1. Kommunplan med årsbudget 2016 och utblick

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. Kommunplan med årsbudget 2016 och utblick 2017-2019"

Transkript

1 Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09: Kommunplan med årsbudget 2016 och utblick Kommunstyrelsen protokollsutdrag Kommunplan till Kommunfullmäktige Allians Gävle - Kommunplan med årsbudget 2016 och utblick Allians Gävle - Yrkanden - Kommunplan med årsbudget 2016 och utblick Sverigedemokraterna (SD) - Kommunplan med årsbudget 2016 och utblick Reservation från Lärarnas Riksförbund - Kommunplan med årsbudget 2016 och utblick Reservation från Lärarförbundet - Kommunplan med årsbudget 2016 och utblick Inger KällgrenSawela Vi befinner oss i ett ansträngt läge för både kommuner och landsting i Sverige. Flyktingkatastrofen kommer på kort sikt leda till kraftiga kostnadsökningar, men på längre sikt kommer detta att generera rent ekonomiskt. Alliansen är väl medvetna om att de ekonomiska mål- och ramarna togs i juni, därför lägger vi enbart fram ett antal yrkanden som kommer att leda till ett bättre Gävle, om detta går igenom. Vi vill se en förstudie för att vi skall kunna öppna upp ett industriprogram på gymnasiet, med en nära samverkan med näringslivet. Räcker det inte med att bara höja skatten så blir allt bra? Nej, så är det inte, utan vi behöver sänka skatten för att göra Gävle mer attraktivt. Bifall till Allians Gävles Bilaga A och till yrkandena, var och en för sig, i Bilaga B. Lönenivåer ska inte vara politikens ansvar. Att investera är oerhört viktigt. 1 (9)

2 Anders Jansson Vi kommer att ha bättre ordning när genomlysningen av Omvårdnadsnämnden blir genomförd. Vi har ansvar för att våra barn ska kunna välja skola. Konkurrensutsättning är viktigt. Jag är en byskolakramare, och jag tycker därför att det är viktigt att vi gör allt vad vi kan för att ha kvar våra byskolor. säger jobb, jobb och jobb. Jag säger utbildning, utbildning och utbildning. Roland Nilsson Gävle har en hög kommunalskatt och har därmed den högsta skatten bland jämförbara kommuner. På sikt behöver den därför sänkas. Gävle avskaffade stadsarkitektstjänsten 1998, men det är hög tid att tillsätta tjänsten igen. För att göra Gävle attraktivt behöver vi tänka nytt och våga bygga annorlunda. Med en ny och spännanande arkitektur så blir vår stad mer attraktiv. Vi vet fortfarande inte vad Rådhuset ska användas till. Området kring centralstationen bör utvecklas till ett modernt resecentrum. Måns Montell En av de tydligaste skillnaderna mellan budgetförslagen är synen på den valfrihet som medborgarna ska ha. Lagen om valfrihet har utvecklats men dessvärre har inte denna utveckling applåderats av alla. Vi i Alliansen värnar om att utöka valfriheten. Mångfalden ökar i samband med valfrihet i kultursektorn. Se bara på Nacka kommun som är ett bra exempel. Daniel Kvarnlöf Vi står för många utmaningar, och för att vi ska kunna klara detta behöver vi frigöra resurser. Och den största resursen som vi har är människan. Om vi inte hade vågat hade vi fortfarande suttit i grottor och ätit rötter. Det är viktigt att folk får välja, valfrihet i sig är kvalité. Om man någonsin tror att jag inte ställer upp för människans lika värde så har man nog inte hört mig tala i kommunfullmäktige någon gång. Sluta säga saker om folk som inte stämmer, [de rödgröna]. Anders Fogeus Mycket har sagts här redan nu, men jag vill bara instämma i det som min partikollega sa. Ekonomi handlar om hushållning. Det finns mycket att göra i vår kommun för att den i sin tur skall kunna bli attraktiv. 2 (9)

3 Verkligheten slår alltid retorik. Detta börjar jag tänka på när jag hör de rödgröna. Människor måste få jobb, jobb och jobb. Detta är lösningen på mycket. Och vår budget är en budget för jobb. Beslut: Alliansens budgetförslag, Bilaga A och Bilaga B, godkänns 2. Bolagsordning för Baltic Sea Gateway AB Kommunstyrelsen protokollsutdrag Tjänsteskrivelse Bolagsordning mm Baltic Sea Gateway AB Bolagsordning för Baltic Sea Gateway Protokollsutdrag från Gävle Stadshus AB Beslut: Bifall i enlighet med kommunstyrelsens förslag 3. Fördelning av ekonomisk insats i Samordningsförbund Gävleborg 2016 Kommunstyrelsen protokollsutdrag Tjänsteskrivelse Fördelning av ekonomisk insats i Samordningsförbund Gävleborg 2016 Verksamhetsplan 2015 för Samordningsförbund Gävleborg Fördelning av ekonomisk insats i Samordningsförbund Gävleborg enligt föreslagen tilldelning från staten 2016 Förfrågan om medelsfördelning inför 2016 från Samordningsförbund Gävleborg Beslut: Bifall i enlighet med kommunstyrelsens förslag 4. Förvärv av Sundsvalls kommuns aktieinnehav i Kommungaranti Skandinavien Försäkrings AB Kommunstyrelsen protokollsutdrag Tjänsteskrivelse - Erbjudande om förvärv av Sundsvalls kommuns aktieinnehav i Kommungaranti Skandinavien Försäkrings AB Erbjudande om förvärv av Sundsvalls kommuns aktieinnehav i Kommungaranti Bolagsordning och Ägardirektiv Roland Nilsson Sundsvall vill avsluta sitt engagemang. Men varför? Är det på grund av ekonomiska eller etiska skäl? Beslut: Avslag i enighet med kommunstyrelsens förslag 3 (9)

4 5. Priser vid försäljning av tomträtter för bostadsändamål Kommunstyrelsen protokollsutdrag Tjänsteskrivelse - Priser vid försäljning av tomträtter för bostadsändamål under år 2016 och tills vidare Bilaga A - Markvärden vid omreglering av tomträttsavgäld för år 2016 Bilaga - Markvärden vid omreglering av tomträttsavgäld för år 2017 Bilaga A - Förslag till nya friköpspriser under 2016 Presentation KS Det är viktigt med en bred dialog, och att man pratar med till exempel Villaägarnas Riksförbund. Roland Nilsson Människor skulle behöva få lite längre tid på sig att ta ställning till en sådan här sak. Ska vi friköpa tomten eller inte? Beslut: Bifall i enighet med kommunstyrelsens förslag 6. Sammanträdesdagar 2016 Kommunfullmäktiges sammanträdesdagar 2016 Beslut: Bifall i enighet med presidieberedningens förslag 7. Val av nämndemän till Gävle tingsrätt samt avsägelser och fyllnadsval Måns Montell Jag vill bara informera fullmäktige om att Jenny Sundberg, som är nominerad från Moderaterna, är opolitisk och inte medlem i Moderaterna och jag vet inte heller om hon sympatiserar med oss. Hennes partisympatier ligger således inte till grund för detta utan vi bedömer henne som person. Beslut: Bifall i enighet med valberedningens förslag 8. Motion (KD) Inrätta ett Föreningarnas Hus i Gävle kommun Lili André och Lennart Ahlenius Beslut: Anses vara besvarad i enlighet med kommunstyrelsens förslag 4 (9)

5 9. Motion (M) Bättre förebyggande åtgärder mot psykisk ohälsa bland skolelever William Elofsson Inger KällgrenSawela I den här motionen finns det en mängd viktiga frågor. Jag vill bara yrka bifall till kommunstyrelsens förslag. Beslut: Bifall i enlighet med kommunstyrelsens förslag 10. Motion (M) Utred Omvårdnad Gävles personliga assistans Anders Jansson Anders Jansson Det finns juridiska förutsättningar för detta. Det handlar om valfrihet och om att medborgarens valmöjligheter inte ska minska. Jag tycker att det här är en så pass viktig fråga att det här behöver utredas ordentligt. Beslut: Anses vara besvarad i enlighet med kommunstyrelsens förslag 11. Motion (FP) Mutor, bestickning och jäv Helene Åkerlind Beslut: Bifall i enlighet med kommunstyrelsens förslag 12. Motion (M) Ta del av den frivilliga försöksverksamheten med betyg från årskurs fyra Varje barn som lämnar skolan med underkända betyg är ett misslyckande. Betyg är ett viktigt instrument för att mäta kunskap. På så vis synliggörs även brister. Om en skola är intresserad av detta, då får de också möjligheten att införa detta. Detta betyder inte att de ska tvingas till att införa betyg från årskurs fyra, utan det betyder snarare att de får göra det om de vill. Beslut: Avslag i enlighet med kommunstyrelsens förslag 5 (9)

6 13. Motion (S) Gävle växer! Lars-Göran Ståhl Jag tycker också att det här är en riktigt bra motion. Beslut: Anses vara besvarad i enlighet med kommunstyrelsens förslag 14. Motion (M) Öppna upp Nygatan för trafik för ett levande och tillgängligt centrum Det vi borde diskutera är hur vi utvecklar stadskärnan, och hur vi således skapar ett attraktivt centrum. Jag hatar inte bilar till skillnad från Miljöpartiet. Jag vill minska utsläpp. Men den här motionen handlar om något helt annat. Vi ska arbeta för att det ska finnas små och levande butiker i Gävle Centrum. Beslut: Avslag i enlighet med kommunstyrelsens förslag 15. Medborgarförslag Evenemang med att bränna Gävlebocken efter jul 16. Medborgarförslag Citycamping längs E16 i området vid Valbo köpcentrum 17. Medborgarförslag Skapa ATV-leder för fyrhjulingar 18. Medborgarförslag Säkerställ att mejeriprodukter som upphandlas i kommunen överensstämmer med den svenska djurskyddslagstiftningen 6 (9)

7 19. Medborgarförslag Gävle kommun bör bilda en intressegrupp för att skydda Gavleåns vatten 20. Medborgarförslag Gävle kommun bör ta fram en kvalitetsguide 21. Medborgarförslag Möjliggöra för FMCK så att de kan upprätta ett träningsspår för godkänd och laglig enduroåkning 22. Medborgarförslag Djurvänliga alternativ vid servering i offentlig miljö 23. Enkla frågor 24. Interpellation (M) Bästa miljökommun Linus Gunnarsson 25. Interpellation (M) Den framtida regionindelningen Måns Montell 26. Interpellation (M) Farthinder Linus Gunnarsson 27. Interpellation (FP) Heltid förskola för barn till föräldralediga Helene Åkerlind 28. Interpellation (FP) Fritidshemsverksamhet Helene Åkerlind 7 (9)

8 29. Interpellation (KD) Hur mycket kostar skolskjutsen? Lili André 30. Interpellation (KD) Socialtjänstens samarbetsavtal med ideella organisationer Lili André 31. Interpellation (KD) Vad görs för att förhindra avhopp från gymnasieskolan? Lili André 32. Interpellation (C) Fältassistenter i våra stadsdelar Ann-Helen Persson 33. Interpellation (M) Hur säkerställer vi att varje elev i Gävle kommuns kommunala skolor får tillräcklig skollunch? 34. Interpellation (M) Trafiksituationen vid de kommunala skolorna i Gävle kommun 35. Nya motioner Motion (SD) Inför samverkansinlärning vid Högskolan - Gymnasieskolorna Motion (SD) Krav på gott djurskydd och ansvarsfull antibiotikaanvändning Motion (M) Avskaffa Arbetsmarknadsenhetens monopol på praktikplatser i kommunal verksamhet Motion (FP) Tillsätt en fullmäktigeberedning för kommunens integrationsarbete Motion (FP) Inrätta ett interreligiöst/interkulturellt råd Resultat: Remitteras till kommunstyrelsen för beredning 8 (9)

9 36. Nya interpellationer 37. Nya medborgarförslag Medborgarförslag Bygg om Strömvallen till ett så kallat trygghetsboende Medborgarförslag Måla in linjerna som gäller för Roller Derby i Borgarskolans och i Vallbacks gymnastiksal Medborgarförslag Återställ övergångsstället utanför Willys i Hemsta (Södra Kungsvägen 14) Medborgarförslag Nya Strömvallen Gävle Garden (Strömvallenområdet) Medborgarförslag Sätt upp belysningsstolpar och jämna till underlaget på Päls-Erics stig Medborgarförslag Gör en aktivitetsplats för parkour eller multisportplan i Bomhus Medborgarförslag Gör om gatorna kring Rådhuset och Rådhusesplanaden Resultat: Remitteras till kommunstyrelsen (för att sedan återkomma till kommunfullmäktige) och diverse nämnder för beredning/beslut 9 (9)

Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv. 1. Anmälningsärenden/Delegationsärenden 2015

Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv. 1. Anmälningsärenden/Delegationsärenden 2015 Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-12-14 Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09:00 17.00 1. Anmälningsärenden/Delegationsärenden

Läs mer

3. Ny taxekonstruktion för brukningstaxa - Gävle Vatten AB

3. Ny taxekonstruktion för brukningstaxa - Gävle Vatten AB Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-02-23 Plats: Statshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09:00 17.00 1. Anmälningsärenden/Delegationsärenden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (44) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, kl. 09.00-17.00 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Eva Älander (S) Inger KällgrenSawela (M) Ellinor Hedblom (S) Anslag/Bevis

Läs mer

K o m m u n s t yr e l s e n

K o m m u n s t yr e l s e n K o m m u n s t yr e l s e n Sammanträdesdatum 2015-10-13 Sid 1 (25) Plats KS-salen, stadshuset, Gävle Tid Kl. 08.30-16.00 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret 2015-10-20

Läs mer

1. Kommunledningsmål och ekonomiska ramar 2016-2019

1. Kommunledningsmål och ekonomiska ramar 2016-2019 Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-06-22 Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09:00 17.00 1. Kommunledningsmål och ekonomiska

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Sida 1 av 6. Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Sida 1 av 6. Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00 Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2018-11-26 Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00 Ordförande Eva Älander (S) Förhinder anmäls till respektive gruppledare Sida 1 av 6 1. Upprop, val av

Läs mer

2. Årsredovisning år 2014 för kommunen och de kommunala bolagen

2. Årsredovisning år 2014 för kommunen och de kommunala bolagen Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-05-25 Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09:00 17.00 1. Anmälningsärenden/Delegationsärenden

Läs mer

Anmälan om beslutade medborgarförslag 150928 Rapport om ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen år 2015

Anmälan om beslutade medborgarförslag 150928 Rapport om ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen år 2015 Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-09-28 Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 09:00 14.00 1. Anmälningsärenden/Delegationsärenden

Läs mer

Citat under kommunfullmäktige från våra förtroendevalda moderater

Citat under kommunfullmäktige från våra förtroendevalda moderater Ett kommunfullmäktigeprotokoll från ett moderatperspektiv Kommunfullmäktige, Gävle kommun Sammanträdesdatum: 2015-07-08 Plats: Stadshuset, Spegelsalen Tid: Kl. 14:00 19.00 1. Utökat kommunalt engagemang

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (20) Sammanträdesprotokoll Plats och tid KS-salen, Stadshuset Gävle, kl. 08.30-11.55 Paragraf 146 161 Paragraf 156 justerades omedelbart Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: Kommunledningskontoret

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00. Ordförande Patrik Stenvard (M)

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00. Ordförande Patrik Stenvard (M) Sid 1(12) Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2017-12-11 Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00 Ordförande Patrik Stenvard (M) Förhinder anmäls till Sid 2(12) 1. Upprop, val av justerare/justeringstid

Läs mer

K o m m u n s t yr e l s e n

K o m m u n s t yr e l s e n K o m m u n s t yr e l s e n Sammanträdesdatum 2015-06-29 Sid 1 (6) Plats KS-salen, stadshuset, Gävle Tid Kl. 09.00-10.00 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret den 29

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Sida 1 av 8. Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Sida 1 av 8. Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00 Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2019-03-25 Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00 Ordförande Eva Älander (S) Förhinder anmäls till respektive gruppledare Sida 1 av 8 1. Upprop, val av

Läs mer

Ärende: Kommunplan med årsbudget 2015 och utblick

Ärende: Kommunplan med årsbudget 2015 och utblick YRKANDE 1 Möjligheten att få välja förskola/skola och hemtjänstutövare är en rättighet som ger gävleborna makten att själva avgöra vilken förskola/skola eller hemtjänstutövare som fungera bäst för dem.

Läs mer

K o m m u n s t yr e l s e n

K o m m u n s t yr e l s e n K o m m u n s t yr e l s e n Sammanträdesdatum 2015-10-27 Sid 1 (17) Plats Tid Kl. 09.00 KS-salen, stadshuset, Gävle Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret 2015-11-03 Paragrafer

Läs mer

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-20 PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, 19.00 Obs! Ändrad plats FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokollsjusterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (36) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, Kl. 09.00-17.00 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Eva Älander (S) Richard Carlsson (SD) Åsa Wiklund Lång (S) Anslag/Bevis Protokollet

Läs mer

3: Årsredovisning år 2017 för kommunen och de kommunala bolagen Delges:

3: Årsredovisning år 2017 för kommunen och de kommunala bolagen Delges: Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-05-28 3: Årsredovisning år 2017 för kommunen och de kommunala bolagen Delges: Samtliga nämner och bolag, KLK Ekonomi, Revision Dnr 17KS497 Beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (18) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshusets Spegelsal, kl.11.00-16.30 Paragraf 1-11 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Sekreterare Markus Svensson Ordförande Birgittha Bjerkén

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2014-05-26. Plats och tid Stadshusets Spegelsal, 2014-05-26 kl.09:00. Ordförande Daniel Olsson (S)

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2014-05-26. Plats och tid Stadshusets Spegelsal, 2014-05-26 kl.09:00. Ordförande Daniel Olsson (S) Kallelse Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2014-05-26 Plats och tid Stadshusets Spegelsal, 2014-05-26 kl.09:00 Ordförande Daniel Olsson (S) Gävle kommun Växel 026-17 80 00 gavle.kommun@gavle.se

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (28) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, kl. 14.00-18.20 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Eva Älander (S) Helene Åkerlind (FP) Sanna Backeskog (S) Anslag/Bevis Protokollet

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 29

Kommunstyrelsen. Ärende 29 Kommunstyrelsen Ärende 29 Turism, information och administration Anna Bryntesson, 0571-28106 anna.bryntesson@eda.se TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-11-27 1(2) Revidering av instruktion för kommunfullmäktiges

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sid 1 (31) Kommunstyrelsen Plats och tid KS-salen, kl. 10:00-13.25 Paragraf 186-211 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid: Kommunledningskontoret 2016-09-26... Sekreterare

Läs mer

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s)

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s) Protokoll Kommunfullmäktige 26 april 2004 Kf 43 Dnr KS03/704 611 Motion om förbud mot klädedräkterna niqab och burqa, Linda Hedqvist (sd) Linda Hedqvist föreslår i en motion att det i kommunens skolor

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (52) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, kl. 09.00-14.20 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Eva Älander (S) Lili André (KD) Åsa Wiklund Lång (S) Anslag/Bevis Protokollet

Läs mer

Kommunstyrelsen. Protokoll Ks 1288/2014. Datum: 2014-12-09 Klockan: 9:00-9:40 Plats: Dialogen, Rådhuset

Kommunstyrelsen. Protokoll Ks 1288/2014. Datum: 2014-12-09 Klockan: 9:00-9:40 Plats: Dialogen, Rådhuset Protokoll Ks 1288/2014 Kommunstyrelsen Datum: 2014-12-09 Klockan: 9:00-9:40 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Lena Baastad (S), ordförande Lennart Bondeson (KD) Anders Åhrlin (M) Björn Sundin

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Sammanträdet inleds med information gällande hot & våld.

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Sammanträdet inleds med information gällande hot & våld. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2018-02-19 Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00-17:00 Ordförande Patrik Stenvard (M) Förhinder anmäls till Respektive gruppledare Sammanträdet inleds med

Läs mer

Motion från Miljöpartiet (MP) om bättre villkor för småbarnsföräldrar att engagera sig politiskt

Motion från Miljöpartiet (MP) om bättre villkor för småbarnsföräldrar att engagera sig politiskt UTDRAG 1 (4) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Kommunstyrelsens personaldelegation 33 Motion från Miljöpartiet (MP) om bättre villkor för småbarnsföräldrar att engagera sig politiskt Dnr KS 2013/0543 Handlingar

Läs mer

Kontaktpolitiker i omvårdnadsnämnden, 2011 2014

Kontaktpolitiker i omvårdnadsnämnden, 2011 2014 Kontaktpolitiker i omvårdnadsnämnden, 2011 2014 Lena Lundgren, ordförande anhöriga till personer med demenssjukdom Sysselsättning: Specialpedagog Anita Walther, vice ordförande Parti: Vänsterpartiet Sysselsättning:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (42) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Spegelsalen, kl. 09.00-19.05 Sekreterare Markus Svensson Ordförande Eva Älander (S) Birgittha Bjerkén (M) Helene Börjesson (MP) Anslag/Bevis Protokollet

Läs mer

Budget 2018 och plan

Budget 2018 och plan 8(40) Ks 70 Ks2017/0161 041 Budget 2018 och plan 2019-2022 Förslag till beslut beslutar att i kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till budget lägga till 1.2 miljoner till ökad bemanning inom äldreomsorgen

Läs mer

Yttrande över motion om ekologisk mat inom Luleå kommun

Yttrande över motion om ekologisk mat inom Luleå kommun Allmänna utskottet 2012 06 07 50 10 Socialnämnden 2012 06 20 104 13 Dnr 2011/571 008 Yttrande över motion om ekologisk mat inom Luleå kommun Bilaga: Tjänsteutlåtande Ärendebeskrivning Bertil Bartholdsson,

Läs mer

Olle Ytterberg, S, yrkar bifall till arbetsutskottets förslag till beslut.

Olle Ytterberg, S, yrkar bifall till arbetsutskottets förslag till beslut. er Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2011-01-10 Blad 13 Ks 10 Au 174 Dnr 294/2010-101 Svar på motionen vårdnadsbidraget - en fråga om rättvisa Till kommunfullmäktiges sammanträde den 25 november 2010,

Läs mer

Dan Nilsson (S), ordf. Malin Wimmerström (S) Marcus Fridlund, (S), tjg. ers. Conny Tyrberg (C)

Dan Nilsson (S), ordf. Malin Wimmerström (S) Marcus Fridlund, (S), tjg. ers. Conny Tyrberg (C) 2019-07-08 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 8 juli 2019 kl. 10.00 10.30 Beslutande Dan Nilsson (S), ordf. Malin Wimmerström (S) Marcus Fridlund, (S), tjg. ers. Conny Tyrberg

Läs mer

Otto Natt och Dag (M) och Isabelle Asadian Falahieh (S)

Otto Natt och Dag (M) och Isabelle Asadian Falahieh (S) 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 21:10 41-51 Beslutande Vid uppropet antecknas närvaro för 44 ledamöter och 7 tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer Närvarande Närvarande ersättare,

Läs mer

166 Svar på motion om att sälja Parken Zoo (KSKF/2015:69)

166 Svar på motion om att sälja Parken Zoo (KSKF/2015:69) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2015-08-11 Sida 1(2) 166 Svar på motion om att sälja Parken Zoo (KSKF/2015:69) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen anses besvarad Reservation

Läs mer

Komplettering till kallelse till kommunfullmäktiges sammanträde den 10 december 2018

Komplettering till kallelse till kommunfullmäktiges sammanträde den 10 december 2018 SAMMANTRÄDESHANDLINGAR Datum 2018-12-07 Kommunstyrelsens förvaltning Kansliet Vår handläggare Kanslichef Josephine Härdin Komplettering till kallelse till kommunfullmäktiges sammanträde den 10 december

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2018-06-12 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 16:00 21:45 Ajournering kl, 17:30-18:00 samt kl. 21:15-21:25 64-69 Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie

Läs mer

Arbetsutskottets beslut , 17, tjänsteskrivelse och beslut från kommunfullmäktige har varit utsända.

Arbetsutskottets beslut , 17, tjänsteskrivelse och beslut från kommunfullmäktige har varit utsända. Kommunstyrelsen PROTOKOLL OJUSTERAT BESLUT 2015-02-23 35 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget. Ärende Martin Gunnarsson föredrar ärendet muntligt. Arbetsutskottets

Läs mer

Du anmäler ditt deltagande till dialogmöte den 16 april på denna länk. Anmäl dig senast 20120409.

Du anmäler ditt deltagande till dialogmöte den 16 april på denna länk. Anmäl dig senast 20120409. Information i mail Medborgarbudget I Europa och i Sverige har det de senaste åren utvecklats en metod som kallas medborgarbudget. Nu vill Piteå kommun göra ett försök där ni som Piteåpanel får delge era

Läs mer

7: Motion Sverigedemokraterna (SD) - Utred effekterna av extratjänster inom kommunal verksamhet Delges:

7: Motion Sverigedemokraterna (SD) - Utred effekterna av extratjänster inom kommunal verksamhet Delges: Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-11-26 7: Motion Sverigedemokraterna (SD) - Utred effekterna av extratjänster inom kommunal verksamhet Delges: Näringsliv & arbetsmarknad Gävle, Kommunledningskontorets

Läs mer

Fastställande av skattesats för 2019 KSN

Fastställande av skattesats för 2019 KSN 5 (33) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2018-10-24 164 Fastställande av skattesats för 2019 KSN-2017-3559 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa

Läs mer

7: Motion Sverigedemokraterna (SD) - Utred effekterna av extratjänster inom kommunal verksamhet Delges:

7: Motion Sverigedemokraterna (SD) - Utred effekterna av extratjänster inom kommunal verksamhet Delges: Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-11-26 7: Motion Sverigedemokraterna (SD) - Utred effekterna av extratjänster inom kommunal verksamhet Delges: Näringsliv & arbetsmarknad Gävle, Kommunledningskontorets

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L Sid 1 (10) S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum 2009-02-04 Plats Symfonin, Kantorn, Ruddammsgatan 27 Tid Kl. 14.00 17.00 Närvarande Se sidan 2

Läs mer

Uppdrag till barn- och utbildningsnämnden att utvärdera verksamheten vid Familjecentralens öppna förskola. KS 2013-74.

Uppdrag till barn- och utbildningsnämnden att utvärdera verksamheten vid Familjecentralens öppna förskola. KS 2013-74. Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-12-09 370 Uppdrag till barn- och utbildningsnämnden att utvärdera verksamheten vid Familjecentralens öppna

Läs mer

Ärendet Föreligger förvaltningens tjänstutlåtande, dnr /

Ärendet Föreligger förvaltningens tjänstutlåtande, dnr / Sida 70 (95) 21 Vision 2040, Ett Stockholm för alla - Svar på remiss, dnr 119-1401/2015 Beslut 1. stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens remissvar. 2. Omedelbar justering. Ärendet Föreligger förvaltningens

Läs mer

191 Svar på motion om att värdering av fastigheter ska ske av en oberoende värderingsman (KSKF/2015:68)

191 Svar på motion om att värdering av fastigheter ska ske av en oberoende värderingsman (KSKF/2015:68) Kommunstyrelsen 2015-09-08 1(4) 191 Svar på motion om att värdering av fastigheter ska ske av en oberoende värderingsman (KSKF/2015:68) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservation

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n f u l l m ä k t i g e Sid 1 (19) Sammanträdesdatum 2011-10-31 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 14.00-17.30 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens

Läs mer

Plats och tid: Rum 429 Stadshuset Ängelholm, 2014-08-21, kl. 09:00 11.20

Plats och tid: Rum 429 Stadshuset Ängelholm, 2014-08-21, kl. 09:00 11.20 Plats och tid: Rum 429 Stadshuset Ängelholm, 2014-08-21, kl. 09:00 11.20 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Wiveca Britzén (M) BrittMarie Hansson

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2011-10-18 Kommunfullmäktige Plats och tid Kumla Folkets Hus, Teatern, 2011-10-18, klockan 18:30-18:40 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Elisabeth Berglund (V) Lennart Eriksson (S) Denis Nilsson (V) Katarina

Läs mer

Sammanträdesdatum. Åke Johdet, S, Leif Gramner, KD. Åsa Allan, kommunchef Agneta Suikki, ekonomichef.... Paragrafer Inga-Lill Ängsund

Sammanträdesdatum. Åke Johdet, S, Leif Gramner, KD. Åsa Allan, kommunchef Agneta Suikki, ekonomichef.... Paragrafer Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOL 1(12) Plats och tid Pajala Folkets Hus, 2015-11-23, kl 1000 12:55 ande Harry Rantakyrö, S Britta Tervaniemi, V Britt-Inger Fagervall, S Maria Alldén, V Jan Larsson, S

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sid 1 (20) Sammanträdesdatum 2013-09-30 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 09.00-12.00 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag per 31 mars 2019

Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag per 31 mars 2019 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2019-04-15 7 (40) Ks 82 Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag per 31 mars 2019 Dnr 2019/143-109 Enligt kommunallagen 5 kap 35 ska en motion eller

Läs mer

Motion av Jonas Segersam och Martin Wisell (båda KD) om skolskjuts i Uppsala kommun KSN

Motion av Jonas Segersam och Martin Wisell (båda KD) om skolskjuts i Uppsala kommun KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-03-26 83 Motion av Jonas Segersam och Martin Wisell (båda KD) om skolskjuts i Uppsala kommun KSN-2017-1768 Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Bibehållen skattenivå för att värna Stockholms tillväxt och skattebetalarnas pengar Motion (2014:16) av Anna König Jerlmyr (M)

Bibehållen skattenivå för att värna Stockholms tillväxt och skattebetalarnas pengar Motion (2014:16) av Anna König Jerlmyr (M) Utlåtande 2015: RI (Dnr 309-1479/2014) Bibehållen skattenivå för att värna Stockholms tillväxt och skattebetalarnas pengar Motion (2014:16) av Anna König Jerlmyr (M) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Stort stöd för rätten att välja skola

Stort stöd för rätten att välja skola Stort stöd för rätten att välja skola Anser du att det är rätt eller fel att man kan välja vilken grund- eller gymnasieskola barnen ska gå i? Samtliga 8 Man 8 Kvinna 8- år - år 8 - år 8 - år 8 - tkr/år

Läs mer

69 Svar på motion Bättre koll på bilköerna (KSKF/2018:326)

69 Svar på motion Bättre koll på bilköerna (KSKF/2018:326) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-03-26 Sida 1(2) 69 Svar på motion Bättre koll på bilköerna (KSKF/2018:326) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservationer Stefan

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄKTIGE

Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Rådhuset, 18:00-19:40 Beslutande Enligt bilaga Utses att justera Alexandra Gard (S), Börje Strömberg (SD) Justeringens plats och tid Kommunkansliet, 2011-12-07 Paragrafer 214-230 Underskrifter

Läs mer

Ersättning inom lagen om valfrihet (LOV) för vård- och omsorgsboende samt hemtjänst och hemsjukvård 2019 KSN

Ersättning inom lagen om valfrihet (LOV) för vård- och omsorgsboende samt hemtjänst och hemsjukvård 2019 KSN KF 11 10-11 dec 2018 5 (34) upp, 919 KOMMUNSTYRELSEN SA_MMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2018-11-21 193 Ersättning inom lagen om valfrihet (LOV) för vård- och omsorgsboende samt hemtjänst och hemsjukvård

Läs mer

342 Svar på motion Extern utredning om skolans resultat (KSKF/2017:268)

342 Svar på motion Extern utredning om skolans resultat (KSKF/2017:268) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-28 Sida 1(2) 342 Svar på motion Extern utredning om skolans resultat (KSKF/2017:268) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservation

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (10) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Symfonin, Kantorn, Ruddammsgatan 27, kl 14:00-16:15 Mötet ajourneras kl 16.05-16.10 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Utbildning & Arbete Gävle,

Läs mer

Kungörelse 2011-02-21. Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen)

Kungörelse 2011-02-21. Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) 1(21) 2011-02-21 Kommunförvaltningen Kommunsekreterare Ingegerd Svensson Tfn 040-42 5151 Sammanträdesdatum Plats Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) Tid 19:00 Ärendelista 1. Upprop 2. Val

Läs mer

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde måndag den 14 december 2015, klockan 09:00

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde måndag den 14 december 2015, klockan 09:00 Kommunfullmäktige Kallelse/föredragningslista 1 (8) Kommunfullmäktige kallas till sammanträde måndag den 14 december 2015, klockan 09:00 Plats: Stadshusets ljusgård, Östra Madenvägen 4, Hallonbergen Förhinder

Läs mer

Motion om att avskaffa LOV inom hemtjänsten, yttrande

Motion om att avskaffa LOV inom hemtjänsten, yttrande KF 13:1 KF 13:2 PROTOKOLLSUTDRAG KF 13:3 Socialnämnden SN 128 Sammanträdesdatum 2014-10-28 1/2 Dnr SN/2014:272 034 Motion om att avskaffa LOV inom hemtjänsten, yttrande Beslut Socialnämnden föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

190 Svar på motion - Kameraövervakning i brottsutsatta bostadsområden (KSKF/2016:119)

190 Svar på motion - Kameraövervakning i brottsutsatta bostadsområden (KSKF/2016:119) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-10-11 Sida 1(3) 190 Svar på motion - Kameraövervakning i brottsutsatta bostadsområden (KSKF/2016:119) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen

Läs mer

Svar på motion om att införa övervakningskameror vid utsatta parkeringsplatser

Svar på motion om att införa övervakningskameror vid utsatta parkeringsplatser Kommunstyrelsen 2018-03-01 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2017:517 Birgitta Berg 016-710 18 33 1 (2) Kommunstyrelsen Svar på motion om att införa övervakningskameror vid utsatta parkeringsplatser

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 Plats och tid 71-78 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Marlene Segersson (S) Daniel

Läs mer

---- Ann-Sofie Hermansson Jonas Andrén

---- Ann-Sofie Hermansson Jonas Andrén Handling 2016 nr 81 Strategisk näringslivsdialog Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets förslag i tjänsteutlåtande den 10 mars 2016

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.30 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2002-04-03

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2002-04-03 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.15 16.05 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson (S) Bengt-Christer Nilsson (S) Johnny Adolfsson (S) Sune Johansson (M) Anders

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-08-11 185 Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

Läs mer

Elevhälsa Motion (2016:2) av Erik Slottner (KD)

Elevhälsa Motion (2016:2) av Erik Slottner (KD) Utlåtande 2017:162 RIV (Dnr 106-13/2016) Elevhälsa Motion (2016:2) av Erik Slottner (KD) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion (2016:2) av Erik Slottner (KD) om elevhälsa

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-09-17, kl. 13.00 15.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Gertrud Ekman (S), 32

Läs mer

Motion om att utreda möjlighet att förhindra tiggeri på kommunal mark. (AU 14) KS

Motion om att utreda möjlighet att förhindra tiggeri på kommunal mark. (AU 14) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-02-02 61 Motion om att utreda möjlighet att förhindra tiggeri på kommunal mark. (AU 14) KS 2015-199 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag

Läs mer

Foto: Åsa Grip SUNDSVALL KAN BÄTTRE!

Foto: Åsa Grip SUNDSVALL KAN BÄTTRE! Foto: Åsa Grip SUNDSVALL KAN BÄTTRE! Allians för Sundsvall Sundsvall är en kommun med fantastiska möjligheter och en stor mängd outnyttjad kraft. Vi har barn och unga som kan bli framtidens ledare om de

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-02-18 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Andreas Boström (S) Boris Norrlén (M) Leif Nilsson (S) Kerstin Junker (S) 1-2 Göran

Läs mer

, KOMMUNSTYRFI Sf r:(,f!valtningen Kommunfullmäktige Åstorps kommun

, KOMMUNSTYRFI Sf r:(,f!valtningen Kommunfullmäktige Åstorps kommun ÄRENDE 7 Avsägelse,----- -- - -. - -- ----- ÅSTOHPS h:.ummun KOMMUNSTYRFI Sf r:(,f!valtningen 2019-09- 2 5 --.--- D12,?r /JO/ Diarieplan. ÅSTORPS KOMMUN Medborgarl

Läs mer

144 Svar på motion - Inför trygghetsväktare (KSKF/2016:448)

144 Svar på motion - Inför trygghetsväktare (KSKF/2016:448) Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-05-30 Sida 1(4) 144 Svar på motion - Inför trygghetsväktare (KSKF/2016:448) Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Motionen avslås. 2. får till uppdrag att under

Läs mer

Valärenden. Nominering: Ingen nominering har inkommit Kommunfullmäktige

Valärenden. Nominering: Ingen nominering har inkommit Kommunfullmäktige TJÄNSTESKRIVELSE 1(1) 2019-01-17 Kommunsekreterare Louise Davidsson Kommunledningskontoret 0451-26 83 57 louise.davidsson@hassleholm.se Valärenden KLK 2019/34-1 Avsägelse av uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (28) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Spegelsalen, Stadshuset Spegelsalen, Stadshuset, kl. 9:00-17:0009:00-16:30 Paragraf 1-23 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid Sekreterare Markus

Läs mer

Social investeringsfond

Social investeringsfond TJÄNSTEUTLÅTANDE KS/2014:531-708 2018-01-11 1/3 Handläggare Per Malmquist Kommunstyrelsen Social investeringsfond Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att 1. inte införa sociala investeringsfonder

Läs mer

242 Förändring av personalförmånen friskvård (KSKF/2016:439)

242 Förändring av personalförmånen friskvård (KSKF/2016:439) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-11-29 Sida 1(3) 242 Förändring av personalförmånen friskvård (KSKF/2016:439) Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Från och med den 1 januari

Läs mer

246 Svar på motion Reformera förstelärarsystemet (KSKF/2018:80)

246 Svar på motion Reformera förstelärarsystemet (KSKF/2018:80) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-11-06 Sida 1(3) 246 Svar på motion Reformera förstelärarsystemet (KSKF/2018:80) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservation

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde K AL L E L S E / Kommunstyrelsen kallas till sammanträde 2012-11-06 Sid 1 () Plats KS-salen, stadshuset Tid Tisdag den 13 nov kl 13.00- Förhinder anmäls till kommunledningskontorets diarium, tfn 026-17

Läs mer

Svar på medborgarförslag om att vårdnadsbidraget införs i Arboga kommun

Svar på medborgarförslag om att vårdnadsbidraget införs i Arboga kommun ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2011-01-10 Blad 12 Ks 9 Au 173 Dnr 261/2010-101 Svar på medborgarförslag om att vårdnadsbidraget införs i Arboga kommun Till kommunfullmäktiges

Läs mer

Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD)

Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD) 2013-02-26 KS-2012/945.903 1 (4) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen svar på motion väckt av Arnold Boström

Läs mer

Kommunstyrelsen kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder onsdagen den 1 november 2017, kl i Gemaket

Kommunstyrelsen kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder onsdagen den 1 november 2017, kl i Gemaket KALLELSE 1 (9) kallar till sammanträde Tid: onsdagen den 8 november 2017, kl. 14.00 Plats: Gemaket Ordförande: Camilla Janson (S) Sekreterare: Jennifer Lendeng Ledamot och ersättare som inte kan närvara

Läs mer

Socialnämndens beslut. 3. Paragrafen justeras omedelbart.

Socialnämndens beslut. 3. Paragrafen justeras omedelbart. Sida 10 (37) 5 Framtidens valfrihetssystem inom socialtjänsten Svar på remiss från kommunstyrelsen av betänkande av utredningen om framtida valfrihetssystem inom socialtjänsten, SOU 2014:2 Dnr 1.6-61/2014

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

30 FÖREDRAGNINGSLISTA

30 FÖREDRAGNINGSLISTA 30 FÖREDRAGNINGSLISTA Datum 2015-05-19 10 (15) KOMMUNFULLMÄKTIGE Dnr KSF 2013/339 6 Svar på motion från Kristdemokraterna avseende integration av ensamkommande flyktingbarn. Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats Kumla Folkets Hus, Teatern Tid Måndagen den 22 maj 2006 kl 18.30 19.30 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagare Se bilaga 1 Utses att justera protokollet Sten Persson

Läs mer

Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD)

Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SIDA 18 (42) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 25 mars 2013 12 Paragraf Diarienummer KS-2012/945.903 Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen - svar på motion

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 2011-04-05 Ärendelista Sid nr Justering...2 29 Antagande av förslag till fördjupad översiktsplan för Birstaområdet...3 30 Överenskommelse om samarbete mellan

Läs mer

Svar på motion om dialogmöten innan beslut fattas om asylboenden eller HVB-hem för ensamkommande

Svar på motion om dialogmöten innan beslut fattas om asylboenden eller HVB-hem för ensamkommande Kommunstyrelsen 2017-03-13 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2016:433 Vedad Begovic 016-710 87 58 1 (2) Kommunstyrelsen Svar på motion om dialogmöten innan beslut fattas om asylboenden

Läs mer

163 Svar på motion om att införa ett mobilt Sportotek (KSKF/2015:604)

163 Svar på motion om att införa ett mobilt Sportotek (KSKF/2015:604) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-09-06 Sida 1(3) 163 Svar på motion om att införa ett mobilt Sportotek (KSKF/2015:604) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservation

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sadelmakaren, ANC, kl. 09.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund,

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n f u l l m ä k t i g e S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n f u l l m ä k t i g e Sid 1 (33) Sammanträdesdatum 2012-04-23 Plats Stadshuset, Spegelsalen Tid Sammanträde kl. 14.00-17.30 Närvarande Se sidan 2-3 Justeringens

Läs mer