Dokumenttyp Minnesanteckningar. 1. Presentationsrund Punkten styrks med anledning av att inbjudna gäster lämnat återbud.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dokumenttyp Minnesanteckningar. 1. Presentationsrund Punkten styrks med anledning av att inbjudna gäster lämnat återbud."

Transkript

1 Carina Westerelve Datum Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: Ärende Samordningsgruppen Datum Plats Kungälv, stadshuset Närvarande () Magnus Karlsson Jacob Wulfsberg Katarina Andersson Mats Dahl Närhälsan Agneta Hamilton Privata vårdgivare Monika Bondesson Beställd primärvård Neri Samuelsson Habilitering och hälsa Janette de Boer (adjungerad punkt 1 & 2) Projektledare Helene Vighagen Folktandvården Ebba Gierow Ale kommun Lena Arnfelt Kungälvs kommun Rickard Persson Stenungsunds kommun Shujaat Noormohamed Tjörns kommun Madelene Zwahlen HSN V Andersson (adjungerad punkt 15) Delregional samordnare Marie Claesson Rasmuson (adjungerad punkt 1 & 2) 1. Presentationsrund Punkten styrks med anledning av att inbjudna gäster lämnat återbud. Uppdrag 2. Läkemedel hem till patienten regionalt projekt Punkten styrks då inbjudna gäster lämnat återbud med anledning av utvecklingsgrupp Äldres synpunkter på projektet. Utv.grupp äldres uppfattning är att uppstart av projektet inte kan föregå den nationella utredningen som Anna Nergårdh ansvarar för då utvecklingsgruppen tolkar det som att målgruppen för projektet är patienter som är i behov av sjukhusets specialistkunskap och inte faller inom primärvårdens ansvar.

2 2 Utvecklingsgruppens uppfattning är att ett pilotprojekt inte kan genomföras i verksamheter som inte har uppdraget att ta hand om den målgrupp man uppfattar projektet vänder sig till. Utvecklingsgruppen behöver ett bättre underlag för beslut i frågan med bland annat förtydligande kring vilka patientgrupper och diagnoser projektet vänder sig till. 3. In och utskrivningsprocessen från sluten hälso och sjukvård Information via NPÖ Samordningsgruppen omprövar sitt beslut om att epikriser från sluten hälso och sjukvård görs tillgängliga via NPÖ. Orsaken är att ny kunskap tillkommit sedan beslutet togs. Det finns användare som inte har behörighet till NPÖ och möjligheten att skriva ut dokument direkt från NPÖ saknas eftersom det är ett tittverktyg. Läkare inom primärvården upplever det svårt att följa ett patientförlopp. Eftersom utskriftsfunktion saknas i NPÖ försvinner möjligheten att scanna in epikrisen i patientens journal. Vidare är samtyckesfrågan oklar regionalt. Beslut: Samordningsgruppen fattar beslut om att kopia på epikris skickas via fax till berörda verksamheter den dag patienten skrivs ut från slutenvården. Sjukhusrepresentanterna hade gärna sett att samordningsgruppen hållit kvar vid beslutet som togs i september Färgkodningsprojekt somatik Uppföljningen av projektet visar på att primärvården och kommunerna upplever färgkodningen av patienter är ett stöd i utskrivningsprocessen medan ser det mer som en belastning. Frågan är om det är på grund av att det känns som ytterligare ett moment eller att man inte kan se nyttan av det. Magnus erfarenhet av färgkodning i andra sammanhang är att det är till stöd för hanteringen i den fortsatta processen då alla involverade vet vilka aktiviteter som ska genomföras. Utv.gruppen för in och utskrivningsprocessens förslag till samordningsgruppen blev att avbryta projektet. Samordningsgruppen för en lång dialog i frågan. Beslut: Samordningsgruppen fattar beslut om att ge den delregionala arbetsgruppen för SAMSA i uppdrag undersöka om det går att förenkla och förtydliga färgprojektet så att det även på sjukhuset kan uppfattas som stöd i utskrivningsprocessen. Ärendet åter till samordningsgruppen den 13 september. Projektet fortsätter till om med september ut. Nytt ställningstagande i september. Färgkodningsprojekt psykiatri Då det har förflutit för kort tid och omfattningen har varit för liten för att göra en välgrundad utvärdering är utv.gruppen för in och utskrivningsprocessens förslag till samordningsgruppen att förlänga och utvidga projektet. Projektet har varit i gång sedan i januari och endast omfattat Kungälv. Beslut: Samordningsgruppen fattar beslut om utvidga projektet till att omfatta SIMBAs samtliga kommuner. Projektet fortsätter t.o.m december. Ny utvärdering i oktober som grund för beslut i samordningsgruppen den 4 december.

3 3 Workshop På NOgruppen i Kungälv lyftes behovet att ta fram en handlingsplan för att på ett strukturerat sätt arbeta med de utvecklingsområden som identifieras. Utv.gruppen för in och utskrivningsprocessen har ställt sig bakom ett förslag till en workshop med representanter från utvecklingsgruppen och den delregionala arbetsgruppen för SAMSA samt vårdcentralernas verksamhetschefer den 10 oktober för att ta fram en handlingsplan utifrån gemensamt identifierade utvecklingsområden. Beslut: Samordningsgruppen tar beslut om att arrangera föreslagen workshop. utvidgat uppdrag mot Hisingen Nosam på Norra Hisingen har kommit med önskemål till SIMBA om att få delta i utvecklingsgruppen för in och utskrivningsprocessen samt den delregionala arbetsgruppen för SAMSA då flera av deras patienter söker sig till. Representanterna från Norra Hisingen är välkomna att delta i utvecklingsarbetet kring in och utskrivningsprocessen för i nämnda grupper. Regionalt pågår dialog kring utvidgning av upptagningsområde på Norra Hisingen, men inga beslut är ännu tagna. 4. Arbete med utveckling av SIP efter förslag som uppkom på arbetsdagarna På arbetsdagarna framkom förslag om att SIMBA utser en SIPsamordnare. Undertecknad har skickat ut förslag till samordningsgruppen om att kan hålla ihop arbetet delregionalt samt vidare att verksamheterna utser särskilda SIPsamordnare/lotsar med uppdrag att lära ut, stötta och underlätta arbetet med SIP i sin organisation likt det sätt man arbetar i Södra Älvsborg. Vårdsamverkan där har anordnat utbildningar för SIPlotsar för att ge deltagarna grundläggande kunskaper i att kunna stödja kollegor i arbetet med SIP samt verktyg/information om hur ett SIPmöte leds. Vi skulle också kunna arrangera motsvarande utbildningar även inom SIMBA. Inbjudan till en sådan utbildning bifogas minnesanteckningarna. Mats föreslår att punkten bordläggs tills efter workshopen, vilket samordningsgruppen ställer sig bakom. Det råder delade meningar bland representanterna i samordningsgruppen kring vad som behövs för att få igång arbetet med SIP. 5. Mobil närvård Lena lyfter att det börjar bli en resursfråga för kommunerna när sjukhusvården flyttar hem samtidigt som hon säger att gränserna behöver brytas upp och suddas ut. Lena lyfter vidare att sjukhuset och kommunerna behöver arbeta ännu mer tillsammans dygnet runt. Det behöver föras dialog på politisk nivå kring resurser, ansvarsgränser och samverkan. Men som det är idag finns inte resurser inom kommunerna att möta upp specialistvården och hantera patienter som har behov av denna kompetens i hemmet Ebba lyfter att det inte är ett primärkommunalt ansvar att hantera patienter i hemmet som har behov av sjukhusets specialist kompetens. Socialcheferna är inte helt eniga om vilket som väger tyngst resursfrågan eller ansvarsfrågan.

4 4 NSVT Magnus informerar om att det görs framsteg i arbete med att åter starta upp NSVT efter sommaren. Det pågår dialog på sjukhuset kring att involvera flera personer i arbetet för att göra det mindre sårbart vid någons frånvaro. Magnus bedömning är att det finns underlag för två NSVT inom Kungälvs sjukhus upptagningsområde på sikt. Uppföljning av mobil närvård informerar om resultatet av uppföljningen som genomfördes i mars utifrån bifogad PPpresentation 6. SIMBAteamen Information ges om den uppföljningen som genomfördes i mars utifrån bifogad PPpresentation. Resultatet visar på att arbetet som bedrivs i SIMBAteamen är värdefullt och värdeskapande samt att de barn och vårdnadshavare som svarat på enkäten i hög grad är nöjda med den vård/behandling de får. Nöjdheten med bemötandet är 100 %. Remisser till BUP som återremitterats har analyserats. Samtliga återremitterade remisser inkom från vårdcentralerna. Analysgruppen kom fram till att kunskapen och kompetens kring barn och ungas psykiska hälsa är förhållandevis låg på vårdcentralerna och att det finns behov av informationsoch utbildningsinsatser kring: ansvarsfördelning mellan BUP och vårdcentralerna vad som behöver vidtas innan remiss skickas till BUP hur en remiss ska skrivas för att BUP ska kunna bedöma den Analysgruppen konstaterade vidare att det är viktigt att skapa rutiner som möjliggör direktkontakt för konsultation mellan olika professioner i berörda verksamheter för att reducera risken för att ärenden bollas mellan olika verksamheter. Analysrapporten biläggs minnesanteckningarna. Riktlinje för arbetet med och i SIMBAteamen SIMBAteamen och dess styrgrupp har gemensamt tagit fram riktlinje för arbetet med och i SIMBAteamen. Styrgruppen föreslår samordningsgruppen att anta riktlinjen. Beslut: Samordningsgruppen fattar beslut om att anta föreslagen riktlinje för arbetet med och i SIMBAteamen. Finansiering av projektledare HSNV har tagit beslut om fortsatt finansiering av SIMBApsykologerna Q3Q och har för avsikt att även finansiera SIMBApsykologerna år Medel har även avsatts för projektledare motsvarande 50% Q3Q HSN V önskar dock att kommunerna tar halva kostanden för projektledare, vilket motsvarar kr för år 2019 samt att kommunerna fortsätter dela på kostnaden för projektledare vid förlängning. Fördelning utifrån beslutade fördelningsnyckel, vilket blir följande för år 2019: Tjörn (14 %) kr Stenungsund (23%) kr Kungälv (38%) kr Ale (26%) kr Beslut: Kommunerna antar förfrågan från HSN V om gemensam finansiering av processledare utifrån beslutad fördelningsnyckel.

5 5 7. Modellbeskrivning för MiniMaria/Livsstilsmottagningar Dialog förs kring framtagen modell utifrån översänt material. Ebba undrar vad som avses med att mottagningen ska vara lättillgänglig. Ale har idag lokaler där behandling ges till målgruppen utifrån ett kommunalt perspektiv. Vid uppbyggnad av en integrerad mottagning vill Ebba fortsätta arbetet i dessa lokaler. Beslut: Samordningsgruppen antar föreslagen modell och skickar den vidare till SIMBAs politiska samrådsgrupp. 8. Suicidgeneral och gemensamt arbete med suicidprevention efter förslag som uppkom på arbetsdagarna Punkten bordläggs till samordningsgruppens möte i december för beslut om arbete inom området under år Patientsäkerhet inom korttidsvistelse enligt LSS Beslut: Samordningsgruppen fattar beslut om att översända utsänt material, som tagits fram av SIMBAkommunerna, till VVG 10. Dialog med ambulansen kring deras uppdrag och samverkan inom SIMBAområdet Tommy Claesson, verksamhetschef för ambulansverksamheten i Kungälv samt Joacim Linde medicinsk rådgivare var inbjudan till NOgrupp Kungälv den 9 april för dialog kring ansvarsfördelningen mellan läkarna på vårdcentralerna och ambulanspersonalen. På möte konstaterar att fortsatt dialog behövs och att samverkansarbetet inom SIMBA behöver utvecklas och förstärkas. NOgruppen föreslog att Joacim och Jimmy kommer till samordningsgruppens möte den 13 september och att samtliga NOgrupprepresentanter bjuds in till punkten. AU föreslår samordningsgruppen att anta förslaget från NOgrupp Kungälv, vilket samordningsgruppen gör. Processledaren för i uppdrag att bjuda in representanterna i NOgrupperna. Carina 11. Agenda till Politiska samrådsgruppensmöte 3 maj Genomgång om beslut om agenda för den politiska samrådsgruppen den 3 maj. 12. Övrigt Vid minnesanteckningen Carina Westerelve Processledare

Ärende. Samordningsgruppen. Datum Plats. Kungälv, Fars Hatt. Närvarande ( )

Ärende. Samordningsgruppen. Datum Plats. Kungälv, Fars Hatt. Närvarande ( ) Carina Westerelve Datum 2018-12-07 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 070 020 76 04 carina.vesterelve@vgregion.se Ärende Samordningsgruppen Datum 2018-12-05 Plats Kungälv, Fars Hatt Närvarande

Läs mer

Dokumenttyp Minnesanteckningar

Dokumenttyp Minnesanteckningar Carina Westerelve Datum 2019-04-12 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 070 020 76 04 carina.vesterelve@vgregion.se Ärende NO-gruppmöte Kungälv Datum 2019-04-09 Plats Kungälv, Stadshuset

Läs mer

Dario Espiga Primärvårdsstyrelsen Anne-Lie Sundling. Ann-Sofie Alm Västra Hälso- och sjukvårdsnämnden. Primärvårdsstyrelsen Janette Olsson

Dario Espiga Primärvårdsstyrelsen Anne-Lie Sundling. Ann-Sofie Alm Västra Hälso- och sjukvårdsnämnden. Primärvårdsstyrelsen Janette Olsson Carina Westerelve Datum 20181114 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 070 020 76 04 carina.vesterelve@vgregion.se Ärende Politisk samrådsgrupp Datum 20181109 Plats Närvarande () Göteborg,

Läs mer

Dagordning till extrainsatt samordningsgruppsmöte

Dagordning till extrainsatt samordningsgruppsmöte Sara Olander Datum 2017-08-22 Processledare Mobil: 070-020 76 04 sara.olander@vgregion.se Ärende Dagordning till extrainsatt samordningsgruppsmöte Tid 2017-08-22 Kl 13:00-16:30 Plats Stadshuset Kungälv

Läs mer

Samordningsgruppen. Ärende. Datum Plats. Alingsås, Rådhuset

Samordningsgruppen. Ärende. Datum Plats. Alingsås, Rådhuset Carina Westerelve Datum :2018-04-16 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 070-912 02 93 carina.westerelve@alingsas.se Ärende Samordningsgruppen Datum 2018-04-05 Plats Alingsås, Rådhuset Närvarande

Läs mer

SAMLA. Samordningsgruppen. Ärende. Datum Plats. Lerum, kommunhuset

SAMLA. Samordningsgruppen. Ärende. Datum Plats. Lerum, kommunhuset SAMLA Carina Westerelve Datum :2017-11-06 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 070-912 02 93 carina.westerelve@alingsas.se Ärende Samordningsgruppen Datum 2017-10-31 Plats Lerum, kommunhuset

Läs mer

Dokumenttyp Minnesanteckningar

Dokumenttyp Minnesanteckningar Carina Westerelve Datum 20181008 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 070 020 76 04 carina.vesterelve@vgregion.se Ärende NOgruppmöte Stenungsund Datum 20180921 Plats Stenungsund, Capio Vårdcentral

Läs mer

Minnesanteckningar samordningsgruppsmöte. Stadshuset Kungälv, Lokal Bostaden

Minnesanteckningar samordningsgruppsmöte. Stadshuset Kungälv, Lokal Bostaden Olander Datum 20161019 Processledare Mobil: 070020 76 04 sara.olander@vgregion.se Ärende Minnesanteckningar samordningsgruppsmöte Tid 20161019 kl 08:3012:00 Plats Stadshuset Kungälv, Lokal Bostaden Inbjudna

Läs mer

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2018-12-07 Plats Grand Hotell Alingsås Närvarande () Catharina Johansson, ordförande Cecilia Knutsson Christina Alvelin Lerums kommun Elisabeth Westin

Läs mer

1. Välkommen, presentationsrunda Cathrine Thanner, ordförande hälsar välkommen och presentationsrunda.

1. Välkommen, presentationsrunda Cathrine Thanner, ordförande hälsar välkommen och presentationsrunda. Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2019-05-17 Plats Grand Hotel Alingsås Närvarande () Cathrine Thanner, ordförande Offentliga vårdcentraler Helena Balte Christina Alvelin Lerums kommun

Läs mer

Utvärdering av färgkodningsprojektet inom psykiatrin i in- och utskrivningsprocessen

Utvärdering av färgkodningsprojektet inom psykiatrin i in- och utskrivningsprocessen Anneli Andersson Datum 2019-05-08 Delregional samordnare Mobil: 0700 85 27 32 anneli.s.andersson@vgregion.se Utvärdering av färgkodningsprojektet inom psykiatrin i in- och utskrivningsprocessen BAKGRUND

Läs mer

Introduktion till Politiska samrådsgruppen

Introduktion till Politiska samrådsgruppen Introduktion till Politiska samrådsgruppen Protokoll från mötet 2019-03-01 Monika Beiring, ordförande Politiska samrådet Cathrine Thanner, ordförande Samordningsgruppen Lena Arvidsson, processledare SAMLA

Läs mer

Ärende. Styrgrupp Mobil närvård. Tid , kl. 16:30 17:30. Plats Kungälvs stadshus, lokal: Inlandsrummet, plan 2.

Ärende. Styrgrupp Mobil närvård. Tid , kl. 16:30 17:30. Plats Kungälvs stadshus, lokal: Inlandsrummet, plan 2. Anneli Andersson Datum 2018-11-07 Delregional samordnare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 0700 85 27 32 anneli.s.andersson@vgregion.se Ärende Styrgrupp Mobil närvård Tid 2018-10-30, kl. 16:30 17:30

Läs mer

Minnesanteckning samordningsgruppsmöte SIMBA. Kustens Vårdcentral, Ytterby Kungälv

Minnesanteckning samordningsgruppsmöte SIMBA. Kustens Vårdcentral, Ytterby Kungälv Sara Olander Datum 20160621 Processledare Mobil: 070020 76 04 sara.olander@vgregion.se Ärende Minnesanteckning samordningsgruppsmöte SIMBA Tid 20160621, kl. 08:3011:30 Plats Kustens Vårdcentral, Ytterby

Läs mer

Dokumenttyp Minnesanteckningar

Dokumenttyp Minnesanteckningar Carina Westerelve Datum :2018-02-05 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 070-912 02 93 carina.westerelve@alingsas.se Ärende Samordningsgruppen Datum 2018-02-02 Plats Närvarande () Alingsås,

Läs mer

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Bakgrund Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård, trädde i kraft den 1 januari 2018 Syftet med den nya lagen

Läs mer

Synpunkt/fråga Förslag på åtgärd Ansvarig. Sprida kunskap om vikten av att lägga till rätt part

Synpunkt/fråga Förslag på åtgärd Ansvarig. Sprida kunskap om vikten av att lägga till rätt part 28 MARS 2019 HANDLINGSPLANER FÖR SAMVERKAN VID IN- OCH UTSKRIVNING FRÅN SLUTEN HÄLSO-OCH SJUKVÅRD Förslag på åtgärder utifrån av workshop 31 januari 2019 Bakgrund Lagen om samverkan vid utskrivning från

Läs mer

Barn och unga, med psykisk ohälsa och dess vårdnadshavare ska erbjudas tidiga och samordnade insatser samt optimal hantering på rätt nivå.

Barn och unga, med psykisk ohälsa och dess vårdnadshavare ska erbjudas tidiga och samordnade insatser samt optimal hantering på rätt nivå. Upprättat av Utfärdsdatum Sida 1 av 7 SIMBA- teamen inom ramen för SIMBA-modellen för tidiga och samordnade insatser för barn och unga med psykisk ohälsa Inledning För att på bästa sätt ge barn, unga och

Läs mer

Utveckling av närsjukvården genom införande av mobil hemsjukvårdsläkare och närsjukvårdsläkare.

Utveckling av närsjukvården genom införande av mobil hemsjukvårdsläkare och närsjukvårdsläkare. Namn: Carina Westerelve Datum 2015-06-09 Funktion: Processledare Telefon: 0737-731409 Epost: carina.vesterlve@spray.se Utveckling av närsjukvården genom införande av mobil hemsjukvårdsläkare och närsjukvårdsläkare.

Läs mer

Minnesanteckningar Det goda livet workshop Vårdsamverkan SIMBA

Minnesanteckningar Det goda livet workshop Vårdsamverkan SIMBA Minnesanteckningar Det goda livet workshop 151117 Vårdsamverkan SIMBA Närvarande: Susanne Turesson Kungälvs sjukhus Birgitta Berghänkel Sikberger Brukarrepresentant Elisabeth Olsson Stenungsunds kommun

Läs mer

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen. Ärende. Datum Plats Alingsås, Kungsgatan 9

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen. Ärende. Datum Plats Alingsås, Kungsgatan 9 Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen Datum 2018-09-07 Plats Alingsås, Kungsgatan 9 Närvarande () Catharina Johansson, ordförande Alingsås kommun Cecilia Knutsson Alingsås kommun Christina Alvelin

Läs mer

Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612)

Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Datum: 2018-01-29 Skapat av: Lena Arvidsson Bakgrund Lagen om samverkan

Läs mer

Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lena Arvidsson och Maria Grip 2018-04-24 Bakgrund Lagen om samverkan vid

Läs mer

Årsberättelse för SIMBAs verksamhetsår 2018

Årsberättelse för SIMBAs verksamhetsår 2018 Carina Westerelve Datum 2019-01-24 Processledare Mobil: 070-020 76 04 carina.vesterelve@vgregion.se Årsberättelse för SIMBAs verksamhetsår 2018 Beskrivning av verksamheten SIMBA är en vårdsamverkansorganisation

Läs mer

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 1 Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 2017-11-08 Tid: 13.30-16.30 Plats: Gothia Science Park, Vänern och Vättern, Skövde Närvarande Agneta Nilsson Hörnlund Koncernkontoret, ordförande

Läs mer

Avtal om samverkan mellan kommun och sjukvård i Göteborgsområdet Avtalsslutande parter Primärvård, specialistsjukvård, Västra hälso- och sjukvårdsnämnden, Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd samt Göteborgs

Läs mer

Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II

Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II 2016-09-01 - - 2018-06-30 Barn och unga 6 18 år Fast konsultationstid med specialistnivån, BUP Samverkan med BUM vid behov Samverkan

Läs mer

Utvecklingsgrupp Barn och unga. Lerum. Kommunhuset Lokal: Almen

Utvecklingsgrupp Barn och unga. Lerum. Kommunhuset Lokal: Almen Minnesanteckningar Ärende Utvecklingsgrupp Barn och unga Datum 2019-03-25 Plats Lerum. Kommunhuset Lokal: Almen Närvarande () Ingela Andersson, ordförande Lerums kommun Gunnel Andersson Södra Älvsborgs

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

Uppdragsgrupp Samordnad vård- och omsorgsplanering

Uppdragsgrupp Samordnad vård- och omsorgsplanering Uppdragsgrupp Samordnad vård- och omsorgsplanering Datum: 2018-01-23 Plats: Boråsregionen, Sjuhärads kommunalförbund, Skaraborgsvägen 1A. Närvarande: Pernilla Berglund, Eva Österlund Hjort, Ingela Thorell,

Läs mer

Planeringsdag. Grand hotell Alingsås

Planeringsdag. Grand hotell Alingsås Planeringsdag Grand hotell Alingsås 2018-10-11 Politisk samrådsgrupp Nuläge Samverkansstruktur Samordningsgrupp AU Utvecklingsgrupp Barn och unga Utvecklingsgrupp Psykisk hälsa och missbruk Utvecklingsgrupp

Läs mer

Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II

Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II 2016-09-01 - - 2017-08-31 Strukturerad bedömning på första linjen, som stöd för operativ personal Inkommande ärende Klargör vad

Läs mer

GR FH-nätverket. GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

GR FH-nätverket.  GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Förslag till överenskommelse och riktlinje mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård GR 2017-09-08 FH-nätverket Överenskommelsen....ska

Läs mer

Protokoll. Politisk samrådet. Datum Plats. Grand Hotel Alingsås. Närvarande ( )

Protokoll. Politisk samrådet. Datum Plats. Grand Hotel Alingsås. Närvarande ( ) Protokoll Ärende Politisk samrådet Datum 20190517 Plats Grand Hotel Alingsås Närvarande () Nicklas Attefjord Gunilla Lindell Tomas Angervik AnnaLena Holberg Sjukhusen i Väst Birgit Lövkvist Sjukhusen i

Läs mer

Rapport om Förkortad process

Rapport om Förkortad process 0.8 Utgåva (1)11 Rapport om Förkortad process Uppdrag till SAMSA från Styrgrupp SVPL 2 0.8 Utgåva (2)11 Arbetsutskottet inom SAMSA som arbetat fram förslaget till Förkortad process Maria Fredriksson GITS

Läs mer

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Tid: 13:00-15:00 Plats: Gullbergsvass, Lokal Banvallen 1. Genomgång av föregående minnesanteckningar Inga synpunkter på minnesanteckningarna från mötet 30/5 och Skype mötet

Läs mer

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015 Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa Rapport från ett projekt genomfört 2015 Bakgrund, vem ansvarar för att barn och unga får hjälp Föräldrar Social tjänst Hälso och sjukvård Skola Skolan Lärande

Läs mer

Lökebergs konferenshotell, Hålta. Shujaat Noormohamed Ellinor Seth Ales kommun Maria Hedqvist. Privat primärvård Lisbeth Tilly Ale kommun

Lökebergs konferenshotell, Hålta. Shujaat Noormohamed Ellinor Seth Ales kommun Maria Hedqvist. Privat primärvård Lisbeth Tilly Ale kommun Westerelve Datum 2012-12-12 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 0737-73 14 09 carina.vesterelve@ale.se Ärende Ledningsgruppsmöte Datum 2012-12-07 Plats Lökebergs konferenshotell, Hålta

Läs mer

Rapport Workshop Avvikelser vid brister i samverkan

Rapport Workshop Avvikelser vid brister i samverkan 2017-08-31 Rapport Workshop Avvikelser vid brister i samverkan Utvecklingsgrupp SAMSA Maj 2017 Lena Arvidsson, processledare Temagrupp Mitt i livet Lena Rudholm, processledare temagrupp Äldre Bakgrund

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen

Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Datum: 2018-10-26 Jeanette Andersson, processledare Västkom Lena Arvidsson,

Läs mer

Minnesanteckningar samordningsgruppsmöte

Minnesanteckningar samordningsgruppsmöte Sara Olander Datum 2017-11-01 Processledare Mobil: 070-020 76 04 sara.olander@vgregion.se Ärende Minnesanteckningar samordningsgruppsmöte Tid 2017-11-01 Kl 08:30-12:00 Plats Stadshuset Kungälv Lokal Hamnen

Läs mer

Minnesanteckningar Samordnad Vård och Omsorgsplanering (SVOP) Datum: Närvarande: Marie Elm, Borås Stad Eva Österlund Hjort, Borås Stad

Minnesanteckningar Samordnad Vård och Omsorgsplanering (SVOP) Datum: Närvarande: Marie Elm, Borås Stad Eva Österlund Hjort, Borås Stad Minnesanteckningar Samordnad Vård och Omsorgsplanering (SVOP) Datum: 2018-05-31 Närvarande: Marie Elm, Borås Stad Eva Österlund Hjort, Borås Stad Linda Augustsson, Mark och Svenljunga kommun Raija Karlsson,

Läs mer

Ärende. NO-gruppmöte Kungälv. Datum Centrumpraktiken. Plats. Närvarande Dragan Milusic Lena Samuelsson -

Ärende. NO-gruppmöte Kungälv. Datum Centrumpraktiken. Plats. Närvarande Dragan Milusic Lena Samuelsson - Carina Westerelve Datum 2015-01-22 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 0737-73 14 09 carina.vesterelve@ale.se Ärende NO-gruppmöte Kungälv Datum 2015-01-20 Plats Närvarande Dragan Milusic

Läs mer

GR IFO-nätverket. GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

GR IFO-nätverket.   GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Förslag till överenskommelse och riktlinje mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård GR 2017-10-10 IFO-nätverket Överenskommelsen....ska

Läs mer

Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II

Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II 2016-09-01 - - 2017-08-31 Strukturerad bedömning på första linjen, som stöd för operativ personal Inkommande ärende Klargör vad

Läs mer

Handlingsplan för hälsa och den nära vården inom SAMLA området Alingsås-Lerum. År 2019

Handlingsplan för hälsa och den nära vården inom SAMLA området Alingsås-Lerum. År 2019 Handlingsplan för hälsa och den nära vården inom SAMLA området Alingsås-Lerum År 2019 Politiskt antagen av Samrådsgruppen 2018-02-02 Reviderad 2018-12-07 för 2019 SAMLA SAMLA bildades år 2017 och är en

Läs mer

Minnesanteckningar Ledning i samverkan VGR/VGK - LiSA- gruppen

Minnesanteckningar Ledning i samverkan VGR/VGK - LiSA- gruppen Minnesanteckningar Ledning i samverkan VGR/VGK LiSAgruppen För VGK För VGR PO Hermansson Ann Söderström Shujaat Noormohamed RoseMarie Nyborg Sven Höper Joakim Svärdström (ersätter Lena Brännmar) Thomas

Läs mer

NOSAM Angered. Årsrapport Sammanfattning och analys. Mål, aktivitet och utfall. Hur blev utfallet 2016?

NOSAM Angered. Årsrapport Sammanfattning och analys. Mål, aktivitet och utfall. Hur blev utfallet 2016? NOSAM Angered Årsrapport 2016 Datum: 2017-01-10 Sammanfattning och analys Under året har NOSAM Angered arbetat samlat i samverkan kring frågan om tydligare och enklare ingång i skolan och övriga samhället

Läs mer

Projektplan för start av socialmedicinska mottagningar och Mini-Maria i samverkan i Alingsås och Lerum

Projektplan för start av socialmedicinska mottagningar och Mini-Maria i samverkan i Alingsås och Lerum 2019-02-08 Projektplan för start av socialmedicinska mottagningar och Mini-Maria i samverkan i Alingsås och Lerum 1 Innehåll 2 Bakgrund s 3 3 Mål s 4 4 Metod s 4 5 Genomförande s 4 6 Modell s 5 7 Målgrupp

Läs mer

Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II

Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II 2016-09-01 - - 2018-06-30 Barn och unga 6 18 år Fast konsultationstid med specialistnivån, BUP Samverkan med BUM vid behov Samverkan

Läs mer

Temagrupp Barn och unga

Temagrupp Barn och unga Temagrupp Barn och unga Lena Ekeroth Barn och unga ska lyckas i skolan Samverkansplattform Temagrupp Barn och Unga Temagrupp Barn och unga Utmaningar 2018 Förankring och mandat Familjecentrerat arbetssätt

Läs mer

Förplaneringen nedan behandlas separat. Handlingsplan Södra Älvsborg. Uppföljning/Be Planerat Status klart. Start Att göra Vem

Förplaneringen nedan behandlas separat. Handlingsplan Södra Älvsborg. Uppföljning/Be Planerat Status klart. Start Att göra Vem Start Att göra Vem 2017-12-01 Förberedd vårdbegäran 2017-08-25 Vårdbegäran, idag skriver primärvården remiss för bedömning, ingen remiss för inskrivning (3.1) 2017-08-25 Kan finnas flera fasta vårdkontakter,

Läs mer

Bohuspraktiken Ellinor Seth VC Nödinge Farshad Tahmasebiepour. Ales kommun Åsa Fredriksson Adina Hälsan AB. Ales kommun Mathias Lind

Bohuspraktiken Ellinor Seth VC Nödinge Farshad Tahmasebiepour. Ales kommun Åsa Fredriksson Adina Hälsan AB. Ales kommun Mathias Lind Namn: Carina Westerlve Datum 2015-04-21 Funktion: Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Telefon: 0737-731409 Epost: carina.vesterelve@ale.se Ärende NO-gruppsmöte Ale Datum 2015-04-13 Plats Nödinge

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Datum: 19 02 22 Dokumentet gäller för: Lokala Närsjukvårdsgrupper Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisering som funnits

Läs mer

SIP= SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN

SIP= SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN SIP OCH LUSEN SIP= SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN Både i Socialtjänstlagen och Hälso- och sjukvårdslagen står att läsa att en samordnad individuell plan ska tas fram när någon är i behov av insatser från både

Läs mer

Mobil närvård nulägesrapport maj Karin Fröjd Regional projektledare

Mobil närvård nulägesrapport maj Karin Fröjd Regional projektledare Mobil närvård nulägesrapport maj 2019 Karin Fröjd Regional projektledare Varför Mobil närvård? Hemsjukvård har alltid ingått i vårdcentralernas kärnuppdrag, dvs hembesök av läkare ingår i vårdcentralernas

Läs mer

Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga

Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga Till Enligt sändlista Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga 2016-03-24 DAGORDNING Presentationsrunda. 1. Godkännande av dagordning, övriga frågor. Dagordningen godkändes, inga övriga frågor anmäldes.

Läs mer

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Med start

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Med start Datum: 2016-02-03 Handläggare: Ann-Katrin Schutz Koncernkontoret Elisabeth Jonsson Boråsregionen Närvårdssamverkan Södra Älvsborg 2016-2018 Med start 2016-04-01 Mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Datum: 2018-11-20 Tid: 15:00-17:00 Plats: Gullbergsvass, lokal Karpen Närvarande: Anette Johannesson, Erika Hägg, Malin Svärd, Jan Carlström, Christina Wisser, Maria Fredriksson,

Läs mer

Rapport Samverkansdialog Utvecklingsgrupp SAMSA

Rapport Samverkansdialog Utvecklingsgrupp SAMSA 2017-08-31 Rapport Samverkansdialog Utvecklingsgrupp SAMSA Våren 2017 www.samverkanstorget.se I Göteborgsområdet samverkar Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Härryda kommun, Mölndal stad, Partille

Läs mer

Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013

Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013 Västbus Skaraborg Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013 Bakgrund Vårdsamverkan Skaraborg är en samverkansgrupp mellan Skaraborgs Sjukhus, Primärvården Skaraborg och kommunerna i Skaraborg.

Läs mer

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Jeanette Andersson Skaraborgs kommunalförbund/vårdsamverkan 2017-11-10 Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Organisationskarta Implementering - Vårdsamverkan

Läs mer

Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Fyrbodal. Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag

Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Fyrbodal. Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag Vårdsamverkan i Västra Götaland Kommunerna i Västra Götaland: - Boråsregionen - Göteborgsregionen

Läs mer

Datum: Tid: Plats: Banvallen, Gullbergsvass

Datum: Tid: Plats: Banvallen, Gullbergsvass Datum: 2017-05-30 Tid: 15.00 17.00 Plats: Banvallen, Gullbergsvass Deltagare Deltar via skype Förhinder Jan Carlström Jerker Isaksson Noomi Holmberg Jörgen Samuelsson Charlotta Wilhelmsson Anders Glansén

Läs mer

Överenskommelse mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Överenskommelse mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Överenskommelse mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Innehållsförteckning 1. Allmänt om överenskommelse om

Läs mer

Minnesanteckning Närsjukvårdsmöte, , konferensrummet Håvesten, Färgelanda

Minnesanteckning Närsjukvårdsmöte, , konferensrummet Håvesten, Färgelanda Minnesanteckning Närsjukvårdsmöte, 2018-11-21, konferensrummet Håvesten, Färgelanda Närvarande: Edgardo Varas Olmo, Johan Lundh, Maria Lobrant, Anne Lundström, Camilla Karlsson, Helena Kronberg, Ulla Morsing,

Läs mer

Målgrupp, uppdrag och organisation Västbus riktlinjer inom Göteborgsområdet

Målgrupp, uppdrag och organisation Västbus riktlinjer inom Göteborgsområdet Målgrupp, uppdrag och organisation Västbus riktlinjer inom Göteborgsområdet Delregional styrgrupp Västbus Reviderad 2016-03-17 Temagrupp Barn och Unga I Göteborgsområdet samverkar Västra Götalandsregionen,

Läs mer

Mobila närvård nuläge och framtid Karin Fröjd Regional projektledare

Mobila närvård nuläge och framtid Karin Fröjd Regional projektledare Mobila närvård nuläge och framtid Karin Fröjd Regional projektledare Modellen Mobil närvård Mobil närvård bygger på att kommunen står för basverksamheten, samt dygnet runt-funktionen, och arbetar tätt

Läs mer

Digitalisering som möjliggör förändringsarbete. och skapar nytta i verksamheten

Digitalisering som möjliggör förändringsarbete. och skapar nytta i verksamheten Digitalisering som möjliggör förändringsarbete och skapar nytta i verksamheten Socialtjänsten Uddevalla Christer Fransson avdelningschef Hälso och sjukvård Eva Hansson Sjuksköterska och projektledare,

Läs mer

Mobil närvård - nulägesrapport. Karin Fröjd Regional projektledare

Mobil närvård - nulägesrapport. Karin Fröjd Regional projektledare Mobil närvård - nulägesrapport Karin Fröjd Regional projektledare Modellen Mobil närvård Mobil närvård bygger på att kommunen står för basverksamheten, samt dygnet runt-funktionen, och arbetar tätt tillsammans

Läs mer

Samverkan, vårdplanering, mötesplatser och omhändertagande på rätt nivå

Samverkan, vårdplanering, mötesplatser och omhändertagande på rätt nivå Carina Westerelve Datum 2014-06-09 Processledare Mobil: 0737-73 14 09 carina.vesterelve@ale.se Samverkan, vårdplanering, mötesplatser och omhändertagande på rätt nivå Inledning I regeringens överenskommelse

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 2 november 2017 kl 11 12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

Beskrivning av uppdrag och mandat

Beskrivning av uppdrag och mandat Beskrivning av uppdrag och mandat Antaget av Ledningsgruppen för samverkan 2014-03-27 Reviderad: 2014-12-19/2016-02-25/2017-05-17 Bakgrund Kommun och sjukvård, Samverkan i Göteborgsområdet är till för

Läs mer

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff 171010 Vårdplaneringsgruppen Skaraborg presenterar sig och hälsar alla välkomna. Pia Johansson delger aktuell SAMSA information Ny patch kommer 14 nov: -

Läs mer

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 1 Handläggare Datum Diarienummer Christina Lindström 2010-03-03 SkaS 33-2010 Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 Närvarande Anders Hagman Stefan Håkansson Lars Gotthardsson

Läs mer

Utvecklingsråd barn och unga i utsatt situation Minnesanteckningar

Utvecklingsråd barn och unga i utsatt situation Minnesanteckningar Utvecklingsråd barn och unga i utsatt situation Minnesanteckningar Tid: Plats: Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund Omfattning: 36 46/2013 Närvarande: Ordinarie deltagare Malin Camper Boråsregionen/Sjuhärads

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Patientfall: Process vid behov av samordning efter utskrivning där SIP görs efter slutenvårdstillfället Patientfall: Viola Uppdaterad 2018-09-12

Läs mer

Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa

Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa Västra Götaland Presentation för Styrgrupp närvård 2017-03-03 Malin Camper, Charlotta Wilhelmsson Bakgrund Staten och SKL har under de senaste åren slutit överenskommelser

Läs mer

Handlingsplan för Nosam Majorna-Linné År: 2019

Handlingsplan för Nosam Majorna-Linné År: 2019 Handlingsplan för Nosam Majorna-Linné År: 2019 Ordförande Barn och unga: Ordförande Psykiatri/Vuxna/Äldre: Marina Halldin Lena Strömberg Uppdrag Nosam:s uppdrag är att gemensamt definiera och arbeta utifrån

Läs mer

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum:

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: 2018-02-01 Kallade: Marie Berg, Närhälsan Vc Torslanda Ordförande Eva Berg, Västra Hisingen, Göteborgs Stad Daniel Pus, Västra Hisingen, Göteborgs Stad Monika

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Minnesanteckning Färgelanda, 2017-06-02, 9.00-15.00 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda 9.00-9.30 Information och kommunikation Närvarande: Irene Svenningsson, Johan Lundh, Maria Lobrandt, Peter Eliasson,

Läs mer

Mobil närvård Göteborg med kranskommuner

Mobil närvård Göteborg med kranskommuner Mobil närvård Göteborg med kranskommuner Karin Fröjd Regional projektledare https://www.bing.com/videos/search?q=mobil+n%c3%a4rv%c3%a5rd+skaraborg&&view=det ail&mid=d753aec475bac7685a37d753aec475bac7685a37&form=vrdgar

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2(9) Verksamhetsberättelse för SIMBA verksamhetsår 2017 Beskrivning av verksamheten SIMBA är en vårdsamverkansorganisation och namnet är en förkortning av Samverkan i Mellersta Bohuslän

Läs mer

OLG Skaraborg. Mobil närvård Västra Götaland OLG Skaraborg 19 oktober 2018

OLG Skaraborg. Mobil närvård Västra Götaland OLG Skaraborg 19 oktober 2018 Mobil närvård Västra Götaland OLG Skaraborg 19 oktober 2018 Vårdplatser i Västra Götaland 2017 (SoS) Mer än 85% är kommunala SÄBO Hemsjukvård Korttidsenhet Slutvård sjukhus 2018-10-19 Mobila hemsjukvårdsläkare

Läs mer

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping 1 Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg 180202 Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping Närvarande: Sven-Ove Andersson, Eva Thimfors, Karin Utbo, Pernilla Magnusson,

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg* Övergripande mål

Verksamhetsplan 2016 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg* Övergripande mål Verksamhetsplan 2016 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg* Bakgrund Närvårdssamverkan Södra Älvsborgs målgrupp är de patienter och grupper i befolkningen som samtidigt och samordnat har behov av vård- och

Läs mer

Ärende. NO-gruppmöte Kungälv. Datum Centrumpraktiken. Plats. Närvarande Dragan Milusic Lena Samuelsson

Ärende. NO-gruppmöte Kungälv. Datum Centrumpraktiken. Plats. Närvarande Dragan Milusic Lena Samuelsson Carina Westerelve Datum 2014-09-29 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 0737-73 14 09 carina.vesterelve@ale.se Ärende NO-gruppmöte Kungälv Datum 2014-09-23 Plats Närvarande Dragan Milusic

Läs mer

Västbus riktlinjer uppdrag och organisation inom Göteborgsområdet

Västbus riktlinjer uppdrag och organisation inom Göteborgsområdet Västbus riktlinjer uppdrag och organisation inom Göteborgsområdet Delregional styrgrupp Västbus Reviderad 2015-10-28 Temagrupp Barn och Unga www.samverkanstorget.se I Göteborgsområdet samverkar Västra

Läs mer

nyårshelgen 2018 Upprättat av Utfärdsdatum Sidnr Anneli Andersson i samverkan med samordningsgruppen

nyårshelgen 2018 Upprättat av Utfärdsdatum Sidnr Anneli Andersson i samverkan med samordningsgruppen 2018-12-04 1 (5) Riktlinje för samverkan jul- och Bakgrund I år sammanfaller jul- och nyårshelgen med de vanliga helgerna vilket resulterar i att det i perioden 22 december till och med 1 januari endast

Läs mer

Minnesanteckningar Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG

Minnesanteckningar Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Minnesanteckningar Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Fyrbodal Lena Johansson, Trollhättan Ulrika Holmqvist, Primärvården Skaraborg Sven-Ove Andersson, Lidköping Södra Älvsborg Maritha Bäck, Primärvården

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2018

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2018 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2018 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

Minnesanteckningar till NO-grupp Kungälv. Kungälv stadshus, lokal Fästningsholmen

Minnesanteckningar till NO-grupp Kungälv. Kungälv stadshus, lokal Fästningsholmen Sara Olander Datum 2017-09-26 Processledare Mobil: 070-020 76 04 sara.olander@vgregion.se Ärende Tid Plats Minnesanteckningar till NO-grupp Kungälv 2017-09-26, kl.08:30-12:00 Kungälv stadshus, lokal Fästningsholmen

Läs mer

Samverkansrutin för mobil närvård i Fyrbodal

Samverkansrutin för mobil närvård i Fyrbodal Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal Dokumentet gäller för: Personal som arbetar med mobil närvård 1 Syfte Syftet med rutinen är att beskriva ett gemensamt arbetssätt

Läs mer

DELREGIONAL FÖRVALTNINGSORGANISATION Rutin och IT-tjänst för samordnad vårdplanering inom Vårdsamverkan Skaraborgs område fr.o.m.

DELREGIONAL FÖRVALTNINGSORGANISATION Rutin och IT-tjänst för samordnad vårdplanering inom Vårdsamverkan Skaraborgs område fr.o.m. DELREGIONAL FÖRVALTNINGSORGANISATION Rutin och IT-tjänst för samordnad vårdplanering inom Vårdsamverkan Skaraborgs område fr.o.m. 2011-01-01 1 Innehållsförteckning Inledning..3 Delregional förvaltningsorganisation

Läs mer

Projektplan. Projektplan. Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa

Projektplan. Projektplan. Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa Projektplan Projektplan Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa 1 Innehåll 1 Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa 3 1.1 Bakgrund/Inledning... 3 1.2 Förväntad nytta... 4 1.3 Mål... 4 1.4

Läs mer

Shujaat Noormohamed Ellinor Seth Ales kommun Gudrun Larsson Privat primärvård

Shujaat Noormohamed Ellinor Seth Ales kommun Gudrun Larsson Privat primärvård Westerelve Datum 2013-10-11 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 0737-73 14 09 carina.vesterelve@ale.se Ärende Samordningsgruppsmöte Datum 2013-10-04 Plats Nödinge, Gymnasiet Närvarande

Läs mer

FAQ Samverkan vid utskrivning

FAQ Samverkan vid utskrivning 1 FAQ Samverkan vid utskrivning 2017-12-22 Generella frågor Behövs en säker uppkoppling för Skype? Skype for business räknas som säker uppkoppling Gäller tilläggsrutinerna framöver? Tilläggsrutiner som

Läs mer

Lokal handlingsplan för psykiatrifrågor mellan Tjörns kommun, primärvården och psykiatriska mottagningen Stenungsund/Tjörn 2013-2015

Lokal handlingsplan för psykiatrifrågor mellan Tjörns kommun, primärvården och psykiatriska mottagningen Stenungsund/Tjörn 2013-2015 Lokal handlingsplan för psykiatrifrågor mellan Tjörns kommun, primärvården och psykiatriska mottagningen Stenungsund/Tjörn 2013-2015 Datum: 2013-07-31 Innehållsförteckning 1. BAKGRUND... 3 2. MÅL OCH SYFTE

Läs mer

Vårdsamverkan Skaraborg

Vårdsamverkan Skaraborg Vårdsamverkan Skaraborg Organisation Stödstrukturer Lärande nätverk 2017-12-14 Skaraborg Ett delområde i Västra Götaland Invånare: 264 000 Kommuner: 15 Sjukhus: 4 Vårdcentraler: 33 (20 offentliga, 13 privata)

Läs mer