Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén. Albin Karlsson (S) Lars Dekan (SD) Anslag/bevis

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén. Albin Karlsson (S) Lars Dekan (SD) Anslag/bevis"

Transkript

1 Protokoll 1 (15) Plats och tid Kommunhuset - Mårten, , kl Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Ann-Charlotte Oredsson, Kultursamordnare Justerade paragrafer Justeringens plats och tid Kommunhuset 19 september kl 09:00 Sekreterare Ordförande Justerare Martin Kalén Albin Karlsson (S) Lars Dekan (SD) Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Beslutande organ Kultur- och fritidsberedningen Sammanträdesdatum Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunhuset i Skurup Anslaget uppsatt av Martin Kalén

2 Protokoll 2 (15) Beslutande Lis-Lott Hortevall (M) Fredrik Roström (S) Birthe Thomsen (S) Eva Hallmer Lindahl (L) Sven-Bertil Persson (C) Lars Dekan (SD) Albin Karlsson (S) Sten Hamberg (M)

3 Protokoll 3 (15) Ärenden vid dagens sammanträde Sida Val av justerare... 4 Godkännande av dagordningen... 5 Beviljade medel och pågående motioner och medborgarförslag, samt vilka kulturstöd som kan sökas av förvaltningen hos Region Skåne... 6 Kommande evenemang i kommunen... 7 Förslag från Mackleanskolan om en laglig graffitivägg... 8 Förslag från Slimmingeby skolan och Mackleanskolan om en skateboardpark/bana... 9 Motion från Arne Nilsson (SD) m fl om att ge motordagen i Skurup tillgång till mer utrymme Skurups kommuns samlade konstverk Ärendeinformation till kommunfullmäktige KS

4 Protokoll 4 (15) KFB 52 Val av justerare Till att justera dagens protokoll väljs Lars Dekan (SD).

5 Protokoll 5 (15) KFB 53 Godkännande av dagordningen Ärende 9 väckt ärende av Göran Pettersson (MP) om kostnaden för att anlägga en staty utgår på grund av att förslagställaren ej medverkar på dagens sammanträde, därefter godkänns dagordningen.

6 Protokoll 6 (15) KFB 54 Beviljade medel och pågående motioner och medborgarförslag, samt vilka kulturstöd som kan sökas av förvaltningen hos Region Skåne Tackar för informationen. Sammanfattning av ärendet Sekreteraren informerar beredningen om att kommunstyrelsen beslutat att ge bidrag till Rydsgårds AIF ( :-) och Skurups Scoutkår ( :-) avseende deras ansökningar gällande deras föreningslokaler.

7 Protokoll 7 (15) KFB 55 Kommande evenemang i kommunen Tacka för informationen. Sammanfattning av ärendet Sekreteraren informerar om supersommar 2018 där en rad olika kostnadsfria aktiviteter genomförts i kommunen, en utförlig rapport kommer på kommande sammanträde. Sekreteraren informerar om säsongen på friluftsbadet där det var besöksrekord, en mer detaljerad redovisning kommer på kommande sammanträde.

8 Protokoll 8 (15) KFB 56 Dnr KS Förslag från Mackleanskolan om en laglig graffitivägg Beredningen bordlägger ärendet till decembersammanträdet med hänvisning till tjänsteskrivelsen. Sammanfattning av ärendet Medborgarförslag från Mackleanskolan om en laglig graffitivägg i Skurups tätort. Förvaltningen kommer under höstlovet att arrangera en ungdomsmässa där en av aktiviteterna kommer att vara graffitimålning. Vid denna dag kommer barn och ungdomar i kommunen att få möjlighet att testa på graffitimålning och förvaltningen kommer få en uppskattning på hur stort intresse det finns för graffitimålning i kommunen. Vid ett stort intresse kommer förvaltningen undersöka om det är möjligt att tillgodose en permanent graffitivägg i kommunen. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, daterad Motion daterad Tidigare behandling Barn- och ungdomsfullmäktige, , - Medborgarförslaget remitteras till kultur och fritidsberedningen.

9 Protokoll 9 (15) KFB 57 Dnr KS Förslag från Slimmingeby skolan och Mackleanskolan om en skateboardpark/bana Beredningen ger förvaltningen i uppdrag att yttra sig över medborgarförslaget. Sammanfattning av ärendet Medborgarförslag från skolrådet Mackleanskolan och Slimmingeby skola om att det byggs en skateboardpark/bana i Skurup. Beslutsunderlag Medborgarförslag från Slimmingeby skola och Mackleanskoian om en skateboardbana/park Tidigare behandling Barn- och ungdomsfullmäktige beslutade att medborgarförslaget remitteras till kultur- och fritidsberedningen.

10 Protokoll 10 (15) KFB 58 Dnr KS Motion från Arne Nilsson (SD) m fl om att ge motordagen i Skurup tillgång till mer utrymme Kultur- och fritidsberedningens huvudförslag till kommunfullmäktige Motionen anses besvarad med hänvisning till tjänsteskrivelsen. Kultur- och fritidsberedningens alternativförslag till kommunfullmäktige Bifall till motionen. Sammanfattning av ärendet Motion från Arne Nilsson (SD) m fl om att ge motordagen i Skurup tillgång till mer utrymme. Motordagen arrangerades i år av Skurups Handel där kommunen varit behjälplig i diverse frågor. Arrangemanget blev lyckat och förhoppningarna är att arrangemanget återkommer även nästa år. Sverigedemokraterna anser, enligt motionen, att årets arrangemang var för trångt. En tänkbar åtgärd skulle vara att man flyttar arrangemanget till en större plats exempelvis Svaneholm. Dock vill förvaltningen inte besluta något i denna fråga utan anser att det är upptill Skurups Handel och berörda personer att se till att utveckla motordagen utifrån sina egna önskemål. Kommunen kommer, likt i år, att vara behjälplig för att arrangemanget ska bli så lyckat som möjligt. Beslutsunderlag Motion, Tjänsteskrivelse Tidigare behandling Kommunfullmäktige : Motionen anmäls. Kommunfullmäktiges presidium föreslår att motionen remitteras till kulturoch fritidsberedningen. Förslag till beslut under sammanträdet Lars Dekan (SD) yrkar bifall till motionen. Sten Hamberg (M) är positiv till motionen men yrkar på att motionen ska anses vara besvarad med hänvisning till tjänsteskrivelsen.

11 Protokoll 11 (15) KFB 58 Dnr KS Omröstning Ordföranden ställer yrkandena mot varandra och finner att kultur- och fritidsberedningen beslutat att Sten Hambergs (M) yrkande ska utgöra kultur- och fritidsberedningens huvudförslag och Lars Dekans (SD) yrkande ska utgöra kultur- och fritidsberedningens alternativförslag. Beslutet skickas till: Kultur- och fritidsberedningen.

12 Protokoll 12 (15) KFB 59 Dnr KS Skurups kommuns samlade konstverk Förvaltningen får i uppdrag att undersöka om det är möjligt att utföra en enklare inventering av kommunens konst. Sammanfattning av ärendet Ordföranden väcker ett ärende om Skurups kommuns samlade konstverk. Eftersom att det är gjort en inventering av Skurups kommuns ägda konstverk och att detta finns i pappersform så vill vi att förvaltningen får i uppdrag att ta fram: Vad det skulle kosta att få dessa digitaliserade Om det finns att söka bidrag till detta. Om man kan få dessa försäkringsvärderade Vidare så skall kultur- och fritidsberedningen fortsätta se på hur man kan förvara dessa på ett bevarande sätt och så att så många som möjligt kan uppleva den konst som Skurups kommun äger. Kultursamordnaren Christel Molin informerar beredningen ( ) att kommunen ska träffa andra kommuner för att diskutera hur de arbetar med dessa frågor. Den nya kultursamordnaren, Lotta Oredsson, informerar beredningen ( ) om hur det ser ut idag med kommunens konstverk. Lotta Oredsson, kultursamordnare, informerar ( ) om vad som hänt sedan förra sammanträdet, bland annat inväntar förvaltningen på kostnader för inköp av databas för att kunna digitalisera kommunens konst. På kultur- och fritidsberedningens sammanträde den informerar Lotta Oredsson att det kostar cirka :- att införskaffa en databas, :- för renoveringskostnader och :- för att projekt anställa en som ska inventera konsten. Ordföranden informerar beredningen att förvaltningen än så länge inte hittat någon lämplig kandidat. Ann-Charlotte Oredsson, kultursamordnare, informerar beredningen ( ) att förvaltningen än så länge inte har hittat någon lämplig lokal för att förvara konsten. Ann-Charlotte Oredsson, kultursamordnare, informerar beredningen ( ) att förvaltningen har hittat en lämplig lokal för att förvara konsten. Gällande rekryteringen så pågår en förhandling med en tänkbar kandidat. Ann-Charlotte Oredsson, kultursamordnare, informerar beredningen (2018-

13 Protokoll 13 (15) KFB 59 Dnr KS ) att förvaltningen än så länge inte hittat någon lämplig kandidat som har den kunskap som efterfrågats. Beredningen beslutar på sammanträdet att förvaltningen bör utföra en enklare inventering av kommunens konst som innefattar bild och var det finns i kommunen. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Christel Molin Kultursamordnare Tjänsteskrivelse Ann-Charlotte Oredsson Tidigare behandling KFB , beredningen tackar för informationen. KFB , Tackar för informationen. KFB , Kultur- och fritidsberedningen ger förvaltningen i uppdrag att ta fram en lokal var konsten kan förvaras när den inte hänger framme. KFB Presidium: Förvaltningen får i uppdrag att komplettera tjänsteskrivelsen med att undersöka om arbetsmarknadsenheten kan hjälpa till med att finna någon lämplig person som kan projektanställas för att arbeta med inventeringen av kommunens konst och vad detta skulle innebära för kostnader. KFB , : Förvaltningen får i uppdrag att inkomma med en tjänsteskrivelse med preciserade kostnader för inköp av databas, projektanställning och renoverings kostnader. När tjänsteskrivelen inkommit får presidiet i uppdrag att besluta hur ärendet ska behandlas, detta för att påskynda beslutet. KFB , : tacka för informationen. KFB , : Beredningen ger förvaltningen i uppdrag att ta fram kostnader på att projektanställa en person som ska inventera kommunens befintliga konstverk, samt kostnader för inköp av databas och förslag på ändamålsenlig lokal för att förvara kommunens konstverk och eventuella kostnader på detta. KFB 54, , Ger förvaltningen i uppdrag att ta fram ett kostnadsförslag på den totala kostnaden, och ta fram vilka bidrag som kan sökas samt upprätta en handlingsplan för projektet. KFB 16, , Kultur- och fritidsberedning tackar för informationen.

14 Protokoll 14 (15) KFB 59 Dnr KS KFB KFB väcker ett ärende om Skurups kommuns samlade konstverk.

15 Protokoll 15 (15) KFB 60 Dnr KS Ärendeinformation till kommunfullmäktige KS Kultur- och fritidsberedningen har behandlat två buff-motioner Förslag om laglig graffitivägg och Förslag om en skateboardpark/bana. Behandlat ärendet gällande kommunens konstverk där beredningen önskar en enklare inventering av kommunens konstverk.

Protokoll 1 (16) Se nästa sida Kl 13:00 Kommunhuset. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Lis-Lott Hortevall (M) Anslag/bevis

Protokoll 1 (16) Se nästa sida Kl 13:00 Kommunhuset. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Lis-Lott Hortevall (M) Anslag/bevis Protokoll 1 (16) Plats och tid Hallenborgskolan - Rydsgård, 2018-10-09, kl. 17.30 19.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare Richard Andersson, Ungdomskulturutvecklare

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Sven-Bertil Persson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Sven-Bertil Persson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Kommunhuset - Mårten, 2018-02-13, kl. 17.30 19.05 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare Justerade paragrafer 1-11 Justeringens plats och tid

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Lotta Oredsson, Kultursamordnare. Karolin Johansson. Göran Pettersson (MP) Lis-Lott Hortevall (M) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Lotta Oredsson, Kultursamordnare. Karolin Johansson. Göran Pettersson (MP) Lis-Lott Hortevall (M) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Kommunhuset - Mårten, 2017-02-14, kl. 17.30 19.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Lotta Oredsson, Kultursamordnare Justerade paragrafer 7-14 Justeringens plats

Läs mer

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Martin Kalén. Albin Karlsson (S) Lars Dekan (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Martin Kalén. Albin Karlsson (S) Lars Dekan (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (17) Plats och tid Kommunhuset - Mårten, 2018-03-13, kl. 17.30 19.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare Charlotte Oredsson, Kulturssamordnare Charlotte Palmstierna,

Läs mer

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP)

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Protokoll 1 (17) Plats och tid Biblioteket i Rydsgård, 2015-02-10, kl. 17.30 19.20 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie Justerade

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Camilla Westerdahl (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Camilla Westerdahl (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Beslutande Kommunhuset - Sammanträdesrum Mårten, 2015-03-10, kl. 17.30 20.30 Se nästa sida. Övriga närvarande Lena Axelsson, Kommunfullmäktiges ordförande, 15-27 Eva Bergstrand,

Läs mer

Protokoll 1 (14) Se nästa sida Kl 10:00 Kommunhuset. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Sten Hamberg (M) Anslag/bevis

Protokoll 1 (14) Se nästa sida Kl 10:00 Kommunhuset. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Sten Hamberg (M) Anslag/bevis Protokoll 1 (14) Plats och tid Skurups Bibliotek, 2017-03-14, kl. 17.30 20.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare Maria Christensen, Kulturchef Maria Tsakiris, Kultur

Läs mer

Protokoll 1 (14) Se nästa sida.

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Protokoll 1 (14) Plats och tid Biblioteket Skurup, 2019-04-02, kl. 18.00 20.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Gun Andersson, sekreterare Maria Christensen, bibliotekschef Ann-Charlotte Oredsson-Holm,

Läs mer

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-10-16, kl. 17.00 18.00 Se nästa sida. Övriga närvarande Justerade paragrafer 69-78 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (7) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-02-12, kl. 13.00 15.45 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör

Läs mer

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Protokoll 1 (6) Plats och tid Nils Holgerssongymnasiets aula, 2018-02-26, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Justerade paragrafer 58 Justeringens

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S)

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Protokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, Kommunhuset, 2017-12-12, kl. 17.00 18.00 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt

Läs mer

Protokoll 1 (20) Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare Christel Molin, Kultursamordnare Maria Christensen, Kulturchef, 73-75

Protokoll 1 (20) Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare Christel Molin, Kultursamordnare Maria Christensen, Kulturchef, 73-75 Protokoll 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset - Sammanträdesrum Mårten, 2016-06-14, kl. 17.30 19.30 Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare Christel Molin, Kultursamordnare Maria

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-09-17, kl. 13.00 15.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Gertrud Ekman (S), 32

Läs mer

Protokoll 1 (10) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Maria Ivansson (MP) Jimmy Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (10) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Maria Ivansson (MP) Jimmy Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-04-09, kl. 13.00 15.30 Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Aleksandra Rodenkrans Hagström,

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida.

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Protokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Mårten, kommunhuset, 2018-04-09, kl. 17.30 20.00 Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Jimmy Nilsson, projektledare,

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Protokoll 1 (13) Se nästa sida.

Protokoll 1 (13) Se nästa sida. Protokoll 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Mårten, kommunhuset, 2018-10-15, kl. 17.30 Se nästa sida. Gun Andersson, Sekreterare Henrik Lundblad, Näringslivsstrateg, 38

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida.

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Protokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Mårten, kommunhuset, 2018-08-13, kl. 17.30 Se nästa sida. Övriga närvarande Christian Björkqvist, kanslichef, t o m 29 Gun Andersson, Sekreterare

Läs mer

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Magnus Alm (S) Maria Ivansson (MP) Anslag/bevis

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Magnus Alm (S) Maria Ivansson (MP) Anslag/bevis Protokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2017-01-23, kl. 13.00 15.00 Se nästa sida. Agneta Fränngård, Sekreterare Mats Lundqvist, Bitr Förvaltningschef

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA.

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA. Protokoll 1 (15) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-01-16, kl. 17.00 18.30 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef

Läs mer

Protokoll 1 (21) Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare Christel Mohlin, Kultursekreterare Maria Christensen, Kulturchef.

Protokoll 1 (21) Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare Christel Mohlin, Kultursekreterare Maria Christensen, Kulturchef. Protokoll 1 (21) Plats och tid Kommunhuset - Mårten, 2015-11-10, kl. 17.30 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Martin Kalén, sekreterare Christel Mohlin, Kultursekreterare Maria Christensen,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef. Hans Inge Persson (C) Roland Hansson (S) Anslag/bevis. Valnämnden. Kommunhuset Skurup

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef. Hans Inge Persson (C) Roland Hansson (S) Anslag/bevis. Valnämnden. Kommunhuset Skurup Protokoll 1 (9) Plats och tid Holger, kommunhuset, 2018-06-27, kl. 15.00 15.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Justerade paragrafer 13-17 Justeringens plats

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida.

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Protokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Elisefreds förskola, Spetsgatan 26, Skurup, 2017-04-18, kl. 13.00 15.30 Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Mats Lundqvist, bitr förvaltningschef

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis Protokoll 1 (11) Plats och tid Selma, kommunhuset i Skurup, 2019-02-11, kl. 18.00 19.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Anders Grundberg, förvaltningschef Sandra Larsson, sekreterare Ulrika

Läs mer

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Magnus Alm (S) Björn Aidemark (L) Anslag/bevis

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Magnus Alm (S) Björn Aidemark (L) Anslag/bevis Protokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-02-12, kl. 14.30 16.15 Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Aleksandra Rodenkrans Hagström, förvaltningschef

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Bengt Hagberg, Sekreterare Gun Andersson, Administratör, Bengt Hagberg. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S)

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Bengt Hagberg, Sekreterare Gun Andersson, Administratör, Bengt Hagberg. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Protokoll 1 (15) Plats och tid politikerrummet, 2016-04-12, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Bengt Hagberg, Sekreterare Gun Andersson, Administratör, 9-10 Justerade paragrafer 9-17

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Politikerrummet, 2018-01-18, kl. 13.00 16.10 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Annika Jansson, Kommunsekreterare, del av 4, 6 Gun Andersson, Administratör, del

Läs mer

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (18) Plats och tid Politikerrummet, 2017-11-14, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare Justerade paragrafer 48-57 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll 2015-06-15. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, 2015-06-15, kl. 17.30 17.45 Beslutande

Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll 2015-06-15. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, 2015-06-15, kl. 17.30 17.45 Beslutande Sida 1/6 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl. 17.30 17.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Olof Röstin (M), 1:e vice ordförande Teddy Nilsson

Läs mer

Protokoll 1 (10) Se nästa sida.

Protokoll 1 (10) Se nästa sida. Protokoll 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Nils/Holger, kommunhuset, 2018-11-12, kl. 13.00 14.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Anders Grundberg, förvaltningschef Ulrika Fridh, biträdande

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.30 Ajournering: kl 15.55 16.00. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Charlotte Wachtmeister (M), tjänstgörande ersättare för Karl-Erik

Läs mer

Nils-Holger, Kommunhuset Skurup, , kl Se nästa sida. Kommunhuset i Skurup, , kl

Nils-Holger, Kommunhuset Skurup, , kl Se nästa sida. Kommunhuset i Skurup, , kl 1(13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Justerade paragrafer Justeringens plats och tid Nils-Holger, Kommunhuset Skurup,, kl. 17.30-20.30 Se nästa sida. Anna Palmgren, Sekreterare Anna-Lena Fällman,

Läs mer

Protokoll 1 (8) Se nästa sida. 237 och 239 justerades omedelbart. Annika Jansson. Johan Bolinder (M) Eva Hallmer Lindahl (L) Anslag/bevis

Protokoll 1 (8) Se nästa sida. 237 och 239 justerades omedelbart. Annika Jansson. Johan Bolinder (M) Eva Hallmer Lindahl (L) Anslag/bevis Protokoll 1 (8) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2019-06-17, kl. 08.30 11.40 Beslutande Övriga närvarande Justerade paragrafer Se nästa sida. Annika Jansson, sekreterare Christian Björkqvist,

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 12 april 2017 Tid: 17.00 18.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 12 april Paragrafer: 27-28 Utses att justera: Camilla Olofsson (M) Underskrifter:

Läs mer

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-16.25 Ajournering 14.55-15.07 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Teddy Nilsson (SD),

Läs mer

Protokoll. Nils-Holger, Kommunhuset Skurup, , kl Se nästa sida.

Protokoll. Nils-Holger, Kommunhuset Skurup, , kl Se nästa sida. Protokoll 1(8) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Justerade paragrafer Justeringens plats och tid Nils-Holger, Kommunhuset Skurup,, kl. 13.30-16.30 Se nästa sida. Anna Palmgren, bitr förvaltningschef

Läs mer

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Gun Andersson. Lena Axelsson (S) Kristina Andersson (M) Anslag/bevis

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Gun Andersson. Lena Axelsson (S) Kristina Andersson (M) Anslag/bevis Protokoll 1 (17) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Mårten, kommunhuset, 2018-06-11, kl. 17.30 Se nästa sida. Gun Andersson, Sekreterare Henrik Lundblad, Näringslivsstrateg Magnus

Läs mer

Protokoll 1 (12) Beslutande organ Sammanträdesdatum Diarienummer Individ- och omsorgsberedningen KS Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Beslutande organ Sammanträdesdatum Diarienummer Individ- och omsorgsberedningen KS Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils-Holger, kommunhuset i Skurup, 2015-05-04, kl. 17.30 19.40 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Rickard Pettersson, förvaltningschef Anna Palmgren, bitr. förvaltningschef

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Protokoll 1 (14) Nils-Holger, Kommunhuset Skurup, , kl Se nästa sida.

Protokoll 1 (14) Nils-Holger, Kommunhuset Skurup, , kl Se nästa sida. Protokoll 1 (14) 2016-02-01 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Justerade paragrafer Justeringens plats och tid Nils-Holger, Kommunhuset Skurup, 2016-02-01, kl. 17.30-19.30 Se nästa sida. Rickard

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Mats Lundqvist, bitr förvaltningschef. Agneta Fränngård.

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Mats Lundqvist, bitr förvaltningschef. Agneta Fränngård. Protokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-01-15, kl. 13.00 14.30 Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Mats Lundqvist, bitr förvaltningschef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 av 17 Plats och tid Skurup, kl. 17.30 20.05 Beslutande Ordförande Kristina Andersson (M) Stefan Taiban Marie Werner Eva Hallmer Lindahl Ann-Charlott Madsen Söderberg Ingvar Wennersten Ersättare Lis-Lott

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD)

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD) 2015-02-25 Sida 1 (av 14) Tid 2015-02-25, kl 18.30-19.50 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD)

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Östra Storgatan 29, Ludvika, kl. 16:00 17:00 Beslutande ledamöter Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) Cimpoeru, Ioana (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Andersson, Annika (S) Persson, Leif (S)

Läs mer

Protokoll 1 (13) Se nästa sida. Agneta Fränngård, Sekreterare Anders Grundberg, förvaltningschef Ulrika Fridh, biträdande förvaltningschef

Protokoll 1 (13) Se nästa sida. Agneta Fränngård, Sekreterare Anders Grundberg, förvaltningschef Ulrika Fridh, biträdande förvaltningschef Protokoll 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-10-15, kl. 11.00 13.30 Se nästa sida. Agneta Fränngård, Sekreterare Anders Grundberg, förvaltningschef

Läs mer

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S)

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Protokoll 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, Kommunhuset, 2017-08-22, kl. 17.00 19.30 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef

Läs mer

Protokoll 1 (9) Se nästa sida.

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Protokoll 1 (9) Plats och tid Nils-Holger, kommunhuset i Skurup, 2015-06-01, kl. 17.30 19.50 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Rickard Pettersson, förvaltningschef Regina Silvander, sekreterare

Läs mer

Protokoll 1 (9) Se nästa sida.

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Protokoll 1 (9) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2019-02-25, kl. 13.00 16.20 Beslutande Övriga närvarande Justerade paragrafer Se nästa sida. Annika Jansson, sekreterare Christian Björkqvist,

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträde 2014-04-09

Kommunstyrelsens sammanträde 2014-04-09 1(5) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 14.30-16.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Sven Yngve Persson (M) Sven-Ingvar

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Solgården, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Solgården, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(6) Plats och tid Solgården, Svalöv, kl 13.30 15.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Kim Hellström (SD), tjg ers för Teddy Nilsson (SD), vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-31 1 (11) Osby, onsdagen den 31 augusti 2011 kl 08.30-10.10

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-31 1 (11) Osby, onsdagen den 31 augusti 2011 kl 08.30-10.10 arbetsutskott 2011-08-31 1 (11) Plats och tid Osby, onsdagen den 31 augusti 2011 kl 08.30-10.10 ande Anders Pettersson, ordförande (c) Erland Nilsson (s) Dag Ivarsson (m) Marika Bjerstedt Hansen (s) Clas

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Gun Andersson. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Gun Andersson. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (14) Plats och tid Politikerrummet, 2016-08-16, kl. 13.00 15.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Gun Andersson, Administratör/sekreterare Justerade paragrafer 26-32 Justeringens

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils-Holger, kommunhuset i Skurup, 2015-10-05, kl. 17.30 20.20 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Anna Palmgren, bitr förvaltningschef Anne Larsson, IFO-chef Anna

Läs mer

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-20 PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, 19.00 Obs! Ändrad plats FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokollsjusterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande

Läs mer

Protokoll 1 (13) Se nästa sida. Gun Andersson. Lena Axelsson (S) Sten Hamberg (M) Anslag/bevis

Protokoll 1 (13) Se nästa sida. Gun Andersson. Lena Axelsson (S) Sten Hamberg (M) Anslag/bevis Protokoll 1 (13) Plats och tid Mårten, 2017-08-14, kl. 17.30 19.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Gun Andersson, Sekreterare Henrik Lundblad, Näringslivsstrateg Lars Nyström (SD), Förslagsställare,

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl Protokoll 1 (7) Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl. 16.00 16.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Erik Lundström (KD), Vice ordförande

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Krister Olsson (S) Thomas Löfgren (M) Johanna Hedin (C) tjänstgörande ersättare för Agnetha Persson (C)

Krister Olsson (S) Thomas Löfgren (M) Johanna Hedin (C) tjänstgörande ersättare för Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(8) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 14.00 14.50, 14.55 15.45 Beslutande Ersättare Krister Olsson (S) Thomas Löfgren (M) Johanna Hedin (C) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Lars Engqvist, tillförordnad kommunchef Emma Majlöv Modig, kommunsekreterare. Justeringens plats och tid Kommunhuset, Åseda

Lars Engqvist, tillförordnad kommunchef Emma Majlöv Modig, kommunsekreterare. Justeringens plats och tid Kommunhuset, Åseda 1(8) Plats och tid Våraskruv, Åseda, tisdagen den 30 april 2019 kl 08:35-09:02 Beslutande Niklas Jonsson (S), Ordförande Anders Käll (M), 1:e vice ordförande Patrik Davidsson (C) Anders Ljungkvist (SD)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(12)

Sammanträdesprotokoll 1(12) Sammanträdesprotokoll 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, måndagen den 20 oktober 2014, klockan 16.00-17.40. Beslutande Övriga närvarande Sten Nordström (S), ordförande, Åsa Eriksson (S), Kent

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(17) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 10.50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2018-09-13, kl. 13.00 14.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Justerade paragrafer 36-41

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus, kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus, kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Lokal: Sjödiken, tisdagen den 12 december 2017 kl 18:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(12)

Sammanträdesprotokoll 1(12) Sammanträdesprotokoll 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen 18:00-19:45 ande Ordförande Ulf Olofsson (S) Elizabeth Pettersson (S) Åke Andersson (V) Jon Ashbourne (V) Jon Ashbourne (V) Justeringsdatum

Läs mer

Se nästa sida. Se nästa sida.

Se nästa sida. Se nästa sida. PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, kl. 19.00 19.25 BESLUTANDE Se nästa sida. ÖVRIGA Se nästa sida. JUSTERING PLATS OCH TID Kommunhuset 2018-09-26 PARAGRAFER 109-117 UNDERSKRIFTER

Läs mer

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Håkan Levau (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Håkan Levau (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Selma, Kommunhuset, 2017-06-20, kl. 17.00 18.30 Se nästa sida. Övriga närvarande Julia Andersson Thysell, Planarkitekt, 76-85 Håkan Svensson, Driftchef,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-10-15, kl. 08:03-10:58 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Charlott Enocson (M) Pia Johnson (S) Christian

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Anders Björklund (ÅÅ)

Anders Björklund (ÅÅ) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-05-04 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 2:a våningen 16.30 17.45 Beslutande Ewa Wemby (M) Heléne Fritzon

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 08.00-09.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordf. Eva Olofsson (C), vice ordf. Stefan Pettersson (M) Ingrid Ekström (SD)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.30 18.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ann Pettersson (M) tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) ordf. Lennart Pettersson

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Mats Lundqvist, bitr förvaltningschef. Agneta Fränngård.

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Mats Lundqvist, bitr förvaltningschef. Agneta Fränngård. Protokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-01-15, kl. 13.00 14.30 Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Mats Lundqvist, bitr förvaltningschef

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden. 86 Bygglov för vindkraftverk på Svenstorp 1:3 och Svenstorp 2:7

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden. 86 Bygglov för vindkraftverk på Svenstorp 1:3 och Svenstorp 2:7 Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av 5 Ärendeförteckning 86 Bygglov för vindkraftverk på Svenstorp 1:3 och Svenstorp 2:7 87 Bygglov för vindkraftverk på Brännskulla 7:1 Östra Göinge kommun

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Gunilla Andersson, samordnare/projektledare Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Gunilla Andersson, samordnare/projektledare Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Sessionssalen, stadshuset, tisdag den 7 februari 2017, kl 16.20-17.00 Beslutande ledamöter Leif Pettersson (S) HåGe Persson (M) Lotta Wedman (MP) Sten G Johansson

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset Nynäshamn, sammanträdeslokal Landsort, kl. 09:00-11:35

Plats och tid Kommunhuset Nynäshamn, sammanträdeslokal Landsort, kl. 09:00-11:35 PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2018-04-23 Plats och tid Kommunhuset Nynäshamn, sammanträdeslokal Landsort, 2018-04-23 kl. 09:00-11:35 Beslutande Kristian Ek (MP), ordförande Daniel Adborn (L) Thomas

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-08 1 (15) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 12.00 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Kommunfullmäktiges valberedning

Kommunfullmäktiges valberedning Kommunfullmäktiges valberedning Tid Plats 17:30-18:00 Hidinge skola Beslutande ledamöter Annica Zetterholm (C) (ordförande) Lars-Gunnar Forsberg (S) (vice ordförande) John Hägglöf (M) Ulrika Ingvarsson

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer