1. Styrelsesammanträdets öppnande. Vice ordförande Klas Thorén öppnar sammanträdet och hälsar de närvarande välkomna.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. Styrelsesammanträdets öppnande. Vice ordförande Klas Thorén öppnar sammanträdet och hälsar de närvarande välkomna."

Transkript

1 Sid 1/7 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Tisdagen den 8 december 1998 kl Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Lavals rum 9:036, , Sessionssal B, 5:135, Närvarande: Klas Thorén (vice ordf.), Jonnie Andersson (BoFk), Olle Ahlström (bitr. red.), Håkan Bergeå (ordinarie och Gk), Hans Eberfors (Tk), Valter Eriksson (ordinarie), Göte Gustavsson (utb.led.), Claes-Åke Kindlund (ordinarie och Spk), Ronny Reinholdsson (red.), Olof Schiött (suppl.), Börje Petersson (kassaförv.) och Arne Ransgård (sekr. och Mfbk). Ej närvarande: Bo Bäckström (Mexk), Barbro Eklund (suppl.), Leif Josefson (ordf.), Per Johansson (suppl.) Per-Olof Sandquist (ordinarie) Bo Svensson (ordinarie och Mk). 1. Styrelsesammanträdets öppnande. Vice ordförande Klas Thorén öppnar sammanträdet och hälsar de närvarande välkomna. 2. Val av justeringsman. Jonnie Andersson utses att tillsammans med vice ordföranden justera protokollet. 3. Komplettering av dagordningen. Punkt 9 a utgår. Under övriga frågor tillkommer gåvor och avtackning. 4. Fastställande av dagordning. Den utsända dagordningen med kompletteringar enligt punkt 3 fastställs. 5. Mötets behöriga utlysande. Mötet förklaras behörigt utlyst. 6. Synpunkter på FU-protokoll Inga synpunkter framförs. Protokollen läggs till handlingarna.

2 Sid 2/7 7. Kommittérapporter. Gatukommittén genom Håkan Bergeå meddelar att Sven-Göran Södergren, Stockholm, lämnar kommittén. Han ersätts av Monica Hildingsson, Stockholm. Vidare kommer Ingrid Persson, Malmö att ersätta Klas Nydahl, Malmö, när hennes nuvarande tjänstledighet upphör. Styrelsen beslutar tillstyrka de föreslagna förändringarna. Gatukommittén vill reservera 1998-års morotspengar till 1999 för att utnyttjas tillsammans med morotspengarna för FU har beslutat tillstyrka framställningen. Gatukontorsdagar 98 i Stockholm har gett ett överskott på :- kronor. Gatukontorsdagar 99 kommer att förläggas till Uddevalla och Gatukontorsdagar 2000 till Umeå. Budgeten för Gatukontorsdagar 99 har godkänts av FU. Kursavgiften blir 2800:- exkl. moms. Seminarium om Kommunal asfaltåtervinning anordnas den i Borlänge. Nästa sammanträde i kommittén blir i Stockholm den Håkan undrar om medlem från ett kommunalt bolag kan sitta som ordförande för en kommitté. Styrelsen konstaterar att stadgarna inte hindrar detta. Protokoll från sammanträde i Umeå den har utsänts med kallelsen. Trafikkommittén genom Hans Eberfors meddelar att några personförändringar i kommittén inte är aktuella. Kommittén har i en skrivelse till styrelsen begärt att under 1999 få utnyttja 1998 års morotspengar tillsammans med morotspengarna för FU har beslutat tillstyrka framställningen. Kommittén har haft ett sammanträde i Eskilstuna den Nästa sammanträde blir i Stockholm den Den anordnar kommittén ett seminarium i Uppsala med rubriken Kollektivtrafik i mellanstora städer. På frågan om till kommittén adjungerade medlemmar skall ha del i morotspengarna meddelar styrelsen att morotspengarna är avsedda för kommitténs ordinarie ledamöter. Mark- och Exploateringskommittén har meddelat att Tommy Andersson, Halmstad, går in som ordförande i kommittén och att Bo Bäckström, Gävle, kvarstår i kommittén som ledamot. Styrelsen beslutar tillstyrka de föreslagna förändringarna. Kommittén har begärt att under 1999 få utnyttja 1998 års morotspengar tillsammans med morotspengarna för FU har beslutat tillstyrka framställningen. Bygg- och Förvaltningskommittén genom Jonnie Andersson meddelar att Gunder Häggström, Borlänge, föreslås bli ny kommittéordförande och att Jonnie Andersson, Uppsala, kvarstår i kommittén som ledamot. Vidare föreslår kommittén att Mats Nordblad, Gävle, utses till vice ordförande i kommittén. Styrelsen beslutar tillstyrka de föreslagna förändringarna. Kommittén har haft ett sammanträde den 25 november. Arne efterlyser ett protokoll från mötet. Nytt sammanträde skall hållas i början på året. Kommittén har inget program att redovisa för Miljökommittén har ingen representant närvarande. Kommittén har framfört önskemål om att under 1999 få utnyttja 1998 års morotspengar tillsammans med morotspengarna för FU har beslutat tillstyrka framställningen.

