PROTOKOLL från IK Standards styrelsemöte den 5 november 2015.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL från IK Standards styrelsemöte den 5 november 2015."

Transkript

1 1(6) PROTOKOLL från IK Standards styrelsemöte den 5 november Närvarande: Anders Edlund, Daniel Hultman, Ewa Pettersson, Fredrik Strengbohm, Barry Widelund Kjell Blomberg, Camilla Borin, Krister Karlsson och Tomas Jönsson samt Elisabeth Hittersten och Marcus Holmberg, 01. Mötets öppnande. Barry Widelund förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna. 02. Godkännande av dagordning och eventuella tillägg. Mötet godkände dagordningen. 03 Protokoll från allmänna mötet Mötet godkände dagordningen. 04 Protokoll från verksamheterna. Rapporter Bollsektionen har haft ett styrelsemöte men protokollet är inte skrivet ännu. Om det kommer ut före detta protokoll skickas ut så kommer det att biläggas detta. 05. Uppdrag från årsmötet Komplettering av styrelse och övriga funktionärer. Denna fråga har varit öppen hela året och nu gäller det att hitta lösningar av styrelse- och valberedningsfrågan nästa år: Tomas Jönsson är tillfrågad att ta på sig delar av kassörssysslan i år. Tomas följer verksamheten och förhoppningsvis är han beredd att ta på sig kassörssysslan Fler poster behöver tillsättas till årsmötet nästa år. 2. Valberedning. Ordföranden och vice ordföranden har aviserat att de vill avgå. Krister Karlsson, representant för valberedningen, meddelar vid det allmänna mötet att det är olämpligt att båda avgår samtidigt. Barry Widelund meddelar vid mötet att han om han får årsmötets förtroende är beredd att fortsätta ytterligare ett år. Detta under förutsättning att vi får någon som kan gå in som vice ordförande och parallellt med ordförande följa verksamheten under 2016 och att 2017 ta över ordförandeskapet i föreningen.

2 2(6) 06. Ekonomifrågor. 1. Resultatrapport och balansräkning, jämförelse mot budget Vid allmänna mötet fanns det ingen aktuell resultatrapport. Målsättningen var att det skulle finnas en ekonomisk redovisning till detta möte. Till dagen möte har det utsänts en preliminär uppföljning per av årets budget. Denna uppföljning visar ett överskott på över :-. Det finns dock oklarheter i den ekonomiska redovisningen och därför behöver den kontrolleras innan det finns ett riktigt resultat. Bl.a. finns det oklarheter på hur och var medlems- och spelaravgifterna har redovisats. Målsättningen är att det till nästa styrelsemöte i december ska finnas ett underlag för bedömning av ekonomin för Medlems- och spelaravgifter för 2015 och datum för Vid styrelsemötet kom frågan upp om hur problematiken med inbetalda medlems- och spelaravgifter skulle hanteras. Det är ibland helt omöjligt att veta vem pengarna kommer ifrån och hur de ska bokföras för att hamna i rätt lagkassa. Fredrik Strengbohm kom med förslaget att vi skulle kolla hur andra lag hanterar inbetalningarna. Det vore bra med ett möte där man får en bild av hur medlemsregistret fungerar och avgifterna. Hur ser det ut i Sörmland och vad har idrottsförbundet för lösningar på detta. Anders Edlund ansåg att det bästa vore att börja med blankt papper och fylla på med medlemmar.. Idag är inte registret 100%-igt. Marcus fick i uppdrag att kolla upp frågan och kalla till ett möte man skull finna en lösning. Något möte blev ej av men Marcus har utrett frågan och fått fram att vi är tämligen unika i Sörmland som har två bollsporter med olika verksamhetstider. Detta komplicerar hanteringen av avgifterna. Han föreslår därför att avgifterna tidsdifferentieras enlig nedan.. IK Standard medlems- och spelaravgifter Medlemsavgift: Medlemsavgiften gäller per helår 1 januari 31 december Möjlighet att dela medlemsavgiften i två delar finns enligt IK Standard stadgar Första betalning senast 31 januari och andra betalning senast 31 augusti Den som inte betalt medlemsavgift får ej delta i IK Standards träningar (Försäkringsfråga) Spelaravgift: Spelaravgift gäller per säsong. Fotboll - Vår/höst Innebandy Höst/vår Spelaravgiften betalas enligt följande: Fotboll senast 15 april Innebandy senast 15 oktober Den som inte betalt spelaravgift får ej delta i IK Standards matcher (Försäkringsfråga) Styrelsen beslutade att fastställa dessa rutiner att gälla från årsskiftet 2016.

