SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott"

Transkript

1 Tid och plats B-salen, kl. 14:00 14:34 Beslutande Ledamöter Jon Malmqvist (KD), Ordförande Lena Wibroe (M), 1:e vice ordförande Magnus Stenbenke (L) ersätter Glenn Nilsson (M) Otto Lindlöf (S), 2:e vice ordförande Cecilia Lundin Danielsson (S) Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Magnus Stenbenke (L) Jonatan Rundqvist (MP) Ellen Sjömålen (S) Håkan Frizén (V) Tomas Ekelius, förvaltningschef Anna-Karin Axelsson, kulturchef Jessica Råhlin, fritidschef Övriga Justering Justerare Otto Lindlöf Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningen, Justerade paragrafer Ajournering Anmärkning 1 (17)

2 Underskrifter Sekreterare Daniel Erikson Ordförande Jon Malmqvist Justerare Otto Lindlöf 2 (17)

3 Bevis om anslag av protokoll kultur- och fritidsnämndens s protokoll från sammanträdet är justerat. Anslagsdag Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Kultur- och fritidsförvaltningen Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom tre veckor från anslagsdagen Underskrift Daniel Erikson 3 (17)

4 Förteckning över kultur- och fritidsnämndens s ärenden 50 Dnr Val av justerare Dnr Informationsärenden Dnr Långsiktigt kulturstöd från år Dnr Skrivelse om att flytta konstverket Dackes Dröm från stortorget till nya kommunhuset Dnr Nytt dataskyddsombud Dnr Sporthall i Lammhult Dnr Övriga frågor (17)

5 50 Dnr Val av justerare s beslut Kultur- och fritidsnämnden väljer Otto Lindlöf (S) till justerare av mötets protokoll. Bakgrund Justerare är den nämndledamoten som godkänner ett mötesprotokoll. Justeraren kontrollerar att det står samma sak i protokollet som det som nämnden beslutade på mötet. 5 (17)

6 51 Dnr Informationsärenden 2019 Tomas Ekelius, förvaltningschef, informerade om vad som är aktuellt på kultur- och fritidsförvaltningen. Information lämnades om ärenden som tas upp direkt till nämndsmötet den 19 juni. 6 (17)

7 52 Dnr Långsiktigt kulturstöd för Växjö orkesterförening s förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden besvarar Växjö orkesterförenings skrivelse med att den hanteras i budgetdialogen för 2020 (preliminärt november 2019). Först inför 2021 års ansökningsperiod kan föreningen omförhandla det långsiktiga kulturstödet, alternativt välja att avsluta uppdraget. Bakgrund Växjö orkesterförening har inkommit med skrivelse till kultur- och fritidsnämnden. För att besvara den har kultur- och fritidsförvaltningen fört dialog med Växjö kulturskolas rektor och enhetschef angående Växjö orkesterförenings farhåga om att plocka bort kulturskolans avlönade lärare från orkestern. Idag har lärarna två (2) timmars nedsättning i veckan per läsår, ungefär 30 timmar för att spela i orkestern. Kulturskolan har vid möte med förvaltningen svarat att inga ekonomiska beslut ännu finns. Dessa tas först i budgetdialog Växjö orkesterförening uppbär idag långsiktigt kulturstöd från kultur- och fritidsnämnden. Nuvarande avtal löper över perioden I en nyligen genomförd genomlysning ligger orkesterföreningen på en bra nivå jämfört med jämnstora kommuner. Genomlysningen visar också att antalet årliga arrangemang i omfattning är likt övriga kommuners. Orkesterföreningen har vid omförhandling av överenskommelse möjlighet att påverka utformning och omfattning av uppdrag. Vidare är uppdragen flexibla gentemot föreningens förutsättningar. Växjö kommun har överseende med att uppdrag inte alltid kan fullföljas. Nationellt råder variation avseende ideell medverkan kontra medverkan i tjänst. Kulturskolan bekräftar att samarbetet med orkesterföreningen är värdefullt för elever och lärare. I skrivelsen framgår synpunkter på Växjö kommuns stöd till Växjöskolornas musikkår. Vad gäller variation i omfattning på stöd har olika föreningar behov och förutsättningar att bedriva verksamhet. Detta bedöms i initial dialog med föreningen när denna blir mottagare av kulturstöd, därefter i uppföljningssamtal. Växjö kommun ser just nu över Växjöskolornas musikkårs långsiktiga stöd. 7 (17)

8 Beslutet skickas till För kännedom Växjö orkesterförening 8 (17)

9 53 Dnr Skrivelse om att flytta konstverket Dackes Dröm från stortorget till nya kommunhuset s förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att avslå medborgarförslaget då det nya kommunhuset (samt stationsområdet) kommer att konstnärligt smyckas enligt 1%-regeln och med ett helhetsgrepp där en konstkonsult har uppdraget att ta fram en övergripande konstnärlig gestaltning. Därtill ska platsen inneha en mängd funktioner och service som skall samverka med tillgänglighet och överskådlighet. Varpå ytterligare utsmyckningar inte kan bli aktuellt på något av husens plan. Dessutom är verket i dagsläget placerat tillsammans med ett arrangemang av konstnären Claes Haake, varpå en separering av dessa kan skapa nya bekymmer. Bakgrund Förslagsställaren har inkommit med medborgarförslag om flytt av Carl Milles konstverk (obs! endast en skiss och inte ett färdigt verk) Dackes dröm. Det förslagsställaren önskar är: 1. Flytt av Carl Milles statyskiss Dackes dröm, idag placerat på Stortorgets ena hörn till nya kommunhusets entré. 2. Minnesplatta som påminner om Nils Dackes kamp för självbestämmande. Bedömning Beslutat att ej flytta verket är grundat i att den konstnärliga gestaltningen av nya kommunhuset (och stationsområdet) ska tas fram med ett helhetsgrepp av kontrakterad konstkonsult där konsten samverkar med och förhåller sig till Växjö som stad, husets olika funktioner och estetik samt tillföra huset samtida konstverk som står sig över tid. Utrymmet för ytterligare konstverk är begränsat på grund av service, funktioner och tillgänglighet. Därtill har verket en placering idag som ingår tillsammans med ytterligare konstnärlig gestaltning av Claes Haake. Det man kan överväga är en upprustning av befintligt arrangemang samt översyn av informationsskylt. 9 (17)

10 Beslutet skickas till För kännedom Förslagsställaren Kommunfullmäktige 10 (17)

11 54 Dnr Nytt dataskyddsombud s förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden utser Maria Wellmert till nytt dataskyddsombud enligt artikel 37 dataskyddsförordningen, EU 2016/679 (GDPR), för nämndens personuppgiftsbehandling. Kultur- och fritidsnämnden noterar att Marcus Holmqvist uppdrag som dataskyddsombud enligt artikel 37 dataskyddsförordningen, EU 2016/679 (GDPR), för nämndens personuppgiftsbehandling upphör. Nämnden beslutar att delegera rätten att besluta om anmälan av personuppgiftsincidenter till Datainspektionen till förvaltningschefen. (Observera att nämndens delegationsordning ska ändras enligt beslut i punkterna 3.) Bakgrund Den 25 maj 2018 införde nya dataskyddsförordningen. Förordningen gäller i alla EU:s medlemsländer och ersätter nationella regler, som till exempel personuppgiftslagen (PuL) i Sverige. Inom Växjö kommun har det under de senaste åren pågår ett arbete för att säkerställa att kommunen uppfyller de krav som den nya dataskyddsförordningen ställer. Arbetet leds övergripande av personal från kommunledningsförvaltningen men alla nämnder och styrelser är involverade och driver arbetet utifrån sin nämnd/styrelses behandling. Dataskyddsombudet har därför en kontaktperson på varje förvaltning/bolag. Dataskyddsombudets ansvar är att informera, ge råd och övervaka efterlevnaden av förordningen. Dataskyddsombudet ska informeras vid och ta del av processen för personuppgiftsincidenter. Nämnden är personuppgiftsansvarig och ansvarar att bestämma ändamål och medel för behandling av personuppgifter samt att systematiskt arbeta med efterlevnad av förordningen, inkluderat personuppgiftsincidenter. Nämnden har tidigare anmält Marcus Holmqvist till dataskyddsombud. Ansvaret som dataskyddsombud beslutas här med att övergå till Informationssäkerhetssamordnare Maria Wellmert. Nämnden beslutar även att 11 (17)

12 delegera ansvaret för att besluta om anmälan av personuppgiftsincidenter till Datainspektionen till förvaltningschefen. Beslutet skickas till För åtgärd Förvaltningschef För kännedom Dataskyddsombudet Datainspektionen (särskild blankett) 12 (17)

13 55 Dnr Sporthall i Lammhult s förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att 1. Ge förvaltningschef i uppdrag att i samarbete med Vidingehem AB och lokalförsörjningsgruppen genomföra anbudsförfrågan avseende nybyggnad av sporthall och bibliotek i samband med nybyggnad av skola årskurs F-9 samt ombyggnad av högstadiebyggnad till förskola, där investeringsutgiften enligt upprättad kalkyl anges till 55 mkr för sporthall och till 16 mkr för bibliotek. Nämnden uppdrar åt förvaltningschef att återkomma med förslag till beslut angående byggnation med investeringsutgift och hyra baserad på anbud. Nybyggnad av skola, ombyggnad av högstadieskola till förskola samt nybyggnad av kök beslutas av annan nämnd. Projektets totala investeringsutgift är enligt framräknad kalkyl 327 mkr. 2. Ärendet översändes till kommunstyrelsens för godkännande. Bakgrund Ärendet är anmält inför utbildningsnämndens sammanträde På styrgruppsmöte beslutades att hänskjuta beslut om anbudsförfrågan till utbildningsnämnden, kultur- och fritidsnämnden och kommunstyrelsens utifrån uppdaterad högre kalkyl. Kommunstyrelsens godkände 594/ beslut 106/2017 att ge förvaltningschefen i uppdrag att i samarbete med lokalförsörjningsgruppen och Vidingehem AB genomföra fortsatt projektering av nybyggnad av sporthall och bibliotekslokaler i samband med att utbildningsnämnden enligt 136/2017 beslutat om fortsatt projektering för om- och tillbyggnad av Lammhult förskola och skola årskurs F-9. Förvaltningen avser att återkomma efter projekteringen och inför beslut om anbudsförfrågan med uppgifter på investeringsutgift och hyra utifrån framtagen kalkyl. 13 (17)

14 2. Utbildningsnämndens beslut 136/2017 att ge förvaltningschefen i uppdrag att i samarbete med lokalförsörjningsgruppen och Vidingehem AB genomföra fortsatt projektering av om- och tillbyggnad av Lammhult förskola och skola årskurs F-9 inklusive idrottshall, där förskolan placeras i nuvarande högstadieskola och där högstadiet får nya lokaler tillsammans med F-6 skolan, orienterade runt en ny idrottshall där investeringsutgiften anges till ca 170 mkr. Nämnden uppdrar åt förvaltningschef att återkomma med förslag till beslut angående anbudsförfrågan med investeringsutgift och hyra baserad på framtagen kalkyl. Utbildningsnämnden beslutade i 80/2015 och 140/2015 att ge förvaltningen i uppdrag att tillsammans med lokalförsörjningsgruppen konkretisera behov av lokalåtgärder för förskolan och grundskolan inkl. sporthall i Lammhult. Projektering för nybyggnad av skola F-9 inklusive kök, sporthall och bibliotek samt ombyggnad av högstadieskola till förskola är nu genomförd. Framtagen kalkyl anger en betydligt högre kalkyl än Exempelvis har kalkylen för sporthall ökat från ca mkr till 55 mkr. Som anledning till ökningen kan anges att framräknat behov av area för barn och elever är ett medeltal av befintliga skolor och anpassas till verksamhetens behov och yttre förutsättningar i varje projekt att skoltomten har en utformning med sluttning ner mot sjön och tillåter inte en rektangulär byggnad utan utformningen av skolan har inneburit att kommunikationsytor har tillkommit med cirka 700 m 2. åtgärder för angöring/parkering/kommunikation/tillgänglighet/utemiljö på tomten var i kalkylen från 2017 upptagen till 6 mkr medan kalkylen efter projektering visar på en investeringsutgift på 43 mkr. För att kunna bygga på skoltomten har ett flertal stödmurar och trappor tillkommit samt ramper för krav på tillgänglighet. En allmän bedömning är att kostnadsläget för byggnationer har ökat från 2017 till dagens nivå med upp emot % (i nyhetsbrev från SABO v 14, , anges att byggpriserna har ökat med 48 % över en 3 års period ) 14 (17)

15 Lokalutredning och statusbedömning av nuvarande lokaler har utförts. Fastighetsägaren har bedömt att flera av de nuvarande lokaler inte är möjliga att renovera på ett tillfredställande sätt. Idag hyr Kultur- och fritidsnämnden Abstractas sporthall där skolan sedan hyr lokalerna för skolans ämne Idrott och Hälsa sa Abstracta upp kontraktet och nytt kontrakt tecknades med förlängning med 1 år i taget. Abstracta har meddelat att de på sikt själva har behov av ytan för att vidareutveckla sin egen verksamhet. Nuvarande hyra för Abstractas sporthall är 840 tkr/år. Abstractas sporthall är en ombyggd industriyta, vilket innebär att spelytan inte erbjuder fullmått. Ytan för publik är begränsad, ljudnivån i hallen är hög och hallen upplevs mörk. Omklädnadsbyggnaden intill sporthallen ägs av Växjö kommun och är i dåligt skick även om underhållsinsatser gjorts. Bokningsfrekvensen i hallen idag är inte speciellt hög, förmodligen utifrån dess faciliteter. I orter där ny sporthall byggts kan man se att föreningslivet utvecklats och fått ett uppsving. Effekter i orter där sporthallar byggts I Braås finns en ny sporthall. Innan användes den gamla hallen i liten skala och då mest för gymnastik. I dag har gymnastikföreningen vuxit och dessutom har innebandy kommit igång vilket gjort att det är hög beläggning i den nya sporthallen. I Gemla fanns tidigare enbart en liten gymnastiksal med väldigt begränsad föreningsaktivitet. Idag har nya sporthallen hög beläggning av både gymnastik men framförallt innebandy. Befolkningsprognosen för Lammhults förskola och skola visar på ett stabilt barn och elevtal under perioden. I åldern 1-5 år beräknas det finnas mellan 175 till 190 barn under perioden och för grundskoleåldern 6-15 år mellan 400 och 450 elever. Lammhult har tagit emot inflyttning av migranter vilket inte finns med i prognosen, därför är antalet barn och elever är större än det som anges i befolkningsprognosen. Ärendet För att tillgodose behovet av bra förskole- och skollokaler i Lammhult ur demografiskt perspektiv, lokalernas status och energisynpunkt är det angeläget med ny- och ombyggnation av förskola/skola/idrottshall/bibliotek i Lammhult. 15 (17)

16 I samband med om- och tillbyggnad på Lammhult skola/förskola byggs en sporthall med fullmått och läktare samt bibliotekslokaler som Kultur- och fritidsnämnden kan teckna kontrakt med Vidingehem AB om. När en ny sporthall står färdig sägs avtalet med Abstracta gällande befintlig sporthall upp. För tätorten Lammhult är det angeläget att ha fungerande lokaler för sporthall/förskola/skola utifrån att inflyttningen är stor och företagen efterfrågar arbetskraft. Ekonomi Förutsatt att kultur- och fritidsnämnden, utbildningsnämnden beslutar om ny- och ombyggnad av förskola/skola/ sporthall/bibliotek i Lammhult kommer förslag till beslut att läggas fram för kommunstyrelsen avseende tillagningskök på skolan och mottagningskök på förskolan för en investeringsutgift på cirka 23 mkr. Projektets totala investeringsutgift är enligt framräknad kalkyl 327 mkr. Tidplan Tidplanen är att nybyggnation av skolan beräknas kunna påbörjas 2020 och vara klar till 2023 och att ombyggnad av högstadiebyggnad till förskola sker därefter. Beslutet skickas till För åtgärd Vidingehem AB För kännedom Lokalförsörjningsgruppen, Planeringsavdelningen, KLF Måltidsorganisationen, KLF Utbildningsnämnden 16 (17)

17 56 Dnr Övriga frågor Inga övriga frågor för fortsatt behandling.. 17 (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:00 16:05 Beslutande Ledamöter Jon Malmqvist (KD), Ordförande Lena Wibroe (M), 1:e vice ordförande Otto Lindlöf (S), 2:e vice ordförande Glenn Nilsson (M) Agneta Skoglund (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10:10 Beslutande Ledamöter Anders Landin (L), Ordförande Arijeta Reci (S), 1:e vice ordförande Christoffer Nordmark (M) Karl-Erik Rosén (M) Cecilia Birgersson (C) Annika

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 309 Styrelsen för Videum AB Organisationsnummer:

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 309 Styrelsen för Videum AB Organisationsnummer: Tid och plats Videum Science Park, lokal Chanel, kl. 09:55-11:40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Anmärkningar Justering Justerare Plats och tid Lena Wibroe, Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Växjö Boule Arena, Bollgatan, Växjö, klockan 14:00 15:07 Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö klockan 14.00-16.00 Eva Johansson (C), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M) Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Anki Andersson, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Anki Andersson, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet 1(8) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, våning 3, 10:00 11:00 Beslutande ledamöter Per-Eric Larsson, ordf (S) Kerstin Frånlund, (S) Johanna Zidén, (M) Leif Georgsson, (V) Ida Stafrin, tj ers, (C) Ej

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 11.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Tid och plats C-salen, kl. 08:30 Beslutande Ledamöter Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Övriga närvarande Tjänstepersoner Sofie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.05 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, rum 108 08:30-08:50 Beslutande Daniél Tejera (L), ordförande Andreas Nilsson (C) Ulrika Tollgren (S), vice ordförande Christina Silverbern (M) Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (L)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(15) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 7 maj 2018 kl 09:00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Robert Wahlström (KD), ordförande Börje Lindholm (S), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö, klockan 14.00-16.00 Eva Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.00 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande 48-54 Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) 45-47

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Emelie Öberg (S) 28 31 Ulla Svensson (M) Nils-Erik Carlström (L) Tobias Adersjö

Läs mer

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Barn- och utbildningsnämnden ARBETSUTSKOTT

OSKARSHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Barn- och utbildningsnämnden ARBETSUTSKOTT Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Stadshuset klockan 08.00-12.00 Beslutande Lis Lyrbo (s), ordförande Björn Remning (v), vice ordförande Susanne Davidsson (s) Leif Axelsson (m) Håkan Englund (kd) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10 Tid och plats A-salen klockan 10.00 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C) ordförande Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Cheryl Jones Fur (MP) Tomas Thornell (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Gun Svedestedt, valhandläggare Birgitta Eriksson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-5 Birgitta Eriksson

Gun Svedestedt, valhandläggare Birgitta Eriksson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-5 Birgitta Eriksson Valnämnden 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Ivern, entréplan kommunhuset Krokom, kl. 18.00 19.00 Beslutande Ledamöter Olof Wallgren, C, ordf Lena Persson, KD, 1:e vice ordf Viveca Asproth, S, 2:e vice

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 8

Kultur- och fritidsnämnden kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 8 KALLELSE Kultur- och fritidsnämnden 2018-05-17 Kultur- och fritidsnämnden kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 8 Tid och plats Onsdagen den 23 maj i Växjö

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Protokoll 1 (5) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Ledamöter Övriga närvarande Justeringens plats och tid Paragrafer 64 Sammanträdeslokal Bullarsalen, kommunhuset Tanumshede, kl 08.00 12.00 Se

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Valnämnden 2018-05-07 1(10) Plats och tid Stationsgatan 64, 7 maj 2018 kl 16:50-17:53 ande Ledamöter Christofer Lundholm (M), Ordförande Ante Hultin (S), 1:e vice ordförande Cassandra Bäckström (M) Homa

Läs mer

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Anna-Lena Josefsson (C) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Anna-Lena Josefsson (C) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Anna-Lena Josefsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 15:00 Beslutande Ledamöter Tobias Adersjö (MP), Ordförande Ann-Kristin Lindquist (S), 1:e vice ordförande Karl-Erik Rosén (M) Mikael Virdelo (M) Jure Bogatic (M) Hans Falk (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 13:00 fredagen den 4 januari 2019, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 13:00 fredagen den 4 januari 2019, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 13:00 fredagen den 4 januari 2019, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Per Widén (C), Ordförande Pyry Niemi (S), 1:e vice ordförande Jan Sundling

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Anna Hultstein (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (FP) Therese Graesén (S) 2 13 Jonas Danielsson

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sida 1 ande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-09.20 ande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Birgitta Svensson (C) tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Styrelserummet hos Växjö Kommunföretag AB Tid Kl. 08:30 12:30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Styrelserummet hos Växjö Kommunföretag AB Tid Kl. 08:30 12:30 Plats Styrelserummet hos Växjö Kommunföretag AB Tid Kl. 08:30 12:30 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (L) Carl Geijer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12:30 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S), Ordförande Sven Pehrson (C), 1:e vice ordförande Johnny Werlöv (V) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L) Peter Bengtsson

Läs mer

Mikael Hahn (S), ordförande. Monica Samuelsson (KD) Christina Moths (C) tjänstgörande ersättare 45 47, Veronica Larsdotter Ek (S)

Mikael Hahn (S), ordförande. Monica Samuelsson (KD) Christina Moths (C) tjänstgörande ersättare 45 47, Veronica Larsdotter Ek (S) 2018-05-08 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 8 maj 2018 klockan 13.30-16.42 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael Engström (S) Patrik Karlsson (VF) Malin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 17:00 torsdagen den 3 januari 2019, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 17:00 torsdagen den 3 januari 2019, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Kl. 17:00 torsdagen den 3 januari 2019, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Lisbeth Bolin (C), Ordförande Lars-Göran

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

Anders Jeppsson (M) Glenn Nilsson (M) Ann-Margreth Willebrand (L) Mari Hrdina Friberg (C) Ellen Sjömålen (S) Alije Kera (S)

Anders Jeppsson (M) Glenn Nilsson (M) Ann-Margreth Willebrand (L) Mari Hrdina Friberg (C) Ellen Sjömålen (S) Alije Kera (S) Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommun klockan 14:00 15:00 Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:00 16.23 Beslutande Ledamöter Jon Malmqvist (KD), Ordförande Lena Wibroe (M), 1:e vice ordförande Ludvig Malmquist (S) ersatte Otto Lindlöf Glenn Nilsson (M) Ove Löfqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats D-salen, kl. 08:30-12:24 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

Ingegerd Lenander (KD), Markaryd

Ingegerd Lenander (KD), Markaryd SIDAN 1 (9) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Alvesta fredagen den 1 juni 2018 kl. 10.00 12.00 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Börje Dovstad (L), Karlskrona

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-08-28. Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-08-28. Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Plats Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Tid Kl. 13.30-17.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Lena Wibroe

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kultur & fritid, Gymnasiegatan 29, måndagen den 6 november 2017 kl 17:00 ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande Roger Magnusson (S) Stefan Grad (C) Torbjörn

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 07. Kultur- och utbildningsnämnden (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 07. Kultur- och utbildningsnämnden (10) Nr 07 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-08-29 1(10) Tid och plats onsdagen den 29 augusti 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Marianne Sand Wallin

Läs mer

Valnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Valnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Valnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-06 Ärendelista 13 Dnr 2018-000005 Röstningslokaler vid 2018 års allmänna val 14 Dnr 2018-000012 Förordnande av röstmottagare i vallokal på valdagen till 2018 års allmänna

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker Tid och plats Utvandrarnas hus, Växjö, kl. 15.30-15.40 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2017-04-26 Ärendelista 32 Dnr 2017-000061 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2017 33 Dnr 2017-000097 Ekonomisk åtgärdsplan 34 Dnr 2017-000098 Riktlinjer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Innerfickan Tid 2018-04-17, kl. 13:06-15:30 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-09.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Ulla Svensson (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Tjänstepersoner Justering Justerare

Läs mer

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Sida 1 (22) Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 24 april 2018 kl 14:00-15:50 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Peter Lindroth (S) Catrin Hulmarker (M) Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Ej tjänstgörande

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2016-05-09 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Birgitta Persson (S) ersätter Jan-Olof

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2014-09-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2014-09-17 Plats G-salen Tid Kl. 14:00 15:00 Beslutande Ledamöter Frånvarande Elsa Jönsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Göran Kannerby (KD) Christina

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.15 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2017-06-28 Ärendelista 51 Dnr 2017-000061 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2017 52 Dnr 2017-000126 Skolskjutsplan 2017/2018 53 Dnr 2013-000246 Avbeställning

Läs mer

Mikael Johansson (S), ordförande Per Lawén (S), vice ordförande Georg Forsberg (C) Göran Adrian (C) Ulla-Britt Mortensen (V)

Mikael Johansson (S), ordförande Per Lawén (S), vice ordförande Georg Forsberg (C) Göran Adrian (C) Ulla-Britt Mortensen (V) PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, torsdag 31 maj 2018, 15.00 16.10 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE ÖVRIGA ÖVR NÄRVARANDE Mikael Johansson (S), ordförande Per Lawén (S), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15. LULEÅ KOMMUN Fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 14:00 16:25

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 14:00 16:25 1( 9) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 14:00 16:25 Beslutande Ulla-Britt Brandin (KD) Hans Stifors (PF) Boel Rosdahl (S) Anders Westerlund (S) Nils-Börje Jönsson (C) Bo Dahlqvist (PF)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 8 februari 2017 i A-salen, kl. 09:00-11:35. Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

arbetsutskott 2013-06-04 59 2

arbetsutskott 2013-06-04 59 2 Sammanträdesdatum: Sida: 2013-06-04 1 (12) arbetsutskott Plats och tid Snickaren, Kommunalkontoret, Skillingaryd 4 juni 2013 klockan 13.00 17.30 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Valnämnden. Valnämnden Protokoll 1 (15) VN 2018/0010. Plats och tid Knutsalen, Rådhuset, klockan

Valnämnden. Valnämnden Protokoll 1 (15) VN 2018/0010. Plats och tid Knutsalen, Rådhuset, klockan Valnämnden Protokoll 1 (15) Diarienummer VN 2018/0010 Valnämnden Plats och tid Knutsalen, Rådhuset, klockan 17.30 18.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Klara Twete (S), ordförande Lars

Läs mer

Bildningsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Bildningsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 16.00 Ajournering kl. 14.45 15.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Martin Rosdahl (C) Kim Hellström (SD) Èmilie Lundgren (S), vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid VIVA, vuxenutbildningen, Skolgatan 3, onsdagen den 16 maj 2018, klockan 16.00-18.00 ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S),

Läs mer

Nils-Gunnar Snygg (S), ersättare Curt Hansson (M), ersättare Mike Enocksson (S), ersättare 12-13

Nils-Gunnar Snygg (S), ersättare Curt Hansson (M), ersättare Mike Enocksson (S), ersättare 12-13 Datum Plats och tid Blå salen, Gamla rådhuset, Stortorget i Ystad 10:00-12:00, 13:00-15:30, ajournering 10:38-11:44 Beslutande Se sidan 3 Övriga närvarande Nils-Gunnar Snygg (S), ersättare Curt Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset kl. 08:30 10:40 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Kenneth Axelsson, (M), vice ordförande Astrid-Marie Jonsson (C) Peder

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD) Plats C-salen, kommunhuset Tid Kl. 13:30 13:55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordf. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

Christina Simonsen (S), Zeynab Fidhin (S), Ami Rooth (MP), Kaisa Komulainen-Nilsson (S), Christer Nodemar (M)

Christina Simonsen (S), Zeynab Fidhin (S), Ami Rooth (MP), Kaisa Komulainen-Nilsson (S), Christer Nodemar (M) VIADIDAKTNÄMNDEN 2018-06-12 1 Plats och tid KTS-salen, Drottninggatan 18, Katrineholm, kl. 09:00-10:30 Beslutande Beslutande ersättare Gunilla Magnusson (S) ordförande, Marion Ståhl (S) 1:e vice ordförande,

Läs mer

Anders Cargerman (L) Ordförande Håkan Tomasson (M) 1:e vice ordförande Kerstin Rosenkvist (S) 2:e vice ordförande

Anders Cargerman (L) Ordförande Håkan Tomasson (M) 1:e vice ordförande Kerstin Rosenkvist (S) 2:e vice ordförande Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2017-01-11 Plats och tid Barn- och utbildningskontoret 13.15-15.30 Beslutande Anders Cargerman (L) Ordförande Håkan Tomasson (M) 1:e vice ordförande Kerstin

Läs mer

Terese Renbro, kommunsekreterare

Terese Renbro, kommunsekreterare 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 16:00-16:40 Beslutande Agnetha Wallander (M), ordf. Anna-Maja Roos (C) Carola von Walter (MP) Kaisa Anjou (V) Ersättare och övriga närvarande Terese Renbro, kommunsekreterare

Läs mer

(14) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Robert Rapakko (S)

(14) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Robert Rapakko (S) MÖNSTERÅS KOMMUN Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (14) 1 Plats Kommunhuset Tid, Klockan 08:00-11:00 Anders Johansson (C) ande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14:45 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Thomas Sellin (S) tjg för Christer

Läs mer

Fanni Nilsson, Valsamordnare Alexander Arbman, Valhandläggare. Justeringens plats och tid Kommunhuset Åseda, onsdagen den 16 januari 2019 kl. 11.

Fanni Nilsson, Valsamordnare Alexander Arbman, Valhandläggare. Justeringens plats och tid Kommunhuset Åseda, onsdagen den 16 januari 2019 kl. 11. 1(16) Plats och tid Storasjö, Åseda, fredagen den 11 januari 2019 kl. 10:00-10:45 Beslutande Bjarne Svensson (S), Ordförande Carl Krekola (M), 1:e vice ordförande Ernst Wiksten (S), som tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (21)

PROTOKOLL 1 (21) PROTOKOLL 1 (21) 2018-04-10 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 15:45 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Harrieth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S), Ordförande Sven Pehrson (C), vice ordförande Johnny Werlöv (V) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L) Peter Bengtsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bert Sundström (S), ordförande Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström

Läs mer

Valnämnden. Plats och tid Strået, Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Valnämnden. Plats och tid Strået, Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(13) Plats och tid Strået, 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Göran Winér (S) ordf. Kate Haeggström (C) Ingrid Ekström (SD), vice ordf. Per-Olof Andersson (M) Anette Hallberg (S) Björn

Läs mer

Behandlade ärenden fritidsnämnden

Behandlade ärenden fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2014-01-28 Behandlade ärenden fritidsnämnden 1 Uppföljning av verksamhetsmål för 2013. 2 Uppföljning av intern kontroll 2013. 3 Verksamhetsberättelse 2013. Bilaga 1. 4 Verksamhetsmål

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.35-11.10 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Rickard Möller (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Konferensrum, Villa Vik Tid Kl. 08:00 12:00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Konferensrum, Villa Vik Tid Kl. 08:00 12:00 Plats Konferensrum, Villa Vik Tid Kl. 08:00 12:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (L) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Lilla Orren, vån 7, Folkets Hus, Ludvika, måndagen den 15 januari 2018 kl. 9.00 11.20 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

-&cet/_ 1 (6) Barn- och utbildningskontoret, Utsikten 1, , kl. 8:30-12:00

-&cet/_ 1 (6) Barn- och utbildningskontoret, Utsikten 1, , kl. 8:30-12:00 SA:MMANTRÄDESPROTOKOll 1 (6) s Plats och tid: Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Ersättare ens plats, tid: Barn- och utbildningskontoret,

Läs mer

VALNÄMNDEN. Kajsa Lindner (C) Anders A Aronsson (L) Tone Tingsgård (S) Paragrafer: 19-27

VALNÄMNDEN. Kajsa Lindner (C) Anders A Aronsson (L) Tone Tingsgård (S) Paragrafer: 19-27 Plelue 1(10) Plats och tid: Nåsten, Stationsgatan 12, 18.30-20.00, ajournering 19.25-19.30. ande: Caisa Lycken (MP), Ordförande Ersättar Pia-Maria Ivarsson (MP) Jan Öhman (M), Vice ordförande e: Ali Akis

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunhuset Åseda, tisdagen den 10 september 2019 kl 11:00. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Alexander Arbman

Justeringens plats och tid Kommunhuset Åseda, tisdagen den 10 september 2019 kl 11:00. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Alexander Arbman 1(8) Plats och tid Storasjö, Åseda, tisdagen den 3 september 2019 kl 08:30-08:51 Beslutande Niklas Jonsson (S), Ordförande Anders Käll (M), 1:e vice ordförande Patrik Davidsson (C) Kerstin Ljungkvist (-),

Läs mer

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Kommunhuset, Surahammar Onsdag 26 april 2017, kl

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Kommunhuset, Surahammar Onsdag 26 april 2017, kl 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Surahammar Onsdag 26 april 2017, kl.15.00-17.30 Chatarina Ståhl (S) ordförande Kjell Krüger (S) Eva Björk (S Yvonne Gmeiner (L) Akam Abdi (S) Kjell Krüger (S)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, Sävsjö, onsdagen den 8 februari 2017 kl 14.00-17.30 klockan 14.00-17.30 kl17.3017.3014.0016.30 Beslutande Övriga deltagare Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Vetekornsgatan 2B Bifrost kl. 17:30-20:00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Pernilla Övermark (S) (ordförande) Ingvar Paulsson (M) (vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-04-22

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-04-22 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Frånvarande Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden

PROTOKOLL Gymnasienämnden sid 1 av 15 Plats och tid Rhone, klockan 13:15-15:00 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice ordförande (S) Fredrik Nilsson Ledamot (S) Mona Wettergren

Läs mer