Delårsrapport

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Delårsrapport"

Transkript

1 1 (7) Datum Delårsrapport Sammanfattning Bildningsförvaltningen prognostiserar att nå åtta av nämndens elva fastställda verksamhetsmål. Två av de tre mål som inte uppnås har en förväntad positiv utveckling 2013 jämfört med utfallet Av nämndens elva mål förväntas sju resultat förbättras jämfört med föregående år. Meritvärdena i grundskolan prognostiseras till 212,5 vilket är det bästa utfallet på tio år. Den statliga satsningen på förstelärare har inletts. Från och med i höst finns nio förstelärare i Trelleborgs kommun. Redovisat resultat för årets åtta första månader är 12,3 mkr, exklusive kostnaderna för lönerörelsen på 8,7 mkr. När hänsyn tagits till dessa kostnader blir det slutgiltiga resultatet 3,6 mkr för perioden. Bildningsnämndens helårsprognos för 2013 är -2,0 mkr jämfört med budget. Detta beror främst på en osäkerhet gällande personalkostnaderna 2013 då nämndens framräknade krav på lönekompensation (7,6 mkr) inte kompenserats i budget Nämnden prognostiserar även ett minskat barn- och elevantal i alla verksamheter jämfört med budget, där den största minskningen sker i förskolan med ca 50 barn. Nämndstotal (tkr) Delår Årsbudget 2013 Prognos 2013 Avvikelse Verksamhetens intäkter varav - bidrag taxor och avgifter övrigt Verksamhetens kostnader varav - personal lokaler (ej städ o fastighetsskötsel) kapitalkostnad övrigt Summa nettokostnader Trelleborg2000, v 1.0, Kommunstyrelsen Postadress: Trelleborg Telefon: Besöksadress: Algatan 13 Fax: E-post: trelleborgs.kommun@trelleborg.se Fakturaadress: Box 173, Trelleborg Org.nr:

2 2 (7) Viktiga händelser Skolinspektionen avslutade sin tillsyn av Trelleborgs skolor och förskolor i mars månad Enligt inspektionen är Trelleborg en god utbildningskommun med ett tydligt pedagogiskt ledarskap. Det finns struktur, engagemang, kompetens och ett tydligt fokus på utveckling/ökad måluppfyllelse. Det finns också förbättringsområden som bl.a. handlar om likvärdigheten och skillnaderna i kunskapsresultat mellan skolorna. Verksamheternas förbättringsområden redovisas under respektive skolform. Den statliga satsningen på förstelärare har inletts. Från och med i höst finns nio förstelärare i Trelleborgs kommun. Dessa är utsedda som yrkesskickliga lärare och ska bidra till att utveckla den pedagogiska verksamheten i klassrummen. Satsningen pågår under tre år och kommer slutligen att omfatta ca 40 lärare. Användningen av digitala verktyg ökar ständigt i verksamheterna och bildningsnämnden gav under våren förvaltningen i uppdrag att ta fram en pedagogisk IKT-strategi. Arbetet pågår och förväntas vara klart till hösten Som ett led i att ta vara på presumtiva skolledare genomgick ett 20-tal medarbetare en traineeutbildning i ledarskap. Flera av deltagarna har därefter gått vidare till olika ledarbefattningar inom bildningsförvaltningen. Årets meritvärde, 212,5, för årets niondeklassare är det bästa resultatet på tio år. Verksamhetsuppföljning Förskola Ett arbete med att förstärka pedagogiken för de yngsta barnen i förskolan har påbörjats. Skickliga pedagoger, stabila kontakter och vistelse i mindre barngrupper har stor betydelse för barnen och är en del av förskolans utvecklingsarbete. Varje termin hålls seminarium för förskolepersonalen i syfte att dra lärdom av varandras goda exempel från verksamheten. Vårens seminarium omfattade barns språk- och kommunikationsutveckling. Skolinspektionen granskade verksamheten under förra läsåret. De påtalade att alla förskolor inte har en helt ändamålsenlig inne- och utemiljö, samt att det finns behov av att utveckla samarbetet mellan förskolor, förskoleklasser och fritidshem för att underlätta övergången mellan skolformerna. Ett utvecklingsarbete har påbörjats. För att förbättra dokumentationen kring barnens individuella utvecklingsplaner (IUP) använder alltfler förskolor Unikum, ett verktyg för digital IUP. Arbetet följs upp och anpassas till förskolans verksamhet. Förskoleklass/grundskola/fritidshem Skolinspektionen avslutade sin tillsyn av verksamheten i mars Varje skola arbetar med sina egna förbättringsområden. Huvudmannen har fått anmärkning gällande likvärdigheten inom varje skolform och inom verksamheten fritidshem.

