Dokumenttyp Minnesanteckningar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dokumenttyp Minnesanteckningar"

Transkript

1 Carina Westerelve Datum Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: Ärende NO-gruppmöte Kungälv Datum Plats Kungälv, Stadshuset Närvarande () Susanne Thuresson Kungälvs sjukhus Noomi Holmberg Monica Fundin Gunilla Levin Birgitta Dahlström Fysiorehab Lena Arnfelt (adjungerad punkt 3) Johan Sjöholm ((adjungerad punkt 3) Anneli Andersson (adjungerad punkt 1) Delregional samordnare Susanne Gustafsson Närhälsan Solgärde Maria Fasth Närhälsan Nordmanna Kjell Nilsson Centrumpraktiken Agneta Hamilton VC Kusten Lisa Hinnerson Närhälsan Solgärde rehab Marie Andersson (punkt 13) Kungälvs sjukhus Joacim Linde (adjungerad punkt 4) Ambulansen Tommy Claesson (adjungerad punkt 4) Ambulansen - 0. Presentationsrunda Presentationsrunda då alla inte träffats tidigare. Birgitta, Lisa och Susanne är nya representanter i gruppen och hälsas välkommen. Uppdrag 1. In-och utskrivningsprocessen Susannes bedömning är att samarbetet fungerar bra både med kommunen och sjukhuset dock skrivs fortfarande alldeles för få SIP:ar. Dialog kring syfte med SIP och när en ska upprättas. Syftet är att alla involverade, både den enskilde, anhöriga och professionen ska vet vem som ansvarar för vad. Lisa säger att arbete pågår med att förtydliga ansvarsfördelningen mellan sjukhus, primärvård och kommunerna.

2 2 Noomi säger att kommunen gör uppföljning varje månad och upplever att primärvården behöver vara involverade i högre utsträckning i utskrivningarna från sjukhuset. Datum för utskrivning flyttas för många gånger för att det ur kommunens perspektiv ska kunna bli en bra utskrivningsprocess. Vanligtvis 3-4 gånger under inskrivningstiden, men det finns exempel på nio gånger. För att kunna förbereda sig så mycket som möjligt behöver sjukhuset uppdatera informationen i utskrivningsmeddelandet när något i tillstånd och planering förändras. Noomi lyfter vikten av att den patient som själv ska prata med bistånd i samband med utskrivning har möjlighet att ha detta samtal i avskildhet. Det har hänt mer än en gång att den information bistånd fått i telefonsamtalet inte överensstämt med behovet och den enskilde sagt att de inte haft vilja att prata om sina behov då det funnits andra patienter i rummet under samtalet. NPÖ som informationskälla Flera inom vårdcentralerna har lyft bekymret med att använda NPÖ då den information som läggs upp i NPÖ inte går att skriva ut eller överföras till det egna journalsystemet. Bedömningen är att detta påverkar patientsäkerheten negativt. Likaså behövs samtycke för att gå in i NPÖ annan väg än via SAMSA. Frågan kommer att lyftas i utv.gruppen för in- och utskrivningsprocessen. Fråga lyfts också om hur SIMBA på ett strukturerat sätt kan arbeta med de identifierade utvecklingsområdena. Agnetas bedömning är att någon form av handlingsplan behöver tas fram för att komma vidare. 2. Avvikelser i samverkan Till dagens möte är verksamheterna ombedda att ta med sig under året inkomna avvikelser av värda att föra gemensam dialog kring. Målet är minskad andel sår, amputationer och antibiotika användning. Inga avvikelser är medtagna varvid punkten bordläggs till nästa möte. Under mellantiden är det viktigt att representanterna tar ansvar för att implementera den reviderade rutinen i sina verksamheter. Rutinen bifogas minnesanteckningarna. 3. Sociala översiktsplanen (SÖP) Johan och Lena informerar om arbetet med SÖP:en utifrån bifogad PPpresentation. Och vill ha input till det fortsatta arbetet. Primärvården lyfter att den psykiska ohälsan ökar och kryper ner i åldrarna och betonar att det förebyggande arbetet behöver prioriteras. Psykisk ohälsa finns i alla samhällsklasser och det finns risk för dold psykisk ohälsa. Monica säger att orosanmälningarna ökat flera hundra procent de senaste åren samtidigt som resurserna inom verksamheterna reducerats. Det är viktigt att planen inte innehåller mera åtagande än det finns resurser att hantera dem. Vid planering är det viktigt att ta hänsyn till om det går att dra nytta av digitaliseringen eller det krävs fysisk närvaro. Även den psykiska ohälsan hos äldre ökar, vilket också behöver arbetas med.

3 3 4. Ansvarsfördelning mellan primärvården och ambulanspersonalen gällande prioritering vid larm Det råder en del oklarheter avseende ansvarsfördelningen mellan läkarna på vårdcentralerna och ambulanspersonalen, vilket i emellanåt skapar gnissel och diskussioner i de enskilda ärendena. Vid mötet konstateras att det behöver tydliggöras vilka principer som gäller vid ambulanstransport. Joacim informerar om att det finns ett specifikt regelverk som säger att avsändande läkare har ansvaret under transporten och ska ge ordinationer inför den. Där utöver har ambulanspersonalen generella ordination för oförutsedda händelser. Prioritering av larm är larmcentralens uppgift att göra utifrån inkommen information. Om en läkare bedömer att det är ett Prio 1 larm ska det mycket till för att larmcentralen ska ompröva detta och prioritera ner larmet. Joacim och Tommy är medvetna om att bemötandet mellan professionella är ett utvecklingsområde som ständigt behöver hållas aktuellt. Vid utryckning åligger det ambulanspersonalen att göra en ny bedömning av prioritering när det kommer fram till patienten. Det är SVLC som ska göra bedömningarna av prioriteringarna. Tommy översänder en PP-presentation över ambulansen arbetsordning. Representanterna på möte konstaterar att fortsatt dialog behövs och att samverkansarbetet inom SIMBA behöver utvecklas och förstärkas. NO-gruppen föreslår att Joacim och Jimmy kommer till samordningsgruppens möte den 13 september. Till punkten bjuds samtliga NO-grupprepresentanter in. 5. Mobil närvård Noomi informerar utifrån bifogad PP-presentation om det primärkommunala hälso- och sjukvårdsuppdraget relaterat till samverkansarbetet med NSVTteamet och utvecklingen kring denna del av den mobila närvården. 6. Hemsjukvårdens uppföljning av jourläkarinsatser Kommunen har varit i kontakt med beredskapsjouren i 27 ärenden under mars och varit nöjda med bemötandet i 24 av ärendena. Hemsjukvården önskade hembesök i tre av ärenden och fick det i ett. De andra två ärendena blev föremål för inskrivning på sjukhuset. Bedömningen är att samarbete fungerat bra.

4 4 7. Beläggningen på korttidsenheterna Noomi informerar om följande: 1. Korttids är ett biståndsbeslut enl. social tjänstlagen 2. Huvudsyftet med korttids är för behov av omsorg och stöd utifrån svikt omsorgsmässigt, växelvård, vård i livets slut. 3. Korttids är inte tvingande enl. lag för kommunerna 4. När bistånds beslut tas att patienten/brukaren ska åter hem sker fortsatta medicinska insatser i den enskildes hem. Korttidsenheten är därefter inte en utredningsplats för hälso- och sjukvård, medicininställningar eller liknande. Fortsatta hälso- och sjukvårds utredningar/insatser ges i patientens hem. När medicinska inställningar eller utredningar på läkarnivå inte kan ske i den enskildes hem gäller sjukhusvård. 5. Det är biståndshandläggare som fattar beslut om vistelse på korttids och när den enskilde inte längre ska vara kvar på korttids. Viktigt att läkarna på vårdcentralerna får denna kunskap. 8. BCG-vaccinationer Agneta informerar om att BUM haft ansvaret för BCG-vaccinationerna och ansvarig PVO-chef fattat beslut om att uppgiften ska tas över av vårdcentralerna. Det finns inget regionalt beslut på detta och alla vårdcentralerna har inte accepterat ett övertagande utan bedömer att ett övertagande behöver föregås av en utredning. 9. Byte av tid 5 november NO-gruppen ändrar tiden i november till den 4:e kl.08_30-12:00 efter förfrågan från Agneta då tiden den 5.e kolliderat med annat inplanerat möte. 10. Registrera i Svevac När det gäller registrering i Svevac undrar Gunilla om kommunen kan lämna in underlag till vårdcentralerna för registrering av uppgifterna i Svevac. Detta med anledning av att det från och med år 2018 tillkom en kostnad på kr för anslutning till Svevac och kommunerna genomför vaccinationerna på uppdrag av vårdcentralerna. Vårdcentralerna har förståelse för kommunernas förfrågan, det är ett primärvårds ansvar och de kommer framöver ansvara för registreringen hela i Svevac. Agneta ber kommunen att när underlaget lämnas in skriva ett meddelande om att uppgifterna ska registreras i Svevac och adressera det till verksamhetscheferna. 11 Generella ordinationer Den generella ordinationslistan har reviderats och antas på mötet. Närvarande verksamhetschefer undertecknar reviderad lista

5 5 12. Övrigt Förbrukningsartiklar till PICC-LINE-kateter Kungälvs sjukhus har tagit initiativ att ta fram ett utkast till ansvarsfördelning avseende förbrukningsartiklar så involverad personal vet som ansvarar för vad. Susanne översänder utkastet för synpunktsinhämtning. När enighet råder fastställs dokumentet. Ambitionen är att gå vidare med port-a-cat, CVK och trach. NO-gruppen tycker initiativet är bra. Vårdprogram vid demenssjukdom Fråga har inkommit till politiken i kommunen från demensförbundet angående vårdprogrammets innehåll och hur kommunen följer upp efterlevnaden. Vårdprogrammet bifogas minnesanteckningarna och aktualiseras i NOgrupprepresentanternas verksamheter. 13. Dialog kring frågor som berör psykiatrins område Uppdragsbeskrivningar Vid föregående möte fick Marie i uppdrag att stämma av den lokala psykiatrigruppens uppdrag med representanterna i gruppen. Vid dialogen framkom att psykiatrigruppen önskade en uppdragsbeskrivning då detta inte finns. NO-gruppen skickar frågan vidare till utv.grupp Psykisk hälsa - Vuxna. Samma önskemål har inkommit från den lokala Västbusgruppen NO-gruppen skickar denna fråga vidare utv.grupp Psykisk hälsa Barn och unga/västbus. Koppling mellan olika nivåer Den lokala västbusgruppen önskar bättre koppling mellan den lokala och delregionala nivån. Utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Dialog kring processen Suicidprevention På samordningsgruppens arbetsdagar i mars fördes dialog kring att ta ett gemensamt grepp genom att bjuda in brett till en föreläsningsdag och inom SIMBA utse en Suicidgeneral på 10-20% för uppsökande verksamhet jämte SIMBAs verksamheter för att informerar om SPISS-utbildningen och föra dialog med verksamheterna hur de kan arbeta med att bereda möjlighet för medarbetarna att genomgå SPISS-utbildningen. Marie och Carina får i uppdrag att komma med förslag på upplägg. Marie/ Carina Vid minnesanteckningen Carina Westerelve Processledare

Dokumenttyp Minnesanteckningar. 1. Presentationsrund Punkten styrks med anledning av att inbjudna gäster lämnat återbud.

Dokumenttyp Minnesanteckningar. 1. Presentationsrund Punkten styrks med anledning av att inbjudna gäster lämnat återbud. Carina Westerelve Datum 20190430 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 070 020 76 04 carina.vesterelve@vgregion.se Ärende Samordningsgruppen Datum 20190426 Plats Kungälv, stadshuset Närvarande

Läs mer

Ärende. Samordningsgruppen. Datum Plats. Kungälv, Fars Hatt. Närvarande ( )

Ärende. Samordningsgruppen. Datum Plats. Kungälv, Fars Hatt. Närvarande ( ) Carina Westerelve Datum 2018-12-07 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 070 020 76 04 carina.vesterelve@vgregion.se Ärende Samordningsgruppen Datum 2018-12-05 Plats Kungälv, Fars Hatt Närvarande

Läs mer

Minnesanteckningar Det goda livet workshop Vårdsamverkan SIMBA

Minnesanteckningar Det goda livet workshop Vårdsamverkan SIMBA Minnesanteckningar Det goda livet workshop 151117 Vårdsamverkan SIMBA Närvarande: Susanne Turesson Kungälvs sjukhus Birgitta Berghänkel Sikberger Brukarrepresentant Elisabeth Olsson Stenungsunds kommun

Läs mer

Ärende. Styrgrupp Mobil närvård. Tid , kl. 16:30 17:30. Plats Kungälvs stadshus, lokal: Inlandsrummet, plan 2.

Ärende. Styrgrupp Mobil närvård. Tid , kl. 16:30 17:30. Plats Kungälvs stadshus, lokal: Inlandsrummet, plan 2. Anneli Andersson Datum 2018-11-07 Delregional samordnare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 0700 85 27 32 anneli.s.andersson@vgregion.se Ärende Styrgrupp Mobil närvård Tid 2018-10-30, kl. 16:30 17:30

Läs mer

Dokumenttyp Minnesanteckningar

Dokumenttyp Minnesanteckningar Carina Westerelve Datum 20181008 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 070 020 76 04 carina.vesterelve@vgregion.se Ärende NOgruppmöte Stenungsund Datum 20180921 Plats Stenungsund, Capio Vårdcentral

Läs mer

Ärende. NO-gruppmöte Kungälv. Datum Kungälv, VC Centrumpraktiken. Plats. Närvarande Dragan Milusic Lena Samuelsson

Ärende. NO-gruppmöte Kungälv. Datum Kungälv, VC Centrumpraktiken. Plats. Närvarande Dragan Milusic Lena Samuelsson Carina Westerelve Datum 2015-12-02 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 0700-82 36 07 carina.vesterelve@vgregion.se Ärende NO-gruppmöte Kungälv Datum 2015-12-01 Plats Kungälv, VC Centrumpraktiken

Läs mer

Ärende. NO-gruppmöte Kungälv. Datum Centrumpraktiken. Plats. Närvarande Dragan Milusic Lena Samuelsson -

Ärende. NO-gruppmöte Kungälv. Datum Centrumpraktiken. Plats. Närvarande Dragan Milusic Lena Samuelsson - Carina Westerelve Datum 2015-01-22 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 0737-73 14 09 carina.vesterelve@ale.se Ärende NO-gruppmöte Kungälv Datum 2015-01-20 Plats Närvarande Dragan Milusic

Läs mer

Dagordning till extrainsatt samordningsgruppsmöte

Dagordning till extrainsatt samordningsgruppsmöte Sara Olander Datum 2017-08-22 Processledare Mobil: 070-020 76 04 sara.olander@vgregion.se Ärende Dagordning till extrainsatt samordningsgruppsmöte Tid 2017-08-22 Kl 13:00-16:30 Plats Stadshuset Kungälv

Läs mer

Minnesanteckningar till NO-grupp Kungälv. Kungälv stadshus, lokal Fästningsholmen

Minnesanteckningar till NO-grupp Kungälv. Kungälv stadshus, lokal Fästningsholmen Sara Olander Datum 2017-09-26 Processledare Mobil: 070-020 76 04 sara.olander@vgregion.se Ärende Tid Plats Minnesanteckningar till NO-grupp Kungälv 2017-09-26, kl.08:30-12:00 Kungälv stadshus, lokal Fästningsholmen

Läs mer

Samordningsgruppen. Ärende. Datum Plats. Alingsås, Rådhuset

Samordningsgruppen. Ärende. Datum Plats. Alingsås, Rådhuset Carina Westerelve Datum :2018-04-16 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 070-912 02 93 carina.westerelve@alingsas.se Ärende Samordningsgruppen Datum 2018-04-05 Plats Alingsås, Rådhuset Närvarande

Läs mer

FAQ Samverkan vid utskrivning

FAQ Samverkan vid utskrivning 1 FAQ Samverkan vid utskrivning 2017-12-22 Generella frågor Behövs en säker uppkoppling för Skype? Skype for business räknas som säker uppkoppling Gäller tilläggsrutinerna framöver? Tilläggsrutiner som

Läs mer

Barn och unga, med psykisk ohälsa och dess vårdnadshavare ska erbjudas tidiga och samordnade insatser samt optimal hantering på rätt nivå.

Barn och unga, med psykisk ohälsa och dess vårdnadshavare ska erbjudas tidiga och samordnade insatser samt optimal hantering på rätt nivå. Upprättat av Utfärdsdatum Sida 1 av 7 SIMBA- teamen inom ramen för SIMBA-modellen för tidiga och samordnade insatser för barn och unga med psykisk ohälsa Inledning För att på bästa sätt ge barn, unga och

Läs mer

NOSAM Angered. Årsrapport Sammanfattning och analys. Mål, aktivitet och utfall. Hur blev utfallet 2016?

NOSAM Angered. Årsrapport Sammanfattning och analys. Mål, aktivitet och utfall. Hur blev utfallet 2016? NOSAM Angered Årsrapport 2016 Datum: 2017-01-10 Sammanfattning och analys Under året har NOSAM Angered arbetat samlat i samverkan kring frågan om tydligare och enklare ingång i skolan och övriga samhället

Läs mer

SAMLA. Samordningsgruppen. Ärende. Datum Plats. Lerum, kommunhuset

SAMLA. Samordningsgruppen. Ärende. Datum Plats. Lerum, kommunhuset SAMLA Carina Westerelve Datum :2017-11-06 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 070-912 02 93 carina.westerelve@alingsas.se Ärende Samordningsgruppen Datum 2017-10-31 Plats Lerum, kommunhuset

Läs mer

Ärende. NO-gruppmöte Kungälv. Datum Centrumpraktiken. Plats. Närvarande Dragan Milusic Lena Samuelsson

Ärende. NO-gruppmöte Kungälv. Datum Centrumpraktiken. Plats. Närvarande Dragan Milusic Lena Samuelsson Carina Westerelve Datum 2014-09-29 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 0737-73 14 09 carina.vesterelve@ale.se Ärende NO-gruppmöte Kungälv Datum 2014-09-23 Plats Närvarande Dragan Milusic

Läs mer

Utvärdering av färgkodningsprojektet inom psykiatrin i in- och utskrivningsprocessen

Utvärdering av färgkodningsprojektet inom psykiatrin i in- och utskrivningsprocessen Anneli Andersson Datum 2019-05-08 Delregional samordnare Mobil: 0700 85 27 32 anneli.s.andersson@vgregion.se Utvärdering av färgkodningsprojektet inom psykiatrin i in- och utskrivningsprocessen BAKGRUND

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Minnesanteckning Färgelanda, 2017-06-02, 9.00-15.00 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda 9.00-9.30 Information och kommunikation Närvarande: Irene Svenningsson, Johan Lundh, Maria Lobrandt, Peter Eliasson,

Läs mer

0. Presentationsrunda Presentationsrunda då Lena inte tidigare träffat representanterna i NOgruppen.

0. Presentationsrunda Presentationsrunda då Lena inte tidigare träffat representanterna i NOgruppen. Carina Westerelve Datum 2015-04-21 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 0737-73 14 09 carina.vesterelve@ale.se Ärende NO-gruppmöte Kungälv Datum 2015-04-14 Plats Kungälv, Närhälsan Solgärde

Läs mer

Utveckling av närsjukvården genom införande av mobil hemsjukvårdsläkare och närsjukvårdsläkare.

Utveckling av närsjukvården genom införande av mobil hemsjukvårdsläkare och närsjukvårdsläkare. Namn: Carina Westerelve Datum 2015-06-09 Funktion: Processledare Telefon: 0737-731409 Epost: carina.vesterlve@spray.se Utveckling av närsjukvården genom införande av mobil hemsjukvårdsläkare och närsjukvårdsläkare.

Läs mer

Innehåll... 2 Inledning... 3 Arbetssätt... 4 Grön process... 6 Gul process... 9 Röd process... 12

Innehåll... 2 Inledning... 3 Arbetssätt... 4 Grön process... 6 Gul process... 9 Röd process... 12 2 Innehåll Innehåll... 2 Inledning... 3 Arbetssätt... 4 Grön process... 6 Gul process... 9 Röd process... 12 3 Inledning Utgångspunkt för riktlinjerna är den länsgemensamma överenskommelsen mellan landstinget

Läs mer

Bohuspraktiken Ellinor Seth VC Nödinge Farshad Tahmasebiepour. Ales kommun Åsa Fredriksson Adina Hälsan AB. Ales kommun Mathias Lind

Bohuspraktiken Ellinor Seth VC Nödinge Farshad Tahmasebiepour. Ales kommun Åsa Fredriksson Adina Hälsan AB. Ales kommun Mathias Lind Namn: Carina Westerlve Datum 2015-04-21 Funktion: Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Telefon: 0737-731409 Epost: carina.vesterelve@ale.se Ärende NO-gruppsmöte Ale Datum 2015-04-13 Plats Nödinge

Läs mer

Samverkan, vårdplanering, mötesplatser och omhändertagande på rätt nivå

Samverkan, vårdplanering, mötesplatser och omhändertagande på rätt nivå Carina Westerelve Datum 2014-06-09 Processledare Mobil: 0737-73 14 09 carina.vesterelve@ale.se Samverkan, vårdplanering, mötesplatser och omhändertagande på rätt nivå Inledning I regeringens överenskommelse

Läs mer

1. Välkommen, presentationsrunda Cathrine Thanner, ordförande hälsar välkommen och presentationsrunda.

1. Välkommen, presentationsrunda Cathrine Thanner, ordförande hälsar välkommen och presentationsrunda. Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2019-05-17 Plats Grand Hotel Alingsås Närvarande () Cathrine Thanner, ordförande Offentliga vårdcentraler Helena Balte Christina Alvelin Lerums kommun

Läs mer

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2018-12-07 Plats Grand Hotell Alingsås Närvarande () Catharina Johansson, ordförande Cecilia Knutsson Christina Alvelin Lerums kommun Elisabeth Westin

Läs mer

Minnesanteckning NO-grupp Kungälv

Minnesanteckning NO-grupp Kungälv Sara Olander Datum 2016-09-27 Processledare Mobil: 070-020 76 04 sara.olander@vgregion.se Ärende Tid Minnesanteckning NO-grupp Kungälv 2016-09-27, kl.08:30-12:00 Plats Stadshuset Kungälv Lokal Fästingsholmen

Läs mer

Samverkan i kommunen vid hemgång efter sjukhusvistelse

Samverkan i kommunen vid hemgång efter sjukhusvistelse RUTIN FÖR Samverkan i kommunen vid hemgång efter sjukhusvistelse Antaget av Medicinskt ansvarig sjuksköterska Antaget 2018-06-01 Giltighetstid 2020-06-01 Dokumentansvarig Medicinskt ansvarig sjuksköterska

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Datum: 19 02 22 Dokumentet gäller för: Lokala Närsjukvårdsgrupper Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisering som funnits

Läs mer

Överenskommelse att omfattas av hemsjukvård

Överenskommelse att omfattas av hemsjukvård Överenskommelse att omfattas av hemsjukvård Hallänningen ska kunna känna sig trygg med att få sina behov av hälso och sjukvård tillgodosedda. Målsättningen är att möta upp behoven på ett så tidigt stadium

Läs mer

Minnesanteckning samordningsgruppsmöte SIMBA. Kustens Vårdcentral, Ytterby Kungälv

Minnesanteckning samordningsgruppsmöte SIMBA. Kustens Vårdcentral, Ytterby Kungälv Sara Olander Datum 20160621 Processledare Mobil: 070020 76 04 sara.olander@vgregion.se Ärende Minnesanteckning samordningsgruppsmöte SIMBA Tid 20160621, kl. 08:3011:30 Plats Kustens Vårdcentral, Ytterby

Läs mer

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Bakgrund Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård, trädde i kraft den 1 januari 2018 Syftet med den nya lagen

Läs mer

Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lena Arvidsson och Maria Grip 2018-04-24 Bakgrund Lagen om samverkan vid

Läs mer

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg.

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. /ad Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2015-08-28. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. Närvarande: Lena Johansson (ordf.), Nina Roos, Maj Lätto, Bo Lundgren, Charlotta Wilhelmsson,

Läs mer

Dokumenttyp Minnesanteckningar

Dokumenttyp Minnesanteckningar Carina Westerelve Datum :2018-02-05 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 070-912 02 93 carina.westerelve@alingsas.se Ärende Samordningsgruppen Datum 2018-02-02 Plats Närvarande () Alingsås,

Läs mer

Uppdragsgrupp Samordnad vård- och omsorgsplanering

Uppdragsgrupp Samordnad vård- och omsorgsplanering Uppdragsgrupp Samordnad vård- och omsorgsplanering Datum: 2018-01-23 Plats: Boråsregionen, Sjuhärads kommunalförbund, Skaraborgsvägen 1A. Närvarande: Pernilla Berglund, Eva Österlund Hjort, Ingela Thorell,

Läs mer

Rapport Samverkansdialog Utvecklingsgrupp SAMSA

Rapport Samverkansdialog Utvecklingsgrupp SAMSA 2017-08-31 Rapport Samverkansdialog Utvecklingsgrupp SAMSA Våren 2017 www.samverkanstorget.se I Göteborgsområdet samverkar Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Härryda kommun, Mölndal stad, Partille

Läs mer

Årsberättelse för SIMBAs verksamhetsår 2018

Årsberättelse för SIMBAs verksamhetsår 2018 Carina Westerelve Datum 2019-01-24 Processledare Mobil: 070-020 76 04 carina.vesterelve@vgregion.se Årsberättelse för SIMBAs verksamhetsår 2018 Beskrivning av verksamheten SIMBA är en vårdsamverkansorganisation

Läs mer

Samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården, lokal rutin Håbo kommun

Samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården, lokal rutin Håbo kommun ViS - Vård i samverkan Kommun(er): Håbo kommun Region Uppsala: Primärvården i Håbo, Psykiatrimottagningen i Håbo och Enköpings lasarett Fastställt av: Tjänstemannastyrgruppen för närvårdsamverkan Datum:

Läs mer

Rapportera mera. www.samverkanstorget.se

Rapportera mera. www.samverkanstorget.se 2014-04-15 Rapport Rapportera mera Avvikelsehantering i samverkan mellan kommun och region inom Göteborgsområdet Hösten 2013 2014-04-15 Sammanställt av: Andreas Ericson, Göteborgs stad Anita Nilsson, processledare,

Läs mer

Förplaneringen nedan behandlas separat. Handlingsplan Södra Älvsborg. Uppföljning/Be Planerat Status klart. Start Att göra Vem

Förplaneringen nedan behandlas separat. Handlingsplan Södra Älvsborg. Uppföljning/Be Planerat Status klart. Start Att göra Vem Start Att göra Vem 2017-12-01 Förberedd vårdbegäran 2017-08-25 Vårdbegäran, idag skriver primärvården remiss för bedömning, ingen remiss för inskrivning (3.1) 2017-08-25 Kan finnas flera fasta vårdkontakter,

Läs mer

Dario Espiga Primärvårdsstyrelsen Anne-Lie Sundling. Ann-Sofie Alm Västra Hälso- och sjukvårdsnämnden. Primärvårdsstyrelsen Janette Olsson

Dario Espiga Primärvårdsstyrelsen Anne-Lie Sundling. Ann-Sofie Alm Västra Hälso- och sjukvårdsnämnden. Primärvårdsstyrelsen Janette Olsson Carina Westerelve Datum 20181114 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 070 020 76 04 carina.vesterelve@vgregion.se Ärende Politisk samrådsgrupp Datum 20181109 Plats Närvarande () Göteborg,

Läs mer

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping 1 Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg 180202 Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping Närvarande: Sven-Ove Andersson, Eva Thimfors, Karin Utbo, Pernilla Magnusson,

Läs mer

Övertagande av hemsjukvård Skellefteå Svar: 170/351=48%

Övertagande av hemsjukvård Skellefteå Svar: 170/351=48% Övertagande av hemsjukvård Skellefteå : 170/351=48% 1. Bakgrundsinformation Besvarad av: 170 (97%) Ej besvarad av: 5 (3%) Ange inom vilket yrke du arbetar 1 Biståndshandläggare 20 (12%) 2 Hemtjänstchef

Läs mer

Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015

Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015 Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015 Vårdsamverkansgruppering Skaraborg Kontaktperson Per-Ola Hedberg, Carina Karlsson, Susanne Liden och Jeanette Andersson Avgränsning:

Läs mer

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre.

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre. Temagrupp Äldre Äldre med sjukdom/funktionsnedsättning ska känna att vård, stöd och omsorgsinsats är tillgänglig, trygg, säker och samordnad av kommun, primärvård, sjukhus och tandvård. Strategi Att stärka

Läs mer

Samordnad vård- och omsorgsplanering Viola

Samordnad vård- och omsorgsplanering Viola Talarmanus Samordnad vård- och omsorgsplanering Viola Fallbeskrivning somatik Rutin och IT tjänst SAMSA 2016-10-27 SAMSA AU Dokumentation Lena Arvidsson, Kjell Klint, Helena Nilsson, Marie Steffenburg

Läs mer

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna 2016-09-16 Nätverket ska driva strategiska regionala utvecklingsfrågor som bidrar till bättre förutsättningar

Läs mer

Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård. start respektive

Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård. start respektive Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård start 2018-01-01 respektive 2018-01-02 1 Agenda Uppdraget och arbetsgruppen Lagens innehåll Processteg Olika processer Skillnader

Läs mer

Fast vårdkontakt vid somatisk vård

Fast vårdkontakt vid somatisk vård Riktlinje Process: 3.0.2 RGK Styra Område: Vård i livets slut Faktaägare: Pär Lindgren, chefläkare Fastställd av: Per-Henrik Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektör Revisions nr: 1 Gäller för: Region Kronoberg

Läs mer

Överenskommelse avseende ansvar för den somatiska hemsjukvården mellan Örebro läns landsting och kommunerna i Örebro län

Överenskommelse avseende ansvar för den somatiska hemsjukvården mellan Örebro läns landsting och kommunerna i Örebro län Rubrik specificerande dokument ÖVERENSKOMMELSE Omfattar område/verksamhet/enhet Hemsjukvård Sidan 1 av 5 Upprättad av (arbetsgrupp alt. namn, befattning) Beslutande organ Gäller från datum Särskild arbetsgrupp

Läs mer

Minnesanteckningar samordningsgruppsmöte. Stadshuset Kungälv, Lokal Bostaden

Minnesanteckningar samordningsgruppsmöte. Stadshuset Kungälv, Lokal Bostaden Olander Datum 20161019 Processledare Mobil: 070020 76 04 sara.olander@vgregion.se Ärende Minnesanteckningar samordningsgruppsmöte Tid 20161019 kl 08:3012:00 Plats Stadshuset Kungälv, Lokal Bostaden Inbjudna

Läs mer

Innehåll... 2 Inledning... 3 Arbetssätt... 4 Grön process... 7 Gul process Röd process... 14

Innehåll... 2 Inledning... 3 Arbetssätt... 4 Grön process... 7 Gul process Röd process... 14 2 Innehåll Innehåll... 2 Inledning... 3 Arbetssätt... 4 Grön process... 7 Gul process... 11 Röd process... 14 3 Inledning Utgångspunkt för riktlinjerna är den länsgemensamma överenskommelsen mellan landstinget

Läs mer

Överenskommelsen följer ramöverenskommelsen för Regionen (se punkt 25 i Ramöverenskommelsen).

Överenskommelsen följer ramöverenskommelsen för Regionen (se punkt 25 i Ramöverenskommelsen). Bilaga 2 Lokal överenskommelse rörande samverkan kring personer under 18 år med psykisk funktionsnedsättning/psykisk sjukdom eller riskerar utveckla psykisk ohälsa. Region Skåne har tecknat ramöverenskommelse

Läs mer

Temagrupp Barn och unga

Temagrupp Barn och unga Temagrupp Barn och unga Lena Ekeroth Barn och unga ska lyckas i skolan Samverkansplattform Temagrupp Barn och Unga Temagrupp Barn och unga Utmaningar 2018 Förankring och mandat Familjecentrerat arbetssätt

Läs mer

Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612)

Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Datum: 2018-01-29 Skapat av: Lena Arvidsson Bakgrund Lagen om samverkan

Läs mer

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff 170406 Vårdplaneringsgruppen Skaraborg presenterar sig och hälsar alla välkomna. SAMSA- nuläge Förfrågan till gruppen om hur vi tycker det fungerar och de

Läs mer

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff 171010 Vårdplaneringsgruppen Skaraborg presenterar sig och hälsar alla välkomna. Pia Johansson delger aktuell SAMSA information Ny patch kommer 14 nov: -

Läs mer

Synpunkt/fråga Förslag på åtgärd Ansvarig. Sprida kunskap om vikten av att lägga till rätt part

Synpunkt/fråga Förslag på åtgärd Ansvarig. Sprida kunskap om vikten av att lägga till rätt part 28 MARS 2019 HANDLINGSPLANER FÖR SAMVERKAN VID IN- OCH UTSKRIVNING FRÅN SLUTEN HÄLSO-OCH SJUKVÅRD Förslag på åtgärder utifrån av workshop 31 januari 2019 Bakgrund Lagen om samverkan vid utskrivning från

Läs mer

Sammanfattning av Samverkansdialogen

Sammanfattning av Samverkansdialogen Sammanfattning av Samverkansdialogen In- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård 2019-04-10 Lena Arvidsson, processledare SAMLA Målsättning med samverkan vid in och utskrivning från sluten hälso-

Läs mer

nyårshelgen 2018 Upprättat av Utfärdsdatum Sidnr Anneli Andersson i samverkan med samordningsgruppen

nyårshelgen 2018 Upprättat av Utfärdsdatum Sidnr Anneli Andersson i samverkan med samordningsgruppen 2018-12-04 1 (5) Riktlinje för samverkan jul- och Bakgrund I år sammanfaller jul- och nyårshelgen med de vanliga helgerna vilket resulterar i att det i perioden 22 december till och med 1 januari endast

Läs mer

Överenskommelse mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Överenskommelse mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Överenskommelse mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Innehållsförteckning 1. Allmänt om överenskommelse om

Läs mer

Utgångspunkt för den lokala överenskommelsen

Utgångspunkt för den lokala överenskommelsen Lokal överenskommelse om samarbete mellan X kommun och xx närhälsa och yy privat vårdgivare samt Specialistsjukvården i Västra Götalandsregionen, kring Barn och unga för psykisk hälsa Utgångspunkt för

Läs mer

Rutin för ansvar och avtal som reglerar kommunal hälso- och sjukvård i Kungälvs kommun

Rutin för ansvar och avtal som reglerar kommunal hälso- och sjukvård i Kungälvs kommun 2008-08-14 Rutin för ansvar och avtal som reglerar kommunal hälso- och sjukvård i Kungälvs kommun Det finns ett avtal som reglerar hälso- och sjukvårdsansvaret i Västra Götalands regionen och kommunerna

Läs mer

Samverkanslagen Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Viktigt att veta inför den 1/3 om du jobbar i kommunal verksamhet

Samverkanslagen Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Viktigt att veta inför den 1/3 om du jobbar i kommunal verksamhet Samverkanslagen Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Viktigt att veta inför den 1/3 om du jobbar i kommunal verksamhet En förändrad planeringsprocess inskrivningsmeddelandet

Läs mer

Förtydligande av samordningsansvar för SIP

Förtydligande av samordningsansvar för SIP 1(5) Projektet Trygg, säker och samordnad vård- och omsorgsprocess 2018-02-21 Förtydligande av samordningsansvar för SIP I dokumentet Samverkansrutin mellan landsting och kommuner vid in- och utskrivning

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsinsats hos patient i ordinärt boende - rutin

Hälso- och sjukvårdsinsats hos patient i ordinärt boende - rutin Hälso- och sjukvårdsinsats hos patient i ordinärt boende - rutin Bakgrund Kommunen har hälso- och sjukvårdsansvar för alla patienter som bor permanent i särskilda boendeformer eller vistas tillfälligt

Läs mer

Riktlinje för samverkan inom Uppsala kommun vid hemgång efter sjukhusvistelse

Riktlinje för samverkan inom Uppsala kommun vid hemgång efter sjukhusvistelse uppätifi ÄLDREFÖRVALTNINGEN 11, Handläggare Datum Diarienummer Lena Sjöberg 2018-11-09 ALN-2018-0660 Äldrenämnden Riktlinje för samverkan inom Uppsala kommun vid hemgång efter sjukhusvistelse Förslag till

Läs mer

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, 2017-12-07, Kasen, Stadshuset, Uddevalla Närvarande/ Förhindrade: Se bilaga 1. Godkännande av dagordning/ anmälan övriga frågor Dagordningen godkändes.

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-02-09 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 7 februari 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

Sammanfattning av planeringsprocess, åtagande och centrala begrepp enligt lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård

Sammanfattning av planeringsprocess, åtagande och centrala begrepp enligt lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård Bilaga 2 Sammanfattning av planeringsprocess, åtagande och centrala begrepp enligt lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård Detta dokument är en bilaga till regionala Överenskommelsen

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL) föreskriver

Läs mer

Minnesanteckning från tillfällig uppdragsgrupp gällande Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Minnesanteckning från tillfällig uppdragsgrupp gällande Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Minnesanteckning 2017-09-14 från tillfällig uppdragsgrupp gällande Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Tid: 08.30-12.00 Plats: Boråsregionen, Skaraborgsvägen 1 A Borås, Lokal:

Läs mer

Introduktion till Politiska samrådsgruppen

Introduktion till Politiska samrådsgruppen Introduktion till Politiska samrådsgruppen Protokoll från mötet 2019-03-01 Monika Beiring, ordförande Politiska samrådet Cathrine Thanner, ordförande Samordningsgruppen Lena Arvidsson, processledare SAMLA

Läs mer

1. Presentationsrunda Det är första NO-gruppsmöte i Kungälv som undertecknad deltar vid.

1. Presentationsrunda Det är första NO-gruppsmöte i Kungälv som undertecknad deltar vid. Carina Westerelve Datum 2012-11-26 Processledare Dokumenttyp Minnesanteckningar Mobil: 0737-73 14 09 carina.vesterelve@ale.se Ärende NO-gruppsmöte Kungälv Datum 2012-11-22 Plats Närvarande Dragan Milusic

Läs mer

Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II

Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II 2016-09-01 - - 2018-06-30 Barn och unga 6 18 år Fast konsultationstid med specialistnivån, BUP Samverkan med BUM vid behov Samverkan

Läs mer

Manual för hantering av Prator i Uppsala kommun

Manual för hantering av Prator i Uppsala kommun Manual Datum: Diarienummer: Normerande styrdokument 2019-01-01 Bil 1 OSN-2018-0640, ALN-2018-0660 Beslutsfattare: Ledningsgrupp OMF datum 2018-11-26 Ledningsgrupp ÄLF datum 2018-11-12 Version/Dokumentidentitet:

Läs mer

Hemsjukvård i Hjo kommun

Hemsjukvård i Hjo kommun Hemsjukvård i Hjo kommun Kommunal hälso- och sjukvård Kommunal hälso- och sjukvård/hemsjukvård är till för dig som bor i en särskild boendeform eller i bostad med särskild service vistas på en biståndsbedömd

Läs mer

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015 Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa Rapport från ett projekt genomfört 2015 Bakgrund, vem ansvarar för att barn och unga får hjälp Föräldrar Social tjänst Hälso och sjukvård Skola Skolan Lärande

Läs mer

SIP= SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN

SIP= SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN SIP OCH LUSEN SIP= SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN Både i Socialtjänstlagen och Hälso- och sjukvårdslagen står att läsa att en samordnad individuell plan ska tas fram när någon är i behov av insatser från både

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso-och sjukvård

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso-och sjukvård Ny lag om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso-och sjukvård Prop.2016/17:106 Lagförslagen föreslås träda i kraft den 1 januari 2018 för den somatiska vården och 1 januari 2019 för den psykiatriska

Läs mer

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Äldreförvaltningen Planeringsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-08-17 Handläggare Christina Malmqvist Telefon: 08-508 36 222 Till Äldrenämnden den 19 september 2017 Remiss av KSL:s rekommendation

Läs mer

Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt

Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt Projektplan Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt Projektledare Nils-Gunnar Främberg Mia Gustafsson Delprojektledare Hans Thörnqvist enhetschef ambulansen Beställare Nära vård

Läs mer

Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga

Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga Till Enligt sändlista Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga 2016-03-24 DAGORDNING Presentationsrunda. 1. Godkännande av dagordning, övriga frågor. Dagordningen godkändes, inga övriga frågor anmäldes.

Läs mer

Bakgrund. Den första handlingsplanen Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland gällde under åren Länk

Bakgrund. Den första handlingsplanen Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland gällde under åren Länk Bakgrund 2010 2011 2012 2014 2016 Mellan åren 2010 till 2014 träffade staten och SKL (Sveriges kommuner och landsting) överenskommelser om att genom ekonomiska incitament och med de mest sjuka äldres behov

Läs mer

Målgrupp, uppdrag och organisation Västbus riktlinjer inom Göteborgsområdet

Målgrupp, uppdrag och organisation Västbus riktlinjer inom Göteborgsområdet Målgrupp, uppdrag och organisation Västbus riktlinjer inom Göteborgsområdet Delregional styrgrupp Västbus Reviderad 2016-03-17 Temagrupp Barn och Unga I Göteborgsområdet samverkar Västra Götalandsregionen,

Läs mer

Årsrapport

Årsrapport Kommun och sjukvård Samverkan i Göteborgsområdet Årsrapport 2015 www.samverkanstorget.se I Göteborgsområdet samverkar Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Härryda kommun, Mölndal stad, Partille kommun

Läs mer

Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II

Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II Samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa inom SIMBA-området FAS II 2016-09-01 - - 2017-08-31 Strukturerad bedömning på första linjen, som stöd för operativ personal Inkommande ärende Klargör vad

Läs mer

Uppföljning av Team trygg hemgång

Uppföljning av Team trygg hemgång Uppföljning av Team trygg hemgång Februari - september 2016 Handläggare: Hanna Henningsson Innehåll Bakgrund... 3 Effekter... 3 Inskrivning och vårdplanering... 3 Tillfälliga vistelser och betalningsansvar...

Läs mer

GR IFO-nätverket. GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

GR IFO-nätverket.   GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Förslag till överenskommelse och riktlinje mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård GR 2017-10-10 IFO-nätverket Överenskommelsen....ska

Läs mer

Samordnad vård- och omsorgsplanering Viola

Samordnad vård- och omsorgsplanering Viola Talarmanus Samordnad vård- och omsorgsplanering Viola Fallbeskrivning somatik Rutin och IT tjänst SAMSA 2017-02-27 SAMSA AU Dokumentation Lena Arvidsson, Kjell Klint, Helena Nilsson, Marie Steffenburg

Läs mer

för Den Nära Vården Upprättat av Utfärdsdatum Sidnr Carina Westerelve (10) Handlingsplan

för Den Nära Vården Upprättat av Utfärdsdatum Sidnr Carina Westerelve (10) Handlingsplan Dokumenttyp Uppdrag Handlingsplan Genomförande av planen för Den Nära Vården Upprättat av Utfärdsdatum Sidnr Carina Westerelve 2015-09-09 1 (10) Godkänt av Datum för godkännande för SIMBA 2105-10-14 Handlingsplan

Läs mer

Vägledning till personal. Samordnad individuell plan för vuxna inklusive personer över 65 år

Vägledning till personal. Samordnad individuell plan för vuxna inklusive personer över 65 år Vägledning till personal Samordnad individuell plan för vuxna inklusive personer över 65 år Innehåll Inledning... 3 Vad är SIP?... 3 Vem kan få SIP?... 3 Varför SIP?... 4 När behövs SIP?... 4 Samtycke...

Läs mer

Samverkansmöte 27/9. Agenda

Samverkansmöte 27/9. Agenda Agenda Samverkansmöte 27/9 Nya lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård from 1/1-18. Kristina Jungmar, chef avdelningen för myndighetsutövning Information från Maria Kittel, verksamhetschef

Läs mer

Barn och unga vuxna i utsatt situation. Det lokala arbetet i Närvårdsområde Mark

Barn och unga vuxna i utsatt situation. Det lokala arbetet i Närvårdsområde Mark 2014 Barn och unga vuxna i utsatt situation Det lokala arbetet i Godkänd av: Ledningsgruppen för Revideringsdatum: 2014-01-30 Framtaget av: Arbetsgrupp för barn och unga vuxna i utsatt situation i närområde

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Patientfall: Process vid behov av samordning efter utskrivning där SIP görs efter slutenvårdstillfället Patientfall: Viola Uppdaterad 2018-09-12

Läs mer

Överenskommelse om samverkan avseende hälso- och sjukvård

Överenskommelse om samverkan avseende hälso- och sjukvård ViS - Vård i samverkan kommun - landsting Godkänt den: 2017-03-01 Ansvarig: Monica Jonsson Kommun(er): Länets samtliga kommuner Landstingsförvaltning(ar): Landstingets samtliga förvaltningar Fastställt

Läs mer

Handlingsplan för Nosam Majorna-Linné År: 2019

Handlingsplan för Nosam Majorna-Linné År: 2019 Handlingsplan för Nosam Majorna-Linné År: 2019 Ordförande Barn och unga: Ordförande Psykiatri/Vuxna/Äldre: Marina Halldin Lena Strömberg Uppdrag Nosam:s uppdrag är att gemensamt definiera och arbeta utifrån

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2017-10-30 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 25 oktober 2017 kl 08.30-12.00

Läs mer

In- och utskrivning i hemsjukvård och inskrivning i Närsjukvårdsteam Rutin för informationsöverföring via IT-tjänst för SVPL 1, i Södra Älvsborg

In- och utskrivning i hemsjukvård och inskrivning i Närsjukvårdsteam Rutin för informationsöverföring via IT-tjänst för SVPL 1, i Södra Älvsborg Handläggare: Delregional arbetsgrupp SVPL Dokumenttyp: Rutin Sakkod: 1 Antal bilagor: 0 Reviderad av/datum: Delregional arbetsgrupp SVPL 2017-12-14 Framtaget av/datum: Delregional arbetsgrupp SVPL 2015-05-11

Läs mer

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum:

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: 2018-03-15 Kallade: Marie Berg, Närhälsan Vc Torslanda Ordförande Daniel Pus, Västra Hisingen, Göteborgs Stad Gunhild Unger Snygg Västra Hisingen, Göteborgs

Läs mer