Protokoll. Ungdomsfullmäktige

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll. Ungdomsfullmäktige"

Transkript

1 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Ersältare Övriga Bohusläns museum, kl. 12:30-14:50, med ajournering kl. 13:45-14:00 Nora Belfrage, samhällsvetenskapspro grammet, Agneberg Daniel Hauge, samhällsvetenskapspro grammet, Agneberg Lucas Olausson, el- och energipro grammet, Östrabo Y Mattias Ahlström, el- och energi programmet, Östrabo Y Pontus Madenvik, fordons- och transportpro grammet, ÖstraboY Anders Karlsson, fordons- och transpotiprogrammet, Östrabo Y Moa Hagström, hantverkspro grammet, Östrabo Y Rebecka Nörgaard, hantverkspro grammet, ÖstraboY Victoria Ferrer Qvist, Norgården Oscar Samuelsson, Norgården Dorentina Murseli, Sommarhemsskolan Jennifer Gustafsson, Sommarhemsskolan Robin Pettersson, samhällsvetenskapspro grammet, Agneberg Jacob Svan, el- och energiprogrammet, ÖstraboY Alf Gillberg (S) AnnaTora Huss (MP) Ralph Steen (FP) Catarina Ahlsen, Agneberg Eva Antonsson, Bryggeriet och Ljungskile fritidsgård Karin Westman, tekniska kontoret l 7-18 Valentina Velasquez, kultur och fritid Annica Åberg, kommunledningskontoret Utses alt justera Justeringens plats och lid Underskrift sekreterare Underskrift ordförande <r ~ /.-- - r [_ ~-, d\ y_-t" i } lj/ja.!::v:...)"c:&~p... Annica Åberg /. -~'4biktut_,z:: Valentina Velasquez f Paragrafer Underskrift justerande Sammanträde Förvaras hos Anslaget sätts upp Anslaget tas ner BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Underskrift

2 13 Dnr KS 2750/97 Upprop Ordförande förrättar upprop. Eftersom ungdomsfullmäktige för tillfållet inte har någon ordforande eller vice ordförande leder Valentina Velasquez, ungdomssamordnare på kultur och fritid sammanträdet.

3 14 D nr KS 2707/07 Genomgång av mötesordning Sammanfattning Ordförande går igenom mötesordniongen. Ärenden som inte förberetts men som någon ändå vill ska behandlas under mötet får i så fall efter mötets godkännande föras in under "övriga frågor" i slutet av mötet. Vid vmje ärende förklarar ordföranden ordet fritt varefter ledamöter och ersättare får möjlighet att anmäla att de vill tala i frågan genom att räcka upp handen. När alla som vill yttra sig fått säga sin mening i ett ärende frågar ordföranden om diskussionen kan anses vara avslutad. Om man är överens om detta är det ordförandens uppgift att se efter vilka förslag som kommit fram under diskussionen. Det kan finnas både ett bifall (=ja), ett avslag(= nej) och ett yrkande om återremiss, vilket betyder att man tycker att ärendet behöver undersökas mer för att återkomma nästa gång. Ordföranden frågar om ha11/hon uppfattat de olika yrkandena rätt och om det är möjligt att gå till beslut. Om mötet godkänner detta ställer ordföranden först frågan om ärendet ska genomföras under sammanträdet, eller om det ska återremitteras dvs. återkomma nästa gång. Om mötet beslutar att frågan ska avgöras under pågående möte ställer sedan ordf6ra11den bifall mot avslag. Ledamöterna svarar sedan J A vid den ståndpunkt de tycker stämmer bäst. Alltså: Man svarar JA endera för bifall eller avslag. Man säger inte nej och när ordföranden frågar efter vilka som stöder en av ståndpunkterna är man tyst om man inte delar den uppfattningen. Om man inte tycker att ordföranden uppfattat svaren riktigt, utan istället borde hört att det var fler som tyckte på det andra sättet kan man ropa "votering". Den som inte samtycker till fattat beslut kan reservera sig dvs. få anmält att man inte delar majoritetens uppfattning. J ustera11des signatur

4 15 D nr KS 2707/08 Uppföljning av föregående möten har tidigare valt att stödja följande ärenden: Medborgarförslag angående busslinje under sommaren mellan Kampenhof och Lindesnäs via Svenskholmen och Landbadet Kommunstyrelsen besvarar medborgarförslag med kollektivtrafiken till området anses vara god under sommaren då Västtrafik, kommunen och Skärgårdsbåtarna erbjuder flera alternativ för resa till Svenskholmen, Landbadet, Gustafs berg. Ytterligare busstrafikering medför ökade kostnader. Medborgarförslag om fler bussturer med linje 737 och 738. Kommunstyrelsen besvarar medborgarförslaget med att skoltiderna varierar mellan skolorna och ändras ibland över tid varför det är svårt att tillgodose varje enskilt önskemål som kan finnas om bussarnas avgångstider. Förslaget vidarebefordras till Västtrafik. Medborgarförslag om bättre tågtider mellan Uddevalla och Strömstad. Enligt Västra Götalandsregionens mål till 2035 ska norra Bohusbanan få utökad trafik med ungeflir dubbelt så många turer som idag. Tätare tågtrafik förutsätter dock åtgärder i banan i form av mötesplatser för tåg och förbättrade spår och signaler. Dessa åtgärder är förenade med stora kostnader som staten och regionen måste skjuta till. Kommunstyrelsen vet i dagsläget inte när en upprustning av norra Bohusbanan kommer att ske men vidarebefordrar önskemålet till Västtrafik och Västra Götalandsregionen. Medborgarförslag om direktbuss mellan Sotenäs och Kampenhof Det pågår ett arbete mellan Uddevalla Gymnasieskola och Sotenäs kommun om att korta elevers restider mellan hem och skola. Sotenäs kommun har aktualiserat behovet till Västtrafik som kommer att göra en översyn av turutbudet inför tidtabellskiftet i augusti Då det är Västra Götalandsregionen som är kollektivtrafikmyndighet och Västtrafik som har hand om kollektivtrafiken vidarebefordras önskemålet till dem. Medborgarförslag angående hastighetsbegränsning på Boxhultsvägen. Samhällsbyggnadsnämnden besvarar medborgarförslaget med att tekniska kontoret arbetar kontinuerligt med att förbättra trafiksäkerheten vid övergångsställen. Åtgärder i vid detta övergångsställe bedöms kunna rymmas inom befintlig budget, men det finns faktorer som påverkar tidplan och genomfördande vilket gör att det i dagsläget inte går att säga när åtgärden kan göras. Medborgarförslag angående fritidsgård i Herrestad. Kultur och fritidsnämnden besvarar medborgarförslaget med att en ny skola med fritidsgård, idrottshall och bibliotek är planerad att byggas i Herrestad och beräknas vara klar hösten Kultur och fritid har representanter med i arbetet och kommer även använda sig av medborgardialog för att informera om och utforma lokalerna.

5 16 Dnr KS 2759/51 Val av ordförande, vice ordförande och sekreterare för läsåret 2015/2016 Sammanfattning Rebecka Nörgaard från hantverksprogrammet på Östrabo Y kandiderar till posten som ordförande för läsåret Det finns inga kandidater till posterna som vice ordförande och sekreterare. Beslut beslutar att utse Re becka Nörgaard till ordförande för läsåret , samt att val av vice ordförande och sekreterare tas upp igen på nästa möte. Rebecka Nörgaard tar över ordförandeskapet på kommande möte den 2 december 2015.

6 17 Dnr KS 2015/00462 Medborgarförslag angående cykellift i Uddevalla Sammanfattning Förslagsställaren föreslår att en cykellift likt den i Trondheim byggs på den brantaste backen i Uddevalla, som är mest trafikerad. Kostnaden får att bygga ligger på NOK per meter enligt företaget. Anledningen är att detta skulle göra staden mer cykel vänlig. Karin Westman, trafikingenjör på tekniska kontoret informerar om hur tekniska kontoret ser på förslaget. Den aktuella backen i Trondheim är brant, men även förhållandevis kort. Det första problemet för Uddevallas del vore att utse i vilken backe cykelliften skulle byggas. Liknande förslag har lagts fram i flera olika kommuner men än så länge är det ingen kommun som har genomfört förslaget. Till saken hör också att sedan cykelliften i Trondheim byggdes har det skett en stor utveckling vad gäller el cykeln. Elcykeln har blivit bättre, lättare och billigare och därmed finns en annan slags hjälp att tillgå om man cyklar mycket. Det är också en relativt stor investering att bygga en cykellift och man måste fundera på om pengarna kan användas på ett bättre sätt. diskuterar förslaget och för fram synpunkter som att förslaget är onödigt, man har klarat backarna hittills och att pengarna kan användas till bättre saker. Beslutsunderlag Medborgarförslag inkommit Beslut beslutar att inte stödja förslaget.

7 18 Dnr KS 2778/17 Information om cykelplanen och andra cykelfrämjande åtgärder Karin Westman, trafikingenjör informerar om cykelplanen och andra cykelfrämjande åtgärder som kommunen arbetar med. En ny cykelplan har tagits fl am och antagits av kommunfullmäktige. Cykelplanen är en kommungemensam plan som samtliga förvaltningar har varit med att arbeta fram. Cykelplanen visar vad kommunen vill uppnå, inte exakt hur man ska göra för att nå dit. Det är sedan upp till vmje förvaltning att ta fram en åtgärdsplan utifrån sitt ansvarsområde i cykel planen. Tekniska kontoret har t. ex. ansvar för infrastrukturen och för drift och undehåll av cykelvägar. Infrastrukturen handlar t.ex. om att vara med i planeringen av nya bostadsområden och att se till så att cykelnätssystemet i staden håller ihop. När det gäller drift och underhåll har tekniska kontoret gjort en systematisk genomgång av huvudcykelnätet i Uddevalla och genomfört enkelt avhjälpta hinder. Enkelt avhjälpta hinder är t. ex. skyltning, brister i asfalten, växtlighet. Tekniska kontoret arbetar nu på de sista åtgärderna och ska däretler påbö1ja samma arbete med det övriga cykelnätet i kommunen. Tekniska kontoret ser även över rutiner för snöröjning och isgrusupptagning, vilket påverkar cyklister. Betongsuggor har också börjat plockas bort från gång- och cykelvägar. Trots att betongsuggorna är ditsatta med omsorg för gång- och cykeltrafikenater är många olyckor kopplade till just betongsuggorna, ofta på grund av att de är dåligt uppmärkta. Rullstolar och rullatorer har även problem med att ta sig förbi betongsuggorna. Hela cykelplanen kan man läsa på Ordforande tackar för informationen.

8 19 Dnr KS 2778/18 Arbetet med ett nytt ungdomsfullmäktige Kommunfullmäktiges demokratiberedning har startat ett projekt om att arbeta fram ett nytt ungdomsfullmäktige i Uddevalla kommun. Valentina Velasquez visar några exempel på hur andra kommuner arbetar med ungdomsfullmäktige. Göteborgs ungdomsfullmäktige består av 81 ledamöter och 20 ersättare. Ledamöterna och ersättarna väljs på en mandatperiod som är ett år. För att bli ledamot måste man vara folkbokförd i Göteborg, ha bö1jat åk 6 och var högts 17 år. Man kandiderar efter stadsdel och alla ledamöter och ersättare genomgår en utbildning i demokratifrågor. Göteborgs ungdomsfullmäktige sammanträder 5 gånger/år och är indelat i utskott/arbetsgrupper. Alla ledamöter/ersättare kan yrka på att en ny arbetsgrupp tillsätts. Arbetsgruppen ska ha minst tre ledamöter och till utskotten bjuds politiker/tjänstemän in. Idag finns följande utskott; Humanitära utskottet: jobbar med mänskliga rättigheter, alla människors lika värde, trygghetsfrågor och mot mobbning. Kultur och fritidsutskottet jobbar för en rolig och meningsfull fritid får alla unga och ungas rätt till kultur, samt för rätten till sommmjobb. Skolutskottet: Skolfrågor Stadsutskottet: jobbar med stadsutvecklingsfrågor, för miljön och bra kollektivtrafik för unga. Verksamhetsutskottet: utvecklar ungdomsfullmäktige, jobbar med att göra forumet bättre och hur ungdomsfullmäktige kan bli känt bland stadens unga. Politisk referensgrupp är kommunstyrelsen som stöttar och följer upp arbetet och är länken mellan ungdomsfullmäktige och det politiska systemet. s kansli består av planeringsledare och administratör. En styrgrupp, som består av 15 ledamöter och ersättare, har som uppgift att förbereda dagordningen tillsammans med kansliet. Förslag kan läggas av ett utskott och motioner kan väckas av enskild ledamot/ersättare. Övriga unga lämnar förslag via ledamöter/ersättare eller kansliet. Karlstads ungdomsfullmäktige består av 40 ledamöter och ersättare. Ledamöterna och ersättarna väljs får en mandatperiod som varar ett år från september till maj. För att bli ledamot måste man vara folkbokförd i Karlstad och ha bö1jat åk 8, till och med gymnasiet. Alingsås ungdomsfullmäktige består av 4 7 ledamöter och 23 ersättare som väljs på en mandatperiod som varar ett år. För att bli ledamot måste man vara folkbokförd i Alingsås, ha börjat åk 7-9 eller ansökt via Ungdomscenter (upp till18 år).

9 forts. 19 Samtliga valda får genomgå en utbildning bestående av mötesteknik, talteknik/ retorik, hur fungerar Alingsås kommun, vad är ungdomsfullmäktige och dess syfte, hur förankra frågor och beslut, mediaträning. i Alingsås har två möten l år och en budget på kr. utser ett ungdomsråd (9 ledamöter) som förbereder ärenden åt ungdomsfullmäktige och som ungdomsfullmäktige ger uppdrag till. Ungdomsrådet träffas en gång/månad. Administrationen kring ungdomsfullmäktige sköts av kommunledningskontoret, som som ansvarar för registrering, kallelse, protokoll, meddela beslut till berörda parter och av kultur och fritid som ansvarar för samordning, ekonomi, praktiskt genomförande, förankring- verkställighet, utbildning (samarbete med skolorna), ungdomscenter, stötta Ungdomsrådet. I Skellefteå ser ungdomsfullmäktige lite annorlunda ut. Kommunens demokratienhet åker ut till alla i åk 8 och åk 2 på gymnasiet och berättar om ungdomsfullmäktiges syfte och vilka förslag som har kommit in tidigare år (kick-off). Eleverna lyfter sedan, tillsammans med mentorerna, fram sina förslag på vad de vill förändra, förbättra och utveckla i sin vardag och framtid. Tillsammans inom klassen väljer man tre representanter som jobbar vidare med klassens förslag längre fram under processen (klassråd). Workshops anordnas sedan för gymnasiet respektive förårkurs 8. Under workshopen jobbar representanterna vidare med klassens förslag genom att skriva motioner till förtroendevalda politiker. I motionerna lägger ungdomarna fram sina förslag och formulerar sin motivering samt samlar stöd från andra klasser till sina motioner. På själva ungdomsfullmäktigedagen sker en dialog mellan elever, politiker och tjänstepersoner. Eleverna överlämnar motionerna och får även möjlighet att prata för sina förslag. Politikerna lyssnar in och tar med sig förslagen som senare beslutas ute i respektive nämnd. Besluten återkopplas till berörda representanter och klasser. Genom mentometeromröstning frågar även politikerna eleverna om dagsaktuella kommunala frågor, en slags årlig mini undersökning. De ledamöter och ersättare som är närvarande på ungdomsfullmäktige arbetar sedan, gruppvis, med att skriva ner förslag på hur ungdomsfullmäktige ska fungera i Uddevalla. Uppstartsmötet med arbetsgruppen för att förbättra och förändra ungdomsfullmäktige kommer att ske den 13 oktober 2015 kl. 16:00 på Bryggeriets fritidsgård. Den som är intresserad av att vara med anmäler sig till valen tina. velasguez@uddevalla.se.

10 20 Dnr KS 2750/96 Övriga frågor Ledamöter från Norgårdenskolan påpekar att det varit dåligt med information fi ån Västtrafiks sida angående förändringar i samband med tunnelarbetet Bussen trafikerar inte längre samtliga hållplatser, vilket skoleleverna inte visste eller hade blivit informerade om. Synpunkten tas med till kommande beredning. Nästa möte är den 2 december 2015, kl. 12:30 på Bohusläns museum.

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE 28 september 2015 Föredragningslista l (l) Sammanträde Plats och lid Bohusläns museum, kl. 12:30 måndagen den 28 september 2015 Ordförande sekreterare Föredragningslista Föredragande

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Sammanträdesdag Ungdomsfullmäktige. Re becka Nörgaard

Kallelse Föredragningslista Sammanträdesdag Ungdomsfullmäktige. Re becka Nörgaard Föredragningslista 1(1) Sammanträde Plats och tid Bohusläns museum, kl. 12:30 tisdagen den 01 mars 2016 Ordförande Re becka Nörgaard sekreterare Föredragningslista Föredragande l. Upprop Dnr KS 2750/97

Läs mer

Protokoll. Ungdomsfullmäktige. Bohusläs museum, kl.l2:30-13:30

Protokoll. Ungdomsfullmäktige. Bohusläs museum, kl.l2:30-13:30 Sammanträde Plats o c h lid Ledamöter Övriga Bohusläs museum, kl.l2:30-13:30 Bien Giday, gymnasiallärlingsutbildning, Margretegärdeskolan Omran Almashout, gymnasiallärlingsutbildning, Margretegärdeskolan

Läs mer

UaFS Blad 1 ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE

UaFS Blad 1 ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE Blad 1 ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE Kommunfullmäktige den 12 november 2003, 137 med ändring den 9 mars 2005, 48, med ändring den 13 februari 2008, 36 och med ändring 14 april 2010, 70 Uddevalla

Läs mer

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE 2 december 2015 Föredragningslista l(!) Sammanträde Plats och tid Bohusläns museum, kl. 12:30 onsdagen den 02 december 2015 Ordförande Re becka Nörgaard sekreterare Föredragningslista

Läs mer

Protokoll. Ungdomsfullmäktige. Bohusläns museum, kl.l2:30-14:00

Protokoll. Ungdomsfullmäktige. Bohusläns museum, kl.l2:30-14:00 Sammanträde Plats och tid ledamöter Övriga Bohusläns museum, kl.l2:30-14:00 Angelica Bjurström, Estetiska programmet och media, Akademi Sinclair Turid Bork, Estetiska programmet och media, Akademi Sinclair

Läs mer

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE 2 maj 2016 1(2) Sammanträde Ungdomsfullmäktige Plats och tid Bohusläns museum, kl. 12:30 måndagen den 02 maj 2016 Ordförande Rebecka Nörgaard sekreterare Föredragningslista

Läs mer

Protokoll. Ungdomsfullmäktige. Azemina Kraina, naturvetenskapsprogrammet Östrabo l J ennifer Gustafsson, Sommarhemsskolan

Protokoll. Ungdomsfullmäktige. Azemina Kraina, naturvetenskapsprogrammet Östrabo l J ennifer Gustafsson, Sommarhemsskolan Sammanträde Plats och tid Ledamöter Ersättare Bohusläns museum, kl. 12:30-14:30, med ajournering kl. 13:30-13:45 Christoffer Andersson, samhällsvetenskapsprogrammet Agneberg I-:lilda Jeppsson, naturvetenskapsprogrammet

Läs mer

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE 5 maj 2015 Föredragningslista l (l) Sammanträde Plats och tid Bohusläns museum, kl. 12:30 tisdagen den 05 maj 2015 Ordförande Astrid Zachrisson sekreterare Föredragningslista

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45 Alf Gillberg (S), Ordförande Lisbeth Estrada Perez (S) Salah Abuarisheh (V) Anna Tora Huss (MP) Annelie Högberg (S) 2 David

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Stefan Kudryk (V) Sebastian

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) LisbethEstrada Perez (S) ~~~ --

Protokoll. Demokratiberedning. Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) LisbethEstrada Perez (S) ~~~ -- Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.08:30-10:00, med ajournering kl. 9:15-9:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) LisbethEstrada

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Stefan Kudryk (V) Övriga Denise Olsson

Läs mer

Ungdomsfullmäktige. Bohusläns museum, kl. 12:30-14:00, med ajournering kl. 13:35-13:50

Ungdomsfullmäktige. Bohusläns museum, kl. 12:30-14:00, med ajournering kl. 13:35-13:50 Sammanträde Plats och lid Ledamöter Övriga Bohusläns museum, kl. 12:30-14:00, med ajournering kl. 13:35-13:50 Samuel Raupach, Agneberg, Spint Lucas Olausson, Östrabo Yrkes, el och energiprogrammet Mattias

Läs mer

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Anna Tora Huss (MP) Cornelia Kirpensteijn,

Läs mer

~~~~ Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, vån 4, kl.08:30-10:30, med ajournering kl. 9:55-10:05

~~~~ Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, vån 4, kl.08:30-10:30, med ajournering kl. 9:55-10:05 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, vån 4, kl.08:30-10:30, med ajournering kl. 9:55-10:05 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Lisbeth Estrada

Läs mer

Ungdomsfullmäktige. Bohusläns museum, kl. 12:30-15:00

Ungdomsfullmäktige. Bohusläns museum, kl. 12:30-15:00 Sammanträde Plats och lid Ledamöter Ersättare Övriga Bohusläns museum, kl. 12:30-15:00 Fannie Andersson, Agne berg, handel och administrationsprogrammet Samuel Raupach, Agneberg, Spint, engelska och internationalisering

Läs mer

~Y~... Annica Åberg -~-- - if.~6f6.-r~..

~Y~... Annica Åberg -~-- - if.~6f6.-r~.. 2017-09-0 l Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kompassen, kl.08:30-l 0:50 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Anna-Malin Björk Joelsson (C) David Sahlsten

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20 Alf Gillberg (S), Ordförande David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Anna Tora Huss (MP) t.o.m. 23, kl. 10:10 Martin

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning. Ledamot som är hindrad att delta i sammanträdet ska anmäla detta till resp gruppledare.

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning. Ledamot som är hindrad att delta i sammanträdet ska anmäla detta till resp gruppledare. Kallelse Föredragningslista l(!) 2016-01-28 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid stadshuset, Barken, vån 3, kl. 9:00 tisdagen den 09 februari 2016 Ordförande sekreterare Alf Gillberg Annica Åberg

Läs mer

Protokoll. Översiktsplaneringsutskottet. Kompassen, kl. 8:30-10:50, med ajournering kl. 9:40-9:50

Protokoll. Översiktsplaneringsutskottet. Kompassen, kl. 8:30-10:50, med ajournering kl. 9:40-9:50 Sammanträde Plats och lid Ledamöter Övriga Kompassen, kl. 8:30-10:50, med ajournering kl. 9:40-9:50 Henrik Sundström (M) Ordforande Tage Nolstedt (C) Ralph Steen (FP) Magnus Jacobsson (KO) Cecilia Sandberg

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Nina Bergman, utredare, kommunledningskontoret

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-11 :00

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-11 :00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-11 :00 Alf Gillberg (S), Ordforande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Stefan Kudryk

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:00

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:00 Ralph Steen (L), l :e vice ordforande Hosam Waarie (C) David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Denise Olsson Bergqvist,

Läs mer

Kallelse Föredragningslista 2016-03-21. Demokratiberedning

Kallelse Föredragningslista 2016-03-21. Demokratiberedning Kallelse Föredragningslista l (l) 2016-03-21 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid stadshuset, Kompassen, kl. 9:00 fredagen den O l april 2016 Ordförande sekreterare Alf Gillberg Annica Åberg Föredragningslista

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning 1(1) 2019-04-04 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid Kompassen, stadshuset kl. 09:00 torsdagen den 11 april 2019 Ordförande Sekreterare Elving Andersson

Läs mer

t.':~@/~~s... Alf Gillberg...,

t.':~@/~~s... Alf Gillberg..., Sammanträde Plats och lid Ledamöter Övriga Stadshuset, Barken, vån 3, kl. 9:00-11:15 Alf Gillberg (S) Ordforande Ralph Steen (L) l :e vice ordförande Linn Carlsson (KD) LisbethEstrada Perez (S) Anna Tora

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Sammanträde Plats och tid Ledamöter kultur och fritids- och Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Kenneth Engelbrektsson (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L) från kl. 13:45 Vivian Uddén (MP)

Läs mer

.\ ~~k\ki'.~tl:\l,~t. 1 l;c1:r/t?z,... I) f. ' ' 1-8. Protokoll Ungdomsfullmäktige U ng domsfullmäktige Bohusläns museum, kl.

.\ ~~k\ki'.~tl:\l,~t. 1 l;c1:r/t?z,... I) f. ' ' 1-8. Protokoll Ungdomsfullmäktige U ng domsfullmäktige Bohusläns museum, kl. Sammanträde Plats o c h tid Ledamöter Ersättare Övriga U ng domsfullmäktige Bohusläns museum, kl.12:30 Amran Alma Shout, Margretegärde, introduktionsprogrammet Ahmad Amara, Margretegärde, introduktionsprogrammet

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE I GÖTEBORG Arbetsordningen ska fastställas av ungdomsfullmäktige vid dess första möte.

ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE I GÖTEBORG Arbetsordningen ska fastställas av ungdomsfullmäktige vid dess första möte. ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE I GÖTEBORG Arbetsordningen ska fastställas av ungdomsfullmäktige vid dess första möte. 1 Övergripande uppgifter För att öka möjligheterna för barn och ungdomar att

Läs mer

Ann Ohlsson, Folkpartiet Liberalerna

Ann Ohlsson, Folkpartiet Liberalerna Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-17.20 ande Rolf Eriksson, Socialdemokraterna, ordf Susanna Johansson, Socialdemokraterna, ersätter Daniel Blomqvist (S) Améle Jaiem, Socialdemokraterna

Läs mer

--,:?t h t l _l / "r/;,r Protokoll. Hälsopolitiska rådet. Stadshuset, Varvet, kl.l3:00-16:30 med ajournering

--,:?t h t l _l / r/;,r Protokoll. Hälsopolitiska rådet. Stadshuset, Varvet, kl.l3:00-16:30 med ajournering Sammanträde Plats och tid Ledamöter Stadshuset, Varvet, kl.l3:00-16:30 med ajournering 14.30-14.50 Gunilla Magnusson (MP), ordförande, kommunstyrelsen Stefan Skoglund (S) kommunstyrelsen Angelica Lundgren

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

Kallelse Föredragningslista

Kallelse Föredragningslista Kallelse Föredragningslista l (l) 2017-03-22 Sammanträde Kommunala rådet för äldre och Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning Plats och tid Sammanträdesrum Bäve kl. 9:00 torsdagen den 13

Läs mer

UF 2.0. Av: Alva Villebeck, Amna Sabanovic, Azemina Kraina, Erna Suljic, Felix Pernefalk, Victoria Ferrer Qvist Unga konsulenter

UF 2.0. Av: Alva Villebeck, Amna Sabanovic, Azemina Kraina, Erna Suljic, Felix Pernefalk, Victoria Ferrer Qvist Unga konsulenter UF 2.0 Av: Alva Villebeck, Amna Sabanovic, Azemina Kraina, Erna Suljic, Felix Pernefalk, Victoria Ferrer Qvist Unga konsulenter 21 mars 2016, Uddevalla kommun Inledning I höstas formades denna arbetsgrupp,

Läs mer

Mejeriet, Vårdträdsplan, Västervik 2 april 2019 kl

Mejeriet, Vårdträdsplan, Västervik 2 april 2019 kl 2019-04-02 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Mejeriet, Vårdträdsplan, Västervik 2 april 2019 kl. 8.30 12.00 Anna Bodjo (MP), ordförande Hans Ellervik (W) Mariann Gustafsson (V) Sverker

Läs mer

Rådmannen, kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 juni 2019 klockan

Rådmannen, kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 juni 2019 klockan 2019-06-12 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Rådmannen, kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 juni 2019 klockan 16.00 17.30 Anna Bodjo (MP), ordförande Hans Ellervik (W) Mariann Gustafsson

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2018-09-13, kl. 13.00 14.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Justerade paragrafer 36-41

Läs mer

Vänortskommittén Sammanträdesrum Hedegärde, kl.17:00-18:35

Vänortskommittén Sammanträdesrum Hedegärde, kl.17:00-18:35 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.17:00-18:35 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), 1:e vice ordförande Gösta Dahlberg (M)

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén. Albin Karlsson (S) Lars Dekan (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén. Albin Karlsson (S) Lars Dekan (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Kommunhuset - Mårten, 2018-09-11, kl. 17.30-18.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Ann-Charlotte Oredsson, Kultursamordnare Justerade paragrafer 52-60 Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun Val- och demokratinämnden

Sammanträdesprotokoll Falu kommun Val- och demokratinämnden 1 (10) Sammanträdesprotokoll Val- och demokratinämnden 2015-10-26 Plats och tid Sessionssalen, Rådhuset kl. 13:15-16:30 ande MP Bruno Kaufmann, ordförande 40-43 S Anna Fält, 1:e vice ordf. 44-46 KD Katarina

Läs mer

Bengt Sandberg (MP) Therese Mancini (S) Gunnar Selstam (C) Kent Östergren (S) Britt Lindgren (C) Therese Mancini (S) 61-62

Bengt Sandberg (MP) Therese Mancini (S) Gunnar Selstam (C) Kent Östergren (S) Britt Lindgren (C) Therese Mancini (S) 61-62 Plats och tid Kommunhuset, Lokal Hållö, Kungshamn, fredagen den 21 september 2018 kl 08:30 Beslutande Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S), 2:e

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50 med funktionsnedsättning Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga med funktionsnedsättning Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50 Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson, PRO

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-03-16 1(11) Plats och tid Beslutande Nämndhuset Nynäshamn, sammanträdesrummet på Kansliavdelningen, kl 10.00-12.05 Catrine Ek (MP), ordförande Daniel Adborn (FP) Thomas Johansson (S) Bodil Toll (M) Harry Bouveng

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-31 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl 13.30-15.45 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Camilla Westerdahl (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Camilla Westerdahl (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Beslutande Kommunhuset - Sammanträdesrum Mårten, 2015-03-10, kl. 17.30 20.30 Se nästa sida. Övriga närvarande Lena Axelsson, Kommunfullmäktiges ordförande, 15-27 Eva Bergstrand,

Läs mer

Arbetsmarknadsutskottet

Arbetsmarknadsutskottet Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Samordningsförbundet Väst, kl. 8:30-11:00, med ajournering kl. 9:45-10:00 Evy Gahnström (V) Ordförande Carin Ramneskär (M) Vice ordförande Magnus Jacobsson (KD)

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Kent Östergren (S) Ewa Ryberg (V) Bengt Sandberg (MP) 81-85

Kent Östergren (S) Ewa Ryberg (V) Bengt Sandberg (MP) 81-85 Plats och tid Kommunhuset, Lokal Hållö, Kungshamn, torsdagen den 25 oktober 2018 kl 08:30 Beslutande Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S), 2:e vice

Läs mer

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP)

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Protokoll 1 (17) Plats och tid Biblioteket i Rydsgård, 2015-02-10, kl. 17.30 19.20 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie Justerade

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 26 november 2014, 09.00-11.15. ande Övriga närvarande Kent Persson (V), ordförande, Åsa Eriksson (S), vice ordförande,

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1 Kf 116/1995 Dnr Ks 2012/132 Dnr 1995.348-102 REGLEMENTE FÖR VALBEREDNINGSNÄMNDEN I TOMELILLA KOMMUN Utöver vad som sägs i kommunallagen för nämnder

Läs mer

Protokoll. Hållbarhetsberedning. stadshuset, Kompassen, k1.13 :00-15:30. Kenneth Engelbrektsson -...

Protokoll. Hållbarhetsberedning. stadshuset, Kompassen, k1.13 :00-15:30. Kenneth Engelbrektsson -... Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, k1.13 :00-15:30 Gunilla Magnusson (MP), Ordförande Mikael Staxäng (M), l :e vice ordförande, fr.o.m. kl. 13:15, del av 43 Elving Andersson

Läs mer

Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordf. Jelena Zivkovic (M) Catrin Björk (MP) Joakim Larsson (SD) Andreas Vestin (V)

Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordf. Jelena Zivkovic (M) Catrin Björk (MP) Joakim Larsson (SD) Andreas Vestin (V) Tid och plats 14 februari 2019, kl. 09:00-10.30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 6-11 Utses att justera Catrin Björk ande Ledamöter ande ersättare Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Minnesanteckningar från Demokratiberedningens möte 2012-11-05

Minnesanteckningar från Demokratiberedningens möte 2012-11-05 Minnesanteckningar 1 (2) Datum 2012-11-05 Demokratiberedningen Minnesanteckningar från Demokratiberedningens möte 2012-11-05 Deltagare: Björn Johansson (MP), Dag Bergentoft (M), Lotta Johnsson-Fornarve

Läs mer

Protokoll. L~.~ f11.~~~~~ /1.4.d.f.!~-... Ann-Charlott Gustafsson. BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande

Protokoll. L~.~ f11.~~~~~ /1.4.d.f.!~-... Ann-Charlott Gustafsson. BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Kompassen, kl.l3:00-15:30 Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordforande kommunstyrelsen Niklas Moe (M), kommunstyrelsen Annelie Högberg (S), kommunstyrelsen t.o.m.

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Ajournering 48 klockan 18:20-18:30 och 18:45-18:50. Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Ajournering 48 klockan 18:20-18:30 och 18:45-18:50. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-10 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Ajournering 48 klockan 18:20-18:30 och 18:45-18:50 Utses att justera

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-20 PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, 19.00 Obs! Ändrad plats FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokollsjusterare

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 266 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-10-21 308 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 KS KF Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Sammanträde i kommunstyrelsen

Sammanträde i kommunstyrelsen Kommunstyrelsen KALLELSE KUNGÖRELSE Sammanträde i kommunstyrelsen Tid och plats för sammanträde Måndagen den 10 november 2014, kl. 13.00. Lockvattnet, Västra Storgatan 15, Gnesta Gruppmöten Majoriteten

Läs mer

Arbetsordning för kommunfullmäktiges beredningar

Arbetsordning för kommunfullmäktiges beredningar Arbetsordning för kommunfullmäktiges beredningar 2(5) Innehåll 1 Arbetsordning för kommunfullmäktiges beredningar i Hällefors, dnr KS 14/00142... 3 1.1 1 De fasta beredningarnas uppgifter... 3 1.2 2 Val

Läs mer

styrdokument i botkyrka kommun

styrdokument i botkyrka kommun styrdokument i botkyrka kommun Riktlinjer för dialogforum Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2015:201 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades den:

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN/PARLAMENTARISKA GRUPPEN

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN/PARLAMENTARISKA GRUPPEN 2014-12-16 1 (7) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Péter Kovács (M) Anders Ståhl (M) Göran Bengtsson (M) Margareta Ölwe (M) Anita Söderlind

Läs mer

Hemuppgift 5. Kommunledningskontorets ärendehanteringsprocess. Karlstads kommun

Hemuppgift 5. Kommunledningskontorets ärendehanteringsprocess. Karlstads kommun Hemuppgift 5 Kommunledningskontorets ärendehanteringsprocess Karlstads kommun Motivering för den valda processen Hela flödet för ärendehanteringsproccessen på kommunledningskontoret har kartlagts. Ärendehanteringsprocessen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Kongsvinger, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson (HSO) Bertil Nilsson (HSO) Agneta

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(8)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(8) 1(8) Plats och tid: Hövdingasalen, medborgarkontoret, Nödinge Kl. 13:00 16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson

Läs mer

Revidering av förvaltningens hantering av medborgarförslag

Revidering av förvaltningens hantering av medborgarförslag ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING KANSLIENHETEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2008-907-000 SID 1 (5) 2008-12-10 Handläggare: Anne-Marie Hemphälä Telefon: 08-508 10 034 Till Östermalms stadsdelsnämnd sammanträde 2008-12-18

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (9) Folkets Hus, Kungsgatan 15, Vänersborg ANSLAG/BEVIS. Peter Göthblad. Plats

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (9) Folkets Hus, Kungsgatan 15, Vänersborg ANSLAG/BEVIS. Peter Göthblad. Plats 2010-05-12 1 (9) Plats Folkets Hus, Kungsgatan 15, Vänersborg Tid Onsdagen den 12 maj, kl. 15.00 18.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika KTN

Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika KTN UREN Ärende nr i :!1:!nläninden r /1/4 K-7 VG Män.... KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika 2016-05-23 KTN-2014-0135 Kulturnämnden Förslag till direktiv samt projektplan för

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

PAJALA KOMMUN Kommunfullmäktige Reglemente Rev Rev , 3 Rev , 11

PAJALA KOMMUN Kommunfullmäktige Reglemente Rev Rev , 3 Rev , 11 1 (6) PAJALA KOMMUN Kommunfullmäktige Reglemente. 2004-02-23 7 Rev 2007-04-23 18 Rev 2011-02-14, 3 Rev 2015-03-16, 11 Reglemente för Kultur- och utbildningsnämnden. 1 Nämnden fullgör kommunens uppgifter

Läs mer

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50 Motala-Vadstena vatten- och renhållningsnämnd 2007-01-09 1 Plats och tid Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50 Beslutande Kenneth Simonsson (m) Ordförande,

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.40, ajournering 14.40 15.00 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice ordförande (S) Fredrik Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Yxningen, kommunhuset Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lennart Haraldsson, (S), ordförande Bo Hasselblad, (M), Ann Hemmingsson

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S), 2:e vice ordförande

Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunhuset, Kontor Utbildningsförvaltningen, torsdagen den 8 november 2018 kl 08:30 Beslutande Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S),

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN Skellefteå kommun 2014-02-04 1 (6) REGLEMENTE FÖR BARN- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN 1 Nämnden fullgör kommunens uppgifter inom det offentliga skolväsendet för barn och ungdom inom verksamheterna förskola, fritidshem,

Läs mer

Se nästa sida. Se nästa sida.

Se nästa sida. Se nästa sida. PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, kl. 19.00 19.25 BESLUTANDE Se nästa sida. ÖVRIGA Se nästa sida. JUSTERING PLATS OCH TID Kommunhuset 2018-09-26 PARAGRAFER 109-117 UNDERSKRIFTER

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2017-12-05 Demokratiberedningen Plats och tid 2017-12-05 kl. 14.00-15.30, rum E1, stadshuset Deltagare Annica Bray (S), ordförande Kjell Bergmark (C) Daniela D Angelo Wikström (MP) Thomas

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2017-03-13 Tid och plats 13 mars 2017, 18:30-20:30 Sessionssalen Ajournering 19:35-19:45 KF 19 Beslutande Se bilaga 1. Övriga närvarande Caroline Depui, kommunchef Lotta Strömbäck, kommunikationschef

Läs mer

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-16.25 Ajournering 14.55-15.07 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Teddy Nilsson (SD),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll Blad Kultur- och fritidsnämnden 2007-01-25 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur, klockan 13.00-14.15. Beslutande Naeimi Forsgren (s), ordförande Tycko Johansson (s) Per-Anders

Läs mer

2015-03-31. Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta

2015-03-31. Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-03-31 96 Medborgarförslag om utökning av kollektivtrafik till och från orter utanför Falkenbergs centralort

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård (S), ordförande Jonas Ås (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M), 2:e vice

Läs mer