3 3 (7) Skolinspektionen påtalar även förbättringsområden på fritidshemmen, bl.a. i form av bristande kvalitetsarbete, likvärdig kvalitet och samverkan mellan skola och fritidshem. Ett utvecklingsarbete har påbörjats. Som ett led i att höja resultaten i matematik deltar tre skolor innevarande läsår i den statliga satsningen, matematiklyftet. Antalet elever med språkstörning har ökat och behov av insatser upptäcks i allt tidigare åldrar. Elever med grav språkstörning behöver i allmänhet särskilt stöd för att nå målen i grundskolan. Stödet är ofta omfattande. Ett flertal elever, som erbjudits plats i språkspåret och som tackat nej, finns i kommunens grundskolor. Anledningen till beslutet att tacka nej är skiftande men ofta är önskemålet att få sin undervisning på hemskolan avgörande. Detta har medfört att kommunens riktade resurs inte fullt ut har mött behoven i verksamheterna. Språkspåret avvecklas därför successivt med början höstterminen 2013 och resurserna omfördelas för att möta målgruppens behov. Grundsärskola/Gymnasiesärskola Elevantalet i grundsärskolan och gymnasiesärskolan har minskat jämfört med tidigare år. Minskningen beror delvis på ändringar i skollagstiftningen, att färre elever aktualiseras för särskola och att samverkansavtal med kranskommuner har upphört. Skolinspektionen förelade i oktober 2012 Trelleborgs kommun att säkerställa att elever mottagna i särskolan och gymnasiesärskolan tillhör målgruppen. Arbetet pågår fortfarande. Skolverket har utarbetat nya allmänna råd om mottagande i grundsärskolan och gymnasiesärskolan. Gymnasieskola Bildningsnämnden tog beslut i december 2012 om att avveckla fordons- och transportprogrammet samt restaurang- och livsmedelsprogrammet för att anpassa verksamheten efter de demografiska förutsättningarna med ett minskat elevantal. Efter elevernas preliminärval beslutades även att avveckla inriktningen fritid och hälsa på barn- och fritidsprogrammet samt att vila antaget på inriktningen produkt- och maskinteknik på industritekniska programmet. Till följd av ovan nämnda faktorer har förvaltningen även minskat i ledningsorganisationen. Projektet en-till-en (en dator till en elev) har utökats under 2013 och innefattar numera alla teoretiska gymnasieprogram. Ett projekt har nyligen startats för att öka elevernas intresse för teknik och naturvetenskap samt för att skapa arbetslivskontakter mellan det lokala näringslivet och Teknikcollege. Samtliga fem tekniklärare på grundskolan är engagerade i projektet. Vuxenutbildningen Arbetet med att anpassa vuxenutbildningens utbud efter medborgarnas efterfrågan och behov har fortsatt under Detta har lett till en utökning av lärlingsutbildningarna. För att öka kvaliteten på vuxenutbildning har ett arbete med validering av de studerande påbörjats.

4 4 (7) Måluppfyllelse Bildningsförvaltningen estimerar att nämnden kommer nå åtta av nämndens elva fastställda mål. Sju prognoser visar på en förbättrad utveckling 2013 jämfört med utfallet Förskola Prognosen för Bornholmsmodellen är högre 2013 jämfört med utfallet Trots detta når bildningsförvaltningen inte nämndens mål. Kartläggningen av barnen måste följas upp mer likvärdigt mellan enheterna och dessutom behövs kontinuerliga utbildningsinsatser för pedagogerna med avsikten att nå högre resultat. Förvaltningen prognostiserar att nå målet för nöjd föräldraindex. Grundskola/förskoleklass/fritidshem Bildningsförvaltningen prognostiserar att 87% av eleverna i årskurs 9 blir behöriga till gymnasiet. Det prognostiserade utfallet är högre än utfallet 2012 men lägre än målet för En analys av behörigheten i årskurs 9 visar att en stor andel av de elever som inte blir behöriga till gymnasiet inte når målen i matematik och/eller engelska. För att nå högre måluppfyllelse kommer bildningsförvaltningen att arbeta med matematiklyftet och förbättra analysen kring SKA (det systematiska kvalitetsarbetet) i syfte att hitta rätt åtgärder för de identifierade förbättringsområdena. Bildningsförvaltningen prognostiserar att nå nämndens mål för meritvärde och nöjd elevindex. Gymnasieskola Betygspoäng efter avslutad gymnasieutbildning är ett nytt mål för Utfallet för 2012 är hämtat från en nationell databas (kolada.se) och ligger också till grund för nämndens mål. Bildningsförvaltningens prognostiserade utfall för 2013 är lägre än det fastställda målet. För att nå högre resultat kommer bildningsförvaltningen att arbeta med att utveckla den formativa bedömningen och att förbättra analysen kring SKA (det systematiska kvalitetsarbetet).

5 5 (7) Bildningsförvaltningen prognostiserar att nå målen för nöjd elevindex och andelen elever med slutbetyg inom 4 år. Grundsärskola/gymnasiesärskola Vuxenutbildning Bildningsförvaltningen prognostiserar att nå målen för särskolan och vuxenutbildningen Ekonomi Redovisat resultat för det andra tertialet är 12,3 mkr. Resultatet tar inte hänsyn till kostnaderna för lönerörelsen (april-augusti), vilka beräknas till ca 8,7 mkr och kommer påverka årets resultat negativt. När hänsyn tagits till lönerörelsen är det slutliga resultatet för perioden 3,6 mkr. När det gäller måltidskostnader så pågår det för närvarande ett gemensamt arbete med att utreda och fastställa måltidspriser för Trelleborgs kommun. I bokslutet har hänsyn tagits till budgeterade kostnader. Prognos Bildningsnämndens prognos för 2013 är -2,0 mkr jämfört med budget. Den främsta anledningen är att det finns en osäkerhet angående personalkostnaderna 2013 då nämndens framräknade krav på lönekompensation (7,6 mkr) inte har blivit kompenserat i budget Vidare prognostiserar nämnden ett minskat barn- och elevantal i alla verksamheter jämfört med budget. Störst minskning sker i förskolan med ca 50 barn. I övriga verksamheterna är avvikelserna mindre. De interkommunala kostnaderna beräknas öka. Detta gäller främst verksamheterna fritidshem och förskoleklass där antalet elever i friskolor och andra kommuner prognostiseras öka med ca 24 elever. Prognosen för 2013 beräknas till -750 tkr. Intäkterna beräknas bli högre än budget, både vad gäller driftsprojekt och barnomsorgsintäkter. Driftsprojektens intäkter väntas öka med 8,7 mkr vilket i regel motsvaras av lika stora kostnader. Frånsett osäkerheten kring den uteblivna lönekompensationen beräknas flertalet av nämndens verksamheter klara budget.

6 6 (7) Verksamheten förskoleklass bedöms dock inte att klara budget eftersom utfallet för personalkostnader är högt jämfört med budget för perioden. Helårsprognosen beräknas till -1,8 mkr. Detta beror delvis på att personalen har kostnadsfördelats annorlunda jämfört med budget eftersom viss personal även arbetar inom grundskola och fritidshem. Det höga utfallet för förskoleklassverksamheten bör medföra ett lägre utfall för verksamheterna fritidshem och grundskola. Kostnaden för skolskjuts fortsätter att öka och prognosen för 2013 är -800 tkr. Detta är främst ett resultat av bildningsnämndens beslut att erbjuda elever som väljer en annan skola skolskjuts enligt samma villkor som gäller för elever som går i anvisad skola. På grund av ett minskat elevantal jämfört med budget beräknas gymnasie- och grundsärskolan göra ett överskott på 1,5 mkr. Investeringar Bildningsnämnden har under de första åtta månaderna 2013 haft investeringar på 3,9 mkr för perioden. Utgifterna är framförallt fördelade på inventarier till Pilevallskolan byggnad C (1,5 mkr), reinvesteringar (1, 7 mkr), leasingbilar, akustikåtgärder och grupprummen på Väståkra 7-9. Nämnden har även investeringsanslag för Pilevallskolan byggnad A, B, D (600 tkr), ny förskola i Smygehamn (200 tkr), Klagstorps förskola (400 tkr), ny förskola i centrum (600 tkr), nya skolbussar (5 mkr) samt en ombyggnad av köket på gymnasiesärskolan (400 tkr). Ombyggnad av köket på gymnasiesärskolan förväntas vara klart 2013 medan övriga projekt beräknas vara klara först Nya skolbussar har upphandlats men leverans sker först under våren För helåret 2013 beräknas därmed utfallet för nämndens investeringar bli lägre än budget. Prognosen är 5,8 mkr, att jämföra med budgeterade 10,2 mkr. En sammanställning av investeringarna finns i bilaga 3. Avvikelserapport investeringar Projektet nya skolbussar (nr 43840) är alltså försenat (se ovan) och leverans sker först under våren Beviljat anslag är 5 mkr men efter genomförd upphandling av gasbussar (nämndsbeslut vid fastställande av kravspecifikation efter kommunfullmäktigebeslutet) bedöms avvikelsen uppgå till ca 1 mkr mer än anslaget, dvs 20 %. Personalredovisning Anställda Antalet tillsvidareanställda uppgick i augusti till personer, vilket är en minskning jämfört med samma tidpunkt 2012 (1 324 personer). Förändringen kan kopplas till ett minskat elevunderlag i skola och särskola. Antalet visstidsanställda har däremot ökat med 42 personer jämfört med samma mättillfälle år 2012 och var per den 31 augusti i år 124 personer. Under årets åtta första månader har det producerats 767,6 årsarbeten. Under motsvarande period 2012 producerades 782,4 årsarbeten.

