Minnesanteckning från tillfällig uppdragsgrupp gällande Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckning från tillfällig uppdragsgrupp gällande Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård"

Transkript

1 Minnesanteckning från tillfällig uppdragsgrupp gällande Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Tid: Plats: Boråsregionen, Skaraborgsvägen 1 A Borås, Lokal: Blekeriet Närvarande: Sonja Nilsson, Ordförande, Vårdcentralschef Jan Nilsson, Projektledare för SIP Carina Stavåsen, MAS Anna-Lena Ingelhag, Närhälsan och ordförande i uppdragsgruppen psykisk hälsa Ingela Thorell, SAMSA och ingår i DRAG Thomas Enochsson, Vårdplaneringsenheten på SÄS och ingår i DRAG Maria Glemfelt, Utvecklingsledare i omvårdnad på SÄS och ordförande i uppdragsgrupp Äldre Linda Augustsson, MAR, Rehab kommun och ingår i DRAG Eva Österlund Hjort, Socialtjänst Jenny Karlsson Nylén, Socialtjänst Charlotte Bliesener Falkenström, Sekreterare, Närvårdskontoret Frånvarande: Helen Nordling, Rehab Primärvård Vakant, Privat Primärvård 1. Mötets öppnande Ordförande välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. 2. Godkännande av dagordning Dagordningen fastställdes och inga övriga frågor tillkom. 3. Föregående minnesanteckningar Det är en svår uppgift att skriva minnesanteckningar till dessa möten, men vi får hjälpas åt. Rättelser och dylikt tas tacksamt emot. Ett antal korrigeringar och önskemål på förtydligande har inkommit gällande förgående minnesanteckningar. De förändringar och önskemål som inkommit är; - I rubriken, skall det stå gällande istället för gällde. - Stavningen på Helens namn är fel i handlingsplanen. - Godkänt är detsamma som kvitterat, är felaktigt. Vi löser det så att vi kvitterar när vi har läst och är vi inte nöjda så skriver vi ett administrativt meddelande. Det är upp till läsaren att avgöra om informationen är tillräcklig.

2 - Hur skall vi arbeta med bemanning och beredning kring vårdplanering på helgen? Detta upplevdes otydligt och det som åsyftas är att vi tänker oss att vi inte skall vårdplanera på helgen, varför vi måste hitta en lösning på detta, likaså måste vi vara beredda att kunna ta hem patienterna på helgerna. - Det skall tydligt framgå vilka som inte är med på mötet. Att åtgärda/göra utifrån föregående möte: - Maria Glemfelt skickar ut Sörmlands riktlinje för Samverkan- Dokumentet mottogs positivt, precis som Kalmars riktlinje. De har tydligare processer och vi gillar deras pedagogiska illustration av tre spår i form av grön, gul och röd patient. Deras riktlinjer påvisar också en tydligare beskrivning av när patienten är hemgångsklar samt vikten av hjälpmedel. - En lathund behövs gällande definition av tre dagar- Skall vi be DRAG att göra detta? Vi landade i att det inte är ett uppdrag till DRAG utan vi inväntar en skrivelse från regionen. Vi tar även med oss frågan till DRAG, i mötet med Maria Grip. - Svar från Viktor Storberg och Maria Grip: Maria Grip är ny processledare på 50%, tillsammans med Linda Macke, som också har 50% och hon representerar kommunsidan. Förslaget har varit ute på remiss och 54 st svar har inkommit, med många förtydligande önskemål. Beslut skall fattas i kommunfullmäktige och regionfullmäktige så beslutsprocessen sträcker sig in i mars VG tittar just nu på hur vi skall hantera tiden från 1 jan till mars. I Sep tillsätts en grupp med representanter från delregional vårdssamverkan som skall arbeta med implementeringen. Våra representanter är Carina Stavåsen och Sonja Nilsson. Ingen inbjudan har ännu kommit. Det kommer en aktivitetsplan kopplat till implementering under hösten. Möter DRAG 15 sep Förslag från Närhälsan gällande fast vårdkontakt och SIP- Återkommer till denna under 6. - Frågan om Läkemedelslistor via NPÖ och förvägsplanering av operationspatienter parkerades. Vi bör skapa en rutin/bild som beskriver och pedagogiskt illustrerar hela vårdprocessen. Beslut: Korrigeringar och tydliggörande från förgående minnesanteckning görs i detta protokoll. 4. Information om DRAG-mötet Det är viktigt att vi har en röd tråd och en tydlig kommunikation och informationsöverföring mellan DRAG (Den Delregionala Arbetsgruppen för en sammanhållen vård och omsorg) och denna tillfälliga uppdragsgrupp gällande den nya Samverkanslagen, då vi vill minimera risken att arbeta i parallella processer. Denna grupp kan ge uppdrag till DRAG att arbeta vidare med, då det är en arbetsgrupp. Dem punkter som kommer att tas upp på DRAG- mötet är: - Hur var sommaren? Hur tänker vi kring egengranskning? Hur förbereder sig verksamheterna inför den nya lagen? Information kring denna grupps arbete och processer, Information ifrån Maria Grip kring remissvaren och arbetet framåt kring den nya Samverkanslagen, Information ifrån SAMSA- förvaltningsgrupp, hur önskar vi att DRAG-mötena skall vara framöver? samt rutin för in- och utskrivning i hemsjukvården. 2 (6)

