2. Årsredovisning år 2014 för kommunen och de kommunala bolagen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2. Årsredovisning år 2014 för kommunen och de kommunala bolagen"

Transkript

1 Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09: Anmälningsärenden/Delegationsärenden 2015 a) Anmälan om beslutande medborgarförslag i övriga nämnder Beslut: Ärendena läggs till handlingarna 2. Årsredovisning år 2014 för kommunen och de kommunala bolagen a) KS protokoll b) Tjänsteskrivelse - Årsredovisning år 2014 för kommunen och de kommunala bolagen c) Årsredovisning år 2014 för kommunen och de kommunala bolagen - Slutlig version d) Revisionsberättelse 2014 undertecknad e) Revisionsberättelse 2014 slutversion med sidhänvisningar f) Bilaga 1 Revisionsberättelse 2014 g) Kommunfullmäktiges granskning av Revisorskollegiets förvaltning h) Revisionsrapport Granskning av årsredovisning 2014 Inger KällgrenSawela Jag vill börja med att yrka bifall till kommunstyrelsens förslag. Det här är en fantastisk läsning, och vi borde tänka efter hur vi vill sprida denna information om hur skattepengar används. Detta ska däremot ligga på de förtroendevalda, och inte på kommunens kommunikationsavdelning. Gävle är en högskattekommun och det är klart att det känns i plånboken. Anders Jansson Min favoritförvaltning är Omvårdnad Gävle. Där jobbar man och sliter hårt för att ekonomin ska gå runt. Men det finns ett problem, och det är avsaknaden av män [i Omvårdad Gävle]. Det behövs fler av dem. Valfrihet som numera existerar på flera håll är bra, men det är väldigt konstigt att Tord Fredriksen från Vänsterpartiet vill ta bort detta. De i hemtjänsten är mina absoluta hjältar. För de arbetar så hårt. Mera valfrihet, LOV och män i Omvårdad. 1 (8)

2 Skolan i Gävle är på rätt väg. Och det är tack vare den forna Alliansregeringens reformer som det existerar 25 procent friskolor i Gävle. Det bådar gott. Det är ett faktum att pojkar har det svårt i skolan. Jämställdhet ska även innefatta pojkar och män. Pia Jansson Efter tio år i Tekniska nämnden så finns det mycket positivt att säga, men det finns betydligt mycket mer att göra. Vi måste ta hand om det vi har så att det inte förfaller innan vi tar oss an nya saker. Anders Fogeus Revisionsberättelsen är exemplarisk, och den borde kommunledningskontoret ta hänsyn till. Lars Beckman Det usla upplevda företagsklimatet lyser med sin frånvaro. Detta är ett stort politiskt misslyckande, att företag efter företag flyttar ifrån Gävle i en större utsträckning än företagen flyttar in. Arbetslösheten måste pressas tillbaka. Det finns ingen quick-fix. Ni [socialdemokrater] har haft 100 år på er. Precis som Ann-Helene Persson sa så är det företagen som först och främst skapar välstånd, och inget annat. Gävle är en kommun som ligger geografiskt bra till, med närhet till mycket. Förutsättningarna för att ha låg arbetslöshet finns det alltså förutsättningar för. Måns Montell Alliansens åsikt är att entreprenadform är bra. Är det så att allt som bedrivs i privat regi är bra, självklart inte. Och är det så att allt som bedrivs i kommunal regi är dåligt, självklart inte. 3. Balansering av resultat till resultatfonder år 2014 a) KS protokoll b) Tjänsteskrivelse - Balansering av resultat till resultatfonder år 2014 c) Redovisning av underlag till föreslagen balansering av 2014 års resultat till resultatfonder 2 (8)

