Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Ändring av detaljplan för inredning av vind, Lunden 2:11 m.fl inom stadsdelen Lunden i Göteborg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Ändring av detaljplan för inredning av vind, Lunden 2:11 m.fl inom stadsdelen Lunden i Göteborg"

Transkript

1 Granskningsutlåtande Utfärdat: Åsa Åkesson Diarienummer: 0509/12 Telefon: Aktbeteckning: E-post: Ändring av detaljplan för inredning av vind, Lunden 2:11 m.fl inom stadsdelen Lunden i Göteborg Granskningsutlåtande Handläggning Stadsbyggnadskontoret har, på uppdrag av Byggnadsnämnden, genomfört samråd för detaljplaneförslaget med standard planförfarande. Förslaget har sänts för yttrande under tiden 20 september oktober 2017 och för granskning under tiden juni Planförslaget har skickats ut enligt bifogad lista över samrådskrets. Förslaget har under samma tid varit tillgängligt på stadsbyggnadskontoret. Förslaget finns även tillgängligt på Göteborgs Stads hemsida: Sammanfattning Inkomna yttranden berör i huvudsak parkering och utformning (höjd) Allvarligaste invändningen gäller antalet tillgängliga parkeringar. Stadsbyggnadskontoret (plan och bygglov) har bedömt att förutsättningarna är sådana att det är möjligt att skjuta redovisningen av parkeringslösning till bygglovsskedet. Utbyggnad enligt planändringen kommer sannolikt att ske över en relativt lång tidsperiod och förutsättningarna jämfört nuläget kan komma att förändras. Rörande höjd bedömer stadsbyggnadskontoret fortsatt att en höjning med en meter skulle innebära en alltför stor påverkan på stadsbilden. Språklig justering och förtydliganden av handlingarna har gjorts som följd av inkomna yttranden. Kvarstående erinringar finns från Brf Skäktstolen 7, samt riksbyggen fastighetsägare AB. Kopior av samtliga yttranden har överlämnats till berörda förvaltningar, fastighetsägare och konsulter för kännedom och eventuellt beaktande vid planens genomförande.

2 Inkomna synpunkter och stadsbyggnadskontorets kommentarer Inkomna synpunkter har sammanfattats nedan. Personnamn anges inte. Synpunkterna finns i sin helhet på stadsbyggnadskontoret. Kommunala nämnder och bolag m.fl. 1. Trafikkontoret Inget att erinra. Påpekar vikten av att utförd mobilitets- och parkeringsutrednings stäms av med bygglov. Parkerings och mobilitetsutredning är avstämd med bygglov och de ser inga hinder att fastighetsspecifika mobilitetsåtgärder och parkeringslösningar redovisas i bygglovet. 2. Miljöförvaltningen Bedömer att det är tillräckligt att en fördjupad bullerutredning görs i bygglovskedet. Instämmer med den redovisade avstämning mot de lokala miljökvalitetsmålen. 3. Kretslopp och vatten Önskar förtydliganden i planbeskrivning kring avfall och språklig översyn av rubriksättning kring VA. Beaktas 4. Räddningstjänsten Storgöteborg Inget att erinra. 5. Göteborg energi Informerar om gällande riktlinjer kring grävarbeten i närhet av ledningar samt ledningsutsättning. Inget att erinra. 6. Göteborgs parkeringsbolag Parkeringsbolaget ser positivt på att byggrätter tillskapas i befintlig bebyggelse men anser att det är olyckligt att antalet lägenheter i området ökar utan att det behov av parkering som den nya bebyggelsen innebär säkerställs. Bolaget ser en risk för att detta kommer att leda till mer parkering på gatumark, viket inte är linje med stadens trafikstrategi, parkeringsstrategi samt riktlinjer för mobilitet och parkering. Eftersom planen berör ett stort antal fastighetsägare är dock bedömningen att dessa nya byggrätter kommer att successivt utnyttjas över tid. P-bolaget föreslår därför att detaljplanen ställer krav på att parkering löses, men att lösningen får hanteras i kommande bygglovsprocesser i takt med att detaljplanen genomförs. Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Granskningsutlåtande 2(6)

