Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde."

Transkript

1 Sid 1/5 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Söndagen den 27 augusti 1995 kl Plats: Stadsbyggnadskontoret, Köpmansgatan 20, Göteborg. Lokal: Sessionssalen. Närvarande: Per Jacobsson (ordf), Bengt Johansson (v. ordf), Kjell- Ove Eskilsson, Klas Thorén, Valter Eriksson, Per-Olof Sandquist, Leif Josefson, Per Johansson (suppl), Claes-Åke Kindlund (suppl), LarsBrattberg (Spk), Börje Petersson (kassaförv), Göte Gustavsson (utb.led.), Olle Ahlström (red) och Arne Ransgård (sekr o Mfbk). Ej närvarande: Jonnie Andersson (BoFk), Håkan Bergeå (Gk), Anders Bylund (Tk), Bo Bäckström (Mexk.) 1. Styrelsesammanträdets öppnande. Per Jacobsson öppnar sammanträdet och hälsar de närvarande välkomna. 2. Val av protokolljusterare. Kjell-Ove Eskilsson utses att tillsammans med ordföranden justera protokollet. 3. Fråga om komplettering av dagordningen. Ingen komplettering av dagordningen önskas. 4. Fastställande av dagordningen. Den utsända dagordningen fastställs. 5. Fråga om mötets behöriga utlysande.

2 Mötet förklaras behörigt utlyst. Mötet anser att kallelse 14 dagar före sammanträdesdatum är lämpligt. 6. Verksamheten i kommittérna. Sekreteraren efterlyser kommittésammanträdesprotokoll. Sid 2/5 Mätnings- och Fastighetsbildningskommittén redovisar protokoll från sammanträde på Ven samt redogör för avlämnade remissvar på avslutade lantmäteriutredningar. Valter och Per J önskar kopior på remissvaren. Kommittén har genomfört sin årliga, vårliga stadsingenjörskonferens i Landskrona och Köpenhamn med ca 70 deltagare. I Köpenhamn anlitades i huvudsak danska föredragshållare, vilket ligger i linje med Nordiska Kommunaltekniska Samarbetskommitténs förslag att öka samarbetet mellan de nordiska länderna. På KT 95 svarar kommittén för två block onsdagen den 30 augusti med 60-talet anmälda. I samband med stadsingenjörskonferensen och i samband med skrivelse till C-avtalskommunernas kontaktpersoner har medlemsvärvning ägt rum, vilket resulterat i ca 30 nya medlemmar. Kommittén planerar att genomföra höstens stadsingenjörskonferens i Stockholm den 8 november samt ett IT-seminarium senare under hösten, också i Stockholm. Samhällsplaneringskommittén har planerat sina block på KT 95 som en båtfärd i Göteborgs Hamn. Kommitténs program på Utbildningsdagarna i Karlstad 1996 planeras med hjälp av Martin Edman i Karlstad. Vidare har kommittén lämnat artiklar till STADSBYGGNAD samt samarbetar med Miljöoch Hälsoskyddstjänstemannaförbundet för att försöka genomföra ett gemensamt seminarium. Mark- och Exploateringskommittén har tagit fram program för KT 95. Anordnar MEX-dagar i höst i Halmstad. Kommittén har gjort en studieresa till Lubeck. Planerar att göra en ny studieresa och då bjuda in fler medlemmar att delta. Övriga kommittéers ordförande var ej närvarande, varför inga rapporter från dessa kunde lämnas.

3 För att få kontinuitet i utbytet av information mellan kommittéerna och styrelsen bör i fortsättningen varje kommitté vara representerad av sin ordförande. Vid förhinder för honom bör någon annan ledamot av kommittén närvara. Gruppen för datafrågor. Arne Ransgård rapporterar att han ej haft tid att sammankalla gruppen, men anser att GIS-dagarna i våras och de planerade IT-dagarna i höst kan betraktas som samarrangemang mellan datagruppen och Mätnings- och Fastighetsbildningskommittén. 7. STADSBYGGNAD. Olle Ahlström meddelar att hans Pragresa inställts och ersatts av en resa till Danmark för studium av danska småöar och deras utveckling, vilket kommer att redovisas i STADSBYGGNAD. Styrelsen godkänner det ändrade resmålet för studieresan. Kommittépresentationerna i STADSBYGGNAD kommer att fortsätta; nästa gång är det Gatukommitténs tur. Vidare kommer artiklar, som belyser den utbildningsverksamhet i stadsbyggnad, som pågår vid våra högskolor, att presenteras. Olle efterlyser än en gång kommittéprotokollen. De skall sändas till sekreteraren, som sedan kopierar och sänder vidare. Ett redaktionellt samarbete har etablerats med Byggforskningen, som betalar för utrymme i tidningen. Olle planerar att tillsammans med sekreteraren sälja in STADSBYGGNAD till medlemmar av andra föreningar, såsom Föreningen Vatten, (1000 medlemmar), VAV, och Sid 3/5 Parkeringsföreningen. VAV har anställt ny direktör och ny informationschef samt startat en egen tidning, VAV-Nytt, som i nr 2/95 hade 30 sidor annonser. Man har samma annonsförsäljare som STADSBYGGNAD. Med anledning härav har VAV från och med 1996 sagt upp det avtal, som inneburit att VAV betalat KT 45 kronor/medlem för 6 nr. Olle föreslår att STADSBYGGNAD även nästa år ges ut med 6 nummer samt att lösnummeroch prenumerationspriset för 1996 blir oförändrade, 50 kr/styck resp. 250 kr/år. För utlandsprenumeration tillkommer 70 kr/år i exp.avg. Återförsäljare erhåller 20 % på 250 kr i förmedlingsprovision. Styrelsen beslutar i enlighet med förslaget. Föreslås att även Landskapsarkitekterna erbjuds prenumerera på STADSBYGGNAD.

4 Börje redogör med hjälp av utdelad sammanställning, bil.1, för STADSBYGGNADS ekonomi. Tidningen går fortfarande med förlust. Vi behöver fler annonser i tidningen. 8. Kursverksamhet. Göte anser att verksamheten gått relativt bra. Utfallet av Gatudagarna är ännu ej slutredovisat. Gatubelysningsseminariet har ej genomförts (samarrangemang med Svenska Kommunförbundet.). Nytt mastigt kursprogram för hösten utsänt. Vissa tidpunkter är ändrade. 9. Ekonomi. Styrelsen godkänner utsänd verksamhetsberättelse och bokslut för Börje kommenterar utdelad resultatrapport, bil.1, för 1995-års verksamhet tom Medlemsavgift i IFME kommer att betalas för Kapitalförvaltningen redovisar en positiv utveckling pga stigande aktiekurser. Konstateras att någon redovisning för Gatudagar 95 samt Fastighetsdag i Göteborg ännu ej inkommit. Redovisning av Gatudagarna lär vara på ingående. Styrelsen beslutar att kräva en redovisning av Fastighetsdagen snarast. (Ansvarig: Jonnie Andersson). Sekreterarens arbete med att kräva in medlemsavgifter har gett resultat men krävt stora arbetsinsatser. Nästa år skall första påminnelsen om betalning av årsavgift innehålla uppgift om uteslutning vid utebliven eller försenad betalning. Sekreterarens och övriga funktionärers tid kan användas bättre än att jaga årsavgifter på 100 kronor. 10. Medlemskadern. Sekreteraren redovisar diagram över nya medlemmar och invalsår. Vi har inte tidigare rekryterat så många nya medlemmar som i år och året är ännu inte slut. Diagram över åldersfördelningen har tidigare visats. Härav framgår att föreningen har få medlemmar under 40 år. Det krävs kraftfulla insatser från kommittérna för att ändra den negativa åldersfördelningen. Kravet på betalning av medlemsavgifter har lett till att ett 60-tal medlemmar lämnat föreningen. Orsakerna är dödsfall, pensionering, förändrade arbetsuppgifter eller nytt arbete, ej tillräckligt utbyte, inte tid att delta etc. 11. Inval av nya medlemmar. Åtta nya medlemmar inväljs, se bilaga 2. Sid 4/5 12. Val av hedersledamot.

5 Styrelsen beslutar enhälligt att föreslå årsmötet att välja förre KT-ordföranden och KT-sekreteraren Folke Sundberg till hedersledamot i föreningen. 13. KT 95. Kjell-Ove Eskilsson redogör för platskommitténs arbete och meddelar att allt är under kontroll. Han anser dock att vi till nästa gång bör ta fram mallar och fastlägga principer för platskommitténs med fleras arbete och ansvar. Utbildningsledaren Göte Gustavsson anser att det varit svårt att få insyn och kunnat medverka i programarbetet. Inga övriga synpunkter framfördes. Denna punkt bör tas upp igen på nästa sammanträde för att summera intrycken efter genomförandet av KT 95. Föreslås att avtalet med Svenska Mässan, Svenska Kommunförbundet och KT kopieras till styrelseledamöterna och att en beskrivning av hur samarbetet fungerat tas fram. 14. Utbildningsdagar och årsmöte Från Karlstad har inkommit ett fax, bil.3, som meddelar att Karlstad ställer kronor till KT:s förfogande mot att Karlstad presenteras i STADSBYGGNAD. Styrelsen beslutar att föreslå årsmötet att förlägga utbildningsdagarna och årsmötet 1996 till Karlstad. 15. Utbildningsdagar och årsmöte Från Kalmar har inkommit ett brev, bil.4, som meddelar att Kalmar ställer kr till KT:s förfogande mot att kommunens tjänstemän får fritt delta i KT:s utbildningsdagar i Kalmar för motsvarande summa. Styrelsen beslutar att föreslå årsmötet att förlägga Utbildningsdagar 1997 till Kalmar. Per redogör för Nordiska Kommunaltekniska Samarbetskommitténs tankar kring ett ökat samarbete mellan de nordiska föreningarna. Avsikten är att starta detta utökade samarbete i Kalmar t ex genom att inbjuda föredragshållare från de övriga nordiska länderna. Styrelsen är i princip ej emot ett utökat samarbete, men menar att man bör starta försiktigt t ex genom att utbyta föredragshållare och att göra jämförande analyser på olika kommunaltekniska områden mellan de nordiska länderna. Eftersom de nordiska föreningarna har olika uppbyggnad, får man börja med att hitta beröringspunkter mellan våra kommittéer och motsvarigheter i de övriga nordiska föreningarna. 16. Rapport från Nordiska Kommunaltekniska Samarbetskommittén. Man har diskuterat om de nordiska föreningarna tillsammans skall lämna IFME.

6 De nordiska föreningarna kan tillsammans eller var för sig lämna den internationella föreningen. Styrelsen beslutar att KT skall anmäla att föreningen avser utträda ur IFME Personförändringar i kommittéerna. Beslutas att Anders Bylund blir sammankallande i Trafikkommittén efter Per Nettelblad, som övergått till statlig tjänst på Vägverket. I Trafikkommittén är två platser vakanta. Dessa bör snarast besättas. Trafikkommittén får i uppdrag att komma med förslag till FU inom en månad. (Matrikeln skall tryckas inom kort). 18. Fråga om eventuellt nya kommittéer. Efter en del diskussion beslutas att låta frågan vila tills vidare. Sid 5/5 19. Fråga om eventuella externa samarbetspartners. Beslutas att, i de fall man samarbetar med andra organisationer, skriftliga avtal skall upprättas.vidare skall man se till att KT får ett hyggligt ekonomiskt utfall. 20. Samarbetsordning mellan styrelsen, kommittéerna, utbildningsledaren och kassaförvaltaren. Ett av Börje och Bengt utarbetat PM utdelas och diskuteras. Styrelsen beslutar att anta föreslagna riktlinjer efter vissa smärre redigeringar. 21. Samma som under punkt 20 men där extern intressent är involverad. De under punkt 20 antagna riktlinjerna anses täcka även detta fall. 22. Kursavgift för pensionärer och därmed sammanhängande villkor. Efter viss diskussion beslutas att uppdra åt Börje och Bengt att komma med förslag i frågan till nästa styrelsemöte. 23. Beträffande arbetsmöte i Uppsala med FU, kommittéordf., utbildningsansvarige och kassaförvaltare. Ordföranden redogör för bakgrunden för mötet och att det är viktigt att samtliga kommittéer är representerade. 24. Kanslifrågor. Inget nytt att rapportera. 25. Tid och plats för nästa styrelsemöte. Beslutas att nästa styrelsemöte blir den 27 november 1995, kl på Tekniska Nämndhuset i Stockholm. På kvällen gemensam middag. Viktigt att meddela om man kan delta eller ej.

7 26. Övriga frågor. Inga övriga frågor framförs. 27. Mötet avslutas, information om styrelsemiddagen. Ordföranden tackar för visad uppmärksamhet och avslutar sammanträdet. Arne informerar om styrelsemiddagen den 28:e i rullande veteranspårvagn. Arne Ransgård Sekreterare Justeras: Per Jacobsson Ordförande Kjell-Ove Eskilsson Styrelseledamot

Tid: Torsdagen den 19 mars 1998 kl 13.00-17.15 Gatukontoret, Torpgatan 2, Malmö Lokal: Rum 3452

Tid: Torsdagen den 19 mars 1998 kl 13.00-17.15 Gatukontoret, Torpgatan 2, Malmö Lokal: Rum 3452 1/5 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Torsdagen den 19 mars 1998 kl 13.00-17.15 Plats: Gatukontoret, Torpgatan 2, Malmö Lokal: Rum 3452 Närvarande: Leif Josefson

Läs mer

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde.

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. 1/5 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Fredagen den 14 mars 1997 kl 08.30-12.00 Plats: Eklundshof i Uppsala ( Här är gudagott att vara ) Lokal: Biblioteket Närvarande:

Läs mer

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde.

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Sid 1/6 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Måndagen den 27 november 1995 kl 14.00-17.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm. Lokal: Sessionssal

Läs mer

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde.

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Sid 1/5 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Måndagen den 13 mars 1995 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 i Stockholm. Närvarande: Per Jacobsson

Läs mer

Tid: Måndagen den 18 september 2000, kl 13.00-17.00 Jönköping, Juneporten, kv. Hoven Lokal: Sammanträdessalen, vån.7

Tid: Måndagen den 18 september 2000, kl 13.00-17.00 Jönköping, Juneporten, kv. Hoven Lokal: Sammanträdessalen, vån.7 Etablerad år 1902 SS 1/5 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Måndagen den 18 september 2000, kl 13.00-17.00 Plats: Jönköping, Juneporten, kv. Hoven Lokal: Sammanträdessalen,

Läs mer

SVENSKA KOMMUNAL-TEKNISKA FÖRENINGEN 1/5 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde.

SVENSKA KOMMUNAL-TEKNISKA FÖRENINGEN 1/5 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. SVENSKA KOMMUNAL-TEKNISKA FÖRENINGEN 1/5 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Fredagen den 30 mars 2001 kl 10.30-12.00 Plats: Skogshem, Lidingö Lokal: Sal 1-2

Läs mer

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde.

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. 1/7 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Måndagen den 18 november 1996 kl 13.00-17.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Lavals rum 9:036.

Läs mer

1. Styrelsesammanträdets öppnande. Vice ordförande Klas Thorén öppnar sammanträdet och hälsar de närvarande välkomna.

1. Styrelsesammanträdets öppnande. Vice ordförande Klas Thorén öppnar sammanträdet och hälsar de närvarande välkomna. Sid 1/7 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Tisdagen den 8 december 1998 kl 13.00-16.45 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Lavals rum

Läs mer

Tid: Måndagen den 15 november 1999 kl 14.00-18.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Jungska rummet 9:034.

Tid: Måndagen den 15 november 1999 kl 14.00-18.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Jungska rummet 9:034. Sid 1/8 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Måndagen den 15 november 1999 kl 14.00-18.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Jungska

Läs mer

Tid: Onsdagen den 29 maj 2002, kl 13.00-16.30 Plats: Stockholm, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Lokal: Bolindersalen, 9:035

Tid: Onsdagen den 29 maj 2002, kl 13.00-16.30 Plats: Stockholm, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Lokal: Bolindersalen, 9:035 Sid 1(5) Etablerad år 1902 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Onsdagen den 29 maj 2002, kl 13.00-16.30 Plats: Stockholm, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4

Läs mer

Tid: Måndagen den 3 september 2001, kl 13.00-16.15 Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö Lokal: J.F. Horn

Tid: Måndagen den 3 september 2001, kl 13.00-16.15 Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö Lokal: J.F. Horn Etablerad år 1902 Sid 1/5 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Måndagen den 3 september 2001, kl 13.00-16.15 Plats: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

Läs mer

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde.

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Sid 1/8 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Tisdagen den 24 augusti 1999 kl 13.00-16.15 Plats: Stadshuset, Järnvägsgatan 22, Helsingborg Lokal: Rum 452, Kubiken

Läs mer

Tid: Måndagen den 20 november 2000 kl 14.00-17.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Bisittarsalen 5:141.

Tid: Måndagen den 20 november 2000 kl 14.00-17.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Bisittarsalen 5:141. Sid 1/7 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Måndagen den 20 november 2000 kl 14.00-17.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Bisittarsalen

Läs mer

Tid: Måndagen den 17 november 1997 kl 13.00-16.45 Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Bolindersalen, 9:035.

Tid: Måndagen den 17 november 1997 kl 13.00-16.45 Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Bolindersalen, 9:035. Sid 1/7 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Måndagen den 17 november 1997 kl 13.00-16.45 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Lokal: Bolindersalen,

Läs mer

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna.

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna. 2014-01-29 1(6) Styrelsemöte 2014/1 med funktionärer. PROTOKOLL Tid: onsdagen den 29 januari kl. 10.00 15:00. Plats: Stockholm, KT:s kansli Styrelse, ledamöter och suppleanter: Närvarande: Bo Bäckström,

Läs mer

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnade styrelsemötet och hälsade de närvarande välkomna.

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnade styrelsemötet och hälsade de närvarande välkomna. Sid 1/5 Styrelsemöte med KT:s kommittéordförande och funktionärer. Tid: Fredagen den 4 februari 2005 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Rum: Jungska Rummet, 9:034 STYRELSEN:

Läs mer

Tid: Torsdagen den 18 april 2012 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: K1

Tid: Torsdagen den 18 april 2012 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: K1 2012-04-18 1(5) Styrelsemöte 2012/2 med funktionärer. Tid: Torsdagen den 18 april 2012 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: K1 STYRELSEN: Närvarande: Inger Sundström,

Läs mer

Lokal: Finlandia Hall Conference and Exhibition Center, rum 24

Lokal: Finlandia Hall Conference and Exhibition Center, rum 24 1(5) Etablerad år 1902 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens 110:e ordinarie årskongress Tid: Onsdagen den 6 juni 2012 kl 12.00 12.35. Plats: Helsingfors Lokal: Finlandia Hall Conference

Läs mer

Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Jungska rummet

Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Jungska rummet 2010-02-05 1(6) Styrelsemöte 2010/1 med funktionärer. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Jungska rummet STYRELSEN: Närvarande:

Läs mer

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna.

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna. 2011-05-26-27 1(5) Styrelsemöte 2011/3 med kommittéordf. och funktionärer. Tid: Torsdagen den 26 maj 2011 kl 16.00-18.00 Fredagen den 27 maj 2011 kl 08.30-12.00 Plats: Samhällsbyggnadskontoret, Storgatan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2010

VERKSAMHETSPLAN 2010 VERKSAMHETSPLAN 2010 Enligt styrelsebeslut 2010-02-05 1(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kapitelrubrik Sid nr FRAMSIDA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL 3 ORGANISATION 3 EKONOMI 4 KOMMITTÉERNA

Läs mer

FÖRENINGEN SVERIGES VATTENKRAFTSKOMMUNER OCH REGIONER FSV. PROTOKOLL från styrelsemöte tisdagen den 24 januari 2017, telefonmöte

FÖRENINGEN SVERIGES VATTENKRAFTSKOMMUNER OCH REGIONER FSV. PROTOKOLL från styrelsemöte tisdagen den 24 januari 2017, telefonmöte 1 FÖRENINGEN SVERIGES VATTENKRAFTSKOMMUNER OCH REGIONER FSV PROTOKOLL från styrelsemöte tisdagen den 24 januari 2017, telefonmöte Närvarande: Ingvar Persson, Bollnäs, ordförande Kicki Fredriksson, Storuman,

Läs mer

Tid: Fredagen den 11 februari 2010 kl 10.00-15.30 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Runda Bordet konferensrum

Tid: Fredagen den 11 februari 2010 kl 10.00-15.30 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Runda Bordet konferensrum 2011-02-11 1(6) Styrelsemöte 2011/1 med funktionärer. Tid: Fredagen den 11 februari 2010 kl 10.00-15.30 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Runda Bordet konferensrum STYRELSEN:

Läs mer

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat.

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL Sörmländska Folkdansringen Distriktstyrelsen Sörmländska Folkdansringen Sammanträde 2007-1 Tid 20 januari 2007 Plats Nyköping Närvarande Pierre Marklund, via telefon Ann-Sofie Svensson Agneta

Läs mer

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna.

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna. 2013-09-10 1(5) Styrelsemöte 2013/4 med funktionärer. Tid: Tisdagen den 10 september 2013 kl 13.30-15.30 Plats: Stockholmsmässan, Älvsjö STYRELSEN: Närvarande: Bo Bäckström ordf., Jan G Nilsson vice ordf.,

Läs mer

Tid: Fredagen den 3 februari 2012 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Bisittarsalen

Tid: Fredagen den 3 februari 2012 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Bisittarsalen 2012-02-03 1(6) Styrelsemöte 2012/1 med funktionärer. Tid: Fredagen den 3 februari 2012 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Bisittarsalen STYRELSEN: Närvarande:

Läs mer

FUNKTIONÄRERNA: Närvarande: Inger Eliasson, Barbro Larsson, Klas Thorén, Håkan Bergeå och Per Olsson Frånvarande: Arne Ransgård

FUNKTIONÄRERNA: Närvarande: Inger Eliasson, Barbro Larsson, Klas Thorén, Håkan Bergeå och Per Olsson Frånvarande: Arne Ransgård 2010-12-03 1(5) Styrelsemöte 2010/5 med funktionärer. Tid: Fredagen den 3 december 2010 kl 10.00-12.00 Plats: Folkets Hus, Umeå Lokal: Loke STYRELSEN: Närvarande: Inger Sundström, ordf., Allan Almqvist,

Läs mer

TEKNISKA FÖRENINGEN i KRISTIANSTAD

TEKNISKA FÖRENINGEN i KRISTIANSTAD TEKNISKA FÖRENINGEN i KRISTIANSTAD Föreningens stadgar Antagna 1937-11-20 med ändringar 1947, 1950, 1973, 1988, 1992, 2009 och 2012. 1. Ändamål Tekniska Föreningen i Kristianstad har till ändamål att på

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2013-01-24 1/2013 Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 24 januari 2013 Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

ÅRSMÖTE - Personalföreningen MARKISERNA 2004-02-25, klockan 18.30-20.00 Restaurang Lovisa, Kunskapens Hus, Skene

ÅRSMÖTE - Personalföreningen MARKISERNA 2004-02-25, klockan 18.30-20.00 Restaurang Lovisa, Kunskapens Hus, Skene ÅRSMÖTE - Personalföreningen MARKISERNA, klockan 18.30-20.00 Restaurang Lovisa, Kunskapens Hus, Skene Närvarande medlemmar: Enligt separat förteckning, BILAGA 1 Fråga om mötets behöriga utlysande Godkännande

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Nödvändiga handlingar för mötet fanns

Läs mer

Stadgar för POSTEN SENIORERNA

Stadgar för POSTEN SENIORERNA Stadgar för POSTEN SENIORERNA 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Posten Seniorerna. 2 FÖRENINGENS SYFTE Föreningen är en ideell, politiskt och fackligt neutral, rikstäckande organisation med syfte

Läs mer

Tid: Tisdagen den 5 juni 2012 kl 14.00-17.10 Plats: Finlandia Hall Conference and Exhibition Centre, Helsingfors Lokal: Rum nr 21

Tid: Tisdagen den 5 juni 2012 kl 14.00-17.10 Plats: Finlandia Hall Conference and Exhibition Centre, Helsingfors Lokal: Rum nr 21 2012-06-05 1(5) Styrelsemöte 2012/3 med funktionärer. Tid: Tisdagen den 5 juni 2012 kl 14.00-17.10 Plats: Finlandia Hall Conference and Exhibition Centre, Helsingfors Lokal: Rum nr 21 STYRELSEN: Närvarande:

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndagen den 27 januari 2014 kl. 09.00-12.00 Plats: Riverside, Uddevalla Beslutande Hans Henriksson, Eva Lind Johansson, Boel Lanne, Elin Ruist, Gunilla Magnusson, Karl-Erik

Läs mer

Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping

Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping STADGAR 1. Namn, säte, status 1. Szent Istvan Ungerska föreningen i Norrköping 2. Norrköping; Sverige. 3. Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping är

Läs mer

Protokoll från Årsmöte 2007

Protokoll från Årsmöte 2007 Protokoll från Årsmöte 2007 Mötesdata Tid: Onsdagen den 13 juni 2007 kl. 19:00 Plats: Skidgården Hackefors 1 Mötet öppnas Vice ordförande Torgny Andersson förklarade mötet öppnat och hälsade de 35 närvarande

Läs mer

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP Skånska Trädgårdsföreningen Box 65 230 53 ALNARP STADGAR Godkända och fastställda vid årsmöte 2003-05-17 och 2004-05-15 Reviderade vid årsmöte 2006-05-13 och 2007-05-12 Alnarp 2007-05-24 Ordförande Lennart

Läs mer

STYRELSEN Sammanträdesdatum Blad 2006-03-10 1. Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Fredag 10 mars 2006, klockan 13.15 15.

STYRELSEN Sammanträdesdatum Blad 2006-03-10 1. Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Fredag 10 mars 2006, klockan 13.15 15. 2006-03-10 1 Plats och tid Beslutande Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Fredag 10 mars 2006, klockan 13.15 15.30 Styrelseledamöterna Berit Karlsson, ordförande Kurt Gustavsson Mayvor Lundberg

Läs mer

Bärby Hage egnahemsförening

Bärby Hage egnahemsförening Bärby Hage egnahemsförening Årsmötesprotokoll 2009-03-31 1 Årsmötet öppnas Ordförande Anders Lindblad hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. 2 Årsmötets behöriga utlysande Det konstateras, att

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2012

VERKSAMHETSPLAN 2012 VERKSAMHETSPLAN 2012 Enligt styrelsebeslut 2012-02-03 1(9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kapitelrubrik Sid nr FRAMSIDA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL 3 ORGANISATION 3 EKONOMI 4 KOMMITTÉERNA

Läs mer

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare.

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare. Protokoll fört vid styrelsemöte för Gymnastikförbundet Väst, torsdag den 2 februari 2012 klockan 17.30 på Östra Hamngatan 52. Närvarande: Christer Holmgren, ordf, Bodil Berntsson, Sofia Blom 3-8, Margaretha

Läs mer

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Protokoll fört vid årsmöte 2012-02-17 i SPF förening 149 Mälarhöjden- Hägersten i Axelsbergs servicehus Närvarande enligt röstlängd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2011-05-09 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna.

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna. 2010-04-08 1(5) Styrelsemöte 2010/2 med funktionärer. Tid: Torsdagen den 8 april 2010 kl 09.15-11.10 Plats: Telefonmöte STYRELSEN: Närvarande: Inger Sundström, ordf., Allan Almqvist, vice ordf., Åke Persson,

Läs mer

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA STADGAR 1. ÄNDAMÅL Ideella Föreningen Eketånga Montessoriskola har till ändamål att bedriva montessoriförskola, montessoriförskoleklass, montessoriskol- och

Läs mer

Klara Jansson, Naturskyddsföreningen Jan Hansson, Öckerö kommun Rolf Holmgren, Strömstads kommun Bo Wernlundh, Västkustens Båtförbund

Klara Jansson, Naturskyddsföreningen Jan Hansson, Öckerö kommun Rolf Holmgren, Strömstads kommun Bo Wernlundh, Västkustens Båtförbund Protokoll Årsmöte Tid: Fredagen den 28 mars kl. 09.00-09.30 Plats: Sjöfartsmuseet, Göteborg Beslutande Klara Jansson, Naturskyddsföreningen Jan Hansson, Öckerö kommun Rolf Holmgren, Strömstads kommun Bo

Läs mer

PROTOKOLL STY 14/2004 1(6) 2004-12-08. Tid 2004-12-04 kl 10.00-15.00 Plats Electrolux AB, S:t Göransgatan 143, Stockholm

PROTOKOLL STY 14/2004 1(6) 2004-12-08. Tid 2004-12-04 kl 10.00-15.00 Plats Electrolux AB, S:t Göransgatan 143, Stockholm PROTOKOLL STY 14/2004 1(6) PROTOKOLL STY 14/2004 Sammanträdesdata Tid 2004-12-04 kl 10.00-15.00 Plats Electrolux AB, S:t Göransgatan 143, Stockholm Närvarande Sture Fredell, ordförande Olle Bergman Bertil

Läs mer

Sundsvall Logistikpark AB

Sundsvall Logistikpark AB 2010-06-23 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll 2010-05-10... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Jerker Persson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

1 Mötets öppnande Ordförande Jerker Persson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Svensk Internmedicinsk förenings 46:e årsmöte Onsdag 26 september 2012 Clarion Hotell Gillet, Uppsala Föredragningslista 1 Mötets öppnande Ordförande Jerker Persson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Läs mer

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim.

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. STADGAR FÖR FÖRENINGEN BETANIAHEMMET 1 Föreningen är en ideell förening. Dess namn är Föreningen Betaniahemmet.

Läs mer

Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning

Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning LEGAL#11620599v1 Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning Antagna vid avdelningsmöte den 22 mars 2014 och godkända av advokatsamfundets styrelse den 3 oktober 2014 att gälla fr. o. m. den

Läs mer

SSG Årsmöte Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK.

SSG Årsmöte Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK. SSG Årsmöte 2012 Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK. Dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Fråga om årsmötets behöriga utlysande 4. Fastställande av dagordning 5.

Läs mer

Stadgar för Svenska Marathonsällskapet

Stadgar för Svenska Marathonsällskapet Stadgar för Svenska Marathonsällskapet Svenska Marathonsällskapet, i fortsättningen kallat Sällskapet, bildades den 22 mars 1952 i Stockholm. Nya stadgar godkändes av årsmötet den 23 mars 1972. Därefter

Läs mer

SVENSKA HUNDKLUBBEN. Protokoll fört vid SHK CS telefonmöte tisdagen 14 maj 2013

SVENSKA HUNDKLUBBEN. Protokoll fört vid SHK CS telefonmöte tisdagen 14 maj 2013 SVENSKA HUNDKLUBBEN Protokoll fört vid SHK CS telefonmöte tisdagen 14 maj 2013 Närvarande : Ordf. Tommy Holmertz, ledamöterna Zaima Erlandsson och Per Ola Andersson, ersättarna Agneta Gilstig Forshell

Läs mer

Stadgar. Scensveriges ändamål är. Utbildningskommittén ska arbeta med utbildningsfrågor och kompetensutveckling inom scenkonstens olika grenar.

Stadgar. Scensveriges ändamål är. Utbildningskommittén ska arbeta med utbildningsfrågor och kompetensutveckling inom scenkonstens olika grenar. Stadgar 1 Ändamål och organisation Scensverige är en ideell förening för samarbete inom svensk scenkonst. Organisationens officiella namn är Scensverige Swedish ITI. Härefter kallat Scensverige. Scensveriges

Läs mer

Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb

Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb 1 Klubbens namn Ungdomsklubbens namn är Dalarnas Dövas Ungdomsklubb. Klubben är ansluten till Sveriges Dövas Riksförbund och Sveriges Dövas Ungdoms Förbund och Dalarnas

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb

Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb 1 Klubbens namn Ungdomsklubbens namn är Dalarnas Dövas Ungdomsklubb. Klubben är ansluten till Sveriges Dövas Riksförbund och Sveriges Dövas Ungdoms Förbund och Dalarnas

Läs mer

Stadgar för Lidingö Ryttarförening. medlem i Svenska Ridsport Förbundet

Stadgar för Lidingö Ryttarförening. medlem i Svenska Ridsport Förbundet Stadgar för Lidingö Ryttarförening medlem i Svenska Ridsport Förbundet Bildat 1950 Stadgar ändrade på extra allmänt möte den 27 september 1994. 1 Ändamål Lidingö Ryttarförening är en ideell förening som

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet för FSO, Föreningen Social Omsorg Birka Paradise

Protokoll fört vid årsmötet för FSO, Föreningen Social Omsorg Birka Paradise Protokoll fört vid årsmötet för FSO, Föreningen Social Omsorg 2011-03-13 Birka Paradise 1. Mötets öppnande Avgående ordförande Siv Bringetun hälsade alla välkomna och förklarade 2011 års årsmöte öppnat.

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i Föreningen Sveriges Stadsbyggare nr 1/2017 bilagor 1-17

Protokoll från styrelsemöte i Föreningen Sveriges Stadsbyggare nr 1/2017 bilagor 1-17 Protokoll från styrelsemöte i Föreningen Sveriges Stadsbyggare nr 1/2017 bilagor 1-17 Ärende: Föreningen Sveriges Stadsbyggares, FSvS, styrelsemöte Tid: Måndagen 6 februari 2017 kl 1250 1640 Plats: SKL,

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Förslag till stadgar antogs av SULF/KTH:s årsmöte 2013-11-05 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Stadgar. för. Stockholms Dövas Ungdomsråd

Stadgar. för. Stockholms Dövas Ungdomsråd Stadgar för Stockholms Dövas Ungdomsråd Reviderad vid årsmötet den 15 mars 2013 Stadgar för Stockholms Dövas Ungdomsråd 1. RÅDETS NAMN Ungdomsrådets namn är Stockholms Dövas Ungdomsråd. 2. MÅLGRUPP Stockholms

Läs mer

Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar

Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar Behandlade för första gången vid mötet 20.11.2009 och antagna vid årsmötet 24.4.2010. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Hem för Finländska

Läs mer

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige STADGAR FÖR SOS-Animals Sverige Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 31a maj 2008 1 Ändamål SOS-Animals Sverige är en ideell förening som skall verka för djurs välbefinnande i och utanför Sverige.

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE för Västmanlands idrottshistoriska sällskap 2014

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE för Västmanlands idrottshistoriska sällskap 2014 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE för Västmanlands idrottshistoriska sällskap 2014 Årsmöte Idrottens Hus Västerås Årsmötes förhandlingar 26 mars 2014 kl. 14.00 Vid årsmötet skall följande ärenden förekomma; 1. Mötets

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

Svenska Agilityklubben 10-2014

Svenska Agilityklubben 10-2014 Svenska Agilityklubben 10-2014 2014-12-07 185-210 Protokoll från styrelsemöte med Svenska Agilityklubbens styrelse söndag 7 december 2014 på SKKs kansli. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

Tid: Torsdagen den 27 september 2012 kl 10.00-15.50 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Rundabordssal C

Tid: Torsdagen den 27 september 2012 kl 10.00-15.50 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Rundabordssal C 2012-09-27 1(5) Styrelsemöte 2012/4 med funktionärer. Tid: Torsdagen den 27 september 2012 kl 10.00-15.50 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Rundabordssal C STYRELSEN: Närvarande:

Läs mer

STYRELSEN Sammanträdesdatum Blad 2005-08-30 1. Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 30 augusti 2005, klockan 13.15 15.

STYRELSEN Sammanträdesdatum Blad 2005-08-30 1. Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 30 augusti 2005, klockan 13.15 15. 2005-08-30 1 Plats och tid Beslutande Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 30 augusti 2005, klockan 13.15 15.00 Styrelseledamöterna Berit Karlsson, ordförande Kurt Gustavsson Mayvor Lundberg

Läs mer

Personalföreningen för Idrott, Motion- och Kultur för anställda inom Stadsdelsförvaltningarna, Utbildningsförvaltning, Socialtjänstförvaltning,

Personalföreningen för Idrott, Motion- och Kultur för anställda inom Stadsdelsförvaltningarna, Utbildningsförvaltning, Socialtjänstförvaltning, Personalföreningen för Idrott, Motion- och Kultur för anställda inom Stadsdelsförvaltningarna, Utbildningsförvaltning, Socialtjänstförvaltning, Miljöförvaltning och SISAB. STADGAR FÖR STAR, FÖRENINGEN

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 28 februari 2016 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 28 februari 2016 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 28 februari 2016 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1 Mötet öppnas, parentation - Yvonne Haglöf, vår ordförande hälsade alla närvarade välkomna. - Hon tände ett ljus och

Läs mer

Styrelsemöte 2014/3, med funktionärer och kommittéordföranden.

Styrelsemöte 2014/3, med funktionärer och kommittéordföranden. Styrelsemöte 2014/3, med funktionärer och kommittéordföranden. Tid: Tisdagen den 27 maj, kl. 10.00 16.00 Plats: Stockholm, Konstellas lokaler STYRELSEN: Närvarande: Bo Bäckström ordf., Jan G Nilsson vice

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2014-01-24 1/2014 Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 24 januari 2014 Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2

Läs mer

Protokoll nr /

Protokoll nr / Protokoll nr 5 2010/11 2011-01-20 Protokoll fort vid styrelsemöte(telefon) 2011-01-20 NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter Suppleanter FRÅNVARANDE Ordinarie ledamot ADJUNGERAD Stig Sjunnesson ordförande Dick

Läs mer

Stadgar. Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden. (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16)

Stadgar. Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden. (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16) Stadgar Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16) INNEHÅLL 1 NTF:s Ändamål 1 2 Föreningens säte 1 3 Organisatorisk uppbyggnad 1 4 Medlemskap 1 5 Medlemsavgifter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr 2008-05-12 Ärendelista Sid nr 40 Sammanträdets öppnande och justering...2 41 Godkännande av dagordning...2 42 Föregående protokoll...2 43 Tertialbokslut 1 2008...3 44 Utbildningsdag den 12 september...4

Läs mer

Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 31 augusti 2011

Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 31 augusti 2011 Sammanträdesdatum Styrelsemöte nr Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 2011-08-31 3/2011 Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 31 augusti 2011 Sid 27 Sammanträdets öppnande och

Läs mer

STADGAR FÖR SURAHAMMARS INNEBANDYFÖRENING. Antagna av årsmöte den 14 april Ändring beträffande verksamhetsår av årsmöte den 15 maj 2001.

STADGAR FÖR SURAHAMMARS INNEBANDYFÖRENING. Antagna av årsmöte den 14 april Ändring beträffande verksamhetsår av årsmöte den 15 maj 2001. STADGAR FÖR SURAHAMMARS INNEBANDYFÖRENING SIBF Antagna av årsmöte den 14 april 1999. Ändring beträffande verksamhetsår av årsmöte den 15 maj 2001. Hemort Föreningen har sin hemort i Surahammars kommun.

Läs mer

VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening

VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening STOCKHOLMS IDROTTSFÖRVALTNING STABEN FÖR IDROTT OCH FOLKHÄLSA VI BILDAR EN FÖRENING VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening Varför ska vi gå samman i en förening?

Läs mer

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE Tid: Söndagen den 20 februari 2011 klockan 12:00 till 16.30 (cirka) Plats: Fridhemsgatan 16, in på gården, bostadsrättsföreningens samlingslokal Ring: Ragnar

Läs mer

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 1. Namn Föreningens namn är Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 2. Verksamhetsområde Föreningens verksamhetsområde är Övre Norrland, med

Läs mer

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 1. ÄNDAMÅL Svenska Motorvagnsklubben (SMoK) är en riksomfattande ideell förening. Dess huvudsyfte är att bevara kulturarvet i form av äldre svenska motorvagnar, och

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

STADGAR FÖR POSTEN SENIORERNA, Stockholmsavdelningen. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

STADGAR FÖR POSTEN SENIORERNA, Stockholmsavdelningen. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * STADGAR FÖR POSTEN SENIORERNA, Stockholmsavdelningen. Stadgarna reviderade vid årsstämman 2011. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Posten Seniorerna,

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Utkast inför andra revideringsbeslut vid årsmöte 2016-05-22 Hej! Nedan finns gällande stadgar för Hela Sverige ska leva Länsbygderådet Dalarna, till höger finns

Läs mer

Svensk Internmedicinsk Förening Protokoll från 47:e årsmötet Clarion Hotell Gillet, Uppsala, 2013-09-25

Svensk Internmedicinsk Förening Protokoll från 47:e årsmötet Clarion Hotell Gillet, Uppsala, 2013-09-25 1 Mötets öppnande SIM s ordförande Jerker Persson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Mötets behöriga utlysande Mötet befanns vara stadgeenligt utlyst med kallelse publicerad via föreningens hemsida

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma SPF, Svensk Pulverlackteknisk Förening

Ordinarie föreningsstämma SPF, Svensk Pulverlackteknisk Förening PROTOKOLL Sida 1 (5) Ordinarie föreningsstämma SPF, Svensk Pulverlackteknisk Förening Sammanträdesdatum 2014-10-02 1 Fråga om stämman blivit behörigen utlyst 2 Fastställande av dagordning Kallelse till

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Förslag till stadgar antogs av SULF/LiU vid årsmöte 2014-01-14 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse 2014-02-07. Innehåll Allmänna bestämmelser

Läs mer

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter Stadgar för Sveriges Fotterapeuter 1 Förbundets namn Förbundets namn är Sveriges Fotterapeuter. Organisationsnummer 802407-9090 Kansliet har sitt säte i Stockholm. Förbundets ändamål Förbundet är en riksomfattande

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen.

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. Närvarande: Ett 30-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och

Läs mer

Sammanträde med styrelsen i föreningslokalen, Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 11 januari 2006 kl 18,30-20,00.

Sammanträde med styrelsen i föreningslokalen, Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 11 januari 2006 kl 18,30-20,00. 2006-11-11 Nr 1 / 2006 Sid 1 av 5 Sammanträde med styrelsen i föreningslokalen, Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 11 januari 2006 kl 18,30-20,00 Paragrafer 1-13 Närvarande ledamöter Håkan Norrgård

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Beslutade på årsmöte 2016 05 22 1 Föreningens status Hela Sverige ska leva Dalarna är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Föreningen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 24 januari /2013

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 24 januari /2013 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2013-01-24 1/2013 Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 24 januari 2013 Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr 2 2012 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 12 april 2012.

Sammanträdesprotokoll nr 2 2012 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 12 april 2012. Sammanträdesprotokoll nr 2 2012 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 12 april 2012. Beslutande: Bengt Holm, ordf. Johan Sandberg, 1:e v. ordf. Jan-Anders Palmqvist, 2:e v.

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2011-05-09 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande... 2 1A Justerare... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2012

M-båtsförbundets årsmöte 2012 Protokoll 2012-11-25 M-båtsförbundets årsmöte 2012 Innan mötet öppnas informerar nästa års SM arrangörer om SM i Uppsala 2013. Tävlingarna går av stapeln 4-6 juli. Ankomst och registrering sker den 2a

Läs mer