3 5. Information ifrån Styrgrupp Närvård Ett antal frågor skickades med från denna grupp till Styrgrupp Närvård den 1 sep. Svaret och frågorna följer nedan; - Räcker det med att Samtycke görs och sker en gång i processen? Svar: Styrgrupp Närvård vågar inte svara på denna fråga, då de önskar mer juridisk information. Denna fråga tas om hand på en regionnivå samt att Socialstyrelsen ser över detta. - Säkerställa utbildning för nyanställd personal, hur skall detta ske på bästa sätt? Svar: Viktig fråga, men de kom inte med någon lösning. - Står Styrgruppen bakom att vi startar våra processer tidigare än vad som anges i den föreslagna riktlinjen? Svar: Ja. - Någon form av Kickoff vore önskvärt när vi är klara över hur vi skall göra i vår delregion. Likt den Kick-off som var gällande HoS-avtalet. Hur kan en eventuell finansiering av detta se ut? Svar: Bra förslag. Charlotte Bliesener Falkenström ser över ekonomiska möjligheter och återkommer till Styrgruppen den 13 okt Eventuellt skulle lite av SIP-pengarna kunna tas till detta ändamål samt att det finns kostnadsfria alternativ på lokaler för dagen. - De i Styrgrupp Närvård som inte har skickat in namn på sina kontaktpersoner skall göra det och de remissvar som ej skickats in till Närvårdskontoret skall också skickas in. Styrgrupp Närvård berömde gruppens arbete och har god tilltro till det fortsatta arbetet. 6. Dokumentet Riktlinje för fast vårdkontakt och Samordnad Individuell Plan (SIP) Diskussion uppstod gällande begreppet fast vårdkontakt inom kommunenen. Ett förtydligande bör göras gällande vem som är kontaktpersonen. När alla tre vårdgivare är inblandade ska en SIP göras och däri ansvarsfördelningar tydliggöras. Hänvisning skall göras till befintliga rutiner för SIP. Vårdcentralen utser alltid en fast vårdkontakt. Det är viktigt att kommunernas vårdkontakt benämns lika. Är personen inskriven i psykiatrin är dessa ansvariga. Det bör dock komma något nationellt kring detta. Byta rubrik på texten gällande kommunen till kommunala hälso- och sjukvården. Är personen inskriven i hemsjukvården skall kommunen vara den fasta vårdkontakten. Det är viktigt att vi blir bra på det som vi borde och att vi har en långsiktig och bra planering samt att vi gör saker tillsammans, med den enskilda individens behov i centrum. Delen om SIP tas bort, för att minimera förvirring och att det finns olika dokument. Charlotte Bliesener Falkenström ansvarar för att korrigera dokumentet. På nästa möte diskuteras dokumentet igen, för att beslut skall kunna tas på Styrgruppen den 13 okt. Sid 3 (6)

4 7. Redovisning av hemläxa Start Att göra Vem Uppföljning Vårdbegäran, idag. Ingen info från socialtjänsten (3.1) Vårdbegäran, idag skriver primärvården remiss för bedömning, ingen remiss för inskrivning (3.1) Vart ska inskrivningsmeddel -andet skickas? (3.2) Hur ska förplaneringen ske? Nytt steg (3.3) Kan finnas flera fasta vårdkontakter, vem ska patienten kontakta? (3.4) Säkerställa att info kan godkännas av mottagaren samt definition av nödvändig information inte endast kvittens (3.5) Säkerställa att nödvändig info finns framme (Reservrutin om epikris eller läkemedelslista ej finns vid utskrivning) Definiera när SIP ska upprättas Återrapporteringen markeras i rött. Thomas Jenny Sonja Eva Helen Jessica Linda Repr SÄS/Ma ria Maria Thomas Repr psykiatri Repr Rehab Planerat klart Status Anteckningar/journal Definiera vad som efterfrågas. Ingår i punkt Vad behöver slutenvården för info från öppen vården? Grupp sätts samman av personer från sjukhus, primärvård och kommun. Skypemöte, oklart i ansvarsfrågan vid vårdbegäran, när det bara är Socialtjänsten inblandad Risk finns att rehab faller bort, får ej infon. Rutinerna på SÄS behöver förtydligas. Vilken vårdvalsenhet behöver ha meddelandet? Även inom SÄS ses svårigheter här, behöver jobba tillsammans. Behövs en Rehabgrupp, grupp skapas och leds av Helen, SAMSARehab. Har inte träffats än Förplanering är ett nytt steg. SAMSA ska anpassas. Se det gamla vårdplaneringsmöte videomöte säger Ingela. Sonja Återrapport Ingela Maria Thomas Repr. rehab KLAR Har inte träffats än Komma fram till ett förslag. Närhälsan har börjat titta på denna fråga, rapporterar in i denna grupp. Dokumentet är färdigt, men korrigeringar skall göras. Se under Krävs mycket mer info, planering från sjukhuset, få med läkarna. Behövs en gemensam överenskommelse om vad som är nödvändig information, definieras. Kan SAMSA användas för detta? Idag end. kvittens men ev lägga till en ruta för detta "godkännande", möjligt säger Ingela i nya versionen. Också viktig att använda NPÖ. Mottagaren godkänner om nödvändig info erhållits men skulle kunna definiera ett baskrav, ev längre fram. Det kommer att bli en egen godkännande funktion via IT-tjänsten. Se vidare under På sjukhuset är detta en ledningsfråga. SAMSA kan ej användas för att kommunicera epikris. Sjukhusen tar fram förslag på en reservrutin för detta. Planering av transport bör beaktas. Lyft in transport och hjälpmedelsfrågorna. Vi måste ha en flexibel transportorganisation. Jan Ska alla som har vårdplanering ha SIP? Jan ansvarar för att undersöka vilka tolkningar som finns i regionen, avrapportera till denna grupp Ta fram förslag praktiska regler ang nåbarhet, tillgänglighet, transporter etc Hittade Kalmars sätt att arbeta, men letar vidare. Ex behöver man inte en SIP om det redan finns en plan. Är SIP och Vårdplanering samma sak? En fråga till Maria Grip. Alla Viktiga saker "oljan i maskineriet" om processen ska flyta på. Komma överens om ett förslag att presentera till Styrgruppen. T ex inte vårdplanera kvällar och helger. Se nedan. Det vore önskvärt att vi på Kickoffen 2018 gick igenom patientfall. Det är viktigt att vi använder oss av begrepp som vi kan kommunicera och förstå. Vi får inte glömma att det är patienten/brukaren som är i centrum. Dem processer som vi utgår ifrån måste beskriva verkligheten. Vi måste veta vad vi skall göra när en person själv åker in till sjukhuset, kring ex vårdbegäran. Behövs det ett eget spår för denna fråga? Det finns en brist i att vi inte kan läsa varandras journaler. Kommunen har talat om en egen säker fiberteknik. Skall ett dokument göras? Parkerad fråga. 4 (6)

5 Det finns flera stora faktorer som påverkar flödet. Det bör komma ett regionalt beslut på hur vi skall skicka information. Thomas Enochsson och Maria Glemfelt diskuterar också frågan i sin grupp. Det är viktigt att alla videovårdplaneringar kommer igång. Vårdplaneringsteamet inom Närhälsan kommer igång den 25 sep. Ingela Thorell kommer att vara samordnare och Sonja Nilsson chef. Information om detta ges på nästa möte. Förvägsplanering av operationspatienter. Följer det gröna spåret. Svårt att få till, är det kanske en fråga om tillitsbrist? Det är viktigt att vi funderar över om vi önskar en välplanerad verksamhet eller en akutverksamhet. Vi måste ta hand om alla patienter. Viktigt att lyfta på biståndsavdelningarna. Det är viktigt att inte tappa frågan. Läkemedelslistan via NPÖ- parkerad fråga. 8. Att arbeta vidare med till nästa möte - Avrapportering av uppdrag/ läxor. - Gå igenom dokumentet Riktlinje för fast vårdkontakt, hinner vi skall vi även ha kommenterat dokumentet via mail. - Vårdplaneringsteamet inom Närhälsan. - Gå igenom parkerade frågor. - Gå igenom svar från Styrgrupp Närvård och Maria Grip. 9. Övriga frågor - Charlotte Bliesener Falkenström och Sonja Nilsson ser över tider för 2018, då gruppens arbete garanterat kommer att fortsätta. - Gruppens arbete är och utförs på olika nivåer. Än del saker skall tydliggöras och förenklas så att arbetet blir enkelt för personalen, medan andra saker skall lyftas till en högre nivå. Punkter att framföra till Styrgruppen: Det krävs fler bilar om vi har vårdplanering i hemmet, hur skall vi lösa detta? Ett årshjul önskas över hur vi skall arbeta på röda dagar, med start 15 jan. Vem gör detta? Kopplingen mellan denna grupp och DRAG. Punkter att framföra till Maria Grip: Grön, Gul och röd patient och dess olika processer. Dvs. en tydlighet i processen/processerna önskas. Behövs en skrivelse från oss, kring våra önskemål? Det utrycks väl i Kalmars och Sörmlands riktlinje vad som gäller vid hemgångsklar och vad som är nödvändiga hjälpmedel. En tydlig beskrivning av hur betaldagarna räknas och att det tydligt framkommer klockslag behövs. En lathund önskas. Att det görs en tydlighet kring SIP och om det skall likställas med vårdplanering och om det gäller för alla. Samtycke önskas att ge vid ett tillfälle. Socialstyrelsen arbetar också med frågan. Sid 5 (6)

6 10. Avslut Ordförande stämmer av det som beslutats att arbeta med, så att samtliga vet vad som förväntas av dem till nästkommande möte. Ordförande tackar för mötet och berömmer gruppen för ett fantastiskt engagemang och gott arbete. Nästa möte är den 12 okt, kl , på Boråsregionen, lokal Blekeriet. 6 (6)

Förplaneringen nedan behandlas separat. Handlingsplan Södra Älvsborg. Uppföljning/Be Planerat Status klart. Start Att göra Vem

Förplaneringen nedan behandlas separat. Handlingsplan Södra Älvsborg. Uppföljning/Be Planerat Status klart. Start Att göra Vem Start Att göra Vem 2017-12-01 Förberedd vårdbegäran 2017-08-25 Vårdbegäran, idag skriver primärvården remiss för bedömning, ingen remiss för inskrivning (3.1) 2017-08-25 Kan finnas flera fasta vårdkontakter,

Läs mer

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Bakgrund Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård, trädde i kraft den 1 januari 2018 Syftet med den nya lagen

Läs mer

27. Mötets öppnande Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

27. Mötets öppnande Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Minnesanteckningar Uppdragsgruppen samordnad vård- och omsorgsplanering Datum: 2017-10-24 Tid: 09.00-12.00 Plats: Boråsregionen, Sjuhärads kommunalförbund, Skaraborgsvägen 1A. Närvarande: Marie Elm, Linda

Läs mer

Uppdragsgrupp Samordnad vård- och omsorgsplanering

Uppdragsgrupp Samordnad vård- och omsorgsplanering Uppdragsgrupp Samordnad vård- och omsorgsplanering Datum: 2018-01-23 Plats: Boråsregionen, Sjuhärads kommunalförbund, Skaraborgsvägen 1A. Närvarande: Pernilla Berglund, Eva Österlund Hjort, Ingela Thorell,

Läs mer

Minnesanteckningar Samordnad Vård och Omsorgsplanering (SVOP) Datum: Närvarande: Marie Elm, Borås Stad Eva Österlund Hjort, Borås Stad

Minnesanteckningar Samordnad Vård och Omsorgsplanering (SVOP) Datum: Närvarande: Marie Elm, Borås Stad Eva Österlund Hjort, Borås Stad Minnesanteckningar Samordnad Vård och Omsorgsplanering (SVOP) Datum: 2018-05-31 Närvarande: Marie Elm, Borås Stad Eva Österlund Hjort, Borås Stad Linda Augustsson, Mark och Svenljunga kommun Raija Karlsson,

Läs mer

Minnesanteckning från DRAG

Minnesanteckning från DRAG Minnesanteckning från DRAG Tid: 2017-09-15 kl.09.00-15.00 Plats: SÄS Södra Älvsborgs sjukhus Lokal: Svante Blomstrand Närvarande:Charlotte Bliesener Falkenström, Marie Elm, Paula Nordling, Linda Augustsson,

Läs mer

Minnesanteckningar lokal arbetsgrupp äldre Borås

Minnesanteckningar lokal arbetsgrupp äldre Borås Minnesanteckningar lokal arbetsgrupp äldre Borås Tid: Tisdagen den 23 maj 2017 kl 14.00-16.00 Plats: Träffpunkt Simonsland, lokal Lugnet, plan 5 Närvarande Ritva Lidskog, ordförande Linda Weiland, sekr

Läs mer

Minnesanteckningar lokal arbetsgrupp äldre Borås

Minnesanteckningar lokal arbetsgrupp äldre Borås Minnesanteckningar lokal arbetsgrupp äldre Borås Tid: Tisdagen den 18 sept 2017 kl 13.30-15.15 Plats: Ramnåsgatan 1, Pressaren, plan 1 Närvarande Ritva Lidskog, ordförande Linda Weiland, sekr Marie Elm

Läs mer

Hjärtligt välkomna Styrgrupp Närvård och God fortsättning!

Hjärtligt välkomna Styrgrupp Närvård och God fortsättning! Hjärtligt välkomna Styrgrupp Närvård och God fortsättning! Kom ihåg Tillsammans skall/kan vi göra skillnad! Presentationsrunda 2. Godkännande av dagordning Är dagordningen ok? Dagordningen/Kallelsen finns

Läs mer

FAQ Samverkan vid utskrivning

FAQ Samverkan vid utskrivning 1 FAQ Samverkan vid utskrivning 2017-12-22 Generella frågor Behövs en säker uppkoppling för Skype? Skype for business räknas som säker uppkoppling Gäller tilläggsrutinerna framöver? Tilläggsrutiner som

Läs mer

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff 170406 Vårdplaneringsgruppen Skaraborg presenterar sig och hälsar alla välkomna. SAMSA- nuläge Förfrågan till gruppen om hur vi tycker det fungerar och de

Läs mer

PROTOKOLL ÄMNESRUBRIK INNEHÅLL Ändrade mötestider för Styrgrupp Närvård Mötet den 23/2 stryks och mötet den 23/3 förlängs till kl 15.

PROTOKOLL ÄMNESRUBRIK INNEHÅLL Ändrade mötestider för Styrgrupp Närvård Mötet den 23/2 stryks och mötet den 23/3 förlängs till kl 15. PROTOKOLL ÄMNESRUBRIK INNEHÅLL 2018-01-26 6 Ändrade mötestider för Styrgrupp Närvård Mötet den 23/2 stryks och mötet den 23/3 förlängs till kl 15.00 2018-01-26 7 Målbild, vision och värdegrund Styrgruppen

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Patientfall: Olivia Process utan behov av samordning efter utskrivning Uppdaterad 2018-09-12 Version 1 AU Dokumentation Processkarta Olivia

Läs mer

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff 171010 Vårdplaneringsgruppen Skaraborg presenterar sig och hälsar alla välkomna. Pia Johansson delger aktuell SAMSA information Ny patch kommer 14 nov: -

Läs mer

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Trygg och säker utskrivning i Skaraborg Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Rapport till styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 13 september 2017 Malin Swärd, medicinskt

Läs mer

Reviderad och beslutad av/datum: Uppdragsgrupp SVOP/Styrgrupp närvård Framtaget av/datum: Delregional arbetsgrupp SVPL

Reviderad och beslutad av/datum: Uppdragsgrupp SVOP/Styrgrupp närvård Framtaget av/datum: Delregional arbetsgrupp SVPL Handläggare: Uppdragsgrupp SVOP Reviderad och beslutad av/datum: Uppdragsgrupp SVOP/Styrgrupp närvård 2018-12-14 Framtaget av/datum: Delregional arbetsgrupp SVPL 2015-05-11 In- och utskrivning i hemsjukvård

Läs mer

Synpunkt/fråga Förslag på åtgärd Ansvarig. Sprida kunskap om vikten av att lägga till rätt part

Synpunkt/fråga Förslag på åtgärd Ansvarig. Sprida kunskap om vikten av att lägga till rätt part 28 MARS 2019 HANDLINGSPLANER FÖR SAMVERKAN VID IN- OCH UTSKRIVNING FRÅN SLUTEN HÄLSO-OCH SJUKVÅRD Förslag på åtgärder utifrån av workshop 31 januari 2019 Bakgrund Lagen om samverkan vid utskrivning från

Läs mer

Läsa och kvittera Inskrivningsmed. utskrivningsplanering. Besvara frågor och starta. utskrivningsplanering. Skicka Inskrivningsmeddelandet

Läsa och kvittera Inskrivningsmed. utskrivningsplanering. Besvara frågor och starta. utskrivningsplanering. Skicka Inskrivningsmeddelandet 2017-11-24 Känd/okänd patient endast behov av insatser/åtgärder från socialtjänsten t.ex. hemtjänst, personlig assistans eller kontakt med socialsekreterare. Inga tidigare eller nya insatser av hälso-

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Patientfall: Olivia Process utan behov av samordning efter utskrivning Uppdaterad 2018-10-05 Version 1.1 AU Dokumentation Processkarta

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Patientfall: Process vid behov av samordning efter utskrivning där SIP görs efter slutenvårdstillfället Patientfall: Viola Uppdaterad 2018-09-12

Läs mer

In- och utskrivning i hemsjukvård och inskrivning i Närsjukvårdsteam Rutin för informationsöverföring via IT-tjänst för SVPL 1, i Södra Älvsborg

In- och utskrivning i hemsjukvård och inskrivning i Närsjukvårdsteam Rutin för informationsöverföring via IT-tjänst för SVPL 1, i Södra Älvsborg Handläggare: Delregional arbetsgrupp SVPL Dokumenttyp: Rutin Sakkod: 1 Antal bilagor: 0 Reviderad av/datum: Delregional arbetsgrupp SVPL 2017-12-14 Framtaget av/datum: Delregional arbetsgrupp SVPL 2015-05-11

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Patientfall: Samir Process vid behov av samordning efter utskrivning där SIP görs på sjukhuset Uppdaterad 2018-09-12 Version 1 AU Dokumentation

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Vård och omsorg Lidköpings kommun

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Vård och omsorg Lidköpings kommun Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Vård och omsorg Lidköpings kommun Arbetsgrupp start juni 2017 Uppdrag för att se vad kan den nya lagen innebära för kommunen Finns kritiska punkter

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-02-09 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 7 februari 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

SIP= SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN

SIP= SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN SIP OCH LUSEN SIP= SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN Både i Socialtjänstlagen och Hälso- och sjukvårdslagen står att läsa att en samordnad individuell plan ska tas fram när någon är i behov av insatser från både

Läs mer

nyårshelgen 2018 Upprättat av Utfärdsdatum Sidnr Anneli Andersson i samverkan med samordningsgruppen

nyårshelgen 2018 Upprättat av Utfärdsdatum Sidnr Anneli Andersson i samverkan med samordningsgruppen 2018-12-04 1 (5) Riktlinje för samverkan jul- och Bakgrund I år sammanfaller jul- och nyårshelgen med de vanliga helgerna vilket resulterar i att det i perioden 22 december till och med 1 januari endast

Läs mer

BILAGA 1: FÖRSLAG PÅ ARBETSSÄTT VID PLANERING INFÖR UTSKRIVNING, UT- SKRIVNING OCH MOTTAGANDE I HEM- MET UNDER STORHELG

BILAGA 1: FÖRSLAG PÅ ARBETSSÄTT VID PLANERING INFÖR UTSKRIVNING, UT- SKRIVNING OCH MOTTAGANDE I HEM- MET UNDER STORHELG DEN 18 SEPTEMBER 2018 BILAGA 1: FÖRSLAG PÅ ARBETSSÄTT VID PLANERING INFÖR UTSKRIVNING, UT- SKRIVNING OCH MOTTAGANDE I HEM- MET UNDER STORHELG CHECKLISTA MED VILKA ÅTGÄRDER SOM KRÄVS, SWOT-ANALYS OCH REKOMMENDATION

Läs mer

Rapport om Förkortad process

Rapport om Förkortad process 0.8 Utgåva (1)11 Rapport om Förkortad process Uppdrag till SAMSA från Styrgrupp SVPL 2 0.8 Utgåva (2)11 Arbetsutskottet inom SAMSA som arbetat fram förslaget till Förkortad process Maria Fredriksson GITS

Läs mer

Protokoll Styrgrupp Närvård den 26 januari 2018

Protokoll Styrgrupp Närvård den 26 januari 2018 Protokoll Styrgrupp Närvård den 26 januari 2018 Tid: 8.30 15.00 Plats: Färgeriet, Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund Diarienummer: 2018/SKF007 Omfattning: 1-21 Närvarande Styrgrupp Närvård: Roland

Läs mer

DRAG Ps. Varför? Statistik och avvikelser talar för brister. Hur? Egengranskning? Vad? Kvantitet och kvalitet i informationsöverföring.

DRAG Ps. Varför? Statistik och avvikelser talar för brister. Hur? Egengranskning? Vad? Kvantitet och kvalitet i informationsöverföring. Oktober 2014 träffades representanter med ansvar för den samordnade vårdoch omsorgsprocessen inom psykiatrin i Södra Älvsborg för att påbörja arbete att ta fram metoder för egengranskning och förbättringsarbete

Läs mer

Lifecare SPU Slutenvård Somatisk vård

Lifecare SPU Slutenvård Somatisk vård Lifecare SPU Slutenvård Somatisk vård Manual 2018-01-19 Helena Nord, Objektspecialist Lifecare Lifecare Slutenvård Somatisk vård Samordnad planering inför utskrivning I detta dokument framgår vad som är

Läs mer

Samordnad vård- och omsorgsplanering Viola

Samordnad vård- och omsorgsplanering Viola Talarmanus Samordnad vård- och omsorgsplanering Viola Fallbeskrivning somatik Rutin och IT tjänst SAMSA 2016-10-27 SAMSA AU Dokumentation Lena Arvidsson, Kjell Klint, Helena Nilsson, Marie Steffenburg

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Psykiatri 7 juni 2017

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Psykiatri 7 juni 2017 Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Psykiatri 7 juni 2017 Program 13:00 Inledning Jan Sundelius Nya lagen syfte, ViSam, Rutiner psykiatrin 13:45 Patientfall Örjan Andersson 14:15

Läs mer

Agenda. Lena Lindholm, bostadsanpassningshandläggare

Agenda. Lena Lindholm, bostadsanpassningshandläggare Agenda Lena Lindholm, bostadsanpassningshandläggare Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård, lagändring 1/1-18. Kristina Jungmar, Chef för avdelningen för myndighetsutövning berättar

Läs mer

Lifecare SPU Slutenvård Psykiatrisk vård

Lifecare SPU Slutenvård Psykiatrisk vård Lifecare SPU Slutenvård Psykiatrisk vård Manual 2018-01-19 Helena Nord, Objektspecialist Lifecare Lifecare Psykiatrisk slutenvård Samordnad planering inför utskrivning SPU I detta dokument framgår vad

Läs mer

Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård. start respektive

Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård. start respektive Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård start 2018-01-01 respektive 2018-01-02 1 Agenda Uppdraget och arbetsgruppen Lagens innehåll Processteg Olika processer Skillnader

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Psykiatri 14 juni 2017

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Psykiatri 14 juni 2017 Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Psykiatri 14 juni 2017 Program 13:00 Inledning Jan Sundelius Nya lagen syfte, ViSam, Rutiner psykiatrin 13:45 Patientfall Örjan Andersson 14:15

Läs mer

Standardiserad Utskrivning. Samordnande sjuksköterska på VC

Standardiserad Utskrivning. Samordnande sjuksköterska på VC Standardiserad Utskrivning Samordnande sjuksköterska på VC Bakgrund Arvika sjukhus pilot standardiserad utskrivning 2013- Pilotprojekt Verkstaden 2013 Samordnande sjuksköterska, funktion samordnande ssk

Läs mer

Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lena Arvidsson och Maria Grip 2018-04-24 Bakgrund Lagen om samverkan vid

Läs mer

Vård i samverkan kommuner och landsting i Uppsala län

Vård i samverkan kommuner och landsting i Uppsala län Vård i samverkan kommuner och landsting i Uppsala län Utarbetad av Utvecklingsgruppen Vårdkedjan somatik Ersätter Riktlinjer till överenskommelse om vårdkedjan i Uppsala län somatik, 2008-11-14 Version

Läs mer

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015 Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa Rapport från ett projekt genomfört 2015 Bakgrund, vem ansvarar för att barn och unga får hjälp Föräldrar Social tjänst Hälso och sjukvård Skola Skolan Lärande

Läs mer

Region Norrbotten, Norrbotten Kommuner Luleå kommun, Haparanda kommun Luleå Blått spår... 7 Slutenvård blått spår... 7

Region Norrbotten, Norrbotten Kommuner Luleå kommun, Haparanda kommun Luleå Blått spår... 7 Slutenvård blått spår... 7 Rutin Pilot 25 april 9 juni 2017 INNEHÅLL Blått spår... 7 Slutenvård blått spår... 7 Sök patient... 7 Samtycke... 7 Inskrivningsmeddelande... 7 Underlag (vänster meny under SPU i Lifecare)... 7 ADL (vänster

Läs mer

Plan och budget för Närvårdssamverkan Tillsammans gör vi skillnad

Plan och budget för Närvårdssamverkan Tillsammans gör vi skillnad Tillsammans gör vi skillnad Plan och budget för Närvårdssamverkan 2018 Innehåll Syfte med Närvårdssamverkan... 2 Styrning och struktur... 2 Inriktning... 2 Organisation... 2 Närvårdskontoret... 3 Kvalitetssäkring

Läs mer

Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland

Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015 Vårdsamverkansgruppering Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Kontaktperson Charlotte Bliesener Falkenström Avgränsning: Genomförandeplanen

Läs mer

Uppdragsgrupp Vårdövergång i Samverkan

Uppdragsgrupp Vårdövergång i Samverkan Uppdragsgrupp Vårdövergång i Samverkan Datum: 2019-04-05 Plats: Skaraborgsvägen 1a, Lokal: Färgeriet Närvarande: Pernilla Berglund, Ingela Thorell, Raija Karlsson, Carina Rödebäk, Elvy Johansson, Charlotte

Läs mer

Slutenvården bedömer att patienten har behov av insatser efter utskrivning. Inskrivningsmeddelande skickas till berörda enheter i: och/eller

Slutenvården bedömer att patienten har behov av insatser efter utskrivning. Inskrivningsmeddelande skickas till berörda enheter i: och/eller Slutenvården bedömer att patienten har behov av insatser efter utskrivning. Inskrivningsmeddelande skickas till berörda enheter i: Öppenvården och/eller Kommunen Öppenvården svarar inom 24 timmar på vardagar

Läs mer

Lifecare SPU SIP på sjukhuset och social planering Manual för Kommunen

Lifecare SPU SIP på sjukhuset och social planering Manual för Kommunen Lifecare SPU SIP på sjukhuset och social planering Manual för Kommunen Version maj 2018 Innehåll 1. Menysida i Lifecare... 2 2. Vårdbegäran... 3 3. Kvittera inskrivningsmeddelande... 3 4. Slutenvården

Läs mer

Sammanfattning av planeringsprocess, åtagande och centrala begrepp enligt lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård

Sammanfattning av planeringsprocess, åtagande och centrala begrepp enligt lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård Bilaga 2 Sammanfattning av planeringsprocess, åtagande och centrala begrepp enligt lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård Detta dokument är en bilaga till regionala Överenskommelsen

Läs mer

DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT

DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT Tillfällig uppdragsgrupp i Närvårdssamverkan Södra Älvsborg angående samverkan vid utskrivning

Läs mer

Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås

Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås Närvårdsområde Borås Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås Datum/Tid Torsdagen den 26 mars kl 13.30 16.30 Plats Sammanträdesrummet Liden, Sdf Väster Omfattning 14-23 Närvarande Monica Svensson Joakim Cannerfors

Läs mer

Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Utredning Göran Stiernstedt SOU 2015:20 Nuvarande betalningsansvarslag upphävs och ersätts av den nya lagen 1 januari 2018 Gemensam

Läs mer

Datum: Tid: Plats: Banvallen, Gullbergsvass

Datum: Tid: Plats: Banvallen, Gullbergsvass Datum: 2017-05-30 Tid: 15.00 17.00 Plats: Banvallen, Gullbergsvass Deltagare Deltar via skype Förhinder Jan Carlström Jerker Isaksson Noomi Holmberg Jörgen Samuelsson Charlotta Wilhelmsson Anders Glansén

Läs mer

Praktiska anvisningar Cosmic LINK 1 övergångssanvisningar

Praktiska anvisningar Cosmic LINK 1 övergångssanvisningar Praktiska anvisningar Cosmic LINK 1 övergångssanvisningar 2018 Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län INLEDNING... 3 GEMENSAM LEDSTJÄRNA

Läs mer

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Fredagen den 18 mars 2016, kl. 09.00-15.00 Närhälsan Lysekils vårdcentral: Kallade: Vård och omsorg samt psykiatri 9-13 Barn och Unga samt missbruk 11-15 Elin Hansson

Läs mer

DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG (DRAG) Minnesanteckningar Tid: Fredag 5 december 2014 klockan Plats:

DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG (DRAG) Minnesanteckningar Tid: Fredag 5 december 2014 klockan Plats: DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG (DRAG) Minnesanteckningar Tid: Fredag 5 december 2014 klockan 9.00-13.00 Plats: Olovsholmsgatan 32, Borås Lokal Borgstena Omfattning: P 36-41 Närvarande Kerstin

Läs mer

Protokoll. 44 Trygg och säker utskrivning. Nämndens för socialtjänst och vård beslut. Proposition. Sammanfattning

Protokoll. 44 Trygg och säker utskrivning. Nämndens för socialtjänst och vård beslut. Proposition. Sammanfattning Gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård Protokoll H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R 2015-12-11 44 Trygg och säker utskrivning Nämndens för socialtjänst och vård beslut 1.

Läs mer

Överenskommelse angående samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms län (KSL)

Överenskommelse angående samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms län (KSL) PM 2010: RVII (Dnr 326-1523/2010) Överenskommelse angående samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms län (KSL) Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Samordnad vård- och omsorgsplanering Viola

Samordnad vård- och omsorgsplanering Viola Talarmanus Samordnad vård- och omsorgsplanering Viola Fallbeskrivning somatik Rutin och IT tjänst SAMSA 2017-02-27 SAMSA AU Dokumentation Lena Arvidsson, Kjell Klint, Helena Nilsson, Marie Steffenburg

Läs mer

Minnesanteckningar från Delregionala arbetsgruppen samordnad vård- och omsorgsplanering (DRAG)

Minnesanteckningar från Delregionala arbetsgruppen samordnad vård- och omsorgsplanering (DRAG) Minnesanteckningar från Delregionala arbetsgruppen samordnad vård- och omsorgsplanering (DRAG) Tid: 2016-12-14 kl. 13.00 14.45 Plats: Skype Omfattning: Punkt 62 65 Närvarande Kerstin Thomsen Alingsås kommun

Läs mer

Rapportera mera. www.samverkanstorget.se

Rapportera mera. www.samverkanstorget.se 2014-04-15 Rapport Rapportera mera Avvikelsehantering i samverkan mellan kommun och region inom Göteborgsområdet Hösten 2013 2014-04-15 Sammanställt av: Andreas Ericson, Göteborgs stad Anita Nilsson, processledare,

Läs mer

Oskar. samverkan mellan kommun och landsting vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Oskar. samverkan mellan kommun och landsting vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Oskar samverkan mellan kommun och landsting vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Rutiner för medarbetare inom omsorg, psykiatri, rehab & hälso- och sjukvård i Oskarshamns kommun. Ändringshistorik

Läs mer

Samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården, lokal rutin Håbo kommun

Samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården, lokal rutin Håbo kommun ViS - Vård i samverkan Kommun(er): Håbo kommun Region Uppsala: Primärvården i Håbo, Psykiatrimottagningen i Håbo och Enköpings lasarett Fastställt av: Tjänstemannastyrgruppen för närvårdsamverkan Datum:

Läs mer

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2018-12-07 Plats Grand Hotell Alingsås Närvarande () Catharina Johansson, ordförande Cecilia Knutsson Christina Alvelin Lerums kommun Elisabeth Westin

Läs mer

Minnesanteckningar samverkansgruppen vuxna psykiatri och missbruk

Minnesanteckningar samverkansgruppen vuxna psykiatri och missbruk 1 Minnesanteckningar samverkansgruppen vuxna psykiatri och missbruk 180508 Föregående mötesanteckningar Inga synpunkter. Handlingsplan/lärandedialog Angelica informerar från styrgrupp för handlingsplan

Läs mer

Riktlinje för samordnad vårdplanering vid in- och utskrivning från sjukhus inom Region Halland med stöd av Meddix

Riktlinje för samordnad vårdplanering vid in- och utskrivning från sjukhus inom Region Halland med stöd av Meddix Riktlinje för samordnad vårdplanering vid in- och utskrivning från sjukhus inom Region Halland med stöd av Meddix Denna riktlinje är gemensamt framtagen av representanter från Region Halland och kommunerna

Läs mer

Samverkanslagen Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Viktigt att veta inför den 1/3 om du jobbar i kommunal verksamhet

Samverkanslagen Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Viktigt att veta inför den 1/3 om du jobbar i kommunal verksamhet Samverkanslagen Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Viktigt att veta inför den 1/3 om du jobbar i kommunal verksamhet En förändrad planeringsprocess inskrivningsmeddelandet

Läs mer

Sammanfattning av Samverkansdialogen

Sammanfattning av Samverkansdialogen Sammanfattning av Samverkansdialogen In- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård 2019-04-10 Lena Arvidsson, processledare SAMLA Målsättning med samverkan vid in och utskrivning från sluten hälso-

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2017-06-09 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 7 juni 2017 kl 13.30-16.00

Läs mer

Lifecare SPU SIP på sjukhuset och social planering Manual för Kommunen

Lifecare SPU SIP på sjukhuset och social planering Manual för Kommunen Lifecare SPU SIP på sjukhuset och social planering Manual för Kommunen Version 2019-02-06 Innehåll 1. Menysida i Lifecare... 2 2. Vårdbegäran... 3 3. Kvittera inskrivningsmeddelande... 3 4. Slutenvården

Läs mer

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Tid: 13:00-15:00 Plats: Gullbergsvass, Lokal Banvallen 1. Genomgång av föregående minnesanteckningar Inga synpunkter på minnesanteckningarna från mötet 30/5 och Skype mötet

Läs mer

Förslag. Gemensam riktlinje om in- och utskrivningar från sluten hälso- och sjukvård

Förslag. Gemensam riktlinje om in- och utskrivningar från sluten hälso- och sjukvård Gemensam riktlinje om in- och utskrivningar från sluten sjukvård Innehållsförteckning Om riktlinjen... 2 Avvikelser... 2 In- och utskrivningsprocessen... 3 Samtycke... 3 Vårdbegäran/Remiss... 4 Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

Vårdplaneringsprocessen i. Link VÄLKOMNA! Folkhälsa och sjukvård

Vårdplaneringsprocessen i. Link VÄLKOMNA! Folkhälsa och sjukvård Vårdplaneringsprocessen i Link VÄLKOMNA! Agenda Vårdplaneringsprocessen introduktion Samordnad vårdplanering i Link Utbildningsmaterial Support Trygg och säker vård och omsorg Jag får den vård jag behöver

Läs mer

Workshop* Kallelse och underlag till vårdplanering

Workshop* Kallelse och underlag till vårdplanering Workshop* Kallelse och underlag till vårdplanering Delregional arbetsgrupp SVPL (DRAG) 2014-01-20 * arbetsseminarium eller verkstad betonar problemlösning, påtaglig praktisk övning och kräver att deltagarna

Läs mer

Lag samverkan vid utskrivning från sluten hälsooch sjukvård (2017:612)

Lag samverkan vid utskrivning från sluten hälsooch sjukvård (2017:612) Lag samverkan vid utskrivning från sluten hälsooch sjukvård (2017:612) Träder i kraft 1 januari 2018 enligt beslut 15 juni 2017 och har bestämmelser om 1. Samverkan vid planering för dem med behov av insatser

Läs mer

SAMSA, rutin för hantering av meddelanden

SAMSA, rutin för hantering av meddelanden SAMSA, rutin för hantering av meddelanden Rutin/gäller för Äldreomsorgen, Funktionshinder, Socialpsykiatrin, Individ- och familjeomsorgen i Borås Stad SAMSA, rutin för hantering av meddelanden 1 Ur Borås

Läs mer

Arbetsrutin för tvåpartskommunikation vid in- och utskrivning i hemsjukvård via IT-stödet KLARA SVPL

Arbetsrutin för tvåpartskommunikation vid in- och utskrivning i hemsjukvård via IT-stödet KLARA SVPL RUTIN FÖR ELEKTONISK INFORMATIONSÖVERFÖRING VID IN- OCH UTSKRIVNING I HEMSJUKVÅRD Handläggare: Delregional arbetsgrupp SVPL Dokumenttyp: Rutin Sakkod: 1 Reviderad av/datum: Antal bilagor: 0 Framtaget av/datum:

Läs mer

Trygg och effektiv utskrivning i Halland GNHH

Trygg och effektiv utskrivning i Halland GNHH Trygg och effektiv utskrivning i Halland GNHH 170310 Lagförslag Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Ska ersätta dagens betalningsansvarslag. Tidplan Lagrådsremiss 20 december 2016

Läs mer

Lokala praktiska rutiner för medarbetare

Lokala praktiska rutiner för medarbetare Lokala praktiska rutiner för medarbetare Oskarshamns kommun - Oskarshamns sjukhus Oskarshamns hälsocentraler Oskar Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård 1 (14) Inledning Länsgemensam

Läs mer

Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Utredning Göran Stiernstedt SOU 2015:20 Nuvarande betalningsansvarslag upphävs och ersätts av den nya lagen 1 januari 2018 Gemensam

Läs mer

DRAG startade december 2012 med att kartlägga och kategorisera problem

DRAG startade december 2012 med att kartlägga och kategorisera problem LÄKARE13 poäng Primärvård delaktighet. Läkarnas brist på planering för patienten. Epikris. Uppföljning läkare, läkemedel epikris, m.m. KVALITET13 poäng För snabba kallelser. Otillräckligt underlag. Snabba

Läs mer

RIKTLINJE Samverkan vid utskrivning från sluten vård i Värmland

RIKTLINJE Samverkan vid utskrivning från sluten vård i Värmland Region Värmland Riktlinje Version 2 Reviderad: 2018-06-01 Beredningsgruppen Samverkan vid utskrivning från sluten vård i Värmland Giltig: 2018-06-18-2018-12-31 RIKTLINJE Samverkan vid utskrivning från

Läs mer

Riktlinje fö r samverkan vid utskrivning fra n sluten va rd i Va rmland

Riktlinje fö r samverkan vid utskrivning fra n sluten va rd i Va rmland Riktlinje fö r samverkan vid utskrivning fra n sluten va rd i Va rmland Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten vård syftar till att främja en god vård och en socialtjänst av god kvalitet för individer

Läs mer

Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612)

Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Datum: 2018-01-29 Skapat av: Lena Arvidsson Bakgrund Lagen om samverkan

Läs mer

Årsrapport/Verksamhetsberättelse

Årsrapport/Verksamhetsberättelse Tillsammans gör vi skillnad Årsrapport/Verksamhetsberättelse Närvårdssamverkan Södra Älvsborg 2017 Årsrapport/Verksamhetsberättelse DNR: 2017/SKF007 Beslutat datum: 2018-02-15 Sakkod: 2 Innehåll 1. Inledning...

Läs mer

Trygg och effektiv utskrivning

Trygg och effektiv utskrivning RIKTLINJER Trygg och effektiv utskrivning Fastställd av hälso- och sjukvårdsförvaltningen och socialförvaltningen Framtagen av regionstyrelseförvaltningen Gäller 2018 Version [1.0] Region Gotland Besöksadress

Läs mer

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Primärvård Rehab

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Primärvård Rehab SAMSA IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering Lathund för Primärvård Rehab 06-x-x 06--08 SAMSA SAMSA - AU Dokumentation - AU Dokumentation Lena Lena Arvidsson, Arvidsson, Kjell Kjell Klint,

Läs mer

Gemensam riktlinje om utskrivningar från sluten hälsooch sjukvård

Gemensam riktlinje om utskrivningar från sluten hälsooch sjukvård Gemensam riktlinje om utskrivningar från sluten hälsooch sjukvård Innehållsförteckning 1. Om riktlinjen... 2 2. Avvikelser... 2 3. Utskrivningsprocessen... 3 3.1 Vårdbegäran... 3 3.2 Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

Samverkan vid utskrivning - Blekingerutiner

Samverkan vid utskrivning - Blekingerutiner Samverkan vid utskrivning - Blekingerutiner Slutenvården planerar i samråd med patienten den slutenvård som ska ges, samt informerar fortlöpande kommun och öppenvård om hur planen och den enskildes status

Läs mer

Trygg och effektiv utskrivning

Trygg och effektiv utskrivning Trygg och effektiv utskrivning Regeringen föreslår en ny lag Samverkan vid utskrivning från sluten hälsooch sjukvård Version: 1.0 Datum: 2017-02-11 Framtaget av: Ida Wernered Ny lag på gång Samverkan vid

Läs mer

Värdeskapande samverkan i Mittenälvsborg

Värdeskapande samverkan i Mittenälvsborg 9. Nio punkter Den 23 oktober 2013 satte vi samverkansparter oss ner vid samma bord för att prata om de mest sjuka äldre. Vi upptäckte att vi hade väldigt olika bilder av vår gemensamma verklighet. Men

Läs mer

Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län

Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län Mål Genom ett tillitsfullt samarbete med den enskildes bästa i fokus bedriva en god och effektiv

Läs mer

Förslag till en ny lag Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Förslag till en ny lag Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Förslag till en ny lag Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård En samordnad individuell plan vid utskrivning. Version 1.0 Datum 2017-04-01 Framtaget av: Ida Wernered & Viktor

Läs mer

Protokoll från lokal ledningsgrupp den 14 december 2017

Protokoll från lokal ledningsgrupp den 14 december 2017 Protokoll från lokal ledningsgrupp den 14 december 2017 Tid: 13.30-16.00 Plats: Solgårdsrummet, Gudarpsgården Tranemo Omfattning: 49-62 2017 Närvarande Sonja Nilsson Närhälsan Tranemo Ulrik Edvinsson Tranehälsan

Läs mer

SAMSA, rutin för hantering av meddelanden

SAMSA, rutin för hantering av meddelanden SAMSA, rutin för hantering av meddelanden Rutin gäller för Arbetslivsförvaltningen, Individ- och familjeomsorgen, Sociala omsorgsförvaltningen och Vård- och äldreförvaltningen i Borås Stad SAMSA, rutin

Läs mer

Tillgängliga Samordnade Individuella Planer Sofi Nordmark Karin Sundström

Tillgängliga Samordnade Individuella Planer Sofi Nordmark Karin Sundström Tillgängliga Samordnade Individuella Planer Sofi Nordmark Karin Sundström Varför? 2018 Ny lagstiftning Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Dålig följsamhet i dagens processer för

Läs mer

Superkontaktombudsträff. 10 oktober 2017

Superkontaktombudsträff. 10 oktober 2017 Superkontaktombudsträff 10 oktober 2017 Agenda Förmiddag Aktuell SAMSA information Informationsvägar Trygg och säker utskrivning från slutenvården Patientfall Lunch Kl. 11.30 12.30 Eftermiddag Fortsättning

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Datum: 19 02 22 Dokumentet gäller för: Lokala Närsjukvårdsgrupper Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisering som funnits

Läs mer

SAMSA. IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Lathund för Sjukhus Akuten

SAMSA. IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Lathund för Sjukhus Akuten GITS Gemensam IT Samordningsfunktion SAMSA IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lathund för Sjukhus Akuten Innehåll sida Bakgrund och beskrivning Systemöversikt

Läs mer

DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG Minnesanteckningar Tid: Måndagen den 18 februari klockan Plats:

DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG Minnesanteckningar Tid: Måndagen den 18 februari klockan Plats: de DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG Minnesanteckningar Tid: Måndagen den 18 februari klockan 9.00 15.30 Plats: SÄS Konferenscentrum, ingång 10. Lokal: Åke Bauer. Närvarande Kerstin Thomsen Alingsås

Läs mer

13:40 Processen för Trygg och effektiv utskrivning, SIP och IT-stödet Lifecare

13:40 Processen för Trygg och effektiv utskrivning, SIP och IT-stödet Lifecare Utbildningar november/december/ 2017 Program 13:30 Inledning 13:40 Processen för Trygg och effektiv utskrivning, SIP och IT-stödet Lifecare 14:30 Fika 14:45 Fortsättning utskrivningsprocessen. Processen

Läs mer