3 4. Miljöbokslut 2014 a) Kommunstyrelsens protokoll b) Tjänsteskrivelse miljöbokslut 2014 c) Miljöbokslut 2014 Linus Gunnarsson Det är ambitiösa mål som vi har, men vi har mycket kvar att göra. Att bygga mer energieffektivt är ett av dem. Fartbulorna har ökad i staden, vilket bidrar till ökade utsläpp. De är inte heller gratis. Lars Beckman Tekniken är lösningen på det mesta när det kommer till bekämpning av miljöproblem. Tekniken bidrar till en fantastisk utveckling. Tyvärr använder många miljön som argument för att begränsa människor. Det ska vara lätt att göra rätt. Gävle hör till Sveriges 25 högskattekommuner. Inger KällgrenSawela Om man tror att Gävle kommun har ansvar för kollektivtrafiken så har man fel. Det är regionen som har ansvar för detta och inte kommunen. Att göra tillköp för att alla ska kunna åka kollektivtrafik gratis är inte realistiskt. Patrik Stenvard Miljöfrågor tycker vi moderater är bra. Vi vill bekämpa utsläpp, inte bilar. Vi vill arbeta för valfrihet, och inte bekämpa den likt Vänsterpartiet. 5. Digital distribution av handlingar till kommunfullmäktige a) KS protokoll b) Digital distribution av handlingar till kommunfullmäktige 6. Avsägelser och fyllnadsval 3 (8)

4 7. Motion (M) Resekompensation till politiska möten Niclas Bornegrim Niclas Bornegrim Jag skrev den här motionen för att jag tyckte att vi [politiker] kunde föregå med gott exempel. Vi kan föregå med gott exempel och åka buss som Åsa [Wiklund Lång] och jag brukar göra tillsammans från Valbo. 8. Motion (SD) Narkotikahundar i Gävles skolor Roger Hedlund, Richard Carlsson, Marcus Andersson och Carl Ekenberg 9. Motion (V) Whistleblowers Maritha Johansson Roland Nilsson Ska vi ha en whistleblowerfunktion är det väldigt viktigt att funktionen är fristående, och att den således inte ligger under kommunledningen. Beslut: Bifallen i enighet med kommunstyrelsens förslag 10. Motion (SD) Drogtester i skolan Roger Hedlund, Richard Carlsson, Marcus Andersson och Carl Ekenberg 11. Medborgarförslag Gör en kamping längst ut på södra sidan av Gavleån, mellan Stenborgarkanalen och Gavleån, där båtklubben tidigare hade vinterförvaring 12. Medborgarförslag En app för mail eller personec för kommunens anställda Beslut: Avslås avseende app för mail, men bifallen avseende personec, allt i enighet med kommunstyrelsens förslag 4 (8)

5 13. Medborgarförslag Kanotstall 14. Medborgarförslag Underlätta till förlängt kvarboende för äldre 15. Medborgarförslag Publicering av kallelser och protokoll Inger KällgrenSawela Ibland pratar politiker så fort att det blir svårt att hänga med, så jag förstod faktiskt inte vad du sa Åsa [Wiklund Lång] Lars Beckman För de som är engagerade är det här jätteviktigt. Nämnder borde också websända sina sammanträden. För låt oss komma ihåg att det inte finns någon tydlig majoritet i kommunen. Beslut: Anses vara besvarad, dessutom har kommunledningskontorets kommunikationsavdelning fått i uppdrag att se över den kommunala hemsidan, allt i enighet med kommunstyrelsens förslag 16. Medborgarförslag Befintliga skyddsrums skötsel och utrustning Anders Jansson Den här viktiga frågan är större än skyddsrum. Vi behöver vara mentalt förberedda för att klara av ytterligheter. 5 (8)

6 17. Medborgarförslag Utlys tävling i blomsterprakt Måns Montell Jag yrkar på att vi låter förslaget vara som det är men att vi stryker de tre sista orden, det vill säga: under sommaren Anders Fogeus Det här är kanon. Jag vet att det finns jättemånga människor som vill ställa upp på det här. Beslut: Bifallen i enighet med kommunstyrelsens förslag 18. Medborgarförslag Ett fritt WIFI-nät för medborgare och brukare 19. Medborgarförslag Förslag hur man kan utveckla Gävlebocken som symbol 20. Medborgarförslag Kollektivtrafik med trådbussar 21. Medborgarförslag Att brandförsvaret i skärgården förbättras - brandutrustning till Kusön/Hamrångebygden 22. Allmänhetens och politikers frågestund Medborgarförslag, forts beslutsärenden och svar på interpellationer a) Fråga (FP) Tullbomsgårdens framtid Lena Ödeen Beslut: Bordläggs till nästkommande kommunfullmäktigesammanträde 23. Interpellation (M) För små parkeringsrutor Kenneth Bognesand Beslut: Bordläggs till nästkommande kommunfullmäktigesammanträde 6 (8)

7 24. Interpellation (M) Lagning av trasiga vägar Kenneth Bognesand Beslut: Bordläggs till nästkommande kommunfullmäktigesammanträde 25. Interpellation (M) Hur pass effektiv är egentligen den kommunala missbruksvården? Daniel Kvarnlöf Beslut: Bordläggs till nästkommande kommunfullmäktigesammanträde 26. Nya motioner a) Motion (S) Gävle växer! Lars-Göran Ståhl Beslut: Godkänns för nästkommande kommunstyrelsesammanträde 27. Nya Interpellationer a) Interpellation (KD) Anhöriganställning Lili André b) Interpellation (M) Fimpar Pia Jansson c) Interpellation (M) Körsbärsblommande träd Kenneth Bognesand d) Interpellation (M) Trygghetslarm Margareta Larsson e) Interpellation (M) Vilka skolskjutsregler gäller för barn med särskilda behov i Gävle kommun? Lars Beckman f) Interpellation (M) Vita linjer på gator Kenneth Bognesand Beslut: Godkänns för nästkommande kommunstyrelsesammanträde 28. Nya medborgarförslag a) Bygg infartsparkeringar vid infarterna till de angränsande Europavägarna (Remitteras för beslut i samhällsbyggnadsnämnden) b) Anställ logopeder inom Omvårdnad (Remitteras för beslut i omvårdnadsnämnden) c) Utegym i parkmiljö t.ex. Boulognerskogen (Remitteras för beslut i samhällsbyggnadsnämnden) 7 (8)

8 d) Att kommunen ordnar alternativa lösningar för dem som inte har dator eller mobil vid arrangemang riktade till Gävleborna som t.ex. cykling 1-31 maj 2015 (Remitteras kommunstyrelsen, sedan åter till kommunfullmäktige för beslut) e) Samordningsperson för kontakt då flera avdelningar inom kommunen berörs (Remitteras kommunstyrelsen, sedan åter till kommunfullmäktige för beslut) Beslut: Godkänns för de nästkommande kommunfullmäktige-, kommunstyrelse-, nämndsammanträdena 8 (8)

1. Kommunledningsmål och ekonomiska ramar 2016-2019

1. Kommunledningsmål och ekonomiska ramar 2016-2019 Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-06-22 Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09:00 17.00 1. Kommunledningsmål och ekonomiska

Läs mer

Citat under kommunfullmäktige från våra förtroendevalda moderater

Citat under kommunfullmäktige från våra förtroendevalda moderater Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-07-08 Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 14:00 19.00 1. Utökat kommunalt engagemang

Läs mer

3: Årsredovisning år 2017 för kommunen och de kommunala bolagen Delges:

3: Årsredovisning år 2017 för kommunen och de kommunala bolagen Delges: Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-05-28 3: Årsredovisning år 2017 för kommunen och de kommunala bolagen Delges: Samtliga nämner och bolag, KLK Ekonomi, Revision Dnr 17KS497 Beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv. 1. Anmälningsärenden/Delegationsärenden 2015

Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv. 1. Anmälningsärenden/Delegationsärenden 2015 Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-12-14 Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09:00 17.00 1. Anmälningsärenden/Delegationsärenden

Läs mer

Anmälan om beslutade medborgarförslag 150928 Rapport om ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen år 2015

Anmälan om beslutade medborgarförslag 150928 Rapport om ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen år 2015 Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-09-28 Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09:00 14.00 1. Anmälningsärenden/Delegationsärenden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (28) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, kl. 14.00-18.20 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Eva Älander (S) Helene Åkerlind (FP) Sanna Backeskog (S) Anslag/Bevis Protokollet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (42) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, kl. 09.00-19.05 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Eva Älander (S) Birgittha Bjerkén (M) Helene Börjesson (MP) Anslag/Bevis Protokollet

Läs mer

3. Ny taxekonstruktion för brukningstaxa - Gävle Vatten AB

3. Ny taxekonstruktion för brukningstaxa - Gävle Vatten AB Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-02-23 Plats: Statshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09:00 17.00 1. Anmälningsärenden/Delegationsärenden

Läs mer

1. Kommunplan med årsbudget 2016 och utblick 2017-2019

1. Kommunplan med årsbudget 2016 och utblick 2017-2019 Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-11-23 Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09:00 17.00 1. Kommunplan med årsbudget 2016

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (18) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl.11.00-16.30 Paragraf 1-11 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Sekreterare Markus Svensson Ordförande Birgittha Bjerkén

Läs mer

K o m m u n s t yr e l s e n

K o m m u n s t yr e l s e n K o m m u n s t yr e l s e n Sammanträdesdatum 2015-04-14 Sid 1 (39) Plats KS-salen, stadshuset, Gävle Tid Kl. 09.00-15.00 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret den 21

Läs mer

18: Motion (V) - Inför konkurrens på lika villkor inom hemtjänsten/nattpatrullen (V) Delges:

18: Motion (V) - Inför konkurrens på lika villkor inom hemtjänsten/nattpatrullen (V) Delges: Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-09-24 18: Motion (V) - Inför konkurrens på lika villkor inom hemtjänsten/nattpatrullen (V) Delges: Omvårdnadsnämnden Dnr 17KS398 Beslut Kommunfullmäktige beslutar

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Sida 1 av 6. Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Sida 1 av 6. Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00 Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2018-11-26 Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00 Ordförande Eva Älander (S) Förhinder anmäls till respektive gruppledare Sida 1 av 6 1. Upprop, val av

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1(32) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl. 09:00-14:50 Paragraf 1-26 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: 2016-05-04... Sekreterare Lena Arnberg... Ordförande

Läs mer

K o m m u n s t yr e l s e n

K o m m u n s t yr e l s e n K o m m u n s t yr e l s e n Sammanträdesdatum 2015-06-29 Sid 1 (6) Plats KS-salen, stadshuset, Gävle Tid Kl. 09.00-10.00 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret den 29

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sid 1 (31) Kommunstyrelsen Plats och tid KS-salen, kl. 10:00-13.25 Paragraf 186-211 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: Kommunledningskontoret 2016-09-26... Sekreterare

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2014-05-26. Plats och tid Stadshusets Spegelsal, 2014-05-26 kl.09:00. Ordförande Daniel Olsson (S)

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2014-05-26. Plats och tid Stadshusets Spegelsal, 2014-05-26 kl.09:00. Ordförande Daniel Olsson (S) Kallelse Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2014-05-26 Plats och tid Stadshusets Spegelsal, 2014-05-26 kl.09:00 Ordförande Daniel Olsson (S) Gävle kommun Växel 026-17 80 00 gavle.kommun@gavle.se

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (36) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, Kl. 09.00-17.00 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Eva Älander (S) Richard Carlsson (SD) Åsa Wiklund Lång (S) Anslag/Bevis Protokollet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (28) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Spegelsalen, Stadshuset Spegelsalen, Stadshuset, kl. 9:00-17:0009:00-16:30 Paragraf 1-23 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Sekreterare Markus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (37) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl.09:00-16:50 Paragraf 1-32 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Sekreterare Markus Svensson Ordförande Daniel Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sid 1 (23) Sammanträdesdatum 2012-12-17 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 09.00-14.10 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

17: Motion (V) - Förbättra informationen från utförare av Gävle kommuns hemtjänst till medborgarna (V) Delges:

17: Motion (V) - Förbättra informationen från utförare av Gävle kommuns hemtjänst till medborgarna (V) Delges: Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-09-24 17: Motion (V) - Förbättra informationen från utförare av Gävle kommuns hemtjänst till medborgarna (V) Delges: Omvårdnadsnämnden Dnr 17KS397 Beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl. 09:00-17:00 Paragraf 1-26 9-10 omedelbart justerad Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid 2018-06-08... Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (31) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, Kl. 09.00-15.00 Sekreterare Lena Arnberg Ordförande Patrik Stenvard (M) Ann-Sophie Mattisson (M) Lena Lundgren (S) Anslag/Bevis Protokollet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1(42) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl. 13:00-16:45 Paragraf 1-24 8 omedelbart justerad Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: 2017-12-08... Sekreterare Petter

Läs mer

Kommunstyrelsen. Protokoll Ks 1288/2014. Datum: 2014-12-09 Klockan: 9:00-9:40 Plats: Dialogen, Rådhuset

Kommunstyrelsen. Protokoll Ks 1288/2014. Datum: 2014-12-09 Klockan: 9:00-9:40 Plats: Dialogen, Rådhuset Protokoll Ks 1288/2014 Kommunstyrelsen Datum: 2014-12-09 Klockan: 9:00-9:40 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Lena Baastad (S), ordförande Lennart Bondeson (KD) Anders Åhrlin (M) Björn Sundin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (44) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, kl. 09.00-17.00 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Eva Älander (S) Inger KällgrenSawela (M) Ellinor Hedblom (S) Anslag/Bevis

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n f u l l m ä k t i g e Sid 1 (19) Sammanträdesdatum 2011-05-30 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 14.00-20.30 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00. Ordförande Patrik Stenvard (M)

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00. Ordförande Patrik Stenvard (M) Sid 1(12) Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2017-12-11 Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00 Ordförande Patrik Stenvard (M) Förhinder anmäls till Sid 2(12) 1. Upprop, val av justerare/justeringstid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl. 09:00-17:00 Paragraf 1-24 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: 2016-06-03... Sekreterare Markus Svensson/ Petter

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n f u l l m ä k t i g e Sid 1 (33) Sammanträdesdatum 2012-04-23 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 14.00-17.30 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (26) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshusets Spegelsal kl.9:00 17:00 Paragraf 1-20 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Sekreterare Markus Svensson Ordförande Daniel Olsson (S)

Läs mer

K o m m u n s t yr e l s e n

K o m m u n s t yr e l s e n K o m m u n s t yr e l s e n Sammanträdesdatum 2015-10-13 Sid 1 (25) Plats KS-salen, stadshuset, Gävle Tid Kl. 08.30-16.00 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret 2015-10-20

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Sida 1 av 7. Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Sida 1 av 7. Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00 Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2018-04-23 Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00 Ordförande Margareta Larsson (M) Förhinder anmäls till Respektive gruppledare Sida 1 av 7 1. Upprop,

Läs mer

Kommunfullmäktige Sid 1 (23)

Kommunfullmäktige Sid 1 (23) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sid 1 (23) Sammanträdesdatum 2013-11-25 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 09.00-16.10 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sid 1 (38) Sammanträdesdatum 2013-06-17 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 09.00-18.00 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sid 1 (28) Sammanträdesdatum 2013-03-25 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 09.00-17.35 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (25) Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-09-28 Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, kl. 09.00-15.15 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Eva Älander (S) Marcus Andersson

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n f u l l m ä k t i g e Sid 1 (36) Sammanträdesdatum 2012-10-29 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 14:00-20.45 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Sida 1 av 8. Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Sida 1 av 8. Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00 Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2019-03-25 Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00 Ordförande Eva Älander (S) Förhinder anmäls till respektive gruppledare Sida 1 av 8 1. Upprop, val av

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (26) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl.09:00-17:50 Paragraf 1-18 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Sekreterare Markus Svensson Ordförande Eva Älander (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (20) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, kl. 09.00-16.10 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Patrik Stenvard (M) Ayser Bayraktar (C) Lena Lundgren (S) Anslag/Bevis Protokollet

Läs mer

K o m m u n s t yr e l s e n

K o m m u n s t yr e l s e n K o m m u n s t yr e l s e n Sammanträdesdatum 2012-04-10 Sid 1 (26) Plats KS-salen, stadshuset, Gävle Tid Kl. 13.00-15.00 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret 2012-04-17

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (5) Sammanträdesprotokoll Plats och tid KS-salen, Stadshuset Gävle, kl. 08.30-15.30 Paragraf 143 145 145 justerades omedelbart Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: Kommunledningskontoret

Läs mer

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-20 PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, 19.00 Obs! Ändrad plats FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokollsjusterare

Läs mer

K o m m u n s t yr e l s e n

K o m m u n s t yr e l s e n K o m m u n s t yr e l s e n Sammanträdesdatum 2015-01-27 Sid 1 (23) Plats Tid Kl. 09.00 KS-salen, stadshuset, Gävle Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret den 3 februari

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n f u l l m ä k t i g e Sid 1 (19) Sammanträdesdatum 2011-10-31 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 14.00-17.30 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Plats och tid KS-salen, Stadshuset Gävle, 2014-04-08 kl. 08.30-ca 17.00 Lunch beräknas ca kl 12.00-13.00