7 7 (7) Sjukfrånvaro Efter flera år med minskad sjukfrånvaro har det skett en ökning med 1,1 procentenheter för perioden i jämförelse med samma tidpunkt För årets sju första månader uppgick sjukfrånvaron till 5,7 procent. Under motsvarande period 2012 uppgick sjukfrånvaron till 4,6 procent. Ökningen i sjukfrånvaron följer utvecklingen i riket, vilket kan vara kopplat till ökade krav och tidspress generellt i arbetslivet. Sjukfrånvaron bland kvinnorna har ökat och de har en sjukfrånvaro på 5,7 procent. Även för män har sjukfrånvaron ökat och uppgick till 3,8 procent de första sju månaderna Motsvarande siffra 2012 var 4,9 respektive 2,9 procent. Frånvaron har ökat både i åldergruppen och 50-, medan den minskar i åldersgruppen -29. Det är den långa sjukfrånvaron över 90 dagar som ökar, från 1,4 procent till 2,2 procent. Förväntad utveckling Bildningsförvaltningen fortsätter arbetet med att fokusera på det som har störst betydelse för barn och elever, nämligen att utveckla och förbättra kvaliteten i det nära pedagogiska arbetet, dvs. det som sker i mötet med elever och barn. För att kunna göra rätt insatser inom de problemområden som finns kommer bildningsförvaltningen att fördjupa sin analys av verksamhetens resultat. Samtliga rektorer och förskolechefer deltar tillsammans med förvaltningsledningen i detta arbete som leds av en forskare från Linnéuniversitetet i Växjö. I höst kommer samtliga ledare att genomgå en veckolång utbildning i The Human Element för att stärka och utveckla det pedagogiska ledarskapet. Arbetet med de förbättringsområden som skolinspektionen påtalat fortlöper. I november kommer bildningsnämnden att ta del av hur respektive rektor arbetat med dessa inom sin verksamhet. På uppdrag av utbildningsforum pågår ett arbete med att utreda och föreslå en helhetslösning för studievägledningen i Trelleborg. Avsikten är att ge barn och ungdomar bästa möjliga förutsättningar att göra rätt val inför sin framtid. Arbetet med att möta och ge stöttning till barn och elever i behov av särskilt stöd fortsätter. För läsåret 2013/14 har riktade insatser och tilläggsbelopp beviljats till ca 270 barn och elever. För bildningsnämnden Lars Mikkelä Ordförande Barbro Melander Förvaltningschef

1 Effektmål och indikatorer. 2 Inriktningsmål:

1 Effektmål och indikatorer. 2 Inriktningsmål: BILAGA: 3 Årsredovisning 2014 Måluppfyllelse 1 (5) Datum 1 Effektmål och indikatorer 2 Inriktningsmål: 2.1 Trelleborgs kommun ska verka för att alla barn och ungdomar stimuleras och erbjuds rätt förutsättningar

Läs mer

Årsanalys 2014 Bildningsnämnden

Årsanalys 2014 Bildningsnämnden Årsanalys 2014 1 (10) Datum 2015-02-11 Årsanalys 2014 Bildningsnämnden Nämndens uppdrag Bildningsnämnden ansvarar för och fullgör kommunens uppgifter inom det offentliga skolväsendet vilket avser förskola,

Läs mer

Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 2015 Dnr BUN15/5-042

Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 2015 Dnr BUN15/5-042 215-4-2 Johannes Pålsson Chef produktion barn och utbildning Johannes.Palsson@ekero.se Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 215 Dnr BUN15/5-42 Sammanfattning Produktionsområdet

Läs mer

Beslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola

Beslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola Skolinspektionen Beslut 2013-11-12 Västerbergslagens utbildningscentrum info@vbu.ludvika.se Rektorn vid Malmenskolan mats.berglund@vbu.ludvika.se Beslut för gymnasieskola och gymnasiesärskola efter bastillsyn

Läs mer

Verksamhetsplan 1 (12) Datum 2014-09-24

Verksamhetsplan 1 (12) Datum 2014-09-24 Verksamhetsplan 1 (12) Datum 2014-09-24 Verksamhetsplan för bildningsnämnden 2015-2017 2 (12) Inledning Verksamhetsplanen beskriver den verksamhet nämnden ansvarar för. Syftet är att ge en samlad bild

Läs mer

Nyanländas lärande - halvårsrapport 2018

Nyanländas lärande - halvårsrapport 2018 Rapport 1 (5) Datum Diarienummer 2019-03-07 BIN 2019/773 Emma Rydgren Myndighetshandläggare emma.rydgren@trelleborg.se Nyanländas lärande - halvårsrapport 2018 Ärendebeskrivning Bildningsnämndens arbetsutskott

Läs mer

Årsredovisning Skolområde VÄST 2014

Årsredovisning Skolområde VÄST 2014 1 Årsredovisning Skolområde VÄST 2014 2 Årsberättelse 2014 SKOLOMRÅDE VÄST Beskriv kortfattat vilken typ av verksamhet och service ni har till kommuninnevånarna Skolområde VÄST bedriver verksamhet i Rumskulla.

Läs mer

Dnr :5302, :5303, :5305, :5306, :5307, :5308, :5310

Dnr :5302, :5303, :5305, :5306, :5307, :5308, :5310 Skolinspektionen 2018-01-08 Dnr 43-2017:5302, 43-2017:5303, 43-2017:5305, 43-2017:5306, 43-2017:5307, 43-2017:5308, 43-2017:5310 Bollebygds kommun kommunenabollebygd.se för förskolan, fritidshemmet, förskoleklassen,

Läs mer

Delårsrapport Bildningsnämnden 1 (7) Datum Dnr BIN 2019/977:5. Delårsrapport Bildningsnämnden 2019

Delårsrapport Bildningsnämnden 1 (7) Datum Dnr BIN 2019/977:5. Delårsrapport Bildningsnämnden 2019 Delårsrapport 1- Bildningsnämnden Datum -04-10 1 (7) Dnr BIN /977:5 Delårsrapport 1- Bildningsnämnden 2 (7) Innehållsförteckning 1 Årsprognos för nämndens driftsresultat... 3 2 Årsprognos för nämndens

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Karlskrona kommun

Beslut för förskola. efter tillsyn i Karlskrona kommun j Skolinspektionen Karlskrona kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Karlskrona kommun Skolinspektionen. Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586

Läs mer

Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL. Barn- och skolnämnden

Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL. Barn- och skolnämnden Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL Barn- och skolnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Förvaltningsberättelse...4 Ekonomi...4 Resultat...4 Investeringar...5 Personal...6 Antal anställda...6 Hälsa och

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Segrande Liv Grundskola Org.nr. 843001-7593 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Segrande Liv Grundskola belägen i Höörs kommun Skolinspektionen. Postadress: Box

Läs mer

Uppföljningsrapport per april 2019

Uppföljningsrapport per april 2019 Uppföljningsrapport april 2019 1 (8) 2019-05-03 Utbildningsförvaltningen Uppföljningsrapport per april 2019 Utbildningsförvaltningen Ekonomi Utbildningsnämnden tkr 2019 Utfall Utfall Budget Prognos Verksamhet

Läs mer

Verksamhetsplan (Barn- och utbildningsnämnd) sid 1

Verksamhetsplan (Barn- och utbildningsnämnd) sid 1 Verksamhetsplan - 2016 (Barn- och utbildningsnämnd) sid 1 Danderyd ska erbjuda sina invånare stor valfrihet i den kommunala servicen utifrån individens önskemål och förutsättningar. Föräldrar i Danderyd

Läs mer

BOKSLUT 2009 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN. torsdag, 2010 mars 18

BOKSLUT 2009 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN. torsdag, 2010 mars 18 BOKSLUT 2009 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Organisation Resultat Måluppfyllelse Kompetensutveckling God ekonomisk hushållning Likvärdighet IUP med skriftliga omdömen Nätverk Inspektioner Go BOKSLUT

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2016:10513 Ljungby kommun för fritidshem efter tillsyn i Ljungby kommun Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10513 2(4) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26

Läs mer

Verksamhetsredovisning per mars 2013 för produktion förskola och skola

Verksamhetsredovisning per mars 2013 för produktion förskola och skola PM Mikael Caiman Larsson 2013-04-29 Produktionschef Barn och utbildning Verksamhetsredovisning per mars 2013 för produktion förskola och skola Sammanfattning Produktionsområdet Barn och utbildning uppvisar

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Skolinspektionen 2015-09-15 Ingridskolan AB Rektorn vid Ingridskolans grundskola Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Ingridskolans grundskola i Solna kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Månadsrapport februari 2019

Månadsrapport februari 2019 Controller David Johansson 0490-25 42 02 david.johansson@vastervik.se Västervik -03-15 Dnr /182-042 Månadsrapport februari Barn- och utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsnämnden lämnar efter februari

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6287 Älmhults kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Älmhults kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:6287 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för fristående grundskola med fritidshem

Beslut för fristående grundskola med fritidshem Floda Friskoleförening Rektorn vid Floda friskola karinb@flodafriskola.se för fristående grundskola med fritidshem efter tillsyn av Floda friskola i Katrineholms kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem %AoF Dnr 43-2017:5417 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för fritidshem efter tillsyn i Sotenäs kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(5) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Månadsrapport januari 2019

Månadsrapport januari 2019 Västervik -02-18 Controller David Johansson Dnr /88-042 0490-25 42 02 david.johansson@vastervik.se Månadsrapport januari Barn- och utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsnämnden lämnar efter januari månad

Läs mer

Sammanställning och analys av skolinspektionens tillsyn 2013

Sammanställning och analys av skolinspektionens tillsyn 2013 2014-01-07 1 (5) Sammanställning och analys av skolinspektionens tillsyn 2013 Förskolan Vid skolinspektionens tillsyn 2013 fick förskolan 4 anmärkningar/förelägganden, detta är lika många i antal som vid

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rn Beslut Dnr 43-2014:8037 Kungsörs kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kungsörs kommun 2(10) Tillsyn i Kungsörs kommun har genomfört tillsyn av Kungsörs kommun under våren 2015.

Läs mer

Månadsrapport maj 2019

Månadsrapport maj 2019 Controller David Johansson 0490-25 42 02 david.johansson@vastervik.se Västervik -06-14 Månadsrapport maj Barn- och utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsnämnden lämnar efter maj månad en helårsprognos

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2014:8517 Södertälje Friskola AB Org.nr. 556557-0149 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Södertälje Friskola belägen i Södertälje kommun 2(8) Tillsyn i Södertälje friskola

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola r% Beslut Dnr 44-2014:7787 Freinetskolan Mimer Ekonomisk Förening Org.nr. 769602-1117 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Freinetskolan Mimer belägen i Norrtälje kommun 2(10) Tillsyn

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(11)

Sammanträdesprotokoll 1(11) Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.10 Ulf Olofsson (S), ordförande Eva Andersson (S)

Läs mer

Maj 2019 MÅNADSRAPPORT MAJ. Barn- och skolnämnden

Maj 2019 MÅNADSRAPPORT MAJ. Barn- och skolnämnden Maj 2019 MÅNADSRAPPORT MAJ Barn- och skolnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Förvaltningsberättelse... 4 Ekonomi... 4 Resultat... 4 Investeringar... 5 Personal... 6 Antal anställda... 6 Hälsa

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2016:4445 Lidingö kommun för gymnasiesärskola efter tillsyn i Lidingö kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr BUN19/5-006

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr BUN19/5-006 Johannes Pålsson Chef barn och utbildning Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr BUN19/5-006 Sammanfattning Barn- och utbildningsnämndens utfall per mars visar ett negativt

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Beslut för förskoleklass, grundskola och fritidshem

Beslut för förskoleklass, grundskola och fritidshem Kullaviks Montessoriskola Ekonomisk Förening Org.nr. 716442-2243 för förskoleklass, grundskola och fritidshem efter tillsyn av Kullaviks Montessoriskola och Kullaviks Montessoriskola Ekonomisk Förening

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen Dnr 44-2015:4206 Aktiebolaget Sigrid Rudebecks Skola Org.nr. 556357-1248 Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Sigrid Rudebecks gymnasium belägen i Göteborgs kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Månadsrapport. Bildningsförvaltningen. Juli 2014

Månadsrapport. Bildningsförvaltningen. Juli 2014 Månadsrapport Bildningsförvaltningen Juli 2014 1 Budgetuppföljning och prognos Bildningsförvaltningen Sammantagen prognos bildningsförvaltningen Bildningsförvaltningens mål vid årets slut ett resultat

Läs mer

Huvudmannabeslut för gymnasieskola

Huvudmannabeslut för gymnasieskola Dnr 43-2017:5678 Kramfors kommun Huvudmannabeslut för gymnasieskola efter tillsyn i verksamheten för gymnasieskola i Kramfors kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2

Läs mer

Uppföljningsrapport nyanländas lärande

Uppföljningsrapport nyanländas lärande Rapport 1 (6) Datum Diarienummer 2017-08-29 BIN 2017/1424 Kvalitetschef Linda Abrahamsson 0410-73 43 31 linda.abrahamsson@trelleborg.se Uppföljningsrapport nyanländas lärande Vidtagna och planerade åtgärder

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola IL j^ Skolinspektionen Dnr 43-2017:5419 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd Kvartalsrapport september med prognos 4 Barn- och utbildningsnämnd 1 Inledning Nämnderna ska enligt kommunstyrelsens anvisningar redovisa fyra budgetuppföljningar och prognoser under året. Uppföljningen

Läs mer

Huvudmannabeslut för grundsärskola

Huvudmannabeslut för grundsärskola Dnr 43-2018:7129 Örnsköldsviks kommun bildning@ornskoldsvik.se Huvudmannabeslut för grundsärskola efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20

Läs mer

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Götene kommun för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Götene kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Barn- o utbildningsnämndens au 2015-02-18 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna

Läs mer

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 Sammanfattning För perioden januari till och med augusti visar för- och grundskola sammantaget en positiv budgetavvikelse om 2,0 mnkr

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9854 Södermalmskyrkan Org.nr. 802003-3687 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Södermalmskyrkans Kristna skola belägen i Stockholms kommun 2 (9) Tillsyn i Södermalmskyrkans

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Skolinspektionen Växjö kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Växjö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00,

Läs mer

Årsbudget 2018 för barn- och grundskolenämnden

Årsbudget 2018 för barn- och grundskolenämnden 1(5) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Jonas Vehmonen Barn- och grundskolenämnden 2017-12-14 Årsbudget 2018 för barn- och grundskolenämnden Sammanfattning Barn- och grundskolenämndens budget för år 2018 uppgår till

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5103 Öringe montessoriförening ekonomisk förening Org.nr. 716442-2300 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Öringe Skola belägen i Laholms kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola (f - : \ Skolinspektionen 2013-12 ~ 19 Ludvika kommun social.utbudning@ludvika.se Rektorn vid Vasaskolan sara.lindell@ludvika.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Vasaskolan i Ludvika

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna Svensson (S), 2:e vice ordförande Ove Wallin (C) Patrik Gadler

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2014:7613 Backeboskolan Ek. För. Org.nr. 716422-1470 för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Backeboskolan belägen i Nacka kommun 2(11) Tillsyn i Backeboskolan har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Beslut 2014-02-20 Söderhamns kommun bam-utbilcmmgsnarrmden@soder^ Rektorerna vid Norrtullskolan liselotte.rrelin@soderharnn.se gunilla.nauwerckstefansson@soderharnn.se Beslut för förskoleklass

Läs mer

Till förvaltningens uppgifter hör att bereda ärenden som ska fattas beslut om i BUN.

Till förvaltningens uppgifter hör att bereda ärenden som ska fattas beslut om i BUN. I Kristianstads kommun har Barnoch utbildningsnämnden (BUN) det samlade ansvaret för utbildning av barn, elever och studerande från förskola till vuxenutbildning. BUN fattar beslut om kommunal Skolplan.

Läs mer

Beslut för Grundskola

Beslut för Grundskola Beslut 2014-05-23 Funktionsanalys i skolan AB Rektorn vid Funktionsanalys i skolan AB Beslut för Grundskola efter tillsyn i Funkis skola i Haninge kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm,

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola en Beslut Centrina utbildning Aktiebolag Org.nr. 556757-2234 info@centrina.se Beslut för grundskola efter tillsyn av Centrina utbildning Aktiebolag Beslut 2 (7) Tillsyn av Centrina utbildning Aktiebolag

Läs mer

Verksamhetsplan Skolna mnden

Verksamhetsplan Skolna mnden Verksamhetsplan 2018-2020 Skolna mnden 3 (10) INNEHÅLL SKOLNÄMNDEN... 4 Verksamhetsansvar... 4 Uppdrag... 4 Organisation... 4 Verksamhet 2018-2020... 5 Ekonomi... 5 Mål och indikatorer... 6 Perspektiv

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10888 Härnösands kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i grundskolan i Härnösands kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Växjö kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Växjö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00, Fax: 08-586 080

Läs mer

Månadsrapport oktober Barn- och ungdomsnämnden

Månadsrapport oktober Barn- och ungdomsnämnden Månadsrapport oktober 2018 Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden ansvarar för kommunens verksamhet inom förskola och fritidshem samt det offentliga skolväsendet för barn

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Köpings kommun Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn i Köpings kommun 2(6) Tillsyn i Köpings kommun har genomfört tillsyn av Köpings kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5952 Vetlanda kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Vetlanda kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande vid

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola rin Skolinspektionen Dnr 43-2016:4444 Lidingö kommun för grundsärskola efter tillsyn i Lidingö kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Malmö kommun. Beslut. Malmö kommun Dnr :4548

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Malmö kommun. Beslut. Malmö kommun Dnr :4548 r% Skolinspektionen Beslut Malmö kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Malmö kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund Beslut 2(8) Tillsyn i Malmö kommun Skolinspektionen har genomfört tillsyn

Läs mer

Andel barn och elever i fristående skolor och förskolor Lägesrapport mars 2014

Andel barn och elever i fristående skolor och förskolor Lägesrapport mars 2014 Andel barn och elever i fristående skolor och förskolor Lägesrapport mars 2014 Gymnasieskolan oförändrad andel elever väljer fristående skolor Det totala antalet elever i gymnasieskolan fortsätter att

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Eksjö kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eksjö kommun Skolinspektionen. Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon:

Läs mer

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017 Uppföljningsrapport oktober 1 (5) Bildning- och omsorgsförvaltningen -11-10 Uppföljningsrapport oktober Bildning- och omsorgsförvaltningen Ekonomi Bildnings- och omsorgsnämnden tkr Budget** Prognos* Verksamhet

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut Skolinspektionen Ideella Föreningen Estetiska skolan, Arvika Org.nr. 874002-0212 Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Ideella Föreningen Estetiska skolan, Arvika Skolinspektionen, Postadress:

Läs mer

Huvudmannabeslut för fritidshem

Huvudmannabeslut för fritidshem Dnr 43-2018:7125 Örnsköldsviks kommun bildning@ornskoldsvik.se Huvudmannabeslut för fritidshem efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2

Läs mer

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning efter april 2011

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning efter april 2011 Handläggare Datum Åsa Ottosson -05-02 0480-45 30 32 Ekonomi- och verksamhetsuppföljning efter april Verksamhet Barn- och ungdomsnämnden ansvarar för kommunens verksamhet inom förskola och fritidshem samt

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Lomma kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Lomma kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon:

Läs mer

1(7) DANDERYDS KOMMUN Utbildnings- och kulturkontoret

1(7) DANDERYDS KOMMUN Utbildnings- och kulturkontoret 1(7) Birgitta Jacobsson Inbjudan för nominering 2(7) Barn- och utbildningsnämndens kvalitetsutmärkelse i Danderyd 2014 Kvalitetsutmärkelsen riktas till förskolor och skolor som med nytänkande, engagemang

Läs mer

Bokslutsdialog Barn- och utbildningsnämnden. Möjligheternas ö

Bokslutsdialog Barn- och utbildningsnämnden. Möjligheternas ö Bokslutsdialog 2017-02-24 Barn- och utbildningsnämnden Organisation Barn- och utbildningsnämnden Antal årsarbetare 418 Stab Barn- och utbildning Förvaltningschef Resurscentrum Välkomsten Barnomsorg Grundskola

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:5089 Friskolan i Mariestad AB Org.nr. 556802-0852 marten.bremer@ekhamraskolan.se olof.lindblad@ekhamraskolan.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Lillängsskolan i Mariestads

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Skolinspektionen Skånes Svensk Arabiska Förening Org.nr. 846006-3319 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Skånes Svensk Arabiska Förening Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Katrineholms kommun

Beslut för förskola. efter tillsyn i Katrineholms kommun Katrineholms kommun kommunen@katrineholm.se för förskola efter tillsyn i Katrineholms kommun Skolinspektionen, Avdelningen i Linköping, Postadress Box 330 581 03 Linköping Telefon: 08-586 080 00, www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10388 Eskilstuna kommun info@eskilstuna.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eskilstuna kommun Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (6) s beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2014-04-30 Bilingual Montessori School of Lund Rektorn vid Bilingual Montessori School of Lund Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Bilingual Montessori School of

Läs mer

Beslut för Habo kommun

Beslut för Habo kommun Skolinspektionen Habo kommun Beslut för Habo kommun efter tillsyn av utbildningen i Habo kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:8760 Flens kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Flens kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut. efter tillsyn i Hedemora kommun