3 Sid 3/7 Samhällsplaneringskommittén genom Claes-Åke Kindlund rapporterar att man kommer att anordna en stadsbyggnadsdag den 11 november i Stockholm med temat Vill vi ha kvar gårdagens stad. Man är också beredd att medverka med block på KTU i Helsingborg. Kommittén har ännu inga förslag på nya ledamöter. Arne påpekar att det vore bra om kommittén blev komplett och nya ledamöter utses innan den nya matrikeln skall gå i tryck. Kommittén önskar utnyttja morotspengar för 1998 för att för dessa och morotspengarna för 1999 göra en resa till Berlin i slutet på april. FU har beslutat tillstyrka framställningen. Nästa möte i kommittén blir i februari. Kommittén har funderat på att byta namn på kommittén. Styrelsen förklarar sig beredd att ta emot förslag till namnbyte. Mätnings- och Fastighetsbildningskommittén genom Arne Ransgård redovisar genomförd stadsingenjörskonferens i Uppsala den 4 november Ca 90 deltagare. GIS-IT-dagar 99 är planerade att genomföras januari 1999 i Stockholm, Stadsingenjörsdagar i Göteborg den maj 1999 och Stadsingenjörsdag i Stockholm den 3 november Vidare kommer kommittén att arrangera ett heldagsblock under KTU i Helsingborg den 26 augusti Nästa kommittésammanträde blir i Göteborg tisdagen den 25 maj 1999, kl på Stadsbyggnadskontoret i Göteborg. Kommittén föreslår att Ewa Collin, Nyköping, ersätter Gunilla Thorvaldsson, Kalmar, att Göran Norberg, Örnsköldsvik, ersätter Lars Andersson (fd Daunfeldt), Boden, i Sektion 1, allmänna frågor, och att Åke Persson, Göteborg, ersätter Eva Åkesson, Landskrona, i Sektion 3, utbildningsfrågor. Vidare föreslår kommittén att Arne Ransgård kvarstår som ordförande även för år Styrelsen tillstyrker förslagen. Protokoll från sammanträde i Mätnings- och Fastighetsbildningskommittén den 3 november 1998 har utsänts med kallelsen. Gruppen för IT-frågor genom Arne Ransgård meddelar att gruppen inte haft något sammanträde och att något förslag till ny sammankallande istället för honom inte framkommit. Ordföranden redovisar principerna för morotspengarna. Dessa skall vara en stimulans och en belöning för ett aktivt kommittéarbete med bl a minst ett eget fast arrangemang i kommitténs regi per år. 8. STADSBYGGNAD. Ronny Reinholdsson hänvisar till det papper han delade ut på Arlandakonferensen. Han framför vidare att det är önskvärt med en annonsförsäljare på närmre håll för att kunna samverka bättre. Styrelsen uppdrar åt redaktören att konkretisera sina önskemål i en åtgärdsplan till den 10 februari FU kommer att behandla frågan och ta fram beslutsunderlag till styrelsesammanträdet i mars. Olle Ahlström uppmanar styrelsen att studera de övriga nordiska föreningarnas tidskrifter och komma med synpunkter på dessa. Arne efterlyser en reklambroschyr för Stadsbyggnad. Ronny lovar ta fram en sådan till den 1 juni 1999.

4 Sid 4/7 9. Ekonomi. Totalekonomin Börje Petersson delar ut och kommenterar Projektsammandrag, preliminär Resultatrapport och preliminär Balansrapport. Preliminärt överskott på kursverksamheten uppgår till :- kr. Styrelsen beslutar godkänna den redovisade rapporten. KT 98 i Stockholm, lägesrapport Någon officiell redovisning av resultatet från KT 98 föreligger ännu ej. Preliminärt överskott på konferensdelen är :- kr och på mässdelen :- kr. Dessa överskott skall delas lika mellan KT och SK. 10. Kursverksamheten KT 98-analys utgår i avvaktan på slutlig redovisning. Program Göte Gustavsson delar ut och går igenom kursprogrammet för Programmet redovisar 9 projekt, vilket är mindre än normalt, nästan en halvering. Styrelsen godkänner det redovisade programmet. 11. Medlemsfrågor Inval Inga nya medlemsansökningar föreligger. Inval har skett på FU-sammanträdet på förmiddagen. Matrikel Arne Ransgård föreslår att medlemmarna tillfrågas om förändrade matrikeluppgifter i samband med utskick av inbetalningskort för medlemsavgiften under januari Matrikel 99 beräknas därefter kunna tryckas under mars månad. Styrelsen beslutar i enlighet med förslaget. Arne ber att få in nya foton på styrelsemedlemmar och funktionärer. Övrigt Arne efterlyser hjälp med medlemsrekrytering från styrelse och kommittéer. 12. Rapport från NKS. Ronny Reinholdsson meddelar att redaktörerna för de nordiska föreningarnas tidskrifter skall träffas i Göteborg den för erfarenhetsutbyte. 13. IFME Arne Ransgård meddelar att kanslifunktionen för IFME i fortsättningen skall följa ordförandeskapet. Eftersom ordföranden för närvarande finns i Holland har kansliet flyttats dit från London. Vidare föreslår IFME en höjning av medlemsavgifterna. Nästa möte i IFME kommer att förläggas till Neapel i maj-juni. FU har i princip godkänt en höjning av medlemsavgiften. 14. KTU 99, augusti 1999 i Helsingborg. Göte Gustavsson redogör för läget. Han anser att det är viktigt kommittéerna snarast redovisar program för de olika blocken. En aktivitetslista med datumangivelser har skickats ut till kommittéerna. Temat för KTU är Stadens förnyelse.

5 Sid 5/7 15. KT 2000 Elmia, Jönköping. Klas Thorén meddelar att ett avtal tecknats mellan Elmia, KT och Svenska Kommunförbundet (SK). KT och SK får från Elmia en grundersättning på :- + 28öre/mässbesökare års-jubileet Klas redogör för uppläggningen. FU har lagt en tidtabell. Per Jacobsson och FU lägger upp en strategisk plan. Förberedelserna föreslås uppdelas i två delar: 1. åtgärder som är oberoende av plats för jubileet 2. åtgärder som är beroende av var vi skall vara. Stockholm firar 750 års jubileum samma år varför vi får vara ute i god tid. I början på nästa år avser FU och Per Jacobsson avsätta en heldag för planering. Styrelsen godkänner förslagen till planering. 17. Val av funktionärer för 1999 Styrelsen beslutar välja följande funktionärer för 1999: Sekreterare Arne Ransgård (omval) Kassaförvaltare Börje Petersson (omval) Utbildningsledare Göte Gustavsson (omval) Redaktör för Stadsbyggnad Ronny Reinholdsson (nyval) Som biträdande redaktör väljs Olle Ahlström (nyval). Vidare noteras att Inger Eliasson är fortsatt anställd som kansliföreståndare. 18. Attesträtter och befogenheter Noteras att årskongressen den 15 september 1998 omvalt Leif Josefson till ordförande och Klas Thorén till vice ordförande för Styrelsen beslutar fastställa attesträtter mm för 1999 enligt följande: Uttag och insättningar på föreningens bank-, postgiro- och checkkonton får göras av Börje Petersson. Vid förfall för honom har även Leif Josefson denna rätt. Utanordning av medel får göras av Börje Petersson. Vid förfall för honom har även Leif Josefson denna rätt. Tillträde till föreningens bankfack har Börje Petersson. Vid förfall för honom har även Leif Josefson denna rätt. Attesträtt tillkommer Arne Ransgård, Göte Gustavsson, Olle Ahlström, Leif Josefson, Klas Thorén, Börje Petersson samt fungerande kommittéordförande, alla var för sig. Expenser avseende arvoden, resor, representation och lokaler för KT, som avser styrelsemedlem eller funktionär, skall attesteras av Leif Josefson eller Klas Thorén. Har beslut om expenserna tidigare tagits, tillkommer attesträtt även Börje Petersson. Föreningens och Stadsbyggnads postförsändelser får utkvitteras av Inger Eliasson, Börje Petersson, Olle Ahlström, Ingvar Nilsson och Arne Ransgård, var för sig. Remisser etc skall undertecknas av Leif Josefson eller Klas Thorén med kontrasignering av handläggare, vanligtvis ordförande i den kommitté som upprättat handlingen. Handlingar i övrigt skall undertecknas av Leif Josefson eller Klas Thorén med kontrasignering av Arne Ransgård.

6 Sid 6/7 19. Kanslifrågor. Internet Arne Ransgård anser att det krävs mer resurser i form av mantid och kunskap för att sköta föreningens hemsida på Internet och efterlyser hjälp med detta. Ett förslag är att efterfråga hjälp från intresserade medlemmar via Stadsbyggnad. Styrelsen beslutar i enlighet med förslaget. Ombyggnad FU har beslutat be Per Jacobsson att i detalj beskriva föreslagna ändrings- och reparationsåtgärder samt att ta fram ett koncept till upphandling av de föreslagna åtgärderna. FU har också beslutat utse Börje Petersson till projektledare att tillsammans med Per och värden ombesörja upprustningen snarast efter det nytt hyreskontrakt undertecknats. 20. Stipendium Samhällsplaneringskommittén har haft styrelsens uppdrag att komma med förslag och motivering till val av stipendiat. Claes-Åke Kindlund meddelar att kommittén av de tre sökandena förordar Martin Edman, Karlstad, till stipendiat. Kommitténs motivering har utsänts med kallelsen. Styrelsen beslutar i enlighet med förslaget. Ronny Reinholdsson får i uppdrag att ge beslutet största möjliga spridning i Stadsbyggnad med bild samt via pressrelease i dagspress och tekniska tidskrifter. Ordföranden Leif Josefson får i uppgift att meddela stipendiaten och övriga sökande om beslutet samt tacka för intresset. Styrelsen beslutar vidare att utlysa 1999 års stipendium nu och begära in ansökningarna till den 1 maj Ny stipendiat utses därefter i augusti på KTU i Helsingborg. Ronny Reinholdsson ombesörjer utlysningen. 21. Uppföljning av konferensen om KT:s framtidsfrågor. Som underlag för diskussionen finns dels minnesanteckningar från Arlandakonferensen dels två PM från ordföranden Leif Josefson. De båda PM:n har rubrikerna Inriktning och målsättning för KT:s styrelsearbete 1999 samt Kommittéernas roll och förutsättningarna för deras arbete i KT. Handlingarna utdelas. Leif och Klas har diskuterat frågeställningarna i de två PM:n. Klas föreslår att PM:n går på remiss till kommittéerna och att synpunkter skall lämnas till sekreteraren före den 1 mars 1999 för behandling i FU. Styrelsen beslutar enligt förslaget. Den PM som handlar om inriktning och målsättning innehåller under rubriken Strategi bl a följande uppdrag. 1. FU skall före den 1 mars ha etablerat ett speciellt forum för samordning av kommittéernas arbete och för en mer effektiv dialog mellan styrelsen, främst dess FU, och kommittéordförandena. 2. Styrelseledamöter och kommittéordföranden skall lämna förslag till organisationer som bedöms intressanta att ingå i KT:s kontaktnät med omvärlden. Förslagen lämnas till sekreteraren senast den 1 februari.

7 Sid 7/7 3. Redaktören för Stadsbyggnad får i uppdrag att senast den 15 januari (tidpunkten ändrad till den 10 februari 1999, se punkt 8 i detta protokoll) ta fram en konkret handlingsplan för utveckling av tidskriften. FU tar därefter slutlig ställning senast den 1 mars och förelägger styrelsen ett beslutsunderlag. 4. Sekreteraren får i uppdrag att före den 1 februari ta fördjupad kontakt med de tidigare tillfrågade yngre medlemmarna för att ytterligare klarlägga intresset varefter FU senast den 1 mars förelägger styrelsen förslag till insatser och forum för de yngre kommunalteknikerna. 5. Sekreteraren får i uppgift att före den 1 februari analysera den kommunaltekniska yrkeskårens sammansättning och antal för en successiv ökning av medlemstalet. En målsättning för KT:s långsiktiga och årliga medlemsantal skall fastläggas av styrelsen före den 1 mars. Styrelsen beslutar utdela de föreslagna uppdragen. 22. Tid och plats för nästa styrelsesammanträde. Styrelsen beslutar förlägga nästa möte till Stockholm tisdagen den 9 mars 1999, kl Arne poängterar att han vill ha klart besked från var och en vid den tidpunkt som anges i kallelsen om man tänker delta eller ej. 23. Övriga frågor. Diskuteras vilka som skall avtackas efter fullgjord uppgift i styrelse etc. och vid vilken tidpunkt avtackningen skall ske. Frågan bordläggs för diskussion vid en senare tidpunkt. Noteras att styrelseledamoten Valter Eriksson och revisorn Georg Jönsson lämnar sina uppdrag vid årsskiftet och därför kommer att avtackas vid kvällens styrelsemiddag. Vid samma tillfälle kommer Per Jacobsson, som utsetts till hedersledamot i föreningen, att erhålla ett diplom som bevis på utnämningen. 24. Mötet avslutas. Vice ordförande Klas Thorén tackar för visat intresse och önskar en trevlig jul- och nyårshelg. Vidare hälsar han alla välkomna till middagen på Hotel Sheraton. Arne Ransgård, Sekreterare Justeras: Klas Thorén, vice ordförande Jonnie Andersson, kommittéordförande

Tid: Måndagen den 15 november 1999 kl 14.00-18.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Jungska rummet 9:034.

Tid: Måndagen den 15 november 1999 kl 14.00-18.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Jungska rummet 9:034. Sid 1/8 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Måndagen den 15 november 1999 kl 14.00-18.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Jungska

Läs mer

Tid: Måndagen den 17 november 1997 kl 13.00-16.45 Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Bolindersalen, 9:035.

Tid: Måndagen den 17 november 1997 kl 13.00-16.45 Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Bolindersalen, 9:035. Sid 1/7 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Måndagen den 17 november 1997 kl 13.00-16.45 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Bolindersalen,

Läs mer

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde.

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Sid 1/6 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Måndagen den 27 november 1995 kl 14.00-17.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm. Lokal: Sessionssal

Läs mer

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde.

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. 1/7 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Måndagen den 18 november 1996 kl 13.00-17.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Lavals rum 9:036.

Läs mer

Tid: Torsdagen den 19 mars 1998 kl 13.00-17.15 Gatukontoret, Torpgatan 2, Malmö Lokal: Rum 3452

Tid: Torsdagen den 19 mars 1998 kl 13.00-17.15 Gatukontoret, Torpgatan 2, Malmö Lokal: Rum 3452 1/5 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Torsdagen den 19 mars 1998 kl 13.00-17.15 Plats: Gatukontoret, Torpgatan 2, Malmö Lokal: Rum 3452 Närvarande: Leif Josefson

Läs mer

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde.

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. 1/5 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Fredagen den 14 mars 1997 kl 08.30-12.00 Plats: Eklundshof i Uppsala ( Här är gudagott att vara ) Lokal: Biblioteket Närvarande:

Läs mer

Tid: Måndagen den 18 september 2000, kl 13.00-17.00 Jönköping, Juneporten, kv. Hoven Lokal: Sammanträdessalen, vån.7

Tid: Måndagen den 18 september 2000, kl 13.00-17.00 Jönköping, Juneporten, kv. Hoven Lokal: Sammanträdessalen, vån.7 Etablerad år 1902 SS 1/5 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Måndagen den 18 september 2000, kl 13.00-17.00 Plats: Jönköping, Juneporten, kv. Hoven Lokal: Sammanträdessalen,

Läs mer

Tid: Måndagen den 20 november 2000 kl 14.00-17.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Bisittarsalen 5:141.

Tid: Måndagen den 20 november 2000 kl 14.00-17.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Bisittarsalen 5:141. Sid 1/7 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Måndagen den 20 november 2000 kl 14.00-17.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Bisittarsalen

Läs mer

SVENSKA KOMMUNAL-TEKNISKA FÖRENINGEN 1/5 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde.

SVENSKA KOMMUNAL-TEKNISKA FÖRENINGEN 1/5 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. SVENSKA KOMMUNAL-TEKNISKA FÖRENINGEN 1/5 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Fredagen den 30 mars 2001 kl 10.30-12.00 Plats: Skogshem, Lidingö Lokal: Sal 1-2

Läs mer

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde.

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Sid 1/5 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Söndagen den 27 augusti 1995 kl 14.00-17.45 Plats: Stadsbyggnadskontoret, Köpmansgatan 20, Göteborg. Lokal: Sessionssalen.

Läs mer

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna.

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna. 2011-05-26-27 1(5) Styrelsemöte 2011/3 med kommittéordf. och funktionärer. Tid: Torsdagen den 26 maj 2011 kl 16.00-18.00 Fredagen den 27 maj 2011 kl 08.30-12.00 Plats: Samhällsbyggnadskontoret, Storgatan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2010

VERKSAMHETSPLAN 2010 VERKSAMHETSPLAN 2010 Enligt styrelsebeslut 2010-02-05 1(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kapitelrubrik Sid nr FRAMSIDA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL 3 ORGANISATION 3 EKONOMI 4 KOMMITTÉERNA

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2012

VERKSAMHETSPLAN 2012 VERKSAMHETSPLAN 2012 Enligt styrelsebeslut 2012-02-03 1(9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kapitelrubrik Sid nr FRAMSIDA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL 3 ORGANISATION 3 EKONOMI 4 KOMMITTÉERNA

Läs mer

Styrelsemöte 2014/3, med funktionärer och kommittéordföranden.

Styrelsemöte 2014/3, med funktionärer och kommittéordföranden. Styrelsemöte 2014/3, med funktionärer och kommittéordföranden. Tid: Tisdagen den 27 maj, kl. 10.00 16.00 Plats: Stockholm, Konstellas lokaler STYRELSEN: Närvarande: Bo Bäckström ordf., Jan G Nilsson vice

Läs mer

FUNKTIONÄRERNA: Närvarande: Inger Eliasson, Barbro Larsson, Klas Thorén, Håkan Bergeå och Per Olsson Frånvarande: Arne Ransgård

FUNKTIONÄRERNA: Närvarande: Inger Eliasson, Barbro Larsson, Klas Thorén, Håkan Bergeå och Per Olsson Frånvarande: Arne Ransgård 2010-12-03 1(5) Styrelsemöte 2010/5 med funktionärer. Tid: Fredagen den 3 december 2010 kl 10.00-12.00 Plats: Folkets Hus, Umeå Lokal: Loke STYRELSEN: Närvarande: Inger Sundström, ordf., Allan Almqvist,

Läs mer

Tid: Måndagen den 3 september 2001, kl 13.00-16.15 Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö Lokal: J.F. Horn

Tid: Måndagen den 3 september 2001, kl 13.00-16.15 Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö Lokal: J.F. Horn Etablerad år 1902 Sid 1/5 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Måndagen den 3 september 2001, kl 13.00-16.15 Plats: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

Läs mer

Tid: Onsdagen den 29 maj 2002, kl 13.00-16.30 Plats: Stockholm, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Lokal: Bolindersalen, 9:035

Tid: Onsdagen den 29 maj 2002, kl 13.00-16.30 Plats: Stockholm, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Lokal: Bolindersalen, 9:035 Sid 1(5) Etablerad år 1902 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Onsdagen den 29 maj 2002, kl 13.00-16.30 Plats: Stockholm, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4

Läs mer

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde.

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Sid 1/5 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Måndagen den 13 mars 1995 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 i Stockholm. Närvarande: Per Jacobsson

Läs mer

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde.

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Sid 1/8 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Tisdagen den 24 augusti 1999 kl 13.00-16.15 Plats: Stadshuset, Järnvägsgatan 22, Helsingborg Lokal: Rum 452, Kubiken

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Närvarande: 11 medlemmar, 2 från Vägledarens redaktion, 8 styrelsemedlemmar, samt 25 giltiga fullmakter. 1 Ordningsfrågor 1.1 Mötets

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014.

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Stadgar för Gästriklands Båtförbund Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Register 1. Förbundets ändamål. 2. Förbundets organisation. 3. Anslutning och medlemskap. 4. Avgifter

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie fullmäktigemöte 2006-03-25

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie fullmäktigemöte 2006-03-25 Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie fullmäktigemöte 2006-03-25 1 Mötets öppnande Krister Söderstam hälsade fullmäktige delegaterna och övriga medlemmar välkomna och riktade ett särskilt välkommen

Läs mer

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnade styrelsemötet och hälsade de närvarande välkomna.

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnade styrelsemötet och hälsade de närvarande välkomna. Sid 1/5 Styrelsemöte med KT:s kommittéordförande och funktionärer. Tid: Fredagen den 4 februari 2005 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Rum: Jungska Rummet, 9:034 STYRELSEN:

Läs mer

STADGAR. för CHALMERSSKA INGENJÖRSFÖRENINGEN. Småland-Blekinge (CING-SmB) (Antagna 2015-xx-xx))

STADGAR. för CHALMERSSKA INGENJÖRSFÖRENINGEN. Småland-Blekinge (CING-SmB) (Antagna 2015-xx-xx)) STADGAR för CHALMERSSKA INGENJÖRSFÖRENINGEN Småland-Blekinge (CING-SmB) (Antagna 2015-xx-xx)) 1 Lokalavdelningens ändamål. Chalmersska Ingenjörsföreningen Småland-Blekinge (CING-SmB) är en lokalavdelning

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18

Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18 Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18 Tid: 2015-02-18, Kl. 19.00 Plats: Rydebäcksskolan, Rydebäck 1. Stämmans öppnande. Byalagets ordförande Kent E. Nilsson hälsade deltagarna välkomna och förklarade

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, lördag och söndag 15-16/3 2014, Upplands Väsby 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Protokoll från Distriktsstämman 2011-03-26

Protokoll från Distriktsstämman 2011-03-26 Protokoll från Distriktsstämman 2011-03-26 A B Stämmans öppnande Björn Falk hälsade alla välkomna till distriktsstämman i Rönninge Folkets hus. Därefter förklarade distriktsordföranden stämman öppnad.

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet Denna arbetsordning har antagits av Svenska Klätterförbundets styrelse den 27 november 2010. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter förbundsmötet och ska revideras

Läs mer

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Sid 72 Inledning... 1 73 Val av justeringsledamot... 1 74 Godkännande av dagordningen... 1 75 Föregående protokoll... 1 76 Val av ersättare till vice ordförande... 1

Läs mer

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan.

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan. Protokoll fört vid Gnejsens samfällighetsförenings ordinarie föreningsstämma 140409 kl. 19.00 i Carlskyrkan l Till ordförande för stämman valdes Einar Lestander. 2 Till sekreterare valdes Sverker Brodin

Läs mer

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Datum: 2007-11-21 Tid: 1900 Plats: Strömgården, Lyan 1. Ordförande Peter Lysholm öppnade årsmötet med att hälsa alla välkomna och i samband med detta hölls

Läs mer

Konferensrum Granen, Olof Palmes Gata 31, Stockholm. Ulrika Jardfelt. Ordföranden förklarade mötet öppnat. Utsänd dagordning godkändes.

Konferensrum Granen, Olof Palmes Gata 31, Stockholm. Ulrika Jardfelt. Ordföranden förklarade mötet öppnat. Utsänd dagordning godkändes. Svensk Fjärrvärme 1 (5) Styrelseprotokoll Tid Tisdag 2014-05-20 kl 10.00-15.45 Plats Konferensrum Granen, Olof Palmes Gata 31, Stockholm Närvarande Anders Östlund ordförande Hélène Biström Lotta Brändström

Läs mer

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna.

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna. 2014-01-29 1(6) Styrelsemöte 2014/1 med funktionärer. PROTOKOLL Tid: onsdagen den 29 januari kl. 10.00 15:00. Plats: Stockholm, KT:s kansli Styrelse, ledamöter och suppleanter: Närvarande: Bo Bäckström,

Läs mer

Kristna studentrörelsen i Sverige

Kristna studentrörelsen i Sverige Kristna studentrörelsen i Sverige Protokoll fört vid KRISS riksmöte Farsta den 4-6 mars 2011 Inledning 1. Riksmötet öppnas Kristoffer Moldéus öppnar mötet. 2. Val av presidium, bestående av ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005. 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005. 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i SFK Teknik- och fordonssektionens styrelse 2010-04-08 kl. 10.00-ca 16.00

Protokoll fört vid styrelsemöte i SFK Teknik- och fordonssektionens styrelse 2010-04-08 kl. 10.00-ca 16.00 Protokoll fört vid styrelsemöte i SFK Teknik- och fordonssektionens styrelse 2010-04-08 kl. 10.00-ca 16.00 Martin Tellander, Volvo Truck Corp.* Claes Britsman, Volvo Personvagnar AB* Ulric Långberg, Sveriges

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet

Läs mer

FOLKBILDNINGSRÅDET Representantskapet. Protokoll Ordinarie sammanträde 1998. Dag 22 april 1998. Folkets Hus, Stockholm

FOLKBILDNINGSRÅDET Representantskapet. Protokoll Ordinarie sammanträde 1998. Dag 22 april 1998. Folkets Hus, Stockholm FOLKBILDNINGSRÅDET Representantskapet Protokoll Ordinarie sammanträde 1998 Dag 22 april 1998 Plats Folkets Hus, Stockholm Närvarande 18 ombud 9 styrelseledamöter 6 inbjudna gäster 8 från personalen 1 Öppnande

Läs mer

Stadgar v 2.0. Antagna av Årsmötena 2014-05- 03 och 2015-05- 10. Stadgegruppen av Föreningen Munskänkarna

Stadgar v 2.0. Antagna av Årsmötena 2014-05- 03 och 2015-05- 10. Stadgegruppen av Föreningen Munskänkarna Stadgar v 2.0 Antagna av Årsmötena 2014-05- 03 och 2015-05- 10 Stadgegruppen av Föreningen Munskänkarna STADGEGRUPPEN Lena Ståhl, ordförande Stadgegruppen Ylva Sundkvist, föreningens ordförande Esbjörn

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27

PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27 PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27 Plats: Klingavälsgården, Karup 1. FÖRENINGSSTÄMMANS ÖPPNANDE Ordföranden

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN Tid: 4 september 2008 kl 19.00 Plats: Hemma hos ordförande Ove Paulusson i Mölndal Närvarande: Ordförande Ove Paulusson () IT-ansvarig Morgan Fredberg () via

Läs mer

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra INNEHÅLL 1. DAGORDNING... 3 2. VERKSAMHETSBERÄTTELSE... 4 2.1. Förtroendevalda... 4 2.2. Fullmäktigedeligater...

Läs mer

Sidan 1 av 5. Svenska Badmästareförbundet. Protokoll styrelsemöte nr 4, 2012

Sidan 1 av 5. Svenska Badmästareförbundet. Protokoll styrelsemöte nr 4, 2012 Sidan 1 av 5 Svenska Badmästareförbundet Protokoll styrelsemöte nr 4, 2012 Datum onsdagen 17 oktober till och med den 18 oktober 2012 Tid 16.00-17.30 och 08.00-10.00 Plats Hotell Gothia Göteborg Närvarande

Läs mer

FÖRENINGEN SVERIGES STADSTRÄDGÅRDSMÄSTARE

FÖRENINGEN SVERIGES STADSTRÄDGÅRDSMÄSTARE FÖRENINGEN SVERIGES STADSTRÄDGÅRDSMÄSTARE ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2011-08-25 TID Torsdagen den 25 augusti kl. 16.30 PLATS OMFATTNING 1 23 HANDLINGAR Västrastation Västra stationstorget 10, Lund Dagordning, verksamhetsberättelse

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Holje Folkdansgille 2012-02-08 i Jämshögs Medborgarhus.

Protokoll fört vid årsmöte med Holje Folkdansgille 2012-02-08 i Jämshögs Medborgarhus. 1 Protokoll fört vid årsmöte med Holje Folkdansgille 2012-02-08 i Jämshögs Medborgarhus. 1 Mötets öppnande Vice ordföranden Bengt Bengtsson kunde hälsa ett 25-tal närvarande välkomna och förklarade årsmötet

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (23) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Val av ordf. Bertil Persson, ordförande och Carl G Nilsson, v ordförande valdes att leda förhandlingarna.

Val av ordf. Bertil Persson, ordförande och Carl G Nilsson, v ordförande valdes att leda förhandlingarna. ÅRSSTÄMMOPROTOKOLL Datum 2012-04-14 Tid 9.00-11.00 Plats Gamla Stadshuset, tidigare fullmäktigesalen 1 Val av ordf. Bertil Persson, ordförande och Carl G Nilsson, v ordförande valdes att leda förhandlingarna.

Läs mer

Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02

Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02 Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02 1. Ändamål och säte. Föreningens ändamål är att skapa möjlighet för medlemmar och allmänhet att fiska i naturskön

Läs mer

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske.

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske. KALLELSE Styrelsemöte: Föreningsmöte: Årsmöte: det enklaste sättet är att styrelsen själv kommer överens om hur kallelse till styrelsemötena skall ske. Styrelsens ordförande har alltid ansvaret för kallelser

Läs mer

Årsmöte i Smålands Ridsportförbund. Måndagen den 17 mars 2014, på Quality Hotell, Växjö. Till ordförande för mötet valdes enhälligt Stefan Fur.

Årsmöte i Smålands Ridsportförbund. Måndagen den 17 mars 2014, på Quality Hotell, Växjö. Till ordförande för mötet valdes enhälligt Stefan Fur. Årsmöte i Smålands Ridsportförbund. Måndagen den 17 mars 2014, på Quality Hotell, Växjö 1 Mötets öppnande 2 Val av ordf. 3 Upprop, fastställande av röstlängd 4 Fastställande av föredragningslista 5 Årsmötets

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Ulla-Karin Gunnarsson, vice ordförande, Louise

Läs mer

Styrelsen i Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen.

Styrelsen i Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen i Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. ARBETSORDNING ALLMÄNT Denna arbetsordning har antagits av ASVH:s

Läs mer

Fört vid sammanträde med NTFs centrala yrkesförarråd (CYFR) den 11 mars 2005 på NTF Jämtlands kansli

Fört vid sammanträde med NTFs centrala yrkesförarråd (CYFR) den 11 mars 2005 på NTF Jämtlands kansli PROTOKOLL nr 1/05 Fört vid sammanträde med NTFs centrala yrkesförarråd (CYFR) den 11 mars 2005 på NTF Jämtlands kansli Närvarande: Livs Livs SEKO SEKO NTF, sekreterare Meddelat förhinder: Kommunal Per-David

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen i Brf Strandlyckan

Arbetsordning för styrelsen i Brf Strandlyckan i Brf Strandlyckan Styrelsen i Brf Strandlyckan har upprättat denna arbetsordning och policy till ledning för sitt interna arbete. Arbetsordningen har antagits av föreningens styrelse 2013-10-21 och skall

Läs mer

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 A B C Stämmans öppnande Kjell Kolterud hälsade alla välkomna till Katrineholm och Verdandi Fdl och distriktsordföranden Pierre Marklund tackade för att vi fick

Läs mer

SKANKEFÖRENINGEN SVERIGE

SKANKEFÖRENINGEN SVERIGE SKANKEFÖRENINGEN 1(5) SVERIGE STADGAR SKANKEFÖRENINGEN Instiftad den 21 juli 1974 Organisationsnummer 893201-8735 1 ÄNDAMÅL Skankeföreningen är en ideell förening, som har till ändamål: att verka för sammanhållning

Läs mer

FÖRT VID SVENSKA SJUKVÅRDSANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUNDS FÖRBUNDSMÖTE 2015, SOM GENOMFÖRDES DEN 7 NOVEMBER KL.16.00 PÅ RESTAURANG MAT O PRAT I SALA.

FÖRT VID SVENSKA SJUKVÅRDSANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUNDS FÖRBUNDSMÖTE 2015, SOM GENOMFÖRDES DEN 7 NOVEMBER KL.16.00 PÅ RESTAURANG MAT O PRAT I SALA. - 1 - (5) FÖRT VID SVENSKA SJUKVÅRDSANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUNDS FÖRBUNDSMÖTE 2015, SOM GENOMFÖRDES DEN 7 NOVEMBER KL.16.00 PÅ RESTAURANG MAT O PRAT I SALA. 1 15 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande Johan

Läs mer

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Stämman hölls på Ljungalid, långfredag den 10 april 2009. Antal deltagare på stämman var 61 personer enligt närvarolista. 1 Stämmans

Läs mer

Stadgar för Logopedsektionen

Stadgar för Logopedsektionen Stadgar för Logopedsektionen Fastslagna 2004/04/20 Reviderade 2014/05/07 1 Kapitel 1, Ändamål... 3 Kapitel 2, Medlemskap... 3 Kapitel 3, Organisation... 3 Kapitel 4, Verksamhetsår... 4 Kapitel 5, Sektionsfullmäktige...

Läs mer

GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS STUDENTKÅRS STADGA 2012 ÅRS LYDELSE

GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS STUDENTKÅRS STADGA 2012 ÅRS LYDELSE GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS S STADGA 2012 ÅRS LYDELSE Innehållsförteckning 1 Sammansättning och ändamål 1 2 Medlemskap 1 3 Verksamhetsår 2 4 Organisation 2 5 Årsmöte 2 6 Valberedning 4 7 Styrelse

Läs mer

PROTOKOLL STY 8/2006 1(6) 2006-10-10

PROTOKOLL STY 8/2006 1(6) 2006-10-10 PROTOKOLL STY 8/2006 1(6) PROTOKOLL STY 8/2006 Sammanträdesdata Tid 2006-10-07 kl 10.00-16.00 Plats Elite Grand Hotel, Norrköping Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle

Läs mer

Munskänkarna i Nyköping inbjuder/kallar till MINIVINMÄSSA OCH ÅRSMÖTE Blommenhof Hotell 15 Februari 2013

Munskänkarna i Nyköping inbjuder/kallar till MINIVINMÄSSA OCH ÅRSMÖTE Blommenhof Hotell 15 Februari 2013 Munskänkarna i Nyköping inbjuder/kallar till MINIVINMÄSSA OCH ÅRSMÖTE Blommenhof Hotell 15 Februari 2013 Årsmötet inleder MiniVinmässan med start 1830. Insläpp med fördrink före 1830. Se särskild kallelse

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2007-03-24 1(5) 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2 Syfte Föreningens syfte är - att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö - att ansvara för gemensamma angelägenheter

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona.

Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona. Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona. 1 Ordföranden Bengt Almqvist förklarade årsmötet öppnat. Han hälsade medlemmarna

Läs mer

STADGAR FÖR NÄSKE BÅTSÄLLSKAP Stiftat den 28 januari 1974

STADGAR FÖR NÄSKE BÅTSÄLLSKAP Stiftat den 28 januari 1974 ST ADG AR sid 1(5) STADGAR FÖR NÄSKE BÅTSÄLLSKAP Stiftat den 28 januari 1974 Ändamål: Näske Båtsällskap, stiftat den 28 januari 1974, har till syfte att sammansluta båtägare och för båtsporten intresserade

Läs mer

Bolagsordning för AB Strömstads Badanstalt

Bolagsordning för AB Strömstads Badanstalt STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 14 (40) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-06-09 Kf 62 Ks 92 Au 101 KS/2014 0465 Bolagsordning för AB Strömstads Badanstalt Kommunstyrelsens förslag till

Läs mer

1. Stämmans öppnande samt val av ordförande vid stämman

1. Stämmans öppnande samt val av ordförande vid stämman Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i Kentima Holding AB (publ), 556590-2151, den 12 november 2015, kl. 15.30 på Staffanstorps gästgivaregård, Stationsvägen 2, i Staffanstorp 1. Stämmans öppnande

Läs mer

SAMVERKANSNÄMNDEN STOCKHOLM - GOTLAND

SAMVERKANSNÄMNDEN STOCKHOLM - GOTLAND 1 SAMVERKANSNÄMNDEN STOCKHOLM - GOTLAND Protokoll 4/2005 Sammanträdesdag: 9 december 2005 Ledamöter: Inger Ros (s), Stockholm, ordf. Birgitta Sevefjord (v) (p. 6-12) Christer Wennerholm (m) (p.1-4) Åke

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Datum: 2012-11-10 Plats: Centrumhuset i Rödeby Antal deltagare: 27 pers Mötet inleds med att Thomas presenterar ett bildspel och berättar

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Plats: Vrigstads värdshus, Vrigstad Tid: 2015-03-14 kl 10.30-14.00 Närvarande: Från 27 lokalklubbar 47 delegater, 3 övriga, 6 distriktsfunktionärer och 2 personer från valberedningen.

Läs mer

Årsmöte med 70-årsjubileumsmiddag den 27 februari 2003 på Hotel Mollberg. Styrelsen för. Marknadsföreningen. i Helsingborg. Org nr 843002-3559

Årsmöte med 70-årsjubileumsmiddag den 27 februari 2003 på Hotel Mollberg. Styrelsen för. Marknadsföreningen. i Helsingborg. Org nr 843002-3559 Årsmöte med 70-årsjubileumsmiddag den 27 februari 2003 på Hotel Mollberg Styrelsen för Marknadsföreningen i Helsingborg Org nr 843002-3559 får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari -

Läs mer

Länsföreningen HjärtLung VästraGötaland

Länsföreningen HjärtLung VästraGötaland Länsföreningen HjärtLung VästraGötaland Protokoll Styrelsemöte 4 Tid 2015-05-11 kl. 9.30 Plats Vänersborg Närvarande Bengt Hagstedt Ordförande Olle Flodin Rolf Sundberg Christer Johnsson Yvonne Jansson

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

Protokoll fört vid Aktiva Seniorers ordinarie förbundsstämma i Sundsvall den 11-12 maj 2012

Protokoll fört vid Aktiva Seniorers ordinarie förbundsstämma i Sundsvall den 11-12 maj 2012 Sid 1(5) Närvarande: Från Förbundsstyrelsen Ing-Marie Noréen, Förbundsordförande, Kungsbacka Asta Andersson, Karlskrona Mai-Britt Danielsson, Värnamo Lillemor Fridlund, Skövde Lars Hellström, Örebro Bengt

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie bolagsstämma med delägarna i Länsförsäkringar Skåne 2013-03-11 på Medicon Village, Lund.

Protokoll fört vid ordinarie bolagsstämma med delägarna i Länsförsäkringar Skåne 2013-03-11 på Medicon Village, Lund. Protokoll fört vid ordinarie bolagsstämma med delägarna i Länsförsäkringar Skåne 2013-03-11 på Medicon Village, Lund. Bolagsstämmans öppnande Inledde styrelsens ordförande Otto Ramel med att hälsa fullmäktigeledamöter,

Läs mer

FISKEVATTENÄGAREFÖRBUNDET I VÄSTRA SVERIGE

FISKEVATTENÄGAREFÖRBUNDET I VÄSTRA SVERIGE FISKEVATTENÄGAREFÖRBUNDET I VÄSTRA SVERIGE Årsstämma 2016 Söndagen den 24 april Plats: idrottshuset, Vänersborg Protokoll årsstämma 2016 1. Stämmans öppnande Ordförande Bo Johansson hälsade alla välkomna

Läs mer

Protokoll för årsmöte i SweFlex, Svensk Flexografiförening, på Broby Grafiska i Sunne den 14 maj 2014.

Protokoll för årsmöte i SweFlex, Svensk Flexografiförening, på Broby Grafiska i Sunne den 14 maj 2014. Protokoll för årsmöte i SweFlex, Svensk Flexografiförening, på Broby Grafiska i Sunne den 14 maj 2014. 1. Val av ordförande vid mötet Leif Backman, Flexopartner valdes till ordförande för årsmötet 2. Val

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL TÄFTEÅ IK 2013-04-24

ÅRSMÖTESPROTOKOLL TÄFTEÅ IK 2013-04-24 ÅRSMÖTESPROTOKOLL TÄFTEÅ IK 2013-04-24 Närvarande var total 22 st av våra medlemmar varav huvudstyrelsen och alla sektioner var representerade samt stipendiaterna. 1 Mötets öppnande Årsmötet öppnades av

Läs mer

Principer för styrning av Sundbybergs stads bolag 1

Principer för styrning av Sundbybergs stads bolag 1 Principer för styrning av Sundbybergs stads bolag 1 1 Antagna av kommunfullmäktige den 16 februari.2009 och gäller från och med den 1 mars 2009 till och med 2012 Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Stadgar 2013. Stadgarna är antagna vid förbundets kongress i maj 2013. Astma- och Allergiförbundet

Stadgar 2013. Stadgarna är antagna vid förbundets kongress i maj 2013. Astma- och Allergiförbundet Stadgar 2013 Stadgarna är antagna vid förbundets kongress i maj 2013 Astma- och Allergiförbundet Stadgar för Astma- och Allergiförbundet Antagna av kongressen 2013 1. Ändamål Astma- och Allergiförbundet

Läs mer

Tyringe Byalag. Årsmöte

Tyringe Byalag. Årsmöte 1 Tyringe Byalag Årsmöte 2016 2 TYRINGE BYALAG ÅRSMÖTESHANDLINGAR 1 Fastställande av närvaroförteckningen/röstlängden 2 Val av ordförande för stämmoförhandlingarna. 3 Val av mötessekreterare för stämmoförhandlingarna

Läs mer

Suzuki Cavalcade Club Sweden

Suzuki Cavalcade Club Sweden Sid. 1/6 Plats: Holmsund, Ljumvikens Camping. Protokoll fört vid SSCS årsmöte den 4:e augusti 2001 Tid: Kl. 19 00 Noteringar före årsmötet. Innan årsmötet tog sin början framförde Bosse till Svante Häggström

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Styrelsen 2007-05-16 1 (13) Plats och tid Orbaden Konferens, Orbaden, klockan 09.00 12.00 Beslutande Sven-Åke Thoresen, ordf, s, Hudiksvall Evy Degerman, c, Bollnäs Olle Nilsson Sträng, s, Bollnäs Stefan

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Reglemente. för. Byggnadsnämnden

Reglemente. för. Byggnadsnämnden Reglemente för Byggnadsnämnden 2014-03-01 Antagen av kommunfullmäktige 2014-01-30, 5 Innehållsförteckning Byggnadsnämndens övergripande uppgifter... 3 Beslutsbefogenheter under kommunal krishantering...

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag 2 Syfte Föreningens syfte är att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö att ansvara för gemensamma angelägenheter för medlemmarna

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24 Kommunstyrelsen Datum 1 (5) Kommunledningskontoret Anna Lindén, 1510 Jämställdhetsutskottet Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24 Närvaro: Maria Chergui (V) ordf. Lisa Friberg (S),

Läs mer

REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER

REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER 1(5) REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER Antagen av kommunfullmäktige 2007-09-26, 94, med revidering 2011-03-30, 23 Allmänt 1 Utöver det som föreskrivs om kommunstyrelsens

Läs mer

Stadgar SACO-S-förening (motsvarande)

Stadgar SACO-S-förening (motsvarande) Stadgar SACO-S-förening (motsvarande) (fastställda av SACO-S styrelse 2000-04-27) 1 SACO-S föreningen vid är en gemensam förening för de inom myndigheten anställda, som tillhör förbund anslutna till förhandlingskartellen

Läs mer

Årsmötesprotokoll Östra Motorcykel- och Snöskoterförbundet 2013-03-09

Årsmötesprotokoll Östra Motorcykel- och Snöskoterförbundet 2013-03-09 Plats: Rocklunda, ABB Arena Tid: Lördag den 9:e mars 2013 Årsmötesprotokoll Östra Motorcykel- och Snöskoterförbundet 2013-03-09 1 Mötets öppnande Distriktets sekreterare Annica Ekengren hälsade alla välkomna

Läs mer

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet Stadgar SEKE 1 (7) 1 Föreningens namn Föreningens namn är SEKE Civilingenjörerna Karlstad. 2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i Karlstad

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Johnny Petersson, Gunilla Björkman, Ingrid Löf-Dahl, Claes Carlstedt.

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Johnny Petersson, Gunilla Björkman, Ingrid Löf-Dahl, Claes Carlstedt. Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 7 december 2015 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Johnny Petersson, Gunilla Björkman,

Läs mer