Plats och tid KS-salen, Stadshuset Gävle, 2014-04-08 kl. 08.30-ca 17.00 Lunch beräknas ca kl 12.00-13.00 Kallelse Kommunstyrelsen kallas till sammanträde 2014-04-08 Plats och tid KS-salen, Stadshuset Gävle, 2014-04-08 kl. 08.30-ca 17.00 Lunch beräknas ca kl 12.00-13.00 Ordförande Carina Blank Förhinder anmäls

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (20) Sammanträdesprotokoll Plats och tid KS-salen, Stadshuset Gävle, kl. 08.30-11.55 Paragraf 146 161 Paragraf 156 justerades omedelbart Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: Kommunledningskontoret

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (26) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, kl. 09.00-11.25 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Patrik Stenvard (M) Evelyn Klöverstedt (L) Ahmed Amin (S) Anslag/Bevis Protokollet

Läs mer

Ärendelista Ks 26/ Mötets öppnande, val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet

Ärendelista Ks 26/ Mötets öppnande, val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av protokollet Ärendelista Ks 26/2017 Kommunfullmäktige Datum: 2017-02-15 Klockan: 09.00 cirka 17.00 Plats: Sessionssalen, Rådhuset 1 Mötets öppnande, val av protokollsjusterare och bestämmande av tid för justering av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sid 1 (20) Sammanträdesdatum 2013-09-30 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 09.00-12.00 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl. 09:00-14:50 Paragraf 1-27 10 omedelbart justerad Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid 2018-04-06... Sekreterare

Läs mer

7: Motion Sverigedemokraterna (SD) - Utred effekterna av extratjänster inom kommunal verksamhet Delges:

7: Motion Sverigedemokraterna (SD) - Utred effekterna av extratjänster inom kommunal verksamhet Delges: Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-11-26 7: Motion Sverigedemokraterna (SD) - Utred effekterna av extratjänster inom kommunal verksamhet Delges: Näringsliv & arbetsmarknad Gävle, Kommunledningskontorets

Läs mer

Kommunfullmäktige Sid 1 (29)

Kommunfullmäktige Sid 1 (29) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sid 1 (29) Sammanträdesdatum 2013-10-28 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 09.00-17.00 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (13)

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (13) 2014-05-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 12 maj, 2014 klockan 18.00 19.40 Leif Carlberg (S),Ordf, Olle Thorell (S) Britt-Inger Fröberg (S) Kennet Hedlund

Läs mer

Dokumenthanteringsplan

Dokumenthanteringsplan Dokumenthanteringsplan Ledningsprocesser i Torsby kommun 1.1. Ledning 1.1.1 Kommunfullmäktige Antagen av, datum och paragraf Version Kommunstyrelsen, 2016-09-05 139 1.0 Reering: datum och paragraf Reeringen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (52) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, kl. 09.00-14.20 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Eva Älander (S) Lili André (KD) Åsa Wiklund Lång (S) Anslag/Bevis Protokollet

Läs mer

Protokoll 2012-05-21

Protokoll 2012-05-21 2012-05-21 Plats och tid Filmstudion Hällabrottet, 2012-05-21, klockan 18:30 19:15 Beslutande Roger Arvidsson (S) Elisabeth Berglund (V) Lennart Eriksson (S) Mats Hellgren (M) Katarina Hansson (S) Karl-Gunnar

Läs mer

Allmänpolitiska utskottet 66-76

Allmänpolitiska utskottet 66-76 PROTOKOLL 1(6) Plats: Stora konferensrummet, Vandalorum Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång, ordf (KD) Per Hansson (FP) Jarl Karlsson (S) Anders Gustafsson (M) 66-75 Kjell Ekelund (S) Eva Eliasson

Läs mer

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(6) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 25 april 2016 kl. 11:00 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2018-08-29 182 KS 136/18 Svar på motion (M) (L) (C) om ett alternativ till kvarboende och särskilt boende Beslut Motionen tillstyrks. s förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Symfonin, Ruddammsgatan 27, Gävle, kl. 13:15-17:00 Paragraf 116-136 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Ruddammsgatan 27, Gävle 2018-06-20... Sekreterare

Läs mer

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s)

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s) Protokoll Kommunfullmäktige 26 april 2004 Kf 43 Dnr KS03/704 611 Motion om förbud mot klädedräkterna niqab och burqa, Linda Hedqvist (sd) Linda Hedqvist föreslår i en motion att det i kommunens skolor

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n f u l l m ä k t i g e Sid 1 (25) Sammanträdesdatum 2012-11-26 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 14:00-21.45 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 19

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 19 Ärende 19 sid 24 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 15 Motion - Slutför plan processen för handelsområdet Eriksberg så att fler nya jobb kan skapas i Karlstad Dnr KS-2011-696 Dpl 80 Kommunstyrelsens

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 12 januari 2005, klockan

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 12 januari 2005, klockan 1(9) 2005-01-12 Plats och tid: 13.00 14.00 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 12 januari 2005, klockan Beslutande: Zaid Långström (s) ordf Ann Marie Jakobsson (c) Eva Olsson(fp) ers för Kenneth Carlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl. 09:00-17:30 Paragraf 1-29 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: Stadshuset 2016-06-23... Sekreterare Markus Svensson... Ordförande

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka. Ärende Beteckning Förslag

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka. Ärende Beteckning Förslag KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-05-04 Kommunfullmäktige Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka 1. Val av justerare och tid för justering Heinrich Kaufmann

Läs mer

Arbetsutskottets beslut , 17, tjänsteskrivelse och beslut från kommunfullmäktige har varit utsända.

Arbetsutskottets beslut , 17, tjänsteskrivelse och beslut från kommunfullmäktige har varit utsända. Kommunstyrelsen PROTOKOLL OJUSTERAT BESLUT 2015-02-23 35 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget. Ärende Martin Gunnarsson föredrar ärendet muntligt. Arbetsutskottets

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Ronneby stadshus

Kommunledningsförvaltningen, Ronneby stadshus 1(8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl. 09:30-11:20 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sid 1 (25) Sammanträdesdatum 2013-12-16 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 09.00-16.30 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

KF Ärende 13. Löpnummer i Politikerrummet: 26. Medborgarförslag om gratis bussresor på dagtid

KF Ärende 13. Löpnummer i Politikerrummet: 26. Medborgarförslag om gratis bussresor på dagtid KF Ärende 13 Löpnummer i Politikerrummet: 26 Medborgarförslag om gratis bussresor på dagtid Tjänsteskrivelse 2013-08-26 SBN 2012.0131 Handläggare: Kristin Södergren Samhällsbyggnadsnämnden Svar på återremiss

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Måndag 24 april i Sessionssalen, kommunhuset kl 18:30-19:00 Beslutande Övriga närvarande Leif Bergman (S) ordförande Solweig Gard (S) vice ordförande Bosse Henriksson (M) andre vice ordförande

Läs mer

Dan Nilsson (S), ordf. Malin Wimmerström (S) Marcus Fridlund, (S), tjg. ers. Conny Tyrberg (C)

Dan Nilsson (S), ordf. Malin Wimmerström (S) Marcus Fridlund, (S), tjg. ers. Conny Tyrberg (C) 2019-07-08 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 8 juli 2019 kl. 10.00 10.30 Beslutande Dan Nilsson (S), ordf. Malin Wimmerström (S) Marcus Fridlund, (S), tjg. ers. Conny Tyrberg

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde K AL L E L S E / Kommunstyrelsen kallas till sammanträde 2012-10-01 Sid 1 (12 ) Plats Gasklockorna, Reningshuset (3) Tid Tisdag den 9 okt kl 13.00- Förhinder anmäls till kommunledningskontorets diarium,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl. 09:00-14:05 Paragraf 1-32 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: 2016-12-02... Sekreterare Markus Svensson...

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Politikerrummet, 2018-01-18, kl. 13.00 16.10 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Annika Jansson, Kommunsekreterare, del av 4, 6 Gun Andersson, Administratör, del

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sadelmakaren, ANC, kl. 09.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund,

Läs mer

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde KUNGÖRELSE 1 (11) kallar till sammanträde Tid: onsdagen den 12 juni 2019, kl. 18:30 Plats: Kungsängens torg, utomhus (obs!) Ordförande: Anders Åkerlind (M) Sekreterare: Karin Haglund Ledamot och ersättare

Läs mer

Kallelse till kommunfullmäktige

Kallelse till kommunfullmäktige 1 (5) Kallelse till kommunfullmäktige Måndagen den 10 juni 2019, kl. 09:00 Röda salongen, Hässleholm Kulturhus I tur att justera: Patrik Jönsson och Irene Nilsson Ersättare: Gunnel Gustavsson och Andreas

Läs mer

Tid och plats Tisdag den 24 januari 2012, kl Norssalen, Stadshuset

Tid och plats Tisdag den 24 januari 2012, kl Norssalen, Stadshuset sid 1 (18) Tid och plats Tisdag den 24 januari 2012, kl. 15.00-15.15 Norssalen, Stadshuset Tjänstgörande Per-Samuel Nisser (M) ordförande tjänstgör ej i 8 p.g.a. jäv Helene Lundberg (C) tjänstgör för Per-Samuel

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n f u l l m ä k t i g e Sid 1 (32) Sammanträdesdatum 2011-09-26 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 14.00-20.25 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens

Läs mer

Beslut Förslag till kommunfullmäktige. Ärendebeskrivning 1(2) Medborgarförslaget bifalles.

Beslut Förslag till kommunfullmäktige. Ärendebeskrivning 1(2) Medborgarförslaget bifalles. Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-04-12 Sida 1(2) 76 Svar på medborgarförslag - Förse personalen på servicekontoret i Värjan med små skyltar eller pins som visar vilka språk de kan

Läs mer

Medborgarförslag om gratis bussresor för resenärer med rullstolar eller rollatorer. ( AU 109) KS 2014-62

Medborgarförslag om gratis bussresor för resenärer med rullstolar eller rollatorer. ( AU 109) KS 2014-62 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-05-06 105 Medborgarförslag om gratis bussresor för resenärer med rullstolar eller rollatorer. ( AU 109) KS 2014-62 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Kommunfullmäktige. Datum och tid: Onsdagen den 9 april 2014 klockan 19.00

Kommunfullmäktige. Datum och tid: Onsdagen den 9 april 2014 klockan 19.00 Kungörelse / Kallelse 1(5) 2014-04-01 Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Datum och tid: Onsdagen den 9 april 2014 klockan 19.00 Plats: Furåsen Stigsvägen 2 Färgelanda Besök: VD Valbohem AB Ärenden: Ärende

Läs mer

S AM M AN T R ÄDE S P ROTOKOLL

S AM M AN T R ÄDE S P ROTOKOLL S AM M AN T R ÄDE S P ROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-10 Sid 1 Plats Tid kl 13.15 16.00 Socialtjänst Gävle, Skomakargatan 6, Gävle Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Socialtjänst

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna

Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kalin 2013-04-24 KS 2012/0776 Kommunstyrelsen Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna 6-9 i Smedby Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Var det politiska samtalet om Stockholm ska föras Skrivelse av Ann-Margarethe Livh (V)

Var det politiska samtalet om Stockholm ska föras Skrivelse av Ann-Margarethe Livh (V) PM 2013:190 RI (Dnr 016-274/2012) Var det politiska samtalet om Stockholm ska föras Skrivelse av Ann-Margarethe Livh (V) Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. Skrivelse

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L Omvårdnadsnämnd Sammanträdesdatum 2015-08-27 Sid 1 (23) Plats Omvårdnad Gävle, Hamiltongatan 22 Tid 27 augusti, 2015, Kl. 10.00 12.00, 13.00 16.00 Närvarande Se sidan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen 1(13) Tid och plats 2015-09-02 - Kommunhuset klockan 13.30-15.25. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Clas Engström (KD) - tjänstgörande ersättare Jane Holmström Björkman (S) - tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

20 Svar på medborgarförslag - Inrätta allmänt duschrum i Eskilstuna (KSKF/2017:393)

20 Svar på medborgarförslag - Inrätta allmänt duschrum i Eskilstuna (KSKF/2017:393) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-01-30 Sida 1(1) 20 Svar på medborgarförslag - Inrätta allmänt duschrum i Eskilstuna (KSKF/2017:393) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Medborgarförslaget

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n f u l l m ä k t i g e Sid 1 (32) Sammanträdesdatum 2011-06-20 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 09.00-21.00 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n f u l l m ä k t i g e Sid 1 (24) Sammanträdesdatum 2011-12-12 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 09.00-17.40 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n f u l l m ä k t i g e Sid 1 (29) Sammanträdesdatum 2012-06-18 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 09.00-16.50 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Plats och tid KS-salen Stadshuset, Kl. 13.15 16.00 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Stadshuset Paragrafer 8-14 Sekreterare Petter Bergeå Ordförande Jan Myléus (KD)

Läs mer