OF Gudrun Johnsson, socialchef Linda Johansson Individ och familjenämnden Postadress: Besöksadress: Telefon:

Starta ny korttidsverksamhet på IFF/OF Gudrun Johnsson, socialchef Linda Johansson Individ och familjenämnden Postadress: Besöksadress: Telefon: Projekt Starta ny korttidsverksamhet på IFF/OF Beställare Gudrun Johnsson, socialchef Projektledare Linda Johansson Godkänd av Individ och familjenämnden 2016-08-23 Vers.1.0 Postadress: Nybro kommun, 382

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Norrbovägen 53

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Norrbovägen 53 Län Jönköping Gatuadress Kommun Jönköping Storlek 11.0 rum (9 sovrum) / 228 m² Område Visingsö Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Centralt placerad villa

Läs mer

Snäppvägen. Län Uppsala Typ Kedjehus Kommun Håbo Storlek 93 m2 Område Västerängen Tillträde tidigast. enligt överenskommelse

Snäppvägen. Län Uppsala Typ Kedjehus Kommun Håbo Storlek 93 m2 Område Västerängen Tillträde tidigast. enligt överenskommelse Snäppvägen 27 Län Uppsala Typ Kedjehus Kommun Håbo Storlek 93 m2 Område Västerängen Tillträde tidigast Gatuadress Snäppvägen 27 enligt överenskommelse Fint kedjehus i populära Västerängen. Flexibel planlösning

Läs mer

Energirapport. med smarta tips. Fastighetsbeteckning: Ingarö-Långvik 1:366. Snösundsvägen 38 / Värmdö. Besiktigad av (certnr): Olle Lilja (5425)

Energirapport. med smarta tips. Fastighetsbeteckning: Ingarö-Långvik 1:366. Snösundsvägen 38 / Värmdö. Besiktigad av (certnr): Olle Lilja (5425) Energirapport med smarta tips Datum för besiktning: 2016-05-03 Fastighetsbeteckning: Ingarö-Långvik 1:366 Adress/ort: Snösundsvägen 38 / Värmdö Besiktigad av (certnr): Olle Lilja (5425) Företag: Eklund

Läs mer

Ynglingagatan kvm Kontor Norrtull, Stockholm

Ynglingagatan kvm Kontor Norrtull, Stockholm 114 kvm Kontor Norrtull, Stockholm Funktionell och flexibel kontorslokal om 114 kvm i mycket centralt läge. Centralt belägen kontorslokal på tionde våningen erbjuder en funktionell och anpassningsbar kontorsmiljö.

Läs mer

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik 1 (8) 8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik Sammanfattning av förslaget om att bygga ett nytt kulturhus 2 (8) Den här rapporten är ett förslag på hur ett nytt kulturhus i Örnsköldsvik kan se ut. Det ska vara Sveriges

Läs mer

Fullmäktigemotion nr 10/2012: Skicket av Kyrkslätts kommuns byggnader ska undersökas

Fullmäktigemotion nr 10/2012: Skicket av Kyrkslätts kommuns byggnader ska undersökas Kommunfullmäktige 112 08.10.2012 Direktionen för serviceproduktion 115 20.12.2012 Fullmäktigemotion nr 10/2012: Skicket av Kyrkslätts kommuns byggnader ska undersökas Kommunfullmäktige 08.10.2012 112 Ledamot

Läs mer

Län Västmanland Gatuadress Gränsta 234 Kommun Västerås Storlek 2 rum (1 sovrum) / 50 m². Tillträde tidigast

Län Västmanland Gatuadress Gränsta 234 Kommun Västerås Storlek 2 rum (1 sovrum) / 50 m². Tillträde tidigast Län Västmanland Gatuadress Kommun Västerås Storlek 2 rum (1 sovrum) / 50 m² Område " Gränsta koloniområde Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Lugn oas med fågelkvitter och skogens sus. Endast ett

Läs mer

Samkommunens uppgift är att äga och hyra ut lokaler för yrkeshögskoleverksamhet. Samkommunens tillgångar samt ansvar och åtaganden

Samkommunens uppgift är att äga och hyra ut lokaler för yrkeshögskoleverksamhet. Samkommunens tillgångar samt ansvar och åtaganden Kommunstyrelsen 332 25.08.2014 Kommunfullmäktige 79 01.09.2014 Upplösning av samkommunen EVTEK Kommunstyrelsen 25.08.2014 332 Beskrivning EVTEK-kuntayhtymä Samkommunens avtalskommuner samt andelarna av

Läs mer

1. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse

1. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) -- Socialnämnden Dnr Son /1 Ersättningslokal för Almens äldreboende Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Viksjös äldreboende ersätter Almens äldreboende från inflyttningsdatum,

Läs mer

PM - Kostnadsbedömning 1 (7)

PM - Kostnadsbedömning 1 (7) PM - Kostnadsbedömning 1 (7) ABadABACUMBygg+&Fastighetsadministration Kaptensgatan3,70365ÖREBRO Tel0199307330 Mobil07096651918 Rev. Ljusnarshallen, Kopparberg Kostnadsbedömning för om och tillbyggnader

Läs mer

Genomförande av ombyggnad av Ale kulturrum och Da Vinciskolan

Genomförande av ombyggnad av Ale kulturrum och Da Vinciskolan TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Sektor kommunstyrelsen Diarienummer: KS.2018.98 Datum: 2018-03-01 Utvecklingsledare Lokalplanering Maria Palm E-post: maria.palm@ale.se Kommunstyrelsen Genomförande av ombyggnad av

Läs mer

Snygg villa med imponerande utsikt, unik terrass och separat lägenhet in Monchique

Snygg villa med imponerande utsikt, unik terrass och separat lägenhet in Monchique sida 1/5 sida 2/5 Villor & Gårdar 750.000 Konstruerad (år) 1983 område (län) Tomtarea 2000 m² Stad Konstruktion område 437 m² sida 3/5 Precis ovanför den vackra Spa orten Caldas de har vi denna storslagna

Läs mer

BOSTADSHUS i 1½ plan och källarvån. med garage och stor terrass mot sydväst på Kaldersvägen 2 i Jomala

BOSTADSHUS i 1½ plan och källarvån. med garage och stor terrass mot sydväst på Kaldersvägen 2 i Jomala www.lyyski.ax E-post: inger@lyyski.ax maria@lyyski.ax BOSTADSHUS i 1½ plan och källarvån. med garage och stor terrass mot sydväst på Kaldersvägen 2 i Jomala Presentation Charmigt bostadshus uppfört på

Läs mer

ÄLDREOMSORG 1.3.2015

ÄLDREOMSORG 1.3.2015 ÄLDREOMSORG 1.3.2015 ÄLDREOMSORG Verksamheten omfattar olika serviceformer vars syfte är att stöda hemmaboende äldre och handikappade så att de kan bo kvar i sin hemmiljö så länge det är ändamålsenligt

Läs mer

Bröttjärna 486. Län Dalarna Gatuadress Bröttjärna 486 Kommun Gagnef Storlek 4.0 rum (3 sovrum) / 105 m² Område Mockfjärd Tillträde tidigast 2013-02-01

Bröttjärna 486. Län Dalarna Gatuadress Bröttjärna 486 Kommun Gagnef Storlek 4.0 rum (3 sovrum) / 105 m² Område Mockfjärd Tillträde tidigast 2013-02-01 Län Dalarna Gatuadress Kommun Gagnef Storlek 4.0 rum (3 sovrum) / 105 m² Område Mockfjärd Tillträde tidigast 2013-02-01 www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Äldre hus på stor tomt, belägen i fin

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Stenyxan 8 m.m. i stadsdelen Norra Ängby (Ca 12 radhus)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Stenyxan 8 m.m. i stadsdelen Norra Ängby (Ca 12 radhus) TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr 2007-00566-54 Anna Gäderlund 2007-03-09 Tfn 08 508 262 69 anna.gaderlund@sbk.stockholm.se Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för

Läs mer

Beställning av förstudie för ombyggnad av Stuvstatorget 2 till dagverksamhet inom äldreomsorgen

Beställning av förstudie för ombyggnad av Stuvstatorget 2 till dagverksamhet inom äldreomsorgen SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN 2015-03-31 AN-2015/146.730 1 (4) HANDLÄGGARE Elisabeth Bern 08-535 378 70 Elisabeth.Bern@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Beställning av förstudie för ombyggnad av

Läs mer

Trehörna Skola. ...i framtiden. Annette Ståhlberg Projektledare Trehörna Skolas Framtid. Katarina Börjesson Ordförande Trehörna Byalag

Trehörna Skola. ...i framtiden. Annette Ståhlberg Projektledare Trehörna Skolas Framtid. Katarina Börjesson Ordförande Trehörna Byalag Trehörna Skola...i framtiden Annette Ståhlberg Projektledare Trehörna Skolas Framtid Katarina Börjesson Ordförande Trehörna Byalag Dagsläget i Trehörna Ca 350 invånare Naturskönt belägen vid sjö Skolbyggnaden

Läs mer

Granskningen av servicenätet 2015

Granskningen av servicenätet 2015 Granskningen av servicenätet 2015 Utgångspunkterna Granskningen baserar sig på de beslut som utbildningsnämndens svenska sektion, utbildningsnämnden och stadsstyrelsen har fattat om mål och riktlinjer

Läs mer

Helsingfors stad Föredragningslista 4/ (5) Stadsfullmäktige Kaj/

Helsingfors stad Föredragningslista 4/ (5) Stadsfullmäktige Kaj/ Helsingfors stad Föredragningslista 4/2016 1 (5) 28 Den av ledamoten Ville Jalovaara väckta motionen om en ny mopedhall i östra Helsingfors HEL 2015-010471 T 00 00 03 Beslutsförslag Föredragandens motiveringar

Läs mer

Informationsmöte HSB 38 Domar

Informationsmöte HSB 38 Domar Informationsmöte HSB 38 Domar 29/1-2013 Agenda Fönster HSBs nya stadgar Lägenhetsdörrar Källarutrymmen Fönster Föreningens fönster är original sedan 50- talet, två-glas De läcker värme och leder till ojämn

Läs mer

Anmäl intresse www.boinassjo.se. Bo i. Nässjö

Anmäl intresse www.boinassjo.se. Bo i. Nässjö Anmäl intresse www.boinassjo.se Bo i Nässjö Välkommen att hyra en av våra nyrenoverade lägenheter i centrala Nässjö Våra lägenheter ligger i centrala Nässjö bara några kvarter från stationen, stadshuset,

Läs mer

06.05.2008 Uppgifter om Tid Tisdagen den 6 maj 2008 kl. 19:15 19:25

06.05.2008 Uppgifter om Tid Tisdagen den 6 maj 2008 kl. 19:15 19:25 1 Uppgifter om Tid Tisdagen den 6 maj 2008 kl. 19:15 19:25 sammanträdet Plats Kommunalgården Närvarande ledamöter (samt anteckning om vem som fungerade som ordförande) Sjövall Edgar - ordförande Andersson

Läs mer

UTREDNING AV IDROTTSTJÄNSTER OCH FÖRVALTNING AV IDROTTSPLATSER

UTREDNING AV IDROTTSTJÄNSTER OCH FÖRVALTNING AV IDROTTSPLATSER Bildningsnämnden 30 08.04.2015 Stadsstyrelsen 185 01.06.2015 UTREDNING AV IDROTTSTJÄNSTER OCH FÖRVALTNING AV IDROTTSPLATSER BILDN 08.04.2015 30 Beredning och tilläggsuppgifter: controller Saija Männistö

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 2015-12-11 Fastighetsbeteckning: Vinstorp 34:24 Adress/ort: Hjortrongatan 6, Lomma Besiktigad av (certnr): Caspar Skog (5449) Företag: Eklund

Läs mer

ybyggnadsprojekt centrala Mariehamn

ybyggnadsprojekt centrala Mariehamn N ybyggnadsprojekt i centrala Mariehamn Norrfjärden Ab tillsammans med Brändö Bygg Ab uppför med byggstart under hösten 2014 Bostads Ab Ålandsgården i Mariehamn vid Ålandsvägen 35. Bostads Ab Ålandsgården

Läs mer

Protokoll från mötet i Alingsås med Fastighetsnämnden för Västra Götalandsregionen. 22 mars 2016

Protokoll från mötet i Alingsås med Fastighetsnämnden för Västra Götalandsregionen. 22 mars 2016 Protokoll från mötet i Alingsås med Fastighetsnämnden för Västra Götalandsregionen 22 mars 2016 DELEGERINGSSBESLUT AV FASTIGHETSDIREKTÖREN PÅ DELEGERING AV FASTIGHETSNÄMNDEN 2016-03-22

Läs mer

Dombäcksövägen 24. Enligt överenskommelse

Dombäcksövägen 24. Enligt överenskommelse Län Västernorrland Gatuadress Kommun Örnsköldsvik Storlek 5.0 rum (3 sovrum) / 110 m² Område Husum Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Villa i lugnt och

Läs mer

Sveavägen kvm Kontor Norrtull, Stockholm

Sveavägen kvm Kontor Norrtull, Stockholm 473 kvm Kontor Norrtull, Stockholm Kontor utöver det vanliga med stor potential och terrass med utsikt över takåsarna Denna rymliga kontorslokal om 473 kvm har ett högt läge på plan 11 och en stor terrass

Läs mer

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område i centrala Hanaskog. I huset finns bibliotek, en mötesplats för äldre och lägenheter för

Läs mer

Organ Nr Datum Sida 1 SOCIALNÄMNDEN

Organ Nr Datum Sida 1 SOCIALNÄMNDEN 1 SOCIALNÄMNDEN 1-13 8.1.2018 Sammanträdestid: 8.1.2018 kl 18.30-20.15 Sammanträdesplats: Annagården Beslutande: Ordinarie ledamöter: Thomas Fredriksen, ordf. Niklas Pettersson, vice ordf. Maria Malmberg

Läs mer

Årsredovisning. Brf Mälarglimt

Årsredovisning. Brf Mälarglimt Årsredovisning för Brf Mälarglimt Räkenskapsåret 2010 Brf Mälarglimt 1(9) Styrelsen för Brf Mälarglimt får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Förvaltningsberättelse Fastighet Raderkniven

Läs mer

Ett hus med plats för många där vi trivts. Väldigt lugnt och naturnära läge med trevliga grannar. -- Gunnar Bjurbäck, säljare

Ett hus med plats för många där vi trivts. Väldigt lugnt och naturnära läge med trevliga grannar. -- Gunnar Bjurbäck, säljare Län Värmland Gatuadress Kommun Karlstad Storlek 7 rum (6 sovrum) / 162 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Ett hus med plats för många där vi trivts. Väldigt lugnt och naturnära läge med trevliga

Läs mer

Grans Naturbruks gymnasium

Grans Naturbruks gymnasium Grans Naturbruks gymnasium Beskrivning av fastigheten Mark Idag nyttjas ca 250 ha mark i verksamheten varav ca 59 ha är arrenderad. NLL äger 173 ha mark uppdelat på fem fastigheter i huvudsak åkermark

Läs mer

Investeringar budgetändring

Investeringar budgetändring Investeringar budgetändring Budget Talousarvio 2014 Ändrad budget Utfall Toteutuma Utfall Toteutuma Prognos Ennuste Muutettu talousarvio 31.8.2014 2014 % 3320 Korpo stabshuset Utgifter/Kulut -400 000-400

Läs mer

Avveckling av Akalla vård- och omsorgsboende

Avveckling av Akalla vård- och omsorgsboende Svar Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Äldreomsorg Dnr 1.2.1.-316-2017 Sida 1 (5) 2017-09-26 Handläggare Annika Ekengren Telefon: 08-508 01 230 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd 2017-10-26 Förvaltningens

Läs mer

Nu bygger vi om i Husby

Nu bygger vi om i Husby Nu bygger vi om i Husby Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Husby Hus för hus Det tar upp till

Läs mer

Bagarvägen /Målarvägen i Upplands-Bro.

Bagarvägen /Målarvägen i Upplands-Bro. Välkommen till Bagarvägen /Målarvägen i Upplands-Bro. 178 LÄGENHETER I UPPLANDS-BRO 2 En central idyll nära Mälaren. Vill du kunna bo i ett fridfullt naturskönt område vid Mälaren men ändå ha snabb tillgång

Läs mer

Årsredovisning 2008 BRF Hvitfeldtsgatan 13

Årsredovisning 2008 BRF Hvitfeldtsgatan 13 Årsredovisning 2008 BRF Hvitfeldtsgatan 13 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter under nyttjanderätt

Läs mer

Obs! Kirjais fick ett hedersomnämnande. Tandvårdscentralen i Pargas flyttar Biografen återvänder till skärgården. Årets by 2013 -tävlingen

Obs! Kirjais fick ett hedersomnämnande. Tandvårdscentralen i Pargas flyttar Biografen återvänder till skärgården. Årets by 2013 -tävlingen TO 19.9 1 Gäddan och gänget får ett nytt uppdrag! 2013 7 S A A Gäddan och gänget får ett nytt uppdrag Historien om hur gänget lärde sig varför det är så viktigt att återvinna. Obs! Tandvårdscentralen i

Läs mer

Dialogmöte Bjärreds centrum 30 september 2013

Dialogmöte Bjärreds centrum 30 september 2013 Dialogmöte Bjärreds centrum 30 september 2013 Klockan 18.30-20.30 i Alfredshällskolans matsal. Cirka 140 deltagare. Anders Nyquist, planeringschef i Lomma kommun, hälsade alla välkomna och inledde kvällens

Läs mer

Maavägen 3. Län Halland Gatuadress Maavägen 3 Kommun Falkenberg Storlek 4 rum (2 sovrum) / 45 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Maavägen 3. Län Halland Gatuadress Maavägen 3 Kommun Falkenberg Storlek 4 rum (2 sovrum) / 45 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Halland Gatuadress Kommun Falkenberg Storlek 4 rum (2 sovrum) / 45 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Det bästa är det natursköna läget med skog runt husknuten och nära till skola. -- Göran

Läs mer

Källarrenovering 2012

Källarrenovering 2012 Källarrenovering 2012 Kort beskrivning av arbetet: En tvättstuga (Rum 1) skall göras om till bastu + dusch/bad Ett badrum (Rum 2) skall göras om till tvättstuga Rum 1 och 2 ligger vägg-i-vägg i källarplan

Läs mer

RÖDA LÄNGAN / ORMINGE FASADSTUDIE PÅBYGGNAD NYA BOSTÄDER & BALKONGER

RÖDA LÄNGAN / ORMINGE FASADSTUDIE PÅBYGGNAD NYA BOSTÄDER & BALKONGER Bilaga 2 RÖDA LÄNGAN / ORMINGE FASADSTUDIE PÅBYGGNAD NYA BOSTÄDER & BALKONGER 2017-03-13 SITUATIONEN IDAG Bilder från platsen idag 2/15 Översiktskarta Orminge Centrum Röda Längan ligger på en höjd precis

Läs mer

Skärgårdsstiftelsen söker ny entreprenör till Stora Kalholmens Vandrarhem

Skärgårdsstiftelsen söker ny entreprenör till Stora Kalholmens Vandrarhem Datum 2015-11-12 1 (5) Skärgårdsstiftelsen söker ny entreprenör till Stora Kalholmens Vandrarhem Stora Kalholmens Vandrarhem, beläget på Stora Kalholmen i Värmdö kommun, är Stockholms skärgårds första

Läs mer