3 3(6) 3. Preliminär budget 2016 Till dagen möte har det utsänts en preliminär uppföljning per av årets budget samt ett förslag till budget för Detta förslag visar en budget i balans. Om detta är en riktig målsättning eller om man ska planera för en budget med överskott får 2015 års resultat visa. Som nämnts ovan under Resultatrapport och balansräkning, jämförelse mot budget finns det finns dock oklarheter i den ekonomiska redovisningen så underlaget för en budget är oklart. Målsättningen är att det till nästa styrelsemöte i december ska finnas ett sådant underlag så att et mer genomarbetat förslag till budget kan redovisas. 4. Tider fram till årsmötet 2016 Till dagens möte finns utskickat ett förslag till tider för 2016 års möten samt en redovisning av vad som ska hanteras vid dessa möten. För att styrelsen och sektionerna ska kunna följa dessa tider så biläggs de båda dokumenten detta protokoll. 5. Beslut om innebandycup Innebandyseniorerna har tillskrivit styrelsen om att få åka på ett träningsläger till Västervik. Då lägret inte är budgeterat så har vi sökt medel på annat håll. Efter framställning om stöd från IK Standards dam- och veteransektionen så har dessa tillskjutit :- (2 x 5 000) till föreningen. Barry Widelund förslår att dessa medel får användas till att delfinansiera träningslägret. Den resterande delen bekostas av deltagarna. Styrelsen beslutade enligt förslaget 07 Organisationsfrågor, verksamheter, rapporter 1. Klubbfest och julmarknad Vid styrelsemötet aktualiserades frågan om vi skulle ordna en Klubbfest i Oktober/November för alla vuxna medlemmar. Vid allmänna mötet den 11 maj erbjöd sig Caroline Sköld att ansvara för planering och genomförande av denna. Planeringen har nu kommit så långt så att festen blir den 27 November. Det kommer att serveras ett julbord. Inbjudan skickas ut inom kort. Elisabeth rapporterade att den julmarknad som vi brukar ha årligen kommer att ske den 12 december. Försäljning av hembakt, handarbeten och annat hantverk kommer att finnas. Kaffeservering under dagen står föreningens damsektion för. Inbjudan skickas ut tillsammans med inbjudan till Klubbfest. 2. IK Standard och de asylsökande IBM har nu boende på två våningar. Idag bor där ca 250 personer. Hållsta konferens har fått bygglov för ombyggnad av kontorsdelen för att ta emot ytterligare 60 personer. I dag bor där 67 st. Det är bara en 10%-ig omsättning. Många får asyl men kan inte flytta utan bor kvar då det inte finns några bostäder i Eskilstuna eller landet i övrigt. Vi hyr nu ut tider i Hallen tre dagar i veckan till de två anläggningarna.

4 4(6) 3. Medlemsmatrikeln I samband med att medlems- och spelaravgifterna gås igenom så uppdateras medlemsmatrikeln. Vid slutet av 2014 innehöll den 813 personer. 4. IK Standards policy Policydokument är ett dokument som under några år använts inom i första hand Bollsektionen. Inför årsmötet 2015 var det avsikten att detta skulle redigeras med erhållna erfarenheter och föreläggas årsmötet för beslut så att det skulle vara tillämpligt för hela föreningen. Detta hanns inte med under Målsättningen var då att bollsektionen använder detta Policydokumentet i sin verksamhet under Därefter får styrelsen göra en utvärdering och redigera det med erhållna erfarenheter. Förslaget ska sedan föreläggas årsmötet 2016 för beslut att gälla för hela föreningen. 08 Utvärdering av verksamheterna under ) Styrelsen Till dagens sammanträde har utsänts förslag till utvärdering av 2015 års verksamhet. Styrelsen ska nu ta del av detta och ge förslag till kommentarer till detta. Slutligt beslut tas av styrelsen vid mötet ) Sektionerna Till dagens sammanträde har förslag till utvärdering av orienteringens verksamhet under 2015 års utsänts. Orienteringen kommer nu att hantera detta inom sektionen och ska enligt tidplanen senast till nästa möte överlämna det till styrelsen. Styrelsen ska ta del av detta och ge förslag till kommentarer. Sektionen kommer sedan att bearbeta förslaget och återkomma med detta efter sektionens årsmöte. Materialet behandlas senare vid föreningens årsmöte den 31 mars Verksamhetsplanering inför ) Arbetsgrupp Sponsríng, Det finns idag ingen grupp som aktivt jobbar med sponsring. Vi har idag 2 sponsorer. Målsättningen inför 2016 måste vara att arbeta aktivt med sponsring. 2) Namn på Hallen Under alla år sedan vi först hyrt och sedan köpt Hallen så har frågan vad Hallen egentligen ska kallas: Under de första åren från 2004 och under tiden den ägdes av Kungsleden så har den benämnts Kungsledshallen. Från 2010 och framåt har den benämnts Standardhallen. När Innebandyförbundet börjat kalla den för Hållstahallen och som den nu är benämnd hos dem är okänt. Vad ska den heta? Frågan tas upp vid årsmötet den 31 mars 2016 för beslut. 3) Skogsplantering 2016 Lundby som vi har hjälpt med skogsplanteringen har sålts och kontakt har inför 2015 tagits med den nye ägaren om det blir någon skogsplantering under året. För att få besked om vad som planeras tar Barry kontakt den nye ägaren David Engrund för att få besked att det är aktuellt med någon skogsplantering under 2016.

5 5(6) 4) Midsommarfesten 2016 Det ekonomiska resultatet för 2015 blev ca :-. Det är en bra intäkt. Nu blickar vi fram till nästa år och ser hur vi kan genomföra den än bättre och få ännu bättre överskott. Ansvarig för planering av Midsommarfesten 2016 utses vid styrelsemötet ) EskilstunaWeekend 2016 Vid allmänna mötet beslutades att vi skulle teckna en överenskommelse med Ärla IF om att arrangera EskilstunaWeekend tillsammans.. Inför EskilstunaWeekend har Ärla IF påbörjat planeringen av 2016 års tävling. Orienteringssektionen har tagit beslut att ställa upp under förutsättning att övriga sektioner i föreningen ställer upp och hjälper till. Det gäller nu att ALLA hjälper till i annat fall blir det Ärla IF har huvudansvaret för 2016 och 2017 är det IK Standards tur. 1-3 juli 2016 arrangeras tävlingen på våra kartor nere i Svalboviken och inför den så behöver Ärla IF hjälp markägar- och jägarkontakter samt med kontrollutsättning, skyltning, boende och camping samt vätskekontroller. Dessa arbetsuppgifter brukar orienterarna och seniorerna i innebandylaget normalt sköta men det kan tillkomma uppgifter som andra sektioner kan klara av att göra blir det också utökade arbetsuppgifter genom att vi även ska arrangera Ultralång SM lördagen den 2 juli. Så snart som arbetsuppgifterna för IK Standardsdel blir klara ska ansvariga för de olika sektionerna informeras tidigt och tydligt om vad som gäller för detta evenemang. Medlemmar och föräldrar måste förstå vad det innebär om tävlingen inte kan genomföras. Det blir då ett stort inkomstbortfall som omöjligt går att ta igen med andra aktiviteter. Barry Widelund; Krister Karlsson och Bo Wastensson är föreningens representanter i EskilstunaWeekends styrelse. De återkommer med besked om vad som ska göras. 6) Cuper för ungdomar, plan? Vid aprilmötet var frågan om Cuper för ungdomar uppe till behandling. En del av ungdomslagen hade då i sina verksamhetsplaner tagit upp Cuper som de avsåg att delta i. Pengar för dessa var också med i de budgetförslag som lagen lämnat in. Styrelsen uttalade då att För att inte försämra ekonomin i klubben är det önskvärt att ungdomslagen anordnar cuper på hemmaplan för att dra in pengar till IK Standard. Bollsektionen hade upp frågan med ungdomsledarna som inte ansåg sig ha utrymme för att ordna något under Styrelsen beslutade då att ge Bollsektionen uppdrag att 2016 prioritera denna fråga. 7) Ungdomsgårdsverksamheten, plan? Ungdomsgårdsverksamheten inom föreningen måste vara kvar och utvecklas. Det är en nödvändighet att nå alla barn i vårt upptagningsområde. Det gäller alla barn, inte enbart de som har ett idrottsintresse. Under säsong ska ungdomsgården vara öppen: Ungdomsgården måste även prioritera lovaktiviter och informera om dem i god tid före för att locka ungdomarna till dem. Vid aprilmötet var frågan uppe och styrelsen tog då följande beslut För att få fram nya idéer av vad ungdomarna efterfrågar ska kontakt tas med skolan och göras en enkät bland eleverna i skolan för att förhoppningsvis få fram idéer vad som kan förändras och förbättras. Marcus kontaktar den nya rektorn på Hållstaskolan för att öppna skolkontakterna och för att informera om våra olika verksamheter: Fotboll, innebandy, orientering och ungdomsgården mm.

6 6(6) 8) Annat? Vid aprilmötet var frågan uppe om drottsskola efter skolslut och styrelsen tog då följande beslut: Tanken är att idrottsskolan inte enbart vara en Fotbollsskola utan att även ta med övriga idrotter som Innebandy och Orientering som bedrivs inom föreningen, Bollsektionen har haft uppe det med ungdomsledarna men de ansåg sig inte ha utrymme för att ordna något under Denna fråga får tas upp vid planeringen av 2016 års aktiviteter. 10. Personalfrågor 2016 års verksamhet? Vid det allmänna mötet så beslutade mötet Vad kommer att hända 2016? Finns det möjlighet att ha kvar konsulenten? Vad händer i sektionerna? Vilka avgifter måste vi ta för aktiviteterna? Eftersom ekonomin inte är klar så tas detta vid nästa möte. Till dagen möte har det utsänts en preliminär uppföljning per av årets budget. Denna uppföljning visar ett överskott på över :-. Det finns dock oklarheter i den ekonomiska redovisningen och därför behöver den kontrolleras innan det finns ett riktigt resultat. Bl.a. finns det oklarheter på hur och var medlems- och spelaravgifterna har redovisats. Målsättningen är att det till nästa styrelsemöte i december ska finnas ett underlag för bedömning av ekonomin för Eftersom ekonomin inte är klar så tas frågeställningen upp vid nästa möte. 11. Bemärkelsedagar. 19 november Georg Larsson 90 år 29 november Siv Larsson 80 år 12. Övriga frågor. Krister Karlsson tackar föreningen för uppvaktningen på hans 70-årsdag. 13. Nästa möte: Styrelsemöte den 10 december kl. 18,30 Detta möte har nu framflyttats till den 17 december kl. 18,30 Klubbhuset Hållsta. 14. Avslutning: Barry avslutade mötet och tackade för ikväll. Vid protokollet: Ordförande

PROTOKOLL från IK Standards styrelsemöte den 16 mars 2015.

PROTOKOLL från IK Standards styrelsemöte den 16 mars 2015. 1(4) PROTOKOLL från IK Standards styrelsemöte den 16 mars 2015. Närvarande: Anna Backeliv, Anders Edlund, Daniel Hultman, Ewa Pettersson och, Camilla Borin, Marcus Holmberg och Elisabeth Hittersten 01.

Läs mer

PROTOKOLL från IK Standards styrelsemöte den 4 november 2014.

PROTOKOLL från IK Standards styrelsemöte den 4 november 2014. 1(3) PROTOKOLL från IK Standards styrelsemöte den 4 november 2014. Närvarande: Barry Widelund, Neta Larsson, Anders Edlund och Marcus Holmberg 01. Mötets öppnande. Barry Widelund förklarar mötet öppnat

Läs mer

Protokoll från IK Standards styrelsemöte den 18 februari 2014.

Protokoll från IK Standards styrelsemöte den 18 februari 2014. 1(6) Protokoll från IK Standards styrelsemöte den 18 februari 2014. Närvarande: Anna Backeliv, Anders Edlund, Pia Norrman, Elisabeth Hittersten-G, Krister Karlsson, Ewa Pettersson och Barry Widelund 01

Läs mer

PROTOKOLL från IK Standards styrelsemöte den 20 mars 2014.

PROTOKOLL från IK Standards styrelsemöte den 20 mars 2014. 1(4) PROTOKOLL från IK Standards styrelsemöte den 20 mars 2014. Närvarande: Barry Widelund, Anna Wallertz, Ewa Pettersson, Anders Edlund och Neta Larsson. 01. Mötets öppnande. Barry Widelund förklarade

Läs mer

PROTOKOLL från IK Standards allmänna möte den 22 maj 2014.

PROTOKOLL från IK Standards allmänna möte den 22 maj 2014. 1(3) PROTOKOLL från IK Standards allmänna möte den 22 maj 2014. Närvarande: Barry Widelund, Anna Wallertz, Maj-Britt Jansson, Gunnel Larsson, Anna Backeliv, Carl von Celsing, Elisabeth Hittersten, Johan

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Elisabeth Wallenbring, ledamot Monica Rohland, ledamot Carolina

Läs mer

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat.

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL Sörmländska Folkdansringen Distriktstyrelsen Sörmländska Folkdansringen Sammanträde 2007-1 Tid 20 januari 2007 Plats Nyköping Närvarande Pierre Marklund, via telefon Ann-Sofie Svensson Agneta

Läs mer

TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping

TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, SUZETTE ELESTEDT, DANIEL ANDERSSON, NICKLAS NULAND,YVONNE LUNDGREN, CAROLINE

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Styrelsemöte Göteborgs Fältrittklubb 14 december 2016 i konferensrummet, GFRK. Närvarande Anna Anderberg Caroline Bornsjö Joel Carlsson Anneli Fagerberg Johanna Maxson Veronika Nihlén

Läs mer

Diskussionspunkt Åtgärd Ansvarig Från 1 Mötets öppnande Ordförande 2 Val av sekreterare Johan 3 Val av justerare Henrik 4 Godkännande av dagordning

Diskussionspunkt Åtgärd Ansvarig Från 1 Mötets öppnande Ordförande 2 Val av sekreterare Johan 3 Val av justerare Henrik 4 Godkännande av dagordning PROTOKOLL Styrelsemöte för Sundsvalls Fältrittklubb 1 Datum: 2018-09-16 Tid: 18.00-20.00 Plats: Kontoret, Färsta ridcenter Kallade: Kristina Malmborg, Mikael Fridlund, Linda Strandfjäll, Johan Ording,

Läs mer

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Organisation är en förutsättning för att en verksamhet ska fungera. En bra organisation är nödvändig för att nå bra resultat. I bland fungerar organisationen

Läs mer

Styrelsemöte 6, verksamhetsåret 2019

Styrelsemöte 6, verksamhetsåret 2019 org. nr. 858501 0542 Styrelsemöte 6, verksamhetsåret 2019 Närvarande Ej närvarande Adjungerad Gunnel Fritzson, ordförande Staffan Holmgren Henry Bäckström Florence Westergren Göthe Ann-Christine Baar Lennart

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) FÖRENINGENS SYFTE: IESH PTA finns till för att: - utgöra en länk mellan ledning och personal

Läs mer

Protokoll för Mk Scandias styrelsemöte 15.04.22

Protokoll för Mk Scandias styrelsemöte 15.04.22 Protokoll för Mk Scandias styrelsemöte 15.04.22 Närvaro: Lars Axelsson, Magnus Sandberg, Jan Österberg, Jan Johansson, Max Lundgren, Annelie Feuk, Ulf Klasa, Helén Toivonen, Tomas Karlsson, Besök; Tabita

Läs mer

Protokoll Nr 11, , 2014

Protokoll Nr 11, , 2014 Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Tid: 2014-11-22, kl. 14.00 2014-11-23, kl. 12.00. Plats: Scandic, Värnamo. Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Nico Christoforidis (kassör),

Läs mer

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass Sida 1 av 8 SÖRMLAND PROTOKOLL 06/2013 Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Plats Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping Närvarande: Bo Erixon Helge Andersson

Läs mer

Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Marie-Louise Nilsson Catharina Hårsmar

Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Marie-Louise Nilsson Catharina Hårsmar Protokoll Nr 10 Datum: -01-12 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Marie-Louise Nilsson Kassör Catharina Hårsmar Ledamot Karin Nyström Ledamot Ingela Bach Suppleant Lena

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Tid: Onsdagen den 12 mars 2014 Plats: Föreningslokalen på Drottninggatan 2, Tidaholm Närvarande: Jan-Yngve Ekstedt, ordförande Anneli Persson, kassör

Läs mer

Åtvidabergs Golfklubb

Åtvidabergs Golfklubb Protokoll för styrelsemöte 5/2018 Datum: Tisdag 1 maj 2018 Tid: Kl. 12.30-14.30 Plats: Klubbhuset ÅGK Närvarande: Styrelsen ÅGK Björn Pettersson Tf ordförande Susanne Lundberg Kassör Lotta Gylling Sekreterare

Läs mer

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats Talmanus till film om stadgar Se filmen på MUCF:s webbplats www.mucf.se/stadgar ATT BILDA EN FÖRENING Att bilda en förening är att samlas kring en idé. Det kan vara att man vill förändra något i världen

Läs mer

Protokoll fört vid IK Standards OL-sektions årsmöte

Protokoll fört vid IK Standards OL-sektions årsmöte 1 (3) Protokoll fört vid IK Standards OL-sektions årsmöte 2014-02-13 Närvarande: Johnny Andersson, Patrik Blomberg, Kjell Blomberg, Lennart Olsson, Sven Svensson och 1 Mötets öppnande hälsade de närvarande

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat 1 Uppdaterat 2017-06-07 Sekreterare Sekreterarens uppgift är att skriva protokoll vid styrelsemöten. Ett protokoll är anteckningar från ett möte och visar vilka beslut som tagits. Protokollet påminner

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141218

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141218 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141218 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Janne Gustavsson JG Lena Johansson LJ Emelie Carlsson EC Lena Torstensson

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll 2015 Nr 7 Datum: 2105-09- 22 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Bo Bergström Ordförande Paul Fältman Vice Ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Ingvar Nilsson

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Catarina Andersson, ledamot (CA) Elisabeth Lindgren, vice ordförande (EL) Lotta

Läs mer

Organisationsmodell för Lindlövens IF

Organisationsmodell för Lindlövens IF Organisationsmodell för Lindlövens IF Kansli Styrelse Inköp Maxim Sportgrupp Marknadsgrupp Informations- och Föräldragrupp Ekonomigrupp Funktionärsgrupp Hallgrupp Aktivitets- och evenemangsgrupp Lindloven.com

Läs mer

HKK-NYTT Januari 2011

HKK-NYTT Januari 2011 HKK-NYTT Januari 2011 Hej HKK:are! Förra året avslutades med en bra luciaträff med stort deltagande trots isläget. Seglarna har just haft pubkväll där planerna smidits och bedrifterna målats ut. Nu siktar

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, John Hall, Anders Dahlén och Conny Thunberg 1 21 Martin Carlsson 1-12 Adjungerad:

Läs mer

Protokoll från WIBK:s styrelsemöte , 18.00~21.00 hos Karin E.

Protokoll från WIBK:s styrelsemöte , 18.00~21.00 hos Karin E. Protokoll från WIBK:s styrelsemöte 2016-08-25, 18.00~21.00 hos Karin E. Närvarande: Karin Eriksson Karin Rosenmüller Lars Bertilsson Magnus Ragnarsson Marie Axelsson Petra Vik Frånvarande: Fredrik Linderson

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-05-08 kl 18:30 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Styrelsen roll är att säkerställa och ge förutsättningar att vision och mål följs.

Styrelsen roll är att säkerställa och ge förutsättningar att vision och mål följs. Styrelsens roll Västra Marks styrelse består av en ordförande, en kassör, en sekreterare, en materialförvaltare och två representanter för moderföreningarna Hajoms IF (HIF) och Björketorps IF (BIF). Styrelsen

Läs mer

Protokoll från Sydöstra Götalands Bågskytteförbund

Protokoll från Sydöstra Götalands Bågskytteförbund Sida 1 av 5 Protokoll från Sydöstra Götalands Bågskytteförbund Lördag den 8 november 2014 Växjö konserthus, Västra Esplanaden 10-14, Växjö, Närvarande: Erik Carlsson Roine Knutsson Börje Jonsson Hasse

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204.

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 090204. Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina

Läs mer

Telefonnummer till Lync, koden gäller enbart detta möte:

Telefonnummer till Lync, koden gäller enbart detta möte: Trafikverkets motorcykelklubb Christina Eklööf Protokoll för styrelsemöte den 24 januari 2015 kl 09:00 Datum: 2015-01-24 Styrelsemöte nummer: 2015-01 Sekreterare: Eklööf Närvarande: Per Ahlénius, Peter

Läs mer

1) Mötets öppnande. Mötet öppnades och Carina hälsar alla välkomna.

1) Mötets öppnande. Mötet öppnades och Carina hälsar alla välkomna. Ärende Subject Protokoll styrelsemöte 1 (7) Datum: 2012-03-11 Plats: Fryele Närvarande: Kurt Sjöberg Felicia Stigsson Viktoria Bergman Gunilla Grimståhl Carina Manestam Angelika Lang Anna Skärin Marita

Läs mer

Bangolfklubben Linjen

Bangolfklubben Linjen Närvarande: Enligt bifogad närvarolista och röstlängd för mötet Tid / Plats 7 mars 2016, kl 18.30 / Badkolonin i Lill-Olas 1. Årsmötets öppnande Vice ordföranden Andreas Feuk hälsade alla välkomna och

Läs mer

Protokoll Årsmöte Vinslövs RyttarFörening Lördagen den 20 februari i cafeterian Stora Ridhuset.

Protokoll Årsmöte Vinslövs RyttarFörening Lördagen den 20 februari i cafeterian Stora Ridhuset. Protokoll Årsmöte Vinslövs RyttarFörening Lördagen den 20 februari i cafeterian Stora Ridhuset. Närvarande: 25 deltagare. 1. Årsmötets öppnande Ordförande Robin Gustavsson hälsade välkommen och öppnade

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2017-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

STYRELSESAMMANTRÄDE. Senioren, Hässleholm. Närvarande:

STYRELSESAMMANTRÄDE. Senioren, Hässleholm. Närvarande: Protokoll 9 Sammanträdesdag 2016-11-04 Blad 1-5 117-131 STYRELSESAMMANTRÄDE Plats: Senioren, Hässleholm Närvarande: Ordförande Ledamöter Lena Grevesmϋhl Råvik Lena Kvist Krister Persson Kjell Håkansson

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 PFK Sida 1 (5) Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 Tid: 2008-02-26 klockan 18.30 19.15 Plats: Lektionssal 7 därefter Mässen Kvarn 1 Mötets öppnande Ordförande Lars-Örjan Hovbrandt hälsade

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Lördagen den 26/9-2015 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 12 medlemmar

Läs mer

VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Klubbstugan Västernäset

VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Klubbstugan Västernäset VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 111106 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg ordf., Susanne Almgren sekreterare, Ingela Jonsson kassör, Ove Wikström ledamot, Kristina Westberg,

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (7) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 7-2011 2011-10-08 (10.00-17.30) Hotell Best Western Carlia, Uddevalla Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

Klubbstyrelse, organisation och ansvar 7

Klubbstyrelse, organisation och ansvar 7 Klubbstyrelse, organisation och ansvar 7 - Klubbstyrelse 7.1 - Organisation 7.2 - Arbetet i klubbstyrelsen 7.3 - Styrelsens ansvar 7.4 - Föreningens representanter i olika org. 7.5 - Konstituerande styrelsemöte

Läs mer

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna.

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. IFK Lidingö Friidrottsklubb Protokoll årsmöte 2013-04-17 Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. Före det formella årsmötet förrättas prisutdelning. Hanen utdelades till Nadja

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Kristianstads Brukshundklubb Protokoll 2010 Nr 3 Datum: 2010-02-22 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Annika Nilsson Sekreterare Marie-Louise Nilsson Kassör Lena Weiffert

Läs mer

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Sid 1 (8) STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Innehåll sida 1 ÄNDAMÅL 2 2 SAMMANSÄTTNING 2 3 ANSLUTNING TILL ANDRA ORGANISATIONER 2 4 BESLUTANDE ORGAN 2 5 FIRMA OCH FIRMATECKNING

Läs mer

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015 Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015 1(7) INLEDNING Syftet med detta dokument är att vi som är medlemmar i föreningen skall ha ett gemensamt dokument att arbeta utifrån. Det är också ett sätt för

Läs mer

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Närvarande: Jan-Olof Säll Ulla-Britt Norberg Britta Althorn Arne Våring Maria Lögdlund Barbro Lund Jan Åberg Lalla Hammarström Adjungerade: Ej närvarande:

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006

Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006 Förbundsstyrelsemöte i Hotel Scandic Continental, Stockholm den 23 april 2006 Omfattning 83-89 Beslutande Elisabeth Wahlström Calle Bengtsson Karin Dahl Birger Fält Börje Hansson Jan-Erik Wettermark Anmält

Läs mer

REGISTER: Sammanträde nr 6/

REGISTER: Sammanträde nr 6/ REGISTER: Sammanträde nr 6/2017-11-27 43 Mötets öppnande 44 Godkännande av dagordning 45 Justering av föregående protokoll (2017-06-11) 46 Ekonomi a) Balans- & resultatrapport b) Förslag på budget för

Läs mer

Ordförande Lasse Törnqvist öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Niclas Hallberg valdes till justerare för dagens protokoll.

Ordförande Lasse Törnqvist öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Niclas Hallberg valdes till justerare för dagens protokoll. 1 Protokoll nr 5 2004/2005 2004-11-01 Sammanträde: Styrelsemöte Tid: 26 Oktober 2004 Plats: Närvarande: 1 Öppnande Jenny Nyström Skolan Lasse Törnqvist Niclas Hallberg Eva Lindh Marie Norregårdh Susanne

Läs mer

Evelina Stenmark, ordf Sofia Dahlström Bengt- Ove Bengtsson Micael Källman Johanna Larsson

Evelina Stenmark, ordf Sofia Dahlström Bengt- Ove Bengtsson Micael Källman Johanna Larsson Distriktsstyrelsen Protokoll nr 6/2014 2014-08-19 Tid: Lördag 9 augusti kl 13.00 Plats: Närvarande: Jönköping Evelina Stenmark, ordf Sofia Dahlström Bengt- Ove Bengtsson Micael Källman Johanna Larsson

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen ROM 2015 Gör din röst hörd! 1 Dagordningen Dagordningen, eller ärendelistan som den ibland kallas, är en sorts plan över vad mötet ska diskutera och i vilken ordning. Det finns regler i stadgarna för vilka

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Plats: Skype Tid: Onsdag 22 oktober 2014, kl. 18.00 Närvarande: Ingrid Herbert, Mea Näsman, Gabriella Sandström, Malin Bornhöft,

Läs mer

Protokoll nr: 10. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2010-11-15. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 117-129

Protokoll nr: 10. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2010-11-15. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 117-129 Protokoll nr: 10 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2010-11-15 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 117-129 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten Bert-Ola Wallin

Läs mer

ÅRSMÖTE. PROTOKOLL FÖRT VID AHNs PETANCA-sektion. 1. Ordförande Rolf Skoglund hälsade alla hjärtligt välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

ÅRSMÖTE. PROTOKOLL FÖRT VID AHNs PETANCA-sektion. 1. Ordförande Rolf Skoglund hälsade alla hjärtligt välkomna och förklarade årsmötet öppnat. ÅRSMÖTE PROTOKOLL FÖRT VID AHNs PETANCA-sektion. Lördag den 28 februari 2015 på Las Fuentes, Nerja. 1. Ordförande Rolf Skoglund hälsade alla hjärtligt välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2. Björn

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2016-04-14, Uppsala 1 Mötets öppnande Lars Övergaard, vice ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat 1 Uppdaterat 2017-06-07 Hjälp till styrelser i Equmenia 11 Ordförande Ordföranderollen är en viktig post i styrelsen. I de flesta föreningar är det årsmötet som väljer ordförande. Här kan du se en bild

Läs mer

Kallelse till höstmöte. Torsdagen den 20 november Klockan Vi ses på Idrottens Hus, lokal Atlanta Karlsgatan 28-30, Örebro

Kallelse till höstmöte. Torsdagen den 20 november Klockan Vi ses på Idrottens Hus, lokal Atlanta Karlsgatan 28-30, Örebro Nr Nr 155 155 3-2014 Kallelse till höstmöte Torsdagen den 20 november Klockan 19.00 Vi ses på Idrottens Hus, lokal Atlanta Karlsgatan 28-30, Örebro Kappseglingsresultat Information om Grythem Avgifter

Läs mer

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll Närvarande vid mötet: Oskar Karlin (Ordförande) Lotta Magnusson (Kassör) Mette Petersson (Ledamot) Fredrik Holmström (Ledamot) Joel Berring (Ledamot) Josefina Ekström (Sekreterare) Plats: hemma hos Lotta

Läs mer

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande Detta protokoll fungerar både som dagordning (det ni ska prata om) och protokoll (det ni pratade om) Viktigt är att ni skriver under protokollet med en blå bläckpenna. PROTOKOLL ÅRSMÖTE (Skriv i vilket

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Torsdagen den 22/9-2016 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 19 medlemmar deltar på

Läs mer

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 Stockholm 20180429 Dermatologi och Venereologi Undersköterskor i Sverige Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 1 Mötet öppnas Ordförande hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. 2 Val

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association vid Internationella Engelska Skolan i Hässelby Strand (PTA IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association vid Internationella Engelska Skolan i Hässelby Strand (PTA IESH) Stadgar för Parent Teacher Association vid Internationella Engelska Skolan i Hässelby Strand (PTA IESH) 1 Föreningens firma Föreningens firma är Parent Teacher Association vid Internationella Engelska

Läs mer

Ordföranden Annika Rydbäck hälsade välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordföranden Annika Rydbäck hälsade välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll nr 10 2012 STYRELSEMÖTE Plats: LFC Skövde Datum: tisdagen den 19 december 2012 Närvarande Lena Jonsson, LFC Skövde Barbro Thannlund, NFC Gårda Annika Rydbäck, LFC Borås Johan Almén, LFC Skövde

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6 Protokoll Sida 1 av 6 Protokoll från styrelsemöte i Nyköpings BIS Friidrott torsdagen den 20/5 2010. Deltagare närvarande: (vid pennan) Kent Andersson Mikael Carlsson Lars Hallberg Thomas Andreasson Siv

Läs mer

Ekonomipolicy. Säsongen Beslutad av Kiruna IF Ungdoms styrelse

Ekonomipolicy. Säsongen Beslutad av Kiruna IF Ungdoms styrelse Ekonomipolicy Säsongen 2016-2017 Beslutad av Kiruna IF Ungdoms styrelse 2016-09-12 Innehåll Allmänt... 3 Styrelsens ansvar... 3 Allmänt... 3 Sponsring och reklamintäkter... 4 Förslag Ekonomiutskott...

Läs mer

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet 2016-01-26 Ladyfest Göteborg är en partipolitiskt- och religiöst obunden feministisk ideell förening med säte i Göteborg. Ladyfest Göteborg arbetar för

Läs mer

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Närvarande: Rolf Andersson, Maria Andersson, Agneta Börjesson, Klemens Karlsson, Ann- Marie Stendahl, Ulla-Britt Simm, Anne-Marie Bäckman, Gun-Britt

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll Nr 8 Datum: 2014-01-06 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Lena Weiffert TF Ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Patrik Gustafsson Ledamot Jessica Dehlin

Läs mer

Namn Närv Namn Närv Lena Carlberg, ordf. x Stefan Petersson, suppl. Maria Berndtsson, sekr. x Anna Gunnarsson, suppl. x

Namn Närv Namn Närv Lena Carlberg, ordf. x Stefan Petersson, suppl. Maria Berndtsson, sekr. x Anna Gunnarsson, suppl. x Protokoll fört vid NHRKs styrelsemöte tisdagen den 18 november 2014. Namn Närv Namn Närv Lena Carlberg, ordf. x Stefan Petersson, suppl. Petra Nevrén-Lundgren, v. ordf. Denice Rask, suppl. Maria Berndtsson,

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

Årsmöte Svedjeholmens IF

Årsmöte Svedjeholmens IF Årsmöte Svedjeholmens IF 2017-07-21 Närvarande: Ett 20-tal medlemmar 1. Mötets öppnanden: Patric öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 2. Godkännande av dagordning: Dagordningen godkändes. 3. Årsmötets

Läs mer

2 Val av justerare (utöver ordförande) Beslutades att utse Inge-Britt Lundin att utöver ordförande justera dagens protokoll

2 Val av justerare (utöver ordförande) Beslutades att utse Inge-Britt Lundin att utöver ordförande justera dagens protokoll 1 (5) - Funktionshindersrörelsen i samverkan! Justerat 2015-05-08 Protokoll för styrelsen 2015-04-15 Närvarande: Lena Ringstedt, ordförande Inge-Britt Lundin, 1:a vice ordförande Lennart Håwestam, 2:a

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsemöte

PROTOKOLL Styrelsemöte PROTOKOLL Styrelsemöte 1 (4) Datum Version 2015-02-18 0.1 Styrelsemöte 15:03 Datum 2015-02-18 18.00-19.00 Plats Office, Kyrkogatan Närvarande Bengt Keisu Jonny Siikavaara Peter Fjällborg Conny Fredriksson

Läs mer

Årsmöte VMK sida 1(6)

Årsmöte VMK sida 1(6) Årsmöte VMK 2014-03-09 sida 1(6) Dagordning VMK årsmöte 2014 1. Fråga om mötets behöriga utlysande 2. Val av a) Ordförande b) sekreterare för mötet 3. Val av två justeringsmän att jämte ordförande justera

Läs mer

2. Cecilia Hamilton, premierings länskommitté informerar om sommarpremieringarna.

2. Cecilia Hamilton, premierings länskommitté informerar om sommarpremieringarna. Styrelsemöte 2015-09-08 Studiefrämjandet, Uppsala Närvarande: Cecilia Birgersson, Rolf Arvidsson, Gunilla Söderberg, Kjell Sjöström, Carola Sahlin, Sanna Arndt Inbjudna: Cecilia Hamilton, Premierings länskommitté

Läs mer

Protokoll årsmöte Tjärnö Samhällsförening

Protokoll årsmöte Tjärnö Samhällsförening Protokoll årsmöte Tjärnö Samhällsförening Tid och plats: Söndag den 2 oktober, kl: 13-15 Församlingshemmet Tjärnö Närvarande: 57 personer. Ordförande Anna-Karin Ring öppnar mötet och hälsar alla välkomna.

Läs mer

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok. 1. Mötesdata Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09 Plats Mötets Ordförande Mötets Sekreterare ESKILSTUNA Andreas Saxin Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.se 2. Förberedelser

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-07-14, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM SAMT VALBEREDNINGEN

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141126

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141126 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141126 Närvarande Torbjörn Håkansson TH Janne Gustavsson JG Lena Johansson LJ Sara Lahti SL Emelie Carlsson EC Lena Torstensson LT

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

Nästan lika lätt som att räkna till tre.

Nästan lika lätt som att räkna till tre. Nästan lika lätt som att räkna till tre. 1 Håll ett första årsmöte. Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte där ni bildar förening, ett så kallat konstituerande möte. UNGiKÖR kan

Läs mer

Satu Korte Johansson presenterade och räkenskaperna godkändes. Satu Korte Johansson presenterade och berättelsen godkändes

Satu Korte Johansson presenterade och räkenskaperna godkändes. Satu Korte Johansson presenterade och berättelsen godkändes PROTOKOLL fört vid Årsmöte med Företagarna i Norrhult/Klavreström Torsdagen den 27mars 2014. Närvarande Företag: Dina Försäkringar, Norrhults Taxi, RosdalaButiken, Gästhamnsguiden, Noma Industri AB, Nordic

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer