Citat under kommunfullmäktige från våra förtroendevalda moderater

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Citat under kommunfullmäktige från våra förtroendevalda moderater"

Transkript

1 Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 14: Utökat kommunalt engagemang i Samkraft AB Måns Montell Jag tycker inte att det här handlar om vindkraft. Det här handlar om vi ska investera i en spekulativ investering eller inte. Svaren har inte blivit fler trots att vi fått tillgång till mer information. Osäkerheten ligger kvar. Därför yrkar jag från moderatgruppens del på avslag på samtliga attsatser. Hela min tanke är att det här är en spekulativ affär, och spekulerar man vet man inte hur framtiden kommer att vara. Jag tycker inte att vi ska gå in i en så spekulativ affär med kommunens pengar. Lars Beckman Det vi vet om Samkraft är naturligtvis att det är en av de sämsta affärerna som skattebetalarna har gjort i Gävleborgs län i modern tid. Det är tiotals miljoner som blåst iväg för vinden. Det här ärendet handlar inte om man är för eller emot vindkraft. Vi tar ställning för Gävleborgs bästa. Jörgen Edsvik påstod att det var en tidningsanka när jag citerade ur Gefle Dagblads tidningsartikel [den som avslöjade existensen av en extern konsultrapport]. Han påstod att den [externa konsultrapporten] inte fanns. Men när vi hade kommunstyrelsesammanträde senast då berättade han att han hade läst den. Min konkreta fråga är: Hur har man fört resonemanget om att sälja Samkraft till en extern köpare? Och jag antar att vi har ganska stort inflytande på den processen som största minoritetsägare. Detta skulle jag vilja ha svar på. Varför ska man betala ett sådant överpris? Syna mig Roger Persson! Gå ut på den öppna marknaden och se om någon vill betala 200 miljoner för bolaget. Det vore ju jättebra om det fanns en sådan intressent. För i så fall slipper Gävleborna ta en onödig risk. 1 (7)

2 Patrik Stenvard Först vill jag säga att vi moderater är för vindkraft. Jag är för vindkraft, och tycker att det är bra. Vi ska ha fler olika energikällor. Vi har inget emot att Gävle Energi skaffar vindkraft. Men vi är också för bra affärer så därför säger vi ifrån när kommunen är beredd på att göra en dålig affär. Det finns andra villiga köpare [utöver kommunen], men de är beredda att köpa det till ett mer rimligt pris. Det priset som Gävle Energi vill köpa för är alldeles för högt. Jag välkomnar en energidebatt i kommunfullmäktige, men det är inte det som detta handlar om. Detta handlar om Gävle kommun ska göra en bra affär eller inte. Inger KällgrenSawela När det gäller Samkraft känns det som att det har varit fel hela vägen på något sätt. Vi har reserverat oss på grund av helheten [dess osäkerhet]. Vi borde pröva Samkraft på den fria marknaden för att se om det finns intressenter. Detta har inte gjorts, men det borde vi göra innan vi går in och köper Samkraft till en kostnad som inte är riktig. Anders Fogeus Vi är verkligen inte motståndare gentemot vindkraft, men det är prislappen som vi är emot. Daniel Kvarnlöf Om jag hade gått till mina chefer eller ägare och sagt att jag vill göra en affär på ungefär 200 miljoner som kan gå antingen 100 miljoner i plus eller 100 miljoner i minus. Hade jag gjort det så hade de skickat mig till en sinnesundersökning. Ska man spekulera med folks skattepengar eller ska man vara försiktig? 2. Komplettering till Bestämmelser om ersättning för förtroendeuppdrag i Gävle kommunkoncern 3. Årsredovisning Inköp Gävleborg 2014 Lars Beckman Egentligen finns det väl bara två missnöjda parter när det kommer till inköp Gävleborg, och det får man vara glad för. Men det är leverantörerna och kunderna. 2 (7)

3 4. Kommunalt bostadstillägg för personer med funktionsnedsättning Anders Jansson Det här gäller ju kommunalt bostadstillägg för personer med funktionsnedsättning. Och det står Moderaterna och Alliansens bakom. Och det tror jag också att samtliga partier gör. Jag yrkar avslag på den sista attsatsen: Att tillämpningen finansieras inom ordinarie ram för ansvarig nämnd. Och jag yrkar i stället på följande: Att tillämpningen finansieras genom att kommunfullmäktige avsätter ekonomiska resurser med årlig justering utifrån faktiska kostnader för tillämpning av kommunalt bostadstillägg. Jag tycker att det är en väldigt viktig princip för ger man en uppgift så ska det även ges med resurser. 5. Motion (SD) - Individuell aktivitetspeng till unga Roger Hedlund, Richard Carlsson, Marcus Andersson och Carl Ekenberg Roland Nilsson Jag ska också börja med att yrka bifall på denna motion. I samband med detta vill jag säga att jag gillar den här modellen, när man delar ut stöd för aktiviteter. Att stödet direkt går till den som ska använda sig av tjänsten. Den här modellen kan man omfatta till många fler aktiviteter. Beslut: Bifallen i enighet med kommunstyrelsens förslag 6. Allmänhetens och politikers frågestund Medborgarförslag, forts beslutsärenden och svar på interpellationer a) Fråga (FP) Tullbomsgårdens framtid Lena Ödeen b) Fråga (FP) Offentlig upphandling i Gävle kommun Evelyn Klöverstedt c) Fråga (FP) Hur gick det med äldrelotsen? Per-Åke Fredriksson 3 (7)

