Anette Scheibe Lorentzi

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anette Scheibe Lorentzi"

Transkript

1 Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) Handläggare Nikara Movafaghi Telefon Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plangranskning och ställningstagande inför en ny granskning av förslag till detaljplan för Hjorthagen 1:3, idrottshall i stadsdelen Hjorthagen Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen av granskningen och uppdrar åt kontoret att ställa ut planförslaget för en ny granskning. Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box Stockholm Telefon stadsbyggnadskontoret@stockholm.se stockholm.se Anette Scheibe Lorentzi Thomas Stoll Martin Schröder Sammanfattning Idrottshallen i Hjorthagen har varit en del av en större detaljplan för Gasverket västra som har pågått sedan 2011 och nyligen vunnit laga kraft (januari 2016). Efter granskningen och inför antagande av den större planen (maj 2015) utgick idrottshallen ur planområdet till följd av fastighetskontorets yttrande avseende höga kostnader och risker kopplade till hallens grundläggningsnivå. Detaljplanen delades därför i två planer och idrottshallen överfördes till en ny egen detaljplan (denna detaljplan). Översiktskarta över Hjorthagen med ungefärlig plangräns för detaljplanen för Gasverket västra markerad med orange linje. Rödmarkerad område utgör plangränsen för den nya detaljplanen för Hjorthagens idrottshall.

2 Sida 2 (9) Planförslaget för Hjorthagens idrottshall som en del av den ursprungliga detaljplanen för Gasverket västra, har varit på samråd under tiden och på granskning under perioden Därför startas planarbetet för idrottshallen från granskningsskedet och följs upp med en ny granskning. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra uppförande av en fullstor idrottshall intill Hjorthagens idrottsplats. Hallen ska placeras i ett upphöjt läge till skillnad från ett nedsänkt läge i det tidigare förslaget. Idrottshallen kommer enligt förslaget att byggas över befintliga grundvattennivåer d.v.s. i samma nivå som Gasverksvägen. Den upphöjda idrottshallen innebär att siktlinjerna från Hjorthagen till Gasverket försämras och möjligheten för en spontant idrottsyta på taket för skolelever som har en relativt liten friyta, tas bort, så som tanken var i det ursprungliga förslaget. Stadsbyggnadskontoret bedömer att det nya planförslaget trots vissa försämringar avseende siktlinjer och friytan alltjämt innebär positiva konsekvenser för området och Norra Djurgårdstaden i helhet. Placeringen av en fullstor idrottshall vid Hjorthagens IP stärker idrottsplatsen och ökar tryggheten längs det viktiga offentliga gångstråket längs idrottsplatsen samt bidrar till en möjlig ny mötesplats där de som bor i Hjorthagen idag och de som flyttar in i Området för den nya detaljplanen (rödmarkerad) som utgick ur detaljplanen för Gasverket västra.

3 Sida 3 (9) närområdet naturligt kan mötas. Denna placering stärker även Gasverkets funktion som den centrala mötesplatsen i stadsdelen samt samverkar med den planerade skolan. Stadsbyggnadskontoret föreslår att stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen av granskningen och uppdrar åt kontoret att ställa ut planförslaget för en ny granskning. Situationsplan över idrottshallen, förskola, skola m.m. Bakgrund Idrottshallen har varit en planeringsförutsättning i Norra Djurgårdsstaden sedan idrottsnämndens beslut i september 2002 om behovet av att två fullstora idrottshallar behövs inom Norra Djurgårdsstaden. Det har pågått ett detaljplanearbete för ett område som omfattar Gasverket västra samt Hjorthagens idrottsplats sedan år Planen syftade till att bevara samt utveckla del av de befintliga kulturhistoriskt värdefulla byggnaderna och yttre miljöerna inom Gasverket samt medge nya byggnader såsom skola, förskola och idrottshall. Planförslaget skickades ut för granskning under perioden

4 Sida 4 (9) Under granskningen kom bland annat synpunkter från fastighetskontoret och idrottsförvaltningen rörande idrottshallen och som ledde till förändringar i planen efter granskningen. Under granskningen konstaterade fastighetskontoret i sitt yttrande att kontoret inte som blivande ägare och förvaltare har möjlighet att ta på sig de risker som är förknippade med en nedgrävning av idrottshallen. Det handlade enligt fastighetskontoret om ett risktagande under en kommande förvaltningsperiod på många år utifrån de förutsättningar som kommit fram under pågående projektering, där det konstaterats att grundläggningen skulle innebära ett intrång i grundvattennivån och att denna typ av grundläggning var förenad med stora risker och kostnader. Fastighetskontoret önskade att den i planen angivna högsta byggnadshöjden för idrottshallen inte ska förutsätta att den ska vara nergrävd. Fastighetskontoret vill istället utföra en idrottshall i markläge anpassad till omgivande befintlig och blivande bebyggelse. Idrottsförvaltningen hänvisade i sitt yttrande till fastighetskontoret som såg betydande risker förenat med stora kostnader i att låta den föreslagna idrottshallen vara nedgrävd. Idrottsförvaltningen har inte planerat för ytterligare verksamhetslokaler utöver den fullstora hallen om 20x40 meter. I det fall hallen inte grävs ned skulle förvaltningen kunna se över möjligheten att inrymma ytterligare verksamhetslokaler i byggnaden för exempelvis dans, bågskytte eller fäktning. Tvärsektion genom idrottshallen i det tidigare förslaget (ovan) och nya förslaget (nedan) Efter granskningen våren 2015 undantogs byggrätten för idrottshallen i godkännande- och antagandebeslut för att inte Illustrationer över det tidigare förslaget:vänster: Vy från GasverksvägenHöger: Vy från Hjorthagens IP

5 Sida 5 (9) försena övriga delar av detaljplanen tidsmässigt. Detaljplanen för Gasverket västra vann laga kraft i januari En ny detaljplan startades därmed för idrottshallen vars syfte är att utreda möjligheterna/konsekvenserna för uppförande av en fullstor idrottshall i ett upphöjt läge för att undvika grundvattenproblematiken. Det nya planförslaget Volym och placering Enligt detaljplanen för Gasverket västra läggs Gasverksvägen om för att skapa en trafiksäker sträckning och för att skapa plats för nya funktioner, såsom en ny idrottshall och kompletterande förskolebyggnad. Idrottshallen har en rektangulär form och placeras mellan idrottsplatsen och den nya sträckningen för Gasverksvägen. Byggnaden innehåller en idrottshall samt tre plan som är sidoordnade i förhållande till själva hallen. Byggnaden kommer att rymma totalt ca 3160 m² BTA. Hallen kommer att byggas i samma nivå som Gasverksvägen. Detta innebär att byggnaden blir ca 6,5 meter högre än det tidigare förslaget. Angöring och parkering En angöringsgård anordnas mellan idrottshallen och förskolan. Gården fungerar som angöring och inlastning för båda verksamheterna. Här finns två parkeringsplatser för rörelsehindrade, ca 56 cykelparkeringar och sopsug. Angöringsgården ges tydliga möbleringszoner med rumsskapande element som träd, murar och planteringar vid cykelparkering och vistelseytor. Verksamheten Byggnadens funktioner är fördelade på själva hallen samt tre sidordnade våningsplan, som förbinds med hiss och två trappor. Bottenplanen som nås via en huvudentré direkt från Gasverksvägen i norr innehåller hall, trappor, hiss, kapprum, expedition och tekniska utrymmen. Entréer för gods och miljörum vetter mot angöringsgården. Miljörum och sopsug samnyttjas med förskolan bredvid. På plan 2 finns omklädningsrum för besökare och personal. Plan 3 som nås via en entré från idrottsplatsens nivå innehåller lokaler för fäktning. Här finns fäktningssal, kontor, mindre träningslokal, verkstad och förråd. Ett förråd för idrottsplatsens Illustration över den nya förslaget för idrottshallen, vy från Gasverksvägen.

6 Sida 6 (9) driftsutrustning nås utifrån med en garageport. Verksamheten har förbindelse med omklädningsrum på plan 2 via trappa och hiss. Motionsstråk Friytan mellan hall och bollplan (som inte ingår i planområdet) är tänkt att utformas som ett motionsstråk med sittplatser och grönska och möjlighet till spontan träning för motionärer. Energi och miljö Byggnaden ska uppfylla SGBC:s miljökrav; Miljöbyggnad klass Guld. Passivhusstandard ska eftersträvas. Hjorthagshallen ska tillsammans med den angränsande förskolan och skolan på andra sidan Gasverksvägen uppnå 0,6 i grönytefaktor. Gröna tak, träd och buskar, klätterväxter samt insektshotell och fågelholkar bidrar till att uppnå grönytefaktorn. Ett biotoptak med perenner och ört-gräs anläggs på idrottshallen för att åstadkomma en god spridningskorridor för insekter, för att uppnå grönytefaktorn och för fördröjning av dagvatten. Dagvatten som inte tas upp av växtbädden leds via stuprör till magasin längs gatan samt på angöringsgården. Fasad och material Idrottshallens yttreväggar bekläs utvändigt med mörkt tegel enligt gestaltningsprogramet som togs fram i samband med detaljplanen för Gasverket västra. Konsekvenser Placeringen av en fullstor idrottshall vid Hjorthagens IP stärker idrottsplatsen och ökar tryggheten längs det viktiga offentliga gångstråket längs idrottsplatsen samt bidrar till en möjlig ny mötesplats där de som bor i Hjorthagen idag och de som flyttar in i närområdet naturligt kan mötas. Denna placering stärker även Gasverkets funktion som den centrala mötesplatsen i stadsdelen samt samverkar med den planerade skolan. Behovsbedömning En fördjupad MKB har upprättats inom ramen för den tidigare detaljplanens planområde (Gasverket västra) för att belysa förslagets miljökonsekvenser. Utifrån den tidigare genomförda MKB samt underlag till behovsbedömningen som tagits fram av miljöförvaltningen gör stadsbyggnadskontoret den samlade bedömningen att detaljplanens genomförande inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan och att ingen ytterligare MKB behöver upprättas. Däremot ska frågor kring påverkan av förslaget på kulturmiljö, naturmiljö samt barn belysas inom ramen för detaljplanearbetet.

7 Sida 7 (9) Länsstyrelsen delar stadsbyggnadskontorets uppfattning att detaljplaneförslaget inte medför en betydande miljöpåverkan. Länsstyrelsen delar kontorets uppfattning kring vilka frågor som särskilt behöver studeras i det fortsatta planarbetet. Kulturmiljö Planområdet ligger inom riksintresse för kulturmiljövården Stockholms innerstad med Djurgården och är där utpekat som en värdekärna. En antikvarisk konsekvensanalys har tagits fram av Sweco med syfte att göra en konsekvensbedömning av den nya upphöjda idrottshallen, av den tidigare nedsänkta hallen som i detta fall även utgör ett jämförelsealternativ, en redovisning av eventuella åtgärdsförslag samt slutsatser. Enligt utredningen bedöms både den upphöjda och den nedsänkta hallen bidra till att områdets kulturhistoriska värde minskar, eftersom den industrihistoriska läsbarheten försämras. Emellertid bedöms varken den upphöjda eller den nedsänkta drottshallen innebära någon påtaglig skada på riksintresset för kulturmiljövård. Den upphöjda hallen försämrar kopplingen mellan Hjorthagen och Gasverket i en större utstäckningen men siktlinjerna bedöms bibehållas mellan och ovanför bebyggelsen. Den upphöjda hallens volym bedöms dock dominera den berörda delen av Gasverksvägen i större utsträckning än den nedsänkta hallen och därmed innebära en större negativ påverkan på den kulturhistoriska upplevelsen längs vägen. Idrottshallens mörkbruna tegel samt horisontella uttryck bedöms underordna sig de kulturhistoriska byggnaderna samt gasklockorna och därmed inte konkurrera med dem. Stadsbyggnadskontoret bedömer utifrån utredningen att en idrottshall i ett upphöjt läge enligt planförslaget kan utföras utan att påtaglig skada uppstår på riksintresset. Naturmiljö Med en ny sträckning av Gasverksvägen och byggnation av idrottshallen kommer ett antal storvuxna ekar behöva tas bort. För att möjliggöra anläggandet av idrottshall och förskola kommer även björkallén längs nuvarande Gasverksvägen vid Hjorthagens IP behöva tas ned. Enligt den fördjupade MKB:n som togs fram i samband med detaljplanearbetet för Gasverket västra konstateras att förutom att värdefulla träd och andra dungar försvinner inom detaljplaneområdet, med försämrade förutsättningar för fladdermöss, fåglar, bin och andra insekter som följd blir den största konsekvensen för naturmiljön att möjligheten till spridning av arter mellan de värdefulla ekområdena norr om Hjorthagens IP och Hjorthagsparken söder om idrottsplatsen ytterligare försämras. Även om det idag är smala områden av kontinuerlig naturmark som

8 Sida 8 (9) utgör spridningsväg så blir skillnaden stor då spridningsvägen i ett långsmalt område i stort sett helt stängs av. Spridningsvägens ekologiska funktion försämras därmed ytterligare något vid en ca 6,5 meters höjning av idrottshallen. Försämringen enligt miljöförvaltningens bedömning är inte betydande under förutsättningen att det på taket anläggs en biotopyta med växter som gynnar spridningsmöjligheterna för eklevande arter. Detta har tagits hänsyn till i utformning av taket. Barnkonsekvensanalys En omfattande barnkonsekvensanalys togs fram av Sweco för detaljplanen för Gasverket västra. Enligt analysen kommer det att bli bättre för barn och unga i området när planförslaget är helt genomfört. Idag saknar området målpunkter och aktiviteter för barn och unga. De nya aktiviteterna och målpunkterna kommer att locka många barn och unga i området vilket gör att trafiksäkerhet och trygghet för gående och cyklister bör prioriteras och detta har tagits hänsyn till i utformning av vägar och gång- och cykelbanor. Den planerade spontantidrottsytan på hallens tak i det tidigare förslaget var en kompensation för den låga friytan på skolgården (ca 4,5 kvm per elev). Ytan har tagits bort i det nya förslaget och ersätts med en betydligt mindre yta mellan hallen och bollplan (motionstråket) och detta är en försämring av skolelevernas tillgång till friyta. Utbildningsförvaltningen anser i ett yttrande att en spontantidrottsyta inte är en förutsättning för skolan. Idrottsförvaltningen anser också att idrottsytor inomhus bör prioriteras istället. Tillgänglighet för barn har förbättrats i det nya förslaget då hallen är i samma nivå som Gasverksvägen. Tidplan Granskning mars-april 2016 Antagande juni 2016 Stadsbyggnadskontorets sammanvägda bedömning Idrottshallen är ett viktigt element i planerna för Gasverksområdet och är en förutsättning för att den planerade skolan ska kunna byggas och fungera bra i framtiden. Stadsbyggnadskontoret har gjort en avvägning mellan de positiva och de negativa konsekvenserna som det nya planförslaget innebär och bedömer sammanvägt att de positiva konsekvenserna av förslaget överväger. Kontoret anser vidare att idrottshallen med dess nu föreslagna utformning ges gestaltningsmässiga kvaliteter som hanterar

9 Sida 9 (9) närheten till de kulturmiljövärden som det intilliggande Gasverket har. Idrottshallens tak som i tidigare förslag skulle nyttjas för spontanlek och idrott utgår i nu aktuellt förslag. Kontoret anser att detta är en brist, men idrottshallen kommer samtidigt ges en bredare användning vilket i sig är positivt. Sammantaget är det också av vikt att idrottshallen kan byggas i samplanering med den nya skolan inom Gasverket och som ryms inom den detaljplan för Gasverket västra som nyligen vunnit laga kraft. Stadsbyggnadskontoret föreslår att stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen av granskningen och uppdrar åt kontoret att ställa ut planförslaget för en ny granskning. SLUT

HJORTHAGSHALLEN NORRA DJURGÅRDSSTADEN MATERIAL KVALITETSPROGRAM AIX ARKITEKTER

HJORTHAGSHALLEN NORRA DJURGÅRDSSTADEN MATERIAL KVALITETSPROGRAM AIX ARKITEKTER HJORTHAGSHALLEN NORRA DJURGÅRDSSTADEN MATERIAL KVALITETSPROGRAM AIX ARKITEKTER 2016.02.02 HJORTHAGSHALLEN NORRA DJURGÅRDSSTADEN SID 2/11 Perspektiv Idrottshallens entré mot Gasverksvägen Perspektiv Vy

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan.

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan. Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-11-09 Handläggare Anna Olmårs Telefon 08-508 27 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Ställningstagande inför samråd av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Kulturmiljöbedömning Hjorthagens idrottshall UPPDRAGSNUMMER

Kulturmiljöbedömning Hjorthagens idrottshall UPPDRAGSNUMMER FASTIGHETSKONTORET STOCKHOLMS STAD Kulturmiljöbedömning Hjorthagens idrottshall UPPDRAGSNUMMER 1157745000 Bild: Aix Arkitekter 2015 Innehållsförteckning 1 Inledning 2 1.1 Bakgrund 2 1.2 Syfte 2 2 Förutsättningar

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-02-15 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen

Läs mer

Hjorthagshallen, ny fullstor idrottshall i Hjorthagen Lägesrapport

Hjorthagshallen, ny fullstor idrottshall i Hjorthagen Lägesrapport Dnr 2016/00001 Sida 1 (7) 2018-11-20 Handläggare Royne Julin Telefon: 08-508 269 27 Till Fastighetsnämnden 2018-11-20 Hjorthagshallen, ny fullstor idrottshall i Hjorthagen s förslag till beslut 1. Fastighetsnämnden

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

Självrättelse av plankarta för laga kraftvunnen detaljplan för Örby 4:1 i stadsdelen Örby (14 radhus)

Självrättelse av plankarta för laga kraftvunnen detaljplan för Örby 4:1 i stadsdelen Örby (14 radhus) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2018-05-21 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Självrättelse av plankarta för laga kraftvunnen detaljplan för Örby

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-18 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-50827352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-23 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-11 Handläggare: Emma Castberg Tfn 08 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (skola)

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (skola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-12-01 Handläggare Louice Persson Telefon 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-05-30 Handläggare Sophia Norrman Winter Telefon 08-50827264 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren 10 i stadsdelen Stadshagen (ca 90 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren 10 i stadsdelen Stadshagen (ca 90 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-09-20 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen (verksamhet)

Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen (verksamhet) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2018-02-09 Handläggare Amr Balah Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Stora Tullhuset inom fastigheten Södermalm 10:35 i stadsdelen Södermalm (kultur)

Startpromemoria för planläggning av Stora Tullhuset inom fastigheten Södermalm 10:35 i stadsdelen Södermalm (kultur) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Plan Södermalm, Kungsholmen Södra Bromma Sida 1 (5) 2016-02-24 Handläggare Oskar Bergström Telefon 08-508 27 130 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen Östberga (lager- /industriverksamhet)

Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen Östberga (lager- /industriverksamhet) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-09 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen

Läs mer

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( )

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( ) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-10-30 Handläggare Till Arne Fredlund Stadsbyggnadsnämnden Telefon 08-508 28 230 Antagande av förslag till detaljplan för del av Lillsjönäs 4 mm i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-11-20 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27 414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheterna Akalla 4:1 och Kvarnvalsen 1 i stadsdelen Rinkeby (60 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheterna Akalla 4:1 och Kvarnvalsen 1 i stadsdelen Rinkeby (60 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-27 Handläggare Maria Borup Telefon 08-508 27 353 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheterna

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 & Farsta 2:1 Sirapsvägen i stadsdelen Hökarängen (80 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 & Farsta 2:1 Sirapsvägen i stadsdelen Hökarängen (80 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-12-08 Handläggare Johanna Rosvall Telefon 08-508 271 72 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 & Farsta 2:1 Sirapsvägen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Länsmannen 1 m m, Gamla Enskede (ca 175 lgh och 100 studentlägenheter, skola, idrott)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Länsmannen 1 m m, Gamla Enskede (ca 175 lgh och 100 studentlägenheter, skola, idrott) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2015-09-29 Handläggare Björn Peters Telefon 08-508 27 526 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Länsmannen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-04 Handläggare Catarina Holdar Telefon 08-508 274 44 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Jakob Mindre 5 i stadsdelen Norrmalm (20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Jakob Mindre 5 i stadsdelen Norrmalm (20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-10-28 Handläggare Daniel Sjöborg Telefon 08-508 27 171 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Jakob Mindre

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Norra Djurgården 1:40 (personalbyggnad vid bussterminalen på Valhallavägen) i stadsdelen Östermalm

Startpromemoria för planläggning av del av Norra Djurgården 1:40 (personalbyggnad vid bussterminalen på Valhallavägen) i stadsdelen Östermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-24 Handläggare Hilda Petersson Telefon 08-508 272 68 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Norra

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-11-05 Handläggare Sandra Öhrström Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av förskola invid Fiberpennan i Midsommarkransen (förskola)

Startpromemoria för planläggning av förskola invid Fiberpennan i Midsommarkransen (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-11-03 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 275 32 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av förskola

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Ladugårdsgärdet 1:8 på De Geersgatan 13 i stadsdelen Ladugårdsgärdet

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Ladugårdsgärdet 1:8 på De Geersgatan 13 i stadsdelen Ladugårdsgärdet Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-10-22 Handläggare Ellinor Wik Telefon 08-508 27 400 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-03-14 Handläggare Hans Andrasko Telefon 08-508 27 313 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (7) 2014-05-19 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Emma Castberg Tfn +46 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Barnhuset 25, stadsdelen Norrmalm. Mindre påbyggnad på hotell med 2 våningar, inbyggnad av gård.

Startpromemoria för planläggning av Barnhuset 25, stadsdelen Norrmalm. Mindre påbyggnad på hotell med 2 våningar, inbyggnad av gård. Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Barnhuset 25,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-05-19 Handläggare Carla Hedberg Telefon 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Johannelund 4 i stadsdelen Hässelby-Vällingby (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Johannelund 4 i stadsdelen Hässelby-Vällingby (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Dnr 2014-04894 Sida 1 (7) 2014-07-31 Handläggare Hans Andrasko Telefon 08-508 27 313 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Stettin 8 och 9 i stadsdelen Ladugårdsgärdet, Östermalm Påbyggnad på befintligt kontorshus med 2 våningar kontor

Startpromemoria för planläggning av Stettin 8 och 9 i stadsdelen Ladugårdsgärdet, Östermalm Påbyggnad på befintligt kontorshus med 2 våningar kontor Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-07-30 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Stettin 8 och

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger)

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-08-01 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid kv. Tanklocket i stadsdelen Rågsved

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid kv. Tanklocket i stadsdelen Rågsved Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-11-17 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Domherren 1 i stadsdelen Östermalm (verksamheter)

Startpromemoria för planläggning av Domherren 1 i stadsdelen Östermalm (verksamheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-03-30 Handläggare Martin Schröder Telefon 08-508 266 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Domherren 1

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem

Läs mer

Fullstor idrottshall i Hjorthagen. Genomförandebeslut

Fullstor idrottshall i Hjorthagen. Genomförandebeslut Sida 1 (11) 2016-03-14 Handläggare fastighetskontoret Royne Julin Utvecklingsavdelningen Telefon: 08-508 26 927 royne.julin@stockholm.se Handläggare idrottsförvaltningen Sophie Dahlberg Utvecklingsavdelningen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-07-10 Handläggare Andreas Björklund Telefon 08-50827581 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande Ytterstadsavdelningen 2007-03-09 Martin Schröder Tfn 08-508 266 28 Fax 08-508 266 72 martin.schroder@sbk.stockholm.se Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-12-18 Handläggare Johanna Rosvall Telefon 08-508 271 72 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Förgyllda Bägaren 2 i stadsdelen Hägersten (förskola och garage)

Startpromemoria för planläggning av Förgyllda Bägaren 2 i stadsdelen Hägersten (förskola och garage) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-11-10 Handläggare Caroline Henrysson Telefon 08-508 27 222 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Förgyllda

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18 i stadsdelen Norrmalm, (ca 42 lägenheter + lokal).

Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18 i stadsdelen Norrmalm, (ca 42 lägenheter + lokal). STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2013-11-20 Handläggare: Maria Sahlstrand Tfn 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Norra Djurgårdsstaden, Storängsbotten i stadsdelen Hjorthagen, Östermalm (idrottsändamål)

Startpromemoria för planläggning av del av Norra Djurgårdsstaden, Storängsbotten i stadsdelen Hjorthagen, Östermalm (idrottsändamål) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-12-07 Handläggare: Anna-Stina Bokander Tfn 08-50826265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Norra Djurgårdsstaden,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Blåvidet 3 i stadsdelen Vinsta ( köp av anslutande

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Blåvidet 3 i stadsdelen Vinsta ( köp av anslutande Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-03-21 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) Handläggare: Helena Hultgren Tfn 08-508 27545 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager)

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-03-05 Handläggare: Anna Forsberg Tfn 08-580 275 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Torget 24 och 25 i stadsdelen Bromsten (fritids, förskola)

Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Torget 24 och 25 i stadsdelen Bromsten (fritids, förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-10-04 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Torget

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-20 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen -54 Sida 1 (8) 2015-10-05 Handläggare Martin Schröder Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-07-02 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kadetten 29 (skola, kontor, bostäder, centrumändamål, parkering)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kadetten 29 (skola, kontor, bostäder, centrumändamål, parkering) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2019-04-25 Handläggare Daniel Sjöborg Telefon 08-508 27 171 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kadetten 29 (skola,

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Ändring genom tillägg till planbestämmelser avseende Stadsplan för kvarteret BALDER inom Centrumfyrkanten, i Umeå kommun

Ändring genom tillägg till planbestämmelser avseende Stadsplan för kvarteret BALDER inom Centrumfyrkanten, i Umeå kommun Planbeskrivning Antagandehandling Handläggare: 1 (6) Johan Sjöström Ändring genom tillägg till planbestämmelser avseende Stadsplan för kvarteret BALDER inom Centrumfyrkanten, i Umeå kommun HANDLINGAR -

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-13 Handläggare: Elin Lundbäck Tfn +46 08-508 27 131 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby (130 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby (130 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-11-15 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby

Läs mer

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh)

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2014-05168 Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-01-21 Handläggare: Julia Nedersjö Tfn 08-508 27 585 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid Tanklocket 2 och 3 i stadsdelen Rågsved

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid Tanklocket 2 och 3 i stadsdelen Rågsved Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-11-17 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gurkan 1 i stadsdelen Södermalm ( lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gurkan 1 i stadsdelen Södermalm ( lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-11-26 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gurkan 1 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till ändring av detaljplan för del av Norra Djurgården 1:40 invid kv. Roslagsbanan i stadsdelen Norra Djurgården, ÄDp

Antagande av förslag till ändring av detaljplan för del av Norra Djurgården 1:40 invid kv. Roslagsbanan i stadsdelen Norra Djurgården, ÄDp Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-10-08 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till ändring av detaljplan för del av Norra Djurgården

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Riddaren 23 i stadsdelen Östermalm (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Riddaren 23 i stadsdelen Östermalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Dnr 2014 10801 Sida 1 (10) 2015-04-22 Handläggare Elena Kakavandi Telefon 08-508 272 58 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning

Läs mer

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Samhällsbyggnadskontoret Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Småindustri, Handel Kiruna kommun Norrbottens län Upprättad i december

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen Skarpnäcks Gård (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen Skarpnäcks Gård (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-08-17 Handläggare Hedda Nilsson Orviste Telefon 08-508 27 133 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen

Läs mer

Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo 5 m.fl. i stadsdelen Stureby (ca 50 lägenheter, totalt ca 100 lägenheter)

Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo 5 m.fl. i stadsdelen Stureby (ca 50 lägenheter, totalt ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-12-12 Handläggare: Linda Scherdin Tfn 08-508 27 322 Till Stadsbyggnadsnämnden Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo

Läs mer

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter)

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-11-05 Handläggare Carl-Henrik Barnekow Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Godkännande av förslag till detaljplan för

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Ulvsunda 1:4 i stadsdelen Ulvsunda

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Ulvsunda 1:4 i stadsdelen Ulvsunda Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2016-18120 Sida 1 (6) 2018-04-30 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av detaljplan Nattugglan 14 m fl i stadsdelen Södermalm, Dp

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av detaljplan Nattugglan 14 m fl i stadsdelen Södermalm, Dp Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (12) 2017-05-15 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande

Läs mer

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1 (5) Strategiska avdelningen 2004-12-21 S-Dp 2004-04194-54 Anna Signal Tfn 08-508 27 565 Plankonsult Sofia Westerlund, Nyréns Arkitektkontor Tfn 08-698 43 75 Förslag Detaljplan för område

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö 2011 03 04 Dp 5156 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen Äppelviken vid Korsvägen 15.

Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen Äppelviken vid Korsvägen 15. STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-11-21 Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Flygmaskinen 2 i stadsdelen Vasastaden (Skola)

Antagande av förslag till detaljplan för Flygmaskinen 2 i stadsdelen Vasastaden (Skola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-04-06 Handläggare Mattias Olsson Telefon 08-508 27 261 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Flygmaskinen

Läs mer

Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3

Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3 Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3 Projektbeställare Projektledare Maria Bengs Camilla Bennet Datum 2017-02-03 Version 1 Projekt-, ärendenr. 2017/0038 Innehållsförteckning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Forskningen 1, (ca 50 studentlägenheter) i stadsdelen Norra Djurgården, Stockholm

Startpromemoria för planläggning av del av Forskningen 1, (ca 50 studentlägenheter) i stadsdelen Norra Djurgården, Stockholm STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2010-10-25 Handläggare: Susanne Werlinder Tfn: 08-508 262 01 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Forskningen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Norra Djurgården 1:49 i stadsdelen Norra Djurgården (Kontor, utbildning)

Startpromemoria för planläggning av Norra Djurgården 1:49 i stadsdelen Norra Djurgården (Kontor, utbildning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-05-07 Handläggare: Martin Edfelt Tfn +46 08-50827219 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Norra Djurgården

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER) TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-05-20 Handläggare: Nina Åhman Tfn 08-508 275 44 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Nyängsvägen 66, del av Ulvsunda 1:1 i stadsdelen Ålsten (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Nyängsvägen 66, del av Ulvsunda 1:1 i stadsdelen Ålsten (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2017-02-14 Handläggare Martin Bretz Telefon 08-508 27 527 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Nyängsvägen 66, del av Ulvsunda

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelning Sida 1 (7) 2016-05-04 Handläggare Maria Sahlstrand Telefon 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i stadsdelen Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-09-30 Handläggare David Essinger Telefon 08-508 274 47 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-10-22 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 273 18 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen Tallkrogen (utökad handel)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen Tallkrogen (utökad handel) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-02-04 Handläggare Johan Filipsson Telefon 08-508 27 252 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret

Stadsbyggnadskontoret Stadsbyggnadskontoret Granskningshandling Planavdelningen Carla Hedberg 2017-06-27 Telefon 08-508 27 239 Sida 1 (8) Planbeskrivning Ändring av detaljplan för av del av fastigheten Ladugårdsgärdet 1:8,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Bolidentriangeln (Renseriet 25 mf l) i stadsdelen Årsta (ca 500 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Bolidentriangeln (Renseriet 25 mf l) i stadsdelen Årsta (ca 500 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-05-22 Handläggare Niklas Zetterberg Telefon 08-508 27 335 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Bolidentriangeln

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-01-26 Handläggare Hilda Petersson Telefon 08-508 27 268 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer