Utvärdering av efterforskning av försvunnen person i Värmland

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utvärdering av efterforskning av försvunnen person i Värmland"

Transkript

1 Utvärdering av efterforskning av försvunnen person i Värmland

2 UTVÄRDERING 2 (15) INNEHÅLL 1 INLEDNING SAMMANFATTNING UTVÄRDERINGEN BAKGRUND UPPSTARTEN EFTERSÖKET ANTRÄFFANDET IAKTTAGELSER OCH KOMMENTARER Beslutsunderlag Informationsflöden Ledning, styrning och organisation Tillvägagångssätt, metoder och resurs Kompetensnivå REKOMMENDATIONER AVSLUTANDE DISKUSSION...15

3 UTVÄRDERING 3 (15) 1 Inledning Den 20 augusti år 2010 hittades en avliden man född 1992 i ett skogsparti i närheten av Kalhyttan i Filipstad. Mannen tycks ha varit försvunnen flera dygn och han hade försökt få hjälp genom att ringa SOS åtminstone den 15 och den 17 augusti. Polisen tycks ha underrättats vid två tillfällen, klockan den 15 augusti och klockan den 17 augusti. Utifrån den information som funnits att tillgå har man beslutat om åtgärder i olika omfattning. Under förmiddagen den 17 augusti sammanställdes information varvid beslut om att inleda statlig räddningstjänst jämlikt LSO 4:4 1 fattades av operativa chefen. En efterforskningsinsats genomfördes fram till och med den 19 augusti klockan utan att mannen hittades. Den 20 augusti klockan anträffade en privatperson mannen död inom Polisens sökområde. Mot bakgrund av denna händelse har länspolismästaren i polismyndigheten Värmland den 14 oktober år 2010 hemställt till polismyndigheten i Örebro län om biträde vid en utvärdering av insatsen. 2 Sammanfattning En metodutvärdering har genomförts där huvudfokus har varit ledningsoch styrningsfrågor, vilka arbetsmetoder man använt, hur beslutsunderlag tagits fram och hur informationsflödet hanterats. Genom intervjuer, studier av dokumentation och syn av platsen har vissa brister och förbättringsområden identifierats. Iakttagelserna har utmynnat i ett antal rekommendationer till polismyndigheten och SOS för att kunna stå bättre rustade att hantera insatser av liknande typ i framtiden. Vi menar att man ökar förmågan genom att genomföra följande åtgärder; Ändra struktur och princip för hur efterforskningsinsatserna leds och styrs. Minska antalet räddningsledare och polisinsatschefer samt satsa på regelbunden övning och kompetensutveckling av dessa personer. 1 LSO Lag om skydd mot olyckor (2003:778)

4 UTVÄRDERING 4 (15) Använda MSO 2 -konceptets alla delar. Genomföra MSO-information på utbildningsdagar. Involvera förundersökningsledare och utredande personal från början i ett efterforskningsärende. Arbeta systematiskt med informationsinhämtning och analyser. Utveckla samverkan. Införa manual och frågemall för SOS-operatörer. Närmare motivering till bakgrund och varför vi lämnat just dessa förslag lämnas i följande stycken. 3 Utvärderingen Utvärderingen har genomförts av polisintendent Lars Wirén och poliskommissarie Maths Rupla vid polismyndigheten i Örebro län. Under arbetet har vi besökt platsen för efterforskningsinsatsen, tagit del av dokumentation i ärendet och intervjuat personer som varit involverade i händelserna. Vi har skaffat oss en god bild över vilken information som legat till grund för de beslut som fattats och de åtgärder som vidtagits. Utvärderingen har inriktats mot lednings- och styrningsfrågor, beslutsunderlag, informationsvägar, samt metodval. Syftet har varit att belysa eventuella brister, identifiera utvecklingsområden och utifrån detta ge rekommendationer som kan bidra till utveckling av verksamheten. 4 Bakgrund David Karlsson var hemmahörande i Finspång. Han hade ingen tidigare lokal anknytning till Filipstad. Från och med höstterminen skulle han studera vid Spånbergsgymnasiet och hade därför skaffat en lägenhet på Spångbergsvägen i Filipstad. Torsdagen den 12 augusti skjutsades David till Filipstad och den nya lägenheten av en kontaktperson vilket är den sista säkra iakttagelsen av David. Under fredagskvällen den 13 augusti hade en kamrat kontakt per telefon med David. Såvitt vad som kommit fram i utvärderingen har ingen annan inom bekantskapskretsen haft kontakt med honom under fredagen. 2 MSO Managing Search Operations. En sökmetod för att efterforska försvunna personer som ursprungligen kommer ifrån Nordamerika.

5 UTVÄRDERING 5 (15) Lördagen den 14 augusti letade Davids kontaktperson efter David i Filipstad. Han sökte honom i lägenheten och runt om i tätorten. Han försökte även att ringa Davids mobiltelefon. Kontaktpersonen ringde Polisen via för att undersöka om man hade något försvinnande eller någon olycka som kunde stämma in på David. Ingen polisanmälan gjordes i detta skede. Kontaktpersonen lämnade Filipstad under eftermiddagen utan att ha lyckats komma i kontakt med David Söndag förmiddag den 15 augusti någon gång före klockan ringde David till SOS i Karlstad. Han uppgav att han var vilse i skogen och inte hittade hem. Han pratade osammanhängande och uppgav om vartannat att han var i Filipstad och Borås. SOS-operatören kunde konstatera att telefonen från vilken David ringde kopplade upp i Filipstadstrakten inom ett område ifrån masten Kalhyttan och vidare nordost mot Filipstad. Samtalet kopplades till Polisen enligt de instruktioner SOS har beträffande försvunna personer. Av allt att döma tappades samtalet innan David hann prata med polis. David ringde ytterligare ett samtal till SOS som kopplas till polismyndigheten Värmland och en operatör vid länskommunikationscentralen. Samtalet stördes kraftigt av en tjutande signal, varför det var omöjligt för operatören att föra något samtal med David. Polisen blev således beroende av den information som SOS-operatören kunde förmedla ifrån sitt samtal med David. Polisen motringde det telefonnummer som SOS fått fram utan att någon person svarade, mobilsvar gick igång. Man beordrade även en patrull att besöka behandlingshemmen i det aktuella området för att säkerställa att ingen var försvunnen från något av dessa. Någon ytterligare uppföljning av området i vilken mobiltelefonen positionerats gjordes inte. Måndagen den 16 augusti kontaktade Davids kontaktperson återigen polisen Värmland och berättade att han var orolig för David. Han redogjorde för vad som låg till grund för oron för personal vid polisområde öst. Det beslutades att Polisen under tisdagen skulle söka efter David i dennes bostad i Filipstad. Polisen uppfattade inte läget som ett akut försvinnande utan bedömde det snarare som ett ärende av rutinkaraktär. Tisdagen den 17 augusti vid tiden ringde David flera samtal till SOS i Karlstad och uppgav återigen att han inte visste var han var. Samtalet bröts innan det hann kopplas till Polisen. SOS lämnade över uppgifterna till polisens länskommunikationscentral i Karlstad enligt de instruktioner man har. Polisen beordrade personal till motorstadion i Filipstad som var en plats som David uppgivit. Även räddningstjänsten i Filipstad kallades ut av SOS. Telefonen hade positionerats inom ett område ifrån masten Kalhyttan och vidare nordost mot Filipstad.

6 UTVÄRDERING 6 (15) Personalen på platsen leddes av polisens yttre befäl och en mindre insats organiserades. Under tiden pågick ett inre arbete vid polisens länskommunikationscentral och vid SOS. Polisen begärde muntligt hos SOS att få lyssna på samtalen. Eftersom det fanns osäkerhet avseende sekretessbestämmelserna lyssnade istället SOS-operatören flera gånger på samtalet för att kunna kvalitetssäkra informationsöverlämningen till polismyndigheten. Ganska snart framkom att David ringt till SOS redan under söndagen, vilket då inte hade lett till någon räddningsinsats. Detta tillsammans med annan information som till exempel att man inte kunde reda ut vem David egentligen var eftersom personnumret inte tycktes stämma gjorde att man bedömde hans trovärdighet som låg och man beslutade att avbryta insatsen och upprättade en anmälan om falskt larm. Vid ordinarie morgongenomgång av nya ärenden hos polisen redogjordes kort för nattens eftersök. Personal vid polisområde öst uppmärksammade då att samma person efterfrågats dagen innan av sin kontaktperson. Efter en initial bedömning och en föredragning för operativa chefen beslöt denne att klassa ärendet klockan som ett efterforskningsärende enligt LSO 4:4. Han utsåg räddningsledare och beslutade att ärendet skulle ledas vid polisområde öst. 5 Uppstarten I samband med ordinarie morgonmöte vid polismyndigheten tisdagen den 17 augusti uppmärksammade personal vid polisområde öst att det var samma person, David, som varit föremål för nattens efterforskningsinsats som en kontaktperson sökt dagen innan. Ett visst inre arbete startade för att dels reda ut omständigheterna i stort men också för att göra en så kallad initial bedömning i enlighet med MSOkonceptet. Bedömningen hamnade på 11 poäng vilket innebär nödläge och behov av akut insats. Ärendet föredrogs för operativa chefen som beslutade att klassa ärendet som ett efterforskningsärende och statlig räddningstjänst i enlighet med LSO 4:4. Han utsåg chefen för polisområde öst som räddningsledare. Räddningsledaren utsåg yttre befälet i polisområde öst att vara polisinsatschef. Denne fick en MSO-ansvarig 3 till sin hjälp och beordrades att organisera en räddningsinsats i det aktuella området. Inledningsvis organiserades en ledningsplats i polishuset i Filipstad. Ett antal operativa beslut fattades. Bland annat beställdes helikopter och 3 MSO ansvarig Ansvarig person som planerar och följer upp MSO delen i insatsen.

7 UTVÄRDERING 7 (15) ytterligare positionering av Davids mobiltelefon via rikskommunikationscentralen (RKC) vid Rikskriminalpolisen. Anmälan om försvunnen person upprättades, och förhör med flera personer inleddes. Man genomförde även husrannsakan i Davids bostad. Utöver detta hemställde man om biträde ifrån hemvärnet och kontrollerade möjligheten med biträde ifrån lokala orienteringsklubbar. Parallellt organiserades ett eftersök i ett sökområde utifrån den telefonpositionering och vinkel som erhölls via RKC. Området segmenterades i mindre segment som efterhand tilldelades tillgänglig personal. 6 Eftersöket Under tisdagen den 17 augusti bestod resursen av polispersonal ifrån polisområde öst, hundenheten och en helikopter. Arbetet koncentrerades till att söka av områdena med utgångspunkt ifrån motorstadion, vilket var den senast kända positionen utifrån den information man fått ifrån SOS. Ett omfattande inre spaningsarbete pågick parallellt för att ta reda på mer om David och hans vanor och umgänge. Ett antal tips följdes dessutom upp. Under eftermiddagen beslutade man sig för att byta ledningsplats till skidstadion i Filipstad. Vid 17 tiden hade man ett avstämningsmöte mellan räddningsledare, insatschef, MSO ansvarig och helikopterförare för att bestämma fortsatta inriktningen. Helikopterföraren bedömde att hans nytta var begränsad på grund av den ogynnsamma terrängen. Det beslutades att ny polisinsatschef skulle ta vid inför kvällen för att leda frivilliga orienterare och att insatsen skulle fortsätta dagen därpå med poliser och hemvärn. Ingen helikopter skulle begäras. Inför kvällsarbetet avlöstes polisinsatschefen. MSO ansvarig och övrig polispersonal avbröt arbetet för att kunna återuppta det följande dag. Under kvällen söktes området norr om motorstadion av orienterare. Arbetet avbröts under den mörka delen av dygnet. Onsdagen den 18 augusti återupptogs arbetet på morgonen under ledning av en ny polisinsatschef och samma MSO ansvarig som dagen innan. Polisens resurs utgjordes av hundekipage och personal ifrån polisområdet. Eftersökspatrullerna ifrån polisen kompletterades av personal ifrån hemvärnet och orienterare. Eftersöket bedrevs strukturerat segment efter segment. Patrullerna ifrån hemvärnet användes bland annat för skallgångskedjor. Ytterligare vittnesförhör genomfördes, tips följdes upp och David efterlystes formellt som försvunnen. Under dagen fick man tillgång till och lyssna på Davids samtal till SOS under natten den 17 augusti. Detta underströk allvaret för de inblandade och bekräftade även att man var i rätt område och sökte. Arbetet bedrevs fram till omkring klockan då det avbröts för natten.

8 UTVÄRDERING 8 (15) Torsdagen den 19 augusti återupptogs eftersöket på morgonen under samma ledning som dagen innan. Återigen bestod resurserna av hundekipage och personal ifrån polisområde öst med biträde ifrån hemvärnet. Arbetet bedrevs enligt samma metodik som de tidigare dagarna med segmentsök, förhör och uppföljning av tips. Klockan beslutade räddningsledaren att avsluta den statliga räddningstjänsten efter samråd med den operativa chefen. 7 Anträffandet David Karlsson anträffades död av en privatperson fredagen den 20 augusti. Fyndet anmäldes till Polisen klockan En förundersökning om misstänkt mord inleddes samma kväll men lades senare ner då bland annat den rättsmedicinska obduktionen och polisens tekniska undersökning innebar att misstanke om brott inte längre förelåg. Det var en privatperson med räddningshund som anträffade David död inom det sökområde som Polisen arbetat i. Segmentet hade tidigare genomsökts av polisens hundpatruller under torsdagen. 8 Iakttagelser och kommentarer 8.1 Beslutsunderlag Inför operativa beslut är det viktigt att beslutsfattaren skaffar sig ett så bra beslutsunderlag som möjligt. I en komplex situation som till exempel en efterforskningsinsats förekommer en mängd information som både kan bekräftas och inte bekräftas. För att fatta ett bra beslut bör beslutsfattaren skaffa sig en helhetsbild utifrån de fakta och den lägesbild som finns. Det är helt avgörande att beslutsfattaren skiljer på vad som är fakta, vad som är spekulationer och vad som bedöms som väsentligt för ärendet. Utifrån detta görs därefter en bedömning av olika tänkbara scenarion som kan ligga till grund för det eller de beslut som ska fattas. Beslut och beslutsunderlag måste därefter ständigt prövas för att kunna ändras och anpassas i takt med händelseutvecklingen. För att det skapa rätt beslutsunderlag bör man parallellt inrikta det operativa arbetet att sammanställa, bearbeta och analysera den information som finns i ärendet. En anpassning och avvägning av det arbetet måste hela tiden ske utifrån de förutsättningar som finns. Det viktiga är att man vid varje givet tillfälle har med sig detta perspektiv och tar tillvara den information och kunskap som finns.

9 UTVÄRDERING 9 (15) I utvärderingen framskymtar brister i att sammanställa, bearbeta och analysera information. Redan under natten till den 17 augusti byggde man trovärdigheten och operativa beslut bland annat på ett personnummer som inte stämde och det faktum att David ringt till SOS tidigare och uppfattats som förvirrad och som en person som mer eller mindre inte vill ge sig tillkänna. Ur ett perspektiv verkar det mot den bakgrunden vara ett rimligt beslut att avbryta ett eftersök. Ur ett annat perspektiv kan det istället ifrågasättas. Kan man verkligen förvänta sig klara besked beträffande personnummer av en person i nöd och har det någon betydelse? Kan det vara så att man inte nås för att man stänger av mobiltelefonen för att spara på batteri? Utifrån detta perspektiv vore läget istället tidskritiskt då David kunde ha varit försvunnen flera dagar och en initial bedömning med ett operativt beslut brådskade. De följande dagarna under efterforskningsinsatsen fanns brister i prioriteringen av informationsinhämtningen samt sammanställningen, bearbetningen och analysen av informationen. Till exempel medförde brist på analys av mobiltelefontrafik och hänsyn till tidsperspektiv att sökområdet blev onödigt stort samt att eftersöket lades ner under dygnets mörka tid. Insatsidé och beslut i stort borde dessutom ha utvecklats och på ett tydligare sätt delgivits all involverad personal. 8.2 Informationsflöden Under händelseförloppet har en mängd information kommit in dels till olika delar inom polismyndigheten men också till SOS i Karlstad. Vi kan se att det i det här fallet fanns brister inom polismyndigheten att ta emot och värdera information men också att ta till vara, analysera och delge information. Vi upplever att bristerna främst hänger ihop med förståelsen för den egna rollens betydelse för helheten och det slutliga resultatet. Det kan många gånger kopplas till utbildningsnivå och kunskap om hur ett efterforskningsärende ska bedrivas enligt MSOmodellen. Det första ledet måste veta och ha en förståelse för vilken information som är viktig och därigenom bidra till rätt beslutsunderlag. Det framskymtar också en brist att vrida problemen ur olika perspektiv vilket i det här fallet innebar att den försvunnes perspektiv inte prövades i tillräcklig omfattning. Under insatsen blev det också uppenbart att det saknades ett ledningsstöd som kunde hantera och analysera informationsflödena så att det blev en tillgång i det operativa arbetet. I det aktuella fallet var det olyckligt att samtalen till SOS inte kunde kopplas över till polismyndigheten enligt de direktiv man har. I stället fick SOS-operatörerna ställa de initiala frågorna som också kom att ligga till grund för de beslut som polismyndigheten fattade. När polismyndigheten begärde att få ta del av inspelningarna av samtalen mellan

10 UTVÄRDERING 10 (15) David och SOS uppstod diskussion om vilken sekretess som egentligen råder. I det här sammanhanget kan vi dessutom notera att SOS inte tycks ha fastställt någon frågemall eller annan vägledning för operatörerna avseende försvunna personer. Det innebar att den information som polismyndigheten fick fatta beslut på dels var andrahandsinformation men också bristfällig. Ett tydligt exempel på detta är Davids personuppgifter som i överlämningen mellan SOS och polismyndigheten blev fel, trots att David uppgav rätt uppgifter. I det här sammanhanget hade det en avgörande betydelse för polismyndighetens beslut under natten den 17 augusti att avbryta eftersöket. 8.3 Ledning, styrning och organisation En efterforskningsinsats som klassats som räddningstjänst enligt LSO 4:4 omfattas enligt Rikspolisstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om Polisens planering, organisation och ledning vid särskilda händelser (FAP 201:1) som ett exempel på en insats som kan bedömas som särskild händelse. Det bör därför vara en vägledning för hur man organiserar och leder en efterforskningsinsats. I polismyndigheten Värmland tycks eftersöksärenden regelmässigt organiseras och ledas lokalt i det berörda polisområdet. Risken med detta är att ärendet inte får den prioritet som krävs samt att resurs och kompetens inte säkerställs på ett tillfredsställande sätt i förhållande till övrig verksamhet vid myndigheten. Polisområdeschefen utses ofta som räddningsledare. Områdeschefen är i huvudsak en administrativ chef som har ett övergripande ansvar i sitt område. Det innebär att möjligheten att avsätta hela sitt fokus i ett enskilt operativt ärende får anses som begränsat. I utvärderingen framskymtar också brister i ledning och styrning samt ledningsstöd för räddningsledaren. Räddningsledaren i detta ärende, som var polisområdeschefen i öst, hade enligt vår bedömning erforderlig utbildning och kompetens för uppdraget, vilket beror på att han har en bakgrund som yttre befäl och är utbildad för att leda denna typ av insatser. Däremot splittrades hans tid och engagemang delvis av andra åtaganden. Polisinsatscheferna i ärendet växlade flera gånger vilket medförde att det under perioden var skiftande kompetens och vana att leda denna typ av insats. MSOkompetensen säkerställdes genom ett hundbefäl som följde ärendet samtliga dagar. Den allvarligaste bristen var att det saknades ett ledningsstöd och struktur på arbetet med prioriteringar av olika åtgärder samt informationsbearbetning och analys. Vår upplevelse är att det saknades en funktion som hade ett helhetsperspektiv över händelseförloppet och fortlöpande kunde förse räddningsledaren och insatschefen med rätt lägesbild och relevanta rekommendationer för nya åtgärder och beslut.

11 UTVÄRDERING 11 (15) 8.4 Tillvägagångssätt, metoder och resurs När väl efterforskningsinsatsen drogs igång är det vår uppfattning att de allra flesta agerade efter bästa förmåga. Det råder inget tvivel om att man haft en hög ambition och god vilja att lösa arbetsuppgiften. Däremot menar vi att flera olika delar och detaljer kunde gjorts på ett bättre sätt och därigenom också ökat sannolikheten för ett lyckat resultat. Sökområdet fastställeds tidigt i insatsen utifrån den positionering man fått ifrån Davids senaste mobiltelefonsamtal till SOS. Den informationen tillsammans med uppgifterna ifrån SOS att David nämnt motorbanan innebar att man med ganska stort mått av säkerhet visste att man var i rätt område. Däremot använde man inte de koordinater och vinklar som SOS fått fram vid tidigare samtal med David. Hade man gjort det hade sökområdet ytterligare kunnat begränsas i yta. Vi har inte heller kunnat se att man använt mobiltelefontrafiken i ett analysarbete. Efterforskningsinsatsen bedrevs utifrån MSO-konceptet. Polisinsatschefen organiserade, prioriterade och resurssatte uppdragen medan den MSO-ansvarige segmenterade sökområdet och följde upp arbetet och utfallet efter hand. Bland annat synes man ha använt hemvärnets resurs främst i så kallade skallgångskedjor, vilket är en metod som man alltmer lämnar då den är väldigt tidskrävande. I vissa fall kan skallgångskedja vara rätt metod, särskilt om det föregåtts av en avvägning och bedömning där sannolikheten för att personen ska anträffas i ett specifikt segment tros vara särskilt hög. Det som saknades i detta avseende var dels en så kallad Mattson 4 bedömning där en bedömandegrupp genomfört en sannolikhetsbedömning av vart i sökområdet den eftersökte kunde finnas. Dessutom saknades en POD- 5 uträkning på de olika segmenten där det framgick hur stor sannolikhet det var att den insatta resursen kunde anträffa den försvunne inom det tilldelade segmentet. Båda dessa metoder är till stor hjälp då man fortlöpande ska utvärdera utfallet i arbetet och göra nya prioriteringar. En avgörande faktor i en efterforskningsinsats är tiden. Av de iakttagelser vi gjort bedömer vi att tidsperspektivet fått för lite utrymme i prioriteringen av arbetet. Här kunde även personer med medicinsk kompetens konsulterats för att ytterligare fastställa tidsramarna. Att ändra inriktning och dra ner intensiteten i en efterforskningsinsats under mörker är relevant men inte att avbryta den helt. 4 The modified Mattson consensus Bedömandegrupp med olika kunskaper i ärendet gör en bedömning mellan 1-9 över sannolikheten att återfinna den försvunne inom ett segment. 5 POD Probability Off Detection, sannolikhet för upptäckt för avsatt sökresurs i % i tilldelat segment.

12 UTVÄRDERING 12 (15) I ett efterforskningsärende består en betydande och viktig del av arbetet att klarlägga omständigheter runt den försvunne och dennes omgivning. Dels för att utreda om något brott kan ha begåtts men också för att öka informationsinhämtningen. För att få kvalitet i det arbetet är det viktigt att vana förhörsledare och en förundersökningsledare kopplas till ärendet redan i ett tidigt skede. Utredande personal är ofta vana att arbeta med stora och komplexa ärenden där analysfrågor och problemlösning är en naturlig del i arbetet. I detta fall synes förundersökningsfrågorna kommit in i ett sent skede vilket också innebar att man saknade detta perspektiv på polisarbetet. Under insatsen har polismyndigheten biträtts av nationell polisförstärkning i form av helikopter under tisdagen. Vidare har hemvärnet bidragit med personal onsdag och torsdag. Frivilliga orienterare har också deltagit under olika skeden. Sammantaget har dessa resurser prioriterats och använts inom ramen för polisinsatsen. Biträde ifrån andra polismyndigheter med till exempel hundförare har inte aktualiserats under insatsen. Vi menar att man tidigt ska överväga den möjligheten särskilt då man planerar för en utdragen insats. Beträffande nyttan med helikopter bedömer vi att den finns så länge man utgår ifrån att den man söker är i rörelse. Att terrängen delvis är tät och att man på grund av det saknar siktfält i ett skede betyder inte att en person i ett senare skede kan söka sig ut på öppna ytor och bli synlig ifrån luften. Efter att efterforskningsinsatsen avslutats har det från olika håll framförts synpunkter att räddningshundar borde använts. Framför allt har diskussion lyfts fram då det var en privatperson med räddningshund som på eget initiativ hittade David. Att iförsta hand använda Polisens hundar och vid behov begära förstärkning ifrån andra polismyndigheter borgar för att man tillförs resurs som är van att arbeta utifrån MSOkonceptet och i en polisiär insats. Dessutom finns en garanti för att såväl hund som hundförare håller en godkänd nivå för denna typ av insatser. Vid mycket speciella fall och arbetsuppgifter kan det säkert finnas behov för Polisen att rekvirera specialhundar. Den aktuella insatsen var enligt vår bedömning inte av den arten att räddningshundar hade tillfört någon kompetens som saknades. Vi vill i detta sammanhang poängtera att det inte är storlek utan snarare kvalitet på resurs tillsammans med hur man organiserar eftersöket som är avgörande för möjligheten att nå ett lyckat resultat. 8.5 Kompetensnivå Som tidigare nämnts är inledande åtgärder och beslutsunderlag avgörande för hur det fortsatta arbetet kommer att bedrivas. För att medarbetarna ska kunna fatta rätt beslut inom sitt ansvarsområde måste man ha rätt förutsättningar.

13 UTVÄRDERING 13 (15) Polisen i stort och polismyndigheten har satsat resurser på kompetensutveckling inom området. De flesta intervjuade medarbetarna hade grundläggande kunskaper om MSO-konceptet. Hundförare och medarbetare med chefsansvar hade fått en mer fördjupad och anpassad utbildning. Utbildning är färskvara och det är viktigt att det regelbundet bedrivs informations- och utbildningsinsatser i ämnet. Vid samtalen med intervjupersonerna framkom synpunkter på att möjligheten till information, repetition och övning delvis varit bristfälliga. SOS-personalen tycks sakna eller i vart fall ha begränsad kunskap inom området och där synes behovet vara stort att se över rutiner och manualer som underlättar operatörernas arbete. 9 Rekommendationer Mot bakgrund av de iakttagelser vi gjort i utvärderingen lämnar vi följande rekommendationer och förslag på förbättringar i verksamheten; Ändra struktur och princip för hur efterforskningsinsatserna ska ledas och styras. För att undvika överlämningar, behålla helhetsperspektivet samt tillförsäkra rätt resurs och kompetens bör ledningen av efterforskningsärenden ligga centralt och likna principerna för hur man leder andra särskilda händelser. Det är viktigt att de som ska leda insatserna har god vana och rätt förutsättningar. Möjligheten för det bedömer vi kan öka om alla insatser leds på liknande sätt. Minska antalet räddningsledare och polisinsatschefer samt satsa på regelbunden övning och kompetensutveckling av dessa personer. För att öka vanan att leda skarpa eftersök bör kretsen som har ledande funktioner i insatserna begränsas. I utvärderingen framkom att vissa medarbetare under den aktuella insatsen känt sig osäkra eftersom man saknade vana arbeta med eftersök. Genom att utbilda och öva en begränsad krets som kan fungera som räddningsledare, polisinsatschef och MSO-ansvarig borgar myndigheten för att man har en god kvalitet på nyckelfunktionerna i efterforskningsinsatser.

14 UTVÄRDERING 14 (15) Använd MSO-konceptets alla delar och arbeta metodiskt och strukturerat. Att använda samtliga delar av metoden ökar troligen sannolikheten för att nå ett lyckat resultat. Involvera förundersökningsledare och utredande personal från början i efterforskningsärenden. Att tidigt jobba med kvalitativa förhör ökar möjligheten att bedöma om det finns bakomliggande brott och metoden ökar dessutom kvalitén på informationsinhämtningen vilket är en förutsättning för att skaffa så bra beslutsunderlag som möjligt. Arbeta systematiskt med informationsbearbetning och analyser. Att tillföra analyskompetens i arbetet innebär att man tar tillvara flera olika perspektiv och ökar sannolikheten för att den fortlöpande bedömningen och prioriteringen ligger rätt. Utveckla samverkan Samverkan med andra polismyndigheter, hemvärn, andra myndigheter och frivilliga organisationer säkerställer att alla arbetar med och förstår vad MSO innebär. Övriga organisationer och myndigheter kan dessutom bidra med betydande resurs och kunskap. Genomför MSO-information på utbildningsdagar etc. Att säkerställa att framför allt yttre personal och medarbetare på länskommunikationscentralen har grundläggande kunskaper i metodiken ökar sannolikheten för att man ska förstå sin roll ur ett helhetsperspektiv. Inför manual och frågemall för SOS-operatörer. I utvärderingen framkom att instruktionen för SOS operatörna vid försvunna personer är att koppla samtalet till Polisen. I de fall det inte går att genomföra finns inga instruktioner eller manualer för vad som är viktigt att ta reda på för att kunna kvalitetssäkra en muntlig överlämning till Polisen. Utred särskilt sekretessfrågorna mellan Polisen och SOS. I utvärderingen framkom att det finns olika tolkningar av hur SOS kan lämna information om uppgifter som rör den enskilde till Polisen i samband med en efterforskningsinsats som klassats som statlig

15 UTVÄRDERING 15 (15) räddningstjänst i enlighet med LSO 4:4. Dels är det är en brist i det här fallet att polismyndigheten inte fick tillgång till information som hade betydelse för beslutsunderlaget och den initiala bedömning för om ärendet skulle klassas som räddningstjänst. Dessutom ser vi en brist att räddningsledaren initialt inte fick tillgång till den information som kunde ha betydelse för möjligheten att rädda Davids liv. Vi föreslår därför att Polisen och SOS tillsammans bör utreda vilka möjligheter och hinder som sekretesslagstiftningen ger i samband med statlig räddningstjänst och förtydliga det till den operativa nivån. 10 Avslutande diskussion Innan utvärderingen startade hade Internutredningsenheten för polismål i Göteborg prövat händelsen och beslutat att inte inleda förundersökning. Vår bedömning är att det varit flera olika faktorer som påverkat utgången av ärendet. Var för sig har varje enskilt ställningstagande och enskild åtgärd troligtvis inte någon avgörande påverkan på utgången, men tillsammans blir det en brist i helheten som kan ha haft en avgörande betydelse. Vi menar framför allt att bristen på ledningsstöd i form av stab, en metodisk tillämpning av MSO-konceptet samt att man inte i tillräcklig omfattning arbetat utifrån tidsperspektivet är de mest avgörande faktorerna. Genom att förbättra dessa delar och dessutom säkerställa en god kompetensnivå, samla den inom organisationen och utveckla en god samverkan med andra myndigheter och organisationer menar vi avsevärt kommer att förbättra myndighetens förmåga att bedriva eftersök i framtiden. Lars Wirén Maths Rupla

ALLMÄNT OM MSO. Sökmetoderna delas in i aktiva och passiva.

ALLMÄNT OM MSO. Sökmetoderna delas in i aktiva och passiva. Borta? MSO Några korta instruktioner i hur man använder olika metoder i efterforskning av försvunna personer enligt MSO-metoden. Avsikten är att de skall kunna användas som hjälpmedel vid egen träning

Läs mer

Ett verktyg för utveckling av säkerhetskulturen

Ett verktyg för utveckling av säkerhetskulturen 1 (7) Sida Ett verktyg för utveckling av säkerhetskulturen VIKTIGA FAKTORER VID SAMVERKAN MELLAN BESTÄLLARE OCH ENTREPRENÖRER SSG arbetar för en säker arbetsmiljö och en starkare säkerhetskultur Ett material

Läs mer

Postadress Telefon E-post Organisationsnummer Box 22523, 104 22 Stockholm 08-617 98 00 sakint@sakint.se 202100-5703

Postadress Telefon E-post Organisationsnummer Box 22523, 104 22 Stockholm 08-617 98 00 sakint@sakint.se 202100-5703 Uttalande SÄKERHETS- OCH INTEGRITETSSKYDDSNÄMNDEN 2015-03-25 Dnr 137-2014 Hanteringen av hemliga tvångsmedel vid Åklagarkammaren i Luleå 1. SAMMANFATTNING Nämnden konstaterar att det har funnits allvarliga

Läs mer

En hjälp på vägen. Uppföljning av projektledarutbildning kring socialt företagande - projekt Dubbelt så bra. Elin Törner. Slutversion 2013-12-20

En hjälp på vägen. Uppföljning av projektledarutbildning kring socialt företagande - projekt Dubbelt så bra. Elin Törner. Slutversion 2013-12-20 En hjälp på vägen Uppföljning av projektledarutbildning kring socialt företagande - projekt Dubbelt så bra Slutversion 2013-12-20 Elin Törner 1 1. Inledning I denna PM redovisas en uppföljning av projektledarutbildningen

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse 2012-02-28 1(10) Patientsäkerhetsberättelse SOS Alarm 2011 Sylvia Myrsell Patientsäkerhetsenheten Inledning SOS Alarm Sverige AB är en vårdgivare med verksamhet över hela landet vid 18 SOS-centraler. Enligt

Läs mer

Kommittédirektiv. En ny organisation för polisen? Dir. 2010:75. Beslut vid regeringssammanträde den 8 juli 2010

Kommittédirektiv. En ny organisation för polisen? Dir. 2010:75. Beslut vid regeringssammanträde den 8 juli 2010 Kommittédirektiv En ny organisation för polisen? Dir. 2010:75 Beslut vid regeringssammanträde den 8 juli 2010 Sammanfattning En parlamentarisk kommitté ska analysera i vilken utsträckning polisens nuvarande

Läs mer

Hur ska den ideella föreningen gå till väga om ett barn misstänks fara illa?

Hur ska den ideella föreningen gå till väga om ett barn misstänks fara illa? Föreningsbyrån Socialtjänsten Hur ska den ideella föreningen gå till väga om ett barn misstänks fara illa? Föreningar kommer ibland i kontakt med barn som riskerar att fara illa. Som ett stöd i sådana

Läs mer

Projektrapport Bättre vård mindre tvång del 2

Projektrapport Bättre vård mindre tvång del 2 Projektrapport Bättre vård mindre tvång del 2 Team 168, Allmänpsykiatrisk slutenvård PIVA, Landstinget i Värmland Syfte med deltagandet i Genombrott Förbättra den psykiatriska heldygnsvården med fokus

Läs mer

BESLUT. Tillsyn av psykiatriska akutmottagningen,

BESLUT. Tillsyn av psykiatriska akutmottagningen, Iff'\ Inspektionen förvårdochomsorg BESLUT it'rs/ 2015-12-01 Dnr 8.5-8059/2015-71(9) Avdelning mitt Ylva Grahn ylva.grahngi vo.se Landstinget Sörmland 611 88 Nyköping Vårdgivare Landstinget i Sörmland

Läs mer

Krisplan för Equmenia Nords läger

Krisplan för Equmenia Nords läger Krisplan för Equmenia Nords läger 1 Innehållsförteckning: 1. Varför en krisplan? 2. Förberedelser innan lägret 3. Vid trafikolycka 4. Vid dödsfall 5. Vid övergrepp 6. Hur man går vidare 7. Vid brand 8.

Läs mer

INFOBLADET. Journalister fick lära mer om 112-myndigheterna

INFOBLADET. Journalister fick lära mer om 112-myndigheterna INFOBLADET östgötapolisen redaktör: Annika Manninen, informatör ansv. utgivare: Annsofie Bondesson, informationsdirektör Materialet till Infobladet skickas till mailto:annika.manninen@polisen.se senast

Läs mer

BRAND OMBORD I DANSKA FISKEBÅTEN KIAN SJÖRÄDDNINGSINSATS NR 3666 2004-05-11

BRAND OMBORD I DANSKA FISKEBÅTEN KIAN SJÖRÄDDNINGSINSATS NR 3666 2004-05-11 BRAND OMBORD I DANSKA FISKEBÅTEN KIAN SJÖRÄDDNINGSINSATS NR 3666 2004-05-11 7 JUNI 2004 BRAND OMBORD I DANSKA FISKEBÅTEN KIAN SJÖRÄDDNINGSÄRENDE 3666 2004-05-11 SSRS RS FJÄLLBACKA/SCANPIX Av Christer Waldegren

Läs mer

Mäta effekten av genomförandeplanen

Mäta effekten av genomförandeplanen Vård- och omsorgsförvaltningen Mäta effekten av genomförandeplanen -rapport från utvärderingsverkstad 2014 Utvärderingsverkstad Regionförbundet Uppsala län och Uppsala universitet Birgitta Lind Maud Sandberg

Läs mer

Avvägningsfrågor Sammanfattning av inkomna svar från reformstödsgruppen för länspolismästare

Avvägningsfrågor Sammanfattning av inkomna svar från reformstödsgruppen för länspolismästare Avvägningsfrågor Sammanfattning av inkomna svar från reformstödsgruppen för länspolismästare 2014-09-28 Regeringskansliet Postadress Besöksadress Telefonväxel 103 33 Stockholm Karlavägen 100 1 Promemoria

Läs mer

Avtals- och verksamhetsuppföljning (2016)

Avtals- och verksamhetsuppföljning (2016) Kvalitet och utvärderingskontoret 2016-04-20 Dnr Än 2016-314 Malin Robertsson Maria Svensson Jonas Arnoldsson s- och verksamhetsuppföljning (2016) Verksamhet Datum för besök 2016-04-20 Deltagare/metod

Läs mer

Yttrande över betänkandet Slag i luften En utredning om myndigheter, mansvåld och makt (SOU 2004:121)

Yttrande över betänkandet Slag i luften En utredning om myndigheter, mansvåld och makt (SOU 2004:121) ÅKLAGARMYNDIGHETEN YTTRANDE Sida 1 (5) Extra åklagaren Erik Wendel Er beteckning N2004/9764/JÄM Näringsdepartementet 103 33 STOCKHOLM Yttrande över betänkandet Slag i luften En utredning om myndigheter,

Läs mer

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117]

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117] Utbildningsförvaltningen Spånga gymnasium 7-9 [117] I denna rapport finner du din enhets resultat från medarbetarenkäten 2012. Datainsamlingen har skett under perioden 3 september 28 september 2012. På

Läs mer

RIKTLINJER POSOM HÖGANÄS KOMMUN

RIKTLINJER POSOM HÖGANÄS KOMMUN RIKTLINJER POSOM HÖGANÄS KOMMUN 1 POSOM I HÖGANÄS KOMMUN Bakgrund POSOM är en ledningsgrupp för samverkan kring psykiskt och socialt omhändertagande vid bland annat större olyckor och katastrofer. Riskerna

Läs mer

Postadress Telefon E-post Organisationsnummer Box 22523, 104 22 Stockholm 08-617 98 00 sakint@sakint.se 202100-5703

Postadress Telefon E-post Organisationsnummer Box 22523, 104 22 Stockholm 08-617 98 00 sakint@sakint.se 202100-5703 Uttalande SÄKERHETS- OCH INTEGRITETSSKYDDSNÄMNDEN 2013-03-21 Dnr 153-2012 Användning av kvalificerade skyddsidentiteter vid Rikskriminalpolisen 1 SAMMANFATTNING Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden

Läs mer

Registrering av personuppgifter vid katastrofer utomlands, Ds 2009:12 Remiss från Justitiedepartementet

Registrering av personuppgifter vid katastrofer utomlands, Ds 2009:12 Remiss från Justitiedepartementet PM 2009: RI (Dnr 001-1057/2009) Registrering av personuppgifter vid katastrofer utomlands, Ds 2009:12 Remiss från Justitiedepartementet Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR KFUM GÖTEBORG DÅ BARN MISSTÄNKS FARA ILLA

HANDLINGSPLAN FÖR KFUM GÖTEBORG DÅ BARN MISSTÄNKS FARA ILLA HANDLINGSPLAN FÖR KFUM GÖTEBORG DÅ BARN MISSTÄNKS FARA ILLA Innehållsförteckning 1. Handlingsplan vid misstanke om övergrepp mot barn och ungdomar 2. Handlingsplan vid misstanke om sexuella övergrepp där

Läs mer

Uppsökande verksamhet bland äldre slutrapport från

Uppsökande verksamhet bland äldre slutrapport från BILAGA 1 2009-10-19 Uppsökande verksamhet bland äldre slutrapport från uppsökaren Helen Westergren Tyresö kommun har genomfört en uppsökande verksamhet bland personer 80 år och äldre i Tyresö, personer

Läs mer

Elevhälsa på Lekebergsskolan 7-9 läsåret 2014-2015

Elevhälsa på Lekebergsskolan 7-9 läsåret 2014-2015 1 (9) Elevhälsa på Lekebergsskolan 7-9 läsåret 2014-2015 Förändrad skollag I Lekebergs kommun pågår ett utvecklings- och förändringsarbete av elevhälsan för "att organisera arbetet på ett sätt som gör

Läs mer

Överväganden med anledning av det förslag till utveckling av utredningsverksamheten som lämnats av kommissarie Stefan Thörn

Överväganden med anledning av det förslag till utveckling av utredningsverksamheten som lämnats av kommissarie Stefan Thörn Överväganden med anledning av det förslag till utveckling av utredningsverksamheten som lämnats av kommissarie Stefan Thörn Allmänt Kommissarie Stefan Thörn fick den 15 juni 2009 i uppdrag att tillsammans

Läs mer

Elevhälsans uppdrag, organisation och arbete

Elevhälsans uppdrag, organisation och arbete Revisionsrapport Elevhälsans uppdrag, organisation och arbete Viktor Prytz Trelleborgs kommuns revisorer Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning...2 2.1. Revisionsfråga...2 2.2. Revisionskriterier...2

Läs mer

Äldrenämnden. att med beaktandet av resultatet lägga rapporten till handlingarna.

Äldrenämnden. att med beaktandet av resultatet lägga rapporten till handlingarna. få Uppsala ÄLDREFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Mia Gustafsson 2016-01-20 ALN-2015-0311 Äldrenämnden Slutrapport Palliativa Förstärkningsteamet Förslag till beslut Äldrenämnden beslutar att

Läs mer

Granskning av ärenden vid Åklagarkammaren i Östersund där den enskilde inte underrättats om hemlig tvångsmedelsanvändning

Granskning av ärenden vid Åklagarkammaren i Östersund där den enskilde inte underrättats om hemlig tvångsmedelsanvändning SÄKERHETS- OCH INTEGRITETSSKYDDSNÄMNDEN Uttalande 2015-11-18 Dnr 2144-2014 Granskning av ärenden vid Åklagarkammaren i Östersund där den enskilde inte underrättats om hemlig tvångsmedelsanvändning 1. SAMMANFATTNING

Läs mer

Riktlinjer och Instruktion för klagomålshantering

Riktlinjer och Instruktion för klagomålshantering Instruktion för klagomålshantering Fastställd av styrelsen för Länsförsäkringar Fondförvaltning 2015-06-02 1(8) Innehåll 1 INLEDNING... 3 1.1 Bakgrund och syfte... 3 1.2 Omfattning och ikraftträdande...

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2007. Inom vård och omsorg. Simrishamns kommun

Verksamhetsuppföljning 2007. Inom vård och omsorg. Simrishamns kommun Socialförvaltningen Verksamhetsuppföljning 2007 Inom vård och omsorg Simrishamns kommun ADRESS: 272 80 Simrishamn BESÖK: Stenbocksgatan 24 TELEFON: 0414-81 94 00 FAX: 0414-174 17 E-POST: social@simrishamn.se

Läs mer

Riktlinjer för arbetet med att främja likabehandling och förebygga och motverka diskriminering, trakasserier och kränkande behandling.

Riktlinjer för arbetet med att främja likabehandling och förebygga och motverka diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. 1 (10) Lärande Lärande Centralt Christian Jerhov Verksamhetsutvecklare 0302-52 12 04 Riktlinjer för arbetet med att främja likabehandling och förebygga och motverka diskriminering, trakasserier och kränkande

Läs mer

Manual till Genomförandeplan

Manual till Genomförandeplan Manual till Genomförandeplan SoL särskilt boende SoL korttidsplats äldre Jenny Järf Utredare, avdelningen ledning- och verksamhetsstöd 05-2015 2015-04-24 1 (11) Innehåll 1. BESKRIVNING AV GENOMFÖRANDEPLANENS

Läs mer

Rapport 2010:5 Uppföljning av mängdbrotten i Nordöstra Skåne

Rapport 2010:5 Uppföljning av mängdbrotten i Nordöstra Skåne Polismyndigheten i Skåne Polisområde Nordöstra Skåne Kriminalunderrättelsetjänsten Rapport 2010:5 Uppföljning av mängdbrotten i Nordöstra Skåne 2011-01-07 År 2010 1 Innehållsförteckning Sammanfattning...

Läs mer

Riktlinje för synpunkts- och klagomålshantering VON 2013/02707 003. Riktlinjerna är antagna av vård- och omsorgsnämnden den 13 maj 2003.

Riktlinje för synpunkts- och klagomålshantering VON 2013/02707 003. Riktlinjerna är antagna av vård- och omsorgsnämnden den 13 maj 2003. Riktlinje för synpunkts- och klagomålshantering VON 2013/02707 003 Riktlinjerna är antagna av vård- och omsorgsnämnden den 13 maj 2003. Reviderade av VOK-lg 2013-09-09, redaktionell ändring 2014-06-30

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 Blåklintens förskola N o N FÖRSKOLA: Blåklinten förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger - Medarbetarenkät - Utvärdering

Läs mer

Att leva med godartad förstorad prostata konsekvenser och behov

Att leva med godartad förstorad prostata konsekvenser och behov Förtroendemannagruppen för Urologiska sjukdomar September 2004 1 Att leva med godartad förstorad prostata konsekvenser och behov Förtroendemannagruppen inom det medicinska programmet benigna urologiska

Läs mer

Förhandlingsprotokoll Sågverk. Förbundsförhandling. Föreningen Sveriges Skogsindustrier Unionen. Tid: den 12 december 2011. Alternativt löneavtal

Förhandlingsprotokoll Sågverk. Förbundsförhandling. Föreningen Sveriges Skogsindustrier Unionen. Tid: den 12 december 2011. Alternativt löneavtal Förhandlingsprotokoll Sågverk Art: Parter: Förbundsförhandling Föreningen Sveriges Skogsindustrier Unionen Tid: den 12 december 2011 Plats: Ärende: Närvarande: Stockholm Alternativt löneavtal Föreningen

Läs mer

Utbildningsinspektion i Soldalaskolan, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Soldalaskolan, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Utbildningsinspektion i, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 UTBILDNINGSINSPEKTIONENS SYFTE Skolverkets utbildningsinspektion skall bidra till kvalitetsförbättring genom att bedöma hur verksamheterna

Läs mer

Krissamverkan Gotland

Krissamverkan Gotland Version 2015-06-04 Frida Blixt, Länsstyrelsen i Gotlands län Krissamverkan Gotland samverkansorgan i Gotlands län Innehåll Inledning... 2 Grundläggande nationella principer... 3 Samhällets skyddsvärden...

Läs mer

Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd

Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd Bakgrund Syftet med lärande nätverk är att samla in och sprida kunskap och ta del av aktuell forskning. Samtliga lokala lärande nätverk består av personer

Läs mer

Kulturnämndens budget för 2008 med plan för 2009 och 2010 rapport rörande åtgärder för att förbättra konstinventeringarna

Kulturnämndens budget för 2008 med plan för 2009 och 2010 rapport rörande åtgärder för att förbättra konstinventeringarna KUN 2007-11-08, p 14 1 (8) Konstenheten Handläggare: Göran Rosander Kulturnämndens budget för 2008 med plan för 2009 och 2010 rapport rörande åtgärder för att förbättra konstinventeringarna 1 Förslag till

Läs mer

Jämställt bemötande i Mölndals stad

Jämställt bemötande i Mölndals stad Mölndal 2010-12-14 Slutrapport Program för Hållbar Jämställdhet Jämställt bemötande i Mölndals stad Presentation av projektet Mölndals stad har sedan 2010 en bemötandeplan med följande målbild: Bemötande

Läs mer

Granskning om placeringar av barn och unga inom individ- och familjeomsorgen

Granskning om placeringar av barn och unga inom individ- och familjeomsorgen www.pwc.se Revisionsrapport Fredrik Ottosson Cert. kommunal revisor Granskning om placeringar av barn och unga inom individ- och familjeomsorgen Sölvesborgs kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattning

Läs mer

Kartläggning av samverkansformer mellan socialtjänsten och Arbetsförmedlingen

Kartläggning av samverkansformer mellan socialtjänsten och Arbetsförmedlingen Kartläggning av samverkansformer mellan socialtjänsten och Arbetsförmedlingen Redovisning av regeringsuppdrag S2014/3701/FST 2015-04-15 Sida: 2 av 20 Sida: 3 av 20 Förord I denna rapport redovisar Socialstyrelsen

Läs mer

Sammanställning: enkät om livsmedelsbrott

Sammanställning: enkät om livsmedelsbrott 1 (16) 2015-10-22 Område Livsmedelskontroll Avdelning Support Sammanställning: enkät om livsmedelsbrott 2 1. Sammanfattning För att ta reda på vilka möjligheterna är för livsmedelskontrollmyndigheterna

Läs mer

Handlingsprogram för skydd mot olyckor 2013-2015. 2012-11-06 Efter remissrunda Antaget av kommunfullmäktige 2012-12-03, 98 Diarienummer 382/12-015

Handlingsprogram för skydd mot olyckor 2013-2015. 2012-11-06 Efter remissrunda Antaget av kommunfullmäktige 2012-12-03, 98 Diarienummer 382/12-015 Handlingsprogram för skydd mot olyckor 2013-2015 2012-11-06 Efter remissrunda Antaget av kommunfullmäktige 2012-12-03, 98 Diarienummer 382/12-015 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Bakgrund... 3

Läs mer

Framtid inom akutsjukvård vad kan vi se om vi använder både erfarenhet och kristallkula?

Framtid inom akutsjukvård vad kan vi se om vi använder både erfarenhet och kristallkula? Framtid inom akutsjukvård vad kan vi se om vi använder både erfarenhet och kristallkula? Ambulanssjukvården och akutklinikerna i Dalarna har fått uppdraget att ta fram en framtidsplan för akutsjukvården

Läs mer

Vid Marcus Nilssons presentation av regionens organisation och utredningsgruppens arbetssätt kom bl.a. följande fram.

Vid Marcus Nilssons presentation av regionens organisation och utredningsgruppens arbetssätt kom bl.a. följande fram. PROTOKOLL Justitieombudsmannen Cecilia Renfors Dnr 7204-2015 Sid 1 (6) Inspektion av Polismyndigheten, gränspolissektionen i region Nord, gränspolisgrupp 2 (Umeå) den 26 januari 2016 Inledning På uppdrag

Läs mer

Lönsam syn på lön. är det möjligt? En gemensam skrift från Ledarna och Industri- och KemiGruppen

Lönsam syn på lön. är det möjligt? En gemensam skrift från Ledarna och Industri- och KemiGruppen Lönsam syn på lön är det möjligt? En gemensam skrift från Ledarna och Industri- och KemiGruppen Lönsam syn på lön är det möjligt? Inga potter och garantier och inga begränsningar Många ser alltjämt lön

Läs mer

ÅTGÄRDSPROGRAM GEMENSAMMA TAG MOT ANLAGDA BRÄNDER

ÅTGÄRDSPROGRAM GEMENSAMMA TAG MOT ANLAGDA BRÄNDER ÅTGÄRDSPROGRAM GEMENSAMMA TAG MOT ANLAGDA BRÄNDER - prioriterade åtgärder - Information i skolan Ansvarig person Brandutredningar Lokaltengagemang November 2002 I samverkan: 0 Anlagd brand - varför ett

Läs mer

Polismyndighetens behandling av personuppgifter i signalementsregistret

Polismyndighetens behandling av personuppgifter i signalementsregistret Uttalande SÄKERHETS- OCH INTEGRITETSSKYDDSNÄMNDEN 2015-12-15 Dnr 47-2015 Polismyndighetens behandling av personuppgifter i signalementsregistret 1. SAMMANFATTNING Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden

Läs mer

PLAN KRISER 2012-08-31

PLAN KRISER 2012-08-31 PLAN FÖR HANTERING AV EXTRAORDINÄRA HÄNDELSER, STORA OLYCKOR OCH ANDRA KRISER 2012-08-31 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING... 3 KOMMUNORGANISATION... 3 RISKER OCH SÅRBARHETER I KOMMUNEN... 4 INFORMATIONSBEREDSKAP...

Läs mer

Medborgarlöfte i Malung-Sälens kommun

Medborgarlöfte i Malung-Sälens kommun Medborgarlöfte i Malung-Sälens kommun Unga och trafik Januari maj 2016 A-traktorföreningen Malung Lena Ronnerstedt-Eriksson Kommunpolis Eva Malmqvist Folkhälsosamordnare Innehållsförteckning Innehållsförteckning...

Läs mer

Uppföljning av Patient Närmre Vård Avdelning 15 Ängelholms Sjukhus Januari 2007

Uppföljning av Patient Närmre Vård Avdelning 15 Ängelholms Sjukhus Januari 2007 Uppföljning av Patient Närmre Vård Avdelning 15 Ängelholms Sjukhus Januari 2007 Eva Müller Avdelningschef Avdelning 15 Ängelholms sjukhus januari 2007 Postadress: Ängelholms sjukhus, 262 81 Ängelholm Besöksadress:

Läs mer

Betänkandet Nationell strategi mot mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck (SOU 2015:55)

Betänkandet Nationell strategi mot mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck (SOU 2015:55) Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-10-21 LS 2015-0942 Landstingsstyrelsen Betänkandet Nationell strategi mot mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck

Läs mer

I-avtalet 2016 2019. Lönebildningsavtal. Giltighetstid 2016-04-01 2019-03-31

I-avtalet 2016 2019. Lönebildningsavtal. Giltighetstid 2016-04-01 2019-03-31 I-avtalet 2016 2019 Lönebildningsavtal Giltighetstid 2016-04-01 2019-03-31 Fastigo, Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation Unionen Ledarna AiF, Akademiker förbunden inom Fastigos avtalsområde (Sveriges

Läs mer

Revisionsrapport. Nerikes Brandkår. Granskning av riktlinjer och rutiner för hantering av akuta omvärldssituationer 2009-12-14.

Revisionsrapport. Nerikes Brandkår. Granskning av riktlinjer och rutiner för hantering av akuta omvärldssituationer 2009-12-14. Revisionsrapport Granskning av riktlinjer och rutiner för hantering av akuta omvärldssituationer Nerikes Brandkår 2009-12-14 Ref Roger Wallin 1. Inledning... 3 1.1 Syfte... 3 1.2 Metod... 3 2. Bakgrund

Läs mer

Våld och hot om våld i arbetet Riktlinje och riskbedömning

Våld och hot om våld i arbetet Riktlinje och riskbedömning Barn- och utbildningsförvaltningen Flik 1:8 Antagen i CSG 140802 1(6) Våld och hot om våld i arbetet Riktlinje och riskbedömning Förebyggande arbete Arbetet med att förebygga våld och hot om våld på arbetsplatsen

Läs mer

Orolig för ett barn. vad kan jag göra?

Orolig för ett barn. vad kan jag göra? Orolig för ett barn vad kan jag göra? Rädda Barnen 2016 Formgivning: Rädda Barnen Foto: Oskar Kullander Upplaga: 4 000 ex Artikelnummer: 11505 ISBN: 978-91-7321-366-0 Barn i utsatta situationer behöver

Läs mer

Samordnare för våld i nära relation Slutrapport

Samordnare för våld i nära relation Slutrapport Slutrapport Kirsti Kanttikoski 2010-03-25 Sammanfattning I samband med att social- och äldrenämnden antog en plan för samverkan mellan socialtjänsten, andra myndigheter och frivilligorganisationer och

Läs mer

Revisionsrapport. Elevhälsans arbete. Skellefteå kommun. Linda Marklund Robert Bergman

Revisionsrapport. Elevhälsans arbete. Skellefteå kommun. Linda Marklund Robert Bergman Revisionsrapport Elevhälsans arbete Skellefteå kommun Linda Marklund Robert Bergman Innehåll 1. Sammanfattning och revisionell bedömning... 2 2. Inledning... 4 2.1. Bakgrund... 4 2.2. Revisionsfråga...

Läs mer

I dessa allmänna råd ges rekommendationer till stöd för socialnämndens ansvar för barn och unga vid

I dessa allmänna råd ges rekommendationer till stöd för socialnämndens ansvar för barn och unga vid SOSFS 2014:X (S) Utkom från trycket den 2014 Socialstyrelsens allmänna råd om socialnämndens ansvar för barn och unga; beslutade den xx xxxxx 2014. Tillämpningsområde I dessa allmänna råd ges rekommendationer

Läs mer

MER-styrning - Lekeberg kommuns styrmodell

MER-styrning - Lekeberg kommuns styrmodell MER-styrning - Lekeberg kommuns styrmodell Fastställd av: Kommunfullmäktige Datum: 2014-06-11 Ansvarig för revidering: Kommunstyrelsen Ansvarig tjänsteman: Kommundirektör Diarienummer: 13KS231 Program

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2014. CityAkuten i Praktikertjänst AB 2015-02-16

Patientsäkerhetsberättelse 2014. CityAkuten i Praktikertjänst AB 2015-02-16 Patientsäkerhetsberättelse 2014 CityAkuten i Praktikertjänst AB 2015-02-16 INNEHÅLL 1. Fakta...3 2. Sammanfattning...4 3. Övergripande mål och strategier...4 4. De viktigaste åtgärderna som vidtagits för

Läs mer

Ersättningar, regler och typfall

Ersättningar, regler och typfall Ersättningar, regler och typfall Sammanställning enligt Rikspolisstyrelsens och Naturvårdsverkets föreskrifter www.viltolycka.se Ansvarig utgivare: Nationella viltolycksrådet D nr: POA-226-7276/12 Produktion:

Läs mer

RAPPORT Länsstyrelsen Värmland, 651 86 Karlstad 054 19 70 00 Länsstyrelsen Värmland Lex Sarah Värmlands län

RAPPORT Länsstyrelsen Värmland, 651 86 Karlstad 054 19 70 00 Länsstyrelsen Värmland Lex Sarah Värmlands län RAPPORT Länsstyrelsen Värmland, 65 86 Karlstad 54 9 7 Länsstyrelsen Värmland Lex Sarah i Värmlands län En uppföljning av de missförhållanden inom äldre- och handikappomsorgen som anmälts år Sociala enheten

Läs mer

Ersängskolans förebyggande arbete mot droger

Ersängskolans förebyggande arbete mot droger Polisutbildningen vid Umeå universitet Höstterminen, 2004 Moment 4 Fördjupningsarbete Rapport nr. 83 Ersängskolans förebyggande arbete mot droger Författare: Sammanfattning Ungdomars inställning till droger

Läs mer

Bilaga 1: Dokumentationsstöd. Informationsspecifikation för BBIC Barns behov i centrum Version 1.0

Bilaga 1: Dokumentationsstöd. Informationsspecifikation för BBIC Barns behov i centrum Version 1.0 Bilaga 1: Dokumentationsstöd Informationsspecifikation för BBIC Barns behov i centrum Version 1.0 Denna publikation skyddas av upphovsrättslagen. Vid citat ska källan uppges. För att återge bilder, fotografier

Läs mer

Projektrapport Bättre vård mindre tvång del 2

Projektrapport Bättre vård mindre tvång del 2 Team NYKÖPING Projektrapport Bättre vård mindre tvång del 2 Syfte med deltagandet i Genombrott Förbättra den psykiatriska heldygnsvården med fokus på tvångsvård och tvångsåtgärder Teammedlemmar och Ledare

Läs mer

Utbildningsuppdraget Språkutvecklande arbetssätt i förskolan i Södertälje. Slutrapport

Utbildningsuppdraget Språkutvecklande arbetssätt i förskolan i Södertälje. Slutrapport Utbildningsuppdraget Språkutvecklande arbetssätt i förskolan i Södertälje Slutrapport Veli Tuomela 2004 1 1 Bakgrund I denna rapport redogör jag kortfattat för den tvååriga utbildningen Språkutvecklande

Läs mer

Handlingsplan för barn med skyddade personuppgifter inom förskolan

Handlingsplan för barn med skyddade personuppgifter inom förskolan Handlingsplan för barn med skyddade personuppgifter inom förskolan Att ofta vara rädd och otrygg. Att känna sig ensam. Att brottas med krångliga rutiner och vuxnas okunskap, som i värsta fall kan leda

Läs mer

Tillsyn enligt 13 kap. 2 socialtjänstlagen på Florettens gruppboende i Eskilstuna kommun, den 3 och 4 juli 2007

Tillsyn enligt 13 kap. 2 socialtjänstlagen på Florettens gruppboende i Eskilstuna kommun, den 3 och 4 juli 2007 1(5) Helena Forssell 0155-26 41 19 Eskilstuna kommun Vuxennämnden 631 86 ESKILSTUNA Tillsyn enligt 13 kap. 2 socialtjänstlagen på Florettens gruppboende i Eskilstuna kommun, den 3 och 4 juli 2007 Bakgrund

Läs mer

Rapport 5 preliminär, version maj 2010. Fokusgrupper med coacher. Projekt Världen i Skåne, Polismyndigheten i Skåne

Rapport 5 preliminär, version maj 2010. Fokusgrupper med coacher. Projekt Världen i Skåne, Polismyndigheten i Skåne Projekt Världen i Skåne, Polismyndigheten i Skåne Rapport 5 preliminär, version maj 2010 Fokusgrupper med coacher - En resultatsammanställning baserad på 2 fokusgrupper med sammanlagt 8 coacher. Bengt

Läs mer

SOCIALA INSATSGRUPPER VAD ÄR DET?

SOCIALA INSATSGRUPPER VAD ÄR DET? SOCIALA INSATSGRUPPER VAD ÄR DET? 2 Innehåll 1 Inledning 3 2 Förutsättningar för arbetsmetoden 4 2.1 Ansvarsfördelning 4 2.2 Information till socialtjänsten 4 2.3 Sociala insatsgrupper i förhållande till

Läs mer

Följa upp, utvärdera och förbättra

Följa upp, utvärdera och förbättra Kapitel 3 Följa upp, utvärdera och förbättra Det tredje steget i tillsynsprocessen är att följa upp och utvärdera tillsynsverksamheten och det fjärde steget är förbättringar. I detta kapitel beskrivs båda

Läs mer

Vårdnära service. en viktig del i framtidens sjukvård

Vårdnära service. en viktig del i framtidens sjukvård Vårdnära service en viktig del i framtidens sjukvård En viktig del i framtidslösningen Svensk sjukvård är komplex, dynamisk, kunskapsintensiv och spännande. Utvecklingen har varit och är omfattande när

Läs mer

fokus på anhöriga nr 20 dec 2011

fokus på anhöriga nr 20 dec 2011 FOTO: SCANPIX fokus på anhöriga nr 20 dec 2011 Anhöriga i stort behov av eget stöd En enkät som föreningen Attention i våras skickade ut till sina medlemmar visade att få anhöriga känner till bestämmelsen

Läs mer

Handlingsplan vid oväder

Handlingsplan vid oväder Styrdokument 1(6) Handlingsplan vid oväder Till vem riktar den sig? s krisledningsgrupp samt chefer: både interna och externa utförare. Vad kan inträffa? Hårt väder: storm, snö, översvämning Tänkbara följder:

Läs mer

Kungsgårdens skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kungsgårdens skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Sida 1 av 7 Kungsgårdens skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshem, Förskoleklass och skola a för planen

Läs mer

Riktlinjer för kommunikation

Riktlinjer för kommunikation 1 (6) Riktlinjer för kommunikation Dokumenttyp: Riktlinje Beslutad av: Kommunstyrelsen (2014-12-03 201) Gäller för: Alla kommunens verksamheter Giltig fr.o.m.: 2014-12-03 Dokumentansvarig: Kommunikatör,

Läs mer

Kristinebergskolan åk 4-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kristinebergskolan åk 4-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Kristinebergskolan åk 4-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Årskurs 4-6 Läsår 2015/2016 1/12 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Lednings- och styrdokument STYRNING OCH ORGANISATION. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den 20 juni 2011

Lednings- och styrdokument STYRNING OCH ORGANISATION. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den 20 juni 2011 Lednings- och styrdokument STYRNING OCH ORGANISATION Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den 20 juni 2011 2012-2015 sidan 1 av 12 Grundläggande värden... 2 Kund/Brukarorientering... 2 Engagerat ledarskap...

Läs mer

Förhandlingsprotokoll Massa/Papper. Förbundsförhandling. Föreningen Sveriges Skogsindustrier Sveriges Ingenjörer. Tid: den 10 april 2010

Förhandlingsprotokoll Massa/Papper. Förbundsförhandling. Föreningen Sveriges Skogsindustrier Sveriges Ingenjörer. Tid: den 10 april 2010 Förhandlingsprotokoll Massa/Papper Art: Parter: Förbundsförhandling Föreningen Sveriges Skogsindustrier Sveriges Ingenjörer Tid: den 10 april 2010 Plats: Ärende: Närvarande: Stockholm Alternativt löneavtal

Läs mer

INFOBLADET. Engagerade Effektiva Tillgängliga

INFOBLADET. Engagerade Effektiva Tillgängliga INFOBLADET östgötapolisen redaktör: Annika Manninen, informatör ansv. utgivare: Annsofie Bondesson, informationsdirektör Materialet till Infobladet skickas till mailto:annika.manninen@polisen.se senast

Läs mer

Innehållsförteckning. Bilaga 5 1(8)

Innehållsförteckning. Bilaga 5 1(8) Bilaga 5 1(8) Innehållsförteckning Avtal om Samverkan och utveckling 5 1. Allmänt. 5 2. Medbestämmande och samverkan 6 3. Koncerner och företag med flera driftsenheter. 8 4. Facklig information på betald

Läs mer

2012-04-17. Partsgemensamt arbete om AT-läkares löneprocess

2012-04-17. Partsgemensamt arbete om AT-läkares löneprocess 2012-04-17 Partsgemensamt arbete om AT-läkares löneprocess Sveriges läkarförbund 2012-04-17 Arbetsliv och juridik Sveriges läkarförbund Box 5610, 114 86 Stockholm Telefon: 08-790 33 00 E-post: info@slf.se

Läs mer

SKOLVERKETS ALLMÄNNA RÅD MED KOMMENTARER. Arbete med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram

SKOLVERKETS ALLMÄNNA RÅD MED KOMMENTARER. Arbete med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram SKOLVERKETS ALLMÄNNA RÅD MED KOMMENTARER Arbete med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram 1 Förord Bestämmelserna om arbetet med särskilt stöd förändrades i vissa avseenden i samband med

Läs mer

Lägesrapport avseende införandet av miljöledningssystem med förslag till det fortsatta arbetet.

Lägesrapport avseende införandet av miljöledningssystem med förslag till det fortsatta arbetet. Tjänsteutlåtande Kommunledningskontoret 2007-08-13 Johan Sundqvist 08-590 977 68 Dnr: Fax 08-590 733 40 KS/2006:137 Johan.Sundqvist@upplandsvasby.se /Kommunstyrelsen/ Lägesrapport avseende införandet av

Läs mer

Avtal mellan Arbetsförmedlingen och Saco-S Arbetsförmedlingen avseende löneförhandlingar enligt Ramavtal om löner m.m.

Avtal mellan Arbetsförmedlingen och Saco-S Arbetsförmedlingen avseende löneförhandlingar enligt Ramavtal om löner m.m. Sida: 1 av 12 Avtal mellan Arbetsförmedlingen och Saco-S Arbetsförmedlingen avseende löneförhandlingar enligt Ramavtal om löner m.m. (RALS 2010-T) Avtalstidens längd 1 Parterna träffar ett tillsvidareavtal

Läs mer

7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv

7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv 7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv Lagom är bäst, eller? Om vi säger något tillräckligt ofta tenderar det ju att bli sant, eller hur? Jag gissar att Du, mer eller mindre medvetet,

Läs mer

Utvärdering av utbildningsprojektet. Vägen Ut

Utvärdering av utbildningsprojektet. Vägen Ut Utvärdering av utbildningsprojektet Vägen Ut Inledning Bakgrund Verksamheterna Socialtjänst- Socialbidrag och Myndigheten för bostadssamordning inom Uppsala kommun har under de senaste åren genomförts

Läs mer

Vad är viktigt för att du som anhörig ska känna att du har ett bra stöd?

Vad är viktigt för att du som anhörig ska känna att du har ett bra stöd? Vad är viktigt för att du som anhörig ska känna att du har ett bra stöd? Fokusgrupper med anhöriga och närstående i Skaraborg 007. Innehållsförteckning...Sida Inledning... Fokusgrupp som metod... Fokusgrupper

Läs mer

Rikspolisstyrelsens författningssamling

Rikspolisstyrelsens författningssamling Rikspolisstyrelsens författningssamling ISSN 0347-545X Utgivare: chefsjuristen Eva-Lotta Hedin Rikspolisstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om Polisens skjutvapen m.m.; beslutade den 30 mars 2012.

Läs mer

fokus på anhöriga nr 11 dec 2008

fokus på anhöriga nr 11 dec 2008 FOTO: SCANPIX fokus på anhöriga nr 11 dec 2008 Anhörigstöd i glesbygd Sverige är ett glesbefolkat land. Många anhöriga och deras närstående bor i glesbygd och har därför långt till det anhörigstöd som

Läs mer

SLUTRAPPORT. Utveckling av en Galaxenmodell för tidig rehabilitering

SLUTRAPPORT. Utveckling av en Galaxenmodell för tidig rehabilitering SLUTRAPPORT Utveckling av en Galaxenmodell för tidig rehabilitering Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 3 2. Syfte... 3 3. Mål... 3 4. Målgrupp... 4 5. Aktivitetsplan... 4 5.1 Fas 1... 4 5.2 Fas 2... 5

Läs mer

Verksamhetsrapport 2001

Verksamhetsrapport 2001 Verksamhetsrapport 2001 Hälso- och sjukvårdsberedning Mitt Hälso- och sjukvårdsberedningarna har i och med år 2001 funnits och verkat enligt landstingets nya organisation för ledning och styrning i ett

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Rådet för folkhälsa, trygghet och säkerhet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Rådet för folkhälsa, trygghet och säkerhet 1(6) Rådet för folkhälsa, trygghet och säkerhet Plats och tid, Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 8.30 12:00 Beslutande Ledamöter Gudrun Sjödin Jonne Norlin Thomas Näsholm Åke Sundin Britt Marie

Läs mer

Nationella riktlinjer för vård och omsorg vid demenssjukdom egen regi

Nationella riktlinjer för vård och omsorg vid demenssjukdom egen regi TJÄNSTEUTLÅTANDE 2013-08-21 AN-2013/60.730 1 (3) HANDLÄGGARE Werner, Anna 08-535 312 03 Anna.Werner@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Nationella riktlinjer för vård och omsorg vid demenssjukdom egen regi

Läs mer

Yttrande över remiss om betänkandet "Vägar till ett effektivare miljöarbete" SOU 2015:43

Yttrande över remiss om betänkandet Vägar till ett effektivare miljöarbete SOU 2015:43 Yttrande 1 (6) Datum 2015-10-05 Beteckning 101-23920-2015 Miljö- och energidepartementet Yttrande över remiss om betänkandet "Vägar till ett effektivare miljöarbete" SOU 2015:43 M2015/1539/S Sammanfattning

Läs mer

Verksamhetsplan elevhälsan

Verksamhetsplan elevhälsan Verksamhetsplan elevhälsan För EduLexUs AB 2012/2013 Innehåll Elevhälsan blir ett nytt begrepp i skollagen...3 Om sekretess...3 Elevhälsan inom EduLexUs...4 Så här fungerar det...5 Prioriterade utvecklingsområden

Läs mer

Tillsynsrapport Djurplågeri och brott mot djurskyddslagen

Tillsynsrapport Djurplågeri och brott mot djurskyddslagen Tillsynsrapport Djurplågeri och brott mot djurskyddslagen Tillsynsrapport 2013:2 Utvecklingscentrum Malmö Januari 2013 2 1 Sammanfattning... 3 2 Arbetets bedrivande... 4 2.1 Projektorganisation... 4 2.2

Läs mer