4 d) Fråga (M) När kommer motionen Unga Företagare i kommunala bolagsstyrelser som blev bifallen av kommunfullmäktige att verkställas? Niclas Bornegrim Niclas Bornegrim Tack Åsa [Wiklund Lång]! Det var jättebra! Då fick vi två bra svar på denna fråga, och det kommer att hända grejer i framtiden. e) Fråga (M) Är det inte dags att ge alla kommunfullmäktiges förtroendevalda möjlighet att få delta som observatörer på kommunstyrelsens alla sammanträden i Gävle kommun? Anders Fogeus Anders Fogeus Som ambitiös kommunfullmäktigeledamot så vill man vara så kunnig och påläst som möjligt, och jag hoppas att alla här inne känner så. Vi borde därför som kommunfullmäktigeledamöter få delta på kommunstyrelsesammanträdena. Givetvis finns det andra sätt att förkunna detta på. Samkraftsdiskussionen är ett typexempel på att ni i styrelsen har fått tillgång till många fler dokument än vi andra i kommunfullmäktige. Detta är ett typexempel på hur det kan vara. Resultat: Frågorna anses vara besvarade, bortsett från fråga c) som bordläggs till nästkommande kommunfullmäktigesammanträde 7. Medborgarförslag Rådhusets framtid Beslut: Avslås i enighet med kommunstyrelsens förslag 8. Medborgarförslag Ordna bryggor längs Gavleån till exempel vid Biblioteket och Slottstorgsparkeringen Beslut: Anses vara besvarad i enighet med kommunstyrelsens förslag 9. Medborgarförslag Minnestavla över Gävles första rundradiosändare placerad i stadshuset Beslut: Bifallen i enighet med kommunstyrelsens förslag 10. Medborgarförslag Rabatterade busskort även för sjukpensionärer Beslut: Anses vara besvarad i enighet med kommunstyrelsens förslag 4 (7)

5 11. Medborgarförslag Ekofrukt till barnen Beslut: Anses vara besvarad i enighet med kommunstyrelsens förslag 12. Interpellation (M) För små parkeringsrutor För små parkeringsrutor har jag skrivit om, och det har väl vi alla varit med om. Hur många bucklor har ni på era bilar? Själv har jag över 15 stycken på min egen bil. Den är i och för sig inte så ny men det är inte kul att ha dem. Kan man inte utöka bredden på [Gävles] parkeringsrutor? För standarden har funnits sedan 50-talet. I dagens läge är bilarna faktiskt lite större. 13. Interpellation (M) Lagning av trasiga vägar Det förekommer rätt mycket potthål [i Gävle] som lagas. Dessförinnan är de inte trevliga att köra ner i. Problemet med potthållslagningen är att de bildar kullar i stället för jämna ytor. Det här är inte rätt eftersom att de ojämna ytorna bidrar till att bilen hoppar till när man kör över dem. 5 (7)

6 14. Interpellation (M) Hur pass effektiv är egentligen den kommunala missbruksvården? Daniel Kvarnlöf Daniel Kvarnlöf Vet man [kommunen] om hur mycket pengar man sparar på egen regi, hur framgångsrik egen regi är, och hur man mäter framgången? Det finns inget i dag som kan mäta om man [kommunen] är framgångsrik eller inte. Ideologi går före människors valfrihet, hälsa och välbefinnande, och det tycker jag är väldigt tråkigt. 15. Interpellation (M) - Trygghetslarm Margareta Larsson Resultat: Bordläggs till nästkommande kommunfullmäktigesammanträde 16. Interpellation (M) - Vita linjer på gator Denna interpellation handlar om vita linjer på asfalt. Det ser bedrövligt ut vid sträckan vid bilhandlarna. Det finns många fler platser i staden som behöver nya vita sträck. Jag vill att det ska målas mer i staden. 17. Interpellation (M) - Vilka skolskjutsregler gäller för barn med särskilda behov i Gävle kommun? Lars Beckman Resultat: Bordläggs till nästkommande kommunfullmäktigesammanträde 6 (7)

7 18. Interpellation (M) - Körsbärsblommande träd Jag var i Japan en gång och har sett de här träden, körsbärsträden. De blommade och det var helt sagolikt. Vi kanske skulle kunna ha sådana träd även i Gävle dit allmänheten skulle kunna vallfärda. Man skulle kunna göra en allé av dessa träd. 19. Interpellation (M) - Fimpar Pia Jansson Pia Jansson Jag har ställt en interpellation gällande fimpar. Gävle vill bli årets miljökommun, och en fimp på en gata tar två år att försvinna, och då har den inte försvunnit helt. Det här är en typ av miljöförstöring, och därför finner jag ingen logik i att vi ska framgå som årets miljökommun. Det är bättre att vi sätter upp fler askkoppar så att rökarna kan fimpa, så att vi slipper städa mer än vad vi i dag redan gör. Vi behöver markera askkopparna bättre. 20. Interpellation (KD) - Anhöriganställning Lili André Resultat: Bordläggs till nästkommande kommunfullmäktigesammanträde 7 (7)

1. Kommunledningsmål och ekonomiska ramar 2016-2019

1. Kommunledningsmål och ekonomiska ramar 2016-2019 Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-06-22 Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09:00 17.00 1. Kommunledningsmål och ekonomiska

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (42) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, kl. 09.00-19.05 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Eva Älander (S) Birgittha Bjerkén (M) Helene Börjesson (MP) Anslag/Bevis Protokollet

Läs mer

2. Årsredovisning år 2014 för kommunen och de kommunala bolagen

2. Årsredovisning år 2014 för kommunen och de kommunala bolagen Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-05-25 Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09:00 17.00 1. Anmälningsärenden/Delegationsärenden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (28) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, kl. 14.00-18.20 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Eva Älander (S) Helene Åkerlind (FP) Sanna Backeskog (S) Anslag/Bevis Protokollet

Läs mer

K o m m u n s t yr e l s e n

K o m m u n s t yr e l s e n K o m m u n s t yr e l s e n Sammanträdesdatum 2015-10-13 Sid 1 (25) Plats KS-salen, stadshuset, Gävle Tid Kl. 08.30-16.00 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret 2015-10-20

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR PROGRAM TILL. Tid: Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 18:00-19:15

MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR PROGRAM TILL. Tid: Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 18:00-19:15 2010-10-14 MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR PROGRAM TILL DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:69 (ÅVC) I GNOSJÖ TÄTORT Plats: Kommunhuset, Sessionssalen Tid: Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 18:00-19:15 Närvarande:

Läs mer

Föräldrajuryn om Halloween

Föräldrajuryn om Halloween Föräldrajuryn om Halloween November 2007 Konsumentföreningen Stockholm Sammanfattning Konsumentföreningen Stockholm (KfS) har genomfört en undersökning i KfS Föräldrajury om Halloween. 715 föräldrar deltog

Läs mer

Frågor om förtätning och äldreboenden i Mölnlycke

Frågor om förtätning och äldreboenden i Mölnlycke Mölnlycke den 8 mars 2016 Frågor om förtätning och äldreboenden i Mölnlycke Frågorna i Mölnlycke handlade bland annat om boenden för äldre, förtätningen av centrum och ungdomskriminalitet. På plats fanns

Läs mer

K o m m u n s t yr e l s e n

K o m m u n s t yr e l s e n K o m m u n s t yr e l s e n Sammanträdesdatum 2015-06-29 Sid 1 (6) Plats KS-salen, stadshuset, Gävle Tid Kl. 09.00-10.00 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret den 29

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (20) Sammanträdesprotokoll Plats och tid KS-salen, Stadshuset Gävle, kl. 08.30-11.55 Paragraf 146 161 Paragraf 156 justerades omedelbart Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: Kommunledningskontoret

Läs mer

Den nya översiktsplanen föreslår en fördubbling av antalet åretruntboende i Marstrand. 1 Vilka idéer har ditt parti om hur detta skall bli verklighet?

Den nya översiktsplanen föreslår en fördubbling av antalet åretruntboende i Marstrand. 1 Vilka idéer har ditt parti om hur detta skall bli verklighet? Nedan följer svar på era frågor från Utvecklingspartiet! Den nya översiktsplanen föreslår en fördubbling av antalet åretruntboende i Marstrand. 1 Vilka idéer har ditt parti om hur detta skall bli verklighet?

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland?

Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland? Barn- och utbildningsförvaltningen Utvecklingsavdelningen/GCN 2008-08-27 Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland? Sammanställning av enkät till föräldrar om intresset för

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

Kvalitet före driftsform

Kvalitet före driftsform Kvalitet före driftsform - Ett program för valmöjligheter med ansvar för framtiden Socialdemokraterna i Haninge, Handenterminalen 3 plan 8 136 40 Haninge. Tel 745 40 74 socialdemokraterna.haninge@telia.com

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Det viktiga är inte vem som diskrimineras utan att vi bekämpar diskriminering i alla dess former och skepnader.

Det viktiga är inte vem som diskrimineras utan att vi bekämpar diskriminering i alla dess former och skepnader. Anf. 33 HILLEVI LARSSON (s): Fru talman! Detta år är det 30 år sedan sjukdomsklassificeringen av homosexualitet togs bort här i Sverige. Varje steg framåt mot diskriminering har varit mödosamt och tagit

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2016-03-18 Tid och plats: fredagen den 18 mars 2016, kl. 08:30 12:00 Ängsgatan 1 Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Sammanfattning...s 3 Bakgrund och inledning...s 4 Problemformulering och syfte & Avgränsningar...s 5 Genomförande...s 6 Resultat av projektet...s 7 Värdering av arbetet och resultatet...s

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2012-02-20 1 (17)

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2012-02-20 1 (17) 2012-02-20 1 (17) Plats och tid Beslutande Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 20 februari 2012 klockan 18.00 19.30 Christina Waster Jansson (S),Ordf, Olle Thorell (S) tom 24 Britt-Inger Fröberg

Läs mer

SKB. Redovisning av enkäten till Köande medlemmar. 8 Oktober 2014

SKB. Redovisning av enkäten till Köande medlemmar. 8 Oktober 2014 SKB Redovisning av enkäten till Köande medlemmar 8 Oktober 2014 Svarssammanställning Webb-svar 2014 När: 17/8 27/9?? Antal ut: 25 255 st (Returer 2 509) Antal svar: 6 798 st (30 %) Trevligt att bli tillfrågad,

Läs mer

Herr ordförande När jag tittar ut härifrån är det med glädje jag ser vilket engagemang denna fråga väcker. Det är bra för Hörby med en debatt om hur

Herr ordförande När jag tittar ut härifrån är det med glädje jag ser vilket engagemang denna fråga väcker. Det är bra för Hörby med en debatt om hur Herr ordförande När jag tittar ut härifrån är det med glädje jag ser vilket engagemang denna fråga väcker. Det är bra för Hörby med en debatt om hur vi i politiken kan skapa de bästa förutsättningarna

Läs mer

Bibehållen skattenivå för att värna Stockholms tillväxt och skattebetalarnas pengar Motion (2014:16) av Anna König Jerlmyr (M)

Bibehållen skattenivå för att värna Stockholms tillväxt och skattebetalarnas pengar Motion (2014:16) av Anna König Jerlmyr (M) Utlåtande 2015: RI (Dnr 309-1479/2014) Bibehållen skattenivå för att värna Stockholms tillväxt och skattebetalarnas pengar Motion (2014:16) av Anna König Jerlmyr (M) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Båda röstades ner. Så benägen är man att vara tydlig, få folk att förstå hur man tänker och utvärdera egna organisationer man inför

Båda röstades ner. Så benägen är man att vara tydlig, få folk att förstå hur man tänker och utvärdera egna organisationer man inför Inför kommunfullmäktige 10 december 2014 hade Landsbygdspartiet oberoende lämnat en motion som nu ska beredas. Den kan du läsa här på vårt lokala material. Vi hade även ställt en fråga om hur byggordningen

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Sebastian Bourghardt Motorsport 2013

Sebastian Bourghardt Motorsport 2013 Sebastian Bourghardt Motorsport 2013 www.sbmotorsport.inc.se Förord Täta race med lite bök och stök. Billiga bilar med toppfart på 80 km/h. Med sådana ingredienser är Folkrace en riktig breddsport, och

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2014-05-26. Plats och tid Stadshusets Spegelsal, 2014-05-26 kl.09:00. Ordförande Daniel Olsson (S)

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2014-05-26. Plats och tid Stadshusets Spegelsal, 2014-05-26 kl.09:00. Ordförande Daniel Olsson (S) Kallelse Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2014-05-26 Plats och tid Stadshusets Spegelsal, 2014-05-26 kl.09:00 Ordförande Daniel Olsson (S) Gävle kommun Växel 026-17 80 00 gavle.kommun@gavle.se

Läs mer

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET. Beslutande

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET. Beslutande 2 NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET Beslutande Parti s s s s m m m sd sd bp fp fyp c Namn Björn Jönsson Jan-Göran Petersson Kerstin Persson Gull-Britt Jönsson Gunilla Nordgren, ordförande Per Mattsson

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-06-13 1 (17)

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-06-13 1 (17) Sida 2011-06-13 1 (17) Plats och tid Beslutande Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 13 juni, 2011 klockan 18.00 20.05 Christina Waster Jansson (S),Ordf, Britt-Inger Fröberg (S) Tobias Nordlander

Läs mer

Plats Stora konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(7) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 16 december 2013 kl. 13:00 Plats Stora konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand

Läs mer

Kommunfullmäktige. 110 Förändrade kostpriser - Mattjänst. Protokollsutdrag

Kommunfullmäktige. 110 Förändrade kostpriser - Mattjänst. Protokollsutdrag Protokollsutdrag Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum: 2015-05-27 Justeringsdatum: 2015-06-04 Anslagsdatum: 2015-06-05 110 Förändrade kostpriser - Mattjänst Ärendenummer: Ks 606/2015 Ärendebeskrivning Neutrala

Läs mer

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 juni 2013 1(12) Plats och tid Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Beslutande Ledamöter Maria Söderberg, C, ordf Lisa Sallin, M, 1:e vice ordf Rolf Lilja, S,

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande Granskningsrapport Brukarrevision Londongatan Boende för ensamkommande 2014 . INLEDNING Om brukarrevision Detta är en rapport från brukarrevisionen. Brukarrevision är ett sätt att ta reda på vad de vi

Läs mer

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten.

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Föräldraenkät 2015 81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Är du/ni nöjda med verksamheten på Melliz och det utbud av aktiviteter som erbjuds? 6% 49% 45% Uppfattar

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 Ärende 6 Dnr KS-2011-672 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-07-17 Lars Sätterberg, lars.satterberg@karlstad.se Motion - Inrätta en social investeringsfond

Läs mer

Så bra är ditt gymnasieval

Så bra är ditt gymnasieval Så bra är ditt gymnasieval fakta om kvaliteten på alla program och skolor w sidan 4: programmen som ger jobb 6: de gör mest för att alla elever ska nå målen 8: utbildningarna med högst betyg 10: skolorna

Läs mer

Motion om säkrare gång- och cykelvägar

Motion om säkrare gång- och cykelvägar 2007-09-24 202 442 Kommunstyrelsen 2008-01-14 6 14 Arbets- och personalutskottet 2007-12-17 276 580 Dnr 07.541-008 septkf23 Motion om säkrare gång- och cykelvägar Ärendebeskrivning Erika Josbrandt, för

Läs mer

Hej. Niklas heter jag, och detta är min oberoendeförklaring från Scientologikyrkan.

Hej. Niklas heter jag, och detta är min oberoendeförklaring från Scientologikyrkan. Hej Niklas heter jag, och detta är min oberoendeförklaring från Scientologikyrkan. Jag vill först säga att det är över 12 år sedan jag lämnade kyrkan. Vissa detaljer minns jag inte exakt, men då nämner

Läs mer

Övningsmaterial till Pod-utbildningen Förhandlingsteknik

Övningsmaterial till Pod-utbildningen Förhandlingsteknik Övningsmaterial till Pod-utbildningen Förhandlingsteknik Avsnitt 1 Introduktion En förhandling är en process för att tillfredsställa två eller flera parters olika behov. Utifrån definitionen ovan, fundera

Läs mer

Anmälan om beslutade medborgarförslag 150928 Rapport om ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen år 2015

Anmälan om beslutade medborgarförslag 150928 Rapport om ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen år 2015 Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-09-28 Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09:00 14.00 1. Anmälningsärenden/Delegationsärenden

Läs mer

Motion 30 Motion 31. med utlåtanden

Motion 30 Motion 31. med utlåtanden Motion 30 Motion 31 med utlåtanden 83 Motion 30 Finns det något hopp om en räddningsplan mot hyreshöjningarna? SÄNKTA HYROR Äntligen är vi ense om frysta hyror till att börja med. Vår nya regionordf. Greger

Läs mer

Ekegårdsbladet februari 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se

Ekegårdsbladet februari 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se Ekegårdsbladet februari 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se EE-blad Ekegårdsbladet kommer fr.o.m. nu att kunna fås via mail. Gå in på vår hemsida och följ instruktionerna. Stämma 2015, 22 april.

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-02-21

Kommunfullmäktige 2013-02-21 Kommunfullmäktige 2013-02-21 Kf 15 Information om digitala kallelser... 2 Kf 16 Ny motion om utbildning för instruktörer och ledare... 3 Kf 17 Avgift för trygghetslarm... 4 Kf 18 Försäljning industrihuset,

Läs mer

Var får man tag på Violett FK 1,5mm2 Postad av Frank Larsen - 15 apr 2015 10:07

Var får man tag på Violett FK 1,5mm2 Postad av Frank Larsen - 15 apr 2015 10:07 Var får man tag på Violett FK 1,5mm2 Postad av Frank Larsen - 15 apr 2015 10:07 Det är tänkt att en av de vita FK (tändtråd) skall bytas ut till Violett. En 100m rulle hade räckt fint! Ha det gott // Frank.

Läs mer

Ekbackens Restaurang både vägkrog och hotell

Ekbackens Restaurang både vägkrog och hotell Ekbackens Restaurang både vägkrog och hotell Vi är glada att krögaren Roger Lindholm, ägare till Ekbackens Restaurang i Arboga, satte av tid för att träffa oss under temaveckan/företagens dagar. Att driva

Läs mer

Kommunallag i praktiken övningar med facit

Kommunallag i praktiken övningar med facit Kommunallag i praktiken övningar med facit Övning 1 Barn- och ungdomsnämnden (BUN) har fått uppmaning från frivilligorganisation om att bidra med 7 500 kr för läkemedelspaket till utsatta flickor i Nigera.

Läs mer

165 Svar på motion - Inför utmaningsrätt - företagens medborgarförslag för utveckling och kvalitet i kommunal verksamhet (KSKF/2015:63)

165 Svar på motion - Inför utmaningsrätt - företagens medborgarförslag för utveckling och kvalitet i kommunal verksamhet (KSKF/2015:63) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2015-08-11 Sida 1(2) 165 Svar på motion - Inför utmaningsrätt - företagens medborgarförslag för utveckling och kvalitet i kommunal verksamhet (KSKF/2015:63)

Läs mer

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Protokoll Vux 108/2012 Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Datum: 2012-04-04 Klockan: 13:30-16:30 Plats: Språk och framtid Närvarande ledamöter Anders Hagström (KD) Lena Beime (S) Britta Bjelle

Läs mer

starkare tillsammans tio röster om varför SEKO behövs

starkare tillsammans tio röster om varför SEKO behövs starkare tillsammans tio röster om varför SEKO behövs Ensam är inte stark Jag tror absolut att jag skulle tjäna mindre om inte facket förhandlade för mig. Så svarar en av dem som här får frågan vad de

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 1 (13) Plats och tid Centrumgården, måndagen den 11 mars 2013, klockan 18.30-19.20. ande Rigmor Åkesson (S) ordförande, Per Strengbom (S), Marie Norin Junttila (S), Görel Nilsson (S),

Läs mer

Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg Britta Bergström Catharina Fredriksson (s) Hans Trovik Agneta Rönn

Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg Britta Bergström Catharina Fredriksson (s) Hans Trovik Agneta Rönn SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 (18) Plats och tid rum 293 i Kommunhuset kl 14.10-15.45 Beslutande Benita Vikström (s) Emil Carlsson (v) Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg (s) Britta

Läs mer

Öppenhet, transparens och professionalism i Stockholms stads bolag Motion av Rolf Könberg (m) (2003:42)

Öppenhet, transparens och professionalism i Stockholms stads bolag Motion av Rolf Könberg (m) (2003:42) Utlåtande 2004:187 RI (Dnr 023-4280/2003) Öppenhet, transparens och professionalism i Stockholms stads bolag Motion av Rolf Könberg (m) (2003:42) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande

Läs mer

Att leda förändring. Jostein Langstrand Daniel Lundqvist. Helixdagen 2015

Att leda förändring. Jostein Langstrand Daniel Lundqvist. Helixdagen 2015 Att leda förändring Jostein Langstrand Daniel Lundqvist Helixdagen 2015 Det är farligt, Frodo, att gå ut genom dörren och ut på vägen. Håller du inte fötterna i styr, vet ingen vart du kan svepas i väg.

Läs mer

Konstutställning med stadens konst och utställning med stadens presenter Motion av Viviann Gunnarsson (mp) (2006:33)

Konstutställning med stadens konst och utställning med stadens presenter Motion av Viviann Gunnarsson (mp) (2006:33) Utlåtande 2007: RVIII (Dnr 328-3844/2006) Konstutställning med stadens konst och utställning med stadens presenter Motion av Viviann Gunnarsson (mp) (2006:33) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Polischef: Vi avbryter om säkerheten brister

Polischef: Vi avbryter om säkerheten brister Polischef: Vi avbryter om säkerheten brister Publicerad 2016-01-15 Musikfestivalen i Kungsträdgården. Stockholms regionpolischef Ulf Johansson känner inget dåligt samvete efter DN:s avslöjande om sexövergrepp

Läs mer

Minnesanteckningar dialogmöte Rörö 120509

Minnesanteckningar dialogmöte Rörö 120509 Minnesanteckningar dialogmöte Rörö 120509 Närvarande politiker: Ingvar Svensson (Fp) och Rolf Edvardsson (S) Närvarande tjänstemän: Ingvar TH Karlsson kommunchef, Robert Svensson samhällsbyggnadschef och

Läs mer

30 Ekonomiskt stöd till arbetsmarknadsinsatser för ungdomar LARS-IVAR ERICSON:

30 Ekonomiskt stöd till arbetsmarknadsinsatser för ungdomar LARS-IVAR ERICSON: 30 Ekonomiskt stöd till arbetsmarknadsinsatser för ungdomar LARS-IVAR ERICSON: Ordförande, ledamöter och åhörare! Ett sommarjobb ger mycket mer än bara fickpengar. Det ger mening, sammanhang och möjlighet

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo onsdagen den 15 augusti 2012 kl. 13.30-16.00. Beslutande Ledamöter Stefan Lundgren, ordförande Kent Ivan Andersson Wiggo Wrangborg Cecilia Rosenqvist Perry Ulrika Axelsson

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning kapitel 1 s.1 kapitel 3 s.3 kapitel 5 s.5 kapitel 2 s.2 kapitel 4 s.4 kapitel 6 s.6 Kapitel 1 Abdullah? Abdullah Alshori vaknade klockan 6.00 med tårta på sängen. Han fyller 18 år

Läs mer

PROTOKOLL 2014-05-22. Tid och plats. Beslutande. Övriga närvarande. Kommunfullmäktige

PROTOKOLL 2014-05-22. Tid och plats. Beslutande. Övriga närvarande. Kommunfullmäktige Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Torsdag 22 maj 2014 kl.18.00-20.09 i konferenssal Qulturum Sländan, Nykvarns kommunhus. Effe Östman (M), ordförande Leif Zetterberg

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 16 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00 20.30 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gull-Britt Svensson (s) Jan Nilsson (s) Per-Arne Håkansson

Läs mer

LojoNytt april 2012 Små och Stora Nyheter från Rudboda brf

LojoNytt april 2012 Små och Stora Nyheter från Rudboda brf Lojo LojoNytt april 2012 Små och Stora Nyheter från Rudboda brf Summeringens tid är inne! Bokslutet har kommit och vi tittar som bäst på utfallet från föregående år, stämman närmar sig med stormsteg! Det

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen 1(13) Tid och plats 2015-09-02 - Kommunhuset klockan 13.30-15.25. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Clas Engström (KD) - tjänstgörande ersättare Jane Holmström Björkman (S) - tjänstgörande ersättare

Läs mer

Utbildning för fullmäktige. Utbildning för fullmäktige

Utbildning för fullmäktige. Utbildning för fullmäktige 2014 Vad styr ledamöternas arbete i fullmäktige? Kommunallagen Kompletterande bestämmelser som fullmäktige fastställt i Arbetsordning Arvodesbestämmelser Närvaro och inkallande av ersättare Ledamöter och

Läs mer

Juseks studerandesektion Årsmötesskola

Juseks studerandesektion Årsmötesskola Juseks studerandesektion Årsmötesskola En handbok som innehåller allt du som förtroendevald student inom Jusek behöver veta för att aktivt kunna delta och påverka under studerandesektionens årsmöte. 1.

Läs mer

Nr659. l. Hustruns släktnamn bör kunna användas såsom makarnas gemensamma. Mot. 1971:659 7

Nr659. l. Hustruns släktnamn bör kunna användas såsom makarnas gemensamma. Mot. 1971:659 7 Mot. 1971:659 7 Nr659 av herr MöUer i Göteborg om rätt för makar att anta hustruns släktnamn, m. m. "När utskottsmajoriteten vill gå ännu ett steg längre - och ett långt steg längre - och begär utredning

Läs mer

KS 19 6 NOVEMBER 2013

KS 19 6 NOVEMBER 2013 KS 19 6 NOVEMBER 2013 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Holmgren Ulla Juhlin Henrik Datum 2013-10-02 Diarienummer KSN-2012-0476 KSN-2013-0197 Kommunstyrelsen Motioner av Ilona Szatmari Waldau m fl (alla

Läs mer

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Författare: Izabella Rydén Det var en gång för inte så länge sedan. Då levde den 14-åriga Tugummi von Bubbelgum med sin lillasyster Molly Viktoria von Bubbelgum. Tugummi

Läs mer

Claes Diurhuus-Gundersen (m), tjänstgörande ers.

Claes Diurhuus-Gundersen (m), tjänstgörande ers. Sammanträdesprotokoll 1(4) 2012-11-27 Kommunstyrelsen Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 10.00 - Beslutande Roger Fredriksson (m) Kenneth Michaelsson (c) JanAnders Palmqvist (s) Thomas Håkansson

Läs mer

Skall jag stanna eller ska jag gå? D

Skall jag stanna eller ska jag gå? D Skall jag stanna eller ska jag gå? D et är först när vi går ihop och vi blir många och starka som vi kan förändra våra villkor på arbetsplatsen. I över 100 år har facket vart med och påverkat arbetarnas

Läs mer

FRASER FÖR FÖRETAGSPRESENTATION PÅ SVENSKA

FRASER FÖR FÖRETAGSPRESENTATION PÅ SVENSKA FRASER FÖR FÖRETAGSPRESENTATION PÅ SVENSKA Allmänna fraser Inledning Om kunden är hos dig: Välkomna (hit) till XXY (företagets/avdelningens/enhetens namn). Jag önskar er välkomna hit till XXY. Ni är hjärtligt

Läs mer

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 1 Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 I alla tider har människor varit krävande och förväntat sig bland det bästa, men aldrig förr, som i dag har service betytt så mycket.

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

Landstingsfullmäktiges beslut under 2009

Landstingsfullmäktiges beslut under 2009 LANDSTINGET I VÄRMLAND Revisorerna 2010-03-23 Anders Marmon Rev/10010 Landstingsfullmäktiges beslut under 2009 Rapport 10-09 Landstingsfullmäktige 2009 - uppföljning av beslut Bakgrund, syfte En uppföljning

Läs mer

Verktyg för Achievers

Verktyg för Achievers Verktyg för Achievers 2.5. Glöm aldrig vem som kör Bengt Elmén Sothönsgränd 5 123 49 Farsta Tel 08-949871 Fax 08-6040723 http://www.bengtelmen.com mailto:mail@bengtelmen.com Ska man kunna tackla sina problem

Läs mer

PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER

PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER Malte är en clown Av Pascale Vallin Johansson & Edith Helsner ISBN 978-91-637-3863-0 Copyright 2013 Text: Pascale Vallin Johansson Copyright 2013 Bild: Edith Helsner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 1 (12) Plats och tid Centrumgården, måndagen den 19 december 2011, klockan 18.30-19.30. Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Ersättare för

Läs mer

Utlysning av en belysningstävling för Stockholms Stadshus

Utlysning av en belysningstävling för Stockholms Stadshus Utlåtande 2010:90 RIII (Dnr 329-258/2010) Utlysning av en belysningstävling för Stockholms Stadshus Motion av Teres Lindberg (s) (2010:1) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Lerum Enkätundersökning 2010

Lerum Enkätundersökning 2010 Lerum Enkätundersökning 2010 Lerums centrumförenings enkätundersökning våren 2010. En sammanfattning till näringsidkare i Lerum. Lerums kommun är en kommun som ligger i anslutning till Göteborg och hit

Läs mer

Guide till påverkanstorg

Guide till påverkanstorg Guide till påverkanstorg Inledning Påverkanstorg är en mötesform som arbetades fram av Scouterna. Flera organisationer, stora som små, använder mötesformen. I den här guiden får du först en kort presentation

Läs mer

Val av ordf. Bertil Persson, ordförande och Carl G Nilsson, v ordförande valdes att leda förhandlingarna.

Val av ordf. Bertil Persson, ordförande och Carl G Nilsson, v ordförande valdes att leda förhandlingarna. ÅRSSTÄMMOPROTOKOLL Datum 2012-04-14 Tid 9.00-11.00 Plats Gamla Stadshuset, tidigare fullmäktigesalen 1 Val av ordf. Bertil Persson, ordförande och Carl G Nilsson, v ordförande valdes att leda förhandlingarna.

Läs mer

God Jul och Gott Nytt År!

God Jul och Gott Nytt År! Informationsbladet för Segelkobben December 2013 Nr 146 God Jul och Gott Nytt År! 1 Segelkobbens Samfällighetsförening är en lagstadgad förening som alla fastigheter i vårt område måste vara medlemmar

Läs mer

Motion Bättre anpassade bussar för PRO:s resor, Bussar som är lättare att komma på och av

Motion Bättre anpassade bussar för PRO:s resor, Bussar som är lättare att komma på och av Motion nr 208 Bättre anpassade bussar för PRO:s resor. PRO Möllevången - Malmö, Skåne ID502 Motion Bättre anpassade bussar för PRO:s resor, Bussar som är lättare att komma på och av Vi blir inte yngre

Läs mer

Peter Johansson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Peter Johansson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-05-04 1 (20) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 Beslutande Peter Johansson (M) Pierre Månsson (FP)

Läs mer

Rapport Färgelanda Bibliotek. Ej Besökare

Rapport Färgelanda Bibliotek. Ej Besökare Rapport Färgelanda Bibliotek Ej Besökare 1 Innehållsförteckning SAMMANFATTANDE PUNKTER ÖVER VAD BIBLIOTEKET KAN GÖRA FÖR ATT LOCKA FLER BESÖKARE.... 4 SAMMANFATTANDE PUNKTER ÖVER VAD BIBLIOTEKET KAN GÖRA

Läs mer

Motion om utökad kameraövervakning på offentliga platser. (AU 16) KS 2015-367

Motion om utökad kameraövervakning på offentliga platser. (AU 16) KS 2015-367 kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-02-02 63 Motion om utökad kameraövervakning på offentliga platser. (AU 16) KS 2015-367 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson PROTOKOLL 1(15) Tid: Kl 13:00-13:40 Plats: Forsen (A-Salen) Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2008-02-18 Paragrafer:

Läs mer

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn Lyssna på barnen 1 En tanke att utgå ifrån För att förstå hur varje unikt barn uppfattar sin specifika situation är det

Läs mer

Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand till kommunledningskontoret (tfn 45 00 40)

Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand till kommunledningskontoret (tfn 45 00 40) 1(11) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 24 november 2014 kl. 13:00 Plats Kalmarsalen, Glasverandan, Skeppsbrogatan Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand till

Läs mer

Är de värt att va me i sef? Postad av Simon Persson - 29 maj 2011 21:32

Är de värt att va me i sef? Postad av Simon Persson - 29 maj 2011 21:32 Är de värt att va me i sef? Postad av Simon Persson - 29 maj 2011 21:32 `Hej! Jag gick ut skolan förra året och har nu fått jobb på ett elinstallationsföretag (har varit ute och rest samt sysslat med lite

Läs mer

Kårstyrelsens sammanträde nr 372

Kårstyrelsens sammanträde nr 372 1 Protokoll Kårstyrelsens sammanträde nr 372 Datum: 2010-05-01 Tid: 18.30 Plats: Rehnsgatan Närvarande: Robin Engström, Peter Gustafsson, Lars-Olof Sandberg (Pliiiggis), Kjell Lindberg (Limpan), Carl Hamberg,

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Med fokus på ungdomars röst och 365 andra saker

Med fokus på ungdomars röst och 365 andra saker Med fokus på ungdomars röst och 365 andra saker Det är helt knäppt att vårt samhälle är så segregerat. Blanda mer! Den åsikten uttryckte nästan alla de drygt 130 ungdomar som intervjuades i projektet RÖST.

Läs mer

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa dig hur den fungerar. Så här går det till. Du börjar med

Läs mer

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 1. Mötets öppnande Agneta Tjust, ordförande, hälsar de närvarande varmt välkomna Ordförande inleder med

Läs mer

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Under en fyraveckorsperiod, 25/2 till22/3 13, bad vi våra besökare på mottagningarna i Stockholm och Handen att fylla i och svara på en brukarenkät.

Läs mer