3 Förtydliganden har gjorts i planbeskrivning och upplysningen på plankartan om att parkering kan ske på allmän plats har tagits bort. Statliga och regionala myndigheter m.fl. 7. Länsstyrelsen Inget att erinra. Noterar att utrymning vid brand (synpunkt i samrådet från räddningstjänst) hanteras i bygglov och har inga synpunkter sett till säkerhet, men en informerande text på plankartan rekommenderas. 8. Trafikverket Inget att erinra. Noterar valt p-tal i planen och bedömer det som föredömligt lågt. 9. Lantmäteriet Inget att erinra Sakägare Sakägare i form av bolag, myndigheter, föreningar etc. har namngivits. Personnamn har inte skrivits ut, utan skrivs som fastighetsägare för att möjliggöra att utlåtandet publiceras på kommunens hemsida. Uppgifter om personnamn som är kopplade till yttrandena finns på Stadsbyggnadskontoret. 10. Riksbyggen fastighetsägare AB Synpunkt rörande höjd, önskar en höjning av byggnadshöjden med 1 meter i stället för föreslagen 0,5 meter. Stadsbyggnadskontoret bedömer, liksom i samrådet, att en höjning med en meter skulle innebära en alltför stor påverkan på stadsbilden. 11. Brf. Skäktstolen nr.7 Synpunkter på gjord p-utredning, anser att flera felaktigheter finns i underlaget. I och med de nya riktlinjerna för parkering och mobilitet som antagits är p-talet betydligt lägre än vad som redovisas i parkeringsutredningen. Stadsbyggnadskontoret gör därför bedömningen att det bör vara möjligt att lösa parkering på kvartersmark. Till exempel genom att långa avtal om parkering i befintliga p-hus i närområdet tecknas av Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Granskningsutlåtande 3(6)

4 fastighetsägaren och redovisas vid bygglovsansökan. De felaktigheter rörande parkeringar på allmän plats som påtalas blir därför mindre viktiga i sak. Revideringar Planförslaget har reviderats. Revideringen innebär att språklig justering/förtydliganden gjorts i planbeskrivningen och att den upplysning som fanns på plankartan att parkering för tillkommande vindslägenheter inte måste lösas på kvartersmark, har tagits bort.. Berörda fastighetsägare har informerats om revideringen. Eftersom revideringen inte innebär någon väsentlig ändring av förslaget erfordras inte någon ny granskning Cecilia Strömer Planchef Åsa Åkesson Planarkitekt Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Granskningsutlåtande 4(6)

5 Bilaga 1 Lista över samrådskrets Kommunala nämnder och bolag Fastighetskontorets tillgänglighetsavd Fastighetsnämnden/kontoret ann.olausson@fastighet.goteborg.se fastighetskontoret@fastighet.goteborg.se Göteborg Energi AB (Fjärrvärme) diariet@goteborgenergi.se Göteborg Energi Gasnät AB diariet@goteborgenergi.se Göteborg Energi GothNet AB diariet@goteborgenergi.se Göteborg Energi Nät AB diariet@goteborgenergi.se Göteborgs Stads Parkerings AB pb.pbolaget@framtidensit.onmicrosoft.com; Kretslopp och Vatten kretsloppochvatten@kretsloppochvatten.goteborg.se Kulturnämnden/förvaltningen kultur@kultur.goteborg.se Miljö- och klimatnämnden/miljöförvaltningen miljoforvaltningen@miljo.goteborg.se Park- och naturnämnden/förvaltningen parkonatur@ponf.goteborg.se Räddningstjänsten Storgöteborg raddningstjansten@rsgbg.se Stadsdelsnämnden/förvaltning i Orgryteharlanda@orgryteharlanda.goteborg.se Örgryte-Härlanda Trafiknämnden/kontoret trafikkontoret@trafikkontoret.goteborg.se Statliga och regionala myndigheter och bolag Lantmäterimyndigheten Lantmäterimyndigheten i Gbg <lantmateri@sbk.goteborg.se> Länsstyrelsen vastragotaland@lansstyrelsen.se PostNord Produktion VO Göteborg (fd.posten AB) dqvist@posten.se> PostNord Produktion VO Göteborg <soren.lin- Skanova Nätplanering D3N Skanova-remisser-goteborg@skanova.se Trafikverket Trafikverket <goteborg@trafikverket.se> Västtrafik AB Västtrafik AB <vasttrafik@vasttrafik.se> Sakägare och boende Fastighetsägare enligt fastighetsförteckning Hyresgästfören. Region V Sverige Hyresgästfören. Region V Sverige <info.v-sverige@hyresgastforeningen.se> Övriga Göteborgs Begravningssamfällighet Funktionsrätt Göteborg (tidigare HSO; Handikappfören. Samarbetsorgan) hanna.hermansson@svenskakyrkan.se; marie.louise.nord@svenskakyrkan.se; gbg.begravningssamfallighet@svenskakyrkan.se info@funktionsrattgbg.se Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Granskningsutlåtande 5(6)