Beslut. efter tillsyn i Hedemora kommun Hedemora kommun efter tillsyn i Hedemora kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se 2 (14) Tillsyn

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Ryska Skolan i Göteborg Aktiebolag Org.nr. 556851-5372 etikhonova3@hotmail.com Beslut för fritidshem efter tillsyn av Ryska Skolan i Göteborg Aktiebolag 2 (7) Tillsyn av Ryska Skolan i Göteborg Aktiebolag

Läs mer

Bokslut 2017 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING

Bokslut 2017 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Bokslut 2017 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Innehållsförteckning Verksamhet... 3 Driftredovisning... 3 Verksamhetsmått... 3 Årets händelser... 3 Ekonomi... 4 Integration/flyktingmottagning... 5 Mål

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Beslut f Skolinspektionen Dnr 43-2013:305 Angelholms kommun Beslut för fritidshem i Ängelholms kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon:

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Alingsås kommun. Beslut Dnr :7577.

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Alingsås kommun. Beslut Dnr :7577. Dnr 43-2014:7577 Alingsås kommun ungdom@alingsas.se Beslut för förskola efter tillsyn i Alingsås kommun Box 2320, 40315 Göteborg 2(8) Til syn av skolformen förskola i Alingsås kommun har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Dnr 43-2018:6865 Sjöbo kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Sjöbo kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Skolinspektionen Beslut Dnr

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-04-17 Fria Maria Barnskola Rektorn vid Fria Maria Barnskola Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Fria Maria Barnskola i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35

Läs mer

Kvartalsrapport september med prognos

Kvartalsrapport september med prognos Kvartalsrapport september med prognos Innehållsförteckning 1 Utbildningsnämnd...3 1.1 Förvaltningsberättelse...3 1.2 Periodens resultat...3 2 Nämnd och förvaltning...4 2.1 Periodens resultat...4 3 Förskola

Läs mer

Beslut för fritidshem, grundskola och grundsärskola

Beslut för fritidshem, grundskola och grundsärskola Beslut 2013-02-25 Stockholms kommun registrator.utbildning@stockholm.se Rektorn vid Kungsholmens grundskola ulf.berg@stockholm.se Beslut för fritidshem, grundskola och grundsärskola efter tillsyn av Kungsholmens

Läs mer

STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret

STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret Halina Jankowska Tjänsteutlåtande 2011-09-05 Sidan 1 av 2 Dnr 2011/52 BUN.104 Barn- och ungdomsnämnden Resultatprognos inkl. delårsrapport 2011 Förslag

Läs mer

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem Beslut 2013-06-14 Lunaskolan Rektorn vid Lunaskolan Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem efter tillsyn av Lunaskolan i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Enskilda gymnasiet info@enskildagymnasiet.se Rektorn vid Enskilda gymnasiet lebi@enskildagymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Enskilda gymnasiet i Stockholm

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola en jp Beslut Idunstiftelsen för waldorfpedagogik Org.nr: 802478-2230 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Idunskolan östra Stockholms waldorfskola belägen i Nacka kommun 2 (9) Tillsyn

Läs mer

Effektmål förskola och fritidshem

Effektmål förskola och fritidshem 1 (5) Datum 2015-01-02 Verksamhetschef förskola Barbro Ekerlund 0410 73 34 92, 0708 817 492 barbro.ekerlund@trelleborg.se Effektmål förskola och fritidshem Uppdrag Bildningsnämnden gav vårterminen 2014

Läs mer

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden Verksamhetsplan Datum 2014-08-11 Verksamhetsplan 2015-2017 Överförmyndarnämnden Antagen i Överförmyndarnämnden 2014-09-03 Inledning Överförmyndarnämndens uppdrag är att utöva tillsyn över ställföreträdare

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram Dnr 44-2015:9718 IT Gymnasiet Sverige AB Org.nr. 556597-0471 Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn i IT gymnasiet Uppsala belägen i Uppsala kommun 2 (7) Dnr 44-2015:9718 Tillsyn i IT

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Järfälla kommun Rektorn vid Högbyskolan Beslut för grundskola efter tillsyn av Högbyskolan i Järfälla kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Ramlösa Friskola AB Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Ramlösa friskola belägen i Helsingborg kommun 2(11) Tillsyn i Ramlösa friskola Skolinspektionen har genomfört

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:5110 Freinetskolan Kastanjen ekonomisk förening Org.nr. 769600-0590 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Freinetskolan Kastanjen belägen i Botkyrka kommun 2 (9) Tillsyn i

Läs mer

Därutöver har kommunfullmäktige beslutat om följande specifika uppdrag för Barn- och utbildningsnämnden 2011.

Därutöver har kommunfullmäktige beslutat om följande specifika uppdrag för Barn- och utbildningsnämnden 2011. Information Datum 2011-02-17 Barn- och utbildningsförvaltningen BUN-kansliet Stefan Bergdoff 0346-886408 stefan.bergdoff@falkenberg.se Info-ärende på BUN 2011-02-23 Internbudget 2011 Uppdrag från Kommunfullmäktige

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer