1. Kommunledningsmål och ekonomiska ramar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. Kommunledningsmål och ekonomiska ramar 2016-2019"

Transkript

1 Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09: Kommunledningsmål och ekonomiska ramar Citat under kommunfullmäktige från våra förtroendevalda moderater Inger KällgrenSawela Vi behöver politiskt prioritera. Ordning och reda i ekonomin. Vi måste anpassa oss efter dagens utmaningar. Vi måste bygga bostäder. Vi behöver arbeta för att företag ska flytta till oss. Tänk att det fungerar med ett styre som inte är styrt av de rödgröna. Vi har kompetens i Gävle, och det gäller att vi tar tillvara på den. Det är inte lätt att ta fram ramförslag för fyra år framöver när inte alla tjänstemän från kommunledningskontoret arbetar för en. Vilka företag vill vi hjälpa? Alla! 17,12 kronor är kommunalskatten i Solna. Vi betalar 22,26 kronor på varje hundralapp. Om man är arbetslös och tjänar kronor i månaden så skiljer det på 540 kronor beroende på kommunalskatten. På ett år är det 6000 kronor för den arbetslösa. Kommunalskatten har betydelse när man tjänar lite pengar. Varje skattekrona måste vi använda på ett ansvarsfullt sätt. Åsa [Wiklund Lång] säger att vi inte tror på systemet [de rödgrönas politik]. Nej, det gör vi inte. Vi tror på människors delaktighet. När det kommer till Hagaströms isoval gäller det att vilja. Måns Montell Gävle kommun växer. Det skapar möjligheter men också krav. I övrigt yrkar jag på Alliansens förslag. 1 (8)

2 Anders Jansson Vi satsar nu på att göra delade turer frivilligt. Att införa hemtjänstcheck bör vi titta på snarast. Det finns en hel del att göra. Ska vi kunna utveckla utbildningar är det viktigt med ett bra samarbete tillsammans med friskolorna. Daniel Kvarnlöf Vad är det som hör till den kommunala verksamheten? Vård, skola och omsorg brukar höra till detta. Alliansen satsar på valfrihet för den enskilde. Jörgen Edsvik sa att vi ska lägga varje skattekrona till att göra livet bättre för varje invånare. Det här håller jag helt med om, och därför så tycker jag att vi ska göra så och inte satsa pengar på att berätta [som kommunikationsavdelningen gjort på senare tid] för våra invånare att allt är bra. Roland Nilsson Jag ska se till att komma med förslag för att ändra ägardirektiven. Lars Beckman Vi skulle kunna göra så väldigt mycket bättre. Det är ingen naturlag att man en timme härifrån i Uppland kan hitta Sveriges lägsta arbetslöshet. Det skulle vara bra om ni [de rödgröna] var lite mer ödmjuka för utfallet av er politik. Vad är det som gör att er [de rödgrönas] politik inte har fungerat? Niclas Bornegrim Ja, hajen kommer. Anders Fogeus Tillgången till dricksvatten är jätteviktigt. Beslut: De rödgrönas förslag godkänns i enighet med kommunstyrelsens förslag 2. Anmälningsärenden/Delegationsärenden 2015 a) Anmälan om beslutade medborgarförslag i övriga nämnder b) Återrapportering från Utbildningsnämnden Motion utökad tillgänglighet till förskolan Beslut: Ärendena läggs till handlingarna 2 (8)

3 3. Delårsrapport 1 år 2015 med årsprognos för kommunen och de kommunala bolagen Beslut: Godkänns i enighet med kommunstyrelsens förslag 4. Utökat kommunalt engagemang i Samkraft AB Citat under kommunfullmäktige från våra förtroendevalda moderater Måns Montell Frågan är inte om vi gillar vindkraftverk eller inte. Frågan är om det här är en bra affär för Gävle eller inte? Det här fallet är ren och skär spekulation på bekostnad av Gävlebornas tillgångar. Jag tror inte att vindkraft är en fluga. Lars Beckman I Gävle Dagblad kan vi i dag läsa: Mer kritik mot mångmiljonaffär. Det verkar finnas en extern bedömning som inte värderar Samkraft lika högt som vi tidigare fått höra. Som kommunfullmäktigeledamot förväntar jag mig att det finns ett beslutsunderlag som hjälper oss alla i det här rummet att fatta ett riktigt beslut. Det här är förmodligen en av århundradets sämsta affärer som de rödgröna håller på att göra på Gävlebornas kostnad. Vi bör få alla handlingar, och därför bör ärendet återremitteras. Patrik Stenvard Historien har visat sitt resultat. Samkraft har visat sig vara en dålig affär. Nu står vi här igen. Hur kan Samkraft gå i vinst när det visat sig gå med förlust? Beslut: Återremitteras på grund av bristande handlingsunderlag 5. Komplettering till bestämmelser om ersättning för förtroendeuppdrag i Gävle kommunkoncern 6. Samplanering avseende Ostkustbanan dubbelspår Beslut: Godkänns i enighet med kommunstyrelsens förslag 7. Årsredovisning Inköp Gävleborg (8)

4 8. Inköp Gävleborg - Antagande av ny Upphandlings-policy 9. Kommunalt bostadstillägg för personer med funktionsnedsättning 10. Aktieägaravtal/Bolagsordning Ostkustbanan AB Beslut: Godkänns i enighet med kommunstyrelsens förslag 11. Avsägelser och fyllnadsval Beslut: Godkänns i enighet med valberedningens förslag 12. Motion (SD) - Individuell aktivitetspeng till unga Roger Hedlund, Richard Carlsson, Marcus Andersson och Carl Ekenberg 13. Allmänhetens och politikers frågestund Medborgarförslag, forts beslutsärenden och svar på interpellationer a) Fråga (FP) Tullbomsgårdens framtid Lena Ödeen b) Fråga (FP) Offentlig upphandling i Gävle kommun Evelyn Klöverstedt c) Fråga (FP) Hur gick det med äldrelotsen? Per-Åke Fredriksson d) Fråga (M) När kommer motionen Unga Företagare i kommunala bolagsstyrelser som blev bifallen av kommunfullmäktige att verkställas? Niclas Bornegrim e) Fråga (M) Är det inte dags att ge alla kommunfullmäktiges förtroendevalda möjlighet att få delta som observatörer på kommunstyrelsens alla sammanträden i Gävle kommun? Anders Fogeus 4 (8)

5 14. Medborgarförslag Rådhuset måste bli öppet för allmänheten Citat under kommunfullmäktige från våra förtroendevalda moderater Roland Nilsson Det är synd att det har tagit tre år för dig [personen som skrivit medborgarförslaget] att få ett svar. Beslut: Anses vara besvarad i enighet med kommunstyrelsens förslag 15. Medborgarförslag Rådhusets framtid 16. Medborgarförslag Ordna bryggor längs Gavleån till exempel vid Biblioteket och Slottstorgsparkeringen 17. Medborgarförslag Minnestavla över Gävles första rundradiosändare placerad i stadshuset 18. Medborgarförslag Rabatterade busskort även för sjukpensionärer 19. Medborgarförslag Ekofrukt till barnen 20. Medborgarförslag Nej till lättmargarin och lättmjölk i förskolan Beslut: Anses vara besvarad i enighet med kommunstyrelsens förslag 21. Interpellation (M) För små parkeringsrutor Kenneth Bognesand 22. Interpellation (M) Lagning av trasiga vägar Kenneth Bognesand 5 (8)

6 23. Interpellation (M) Hur pass effektiv är egentligen den kommunala missbruksvården? Daniel Kvarnlöf 24. Interpellation (M) - Trygghetslarm Margareta Larsson 25. Interpellation (M) - Vita linjer på gator Kenneth Bognesand 26. Interpellation (M) - Vilka skolskjutsregler gäller för barn med särskilda behov i Gävle kommun? Lars Beckman 27. Interpellation (M) - Körsbärsblommande träd Kenneth Bognesand 28. Interpellation (M) - Fimpar Pia Jansson 29. Interpellation (KD) - Anhöriganställning Lili André 30. Tecknande av Exploateringsavtal med Valbo Volymhandel inom Valbo Köpstad 6 (8)

7 31. Nya motioner a) Motion (V) Inrätta äldreombud i Gävle kommun Gin Akgul Hajo och Tord Fredriksen b) Motion (V) - Sänkta arvoden Gin Akgul Hajo, Isabella Bexell, Stefan Pettersson, Marcus Zingmark, Tord Fredriksen och Maritha Johansson c) Motion (SD) - Arbetskläder för anställda inom barnomsorgen Mattias Eriksson d) Motion (SD) - Uppmuntra företag i Gävle att bli ett certifierat blodgivarföretag Marcus Andersson e) Motion (SD) - Blodgivning på betald arbetstid Marcus Andersson f) Motion (FP och C) - Kommunal hyresgaranti Helene Åkerlind och Ann-Helen Persson g) Motion (M) Busstation Anders Fogeus h) Motion (M) - Ett sätt att minska digitalt utanförskap i Gävle kommun Anders Fogeus Beslut: Godkänns för behandling i det nästnästkommande kommunstyrelsesammanträdet 32. Nya Interpellationer a) Interpellation (SD) - En bra start Richard Carlsson Beslut: Godkänns för behandling i det nästnästkommande kommunstyrelsesammanträdet 7 (8)

8 33. Nya medborgarförslag a) Slå ihop Gavlegårdarnas och Gävle Energis stadsnät till ett (Remitteras kommunstyrelsen, sedan åter till kommunfullmäktige för beslut) b) Strömvallen för spontanidrott för barn och ungdomar (Remitteras kommunstyrelsen, sedan åter till kommunfullmäktige för beslut) c) Starta ett asberger-/autismgymnasium med tillhörande LSS-boende (Remitteras för beslut i utbildningsnämnden) d) Användning av fyrverkerier utan tillstånd endast på nyårsafton (Remitteras för beslut i samhällsbyggnadsnämnden) Beslut: Godkänns för behandling i de nästnästkommande kommunfullmäktige- och kommunstyrelsesammanträdena, och för behandling i de nästkommande nämndsammanträdena 8 (8)

Citat under kommunfullmäktige från våra förtroendevalda moderater

Citat under kommunfullmäktige från våra förtroendevalda moderater Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-07-08 Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 14:00 19.00 1. Utökat kommunalt engagemang

Läs mer

2. Årsredovisning år 2014 för kommunen och de kommunala bolagen

2. Årsredovisning år 2014 för kommunen och de kommunala bolagen Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-05-25 Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09:00 17.00 1. Anmälningsärenden/Delegationsärenden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (28) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, kl. 14.00-18.20 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Eva Älander (S) Helene Åkerlind (FP) Sanna Backeskog (S) Anslag/Bevis Protokollet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (42) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, kl. 09.00-19.05 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Eva Älander (S) Birgittha Bjerkén (M) Helene Börjesson (MP) Anslag/Bevis Protokollet

Läs mer

Anmälan om beslutade medborgarförslag 150928 Rapport om ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen år 2015

Anmälan om beslutade medborgarförslag 150928 Rapport om ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen år 2015 Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-09-28 Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09:00 14.00 1. Anmälningsärenden/Delegationsärenden

Läs mer

K o m m u n s t yr e l s e n

K o m m u n s t yr e l s e n K o m m u n s t yr e l s e n Sammanträdesdatum 2015-06-29 Sid 1 (6) Plats KS-salen, stadshuset, Gävle Tid Kl. 09.00-10.00 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret den 29

Läs mer

3: Årsredovisning år 2017 för kommunen och de kommunala bolagen Delges:

3: Årsredovisning år 2017 för kommunen och de kommunala bolagen Delges: Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-05-28 3: Årsredovisning år 2017 för kommunen och de kommunala bolagen Delges: Samtliga nämner och bolag, KLK Ekonomi, Revision Dnr 17KS497 Beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (18) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl.11.00-16.30 Paragraf 1-11 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Sekreterare Markus Svensson Ordförande Birgittha Bjerkén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (25) Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-09-28 Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, kl. 09.00-15.15 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Eva Älander (S) Marcus Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1(32) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl. 09:00-14:50 Paragraf 1-26 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: 2016-05-04... Sekreterare Lena Arnberg... Ordförande

Läs mer

Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv. 1. Anmälningsärenden/Delegationsärenden 2015

Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv. 1. Anmälningsärenden/Delegationsärenden 2015 Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-12-14 Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09:00 17.00 1. Anmälningsärenden/Delegationsärenden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (36) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, Kl. 09.00-17.00 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Eva Älander (S) Richard Carlsson (SD) Åsa Wiklund Lång (S) Anslag/Bevis Protokollet

Läs mer

1. Kommunplan med årsbudget 2016 och utblick 2017-2019

1. Kommunplan med årsbudget 2016 och utblick 2017-2019 Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-11-23 Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09:00 17.00 1. Kommunplan med årsbudget 2016

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sid 1 (31) Kommunstyrelsen Plats och tid KS-salen, kl. 10:00-13.25 Paragraf 186-211 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: Kommunledningskontoret 2016-09-26... Sekreterare

Läs mer

K o m m u n s t yr e l s e n

K o m m u n s t yr e l s e n K o m m u n s t yr e l s e n Sammanträdesdatum 2015-10-13 Sid 1 (25) Plats KS-salen, stadshuset, Gävle Tid Kl. 08.30-16.00 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret 2015-10-20

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n f u l l m ä k t i g e Sid 1 (33) Sammanträdesdatum 2012-04-23 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 14.00-17.30 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sid 1 (20) Sammanträdesdatum 2013-09-30 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 09.00-12.00 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

3. Ny taxekonstruktion för brukningstaxa - Gävle Vatten AB

3. Ny taxekonstruktion för brukningstaxa - Gävle Vatten AB Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-02-23 Plats: Statshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09:00 17.00 1. Anmälningsärenden/Delegationsärenden

Läs mer

Kommunstyrelsen. Anslag/Bevis. Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sid 1 (30) KS-salen, stadshuset, Gävle Tid Kl. 09.00-15.50. Närvarande Se sidan 2

Kommunstyrelsen. Anslag/Bevis. Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sid 1 (30) KS-salen, stadshuset, Gävle Tid Kl. 09.00-15.50. Närvarande Se sidan 2 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sid 1 (30) Plats KS-salen, stadshuset, Gävle Tid Kl. 09.00-15.50 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret den 16 juni Paragrafer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (26) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshusets Spegelsal kl.9:00 17:00 Paragraf 1-20 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Sekreterare Markus Svensson Ordförande Daniel Olsson (S)

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n f u l l m ä k t i g e Sid 1 (19) Sammanträdesdatum 2011-10-31 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 14.00-17.30 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (28) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Spegelsalen, Stadshuset Spegelsalen, Stadshuset, kl. 9:00-17:0009:00-16:30 Paragraf 1-23 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Sekreterare Markus

Läs mer

K o m m u n s t yr e l s e n

K o m m u n s t yr e l s e n K o m m u n s t yr e l s e n Sammanträdesdatum 2015-01-27 Sid 1 (23) Plats Tid Kl. 09.00 KS-salen, stadshuset, Gävle Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret den 3 februari

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1(42) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl. 13:00-16:45 Paragraf 1-24 8 omedelbart justerad Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: 2017-12-08... Sekreterare Petter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (31) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, Kl. 09.00-15.00 Sekreterare Lena Arnberg Ordförande Patrik Stenvard (M) Ann-Sophie Mattisson (M) Lena Lundgren (S) Anslag/Bevis Protokollet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (20) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, kl. 09.00-16.10 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Patrik Stenvard (M) Ayser Bayraktar (C) Lena Lundgren (S) Anslag/Bevis Protokollet

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n f u l l m ä k t i g e Sid 1 (21) Sammanträdesdatum 2011-02-14 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 14.00-17.50 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (20) Sammanträdesprotokoll Plats och tid KS-salen, Stadshuset Gävle, kl. 08.30-11.55 Paragraf 146 161 Paragraf 156 justerades omedelbart Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: Kommunledningskontoret

Läs mer

Kommunfullmäktige Sid 1 (23)

Kommunfullmäktige Sid 1 (23) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sid 1 (23) Sammanträdesdatum 2013-11-25 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 09.00-16.10 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

K o m m u n s t yr e l s e n

K o m m u n s t yr e l s e n K o m m u n s t yr e l s e n Sammanträdesdatum 2015-05-19 Sid 1 (377) Plats Gavlerinken, Gavlehov Tid Kl. 09.00-16.45 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret den 26 maj

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sid 1 (28) Sammanträdesdatum 2013-03-25 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 09.00-17.35 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (44) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, kl. 09.00-17.00 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Eva Älander (S) Inger KällgrenSawela (M) Ellinor Hedblom (S) Anslag/Bevis

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (37) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl.09:00-16:50 Paragraf 1-32 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Sekreterare Markus Svensson Ordförande Daniel Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsen. Protokoll Ks 1288/2014. Datum: 2014-12-09 Klockan: 9:00-9:40 Plats: Dialogen, Rådhuset

Kommunstyrelsen. Protokoll Ks 1288/2014. Datum: 2014-12-09 Klockan: 9:00-9:40 Plats: Dialogen, Rådhuset Protokoll Ks 1288/2014 Kommunstyrelsen Datum: 2014-12-09 Klockan: 9:00-9:40 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Lena Baastad (S), ordförande Lennart Bondeson (KD) Anders Åhrlin (M) Björn Sundin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sid 1 (23) Sammanträdesdatum 2012-12-17 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 09.00-14.10 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (52) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, kl. 09.00-14.20 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Eva Älander (S) Lili André (KD) Åsa Wiklund Lång (S) Anslag/Bevis Protokollet

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n f u l l m ä k t i g e Sid 1 (36) Sammanträdesdatum 2012-10-29 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 14:00-20.45 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl. 09:00-14:50 Paragraf 1-27 10 omedelbart justerad Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid 2018-04-06... Sekreterare

Läs mer

7: Motion Sverigedemokraterna (SD) - Utred effekterna av extratjänster inom kommunal verksamhet Delges:

7: Motion Sverigedemokraterna (SD) - Utred effekterna av extratjänster inom kommunal verksamhet Delges: Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-11-26 7: Motion Sverigedemokraterna (SD) - Utred effekterna av extratjänster inom kommunal verksamhet Delges: Näringsliv & arbetsmarknad Gävle, Kommunledningskontorets

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (5) Sammanträdesprotokoll Plats och tid KS-salen, Stadshuset Gävle, kl. 08.30-15.30 Paragraf 143 145 145 justerades omedelbart Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: Kommunledningskontoret

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl. 09:00-14:05 Paragraf 1-32 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: 2016-12-02... Sekreterare Markus Svensson...

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2011-10-18 Kommunfullmäktige Plats och tid Kumla Folkets Hus, Teatern, 2011-10-18, klockan 18:30-18:40 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Elisabeth Berglund (V) Lennart Eriksson (S) Denis Nilsson (V) Katarina

Läs mer

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare 29 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

166 Svar på motion om att sälja Parken Zoo (KSKF/2015:69)

166 Svar på motion om att sälja Parken Zoo (KSKF/2015:69) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2015-08-11 Sida 1(2) 166 Svar på motion om att sälja Parken Zoo (KSKF/2015:69) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen anses besvarad Reservation

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sid 1 (38) Sammanträdesdatum 2013-06-17 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 09.00-18.00 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Sida 1 av 6. Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Sida 1 av 6. Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00 Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2018-11-26 Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00 Ordförande Eva Älander (S) Förhinder anmäls till respektive gruppledare Sida 1 av 6 1. Upprop, val av

Läs mer

4: Revidering av Personalpolicy Gävle kommunkoncern Delges:

4: Revidering av Personalpolicy Gävle kommunkoncern Delges: Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-09-24 4: Revidering av Personalpolicy Gävle kommunkoncern Delges: Kommunkoncernens nämnder och bolag. Dnr 18KS58 Beslut Kommunfullmäktige beslutar i enlighet med

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (26) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, kl. 09.00-11.25 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Patrik Stenvard (M) Evelyn Klöverstedt (L) Ahmed Amin (S) Anslag/Bevis Protokollet

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n f u l l m ä k t i g e Sid 1 (19) Sammanträdesdatum 2011-05-30 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 14.00-20.30 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Sammanträdet inleds med information gällande hot & våld.

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Sammanträdet inleds med information gällande hot & våld. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2018-02-19 Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00 Ordförande Patrik Stenvard (M) Förhinder anmäls till Respektive gruppledare Sammanträdet inleds med

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (37) Sammanträdesprotokoll Plats och tid KS-salen, kl. 10:00-17:00 Paragraf 228-257 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: Kommunledningskontoret 1 november 2016... Sekreterare Ann Westholm...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl. 09:00-12:00 Paragraf 1-17 7 omedelbart justerad Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid 2018-02-19... Sekreterare Petter Bergeå...

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde 2015-01-27

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde 2015-01-27 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde 2015-01-27 Plats och tid KS-salen, Stadhuset, Drottninggatan 22 tisdag 27 januari 2015 09:00 Ordförande Jörgen Edsvik (S) Förhinder anmäls till Kommunledningskontorets

Läs mer

Kommunfullmäktige Sid 1 (29)

Kommunfullmäktige Sid 1 (29) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sid 1 (29) Sammanträdesdatum 2013-10-28 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 09.00-17.00 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n f u l l m ä k t i g e Sid 1 (20) Sammanträdesdatum 2012-03-26 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 14.00-18.45 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl. 09:00-17:30 Paragraf 1-29 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: Stadshuset 2016-06-23... Sekreterare Markus Svensson... Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl. 09:00-12:15 Ajournering 09:55-10:10 Paragraf 1-13 2, 3, 10 omedelbart justerad Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n f u l l m ä k t i g e Sid 1 (29) Sammanträdesdatum 2012-06-18 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 09.00-16.50 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl. 09:00-17:00 Paragraf 1-26 9-10 omedelbart justerad Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid 2018-06-08... Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 2015-04-13 42-62 KOMMUNFULLMÄKTIGE

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 2015-04-13 42-62 KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) Innehållsförteckning: 42 Godkännande av kungörelse. 43 Godkännande av dagordning. 44 Politiska uppdrag; ny M-ersättare och V-ersättare, kommunfullmäktige 2014-2018. 45

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen Plats och tid KS-salen, kl. 10:00-15:15 Paragraf 212-227 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: Stadshuset 2016-10-18... Sekreterare Petter Bergeå... Ordförande

Läs mer

K o m m u n s t yr e l s e n

K o m m u n s t yr e l s e n K o m m u n s t yr e l s e n Sammanträdesdatum 2015-09-15 Sid 1 (24) Plats KS-salen, stadshuset, Gävle Tid Kl. 09.00-13.20 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret 2015-09-22

Läs mer

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (14) Plats och tid Inredia, måndagen den 20 maj 2019 kl 18:00-19:10 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Josefin Karlsson, kommunsekreterare Jan Malmgren, förbundsdirektör Skaraborgs

Läs mer

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig Kallelse / Inbjudan 1(5) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan 8.15 16.30 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Kommunfullmäktige. Observera att restaurangen på Folkets Hus är stängd. Lunch ordnas på egen hand. Folkets Hus, Sveg

Kommunfullmäktige. Observera att restaurangen på Folkets Hus är stängd. Lunch ordnas på egen hand. Folkets Hus, Sveg 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Folkets Hus, Sveg Observera att restaurangen på Folkets Hus är stängd. Lunch ordnas på egen hand. TID Måndag 3 oktober 2016, kl 13.00 ÄRENDE BESLUT Sammanträdet kommer att

Läs mer

K o m m u n s t yr e l s e n

K o m m u n s t yr e l s e n K o m m u n s t yr e l s e n Sammanträdesdatum 2016-03-22 Sid 1 (44) Plats KS-salen, stadshuset, Gävle Tid Kl. 10.00-15.20 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret 2016-03-29

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Sida 1 av 7. Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Sida 1 av 7. Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00 Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2018-04-23 Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00 Ordförande Margareta Larsson (M) Förhinder anmäls till Respektive gruppledare Sida 1 av 7 1. Upprop,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sid 1 (25) Sammanträdesdatum 2013-12-16 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 09.00-16.30 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

S AM M AN T R ÄDE S P ROTOKOLL

S AM M AN T R ÄDE S P ROTOKOLL S AM M AN T R ÄDE S P ROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-10 Sid 1 Plats Tid kl 13.15 16.00 Socialtjänst Gävle, Skomakargatan 6, Gävle Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Socialtjänst

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n f u l l m ä k t i g e Sid 1 (25) Sammanträdesdatum 2012-11-26 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 14:00-21.45 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens

Läs mer

SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1. Enligt bilaga

SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1. Enligt bilaga SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1 Kommunfullmäktige 2011-01-31 Plats och tid Rådhuset, Söderhamn, kl 18.00-21.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Enligt bilaga Torbjörn Strömer, sekreterare Margareta

Läs mer

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 527 Kommunfullmäktige

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 527 Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 527 288 Dnr 2015/000102 Antagande av Kommunplan 2016-2018 Sammanfattning Enligt kommunfullmäktiges beslut ska kommunstyrelseförvaltningen senast under december 2015 lämna en ekonomisk

Läs mer

ANSLAGSBEVIS: Anslagsdatum: Anslagets nedtagande:

ANSLAGSBEVIS: Anslagsdatum: Anslagets nedtagande: 1/14 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2015-10-28, kl. 13.00 16.40 Lokal: Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Kent Olsson (M), ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Anders C Nilsson (S)

Läs mer

K o m m u n s t yr e l s e n

K o m m u n s t yr e l s e n K o m m u n s t yr e l s e n Sammanträdesdatum 2015-10-27 Sid 1 (17) Plats Tid Kl. 09.00 KS-salen, stadshuset, Gävle Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret 2015-11-03 Paragrafer

Läs mer

Övriga deltagare Kommunchef Stefan Larsson, Personalchef Cecilia Hagström Administrativ chef Michael Andersson

Övriga deltagare Kommunchef Stefan Larsson, Personalchef Cecilia Hagström Administrativ chef Michael Andersson 1(15) Plats och tid Gata & Park, Industrigatan 6, Svalöv,, kl 13.30 16.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Teddy Nilsson (SD), vice ordförande Stefan

Läs mer

Arbetsutskottets beslut , 17, tjänsteskrivelse och beslut från kommunfullmäktige har varit utsända.

Arbetsutskottets beslut , 17, tjänsteskrivelse och beslut från kommunfullmäktige har varit utsända. Kommunstyrelsen PROTOKOLL OJUSTERAT BESLUT 2015-02-23 35 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget. Ärende Martin Gunnarsson föredrar ärendet muntligt. Arbetsutskottets

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00. Ordförande Patrik Stenvard (M)

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00. Ordförande Patrik Stenvard (M) Sid 1(12) Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2017-12-11 Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00 Ordförande Patrik Stenvard (M) Förhinder anmäls till Sid 2(12) 1. Upprop, val av justerare/justeringstid

Läs mer

Tid Tisdag 23 april 2019 kl se dagsprogram sid 5!

Tid Tisdag 23 april 2019 kl se dagsprogram sid 5! 1(5) Underrättelse till: Ersättare Ledamöter i kommunfullmäktige Tid Tisdag 23 april 2019 kl. 13.00 se dagsprogram sid 5! Plats Luspengymnasiets aula, Storuman Ärenden 1 Protokollets justering - val av

Läs mer

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde KUNGÖRELSE 1 (11) kallar till sammanträde Tid: onsdagen den 12 juni 2019, kl. 18:30 Plats: Kungsängens torg, utomhus (obs!) Ordförande: Anders Åkerlind (M) Sekreterare: Karin Haglund Ledamot och ersättare

Läs mer

7: Motion Sverigedemokraterna (SD) - Utred effekterna av extratjänster inom kommunal verksamhet Delges:

7: Motion Sverigedemokraterna (SD) - Utred effekterna av extratjänster inom kommunal verksamhet Delges: Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-11-26 7: Motion Sverigedemokraterna (SD) - Utred effekterna av extratjänster inom kommunal verksamhet Delges: Näringsliv & arbetsmarknad Gävle, Kommunledningskontorets

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-03-19

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-03-19 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, måndagen den 19 mars 2007 klockan 19.00-21.15 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Stefan Gustafsson (kd), Annika Andersson (kd), Kennet Larsson (sd), Kerstin

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2016-10-25 Sida 1 (13) Paragrafer 85-92 Plats och tid Musikskolans lokaler, Storgatan 9, Klippan, tisdag 25 oktober 2016 kl.19.00-20.20 Beslutande Enligt till

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n f u l l m ä k t i g e Sid 1 (22) Sammanträdesdatum 2011-11-28 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 14.00-20.00 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens

Läs mer

Kommunhuset, administrativ service

Kommunhuset, administrativ service 1(4) Plats och tid Kommunhuset plenisalen, kl. 16.30-16.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga Justeringens plats och tid Kommunhuset plenisalen, kl.18.00

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

S AM M AN T R ÄDE S P ROTOKOLL

S AM M AN T R ÄDE S P ROTOKOLL S AM M AN T R ÄDE S P ROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-09-23 Sid 1 Plats Tid kl 13.15 16.30 Socialtjänst Gävle, Skomakargatan 6, Gävle Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Socialtjänst

Läs mer

Protokoll 2012-05-21

Protokoll 2012-05-21 2012-05-21 Plats och tid Filmstudion Hällabrottet, 2012-05-21, klockan 18:30 19:15 Beslutande Roger Arvidsson (S) Elisabeth Berglund (V) Lennart Eriksson (S) Mats Hellgren (M) Katarina Hansson (S) Karl-Gunnar

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka. Ärende Beteckning Förslag

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka. Ärende Beteckning Förslag KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-05-04 Kommunfullmäktige Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka 1. Val av justerare och tid för justering Heinrich Kaufmann

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (26) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl.09:00-17:50 Paragraf 1-18 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Sekreterare Markus Svensson Ordförande Eva Älander (S)

Läs mer

Motion om kommunalt vårdnadsbidrag en rättvisefråga

Motion om kommunalt vårdnadsbidrag en rättvisefråga Kommunfullmäktige 2011 04 26 82 160 2012 01 30 6 14 Kommunstyrelsen 2012 01 16 10 20 Arbets och personalutskottet 2011 12 19 259 564 Dnr 11.280 008 aprilkf20 Motion om kommunalt vårdnadsbidrag en rättvisefråga

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Ulf Jansson, ekonomichef och tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Sekreterare Paragrafer 68-84

Ulf Jansson, ekonomichef och tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Sekreterare Paragrafer 68-84 Plats och tid Inredia, måndagen den 20 juni 2016 kl 18:00-20:15, ajournering 18:30-19:00 ande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Ulf Jansson, ekonomichef och tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ

Läs mer

Medborgarförslag om att inrätta en tjänst som barn- eller elevombudsman/ungdomsombud

Medborgarförslag om att inrätta en tjänst som barn- eller elevombudsman/ungdomsombud Kommunfullmäktige 2007-09-24 215 464 2008-04-28 87 200 Kommunstyrelsen 2008-04-14 86 229 Arbets- och personalutskottet 2008-03-31 78 196 Dnr 07.546-008 septkf38 Medborgarförslag om att inrätta en tjänst

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2014-05-26. Plats och tid Stadshusets Spegelsal, 2014-05-26 kl.09:00. Ordförande Daniel Olsson (S)

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2014-05-26. Plats och tid Stadshusets Spegelsal, 2014-05-26 kl.09:00. Ordförande Daniel Olsson (S) Kallelse Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2014-05-26 Plats och tid Stadshusets Spegelsal, 2014-05-26 kl.09:00 Ordförande Daniel Olsson (S) Gävle kommun Växel 026-17 80 00 gavle.kommun@gavle.se

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1(35) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl. 09:00-15:30 Paragraf 1-24 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: 2016-10-07... Sekreterare Markus Svensson... Ordförande

Läs mer

4. Dnr Stadsrevisionens rapportsammandrag: Granskning av Göteborgs Stads fordringsbevakning och inkassoverksamhet

4. Dnr Stadsrevisionens rapportsammandrag: Granskning av Göteborgs Stads fordringsbevakning och inkassoverksamhet Ärenden 1. Dnr Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering Eva-Lena Fransson (S) och Christina Hjort Bröndt (M) onsdagen den 26 september 2018, klockan 15:00.

Läs mer

Kungörelse 2011-02-21. Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen)

Kungörelse 2011-02-21. Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) 1(21) 2011-02-21 Kommunförvaltningen Kommunsekreterare Ingegerd Svensson Tfn 040-42 5151 Sammanträdesdatum Plats Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) Tid 19:00 Ärendelista 1. Upprop 2. Val

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 10 Sida 1 av 10 Tid och plats Onsdagen den 21 januari kl. 18.30-20.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S) ordförande Caroline

Läs mer