6 Bilaga 2 länsstyrelsens yttrande Yttrande Diarienummer Sida 6(6) Samhällsbyggnadsenheten Anna Hendén Wedin Planarkitekt anna.henden.wedin@lansstyrelsen.se Göteborgs Stad sbk@sbk.goteborg.se Granskningsyttrande över ändring av detaljplan vindsinredning inom Lunden 2:11 inom stadsdelen Lunden, i Göteborgs Stad, Västra Götalands län Handlingar daterade för granskning enligt 5 kap 22 plan- och bygglagen (PBL 2010:900) Länsstyrelsens samlade bedömning Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrunderna i 11 kap 10 PBL och nu kända förhållanden att planen kan accepteras och därför inte riskerar att prövas av Länsstyrelsen om den antas. Synpunkter på granskningshandlingen Utrymning Räddningstjänsten har under samrådet framfört att vindslägenheterna kan komma att hamna över den 11-metergräns som medför att alternativ utrymning måste ske vid ett tillbud. Det krävs då något av följande alternativ: Räddningfordonet har tillgång till innergård Samtliga lägenheter är genomgående med fönster mot gatan Trapphuset förstärks med ett Tr2-trapphus Frågan om utrymning/brandsäkerhet kommer att hanteras i efterföljande bygglov, där 5 kap i Boverkets byggregler (BBR) tillämpas. Länsstyrelsen befarar därför inte att någon säkerhetsrisk föreligger. Det hade däremot varit bra om ni hade skrivit en upplysade text på plankartan så att bygglovsökande blir uppmärksammade på frågan. Detta yttrande har föredragits och beslutats av Anna Hendén Wedin. Anna Hendén Wedin Detta beslut har godkänts digitalt och saknar därför namnunderskrift. Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Granskningsutlåtande 6(6)

Detaljplan för bostäder med särskild service vid Blackevägen inom stadsdelen Tolered i Göteborg

Detaljplan för bostäder med särskild service vid Blackevägen inom stadsdelen Tolered i Göteborg Aktbeteckning: 2-5233 Granskningsutlåtande Datum: 2014-03-20 Diarienummer: 0371/12 Petter Frid Telefon: 031-368 15 70 E-post: petter.frid@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder med särskild service vid

Läs mer

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-12-20 Diarienummer: 434/13 Aktbeteckning: 2-5364 Christer Persson Telefon: 031-368 18 56 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-03-22 Diarienummer: 0886/03 Aktbeteckning: 2-5341 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen

Läs mer

Ändring av detaljplan II-1363 för inredning av vind vid Topeliusgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg, standard planförfarande

Ändring av detaljplan II-1363 för inredning av vind vid Topeliusgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg, standard planförfarande Granskningsutlåtande Datum: 2017-08-29 Diarienummer: 0561/11 Aktbeteckning: 2-5413 Johan Wahlström Telefon: 031-368 16 11 E-post: johan.wahlstrom@sbk.goteborg.se Ändring av detaljplan II-1363 för inredning

Läs mer

Ändring av Detaljplan för Bro över Göta Älv inom stadsdelarna Gullbergsvass och Tingstadsvassen i Göteborg

Ändring av Detaljplan för Bro över Göta Älv inom stadsdelarna Gullbergsvass och Tingstadsvassen i Göteborg Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Utfärdat: 2019-10-01 Johan Stenson Diarienummer: 0441/19 Telefon: 031-368 18 38 Aktbeteckning: 2-5527 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av Detaljplan

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2017-03-21 Diarienummer: 0687/09 Aktbeteckning: 2-5393 Telefon: 031-368 18 04 E-post: stefan.rosen@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder i Kv Fulufjället inom stadsdelen Bagaregården

Läs mer

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande Datum: 2010-10-07 Diarienummer: 0936/09 (FIIa 5098) Joanna Hagstedt Telefon: 031-368 17 06 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2014-11-03 Diarienummer: 0370/14 Aktbeteckning: 2-5266 Eva Carlfjord-Mattsson Telefon: 031-368 18 53 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av del av detaljplan för

