Antagen av kommunfullmäktige Webbpolicy för

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Antagen av kommunfullmäktige 2014-09-18 104. Webbpolicy för"

Transkript

1 Antagen av kommunfullmäktige Webbpolicy för

2 Innehåll Kommunens webbplatser Syfte och mål Strategi Profilering Domäner Målgrupper Ansvar och organisation Lagar och regler Tillgänglighet Kvalitetskrav och riktlinjer... 7 Text, länkar och bilder

3 Kommunens webbplatser Observera att i denna policy definieras begreppet webbplatser som elektroniska informationsplatser. Ytterligare webbplatser utöver de som står med här får inte skapas på eget bevåg. Uppstår något övrigt behov ska informationsfunktionen kontaktas. grums.se Kommunens externa webbplats (publiceras i SiteVision). Iweb Kommunens interna webbplats (publiceras i SiteVision). Övrig Skolportalen, som används inom skola och barnomsorg som ett pedagogiskt arbetsverktyg. Denna webbplats används inte som officiell informations- eller marknadsföringskanal på det sätt som ovan nämnda webbplatser, men ska ändå följa det som står i denna webbpolicy. Syfte och mål Syftet med Grums kommuns externa webbplats är att tillhandahålla information och nyheter, att marknadsföra kommunen och främja dialog med respektive webbplats målgrupper. Den interna webbplatsen ska vara en informationskälla och ett arbetsredskap som underlättar samverkan. Målet för kommunens externa webbplats är att ha minst 80 procent på samtliga svarsområden i SKL:s årliga granskning Information till alla? år. Uppföljning sker årligen i samband med att rapporten publiceras. Strategi Kommunens webbplatser är strategiska informationskanaler där vi ger en samlad bild av kommunens verksamheter. I alla sammanhang där Grums kommun presenterar sig ska webbplatsen grums.se om möjligt lyftas fram. I officiella dokument, annonser, på visitkort och brevpapper och i olika former av presentationer ska webbplatsens adress synas. Syftet är att marknadsföra webbplatsen som en av kommunens främsta informationskanaler. Alla medarbetare i Grums kommun ska känna till vår gemensamma interna webbplats Iweb. Den ska vara inlagd som startsida (http://iweb) i webbläsaren på samtliga tjänstedatorer. Medarbetare som har tillgång till dator i sitt arbete ska regelbundet ta del av informationen som publiceras på Iweb. För den som vill finns möjlighet att logga in på Iweb utanför arbetsplatsen. Adressen är då och inloggningsuppgifter för varje månad tillhandahålls via personalfunktionen respektive sekretariatet. 3

4 Profilering En gemensam grafisk profil ska gälla för alla sidor på kommunens webbplatser. Med en tydlig och gemensam avsändare ökar trovärdigheten, användarvänligheten och kommunens varumärke stärks. Enheter och verksamheter i kommunens organisation ska enbart profilera sig på kommunens officiella webbplatser. Om någon enhet/verksamhet har något behov utöver det som erbjuds inom dessa så ska informationsfunktionen kontaktas för att se om det går att lösa. Domäner Alla domäner i kommunens ägo ska finnas samlade hos en enda leverantör. Inköp och hantering av domäner och subdomäner sköts enbart av informationsfunktionen. Målgrupper Målgrupper för grums.se är i huvudsak: Invånare i Grums kommun Turister och besökande Potentiella inflyttare och etablerare Företag och företagare i kommunen Organisationer och föreningar i kommunen Massmedia Målgrupper för Iweb är anställda och förtroendevalda i kommunkoncernen. Ansvar och organisation Kommunstyrelsen har det yttersta ansvaret för kommunens webbplatser. Kommunchefen är ansvarig utgivare för kommunens webbplatser och informationsansvarig är webbansvarig. Webbansvarig Alla tekniska beslut som har konsekvenser för webbens funktion eller utseende ska ske i samråd med webbansvarig. Webbansvarig har ett övergripande ansvar när det gäller: att denna webbpolicy görs känd och följs, innehåll, struktur och grafisk profil på kommunens webbplatser, att stödja webbredaktörer och uppdateringsansvariga i frågor som rör webbpubliceringen, intern support för publiceringsverktyget och kontakt gentemot extern support. 4

5 Webbansvarig har befogenhet att: ta konsulthjälp för publiceringsverktyget SiteVision, initiera, planera och genomföra utveckling av webbplatsernas funktionalitet, ta initiativ till ändringar och korrigeringar på sidor som inte uppfyller kraven på grafisk profil eller språklig/informationsmässig korrekthet. Teknisk administratör Teknisk administratör ansvarar för driften av webbserver där grums.se och Iweb finns installerade. Denne ansvarar också för säkerheten kring dessa. Teknisk administratör samverkar med webbansvarig i kontakt med support och utvecklare som behöver åtkomst till webbplatserna. Informationsägare Den som i egenskap av handläggare eller verksamhetsansvarig ansvarar för en eller flera sidors innehåll är informationsägare. Denne sammanställer textunderlag eller lämnar uppgifter för publicering på webben. Informationsägaren har ansvar för att den information denne ansvarar över är korrekt och hålls uppdaterad. Webbredaktörer Webbredaktörer inom olika delar av organisationen ansvarar för tilldelade sidors innehåll när det gäller: att textinnehållet är språkligt korrekt och webbanpassat (mellanrubriker, viktigast överst osv.), att bilder och länkar används på rätt sätt, att innehållet följer denna policy samt gällande lagar och regler. Webbredaktörer har ansvar för samt befogenhet att: påminna informationsägare om att innehåll behöver uppdateras, begära in textunderlag från sina respektive informationsägare, webbanpassa informationsägarnas texter. Uppdateringsansvariga De som har ett ansvar att löpande uppdatera uppgifter på webbplatsen som direkt berör deras arbete är uppdateringsansvariga. 5

