Styrelsens för handikappverksamheten beslut: Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Christina Vestlund.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelsens för handikappverksamheten beslut: Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Christina Vestlund."

Transkript

1 PROTOKOLL Datum Sammanträde med Styrelsen för handikappverksamheten torsdagen den 18 september 2008 kl på Habiliteringen Lundbystrand i Göteborg. Ajournering för lunch och kaffe kl samt kl NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter Christin Slättmyr (s), ordf Rita Mäkelä (s) Elving Claesson (s) Helena Carbe (m) Nils Aronson (fp) Annika Eclund (kd) Övriga närvarande Mikael Forslund, handikappdirektör Birgitta Arnling, administrativ chef Berith Pettersson, ekonomichef Eva Gullberg, sekreterare Tjänstgörande ersättare Christina Vestlund (c) istället för Fredrik Bellino (v) Närvarande ersättare Bertil G Garnemark (m) 50 Protokolljusterare Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Christina Vestlund. 51 Godkännande av föredragningslista Utsänd föredragningslista godkänns.

2 52 Förtätad månadsrapport maj 2008, HFV Ekonomichefen redogör för förtätad månadsrapport per maj 2008 som ska lämnas till regionkansliet. Resultatet för perioden i förhållande till budget visar ett överskott på 858 tkr. Prognosen på helår beräknas till ett underskott på tkr. Under 2007 har Handikappförvaltningen regionstyrelsens beslut på att få använda tkr av eget kapital för att finansiera satsningar av engångskaraktär. Av dessa utnyttjades tkr. Förvaltningen kommer att använda resterande tkr till projekt som inte startats upp respektive slutförts under Månadsrapport per 30 maj 2008 godkänns. 53 Delårsrapport per augusti 2008, HFV Ekonomichefen och administrativa chefen redogör för delårsrapport per augusti 2008 som ska lämnas till regionstyrelsen. Resultatet för perioden i förhållande till budget visar ett överskott på tkr. Prognosen på helår beräknas till ett överskott på tkr. Under 2007 har Handikappförvaltningen regionstyrelsens beslut på att få använda tkr av eget kapital för att finansiera satsningar av engångskaraktär. Av dessa utnyttjades tkr. Förvaltningen kommer att använda resterande tkr till projekt som inte startats upp respektive slutförts under Dessutom har förvaltningen regionstyrelsens beslut på att få utnyttja tkr av eget kapital för införandet av vårdinformationssystemet PMO. Kostnaderna för 2008 beräknas till 120 tkr. Samtliga dessa kostnader täcks inom det förväntade överskottet. Godkänna delårsrapport per augusti 2008 samt överlämna den till regionstyrelsen. Paragrafen förklarades omedelbart justerad. 54 Balanserat styrkort , HFV Som ett led i att planera och konkretisera Handikappförvaltningens arbete under har det balanserade styrkortet reviderats med utgångspunkt från de fyra perspektiven och förändrade omvärldsfaktorer. Styrelsens viljeinriktning avseende vision, verksamhetsidé och värdegrund är grundläggande. En redogörelse ges av innehållet i Handikappförvaltningens balanserade styrkort

3 Förslag till balanserat styrkort för perioden fastställs. 55 Överenskommelser 2009, HFV Administrativa chefen lämnar en rapport kring arbetet med Handikappförvaltningens överenskommelser Förhandlingarna är avslutade med de 12 hälso- och sjukvårdsnämnderna och information ges om förhandlingsbuden i de fyra geografiska områdena. Summan av den målrelaterade ersättningen under 2009 uppgår till tkr. Sluta överenskommelser med hälso- och sjukvårdsnämnderna 1-12 samt delegera till ordförande att underteckna överenskommelserna. 56 Ändring av datum för sammanträden i oktober och november 2008, HFV På grund av förändrade förutsättningar för förvaltningsledningen under hösten 2008 behöver de inplanerade oktober- och novembermötena flyttas. Nya mötesdatum har diskuterats i presidiet som föreslår att mötet i Göteborg den 23 oktober flyttas till den 29 oktober och mötet i Skövde den 20 november flyttas till den 9 december. Datum för sammanträden ändras enligt förslaget till den 29 oktober i Göteborg och den 9 december i Skövde. 57 Sammanträdestider 2009 samt informationsteman, HFV Presidiet har lämnat förslag på sammanträdestider för 2009 avseende Styrelsen för handikappverksamheten. Samtidigt ges förslag på informationsteman för året. Sammanträdestiderna för 2009 fastställs i enlighet med framlagt förslag. Styrelsen för handikappverksamheten sammanträder under 2009 den 29 januari, 19 mars, 23 april, 10 juni, 17 september, 22 oktober och 26 november.

4 58 Riktlinjer för Handikappförvaltningens miljöarbete, HFV Regionfullmäktige har fastställt en miljöpolicy som gäller för alla regionens verksamheter. Utifrån policyn ska alla förvaltningar upprätta riktlinjer för sitt miljöarbete. Handikappförvaltningen har tagit fram ett förslag till riktlinjer för perioden och handikappdirektören redogör för dess innehåll. Förslag till riktlinjer för Handikappförvaltningens miljöarbete fastställs. 59 Remiss av Folkhälsopolitisk policy, HFV Folkhälsokommittén har arbetat fram ett förslag till Folkhälsopolitisk policy. Förslaget har gått ut på remiss och Styrelsen för handikappverksamheten har fått möjlighet att avge synpunkter. Handikappförvaltningen har upprättat ett förslag till remissvar som särskilt betonar att personer med funktionsnedsättning har samma rätt till hälsa och sjukvård som övriga innevånare. Godkänna upprättat förslag till svar samt att översända remissvaret till Folkhälsokommitténs kansli. 60 Rutiner för förtätade månadsrapporter Fr o m 2008 ska Handikappförvaltningen lämna förtätade månadsrapporter i februari, april, maj, september och december. Vid de tillfällen en sådan rapport tidsmässigt ligger långt ifrån ett inplanerat styrelsemöte får ordförande enligt gällande delegationsordning godkänna rapporten. Beslutet anmäls sedan på nästkommande sammanträde. 61 Regionstyrelsens beslut om användande av eget kapital för PMO, HFV (13) Den offentliga primärvården i Västra Götalandsregionen och Handikappförvaltningen ska införa PMO (Profdoc Medical Office) en gemensam

5 uppgraderad journalversion av Medidoc och Journal III. Det är ett stort regionövergripande projekt som genomförs och det kommer att krävas betydande ekonomiska och personella resurser under några år framöver. Styrelsen för handikappverksamheten har till regionstyrelsen begärt att få disponera tkr år 2008 av eget kapital för införande av vårdinformationssystemet PMO Regionstyrelsen har i sitt beslut den 26 augusti 2008, 160 beviljat detta. Under 2008 kommer enbart 120 tkr att användas. En begäran om att använda resterande belopp kommer att göras i 2009 års budgetskrivelse. 62 Regionfullmäktiges beslut om 1 procents besparing I budget och planeringsdirektiv för 2009 finns effektiviseringskrav på 1 % under Utförarstyrelserna ska ta ett tydligt ansvar för genomförande, och ska senast under augusti 2008 ta fram inriktningar och precisera arbetssätt för att säkerställa att effektiviseringskravet inte hanteras som ett generellt sparbeting som fördelas ut i hela organisationen. Regionkansliet har för avsikt att följa upp hanteringen av effektiviseringskravet. Inom Handikappförvaltningen finns ingen annan möjlighet än att låta varje verksamhet ta sin del av effektiviseringen. Varje verksamhetschef åläggs 1 procents effektivisering inom sitt område. Nuvarande styrsystem med 12 nämnder möjliggör inte att den riktas enbart mot något verksamhetsområde. 63 Överföring av syn- hörsel- och dövverksamhet Handikappdirektören redogör för arbetet med överföringen av syn-, hörsel - och dövverksamhet från Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Skaraborgs sjukhus och NU-sjukvården till Handikappförvaltningen. För arbetet med överföringen har en styrgrupp, en arbetsgrupp per verksamhetsområde samt en resursgrupp tillsats. I styrgruppen ingår Mikael Forslund och Berith Pettersson. I arbetsgruppen hörsel ingår Gunilla Jansson, Birgitta Arnling och Agne Wiberg och i arbetsgruppen syn ingår Ingvar Wennermark, Anne Granath och Else-Marie Ljungberg. Arbetet med överföringen av syncentralerna till Handikappförvaltningen löper på bra. Arbetet med överföring av hörsel- och dövverksamheten är mer komplicerad avseende bland annat gränsdragningar, laglighet, journaltillgång och lokaler. Resursgruppen kommer att få ett svårt arbete när det gäller att tydliggöra ekonomiska medel som ska överföras. En träff är inbokad med fackliga företrädare för SKTF och SRAT.

6 Alla justerade protokoll från mötena i arbetsgruppen och styrgruppen är offentliga och ska publiceras på respektive förvaltnings webbplats. 64 Namnbyte Eftersom termen handikapp inte längre får finnas kvar har förvaltningen under en tid arbetat med att ta fram ett nytt namn för styrelsen. En namnförslagstävling bland personalen har genomförts och 141 namnförslag inkom. Efter tävlingen genomfördes en omröstning med fem förslag: Habilitering och kommunikation, Habilitering och delaktighet, Habilitering och livskvalitet, Habilitering och hälsa samt Habilitering och funktionsstöd. Rösterna fördelade sig ganska jämnt, flest röster fick Habilitering och funktionsstöd. Omröstningsförslagen ska härnäst diskuteras i förvaltningens ledningsgrupp. 65 Rapporter Följande rapporter lämnades: Handikappdirektören informerar om de frågor som avhandlades på den gemensamma presidieträffen den september i Marstrand med Styrelsen för handikappverksamheten, Handikappkommittén och Region Skåne. 66 Presidieträff med Handikappkommittén Handikappdirektören informerar om dagordningen för samverkansmötet med presidiet i Handikappkommittén den 19 september Bland annat kommer det handikappolitiska programmet, namnfrågan och hjälpmedelsupphandlingen att diskuteras.

7 67 Handikappdirektörens verksamhetsrapport, HFV Handikappdirektören lämnar en muntlig rapport omfattande: Arbete med hjälpmedelsupphandlingen och försörjningsorganisationen kring hjälpmedel. Lokalförändringar i Göteborg Lokalbyte på kanslikontoret i Mariestad samt ombyggnation på kanslikontoret i Vänersborg. Arbetet med PMO Klargörande av förvaltningens IT rutiner och behov gentemot VGR IT. Översyn av fördelningen av förvaltningens overheadkostnader Rapporten godkänns och informationen läggs till handlingarna. 68 Anmälnings- och delegationsärenden, HFV En sammanställning över anmälnings- och delegationsärenden redovisas. Anmälningsärende och delegationsärenden läggs till handlingarna. Vid protokollet Eva Gullberg Justerat Christin Slättmyr Ordförande Christina Vestlund Justerat protokoll är tillkännagivet genom anslag på regionens anslagstavla i Vänersborg den Eva Gullberg

Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Ann Panzar.

Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Ann Panzar. -*- PROTOKOLL Datum 04-10-21 Sammanträde med Styrelsen för handikappverksamheten torsdagen den 21 oktober 2004 kl. 10.00 14.50 på Hörsel- och dövverksamheten, Mellangatan 1, Göteborg, döv- och dövblindteamets

Läs mer

Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Fredrik Bellino.

Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Fredrik Bellino. PROTOKOLL Datum 05-10-20 Sammanträde med Styrelsen för handikappverksamheten torsdagen den 20 oktober 2005 kl. 10.00 15.25 på Regionens Hus, Drottninggatan 1, Mariestad, konferensrum Vättern 545. NÄRVARANDE

Läs mer

Tid: Torsdagen den 29 januari 2009 kl. 10.00-16.10 Plats: Lokal Björken, Regionens hus, Skövde

Tid: Torsdagen den 29 januari 2009 kl. 10.00-16.10 Plats: Lokal Björken, Regionens hus, Skövde Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Tid: Torsdagen den 29 januari 2009 kl. 10.00-16.10 Plats: Lokal Björken, Regionens hus, Skövde Beslutande Christin Slättmyr (S), ordförande Fredrik Bellino (V), vice

Läs mer

Tid: Torsdagen den 22 oktober 2009 kl Plats: Ronnums herrgård, Vargön

Tid: Torsdagen den 22 oktober 2009 kl Plats: Ronnums herrgård, Vargön Protokoll Sammanträde: Tid: Torsdagen den 22 oktober 2009 kl. 13.00-16.40 Plats: Ronnums herrgård, Vargön Beslutande Fredrik Bellino (V), vice ordförande Helena Carbe (M) Nils Aronson (FP) Elving Claesson

Läs mer

Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Ann Panzar.

Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Ann Panzar. PROTOKOLL Datum 06-02-06 Sammanträde med Styrelsen för handikappverksamheten fredagen den 3 februari 2006 kl. 10.00 15.10 på Regionens Hus, Drottninggatan 1, Mariestad, konferensrum Vättern 545. NÄRVARANDE

Läs mer

Styrelsen för handikappverksamheten. Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg

Styrelsen för handikappverksamheten. Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg Beslutande Christin Slättmyr (S), ordförande Fredrik Bellino

Läs mer

Tid: Onsdagen den 10 juni 2009 kl. 09.45-16.25 Plats: Habiliteringen Gamlestaden, Göteborg

Tid: Onsdagen den 10 juni 2009 kl. 09.45-16.25 Plats: Habiliteringen Gamlestaden, Göteborg Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Tid: Onsdagen den 10 juni 2009 kl. 09.45-16.25 Plats: Habiliteringen Gamlestaden, Göteborg Beslutande Christin Slättmyr (S), ordförande Fredrik Bellino (V), vice ordförande

Läs mer

Protokoll från Styrelsen för Habilitering & Hälsa den 25 april 2014

Protokoll från Styrelsen för Habilitering & Hälsa den 25 april 2014 1 (10) Protokoll Protokoll från Styrelsen för Habilitering & Hälsa den 25 april 2014 Tid: kl 10.00 16.35 Plats: Hörsel, Syn och Tolkverksamheten, Skövde Närvarande ande Christin Slättmyr (S), ordförande

Läs mer

Protokoll från Styrelsen för Habilitering & Hälsa den 18 mars 2015

Protokoll från Styrelsen för Habilitering & Hälsa den 18 mars 2015 Protokoll från Västra Götalandsregionen, Habilitering & Hälsa 1 (11) Protokoll från Styrelsen för Habilitering & Hälsa den 18 mars 2015 Tid: 10.00 15.05 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan 8, Göteborg

Läs mer

Handlingar till personalutskottets sammanträde i Vänersborg den 15 januari 2013

Handlingar till personalutskottets sammanträde i Vänersborg den 15 januari 2013 Handlingar till personalutskottets sammanträde i Vänersborg den 15 januari 2013 FÖREDRAGNINGSLISTA Sammanträde med personalutskottet 15 januari 2013 Plats: Blå salongen, residenset, Vänersborg Tid: Kl.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Protokoll Sammanträde: Tid: Onsdagen den 20 mars 2013, kl. 08:30 11:00, ajournering för gruppöverläggningar kl. 10:15 10:40 Plats: Södra Älvsborgs Sjukhus, Borås, Bertil Söderling Beslutande Peter Rosholm

Läs mer

Protokoll från västra patientnämnden den 14 september 2017

Protokoll från västra patientnämnden den 14 september 2017 1 (17) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från västra patientnämnden den 14 september 2017 Tid: 08:30-14:00 Plats: Alingsås lasarett, Södra Ringgatan 30, lokal Utsikten, plan 6 Närvarande

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden KALLELSE 2006-08-15 Tid: Torsdag 2006-08-24 kl 14.30 Plats: Konferensrum, plan 5, Skånehuset, Kristianstad Kallade: Ewa Pihl Krabbe ledamot (s) ordförande Anna-Kerstin

Läs mer

Tid: Onsdagen den 20 juni 2012, kl. 08:30 12:00. Södra Älvsborgs Sjukhus, Borås, Bertil Söderling

Tid: Onsdagen den 20 juni 2012, kl. 08:30 12:00. Södra Älvsborgs Sjukhus, Borås, Bertil Söderling Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Södra Älvsborgs Sjukhus Tid: Onsdagen den 20 juni 2012, kl. 08:30 12:00 Plats: Södra Älvsborgs Sjukhus, Borås, Bertil Söderling ande Peter Rosholm (S) ordförande Ann-Christine

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträde med Personalutskottet 7 december 2005, Residenset Vänersborg. Övriga närvarande

PROTOKOLL. Sammanträde med Personalutskottet 7 december 2005, Residenset Vänersborg. Övriga närvarande T"t:''615i:tANDSREGIONEN 'tf PROTOKOLL Sammanträde med Personalutskottet 7 december 2005, Residenset Vänersborg NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter Övriga närvarande Ingela Bergendahl (s), ordförande Monica

Läs mer

Handlingar. till mötet i Skövde med Styrelsen för handikappverksamheten. den 29 januari 2009 ~ HANDIKAPPFORVALTNINGEN "..-,...VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN

Handlingar. till mötet i Skövde med Styrelsen för handikappverksamheten. den 29 januari 2009 ~ HANDIKAPPFORVALTNINGEN ..-,...VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN Handlingar till mötet i Skövde med Styrelsen för handikappverksamheten den 29 januari 2009 "..-,...VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN ~ HANDIKAPPFORVALTNINGEN Arende 3 och 4 ~"VÄSTRA y GÖTALANDSREGIONEN HANDIKAPPFÖRVALTNINCEN

Läs mer

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 28 oktober 2016

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 28 oktober 2016 1 (5) Kallelse/Föredragningslista Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 28 oktober 2016 Plats: Bohusläns museum, Museigatan 1, Uddevalla Tid: Kl. 09:00 15:00 (Kaffe från kl. 08:30) Om du

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden PROTOKOLL 27 36 Datum 2017-12-05 1 (5) Protokoll från habiliterings- och hjälpmedelsnämndens sammanträde Tid: 2017-12-05, kl 09.00-12,30 Plats: Rådhus Skåne Kristianstad,

Läs mer

att utse Monica Selin att jämte ordföranden justera protokollet från dagens sammanträde.

att utse Monica Selin att jämte ordföranden justera protokollet från dagens sammanträde. Protokoll fört vid sammanträde med hälso- och sjukvårdsutskottet den 1 december 2010, kl 09.00 14.00, Scandic Opalen, Göteborg. Paragrafer 202-219 Närvarande ledamöter: Helén Eliasson (S), ordförande Jonas

Läs mer

Styrelsen för Kungälvs PROTOKOLL 2/2005. och Frölunda Specialistsjukhus 2005-04-19 18-39 Dnr: Styr KS FSS 4-2005. Irma Wright (kd) Morgan Hedman (s)

Styrelsen för Kungälvs PROTOKOLL 2/2005. och Frölunda Specialistsjukhus 2005-04-19 18-39 Dnr: Styr KS FSS 4-2005. Irma Wright (kd) Morgan Hedman (s) Plats: Kungälvs sjukhus, konferensrum Magnolian Datum och tid: 19 april 2005, kl. 13:00 17:30 Närvarande: Ordinarie ledamöter: Kerstin Keen (fp) Bahram Atabeyli (m) Irma Wright (kd) Morgan Hedman (s) Tjänstgörande

Läs mer

Protokoll från styrelsen för Södra Älvsborgs Sjukhus den 19 mars 2014

Protokoll från styrelsen för Södra Älvsborgs Sjukhus den 19 mars 2014 1 (7) Protokoll Protokoll från styrelsen för Södra Älvsborgs Sjukhus den 19 mars 2014 Tid: 08:30 12:00 Plats: Södra Älvsborgs Sjukhus, sammanträdeslokal Bertil Söderling, Borås Närvarande Beslutande Peter

Läs mer

Handlingar till personalutskottets möte den 19 augusti 2014 i Vänersborg

Handlingar till personalutskottets möte den 19 augusti 2014 i Vänersborg Handlingar till personalutskottets möte den 19 augusti 2014 i Vänersborg FÖREDRAGNINGSLISTA Sammanträde med personalutskottet den 19 augusti 2014 Plats: Blå salongen, Residenset, Vänersborg Tid: Kl. 09.00-15.00

Läs mer

Sammanträde med Folkhälsokommittén fredagen den 1 juni 2007 på Ronnums herrgård, Vargön kl Sammanträdet ajourneras kl

Sammanträde med Folkhälsokommittén fredagen den 1 juni 2007 på Ronnums herrgård, Vargön kl Sammanträdet ajourneras kl 1(8) PROTOKOLL Sammanträde med Folkhälsokommittén fredagen den 1 juni 2007 på Ronnums herrgård, Vargön kl. 11.05 12.15. Sammanträdet ajourneras kl. 11.45 12.05. NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter Karin Engdahl

Läs mer

Protokoll från södra patientnämnden den 15 september 2017

Protokoll från södra patientnämnden den 15 september 2017 1 (17) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från södra patientnämnden den 15 september 2017 Tid: 08:50 12:15 Plats: Herkules vårdcentral, Västerlånggatan 1, Borås Närvarande ande Valéria Kant,

Läs mer

ersättare för Christin Slättmyr (s)

ersättare för Christin Slättmyr (s) Protokoll Sammanträde: Naturbruksstyrelsen Tid: Torsdagen den 1 december 2011 kl 09.30 16.00 Plats: Naturbruksgymnasiet Dingle, Dingle ande Rune Hegland (mp), ordförande Christer Eliasson (c), vice ordförande

Läs mer

Protokoll från Styrelsen för beställd primärvård den 23 maj 2014

Protokoll från Styrelsen för beställd primärvård den 23 maj 2014 1 (12) Protokoll Protokoll från Styrelsen för beställd primärvård den 23 maj 2014 Tid: 10.30-14.45 Plats: Mötesplats Kungshöjd, Kaserntorget 11A, Göteborg Närvarande Beslutande (S) ordförande (M), vice

Läs mer

Ordförande förklarar dagens sammanträde öppnat. Upprop förrättas. Att jämte ordförande justera dagens protokoll väljs Valéria Kant (KD).

Ordförande förklarar dagens sammanträde öppnat. Upprop förrättas. Att jämte ordförande justera dagens protokoll väljs Valéria Kant (KD). 1(8) PROTOKOLL Sammanträde med Folkhälsokommittén torsdagen den 27 mars 2013 på Lilla Bommens konferenscenter, Göteborg, kl.10.00 14.20 med ajournering kl. 11.15 11.25, 12.05 12.55 samt 13.55 14.00. NÄRVARANDE

Läs mer

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 67-80 Tid: 2003-08-26 kl. 14:00 16:50 Plats: Primärvårdsförvaltningens kansli, Torsgatan 1 Närvarande: Ledamöter Stefan Bengtsson, ordf. (c)

Läs mer

Ordförande förklarar dagens sammanträde öppnat. Upprop förrättas. Att jämte ordförande justera dagens protokoll väljs Valéria Kant (KD).

Ordförande förklarar dagens sammanträde öppnat. Upprop förrättas. Att jämte ordförande justera dagens protokoll väljs Valéria Kant (KD). 1(9) PROTOKOLL Sammanträde med Folkhälsokommittén torsdagen den 7 februari 2013 på Lilla Bommens konferenscenter, Göteborg, kl.10.00 15.20 med ajournering kl. 10.55-11.10, 12.00-13.10 och 14.20-14.30.

Läs mer

1 Val av justerare Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Britt Arthursson, SRF Skaraborg.

1 Val av justerare Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Britt Arthursson, SRF Skaraborg. Protokoll från Syncentralernas Regionala Brukarråd inom Habilitering & Hälsa 2010-10-26 på Hotell Gyllene Kärven, Herrljunga. Närvarande: Thomas Krantz, SRF Göteborg Berit Jildenhed, FSDB Väst Ronny Blidberg

Läs mer

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 81-93 Tid: 2003-09-30 kl. 09:00 12:15 Plats: Närvarande: Ledamöter: Tjänstgörande ersättare Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum Stefan Bengtsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Samrehabnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Samrehabnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Skene lasarett, konferenscenter Arne Aldman, kl 08:30-09:45 S C MP S C C S Hanne Jensen ersätter Claes Redberg, Västra Götalandsregionen Sandra Eliasson ersätter

Läs mer

Handlingar. till möte Nämnden för Hälsan & Arbetslivet och Institutet för stressmedicin

Handlingar. till möte Nämnden för Hälsan & Arbetslivet och Institutet för stressmedicin Handlingar till möte 2012-09-26 Nämnden för Hälsan & Arbetslivet och Institutet för stressmedicin 1(2) Gunnar Ahlborg jr Sammanträde och utbildningsdag med nämnden för Hälsan & Arbetslivet och Institutet

Läs mer

Box 119 21 Sammanträde 2005-01-11 404 39 Göteborg

Box 119 21 Sammanträde 2005-01-11 404 39 Göteborg 1 Tid: 2005-01-11 kl. 16.00-18.00 Plats: SDF centrum, Engelbrektsgatan 71 Närvarande: Ledamöter: Ersättare: Sekreterare: Dario Espiga (s) Göteborgs kommun Lennart Johansson Arbetsförmedlingen Gunilla Fyhrlund

Läs mer

Driftnämnden Närsjukvård 18-26

Driftnämnden Närsjukvård 18-26 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-04-18 Driftnämnden Närsjukvård 18-26 Tid: Onsdag 18 april kl. 09:00 14:35 Plats: Folktandvården City, Halmstad Ledamöter Tommy Rydfeldt (FP) Kerstin Zander (S) Lovisa Ljungberg

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Handlingar. till möte med servicenämnden torsdag 22 maj 2014

Handlingar. till möte med servicenämnden torsdag 22 maj 2014 Handlingar till möte med servicenämnden torsdag 22 maj 2014 1 (2) Föredragningslista Sammanträde med servicenämnden torsdag den 22 maj 2014 Plats: Stora konferensrummet, Tvätteriet Alingsås, Tvätterigatan

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden DAGORDNING Datum 2015-11-24 1 (8) Sammanträde i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ledamöter och ersättare i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden kallas till sammanträde.

Läs mer

Ordförande förklarar dagens sammanträde öppnat. Upprop förrättas. Att jämte ordförande justera dagens protokoll väljs Valéria Kant (KD).

Ordförande förklarar dagens sammanträde öppnat. Upprop förrättas. Att jämte ordförande justera dagens protokoll väljs Valéria Kant (KD). 1(6) PROTOKOLL Sammanträde med Kommittén för folkhälsofrågor fredagen den 23 september 2011 på Lilla Bommen konferenscenter, Göteborg, kl.10.00 14.50 med ajournering kl. 11.40 12.30 samt 14.20 till 14.35.

Läs mer

Lundbybadet. Lisbeth Sundén Andersson (m) Carina Liljesand (kd) Johan Bräutigam LAN Ola Andersson. Cecilia Abrahamsson

Lundbybadet. Lisbeth Sundén Andersson (m) Carina Liljesand (kd) Johan Bräutigam LAN Ola Andersson. Cecilia Abrahamsson 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2005-04-20 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen TID 08.40 10.35 (Ajournering 09.40-09.45) PLATS

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Sammanträde

PROTOKOLL Styrelsen Sammanträde Närvarande: Ledamöter Lars Johansson, ordförande Hasse Palmé, vice ordförande Bengt Möndell Benny Strandberg Mikael Malm Ersättare Kerstin Brunnström, tjänstgörande Lena Malm Jonas Ransgård Gunnar Mattsson

Läs mer

Protokoll från Styrelsen för Habilitering & Hälsa den 21 april 2016

Protokoll från Styrelsen för Habilitering & Hälsa den 21 april 2016 Protokoll från Västra Götalandsregionen, Habilitering & Hälsa 1 (15) Protokoll från Styrelsen för Habilitering & Hälsa den 21 april 2016 Tid: 10.00 15.30 Plats: Habilitering o Hälsa, Ekelundsgatan 8, Göteborg

Läs mer

Driftnämnden kultur och skola

Driftnämnden kultur och skola Driftnämnden kultur och skola Tid: kl. 09:00-15:00 Plats: Katrineberg, Sörbysalen, Granhem Ledamöter Maud Lanne (S), vice ordförande Anders Ekström (M) Sven-Anders Svensson (C) Christina Corin (MP) Camilla

Läs mer

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Torsdag den 31 januari 2013, kl Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Torsdag den 31 januari 2013, kl Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg Dokumenttyp: Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Göteborgs Tid: Torsdag den 31 januari 2013, kl. 14.00 17.35 Plats: Göteborgs Nya Varvet, Göteborg Ordinarie ledamöter Gladys Yannelli (S) ordförande Harriet

Läs mer

Remiss Regional folkhälsomodell

Remiss Regional folkhälsomodell sida 1 2014-02-19 Dnr: 2014-83 KOMMUNSTYRELSEN TJÄNSTESKRIVELSE Remiss Regional folkhälsomodell Bakgrund Västra Götalandsregionen (VGR) har ett väl förankrat folkhälsoarbete sedan många år. Synen på folkhälsoarbete

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Protokoll från södra hälso- och sjukvårdsnämnden 27 oktober 2015

Protokoll från södra hälso- och sjukvårdsnämnden 27 oktober 2015 1 (17) Protokoll Protokoll från södra hälso- och sjukvårdsnämnden 27 oktober 2015 Tid: 09.00 14.55 Plats: First Grand Hotel, Hallbergsplatsen, Borås Närvarande ande Christina Brandt, ordförande (M) Cecilia

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

Protokoll från Styrelsen för beställd primärvård den 25 april 2014

Protokoll från Styrelsen för beställd primärvård den 25 april 2014 1 (10) Protokoll Protokoll från Styrelsen för beställd primärvård den 25 april 2014 Tid: 11.00-15.40 Plats: Mötesplats Kungshöjd, Kaserntorget 11A, Göteborg Närvarande Beslutande Jim Aleberg (S) ordförande

Läs mer

Handlingar. till mötet med styrelsen för NU-sjukvården

Handlingar. till mötet med styrelsen för NU-sjukvården Handlingar till mötet med styrelsen för Kompletterande handlingar Ärende 1 - Rapport juli 2015 Ärende 7 - TU Yttrande över remiss förslag till reglemente Ärende11 - Anmälningsärende 26 augusti 2015 Ärende

Läs mer

Magnus Dimberg (M) Ledamot Ola Bertilsson (S) Ledamot. Ola Bertilsson. Ingalill Lindblad

Magnus Dimberg (M) Ledamot Ola Bertilsson (S) Ledamot. Ola Bertilsson. Ingalill Lindblad Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset i Mariestad, sammanträdesrum Djurö kl 16.00-19.00 Beslutande Ulf Andersson (S) Ordförande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Jan Alexandersson (v) utses att tillsammans med ordföranden justera protokollet. Protokollet kommer att justeras senast den 14 juni.

Jan Alexandersson (v) utses att tillsammans med ordföranden justera protokollet. Protokollet kommer att justeras senast den 14 juni. PROTOKOLL 2005-05-31 Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämnden i norra Bohuslän den 30 maj 2005 kl 09.00-17.00 och den 31 maj 2005 kl 08.30-12.00 på Konferensanläggningen Skottarn, Gullholmen 58-70 NÄRVARANDE

Läs mer

Protokoll från psykiatriberedningen den 5 oktober 2017

Protokoll från psykiatriberedningen den 5 oktober 2017 1 (9) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från psykiatriberedningen den 5 oktober 2017 Tid: 09:30 11:30 Plats: Imperial Hotel, Köpenhamn Närvarande Beslutande Monica Selin, ordförande (KD)

Läs mer

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Torsdag den 31 maj 2012, kl. 9.00 12.30 Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Torsdag den 31 maj 2012, kl. 9.00 12.30 Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg Dokumenttyp: Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Göteborgs Tid: Torsdag den 31 maj 2012, kl. 9.00 12.30 Plats: Göteborgs Nya Varvet, Göteborg Ordinarie ledamöter Gladys Yannelli (S), ordförande Harriet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Styrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Styrelsen Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Liseberg, Göteborg. Kl. 14.00 18.00 Beslutande Jan-Erik Wallin, ordf. Göran Johansson Gert-Inge Andersson Björn Bergquist Lennart Björk Inga-Lill Andersson Stefan

Läs mer

1(7) PROTOKOLL NÄRVARANDE

1(7) PROTOKOLL NÄRVARANDE 1(7) PROTOKOLL Sammanträde med kommittén för folkhälsofrågor fredagen den 16 mars 2012 på Lilla Bommens konferenscenter, Göteborg, kl.10.00 14.10 med ajournering kl. 12.00 13.00 NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter

Läs mer

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka Protokoll Sammanträdesdatum 2004-06-07 Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka 39-46 Tid: Måndagen 7 juni 2004 kl 09:00-15:00 Plats: Husläkarna AB, Kungsbacka Ledamöter Margareta Ödman (m) ordförande Bo Karlsing

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hovden Stadshuset, kl 08:30-11:00 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande Sebastian Clausson (S), vice ordförande Björn Fagerlund (M), ledamot Leif Johansson (S),

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-09-27 1 (13) Plats och tid Paragraf 94-103 Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Protokoll från psykiatriberedningen den 9 december 2015

Protokoll från psykiatriberedningen den 9 december 2015 1 (7) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från psykiatriberedningen den 9 december 2015 Tid: 09.30-13.45 Plats: Lokal Perrongen, Gullbergsvass, Bergslagsgatan 2, Göteborg Närvarande Beslutande

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson.

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bengtsfors 09:00-12:00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith Försäkringskassan Ulrika Jörkander Arbetsförmedlingen Anne Sörqvist

Läs mer

Detaljbudget 2014 för Västra Götalandsregionen

Detaljbudget 2014 för Västra Götalandsregionen 1 (5) Tjänsteutlåtande Datum 2013-11-26 Regionstyrelsen Handläggare: Mattias Berntsson Telefon: 0700-82 42 50 E-post: mattias.h.berntsson@vgregion.se Till Regionstyrelsen Detaljbudget 2014 för Västra Götalandsregionen

Läs mer

Handlingar till mötet i Göteborg med Styrelsen för Habilitering & Hälsa

Handlingar till mötet i Göteborg med Styrelsen för Habilitering & Hälsa Handlingar till mötet i Göteborg med Styrelsen för Habilitering & Hälsa den 20 oktober 2011 Ärende 4 Sida 1(1) Tjänsteutlåtande Datum 2011-10-10 Diarienummer H&H 21-2011 Förvaltningskansliet Handläggare

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

Protokoll från östra patientnämnden den 21 september 2017

Protokoll från östra patientnämnden den 21 september 2017 1 (17) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från östra patientnämnden den 21 september 2017 Tid: 08:30 14:05 Plats: Regionens hus Skövde, Hertig Johans gata 6, lokal Björken Närvarande ande

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Arvika Näringslivscenter, Arvika kl 8.00-9.15 2012-09-26 65 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Lars-Ove Jansson, ledamot Inger Hjerpe, ledamot

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträdesrum,

Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, 16.00-20.25 Deltagande Beslutande Gert Franzen (c), ordfärande Jaan Kello (m) Anna Johansson (m) Rune Larsson (m) Benkt-Eric

Läs mer

och Frölunda Specialistsjukhus Dnr:

och Frölunda Specialistsjukhus Dnr: Plats: Bergabo hotell & konferens, Tjörn Datum och tid: Onsdag 24 augusti Beslutande Joakim Larsson (MP), ordförande Lisbeth Sundén Andersson, (M) vice ordförande Morgan Hedman (S) Ann-Britt Svensson (S)

Läs mer

Protokoll från Styrelsen för beställd primärvård den 20 mars 2014

Protokoll från Styrelsen för beställd primärvård den 20 mars 2014 1 (12) Protokoll Protokoll från Styrelsen för beställd primärvård den 20 mars 2014 Tid: 11.00-15.30 Plats: Mötesplats Kungshöjd, Kaserntorget 11A, Göteborg Närvarande ande Jim Aleberg (S) ordförande Linn

Läs mer

Protokoll från revisorskollegiet den 17 maj 2017

Protokoll från revisorskollegiet den 17 maj 2017 1 (10) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från revisorskollegiet den 17 maj 2017 Tid: 09:30-13:15 Plats: Regionens Hus Vänersborg, konferenslokal Framtiden Närvarande Beslutande Birgitta

Läs mer

Mötesbok: servicenämnden ( ) servicenämnden Datum: Plats: Skövde, Regionens Hus, Lokal: Björken Kommentar:

Mötesbok: servicenämnden ( ) servicenämnden Datum: Plats: Skövde, Regionens Hus, Lokal: Björken Kommentar: Mötesbok: servicenämnden (2017-08-30) servicenämnden Datum: 2017-08-30 Plats: Skövde, Regionens Hus, Lokal: Björken Kommentar: Dagordning Beslutsärenden 43 Upphandling 3 44 Återbetalning av överskott 6

Läs mer

Protokoll från Styrelsen för Habilitering & Hälsa den 3 februari 2016

Protokoll från Styrelsen för Habilitering & Hälsa den 3 februari 2016 Protokoll från Västra Götalandsregionen, Habilitering & Hälsa 1 (15) Protokoll från Styrelsen för Habilitering & Hälsa den 3 februari 2016 Tid: 10.00 16.10 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan 8,

Läs mer

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 ( M ) Irma Görtz,

Läs mer

Sammanträde: Revisorskollegiet Tid: Tisdagen den 11 december 2012 kl Plats: Konferensrum: Framtiden, Regionens Hus, Vänersborg

Sammanträde: Revisorskollegiet Tid: Tisdagen den 11 december 2012 kl Plats: Konferensrum: Framtiden, Regionens Hus, Vänersborg Protokoll Sammanträde: Tid: Tisdagen den 11 december 2012 kl. 09.30 15.30 Plats: Konferensrum: Framtiden, Regionens Hus, Vänersborg Beslutande Ulf Sjösten, ordförande Bernt Sabel kl. 09.30 14.00 Tomas

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden PROTOKOLL 22 27 Datum 2016-10-11 1 (4) Protokoll från habiliterings- och hjälpmedelsnämndens sammanträde Tid: 2016-10-11, kl 09.00-13.45 Plats: Rådhus Skåne Kristianstad,

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-26

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-26 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stadsbiblioteket, Eslöv kl 19.00 20.20 Beslutande Khalid El-Haj (s) ordförande Karin Reinisch (m) Stig-Åke Grönvall (s) Lena Åkesson (c) Margaretha Holmquist

Läs mer

Sonja-Lis Linder (m) Kristina Karlsson (c) Gunilla Johansson (fp) Gull Lundberg (s)

Sonja-Lis Linder (m) Kristina Karlsson (c) Gunilla Johansson (fp) Gull Lundberg (s) LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-05-19 NÄRSJUKVÅRDSNÄMNDEN 53-60 Tid: kl.13.00 15.50 Plats: Kungsbacka Sjukhus Vid sammanträdet informerade verksamhetschef Maria Boman vid Hälsa & Rehabilitering om principer

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Brunna konferenslokaler Humlevägen 4, kl 19:00-21:10 ande Serkan Köse (S) ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Staffan Sundin (M) tjg ersättare Selin

Läs mer

att utse Martin Andreasson att jämte ordföranden justera protokollet från dagens sammanträde.

att utse Martin Andreasson att jämte ordföranden justera protokollet från dagens sammanträde. Protokoll fört vid sammanträde med hälso- och sjukvårdsutskottet den 26 augusti 2009, kl 09.15 13.45, konferensrummet Visionen, Regionens Hus, Vänersborg Paragrafer 180-193 Närvarande ledamöter: Närvarande

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsemöte Plats: Lejongapet, Kungälvs sjukhus Datum och tid: onsdag den 6 december 2017, klockan 09:00-10:00

PROTOKOLL Styrelsemöte Plats: Lejongapet, Kungälvs sjukhus Datum och tid: onsdag den 6 december 2017, klockan 09:00-10:00 Plats: Lejongapet, Kungälvs sjukhus Datum och tid: onsdag den 6 december 2017, klockan 09:00-10:00 ande Staffan Setterberg, (KD), ordförande Jesper Blomqvist,(S) vice ordförande Morgan Hedman, (S) Frode

Läs mer

Holmängen, Nygatan 78, Vänersborg

Holmängen, Nygatan 78, Vänersborg 2012-02-14 1 (12) Plats Holmängen, Nygatan 78, Vänersborg Tid Tisdagen den 14 februari 2012, kl 13.00-15.45 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Protokoll från styrelsen för Södra Älvsborgs Sjukhus den 28 oktober 2015

Protokoll från styrelsen för Södra Älvsborgs Sjukhus den 28 oktober 2015 1 (16) Protokoll Protokoll från styrelsen för Södra Älvsborgs Sjukhus den 28 oktober 2015 Tid: kl. 08:30 15:00. Plats: Södra Älvsborgs Sjukhus, Borås, sammanträdeslokal Bertil Söderling Närvarande ande

Läs mer

Välfärdsnämndens utskott. Plats och tid: Stadshuset, Lärande och familj, rum 364, , kl. 09:00-12:40

Välfärdsnämndens utskott. Plats och tid: Stadshuset, Lärande och familj, rum 364, , kl. 09:00-12:40 Plats och tid: Stadshuset, Lärande och familj, rum 364, 2015-12-03, kl. 09:00-12:40 Beslutande: BrittMarie Hansson (S), ordförande Anne Viljevik (EP) Sven-Ingvar Borgquist (M) Lars Carlsson (S) Ann Hörnebrant-Sturesson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23 Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Tid: 2012-04-23 kl. 09.00 11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15 Ledamöter Närvarande: Håkan Linnarsson, (S) Västra Götalandsregionen (tjänstgör 21-35) Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 2007-02-15 Äldreboendet Jägarens sammanträdesrum 2007-02-15 kl. 09.00 16.00 Leif Andersson (s) Anna-Lena Carlsson (c) Lisbeth

Läs mer

Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan

Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 1-13 Tid: 2002-01-29 kl.14:00 16:30 Plats: Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan Agneta Karlsson,

Läs mer

Förskolenämnden. Protokoll Fö 618/2015. Datum: Klockan: 13:30-16:30 Plats: Dojan norr, 3 tr

Förskolenämnden. Protokoll Fö 618/2015. Datum: Klockan: 13:30-16:30 Plats: Dojan norr, 3 tr Protokoll Fö 618/2015 Förskolenämnden Datum: 2016-10-18 Klockan: 13:30-16:30 Plats: Dojan norr, 3 tr Närvarande ledamöter Marie Magnusson (KD) Ulrica Solver-Gustavsson (L) Kenneth Hallén (S) Gunilla Muhr

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2009-05-20 1(8) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 20 maj 2009, klockan 08.30-12.00 Beslutande Robert Svensson (C) KS Daniel Jensen (KD) SN Gunnar Simonsson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 95-109

Sammanträdesprotokoll 95-109 Sammanträdesprotokoll 95-109 Sammanträde med Sammanträdesdatum Styrelsen för proaros Tisdagen den 14 oktober Plats och tid KomVux, kl 14.00 17.30 Närvarande ledamöter Lars Kallsäby (c), Rodrigo Romo (m),

Läs mer

Nall Lasse Andersson, S Nils-Erik Edlund, S Camilla Andersson, 5 Per-Anders Westhed, C Torsten Larsson, KD Wahan Harutun, KP

Nall Lasse Andersson, S Nils-Erik Edlund, S Camilla Andersson, 5 Per-Anders Westhed, C Torsten Larsson, KD Wahan Harutun, KP Vansbro Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 9juni 2014 kl. 17.00-18.00 Beslutande Karl Björklund, M Lars-Olov Liss, C Anders Edlund, 5 Nall Lasse Andersson, S Nils-Erik Edlund, S Camilla Andersson,

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden PROTOKOLL 7 13 Datum 2016-03-15 1 (6) Protokoll från habiliterings- och hjälpmedelsnämndens sammanträde Tid: 2016-03-15, kl 09.00-11.30 Plats: Rådhus Skåne Kristianstad

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2016-02-11 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP) (ordförande)

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Lisbeth Svensson (FP) Lena Hedlund (KD) Jan Alexandersson (V) tj gör

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Lisbeth Svensson (FP) Lena Hedlund (KD) Jan Alexandersson (V) tj gör STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 8:30: - 12:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med hälso- och sjukvårdsutskottet den 2 december 2009, kl , Sessionssalen, Residenset, Vänersborg

Protokoll fört vid sammanträde med hälso- och sjukvårdsutskottet den 2 december 2009, kl , Sessionssalen, Residenset, Vänersborg Protokoll fört vid sammanträde med hälso- och sjukvårdsutskottet den 2 december 2009, kl 09.15 14.25, Sessionssalen, Residenset, Vänersborg Paragrafer 249-259 Närvarande ledamöter: Jonas Andersson, ordförande

Läs mer

Driftnämnden Närsjukvård 14-21

Driftnämnden Närsjukvård 14-21 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Driftnämnden Närsjukvård 14-21 Tid: Tisdag 15 februari kl. 14:00-16:15 Plats: Kungsbacka sjukhus Ledamöter Tommy Rydfeldt (FP) Kerstin Zander (S) Franklin Eck (M)

Läs mer