Läs mer

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2015-12-01 Diarienummer: 0506/12 Aktbeteckning: 2-5300 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

Ändring av del av detaljplan 1363 och 2642 för kontor med mera vid Karlfeldtsgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg

Ändring av del av detaljplan 1363 och 2642 för kontor med mera vid Karlfeldtsgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg Samrådsredogörelse Datum: 2016-07-06 Diarienummer: 0453/09 Ingemar Jansson Telefon: 031-368 19 13 E-post: ingemar.jansson@sbk.goteborg.se Ändring av del av detaljplan 1363 och 2642 för kontor med mera

Läs mer

Granskningsutlåtande. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2014-08-12 Diarienummer: 0662/12 Aktbeteckning: 2-5248 Eva Carlfjord-Mattsson Telefon: 031-368 18 53 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av del av detaljplan för

Läs mer

Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner för delar av kvarteret Göta Kanal inom stadsdelen Nordstaden i Göteborg, enkelt planförfarande

Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner för delar av kvarteret Göta Kanal inom stadsdelen Nordstaden i Göteborg, enkelt planförfarande Samrådsutlåtande Datum: 2012-06-20 Diarienummer: 0466/10 (FIIa 5181) Sirpa Ruuskanen Johansson Telefon: 031-368 17 87 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner

Läs mer

Detaljplan för BmSS vid Västra Palmgrensgatan inom stadsdelen Älvsborg i Göteborg

Detaljplan för BmSS vid Västra Palmgrensgatan inom stadsdelen Älvsborg i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2014-09-30 Diarienummer: 0464/12 Aktbeteckning: 2-5232 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: sirpa.antti-hilli@sbk.goteborg.se Detaljplan för BmSS vid Västra Palmgrensgatan

Läs mer

Utställningsutlåtande 1

Utställningsutlåtande 1 Utställningsutlåtande Datum: 2010-06-16 Diarienummer: 0797/07 (FIIa 5056) Filip Siewertz Telefon: 031-368 15 01 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid Elins gård inom stadsdelen

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

Detaljplan för handel och kontor vid Södra Hamngatan inom stadsdelen Inom Vallgraven i Göteborg

Detaljplan för handel och kontor vid Södra Hamngatan inom stadsdelen Inom Vallgraven i Göteborg Samrådsredogörelse Datum: 2009-03-31 Diarienummer: 0312/09 (FIIa 5005) Distrikt Söder, Plangruppen Louise Österlin Telefon: 031-368 16 46 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för handel

Läs mer

Samrådsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Samrådsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Samrådsutlåtande Datum: 2015-09-09 Diarienummer: 0458/12 Aktbeteckning: 2-5321 Sirpa Ruuskanen Johansson Telefon: 031-368 17 87 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av detaljplan för vindar

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6.

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6. Datum Diarienummer Sida 2007-10-30 0911/04 (FIIa 4942) 1/4 Detaljplan för BOSTÄDER PÅ ARVID LINDMANSGATAN inom stadsdelen Tolered i Göteborg SAMRÅDSUTLÅTANDE GENOMFÖRANDE Byggnadsnämnden beslöt 2004-09-28

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Datum: 2011-04-05 Diarienummer: 0750/07 (FIIa 5076) Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Handel vid Marconigatan inom

Läs mer

Ändring av detaljplan Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Ändring av detaljplan Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-01-30 Dnr SBN 2017/229 Ändring av detaljplan Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2019-02-19 Dnr SBN 2018/488 Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samrådet och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse 2015-02-13 SBN2014/0691 Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i november 2014 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2018-03-07 39 KS 45/18 Utställning tematiskt tillägg till Göteborgs översiktsplan översvämningsrisker Beslut Arbetsutskottets förslag

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Datum 2017-10-13 Dnr SBN 2015/166 Detaljplan för Orion 1, Granskningsutlåtande Hur granskningen bedrivits Granskningen har skett på i stadshuset under perioden 13 september och 4 oktober 2017. Kungörelse

Läs mer

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet Detaljplan för Nolgård 1:334, 1:335, 1:336 Hammarö kommun Värmlands län UTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE Syftet av planändringen är att fastigheten Nolgård 1:334 blir mark för handel, småindustri

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

del av Dunshult 1:1, 1:5

del av Dunshult 1:1, 1:5 Detaljplan för del av Dunshult 1:1, 1:5 Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2013-04-05 Planenheten Antagen av byggnadsnämnden 2013-04-18 Laga kraft 2013-05-13 UTLÅTANDE

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder vid Billdals Björkväg inom stadsdelen Askim i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder vid Billdals Björkväg inom stadsdelen Askim i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2014-09-30 Diarienummer: 0382/08 Aktbeteckning: 2-5237 Sirpa Ruuskanen Johansson Telefon: 031-368 17 87 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse på del

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 2/6 INLEDNING Syftet

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

Dnr: PLAN Antagandehandling Granskningsutlåtande. Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun

Dnr: PLAN Antagandehandling Granskningsutlåtande. Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Dnr: PLAN.2017.1866 Antagandehandling 2018-10-22 Granskningsutlåtande Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är ett granskningsutlåtande? Granskningsskedet Granskningsskedet

Läs mer

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken)

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Granskningsutlåtande Upprättad Dnr PLAN.2018.14 Sektor samhällsbyggnad FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsen föreslås med stöd av detta granskningsutlåtande anta detaljplaneförslaget

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Plan, ledningen Tony Andersson Sida 1 (6) Tfn 08-508 27 318 2016-04-25 Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp 2013-19235

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-04-23 Dnr. 2017-182 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av granskningsutlåtandet...

Läs mer

Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. Sjötomten 1 och 2. Askersunds kommun, Örebro län.

Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. Sjötomten 1 och 2. Askersunds kommun, Örebro län. Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. Sjötomten 1 och 2. Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med planändringen är att justera byggrätten

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan Bodens kommun, Norrbottens län 2 Granskningshandling Ändring av detaljplan för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum

Läs mer

Ändring av Detaljplan för Juvelkvarnen på Eriksberg och del av Stadsplanen inom stadsdelen Sannegården i Göteborg, enkelt planförfarande

Ändring av Detaljplan för Juvelkvarnen på Eriksberg och del av Stadsplanen inom stadsdelen Sannegården i Göteborg, enkelt planförfarande Samrådsutlåtande Datum: 2011-02-08 Diarienummer: 0563/09 (FIIa 5104) Maria Malone Telefon: 031-368 16 10 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av Detaljplan för Juvelkvarnen på Eriksberg och

Läs mer

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse

Läs mer

Detaljplan för kontor vid Pumpgatan inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg, standardförfarande

Detaljplan för kontor vid Pumpgatan inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg, standardförfarande Granskningsutlåtande Utfärdat: 2018-04-25 BN datum: 2018-05-22 Diarienummer: 605/17 Christer Persson Telefon: 031-368 18 56 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för kontor vid Pumpgatan

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Datum: 2011-09-06 Diarienummer: 1099/04 (FIIa 4937) Inger Bergström Telefon: 031-368 19 48 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Askims Vattenområde inom stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (5) Tfn 08-50827130 2012-01-16 Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2011-07464 Innehåll

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Koncept 2016-11-24 Datum: 2016-11-22, Diarienummer: 0559/14 Aktbeteckning: 2-5372 Maria Lejon Telefon: 031-368 18-49 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder

Läs mer

Detaljplan för Rönnen 19

Detaljplan för Rönnen 19 Detaljplan för Rönnen 19 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2019-05-28 Dnr. 2017-216 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden utan synpunkter... 4 Trafikverket 2019-04-26...

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 18 juli 2016 STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande 2017-06-05 2017-09-20 Rev. kommentar sid. 5 Dnr SBN 2013/0510 Detaljplan för Härebacka 7:4, Askeslätt etapp 2 Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur granskningen bedrivits Granskning av planhandlingarna

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Förskola vid Sunnerviksgatan inom stadsdelen Kyrkbyn i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Förskola vid Sunnerviksgatan inom stadsdelen Kyrkbyn i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2015-12-01 Diarienummer: 0862/08 Aktbeteckning: 2-5337 Karolina Örneblad Telefon: 031-369 16 65 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Förskola vid Sunnerviksgatan

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan Samrådsredogörelse Sida 1 av 7 Handläggare Christoffer Gissy 010-505 99 25 Diarienummer KS/2015:372 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan I denna

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Granskningsutlåtande för

Granskningsutlåtande för 2019-02-14 2016/558 Granskningsutlåtande för del av Stockrosen 1 m.fl. i Ulricehamn Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad TELEFON 0321-59 50 00 E-POST miljosamhallsbyggnad@ulricehamn.se

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder vid Fridhemsgatan inom stadsdelen sandarna i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder vid Fridhemsgatan inom stadsdelen sandarna i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2013-06-20 Diarienummer: 0768/06 (FIIa 5188) Per Osvalds Telefon: 031-368 18 51 E-post: per.osvalds@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid Fridhemsgatan inom stadsdelen

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

A 376. Detaljplan för Stensötan 4, Syrenen 16 och del av Karlshamn 4:1, Karlshamn, Karlshamns kommun, Blekinge län

A 376. Detaljplan för Stensötan 4, Syrenen 16 och del av Karlshamn 4:1, Karlshamn, Karlshamns kommun, Blekinge län Sida 1 (1) Dnr:2014/3511 20151022 Granskningshandling A 376 Detaljplan för Stensötan 4, Syrenen 16 och del av 4:1,, s kommun, Blekinge län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Samrådsförfarandet Samråd för detaljplaneförslaget

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Uddared 1:101 m.fl. och Kusebacka 1:1 m.fl., SB30 och SB 35, i Lerums kommun

Detaljplan för fastigheterna Uddared 1:101 m.fl. och Kusebacka 1:1 m.fl., SB30 och SB 35, i Lerums kommun KS13.216 Detaljplan för fastigheterna Uddared 1:101 m.fl. och Kusebacka 1:1 m.fl., SB30 och SB 35, i Lerums kommun Granskningsutlåtande Antagandehandling Sektor samhällsbyggnad Planenheten 2014-06-12 Reviderad

Läs mer

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan 2017-09-05 Dnr MSN/2016:1216 Ändring av detaljplan Järnvägen 9 stadsdelen Brevik Samrådsredogörelse Innehåll 1. Bakgrund s. 1 2. Hur samrådet har gått till s. 1 3. Sammanfattning av inkomna synpunkter

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att säkerställa befintliga användningsområden och möjliggöra ett samlat industri/verksamhetsområde

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Förskola vid Rörmyren inom stadsdelen Kungsladugård i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Förskola vid Rörmyren inom stadsdelen Kungsladugård i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2017-04-25 Diarienummer: 0348/13 Aktbeteckning: 2-5383 Karin Harlin Telefon: 031-368 19 53 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Förskola vid Rörmyren inom

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl.

Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl. Dnr: 0559 /13 2017-04-19 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för bostäder vid Koppersvägen, Kopper 2:11 m.fl. Stenungsunds kommun Västra Götalands län Detaljplanens syfte och huvuddrag Syftet med detaljplanen

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län. Granskningshandling. Kvarstående synpunkter och ställningstagande

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län. Granskningshandling. Kvarstående synpunkter och ställningstagande Granskningshandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-05-05 till 2015-05-27.

Läs mer

Följande yttranden har inkommit under samrådstiden.

Följande yttranden har inkommit under samrådstiden. Granskningsutlåtande 2015-04-08 P 2014/000004 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Klockaren 1 och 2, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag har enligt 5 kap

Läs mer

Ändring genom tillägg till detaljplan för fastigheten Tollestorp 6:3 m fl, Tollestorp verksamhetsområde, i Lerums kommun

Ändring genom tillägg till detaljplan för fastigheten Tollestorp 6:3 m fl, Tollestorp verksamhetsområde, i Lerums kommun KS13.697 Ändring genom tillägg till detaljplan för fastigheten Tollestorp 6:3 m fl, Tollestorp verksamhetsområde, i Lerums kommun Granskningsutlåtande II Antagandehandling Sektor samhällsbyggnad Planenheten

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Hajom 5:2, Hajomskolan SAMRÅDSREDOGÖRELSE. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer PBN Detaljplan för. Hajom, Marks kommun, Västra Götalands län

Hajom 5:2, Hajomskolan SAMRÅDSREDOGÖRELSE. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer PBN Detaljplan för. Hajom, Marks kommun, Västra Götalands län Diarienummer PBN 2014-21 214 Detaljplan för Hajom 5:2, Hajomskolan Hajom, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad datum 2016-08-03 Planarkitekt, Anna Häggson Bygg och miljökontoret, Marks kommun INNEHÅLL

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/ Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 20 april 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan Bromma, Kungsholmen Karin Norlander Sida 1 (6) Telefon 08-508 27 410 2016-10-25 Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm

Läs mer

Detaljplan för Bostäder vid Långedragsvägen/Göta Älvsgatan inom stadsdelen Älvsborg i Göteborg, standard planförfarande

Detaljplan för Bostäder vid Långedragsvägen/Göta Älvsgatan inom stadsdelen Älvsborg i Göteborg, standard planförfarande Samrådsredogörelse Datum: 2018-02-06 Diarienummer: 0589/14 Aktbeteckning: 2-5467 Sirpa Ruuskanen Johansson Telefon: 031-368 17 87 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid Långedragsvägen/Göta

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningssutlåtande Datum: 2016-04-08 Diarienummer: 0518/11 Aktbeteckning: 2-5340 Dzejna Dedic Telefon: 031 368 18 01 E-post: dzejna.dedic@sbk.goteborg.se Detaljplan för Ändring av del av detaljplan

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN Detaljplan för Skene 5:12 m fl, Skene station SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN Detaljplan för Skene 5:12 m fl, Skene station SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN 2016-11 214 Detaljplan för RYDAL 7:2, RYDALS BIL Rydal, Marks kommun, Västra Götalands län. Upprättad 2017-11-24 Planarkitekt, Hani Alsayah 1 (5) Tidigare avstämningar

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Särskilt utlåtande. Samtliga synpunkter som inkommit finns redovisade i detta särskilda utlåtande med kommentarer från Miljö och bygg, Säffle kommun.

Särskilt utlåtande. Samtliga synpunkter som inkommit finns redovisade i detta särskilda utlåtande med kommentarer från Miljö och bygg, Säffle kommun. Särskilt utlåtande Ett detaljplaneförslag för Slussvaktarbostaden har upprättats med begränsat planförfarande. Planen omfattar del av fastigheten Säffle 6:9 i Säffle kommun. Syftet med planen är att pröva

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat GRANSKNINGSUTLÅTANDE STANDARDFÖRFARANDE Planförslag upprättat/påbörjat 2016-03-11 SBN 2016.0044 Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat 2016-10-03 BAKGRUND OCH SYFTE

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

Höjden 32. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2015:162. Detaljplan.

Höjden 32. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2015:162. Detaljplan. 2016-11-28 Dnr MSN/2015:162 Detaljplan Höjden 32 stadsdelen Hersby Samrådsredogörelse Innehåll 1. Bakgrund s. 1 2. Hur samrådet har gått till s. 1 3. Sammanfattning av inkomna synpunkter s. 3 5. Sammanfattande

Läs mer

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 18 juli 2016 STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Samrådsredogörelse för

Samrådsredogörelse för 2017-10-17 2015/00554 Samrådsredogörelse för Detaljplaneändring för stadsplan för område vid Tingsholm. Berörd fastighet. Adjunkten 7 i Ulricehamn, Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande Tillägg del 1 till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 9 augusti 2016 Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. (rutan tas bort,

Läs mer

FASTIGHETERNA VALLENTUNA-RICKEBY 1:45, VALLENTUNA-RICKEBY 1:206 SAMT DEL AV VALLENTUNA-RICKEBY 1:436 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN.

FASTIGHETERNA VALLENTUNA-RICKEBY 1:45, VALLENTUNA-RICKEBY 1:206 SAMT DEL AV VALLENTUNA-RICKEBY 1:436 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. KS 2017.269 UPPRÄTTAD 2019-05-29 D E TALJPLAN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Nya Alléhuset OMFATTANDE FASTIGHETERNA VALLENTUNA-RICKEBY 1:45, VALLENTUNA-RICKEBY 1:206 SAMT DEL AV VALLENTUNA-RICKEBY 1:436 I VALLENTUNA

Läs mer

Förslag till detaljplan för Tvillingarna 2 och del av Toltorp 1:323 Utbyggnad av Jungfrustigens förskola

Förslag till detaljplan för Tvillingarna 2 och del av Toltorp 1:323 Utbyggnad av Jungfrustigens förskola MÖLNDALS STAD 1(6) Förslag till detaljplan för Tvillingarna 2 och del av Toltorp 1:323 Utbyggnad av Jungfrustigens förskola Mölndals stad Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE TIDIGARE BEHANDLING Kommunstyrelsen

Läs mer