6 Lagar och regler Eftersom kommunen är en offentlig verksamhet har allmänheten rätt att ta del av den information som vi producerar, inklusive informationen på samtliga webbplatser. Undantaget är sekretessbelagda handlingar och arbetsmaterial. All publicerad information ska följa god publicistisk sed och gällande lagstiftning. Sekretessbelagda uppgifter får självklart inte publiceras på någon av kommunens webbplatser. Upphovsrättsskyddat material får inte publiceras om det inte lämnats tillstånd till publicering. Personuppgiftslagen ska följas. Personuppgifter får publiceras i löpande text under förutsättning att de inte kan anses kränkande. Framförallt bilder på barn ska användas med stor försiktighet. Det finns en medgivandeblankett för vårdnadshavares underskrift att använda för barn under 15 år. Att publicera en bild på ett barn med skyddade personuppgifter anses alltid kränkande och därmed otillåtet. Anställdas personuppgifter i arbetet (namn, befattning, kontaktuppgifter på arbetet) får publiceras utan tillstånd. För att få publicera bilder på anställda på Internet krävs i normalfallet samtycke. Det krävs normalt inte samtycke för att publicera bilder på anställda då verksamhetens behov väger tungt, till exempel gällande anställda som har kundorienterade arbetsuppgifter. Kontakta informationsfunktionen om du har frågor. Tillgänglighet Grums kommun ska sträva efter att följa Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) och e-delegationens webbriktlinjer för offentlig sektor. Detta för att göra webbplatsen och dess innehåll och tjänster tillgängliga för en bred mottagargrupp. På kommunens webbplatser ska lämpliga ALT-texter användas på bilder. En beskrivande ALT-text visas när användaren placerar pekaren på bilden och kan läsas upp av läshjälpmedel. Länkar däremot ska som regel vara så tydligt utformade att en ALT-text inte behövs. Texten som länkas ska i regel säga något om vilken webbplats eller vilken information det är man länkar till. På kommunens externa webbplats ska det finnas möjlighet till uppläsning av textinnehållet. Det ska vara möjligt att översätta en sidas innehåll till andra språk. Integrerade verktyg för detta finns idag på grums.se. Grundläggande information ska också finnas på lättläst svenska på webbplatsen. Kommunens externa webbplats ska vara responsiv så att den fungerar på olika skärmar och i mobila enheter. 6

7 Kvalitetskrav och riktlinjer Det är strategiskt viktigt att kommunens webbplatser genomgående håller hög kvalitet. Webben är en informationskanal där användarna är särskilt otåliga och målmedvetna. Den måste därför ha en användarvänlig utformning och funktionalitet. Vid utveckling av webbplatserna ska största möjliga hänsyn tas till användarnas behov. De riktlinjer för information som anges i kommunens informations- och kommunikationspolicy gäller även vid webbpublicering. Därtill ska alla kommunens webbplatser följa nedanstående riktlinjer: Aktualitet All information ska vara aktuell. Besökaren ska kunna se på varje sida när den senast uppdaterades. Varje sida ska minst en gång varje halvår ses över. Den ska lika ofta ompubliceras för att förnya datumet, även om ingen uppdatering krävts. Sidor som inte uppfyller detta trots tillsägelse kan avpubliceras av webbansvarig. Det enda undantaget är information som är uttalat arkiverad. För att undvika att inaktuella nyheter om återkommande evenemang eller liknande hittas via sökfunktionen bör de löpande gallras bort från nyhetsarkivet. Trovärdighet Kommunens webbplatser tillhör våra viktigaste informationskanaler. De ska ha uppfattas som seriösa, objektiva och tillförlitliga. Annonser av kommersiell karaktär, betalda eller sponsrade via motprestation, ska inte förekomma på kommunens webbplatser. Undantag kan göras i frågor av samhällsintresse där kommunen samverkar med andra organisationer eller företag. I förekommande fall ska informationsfunktionen kontaktas för att avgöra vad som kan publiceras. I omstridda fall står kommunchefen för det yttersta avgörandet. Bloggar som är knutna till Grums kommun (efter överenskommelse med informationsfunktionen) ska ha en väl synlig friskrivning/disclaimer: Titel/Namn bloggar. Åsikterna i bloggen är personliga och speglar nödvändigtvis inte Grums kommuns åsikter. Kommunens information, nyheter och liknande finns på grums.se. En blogg är av naturen subjektiv och speglar skribentens/skribenternas egna tankar och åsikter. Den karakteriseras av löpande uppdateringar och en personlig ton. Ingen form av kränkande innehåll får förekomma på kommunens bloggar och inte heller länkar till andra webbplatser med olagligt eller kränkande innehåll. Ren intern information ska inte publiceras i en blogg. Det är också viktigt att ge tillräcklig bakgrundsinformation kring det som skrivs, för att undvika missförstånd. Verksamheter som är intresserade av att blogga kopplat till kommunen ska vända sig till informationsfunktionen. 7

8 Innehåll På alla webbsidor ska det finnas information om när sidan senast uppdaterades samt av vem. Ingen form av kränkande information får förekomma på sidorna och inte heller länkar till andra webbplatser med olagligt eller kränkande innehåll. Intern information ska inte förekomma på grums.se. Sådan information ska publiceras på den interna webben. Extern information som berör medarbetarna eller är av internt intresse ska om möjligt publiceras på den interna webben innan den publiceras på grums.se. Följande ska finnas tillgängligt via/publiceras på grums.se: kommunens samtliga blanketter och e-tjänster som riktar sig till invånare och externa aktörer, kallelser till politiska sammanträden, föredragningslistor och handlingar inför politiska sammanträden, beslutsprotokoll från politiska sammanträden, ev. bilagor till protokoll, rapporter och liknande, verksamheternas kvalitetsredovisningar, likabehandlingsplaner och liknande, ekonomisk information som budget och årsredovisning. Text, länkar och bilder Text Text ska vara anpassad för webbens särskilda krav. Det är svårare att läsa på skärm än på papper. Besökaren har oftast ett specifikt mål med sitt besök, t. ex att hen söker viss information. En överskådlig sida hjälper besökaren att snabbt bestämma sig för att läsa eller klicka vidare. Sidrubriken ska vara tydlig och måste ha nyckelordet tidigt. Besökaren läser ofta ett eller högst två ord i början av en rubrik, och fortsätter sedan söka av nedåt. Ingresser (inledande texter) ska användas i så stor utsträckning som möjligt för att sätta in användaren i sidans sammanhang. Skriv det viktigaste först och sammanfatta eller ge en bild av vad resterande text handlar om. Det finns undersökningar som visar att uppemot 95 procent av användarna läser ingresser om de är fetmarkerade. Styckeindelade texter upplevs som luftiga, är snälla mot ögonen och ökar läsbarheten. Ett stycke ska aldrig innehålla information om mer än en omständighet. Separera gärna stycken med dubbla radbrytningar. Underrubriker (mellanrubriker) underlättar för besökaren att söka av och "skumläsa" en sida. Viktiga ord (s.k. nyckelord/ledord) kan fetmarkeras för att underlätta användarens visuella avsökning. Vi ska sträva efter att följa Svenska språknämndens skrivregler och undvika navelskåderi och högtidligt eller byråkratiskt språk. Information ska beskriva för användaren på ett enkelt och konkret sätt vad denne ska göra, vad som gäller osv. Vi undviker också facktermer och förkortningar som vi inte med stor säkerhet kan anta att läsaren känner till. 8

9 Texten ska ha ett personligt du-tilltal med inledande gemen och vara anpassad till målgruppen. Tilltal som Du, Ni och Er kan uppfattas som formellt och tillgjort. Det ska tydligt framgå vem texten är riktad till. Den man riktar sig till ska känna att texten vänder sig direkt till hen. För att framhäva/markera text på webben används uteslutande fet stil. Vi framhäver/markerar inte ord i text på webben med följande: Avvikande färg: tolkas som länk av de flesta och kan även missas av färgblinda. Kursiv stil: är svårläst på skärm. Enbart versaler: är svårläst (ordbild med jämna kanter) och uppfattas ofta av läsaren som att man skriker. Understrykning: uppfattas som länk. Länkar Den som skapar en länk är skyldig att se till att den hålls aktuell och att den fungerar. På Iweb får det finnas länkar till sidor på grums.se. På grums.se får det inte finnas länkar till sidor på Iweb. Länkar till dokument Dokument som publiceras ska vara i ett format som kan öppnas med gratis programvara. PDF som läses med Adobe Acrobat Reader är ett exempel. Om filen är större än vad som är brukligt att publicera bör dess storlek anges. Vid länkning till dokument och filer ska de alltid öppnas i nytt fönster. Länkar till externa webbplatser Webbplatsen kan innehålla länkar till externa webbplatser utanför domänen grums.se. Dessa länkar är en service till användaren. Det bör framgå att externa länkar inte tillhör kommunen. Extern länk ska alltid öppnas i nytt fönster. Länkar till andra offentliga webbplatser (t. ex myndigheter) får mycket gärna användas där så är lämpligt, för att undvika att informera om sådant som andra redan informerar om. Länkar till i kommunen etablerad närings- och föreningsverksamhet kan förekomma på kommunens webbplatser. Bilder Bilder på webben ska i regel bidra till att underlätta förståelsen eller förtydliga budskapet. Det ska finnas en tanke bakom bildvalet utöver att det är trevligt som dekoration. Fotografens namn ska alltid anges om annat inte avtalats. Så kallad ClipArt och liknande får inte publiceras på kommunens webbplatser eftersom det ger ett oprofessionellt intryck. Upplösningen på bilder ska vara dpi (pixlar per tum). De bör i regel inte vara bredare än 480 pixlar eller motsvarande i mallens mittspalt på grums.se. En mindre länkad bild (klickbar) rekommenderas när man vill visa större bilder. Det ska då anges att bilden visas större när användaren klickar på den. Länk till större bild ska alltid öppnas i nytt fönster. 9

Regler för publicering på www.vimmerby.se

Regler för publicering på www.vimmerby.se Regler för publicering på www.vimmerby.se Antagen av kommunstyrelsen 2006-04-04 100 VIMMERBY KOMMUN 1. Kommunledningskontoret Kanslienheten LHR Regler för publicering på www.vimmerby.se 1. Inledning Internet

Läs mer

Riktlinjer för användning av sociala medier 2015-09-09

Riktlinjer för användning av sociala medier 2015-09-09 Riktlinjer för användning av sociala medier 2015-09-09 Tyresö kommun / 2015-09-09 2 (6) Innehållsförteckning 1 Riktlinjer för användning av sociala medier...3 2 Tonalitet, bemötande och tilltal...4 3 Hantering

Läs mer

Kommunikationspolicy Polismyndigheten i Södermanlands län Reviderad 2008-02-15

Kommunikationspolicy Polismyndigheten i Södermanlands län Reviderad 2008-02-15 Kommunikationspolicy Polismyndigheten i Södermanlands län Reviderad 2008-02-15 INLEDNING...3 KOMMUNIKATION...3 INFORMATIONSANSVAR...3 INTERN KOMMUNIKATION...4 INTERNA KANALER...4 GroupWise och Intrapolis...4

Läs mer

Kommunikationspolicy för Hörby kommun

Kommunikationspolicy för Hörby kommun Kommunledningsförvaltningen Kommunikationspolicy för Hörby kommun Kommunen har en bred verksamhet med många uppdrag och med flera olika roller. Vi som arbetar på kommunen gör det på uppdrag av medborgarna.

Läs mer

Kommunikationsplattform

Kommunikationsplattform 1(11) Kommunledningskontoret Kommunikation & tillväxt Malin Bergkvist Kommunikationsplattform för Kristianstads kommun, KS 2011/1002 2013-02-11 044-13 21 00 malin.bergkvist@kristianstad.se Kommunikationsplattform

Läs mer

Riktlinjer för arbete med sociala medier

Riktlinjer för arbete med sociala medier Kommunledningskontoret Sofia Magnusson, 0531-526003 sofia.magnusson@bengtsfors.se POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 2011-05-18 1(5) Riktlinjer för arbete med 2 Inledning Sociala medier är kommunikationskanaler

Läs mer

Läs igenom det här häftet innan du skickar in din ansökan om att bli bloggare.

Läs igenom det här häftet innan du skickar in din ansökan om att bli bloggare. Ansökan bloggare Sidan 1 av 9 Läs igenom det här häftet innan du skickar in din ansökan om att bli bloggare. Vad är en blogg? En blogg är en samling blogginlägg som berättar/kåserar under ett gemensamt

Läs mer

Manual Introduktionskurs SiteVision

Manual Introduktionskurs SiteVision Manual Introduktionskurs SiteVision sidan 1 Manual Introduktionskurs SiteVision 20141125 Version 3 Innehållsförteckning Logga in 2 Redigera text 3 Om bilder på ale.se 6 Lägga till en bild 7 Lägga till

Läs mer

Webbpolicy Övertorneå kommun

Webbpolicy Övertorneå kommun 1 Webbpolicy Kanslienheten september 2006 2 Inledning Den officiella kommunala hemsidan är en viktig informationskälla och informations- och marknadsföringskanal som ökar i betydelse. En hemsida är under

Läs mer

Remiss- Webbriktlinjer för Huddinge kommun 2014

Remiss- Webbriktlinjer för Huddinge kommun 2014 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DIARIENR 2014-04-17 GN-2014/113.119 1 (3) HANDLÄGGARE Hyensjö, Anna 08-535 360 85 Anna.Hyensjo@huddinge.se Gymnasienämnden Remiss- Webbriktlinjer för

Läs mer

Kommunikations. policy. Antagen av kommunfullmäktige 2015 12 14 123

Kommunikations. policy. Antagen av kommunfullmäktige 2015 12 14 123 Kommunikations policy Antagen av kommunfullmäktige 2015 12 14 123 Kommunikationspolicy 1 Kommunikationspolicy Innehåll Inledning... 4 1. Kommunikationspolicy... 5 1.2 Definition 5 1.3 Lagar 5 1.4 Kommunikationsmål

Läs mer

Riktlinjer för kommunikation

Riktlinjer för kommunikation 1 (6) Riktlinjer för kommunikation Dokumenttyp: Riktlinje Beslutad av: Kommunstyrelsen (2014-12-03 201) Gäller för: Alla kommunens verksamheter Giltig fr.o.m.: 2014-12-03 Dokumentansvarig: Kommunikatör,

Läs mer

Så kan ni arbeta med digitala informationsskärmar. Tips och råd för digital signage inom offentlig sektor

Så kan ni arbeta med digitala informationsskärmar. Tips och råd för digital signage inom offentlig sektor Så kan ni arbeta med digitala informationsskärmar Tips och råd för digital signage inom offentlig sektor Digitala informationsskärmar är en mycket bra kanal för att snabbt och effektivt sprida information.

Läs mer

Webbpolicy. Bilaga: Att skriva tillgängligt för webben POLICY. Kommunledningskontoret Anna Sandström, 0531-52 60 25 anna.sandstrom@bengtsfors.

Webbpolicy. Bilaga: Att skriva tillgängligt för webben POLICY. Kommunledningskontoret Anna Sandström, 0531-52 60 25 anna.sandstrom@bengtsfors. Kommunledningskontoret Anna Sandström, 0531-52 60 25 anna.sandstrom@bengtsfors.se POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 1(5) Webbpolicy Bilaga: Att skriva tillgängligt för webben 2 Inledning Kommunens webbplats

Läs mer

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun Kommunikationspolicy för Linköpings kommun Fastställd av kommunfullmäktige i december 2012 Våra kärnvärden Modiga Att ligga i framkant innebär att vi vågar gå vår egen väg. Att våga välja otrampade stigar,

Läs mer

Blankett Registrering av föreningsuppgifter

Blankett Registrering av föreningsuppgifter Blankett Registrering av föreningsuppgifter SID 1/5 SKICKAS TILL På denna blankett lämnas information om föreningen och dess styrelse, uppgifterna registreras därefter av fritidsförvaltningens personal.

Läs mer

Digital strategi 2016-2018

Digital strategi 2016-2018 1 Digital strategi 2016-2018 Antagen av: Kommunfullmäktige Antagningsdatum: 2016-02-17 Diarienummer: 2015/55 Handläggare/författare: Sara Skyttner, webbstrateg 2 Innehåll Inledning och bakgrund... 3 Syfte...

Läs mer

Alla webbplatser och sociala mediekanaler där LTH står som avsändare räknas som en webbplats vid LTH och omfattas av dessa regler.

Alla webbplatser och sociala mediekanaler där LTH står som avsändare räknas som en webbplats vid LTH och omfattas av dessa regler. Riktlinjer för kommunikation och innehåll på LTH:s domän lth.se och i sociala medier syftar till att säkra en tydlig och enhetlig avsändare, att gällande lagstiftning följs samt att universitetets och

Läs mer

Riktlinjer för publicering på www.hoor.se

Riktlinjer för publicering på www.hoor.se Riktlinjer för publicering på www.hoor.se 2008-10-10 1 Bakgrund Kommunstyrelsen beslutade 2007-10-09 att satsa mer på marknadsföring och förnyelse av hemsidan. För att genomföra detta fick Jan Sohlmér

Läs mer

Bygghjälp skol- och förskolesidor

Bygghjälp skol- och förskolesidor Bygghjälp skol- och förskolesidor Upprättad Datum: Version: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2012-08-31 1.1 Lena Englund Stadskontoret Stadskontoret Läsanvisning Den här bygghjälpen är ett stöd för dig som

Läs mer

Kommunikationsplattform för PRO Stockholms län

Kommunikationsplattform för PRO Stockholms län Kommunikationsplattform för PRO Stockholms län Beslutad av distriktsstyrelsen 2015 10 06 Sida 2 av 14 Sida 3 av 14 Innehållsförteckning Vart vill vi komma?... 5 Kommunikationens mål är att:... 7 Målgrupper...

Läs mer

Datum 2013-09-18 1 (6) Antaget av Kommunstyrelsen 2013-11-14 17

Datum 2013-09-18 1 (6) Antaget av Kommunstyrelsen 2013-11-14 17 2013-09-18 1 (6) Sociala medier ger möjligheter till ökad öppenhet och dialog. Genom att använda sociala medier kan vi nå fler människor och fler målgrupper. Vi kan möta medborgarna på nya sätt och på

Läs mer

Uppdaterad webborganisation för SLU

Uppdaterad webborganisation för SLU 1(8) Kommunikationsavdelningen 2015-05-12 Uppdaterad webborganisation för SLU Bakgrund och syfte med förändringen I början av 2015 fanns drygt 1 500 behöriga webbredaktörer eller skribenter vid SLU. Antalet

Läs mer

Sitevision för kontorsredaktörer www.arbetsformedlingen.se

Sitevision för kontorsredaktörer www.arbetsformedlingen.se Manual Version 4.5 Sida: 1 av 15 2009-05-15, rev 2015-03-19 Sitevision för kontorsredaktörer www.arbetsformedlingen.se Krista Sani Laine Arbetsförmedlingen Kommunikationsavdelningen Sida: 2 av 15 Innehåll

Läs mer

Riktlinje för Göteborgs Stad i sociala medier

Riktlinje för Göteborgs Stad i sociala medier (Styrelsemöte i Förvaltnings AB Framtiden 2015-12-09) Göteborgs Stad Kommunikation Gemensamt för staden Riktlinje för Göteborgs Stad i sociala medier - Policy/riktlinjer/regler N010G00446 Version: 1 Gällande

Läs mer

Delmoment 2: Skapa nyhetsmallen (om det inte redan finns en nyhetsmall)

Delmoment 2: Skapa nyhetsmallen (om det inte redan finns en nyhetsmall) Lathund Nyheter SiteVision har en inbyggd nyhetsfunktion. Den kan bland annat sättas upp för att visa en artikel på flera olika ställen på webbplatsen, tex som en notis på startsidan eller som ett arkiv

Läs mer

Handledning för. Webbpublicering

Handledning för. Webbpublicering Handledning för Webbpublicering 2 Innehåll Inloggning... 3 Redigeringsläge... 3 Navigator... 4 Redigeringsyta... 5 Redigera text på en webbsida... 6 Validera text... 6 Skapa klickbar länk... 7 Ladda upp

Läs mer

kommunikation Riktlinjer Extern

kommunikation Riktlinjer Extern Riktlinjer Extern kommunikation Detta är en sammanfattning av Karlshamns kommuns riktlinjer gällande de externa kommunikationskanalerna. Hela dokumentet hittar du i First Class under Kommunikation. Som

Läs mer

Webbpolicy för Internet och intranät. Allmänt

Webbpolicy för Internet och intranät. Allmänt Webbpolicy för Internet och intranät Allmänt Det är självklart och nödvändigt för Rättviks kommun att kunskap och spridning av information sker både inåt och utåt i den kommunala koncernen via Internet

Läs mer

Handbok för webbpublicister. Medicinska fakulteten

Handbok för webbpublicister. Medicinska fakulteten Handbok för webbpublicister Medicinska fakulteten Innehåll 1. Inledning 1.1 Mål 1.2 Fakultetens ansvar 1.3 Publicistens ansvar 1.4 Webben som kommunikationsmedel 2. Så skapar du en bra webbplats 2.2 Skriva

Läs mer

Riktlinjer för publicering av personbilder i Västerås stad

Riktlinjer för publicering av personbilder i Västerås stad Riktlinjer för publicering av personbilder i Västerås stad Beslutad av kommunikationschef 25 juni 2009 program policy handlingsplan riktlinje 1 Inledning 3 2 Bilder på barn eller unga under 16 år 4 2.1

Läs mer

Riktlinjer för behandling av personuppgifter vid webbpublicering

Riktlinjer för behandling av personuppgifter vid webbpublicering Riktlinjer för behandling av personuppgifter vid webbpublicering Fastställt av : Kommunfullmäktige : 2013-12-18, 122 Dnr: 2013-KS0548/003 För revidering ansvarar: Dokumentet gäller för: Kommunstyrelse,

Läs mer

Elektronisk publicering. Registrering och inskickande av pdf-filer på Luleå tekniska universitets webbsida. http://epubl.ltu.se

Elektronisk publicering. Registrering och inskickande av pdf-filer på Luleå tekniska universitets webbsida. http://epubl.ltu.se Elektronisk publicering Registrering och inskickande av pdf-filer på Luleå tekniska universitets webbsida http://epubl.ltu.se Klicka här Välj rätt formulär Fyll i formuläret! Hjälptexter finns bakom varje

Läs mer

Användarmanual för Content tool version 7.5

Användarmanual för Content tool version 7.5 Användarmanual för Content tool version 7.5 TM WEB Express AB Manual Content tool 7.5 Sid 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 OM PUBLICERINGSVERKTYGET... 3 1.1 ALLMÄNT... 3 2 ÖVERSIKT... 3 3 ALLMÄNT OM WEBBSIDAN

Läs mer

Sociala medier ger kommunen möjligheter att förbättra och öka dialogen med medborgare och andra intressenter.

Sociala medier ger kommunen möjligheter att förbättra och öka dialogen med medborgare och andra intressenter. Riktlinjer för sociala medier i Värmdö kommun För kommunen kan sociala medier vara en snabb och enkel väg att informera och kommunicera med medborgarna och förbättra förutsättningarna för dialog och delaktighet.

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datum Diarienr 2014-05-21 1080-2013 AB Landskronahem Box 4026 261 04 Landskrona Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datainspektionens beslut AB Landskronahem har behandlat känsliga

Läs mer

Webbstrategi. Strategi. Fastställt av. Kommunikationsdirektör. Datum för fastställande 2010-12-06. Giltighetstid. Tillsvidare.

Webbstrategi. Strategi. Fastställt av. Kommunikationsdirektör. Datum för fastställande 2010-12-06. Giltighetstid. Tillsvidare. Webbstrategi Strategi Fastställt av Kommunikationsdirektör Datum för fastställande 2010-12-06 Giltighetstid Tillsvidare Ansvarig funktion Kommunikationsdirektör Målgrupp Alla förvaltningar i Sundsvalls

Läs mer

Manual för webbpublicering. Enköpings kommun

Manual för webbpublicering. Enköpings kommun Manual för webbpublicering Enköpings kommun Innehåll ATT LOGGA IN I SWWWING 3 Inloggningsrutan 3 GRÄNSSNITTET 4 Filhanteraren 4 Content Management 4 Verktyget Notify - Dags att uppdatera 4 SKAPA OCH REDIGERA

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2015 10 13 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Uppdaterat 2015-11-16 Detta användarstöd hanterar: - avtal - behörigheter - roller - inloggning - kommunspecifik information och gäller i första hand dig som har

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun

Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun 2(8) Innehåll 1 Syfte... 3 2 Målsättning... 3 3 Informations- och kommunikationsansvar... 4 3.1 Ledningsansvar... 4 3.2 Individens ansvar...

Läs mer

CHECKLISTA. För dig som vill göra information och kommunikation tillgänglig

CHECKLISTA. För dig som vill göra information och kommunikation tillgänglig CHECKLISTA För dig som vill göra information och kommunikation tillgänglig 2 Handisam Titel: Checklista för dig som vill göra information och kommunikation tillgänglig Handisam, Myndigheten för handikappolitisk

Läs mer

Webbpolicy för Klippans kommun

Webbpolicy för Klippans kommun Webbpolicy för Klippans kommun Framtagen av Kommunkansliet 2006-10-11 (ändring 2006-10-31) 1 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Bakgrund... 2 3. Syfte och målgrupper... 3 4. Riktlinjer... 3 5. Ansvar...

Läs mer

Lathund för webbredaktörer. Så skriver du på webben

Lathund för webbredaktörer. Så skriver du på webben Lathund för webbredaktörer Så skriver du på webben 1 Disposition En bra struktur kännetecknas av att det är enkelt för besökaren att förstå var den hittar det den letar efter. Oavsett om det handlar om

Läs mer

Grafisk Profil. Innehåll: logotyp. teckensnitt/fonter. bilder

Grafisk Profil. Innehåll: logotyp. teckensnitt/fonter. bilder Grafisk Profil Innehåll: logotyp teckensnitt/fonter bilder logotyp KOMMUNVAPEN 1-FÄRG Vilhelminas kommunvapen ska i första hand användas i den information som hanteras av kommunanställda och där budskapet

Läs mer

Informationspolicy och informationsstrategi. för Kårkulla samkommun

Informationspolicy och informationsstrategi. för Kårkulla samkommun Informationspolicy och informationsstrategi för Kårkulla samkommun 2012 Kårkulla samkommuns informationspolicy Kårkullla samkommun har idag över 1000 medarbetare och ett verksamhetsområde som sträcker

Läs mer

svenska EventAkademin

svenska EventAkademin grafisk manual Svenska bakgrund Bakgrund Svenska har till uppgift att belysa och lyfta fram förtjänstfulla personer och initiativ inom den event- och upplevelseindustrin. Akademin arbetar aktivt för att

Läs mer

Webbmanual för vuxenutbildningens webbredaktörer

Webbmanual för vuxenutbildningens webbredaktörer Datum 2013-01-22 Webbmanual för vuxenutbildningens webbredaktörer Del 1 introduktion till EpiServer, skapa sidor och skriva samt publicering av kontaktuppgifter, länkar och tabeller Tibro kommun 543 80

Läs mer

IT-verksamheten, organisation och styrning

IT-verksamheten, organisation och styrning IT-verksamheten, organisation och styrning KPMG Örebro 27 februari 2007 Antal sidor 12 Innehåll 1. Inledning 1 2. Syfte 1 3. Metod 1 4. Sammanfattning 2 5. IT-verksamhet, organisation och ansvar 3 5.1.1

Läs mer

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation.

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation. Lathund för medlemsregistret Det första ni skall göra Det första ni ska göra i systemet är att kontrollera att er sektions uppgifter är korrekta. Ni registrerar en huvudadress som all post skickas till.

Läs mer

Handbok för fullmäktiges beredningar

Handbok för fullmäktiges beredningar Handbok för fullmäktiges beredningar Antaget av kommunfullmäktige 2014-08-27 162 Handbok för fullmäktiges beredningar Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se

Läs mer

GRAFISK PROFIL FÖR MUNKFORS-RANSÄTER

GRAFISK PROFIL FÖR MUNKFORS-RANSÄTER GRAFISK PROFIL FÖR MUNKFORS-RANSÄTER 1. Värdet med grafisk profil 3 2. Vår logotyp 4 2.1 Användningsområden 4 2.2 Avsändare 5 2.3 Tryckfärger 6 2.4 Placering 6 3. Heraldik: Historien om Munkfors kommuns

Läs mer

Riktlinjer för PRO:s webbsidor i föreningar, samorganisationer och distrikt. Antagen av Riksorganisationens styrelse den 13/12 2011

Riktlinjer för PRO:s webbsidor i föreningar, samorganisationer och distrikt. Antagen av Riksorganisationens styrelse den 13/12 2011 Riktlinjer för PRO:s webbsidor i föreningar, samorganisationer och distrikt Antagen av Riksorganisationens styrelse den 13/12 2011 Inledning Detta är en policy för hur föreningar och distrikt ska använda

Läs mer

POLICY OCH RIKTLINJER FÖR GISLAVEDS KOMMUNS HAN- TERING AV KLAGOMÅL OCH SYNPUNKTER

POLICY OCH RIKTLINJER FÖR GISLAVEDS KOMMUNS HAN- TERING AV KLAGOMÅL OCH SYNPUNKTER Styrdokument Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutat av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2013-03-27 Ansvarig: Ulrika Dagård Revideras: Följas upp: POLICY OCH RIKTLINJER FÖR GISLAVEDS KOMMUNS HAN- TERING

Läs mer

Kårmål G. Profilerad kommunikation. Arbetsmaterial för kårer. Kårmålsformulering. Kåren använder NSF:s grafiska profil i all visuell kommunikation.

Kårmål G. Profilerad kommunikation. Arbetsmaterial för kårer. Kårmålsformulering. Kåren använder NSF:s grafiska profil i all visuell kommunikation. Kårmål G Profilerad kommunikation Arbetsmaterial för kårer Kårmålsformulering Kåren använder NSF:s grafiska profil i all visuell kommunikation. Målgrupp Alla i kåren som är över 15 år och vill vara med.

Läs mer

PM 18.01 2001-10-03. Tillämpning av PUL inom Barn- och utbildningsnämndens verksamheter

PM 18.01 2001-10-03. Tillämpning av PUL inom Barn- och utbildningsnämndens verksamheter PM 18.01 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN 2001-10-03 Tillämpning av PUL inom Barn- och utbildningsnämndens verksamheter 1. Bakgrund PuL, personuppgiftslagen, trädde i kraft hösten 1998. Övergångsvis,

Läs mer

Regler för digitala infartsskyltar. Diarienummer 2015-596 105 Uppföljning och tidplan Kommunchef

Regler för digitala infartsskyltar. Diarienummer 2015-596 105 Uppföljning och tidplan Kommunchef Regler för digitala infartsskyltar Dokumenttyp Regler För revidering ansvarar Kommunchef Dokumentet gäller till och med Tills vidare Diarienummer 2015-596 105 Uppföljning och tidplan Kommunchef Fastställt

Läs mer

Förstudierapport www.falun.se 2014-01-31

Förstudierapport www.falun.se 2014-01-31 Förstudierapport www.falun.se 2014-01-31 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Mål med förstudien... 3 1.3 Tillvägagångssätt... 4 1.4 Övergripande Sammanfattning... 4 2 Förbättringsområden, resultat

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) personuppgiftsbehandling i anslutning till Pliktverkets e-tjänst för lämplighetsundersökning

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) personuppgiftsbehandling i anslutning till Pliktverkets e-tjänst för lämplighetsundersökning Datum Diarienr 2009-12-18 513-2009 Pliktverket Att: Karolinen 651 80 KARLSTAD Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) personuppgiftsbehandling i anslutning till Pliktverkets e-tjänst för lämplighetsundersökning

Läs mer

Hur skriver jag ett pressmeddelande? Vad bör jag tänka på för att få media att intresseras sig för vad jag har att säga?

Hur skriver jag ett pressmeddelande? Vad bör jag tänka på för att få media att intresseras sig för vad jag har att säga? Hur skriver jag ett pressmeddelande? Vad bör jag tänka på för att få media att intresseras sig för vad jag har att säga? 1. Vem, vad, när, hur, var och varför? Besvara de vanliga journalistiska frågorna

Läs mer

Kommunikationspolicy för Regionförbundet Sörmland

Kommunikationspolicy för Regionförbundet Sörmland Kommunikationspolicy för Regionförbundet Sörmland Antagen av regionstyrelsen den 28 januari 2016 Box 325, 611 27 Nyköping Besöksadress: Storhusqvarn, Västra Kvarngatan 64 Telefon: 0155-778 90 E-post: info@region.sormland.se

Läs mer

Behöver vi en kommunikationsstrategi?

Behöver vi en kommunikationsstrategi? Behöver vi en kommunikationsstrategi? Hur sköter ert företag sin kommunikation? Utnyttjar ni de möjligheter som finns på det sätt som passar er bäst? Gör ni saker som inte behöver göras? Har ni de verktyg

Läs mer

Installationsanvisningar

Installationsanvisningar Installationsanvisningar Hogia Webbrapporter INNEHÅLLSFÖRTECKNING Systemkrav version 2013.x 3 Installation av IIS för Windows Server 2008 5 Nyinstallation av Hogia Webbrapporter 8 Installation och inloggning

Läs mer

Strategi för digitala kanaler 2016-2017

Strategi för digitala kanaler 2016-2017 Strategi för digitala kanaler 2016-2017 Inledning Kommuninvånare ändrar ständigt sina vanor och vill nå kommunal service och information på andra sätt och i nya format. Vi vill möta våra kommuninvånare

Läs mer

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Policy Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Arbeta med bilder på bloggen Sida 1 av 7

Arbeta med bilder på bloggen Sida 1 av 7 Arbeta med bilder på bloggen Sida 1 av 7 Infoga, redigera och ta bort bilder på bloggen En webbsida bäddar inte in en bild i sidan som många andra program, till exempel Word. Alla bilder och bildobjekt

Läs mer

Riktlinjer för Kungälvs kommuns styrdokument

Riktlinjer för Kungälvs kommuns styrdokument Riktlinjer för Kungälvs kommuns styrdokument Antagna av kommunfullmäktige 2011-11-10 (2011 201) Gäller för alla nämnder och all verksamhet i Kungälvs kommun Dokumentansvarig: Chef, kommunledningssektorn

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPOLICY UPPSALA KOMMUN

KOMMUNIKATIONSPOLICY UPPSALA KOMMUN KOMMUNIKATIONSPOLICY UPPSALA KOMMUN KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR UPPSALA KOMMUN Detta dokument anger principer och förhållningssätt, ansvar, målgrupper, kanaler, formspråk och planeringsförutsättningar för

Läs mer

Hur gör jag med dokumenten?

Hur gör jag med dokumenten? Hur gör jag med dokumenten? Registrering och hantering av allmänna handlingar HÄRNÖSANDS KOMMUN October 8, 2015 1. Därför ska allmänna handlingar registreras... 2 1.1 Härnösands kommuns IT-stöd för dokument-

Läs mer

Riktlinjer för användandet av sociala medier i tjänsteutövningen

Riktlinjer för användandet av sociala medier i tjänsteutövningen Riktlinjer för användandet av sociala medier i tjänsteutövningen Bakgrund Nordmalings kommun använder idag sociala medier för att kommunicera med allmänheten. Syftet med särskilda riktlinjer är att säkerställa

Läs mer

Vad är Affärskommunikation

Vad är Affärskommunikation AFFÄRSKOMMUNIKATION Vad är Affärskommunikation Affärskommunikation är den kommunikation man har på arbetsplatsen med kunder leverantörer myndigheter och andra i omvärlden. Affärskommunikationen innefattar

Läs mer

Målgrupper Kommunens kommunikation och information berör många målgrupper.

Målgrupper Kommunens kommunikation och information berör många målgrupper. Sida 1/5 Policy för kommunikation Med kommunikation skapar vi kännedom om vilka vi är, vad vi kan och vad vi gör. Kommunikationen speglar de värden som kommunen står för och bidrar till att utveckla goda

Läs mer

Bloggen har tre sidtyper

Bloggen har tre sidtyper Handbok för bloggare i CMS7.5, på sunne.se Sida 1 av 12 Bloggen har tre sidtyper Blogginläggen Dina återkommande inlägg (berättelser, kåserier, personliga iakttagelser) som du skriver för din klass/grupp.

Läs mer

Kommunstyrelsen. Godkänt av kommunstyrelsen 2007-04-18, 77 Kompletterad av kommunstyrelsen 2012-11-14, 162

Kommunstyrelsen. Godkänt av kommunstyrelsen 2007-04-18, 77 Kompletterad av kommunstyrelsen 2012-11-14, 162 Kommunstyrelsen Regler och rutin med beskrivning av arbetet enligt PuL samt organisationsbeskrivning och regler för webbpublicering av personuppgifter på www.odeshog.se Godkänt av kommunstyrelsen 2007-04-18,

Läs mer

Guide för synliggörande av projekt

Guide för synliggörande av projekt Migrationsverket Funktionen för fonderna Rapport 2015-11-12 Guide för synliggörande av projekt Så här bör du som projektägare informera om medfinansieringen från Europeiska unionen och Asyl-, migrations

Läs mer

Kommunikationspolicy Stockholms läns landsting. Tillhörande riktlinjer Riktlinjer för internkommunikation, press och webb

Kommunikationspolicy Stockholms läns landsting. Tillhörande riktlinjer Riktlinjer för internkommunikation, press och webb Kommunikationspolicy Stockholms läns landsting Tillhörande riktlinjer Riktlinjer för internkommunikation, press och webb Antagen av Landstingsstyrelsen 2004 1(8) Förord Stockholms läns landsting (SLL)

Läs mer

Nyheter i SMP infö r miljö rappörteringen 2016

Nyheter i SMP infö r miljö rappörteringen 2016 1 Nyheter i SMP infö r miljö rappörteringen 2016 Ändringar som berör dig som har en täktverksamhet Ingen utlevererad mängd Under lägg till typ mängduppgift finns nu möjlighet att välja levererat per användningsområde-

Läs mer

Riktlinjer för marknadsföring av Linköpings kommun som arbetsgivare

Riktlinjer för marknadsföring av Linköpings kommun som arbetsgivare Riktlinjer för marknadsföring av Linköpings kommun som arbetsgivare Syfte Syftet med dessa riktlinjer är att ha ett gemensamt underlag för hur Linköpings kommun ska marknadsföras som arbetsgivare. Detta

Läs mer

Strategi och riktlinjer för Regionförbundet Sörmlands hemsida och sociala medier

Strategi och riktlinjer för Regionförbundet Sörmlands hemsida och sociala medier WEBBSTRATEGI Datum 2015-05-29 Dnr Strategi och riktlinjer för Regionförbundet Sörmlands hemsida och sociala medier Detta är den strategi/riktlinjer som styr Regionförbundet Sörmlands verksamhet och närvaro

Läs mer

Regler för publicering på Göteborgs universitets webbplatser

Regler för publicering på Göteborgs universitets webbplatser Styrdokument Dnr A11 3839/07 Regler för publicering på Göteborgs universitets webbplatser Publicerad Beslutsfattare Handläggare www.styrdokument.adm.gu.se Rektor Magnus Svedmark, informationsenheten Beslutsdatum

Läs mer

PIM Skriva http://www.pim.skolutveckling.se/

PIM Skriva http://www.pim.skolutveckling.se/ PIM Skriva http://www.pim.skolutveckling.se/ Examination http://pimbevis.skolutveckling.se/ Nivå 1 Frågefilm om sökning på internet Inlämningsuppgift - Worddokument med bilder http://www.pim.skolutveckling.se/upload/pimpresentation.ppt

Läs mer

FÖRBUNDSINFO. Policy för användning av Svenska kyrkans gemensamma Internetanslutning och e-postsystem

FÖRBUNDSINFO. Policy för användning av Svenska kyrkans gemensamma Internetanslutning och e-postsystem Kopiera gärna FÖRBUNDSINFO FÖRBUNDSINFO Nr 6 april 2007 Policy för användning av Svenska kyrkans gemensamma Internetanslutning och e-postsystem Svenska kyrkans IT-ledning har utformat och antagit en tydlig

Läs mer

VERSION 2.0 SEPTEMBER 2010. grafısk manual

VERSION 2.0 SEPTEMBER 2010. grafısk manual VERSION 2.0 SEPTEMBER 2010 grafısk manual Om grafıska manualen Ett viktigt led i vårt informationsarbete är att ha ett gemensamt utseende. Att vara konsekvent med logotype, typsnitt och färger ger tydlighet

Läs mer

Sammanställningar av djupintervjuer

Sammanställningar av djupintervjuer Sammanställningar av djupintervjuer Bakgrund Under en vecka i slutet av januari 2016 genomfördes djupintervjuer runt kommunens digitala service. 12 personer intervjuades. Innan intervjuerna gjordes en

Läs mer

Riktlinjer för kommunikation i Nynäshamns kommun Inledning

Riktlinjer för kommunikation i Nynäshamns kommun Inledning Riktlinjer för kommunikation i Nynäshamns kommun Inledning Nynäshamns kommun är en offentlig och demokratiskt styrd organisation som ska ge service till kommuninvånarna och skapa förutsättningar för en

Läs mer

Föreningarnas nya sidmall. Version 4, 12.4.2016

Föreningarnas nya sidmall. Version 4, 12.4.2016 Föreningarnas nya sidmall Version 4, 12.4.2016 Innehållsförteckning Föreningarnas nya sidmall... 1 Introduktion... 3 Sammanfattning... 3 Sidmallar och sidornas uppbyggnad... 4 Gamla sidmallen... 4 Nya

Läs mer

Bildhanteringspolicy

Bildhanteringspolicy POLICY 2014-03-26 1(12) Bildhanteringspolicy Besöksadress Västra Storgatan 35 Postadress Osby kommun 283 80 Osby Telefon 0479-52 80 00 vx Fax 0479-52 82 97 E-post kommun@osby.se Hemsida www.osby.se PlusGiro

Läs mer

Policy för information och kommunikation med etiska riktlinjer

Policy för information och kommunikation med etiska riktlinjer 1(8) Antagen Kommunfullmäktige 2014-03-03, 13 Ansvarig Kommunledningskontoret Policy för information och kommunikation med etiska riktlinjer 2 1 Innehåll 1.1 Sammanfattning... 3 2 Policy 2.1 Grafisk profil...

Läs mer

Är du osäker på hur det ser ut i skolan idag? Lugn, det finns ett lätt sätt att få svar. Vi kallar det SIRIS.

Är du osäker på hur det ser ut i skolan idag? Lugn, det finns ett lätt sätt att få svar. Vi kallar det SIRIS. SIRIS, Skolverkets Internetbaserade Resultat- och kvalitetsinformations System, är en informationstjänst där vi har samlat uppgifter om skolors kvalitet och resultat. -1- Är du osäker på hur det ser ut

Läs mer

Kommunikationsstrategi. Vård- och omsorgsförvaltningen

Kommunikationsstrategi. Vård- och omsorgsförvaltningen Kommunikationsstrategi Vård- och omsorgsförvaltningen Vård- och omsorgsförvaltningen, Enköpings kommun, 2015 Kommunikationsstrategi för vård- och omsorgsförvaltningen, Enköpings kommun Övergripande strategi

Läs mer

Integritetspolicy och samtycke

Integritetspolicy och samtycke Integritetspolicy och samtycke enligt personuppgiftslagen (PuL) avseende E-medborgarkonto V.1.0 1(5) VI BRYR OSS OM DIN PERSONLIGA INTEGRITET OCH SÄKERHET Svensk e-identitet anstränger sig hårt för att

Läs mer

Manual - Introduktionskurs SiteVision

Manual - Introduktionskurs SiteVision Manual Introduktionskurs SiteVision sidan 1 Manual Introduktionskurs SiteVision den 3 september 2014 09:00 Innehållsförteckning Logga in 2 Redigera text 3 Om bilder på ale.se 6 Lägga till en bild 7 Lägga

Läs mer

1(8) Riktlinjer för webb och sociala medier. Styrdokument

1(8) Riktlinjer för webb och sociala medier. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinjer Beslutad av Kommunfullmäktige 2017-02-22, 11 Dokumentansvarig Kommunchefen Reviderad av 3(8) Innehållsförteckning Inledning...4 Mål...4 Syfte...4

Läs mer

Kommunens författningssamling

Kommunens författningssamling 2009-10-14 Rev 2009-11-24 Rev 2010-05-20 Rev 2010-06-02 Kommunens författningssamling Kommunikationspolicy för Österåkers kommun Fastställd av Kommunfullmäktige den 14 juni 2010, 12. (dnr KS 2009:109 105)

Läs mer

RIKTLINJER & REGLER KRING SOCIALA MEDIER FÖR GISLAVEDS KOMMUN

RIKTLINJER & REGLER KRING SOCIALA MEDIER FÖR GISLAVEDS KOMMUN RIKTLINJER & REGLER KRING SOCIALA MEDIER FÖR GISLAVEDS KOMMUN ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25 Om sociala medier Det finns flera definitioner av vad begreppet sociala medier står för. I det digitala

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr F 06:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr F 06:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr F 06:1 Ks 82/2006 Dnr Ks 2013/68 Dnr Ks/K 2006.10109 Riktlinjer för information och kommunikation i Tomelilla kommun Detta dokument gäller all muntlig,

Läs mer

Riktlinjer för publicering av personbilder

Riktlinjer för publicering av personbilder Riktlinjer för publicering av personbilder Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Bilder på barn eller unga under 16 år 4 3. Bilder på vuxna inom boenden eller daglig verksamhet 6 4. När krävs inte samtycke

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier för Fagersta kommun

Riktlinjer för sociala medier för Fagersta kommun 1 (6) 20111010 Riktlinjer för sociala medier för Fagersta kommun Riktlinjerna beskriver hur Fagersta kommun och dess verksamheter kan använda sociala medier på ett sätt som stämmer överens med kommunens

Läs mer

Riktlinjer för PRO:s webbsidor i föreningar, samorganisationer och distrikt. Antagen av Riksorganisationens styrelse

Riktlinjer för PRO:s webbsidor i föreningar, samorganisationer och distrikt. Antagen av Riksorganisationens styrelse Riktlinjer för PRO:s webbsidor i föreningar, samorganisationer och distrikt. Antagen av Riksorganisationens styrelse 2015-10-27 Inledning Webbtekniken erbjuder stora möjligheter för information, kommunikation,

Läs mer

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110407. STAFFANSTORP Framtidens kommun

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110407. STAFFANSTORP Framtidens kommun STAFFANSTORP Framtidens kommun 1 Innehållsförteckning Det nya informationssamhället sid 3 Staffanstorps kommun framtidens kommun sid 4 Det sociala medier i korta drag sid 5 Vad är wordpress sid 6 Att skriva

Läs mer