Genomlysning av nätverk och grupper

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Genomlysning av nätverk och grupper"

Transkript

1 Utbildningschefsnätverket Genomlysning av nätverk och grupper Under våren 2019 sker en genomlysning av de av Utbildningschefsnätverket beslutade nätverk och grupper. Följande dokument beskriver bakgrunden med nätverken och grupperna inom Göteborgsregionen, avdelning utbildning, samt utgör ett underlag i arbetet med genomlysningen. Genomlysningen kommer att genomföras vid Utbildningschefsnätverkets möten under våren Bakgrund till nätverken och grupperna Nätverken och grupperna ska vara ett forum för kunskaps-, idé- och erfarenhetsutbyte, en plattform för gemensamt agerande och en arena för sambruk. Dessa ses som en regional resurs med professionella tjänstemän som är experter inom sitt område. Inom nätverken och grupperna möter deltagarna aktuella reformer och implementeringsinsatser, här sker utformning av regionala samverkansavtal och andra regionala överenskommelser. Nätverken medverkar till utvecklingsprojekt mellan kommunerna inom GR, men också till samverkan med nationella myndigheter och andra regioner. Här skapas också kontaktnät inom den egna professionen. Nätverken och grupperna har sekreterarstöd från GR. Nätverken har en ordförande som sitter i Utbildningschefsnätverket (UC), nätverken rapporterar till UC och har syftesparagraf som är godkänd av UC. Nätverken träffas ca 2 gånger per termin och till dessa möten inbjuds den av utbildningschefen utsedda ledamoten som ska representera kommunen. I varje nätverk ska samtliga GR-kommuner vara representerade. I vissa nätverk ingår flera representanter från samma kommun beroende på hur förvaltningen ser ut i kommunen, ibland behövs tex representant från både för- och grundskola och gymnasieskola vilket är avhängigt nätverkets uppdrag och de behov som finns i kommunen. Till grupperna inbjuds intresserade kommuner att delta i ett idé- och erfarenhetsutbyte och inom gruppen utses en ordförande. Utöver dessa två kan vid behov arbetsgrupper tillsättas av UC eller ett nätverk för specifik uppgift och med ett tidsbegränsat uppdrag. Utbildningschefsnätverket är det främsta nätverket och initierar projekt och verksamheter för regionens kommuner samt fastställer uppdrag och syftesbeskrivningar till övriga nätverk och grupper. Utveckling Med anledning av de statliga reformer som sjösattes i början på 2010-talet gjordes en översyn av nätverken och grupperna och resultatet verkställdes Ett par nätverk och grupper avslutades och nya tillsattes utifrån de behov och önskemål som lyfts fram bland utbildningscheferna. Samtidigt justerades och godkändes samtliga syftesparagrafer av Utbildningschefsnätverket. Ett resultat av översynen var ett förslag att införa både nätverk och grupper. 1 (5)

2 Utbildningschefsnätverket På Göteborgsregionen, avdelning utbildnings webbplats, finns information om respektive nätverk och grupp. Syftesbeskrivningar, inbjudningar och anteckningar är offentliga för alla nätverk och grupper (med undantag för Gymnasieekonomnätverket). Utöver specifika uppdrag används nätverken och grupperna som en resurs för att stämma av och inhämta information vid utredningar mm. Inom GR Utbildning finns en intern struktur som förenklar samarbete mellan nätverken och grupperna och verksamheten och som ständigt utvärderar och utvecklar arbetet. Kontinuerliga genomlysningar Utbildningscheferna har konstaterat att det finns ett stort värde i att genomföra genomlysningar av nätverken och grupperna kontinuerligt, motsvarande den som genomfördes Vid Utbildningschefsnätverkets möte den 9 november 2018 enades utbildningscheferna om att genomföra en ny genomlysning under våren Syftet med kommande genomlysning är att se över de av utbildningscheferna beslutade syftesbeskrivningarna och sammansättningarna i nätverken och grupperna för att säkerställa att dessa motsvarar de behov som finns i kommunerna idag. Genomlysningen kommer att genomföras tillsammans med Utbildningschefsnätverket och beslut om eventuella justeringar väntas fattas av nätverket senare under våren. Följande nätverk och grupper är föremål för genomlysningen 2019: Förskolenätverket Grundskolenätverket Gymnasienätverket Vuxenutbildningsnätverket Gymnasieekonomnätverket Kvalitetsnätverket Nätverket för barn- och elevhälsa Nätverket för skolutveckling med digitala verktyg Nätverket för lärande på arbetsplats Skolekonomnätverket SYV-nätverket Särskolenätverket Vuxenutbildningsnätverket Barnomsorgsgruppen GRAA-gruppen Gruppen för fristående gymnasieskolor (Framtidsgruppen) (Internationaliseringsgruppen) Introduktionsprogramsgruppen Skolbiblioteksgruppen Skoljuridiska gruppen Tillsynsgruppen 2 (5)

3 Utbildningschefsnätverket Exempel på centrala frågor som behandlats inom respektive nätverk/grupp utöver det ordinarie erfarenhetsutbytet: Förskolenätverket - Skrivelse kring statsbidraget för mindre barngrupper i förskolan - Fokus på förskolans kompetensförsörjning vilket bidrog till att branschrådet fokuserade på förskolan som första område - Input till arbetet med enkäten till vårdnadshavare Grundskolenätverket - Hållbart ledarskap, leda ledares lärande - Arbetstidsavtal Gymnasienätverket - Systematiskt kvalitetsarbete (bland annat genom gemensamt besök i annan region och utbyte med Akademedia inom den fristående huvudmannagruppen) - Regionalt samråd kring utbudet/samverkansavtal för gymnasieskola och gymnasiesärskola - Utbudsrapporten kring gymnasieskola och vuxenutbildning Vuxenutbildningsnätverket - Årlig dialogkonferens i samarbete med Skolverket kring aktuella frågor inom vuxenutbildningen Särskolenätverket - Övergången mellan skola-arbetsliv - Utbildningsdag för professioner inom särskola Gymnasieekonomnätverket - Dialog med Västtrafik kring skolkorten - Elin införande och förbättringsarbete under året samt möjligheten att övergå till månadsvis fakturering under 2019 Kvalitetsnätverket - Tillitsbaserad styrning - Regiongemensamma enkäter Nätverket för barn- och elevhälsa - Psykisk ohälsa och frånvaro - Resursskolor i relation till inkludering Nätverket för skolutveckling med digitala verktyg - Initiativ till digital licenshantering - Digitala prov - GDPR Nätverket för lärande på arbetsplats - Systematiskt kvalitetsarbete kring lärlingsutbildningen - Implementering av den nationella handledarutbildningen på webben - Frågor kring lärlingsavtal och kontrakt Skolekonomnätverket - Spindeldiagram för jämförelser mellan kommuner 3 (5)

4 Utbildningschefsnätverket SYV-nätverket - Kvalitet inom vägledning, hur kan detta mätas? - Samtalsmetodik - SYV i ett mångfaldsperspektiv Barnomsorgsgruppen - Referensgrupp till arbetet kring mallar för tillsynsarbetet - Ger kontinuerligt input till samverkansavtalet för förskolan GRAA-gruppen - Registeransvaret för KAA, rapportering till SCB - Behov av förvaltningsövergripande samverkan på alla nivåer Gruppen för fristående gymnasieskolor - Systematiskt kvalitetsarbete (erfarenhetsutbyte med Gymnasienätverket över huvudmannanivå) - Gemensam betyg- och bedömningskonferens (kollegial samverkan mellan fristående huvudmän) Framtidsgruppen - Tidigare spaningar kring studieresor/konferenser för Utbildningschefsnätverket Internationaliseringsgruppen - Tidigare erfarenhetsutbyte kring EU-projekt inom regionen kopplat till skola/utbildning Introduktionsprogramsgruppen - Rätten till utbildning för överåriga - Gymnasielagen och undervisningstid Skolbiblioteksgruppen - Nya formuleringar i läroplanen kring digital kompetens och skolbibliotek - Skolbibliotek i GR:s elevenkät Skoljuridiska gruppen - Input till underlag till utredningen om samverkan kring tillsyn av fristående förskola och fritidshem och enskild pedagogisk omsorg - Input till underlag till material som tydliggör ansvarsfördelning gällande elever som är placerade i grundskola i annan kommun Tillsynsgruppen - Utarbeta förslag till en mall för ägar- och ledningsprövning (nytt lagkrav gällande tillsynsansvaret från 1 januari 2019) 4 (5)

5 Utbildningschefsnätverket Bilagor till detta dokument 1. Sammanställning med nätverkens och gruppernas syftesbeskrivningar inkl huvudsaklig befattningsnivå 2. Sammanställning med sammansättningen i respektive nätverk och grupp 5 (5)

6 Bilaga 1, Syftesbeskrivningar Syftesbeskrivningar för respektive nätverk och grupp Syftesbeskrivningar för nätverk Förskolenätverket, Grundskolenätverket, Gymnasienätverket, Vuxenutbildningsnätverket och Särskolenätverket har följande syftesbeskrivning: Nätverkens representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - initiera regiongemensamma satsningar och uppdragsförslag till Utbildningschefsnätverket, - byta idéer, erfarenheter och kunskaper till gagn för den egna kommunens verksamhet såväl som för det regionala samarbetet, - på uppdrag av Utbildningschefsnätverket genomföra insatser såsom utredningar, projekt, kunskapsöversikter etc. - bevaka verksamhetsområdets utveckling nationellt och internationellt och pröva tanken på samagerande där så är relevant, - årligen avlägga kort verksamhetsrapport. Nätverkens arbete tar sin utgångspunkt i de bärande idéer som Utbildningsgruppen, GRs politiska styrgrupp för det livslånga lärandet, formulerat; Utbildningsgruppens utgångspunkter Utbildningsgruppens arbete tar sin utgångspunkt i det faktum att satsningar på utbildning och kompetensutveckling, på det livslånga lärandet är centrala inslag i ett välfärdssamhälle och att sådana insatser borgar för utvecklingen av ett hållbart välstånd. (Utbildningsgruppens förslag till inriktning 2012). Satsningar på livslångt lärande är kvalificerade och kostsamma. I syfte att bedriva utbildningsverksamhet kostnadseffektivt och med ständig kvalitetsutveckling i fokus har inom ramen för GRs verksamhet landets mest omfattande regionala samarbete på utbildningsområdet etablerats. Utbildningsgruppens vision Visionen för Utbildningsgruppens arbete är att den studerandes behov och önskemål skall sättas i främsta rummet. Den som studerar skall ha stor frihet att, i progressiva och spännande fysiska och digitala lärmiljöer av mycket god standard, utveckla sina kunskaper och insikter, utan hänsyn till begränsningar av t.ex. geografisk, administrativ, teknisk, social eller kulturell art. Visionen inrymmer således två utmaningar, dels gemensamma satsningar i syfte att utveckla lärmiljöer och pedagogisk kompetens hos de utbildningsverksamma i medlemskommunerna, dels arbetet med att skapa ett så öppet utbildningslandskap som möjligt. 1 (5)

7 Bilaga 1, Syftesbeskrivningar Representanternas befattningsnivå i Förskolenätverket, Grundskolenätverket och Gymnasienätverket är i huvudsak verksamhetschefer. I Särskolenätverket är ledamöterna i huvudsak rektorer eller enhets- och verksamhetschefer. Gymnasieekonomnätverket Gymnasieekonomnätverket utgörs av kommunernas ekonomer med ansvar för gymnasieskola och gymnasiesärskola och ska initiera studier samt genomföra uppdrag från Utbildningschefsnätverket inom områdena gymnasieskola och gymnasiesärskola. Ledamöterna består av ekonomer. Kvalitetsnätverket Gruppen är ett forum för idé och erfarenhetsutbyte kring frågor som rör kvalitetsutveckling. Detta kan gälla exempelvis metoder och modeller för kommunernas / utbildningssektorns arbete och andra aspekter av där informationsutbyte skapar mervärde. Gruppen står till Utbildningschefsnätverket förfogande i kvalitetsutvecklingsfrågor och kan i den rollen komma att göra utredningar, genomföra gemensamma projekt etc. Gruppen har till uppgift att fortlöpande se över förutsättningarna för gemensamma aktiviteter/samordnade utvecklingsinsatser på kvalitetsområdet. Nätverkets ledamöter är i huvudsak utvecklings- eller kvalitetsledare. Nätverket för barn- och elevhälsa Syftet är att utgöra ett aktivt nätverk för strategiskt erfarenhetsutbyte, samarbete och utveckling med särskilt fokus på elevhälsa i syfte att öka tillgängligheten och likvärdigheten i Göteborgsregionens skolor, samt att stå till Utbildningschefsnätverkets förfogande, exempelvis som referensgrupp eller utredare, i frågor som utgår från detta syfte. Nätverket utgörs av enhets- verksamhets- eller avdelningschefer. Nätverket för skolutveckling med digitala verktyg Nätverket för skolutveckling med digitala verktyg utgörs av medlemmar som i var kommun har uppdrag och ansvar att utveckla samtliga skolformers användning av digitala lärverktyg och redskap i regionen. Nätverket arbetar med alla former av frågeställningar inom området med målsättning och syfte: - att verka för erfarenhetsutbyte, kunskaps- och kompetensbyggande kring digitalt lärande, - att medverka i det strategiska arbetet kring IKT och lärande genom att bevaka utvecklingen inom området. Representanterna är i huvudsak IKT-samordnare. 2 (5)

8 Bilaga 1, Syftesbeskrivningar Nätverket för lärande på arbetsplats Syftet är att inventera befintligt utvecklingsarbete inom Göteborgsregionen kring gymnasial lärlingsutbildning samt lärande på arbetsplats (APU/APL) och att stimulera till fortsatt idéoch erfarenhetsutbyte. Syftet är också att identifiera tydliga kvalitetskriterier för de utbildningsformer som ryms inom arbetsplatsförlagt lärande samt att initiera gemensamma satsningar för att uppnå dessa kvalitetskriterier Nätverket utgörs av rektorer och verksamhetsföreträdare (lärare eller apl-samordnare). Skolekonomnätverket Skolekonomnätverket utgörs av kommunernas ekonomer med ansvar för för- och grundskola och ska initiera studier samt genomföra uppdrag från Utbildningschefsnätverket inom områdena förskola, förskoleklass, grundskola och fritidshem. Ledamöterna är ekonomer eller ekonomi- eller enhetschefer. SYV-nätverket Informera och diskutera utvecklingen inom arbetsområdet. Föreslå samt att få uppdrag av Utbildningschefsnätverket. Bevaka kommunernas utveckling runt vägledningsfrågor. Anordna en temadag per termin för alla syv inom GR. Ha undergrupper som arbetar med exempelvis kompetensutveckling och informationsfrågor. Nätverket ska bevaka frågor ur ett vägledningsperspektiv så att utbildningskvaliteten ökar bland barn, ungdomar och vuxna. Arbetspunkter ska fastslås för att upprätthålla en hög kvalitet på mötena. Ledamöterna utgörs huvudsakligen av SYV eller SYV-samordnare. Syftesbeskrivningar för grupper Barnomsorgsgruppen Barnomsorgsgruppen är ett forum för att utbyta erfarenheter och information samt få möjlighet att tillsammans diskutera gemensamma frågeställningar av operativ karaktär inom förskoleverksamhet och skolbarnomsorg. Gruppen kan vid behov genomföra studier på uppdrag av Förskolenätverket och Utbildningschefsnätverket. Två gånger per år avlägger Barnomsorgsgruppen en kort verksamhetsrapport för Förskolenätverket. Representanterna i gruppen är handläggare. 3 (5)

9 Bilaga 1, Syftesbeskrivningar GRAA-gruppen Från och med 27 maj 2016 övergick Göteborgsregionens nätverk för det kommunala aktivitetsansvaret (GRAA-nätverket) till att utgöra en operativ arbetsgrupp med ett strategiskt arbetsutskott under namnet Göteborgsregionens arbetsgrupp för det kommunala aktivitetsansvaret (GRAA-gruppen). Ledamöterna är dels SYV, ungdomskoordinatorer eller utvecklingsledare. Gruppen för fristående gymnasieskolor Gruppen består av rektorer för fristående gymnasieskolor i Göteborgsregionen. Syftet med gruppen är att skapa en gemensam arena för spännande samtal och erfarenhetsutbyten utifrån aktuella frågeställningar. Arenan ger möjlighet att mötas kring skolutvecklingsfrågor av både allmän och mer specifik karaktär. Gruppens arbete kretsar främst kring tre delar: erfarenhetsutbyte mellan skolor, informationsspridning och att vara referensgrupp för frågor som GR driver. Träffarna sker tre gånger per termin. Det andra mötet på terminen sammanfaller med GR:s Gymnasienätverk för kommunala rektorer och skolchefer. Varje terminsstart öppnas gruppen upp för nya deltagare. Internationaliseringsgruppen Syftet för gruppen är att vara ett forum för idé-, och erfarenhetsutbyte och bidra till kompetensutveckling med tydlig koppling till EU och internationalisering inom utbildningsområdet. Gruppen ska bidra till att skapa inspiration och stimulera internationaliseringsarbetet i kommunerna, bredda kontakter samt återföra kunskap till hemkommunen. Gruppen har bemannats av internationaliserings- eller EU-samordnare. Introduktionsprogramsgruppen Syftet är att byta erfarenheter kommunerna emellan inför och under inrättandet av de fem särskilda programmen samt att hitta samordningsmöjligheter för att på ett kvalitativt sätt möta enskilda elevers behov av olika insatser inom de särskilda programmen. Ledamöterna i gruppen är i huvudsak rektorer eller samordnare. Skolbiblioteksgruppen Skolbiblioteksgruppen ska verka för att öka kunskapen och medvetenheten om skolbibliotekets pedagogiska roll. Arbetet fokuserar främst på läs- och skrivutveckling, litteraturpedagogik samt medie- och informationskunnighet. Skolbiblioteksgruppen kan initiera idé- och erfarenhetsutbyte, kompetensutveckling, konferenser, rådgivning etc för målgrupperna skolbibliotekarier, lärare, skolledare, bibliotekschefer och politiker. 4 (5)

10 Bilaga 1, Syftesbeskrivningar Ledamöterna utgörs av skolbibliotekarier eller samordnare av skolbibliotek. Skoljuridiska gruppen Syftet med gruppen är att vara en regional avstämningsyta i skoljuridiska frågor. Gruppen kan vid behov göra bedömningar av nya förslag eller om förändrade regleringar inom utbildningsområdet. Ytterligare syfte med den skoljuridiska gruppen är att möjliggöra professionellt erfarenhetsutbyte för gruppens deltagare. Gruppen består av skoljurister och personer med skoljuridiska uppdrag inom sin tjänst samt kommunjurister eller utredare. Tillsynsgruppen Tillsynsgruppen ska utgöra en regional avstämningsyta för kontinuerlig kvalitetsutveckling kring kommunernas tillsynsansvar inom fristående förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem. Gruppen ska även kontinuerligt se över och vidareutveckla stödmaterial för tillsynsarbetet samt möjliggöra professionellt erfarenhetsutbyte. Representanterna i Tillsynsgruppen utgörs i huvudsak av handläggare eller planeringsledare. 5 (5)

11 Sammanställning över kommunernas representanter i Utbildningschefsnätverkets nätverk och grupper Senast uppdaterad Kontakt: Theresa Björnström, theresa.bjornstrom@goteborgsregionen.se Nätverk Förskolenätverket Grundskolenätverket Ale Alingsås Göteborg Härryda Kungsbacka Kungälv Lerum Lilla Edet Mölndal Partille Stenungsund Tjörn Öckerö Ursula Hector Helena Balte Staffan Marie Fremle Annika Monica Carhult Ann Blom Marit Foss Anna Brügge Anna Ligården Elisabeth Linda Markus Paula Lekenstam Hellström, Karlsson Fredriksson Josefsson Andreasson Erlandsson Annika Lovén, Maria (ordf) Ulla-Stina Millton, Åsa Ericsson (ordf) Rachel Törnell Lena Nyberg Eva Petersson Ann Nilsson Mäki Tommy Korsell Amela Filipovic Karin Persson Anders Nordgren Ulrika Gustafsson Charlotte Johansson Benny Ankargren Elisabeth Wikberg Patrik Finn Gymnasienätverket Mathias Lind Dennis Pavlovic Kristina Bergman Alme, Mikael O Karlsson, Annika Forsler, Per Lindberg Camilla Ahlin Jonas Fransson Cristine Lysell Göran Careborg Leif Gardtman Lena Hellsten Lena Almqvist Karl-Olof Pettersson (ordf) Helene Petersson Katarina Lindgren Särskolenätverket Linda Hoffberg Annika Thern, Annica Steneld Lena Thorstensson, Kicki Fast, Kerstin Damgaard, Eva Eriksson Gunilla Cederberg, Ingemar Dahlquist Bertil Ljungblad, Mikael Jakobsson, Annika Areskog Ronnstedt Ulrika Hasselblad Verner, Maria Brülls Niss-Kerstin Hallgren, Sara Lundqvist Eva Torgerson Bitte Ziethen Anki Karlström Per Freij Hans Persson Lars Utbult Vuxenutbildningsnätverket Gymnasieekonomnätverket Anders Hedman Ninotchka Bolivar Stefan Hagebring Martin Larsson Johan Roos, Mia Strand Ingela Håman Britt-Marie Sofia Grebner Tony Jivéus Lars-Gunnar Hermansson Ingemar Dahlquist Kornelia Elowson- Hjerpe, Cynthia Runefjärd (ordf) Monika Nilsson Peter Bäcklund Ingrid Karlsson Sara Gustavsson William Carling Tina Chavoshi Nomi Madolo Christina Kylberg Mattsson Per - Sellén, Pia Alhäll (ordf) Catarina Svenningsson Anders Jelmbark Kerstin Chavez Martin Nordström (vice ordf) Eva Molin

12 Kvalitetsnätverket Ale Alingsås Göteborg Härryda Kungsbacka Kungälv Lerum Lilla Edet Mölndal Partille Stenungsund Tjörn Öckerö Maggan Kristin Marika Nina Bergman Dan Christoffersson Jessica Melander Gemrud Abrahamsson Dahlkvist Carina Koch Samuelsson, Elin Svensson, Åsa Holmstrand/A nneli Scwartz (ordf) Fredrik Johansen, Helena Wallström, Anders Samuelsson, Joacim Englund, Rickard Callenmyr Magnus Fogelblad, Andréas Mårtensson Nina Silfverblad Christian Jerhov Leif Gardtman Erica Goding, Marie Horsholt Mikkelsen Nätverket för barn- och elevhälsa Linda Hoffberg Sara Dahlin Gunilla Cederberg Christer Hagman, Maria Eriksson Catharina Gustafsson Bengtsson Ingela, Elisabeth Westin (ordf) Leif Gardtman Maria Andergården Karin Norlin Pernilla Lundmark Anna Orvefors Anna Bondemark Nätverket för Lärande på arbetsplats Awaz Karim Bengt Bohm Börje Carlsson Marie Ekberg Laila Gordon von Hacht Gunhild Karlsson Jens Kultje Jessica Thompson Lena Jangvik Viktor Tyrberg Göran Lönnqvist Christina Sandström Martin Frejinger Tommy Johansson Bonny Wernersson Sari Jehkonen, Carl Egeberg Avichai Arbiv Lars Björn Winblad Joakim Ryttsén Susanne Krook, Ronny Forsgren Pär Holmertz, Ingemar Johansson Christofer Rigdahl Nätverket för skolutveckling med digitala verktyg Jerker Rellmark Susanne Bergqvist Helen Henriksson, Linda Malmsten, Peter Stöök, Dominic Summerton Viktor Möller Åsa Blide Larsson Lisbeth Sedén Cecilia Jägevall Eva Welander, Anne Li Dale Emanuel Bramfors Anders Karlsson Jens Holm (ordf) Frida Lindén Michael Strand Ulf Edman Monica Hakefjord Cecilia Manfredsson Skolekonomnätverket Mikael Falk Emma Brask- Thor Annika, Oliver Bjerhem Sofia Wallén Claesson Julia Tryggvadottir- Tollesson Helena Odinge Sara Gustafsson Sten-Inge Lilja Terese Ahlqvist Roland Persson Kerstin Chavez Mats Sundström SYV-nätverket Teija Kuusinen Sofia Franzén Tina Öberg, Jonas Vilhelmsson, Veronika Strand, Vanja Litendahl plus au: Anna Jolsby, Niklas Helleren Hanna Jacobsson, Maria Järgenstedt Karin Samuelsson, Angela Lyrhagen Eliasson Therese Olsson Janne Björkqvist Ann-Sofie Lennartsson Aino Laine, Lisa Rosén plus au: Anna Karlsson Katrin Algotsson Elisabeth Sandra Andrén Andrea Hansson

13 Grupper Barnomsorgsgruppen Ale Alingsås Göteborg Härryda Kungsbacka Kungälv Lerum Lilla Edet Mölndal Partille Stenungsund Tjörn Öckerö Lina Nelin Jonas Nordlander Birgitta Lundberg Niina Supperi Annika Lovén, Lena Kotte Maria Nilsson Ingela Ågren Linda Svanberg Birgitta Gustafsson Ulrika Höij Agneta Öst/Elisabeth Rasmusson Maritha Medin Linda GRAA-gruppen Susanne Barre, Linda Ressel Camilla Stensson, Pia Sneider Ulla Olsson Maria Järgenstedt Minna Pernilla Tervamäki, Britt-Wiklund Marie Bergstrand Susanne Berglund, Maria Herrman Teres Linchausen Anna Jakobsson, Mirjam Rissannen Hjorth Christine Olausson Rebecka Apelqvist Sandra Andrén, Katarina Holmqvist Andrea Hansson, Nina Ljungberg Introduktionsprogramgruppen Marianne Alfredson, Pernilla Sandgren Linda, Linda Westler Annika, Olof Persson Thomas Svensson Hannah Ringström Veronica Johansson Anna Hansson Linda Bräck Ekener, Cecilia Martinsson Joakim Isaksson, Björn Winblad Sofie Andrésen, Maral Mousapour Katarina Lycke Jeanette Carlsson Christofer Rigdal Skolbiblioteksgruppen Jenny Fälth Ling Fanny Halling Fredrik Ernerot Malin Holgerson Ann-Kristin Henriksson, Jessica Nordlund Cecilia Grönholm, Felicia Dahlqvist Sofia Margareta Guldér Rouhia Lotfkhah, Sara Malm Christina Johansson, Hanna Dahlberg Källeskog, Ulrica Wahlström Evelina Kruus, Kristina Bryngelsson Skoljuridiska gruppen Malin Welin, Henrik Hoffmeister, Peter Callsen Madeleine Wiik Margareta Ljungkvist Johanna Embretsen Maria Egerlund Fletcher Fredric Tolly Sofia Olsson Aron Larsson Elisabet Ahlin Patrik Finn Tillsynsgruppen Lina Nelin Ann Granat Monica Erwerth, Marita Gildevall Pernilla Palm Margareta Ljungkvist Johanna Embretsén Ingela Ågren Monica Karlsson Ulrica Höij Karin Mc Kee

Nätverksrapport för Förskolenätverket

Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverkets syfte och uppdrag Nätverkets representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - Initiera regiongemensamma

Läs mer

Uppdrag till nätverk och grupper inom GR Utbildning

Uppdrag till nätverk och grupper inom GR Utbildning Uppdrag till nätverk och grupper inom GR Utbildning Nätverk/Grupp Sekreterare Uppdrag - Kontinuerligt Uppdrag - tillfälliga Utbildningschefsnätverket utgörs av kommunernas förvaltningschefer för förskola,

Läs mer

1. Skolbibliotek Julia Karlsson, skolbibliotikarie Rävlandaskolan, Härryda

1. Skolbibliotek Julia Karlsson, skolbibliotikarie Rävlandaskolan, Härryda Anteckningar NÄRVARANDE Åsa Holmstrand, Alingsås Elin Svensson, Alingsås Jonas Österberg, Göteborg Fredrik Johansen, Göteborg Rickard Callenmyr, Göteborg Elin Rosén, Härryda Nina Silfverblad, Kungälv Christian

Läs mer

Nätverk Syfte/Uppdrag Ordförande Sekreterare

Nätverk Syfte/Uppdrag Ordförande Sekreterare Nätverk Syfte/Uppdrag Ordförande Sekreterare APU - omvårdnad/sjukvård Syftet med avtalet är att höja kvaliteten inom omvårdnadsprogrammet genom att förbättra den arbetsplatsförlagda utbildningen både i

Läs mer

Göteborgsregionens kommunalförbund

Göteborgsregionens kommunalförbund Rapport om Skolekonomnätverkets verksamhet maj 2014 maj 2016 Syfte/uppdrag: Nätverkens representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - initiera

Läs mer

Nytt namn och syftesbeskrivning för Skol-IKT-nätverket

Nytt namn och syftesbeskrivning för Skol-IKT-nätverket MISSIV 2014-11-28 ÄRENDE 1 Till Förslag till Nytt namn och syftesbeskrivning för Skol-IKT-nätverket Skol-IKT-nätverket har sett över nätverkets namn och syftesbeskrivning. Det nuvarande syftet upplevs

Läs mer

Förslag till åtgärder som ett resultat av genomlysningen av Utbildningschefsnätverkets

Förslag till åtgärder som ett resultat av genomlysningen av Utbildningschefsnätverkets Utbildningschefsnätverket ärende 3 Tjänsteskrivelse, Göteborgsregionens kommunalförbund Handläggare: Theresa Björnström, Ann-Sofie Gillner Datum: 2019-06-14 Förslag till åtgärder som ett resultat av genomlysningen

Läs mer

Kommunordning och riktlinjer för ansvar gällande den gemensamma vägledningsmontern på Gymnasiedagarna perioden

Kommunordning och riktlinjer för ansvar gällande den gemensamma vägledningsmontern på Gymnasiedagarna perioden Missiv ÄRENDE 1 Till Kommunordning och riktlinjer för ansvar gällande den gemensamma vägledningsmontern på Gymnasiedagarna perioden 2014-2021 SYV-nätverket fick den 18 oktober uppdaget från att ta fram

Läs mer

Anteckningar. GRAA-gruppen

Anteckningar. GRAA-gruppen Anteckningar NÄRVARANDE Mirjam Rissanen-Hjorth, ordförande Mölndal Susanne Barre, Ale Ulla Olsson, Göteborg Andrea Toth, GR Maria Järgenstedt, Härryda Minna Tervamäki, Kungsbacka Anna Jakobsson, Mölndal

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2018-04-13 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag den 13 april 2018, kl 08.30-14.30 Plats: GR Deltagare Anette Liedström-Hjorth, Kungsbacka (för

Läs mer

Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal

Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal 2012-11-16 ÄRENDE 2 Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal Inom ramen för GR-samarbetet initierades inför 2011 en regiongemensam elevenkät, vilken vänder sig till elever i årskurs 2, 5 och 8 i grundskolan

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2017-08-25 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag den 25 augusti 2017, kl 13.00-14.40 Plats: Stenugnsbaden, Stenungsund Deltagare Anette Liedström-Hjorth,

Läs mer

Anteckningar från möte i Förskolenätverket

Anteckningar från möte i Förskolenätverket ANTECKNINGAR Förskolenätverket Onsdag 2015-12-02 Anteckningar från möte i Förskolenätverket Tid: Onsdag 2 december 2015 kl. 13.00-16.00 Plats: Villa Odinslund, Göteborg Närvarande Maria Andersson, Ordförande

Läs mer

En slutkonferens är planerad till den 21 maj, inbjudan kommer inom kort.

En slutkonferens är planerad till den 21 maj, inbjudan kommer inom kort. Anteckningar NÄRVARANDE Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Johan Roos, Göteborg Mia Strand, Göteborg Tony Jivéus, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson,

Läs mer

Mötestider för Utbildningschefsnätverket 2014

Mötestider för Utbildningschefsnätverket 2014 MISSIV ÄRENDE 1 Till Förslag till stider för 2014 föreslås enas om att s möten 2014 äger rum enligt följande: Fredag 21 februari Fredag 11 april Fredag 16 maj Fredag 13 juni Torsdag 4 september, em Fredag

Läs mer

Medlemsförteckning. 030-01-001 Björkliden 46 Björkliden 46 586 65 LINKÖPING Arnell Elisabeth 50 1984-11-02 Malmqvist Bengt 50 1984-11-02

Medlemsförteckning. 030-01-001 Björkliden 46 Björkliden 46 586 65 LINKÖPING Arnell Elisabeth 50 1984-11-02 Malmqvist Bengt 50 1984-11-02 1 av 7 030-01-001 Björkliden 46 Björkliden 46 Arnell Elisabeth 50 1984-11-02 Malmqvist Bengt 50 1984-11-02 030-01-002 Björkliden 44 Björkliden 44 Lundberg Birgitta 100 2000-05-01 030-01-003 Björkliden

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2017-06-16 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 16 juni 2017, kl 09.00-13.00 Plats: Gottskärs hotell, Onsala Deltagare Maria Andersson, Kungälv

Läs mer

Anteckningar. SYV-nätverket

Anteckningar. SYV-nätverket Anteckningar NÄRVARANDE Teija Kuusinen, Ale Tina Öberg, Göteborg Jonas Vilhelmsson, Göteborg + praktikant Lotta Maria Järgenstedt, Härryda Karin Samuelsson, Kungsbacka Angela Lyrhagen Eliasson, Kungsbacka

Läs mer

Anteckningar. Utbildningschefsnätverket

Anteckningar. Utbildningschefsnätverket Anteckningar NÄRVARANDE Elisabeth Westin, Lerum (för & grund, gymn & vux), ordförande Åsa Ericson, Ale (för & grund, gymn & vux) Åsa Holmstrand, Alingsås (gymn & vux) Elisabet Nord, Göteborg (förskola)

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2018-05-18 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag den 18 maj 2018, kl 08.30-14.10 Plats: GR Deltagare Tomas Berndtsson, Göteborg (gymn), mötesordförande

Läs mer

Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017

Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017 Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017 Anteckningar Tid: måndag 11 december, kl. 09.00-15.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Närvarande Elisabeth Westin, ordförande Sarah Dalin, Alingsås

Läs mer

Anteckningar från möte med GRAA-gruppen

Anteckningar från möte med GRAA-gruppen GRAA-gruppen Göteborg 2018-05-24 Anteckningar från möte med GRAA-gruppen Tid: Torsdagen 24 maj, kl. 09:00-12:00 Plats: Lokal Trean (GR, Anders Personsgatan 8) Närvarade: Mirjam Rissanen Hjorth, ordförande,

Läs mer

Lovtider läsåret 2016/2017

Lovtider läsåret 2016/2017 MISSIV 2014-02-21 ÄRENDE 1 Till Lovtider läsåret 2016/2017 Utbildningsgruppen har lyft frågan om lovtidernas förläggning över året och uppdragit åt GR Utbildning att tillsammans med utbildningscheferna

Läs mer

Ordförande Elisabeth Westin inleder mötet med att hälsa välkomna. Anna Orvefors från Tjörns kommun är ny ledamot, alla i gruppen presenterar sig.

Ordförande Elisabeth Westin inleder mötet med att hälsa välkomna. Anna Orvefors från Tjörns kommun är ny ledamot, alla i gruppen presenterar sig. Anteckningar NÄRVARANDE Elisabeth Westin, Lerum, ordförande Linda Hoffberg, Ale Gunilla Cederberg, Härryda Håkan Stenhede, Lerum Leif Gardtman, Lilla Edet Maria Andergården, Mölndal Karin Norlin, Partille

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2016-09-02 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 2 september 2016, klockan 13.00-15.40 Plats: Gala 1, Sankt Jörgen Park Deltagare Tomas Berndtsson,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 september, kl 08.00 12.00 Plats: Nohlgården Höger, Aspenäs Lerum Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Peter Johansson,

Läs mer

Anteckningar. GRAA-gruppen

Anteckningar. GRAA-gruppen Anteckningar NÄRVARANDE Mirjam Rissanen-Hjorth, ordförande Mölndal Susanne Barre, Ale Linda Ressel, Ale Marianne Hugon, Göteborg Andrea Toth, GR Britt-Marie Bergstrand, Kungsbacka Minna Tervamäki, Kungsbacka

Läs mer

Anteckningar. GRAA-gruppen

Anteckningar. GRAA-gruppen Anteckningar NÄRVARANDE Mirjam Rissanen-Hjorth, ordförande Mölndal John Nelander, sekreterare GR Maria Järgenstedt, Härryda Britt-Marie Bergstrand, Kungsbacka Teres Linchausen, Lilla Edet Lina Dahlqvist,

Läs mer

Förslag till val i fullmäktige

Förslag till val i fullmäktige Förbundsfullmäktige 2019-2022 - ärende 5, 7-13 Tjänsteskrivelse, Göteborgsregionens kommunalförbund Handläggare: Gunnel Rydberg, förbundssekreterare Datum: 2018-12-07 Förslag till val i fullmäktige 2019-2022

Läs mer

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket. 1. Kommuninformation

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket. 1. Kommuninformation Anteckningar Närvarande Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Anders Hedman, Ale Tony Jivéus, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Peter Bäcklund, Lilla Edet Tina Chavoshi, Mölndal Nomi Madolo, Partille

Läs mer

Rapport från Förskolenätverket att se över bristen på förskollärare i regionen

Rapport från Förskolenätverket att se över bristen på förskollärare i regionen Rapport från Förskolenätverket 2014-03-20 Johan Borvén Rapport från Förskolenätverket att se över bristen på förskollärare i regionen Den 18 oktober 2013 gav Utbildningschefsnätverket följande uppdrag

Läs mer

Nätverket för elevhälsa Göteborg 12 april 2018

Nätverket för elevhälsa Göteborg 12 april 2018 Nätverket för elevhälsa Göteborg 12 april 2018 Anteckningar Tid: torsdag 12 april, kl. 08.30-13.00 (inklusive lunch) Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Närvarande Elisabeth Westin, ordförande Sarah Dalin,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20161019 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 19 oktober, 2016, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan

Läs mer

Anteckningar från möte i Kvalitetsnätverket

Anteckningar från möte i Kvalitetsnätverket ANTECKNINGAR Kvalitetsnätverket Torsdag 2016-12-01 Anteckningar från möte i Kvalitetsnätverket Tid: Torsdag 1 december 2016 kl 9.00-12.00 Plats: Svenska Mässan, Lokal R21, Mässans Gata 24, Göteborg Närvarande

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 13 maj, kl 08.30 14.30 Plats: GR, lokal Vinga (135) Deltagare Jan Magnusson, Öckerö (för & grund, gymn & vux), Ordförande Cecilia Knutsson, Alingsås

Läs mer

Branschråd Förskola - Förskolenätverket Anders Pettersson Theresa Björnström

Branschråd Förskola - Förskolenätverket Anders Pettersson Theresa Björnström Branschråd Förskola - Förskolenätverket 2018-09-21 Anders Pettersson anders.pettersson@grkom.se Theresa Björnström theresa.bjornstrom@grkom.se Idag! Liten tillbakablick Nuläge och diskussion kring uppdrag

Läs mer

Anteckningar möte i Kvalitetsnätverket

Anteckningar möte i Kvalitetsnätverket Kvalitetsnätverket Göteborg 8 jun 2018 Anteckningar möte i Kvalitetsnätverket Närvarande Åsa Holmstrand, Alingsås (tf ordf) Maggan Melander, Ale Elin Svensson, Alingsås Dajana Mehdin, Härryda Andréas Mårtensson,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2014-10-22 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 22 oktober 2014, kl. 08.30-12.00 Plats: GR, lokal Pater Noster (219) Deltagare Jan Elftorp,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen den 7 april, 2006, kl 08.30-14.00 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 135 Deltagare Raymond Vaske, Stenungsund (gymn & vux), Ordförande Leif Ivelind,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2013-11-29 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 29 november 2013, klockan 08.30-12.00 Plats: GR, Rum Vinga (135) Deltagare Bengt Randén, Partille

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2018-06-15 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag den 15 juni 2018, kl 08.30-14.00 Plats: GR Deltagare Anette Liedström-Hjorth, Kungsbacka (för &

Läs mer

Branschråd Förskola Utbildningschefsnätverket

Branschråd Förskola Utbildningschefsnätverket Branschråd Förskola Utbildningschefsnätverket 2018-06-15, GR Anders Pettersson Theresa Björnström Idag! Kort bakgrund om branschrådet Nuläget kring uppdragen (frågor vid varje uppdrag) Diskussion Beslut

Läs mer

Österlenspelen. 11-12 december 2010 RESULTAT

Österlenspelen. 11-12 december 2010 RESULTAT Österlenspelen 11-12 december 2010 RESULTAT HERRSINGEL A 9 deltagare Korsavadshallen POOL A Linus Conrad, Carlskrona - Dennis Schön, Aura 20 10.15 21-17, 21-15 Dennis Schön, Aura - Karl Fredlund, Christianstad

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen 24 september, kl 8.30-12.00 Plats: GR, lokal Vinga (rum 135) Deltagare Jan Magnusson, Öckerö (för & grund, gymn & vux), Ordförande Cecilia Knutsson,

Läs mer

Resultatlista, enskild rond - netto:

Resultatlista, enskild rond - netto: Möre Scramble B-klass (2012) Klass Placering B-klassen Namn Rond 1 Spelform Scramble, Slagtävling Spel.kat. Klubb CBA S-HCP Datum 2012-08-26 Resultat Särskiljning 1 Fredrik Bencker 7,9 56.1 Christine Nordström

Läs mer

Branschråd: Förskola - syfte, målsättningar, prioriteringar, mandat och sammansättning

Branschråd: Förskola - syfte, målsättningar, prioriteringar, mandat och sammansättning HANDLING 2018-02-19 Sofia Larsson, Anders Pettersson Branschråd: Förskola - syfte, målsättningar, prioriteringar, mandat och sammansättning Detta dokument beskriver syfte, målsättningar, prioriterade frågor,

Läs mer

NAMN VALÖRTID -16 BRONS SILVER GULD ELIT 1 ELIT 2 ELIT 3 ELIT 4 DIPLOM ÖVRIGT

NAMN VALÖRTID -16 BRONS SILVER GULD ELIT 1 ELIT 2 ELIT 3 ELIT 4 DIPLOM ÖVRIGT NAMN VALÖRTID -16 BRONS SILVER GULD ELIT 1 ELIT 2 ELIT 3 ELIT 4 DIPLOM ÖVRIGT Ahlqvist Erika Tävlade ej 2016 Nästa märkesvalör är Brons Ahlqvist Håkan BRONS Resultat saknas före 2009? Albinsson Eva GULD

Läs mer

Närvarande. Ej närvarande. Utbildningschefsnätverket

Närvarande. Ej närvarande. Utbildningschefsnätverket Närvarande Elisabeth Westin, Lerum (för & grund, gymn & vux), ordförande Karl-Olof Petersson, Partille (för & grund, gymn & vux), vice ordförande Åsa Ericson, Ale (för & grund, gymn & vux) Anneli Schwartz,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 december, kl. 08.30 14.30 Plats: Burgården, lokal Carmen Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Maria Lissmatz, Kungälv

Läs mer

Förslag till ledamöter i GRs styrgrupper

Förslag till ledamöter i GRs styrgrupper Dnr: 11-16.012 Styrelseärende 2 Förslag till ledamöter i GRs styrgrupper 2011-2014 GRs valberedning har fått uppdraget att till förbundsstyrelsen föreslå ledamöter i GRs styrgrupper för arbetsmarknad,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2014-11-28 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 28 november 2014, klockan 08.30-14.30 Plats: GR, Pater Noster Deltagare Annika Sjöberg, Lerum (för

Läs mer

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket Anteckningar NÄRVARANDE Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Sofia Grebner, Härryda Lena Modin-Heberg, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Monica Nilsson, Lerum Peter Bäcklund,

Läs mer

Hedjakten

Hedjakten Hedjakten 2011-10-16 DH-12 1 Måns Persson Carolin Gradin 2 Irmalinn Nilsson Maja Tenghagen 3 Brian Ahlm Fabian Andersson 36.52 44.00 57.25 DH-14 1 Erik Barr Zeilon Adam Segerslätt 2 Ebba Söderlund Sofie

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2017-05-05 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 5 maj 2017, klockan 08.30-14.45 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Deltagare Maria Andersson, Kungälv

Läs mer

Bondemilen 2010 RESULTATLISTA

Bondemilen 2010 RESULTATLISTA Bondemilen 2010 RESULTATLISTA Startnr Klass Namn Ort Sluttid 6 M Samuelsson, Johan Falun 00:36:07 152 M Karlsson, Henric Tranemo 00:40:47 65 K Kristiansson, Frida Borås 00:43:14 121 M Algebäck, Markus

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Tisdag 26 augusti 2008, kl 08.00-12.00 Plats: Bergabo Hotell & Konferens Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte

Läs mer

Anteckningar från möte i Barnomsorgsgruppen

Anteckningar från möte i Barnomsorgsgruppen ANTECKNINGAR Barnomsorgsgruppen 2013-06-09 Anteckningar från möte i Barnomsorgsgruppen Tid: Fredag 6 september 2013, kl. 08.30-16.00 (ordinarie möte kl. 08.30-11.30) Plats: GR, Gårdavägen 2, rum Hållö

Läs mer

STARTLISTA FÖR ROND 1 den 3 oktober 2015 Vara-Bjertorp Golfklubb

STARTLISTA FÖR ROND 1 den 3 oktober 2015 Vara-Bjertorp Golfklubb 12:00 1 - U Larsson / S Gustavsson 19,8 6,3 Gul LARSSON, Ulf A 9,4 12 Gul GUSTAVSSON, Stefan A 10,4 13 - M Nilsson / F Andersson 8,3 2,8 Gul NILSSON, Mats A 2,8 4 Gul ANDERSSON, Fredrik A 5,5 7 12:10 1

Läs mer

185 Definitivintagningen till gymnasieskolan lå 2005/2006. Kommenterades vid sammanträdet utlämnat material (OH-utläggs på hemsidan).

185 Definitivintagningen till gymnasieskolan lå 2005/2006. Kommenterades vid sammanträdet utlämnat material (OH-utläggs på hemsidan). Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 23 juni 2005, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, Rum 135 Ledamöter Frank Andersson (s), Göteborg, ordf Agneta Granberg (m), Göteborg Carola Granell

Läs mer

Anteckningar från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR)

Anteckningar från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR) från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR) Tid: Fredag 13 maj 2016, kl. 8.30-9.30 Plats: Öckerö kommunhus Närvarande Jonas Ransgård (M), Göteborg, ordf. Stefan Svensson (M), Partille Helene

Läs mer

Anteckningar från möte i Särskolenätverket

Anteckningar från möte i Särskolenätverket Särskolenätverket Göteborg 4 mars Anteckningar från möte i Särskolenätverket Tid: onsdag 18 februari 2015, kl 09.00-12.00 med kategoriträff 13.00-14.00. Plats: Atwork, Johan på Gårdas gata 5B, Göteborg.

Läs mer

Startlista Breddstafetten 2008 Sida

Startlista Breddstafetten 2008 Sida Startlista Breddstafetten 2008 Sida 1 Breddstafetten 19 anmälda 10:00:00 1 Falkenbergs OK Lag 1 1 Christer Håkansson 30488 2A Johan Badenfelt 241987 2B Matilda Martinsson 341516 3A Ronnie Andersson 17392

Läs mer

Nätverket för elevhälsa Göteborg 5 februari 2018

Nätverket för elevhälsa Göteborg 5 februari 2018 Nätverket för elevhälsa Göteborg 5 februari 2018 Anteckningar Tid: måndag 5 februari, kl. 08.30-13.00 (inklusive lunch) Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Närvarande Elisabeth Westin, ordförande Sarah Dalin,

Läs mer

Intresseanmälan avseende Teknikcollege

Intresseanmälan avseende Teknikcollege Till Industrikommittén 2007-05-11 Intresseanmälan avseende Teknikcollege sregionen är en näringsgeografiskt sammanhängande region med en gemensam bostads- och arbetsmarknad. Därför är det nödvändigt att

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdag 18 september 2008, kl 13.00-16.00 Plats: Elite Park Aveny Hotel, Kungsportsavenyn, Göteborg Ledamöter Helene Odenjung (fp), Göteborg, ordförande

Läs mer

Debiteringslängd för Södergårds Samfällighetsförening 2015

Debiteringslängd för Södergårds Samfällighetsförening 2015 Debiteringslängd för 2015 Totalt utdebiteras 838 656,00 kr vilket fördelar sig på medlemmarna enligt nedan. Utdebiterat belopp erläggs genom insättning på föreningens plusgirokonto: 681213-5 Påminnelseavgift

Läs mer

Anteckningar från möte i Gymnasienätverket

Anteckningar från möte i Gymnasienätverket Gymnasienätverket 1 juli Anteckningar från möte i Gymnasienätverket Tid: Måndag 8 juni 8.30-11.30 Plats: Konferensanläggningen At work, Gymnasienätverket Sammansättning Namn Karl-Olof Petersson, Ordförande

Läs mer

Anteckningar från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR)

Anteckningar från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR) från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR) Tid: Fredag 21 oktober 2016, kl. 13.00-15.00 Plats: Fregatten, Stenungsunds kommun Närvarande Jonas Ransgård (M), Göteborg, ordf. Johan Nyhus (S),

Läs mer

Inbjudan till Vård- och omsorgscollegerådet

Inbjudan till Vård- och omsorgscollegerådet Vård- och omsorgscollegerådet Göteborg fredag 12 maj Inbjudan till Vård- och omsorgscollegerådet Datum: Torsdag 19 maj, kl. 13.00-16.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Lokal Sexan Deltagare

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20160518 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 18 maj, 2016, 08.30-12.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan Hallström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2018-04-11 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag,11 april, 2018, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg. Lokal: 95:an Ledamöter

Läs mer

Anna Söderström. Föredragande Harald Lindkvist Harald Lindkvist Marie Thuresson Sekreterare Josefin Claesson Ebba Orton

Anna Söderström. Föredragande Harald Lindkvist Harald Lindkvist Marie Thuresson Sekreterare Josefin Claesson Ebba Orton Utskottsindelning Blå utskottet A Blå utskottet B Ärenden Strategiska aktiviteter i Proposition: Färdplan 2020 och i Arbetslivspolitiska programmet Mål och riktlinjer för 2013 2016: Motion 9 Utvärdering

Läs mer

den 16 juli 2016 Swedbank Äkta Makar Resultat RESULTATLISTA Plac Namn Klubb SHCP Till par Total Sär. 1 Hultman / Rundström

den 16 juli 2016 Swedbank Äkta Makar Resultat RESULTATLISTA Plac Namn Klubb SHCP Till par Total Sär. 1 Hultman / Rundström 1 Hultman / Rundström 21-9 61 HULTMAN, Maria RUNDSTRÖM, Stefan Öijared Golfklubb Öijared Golfklubb 2 Gemzell / Gemzell 29-5 65 GEMZELL, Patrik GEMZELL, Cecilia Bro-Bålsta Golfklubb Bro-Bålsta Golfklubb

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2017-10-06 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag den 6 oktober, kl 08.30-14.30 Plats: GR Deltagare Anette Liedström-Hjorth, Kungsbacka (för & grund),

Läs mer

IK Sisu:s 10 bästa lista Damer inomhus

IK Sisu:s 10 bästa lista Damer inomhus IK Sisu:s 10 bästa lista Damer inomhus 2*30 m 9.3 Marisel Björkman-73 1988 9.3 Sofia Nilsson-72 1988 9.3 Hanna Jonasson-79 1993 9.4 Emma Hansson-93 2007 9.5 Malin Johansson-90 2007 9.6 Emelie Andersson-83

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 oktober 2010, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255, GR Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte Ericsson,

Läs mer

Styrgrupp för regionalt Vård- och omsorgscollege Göteborgsregionen GR VO-Collegerådet 160426

Styrgrupp för regionalt Vård- och omsorgscollege Göteborgsregionen GR VO-Collegerådet 160426 Styrgrupp för regionalt Vård- och omsorgscollege Göteborgsregionen GR VO-Collegerådet 160426 Representerar = rbetsgivare U = Utbildningsanordnare F= Facklig Ö = Övriga Ordförande och kontaktperson Namn

Läs mer

Ordförande 2 år I tur att avgå Nominerad Valberedningens förslag

Ordförande 2 år I tur att avgå Nominerad Valberedningens förslag NOMINERADE ÅRSMÖTESVAL DEN 23 MARS 2014 med valberedningens förslag Styrelsens AU 2 år I tur att avgå Nominerade Valberedningens förslag Christer Lindvall Avsagt sig uppdraget 27 november 2013 Helén Pettersson

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 11 juni 2008, kl 09.00-12.30 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 219 Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Jan

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen 3 dec, 2004, kl 08.30-14.00 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 135 Deltagare Raymond Vaske, Stenungsund (gymn & vux), Ordförande Torbjörn Eliason, Lerum

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Tisdagen 13 april 2009, kl 8.30-12.00 Plats: Burgården, Lokal Carmen Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson,

Läs mer

Bilaga 3. Deltagarförteckning vid dialogmöten

Bilaga 3. Deltagarförteckning vid dialogmöten PM Bilaga 3. Deltagarförteckning vid dialogmöten Göteborg och Västsverige omloppsnära uppställningsspår 2017-07-05 TMALL 0004 Rapport generell v 2.0 2 Trafikverket Postadress: Trafikverket, 405 33 Göteborg

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2017-03-27 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag, 15 mars 2017, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan Hallström,

Läs mer

A. Karlstad kommun ( Väse/Vålberg/Molkom) Klinisk adjunkt Maria Bystedt

A. Karlstad kommun ( Väse/Vålberg/Molkom) Klinisk adjunkt Maria Bystedt Termin 6 Vår termin -09, v 11-16, 18-23 HK06, 72 studenter A. Karlstad kommun ( Väse/Vålberg/Molkom) Klinisk adjunkt Maria Bystedt Frida Möller (ev utland) Sofia Gråsjö Pernilla Skoog Karin Eriksson Helena

Läs mer

10:00 upprop för skjutlag 1 [L13 och L15S]. 11:35 upprop för skjutlag 2 [L11, L20 och L25]. 13:10 upprop för skjutlag 3 [L15R, L20 och L17].

10:00 upprop för skjutlag 1 [L13 och L15S]. 11:35 upprop för skjutlag 2 [L11, L20 och L25]. 13:10 upprop för skjutlag 3 [L15R, L20 och L17]. JÖNKÖPINGS LÄNS UNGDOMSSKYTTEFÖRBUND inbjuder till SKYTTIADENS REGIONFINAL lördagen den 7 februari i Sävsjö Skyttecentrum Tider Skjutlagslistor finns på kommande sidor. Programmet för dagen i stort ser

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 20 oktober 2004, kl 08.30-12.00 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Göteborg, Rum 335 Deltagare Jan Rösman, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau,

Läs mer

Vinstlista - Cykla för livet 2014 Höstens vinster lämnas ut mellan 13 oktober - 20 december Vinst Deltagare Arbetsplats

Vinstlista - Cykla för livet 2014 Höstens vinster lämnas ut mellan 13 oktober - 20 december Vinst Deltagare Arbetsplats Vinstlista - Cykla för livet 2014 Höstens vinster lämnas ut mellan 13 oktober - 20 december Vinst Deltagare Arbetsplats 1 Presentkort weekend (värde 5000 kr) Karin Gabrielsson Sjungande dalens skola Flöjtens

Läs mer

Vård- och omsorgscollege Sverige

Vård- och omsorgscollege Sverige Vård- och omsorgscollege Sverige 15 certifierade Vård- och omsorgscollegeregioner 41 certifierade lokala vårdoch omsorgscollege Struktur för Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege Nationella rådet

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2016-06-17 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 17 juni 2016, klockan 08.30-13.30 Plats: Universeum, lokal Slabbet Deltagare Kerstin B Schiller,

Läs mer

Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg

Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg Datum: 180221 Tid: kl. 13.00-16.00 Plats: GR, Rum 7 (entréplan) Deltog Cecilia M, Öckerö Monica, Tjörn Daniel, Göteborg Åsa, Kungsbacka

Läs mer

Färgelanda Gunhild Svensson Färgelanda kommun

Färgelanda Gunhild Svensson Färgelanda kommun Deltagare i Västra Götalands Språknätverk ht 2015 Ale Hanna Svensson Ale kommun hanna.svensson@ale.se Emma Arvidsson Ale kommun emma.arvidsson@ale.se Alingsås Ann Granat Alingsås Kommun ann.granat@alingsas.se

Läs mer

Ledamöter av fullmäktige valda av samfundets avdelningar för tiden l maj 2008-30 april 2009

Ledamöter av fullmäktige valda av samfundets avdelningar för tiden l maj 2008-30 april 2009 SVERIGES ADVOKATSAMFUND Cirkulär nr 10/2008 Generalsekreteraren Ledamöterna av Sveriges advokatsamfund Advokatsamfundets fullmäktige Självskrivna ledamöter av fullmäktige Styrelsens ordförande Tomas Nilsson,

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 10 mars 2005, kl 09.00-12.00 Plats: Världskultur museet, Göteborg, Seminarierum 1 Ledamöter Frank Andersson (s), Göteborg, ordf Agneta Granberg

Läs mer

PM BOWLING 2017 RESULTAT GRUPPSPEL DAMER

PM BOWLING 2017 RESULTAT GRUPPSPEL DAMER RESULTAT GRUPPSPEL DAMER Nr Namn Förening Resultat 1 Sofie Holmström Örebro 1122 2 Lisa Hellsten Uppsala 1098 3 Ann-Marie Engström Norrköping 1049 4 Carina Fredriksson Norrköping 1047 5 Maggan Sasse Göteborg

Läs mer

Anteckningar från möte i Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från möte i Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2015-09-04 Anteckningar från möte i Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 4 september 2015, kl. 08.30-14.30 Plats: GR, Rum Tistlarna (255) Närvarande Maria Andersson,

Läs mer

Interkommunal ersättning (IKE) inom kommunal vuxenutbildning och svenska för invandare (SFI) i Göteborgsregionen år 2015

Interkommunal ersättning (IKE) inom kommunal vuxenutbildning och svenska för invandare (SFI) i Göteborgsregionen år 2015 MISSIV 2014-06-13 ÄRENDE 1 Till Förslag till Interkommunal ersättning (IKE) inom kommunal vuxenutbildning och svenska för invandare (SFI) i Göteborgsregionen år 2015 Föreliggande förslag till interkommunal

Läs mer

STARTLISTA FÖR ROND 1 den 16 augusti 2015 Rya

STARTLISTA FÖR ROND 1 den 16 augusti 2015 Rya 08:00 1 - Ström / Ström 34,5 17 56 STRÖM, Arne Golfklubb 8,6 9 48 STRÖM, Margareta Golfklubb 25,9 30 - Liden / Liden 27,6 14 56 LIDEN, Sven-Erik Golfklubb 7,1 7 48 LIDEN, Eva Golfklubb 20,5 24 08:08 1

Läs mer

Resultatlista 2013 Kolum Na n2 Ort Startt S id lum lutt n1

Resultatlista 2013 Kolum Na n2 Ort Startt S id lum lutt n1 Resultatlista 2013 Kolumn2 Namn Ort Starttid Kolumn1 Sluttid 1 K Johnsson, Birgitta Svenljunga 00:44:04 2 K Höglund, Annica Bredaryd 00:44:30 3 K Davidsson, Anna Värnamo 00:44:56 4 K Franzen, Kristina

Läs mer

Kompetensförsörjning i förskolan Branschråd som arbetsmodell i offentlig sektor

Kompetensförsörjning i förskolan Branschråd som arbetsmodell i offentlig sektor Kompetensförsörjning i förskolan Branschråd som arbetsmodell i offentlig sektor Utbildningschefsnätverket 2018-03-02 sofia.larsson@grkom.se, 0703-752703 anders.pettersson@grkom.se, 0706-29 34 67 Idag!

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Plats och tid Stadshuset, rum 314 kl. 17:00-18:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Annika Bjerrhede (MP), ordförande Johanna Rantsi (M), vice ordförande Rasha

Läs mer