Vi protesterar mot tomträttsystemet i Göteborg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi protesterar mot tomträttsystemet i Göteborg"

Transkript

1 Vi protesterar mot tomträttsystemet i Göteborg Tomträttssystemet är förlegat: SKROTA DET! Hans Det är en vansinnig konstruktion. Skrota hela taxeringssystemet. Peter m. fam. Ann Jag vill Protestera mot hela Tomträttssystemet och dess uppbyggnad nu i modern tid. Värt att notera är följande: De tomträttsinnehavare med 60-åriga avtal som nu får nya tomträttsavtalet innebär kraftigt ökade boendekostnader för dessa hushåll. Tex. Från dagens tomträttsavgäld.230 kr till en ny tomträttsavgäld på kr per detta är en höjning med 9526 procent Vilken annan grupp i vårt demokratiska samhälle skulle anse att detta är en rimlig och acceptabel ökning för sitt boende. Jan Jag protesterar mot tomträttsystemet!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag vill vara med på listan! Janos Jörgen Jag protesterar mot det nya förslaget till marktaxeringsvärde för tomträtter inom Göteborgs kommun. Owe Vi protesterar mot tomträttsystemet! Urban och Ulla Susann Barbro, Vill lämna min protest mot att marktaxeringsvärdet höjs så kraftigt under kort tid. Henrik, Hisings-Kärra Jag protesterar mot det nya marktaxvärdet Björn Jag heter wassim hassan och bor i angered och jag tror att det är för mycket som händer nu vad tänker dem vill de att vill sälja allt eller sluta betala????????????????? för mig när de höjer jag ska sluta betala och alla måste göra det här till att de sänker avgift mvh wassim Protestlista tomträtt_01.doc 1(10)

2 Jag instämmer till fullo med att dagens tomträttssystem är helt förkastligt och måste ses över en gång för alla. Det är allt som oftast man ser hur illa det slår mot enskilda husägare och sunt förnuft säger att detta är inte rimligt. Jag har tidigare bott i bostadsrättsföreningar i Göteborg och även dessa drabbas genom med höjda månadsavgifter som en följd. Clas Vill gärna ha er hjälp att protestera mot de höjda värdena. Maken har mailat rörande vinterboendet. Min protest rör sommarhuset på Styrsö Med vänlig hälsning Ingegerd Jag protesterar å det starkaste mot de höga tomträttsavgifterna!! Ge oss ett bra bud för att kunna köpa loss våra tomter och kära Göteborgs kommun, kom inte med att vi bott billigt i år! De som bott billigt i år är alla i det närmaste borta eller har sålt sina fastigheter, nu är det de nya ägarna som skall straffas för att Kommunen gjorde långa avtal i slutet av 40 talet. Eva När man nu äntligen fattat galoppen och frigjort fastighetsskatten från taxeringsvärdet borde man väl också kunna komma fram till en vettigare modell för att beräkna tomträttsavgiften så att den inte skenar iväg bara för att grannarna som sålt sina hus har fått för mycket betalt. Dan Instämmer i protesterna mot för hög tomträttshyra. Den borde kunna sänkas eller beräknas på ett annat sätt. Maud Jag protestera mot tomträttshyran är så hög. Systemet att äga ett hus som står på en tomt som inte är ens egen är högst märkligt. Möjligeten att kunna få köpa den till ett överkomligt pris borde finnas. Pier/Britt-Marie Vi skickar härmed vår protest mot höjda tomträttshyror. Anna och Janni Jag protesterar mot sättet som tomträttshyran beräknas beräknas i Göteborg Eva Vill på detta sätt protestera mot de höga tomträttsavgälderna! Tomträttsinnehavare, Rainer, Torslanda Vill härmed högljutt protestera mot höjningen av tomträttshyran som påverkar taxeringsvärdet så mycket. Du betalar skatt på något du inte ens äger. Höjning har skett i ett bräde från till Är det rimligt??` Marianne Michael Protestlista tomträtt_01.doc 2(10)

3 Protesterar härmed om att tomrätterna skall öka så vansinnigt mycket. Lilly Fam Leif Jag protesterar mot i mitt tycke oskäligt stora höjningar av tomträttshyran. Kjell Jag protesterar mot den oskäliga höjning med 1 500% som Göteborgs stad i ett enda slag ökar min tomträttsavgäld med. Argumentet att den hittills varit så låg så länge håller inte, jämfört med den ökade belastning på min hushållsekonomi och boendekostnad som denna chockhöjning medför. Hur många andra väljargrupper i samhället skulle ni som politiker våga drabba med en så kraftigt höjd boendekostnad? I mitt fall handlar det om en bruttokostnad på kr - per månad! Om 1,5 år är det val, och för en gångs skull vågar jag och alla andra drabbade lova: väljarnas minne är INTE kort! Den arrogans ni visat en stor och viktig grupp av väljare kommer att ha ett högt pris i valet Jag kräver omförhandling av tomträttsavgäldens storlek omedelbart! Staffan Jag protesterar mot det föreslagna och helt osannolika marktaxeringsvärdet (drygt kr/kvm) på min lilla radhustomt (ca 225kvm). Bert Åke Protesterar mot det höga markvärdet. Hur kan det stiga från kronor år 2006 till kronor 2009? En ökning med kronor! 85,9 %! För 211 m2 Hur kan marken bli så mycket värdefullare på tre år? Bengt Med anledning av erhållet förslag till markvärde vill jag ifrågasätta det rimliga i det ökade värdet. De första 60 åren betalades för vår tomt i arrende 188:- om året. Det föreslagna totala taxeringsvärdet är :- vilket ger ett beräknat föräljningspris på :- vilket är orimligt för ett radhus utan egen tomt. Den dramatiskt höjda tomträttsavgälden, arrendet, för ett par år sedan medförde naturligtvis en sänkning av försäljnings priset för husen i området. Har regelverket tagit hänsyn till det? (ett radhus på vår gata utbjöds i dagarna för :)- Bengt Vi protesterar mot tomträttsystemet! Lars & Inger Jag protesterar mot tomträttssystemet. Eva Protestlista tomträtt_01.doc 3(10)

4 Mitt namn är Martin, och jag vill med detta mail protestera mot höjda avgifter gällande tomträtts hyra. Jag Ulla vill lägga in en protest ang den höga tomträttshyran., som kommer att påverka taxeringsvärdet. förstår inte att vi ska skatta för ngt som vi inte äger. Ja jag vill vara med och protestera mot detta vansinne. Jag känner ingen rättvisa i det system som finns just nu. Såg i tidningarna att det finns någon / några politiker som vill få till ett förslag runt att man skall kunna köpa loss sin tomträtt till 65% av 2003-års taxeringsvärde. Detta förslag låter som ett bra steg på vägen för i nuläget så sitter man ju bara fast i ett system som inte går att ta sig ur på ett rimligt vis. Mvh Jonas Jag protesterar kraftigt mot tomträttssystemet! Roland Protest! Vi ifrågasätter den höga tomträttsavgälden på Fiskebäck 14:47. Höjningen de senaste åren kan inte försvaras. Vi anser att kommunen Använder en helt felaktig formel. Vi anser dessutom att tomtpriserna, Som ligger till grund för uträkning av tomträtt är mycket för höga. Vi ber om uppgift på fastighet i vårt område där kvadratmeterpriset motsvara det kvadratmeterpris som vår fastighet har. Med vänliga hälsningar Inga-Lill & Lars Vi protesterar! Lars & Margareta Jag protesterar mot dom orimmliga höjningarna av tomträttshyrorna. Ewa Jag deltar i protesten mot höjning av tomträttshyror. Kjell Hej! Jag mailar gärna min protest till den galna tomträttsmarknaden. Här är några anledningar: Många gamla i området kommer inte att ha råd att bo kvar. Husen kostar lika mycket som de hus med friköpta tomter och till råga på allt betalar vi t.o.m. skatt för tomten som vi betalar dyr hyra för. Har aldrig hört talas om någon som betalar skatt på hyresrätter tex. Det är skamlöst! Malin, Vi anser att avgiften för vår tomträtt som ska omförandlas till år 2011 enligt nuvarande förslag kommer att hamna på en alldeles för hög nivå eftersom taxeringsvärdet stigit orimligt högt de senaste åren. Det drabbar oss som nyligen har köpt vårt radhus hårt. Vi har en liten tomt och avgift på över kr / år är ej rimlig för mindre än 200kvm tomt! Anna och, Martin Protestlista tomträtt_01.doc 4(10)

5 Tomträtts höjning protest!!!!!!!!!!!!! Dessutom kan jag inte förstå hur man kan högbeskattas för något som man inte äger och det med nästan 1 miljon... Annika H Det nya marktaxeringsvärde på skulle för min del innebära nära per år, sannslöst. Hur man nu ska klara det? MVH Andreas Gun-Britt Jag protesterar mot hög tomträttsavgift. Inge Vi protesterar mot att marktaxeringsvärdet sen 2003 i genomsnitt har fördubblats. Känner stor oro hur detta kommer att drabba oss når vår tomträttshyra skall omregleras. Petra och, Inger Jag är inte nöjd med förslag till nya taxeringsvärden. Enligt mitt förmenande är markvärdet alldeles för högt i förhållande till byggnadsvärdet. Det är orimligt att en tomt på ca 200 kvm skall åsättas ett taxeringsvärde på 1 milj. kronor. Åberopar att taxeringsvärdet enligt lag skall bestämmas till det belopp, som motsvarar 75 % av taxeringsenhetens genomsnittliga marknandsvärde (2007). Jag yrkar att samma omräkningstal användes för mark- resp. byggnadsvärde. Rolf Sänk tomträttsavgälden! Per Protesterar starkt emot otroligt högt marktaxeringsvärde. Borg L-E Skulle jag friköpa min radhustomt (164m2) i Tuve får jag betala 3786kr/m2. Detta medan en kommunal tomt i Torslanda kostar för mellan kr/m2. Obegripligt!! Har inte fått svar från kommunen på min fråga hur prissättning av tomtmark går till. Mvh Pia Härmed protesterar vi emot höjningen av tomträtten. Vi uppskattar att Ni orkar driva detta. Vi stöder Er till fullo. Inger o Roger Undertecknad protesterar mot den alltför stora planerade höjningen av tomträttshyran. Thomas Jag protesterar mot hög tomträttsavgift. Susan Jag protesterar mot kommunens sätt att prissätta tomträtten. Mattias Protestlista tomträtt_01.doc 5(10)

6 Jag vill protestera mot tomträttsavgiften. Systemet är inflexibelt och borde ha snabbare uppdateringar. Maxtak borde införas med ett maxbelopp, oberoende av taxeringsvärde, och en maximal årlig ökning av avgiften. Ökningen de senaste åren är varken rimlig eller acceptabel!! Carl Vi instämmer i protesten mot ytterligare höjda tomträttshyror!! Att ta ut så höga avgifter utan att ge någon som helst motprestation är rent ocker och stöld!!!! Marie-Anne och Ulf Här är min protest angående att sänka tomträttshyran. Jovic Jag protesterar mot den uråldriga och orättvisa bedömningen av tomträttsavgälderna. Finns det något kommunalt parti som kan tänkas att använda sunt förnuft i frågan? Ni kommer att få min röst i valet! Mats. Conny Av vilken anledning skall jag taxeras för en tomt jag inte äger? Jag betalar ju redan hyra för densamma. Borde man då inte också taxeras för en hyresbostad? En stilla undran från Hans Susanne Vi är gärna med och protesterar mot de nya tomträttsproserna. Mvh Sofie och Joel Jag protesterar mot de orimliga avgifter som drabbar tomträtts-innehavare pga. höjda taxeringsvärden. Inför snarast ett rimligt alternativ att friköpa våra tomter. Att sätta pris på tomträtt baserat på marknadsvärde är helt orimligt. Håkan Protesterar härmed mot oskäliga tomträttsavgälder! Anna Lena Jag protesterar mot tomträttsystemet! Elisabet. Med en tomt på 188 kv.nmeter och ett taxeringsvärde som höjts till det dubbla från 06. Arrendet är på 7000/år, tomtvärde nästan miljonen. Förra taxeringen ändrades taxeringsområdet så nu har vi med våra gamla hus från samma taxeringsområde som alla nya flermiljons lägenheter på Älvstranden Hisingen. Detta var inte lönt att påpeka då detta ändrades. Kyrkbyn finns inte längre! var svaret. Vi känner oss överkörda och maktlösa. Protesterar med er och hoppas på förändring. MVH Rosalie Protestlista tomträtt_01.doc 6(10)

7 Härmed vill jag protestera mot dom höjda tomträttsavgifterna!!! Therese Jag protesterar mot den oskäligt höga höjningen av marktaxeringsvärdet och därmed motsvarande höjning av tomträttsavgälden. För mig innebär det en höjning med drygt 100%. Per Jag går med på att ni för in mitt namn på en eventuell protestlista eller på brevet till Göteborgs politiker. C u r t Jag protesterar mot de höjda tomträttsavgälderna Eva Peter och Frida Jag och min man vill skarpt protestera mot de höga tomträttsavgälderna. Vi bor i frölunda och anser att beloppen för tomträtterna är orimligt höga. Det är dessutom ett osunt hanterande kring omförhandlingar med orealistiska höjningar för en produkt som man inte har allt för stor möjlighet att utnyttja. Marknadsvärdet på tomträttshus och de med friköpta tomter är inte balanserade tillräckligt mycket, till viss del orsakat av att beloppen för att friköpa är såpass höga. Sänk avgifterna och erbjud möjlighet till friköp med rimliga nivåer!! Jag vill protestera mot höjningen av min tomträttshyra! Elisabeth Vi protestera mot tomträttsystemet! MARTIN O MALIN Protesterar härmed mot oskäliga tomrättsavgälder, marktaxeringsvärden och friköpspriser! Göran protesterar mot oskäliga tomträttshyror Stefan Undertecknade protesterar mot den dyra tomträttshyran i Göteborg. Anita och Ulf Jag protesterar mot höga taxeringsvärsen och tomträttsavgäld. Åke Protest mot höjda tomträtter Sven Jag protesterar mot höjda tomträttsavgälder Familjen Protestlista tomträtt_01.doc 7(10)

8 Jag bor i radhus på Västra Frölunda. Radhuset ligger på en liten tomträttsplätt om 201 m2 och det nya föreslagna taxeringsvärdet för mark = kr och för byggnad (byggår 1975) = kr. Vart har det sunda förnuftet tagit vägen. Vem i helvete kan påstå att 201 kvm ska åsättas ett markvärde = 1 milj kr då taxvärdet ska spegla 75% av marknadsvärdet. Tomten har fram till 2008 kunnat friköpas för kr!!!!!!! Banken har hela tiden sagt att en friköpt tomt påverkar marknadsvärdet för hela fastigheten mycket marginellt eller med högst kr. Därför har vi hittills avstått från att friköpa. Men nu ångrar vi oss. Förbannade o besvikna så klart. Sabina o Ingemar Vi protesterar och instämmer helt med Villaägarna ang. den enorma och orimliga höjningen av marktaxeringsvärdet sedan 2003 som har skett inom Gbg:s kommun! Detta leder ju till att den redan allför höga tomträttshyran blir ännu högre vilket är helt oaccept- taget! Idag betalar vi närmare 7000 kr/år för ca 170 kv.meter tomtyta! Otroligt men sant!! Guy o Anita Tomträtt var ett sätt för vanliga människor att kunna bygga ett eget hem, kommunen hyrde ut marken billigt så att det fanns möjlighet att klara detta ekonomiskt. Med dagens hyror har kommunen sett till att många inte klarar de höga avgifterna, skatt för något som man bara hyr skall ändå betalas. Protesterar tillsammans med Villaägarna mot detta samhällsproblem, skall bli intressant att se vilket parti som kommer att driva denna fråga vid nästa val. Sven och Elisabeth Vi protesterar mot en så kraftig höjning av tomträttshyran! Ian och Herbert Protesterar mot tomträttshyra som ska omregleras Mvh Eva Det är helt oacceptabelt att hyran för min tomträtt baseras på marktaxeringsvärdet. Med kraftigt ökande marktaxeringsvärde blir hyran oskälig! Jag kräver att kommunen utarbetar en beräkningsgrund som är ger mig en rimlig hyra. Jonas Vi vill härmed skicka vårt stöd till ert arbete att försöka sänka tomträttshyran! Tack för hjälpen! Vänligen Jenny & Robert Vibeke Samuelsson Vi vill också protestera mot tomträttshyran Inger och Stellan Pawel Protestlista tomträtt_01.doc 8(10)

9 Chockhöjning av framtida bokostnader! Skatteverkets orimliga förslag till nya marktaxeringsvärden 2009 bäddar för en framtida kostnadschock för Göteborgs drygt tomträttsinnehavare. Man kan tycka att det är strunt samma att taxeringsvärdena höjs, om så vore med flera 1000 procent. Den nya fastighetsavgiften, som ersätter tidigare fastighetsskatt, blir ändå som mest 6 000,-kr/år (indexreglerad) för alla fastighetsägare. Tack för det! Men för oss som bor i hus på tomträttsmark har taxeringsvärdet en helt avgörande betydelse för vår framtida boendekostnad. Vi sitter nämligen på en tidsinställd kostnadsbomb som bokstavligen exploderar den dagen då våra nya tomträttshyror skall räknas fram. Storleken på hyran är ju direkt kopplad till marktaxeringsvärdet. Min minimala radhustomt i Järnbrott i Göteborg på 113 kvm kommer enligt Skatteverkets förslag att upptaxerats från ,-kr år 2006 till ,-kr år 2009, en ökning med 76%! Taxeringsvärdet på huset har bara höjts ytterst marginellt. Märkligt nog är Skatteverkets föreslagna taxeringsvärde/kvm olika för granntomter inom ett och samma bostadskvarter. Fem meter från min tomtgräns värderas min grannes tre gånger större tomträtt till bara kr/kvm, medans min mark påstås ha ett värde av kr/kvm!? Jag betalar sedan 2006 en tomträttshyra med drygt ,-kr/år. Den hyran kommer att räknas om år Om min tomträttshyra skulle räknas om redan 2009, enligt förslaget till ny marktaxering, skulle den höjas till orimliga ,-kr, alltså mer än dubbleras! Och detta på bara 2 år! Att friköpa sin tomt, och därmed slippa tomträttshyran, är inget realistiskt ekonomiskt alternativ i Göteborg, som tar mest betalt av alla kommuner i hela landet för marken. Gör något åt detta vansinne som Skatteverket håller på med och som kommer att öka mångas bokostnad drastiskt! Om marktaxeringsvärdet ökar framöver, i samma takt som hittills, vågar jag och övriga 19 medlemmar i vår radhussamfällighet inte ens tänka på hur hög tomthyra som vi kommer att drabbas av år Mvh, Tommy Larsson Jag protesterar mot de absurda höjningarna av marktaxeringsvärden och tomträttshyror! Anders Jag protesterar mot utsugningen av tomträttshavare. Nationalencyklopediens definition av OCKER: otillbörligt utnyttjande av annans trångmål, oförstånd, lättsinne eller beroende ställning i samband med t.ex. avtals ingående. Mats Lämnar härmed min och min fru protest mot nuvarande regler Avseende tomrättsfrågan. Vi är medlemmar i Villaägarnas riksförbund Göran o Lotta Är mycket missnöjd med hur kommunen hanterar tomt-rättsfrågan. Ett lotteri, där det är omöjligt att förutse framtida kostnader. Det är också tydligt att politikerna inte tar något ansvar för tidigare beslut, där konsekvenserna har blivit horribla. Tänk nytt, det måste till en begränsning-trygghet i systemet. Höjning enl. konsument-prisindex t.ex. Lena Protestlista tomträtt_01.doc 9(10)

10 Vi protesterar mot tomträttsystemet års markvärde Kr, 2006 markvärde Kr, 2009 markvärde Kr Fam. Hans Jag, Ingemar och min mor Ingrid deltar i den stora protesten mot höjningen av marktaxeringsvärdet. Vi protesterar mot orimligt höga tomträttshyror! Niclas & Heidi Protestlista tomträtt_01.doc 10(10)

Vi protesterar mot tomträttsystemet i Göteborg

Vi protesterar mot tomträttsystemet i Göteborg Vi protesterar mot tomträttsystemet i Göteborg Kerstin Det är ju inte klokt att marktaxeringsvärdet fördubblats och det drabbar oss när vår tomträttsavgäld ska ses över! Ni politiker får göra något åt

Läs mer

Värsta kommunen. Snitt för hela länet. 14 villaägaren

Värsta kommunen. Snitt för hela länet. 14 villaägaren Värsta kommunen. Så här fel slår de nya taxeringsvärderna Hur missvisande är taxeringsvärdet där du bor? Här ser du värstingkommunerna län för län. Siffran visar felen i kronor, i genomsnitt för värsta

Läs mer

Vi protesterar mot tomträttsystemet i Göteborg

Vi protesterar mot tomträttsystemet i Göteborg Vi protesterar mot tomträttsystemet i Göteborg Jag bor i Angered och betalar avgäld för tomträtten på 201 m² Markvärde enligt. Taxering år 2001 124.000 kr, år 2002 132.000 kr, år 2003 160.000 kr, år 2006

Läs mer

Område: Boende Underområde: Bostadstillägg. Motion nr 12 Bostadstillägg. PRO Ljura - Norrköping, Östergötland. Motivering. Yrkande

Område: Boende Underområde: Bostadstillägg. Motion nr 12 Bostadstillägg. PRO Ljura - Norrköping, Östergötland. Motivering. Yrkande Motion nr 12 Bostadstillägg PRO Ljura - Norrköping, Östergötland ID544 Med den prissättning som förekommer inom byggbranchen idag vet vi att många äldre som skulle behöva en mer tillgänglig bostad inte

Läs mer

Julia Nilsson Talmanus Demonstration Avgå 20150915 FINAL Version

Julia Nilsson Talmanus Demonstration Avgå 20150915 FINAL Version Idag är vi samlade här i Stockholm för att visa vår regering i Sverige att vi inte tänker stå och se på när Sverige håller på att sjunka som ett skepp i ett djupt hav. Jag är djupt oroad över den utveckling

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Minnesanteckningar dialogmöte Rörö 120509

Minnesanteckningar dialogmöte Rörö 120509 Minnesanteckningar dialogmöte Rörö 120509 Närvarande politiker: Ingvar Svensson (Fp) och Rolf Edvardsson (S) Närvarande tjänstemän: Ingvar TH Karlsson kommunchef, Robert Svensson samhällsbyggnadschef och

Läs mer

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör 1978 Scen 1. Personer emma jerry robert en servitör 1977 är Emma 38 och Jerry och Robert 40. * Betrayal hade premiär på National Theatre i London, 15 november 1978, i regi av Peter Hall. Pub. 1977. Vår.

Läs mer

Hedengrens bokhandel, Stureplan, Stockholm

Hedengrens bokhandel, Stureplan, Stockholm Hedengrens bokhandel, Stureplan, Stockholm En person (tillika författaren som skrivit boken under pseudonym för att hon ville vara anonym) hade i egenskap av kund beställt två ex åt sig själv från Hedengrens

Läs mer

OMREGLERING FRIKÖP ÄLDRE TOMTRÄTTER. Beräkningsgrund 20-åriga upplåtelser. Aktuell beräkningsgrund. Markvärdet x 4,5 % Markvärdet för tomter som

OMREGLERING FRIKÖP ÄLDRE TOMTRÄTTER. Beräkningsgrund 20-åriga upplåtelser. Aktuell beräkningsgrund. Markvärdet x 4,5 % Markvärdet för tomter som 2010-05-25 Bilaga till Villaägarnas enkätundersökning om tomträtt för småhus kommunernas beräkningsgrunder vid omreglering, er samt hantering av äldre tomträtter OMREGLERING FRIKÖP ÄLDRE TOMTRÄTTER Kommun

Läs mer

Unga vuxnas boende del 1 Hur bor unga vuxna som flyttat hemifrån? Göteborgsregionen 2011 GÖTEBORG 1

Unga vuxnas boende del 1 Hur bor unga vuxna som flyttat hemifrån? Göteborgsregionen 2011 GÖTEBORG 1 Unga vuxnas boende del 1 Hur bor unga vuxna som flyttat hemifrån? Göteborgsregionen 2011 GÖTEBORG 1 Sammanfattning Andelen unga vuxna i Göteborgsregionen som bor i egen bostad har minskat från 56 procent

Läs mer

DRÖMTYDNING AV ROBERT NILSSON

DRÖMTYDNING AV ROBERT NILSSON DRÖMTYDNING AV ROBERT NILSSON 2010-10-09 Dröm av NN, Översvämning En drömtolkning är inte bara en "liten rolig grej" utan ska ge vägledning i ditt Liv och berätta vad du kan göra för att må ännu bättre!

Läs mer

Pressinformation ANDELSÄGARMETODEN December 2011

Pressinformation ANDELSÄGARMETODEN December 2011 Pressinformation ANDELSÄGARMETODEN December 2011 PRESSMEDDELANDE Innehåll 3 Pressmeddelande 5 Varför behövs Andelsägarmetoden? 6 Allmän presentation av Andelsägarmetoden hur går det till? 7 Vad avtalen

Läs mer

Återuppbyggandet. JOHAN Ny stadsplan? Ska det vara nödvändigt? AMANDA Kan vi inte bara bygga upp våra hus igen på tomterna där dom stod?

Återuppbyggandet. JOHAN Ny stadsplan? Ska det vara nödvändigt? AMANDA Kan vi inte bara bygga upp våra hus igen på tomterna där dom stod? Återuppbyggandet 1 Återuppbyggandet Det är 1864. Ronneby ska byggas upp igen efter stadsbranden. Lantmätare Carl Leopold Slöör (1816-1893) och hans sekreterare, löjtnant Tjäder, drar upp riktlinjerna för

Läs mer

God morgon Z, Hoppas du kunnat sova. Det blev ju litet jobbigt igår, och jag tänkte att jag kanske kan försöka förklara hur jag ser på det som hände och på hur vi har det i ett brev. Jag gissar att du

Läs mer

Från sömnlös till utsövd

Från sömnlös till utsövd SAMUEL LINDHOLM & FREDRIK HILLVESSON Från sömnlös till utsövd Ett sexveckorsprogram mot sömnproblem för bättre sömn, mer energi och högre livskvalitet BILAGOR Innehåll Bilaga A: Målsättning 3 Bilaga B:

Läs mer

INTERVENIA Skatt och pensionskonsulter för egenföretagare

INTERVENIA Skatt och pensionskonsulter för egenföretagare 1 INTERVENIA Skatt och pensionskonsulter för egenföretagare Nästan alla ägare av aktiebolag betalar privat mera skatter och avgifter än vad de egentligen är skyldiga att göra. Pensionsförsäkring är det

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten.

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Föräldraenkät 2015 81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Är du/ni nöjda med verksamheten på Melliz och det utbud av aktiviteter som erbjuds? 6% 49% 45% Uppfattar

Läs mer

Citat under kommunfullmäktige från våra förtroendevalda moderater

Citat under kommunfullmäktige från våra förtroendevalda moderater Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-07-08 Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 14:00 19.00 1. Utökat kommunalt engagemang

Läs mer

En liten lathund till dig som arbetsplatsombud/medlem

En liten lathund till dig som arbetsplatsombud/medlem En liten lathund till dig som arbetsplatsombud/medlem Du som arbetsplatsombud har viktiga uppgifter Du förmedlar information mellan arbetsplatsen och din klubb/sektion Du kontaktar nya arbetskamrater på

Läs mer

Nina Unkuri ställer sitt brev till Avelsstiftelsen ( SIFavel ) och det är SIFavels anställda avelsledare Heimir Gunnarsson som svarar:

Nina Unkuri ställer sitt brev till Avelsstiftelsen ( SIFavel ) och det är SIFavels anställda avelsledare Heimir Gunnarsson som svarar: Nina Unkuri ställer sitt brev till Avelsstiftelsen ( SIFavel ) och det är SIFavels anställda avelsledare Heimir Gunnarsson som svarar: Heimir tillträde sin befattning som anställd på halvtid 1. januari

Läs mer

Frågor om förtätning och äldreboenden i Mölnlycke

Frågor om förtätning och äldreboenden i Mölnlycke Mölnlycke den 8 mars 2016 Frågor om förtätning och äldreboenden i Mölnlycke Frågorna i Mölnlycke handlade bland annat om boenden för äldre, förtätningen av centrum och ungdomskriminalitet. På plats fanns

Läs mer

2016-04-24 Kompletterande information i anledning av inkomna frågor, funderingar

2016-04-24 Kompletterande information i anledning av inkomna frågor, funderingar 2016-04-24 Kompletterande information i anledning av inkomna frågor, funderingar Vår information att Arne förtydligat att de 5000 återbetalas både vid tillträde av ny campingvärd alternativt vid avflyttning

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 6 Fredag 24 februari 2012. säger sjuksköterskan Kerstin Nordqvist i Kalix. Operationer flyttas från Kalix

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 6 Fredag 24 februari 2012. säger sjuksköterskan Kerstin Nordqvist i Kalix. Operationer flyttas från Kalix LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 6 Fredag 24 februari 2012 NORRBOTTEN Operationer flyttas från Kalix Snart är det stopp för alla planerade operationer vid sjukhuset i Kalix. Operationerna kommer att flyttas till sjukhusen

Läs mer

Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland?

Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland? Barn- och utbildningsförvaltningen Utvecklingsavdelningen/GCN 2008-08-27 Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland? Sammanställning av enkät till föräldrar om intresset för

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

Ekonomiska, administrativa och byråkratiska hinder för utveckling och tillväxt & Företagens risk- och försäkringssituation

Ekonomiska, administrativa och byråkratiska hinder för utveckling och tillväxt & Företagens risk- och försäkringssituation Telefonundersökning bland svenska småföretagare Ekonomiska, administrativa och byråkratiska hinder för utveckling och tillväxt & Företagens risk- och försäkringssituation Marginalen Bank, februari-mars

Läs mer

Hej Gunnar! För ordningens skull tycker jag att du kan besvara nedanstående gulmarkerade fråga //mvh Harry

Hej Gunnar! För ordningens skull tycker jag att du kan besvara nedanstående gulmarkerade fråga //mvh Harry Skickat: den 24 december 2012 20:51 Till: 'Gunnar Håkansson' Hej Gunnar! För ordningens skull tycker jag att du kan besvara nedanstående gulmarkerade fråga //mvh Harry Är det sant att det var meningen

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Centrala förhandlingar. De nya lokförarbevisen Föräldralediga som vill gneta. X 60 utbildning i Bro. Södertäljeförare som åker som handledare.

Centrala förhandlingar. De nya lokförarbevisen Föräldralediga som vill gneta. X 60 utbildning i Bro. Södertäljeförare som åker som handledare. *Lokförarbladet* Nr 38, April 2013, Facklig medlemsinformation från SEKO Lok på Stockholmståg Snart kommer fönstertvätten igång igen. Som förare är det bra om du rapporterar till Ståg om fönstertvätt i

Läs mer

Kronobergsdistriktets specimencup Slutrapport 2003

Kronobergsdistriktets specimencup Slutrapport 2003 Kronobergsdistriktets specimencup Slutrapport 2003 Individuellt Morgan Svensson Ulf Sennvall Dan Dellerfjord Lagtävlingen SFK Bottennappet AFK Borren SFK Flugan Årets fisk 2003. mört 1068 gr 133,5 %, Morgan

Läs mer

Kastades från balkong tog själv fallet till HD

Kastades från balkong tog själv fallet till HD Kastades från balkong tog själv fallet till HD Bakgrund Bakgrund. Natten till den 10 februari 2013 kommer ett larm om att en kvinna i Södertälje har fallit från sin lägenhet på sjätte våningen. Den 22

Läs mer

Yttrande över förslag till ändrade avgifter för kommunala fritidsbåtplatser.

Yttrande över förslag till ändrade avgifter för kommunala fritidsbåtplatser. Båtsam 2013-10-04 Tekniska nämnden Karlskrona kommun Yttrande över förslag till ändrade avgifter för kommunala fritidsbåtplatser. Tekniska förvaltningen har översänt förslag till förändrad taxa för kommunala

Läs mer

1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se

1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 2(5) DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer ordförande, sekreterare, justerare 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Inkomna åsikter, juli 2013 Kommunstyrelsen

Inkomna åsikter, juli 2013 Kommunstyrelsen Inkomna åsikter, juli 2013 Kommunstyrelsen 2013-07-01 12:26: Synpunktskategori: Kommun & politik Rubrik: Undrar Beskrivning: Ser ju ut som ett bra drag av kommuner ekonomiskt. Men vete tusan om inte Ängelholmarna

Läs mer

Myrmalmsnytt-Julnummer 2013-12-21

Myrmalmsnytt-Julnummer 2013-12-21 Myrmalmsnytt-Julnummer 2013-12-21 Ännu ett år närmar sitt slut. Styrelsen vill passa på att välkomna de som flyttat in till oss under året. Hoppas att ni kommer att trivas hos oss! Kontakta gärna styrelsen

Läs mer

Företagens risk- och försäkringssituation

Företagens risk- och försäkringssituation Telefonundersökning bland svenska småföretagare Företagens risk- och försäkringssituation Marginalen Bank, februari-mars 2013 Fakta om undersökningen Metod: Telefonintervjuer Registerurval: Slumpmässigt

Läs mer

Sektorn för socialtjänst 2009-01-14 BRUKARUNDERSÖKNING AVSEENDE BOENDESTÖDET 2008

Sektorn för socialtjänst 2009-01-14 BRUKARUNDERSÖKNING AVSEENDE BOENDESTÖDET 2008 Sektorn för socialtjänst 2009-01-14 BRUKARUNDERSÖKNING AVSEENDE BOENDESTÖDET 2008 Antal inkomna svar: 31 av 43 möjliga Viktigast för upplevd kvalitet (=minst 50% av de svarande viktade påståendet): Jag

Läs mer

SjöstadsNytt www.brfsjostaden.se Hösten 2014 Nr 4

SjöstadsNytt www.brfsjostaden.se Hösten 2014 Nr 4 SjöstadsNytt www.brfsjostaden.se Hösten 2014 Nr 4 Nya SJÖSTADSNYTT Nu på hemsidan från 15 september. Gå gärna in och ha synpunkter på vår nya hemsida. Den byggdes av David Maxwell med stor hjälp och assistans

Läs mer

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP en temateater kring mobbning Bakgrund Kulturskolan och DuD:s teatergrupp har under

Läs mer

Han har tidigare hjälp mig som praktikant och fungerar bra, duktig och vill lära sig.

Han har tidigare hjälp mig som praktikant och fungerar bra, duktig och vill lära sig. Anställa lärling Postad av Kenta Jonsson - 11 nov 2013 22:08 Hej alla. Är inne på att anställa en lärling. Han har tidigare hjälp mig som praktikant och fungerar bra, duktig och vill lära sig. Just nu

Läs mer

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare 2016-06-07 Till Medlemmar i Brf Kalvheden, Sälen Nyhetsbrev Vill med detta brev informera om några av de punkter vi i styrelsen just nu arbetar med, samt informera er om några viktiga punkter inför sommaren

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

Den gömda skattebomben

Den gömda skattebomben Den gömda skattebomben En rapport om hur dubbelbeskattningen av bostadsrätter slår mot hushållen i Stockholm Fastighetsägarna Stockholm Alströmergatan 14 Box 12871, 112 98 Stockholm Tel 08-617 75 00 Fax

Läs mer

Det bästa som hänt under min tid som boklånare

Det bästa som hänt under min tid som boklånare Stockholms stadsbibliotek Det bästa som hänt under min tid som boklånare Resultat och analys av en enkät som visar vad låntagare vid Stockholms stadsbibliotek tycker om att låna e-böcker från biblioteket.se.

Läs mer

Agenda. 17.30 Välkomna! Hållbart boende. Engagerade medlemmar. Ekonomiska läget. Carl Lindståhl, Chef Marknad Företag & Brf SBAB

Agenda. 17.30 Välkomna! Hållbart boende. Engagerade medlemmar. Ekonomiska läget. Carl Lindståhl, Chef Marknad Företag & Brf SBAB Välkomna! Agenda 17.30 Välkomna! Hållbart boende Carl Lindståhl, Chef Marknad Företag & Brf SBAB Engagerade medlemmar Karin Hellgren, Informationschef SBAB Ekonomiska läget Tor Borg, Chefekonom SBAB Ca

Läs mer

Brukarenkät IFO 2011. Kvalitetsrapport 2011:01 KVALITETSRAPPORT

Brukarenkät IFO 2011. Kvalitetsrapport 2011:01 KVALITETSRAPPORT Brukarenkät IFO 2011 Kvalitetsrapport 2011:01 KVALITETSRAPPORT Sammanställningen av enkätresultatet visar att förvaltningen totalt sett ligger högt på nöjdhetsskalan i alla frågeområdena. Speciellt glädjande

Läs mer

Verktyg för Achievers

Verktyg för Achievers Verktyg för Achievers 2.5. Glöm aldrig vem som kör Bengt Elmén Sothönsgränd 5 123 49 Farsta Tel 08-949871 Fax 08-6040723 http://www.bengtelmen.com mailto:mail@bengtelmen.com Ska man kunna tackla sina problem

Läs mer

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2016-02-29

Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2016-02-29 Kallelse/föredragningslista 2016-02-17 1 av 2 Socialförvaltningen Kommunala rådet för pensionärer och personer med funktionsnedsättning 2016-02-29 Plats och tid: Kommunhuset, lokal Norrskär, kl. 13-15

Läs mer

Sid 1 Procent vertikalt SIFO 2010. Boende i lägenhet

Sid 1 Procent vertikalt SIFO 2010. Boende i lägenhet Sid 1 Kön Ålder Ålder - Man Ålder - Kvinna ------ -------------- ---------------------- ---------------------- ---------------------- 15-49 50-64 15-49 50-64 15-49 50-64 Total Man Kvinna år år 65- år år

Läs mer

Fritidshus som tagits i anspråk för permanent boende mellan 1991 och 2002. En metodstudie

Fritidshus som tagits i anspråk för permanent boende mellan 1991 och 2002. En metodstudie STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2003-12-22 RAPPORT 1 Fritidshus som tagits i anspråk för permanent boende mellan 1991 och 2002. En metodstudie 0 Sammanfattning En samarbetsgrupp mellan har studerat ändrad användning

Läs mer

God Jul och Gott Nytt År Önskar Tette GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR. Årgång 13 Nummer 12 December 2011. Vykortet nedanför är daterat 1903. Hej!

God Jul och Gott Nytt År Önskar Tette GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR. Årgång 13 Nummer 12 December 2011. Vykortet nedanför är daterat 1903. Hej! Hej! Jag vill önska alla en Riktigt GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR / Tette Årgång 13 Nummer 12 December 2011 God Jul och Gott Nytt År Önskar Tette Julfyndigt När vår dotter var liten och gick på dagis skulle

Läs mer

Text & Musik Hans Isacsson. Emma Mobbare En tuff tjej som mår dåligt. Elak.

Text & Musik Hans Isacsson. Emma Mobbare En tuff tjej som mår dåligt. Elak. Rädda Ana Text & Musik Hans Isacsson En pjäs byggd på några av FN,s barnartiklar. Skriven på beställning av Rädda Barnen i Motala 1999 inför 10-års dagen av Barnkonventionens tillkomst år 1989 Barnens

Läs mer

Hur bor unga vuxna som flyttat hemifrån?

Hur bor unga vuxna som flyttat hemifrån? Tabellbilaga Unga vuxnas boende, Sverige 2015 Hur bor unga vuxna som flyttat hemifrån? Tabell 1. Andel 20 27-åringar boende i föräldrahemmet, 1997 2015 (procent) Hos föräldrar 15 17 18 21 19 19 21 22 23

Läs mer

Oktober 2012. Sumpsk n

Oktober 2012. Sumpsk n Oktober 2012 Sumpsk n Ledaren Sprint-SM som stor succé Så här skrev jag i våras inför sprint-sm. Tävlingsledaren Super-Pär Jonsson går på som en furie och kommer att se till att Strömvallen blir en riktig

Läs mer

Bättre Självförtroende NU!

Bättre Självförtroende NU! Bättre Självförtroende NU! AV: Dennis Danielsson En bok om att hitta, skapa eller ta tillbaka ett självförtroende på topp. Boktitel: Bättre Självförtroende NU! Copyright 2012, Dennis Danielsson Omslagsdesign:

Läs mer

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 4

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 4 Dags för kompletterande STAMBYTE Mamsellstigen 4 Hej! Huset som du bor i stambyttes för cirka 10 år sedan. Efter vattenskada samt avloppsproblem har vi filmat stammarna och upptäckt att vissa inte blivit

Läs mer

Hur bor unga vuxna som flyttat hemifrån?

Hur bor unga vuxna som flyttat hemifrån? Tabellbilaga Unga vuxnas boende, 2015 Hur bor unga vuxna som flyttat hemifrån? Tabell 1: Andel 20 27-åringar boende i föräldrahemmet,, 2001 2015 (procent) Hos föräldrar 24 24 26 23 26 26 29 28 Tabell 2:

Läs mer

Linköpings Resultatbörsen 2002 2002-11-23 Orienteringsklubb

Linköpings Resultatbörsen 2002 2002-11-23 Orienteringsklubb Så är ännu en tävlingssäsong till ända och som brukligt är kommer här årets utgåva av Resultatbörsen från Tävlingskommittén. Då detta är mitt första år som ansvarig för dessa sammanställningar, hoppas

Läs mer

Båtplats eller Hamnen eller Ansökt Namn Medl Önskar vinterplats Klubbholmen Övrigt 2014-12-29 Sven Hallberg 2,0 meter, och vinteruppläggnin gsplats

Båtplats eller Hamnen eller Ansökt Namn Medl Önskar vinterplats Klubbholmen Övrigt 2014-12-29 Sven Hallberg 2,0 meter, och vinteruppläggnin gsplats Båtplats eller Hamnen eller Ansökt Namn Medl Önskar vinterplats Klubbholmen Övrigt 2014-12-29 Sven Hallberg 2,0 meter, 2,5 meter Hamnen Både båtplats och vinteruppläggnin gsplats Planerar köp av mindre

Läs mer

Hamnposten. Sven Jons brygga. Bryggor är viktiga... Många vill vara med... Bräda för bräda närmar vi oss ett. dopp från Sven Jons brygga 2013

Hamnposten. Sven Jons brygga. Bryggor är viktiga... Många vill vara med... Bräda för bräda närmar vi oss ett. dopp från Sven Jons brygga 2013 Hamnposten November 2012 Sven Jons brygga Bryggor är viktiga... Många vill vara med... Bräda för bräda närmar vi oss ett dopp från Sven Jons brygga 2013 Vill du ha ditt namn på en bräda? Bryggrenovering!

Läs mer

Avgifter. inom äldreomsorgen 2013

Avgifter. inom äldreomsorgen 2013 Avgifter inom äldreomsorgen 2013 Du betalar en avgift för den hjälp du får Du som får hjälp av hemtjänsten eller bor på ett äldreboende betalar en avgift för den hjälp du får. Hur mycket du betalar i avgift

Läs mer

Short Toe (Brachydactyly) Hos Staffordshire Bull Terrier.

Short Toe (Brachydactyly) Hos Staffordshire Bull Terrier. Short Toe (Brachydactyly) Hos Staffordshire Bull Terrier. Även kallad High Toe hos andra raser. -Hej Danne, du jag tänkte kolla med dig angående valpen vi köpte av er, det är så att den saknar en tå. Eller

Läs mer

Ledarskap Utbildning & bildning Matematik

Ledarskap Utbildning & bildning Matematik Ledarskap Utbildning & bildning Matematik Sju rektorer samtalar under fem dagar Dialogseminarieserien Olika former för kunskap Veta att (teoretisk, vetenskaplig kunskap, veta att-satser) Veta hur (färdighet,

Läs mer

2015-11-20. Tryggt i trygghetsboende. Andelen äldre ökar i samhället boendet är en viktig livsmiljö. Bakgrund

2015-11-20. Tryggt i trygghetsboende. Andelen äldre ökar i samhället boendet är en viktig livsmiljö. Bakgrund Tryggt i trygghetsboende - exempel från Alingsås, Göteborg och Trollhättan Lisbeth Lindahl SABO 20 nov 2015 Bakgrund Andelen äldre ökar i samhället boendet är en viktig livsmiljö Hur vill och kan jag bo

Läs mer

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 1 Kommunfullmäktige Plats och tid Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2-3 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 3 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Viktigt att ta kontroll över samtalet från början:

Viktigt att ta kontroll över samtalet från början: Ta hand om blivande kunder i sex steg (Peter Dahl) Viktigt att ta kontroll över samtalet från början: Det viktiga är att Du avhandlar nedanstående 6 punkter som skall avhandlas MED DINA EGNA ORD, inte

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E NACKA KOMMUN Exploateringsenheten UTSTÄLLNINGSHANDLING Dnr KFKS 2010/127 258 Projektnr 9402 S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Gatukostnadsutredning del 2 för del av Kummelnäsvägen, Nacka kommun Exploateringsenheten

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Generösare bedömning av skälig boendekostnad

Generösare bedömning av skälig boendekostnad Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för social omsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-05-08 Handläggare Inger Nilsson Telefon: 08-508 23 305 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Bostadsort: Täby Födelseår: 1979 Befattning: Chefssekreterare. Står till förfogande i Kommunvalet.

Bostadsort: Täby Födelseår: 1979 Befattning: Chefssekreterare. Står till förfogande i Kommunvalet. Brodin, Camilla Födelseår: 1979 Befattning: Chefssekreterare Att vara rösten för dem som inte själva kan göra sig hörda eller förstådda i samhället är något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag kandiderar

Läs mer

REFERAT FRÅN INFORMATIONSMÖTET OM HVB-HEMMET UDDESTEN PÅ GALTARÖ

REFERAT FRÅN INFORMATIONSMÖTET OM HVB-HEMMET UDDESTEN PÅ GALTARÖ REFERAT FRÅN INFORMATIONSMÖTET OM HVB-HEMMET UDDESTEN PÅ GALTARÖ 11 februari 2016 Nösnäsgymnasiet, Aulan Moderator: Ulla-Carin Moberg, Social resursförvaltning Göteborg Närvarande: Peter Galatius, Uddesten

Läs mer

Hur definieras ett jämställt samhälle? (vad krävs för att nå dit? På vilket sätt har vi ett jämställt/ojämställt samhälle?)

Hur definieras ett jämställt samhälle? (vad krävs för att nå dit? På vilket sätt har vi ett jämställt/ojämställt samhälle?) BILAGA 1 INTERVJUGUIDE Vad är jämställdhet? Hur viktigt är det med jämställdhet? Hur definieras ett jämställt samhälle? (vad krävs för att nå dit? På vilket sätt har vi ett jämställt/ojämställt samhälle?)

Läs mer

Östgötadagarna 2014 6-7 Sept Mem Sjövillan

Östgötadagarna 2014 6-7 Sept Mem Sjövillan Östgötadagarna 2014 6-7 Sept Mem Sjövillan Så var det dags igen för Östgötadagarna. Vikbolandet satsar för fullt för att ta emot alla intresserade, hungriga och köpsugna. Som vanligt tror jag att det blev

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det. Magiska dörren 1 - Hej Hej jag heter Olle jag går på en skola som heter Oskarsskolan. Jag bor på Gotland och jag är rädd för min vikarie. Hon är ganska gammal och och hon är sträng hon hade det inte så

Läs mer

Äganderätt. Vad är ett hem? PLATSER ATT MÖTAS OCH UMGÅS PÅ

Äganderätt. Vad är ett hem? PLATSER ATT MÖTAS OCH UMGÅS PÅ Bo i äganderätt bonava.se Äganderätt Vad är ett hem? PLATSER ATT MÖTAS OCH UMGÅS PÅ Är det ett eget hus med en äppelträdgård? Är det området där du känner alla grannar och är stammis på det lokala bageriet?

Läs mer

Chockhöjd fastighetsskatt om (S) ger (V) inflytande

Chockhöjd fastighetsskatt om (S) ger (V) inflytande Chockhöjd fastighetsskatt om (S) ger (V) inflytande Chockhöjd fastighetsskatt om (S) ger (V) inflytande Fastighetsskatten är ofta på tapeten i skattedebatten. Bland såväl politiker som ekonomer framförs

Läs mer

SjöstadsNytt www.brfsjostaden.se Sommaren 2014 Nr 3

SjöstadsNytt www.brfsjostaden.se Sommaren 2014 Nr 3 SjöstadsNytt www.brfsjostaden.se Sommaren 2014 Nr 3 Här är vår nya båt. Betydligt bättre än den hemska Harley-Davidsson båten som ligger och rostar borta i Norra Hammarbyhamnen. Saltsjön är visserligen

Läs mer

Polischef: Vi avbryter om säkerheten brister

Polischef: Vi avbryter om säkerheten brister Polischef: Vi avbryter om säkerheten brister Publicerad 2016-01-15 Musikfestivalen i Kungsträdgården. Stockholms regionpolischef Ulf Johansson känner inget dåligt samvete efter DN:s avslöjande om sexövergrepp

Läs mer

Center-kontakt Medlemsblad för centerpartiets kommunkrets 2013 ULRICEHAMN Nr: 2

Center-kontakt Medlemsblad för centerpartiets kommunkrets 2013 ULRICEHAMN Nr: 2 Center-kontakt Medlemsblad för centerpartiets kommunkrets 2013 ULRICEHAMN Nr: 2 INNEHÅLL: 1. Skara Domkyrka 2. Kretsordförande Bengt Leander 3. Kyrkovalet 4. Kyrkovalet 5. Kyrkovalet 5. Medlemsvärvning

Läs mer

Kniva. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp

Kniva. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Kniva Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Innehåll BAKGRUND... 2 TIDIGARE HÄNDELSER... 2 VERKSAMHETSOMRÅDE... 3 PRELIMINÄR TIDSPLAN... 4 PROJEKTERING... 4 LEDNINGSRÄTT... 4 UPPHANDLING... 4 UTBYGGNAD...

Läs mer

Piratpartistisk tidning

Piratpartistisk tidning Piratpartistisk tidning Beslutsunderlag inför Piratpartiets styrelsemöte 27 september 2015, av Anton Nordenfur Bakgrund Inför partistyrelsemötet i augusti 2015 lämnade jag in ett beslutsunderlag som sammanfattade

Läs mer

Trafiköar för en bättre trafiksäkerhet.

Trafiköar för en bättre trafiksäkerhet. Trafiköar för en bättre trafiksäkerhet. För att öka trafiksäkerheten på bostadsgator är vår erfarenhet att trafiköar i betong åstadkommer en fartdämpning som är till gynnar trafiksäkerheten inom våra bostadsområden.

Läs mer

ÅTKOMLIGA BOSTÄDER. Byggande

ÅTKOMLIGA BOSTÄDER. Byggande Sammanfattning Utgångspunkten för denna bok är att även hushåll med relativt låga inkomster ska kunna hitta en acceptabel bostad till en rimlig hyra eller ett rimligt pris på marknaden. Det kommer alltid

Läs mer

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem 1 Mötets öppnande Roland Andersson öppnar mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Informationsbladet för Segelkobben Juni 2015 Nr 154

Informationsbladet för Segelkobben Juni 2015 Nr 154 Informationsbladet för Segelkobben Juni 2015 Nr 154 I detta nummer kan du läsa om: Styrelsens arbete under våren Fakturarutin för samfällighetsavgiften Markarbeten inom samfälligheten Vårt nya avtal med

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15!

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15! BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk

Läs mer

Sverige första lokomotiv fyller 10 år

Sverige första lokomotiv fyller 10 år Sverige första lokomotiv fyller 10 år 12 juni 2014 Sveriges äldsta lokomotiv firar tioårsjubileum (10-årsjubileum) under 2014. Hur går detta ihop? Svaret är, att Sveriges första lokomotiv, som kallades

Läs mer

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Hans och är 8 år. Jag går på Kyrkmons skola på Furubacken klass 2 A. Min bästis heter Malte och han är 8 år. Jag är rädd för rektorn och gympalärarn. På slutet

Läs mer

Lindsdal Bossevägen 3B 70 kvm 3 rok

Lindsdal Bossevägen 3B 70 kvm 3 rok Lindsdal Bossevägen 3B 70 kvm 3 rok Jag är Er fastighetsmäklare Mattias Rosenlund Tel: 070-5451059 0480-420200 Mail: mattias.rosenlund@pontuzlofgren.se Mycket kompetent villamäklare som ofta efterfrågas

Läs mer

SKB. Redovisning av enkäten till Köande medlemmar. 8 Oktober 2014

SKB. Redovisning av enkäten till Köande medlemmar. 8 Oktober 2014 SKB Redovisning av enkäten till Köande medlemmar 8 Oktober 2014 Svarssammanställning Webb-svar 2014 När: 17/8 27/9?? Antal ut: 25 255 st (Returer 2 509) Antal svar: 6 798 st (30 %) Trevligt att bli tillfrågad,

Läs mer

www.sjobo.nu/karupsnygard

www.sjobo.nu/karupsnygard www.sjobo.nu/karupsnygard Årgång 31 KARUPSBLADET nr 1 2011 Information från Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar Sommar igen!! Härligt!! Det är ju nu man uppskattar att bo i naturen eller hur?

Läs mer

Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen)

Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen) Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen) Utverdering det har gott bra med träningen. jag tycker att det var kul att träna och så var det skönt att träna.

Läs mer

Enkätrapport SKYTTIS SPÅROMRÅDE 2011

Enkätrapport SKYTTIS SPÅROMRÅDE 2011 Enkätrapport SKYTTIS SPÅROMRÅDE 2011 Deltagarfrekvens: 57 st Svarande vid spårområdet: 42 st Svarande via nätet: 15 st Undersökningen genomfördes under perioden 5 mars t o m 18 mars. Enkäten kunde besvaras

Läs mer

Hej. Niklas heter jag, och detta är min oberoendeförklaring från Scientologikyrkan.

Hej. Niklas heter jag, och detta är min oberoendeförklaring från Scientologikyrkan. Hej Niklas heter jag, och detta är min oberoendeförklaring från Scientologikyrkan. Jag vill först säga att det är över 12 år sedan jag lämnade kyrkan. Vissa detaljer minns jag inte exakt, men då nämner

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I YDREFORS 2014-08-18

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I YDREFORS 2014-08-18 MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I YDREFORS 2014-08-18 Datum: 2014-08-18 Tid: 19.00 20.25 Plats: Deltagare: Brosjögården 26 personer Kindas kommunalråd Pia Tingvall hälsar välkommen till medborgarträffen

Läs mer

MÄKLARHUSET BO-OPINION

MÄKLARHUSET BO-OPINION MÄKLARHUSET BO-OPINION 1 Mäklarhuset Bo-Opinion tar tempen på: Rörligheten på småhusmarknaden Ett problem på svensk bostadsmarknad är att många villaägare bor kvar i huset långt efter barnen flyttat ut,

Läs mer

Eskimå-bladet Nr 21 130315

Eskimå-bladet Nr 21 130315 Eskimå-bladet Nr 21 130315 Hej allihopa, detta är årets första Eskimå-blad. Info från ordföranden: Nytt år och nya utmaningar! I har en ny styrelse och jag vill på styrelsens vägar tacka för förtroendet.

Läs mer