Protokoll. Ungdomsfullmäktige. Bohusläns museum, kl.l2:30-14:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll. Ungdomsfullmäktige. Bohusläns museum, kl.l2:30-14:00"

Transkript

1 Sammanträde Plats och tid ledamöter Övriga Bohusläns museum, kl.l2:30-14:00 Angelica Bjurström, Estetiska programmet och media, Akademi Sinclair Turid Bork, Estetiska programmet och media, Akademi Sinclair Suhaib Hurani, Naturvetenskapsprogrammet, Östrabo l Mohammad Hassan, El och energiprogrammet, Östrabo Yrkes Hampus Karlsson, El och energi programmet, Östrabo Yrkes Sofia malmberg, Estetiska programmet, Östra bo Yrkes Alisa Laphang, Estetiska programmet, Östrabo Yrkes Moa Hagström, Hantverkspro grammet, Östrabo Yrkes Gabriel Mikkelsen, Bryggeriets fritidsgård Ralph Steen (L) Jaana Järvitalo (V) Eva Antonsson, fritidsledare, kultur och fritid Cornelia Kirpensteijn, utvecklare, kommunledningskontoret 27 Valentina Velasquez, ungdomssamordnare, kultur och fritid Annica Åberg, förvaltningssekreterare, kommunledningskontoret Utses att justera Justeringens plats och tid Paragrafer Underskrift sekreterare Underskrift ordförande Underskrift justerande Sammanträde Förvaras hos Anslaget sätts upp Anslaget tas ner BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Underskrift Annica Åberg ~~~~~- ~ ---~- ~--

2 20 Dnr KS Upprop Upprop förrättas.

3 ~1'-V-1( " <:' :::J ~ 1: ' " ~ o M!'A'-'> Protokoll 21 Dnr KS Genomgång av mötesordning Ordförande går igenom mötesordningen. Ärenden som inte törberetts men som någon ändå vill ska behandlas under mötet får i så fall efter mötets godkännande fåras in under "övriga frågor" i slutet av mötet. Vid varje ärende förklarar ordföranden ordet fiitt varefter ledamöter och ersättare får möjlighet att anmäla att de vill tala i fi ågan genom att räcka upp handen. När alla som vill yttra sig fått säga sin mening i ett ärende frågar ordtöranden om diskussionen kan anses vara avslutad. Om man är överens om detta är det ordförandens uppgift att se efter vilka förslag som kommit fram under diskussionen. Det kan finnas både ett bifall(= ja), ett avslag(= nej) och ett yrkande om återremiss, vilket betyder att man tycker att ärendet behöver undersökas mer för att återkomma nästa gång. Ordföranden frågar om han/hon uppfattat de olika yrkandena rätt och om det är möjligt att gå till beslut. Om mötet godkänner detta ställer ordföranden först frågan om ärendet ska genomföras under sammanträdet, eller om det ska återremitteras dvs. återkomma nästa gång. Om mötet beslutar att frågan ska avgöras under pågående möte ställer sedan ordfåranden bifall mot avslag. Ledamöterna svarar sedan JA vid den ståndpunkt de tycker stämmer bäst. Alltså: Man svarar JA endera för bifall eller avslag. Man säger inte nej och när ordföranden frågar efter vilka som stöder en av ståndpunkterna är man tyst om man inte delar den uppfattningen. Om man inte tycker att ordföranden uppfattat svaren riktigt, utan istället borde hört att det var fler som tyckte på det andra sättet kan man ropa "votering". Den som inte samtycker till fattat beslut kan reservera sig dvs. få anmält att man inte delar majoritetens uppfattning..

4 \)~V4<'.q ~ :::J...., 1: _.,l ~ 0 AtM\) Protokoll 22 Dnr KS Uppföljning av föregående möten har vid tidigare möten valt att stödja: Medborgarförslag om tillvaratagande av överbliven mat i skolorna. Samhällsbyggnadsnämnden har beslutat att avslå fårslaget eftersom Uddevallas fårskolor är en offentlig verksamhet som inte kan bedriva konkurrerande verksamhet på liknande sätt som nämns i artikeln. Den fårskola som hänvisas till i artikeln är ett fåräldrakooperativ och behöver inte ta hänsyn till restauranger och privata näringsidkare på samma sätt enligt kommunallagen. Medborgarförslag från Kerstin Carlsson om att skyltar mot förbud av rastning av hundar sätts upp på två grindar i anslutning tilllekplatsen i korsningen Västgötavägen och Sigehultsvägen. Samhällsbyggnadsförvaltningen tycker fårslaget är bra och beslutar att skyltar ska sättas upp enligt fårslagsställarens önskemål.

5 ljugdomsfullmäktige 23 Dnr KS Val av ordförande, vice ordförande och sekreterare för läsåret 2016/2017 Sammanfattning Enligt ungdomsfullmäktiges arbetsordning ska ungdomsfullmäktige välja en ordforande, vice ordforande och sekreterare for vmje nytt läsår. Ordforande leder sammanträdena, tillsammans med vice ordforande. sekreteraren skriver anteckningar for protokollet. Ordforande, vice ordforande och sekreterare ska även vara med på beredningarna infor ungdomsfullmäktige. Alla som går i gymnasiet eller är med i ungdomsrådet är välkomna att skicka in en intresseanmälan till kommunledningskontoret Det går också bra att anmäla intresse på sammanträdet. Inga kandidater har anmält intresse, så ungdomsfullmäktige beslutar att ta upp frågan igen på nästa möte. Beslut beslutar att val av ordfårande, vice ordforande och sekreterare for läsåret 2016/2017 tas upp på nästa möte, samt att Valentina Velasquez utses till ordfårande får dagens sammanträde.

6 Protokoll 24 Dnr KS 2016/00205 Förslag till ungdomsfullmäktige från Markus Rödin om elevparkering vid Kulturskolan på dagtid Sammanfattning Förslagsställaren önskar att asfaltsplanen vid Kulturskolan kunde få utnyttjas som elevparkering under dagtid. Stefan Björling, utredare på samhällsbyggnad informerade på mötet den 2 maj om att ärendet behöver utredas ytterligare innan fullständigt svar kan ges och samarbete måste ske med gymnasieskolorna. Det som eventuellt skulle kunna vara aktuellt är några av parkeringsplatserna, inte hela parkeringen. Det behövs också utredas om det skulle behövas parkeringstillstånd och eventuellt pris for dessa. Någon tjänsteman från samhällsbyggnadsf<irvaltningen kunde inte närvara på dagens möte så ungdomsfullmäktige tar upp frågan på nästa möte. Beslutsunderlag Förslag från Markus Rödin. Beslut beslutar att frågan tas upp på nästa möte.

7 Ungdomstullmäktige 25 Dnr KS 2016/00365 Medborgarförslag från Tony Andreasson om att iordningsställa skogslyckans fotbollsplan Sammanfattning Bakom lägenheterna på Cyklonvägen 9 finns det en plan med både fotbollsmål och basketkorgar, som tyvärr brukas mer som hundrastgård i dag. Förslagsställaren tycker planen ska göras i ordning eller, om det inte går, att fotbollsmålen och basketkorgarna tas bort så att det åtminstone blir ett finare skogsområde. s ledamöter diskuterar frågan och tycker att planen bör rustas upp eller tas bort om upprustning är for dyti. Beslutsunderlag Medborgarförslag från Tony Andreasson. Beslut beslutar att stödja förslaget.

8 26 Dnr KS 2016/00358 Medborgarförslag från Amanda Övregaard angående cykelbana på Edingsvägen. Sammanfattning F ör att öka tillgängligheten på cykel för alla barn och ungdomar som tränar på Rimnersvallen tycker förslagsställaren att man bör bygga en cykelbana som sammanlänkar cykelbanan som går längs med Fjällvägen och den som finns på den östra delen av Edingsvägen. s ledamöter diskuterar förslaget och tycker generellt att det är ett bra förslag. En utredning borde göras för att ta fi am statistik på hur många som cyklar där. Man bör också ha i åtanke att om det finns en cykelbana kanske fler bö1jar cykla. Det är bra att satsa på en cykelbana trots att det är dyrt. Beslutsunderlag Medborgarförslag från Amanda Övregaard. Beslut beslutar att stödja förslaget. -=-----:----c ,--~-c---c ~ ----

9 27 Dnr KS 2015/00415 Översyn av påverkanskanaler En översyn av kommunens övergripande påverkanskanaler har gjorts. Målet är att skapa tydliga och effektiva arbetssätt för både kommunmedborgare och kommunorganisationen. De kanaler som ingått i översynen är ViVill i Uddevalla! Medborgarförslag Ris och Ros F rågepanelen U ngdomsfullmäktigc Kommunala rådet för äldre och personer med funktionsnedsättning Utifrån översynen föreslås vissa förändringar i påverkanskanalerna: Tydliggöra respektive kanals syfte och vad medborgarna kan förvänta sig från respektive kanal. Principen "En dött in" bör vidareutvecklas så att medborgarna inte behöver fundera på vilken kanal dc ska använda till vilket ändamål. Avskaffa medborgarförslagen och istället utveckla Vi Vill i Uddevalla! som har ett större utrymme för att utvecklas utifrån organisationens behov och önskemål. Avskaffa frågepanelen mot bakgrund av den låga aktiviteten i kanalen och det faktum att det finns enklare sätt att kontakta förtroendevalda i Uddevalla kommun. Vidareutveckla Ris och Ros (någon form av synpunktshantering måste finnas enligt lagstiftning). I samband med att ungdomsfullmäktige revideras säkerställa likvärdighet mellan ungdomsfullmäktige och råden för äldre och personer med funktionsnedsättning. De föreslagna ändringarna finns att läsa i rapporten Översyn av påverkanskanaler. På demokratiberedningens sammanträde beslutades att lägga till alternativet att Avvakta med att avskaffa medborgarförslag och Vi Vill i Uddevalla! tills om och när folkmotion införs. Rapporten har varit ute på remiss till samtliga nämnder och till de politiksa partierna. Cornelia Kirpcnsteijn från kommunledningskontoret informerar om översynen på sammanträdet. s ledamöter lämnar sina synpunkter på översynen och föreslagna ändringar.

10 28 Dnr KS 2015/00459 Utveckling av ungdomsfullmäktige Valentina Velasquez, ungdomssamordnare på kultur och fritid redogör för de största förändringarna i förslaget till ny arbetsordning för ungdomsfullmäktige. Arbetet med att utveckla ungdomsfullmäktige och ta fi am en ny arbetsordning har genomförts tillsammans med en arbetsgrupp bestående av sex ungdomar. Ändringarna består i stora drag av: Valda ledamöter. Ledamöterna ska väljas på ett år och det sker genom ett anonymt röstningsförfarande. Färre antal ledamöter, från dagens ca 80 ner till ca 40 ledamöter. Alla ledamöter ska få genomgå en utbildning om hur kommunen fungerar. Alla ledamöter ska arvoderas. Exakt hur arvodering kommer att ske är inte klart ännu. ska sammanträda tre gånger per termin istället för dagens två gånger. På höstterminen ska det vara två möten på skoltid (kl. 12:30-14:30) och ett möte efter skoltid (kl. 16:00-18:00). På vårterminen ska det vara ett möte på skoltid och två möten efter skoltid. föreslås få en budget på kronor per år. Kommunfullmäktige väntas ta beslut om den nya arbetsordningen i november och arbetsordningen kommer att gälla från och med l. Vill man vara med och hjälpa till med informationsarbetet kring det nya ungdomsfullmäktige så kontakta Valentina Velasquez.

11 29 Dnr KS Övriga frågor Inga övriga frågor. Nästa möte är den 7 december 2016, kl. 12:30 på Bohusläns museum.

Protokoll. Ungdomsfullmäktige. Bohusläs museum, kl.l2:30-13:30

Protokoll. Ungdomsfullmäktige. Bohusläs museum, kl.l2:30-13:30 Sammanträde Plats o c h lid Ledamöter Övriga Bohusläs museum, kl.l2:30-13:30 Bien Giday, gymnasiallärlingsutbildning, Margretegärdeskolan Omran Almashout, gymnasiallärlingsutbildning, Margretegärdeskolan

Läs mer

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE 2 maj 2016 1(2) Sammanträde Ungdomsfullmäktige Plats och tid Bohusläns museum, kl. 12:30 måndagen den 02 maj 2016 Ordförande Rebecka Nörgaard sekreterare Föredragningslista

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Sammanträdesdag Ungdomsfullmäktige. Re becka Nörgaard

Kallelse Föredragningslista Sammanträdesdag Ungdomsfullmäktige. Re becka Nörgaard Föredragningslista 1(1) Sammanträde Plats och tid Bohusläns museum, kl. 12:30 tisdagen den 01 mars 2016 Ordförande Re becka Nörgaard sekreterare Föredragningslista Föredragande l. Upprop Dnr KS 2750/97

Läs mer

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE 28 september 2015 Föredragningslista l (l) Sammanträde Plats och lid Bohusläns museum, kl. 12:30 måndagen den 28 september 2015 Ordförande sekreterare Föredragningslista Föredragande

Läs mer

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE 2 december 2015 Föredragningslista l(!) Sammanträde Plats och tid Bohusläns museum, kl. 12:30 onsdagen den 02 december 2015 Ordförande Re becka Nörgaard sekreterare Föredragningslista

Läs mer

UaFS Blad 1 ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE

UaFS Blad 1 ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE Blad 1 ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE Kommunfullmäktige den 12 november 2003, 137 med ändring den 9 mars 2005, 48, med ändring den 13 februari 2008, 36 och med ändring 14 april 2010, 70 Uddevalla

Läs mer

Ungdomsfullmäktige. Bohusläns museum, kl. 12:30-14:00, med ajournering kl. 13:35-13:50

Ungdomsfullmäktige. Bohusläns museum, kl. 12:30-14:00, med ajournering kl. 13:35-13:50 Sammanträde Plats och lid Ledamöter Övriga Bohusläns museum, kl. 12:30-14:00, med ajournering kl. 13:35-13:50 Samuel Raupach, Agneberg, Spint Lucas Olausson, Östrabo Yrkes, el och energiprogrammet Mattias

Läs mer

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE 5 maj 2015 Föredragningslista l (l) Sammanträde Plats och tid Bohusläns museum, kl. 12:30 tisdagen den 05 maj 2015 Ordförande Astrid Zachrisson sekreterare Föredragningslista

Läs mer

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Anna Tora Huss (MP) Cornelia Kirpensteijn,

Läs mer

.\ ~~k\ki'.~tl:\l,~t. 1 l;c1:r/t?z,... I) f. ' ' 1-8. Protokoll Ungdomsfullmäktige U ng domsfullmäktige Bohusläns museum, kl.

.\ ~~k\ki'.~tl:\l,~t. 1 l;c1:r/t?z,... I) f. ' ' 1-8. Protokoll Ungdomsfullmäktige U ng domsfullmäktige Bohusläns museum, kl. Sammanträde Plats o c h tid Ledamöter Ersättare Övriga U ng domsfullmäktige Bohusläns museum, kl.12:30 Amran Alma Shout, Margretegärde, introduktionsprogrammet Ahmad Amara, Margretegärde, introduktionsprogrammet

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) LisbethEstrada Perez (S) ~~~ --

Protokoll. Demokratiberedning. Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) LisbethEstrada Perez (S) ~~~ -- Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.08:30-10:00, med ajournering kl. 9:15-9:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) LisbethEstrada

Läs mer

Protokoll. Ungdomsfullmäktige. Azemina Kraina, naturvetenskapsprogrammet Östrabo l J ennifer Gustafsson, Sommarhemsskolan

Protokoll. Ungdomsfullmäktige. Azemina Kraina, naturvetenskapsprogrammet Östrabo l J ennifer Gustafsson, Sommarhemsskolan Sammanträde Plats och tid Ledamöter Ersättare Bohusläns museum, kl. 12:30-14:30, med ajournering kl. 13:30-13:45 Christoffer Andersson, samhällsvetenskapsprogrammet Agneberg I-:lilda Jeppsson, naturvetenskapsprogrammet

Läs mer

~~~~ Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, vån 4, kl.08:30-10:30, med ajournering kl. 9:55-10:05

~~~~ Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, vån 4, kl.08:30-10:30, med ajournering kl. 9:55-10:05 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, vån 4, kl.08:30-10:30, med ajournering kl. 9:55-10:05 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Lisbeth Estrada

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45 Alf Gillberg (S), Ordförande Lisbeth Estrada Perez (S) Salah Abuarisheh (V) Anna Tora Huss (MP) Annelie Högberg (S) 2 David

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Stefan Kudryk (V) Sebastian

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Stefan Kudryk (V) Övriga Denise Olsson

Läs mer

~Y~... Annica Åberg -~-- - if.~6f6.-r~..

~Y~... Annica Åberg -~-- - if.~6f6.-r~.. 2017-09-0 l Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kompassen, kl.08:30-l 0:50 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Anna-Malin Björk Joelsson (C) David Sahlsten

Läs mer

Kallelse Sammanträdesdag

Kallelse Sammanträdesdag Kallelse Sammanträdesdag Genomgång av mötesordning Ärenden som inte förberetts men som någon ändå vill ska behandlas nnder mötet får i så fall efter mötets godkännande föras in under "övriga frågor" i

Läs mer

Kallelse Föredragningslista

Kallelse Föredragningslista Kallelse Föredragningslista l (l) 2017-03-22 Sammanträde Kommunala rådet för äldre och Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning Plats och tid Sammanträdesrum Bäve kl. 9:00 torsdagen den 13

Läs mer

t.':~@/~~s... Alf Gillberg...,

t.':~@/~~s... Alf Gillberg..., Sammanträde Plats och lid Ledamöter Övriga Stadshuset, Barken, vån 3, kl. 9:00-11:15 Alf Gillberg (S) Ordforande Ralph Steen (L) l :e vice ordförande Linn Carlsson (KD) LisbethEstrada Perez (S) Anna Tora

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Nina Bergman, utredare, kommunledningskontoret

Läs mer

Ungdomsfullmäktige. Bohusläns museum, kl. 12:30-15:00

Ungdomsfullmäktige. Bohusläns museum, kl. 12:30-15:00 Sammanträde Plats och lid Ledamöter Ersättare Övriga Bohusläns museum, kl. 12:30-15:00 Fannie Andersson, Agne berg, handel och administrationsprogrammet Samuel Raupach, Agneberg, Spint, engelska och internationalisering

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:00

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:00 Ralph Steen (L), l :e vice ordforande Hosam Waarie (C) David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Denise Olsson Bergqvist,

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning. Ledamot som är hindrad att delta i sammanträdet ska anmäla detta till resp gruppledare.

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning. Ledamot som är hindrad att delta i sammanträdet ska anmäla detta till resp gruppledare. Kallelse Föredragningslista l(!) 2016-01-28 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid stadshuset, Barken, vån 3, kl. 9:00 tisdagen den 09 februari 2016 Ordförande sekreterare Alf Gillberg Annica Åberg

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20 Alf Gillberg (S), Ordförande David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Anna Tora Huss (MP) t.o.m. 23, kl. 10:10 Martin

Läs mer

Protokoll. Ungdomsfullmäktige

Protokoll. Ungdomsfullmäktige Sammanträde Plats och tid Ledamöter Ersältare Övriga Bohusläns museum, kl. 12:30-14:50, med ajournering kl. 13:45-14:00 Nora Belfrage, samhällsvetenskapspro grammet, Agneberg Daniel Hauge, samhällsvetenskapspro

Läs mer

--,:?t h t l _l / "r/;,r Protokoll. Hälsopolitiska rådet. Stadshuset, Varvet, kl.l3:00-16:30 med ajournering

--,:?t h t l _l / r/;,r Protokoll. Hälsopolitiska rådet. Stadshuset, Varvet, kl.l3:00-16:30 med ajournering Sammanträde Plats och tid Ledamöter Stadshuset, Varvet, kl.l3:00-16:30 med ajournering 14.30-14.50 Gunilla Magnusson (MP), ordförande, kommunstyrelsen Stefan Skoglund (S) kommunstyrelsen Angelica Lundgren

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50 med funktionsnedsättning Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga med funktionsnedsättning Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50 Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson, PRO

Läs mer

Vänortskommittén Sammanträdesrum Hedegärde, kl.17:00-18:35

Vänortskommittén Sammanträdesrum Hedegärde, kl.17:00-18:35 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.17:00-18:35 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), 1:e vice ordförande Gösta Dahlberg (M)

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-11 :00

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-11 :00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-11 :00 Alf Gillberg (S), Ordforande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Stefan Kudryk

Läs mer

Dnr: 2015/415

Dnr: 2015/415 1 (10) Handläggare Utvecklare Cornelia Kirpensteijn Telefon +46522696152 cornelia.kirpensteijn@uddevalla.se Översyn av Bakgrund Uddevalla kommun tillhandahåller en rad kanaler för medborgarna att påverka

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

Kallelse Föredragningslista 2016-03-21. Demokratiberedning

Kallelse Föredragningslista 2016-03-21. Demokratiberedning Kallelse Föredragningslista l (l) 2016-03-21 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid stadshuset, Kompassen, kl. 9:00 fredagen den O l april 2016 Ordförande sekreterare Alf Gillberg Annica Åberg Föredragningslista

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande Sida 1/14 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 19.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M) ordförande Gunnar Bengtsson (S) 1:e vice ordförande Fredrik Jönsson (C)

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

Marie Irbladh (C) Annie Karlsson (S) Martin Cervin (SD) Linn Alenius Wallin (FI) Angelie Fröjdh (M) Håkan Andersson (C) Anders Svärd (S)

Marie Irbladh (C) Annie Karlsson (S) Martin Cervin (SD) Linn Alenius Wallin (FI) Angelie Fröjdh (M) Håkan Andersson (C) Anders Svärd (S) 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 18.30 19.00 Beslutande Anette Hallberg (S) Teddy Nilsson (SD) Fredrik Jönsson (C) Olof Röstin (M) Ann Böndergaard (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S) Joakim

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

UF 2.0. Av: Alva Villebeck, Amna Sabanovic, Azemina Kraina, Erna Suljic, Felix Pernefalk, Victoria Ferrer Qvist Unga konsulenter

UF 2.0. Av: Alva Villebeck, Amna Sabanovic, Azemina Kraina, Erna Suljic, Felix Pernefalk, Victoria Ferrer Qvist Unga konsulenter UF 2.0 Av: Alva Villebeck, Amna Sabanovic, Azemina Kraina, Erna Suljic, Felix Pernefalk, Victoria Ferrer Qvist Unga konsulenter 21 mars 2016, Uddevalla kommun Inledning I höstas formades denna arbetsgrupp,

Läs mer

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (7) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-02-12, kl. 13.00 15.45 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör

Läs mer

Rådmannen, kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 juni 2019 klockan

Rådmannen, kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 juni 2019 klockan 2019-06-12 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Rådmannen, kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 juni 2019 klockan 16.00 17.30 Anna Bodjo (MP), ordförande Hans Ellervik (W) Mariann Gustafsson

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning 1(1) 2019-04-04 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid Kompassen, stadshuset kl. 09:00 torsdagen den 11 april 2019 Ordförande Sekreterare Elving Andersson

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Sammanträde Plats och tid Ledamöter kultur och fritids- och Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Kenneth Engelbrektsson (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L) från kl. 13:45 Vivian Uddén (MP)

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande Sida 1/9 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 20.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Gunnar Bengtsson (S), 1:e vice ordförande Fredrik Jönsson (C),

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla.

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. 1 Plats och tid Borgmästaren 09:00-11:30 ande ledamöter Övriga närvarande ersättare tjänstemän Utses att justera Maritza Villanueva Contreras (V) Lars Kempe (S) Gunilla Nilsson (S) Alf Söderlund (S) ersätter

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän 15.10-16.30, C-salen Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Läs mer

Protokoll. Översiktsplaneringsutskottet. Kompassen, kl. 8:30-10:50, med ajournering kl. 9:40-9:50

Protokoll. Översiktsplaneringsutskottet. Kompassen, kl. 8:30-10:50, med ajournering kl. 9:40-9:50 Sammanträde Plats och lid Ledamöter Övriga Kompassen, kl. 8:30-10:50, med ajournering kl. 9:40-9:50 Henrik Sundström (M) Ordforande Tage Nolstedt (C) Ralph Steen (FP) Magnus Jacobsson (KO) Cecilia Sandberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

REGLEMENTE FÖR VALNÄMNDEN I LERUMS KOMMUN

REGLEMENTE FÖR VALNÄMNDEN I LERUMS KOMMUN REGLEMENTE FÖR VALNÄMNDEN I LERUMS KOMMUN Typ av styrdokument Reglemente Datum för fastställande 2017-09-21 Beslutsinstans Kommunfullmäktige Datum för revidering 2018-12-31 Dokumentansvarig Administrativa

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN/PARLAMENTARISKA GRUPPEN

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN/PARLAMENTARISKA GRUPPEN 2014-12-16 1 (7) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Péter Kovács (M) Anders Ståhl (M) Göran Bengtsson (M) Margareta Ölwe (M) Anita Söderlind

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Socialnämnden Florence Johansson

Kallelse Föredragningslista Socialnämnden Florence Johansson Kallelse Föredragningslista Socialnämnden 1(2) 2016-09-14 Sammanträde Socialnämnden Plats och tid Stadshuset, lokal Bäve, kl. 8.30 onsdagen den 21 september 2016 Ordförande Sekreterare Stefan Skoglund

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis Protokoll 1 (11) Plats och tid Selma, kommunhuset i Skurup, 2019-02-11, kl. 18.00 19.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Anders Grundberg, förvaltningschef Sandra Larsson, sekreterare Ulrika

Läs mer

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen 1(14) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 08:30-12:15 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (18) Plats och tid Politikerrummet, 2017-11-14, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare Justerade paragrafer 48-57 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN Skellefteå kommun 2014-02-04 1 (6) REGLEMENTE FÖR BARN- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN 1 Nämnden fullgör kommunens uppgifter inom det offentliga skolväsendet för barn och ungdom inom verksamheterna förskola, fritidshem,

Läs mer

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden 1(5) Tid och plats för sammanträde Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden Onsdagen den 29 april 2015 15.00 Frejaskolans sammanträdesrum, Gnesta Beslutande Enligt bilagd närvaroförteckning.

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

Reglemente för Socialnämnden

Reglemente för Socialnämnden REGLEMENTE 1(6) Reglemente för Antagen av kommunfullmäktige 2006-12-11, 90 Dnr 2006.197 003 Gäller fr. o m 2007-01-01 Reviderad av kommunfullmäktige 2008-01-28 Nämndens uppgifter 1 Nämnden ansvarar för

Läs mer

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30 1 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, Plan 1, rum 111 08:30-09:30 Beslutande Sven-Gunnar Linné (S) Janita Bergkvist (S) Nils-Arne Bidsell (L) Franc Krizanec (M) Ann-Christin Persson (S) Kerstin Brangefors

Läs mer

Styrdokument REGLEMENTE FÖR INTERNA MYNDIGHETSNÄMNDEN. Innehållsförteckning

Styrdokument REGLEMENTE FÖR INTERNA MYNDIGHETSNÄMNDEN. Innehållsförteckning Styrdokument REGLEMENTE FÖR INTERNA MYNDIGHETSNÄMNDEN Innehållsförteckning Dokumenttyp: Regler Beslutat av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2010-05-24 51 Ansvarig: Samhällsbyggnadschefen Revideras:

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1 Kf 116/1995 Dnr Ks 2012/132 Dnr 1995.348-102 REGLEMENTE FÖR VALBEREDNINGSNÄMNDEN I TOMELILLA KOMMUN Utöver vad som sägs i kommunallagen för nämnder

Läs mer

Alexander Arbman, nämndsekreterare Mikael Daxberg, kommunsekreterare Emma Majlöv Modig, förvaltningssekreterare Cecilia Bülow, personalchef

Alexander Arbman, nämndsekreterare Mikael Daxberg, kommunsekreterare Emma Majlöv Modig, förvaltningssekreterare Cecilia Bülow, personalchef 1(5) Plats och tid Storasjö, Åseda, tisdagen den 12 februari 2019 kl 13:30-14:55 Beslutande Niklas Jonsson (S), Ordförande Anders Käll (M), 1:e vice ordförande Peter Skog Lindman (S) Susanne Karlsson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 29 (35) 2014-12-01 Ks 26. Medborgarförslag om att flytta kommunala pensionärsrådet (KPR) från socialnämnden till kommunstyrelsen och antagande av nytt reglemente svar

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24)

PROTOKOLL 1 (24) PROTOKOLL 1 (24) 2017-11-07 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 13:45 15:45 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric

Läs mer

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson Demokratigruppen 2006-06-26 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl.18.00 19.00 Beslutande Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson Övriga deltagare Patrik Hjalmarsson Utses att justera

Läs mer

Vänortskommittén Hedegärde plan 0, kl.18:00-19:05

Vänortskommittén Hedegärde plan 0, kl.18:00-19:05 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Hedegärde plan 0, kl.18:00-19:05 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), 1:e vice ordförande Göte Olsson (C) Vivian Uddén

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Demokratiberedningen (extra sammanträde)

Demokratiberedningen (extra sammanträde) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 3 juni 2016 KS-2016/1349 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen (extra sammanträde) Nej Sammanträdesdag 3 juni 2016 Tid och plats Klockan 15:00-16:20, ajournering

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (15) Plats och tid Svarvaren, måndagen den 12 november 2018 kl 16:30-19:00 ande Per Gren (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Thomas Carlsson (S) Liselott Nydén (S) Kenneth Grad

Läs mer

Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. KS 2015-22

Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. KS 2015-22 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-05-12 137 Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. KS 2015-22 KS, KF Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (C) Anders Bjurström (M)

Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (C) Anders Bjurström (M) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-01-25 Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, konferensrummet kl. 08.30-11.00 Beslutande Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (C) Anders

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden i Ljungby kommun

Reglemente för överförmyndarnämnden i Ljungby kommun (2016) Reglemente för överförmyndarnämnden i Ljungby kommun Antaget av kommunfullmäktige 2015-12-14 146 2 Reglemente för överförmyndarnämnden i Ljungby kommun Nämndens verksamhet Ansvarets omfattning 1

Läs mer

Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun

Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun Ärendenummer KS2017/239 VALN2016/2 Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun Dokumenttyp Beslutad av Gäller fr.om. Gäller t.om. Reglemente Kommunfullmäktige 2017-06-12 Tillsvidare Ersätter Gäller för

Läs mer

Skellefteå kommun (6) REGLEMENTE FÖR BARN- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN

Skellefteå kommun (6) REGLEMENTE FÖR BARN- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN Skellefteå kommun 2015-10-02 1 (6) REGLEMENTE FÖR BARN- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN 1 Nämnden fullgör kommunens uppgifter inom det offentliga skolväsendet för barn och ungdom inom verksamheterna förskola, fritidshem,

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning 1(1) 2017-08-21 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid Stadshuset, Kompassen kl. 08:30 fredagen den 01 september 2017 Ordförande sekreterare Alf Gillberg

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2018-09-13, kl. 13.00 14.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Justerade paragrafer 36-41

Läs mer

Dnr 2017/ Barn och utbildningsnämndens beslut , 40 att införa lovskola. Kommunstyrelsens beslut , 212 med svar på

Dnr 2017/ Barn och utbildningsnämndens beslut , 40 att införa lovskola. Kommunstyrelsens beslut , 212 med svar på SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2018-06-18 27 (28) Kf Anmälningar Dnr 2017/344 109 Barn och utbildningsnämndens beslut 2018 04 24, 40 att införa lovskola. Dnr 2017/372 109 Kommunstyrelsens beslut

Läs mer

Beslut om samråd av förslagen till revidering av reglementen för råden

Beslut om samråd av förslagen till revidering av reglementen för råden LJUNGBY Sammanträdesprotokoll 2017-10-24 14(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott Au 130 Ks2017/0309 103 Beslut om samråd av förslagen till revidering av reglementen för råden Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-18.20 Protokoll 1 Beslutande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Yvonne Westerlund, ekonomichef Sten Ekström, revisionens ordförande

Läs mer

Måndag 3 november 2014 kl , Kommunhuset, Svenljungasalen. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Måndag 3 november 2014 kl , Kommunhuset, Svenljungasalen. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 3 november 2014 kl. 16.30-, Kommunhuset, Svenljungasalen Stefan Carlsson (S), ordförande Johan Björkman

Läs mer

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129)

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129) Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V) tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving

Läs mer

Protokoll. L~.~ f11.~~~~~ /1.4.d.f.!~-... Ann-Charlott Gustafsson. BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande

Protokoll. L~.~ f11.~~~~~ /1.4.d.f.!~-... Ann-Charlott Gustafsson. BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Kompassen, kl.l3:00-15:30 Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordforande kommunstyrelsen Niklas Moe (M), kommunstyrelsen Annelie Högberg (S), kommunstyrelsen t.o.m.

Läs mer

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning protokoll

Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning protokoll Datum: måndagen den 3 september 2018 Tid: 17:00-17.30 Plats: Östra Roten, kommunhuset Lilla Edet Justeringsdag: torsdagen den 6 september Paragrafer: 5-8 Utses att justera: Bo Skoglund, Trollhättans handikappförening,

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Otto Natt och Dag (M) och Isabelle Asadian Falahieh (S)

Otto Natt och Dag (M) och Isabelle Asadian Falahieh (S) 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 21:10 41-51 Beslutande Vid uppropet antecknas närvaro för 44 ledamöter och 7 tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer Närvarande Närvarande ersättare,

Läs mer

Reglemente för Barn- och Bildningsnämnden

Reglemente för Barn- och Bildningsnämnden REGLEMENTE 1(6) Reglemente för Antaget av kommunfullmäktige 2006-12-11 91 Dnr 2006.196 003 Gäller fr. o m 2007-01-01 Reviderad av kommunfullmäktige 2008-01-28 Nämndens uppgifter 1 Nämnden ansvarar för

Läs mer

Ärende 18. Medborgarförslag om hundpåsar och hundlatriner

Ärende 18. Medborgarförslag om hundpåsar och hundlatriner Ärende 18 Medborgarförslag om hundpåsar och hundlatriner Tjänsteskrivelse 1(2) 2019-01-04 KS. 2017-00277 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Sandra Karlsson Svar på medborgarförslag om hundpåsar

Läs mer

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S)

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Protokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, Kommunhuset, 2017-12-12, kl. 17.00 18.00 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt

Läs mer