Detaljplan för Bostäder vid Kungsladugårdsgatan - Margretebergsgatan inom stadsdelen Kungsladugård i Göteborg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för Bostäder vid Kungsladugårdsgatan - Margretebergsgatan inom stadsdelen Kungsladugård i Göteborg"

Transkript

1 Samrådsredogörelse Diarienummer: 0836/04 Distrikt Söder, Plangruppen Fredrik Söderberg Telefon: E-post: Detaljplan för Bostäder vid Kungsladugårdsgatan - Margretebergsgatan inom stadsdelen Kungsladugård i Göteborg Samrådets genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 20 mars 2007 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget. Planförslaget har sänts för yttrande enligt bifogade lista över samrådskrets, bilaga 1, under tiden 4 april till 15 maj Förslaget har varit utställt på stadsbyggnadskontoret och på stadsdelsbiblioteket i Majorna under utställningstiden. Ett samrådsmöte hölls 11 april 2007 på biblioteket på Chapmans torg. Sammanfattning Allvarligaste invändningarna bland inkomna synpunkter från nämnder och myndigheter är att Park- och Naturnämnden inte anser att naturmarken ska ligga på allmän plats. Länsstyrelsen och Miljönämnden har synpunkter på hur bullerfrågan hanteras. Från boende i området framförs synpunkterna att byggnaden är stor och på så sätt avviker från omgivande bebyggelse. Kontoret har bedömt att naturmarken bör vara allmänt tillgänglig och att den inte utgör någon större nytta för tillkommande privat fastighet, området bör därmed vara allmän plats. Bullersituationen kan hanteras i enlighet med kommunens policy för tillämpning av riktvärden för trafikbuller. Kontoret anser vidare att föreslagen byggnadsvolym är lämplig för området och platsen. Framförda synpunkter har i övrigt till stor del kunnat beaktas genom mindre ändringar i planhandlingarna. Kopior av samtliga yttranden har överlämnats till fastighetskontoret och intressenten för kännedom och ev. beaktande vid planens genomförande. 1(6)

2 Inkomna synpunkter i sammandrag Kommunala nämnder och bolag m.m. 1. Fastighetsnämnden är positiv till detaljplaneförslaget då efterfrågan på hyreslägenheter i halvcentrala lägen är stor. 2. Göteborg Energi Nät AB upplyser om att planerat hus kan anslutas till elnätet från antingen Högsbogatan eller Kungsladugårdsgatan. Eventuellt kan en befintlig elkabel som inte används, användas som servis till ny fastighet. 3. Göteborg Energi AB upplyser om att ca 2 meter utanför fastighetsgräns i Kungsladugårdsgatan finns markförlagd stadsgasledning. Det finns fjärrvärme i Högsbogatan och Kungsladugårdsgatan. Kommentar: En stadsgasledning norr om planerad byggnad kan påverkas av byggnationen, men troligen kan den ligga kvar. 4. Göteborg Vatten har inga andra eller ytterligare synpunkter utöver de som lämnades i programskedet. Kommentar: Synpunkter har vidarebefordrats till intressenten och fastighetskontoret. 5. Kretsloppskontoret meddelar att utrymmen för avfallshantering ska utformas så att hämtning av de olika avfallsfraktionerna kan ske utan svårighet. Bl.a. ska utrymmena vara i markplan i direkt anslutning till väg tillåten för trafik med tunga fordon. Fordonen ska inte behöva backa. Kommentar: Planerat utrymme ligger i markplan och angöring kan ske utan att backa, att gatorna ska klara tung trafik läggs till i genomförandebeskrivning. Byggrätten för aktuell komplementbyggnad flyttas så att framkomligheten för fordon förbättras. 6. Miljönämnden ställer sig positiv till planen i stort, men planbestämmelsen Störningsskydd måste formuleras i enlighet med den kommunala tillämpningen av riktvärden för trafikbuller. Man bör sträva efter att minimera miljöpåverkan, energi- och resursanvändning under bebyggelsens hela livscykel. Kommentar: Bestämmelsen formuleras om. Synpunkterna vidarebefordras till intressenten och fastighetskontoret. Frågan om att minimera miljöpåverkan och bygga resurssnålt finns formulerat i kommunens inriktningsdokument. 7. Park- och Naturnämnden ställer sig i grunden positiva till förslaget. Vidhåller dock att kullen ska ingå i bostadskvarteret med bestämmelsen att marken ska hållas tillgänglig för allmänheten. Även hela platsen norr om fastigheten bör tas med i planområdet och ingå i bostadskvarteret med bestämmelsen att marken inte får bebyggas men att den ska hållas tillgänglig för allmänheten. Det är viktigt att träden bibehålls på ytan. Byggnaden bör noggrant studeras då den kommer att utgöra ett fondmotiv sett från två centrala gator i stadsdelen. Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret 2(6)

3 Det är viktigt att illustrerade träd i planen kontrolleras i planskedet, så att det finns plats för trädens rötter och trädkrona. Kommentar: Kullen bör vara allmän plats, den är av allmänt intresse och av begränsat intresse för tillkommande bebyggelse/fastighet. Området norr om planerad bebyggelse tas med i planen. Träd är inmätta. 8. Räddningstjänsten upplyser om kraven som ställs på möjligheter till utrymning av byggnad. Kommentar: Frågan behandlas i bygglovskedet. 9. SDN Majorna välkomnar ett tillskott av bostäder i stadsdelen, i första hand större lägenheter. Kommentar: Detaljplanen reglerar inte lägenhetsstorlekar, men planlösningen i föreslaget hus har arbetats om med större lägenheter. 10. Trafikkontoret informerar att det i anslutning till planområdet, längs Kungsladugårdsgatan och Margretebergsgatan finns förslag på nya cykelbanor. Det är önskvärt att de intäkter som genereras genom försäljning av kommunens mark hjälper till att finansiera en utbyggnad av dessa. Det skulle inte bara tjäna dagens invånare i Majorna utan även de nya boende i kvarteret. Kommentar: Gränserna justeras något för att möjligheterna att bygga föreslagna cykelbanor inte ska påverkas av projektet. Cykelbanorna ingår i ett övergripande system som inte bör belasta detta projekt. Statliga verk, myndigheter och bolag 11. Lantmäterimyndigheten påpekar att en fastighetsplan gäller inom området, detaljplanen bör kompletteras med en bestämmelse om att fastighetsplanen upphör att gälla inom planområdet. Lantmäteriet har dessutom några synpunkter av redaktionell karaktär. Kommentar: Handlingarna kompletteras i enlighet med synpunkterna. 12. Länsstyrelsen meddelar att med redovisad utformning och idag kända förutsättningar kommer prövning enligt 12 kap 1 plan- och bygglagen inte att aktualiseras under förutsättning att nedanstående synpunkter vad gäller hälsoaspekter klarläggs och eventuella erforderliga åtgärder säkerställs. Den sammanlagda ljudbilden från både väg- och spårtrafik behöver utredas/bedömas. Då avsteg görs från riktvärdet 55 dba behöver planbeskrivningen innehålla en beskrivning av vilka konsekvenser den ökade ljudnivån framgent har för boende och vad som görs för att minimera hälsoriskerna. I bestämmelserna finns ingen övre gräns för hus mycket det får bullra för att bostäder ska kunna byggas här. Det behöver säkerställas att minst hälften av boningsrummen vetter mot tyst sida. I planbeskrivningen anges att bestämmelse om radonskyddande utförande finns, kommer sådan bestämmelse att införas? Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret 3(6)

4 Länsstyrelsens samrådsyttrande har bilagts, se bilaga 2. Kommentar: Bullerberäkningen har räknats om och justerats med hänsyn taget till biltrafik och spårväg. Bestämmelsen gällande buller ändras. Bestämmelse om att radonskyddande konstruktion krävs införs. 13. TeliaSonera AB meddelar att ändringar av TeliaSoneras anläggningar inom exploateringsområdet kommer debiteras fastighetsägaren/exploatören. Beställning av eventuell undanflyttning av anläggningar ska inkomma i god tid till TeliaSonera. Kommentar: Synpunkterna vidarebefordras till intressenten. 14. Västtrafik har inget att erinra mot planförslaget. 15. Hyresgästföreningen i Västra Göteborg menar att det är väsentligt att bostäderna upplåts som hyresrätter. Om kommunens avsikt inte infrias, återgår då ägandet till kommunen? En säkrare och önskvärd lösning hade varit att planen hade en bestämmelse om att upplåtelseformen ska vara hyresrätt. En bestämmelse om att parkeringsplatserna framför bostadshuset ska omgärdas med häckar skulle ge förplatsen vid Kungsladugårdsgatan ett mildare uttryck och anknyta till att många fastigheter i omgivningen avgränsas med häckar. Kommentar: Markanvisning har gjorts med utgångspunkt att det ska bli hyresrätter. Det är inte möjligt att i detaljplan reglera upplåtelseform. En avgränsning mot parkeringen kan vara lämplig, häck kräver ingen bestämmelse i detaljplan men byggrätt för en låg mur införs. Sakägare 16. Curt Axel Lundahl anser att den nya byggnaden är anmärkningsvärt stor med hänsyn till såväl stiftelsehuset som villor och radhus i området. Nybyggnaden får en enorm dominans i området, den är inte anpassad till stadsdelens och platsens karaktär. Husets storlek synes i första hand vara grundad på att exploatera marken för att ge kommunen största möjliga intäkt. Om kommunen vill ha en anpassning till stadsdelens och platsens karaktär torde ett 3-våningshus med kortare längd vara det som ska anges i planen. Anläggandet av en gångväg i anslutning mot Kungsladugård 70:1 är direkt olämplig, gångvägen bör läggas åtminstone ett 20 tal meter från tomtgränsen. Anledningen är att grönområdet är högre beläget och att en nära gående gångväg ger oönskad insyn och utgör en oacceptabel störning för användning av uteplatsen. Plåt som takmaterial kan ge bländeffekter. Kommentar: Kontoret bedömer att den föreslagna byggnadsvolymen svarar mot den ursprungliga tanken med stadsplanen för Kungsladugård. I gällande plan finns byggrätt för en byggnad som var tänkt som fond i gaturummet. Tillåten totalhöjd ersätts med nockhöjd och sänks med 1 meter. En anlagd gångväg är inte planerad, illustrationen är tänkt att visa att kullen är tillgänglig för allmänheten och att stigar kan bildas. Illustrationen justeras för att bättre spegla avsikten. Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret 4(6)

5 17. Marie Thomas hänvisar till tidigare inlämnade yttrande och ansluter sig till yttrandet från Jan Andersson m.fl. Föreslagen byggnation i 4 våningar och med 30 lägenheter passar inte i denna miljö. Den skulle dessutom kapsla in dungen och frånta all utsikt åt norr. Låt vår högt uppskattade dunge få utgöra den värdiga avslutningen på Kungsladugårdsgatan istället för föreslagen jättekoloss. 18. Julia Norinder och Peter Bergqvist är negativa till byggnation av bostäder i planerad omfattning. För stor del av parkområdet försvinner, den kulturhistoriska miljön riskerar att påverkas negativt och som närmaste grannar förväntar de sig insyn, kraftigt försämrad utsikt och störande ljud. Byggnaden är kraftigt överdimensionerad och avviker från omkringliggande bebyggelse. Upplever inte att det presenterade förslaget lever upp till angiven ambition att anpassas till den intilliggande kulturhistoriska miljön. Kräver att ett bygglov ska vara knutet till en illustration av hög arkitektonisk klass som tar hänsyn till omkringliggande miljö, max 3 våningar högt. Det anges att en friare utformning av byggnaden tillåts i den del av fasaden som är riktad mot kullen. Det är oacceptabelt, kräver att även denna sida ska vara knuten till en illustration. Vi utgår då ifrån att hänsyn tas till omgivningen tas till omkringliggande miljö även på denna sida. Kräver att hänsyn tas till insyn, t.ex. att denna sida bör hållas fri från balkonger. Föreslår en arkitekttävling. Parkeringssituationen är svår i området och man kräver att bygglovet är knutet till upprättande av parkering för de boende i byggnaden. Kommentar: Kontoret bedömer inte att en för stor del av naturområdet tas i anspråk och inte heller att den kulturhistoriska miljön påverkas negativt, bl.a. mot bakgrund av att Kungsladugårdsgatan ursprungligen var tänkt att avslutas med en byggnad på kullen. För att få bygglov krävs bl.a. ritningar på samtliga fasader, i detaljplanen regleras dock inte utformning i detalj. En bestämmelse gällande krav på utformning införs. Friare gestaltning mot gårdssidan innebär inte att lägre krav el. dyl. ställs. Kontoret bedömer dock att det finns utrymme att ha ett mindre strikt fasaduttryck mot gårdssidan, exempelvis tillåts balkonger. Parkering kommer ordnas på egen fastighet. Krav på parkering ställs i bygglovet, antal i enlighet med kommunens parkeringspolicy. 19. Knut Pettersson och Lars Wetter har skrivit under skrivelsen från Anna Törnqvist m.fl., se nedan under Övriga. Övriga 20. Anna Törnquist m.fl. (33 namn varav två sakägare) anser att byggnaden är för hög, med 4 våningar kommer den avvika på ett olyckligt sätt och upplevas alltför dominerande. Byggnadens större utbredning skärper kravet på en sänkning av takfoten. Fasadens likhet med omkringliggande hus är av underordnad betydelse, stadsdelen kan tåla och t.o.m. bli berikad av en byggnad med självständig, tidstypisk tidsprägel, under förutsättning att skalan anpassas. Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret 5(6)

6 Önskar högt ställda krav i detaljplanen på arkitektonisk utformning värdig platsen. Ett litet hyreshus kan knappast bära särskilt stora investeringskostnader, och man känner oro för en exploatör som med få övertygande referensobjekt. Risk finns att huset omvandlas till bostadsrätter, genom att redan från början finansiera huset med bostadsrättsinsatser kan projektets ekonomi förbättras så att behovet av de extra lägenheterna på våning 4 minskar och möjlighet till kvalificerat arkitektarbete och hög kvalité i byggandet. Kommentar: Se även kommentarer till yttrande nr 16 och 18. Skrivningen om fasadmaterial syftar inte till att föreslå en pastisch, kontoret är positivt till ett kontemporärt uttryck. Fatighetsnämnden har beslutat om markanvisning för marken, med avsikten att hyresrätter ska byggas. Ändringar i förslaget Utöver mindre justeringar samt ändringar i planbeskrivning och genomförandebeskrivning föreslås med anledning av inkomna synpunkter och fortsatta arbete följande ändringar av förslaget: Bestämmelse gällande buller ändras. Marken som bildar en trekant nordväst om parkeringen tas med i planen, som kvartersmark. Erforderliga bestämmelser för området införs. Bestämmelse om radonskyddande konstruktion införs. Byggrätt för mur i anslutning till parkeringsplatsen införs. Administrativ bestämmelse om att fastighetsplan upphör att gälla införs. Bestämmelse gällande krav på utformning införs. Byggrätten och föreslagen ny fastighet justeras något: o Vinkeln på byggrätten/huskroppen mot Kungsladugårdsgatan justeras. o Byggrätten förlängs mot väster. o Begränsning av bruttoarea ersätts med begränsning av antal våningar. o Byggrätten för komplementbyggnad flyttas, komplementbyggnader på gården söder om nytt hus tillåts. o Tillåten totalhöjd ersätts med nockhöjd och minskas med 1 meter, bestämmelse om byggnadshöjd tas bort eftersom bestämmelse om nockhöjd, sadeltak och takvinkel finns. Handel i del av bottenvåning tillåts. Marklov för fällning av träd föreslås gälla en viss storlek på träd och endast en del av kvartersmarken. Malin Häggdahl Planchef Fredrik Söderberg Planarkitekt Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret 6(6)

7 Datum Diarienummer Sida /0836 1/1 SAMRÅD Detaljplan för BOSTÄDER VID KUNGSLADUGÅRDSGATAN MARGRETEBERGSGATAN inom stadsdelen Kungsladugård i Göteborg SAMRÅDSKRETS KOMMUNALA NÄMNDER OCH BOLAG m.fl. Fastighetsnämnden Göteborg Energi AB Göteborg Energi Nät AB Göteborg Energi GothNet AB Göteborg Gatu AB (kdm) Göteborg Vatten Kretsloppsnämnden Kulturnämnden Miljönämnden Park- och naturnämnden Räddningstjänsten Storgöteborg Stadsdelsnämnden Majorna Trafiknämnden Tryggare och Mänskligare Göteborg STATLIGA OCH REGIONALA MYNDIGHETER m.fl. Lantmäterimyndigheten i Göteborg Länsordningspolisen Länsstyrelsen Svenska Kraftnät Telia Networks Skanova Västtrafik Göteborgsområdet AB (kdm) SAKÄGARE Enligt fastighetsförteckning ÖVRIGA Kungsladugårds Egnahemsförening Handikappföreningarnas Samarbetsorgan Hyresgästföreningen i Västra Göteborg Samrådskrets Kungsladugårdsgatan Sidan 1 av 1

8

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6.

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6. Datum Diarienummer Sida 2007-10-30 0911/04 (FIIa 4942) 1/4 Detaljplan för BOSTÄDER PÅ ARVID LINDMANSGATAN inom stadsdelen Tolered i Göteborg SAMRÅDSUTLÅTANDE GENOMFÖRANDE Byggnadsnämnden beslöt 2004-09-28

Läs mer

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande Datum: 2010-10-07 Diarienummer: 0936/09 (FIIa 5098) Joanna Hagstedt Telefon: 031-368 17 06 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom

Läs mer

Utställningsutlåtande 1

Utställningsutlåtande 1 Utställningsutlåtande Datum: 2010-06-16 Diarienummer: 0797/07 (FIIa 5056) Filip Siewertz Telefon: 031-368 15 01 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid Elins gård inom stadsdelen

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2014-11-03 Diarienummer: 0370/14 Aktbeteckning: 2-5266 Eva Carlfjord-Mattsson Telefon: 031-368 18 53 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av del av detaljplan för

Läs mer

Detaljplan för handel och kontor vid Södra Hamngatan inom stadsdelen Inom Vallgraven i Göteborg

Detaljplan för handel och kontor vid Södra Hamngatan inom stadsdelen Inom Vallgraven i Göteborg Samrådsredogörelse Datum: 2009-03-31 Diarienummer: 0312/09 (FIIa 5005) Distrikt Söder, Plangruppen Louise Österlin Telefon: 031-368 16 46 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för handel

Läs mer

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-12-20 Diarienummer: 434/13 Aktbeteckning: 2-5364 Christer Persson Telefon: 031-368 18 56 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons

Läs mer

Ändring av Detaljplan för Bro över Göta Älv inom stadsdelarna Gullbergsvass och Tingstadsvassen i Göteborg

Ändring av Detaljplan för Bro över Göta Älv inom stadsdelarna Gullbergsvass och Tingstadsvassen i Göteborg Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Utfärdat: 2019-10-01 Johan Stenson Diarienummer: 0441/19 Telefon: 031-368 18 38 Aktbeteckning: 2-5527 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för bostäder med särskild service vid Blackevägen inom stadsdelen Tolered i Göteborg

Detaljplan för bostäder med särskild service vid Blackevägen inom stadsdelen Tolered i Göteborg Aktbeteckning: 2-5233 Granskningsutlåtande Datum: 2014-03-20 Diarienummer: 0371/12 Petter Frid Telefon: 031-368 15 70 E-post: petter.frid@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder med särskild service vid

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2017-03-21 Diarienummer: 0687/09 Aktbeteckning: 2-5393 Telefon: 031-368 18 04 E-post: stefan.rosen@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder i Kv Fulufjället inom stadsdelen Bagaregården

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-03-22 Diarienummer: 0886/03 Aktbeteckning: 2-5341 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2015-12-01 Diarienummer: 0506/12 Aktbeteckning: 2-5300 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans

Läs mer

Utställningsutlåtande 1

Utställningsutlåtande 1 Utställningsutlåtande Datum: 2012-11-27 Diarienummer: 0930/04 (FIIa 5132) Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid Grässkärsgatan inom

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Datum: 2011-04-05 Diarienummer: 0750/07 (FIIa 5076) Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Handel vid Marconigatan inom

Läs mer

Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner för delar av kvarteret Göta Kanal inom stadsdelen Nordstaden i Göteborg, enkelt planförfarande

Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner för delar av kvarteret Göta Kanal inom stadsdelen Nordstaden i Göteborg, enkelt planförfarande Samrådsutlåtande Datum: 2012-06-20 Diarienummer: 0466/10 (FIIa 5181) Sirpa Ruuskanen Johansson Telefon: 031-368 17 87 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Granskningsutlåtande. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2014-08-12 Diarienummer: 0662/12 Aktbeteckning: 2-5248 Eva Carlfjord-Mattsson Telefon: 031-368 18 53 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av del av detaljplan för

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Ändring av detaljplan för inredning av vind, Lunden 2:11 m.fl inom stadsdelen Lunden i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Ändring av detaljplan för inredning av vind, Lunden 2:11 m.fl inom stadsdelen Lunden i Göteborg Granskningsutlåtande Utfärdat: 2018-09-21 Åsa Åkesson Diarienummer: 0509/12 Telefon: 031-368 19 52 Aktbeteckning: 2-5482 E-post: asa.akesson@sbk.goteborg.se Ändring av detaljplan för inredning av vind,

Läs mer

Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING

Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING Detaljplan Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-04-24 UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS

Läs mer

Ändring av detaljplan II-1363 för inredning av vind vid Topeliusgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg, standard planförfarande

Ändring av detaljplan II-1363 för inredning av vind vid Topeliusgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg, standard planförfarande Granskningsutlåtande Datum: 2017-08-29 Diarienummer: 0561/11 Aktbeteckning: 2-5413 Johan Wahlström Telefon: 031-368 16 11 E-post: johan.wahlstrom@sbk.goteborg.se Ändring av detaljplan II-1363 för inredning

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Datum: 2011-12-13 Diarienummer: 0326/07 (FIIa 5123) Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder i norra Kyrkbyn inom

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Norr, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Norr, Plangruppen Samrådsredogörelse Datum: 2009-06-12 Diarienummer: 0319/07 Arkivnummer: EIIa 5019 Distrikt Norr, Plangruppen Johan Helgesson Telefon: 031-368 19 41 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan

Läs mer

Särskilt utlåtande samråd del 1 och 2 avseende Detaljplan för Hole 1:129 och del av Hole1:94 Torsby kommun, Värmlands län

Särskilt utlåtande samråd del 1 och 2 avseende Detaljplan för Hole 1:129 och del av Hole1:94 Torsby kommun, Värmlands län Datum Diarienummer 2011-03-04 2010.0859.214 Särskilt utlåtande samråd del 1 och 2 avseende Detaljplan för Hole 1:129 och del av Hole1:94 Torsby kommun, Värmlands län 2 Bakgrund Stadsarkitekt Torbjörn Almroth,

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

Helsingborgg den 26 mars 2015

Helsingborgg den 26 mars 2015 HELSINGBORGS STAD Stadsbyggnadsnämnden 26 mars 2015 Ärende nr Handläggare: Carl Welin, 042-10 60 68 Stadsbyggnadsnämnden Tillägg tilll detaljplan (akt 1283K 16036) för del av fastigheten Rya 1:30, Rydebäck,

Läs mer

DETALJPLAN För Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 i Åre tätort, Åre kommun, Jämtlands län

DETALJPLAN För Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 i Åre tätort, Åre kommun, Jämtlands län Utlåtande, 2016-09-01 DETALJPLAN För Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 i Åre tätort, Åre kommun, Jämtlands län Normalt förfarande GENOMFÖRD GRANSKNING/UTSTÄLLNING Planförslaget, upprättat 2014-08-14,

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: SBN-2015-02847 Detaljplan för Hyvlaren 14 inom Östertälje i Södertälje Upprättad 2016-11-21 Tidigare Beslut i ärendet Nämnd Beslut Beslutsdatum Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen.

Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen. 2018-11-05 Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen. Lönsboda, Osby kommun, Skåne län Förslag till detaljplan har varit på granskning under tiden 2017-09-01 2017-09-21

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-07-28 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen

Läs mer

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 18 juli 2016 STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet Hanna Bäckgren 0413-620 18 Dnr 1120/2009 2010-01-04 DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har sänts ut för samråd under tiden

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Program för PALACEHUSET m.m.

Program för PALACEHUSET m.m. Program för PALACEHUSET m.m. Hotellplatsen Palacehuset Brunnsparken Södra Hamngatan 47 Samrådshandling Stadsbyggnadskontoret Göteborg, april 2007 Datum 2007-04-17 Diarienummer: 0335/06 Medverkande i programarbetet:

Läs mer

Koncept Områdesbestämmelser för Fritidshus på Geråsen

Koncept Områdesbestämmelser för Fritidshus på Geråsen Koncept 2008-04-21 Områdesbestämmelser för Fritidshus på Geråsen Antagandehandling oktober 2008 Planhandling Till Byggnadsnämnden 2008-05-06 Rev: åååå-mm-dd Diarienummer: 826/07 (FIIa 4971) Koncept 2008-04-02

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning 1(6) Antagandehandling Diarienummer SBN 2017/23-21 Tillägg till planbeskrivning Tillhörande ändring genom tillägg av detaljplan 446 för del av kvarteret Orren i Ludvika centrum Tillägget upprättat i september

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Plan, ledningen Tony Andersson Sida 1 (6) Tfn 08-508 27 318 2016-04-25 Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp 2013-19235

Läs mer

Ändring av Detaljplan för Juvelkvarnen på Eriksberg och del av Stadsplanen inom stadsdelen Sannegården i Göteborg, enkelt planförfarande

Ändring av Detaljplan för Juvelkvarnen på Eriksberg och del av Stadsplanen inom stadsdelen Sannegården i Göteborg, enkelt planförfarande Samrådsutlåtande Datum: 2011-02-08 Diarienummer: 0563/09 (FIIa 5104) Maria Malone Telefon: 031-368 16 10 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av Detaljplan för Juvelkvarnen på Eriksberg och

Läs mer

Glasberga sjöstad, etapp 2

Glasberga sjöstad, etapp 2 Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr 2018 00665-214 Ändring av detaljplan för Glasberga sjöstad, etapp 2 Södra delen i Glasberga, Södertälje Upprättad 2019-06-04 Beslut Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse Datum: 2011-11-29 Diarienummer: 0835/06 Anna-Karin Nilsson Telefon: 031-368 16 52 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för kv Sturefors (Kungsprtsavenyen) inom stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Hur processen har bedrivits: Detaljplanen har varit tillgänglig för samråd under tiden datum till datum. Samrådet har anslagits på kommunens anslagstavla

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Redaktionellt ändrad 25 januari 2019 Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 Redaktionellt ändrad

Läs mer

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Kommunstyrelsens förvaltning Enheten för samhällsbyggnad 2018-07-03 Antagandehandling Detaljplan för Geten 14 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-11-20 Handläggare Anna Lina Axelsson Telefon 08-508 27 430 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID KUNGSLADUGÅRDS GATAN- MARGRETEB ERGS GATAN inom stads delen Kungsladugård i Göteborg

Detaljplan för BOSTÄDER VID KUNGSLADUGÅRDS GATAN- MARGRETEB ERGS GATAN inom stads delen Kungsladugård i Göteborg Datum Diarienummer Sida 2008-05-06 FN 400-1091/03 1/6 BN 04/0836 Emma Eliasson Tel: 368 10 70 Detaljplan för BOSTÄDER VID KUNGSLADUGÅRDS GATAN- MARGRETEB ERGS GATAN inom stads delen Kungsladugård i Göteborg

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE 2009-04-02 Rev. 2009-10-20 Diarienummer: MBN0063/08 Specifikationsnummer:

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2017-09-14 DETALJPLAN FÖR flerbostadshus vid Kabinbanevägen och FASTIGHETSBETECKNING Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 ÅRE KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN GENOMFÖRD GRANSKNING Planförslaget,

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

Detaljplan för Bostäder på södra Plejadgatan inom stadsdelen Lindholmen i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för Bostäder på södra Plejadgatan inom stadsdelen Lindholmen i Göteborg, enkelt planförfarande Samrådsutlåtande Koncept Datum: 2010-10-04 Diarienummer: 0492/10 (FIIa 5107) Maria Malone Telefon: 031-368 16 10 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder på södra Plejadgatan inom

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/ Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 20 april 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN Detaljplan för Skene 5:12 m fl, Skene station SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN Detaljplan för Skene 5:12 m fl, Skene station SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN 2016-11 214 Detaljplan för RYDAL 7:2, RYDALS BIL Rydal, Marks kommun, Västra Götalands län. Upprättad 2017-11-24 Planarkitekt, Hani Alsayah 1 (5) Tidigare avstämningar

Läs mer

Detaljplan för Häradsvallen 1:133 m.fl, Mantorp, Mjölby kommun. Upprättad av byggnadskontoret reviderad

Detaljplan för Häradsvallen 1:133 m.fl, Mantorp, Mjölby kommun. Upprättad av byggnadskontoret reviderad GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Häradsvallen 1:133 m.fl, Mantorp, Mjölby kommun. Upprättad av byggnadskontoret 2018-02-20 reviderad 2018-05-22 2018-05-22 HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS

Läs mer

Del av Vallen 1 Skövde stad, Skövde kommun, Västra Götalands län

Del av Vallen 1 Skövde stad, Skövde kommun, Västra Götalands län Detaljplan för Del av Vallen 1 Skövde stad, Skövde kommun, Västra Götalands län Samrådsredogörelse Upprättad 2015-06-10 Planenheten FÖRSLAG TILL BESLUT HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS FÖRSLAG Kommunstyrelsen

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan Samrådsredogörelse Sida 1 av 7 Handläggare Christoffer Gissy 010-505 99 25 Diarienummer KS/2015:372 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan I denna

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Detaljplan för BmSS vid Västra Palmgrensgatan inom stadsdelen Älvsborg i Göteborg

Detaljplan för BmSS vid Västra Palmgrensgatan inom stadsdelen Älvsborg i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2014-09-30 Diarienummer: 0464/12 Aktbeteckning: 2-5232 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: sirpa.antti-hilli@sbk.goteborg.se Detaljplan för BmSS vid Västra Palmgrensgatan

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 2019-02-26 Dnr2018-181 D154 a Antagen av byggnadsnämnden 2019-03-05 Laga kraft 2019-04-04 Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 Gällande

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 GRANSKNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 Bild: Sweco Architects AB Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling 2009-12-15 (rev. 2010-06-22) FN Diarienummer: 0478/09 Plannummer: (FIIa 5063) Exploateringsavdelningen Christian Schiötz Telefon: 031-368 10 60 E-post: christian.schiotz@fastighet.goteborg.se

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Datum: 2009-09-15 Diarienummer: 0535/05 (FIIa 5007 Handläggare Distrikt Norr, Plangruppen Silvia Orrego Briceño Telefon: 031-368 15 16 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-11-21 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 273 38 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område vid

Läs mer

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar DAGORDNING Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar 40 min Förslag till bebyggelse Fortsatt arbete Frågestund 50 min Medverkande: stadsbyggnadskontoret,

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

Förslag till GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Förslag till GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Spiran 2 2018-10-11 Centrum Motala kommun Förslag till GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr 17-SB0029 SAMRÅD Ett förslag till detaljplan har tagits fram för del av fastigheten Spiran2. Syftet

Läs mer

Detaljplan för TROLLBÄCKEN MITT

Detaljplan för TROLLBÄCKEN MITT 1(5) Detaljplan för TROLLBÄCKEN MITT UTLÅTANDE November 2013 I bifogad sammanställning redovisas samtliga skriftliga synpunkter på planförslaget. Beträffande samrådsskedet upprepas de synpunkter och ställningstaganden

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

Detaljplan för del av Alvesta 14:56 (Kulturen) i Alvesta tätort

Detaljplan för del av Alvesta 14:56 (Kulturen) i Alvesta tätort 1 Detaljplan för del av Alvesta 14:56 (Kulturen) i Alvesta tätort GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMMANFATTNING Planen har varit föremål för granskning under tiden 2018-06-25 2018-07-30. Under granskningstiden har

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande tillägg del 2 till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 22 november 2016 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: Laga kraft: Genomförandetidens sista

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för nybyggnation i de södra delarna av Fjugesta. Planen ger förutsättningar

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Solrosen Kristinehamns kommun, Värmlands län ANTAGANDEHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Solrosen Kristinehamns kommun, Värmlands län ANTAGANDEHANDLING Handläggare Petra Okanovic 0550-88190, petra.okanovic@kristinehamn.se ANTAGANDEHANDLING Datum 2016-01-19 Diarienummer Ks/2015:181 Sida 1(2) Samrådsredogörelse Detaljplan för Solrosen Kristinehamns kommun,

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder vid Fridhemsgatan inom stadsdelen sandarna i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder vid Fridhemsgatan inom stadsdelen sandarna i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2013-06-20 Diarienummer: 0768/06 (FIIa 5188) Per Osvalds Telefon: 031-368 18 51 E-post: per.osvalds@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid Fridhemsgatan inom stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (5) Tfn 08-50827130 2012-01-16 Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2011-07464 Innehåll

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer