Dokumenttyp Minnesanteckningar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dokumenttyp Minnesanteckningar"

Transkript

1 Carina Westerelve Datum Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: Ärende NOgruppmöte Stenungsund Datum Plats Stenungsund, Capio Vårdcentral Närvarande ( ) Susanne Thuresson Kungälvs sjukhus Susanne Albinsson Cathrine Kjellstrand Johanna Nordqvist Annelie Andersson (adjungerad punkt 1 & 2) Delregional samordnare Anna Belfrage Närhälsan Stora Höga Ann Sundström Närhälsan Stenungsund Lisa Lok Hinnerson Närhälsan Rehab Marie Höijer Capio vårdcentral 1. Presentationsrunda Presentationsrunda då alla inte tidigare har träffats. Capio har fått en ny verksamhetschef, Marie HöijerStovind och SIMBA har fått en ny delregional samordnare för in och utskrivningsprocessen, Anneli Andersson. Marie och Anneli hälsas välkommen till SIMBA. Uppdrag 2. In och utskrivningsprocessen från slutenvården Susanne A informerar om att kommunen har lite att arbeta med internt för att få till en bra struktur. Uppfattningen är att det är god samverkan och gott samarbete i den lokala SAMSAgruppen men de flesta nog har lite internt att arbeta med. En fråga är hur väl förberedda vårdcentralerna är på att ta stafettpinnen och kunna medverka vid planeringar inför hemgång från slutenvården och upprättandet av samordnade individuella planer (SIP). Susanne T informerar om att man på sjukhuset införskaffat en padda för patienter som enbart har hemtjänst så de via den kan planera för hemgången med hemtjänst och vårdcentral.

2 2 Undertecknad informerar om att i Kungälvs kommun ska man under hösten testa avstämningsmöten varje morgon mellan sjukhus, kommun och primärvården för att undersöka och detta kan gynna en god och säker utskrivning som samtidigt gör att patienterna inte behöver stanna kvar längre än nödvändigt. Faller testet väl ut får plan för vidare implementering i SIMBA tas fram. Viktigt att vi alla har stor ödmjukhet då hösten kommer att bli en prövoperiod för oss alla. Susanne A säger att det inom kommunen förs en dialog om det kanske behövs någon form av beredskapslinje efter kontorstid från och med januari 2019 för att kunna svara upp mot kraven på tillgänglighet. Inom primärvården finns dialog kring möjligheterna att nyttja sig av beredskapsjouren. För att i möjligaste mån underlätta för alla berörda och att patienterna inte ska behöva vara på sjukhuset längre än nödvändigt är det viktigt att alla är på tå för och i tidig planering inför hemgång. Susanne informerar om att SAMSA stängs ner kl.12:00 måndagen den 24 september för att kunna öppna upp i den nya versionen av SASMA tisdags morgon. 3. Mobil närvård Susanne A säger att hemsjukvårdens sjuksköterskor gett signaler om att de upplever det kan vara svårt att få läkarna på Capio att komma ut på hembesök när de bedömer det finns behov av detta. Undertecknad informerar om att konceptet mobil närvård är så mycket mer än möjligheten till hembesök som redan finns inskrivet i KOKboken. När breddinförandet av mobil närvård startade var målet att det skulle finnas särskilt avsatta läkare som utgick ifrån kommunens lokaler och tillsammans med den legitimerade personalen vårdar individer som är inskrivna i kommunal hälso och sjukvård med ett långvarigt och komplext behov av vård som kräver att vården förmedlas i hemmet. Regionens förhållningsätt är För att kunna upprätthålla kontinuitet och teamarbete bör funktionen utformas i tillräckligt stor omfattning av tjänst och kan med fördel införas i samverkan mellan vårdcentraler och/eller kommuner, och utföras av en eller ett fåtal personer för att värna om kontinuiteten Vårdvalskontoret har följande krav: Målgrupp för insatsen mobil hemsjukvårdsläkare är vuxna patienter som är inskrivna i kommunal hemsjukvård i eget boende, med omfattande vård och omsorgsbehov och i behov av teambaserad vård i hemmet. Teamet består av en eller flera yrkesprofessioner i kommunal hemsjukvård samt läkare från vårdcentral. Teamet arbetar personcentrerat och proaktivt, det vill säga arbetar bland annat med riskbedömningar, vårdplaner och läkemedelsgenomgångar för att förhindra undvikbara försämringar och komplikationer. Hemsjukvårdsläkaren ska vara patientens fasta vårdkontakt. Det ska finnas möjlighet till direktkontakt per telefon mellan hemsjukvårdsläkaren och ansvarig sjuksköterska i kommunal hemsjukvård, samt möjlighet till akuta hembesök senast nästkommande vardag.

3 3 4. PM missad Warandos Vid missad Warandos har hemsjukvården fått en rutin från koagulationsmottagningen på Kungälvs sjukhus. Rutinen kommer från tillverkaren av T Waran och beskriver tillvägagångsätt vid missad Warandos. Johanna undrar nu om Kungälvs sjukhus kan ställa sig bakom den. Susanne hänvisar till Jacob Wulfsberg, chefsläkare, som får fatta beslut i frågan. 5. Information om alternativet överlämnat i MCSS (digital signering) För att öka patientsäkerheten i samband med läkemedelshantering har hemsjukvården och delegerad personal inom vård och omsorg samt funktionshinder börjat använda/kommer att börja använda digital signering för administrerade och överlämnande läkemedel samt andra hälso och sjukvårdsåtgärder. Alternativet Överlämnat innebär att läkemedelsdosen lämnas till patienten som sedan själv ansvarar för när eller om hen tar det aktuella läkemedlet. Det här signeringsalternativet finns endast när sjuksköterska och läkare i samverkan med patient tagit beslut om förfarandet. Tidigare har detta hanterats och dokumenterats som egenvård, vilket upplevts omständligt av all involverad personal. Som alternativ till egenvård går det enligt den nya SOSFS:en för läkemedelshantering efter riskbedömning att besluta om endast överlämning. Patienten ansvarar då själv för administreringen. 6. Dialog om synpunkt/klagomål gällande vårdnivå Dialog kring ett inkommit klagomål där både vårdcentral, Kungälvs sjukhus och den kommunala hemsjukvården varit involverade. Vården blev inte optimal ur patientens och anhörigas perspektiv och det förekom brister i kommunikationen mellan berörda verksamheter. 7. Socialmedicinsk mottagning NOgruppens representanter är inte helt insatta i arbetet med den socialmedicinska mottagningen så punkten sätts upp till kommande möte i november då NOgruppen beslutar att första halvtimmen av mötet avsätts tillsamverkan med den lokala psykiatrigruppen. Susanne informerar dock om att inom kommunen försöker man få ett mer samlat grepp kring målgruppen. Undertecknad informerar om att det sedan ett år tillbaka legat ett uppdrag från HSN V om att ta fram en modellbeskrivning för de socialmedicinska mottagningarna i SIMBAområdet. Modellbeskrivningen ska tas fram i samverkan mellan SIMBA och SAMORDNINGSFÖRBUNDET och Koncernkontoret. Dock har det rått delade meningar kring vem som ska hålla i uppdraget, vilket medfört att det dragit ut på tiden. På senaste mötet i samordningsgruppen meddelade HSNVs representant att om det ska finnas möjlighet att HSN V fortsätter särfinansiera läkarmedverkan vid mottagningarna behöver modellbeskrivningen tas fram så HSNV kan fatta beslut om det vid sitt decembermöte.

4 4 Modellbeskrivningen behöver också omfatta hur barn och unga med missbruksproblematik ska erbjudas integrerade insatser. Samordningsförbundets chef har kallat till ett möte den 19 september. För att hinna genomföra uppdraget inom angiven tidsram behövs särskilda resurser avsättas. VC Kusten tillhandahåller resurs omfattande 20% under hösten för uppdraget. Uppdraget bifogas minnesanteckningarna. 8. SIMBAteamet inom första linjen Undertecknad informerar om att SIMBA har ansökt och blivit antagen till ett treårigt nationellt projekt kring tidiga och samordnade insatser för barn och unga som drivs av skolverket och socialstyrelsen. Ansökan utgår från stöd för vidareutveckling av våra SIMBAteam. Information ges kring struktur för utvecklingsarbetet. När projektet med SIMBAteam startade upp fanns en styrgrupp med två chefer från socialtjänsten, två från elevhälsan samt två primärvårdsrepresentanter och en från barn och ungdomsmedicin. Samtliga ingick i utvecklingsgrupp Barn och unga. En styrgrupp, bestående av socialtjänstens verksamhetschefer från Ale och Tjörn och elevhälsans verksamhetschefer i Kungälv och Stenungsund samt Närhälsans vårdcentralchef i Stenungsund och Kustens verksamhetschef, kommer att startas upp. Undertecknad blir sammankallande för styrgruppen. För att hålla ihop SIMBAteamen behövs en projektledare rekryteras. Kustens verksamhetschef tillhandahåller en person för projektledning omfattande 20%. Marie informerar om att Marja som bidrar med psykologkompetensen i SIMBAteamet kommer att sluta. Marie säger dock att Capio har för avsikt att hitta ersättare för Marja för att fullfölja sitt uppdrag. 9 Sommaren 2018 Kommunen Omvårdnaden har varit god och omsättningen på Särskilda boendeplatser lägre än förväntat. Första semesterperioden var tuff men andra betydligt lugnare. Kommunen har haft god samverkan med bemanningsföretag som stöttat upp under semesterperioderna. Där emot har det under sommaren varit brist på erfarna undersköterskor som det gått att delegera till. Capio Periodvis brist på sjuksköterskor med anledning av att inplanerad inhyrningspersonal sent avsagt sig uppdraget. Läkarbemanningen har upprätthållits med hjälp av bemanningsläkare. Sjukhuset har haft en extremt ansträngd sommar, näst intill katastrofläge med 40 stängda platser och en beläggningsgrad på 120% mot planerade 90%. Konsekvenserna av detta har blivit flera uppsägningar på grund av för hög arbetsbelastning som lett till dålig arbetsmiljö. Sjukhusdirektören har gett i uppdrag till verksamhetscheferna och vårdenhetscheferna att komma med förslag på hantering av den uppkomna situationen.

5 5 10. Mötestider år 2019 Följande mötestider fastställs för nästa år: 11 jan kl.09:30 12:00 (lokal psykiatrigrupp kl:08:0010:00) 12 apr kl.09:30 12:00 (lokal psykiatrigrupp kl:08:0010:00) 23 aug kl.09:30 12:00 (lokal psykiatrigrupp kl:08:0010:00) 08 nov kl.09:30 12:00 (lokal psykiatrigrupp kl:08:0010:00) Mötesplats vid samtliga tillfällen: Capios Läkarhus Stenungsund 11. Övrigt Johanna meddelar att kommunens politiker vill se ett ökat samarbete mellan kommunens legitimerade personal och vårdcentralens läkare kring patienterna genom ökad proaktiv planering av vård och behandling där även dialog förs kring hur den enskilde vill att personalen agerar om hen plötsligt får ett förändrat hälsotillstånd, vilket även bör omfattat livsuppehållande åtgärder. Vid minnesanteckningen Carina Westerelve Processledare

Mobil närvård nulägesrapport maj Karin Fröjd Regional projektledare

Mobil närvård nulägesrapport maj Karin Fröjd Regional projektledare Mobil närvård nulägesrapport maj 2019 Karin Fröjd Regional projektledare Varför Mobil närvård? Hemsjukvård har alltid ingått i vårdcentralernas kärnuppdrag, dvs hembesök av läkare ingår i vårdcentralernas

Läs mer

Ärende. Styrgrupp Mobil närvård. Tid , kl. 16:30 17:30. Plats Kungälvs stadshus, lokal: Inlandsrummet, plan 2.

Ärende. Styrgrupp Mobil närvård. Tid , kl. 16:30 17:30. Plats Kungälvs stadshus, lokal: Inlandsrummet, plan 2. Anneli Andersson Datum 2018-11-07 Delregional samordnare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 0700 85 27 32 anneli.s.andersson@vgregion.se Ärende Styrgrupp Mobil närvård Tid 2018-10-30, kl. 16:30 17:30

Läs mer

Utveckling av närsjukvården genom införande av mobil hemsjukvårdsläkare och närsjukvårdsläkare.

Utveckling av närsjukvården genom införande av mobil hemsjukvårdsläkare och närsjukvårdsläkare. Namn: Carina Westerelve Datum 2015-06-09 Funktion: Processledare Telefon: 0737-731409 Epost: carina.vesterlve@spray.se Utveckling av närsjukvården genom införande av mobil hemsjukvårdsläkare och närsjukvårdsläkare.

Läs mer

Dokumenttyp Minnesanteckningar. 1. Presentationsrund Punkten styrks med anledning av att inbjudna gäster lämnat återbud.

Dokumenttyp Minnesanteckningar. 1. Presentationsrund Punkten styrks med anledning av att inbjudna gäster lämnat återbud. Carina Westerelve Datum 20190430 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 070 020 76 04 carina.vesterelve@vgregion.se Ärende Samordningsgruppen Datum 20190426 Plats Kungälv, stadshuset Närvarande

Läs mer

Mobila hemsjukvårdsteam överallt

Mobila hemsjukvårdsteam överallt Mobila hemsjukvårdsteam överallt Karin Fröjd Regional projektledare https://www.bing.com/videos/search?q=mobil+n%c3%a4rv%c3%a5rd+skaraborg&&view=det ail&mid=d753aec475bac7685a37d753aec475bac7685a37&form=vrdgar

Läs mer

Mobil närvård Göteborg med kranskommuner

Mobil närvård Göteborg med kranskommuner Mobil närvård Göteborg med kranskommuner Karin Fröjd Regional projektledare https://www.bing.com/videos/search?q=mobil+n%c3%a4rv%c3%a5rd+skaraborg&&view=det ail&mid=d753aec475bac7685a37d753aec475bac7685a37&form=vrdgar

Läs mer

Mobila närvård nuläge och framtid Karin Fröjd Regional projektledare

Mobila närvård nuläge och framtid Karin Fröjd Regional projektledare Mobila närvård nuläge och framtid Karin Fröjd Regional projektledare Modellen Mobil närvård Mobil närvård bygger på att kommunen står för basverksamheten, samt dygnet runt-funktionen, och arbetar tätt

Läs mer

Ärende. Samordningsgruppen. Datum Plats. Kungälv, Fars Hatt. Närvarande ( )

Ärende. Samordningsgruppen. Datum Plats. Kungälv, Fars Hatt. Närvarande ( ) Carina Westerelve Datum 2018-12-07 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 070 020 76 04 carina.vesterelve@vgregion.se Ärende Samordningsgruppen Datum 2018-12-05 Plats Kungälv, Fars Hatt Närvarande

Läs mer

Dokumenttyp Minnesanteckningar

Dokumenttyp Minnesanteckningar Carina Westerelve Datum 2019-04-12 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 070 020 76 04 carina.vesterelve@vgregion.se Ärende NO-gruppmöte Kungälv Datum 2019-04-09 Plats Kungälv, Stadshuset

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

Bohuspraktiken Ellinor Seth VC Nödinge Farshad Tahmasebiepour. Ales kommun Åsa Fredriksson Adina Hälsan AB. Ales kommun Mathias Lind

Bohuspraktiken Ellinor Seth VC Nödinge Farshad Tahmasebiepour. Ales kommun Åsa Fredriksson Adina Hälsan AB. Ales kommun Mathias Lind Namn: Carina Westerlve Datum 2015-04-21 Funktion: Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Telefon: 0737-731409 Epost: carina.vesterelve@ale.se Ärende NO-gruppsmöte Ale Datum 2015-04-13 Plats Nödinge

Läs mer

Samverkansrutin för mobil närvård i Fyrbodal

Samverkansrutin för mobil närvård i Fyrbodal Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal Dokumentet gäller för: Personal som arbetar med mobil närvård 1 Syfte Syftet med rutinen är att beskriva ett gemensamt arbetssätt

Läs mer

Mobil närvård - nulägesrapport. Karin Fröjd Regional projektledare

Mobil närvård - nulägesrapport. Karin Fröjd Regional projektledare Mobil närvård - nulägesrapport Karin Fröjd Regional projektledare Modellen Mobil närvård Mobil närvård bygger på att kommunen står för basverksamheten, samt dygnet runt-funktionen, och arbetar tätt tillsammans

Läs mer

Dario Espiga Primärvårdsstyrelsen Anne-Lie Sundling. Ann-Sofie Alm Västra Hälso- och sjukvårdsnämnden. Primärvårdsstyrelsen Janette Olsson

Dario Espiga Primärvårdsstyrelsen Anne-Lie Sundling. Ann-Sofie Alm Västra Hälso- och sjukvårdsnämnden. Primärvårdsstyrelsen Janette Olsson Carina Westerelve Datum 20181114 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 070 020 76 04 carina.vesterelve@vgregion.se Ärende Politisk samrådsgrupp Datum 20181109 Plats Närvarande () Göteborg,

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

Årsberättelse för SIMBAs verksamhetsår 2018

Årsberättelse för SIMBAs verksamhetsår 2018 Carina Westerelve Datum 2019-01-24 Processledare Mobil: 070-020 76 04 carina.vesterelve@vgregion.se Årsberättelse för SIMBAs verksamhetsår 2018 Beskrivning av verksamheten SIMBA är en vårdsamverkansorganisation

Läs mer

OLG Skaraborg. Mobil närvård Västra Götaland OLG Skaraborg 19 oktober 2018

OLG Skaraborg. Mobil närvård Västra Götaland OLG Skaraborg 19 oktober 2018 Mobil närvård Västra Götaland OLG Skaraborg 19 oktober 2018 Vårdplatser i Västra Götaland 2017 (SoS) Mer än 85% är kommunala SÄBO Hemsjukvård Korttidsenhet Slutvård sjukhus 2018-10-19 Mobila hemsjukvårdsläkare

Läs mer

Samverkan, vårdplanering, mötesplatser och omhändertagande på rätt nivå

Samverkan, vårdplanering, mötesplatser och omhändertagande på rätt nivå Carina Westerelve Datum 2014-06-09 Processledare Mobil: 0737-73 14 09 carina.vesterelve@ale.se Samverkan, vårdplanering, mötesplatser och omhändertagande på rätt nivå Inledning I regeringens överenskommelse

Läs mer

Minnesanteckningar Det goda livet workshop Vårdsamverkan SIMBA

Minnesanteckningar Det goda livet workshop Vårdsamverkan SIMBA Minnesanteckningar Det goda livet workshop 151117 Vårdsamverkan SIMBA Närvarande: Susanne Turesson Kungälvs sjukhus Birgitta Berghänkel Sikberger Brukarrepresentant Elisabeth Olsson Stenungsunds kommun

Läs mer

Projektplan. Projektplan. Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa

Projektplan. Projektplan. Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa Projektplan Projektplan Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa 1 Innehåll 1 Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa 3 1.1 Bakgrund/Inledning... 3 1.2 Förväntad nytta... 4 1.3 Mål... 4 1.4

Läs mer

Introduktion till Politiska samrådsgruppen

Introduktion till Politiska samrådsgruppen Introduktion till Politiska samrådsgruppen Protokoll från mötet 2019-03-01 Monika Beiring, ordförande Politiska samrådet Cathrine Thanner, ordförande Samordningsgruppen Lena Arvidsson, processledare SAMLA

Läs mer

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Bakgrund Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård, trädde i kraft den 1 januari 2018 Syftet med den nya lagen

Läs mer

Ärende. NO-gruppmöte Kungälv. Datum Centrumpraktiken. Plats. Närvarande Dragan Milusic Lena Samuelsson -

Ärende. NO-gruppmöte Kungälv. Datum Centrumpraktiken. Plats. Närvarande Dragan Milusic Lena Samuelsson - Carina Westerelve Datum 2015-01-22 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 0737-73 14 09 carina.vesterelve@ale.se Ärende NO-gruppmöte Kungälv Datum 2015-01-20 Plats Närvarande Dragan Milusic

Läs mer

Uppföljning av SIMBAs handlingsplan

Uppföljning av SIMBAs handlingsplan Uppföljning av SIMBAs handlingsplan Målområde 1 1:1 Individens förmåga att själv ta kontroll över och påverka sin hälsa i positiv riktning ska stärkas 7,00% 6,00% Andel listade patienter som fått FaR under

Läs mer

SAMLA. Samordningsgruppen. Ärende. Datum Plats. Lerum, kommunhuset

SAMLA. Samordningsgruppen. Ärende. Datum Plats. Lerum, kommunhuset SAMLA Carina Westerelve Datum :2017-11-06 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 070-912 02 93 carina.westerelve@alingsas.se Ärende Samordningsgruppen Datum 2017-10-31 Plats Lerum, kommunhuset

Läs mer

VGRs satsningar på sammanhållen vård för vuxna med komplexa vård- och omsorgsbehov Karin Fröjd

VGRs satsningar på sammanhållen vård för vuxna med komplexa vård- och omsorgsbehov Karin Fröjd Bilaga 2. VGRs satsningar på sammanhållen vård för vuxna med komplexa vård- och omsorgsbehov Karin Fröjd Medicinsk rådgivare koncernstab hälso- och sjukvård Presentation VIP-patienter Mobil närvård Omsorgskoordinatorer

Läs mer

Fast vårdkontakt...och verktygen i Äldresatsningen! Skånes universitetssjukvård

Fast vårdkontakt...och verktygen i Äldresatsningen! Skånes universitetssjukvård Fast vårdkontakt.. verktygen i Äldresatsningen! Staben för verksamhetsutveckling 4 enheter! Enhet för läkemedel Enhet för säkerhet, användarnära IT MT Enhet för patientsäkerhet Enhet för ehälsa kvalitet

Läs mer

1. Välkommen, presentationsrunda Cathrine Thanner, ordförande hälsar välkommen och presentationsrunda.

1. Välkommen, presentationsrunda Cathrine Thanner, ordförande hälsar välkommen och presentationsrunda. Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2019-05-17 Plats Grand Hotel Alingsås Närvarande () Cathrine Thanner, ordförande Offentliga vårdcentraler Helena Balte Christina Alvelin Lerums kommun

Läs mer

Avtal om läkarmedverkan inom hälso- och sjukvård i ordinärt boende.

Avtal om läkarmedverkan inom hälso- och sjukvård i ordinärt boende. 2012-10-26 Avtal om läkarmedverkan inom hälso- och sjukvård i ordinärt boende. Samverkansavtal mellan Kommunförbundet Norrbotten och landstinget i Norrbotten. 1 Bakgrund Från den 1 januari 2007 regleras

Läs mer

Samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården, lokal rutin Håbo kommun

Samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården, lokal rutin Håbo kommun ViS - Vård i samverkan Kommun(er): Håbo kommun Region Uppsala: Primärvården i Håbo, Psykiatrimottagningen i Håbo och Enköpings lasarett Fastställt av: Tjänstemannastyrgruppen för närvårdsamverkan Datum:

Läs mer

Dagordning till extrainsatt samordningsgruppsmöte

Dagordning till extrainsatt samordningsgruppsmöte Sara Olander Datum 2017-08-22 Processledare Mobil: 070-020 76 04 sara.olander@vgregion.se Ärende Dagordning till extrainsatt samordningsgruppsmöte Tid 2017-08-22 Kl 13:00-16:30 Plats Stadshuset Kungälv

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2018

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2018 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2018 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

Förberedelser för nytt arbetssätt gällande samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso-och sjukvård

Förberedelser för nytt arbetssätt gällande samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso-och sjukvård Förberedelser för nytt arbetssätt gällande samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso-och sjukvård Den gemensamma checklistan är övergripande och vänder sig till alla parters chefer. Syftet är

Läs mer

Innehåll... 2 Inledning... 3 Arbetssätt... 4 Grön process... 6 Gul process... 9 Röd process... 12

Innehåll... 2 Inledning... 3 Arbetssätt... 4 Grön process... 6 Gul process... 9 Röd process... 12 2 Innehåll Innehåll... 2 Inledning... 3 Arbetssätt... 4 Grön process... 6 Gul process... 9 Röd process... 12 3 Inledning Utgångspunkt för riktlinjerna är den länsgemensamma överenskommelsen mellan landstinget

Läs mer

Samordningsgruppen. Ärende. Datum Plats. Alingsås, Rådhuset

Samordningsgruppen. Ärende. Datum Plats. Alingsås, Rådhuset Carina Westerelve Datum :2018-04-16 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 070-912 02 93 carina.westerelve@alingsas.se Ärende Samordningsgruppen Datum 2018-04-05 Plats Alingsås, Rådhuset Närvarande

Läs mer

Ärende. NO-gruppmöte Kungälv. Datum Centrumpraktiken. Plats. Närvarande Dragan Milusic Lena Samuelsson

Ärende. NO-gruppmöte Kungälv. Datum Centrumpraktiken. Plats. Närvarande Dragan Milusic Lena Samuelsson Carina Westerelve Datum 2014-09-29 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 0737-73 14 09 carina.vesterelve@ale.se Ärende NO-gruppmöte Kungälv Datum 2014-09-23 Plats Närvarande Dragan Milusic

Läs mer

Uppföljning av SIMBAs handlingsplan

Uppföljning av SIMBAs handlingsplan Uppföljning av SIMBAs handlingsplan Målområde 1 1:1 Individens förmåga att själv ta kontroll över och påverka sin hälsa i positiv riktning ska stärkas 7,00% 6,00% Andel listade patienter som fått FaR under

Läs mer

Ärende. NO-gruppmöte Kungälv. Datum Kungälv, VC Centrumpraktiken. Plats. Närvarande Dragan Milusic Lena Samuelsson

Ärende. NO-gruppmöte Kungälv. Datum Kungälv, VC Centrumpraktiken. Plats. Närvarande Dragan Milusic Lena Samuelsson Carina Westerelve Datum 2015-12-02 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 0700-82 36 07 carina.vesterelve@vgregion.se Ärende NO-gruppmöte Kungälv Datum 2015-12-01 Plats Kungälv, VC Centrumpraktiken

Läs mer

för Den Nära Vården Upprättat av Utfärdsdatum Sidnr Carina Westerelve (10) Handlingsplan

för Den Nära Vården Upprättat av Utfärdsdatum Sidnr Carina Westerelve (10) Handlingsplan Dokumenttyp Uppdrag Handlingsplan Genomförande av planen för Den Nära Vården Upprättat av Utfärdsdatum Sidnr Carina Westerelve 2015-09-09 1 (10) Godkänt av Datum för godkännande för SIMBA 2105-10-14 Handlingsplan

Läs mer

Gällande från och med till och med Gemensam riktlinje om in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Västra Götaland

Gällande från och med till och med Gemensam riktlinje om in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Västra Götaland Gällande från och med 2018-09-25 till och med 2020-11-30 Gemensam riktlinje om in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Västra Götaland Innehållsförteckning Om riktlinjen... 2 Målgrupp...

Läs mer

NOSAM Angered. Årsrapport Sammanfattning och analys. Mål, aktivitet och utfall. Hur blev utfallet 2016?

NOSAM Angered. Årsrapport Sammanfattning och analys. Mål, aktivitet och utfall. Hur blev utfallet 2016? NOSAM Angered Årsrapport 2016 Datum: 2017-01-10 Sammanfattning och analys Under året har NOSAM Angered arbetat samlat i samverkan kring frågan om tydligare och enklare ingång i skolan och övriga samhället

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Minnesanteckning Färgelanda, 2017-06-02, 9.00-15.00 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda 9.00-9.30 Information och kommunikation Närvarande: Irene Svenningsson, Johan Lundh, Maria Lobrandt, Peter Eliasson,

Läs mer

nyårshelgen 2018 Upprättat av Utfärdsdatum Sidnr Anneli Andersson i samverkan med samordningsgruppen

nyårshelgen 2018 Upprättat av Utfärdsdatum Sidnr Anneli Andersson i samverkan med samordningsgruppen 2018-12-04 1 (5) Riktlinje för samverkan jul- och Bakgrund I år sammanfaller jul- och nyårshelgen med de vanliga helgerna vilket resulterar i att det i perioden 22 december till och med 1 januari endast

Läs mer

Minnesanteckningar samordningsgruppsmöte. Stadshuset Kungälv, Lokal Bostaden

Minnesanteckningar samordningsgruppsmöte. Stadshuset Kungälv, Lokal Bostaden Olander Datum 20161019 Processledare Mobil: 070020 76 04 sara.olander@vgregion.se Ärende Minnesanteckningar samordningsgruppsmöte Tid 20161019 kl 08:3012:00 Plats Stadshuset Kungälv, Lokal Bostaden Inbjudna

Läs mer

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum:

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: 2018-03-15 Kallade: Marie Berg, Närhälsan Vc Torslanda Ordförande Daniel Pus, Västra Hisingen, Göteborgs Stad Gunhild Unger Snygg Västra Hisingen, Göteborgs

Läs mer

Beslutad 2018-xx-xx. Gemensam riktlinje om in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Västra Götaland

Beslutad 2018-xx-xx. Gemensam riktlinje om in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Västra Götaland Beslutad 2018-xx-xx Gemensam riktlinje om in- och utskrivning från sluten sjukvård i Västra Götaland Innehållsförteckning Om riktlinjen... 2 Målgrupp... 2 Processbilder... 3 Samtycke... 0 Avvikelser...

Läs mer

Barn och unga, med psykisk ohälsa och dess vårdnadshavare ska erbjudas tidiga och samordnade insatser samt optimal hantering på rätt nivå.

Barn och unga, med psykisk ohälsa och dess vårdnadshavare ska erbjudas tidiga och samordnade insatser samt optimal hantering på rätt nivå. Upprättat av Utfärdsdatum Sida 1 av 7 SIMBA- teamen inom ramen för SIMBA-modellen för tidiga och samordnade insatser för barn och unga med psykisk ohälsa Inledning För att på bästa sätt ge barn, unga och

Läs mer

Välkomna till Skaraborg!

Välkomna till Skaraborg! Välkomna till Skaraborg! Skaraborg Vårdsamverkan Skaraborg En vinnande faktor i vår Implementering Vårdsamverkan Skaraborg AU-Implementering Arbetsgrupp/ Implementeringsgrupp (Implementeringsgruppen Skaraborg)

Läs mer

Ärendets beredning Ärendet har beretts i programberedning för äldre och multisjuka.

Ärendets beredning Ärendet har beretts i programberedning för äldre och multisjuka. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Gunilla Benner Forsberg TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-04-06 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-05-16 1 (3) HSN 2017-0027 Yttrande över motion 2016:43 av Tuva Lund (S)

Läs mer

Handlingsplan närsjukvårdsgrupp/er i Fyrbodal Lilla Edet

Handlingsplan närsjukvårdsgrupp/er i Fyrbodal Lilla Edet Följs upp av ledningsgrupp Vårdsamverkan 2ggr/år Handlingsplan närsjukvårdsgrupp/er i Lilla Edet Handlingsplanen utgår från regionala länsgemensamma handlingsplaner och Vårdsamverkan s Verksamhetsplan.

Läs mer

Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612)

Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Datum: 2018-01-29 Skapat av: Lena Arvidsson Bakgrund Lagen om samverkan

Läs mer

Övertagande av hemsjukvård Skellefteå Svar: 170/351=48%

Övertagande av hemsjukvård Skellefteå Svar: 170/351=48% Övertagande av hemsjukvård Skellefteå : 170/351=48% 1. Bakgrundsinformation Besvarad av: 170 (97%) Ej besvarad av: 5 (3%) Ange inom vilket yrke du arbetar 1 Biståndshandläggare 20 (12%) 2 Hemtjänstchef

Läs mer

Fast vårdkontakt vid somatisk vård

Fast vårdkontakt vid somatisk vård Riktlinje Process: 3.0.2 RGK Styra Område: Vård i livets slut Faktaägare: Pär Lindgren, chefläkare Fastställd av: Per-Henrik Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektör Revisions nr: 1 Gäller för: Region Kronoberg

Läs mer

Handlingsplan för hälsa och den nära vården inom SAMLA området Alingsås-Lerum. År 2019

Handlingsplan för hälsa och den nära vården inom SAMLA området Alingsås-Lerum. År 2019 Handlingsplan för hälsa och den nära vården inom SAMLA området Alingsås-Lerum År 2019 Politiskt antagen av Samrådsgruppen 2018-02-02 Reviderad 2018-12-07 för 2019 SAMLA SAMLA bildades år 2017 och är en

Läs mer

Projektplan för start av socialmedicinska mottagningar och Mini-Maria i samverkan i Alingsås och Lerum

Projektplan för start av socialmedicinska mottagningar och Mini-Maria i samverkan i Alingsås och Lerum 2019-02-08 Projektplan för start av socialmedicinska mottagningar och Mini-Maria i samverkan i Alingsås och Lerum 1 Innehåll 2 Bakgrund s 3 3 Mål s 4 4 Metod s 4 5 Genomförande s 4 6 Modell s 5 7 Målgrupp

Läs mer

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2018-12-07 Plats Grand Hotell Alingsås Närvarande () Catharina Johansson, ordförande Cecilia Knutsson Christina Alvelin Lerums kommun Elisabeth Westin

Läs mer

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre.

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre. Temagrupp Äldre Äldre med sjukdom/funktionsnedsättning ska känna att vård, stöd och omsorgsinsats är tillgänglig, trygg, säker och samordnad av kommun, primärvård, sjukhus och tandvård. Strategi Att stärka

Läs mer

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping 1 Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg 180202 Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping Närvarande: Sven-Ove Andersson, Eva Thimfors, Karin Utbo, Pernilla Magnusson,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsinsats hos patient i ordinärt boende - rutin

Hälso- och sjukvårdsinsats hos patient i ordinärt boende - rutin Hälso- och sjukvårdsinsats hos patient i ordinärt boende - rutin Innehållsförteckning Bakgrund... 2 Hemsjukvård... 2 Inskrivning hemsjukvård patient som vistas på sjukhus... 3 Inskrivning hemsjukvård patient

Läs mer

Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015

Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015 Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015 Vårdsamverkansgruppering Skaraborg Kontaktperson Per-Ola Hedberg, Carina Karlsson, Susanne Liden och Jeanette Andersson Avgränsning:

Läs mer

Snabb uppföljning efter utskrivning från sjukhus. Uppföljande samtal inom 48 72 timmar efter utskrivning från medicinavdelning 4 SkaS Lidköping, 2014

Snabb uppföljning efter utskrivning från sjukhus. Uppföljande samtal inom 48 72 timmar efter utskrivning från medicinavdelning 4 SkaS Lidköping, 2014 Snabb uppföljning efter utskrivning från sjukhus Uppföljande samtal inom 48 72 timmar efter utskrivning från medicinavdelning 4 SkaS Lidköping, 2014 Innehåll: Bakgrund Arbetsgrupp Beskrivning av arbetsmetod

Läs mer

DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT

DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT Tillfällig uppdragsgrupp i Närvårdssamverkan Södra Älvsborg angående samverkan vid utskrivning

Läs mer

Förslag till en ny lag Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Förslag till en ny lag Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Förslag till en ny lag Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård En samordnad individuell plan vid utskrivning. Version 1.0 Datum 2017-04-01 Framtaget av: Ida Wernered & Viktor

Läs mer

Ärende: Minnesanteckningar, Delregional arbetsgrupp SVPL Tid: , 09:00 11:00 Plats: Kvickroten

Ärende: Minnesanteckningar, Delregional arbetsgrupp SVPL Tid: , 09:00 11:00 Plats: Kvickroten Ärende: Minnesanteckningar, Delregional arbetsgrupp SVPL Tid: 2015-09-24, 09:00 11:00 Plats: Kvickroten Mötespunkter 1. Lägesbeskrivning upphandling Implementeringsfasen av nya SVPL-KLARA nu är på planeringsstadiet.

Läs mer

Bilaga 1 Ramavtal läkarmedverkan

Bilaga 1 Ramavtal läkarmedverkan Anette Forsblom Socialchef Karin Jonsson Förvaltningschef För Söderhamns Kommun Datum: Margareta Högberg Kommunchef Bilaga 1 Ramavtal läkarmedverkan Läkarmedverkan i den kommunala hemsjukvården i ordinärt

Läs mer

Samverkan i kommunen vid hemgång efter sjukhusvistelse

Samverkan i kommunen vid hemgång efter sjukhusvistelse RUTIN FÖR Samverkan i kommunen vid hemgång efter sjukhusvistelse Antaget av Medicinskt ansvarig sjuksköterska Antaget 2018-06-01 Giltighetstid 2020-06-01 Dokumentansvarig Medicinskt ansvarig sjuksköterska

Läs mer

Bohuspraktiken Ellinor Seth VC Nödinge Karin Svensson - Ales kommun Åsa Fredriksson Adina Hälsan AB. Ales kommun Mattias Leufkens

Bohuspraktiken Ellinor Seth VC Nödinge Karin Svensson - Ales kommun Åsa Fredriksson Adina Hälsan AB. Ales kommun Mattias Leufkens Namn: Carina Westerlve Datum 2015-01-29 Funktion: Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Telefon: 0737-731409 Epost: carina.vesterelve@ale.se Ärende NO-gruppsmöte Ale Datum 2015-01-19 Plats Älvängen,

Läs mer

Vilka ytterligare åtgärder eller andra aktiviteter behöver vi gemensamt vidta för att lyckas med uppdraget?

Vilka ytterligare åtgärder eller andra aktiviteter behöver vi gemensamt vidta för att lyckas med uppdraget? Bil 3 Vilka ytterligare åtgärder eller andra aktiviteter behöver vi gemensamt vidta för att lyckas med uppdraget? Sammanställning av app-svar från Workshop 28 september 2018 Rutiner Använda liknande rutiner

Läs mer

Förslag. Gemensam riktlinje om in- och utskrivningar från sluten hälso- och sjukvård

Förslag. Gemensam riktlinje om in- och utskrivningar från sluten hälso- och sjukvård Gemensam riktlinje om in- och utskrivningar från sluten sjukvård Innehållsförteckning Om riktlinjen... 2 Avvikelser... 2 In- och utskrivningsprocessen... 3 Samtycke... 3 Vårdbegäran/Remiss... 4 Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

Skaraborgs Sjukhus. Mobil närvård. Gemensamt ansvar i praktiken utifrån individens fokus

Skaraborgs Sjukhus. Mobil närvård. Gemensamt ansvar i praktiken utifrån individens fokus Mobil närvård Gemensamt ansvar i praktiken utifrån individens fokus Röster från vård- och omsorgstagarna Jag har inte varit inlagd sen jag fick kontakt med närsjukvårdsteamet och jag har inte behövt larma

Läs mer

Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II

Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II 2016-09-01 - - 2018-06-30 Barn och unga 6 18 år Fast konsultationstid med specialistnivån, BUP Samverkan med BUM vid behov Samverkan

Läs mer

Multi7 bättre liv för sjuka äldre. Multi7. Sammanhållen vård och omsorg för äldre. Ett samarbete mellan Umeå kommun och Västerbottens läns landsting.

Multi7 bättre liv för sjuka äldre. Multi7. Sammanhållen vård och omsorg för äldre. Ett samarbete mellan Umeå kommun och Västerbottens läns landsting. Multi7 Sammanhållen vård och omsorg för äldre Ett samarbete mellan Umeå kommun och Västerbottens läns landsting. Bättre liv för sjuka äldre Kan vi höja kvaliteten i vård och omsorg och samtidigt göra den

Läs mer

PSYKIATRISK HELDYGNSVÅRD

PSYKIATRISK HELDYGNSVÅRD Bedömningar vid inskrivning Har patienten behov av insatser efter utskrivning? använd bedömningsmallen Ja Inskrivningsmeddelande skickas Nej Inskrivningsmeddelande skickas inte Har patienten behov av insatser

Läs mer

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018 Årsrapport Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Tre planer som hänger ihop 5 gemensamma fokusområden 1.1. SIP- samordnad

Läs mer

Innehåll... 2 Inledning... 3 Arbetssätt... 4 Grön process... 7 Gul process Röd process... 14

Innehåll... 2 Inledning... 3 Arbetssätt... 4 Grön process... 7 Gul process Röd process... 14 2 Innehåll Innehåll... 2 Inledning... 3 Arbetssätt... 4 Grön process... 7 Gul process... 11 Röd process... 14 3 Inledning Utgångspunkt för riktlinjerna är den länsgemensamma överenskommelsen mellan landstinget

Läs mer

In- och utskrivning i hemsjukvård och inskrivning i Närsjukvårdsteam Rutin för informationsöverföring via IT-tjänst för SVPL 1, i Södra Älvsborg

In- och utskrivning i hemsjukvård och inskrivning i Närsjukvårdsteam Rutin för informationsöverföring via IT-tjänst för SVPL 1, i Södra Älvsborg Handläggare: Delregional arbetsgrupp SVPL Dokumenttyp: Rutin Sakkod: 1 Antal bilagor: 0 Reviderad av/datum: Delregional arbetsgrupp SVPL 2017-12-14 Framtaget av/datum: Delregional arbetsgrupp SVPL 2015-05-11

Läs mer

Utvärdering av färgkodningsprojektet inom psykiatrin i in- och utskrivningsprocessen

Utvärdering av färgkodningsprojektet inom psykiatrin i in- och utskrivningsprocessen Anneli Andersson Datum 2019-05-08 Delregional samordnare Mobil: 0700 85 27 32 anneli.s.andersson@vgregion.se Utvärdering av färgkodningsprojektet inom psykiatrin i in- och utskrivningsprocessen BAKGRUND

Läs mer

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Fredagen den 18 mars 2016, kl. 09.00-15.00 Närhälsan Lysekils vårdcentral: Kallade: Vård och omsorg samt psykiatri 9-13 Barn och Unga samt missbruk 11-15 Elin Hansson

Läs mer

FAQ Samverkan vid utskrivning

FAQ Samverkan vid utskrivning 1 FAQ Samverkan vid utskrivning 2017-12-22 Generella frågor Behövs en säker uppkoppling för Skype? Skype for business räknas som säker uppkoppling Gäller tilläggsrutinerna framöver? Tilläggsrutiner som

Läs mer

Uppföljning av Team trygg hemgång

Uppföljning av Team trygg hemgång Uppföljning av Team trygg hemgång Februari - september 2016 Handläggare: Hanna Henningsson Innehåll Bakgrund... 3 Effekter... 3 Inskrivning och vårdplanering... 3 Tillfälliga vistelser och betalningsansvar...

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Patientfall: Process vid behov av samordning efter utskrivning där SIP görs efter slutenvårdstillfället Patientfall: Viola Uppdaterad 2018-09-12

Läs mer

Bakgrund. Den första handlingsplanen Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland gällde under åren Länk

Bakgrund. Den första handlingsplanen Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland gällde under åren Länk Bakgrund 2010 2011 2012 2014 2016 Mellan åren 2010 till 2014 träffade staten och SKL (Sveriges kommuner och landsting) överenskommelser om att genom ekonomiska incitament och med de mest sjuka äldres behov

Läs mer

Sammanfattning av Samverkansdialogen

Sammanfattning av Samverkansdialogen Sammanfattning av Samverkansdialogen In- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård 2019-04-10 Lena Arvidsson, processledare SAMLA Målsättning med samverkan vid in och utskrivning från sluten hälso-

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg* Övergripande mål

Verksamhetsplan 2016 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg* Övergripande mål Verksamhetsplan 2016 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg* Bakgrund Närvårdssamverkan Södra Älvsborgs målgrupp är de patienter och grupper i befolkningen som samtidigt och samordnat har behov av vård- och

Läs mer

Bedömning av egenvård och hälso- och sjukvårdsuppgifter

Bedömning av egenvård och hälso- och sjukvårdsuppgifter Bedömning av egenvård och hälso- och sjukvårdsuppgifter Överenskommelse mellan landstinget och kommunerna i Sörmland (enligt SOSFS 2009:6) Egenvård ska erbjuda möjligheter till ökad livskvalitet och ökat

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsinsats hos patient i ordinärt boende - rutin

Hälso- och sjukvårdsinsats hos patient i ordinärt boende - rutin Hälso- och sjukvårdsinsats hos patient i ordinärt boende - rutin Innehållsförteckning Bakgrund... 2 Hemsjukvård... 2 Inskrivning hemsjukvård patient som vistas på sjukhus... 3 Inskrivning hemsjukvård patient

Läs mer

Vilket ansvar har de olika huvudmännen? Hällefors pilotprojekt SIP kommun, primärvård Lindesbergs lasarett

Vilket ansvar har de olika huvudmännen? Hällefors pilotprojekt SIP kommun, primärvård Lindesbergs lasarett Hur kan ett samarbete se ut? Vilket ansvar har de olika huvudmännen? Hällefors pilotprojekt SIP kommun, primärvård Lindesbergs lasarett 2017-09-27 Inskrivningsmeddelande Inskrivningsmeddelande skall skickas

Läs mer

Uppföljning av Team trygg hemgång

Uppföljning av Team trygg hemgång Uppföljning av Team trygg hemgång Handläggare: Hanna Henningsson Innehåll Bakgrund... 3 Syfte... 3 Målgrupp... 3 Arbetssätt... 4 Effekter... 4 Inskrivning och vårdplanering... 4 Tillfälliga vistelser och

Läs mer

Nuläge lokalt. Aktivitet Indikator Måltal. Måltal lokalt. Resultat. Skaraborg 5 % hälso och sjukvård Andel listade patienter 65 år och äldre som

Nuläge lokalt. Aktivitet Indikator Måltal. Måltal lokalt. Resultat. Skaraborg 5 % hälso och sjukvård Andel listade patienter 65 år och äldre som 1 Lokal handlingsplan mellan Kommun och Primärvård Område: Datum: Den lokala handlingsplanen är framtagen utifrån den länsgemensamma Det goda livet för de mest sjuka äldre i Västra Götaland. Handlingsplan

Läs mer

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen. Ärende. Datum Plats Alingsås, Kungsgatan 9

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen. Ärende. Datum Plats Alingsås, Kungsgatan 9 Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen Datum 2018-09-07 Plats Alingsås, Kungsgatan 9 Närvarande () Catharina Johansson, ordförande Alingsås kommun Cecilia Knutsson Alingsås kommun Christina Alvelin

Läs mer

Vårdplaneringsprocessen i. Link VÄLKOMNA! Folkhälsa och sjukvård

Vårdplaneringsprocessen i. Link VÄLKOMNA! Folkhälsa och sjukvård Vårdplaneringsprocessen i Link VÄLKOMNA! Agenda Vårdplaneringsprocessen introduktion Samordnad vårdplanering i Link Utbildningsmaterial Support Trygg och säker vård och omsorg Jag får den vård jag behöver

Läs mer

Rehabilitering och habilitering i samverkan. Riktlinje för kommunerna och landstinget i Uppsala län Fastställd i TKL

Rehabilitering och habilitering i samverkan. Riktlinje för kommunerna och landstinget i Uppsala län Fastställd i TKL Rehabilitering och habilitering i samverkan Riktlinje för kommunerna och landstinget i Uppsala län Fastställd i TKL 2015-06-05 Historik Överenskommelse om samverkan gällande hälsooch sjukvård i Uppsala

Läs mer

Indikatorer för process uppföljning maj 2019

Indikatorer för process uppföljning maj 2019 Indikatorer för process uppföljning maj 2019 kopplad till Överenskommelse mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Läs mer

Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II

Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II 2016-09-01 - - 2018-06-30 Barn och unga 6 18 år Fast konsultationstid med specialistnivån, BUP Samverkan med BUM vid behov Samverkan

Läs mer

Planeringsdag. Grand hotell Alingsås

Planeringsdag. Grand hotell Alingsås Planeringsdag Grand hotell Alingsås 2018-10-11 Politisk samrådsgrupp Nuläge Samverkansstruktur Samordningsgrupp AU Utvecklingsgrupp Barn och unga Utvecklingsgrupp Psykisk hälsa och missbruk Utvecklingsgrupp

Läs mer

Carina Westerelve Datum Processledare Telefon: Epost: Beräkningsmodell för intern debitering av person

Carina Westerelve Datum Processledare Telefon: Epost: Beräkningsmodell för intern debitering av person Carina Westerelve Datum 2014-11-28 Processledare Telefon: 0737-731409 Epost: carina.vesterelve@ale.se Beräkningsmodell för intern debitering av personalresurser Bakgrund SIMBA är en funktion för vårdsamverkan

Läs mer

Gemensam riktlinje om utskrivningar från sluten hälsooch sjukvård

Gemensam riktlinje om utskrivningar från sluten hälsooch sjukvård Gemensam riktlinje om utskrivningar från sluten hälsooch sjukvård Innehållsförteckning 1. Om riktlinjen... 2 2. Avvikelser... 2 3. Utskrivningsprocessen... 3 3.1 Vårdbegäran... 3 3.2 Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

Länsövergripande ramavtal om läkarmedverkan i ordinärt boende, gällande fr o m

Länsövergripande ramavtal om läkarmedverkan i ordinärt boende, gällande fr o m Länsövergripande ramavtal om läkarmedverkan i ordinärt boende, gällande fr o m 2013-09-01 - Länsövergripande ramavtal för läkarmedverkan i ordinärt boende Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Avtalsparter...

Läs mer

1 Överenskommelsens parter

1 Överenskommelsens parter 1 OÖ verenskommelse mellan Region Va stmanland och kommunerna i Va stmanland om samverkan fo r trygg och effektiv utskrivning fra n sluten ha lso- och sjukva rd 1 Överenskommelsens parter Arboga kommun

Läs mer